Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet"

Transcriptie

1 Traject Tijdelijke Werkervaring wordt op de sporen gezet Met de goedkeuring van het decreet Tijdelijke Werkervaring en de agendering van de eerste uitvoeringsbesluiten op de Vlaamse Regering, worden de eerste stappen gezet om het traject tijdelijke werkervaring en de werkervaringsovereenkomst vanaf mogelijk te maken. Net voor de zomer keurde de Vlaamse Regering het ontwerpdecreet tijdelijke werkervaring (TWE) goed. Hoewel dit bij de regeringsvorming aangekondigd werd als één van de paradepaardjes van minister Muyters duurde het toch nog enige tijd voor één en ander duidelijker (?) werd. In haar regeerakkoord kondigde de Vlaamse Regering tijdelijke werkervaring aan als een maatregel, waarmee alles ging veranderd en anders worden inzake beleid rond (langdurige) werkloosheid. Werkzoekenden met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder langdurig werkzoekenden, die beschikken over voldoende leervermogen en ontwikkelpotentieel kunnen instromen in het traject tijdelijke werkervaring zodoende dat zij hun competenties verwerven en/of versterken in reële situaties zo stelde de conceptnota (oktober 2015) en het ontwerpdecreet (juli 2016). Met dat traject tijdelijke werkervaring, waarbinnen werkzoekenden, vooraleer toegeleid te worden naar het NEC (Normaal Economisch Circuit), via verschillende werkplekleervormen in reële werksituaties werkervaring zouden moeten kunnen opdoen, maakte het kabinet Muyters een einde aan -het systeem WEP plus (waar werkzoekenden, mét arbeidscontract, in bedrijven en of leerwerkbedrijven werkervaring (en zgn generieke competenties ) opdeden; -het bestaand artikel 60 OCMW, dat opgenomen wordt binnen dit TWE stelsel, maar dat nog altijd voorziet in een arbeidscontract, gezien in artikel 60 enkel leefloners (en vluchtelingen) opgenomen worden die geen of onvolledige SZ rechten hebben. Over dit systeem TWE is al veel gediscussieerd op tal van vergaderingen en is al veel inkt gevloeid. Onze belangrijkste bekommernissen en bezwaren zijn terug te vinden in een gemeenschappelijk SERV advies [klik hier] een artikel dat gepubliceerd werd in de Gids op Maatschappelijk Gebied [klik hier] In deze bijdrage overlopen we kor de belangrijkste elementen rond TWE.

2 1. Tijdelijke werkervaring, belangrijke elementen 1.1. Onderscheid TWE-WZ en TWE-OCMW Doorheen het besluit wordt een onderscheid gemaakt tussen 2 groepen van werkzoekenden: De werkzoekenden die bij aanvang van het traject leefloongerechtigd zijn (TWE-OCMW) Alle andere werkzoekenden (TWE-WZ) De reden hiervoor is de inzet en het gebruik van de maatregel Artikel 60 binnen TWE. Het is immers zo dat enkel de OCMW s bevoegd zijn om van dit instrument gebruik te maken. Dit instrument is bedoeld om de leefloongerechtigden sociale rechten te laten opbouwen. Voor de andere werkzoekenden, die nooit in aanraking kunnen komen met het instrument van artikel 60, stelt dit probleem zich niet. Zij hoeven dus niet door een OCMW begeleid te worden, maar kunnen ook naar een andere partner toegeleid worden. Voor TWE-OCMW wordt gewerkt met een subsidie. Voor TWE-WZ wordt gewerkt met een overheidsopdracht (tender) Werkervaringsovereenkomst De werkervaringsovereenkomst is de overkoepelende overeenkomst die het volledige traject tijdelijke werkervaring dekt. Uiterlijk bij de start van het traject TWE wordt de werkervaringsovereenkomst afgesloten. Dit kan gebeuren door het OCMW (TWE-OCMW) of door de VDAB (TWEWZ), aangezien zij elk autonoom beslissen over de toeleiding van hun doelgroep. De werkervaringsovereenkomst omvat ten minste: De identiteit van de werkzoekende en de begeleider (OCMW of partner) De start- en vermoedelijke einddatum van het traject Een inhoudelijke weergave van hoe het traject zal verlopen (wat niet wil zeggen dat een latere bijsturing onmogelijk is) De rechten en de plichten van de partijen, ook op vlak van de beschikbaarheid (vrijstellingen) De trajectbegeleider (van het OCMW of de partner) bepaalt de vermoedelijke duur van het traject tijdelijke werkervaring op basis van de noden en competenties van de werkzoekende, met een maximum van vierentwintig maanden. De trajectbegeleider waakt er over dat dit traject niet langer duurt dan noodzakelijk om de doelstelling (doorstroom naar het NEC) te bereiken, zodat de werkzoekende niet nodeloos lang in dit traject blijft. Indien het om een traject gaat dat artikel 60 omvat, duurt de werkervaringsovereenkomst zo lang als nodig om de ex-leefloner te verzekeren van een volledige opbouw van sociale rechten. Deze werkervaringsovereenkomst zal een bijzondere vorm van opleidingsovereenkomst worden. De werkzoekende die uitkeringen geniet, zal een vrijstelling van beschikbaarheid krijgen voor de duurtijd van deze werkervaringsovereenkomst. Er wordt gevraagd aan de RVA welke gevolgen het afsluiten van deze overeenkomst heeft op het verloop van de degressiviteit van de werkloosheids- of inschakelingsuitkeringen.

3 1.3. Instrumenten Tijdens het traject tijdelijke werkervaring kan de trajectbegeleider in overeenstemming met het opleidingsplan verschillende instrumenten inzetten. Deze instrumenten worden limitatief opgesomd: (Korte) beroepsopleiding Opleidingsstage Artikel 60, enkel voor OCMW Beroepsverkennende stage Werkervaringsstage IBO De principes die zullen gehanteerd worden zijn de volgende: Oriënterende instrumenten worden ingezet in het begin van het traject Aandacht voor groeiende competenties en groeiende financiële incentives (uitz. Art 60) Minstens 2 instrumenten per jaar (uitz. Art 60): er moet progressie zijn Werkplekken in de sociale economie enkel tijdens de eerste 12 maanden van het traject, het einddoel is immers werk in het NEC Instrumenten dienen zo goed mogelijk op elkaar aan te sluiten Bekommernis rond operationalisering TWE/beslissingen rond keuze werkplekleervormen en opeenvolging ervan Het is superbelangrijk dat inschattingsinstrumenten en beoordelingscriteria ifv de keuze van welke leerwerkplekinstrumenten in welk TWE voor welke duur en in welke opeenvolging worden ingezet goed worden afgesproken. Want nu moeten naar onze smaak bemiddelaars té veel blindvaren. We hebben scenario s gevraagd waarin profielen van wekzoekenden gekoppeld worden aan mogelijke werkplekleervormen. Momenteel hebben we enkel scenario s waarin een aantal mogelijke werkplekleervormen achter elkaar zijn gezet als mogelijke invulling van een traject. Met OCMW wordt momenteel de wijze waarop zij aan intake/inschatting doen afgestemd en uitgewisseld. We gaan daar verder nog toelichting rond krijgen. Het is belangrijk dat dit goed in een handleiding wordt neergezet en uitgewisseld. En ook aan onze mensen die werkzoekenden begeleiden gecommuniceerd wordt. Want anders gaat er grote ongerustheid ontstaan.

4 2. Werkervaringsstage. Belangrijke elementen De werkervaringsstage moet een antwoord bieden voor werkzoekenden waar de afstand tot de arbeidsmarkt vooral te wijten is aan een gebrek aan recente (relevante) werkervaring en een gebrek aan generieke competenties. Generieke competenties verschillen van technische competenties in die zin dat het competenties zijn die van elke werknemer verwacht worden, los van de functie die iemand zal opnemen en los van de werkgever / werkvloer waar men uiteindelijk aan de slag gaat. Generieke competenties worden vaak gerelateerd aan soft skills en arbeidsattitudes. Belangrijk is dat de werkzoekende de gelegenheid krijgt om deze werkervaring en generieke competenties te verwerven door middel van een stage op een reële werkvloer en binnen een realistische werkomgeving in het NEC. Gezien de doelgroep en de doelstelling van de werkervaringsstage is deze werkplekleervorm één van de belangrijkste om in te zetten ikv Tijdelijke Werkervaring (TWE). In de lopende tender Intensief Werkplekleren (TIW) wordt een dergelijke werkplekleervorm gemist door de partners. Hoewel de inzet van een WES buiten TWE en de TIW een meerwaarde kan bieden binnen een traject naar werk, opteert VDAB er evenwel voor om in 2017 eerst binnen het kader van TWE en de TIW ervaring op te bouwen met deze werkplekleervorm. Een evaluatie van de inzet van de WES en monitoring van het gebruik van de WES wordt voorzien 2.1. Algemene principes De duur van de WES hangt af van de nood die de werkzoekende heeftaan het opbouwen van relevante werkervaring op een reële werkvloer en de duurtijd die nodig is om de generieke competenties te verwerven, maar kan nooit langer dan 6 maanden zijn. Een opleidingsplan met de aan te leren competenties en vermelding van de methodiek waarop deze worden aangeleerd is een vereiste. Evaluaties zullen plaatsvinden door de bemiddelaar op vaste momenten en op vraag van de werkzoekenden en/of werkgever. De verworven competenties worden gescoord in MLB. De werkgever die de stageplek aanbiedt, staat in voor de ondersteuning van de werkzoekende /stagiair op de werkvloer. VDAB of partnerorganisatie is contactpersoon voor zowel de stagiair als de werkgever. Dit houdt o.a. in dat er concrete afspraken gemaakt worden over de inhoud van de stage, voorziene begeleiding, opvolging gedurende de stage. VDAB of partnerorganisatie voorziet in intensieve opvolging, waar nodig. Er wordt niet voorzien in een voortdurende aanwezigheid van een begeleider op de werkvloer, gezien het niet om doelgroepmedewerkers (zoals in sociale economie) gaat. De WES kadert in een traject naar werk, bijgevolg is er tijdens de WES begeleiding van werkzoekende en werkgever voorzien door VDAB of partnerorganisatie.

5 2.2. Incentives Voor de werkzoekende: Een WES is kosteloos voor de werkzoekende. De in het VDAB-besluit voorziene cursistenvergoedingen (verplaatsingskosten, terugbetaling kinderopvangkosten, arbeidsongevallenverzekering) bij opleiding zijn van toepassing op werkzoekenden die een WES volgen. Een forfaitaire premie van 200 /maand (à rato berekend bij deeltijds stage) wordt voorzien voor de werkzoekende. Deze premie wordt betaald door VDAB en is dus niet voor rekening van de werkgever die een stageplek aanbiedt. Voor de werkgever: Er is geen aanwervingsverplichting voor de werkgever. De WES hoeft dus niet gekoppeld aan een concrete openstaande vacature bij de werkgever Duurtijd Tijdens de WES is de werkzoekende minimum 20 uur/week aanwezig op de werkvloer / stagevloer. Een WES heeft een maximale duurtijd van 6 maanden. Een WES kan slechts 1 maal plaatsvinden bij dezelfde werkgever op dezelfde werkplek voor dezelfde functie.

VR DOC.1207/1

VR DOC.1207/1 VR 2016 1011 DOC.1207/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Tijdelijke Werkervaring (TWE)

Tijdelijke Werkervaring (TWE) Tijdelijke Werkervaring (TWE) 31-10-2017 Even kort kaderen HOE IS TWE TOT STAND GEKOMEN? 6 e Staatshervorming: uitbreiding bevoegdheden Gewesten. Alles start met het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 juni

Nadere informatie

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart

TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart TIJDELIJKE WERKERVARING (TWE) in vogelvlucht doorheen de TWE trajecten voor leefloongerechtigden TWE trajecten voor werkzoekenden Gits 19/02 Bart Pynket netwerkmanager openbare besturen VDAB West Vlaanderen

Nadere informatie

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017

Webinar werkplekleren VFU 28 NOVEMBER 2017 28 NOVEMBER 2017 1 2 Op het programma 1. Wat is werkplekleren? Wat is het niet? Wat zijn kwaliteitscriteria van werkplekleren? 2. Wat bestaat er? 3. Wat is interessant voor jou als werkgever? 4. Wat is

Nadere informatie

25 september Werkplekleren

25 september Werkplekleren 25 september 2017 Werkplekleren Werkplekleren bij VDAB Leeractiviteiten Aanleren en toepassen van competenties algemene, arbeids- en beroepsgerichte competenties In een werksituatie die een leeromgeving

Nadere informatie

VR DOC.1198/1BIS

VR DOC.1198/1BIS VR 2016 2810 DOC.1198/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring

Nadere informatie

Artikel 60 hervorming:

Artikel 60 hervorming: Infodagen 8 en 10 november 2016 De spelregels rond artikel 60 zijn veranderd. We maken er een positief verhaal van en zetten in op meer doorstroomgericht werken. Duurzaam werk voor zoveel mogelijk mensen

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring - Definitieve goedkeuring

Nadere informatie

Overzichtstabel werkplekleervormen

Overzichtstabel werkplekleervormen Overzichtstabel werkplekleervormen 1. Focus op oriëntering Alle niet-werkende werkzoekenden die interesse hebben voor een beroep maar zich geen concreet beeld kunnen vormen van dit beroep en/of twijfelen

Nadere informatie

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015)

De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken. (West4work 3/11/2015) De staatshervorming in vogelvlucht: stand van zaken (West4work 3/11/2015) Controle en sanctionering Visie activeringsbeleid en inkanteling controle Bemiddelen(*) = dé centrale opdracht voor VDAB (en partners)

Nadere informatie

Hervorming werkplekleren oktober 2018

Hervorming werkplekleren oktober 2018 Hervorming werkplekleren oktober 2018 Doelstelling en inhoud van de hervorming werkplekleren Doelstelling en principes Verschillende producten van werkplekleren Duidelijkheid geven waarom, wanneer, welk

Nadere informatie

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP

3. Start traject TWE = registratie van de werkervaringsovereenkomst (WEO) in MLP Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i.h.k.v. de zesde staatshervorming

Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i.h.k.v. de zesde staatshervorming Voorontwerp decreet betreffende wijk-werken en diverse bepalingen i.h.k.v. de zesde staatshervorming Toelichting Raad van Bestuur VVSG 3/5/2017 Anneleen Peeters, Kabinet Philippe Muyters Algemeen (1) PWA-stelsel

Nadere informatie

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van:

Stappen in het traject TWE-OCMW. Onderstaand stappenplan gaat uit van: Stappen in het traject TWE-OCMW Onderstaand stappenplan gaat uit van: - een art60 7-tewerkstelling met een duurtijd van 1 jaar - en een TWE-traject met maximale duurtijd van 2 jaar - het OCMW van de verblijfplaats

Nadere informatie

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019

Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Studiedag Sociale Economie Zie je nog mee? Gits, 19 februari 2019 Beslissing van Vlaamse regering in 2014. Behouden wat goed is en verbeteren waar kan. VDAB is verantwoordelijk en steden en gemeenten vullen

Nadere informatie

Tijdelijke werkervaring (TWE): VDAB & OCMW samen sterk voor werk. v.u. F. Leroy, Keizerslaan 11, 1000 Brussel - 04/2017

Tijdelijke werkervaring (TWE): VDAB & OCMW samen sterk voor werk. v.u. F. Leroy, Keizerslaan 11, 1000 Brussel - 04/2017 Tijdelijke werkervaring (TWE): VDAB & OCMW samen sterk voor werk v.u. F. Leroy, Keizerslaan 11, 1000 Brussel - 04/2017 Stap 1: Voor de start van het traject TWE-OCMW ➊ EEN KLANT MELDT ZICH AAN BIJ HET

Nadere informatie

Toelichting Wijk-werken

Toelichting Wijk-werken Toelichting Wijk-werken Situering Vlaams Regeerakkoord Conceptnota Naar een nieuw stelsel van Tijdelijke werkervaring (30/10/2015) Conceptnota hervorming PWAstelsel (04/03/2016) Decreet Wijk-werken (28/04/2017)

Nadere informatie

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE

Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Verslag werkgroepen traject VDAB en VVSG deel II : Het traject TWE Uit de conceptnota : Het traject TWE heeft als doelstelling competenties en werkervaring op te bouwen binnen een reële arbeidsmarktomgeving,

Nadere informatie

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren?

Leren. Werkervaring & Werkplekleren. 27 november 2012 29-5-2013. Wat is werkplekleren? Werkervaring & Werkplekleren 27 november 2012 Wat is werkplekleren? Leren Op de werkplek (productieomgeving) Gestructureerd en systematisch (met opleidingsplan) Situatiegebonden maar leidt naar overdraagbare

Nadere informatie

Conceptnota VR : Naar een nieuw stelsel van tijdelijke werkervaring

Conceptnota VR : Naar een nieuw stelsel van tijdelijke werkervaring Conceptnota VR 30-10-2015: Naar een nieuw stelsel van tijdelijke werkervaring 1. Situering Tijdens de huidige legislatuur 2014-2019 zal in uitvoering van het regeerakkoord ingezet worden op een nieuw stelsel

Nadere informatie

Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven

Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven VDAB voor bedrijven Vacatures publiceren -> Mijn VDAB Opleidingen Tewerkstellingsmaatregelen Werkplekleren Contactgegevens Bijblijven Mijn VDAB voor werkgevers gratis vacatures publiceren toegang tot CV

Nadere informatie

23 DECEMBER Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring DE VLAAMSE REGERING,

23 DECEMBER Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE OVERHEID 23 DECEMBER 2016. - Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 mei 2004 tot oprichting van het publiekrechtelijk

Nadere informatie

Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? vzw Argos

Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? vzw Argos Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? 1 www.argosvzw.be biedt opleiding, begeleiding en tewerkstelling aan. beschikt over een gedreven, deskundig team: 11 bedienden

Nadere informatie

Creatief aanwerven loont. 3 november 2015. Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen

Creatief aanwerven loont. 3 november 2015. Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen Creatief aanwerven loont 3 november 2015 Werkplekleren Tewerkstellingsmaatregelen WERKPLEKLEREN WPL Werkplekleren: productenvdab Leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de tijdelijke werkervaring DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 7 mei 2004 tot oprichting van het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd

Nadere informatie

VR DOC.0408/1BIS

VR DOC.0408/1BIS VR 2017 2804 DOC.0408/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Voorontwerp van decreet betreffende Wijk-werken - Principiële goedkeuring

Nadere informatie

Projectfiche Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden

Projectfiche Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden Projectfiche Tijdelijke Werkervaring voor werkzoekenden Situering Het nieuw stelsel Tijdelijke werkervaring richt zich naar werkzoekenden met een gebrek aan werkervaring en arbeidsattitudes om in het normaal

Nadere informatie

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids-

Nadere informatie

OP ESF Vlaanderen Projectfiche. Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel.

OP ESF Vlaanderen Projectfiche. Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel. OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 421 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen & Brussel Oproep 421: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Turnhout

Nadere informatie

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 Toekomst Vlaams doelgroepenbeleid Vlaams doelgroepenbeleid Luik

Nadere informatie

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 OVERGANGSREGELING 2 - VVSG - Infosessies artikel 60 7 november

Nadere informatie

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK

VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK VDAB PROGRAMMA INTEGRATIE DOOR WERK INTEGRATIE DOOR WERK Het VDAB-programma gericht op anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond. Een programma gebaseerd op: - het advies van de Commissie

Nadere informatie

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 OVERGANGSREGELING 2 - VVSG - Infosessies artikel 60 7 november

Nadere informatie

Projectfiche. Oproep 415: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Projectfiche. Oproep 415: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 415 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent Oproep 415: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Nadere informatie

Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk!

Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk! Werken op maat? Werkplekleren natuurlijk! Provinciale Netwerkdag 6 oktober 2016 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van

Nadere informatie

TWE OCMW : FAQ. Ik wil een traject TWE laten starten op 1/1. Hoe zorg ik ervoor dat de registratie vlot verloopt?

TWE OCMW : FAQ. Ik wil een traject TWE laten starten op 1/1. Hoe zorg ik ervoor dat de registratie vlot verloopt? TWE OCMW : FAQ vraag antwoord 1 2 3 4 5 6 Wordt - net zoals na afsluiting van een nu bestaand art60 7 traject - warme overdracht tussen het OCMW en VDABvoorzien na een traject TWE? Ik wil een traject TWE

Nadere informatie

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016

De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring. Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 De rol van de OCMW s binnen Tijdelijke Werkervaring Peter Cousaert en Petra Dombrecht Infosessies art60 binnen TWE november-december 2016 OVERGANGSREGELING 2 - VVSG - Infosessies artikel 60 7 november

Nadere informatie

Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan?

Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om de centrumsteden zal gaan? Volgnr Datum ontvangst vraag Onderwerp Vraag Antwoord 1 8/06/2016 1.5. Beschrijving van de percelen Zijn de aantal te begeleiden werkzoekenden per locatie al bekend? Kunnen we ervan uitgaan dat het om

Nadere informatie

Handleiding Tijdelijke werkervaring voor OCMW s

Handleiding Tijdelijke werkervaring voor OCMW s Handleiding Tijdelijke werkervaring voor OCMW s Situering Op 1 januari 2017 start TWE-OCMW (Tijdelijke werkervaring). Vanaf dat moment worden tewerkstellingen art 60 7 ingebed in een ruimer begeleidingstraject

Nadere informatie

Werkplekleren, inclusief jobdesign, als schakels naar inclusief ondernemen

Werkplekleren, inclusief jobdesign, als schakels naar inclusief ondernemen Werkplekleren, inclusief jobdesign, als schakels naar inclusief ondernemen Onze arbeidsmarkt Er is een duidelijke kloof tussen: het aantal openstaande vacatures het aantal werkzoekenden (deels personen

Nadere informatie

OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN

OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN OPLEIDINGS- EN TEWERKSTELLINGSMAATREGELEN Werkplekleren INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING (IBO) OPLEIDINGSSTAGE (OS) BEROEPSINLEVINGSOVEREENKOMST (BIO) INSTAPSTAGE (ISS) Werkplekleren IBO : INDIVIDUELE BEROEPSOPLEIDING

Nadere informatie

Advies. Aanwervingsstimulans: perspectief voor langdurig werkzoekenden. Brussel, 12 december 2016

Advies. Aanwervingsstimulans: perspectief voor langdurig werkzoekenden. Brussel, 12 december 2016 Advies Aanwervingsstimulans: perspectief voor langdurig werkzoekenden Brussel, 12 december 2016 SERV_20161212_Aanwervingsstimulans_LWZ_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36,

Nadere informatie

VR DOC.0388/1BIS

VR DOC.0388/1BIS VR 2018 2004 DOC.0388/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit

Nadere informatie

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Focussessie Het nieuwe werkgelegenheidsbeleid Impact op uw bedrijfsvoering Peter Bosmans VAC Gent,

Nadere informatie

HET VLAAMSE DOELGROEPENBELEID. Toelichting voorontwerp van decreet SERV commissie arbeidsmarkt 9 juli 2015

HET VLAAMSE DOELGROEPENBELEID. Toelichting voorontwerp van decreet SERV commissie arbeidsmarkt 9 juli 2015 HET VLAAMSE DOELGROEPENBELEID Toelichting voorontwerp van decreet SERV commissie arbeidsmarkt 9 juli 2015 Aanleiding Vlaams Regeerakkoord een drastische vereenvoudiging beperken tot drie doelgroepen jongeren,

Nadere informatie

TEWERKSTELLING EN PARTICIPATIE VAN PERSONEN UIT DE KANSENGROEPEN Editie 2018 (data 2017)

TEWERKSTELLING EN PARTICIPATIE VAN PERSONEN UIT DE KANSENGROEPEN Editie 2018 (data 2017) TEWERKSTELLING EN PARTICIPATIE VAN PERSONEN UIT DE KANSENGROEPEN Editie 2018 (data 2017) Tewerkstelling en participatie van kansengroepen Hoe en waar worden personen uit de kansengroepen (her)ingeschakeld

Nadere informatie

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak?

c) Hoe evalueert de minister deze taalopleidingen? Hoe loopt de geïntegreerde aanpak? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 370 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 17 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT VDAB - Sluitend taalbeleid De lage werkzaamheid van

Nadere informatie

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen?

Is dat dan geen indicatie dat wijk-werkers sowieso geen mensen uit de sociale economie verdringen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 704 van EMMILY TALPE datum: 6 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - Modaliteiten 1. Artikel 6 van het decreet betreffende

Nadere informatie

VR DOC.0574/1

VR DOC.0574/1 VR 2017 1306 DOC.0574/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: -Ontwerp van decreet betreffende Wijk-werken -Definitieve goedkeuring 1. INHOUDELIJK

Nadere informatie

Taalstages: STAP voor STAP

Taalstages: STAP voor STAP Taalstages: STAP voor STAP Praktijkdag Werkplekleren - donderdag 26/10/2017 door Stefany Tan (teamcoach GTB) & Karen Vanuytrecht (NT2-instructeur VDAB) 1 Wat vooraf ging: STAP 1 & STAP 2 STAP 1? Experiment

Nadere informatie

Projectfiche. Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Projectfiche. Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent OP ESF Vlaanderen 2014 2020 ESF Vlaanderen Projectfiche Oproep 382 Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent Oproep 382: Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Antwerpen & Gent

Nadere informatie

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak Maatwerk en W² 2 decreten in de maak 3 2 decreten in de maak Maatwerk: voorontwerp decreet goedgekeurd door de Vlaamse regering W²: werkdocument: wordt binnenkort voorgelegd op de Vlaamse regering wordt

Nadere informatie

VR DOC.1059/2

VR DOC.1059/2 VR 2016 0710 DOC.1059/2 Ontwerp van decreet betreffende de tijdelijke werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: -ontwerp van decreet betreffende Tijdelijke Werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING Ontwerp van decreet betreffende de Tijdelijke Werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming. MEMORIE VAN TOELICHTING A. Algemene toelichting Via

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering; Besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het koninklijk besluit van 25 november 1991 houdende de werkloosheidsreglementering, het koninklijk besluit van 11 maart 2003 tot vaststelling van

Nadere informatie

VLAAMSE OVERHEID. Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt:

VLAAMSE OVERHEID. Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt: VLAAMSE OVERHEID 9 DECEMBER 2016. - Decreet betreffende de tijdelijke werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming (1) Het VLAAMS PARLEMENT heeft

Nadere informatie

VR DOC.0902/1BIS

VR DOC.0902/1BIS VR 2016 1507 DOC.0902/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: -Voorontwerp van decreet betreffende Tijdelijke Werkervaring, het regelen van

Nadere informatie

VR DOC.0097/4

VR DOC.0097/4 VR 2017 0302 DOC.0097/4 1 Gegevens van het advies Kind- en jongereneffectrapport (JoKER) voor het ontwerp van decreet betreffende de maatregelen ten gunste van de tewerkstelling van jongeren in de social

Nadere informatie

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014

decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 decreet Werk- en zorgtrajecten Goedgekeurd in plenaire zitting Vlaams parlement 23 april 2014 Basis = participatieladder Kader: Trede 5 = maatwerkdecreet Trede 3 en 4= decreet Werk- en zorgtrajecten Trede

Nadere informatie

Advies. Vrijstelling van beschikbaarheid. Brussel, 14 november 2016

Advies. Vrijstelling van beschikbaarheid. Brussel, 14 november 2016 Advies Vrijstelling van beschikbaarheid Brussel, 14 november 2016 SERV_20161114_Vrijstelling van beschikbaarheid_adv.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209

Nadere informatie

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB

Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB Dienstverleningsmodel 2020: naar een futureproof Serr inn VDAB 30 11 2018 DVL2020, onze ambities... 1 meer klanten bereiken: van 240.000 werkzoekenden naar 4 miljoen Vlamingen. Ons klantenbereik wordt

Nadere informatie

Draaiboek Tijdelijke Werkervaring OCMW. Met TWE OCMW maken we de brug naar de arbeidsmarkt

Draaiboek Tijdelijke Werkervaring OCMW. Met TWE OCMW maken we de brug naar de arbeidsmarkt Draaiboek Tijdelijke Werkervaring OCMW Met TWE OCMW maken we de brug naar de arbeidsmarkt 2 Voorwoord Sinds januari 2017 is de activerende maatregel Tijdelijke Werkervaring (TWE OCMW) van kracht. Deze

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Handleiding. Tijdelijke werkervaring (TWE) voor werkzoekenden

Handleiding. Tijdelijke werkervaring (TWE) voor werkzoekenden Tijdelijke werkervaring (TWE) voor werkzoekenden Situering Het nieuw stelsel Tijdelijke werkervaring laat toe om de groep werkzoekenden die weinig of geen relevante werkervaring kunnen voorleggen en vooral

Nadere informatie

REGULERINGSIMPACTANALYSE VOOR ONTWERP VAN BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING BETREFFENDE WIJK-WERKEN 2017/189

REGULERINGSIMPACTANALYSE VOOR ONTWERP VAN BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING BETREFFENDE WIJK-WERKEN 2017/189 REGULERINGSIMPACTANALYSE VOOR ONTWERP VAN BESLUIT VAN DE VLAAMSE REGERING BETREFFENDE WIJK-WERKEN Gegevens van de regelgeving nummer taalen wetgevingstechnisch advies bevoegde minister(s) van de regelgeving

Nadere informatie

1. Kenmerken Wijk-werk - Algemeen

1. Kenmerken Wijk-werk - Algemeen Van PWA naar Wijkwerk Lize Hermans Stafmedewerker Werk & MI VVSG - Algemeen Conceptnota wijk-werk : begin maart 2016 Nadruk op werkervaring Extra instrument Enkel in/voor TWE Traject Werkervaring Traject

Nadere informatie

WeLP-handleiding voor partners Versie april 2016

WeLP-handleiding voor partners Versie april 2016 Inhoudstafel WeLP-handleiding voor partners Versie april 2016 1. Inleiding 1 2. Zoek een leerplek 2 2.1. Hoe zoeken? 2 2.2. Een werkleerplek gevonden? 3 3. Hoe een WeLP ingeven 8 3.1 De werkleerplekwizard

Nadere informatie

1. Hoe evalueert de minister deze doorstroomcijfers uit het meeste recente schoolverlatersrapport voor buso-jongeren OV3?

1. Hoe evalueert de minister deze doorstroomcijfers uit het meeste recente schoolverlatersrapport voor buso-jongeren OV3? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 767 van GRETE REMEN datum: 22 augustus 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Arbeidsmarkt - Instroom leerlingen met een buso OV3-opleiding

Nadere informatie

Advies. BVR Tijdelijke werkervaring & BVR Werkervaringsstage. Brussel, 14 november 2016

Advies. BVR Tijdelijke werkervaring & BVR Werkervaringsstage. Brussel, 14 november 2016 Advies BVR Tijdelijke werkervaring & BVR Werkervaringsstage Brussel, 14 november 2016 SERV_20161114_BVR_TW_BVR_WES_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2

Nadere informatie

Reflectienota ter ondersteuning van het overleg rond SIW / TIW en een toekomstgericht voorstel

Reflectienota ter ondersteuning van het overleg rond SIW / TIW en een toekomstgericht voorstel Reflectienota ter ondersteuning van het overleg rond SIW / TIW en een toekomstgericht voorstel Situering Sterpunt Inclusief Ondernemen gaat met veel appreciatie voor de uitnodiging in op de vraag naar

Nadere informatie

1.1. Toetsing van een afwijkende activiteit en de weergave van de toetsing

1.1. Toetsing van een afwijkende activiteit en de weergave van de toetsing Actieplan wijk-werken 2019 Inleiding Op de zitting van de Raad van Bestuur van van 05 december 2018 keurden de leden het, tevens door gedragen, algemeen afsprakenkader omtrent de werking van het activeringsinstrument

Nadere informatie

Draaiboek Tijdelijke Werkervaring OCMW. Met TWE OCMW maken we de brug naar de arbeidsmarkt

Draaiboek Tijdelijke Werkervaring OCMW. Met TWE OCMW maken we de brug naar de arbeidsmarkt Draaiboek Tijdelijke Werkervaring OCMW Met TWE OCMW maken we de brug naar de arbeidsmarkt 2 Voorwoord Sinds januari 2017 is de activerende maatregel Tijdelijke Werkervaring (TWE OCMW) van kracht. Deze

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden TWE OCMW

Vragen & Antwoorden TWE OCMW Vragen & Antwoorden TWE OCMW 1 Inleiding 8 1. Vragen en antwoorden over instroomcriteria 8 1.1. Wanneer krijgt de klant het label 'niet inzetbaar'? 8 1.2. Kan een klant met label 'niet inzetbaar' instromen

Nadere informatie

BEGELEIDING. 16/05/2017 Kan iemand die uit een Tijdelijke Werkervaring OCMW komt, instromen in Tijdelijke Werkervaring VDAB?

BEGELEIDING. 16/05/2017 Kan iemand die uit een Tijdelijke Werkervaring OCMW komt, instromen in Tijdelijke Werkervaring VDAB? BEGELEIDING DATA PUBLICATIE VRAAG ANTWOORD 16/05/2017 Mag sollicitatietraining gevolgd worden na de art60 7 in een Tijdelijke Werkervaring-traject? Ja dit mag. De subsidies voor de werkzoekende blijven

Nadere informatie

Duaal Leren. Zesde Staatshervorming droeg ILW over naar Vlaanderen Vlaams decreet Leren en Werken aan herziening toe ->Eén grote werf met deelwerven

Duaal Leren. Zesde Staatshervorming droeg ILW over naar Vlaanderen Vlaams decreet Leren en Werken aan herziening toe ->Eén grote werf met deelwerven Duaal Leren Zesde Staatshervorming droeg ILW over naar Vlaanderen Vlaams decreet Leren en Werken aan herziening toe ->Eén grote werf met deelwerven Duaal Leren Duaal leren Eén grote werf met deelwerven

Nadere informatie

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1

Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 Geef een jongere een kans met een instapstage, omdat instappen werkt, 1 infodocument werkgever 2015 Wil je een schoolverlater zonder diploma secundair onderwijs kansen bieden om onze sector te leren kennen

Nadere informatie

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten

nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 357 van LYDIA PEETERS datum: 15 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Jeugdwerkloosheid - Stand van zaken trajecten Op pagina

Nadere informatie

1. Hoeveel consulenten van VDAB begeleidden werkzoekenden en dat in de jaren ? Graag totaalaantal consulenten per jaar.

1. Hoeveel consulenten van VDAB begeleidden werkzoekenden en dat in de jaren ? Graag totaalaantal consulenten per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 684 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 26 juni 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Activering werkzoekenden - Passende dienstbetrekking Sinds

Nadere informatie

Project Divers-city G O B

Project Divers-city G O B Project Divers-city G O B 09-02-2010 Job & Co Ann Bodyn Job & Co CBW project Divers-city 09-02-2010 1 G O B = Gespecialiseerde Opleidings- Begeleidings- en Bemiddelingsdienst 12 diensten erkend door VDAB

Nadere informatie

van Yasmine Kherbache, Rob Beenders en Bart Van Malderen

van Yasmine Kherbache, Rob Beenders en Bart Van Malderen ingediend op 922 (2016-2017) Nr. 3 16 november 2016 (2016-2017) Reflectienota van Yasmine Kherbache, Rob Beenders en Bart Van Malderen op het ontwerp van decreet betreffende de tijdelijke werkervaring,

Nadere informatie

HERVORMING PWA-STELSEL NAAR WIJK-WERK: ONDER DE LOEP

HERVORMING PWA-STELSEL NAAR WIJK-WERK: ONDER DE LOEP ACADEMIEJAAR 2016-2017 HERVORMING PWA-STELSEL NAAR WIJK-WERK: ONDER DE LOEP WAT ZIJN DE PERSPECTIEVEN VOLGENS DE PWA-BEAMBTEN VAN LEUVEN EN OMLIGGENDE GEMEENTEN INZAKE DE HERVORMING VAN HET PWA-STELSEL

Nadere informatie

Advies. Tijdelijke werkervaring. Brussel, 30 november 2015

Advies. Tijdelijke werkervaring. Brussel, 30 november 2015 Advies Tijdelijke werkervaring Brussel, 30 november 2015 SERV_20151130_Conceptnota_Tijdelijke_werkervaring_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2 209 01

Nadere informatie

Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek

Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek Werkplekarchitect (Tot Uw Dienst vzw) = Bio- promotor Wat: werknemers in een BIO-statuut aanwerven en outsourcen aan BIOwerkplek Doel: ontzorgen werkgever op vlak van administratie en werkgeversverplichtingen

Nadere informatie

Bij de zesde staatshervorming (sinds 1 juli 2014 van kracht) is de bevoegdheid rond dienstencheques overgedragen aan het Vlaamse Gewest:

Bij de zesde staatshervorming (sinds 1 juli 2014 van kracht) is de bevoegdheid rond dienstencheques overgedragen aan het Vlaamse Gewest: OVERZICHT - Vlaamse hervormingen omtrent de beleidsdomeinen tewerkstelling en activering personen met een afstand tot de arbeidsmarkt binnen het Vlaams regeerakkoord 2014-2019 Annex: Schema beleidswijzigingen

Nadere informatie

Advies. BVR Tijdelijke werkervaring & BVR Werkervaringsstage. Brussel, 14 november 2016

Advies. BVR Tijdelijke werkervaring & BVR Werkervaringsstage. Brussel, 14 november 2016 Advies BVR Tijdelijke werkervaring & BVR Werkervaringsstage Brussel, 14 november 2016 SERV_20161114_BVR_TW_BVR_WES_ADV.docx Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Wetstraat 34-36, 1040 Brussel T +32 2

Nadere informatie

nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Job- en taalcoaching - Trajecten

nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS Job- en taalcoaching - Trajecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 202 van JAN HOFKENS datum: 5 januari 2016 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Job- en taalcoaching - Trajecten Personen met een kwetsbaar

Nadere informatie

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2

Vraag en Antwoord. Brondocument en volgnummer. 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 1 Bestek 1.2.3 en 1.2.8.1 G.2 Het project loopt over 3 + 1 jaar. De methodiek die we moeten hanteren gedurende deze periode, is de methodiek zoals beschreven in de offerte. In onze organisaties wordt deze

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende een premie om de transitie van werkzoekenden naar ondernemerschap te stimuleren

Voorontwerp van decreet houdende een premie om de transitie van werkzoekenden naar ondernemerschap te stimuleren Voorontwerp van decreet houdende een premie om de transitie van werkzoekenden naar ondernemerschap te stimuleren MEMORIE VAN TOELICHTING A. Algemene toelichting 1. Bevoegdheidsoverdracht n.a.v. de zesde

Nadere informatie

Mandaat doorstroombegeleiding Infosessie

Mandaat doorstroombegeleiding Infosessie Mandaat doorstroombegeleiding Infosessie 13.03.2019 Mandaat doorstroombegeleiding VDAB Dienst ontwikkeling van intensieve dienstverlening Netwerk lokale en sociale economie maart 2019 Wettelijke basis

Nadere informatie

Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019

Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019 Doorstroomtrajecten binnen LDE MAART 2019 Inleiding 2 Het decreet Lokale Diensteneconomie wil een antwoord bieden op de vraag naar passende arbeid voor kwetsbare werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

Nadere informatie

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie?

c) Wie was of waren de uitvoerder(s), met aanduiding of het gaat om een profit- of non-profitorganisatie? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 13 van EMMILY TALPE datum: 2 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT WIJ-trajecten - Tendering De werkinlevingsovereenkomsten voor

Nadere informatie

Beroepsinlevingsovereenkomst (BIO)

Beroepsinlevingsovereenkomst (BIO) Beroepsinlevingsovereenkomst (BIO) Studiedag Werkgelegenheidsmaatregelen Donderdag 29 september Vilvoorde Voor welke jongeren? Leerwerkstatuut Industrieel leercontract bij private werkgevers Deeltijds

Nadere informatie

VR DOC.0712/1BIS

VR DOC.0712/1BIS VR 2017 0707 DOC.0712/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT BISNOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende wijk-werken - Principiële

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 4 maart 2016 houdende het

Nadere informatie

betreffende de tijdelijke werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming

betreffende de tijdelijke werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming ingediend op 922 (2016-2017) Nr. 1 13 oktober 2016 (2016-2017) Ontwerp van decreet betreffende de tijdelijke werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming

Nadere informatie

nr. 378 van EMMILY TALPE datum: 20 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Tijdelijke werkervaring - Administratieve impact

nr. 378 van EMMILY TALPE datum: 20 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Tijdelijke werkervaring - Administratieve impact SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 378 van EMMILY TALPE datum: 20 februari 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Tijdelijke werkervaring - Administratieve impact Met de

Nadere informatie

nr. 735 van EMMILY TALPE datum: 26 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Wijk-werken - VDAB-personeel

nr. 735 van EMMILY TALPE datum: 26 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Wijk-werken - VDAB-personeel SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 735 van EMMILY TALPE datum: 26 juli 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Wijk-werken - VDAB-personeel Op 19 juli 2017 heeft de SERV een

Nadere informatie