Vrijwilligerswerk en mantelzorg in Noordoost Fryslân

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrijwilligerswerk en mantelzorg in Noordoost Fryslân"

Transcriptie

1 Vrijwilligerswerk en mantelzorg in Noordoost Fryslân De mens als maat

2 Colofon Vrijwilligerswerk en mantelzorg in Noordoost Fryslân Opdrachtgever De gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ameland. Projectleiding Els Hiemstra, consultant Projectmedewerkers Ellen Stutterheim, onderzoeker Eelke van der Veen, onderzoeker Bronnen CBS: Meeste vrijwilligers actief voor sportverenigingen (2015) GGD: Gezondheidsmonitor GGD Fryslân (2012) Dorpsspiegels Kollumerland c.a. (2012) Uitgave Partoer, consultants en onderzoekers Leeuwarden, december 2015 Postbus BB Leeuwarden T. (058) E.

3 I. Vrijwilligerswerk en mantelzorg in Noordoost Fryslân Inhoudsopgave Inleiding 1. De respondenten 2. Sociale samenhang 3. Vrijwilligerswerk 3.1 Omvang van het vrijwilligerswerk 3.2 Aard van het vrijwilligerswerk 4. Mantelzorg 4.1 Aard en omvang mantelzorg 4.2 Mate van belasting 4.3 Informatievoorziening 4.4 Tevredenheid ondersteuning 4.5 Behoefte in ondersteuning 4.6 Samenwerking met professionals 5. Conclusie/SWOT-analyse

4 Inleiding In het najaar van 2015 heeft Partoer in opdracht van de zes gemeenten van Noordoost Fryslân een onderzoek uitgevoerd naar vrijwilligerswerk en mantelzorg in Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ameland. Sinds 2015 zijn de gemeenten meer verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van hun inwoners. Informele zorg, zoals bijvoorbeeld mantelzorg, burenhulp en vrijwilligerswerk, is hierbij een belangrijk thema. Vanwege de decentralisaties willen de gemeenten meer inzicht in de aard en omvang van het vrijwilligerswerk en mantelzorg. Daarnaast is er belang bij inzicht in de behoeften en de tevredenheid over de ondersteuning voor mantelzorgers. Een onderzoek moet representatief zijn om betrouwbare uitspraken te kunnen doen. Voor de gemeenten in Noordoost Fryslân betekende dit een minimum vereiste respons van ongeveer 2000 respondenten, uitgaande van een respons van 15% uit de gestratificeerde steekproef1. In totaal hebben uit alle zes gemeenten 1085 respondenten meegedaan (9%). Schiermonnikoog en Ameland hebben afgeweken van het advies voor een gestratificeerde steekproef. In de gemeente Ameland heeft iedere meerderjarige inwoner een persoonlijke uitnodiging ontvangen om mee te doen aan het onderzoek en in de gemeente Schiermonnikoog is het onderzoek onder de aandacht gebracht door middel van de gemeentelijke nieuwsbrief. De respons van het onderzoek valt lager uit dan gehoopt, maar dat wil niet zeggen dat dit onderzoek niet nuttig is geweest. Van de 1085 respondenten doet een behoorlijke groep vrijwilligerswerk (63%) en is 52% op dit moment mantelzorger. De lagere respons is te verklaren doordat de geselecteerde inwoners zich misschie niet altijd aangesproken voelden door het onderwerp van de vragenlijst. Ook speelt mee, dat er via een schriftelijke 1Gestratificeerde steekproef: Samengestelde steekproef, die ieder aselect uit een deelpopulatie (in dit geval de zes Friese Noordoost gemeenten) zijn getrokken. Bron: Encyclo.nl. Geraadpleegd op:

5 De mens als maat uitnodiging is gevraagd om naar een digitale vragenlijst te gaan en daar vervolgens een persoonlijke inlogcode in te voeren. Dit kan als een grote drempel ervaren worden door bijvoorbeeld oudere respondenten. Echter is de persoonlijke inlogcode noodzakelijk om de privacy van de respondenten te kunnen waarborgen en is er wel de mogelijkheid geboden om een schriftelijke vragenlijst in te vullen. Om vergelijkingen te maken en de resultaten te kunnen duiden, is er gebruik gemaakt van de meest recente cijfers over de omvang van mantelzorg in Noordoost Fryslân (GGD gezondheidsmonitor, 2012). Ook zijn er vergelijkingen gemaakt met regionale cijfers over vrijwilligerswerk in Fryslân (CBS, 2015). De cijfers in de rapportage zijn afgerond op hele getallen. Hierdoor kan het zijn dat de figuren niet altijd exact gelijk zijn aan 100%. Soms vallen de totale percentages hoger uit dan 100% doordat de respondenten meerdere antwoorden konden invullen. Om de leesbaarheid van de figuren te behouden zijn soms de getallen van hele lage percentages weggelaten. Het eerste hoofdstuk van de rapportage gaat over de respondenten en wat dit zegt over de representativiteit van het onderzoek. Hoofdstuk twee geeft inzicht in de mate van sociale samenhang in de Noordoost Fryslân. Vervolgens richt hoofdstuk drie zich op de aard en omvang van vrijwilligerswerk en de motivatie om vrijwilligerswerk te doen. Hoofdstuk vier gaat over mantelzorg. Hierin wordt onder andere beschreven wat de mate van belasting onder de respondenten is, wat de ondersteuningsbehoeften zijn en hoe de tevredenheid over de geboden ondersteuning op dit moment wordt ervaren. De rapportage wordt afgesloten met een SWOT-analyse waarin de sterke en zwakke punten worden beschreven en de kansen en bedreigingen in de toekomst.

6 1. De respondenten In dit hoofdstuk staan de algemene kenmerken van de 1085 respondenten beschreven. Het gaat dan om de leeftijdsopbouw, geslacht, werksituatie, de samenstelling van het huishouden, opleidingsniveau en het percentage en de aantallen respondenten per gemeente.

7 Leeftijdsopbouw in categorieën 18 tot 27 jaar 27 tot 45 jaar tot 65 jaar 65 jaar en ouder 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Figuur 1.1 In figuur 1.1 is de leeftijdsopbouw verdeeld in vier groepen. De groep 18 tot 27 jaar is het kleinst (6%) en de groep respondenten in de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar is het grootst (46%). Ook heeft een redelijk grote groep 65 plussers deelgenomen aan het onderzoek, 32% van de respondenten is 65 jaar en ouder. In figuur 1.2 is de verdeling van het aantal mannen en vrouwen dat heeft meegedaan aan het onderzoek weergegeven. Te zien is dat 61% van de respondenten een vrouw is en 39% een man. Geslacht Mannen 39% Vrouwen 61% Figuur 1.2

8 De respondenten is ook gevraagd naar hun werksituatie. Zoals te zien is in figuur 1.3 heeft slechts 45% van de respondenten aangegeven op dit moment werkzaam te zijn in een betaalde baan of als zelfstandig ondernemer. 30% van de respondenten is gepensioneerd of met de VUT. Werksituatie Ik ben gepensioneerd/met de VUT 30% Ik ben student/scholier Ik ben arbeidsongeschikt Ik ben werkloos/werkzoekend 3% 4% 5% Ik ben huisvrouw/huisman Ik ben zelfstandig ondernemer 10% 9% Ik ben werkzaam in een betaalde baan 36% Anders 3% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% Figuur 1.3 De respondenten die hebben aangegeven op dit moment werkzaam te zijn, werken vooral binnen de provincie Fryslân zelf. Slechts 4% geeft aan dat ze buiten de provincie werken. 36% van de werkenden heeft aangegeven in eigen dorp of stad te werken en 16% geeft aan elders in de gemeente te werken. Figuur 1.4 Figuur 1.4 laat de verdeling van het opleidingsniveau van de respondenten zien. Naar verhouding heeft een redelijke grote groep hoog opgeleiden meegedaan (hbo 26% en wo 6%). De groep met middelbaar beroepsonderwijs is eveneens goed vertegenwoordigd. Ook is de deelnemers gevraagd hoe hun woonsituatie is. Deze vragen hadden betrekking op de samenstelling van het huishouden, maar ook op of de respondenten in het buitengebied wonen of in de bebouwde kom. Hieruit blijkt dat 88% woonachtig is in de bebouwde kom en 22% in het buitengebied.

9 In figuur 1.5 is te zien dat vooral de meerpersoonshuishoudens zonder kinderen (47%) hebben meegedaan aan het onderzoek en ook een grote groep meerpersoonshuishoudens met kinderen (33%). Samenstelling huishouden 2% Eénpersoonshuishouden Meerpersoonshuishouden met kinderen 4% 14% Meerpersoonshuishouden zonder kinderen Inwonend bij ouders 47% 33% Anders Figuur 1.5 Naast de algemene kenmerken van de respondenten is het belangrijk om te zien hoe de verdeling van de 1085 respondenten is per gemeente. In figuur 1.6 is te zien dat er vooral weinig respondenten uit de gemeente Schiermonnikoog komen (4%). De overige gemeenten zijn redelijk gelijk verdeeld. De daadwerkelijke aantallen zijn in de legenda weergegeven. Figuur 1.6 Gekeken naar de algemene kenmerken van de respondenten, is te zien dat deze groep niet een directe afspiegeling is van de inwoners in de Noordoost gemeenten. Om die reden is dit onderzoek niet representatief genoeg om feitelijk iets te kunnen zeggen over alle inwoners van de Noordoost gemeenten. Wel geeft het een breed inzicht in de aard en omvang van het vrijwilligerswerk en mantelzorg in deze gemeenten en schetst het een beeld van de mate van belasting en ondersteuningsbehoeften van mantelzorgers. Het is van belang dat de algemene kenmerken van de respondenten steeds worden meegenomen bij het interpreteren van de resultaten.

10 2. Sociale samenhang Het tweede hoofdstuk van dit rapport gaat in op de sociale samenhang in de gemeenten. Allereerst wordt beschreven hoe de sociale samenhang in de Noordoost gemeenten wordt ervaren en vervolgens is een uitsplitsing per gemeente gemaakt aan de hand van scores die zijn toegekend aan de stellingen. Als laatste wordt een aantal verschillen per gemeente uitgelicht.

11 Uit de analyse blijkt dat de stellingen met betrekking tot de sociale samenhang grotendeels positief zijn beoordeeld. Slechts bij twee stellingen geeft iets meer dan 10% van de respondenten aan het oneens te zijn. Hierbij gaat het om het kunnen vragen van hulp uit de omgeving en de saamhorigheid in het dorp/stad waar de respondenten wonen. De stelling Ik ontvang emotionele steun in de kerkgemeenschap is in dit overzicht weggelaten. De reden hiervoor is dat de respondenten niet konden aangeven dat ondersteuning vanuit de kerk niet van toepassing was en daardoor deze stelling een verkeerd beeld liet zien. Sociale samenhang Als ik hulp nodig heb van iemand dan is er in mijn dorp/stad iemand die ik daarvoor kan vragen Er zijn mensen met wie ik goed kan praten en die ik kan vertrouwen binnen in mijn dorp/stad Ik woon in een dorp/stad waar veel saamhorigheid is Ik heb voldoende contact met mijn vrienden en kennissen Ik voel me verantwoordelijk voor mijn dorp/ stad Ik ben gehecht aan mijn dorp/stad Ik voel me thuis bij de mensen die in mijn dorp/stad wonen % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Helemaal mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Helemaal mee oneens Figuur 2.1 Bovenstaande stellingen zijn positief gesteld. Twee stellingen zijn in de enquête negatief gesteld en zijn om die reden apart weergegeven in figuur 2.2.

12 Sociale contacten Ik zou met meer mensen contact willen hebben Ik voel me wel eens alleen % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Helemaal mee eens mee eens neutraal mee oneens Helemaal mee oneens Figuur 2.2 In figuur 2.2 is te zien dat 19% van de respondenten heeft aangegeven met meer mensen contact te willen hebben. Daarnaast heeft 16% geantwoord zich wel eens alleen te voelen. Er is geen goede vergelijking te maken met provinciale cijfers. In de gezondheidsmonitor van de GGD staan cijfers over eenzaamheid (ruim één op de drie Friezen is eenzaam), maar die kunnen niet één op één vergeleken worden met de stelling: Ik voel me wel eens alleen. In de gemeente Kollumerland c.a. zijn de inwoners wel eerder gevraagd of ze het eens zijn met de stelling Ik voel me wel eens alleen (Dorpsspiegels Kollumerland c.a. 2012) Hier heeft 11% van de respondenten aangegeven zich wel eens alleen te voelen. Om een goed beeld te krijgen van eventuele verschillen tussen de gemeenten in de ervaren sociale samenhang, is besloten om aan de stellingen in figuur 2.1 een score (van 0 tot 10) te hangen. Uit deze analyse blijkt dat de sociale samenhang van de respondenten een gemiddeld cijfer krijgt van 7,3. In figuur 2.3 is ook goed te zien dat de score voor de sociale samenhang op de eilanden hoger is dan in de overige vier gemeenten. Score sociale samenhang 8 7,8 7,8 7,8 7,6 7,4 7,2 7 7,2 7,2 7,1 7 6,8 6,6 Ameland Dantumadiel Dongeradeel Ferwerderadiel Kollumerland c.a. Schiermonnikoog Figuur 2.3 Om nog meer verschillen te kunnen vinden, is per stelling een uitsplitsing gemaakt naar verschillen in leeftijdsgroepen, geslacht en woonsituatie. Vervolgens is er gekeken naar eventuele verschillen per gemeente.

13 In de leeftijdsgroepen 18 tot 65 jaar en 65 jaar en ouder blijken weinig verschillen te zitten in de totale ervaren sociale samenhang. Wel blijkt dat de respondenten van 65 jaar en ouder het vaker moeilijk vinden om hulp te vragen aan buren (31%). Van de respondenten die jonger zijn dan 65 jaar geeft 16% aan dit lastig te vinden (figuur 2.4). Moeite om hulp te vragen aan buren 65 jaar en ouder tot 65 jaar Figuur % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Helemaal mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Helemaal mee oneens Gekeken naar de woonsituatie, blijkt dat respondenten die wonen in het buitengebied, minder vaak aangeven dat er mensen zijn met wie ze goed kunnen praten en die ze vertrouwen (50%), dan respondenten die in de bebouwde kom wonen (67%). Er zijn mensen met wie ik goed kan praten en die ik kan vertrouwen in mijn dorp of stad Wonend in buitengebied Wonend in de bebouwde kom % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Helemaal mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Helemaal mee oneens Figuur 2.5

14 De volgende twee figuren zijn bijgevoegd om meer inzicht te krijgen in eventuele verschillen tussen de gemeenten op het gebied van sociale samenhang. In figuur 2.6 is te zien dat op de eilanden de respondenten zich vaker thuis voelen bij de mensen in hun dorp/ stad dan in de overige vier gemeenten. In Ferwerderadiel is door de respondenten het vaakst aangegeven dat ze zich niet thuis voelen bij de mensen in hun dorp/stad (5%). Ik voel me thuis bij de mensen die in mijn dorp/stad wonen Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland Figuur 2.6 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Helemaal mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Helemaal mee oneens Ik voel mij verantwoordelijk voor mijn dorp/stad Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland Figuur 2.7 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Helemaal mee eens Mee eens Neutraal Mee oneens Helemaal mee oneens Op de stelling Ik voel mij verantwoordelijk voor mijn dorp/stad is ook positiever gereageerd door de eilanden. In de rest van de gemeenten zijn weinig verschillen te zien.

15

16 3. Vrijwilligerswerk In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de aard en omvang van het vrijwilligerswerk in Noordoost-Fryslân.

17 3.1 Omvang van het vrijwilligerswerk Van de 1085 respondenten geven 681 (63%) aan vrijwilligerswerk te hebben gedaan in de afgelopen twee jaar. Zowel voor 2014 als 2015 geldt dat ongeveer zes op de tien respondenten vrijwilligerswerk heeft gedaan (zie figuur 3.1). Landelijke cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS, 2015) laten zien dat het percentage van de Nederlandse bevolking dat vrijwilligerswerk verricht gemiddeld rond de 50% ligt. Voor de provincie Fryslân is dit 55% en meer. Hieruit blijkt dat de respondenten in dit onderzoek, vergeleken met het landelijk gemiddelde, relatief veel vrijwilligerswerk verrichten. 70 % Vrijwilligerswerk 2014 en 2015 % Ja Nee Ja Nee Figuur 3.1 Wanneer de vraag Heeft u de afgelopen twee jaar vrijwilligerswerk gedaan? wordt vergeleken met de werksituatie en het opleidingsniveau van de respondenten, valt een aantal cijfers op. Figuur 3.2 laat zien dat met name zelfstandig ondernemers, werklozen/werkzoekenden en huisvrouwen/huismannen in 2015 aan vrijwilligerswerk hebben gedaan. Studenten, scholieren en arbeidsongeschikten hebben daarentegen aanzienlijk minder vrijwilligerswerk gedaan in Hierbij dient genoemd te worden dat het aantal respondenten dat arbeidsongeschikt, student of scholier is, veel lager ligt vergeleken met de aantallen voor zelfstandig ondernemers, werklozen/werkzoekenden en huisvrouwen/huismannen. % Vrijwilligerswerk in 2015 naar werksituatie Ik ben gepensioneerd/met de VUT 53% Ik ben student/scholier 45% Ik ben arbeidsongeschikt 32% Ik ben werkloos/werkzoekend Ik ben huisvrouw/huisman Ik ben zelfstandig ondernemer Ik ben werkzaam in een betaalde baan 73% 66% 75% 60% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% Figuur 3.2

18 Uit figuur 3.3 blijkt dat hoger opgeleide respondenten procentueel gezien meer aan vrijwilligerswerk hebben gedaan in 2015 dan de lager opgeleiden. Achter de percentages staat het aantal respondenten die vrijwilligerswerk hebben gedaan naar opleidingsniveau. Uit deze aantallen wordt duidelijk dat respondenten met een mbo diploma als hoogst genoten opleiding het vaakst vrijwilligerswerk hebben verricht in 2015 (193 respondenten). % Vrijwilligerswerk in 2015 naar opleidingsniveau Wo Hbo Mbo Havo/Vwo Lbo/Mavo/Vmbo/Mulo 60% (37) 65% (186) 63% (193) 58% (54) 54% (156) Lagere school 31% (15) Figuur 3.3 0% 20% 40% 60% 80% Wanneer deze vraag wordt uitgesplitst naar gemeenten ontstaan geen grote verschillen (zie figuur 3.4). Alleen Schiermonnikoog heeft relatief gezien een groter aandeel vrijwilligers in 2015, maar hierbij dient rekening te worden gehouden met het feit dat veel minder respondenten vanuit Schiermonnikoog aan het onderzoek hebben deelgenomen. Het CBS (2015) geeft aan dat het aandeel vrijwilligers voor het COROP-gebied Noord-Fryslân op 55% en meer ligt. In dit onderzoek ligt dit percentage voor alle gemeenten, op Dantumadiel na, hoger. 120 % Vrijwilligerswerk naar gemeente % Ameland Dantumadiel Dongeradeel Ferwerderadiel Kollumerland c.a. Schiermonnikoog Ja Nee Figuur 3.4

19 3.2 Aard van het vrijwilligerswerk In deze paragraaf wordt allereerst gekeken naar wat de respondenten geantwoord hebben op de vraag Waar bent u actief (geweest) als vrijwilliger? En met welke functie? Figuur 3.5 toont de resultaten. Hieruit blijkt dat men aanzienlijk meer vrijwilligerswerk verricht in de vorm van uitvoering en begeleiding dan in een bestuurlijke of organisatorische functie. Alleen vrijwilligers die actief zijn/waren bij een politieke partij of een vrouwenvereniging vormen een uitzondering hierop. Binnen de uitvoerende/begeleidende functies zijn de meeste respondenten actief op het gebied van persoonlijke ondersteuning (administratie, burenhulp, opvoeding), bij een sportvereniging, een goed doel of bij een kerk. Het grootste aandeel respondenten doet vrijwilligerswerk, in de vorm van uitvoering of begeleiding, bij een kerk (29%). Dit verschilt enigszins met landelijke cijfers. Landelijk gezien zijn namelijk de meeste vrijwilligers actief bij een sportvereniging of school, respectievelijk 15% en 11% (CBS, 2015). In dit onderzoek is dit 22% voor een sportvereniging en 9% voor kinderopvang/onderwijs (uitvoering/ begeleiding). Waar bent u actief (geweest) als vrijwilliger? En met welke functie? Natuur en milieuorganisatie Dorps/wijkactiviteiten Persoonlijke ondersteuning Zorginstelling Kinderopvang/onderwijs Speeltuinvereniging Buurtvereniging Ouderenvereniging/ouderensoos Jongerenvereniging/jeugdsoos Muziekvereniging/muziekkorps Toneelvereniging Sportvereniging Vrouwenvereniging Dorpshuis/Multifunctioneel centrum Plaatselijk belang Goede doelen Kerk Politieke partij Aantal respondenten Uitvoering/begeleiding Bestuur/organisatie Figuur 3.5

20 Vervolgens is met betrekking tot deze vraag ook gekeken naar verschillen tussen mannen en vrouwen. Met name op het gebied van uitvoering en begeleiding is een aantal noemenswaardige verschillen te zien. Figuur 3.6 laat zien dat vrouwen bijvoorbeeld vaker dan mannen vrijwillig actief zijn bij goede doelen en vaker persoonlijke ondersteuning geven. Mannen zijn daarentegen vaker actief bij dorps- of wijkactiviteiten, bij een sportvereniging of bij een buurtvereniging. Uit cijfers van het CBS (2015) blijkt dat vrouwen vaker actief zijn op de school van hun kinderen, en dat mannen vaker helpen op de sportvereniging. De resultaten van dit onderzoek sluiten aan bij deze cijfers. % Vrijwilligerswerk (uitvoering/begeleiding) naar geslacht Natuur en milieuorganisatie Dorps/wijkactiviteiten Persoonlijke ondersteuning Zorginstelling Kinderopvang/onderwijs Speeltuinvereniging Buurtvereniging Ouderenvereniging/ouderensoos Jongerenvereniging/jeugdsoos Muziekvereniging/muziekkorps Toneelvereniging Sportvereniging Vrouwenvereniging Dorpshuis/Multifunctioneel centrum Plaatselijk belang Goede doelen Kerk Politieke partij 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% Vrouw Man Figuur 3.6 De vraag waar en met welke functie men vrijwilligerswerk verricht is tevens interessant wanneer deze gegevens worden gekoppeld aan de werksituatie van de respondenten. Figuur 3.7 laat van vier vormen van vrijwilligerswerk zien en wat de werksituatie is van de respondenten die aangeven hierbij vrijwilligerswerk te doen. Hier is wederom alleen gekeken naar uitvoerende en begeleidende werkzaamheden, omdat in de bestuurlijke en organisatorische werkzaamheden geen grote verschillen bestaan tussen de respondenten. De totale percentages vallen hoger dan 100% aangezien de respondenten bij deze vraag meerdere antwoorden konden invullen.

21 De vier vormen van vrijwilligerswerk zijn hier uitgelicht vanwege het percentage studenten en scholieren dat er actief is (geweest). Maar liefst 56% van de respondenten die aangeven vrijwilligerswerk bij een sportvereniging te doen, zijn studenten of scholieren. Ook bij kerken en goede doelen vormen studenten en scholieren het grootste aandeel. De grafiek laat eveneens zien dat respondenten die werkloos/werkzoekend of arbeidsongeschikt zijn relatief weinig vrijwilligerswerk verrichten bij deze vier vormen van vrijwilligerswerk. Hierbij dient wederom genoemd te worden dat het aandeel respondenten dat student/scholier, arbeidsongeschikt of werkloos/werkzoekend is en vrijwilligerswerk doet, veel lager ligt vergeleken met respondenten met een betaalde baan. % Vrijwilligerswerk (uitvoering/begeleiding) naar werksituatie Persoonlijke ondersteuning Sportvereniging Goede doelen Kerk % 50% 100% 150% 200% 250% Ik ben werkzaam in een betaalde baan Ik ben huisvrouw/huisman Ik ben arbeidsongeschikt Ik ben zelfstandig ondernemer Ik ben werkloos/werkzoekend Ik ben student/scholier Figuur 3.7 Ik ben gepensioneerd/met de VUT Ik vind dat de mensen die een uitkering ontvangen wel meer ingezet kunnen worden als vrijwilligers. Ik werk zelf in een verzorgingshuis en er is veel behoefte aan vrijwilligers. Ook al lopen ze een keer per week even een blokje om met een bewoner. (Vrouw uit Kollumerland, 28 jaar). Op de vraag waar de respondenten het vrijwilligerswerk verrichten geeft 86% aan dit in het eigen dorp of in de eigen stad te doen. 22% geeft aan elders in de gemeente vrijwilligerswerk te doen, 19% vult in buiten mijn gemeente, maar wel in Fryslân en 5% geeft aan buiten de provincie Fryslân. Wanneer deze cijfers worden gekoppeld aan de werksituatie van de respondenten, valt op dat studenten en scholieren vaker buiten mijn gemeente, maar wel in Fryslân invullen. Een oorzaak hiervan kan zijn dat vrijwilligerswerk eventueel gekoppeld is aan de studie of opleiding van studenten en scholieren. Echter is het aandeel buiten mijn gemeente, maar wel in Fryslân bij studenten en scholieren nog steeds kleiner dan het aandeel studenten en scholieren dat in het eigen dorp of de eigen stad vrijwilligerswerk verricht (63%).

22 Figuur 3.8 geeft een beeld van de tijd die de respondenten per week besteden aan vrijwilligerswerk. Het grootste aandeel (25%) verricht twee tot vier uur vrijwilligerswerk per week. Dit sluit aan bij landelijke cijfers van het CBS (2015), waaruit blijkt dat vrijwilligers gemiddeld vier uur per week aan vrijwilligerswerk besteden. Figuur 3.8 laat echter zien dat de categorieën incidenteel en tot twee uur in de week ook beide door ongeveer een kwart van de respondenten is ingevuld. Hoeveel tijd besteedt u in totaal aan vrijwilligerswerk? 16 uur of meer in de week 3% 8 tot 16 uur in de week 7% 4 tot 8 uur in de week 17% 2 tot 4 uur in de week Tot 2 uur in de week Incidenteel (minder dan een uur per week) 25% 24% 24% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% Figuur 3.8 Figuur 3.9 toont de resultaten van de vraag hoe men (voor het eerst) geïnformeerd is over de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te gaan doen. Hieruit blijkt dat men vooral benaderd is door iemand van de betreffende organisatie (55%) of geïnformeerd is door familie, vrienden of bekenden (43%). Daarnaast vulde 21% Anders, namelijk in. Hierbij gaven de respondenten met name aan op eigen initiatief informatie te hebben opgezocht over de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen. Het bovenstaande duidt op een hoge mate van zelfredzaamheid onder de respondenten. Hoe bent u (voor het eerst) geïnformeerd over de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen? Benaderd door iemand van de organisatie 55% Via mijn uitkeringsconsulent van de Via de vrijwilligerscentrale in mijn regio Informatie op Internet/Sociale Media Advertentie in een blad/krant/tijdschrift 1% 4% 3% 5% Familie, vrienden, bekenden 43% Anders 21% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% Figuur 3.9

23 Figuur 3.10 geeft een beeld van wat de belangrijkste reden is voor respondenten om geen vrijwilligerswerk te doen. Het grootste gedeelte (37%) van de respondenten vulde hier Anders, namelijk in. Een analyse van de open antwoorden maakt duidelijk dat de meeste mensen de leeftijd, gezondheidsproblemen of drukte (thuis, studie, combinatie werk en studie, etc.) opgeven als belangrijkste reden om geen vrijwilligerswerk te doen. Belangrijkste reden geen vrijwilligerswerk Ik ben nooit gevraagd 7% Ik heb er geen tijd voor vanwege betaald werk Ik heb er geen tijd voor vanwege een druk gezinsleven Ik heb er geen tijd voor vanwege mantelzorgtaken Ik heb geen interesse Anders 37% 10% 14% 7% 25% Figuur 3.10

24 4. Mantelzorg In Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor chronisch zieke, hulpbehoevende of gehandicapte familieleden, vrienden of kennissen. Een mantelzorger is geen beroepskracht, maar geeft informele zorg. In dit onderzoek is gevraagd of de respondenten de afgelopen twaalf maanden regelmatig, incidenteel of niet deze vorm van zorg hebben gegeven.

25 4.1 Aard en omvang mantelzorg Met het aantal respondenten van dit onderzoek kan er feitelijk weinig worden gezegd over de omvang van mantelzorg in Noordoost-Fryslân, maar het geeft wel een breed inzicht in de aard van de mantelzorg en de eventuele ondersteuningsbehoeften. Van de totale Friese bevolking van 19 jaar en ouder geeft meer dan één op de tien (12%) mantelzorg. In Noordoost-Fryslân zijn volgens de Gezondheidsmonitor van de GGD in 2012 bijna 7400 mantelzorgers van 19 jaar en ouder. Hiervan woont bijna de helft in de gemeenten Dantumadiel en Dongeradeel. % Mantelzorger Regelmatig Incidenteel 48% 35% Niet 17% Figuur 4.1 In dit onderzoek hebben 567 respondenten (52% van het totaal) aangegeven dat ze regelmatig of incidenteel mantelzorger zijn of zijn geweest in de afgelopen twaalf maanden. Hiervan zegt 35% regelmatig mantelzorg te geven en 17% incidenteel. Hier zijn weinig verschillen in te zien tussen de gemeenten, alleen Kollumerland c.a. steekt er bovenuit met een percentage van 57% dat mantelzorg geeft. In figuur 4.2 zijn de respondenten die mantelzorg verlenen per leeftijdscategorie te zien. Hier valt op dat de leeftijdscategorie 18 tot 65 jaar vaker heeft aangegeven mantelzorger te zijn dan de leeftijdsgroep 65 jaar en ouder. De leeftijdsgroep 18 tot 65 jaar heeft vaker aangegeven incidenteel mantelzorg te verlenen. % Mantelzorger per leeftijdscategorie 65 jaar en ouder tot 65 jaar % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Regelmatig Incidenteel Niet Figuur 4.2

26 Volgens de GGD Gezondheidsmonitor (2012) geven in Fryslân vrouwen vaker mantelzorg dan mannen. Van de vrouwen geeft 15% mantelzorg, bij de mannen is dit 9%. Dit onderzoek laat ook zien dat vrouwen vaker mantelzorger zijn dan mannen. 40% van de vrouwelijke respondenten geeft aan regelmatig mantelzorg te verlenen en nog eens 16% geeft aan dit incidenteel te doen. Van de mannelijke respondenten geeft 28% aan regelmatig mantelzorg te verlenen en nog eens 18% geeft aan dit incidenteel doen. Figuur 4.3 Om iets te kunnen zeggen over de aard van mantelzorg in de Noordoost gemeenten, is aan de respondenten gevraagd hoe lang ze mantelzorger zijn, hoeveel reistijd ze kwijt zijn, aan hoeveel personen ze zorg verlenen en wat de relatie met de zorgontvanger is. Reistijd mantelzorgers % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Figuur 4.4 Geen reistijd Minder dan 15 minuten minuten minuten Meer dan een uur

27 In figuur 4.4 is te zien dat 85% van de respondenten minder dan een half uur reistijd heeft om mantelzorg te verlenen. Opvallend genoeg heeft slechts 26% van de respondenten aangegeven dat de zorgontvanger bij hen in huis woont. Hieruit kan worden geconcludeerd dat van de 74% mantelzorg die buitenshuis wordt geleverd, deze grotendeels relatief dicht in de buurt gegeven wordt. Ook is gevraagd hoe lang de mantelzorgers deze vorm van zorg geven (figuur 4.5). Het blijkt dat 70% van de 567 respondenten langer dan een jaar mantelzorg verleent. Van deze 70% geeft 36% zelfs langer dan vijf jaar mantelzorg. 40% Aantal jaren mantelzorger 34% 36% 30% 20% 10% 20% 10% 0% Figuur 4.5 Minder dan een half jaar Langer dan een half jaar, maar minder dan een jaar Tussen 1 en 5 jaar Langer dan 5 jaar Verdeling van het percentage dat mantelzorg geeft aan 1 of meerdere personen 4% 1 persoon 5% 2 personen 24% 3 of 4 personen Meer dan 4 personen 67% Figuur 4.6 Het komt regelmatig voor dat mantelzorgers aan meer dan één persoon zorg verlenen. In figuur 4.6 is te zien dat iets meer dan 30% aan twee of meer personen mantelzorg verleent.

28 Relatie met de zorgontvanger 8% 6% 7% 10% 12% 18% 40% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 45% Figuur 4.7 Anders Ouder (ook schoonouder, stiefouder of pleegouder) Buurman of buurvrouw Kind (ook stiefkind of pleegkind) Vriend, kennis of collega Partner Overige familie (broer, zus, grootouder, etc.) Ouder (ook schoonouder, stiefouder of pleegouder) De respondenten die mantelzorg verlenen, geven deze zorg het vaakst aan een ouder (40%). Daarnaast wordt ook veel mantelzorg verleend aan de partner (18%) en overige familie (12%). 4.2 Mate van belasting De mate van belasting die mantelzorgers ervaren kan te maken hebben met verschillende factoren. Dit zijn onder andere de mogelijkheid om de zorgtaken te delen, maar bijvoorbeeld ook de invloed van de mantelzorgtaken op de vrije tijd of de werksituatie van mantelzorgers. Van de 567 mantelzorgers in dit onderzoek heeft 73% aangegeven de mantelzorgtaken te kunnen delen met andere mensen. Hiervan zegt ongeveer 26% de zorgtaken met zijn/haar partner te delen en ongeveer 51% met broers/zussen of overige familie. 23% van de respondenten geeft aan de zorgtaken met iemand anders te kunnen delen, bijvoorbeeld buren, vrijwilligers of professionals.in de vragenlijst zijn de respondenten meerdere stellingen voorgelegd. In figuur 4.8 is weergegeven of de respondenten een bepaalde mate van belasting ervaren, soms wel/soms niet ervaren of niet ervaren. Stellingen mate van belasting Ik vind het zwaar om zorg te geven Ben ik in mijn vrije tijd te moe om iets te ondernemen Heb ik financiële problemen Ben ik ziek of overspannen (geworden) Ben ik minder gaan werken/gestopt met werken Kost het me meer moeite dan anders om mijn huishouden te regelen Kom ik niet toe aan dingen die ik normaal in mijn vrije tijd doe % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Ja Soms wel, soms niet Nee Figuur 4.8

29 De respondenten ervaren het vaakst belasting bij het regelen van het huishouden (12%) en komen minder toe aan dingen die ze normaal in hun vrije tijd deden (11%). Ook geeft een groot deel aan het soms wel en soms niet zwaar te vinden om zorg te geven (45%) en dat men soms te moe is om iets in de vrije tijd te ondernemen (38%). Belasting wordt het minst ervaren op financieel gebied en op het gebied van werken. Voorts wordt er weinig aangegeven dat men ziek of overspannen is geraakt. Friezen van 19 tot en met 64 jaar zijn volgens de GGD even vaak zwaar belast door het geven van mantelzorg dan Friezen van 65 jaar en ouder (11% en 12%). Dit ligt in de buurt van het percentage van de respondenten in dit onderzoek. Hier heeft in beide leeftijdsgroepen 8% aangegeven het zwaar te vinden om zorg te geven. Er is dus geen verschil te zien in de leeftijdsgroepen. Nog ongeveer 35% in beide groepen geeft aan dat ze het geven van Er wordt steeds meer zorg bij de burger gelegd en dit is niet altijd realistisch aangezien bij jonge gezinnen tegenwoordig beide partners werken en het niet altijd in te passen is. (Vrouw uit Dantumadiel, 42 jaar) zorg soms wel, soms niet zwaar vinden. Mantelzorgers die bij de zorgontvanger in huis wonen voelen zich vaker overbelast dan zij die zorg verlenen aan niet inwonende familieleden of andere naasten (figuur 4.9). Dit blijkt zowel uit het onderzoek van de GGD als uit dit onderzoek. Van de mantelzorgers waarbij de zorgontvanger in huis woont (bijvoorbeeld partnerzorg) ervaart 11% van de respondenten belasting en nog eens 44% soms wel, soms geen belasting. Van respondenten die deze zorg buitenshuis verlenen geeft 7% aan belasting te ervaren en nog eens 34% soms wel, soms geen belasting te ervaren. Mate van belasting t.o.v. de woonsituatie De zorgontvanger woont elders De zorgontvanger woont in huis bij de mantelzorger % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Ja Soms wel, soms niet Nee Figuur 4.9

30 Ook wordt de mate van belasting hoger ervaren wanneer iemand gedurende een langere periode mantelzorg verleent. Dit is te zien in figuur Zoals eerder genoemd heeft 70% van de respondenten in dit onderzoek aangegeven dat ze langer dan 1 jaar mantelzorg verlenen. Met het oog op de verdere vergrijzing en dat 40% van de respondenten heeft aangegeven mantelzorg te verlenen aan hun ouders, zal de mate van belasting voor deze groep toenemen. Mate van belasting t.o.v. het aantal jaren mantelzorg Langer dan 5 jaar Tussen 1 en 5 jaar Langer dan een half jaar, minder dan een jaar Minder dan een half jaar % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Ja Soms wel, soms niet Nee Figuur 4.10 In figuur 4.11 en 4.12 is een uitsplitsing gemaakt per gemeente. In beide grafieken is te zien dat de mate van belasting in de gemeenten Dantumadiel en Kollumerland c.a. het hoogst is. Hierbij gaat het om de belasting die mantelzorgers ervaren tijdens het geven van zorg en de ervaring dat ze minder toekomen aan de dingen die ze normaal in hun vrije tijd doen. % Mantelzorgers dat aangeeft dat ze niet meer toekomen aan de dingen die ze normaal in hun vrije tijd doen Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Figuur 4.11 Ja Soms wel, soms niet Nee

31 % Mantelzorgers dat het zwaar vindt om zorg te geven Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Ja Soms wel, soms niet Nee Figuur 4.12 Gekeken naar de mate van belasting kan de conclusie worden getrokken dat er vaker belasting wordt ervaren wanneer men gedurende langere tijd mantelzorg geeft en de zorgontvanger in huis woont. Er zijn geen verschillen te zien in de mate van belasting tussen de leeftijdscategorieën 18 tot 65 en 65 plussers. Er zijn wel kleine verschillen te zien tussen de gemeenten.

32 4.3 Informatievoorziening Slechts 20% van de respondenten die mantelzorger zijn, heeft aangegeven dat ze in 2014 en/of in 2015 gebruik hebben gemaakt van de ondersteuningsmogelijkheden van de gemeente. Dit komt neer op 112 respondenten die bevraagd zijn op het gebruik van de ondersteuningsmogelijkheden en de tevredenheid hierover. Ook is de respondenten gevraagd of men wist waar ze terecht konden voor ondersteuning van de gemeente bij hun mantelzorgtaken. Op de eilanden hebben de respondenten het vaakst aangegeven dat ze weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning bij hun mantelzorgtaken. In Dantumadiel is door de respondenten het vaakst aangegeven dat ze niet weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning en ook niet weten hoe ze daar achter moeten komen (18%). Gemiddeld gezien geeft 44% aan dat ze weten waar ze terecht kunnen voor de ondersteuning. 15% geeft aan dat ze niet weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning en dat ze ook niet weten hoe ze daarachter kunnen komen. % Van mantelzorgers dat weet waar ze terecht kunnen voor ondersteuning vanuit de gemeente Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland Totaal % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% Ja Nee, maar ik weet hoe ik daarachter kan komen Nee, en ik weet niet hoe ik daarachter kan komen Figuur 4.13

33 4.4 Tevredenheid ondersteuning Zoals in paragraaf 4.3 al genoemd is, zijn er totaal 112 respondenten die ondersteuning van de gemeente hebben ontvangen. Veel van de ondersteuningsmogelijkheden zijn met niet van toepassing beantwoord. De respondenten die gebruik hebben gemaakt van ondersteuningsmogelijkheden, hebben uiteindelijk maar over enkele ondersteuningsvormen een oordeel gegeven. Om die reden is er besloten om de totale tevredenheid in aantallen te laten zien in plaats van in percentages. Totale tevredenheid mantelzorgondersteuning (in aantallen) Vergoedingen voor de extra kosten die ik maak Hulpmiddelen die mijn taak makkelijker maken Vervangende zorg (respijtzorg) Praktische hulp, zodat ik meer tijd heb voor mijn zorgtaken Informatie over ziektebeelden Contact met andere mantelzorgers Emotionele steun van een hulpverlener of vrijwilliger Advies en begeleiding van een hulpverlener Algemene informatie over ondersteuningsmogelijkheden Zeer tevreden Tevreden Ontevreden Zeer ontevreden Figuur 4.14 In figuur 4.14 is te zien dat de meeste ondersteuningsmogelijkheden positief beoordeeld worden. Toch zie je ook dat vijf van de tien respondenten aangeven ontevreden te zijn over de ondersteuning bij het contact met andere mantelzorgers. Ook is te zien dat tien van de veertien respondenten aangeven ontevreden te zijn over de vergoedingen die er zijn voor de extra kosten die de mantelzorger maakt. Gezien het lage aantal respondenten dat gebruik heeft gemaakt van een bepaalde ondersteuning, is het niet zinvol om van de tevredenheid een uitsplitsing te maken per gemeente. Dit zou een verkeerd beeld kunnen geven over de tevredenheid van de ondersteuningsmogelijkheden.

34 4.5 Behoefte in ondersteuning Een groot deel van de respondenten dat mantelzorg verleent (567), blijkt (nog) geen behoefte te hebben aan ondersteuning bij de mantelzorgtaken (88%). Dit is bijna gelijk aan de resultaten die de GGD in 2012 in zijn gezondheidsmonitor noemt (89%). Alle 567 respondenten die mantelzorg geven, hebben aangegeven welke behoefte in ondersteuning zij hebben. Ondersteuningsbehoefte mantelzorgers in % Financiële tegemoetkoming 13% Respijt of vervangende zorg Huishoudelijke hulp 6% 6% Extra kinderopvang 2% Opleiding in de zorg 3% Cursus over (omgaan) met ziekte Instructie bij het gebruik van hulpmiddelen 5% 4% Een inloopspreekuur 7% Contacten met andere mantelzorgers Een gesprek met een maatschappelijk werker Hulp bij het verdelen van de zorgtaken Hulp bij het afstemmen van werk en zorgtaken 4% 4% 4% 4% Hulp bij het invullen van formulieren 6% Hulp bij het aanvragen van zorg 9% Informatie over financiële regelingen 20% Informatie over het aanbod van 17% Informatie over de beperking/ziektebeelden 4% 0% 5% 10% 15% 20% Figuur 4.15 In figuur 4.15 is te zien dat de grootste behoeften liggen bij informatie over beschikbare financiële regelingen (20%) en informatie over het aanbod van zorgvoorzieningen (17%). Daarnaast worden een financiële tegemoetkoming (13%) en hulp bij het aanvragen van zorg (9%) ook regelmatig genoemd. Er komt geen informatie over ondersteuningsmogelijkheden. Lang zoeken naar de juiste instantie die kan helpen bij mantelzorgers voor dementerenden. Communicatie en informatie verstrekken is iets wat absoluut beter kan. (Man uit Dantumadiel, 79 jaar)

35 Belangrijkste ondersteuningsbehoeften per gemeente (in aantallen) Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland Informatie over het aanbod van zorgvoorzieningen Informatie over financiële regelingen Hulp bij het aanvragen van zorg Financiële tegemoetkoming Hulp bij het aanvragen van zorg Een inloopspreekuur Figuur In figuur 4.16 zijn de meest gevraagde ondersteunsteuningsmogelijkheden uitgeplitst per gemeente. Hier is goed te zien dat in iedere gemeente de meeste behoefte is aan informatie over het aanbod van zorgvoorzieningen en beschikbare financiele regelingen. In Kollumerland c.a. is de ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers op meerdere vlakken het grootst.

36 4.6 Samenwerking met professionals Veel mantelzorgers werken regelmatig samen met professionals. Alle respondenten die mantelzorg verlenen zijn gevraagd met wat voor professionals zij te maken hebben en hoe de tevredenheid is over de samenwerking met de professionals. Professionele ondersteuning Dagopvang 3% Verzorgings- of verpleeghuis 8% GGZ 5% Maatschappelijk werk 3% Verpleging 7% Persoonlijke verzorging 20% Huishoudelijke hulp 20% Overige professionele hulp 12% 0% 5% 10% 15% 20% 25% Figuur 4.17 Van de respondenten die mantelzorg verlenen, ontvangt 22% geen professionele ondersteuning. Van de respondenten die wel professionele ondersteuning bij hun mantelzorgtaken ontvangen, krijgt 20% ondersteuning op het gebied van persoonlijke verzorging en 20% ontvangt huishoudelijke hulp. Samenwerking met professionals Schiermonnikoog Kollumerland c.a Ferwerderadiel Dongeradeel Dantumadiel Ameland Totaal % 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% Zeer tevreden Tevreden Ontevreden Zeer ontevreden Figuur 4.18 In figuur 4.18 is te zien dat over het algemeen de samenwerking tussen de mantelzorger en professionals positief wordt beoordeeld. In het overzicht is de categorie neutraal weggelaten, omdat hierdoor de verschillen per gemeente niet goed zichtbaar waren.

37 5. Conclusie/SWOT-analyse In het volgende schema is een aantal resultaten samengevat. De resultaten van het onderzoek zijn verdeeld in sterkte punten, zwakke punten, kansen en bedreigingen. De SWOT-analyse kan een beeld geven van de aandachtsgebieden die invloed kunnen hebben op het ondersteunen van mantelzorgers en vrijwilligers in de Noordoost-gemeenten.

38 Sterke punten De sociale samenhang in de gemeenten wordt gemiddeld met een 7,3 beoordeeld. Er hebben een groot aantal mantelzorgers en vrijwilligers meegedaan aan het onderzoek. 63% van de respondenten doet aan vrijwilligerswerk en 52% van de respondenten geeft mantelzorg. 73% van de respondenten geeft aan mantelzorgtaken te kunnen delen met anderen. 61% van de respondenten die vrijwilligerswerk doet is benaderd door iemand van de organisatie of familie en vrienden. De vrijwilligers zijn dus over het algemeen erg zelfredzaam. Slechts 4% van de mantelzorgers is ontevreden over de samenwerking met professionals. Zwakke punten 16% van de respondenten geeft aan zich wel eens alleen te voelen en 19% zou met meer mensen contact willen hebben. 56% van de respondenten weet op dit moment niet waar ze terecht kunnen voor ondersteuning vanuit de gemeente.44% van de respondenten hebben aangegeven dat ze wel weten waar ze terecht kunnen. 45% van de mantelzorgers geeft aan wel eens belasting te ervaren bij het geven van zorg en 58% geeft aan soms niet toe te komen aan dingen die ze normaal in hun vrije tijd deden.

39 Kansen Informatievoorziening over ondersteuningsmogelijkheden verbeteren. Vooral over het aanbod van zorgvoorzieningen en informatie over financiële regelingen. Ook is er behoefte aan betere informatie over ziektebeelden. Het kan zinvol zijn om de respondenten die hebben aangegeven mee te willen werken aan vervolgonderzoek, uit te nodigen voor een focusgroepsgesprek om zo de uitkomsten van het onderzoek aan te vullen met kwalitatieve informatie. 192 respondenten hebben aangegeven mee te willen werken aan vervolgonderzoek. Het aantal lager opgeleiden dat vrijwilligerswerk doet is relatief laag. Hier is winst te behalen en kan een goede taak liggen voor de vrijwilligerscentrale of andere welzijnsinstanties. Het kan zinvol zijn om te focussen op activering van deze minder actieve doelgroep. Bedreigingen Mantelzorgers die gedurende een lange tijd mantelzorg verlenen, zijn zwaarder belast dan mantelzorgers die een kortere tijd mantelzorg verlenen. Door de dubbele vergrijzing (meer ouderen én ouderen die langer leven), neemt het aantal mantelzorgers en mogelijk de overbelasting in de toekomst toe. Te weinig respondenten hebben hun tevredenheid uitgesproken over de ondersteuningsmogelijkheden van de gemeente om hier goede uitspraken over te kunnen doen. Een terugtrekkende overheid kan in de toekomst betekenen dat het beroep op zelfredzaamheid en inzet van mantelzorgers toeneemt, waardoor de kans op overbelasting groter wordt.

40 Partoer Westersingel CK Leeuwarden T (058) De mens als maat

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten

Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Vrijwilligerswerk, mantelzorg en sociale contacten Gemeente s-hertogenbosch, afdeling Onderzoek & Statistiek, februari 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Vrijwilligerswerk... 4 3. Mantelzorg... 8

Nadere informatie

18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% jaar jaar jaar 65+ Man Vrouw Ja Nee. Deventer gemiddelde

18% 16% 14% 12% 10% 8% 6% 4% 2% 0% jaar jaar jaar 65+ Man Vrouw Ja Nee. Deventer gemiddelde Bewonersonderzoek Deventer 2009: onderdeel mantelzorg Met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2007 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de ondersteuning van mantelzorgers. Mantelzorgers

Nadere informatie

Sandwichgeneratie in de gemeente Haaren

Sandwichgeneratie in de gemeente Haaren Sandwichgeneratie in de gemeente Haaren Onderzoek naar omvang, knelpunten en ondersteuningsbehoefte Februari 2017 drs. W. Jeeninga, onderzoeker GGD Hart voor Brabant drs. M. Scholtens, functionaris gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Onderzoek naar de belasting en ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers in de gemeente Leeuwarden; factsheet

Onderzoek naar de belasting en ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers in de gemeente Leeuwarden; factsheet Onderzoek naar de belasting en ondersteuningsbehoefte van mantelzorgers in de gemeente Leeuwarden; factsheet April 2016 Inhoud Inleiding... 3 Methode... 3 Resultaten... 4 Achtergrondvariabelen... 4 Belasting...

Nadere informatie

Zorg verlenen en zorg ontvangen 2012

Zorg verlenen en zorg ontvangen 2012 Zorg verlenen en zorg ontvangen 2012 Onderzoek en Statistiek Gemeente Lelystad Telefoon: 0320-278574 E-mail: lelystadspanel@lelystad.nl www.lelystadspanel.nl Colofon Dit is een onderzoeksrapportage gemaakt

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Ten Boer Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 1 2.8 Effect van de ondersteuning... 11 3. Conclusie... 13

Nadere informatie

Betrokkenheid van buurtbewoners. Uitgevoerd door Dimensus in opdracht van gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest Vergelijking gemeenten 2015

Betrokkenheid van buurtbewoners. Uitgevoerd door Dimensus in opdracht van gemeenten Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest Vergelijking gemeenten 2015 Leefbaarheid Jeugdhulp Sociaal Team Vrijwilligerswerk Mantelzorg Actief in de buurt Betrokkenheid van buurtbewoners Burenhulp Zelfredzaamheid Sociale contacten Financiële situatie Uitgevoerd door Dimensus

Nadere informatie

Fries burgerpanel Fryslân inzicht

Fries burgerpanel Fryslân inzicht Fries burgerpanel Fryslân inzicht Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven. Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven.

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Vrijwilligerswerk (en mantelzorg)

Hoofdstuk 19. Vrijwilligerswerk (en mantelzorg) Hoofdstuk 19. Vrijwilligerswerk (en mantelzorg) Samenvatting Ruim een kwart van de Leidenaren verricht op dit moment vrijwilligerswerk. Dit is vergelijkbaar met vorig jaar. De meeste vrijwilligers zijn

Nadere informatie

Veilig opgroeien in Leeuwarden 2015. Participatie in Noordwolde. Onderzoek naar de economische en maatschappelijke participatie

Veilig opgroeien in Leeuwarden 2015. Participatie in Noordwolde. Onderzoek naar de economische en maatschappelijke participatie Veilig opgroeien in Leeuwarden 2015 Participatie in Noordwolde Onderzoek naar de economische en maatschappelijke participatie Participatie in Noordwolde Onderzoek naar de economische en maatschappelijke

Nadere informatie

Wordt de mantelzorger lokaal ondersteund?

Wordt de mantelzorger lokaal ondersteund? Onderzoeksresultaten Mantelzorgondersteuning in uw gemeente juni 2017 Wordt de mantelzorger lokaal ondersteund? Het Nationaal Mantelzorgpanel is gevraagd of zij bekend zijn met lokale mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo WIJ-gebieden 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting... 2 2.9 Tot slot... 20 Bijlage 1: de WIJ-gebieden...

Nadere informatie

Kwaliteitsonderzoek begeleiding

Kwaliteitsonderzoek begeleiding Kwaliteitsonderzoek begeleiding Kwaliteitsonderzoek Begeleiding najaar 2016 Pagina 1 van 18 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Werkwijze en verantwoording 5 Het doel van het onderzoek 5 Uitvoering onderzoek

Nadere informatie

Hoofdstuk 14. Mantelzorg

Hoofdstuk 14. Mantelzorg Hoofdstuk 14. Mantelzorg Samenvatting Mantelzorg is zorg aan een bekende uit de eigen omgeving, die voor langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is en kan bestaan uit het huishouden doen, wassen

Nadere informatie

Programma. 1. Presentatie onderzoek: Fadoua Achgaph uur. 2. Presentatie van organisaties uur Pluspunt MEE Activite

Programma. 1. Presentatie onderzoek: Fadoua Achgaph uur. 2. Presentatie van organisaties uur Pluspunt MEE Activite Programma 1. Presentatie onderzoek: Fadoua Achgaph 19.35-19.55 uur 2. Presentatie van organisaties 19.55-20.10 uur Pluspunt MEE Activite 3. Presentatie 20.15-20.20 uur Gemiva Mezzo LVvm 4. Workshops in

Nadere informatie

1 Algemene Gezondheid

1 Algemene Gezondheid 1 Algemene Gezondheid Gezondheid in Friesland In de uitwerking van het thema algemene wordt inzicht gegeven in de manier waarop de Friese bevolking van 19 jaar en ouder haar beoordeelt. Ook wordt kwaliteit

Nadere informatie

Wmo-klanttevredenheidsonderzoek over 2011

Wmo-klanttevredenheidsonderzoek over 2011 Wmo-klanttevredenheidsonderzoek.nl Wmo-klanttevredenheidsonderzoek over 2011 drs. G. Eijkhout Samenvatting GEMEENTE MOOK EN MIDDELAAR Wmo-klanttevredenheidsonderzoek over 2011 SAMENVATTING Auteur: Drs.

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Groningen 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 2 Samenvatting... 3 2.7 Overige ondersteuning... 16

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016

Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Afdeling: Maatschappelijke ontwikkeling Auteur : Nick Elshof Datum: 04-08-2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Algemene informatie geleverde ondersteuning...

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Stichtse Vecht november 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2017 Gemeente Stichtse Vecht Deze samenvatting presenteert de belangrijkste

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK IN MOERDIJK

VRIJWILLIGERSWERK IN MOERDIJK VRIJWILLIGERSWERK IN MOERDIJK Burgerpanel Moerdijk Januari 2018 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2018/007 Datum Januari 2018 Opdrachtgever

Nadere informatie

1. Resultaten van het onderzoek

1. Resultaten van het onderzoek 1. Resultaten van het onderzoek 1.1 Respons De gegevens voor het onderzoek zijn verzameld door middel van een schriftelijke vragenlijst. Deze vragenlijst is verstuurd naar mantelzorgers die bekend zijn

Nadere informatie

Rapportage Enquête Mantelzorgondersteuning 2012

Rapportage Enquête Mantelzorgondersteuning 2012 Rapportage Enquête Mantelzorgondersteuning 2012 November 2012 Inhoudsopgave Samenvatting... 3 Inleiding... 4 Onderzoeksopzet... 4 Doel... 4 Aanpak... 4 Blok I: Algemene gegevens... 5 Figuur 1: Leeftijd...

Nadere informatie

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017

Gemeente Moerdijk. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 20 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 20 juni 2017 DATUM 20 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016

Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Inleiding Op basis van de Wmo 2015 zijn gemeenten verplicht jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren. De vier Westerkwartiergemeenten

Nadere informatie

fluchskrift www.friesvrouwenpanel.nl

fluchskrift www.friesvrouwenpanel.nl Burenhulp: geven en ontvangen Fries vrouwenpanel over burenhulp Er verandert veel in de organisatie van de zorg in Nederland en Fryslân. De aandacht is in toenemende mate gericht op de participatiesamenleving,

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017

Gemeente Roosendaal. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 26 juni 2017 Gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 26 juni 2017 DATUM 26 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl (076) 515

Nadere informatie

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER Oktober 2012 2 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Camiel De Bruijn Ard Costongs Economie

Nadere informatie

Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd

Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd Clientervaringsonderzoek Wmo & Jeugd Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Doelgroep 4 1.2 Methode 4 1.3 Respons 4 2. Resultaten Wmo 5 2.1 Contact en toegankelijkheid van hulp of ondersteuning

Nadere informatie

Hoofdstuk 21 Mantelzorg

Hoofdstuk 21 Mantelzorg Hoofdstuk 21 Mantelzorg Samenvatting Mantelzorg is in de Stadsenquête gedefinieerd als zorg aan een bekende uit de eigen omgeving, die voor langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is en kan bestaan

Nadere informatie

Feiten en cijfers mantelzorg

Feiten en cijfers mantelzorg Feiten en cijfers mantelzorg Hieronder leest u de meest belangrijke feiten en cijfers op het gebied van mantelzorg in Nederland uit het SCP-rapport 'Informele hulp: wie doet er wat?' (2015). Aantal mantelzorgers

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2016 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

Veilig opgroeien in Leeuwarden Factsheet Haulerwijk. bijlage

Veilig opgroeien in Leeuwarden Factsheet Haulerwijk. bijlage Veilig opgroeien in Leeuwarden 2015 bijlage Factsheet Haulerwijk Deze bijlage bevat cijfers op zowel buurtniveau als gemeentelijk- en provinciaal niveau. De cijfers geven inzicht in trends op het gebied

Nadere informatie

Sociale samenhang in Groningen

Sociale samenhang in Groningen Sociale samenhang in Groningen Goede contacten zijn belangrijk voor mensen. Het blijkt dat hoe meer sociale contacten mensen hebben, hoe beter ze hun leefsituatie ervaren (Boelhouwer 2013). Ook voelen

Nadere informatie

Zorg voor hulpbehoevende ouders

Zorg voor hulpbehoevende ouders Maarten Alders en Ingrid Esveldt 1) Door de toenemende vergrijzing zal het aantal zorgbehoevende ouderen toenemen. Een deel van de zorg wordt verleend door de kinderen. Dit artikel onderzoekt in welke

Nadere informatie

Hoofdstuk 31. Mantelzorg

Hoofdstuk 31. Mantelzorg Hoofdstuk 31. Mantelzorg Samenvatting Mantelzorg is zorg aan een bekende uit de eigen omgeving, die voor langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is en kan bestaan uit het huishouden doen, wassen

Nadere informatie

Samenwerkende gemeenten West- Brabant: gemeente Moerdijk

Samenwerkende gemeenten West- Brabant: gemeente Moerdijk Samenwerkende gemeenten West- Brabant: gemeente Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 Definitieve rapportage 4 augustus 2016 DATUM 4 augustus 2016 TITEL Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 ONDERTITEL

Nadere informatie

Zaanpanel 34: Burgerkracht Zaanpanel

Zaanpanel 34: Burgerkracht Zaanpanel Zaanpanel 34: Burgerkracht Zaanpanel Team Onderzoek & Statistiek, September 2014 1 inleiding Gemeenten doen een steeds groter beroep op bewoners, bedrijven en organisaties om mee te denken en mee te doen

Nadere informatie

Onderzoek en Statistiek Gemeente Lelystad Telefoon: 0320-278574 E-mail: lelystadspanel@lelystad.nl www.lelystadspanel.nl

Onderzoek en Statistiek Gemeente Lelystad Telefoon: 0320-278574 E-mail: lelystadspanel@lelystad.nl www.lelystadspanel.nl LE S LY TA D SP A N H ul p aa n an de re n en vr ijw ill ig er w er k EL Onderzoek en Statistiek Gemeente Lelystad Telefoon: 0320-278574 E-mail: lelystadspanel@lelystad.nl www.lelystadspanel.nl Colofon

Nadere informatie

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017

Gemeente Nederweert. Cliëntervaringsonderzoek Wmo over Onderzoeksrapportage. 30 juni 2017 Gemeente Nederweert Cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2016 Onderzoeksrapportage 30 juni 2017 DATUM 30 juni 2017 Dimensus Beleidsonderzoek Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda info@dimensus.nl www.dimensus.nl

Nadere informatie

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM

CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM CLIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK BREED SOCIAAL LOKET GEMEENTE EDAM-VOLENDAM Cliënttevredenheidsonderzoek Breed Sociaal Loket gemeente Edam-Volendam Colofon Opdrachtgever Gemeente Edam-Volendam Datum April

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Gemeente IJsselstein mei 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT 2017 Gemeente IJsselstein Deze samenvatting presenteert de belangrijkste uitkomsten van het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo over

Nadere informatie

Sterksel: in elke fase van mijn leven! Tabellenrapport

Sterksel: in elke fase van mijn leven! Tabellenrapport Sterksel: in elke fase van mijn leven! Tabellenrapport Sterksel: in elke fase van mijn leven! Tabellenrapport mevrouw M. Tan MSc het PON, kennis in uitvoering Tilburg, april 2014 Colofon Het PON heeft

Nadere informatie

Inwonersenquête 2015

Inwonersenquête 2015 Inwonersenquête 2015 Leefbaarheid Jeugdhulp Sociaal Team Oegstgeest Vrijwilligerswerk Mantelzorg Actief in de buurt Betrokkenheid van buurtbewoners Burenhulp Zelfredzaamheid Sociale contacten Financiële

Nadere informatie

Cliënttevredenheidsonderzoek Wmo 2014-2015

Cliënttevredenheidsonderzoek Wmo 2014-2015 Cliënttevredenheidsonderzoek Wmo 2014-2015 Afdeling: Maatschappelijke ontwikkeling Auteur : Nick Elshof Datum: 25-09-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenvatting... 4 Verantwoording en achtergrond...

Nadere informatie

Mantelzorg in s-hertogenbosch

Mantelzorg in s-hertogenbosch Mantelzorg in s-hertogenbosch Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: de gemeente s-hertogenbosch DIMENSUS beleidsonderzoek Juli Projectnummer 409 1 Inhoud Samenvatting 3 Inleiding 7 1 Mantelzorg 9 1.1 Zware

Nadere informatie

Gemeente Hoogeveen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017

Gemeente Hoogeveen laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2017 Gemeente Hoogeveen laat zien waar e zorg om draait oktober 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Hoogeveen.

Nadere informatie

Fries burgerpanel Fryslân inzicht

Fries burgerpanel Fryslân inzicht Fries burgerpanel Fryslân inzicht Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven. Fries burgerpanel over voorzieningen in Fryslân september 2015 Wij gaan er van uit

Nadere informatie

ONDERZOEK MANTELZORG ONDER LEERLINGEN MIDDELBARE SCHOLEN

ONDERZOEK MANTELZORG ONDER LEERLINGEN MIDDELBARE SCHOLEN ONDERZOEK MANTELZORG ONDER LEERLINGEN MIDDELBARE SCHOLEN Opdrachtgever: Gemeenten Brunssum, Landgraaf, Nuth en Simpelveld Deelnemende scholen: Romboutscollege (Brunssum) Charlemagnecollege locatie Brandenberg

Nadere informatie

Klantonderzoek Wmo over 2014: Ervaringen van mantelzorgers

Klantonderzoek Wmo over 2014: Ervaringen van mantelzorgers Klantonderzoek Wmo over 2014: Ervaringen van mantelzorgers Over 2014 Gemeente Best Augustus 2015 Naomi Meys Ingrid Dooms Volkan Atalay Projectnummer: 107560 Correspondentienummer: DH-1208-4547 INHOUD INLEIDING

Nadere informatie

Feiten en cijfers mantelzorg (en werk) Maak werk van mantelzorg. januari 16

Feiten en cijfers mantelzorg (en werk) Maak werk van mantelzorg. januari 16 Feiten en cijfers mantelzorg (en werk) Maak werk van mantelzorg januari 16 1 Maatschappelijke ontwikkelingen Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe. De nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

28 november Onderzoek: Mantelzorgen

28 november Onderzoek: Mantelzorgen 28 november 2014 Onderzoek: Mantelzorgen 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag

Nadere informatie

Panel Fryslân over ouder worden in Fryslân

Panel Fryslân over ouder worden in Fryslân Panel Fryslân over ouder worden in Fryslân januari 2017 PANEL FRYSLÂN Panel Fryslân is onderdeel van het Fries Sociaal Planbureau 1.342 Panel Fryslân over dit onderzoek ouder worden in Fryslân RESPONDENTEN

Nadere informatie

Hoofdstuk 22 Vrijwilligerswerk

Hoofdstuk 22 Vrijwilligerswerk Hoofdstuk 22 Vrijwilligerswerk Samenvatting Drie op de tien Leidenaren verrichten op dit moment vrijwilligerswerk. Het aandeel vrijwilligers is de laatste jaren redelijk stabiel. Vorig jaar was sprake

Nadere informatie

Bestuurlijke toekomst gemeente Nuenen c.a.: de opvattingen van de inwoners

Bestuurlijke toekomst gemeente Nuenen c.a.: de opvattingen van de inwoners Bestuurlijke toekomst gemeente Nuenen c.a.: de opvattingen van de inwoners Onderzoek uitgevoerd in opdracht van Provincie Noord-Brabant Wilhelminasingel 1a 4818 AA Breda T 076 515 13 88 info@dimensus.nl

Nadere informatie

AA EN HUNZE PANEL. Resultaten peiling 5: Zorgen voor elkaar. Januari 2016

AA EN HUNZE PANEL. Resultaten peiling 5: Zorgen voor elkaar. Januari 2016 AA EN HUNZE PANEL Resultaten peiling 5: Zorgen voor elkaar Januari 2016 1.1 Inleiding De vijfde peiling van het Aa en Hunze panel had als onderwerp zorgen voor elkaar en burenhulp. De gemeente Aa en Hunze

Nadere informatie

Draagvlakmonitor huisvesting vluchtelingen. Rapportage derde meting juni 2016

Draagvlakmonitor huisvesting vluchtelingen. Rapportage derde meting juni 2016 Draagvlakmonitor huisvesting vluchtelingen Rapportage derde meting juni 2016 Introductie Waarom dit onderzoek? Zijn Nederlanders de afgelopen maanden anders gaan denken over de opvang van vluchtelingen

Nadere informatie

Demografische gegevens ouderen

Demografische gegevens ouderen In dit hoofdstuk worden de demografische gegevens van de doelgroep ouderen beschreven. We spreken hier van ouderen indien personen 55 jaar of ouder zijn. Dit omdat gezondheidsproblemen met name vanaf die

Nadere informatie

Yes We Can Fellow onderzoek

Yes We Can Fellow onderzoek Yes We Can Fellow onderzoek Resultaten 2017 1 Inhoud Inleiding... 3 Respons... 3 Eigenschappen responsegroep... 3 Enkelvoudige of meervoudige problematiek... 4 Zorg voorafgaand aan opname... 4 Situatie

Nadere informatie

Mantelzorg. Figuur 1. Mantelzorg per GGD regio. 2 van 6 Rapport Mantelzorg. Bron: Zorgatlas RIVM

Mantelzorg. Figuur 1. Mantelzorg per GGD regio. 2 van 6 Rapport Mantelzorg. Bron: Zorgatlas RIVM Mantelzorg Op 10 november 2014 is het de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar wordt deze dag voor de 16 e maal georganiseerd. De Dag van de Mantelzorg is bedoeld om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en

Nadere informatie

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015

Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Jaarlijks onderzoek onder vrijwilligers 2015 Sinds 2012 voert Resto VanHarte een jaarlijks onderzoek uit onder haar vrijwilligers. Dit jaar is er een aparte versie gemaakt voor incidentele vrijwilligers

Nadere informatie

FORMELE GESPREKKEN, REGELDRUK EN REGELRUIMTE. Analyse op basis van het Personeels- en Mobiliteitsonderzoek mei 2016

FORMELE GESPREKKEN, REGELDRUK EN REGELRUIMTE. Analyse op basis van het Personeels- en Mobiliteitsonderzoek mei 2016 ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers FORMELE GESPREKKEN, REGELDRUK EN REGELRUIMTE Analyse op basis van het Personeels- en Mobiliteitsonderzoek 2014 mei 2016 1 Arbeidsmarktplatform

Nadere informatie

Jongeren & hun financiële verwachtingen

Jongeren & hun financiële verwachtingen Nibud, februari Jongeren & hun financiële verwachtingen Anna van der Schors Daisy van der Burg Nibud in samenwerking met het 1V Jongerenpanel van EenVandaag Inhoudsopgave 1 Onderzoeksopzet Het Nibud doet

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015

Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015 Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2015 Gemeente Deventer Team Kennis en Verkenning Jaap Barink Juni 2015 Inhoud Samenvatting... 4 Inleiding... 6 1. Indienen melding...

Nadere informatie

Rapport. Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren

Rapport. Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren Rapport Eigen regie en zelfredzaamheid ; een enquête onder senioren Woerden, juli 2014 Inhoudsopgave I. Omvang en samenstelling groep respondenten p. 3 II. Wat verstaan senioren onder eigen regie en zelfredzaamheid?

Nadere informatie

waardering Zwolle Jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) zijn in de onderzoeken van de gemeente niet meegenomen,

waardering Zwolle Jonge mantelzorgers (jonger dan 18 jaar) zijn in de onderzoeken van de gemeente niet meegenomen, Zwolle Rapportage Mantelzorg in beeld Resultaten uit onderzoeken onder mantelzorgers 2012 en 2014 De gemeente Zwolle wil de positie van de mantelzorger versterken en hun taak verlichten. Met de komst van

Nadere informatie

Onderwerp: Advies inzake Evaluatie mantelzorgbeleid 2017 Bijlage: Een kritische kijk op het rapport Situatie en behoeften mantelzorgers in Schagen

Onderwerp: Advies inzake Evaluatie mantelzorgbeleid 2017 Bijlage: Een kritische kijk op het rapport Situatie en behoeften mantelzorgers in Schagen Wmo- en Jeugdadviesraad Schagen Wmo- en Jeugdadviesraad Schagen p/a Jan van der Benstraat 32 1742 SE SCHAGEN wmoadviesraad@schagen.nl College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schagen Laan

Nadere informatie

Bijlagen. Tevredenheid van potentiële werknemers

Bijlagen. Tevredenheid van potentiële werknemers Bijlagen Tevredenheid van potentiële werknemers Evaluatie Pastiel Bijlagen Tevredenheid van potentiële werknemers Pastiel Drs. Jan Dirk Gardenier MBA Erik Geerlink, MSc Lotte Piekema, MSc Februari 2014

Nadere informatie

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten.

U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. De begeleidende instructie brief: Vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) U gaat de vragenlijst Kansen in Kaart (KiK) invullen. Voordat u begint is het goed een aantal dingen te weten. Instructie Omcirkel of

Nadere informatie

Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming

Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming incijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Uitkomsten GGD-gezondheidspeiling 2016 Gezondheid van aren BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl I

Nadere informatie

Panel Fryslân over. vertrouwen in politiek en samenleving PANEL FRYSLÂN. mei Panel Fryslân is onderdeel van het Fries Sociaal Planbureau

Panel Fryslân over. vertrouwen in politiek en samenleving PANEL FRYSLÂN. mei Panel Fryslân is onderdeel van het Fries Sociaal Planbureau Panel Fryslân over vertrouwen in politiek en samenleving mei 2017 PANEL FRYSLÂN Panel Fryslân is onderdeel van het Fries Sociaal Planbureau Panel Fryslân over vertrouwen in politiek en samenleving Vertrouwen

Nadere informatie

Werkbelevingsonderzoek 2013

Werkbelevingsonderzoek 2013 Werkbelevingsonderzoek 2013 voorbeeldrapport Den Haag, 17 september 2014 Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21, Postbus 82042, 2508EA Den Haag. Telefoon 070-3260456. Reg.K.v.K. Den Haag: 546.221.31. BTW-nummer:

Nadere informatie

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Emmen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Emmen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Emmen. Sinds

Nadere informatie

HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN?

HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN? HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN? ONDERZOEKSRAPPORT November 2018 20845 INHOUDSOPGAVE GESCHREVEN DOOR 1. INLEIDING P AGINA 3 2. CONCLUSIES P AGINA 5 3. RESULTATEN P AGINA 7 BERTINA RANSIJN

Nadere informatie

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Gezondheidsmonitor ouderen 2016 Samenvatting gemeente Haarlemmerliede Inhoud Deze samenvatting bevat de belangrijkste resultaten van de Gezondheidsmonitor en 2016 voor gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK SCHOONMAAKDIENST GEMEENTE HAREN Klanttevredenheidsonderzoek Schoonmaakdienst gemeente Haren Colofon Opdrachtgever Gemeente Haren Datum December 2016 Auteurs Tessa Schoot Uiterkamp

Nadere informatie

Gemeente Roosendaal. Klanttevredenheidsonderzoek Wmo over 2013. Concept. 11 augustus 2014

Gemeente Roosendaal. Klanttevredenheidsonderzoek Wmo over 2013. Concept. 11 augustus 2014 Gemeente Roosendaal Klanttevredenheidsonderzoek Wmo over 2013 Concept 11 augustus 2014 DATUM 11 augustus 2014 TITEL Klanttevredenheidsonderzoek Wmo over 2013 ONDERTITEL Concept OPDRACHTGEVER Gemeente Roosendaal

Nadere informatie

Rapportage resultaten enquête project derdengelden

Rapportage resultaten enquête project derdengelden Rapportage resultaten enquête project derdengelden Inleiding De verplichting om een stichting derdengelden ter beschikking te hebben is sinds de introductie in 1998 een terugkerend onderwerp van discussie

Nadere informatie

Fries burgerpanel Fryslân inzicht

Fries burgerpanel Fryslân inzicht Fries burgerpanel Fryslân inzicht Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven. Wij gaan er van uit dat we zo lang mogelijk in onze eigen woonomgeving kunnen blijven.

Nadere informatie

E-Health en de huisarts. Digitaal Stadspanel Rotterdam. Achtergrond. Methode. Contact met de huisarts

E-Health en de huisarts. Digitaal Stadspanel Rotterdam. Achtergrond. Methode. Contact met de huisarts E-Health en de huisarts Digitaal Stadspanel Rotterdam Achtergrond Een taak van de gemeente is het bevorderen van de gezondheid van haar inwoners. In haar nota Publieke Gezondheid 2016-2020 Rotterdam Vitale

Nadere informatie

Mantelzorgers in Delft

Mantelzorgers in Delft intensief begrip partner zorgtaken (schoon)ouders overbelasting ondersteuning kind combineren met werk Mei 2016 Advies/O&S langdurig openheid vriend/kennis Mantelzorgers in Delft Intensief en langdurig

Nadere informatie

Feiten en cijfers. Studenttevredenheids onderzoek juni 2008

Feiten en cijfers. Studenttevredenheids onderzoek juni 2008 Feiten en cijfers Studenttevredenheids onderzoek 2008 juni 2008 Feiten en cijfers 2 Studenttevreden heids - onderzoek 2008 Inleiding In maart 2008 hebben 27 hogescholen dezelfde vragenlijst voorgelegd

Nadere informatie

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Leeuwarden laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Leeuwarden laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Leeuwarden.

Nadere informatie

Kinderopvang in aandachtswijken

Kinderopvang in aandachtswijken Kinderopvang in aandachtswijken Significant Thorbeckelaan 91 3771 ED Barneveld +31 342 40 52 40 KvK 3908 1506 info@significant.nl www.significant.nl Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Barneveld,

Nadere informatie

Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden

Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden Kiezersonderzoek 2017 Onderzoek naar stemgedrag van gemeentepanelleden Bestuursstaf Advies en ondersteuning Venlo, juli 2017 Onderzoek & Statistiek 2 Samenvatting In maart 2018 vinden er in Venlo gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Ervaringen Wmo. Cliëntervaringsonderzoek Berg en Dal 2017

Ervaringen Wmo. Cliëntervaringsonderzoek Berg en Dal 2017 Ervaringen Wmo Cliëntervaringsonderzoek Berg en Dal 2017 Inhoud 1. Achtergrond van het onderzoek... 2 2. Het regelen van ondersteuning... 4 3. Kwaliteit van de ondersteuning... 6 4. Vergelijking regio...

Nadere informatie

Mantelzorgers in Delft

Mantelzorgers in Delft intensief begrip partner zorgtaken (schoon)ouders overbelasting ondersteuning Januari 2015 Informatie/O&S kind langdurig combineren met werk openheid vriend/kennis Mantelzorgers in Delft Intensief en langdurig

Nadere informatie

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel

Oppasoma s en opa s. Resultaten GGD Gezondheidspanel Oppasoma s en opa s Resultaten GGD Gezondheidspanel Waarom een onderzoek over oppasoma s en opa s? Tegenwoordig doen ouders vaak een beroep op oma en opa als het gaat om opvang van de kleinkinderen. De

Nadere informatie

Rapport tevredenheid burgers Wmo Gemeente Oss

Rapport tevredenheid burgers Wmo Gemeente Oss Rapport tevredenheid burgers Wmo Gemeente Oss Rapport tevredenheid burgers Wmo Gemeente Oss Juni 2008 COLOFON Samenstelling Michelle Rijken Mark Gremmen Vormgeving binnenwerk Roelfien Pranger Druk HEGA

Nadere informatie

Verhuisplannen en woonvoorkeuren

Verhuisplannen en woonvoorkeuren Verhuisplannen en woonvoorkeuren Burgerpeiling Woon- en Leefbaarheidsmonitor Eemsdelta 2015 Bevolkingsdaling ontstaat niet alleen door demografische ontwikkelingen, zoals ontgroening en vergrijzing of

Nadere informatie

Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen

Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen Hoe gezond zijn de inwoners van Staphorst? Gezondheidsmonitor volwassenen en en gemeente Staphorst GGD IJsselland verzamelt jaarlijks gegevens over de gezondheid van inwoners, zo ook in 2016. Met deze

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Wmo over 2009 Mantelzorgers Gemeente Heeze-Leende

Tevredenheidsonderzoek Wmo over 2009 Mantelzorgers Gemeente Heeze-Leende Tevredenheidsonderzoek Wmo over 2009 Mantelzorgers Gemeente Heeze-Leende Tevredenheidsonderzoek Wmo over 2009 Mantelzorgers Gemeente Heeze-Leende COLOFON Samenstelling Ingrid Dooms Anja van Lonkhuijzen

Nadere informatie

Cliëntervaringen Wmo s-hertogengbosch. Nulmeting 2016

Cliëntervaringen Wmo s-hertogengbosch. Nulmeting 2016 Cliëntervaringen Wmo s-hertogengbosch Nulmeting 2016 Afdeling Onderzoek & Statistiek Juli 2016 Samenvatting De gemeente s-hertogenbosch vindt het belangrijk om de ervaringen van cliënten met Wmoondersteuning

Nadere informatie

TEVREDEN WERKEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS. Onderzoek naar de tevredenheid en werkbeleving van personeel in het primair onderwijs.

TEVREDEN WERKEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS. Onderzoek naar de tevredenheid en werkbeleving van personeel in het primair onderwijs. ARBEIDSMARKTPLATFORM PO. Van en voor werkgevers en werknemers TEVREDEN WERKEN IN HET PRIMAIR ONDERWIJS Onderzoek naar de tevredenheid en werkbeleving van personeel in het primair onderwijs april 2016 1

Nadere informatie

Onderzoek Passend Onderwijs

Onderzoek Passend Onderwijs Rapportage Onderzoek passend onderwijs In samenwerking met: Algemeen Dagblad Contactpersoon: Ellen van Gaalen Utrecht, augustus 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Liesbeth van der Woud drs. Tanya Beliaeva

Nadere informatie

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Kübra Ozisik 13 Juni 2016 Laura de Jong www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 16 oktober 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Digipanel: Financiële armoede s-hertogenbosch Augustus 2006, Bureau Onderzoek en Statistiek

Digipanel: Financiële armoede s-hertogenbosch Augustus 2006, Bureau Onderzoek en Statistiek Digipanel: Financiële armoede s-hertogenbosch Augustus 2006, Bureau Onderzoek en Statistiek Inleiding In opdracht van de Taskforce Armoede heeft het Bureau Onderzoek en Statistiek acht stellingen over

Nadere informatie

Feiten en cijfers. Werk en Mantelzorg. mei 17

Feiten en cijfers. Werk en Mantelzorg. mei 17 Feiten en cijfers Werk en Mantelzorg mei 17 1 Maatschappelijke ontwikkelingen Door de vergrijzing neemt de vraag naar zorg toe. Door de toename van de vraag nemen ook de zorgkosten toe. Door de verschuiving

Nadere informatie

Imago-onderzoek 2014 Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeente Apeldoorn

Imago-onderzoek 2014 Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeente Apeldoorn Imago-onderzoek 1 Centrum voor Jeugd en Gezin Gemeente Apeldoorn 1 Inhoudsopgave Pagina Samenvatting 3 Resultaten ouders Algemene beschrijving ouders 1. Hoeveel ouders hebben van het CJG gehoord? 6. Waar

Nadere informatie