De nieuwe naam voor ZML Noordoost Brabant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De nieuwe naam voor ZML Noordoost Brabant"

Transcriptie

1 De nieuwe naam voor ZML Noordoost Brabant

2

3 Beter voor nu, beter voor later Niet alle kinderen in deze wereld vinden even makkelijk hun weg. Deze kinderen hebben extra begeleiding en zorg nodig om hun eigen plek in onze maatschappij te vinden. Die plek kan voor al deze kinderen anders zijn. Maar wat die plek ook is... die plek is altijd passend bij de mogelijkheden van het kind. Een nieuwe naam voor ZML NOB en haar scholen Hub Noord-Brabant is de nieuwe naam voor ZML Noordoost Brabant, de Bernadetteschool, de Franciscusschool, de Herman Broeren School, De Speelman, het Stedelijk VSO en het Dienstencentrum. Waarom een nieuwe naam? Met de invoering van Passend Onderwijs en het verdwijnen van REC Balein, hebben bestuur en scholen na 12,5 jaar intensieve samenwerking besloten om verder te gaan onder één nieuwe gezamenlijke naam. We hebben gekozen voor de naam Hub. Een hub staat in de moderne digitale wereld voor verbinding. Het is een plek van waaruit alles begint en samenkomt. Deze naam past dus goed bij onze scholen. Wij willen immers samen met ouders en onze partners in het onderwijs, in zorginstellingen, in gemeenten en bedrijven verder bouwen aan de kwaliteit van ons onderwijs en onze dienstverlening. Een andere reden om voor Hub te kiezen is de korte en krachtige naam. Een naam die mensen meteen zullen onthouden. Individuele benadering Onze aanpak is erop gericht om elk kind een veilige omgeving te bieden waarin het zich maximaal kan ontwikkelen. En omdat we in die veilige omgeving voorzien, kan de leerling ook meer uit zichzelf halen.

4

5 Hub naar onderwijs op maat We zijn een hub als het gaat om onderwijs voor kinderen met complexe leer- en opvoedingsvragen. Op vijf scholen voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs, kunnen leerlingen van 4 tot en met 20 jaar bij ons terecht. Op deze scholen worden ze voorbereid op het vinden van een eigen plaats in de samenleving. Het draait om het kind Bij al onze inspanningen stellen we het individuele kind centraal. Alles draait om het creëren van een passende onderwijssetting, zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen en uiteindelijk een plaats vindt in de maatschappij. Opbrengstgericht werken Met het Hub-profiel* wordt op gestructureerde wijze het instroomprofiel van de leerling vastgesteld. Aan de hand van dit instroomprofiel wordt voor verschillende ontwikkelings gebieden een leerroute bepaald, leidend tot een passende uitstroombestemming. Jaarlijkse evaluatie Gedurende het schooljaar wordt de leerling nauwkeurig gevolgd. De leerroute wordt minimaal één keer per jaar geëvalueerd. Zo kunnen wij bepalen of de leerling nog op koers zit. Mocht tussentijds blijken dat doelen worden overtroffen of niet worden gehaald, dan gaan we bijsturen. Tevens worden de gegevens op groeps-, school- en bestuursniveau verzameld en geanalyseerd. * Voorheen NOB-profiel. Het Hub-profiel wordt inmiddels ook door diverse scholen buiten onze organisatie gebruikt. Het voldoet aan de inspectie-eisen. Een koppeling met DataCare is mogelijk.

6

7 Hub naar zorg Veel kinderen hebben, naast onderwijs op maat, ook behoefte aan extra zorg. Ook daarin voorzien de scholen van Hub Noord-Brabant. Binnen elke school is een team van specialisten actief zoals een orthopedagoog, een logopedist, een maatschappelijk werker, een intern begeleider, een jeugdarts, een fysiotherapeut, etc. Ondersteuning op maat voor elk kind Onze aanpak maakt het mogelijk om de ondersteuning precies af te stemmen op de behoefte van de leerling. En dat is een continu proces. Een aantal keren per jaar wordt de ontwikkeling van de leerling geëvalueerd. Indien noodzakelijk worden ook externe instanties hierbij betrokken. Ook wordt twee keer per jaar de klas van het kind als geheel besproken in het bijzijn van een aantal disciplines uit het team leerlingenzorg. Extra zorg voor kinderen Motorisch Remedial Teaching (MRT) is extra gymles voor leerlingen die moeite hebben met de bewegingsvaardigheden die in de reguliere lessen worden aangeboden. Bepaalde vaardigheden worden in kleine groepjes, van maximaal vijf leerlingen, gericht geoefend. Kinderen met autisme Kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis hebben verschillende problemen die voortkomen uit een ernstige stoornis in de ontwikkeling. Hub Noord-Brabant heeft veel expertise opgebouwd in het geven van onderwijs aan deze leerlingen. Samen met de ouders en de klassenleiding wordt er gezocht naar de beste weg om het kind te begeleiden.

8

9 Hub naar passend werk We doen er alles aan om het maximale te halen uit de capaciteiten van een leerling. Ter voorbereiding op stage en werk wordt onder meer het vak arbeidstraining gegeven. In een arbeidstrainingscentrum - binnen de school - werken leerlingen aan hun vaardigheden. Werknemersvaardigheden trainen is nodig om de leerlingen voor te bereiden op hun stage en werk. De werkzaamheden die worden verricht zijn realistisch. Leerlingen werken aan echte opdrachten van regionale bedrijven. Goed voorbereid aan de slag We bereiden de leerlingen voor op het werkzame leven. De begeleiding vindt plaats op professionele wijze. Er wordt bijvoorbeeld gelet op accuratesse, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en concentratie. Uitstroom De leerlingen kunnen kiezen uit verschillende richtingen. De uiteindelijke uitstroombestemming wordt in goed overleg bepaald. Hierbij zijn de mogelijkheden en de capaciteiten van de jongere leidend. Er worden trainingen gegeven op de richtingen techniek, zorg en welzijn, economie en groen. Met een diploma van school Er zijn cursussen die worden afgesloten met een officieel examen. Wanneer een leerling slaagt voor dit examen wordt door de betreffende branchevereniging een officieel erkend certificaat of diploma uitgereikt. Dit certificaat geeft de leerling meer kansen en mogelijkheden op de (reguliere) arbeidsmarkt. Cursussen die met een branchegerichte certificering worden afgesloten zijn: horeca, lassen, werken in het groen, schoonmaak, detailhandel en VCA (veiligheid).

10

11 Hub naar zelfstandigheid Voor ieder kind een passende onderwijssetting bieden. Dat is de beste manier om de basis te leggen voor een zelfstandig leven. Ook als het kind een beperking en dus specifieke onderwijsbehoeften heeft, moet het zich optimaal kunnen ontwikkelen. Zo kunnen deze kinderen zich voorbereiden op een zo volwaardig mogelijke deelname aan de maatschappij. Uitdagende leef- en leeromgeving Op alle scholen is een stimulerende, veilige en uitdagende leef- en leeromgeving gecreëerd. Naast onderwijs is er uiteraard aandacht voor wonen, werken en vrije tijd. Leerlingen en ouders, die hierbij extra ondersteuning nodig hebben, kunnen gebruik maken van de kennis en ervaring van ons Dienstencentrum. Wonen en werken Natuurlijk zijn wij even trots als de ouders, wanneer een leerling van school gaat en de ideale plek vindt in de maatschappij. De meeste leerlingen slagen erin om die plek te vinden. Passend werk en op jezelf wonen, al dan niet met begeleiding. Extra ondersteuning Schoolverlaters van het Praktijkonderwijs, VSO en leerlingen van het MBO hebben soms moeite om de stap naar de arbeidsmarkt te maken. Door middel van personal coaching kunnen wij deze leerlingen tijdens de stage helpen om een passende arbeidsplaats te vinden. Wilt u meer weten over wat onze personal coaches voor deze leerlingen kunnen betekenen, neem dan contact op met ons Dienstencentrum.

12

13 Hub naar kennis De afgelopen jaren hebben wij veel kennis opgebouwd over leerlingen met complexe leer- en opvoedingsvragen. Deze kennis en ervaring stellen wij via ons Dienstencentrum ter beschikking aan ouders en verzorgers. Maar ook medewerkers van scholen voor regulier basis- en voortgezet onderwijs en zorginstellingen kunnen van deze kennis gebruik maken. Workshops en cursussen Wij verzorgen en organiseren workshops en cursussen, zowel individueel als in teamverband. Onderzoek We voeren onderzoeken uit naar bijvoorbeeld intelligentie, autisme of ADHD. Onze onderzoeken worden uitgevoerd door professionals met veel praktijkervaring. Personal coaching Voor de leerlingen bieden wij de mogelijkheid van individuele begeleiding. Denk aan persoonlijke begeleiding tijdens de schoolperiode, tot een jaar na het verlaten van de school. De personal coach werkt in goed overleg samen met leerkrachten en ouders. Dienstverlening op maat Onze dienstverlening is altijd op maat, kwalitatief, praktijkgericht en in de meeste gevallen gratis. Als wij een vergoeding vragen, dan is deze alleen bedoeld om de kosten te dekken. Hub Noord-Brabant heeft namelijk geen winstdoelstelling. Laat u vrijblijvend informeren Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel dan geheel vrijblijvend met Mailen kan ook: dienstencentrum@hubnoordbrabant.nl

14 Ons verzorgingsgebied: Bernheze, Best, Boxtel, Haaren, s-hertogenbosch, Heusden, Landerd, Maasdonk, Maasdriel, Oss, Schijndel, St. Michielsgestel, St. Oedenrode, Uden, Veghel, Vught, Waalwijk en Zaltbommel.

15 Het verzorgingsgebied van Hub Hub Noord-Brabant heeft vijf scholen voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. Deze scholen zijn gevestigd in Boxtel, Oss, Rosmalen/ s-hertogenbosch en Veghel. Hub richt zich vooral op ouders en kinderen in het oostelijk deel van Noord-Brabant. Voor welke school ouders ook kiezen, zij kunnen rekenen op het beste onderwijs passend bij de mogelijkheden van hun kind. Kiezen voor zekerheid Hub is meer dan onderwijs. Hub heeft een visie hoe het kind zich het beste kan ontwikkelen tot een volwaardig mens. Wij doen alles wat in ons vermogen ligt om het maximale te halen uit de mogelijkheden, de capaciteiten en talenten van het kind. Kiezen voor ervaring Kiezen voor de scholen van Hub Noord-Brabant is kiezen voor jarenlange ervaring op het gebied van onderwijs op maat. Hub biedt kinderen de maximale ruimte om zich te ontwikkelen als volwaardige mensen in de maatschappij. Kiezen voor maatwerk Een leerling is een kind. Een leerling is uniek. Een leerling is een mens in wording. Uit ervaring weten we dat deze leerlingen geen kans van slagen hebben met een standaardaanpak. Het zijn mensen die meer uit zichzelf kunnen halen als we daarvoor de juiste randvoorwaarden scheppen. Dat begint met professionals die tot het uiterste willen gaan om jonge mensen met een achterstand een voorsprong te geven gedurende hun schoolloopbaan.

16 stichting hub noord-brabant (voorheen Stichting ZML Noordoost Brabant) Postbus 460, 5240 AL Rosmalen T E bestuur@hubnoordbrabant.nl vestiging boxtel (voorheen De Speelman) De Tijvert 7, 5282 RL Boxtel T E boxtel@hubnoordbrabant.nl vestiging oss (voorheen Bernadetteschool) Ruwaardstraat 15, 5342 AH Oss T E oss@hubnoordbrabant.nl vestiging rosmalen (voorheen Herman Broeren School) Postbus 460, 5240 AL Rosmalen T E rosmalen@hubnoordbrabant.nl vestiging veghel (voorheen Franciscusschool) Sweelinckstraat 4, 5462 CR Veghel T E veghel@hubnoordbrabant.nl stedelijk vso Postbus 460, 5240 AL Rosmalen T E stedelijkvso@hubnoordbrabant.nl dienstencentrum (voorheen Externe Dienstverlening) Postbus 460, 5240 AL Rosmalen T E dienstencentrum@hubnoordbrabant.nl Beter voor nu, beter voor later.

Presentatie Tweedaagse management directieleden ZML. Praktijkvoorbeeld. Amersfoort 1 oktober 2010

Presentatie Tweedaagse management directieleden ZML. Praktijkvoorbeeld. Amersfoort 1 oktober 2010 Presentatie Tweedaagse management directieleden ZML Praktijkvoorbeeld Amersfoort 1 oktober 2010 Korte schets Stéphan van den Boom s.vdboom@hermanbroerenschool.nl 06-46755571 Leraar MLK-onderwijs s-hertogenbosch;

Nadere informatie

Informatiemiddag Voortgezet Onderwijs. Van SO naar V(S)O

Informatiemiddag Voortgezet Onderwijs. Van SO naar V(S)O Informatiemiddag Voortgezet Onderwijs Van SO naar V(S)O informatiemiddag schoolverlaters De Sterrenkijker 4 september 2018 en dan naar de GROTE school Naar de kleuterschool 2 Verloop van de middag Het

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching is een erkende Re-integratie, Loopbaan- en Jobcoachorganisatie. Wij ondersteunen werkzoekenden bij het vinden en behouden van werk.

Nadere informatie

Werken en leren bij The Colour Kitchen

Werken en leren bij The Colour Kitchen Werken en leren bij The Colour Kitchen The Colour Kitchen The Colour Kitchen is een professioneel en commercieel horeca concept met een groot maatschappelijk hart. Wij willen samen met onze gasten én onze

Nadere informatie

De ambulant begeleider heeft als eerste zorg het welbevinden van de leerling binnen het regulier onderwijs

De ambulant begeleider heeft als eerste zorg het welbevinden van de leerling binnen het regulier onderwijs 1 Wat is ambulante begeleiding? Ambulante begeleiding is ondersteuning van het speciaal onderwijs aan het regulier onderwijs. Met ambulante begeleiding kunnen leerlingen met een cluster 4 indicatie regulier

Nadere informatie

Nieuwe Jeugdwet 1. Vanaf 01 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. Vanaf dat moment is de gemeente

Nieuwe Jeugdwet 1. Vanaf 01 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. Vanaf dat moment is de gemeente «Naam_» «Adres_Compleet» «PC_Woonplaats» Datum 02 december 2014 Onderwerp Aantal bijlagen Nieuwe Jeugdwet 1 Beste ouder(s), cliënt(en), Vanaf 01 januari 2015 geldt de nieuwe Jeugdwet. Vanaf dat moment

Nadere informatie

Toelichting ontwikkelingsperspectief

Toelichting ontwikkelingsperspectief Toelichting ontwikkelingsperspectief Dit document is bedoeld als achtergrond informatie voor de scholen, maar kan ook (in delen, zo gewenst) gebruikt worden als informatie aan ouders, externe partners

Nadere informatie

leeromgeving. Veiligheid en geborgenheid

leeromgeving. Veiligheid en geborgenheid GSG Het Segment GSG Het Segment is een veilige, zelfstandige school voor Praktijkonderwijs voor jongeren die worden begeleid en gecoacht naar werk, zelfstandigheid, vervolgopleiding (ROC) en zinvolle vrijetijdsbesteding.

Nadere informatie

Aanbod Stappen van activiteiten voor kwetsbare jongeren binnen het Praktijkonderwijs

Aanbod Stappen van activiteiten voor kwetsbare jongeren binnen het Praktijkonderwijs Aanbod Stappen van activiteiten voor kwetsbare jongeren binnen het Praktijkonderwijs Er zijn jongeren die de wind in de zeilen hebben, bij wie ogenschijnlijk alles lukt. Er zijn ook veel jongeren die gevoelig

Nadere informatie

Werken en leren bij the Colour Kitchen

Werken en leren bij the Colour Kitchen Werken en leren bij the Colour Kitchen THE COLOUR KITCHEN The Colour Kitchen is een professioneel en commercieel horecaconcept met een groot maatschappelijk hart. Wij willen samen met onze gasten én onze

Nadere informatie

Het IOP en OPP in het praktijkonderwijs

Het IOP en OPP in het praktijkonderwijs Het IOP en OPP in het praktijkonderwijs Alle leerlingen in het Praktijkonderwijs werken met een IOP. De verwachtingen, doelen, competenties en mogelijkheden van de leerling zijn richtinggevend voor het

Nadere informatie

Elke afstand tot werk kan worden verkleind

Elke afstand tot werk kan worden verkleind Opus Coaching Elke afstand tot werk kan worden verkleind Maak kennis met onze specialisten Ons team bestaat uit re-integratiespecialisten en erkende jobcoaches. Wij beschikken over professionals met verschillende

Nadere informatie

KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE. Uitdaging Beweging Perspectief

KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE KWALITEITSWET (V)SO DE SPRIENKE. Uitdaging Beweging Perspectief DE SPRIENKE Uitdaging Beweging Perspectief Mytylschool de Sprienke Vivaldipad 1, 4462 JA Goes Telefoon: 0113 22 91 50 E-mail: info@desprienke.nl Website: www.desprienke.nl KWALITEITSWET (V)SO KWALITEITSWET

Nadere informatie

Passend Onderwijs voor uw kind

Passend Onderwijs voor uw kind Passend Onderwijs voor uw kind Hoe werkt het in het Samenwerkingsverband VO VSO Nijmegen en omgeving? Informatie voor ouders Nijmegen 14-8-2014 Passend Onderwijs voor uw kind... minder nieuw dan het lijkt

Nadere informatie

Overzicht scholen De Onderwijsspecialisten regio Arnhem

Overzicht scholen De Onderwijsspecialisten regio Arnhem 9 mei 1 van 8 Overzicht scholen De Onderwijsspecialisten regio Arnhem Schema aanbod in voortgezet onderwijs Korte omschrijving Onderwijs voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Onze leerlingen

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. TerraNigraMaastricht

Praktijkonderwijs. TerraNigraMaastricht Praktijkonderwijs TerraNigraMaastricht Contact Praktijkonderwijs TerraNigraMaastricht Terra Nigrastraat 5 6216 BK Maastricht T 043-3621079 E administratie@terranigra.nl I www.terranigra.nl Persoonlijk

Nadere informatie

Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten.

Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten. Talent in praktijk Praktijkonderwijs Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten. Het praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die rechtstreeks opleidt voor de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Op 20 maart :16 schreef Griffie (Gemeente Alphen aan den Rijn)

Op 20 maart :16 schreef Griffie (Gemeente Alphen aan den Rijn) Van: Fons Simon [mailto:fsi@scopescholen.nl] Verzonden: donderdag 2 april 2015 7:48 Aan: Griffie (Gemeente Alphen aan den Rijn) Onderwerp: Re: in spreken bij de gemeenteraad Geachte Griffie, kunt u bijgaande

Nadere informatie

Elke dag leren door te doen

Elke dag leren door te doen Elke dag leren door te doen Praktijkonderwijs elke dag een uitdaging Elk kind heeft talent en voor elk kind zijn er uitdagingen. Dat is het uitgangspunt van Praktijkonderwijs op het Elde College. Binnen

Nadere informatie

Werkgroep resultaten en opbrengsten

Werkgroep resultaten en opbrengsten Werkgroep resultaten en opbrengsten Domein INK: Resultaten en opbrengsten Thema: Leeropbrengsten Prestatie-indicator: Niveau Leeropbrengsten, niveau 80% van de haalt minimaal zijn uitstroomprofiel en uitstroomniveau.

Nadere informatie

Praktijkonderwijs in de regio Rotterdam

Praktijkonderwijs in de regio Rotterdam Praktijkonderwijs in de regio Rotterdam Praktijkonderwijs in de regio Rotterdam Kinderen en jongeren moeten tegenwoordig steeds méér en steeds beter presteren, een zo hoog mogelijke opleiding volgen, diploma

Nadere informatie

Doelomschrijving vier deelnemende scholen

Doelomschrijving vier deelnemende scholen Doelomschrijving vier deelnemende scholen 1 doelgroepomschrijvingen Leerbedrijf BAVA (ROC-AKA) Het leerbedrijf Basisvaardigheden (BAVA) is onderdeel van de school voor AKA van het ROC Midden Brabant. Bij

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Visie 4 1.1 Praktijkonderwijs 1.2 Allemaal anders, ieder zijn talent 2. De juiste plek voor iedere leerling 6 2.1 Toelating

Nadere informatie

Overzicht scholen De Onderwijsspecialisten regio Arnhem

Overzicht scholen De Onderwijsspecialisten regio Arnhem 9 mei 1 van 8 Overzicht scholen De Onderwijsspecialisten regio Arnhem Schema aanbod in voortgezet onderwijs Korte omschrijving Onderwijs voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. Onze leerlingen

Nadere informatie

Werkgroep resultaten en opbrengsten

Werkgroep resultaten en opbrengsten Werkgroep resultaten en opbrengsten Domein INK: Resultaten en opbrengsten Thema: Leeropbrengsten Prestatie-indicator: Niveau Leeropbrengsten, niveau 80% van de haalt minimaal zijn uitstroomprofiel en uitstroomniveau.

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel Naam school Casper Diemerschool Ingevuld op November 2018 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening De Casper Diemerschool is een school waar les gegeven

Nadere informatie

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Hub Noord-Brabant vestiging Oss

VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK. Hub Noord-Brabant vestiging Oss VERSLAG VIERJAARLIJKS BEZOEK Hub Noord-Brabant vestiging Oss Plaats : Oss BRIN nummer : 02SW OKE 02 VSO Onderzoeksnummer : 276642 Datum onderzoek : 3 juli 2014 Datum vaststelling : 29 september 2014 Pagina

Nadere informatie

VELDDIJK WERELDSTAPPEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ

VELDDIJK WERELDSTAPPEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ VELDDIJK WERELDSTAPPEN ELK TALENT TELT! EEN INKIJK BIJ WERELD- STAPPEN Mijn naam is Iris. Ik ben 16 jaar. Als ik in de spiegel kijk zie ik een jongedame die er mag zijn. Maar zo dacht ik twee jaar geleden

Nadere informatie

Praktijkonderwijs L E R E N D O O R D O E N!

Praktijkonderwijs L E R E N D O O R D O E N! Praktijkonderwijs L E R E N D O O R D O E N! Wat is praktijkonderwijs? Regulier Voortgezet Onderwijs Praktijk- en theorievakken Eindonderwijs Toeleiding naar de arbeidsmarkt Aandacht voor werken, wonen,

Nadere informatie

GSG Het Segment. Introductie voor ouders

GSG Het Segment. Introductie voor ouders GSG Het Segment GSG Het Segment is een veilige, zelfstandige school voor praktijkonderwijs voor jongeren die worden begeleid en gecoacht naar werk, zelfstandigheid, vervolgopleiding (ROC) en zinvolle vrijetijdsbesteding.

Nadere informatie

Onderwijsondersteuningsprofiel

Onderwijsondersteuningsprofiel Onderwijsondersteuningsprofiel Naam school Casper Diemerschool Ingevuld op Oktober 2016 Typering van de school als onderwijsondersteuningsvoorziening De Casper Diemerschool is een school waar les gegeven

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel. SO Onder de Kap

Schoolondersteuningsprofiel. SO Onder de Kap Schoolondersteuningsprofiel SO Onder de Kap 1. Inleiding Alle scholen baseren hun onderwijs op de zeven kernwaarden zoals die door het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs zijn ontwikkeld: 1.

Nadere informatie

wij zijn Sterk in Werk

wij zijn Sterk in Werk wij zijn Sterk in Werk 1 Wij zijn Sterk in Werk Wij zijn Sterk in Werk (onderdeel van Koraal Groep), specialist op het terrein van arbeidstoeleiding en jobcoaching van jongeren en jong volwassenen met

Nadere informatie

Roteb Educatiecentrum. Trajectbegeleiding/educatie

Roteb Educatiecentrum. Trajectbegeleiding/educatie Educatiecentrum Trajectbegeleiding/educatie Roteb werkt aan een schone stad als basis voor prettig wonen, werken en recreëren. We halen het vuil op, vegen de straten en legen de afvalbakken. Daarnaast

Nadere informatie

KIJKEN MET ANDERE OGEN... PASSEND ONDERWIJS. Hoe werkt het in het samenwerkingsverband V(S)O Nijmegen en omgeving?

KIJKEN MET ANDERE OGEN... PASSEND ONDERWIJS. Hoe werkt het in het samenwerkingsverband V(S)O Nijmegen en omgeving? KIJKEN MET ANDERE OGEN... PASSEND ONDERWIJS Hoe werkt het in het samenwerkingsverband V(S)O Nijmegen en omgeving? PASSEND ONDERWIJS... MINDER NIEUW DAN HET LIJKT De invoering van passend onderwijs. Al

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SCHOLEN VOOR PRAKTIJKONDERWIJS NOORDOOST NOORD-BRABANT, MEE EN UWV

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SCHOLEN VOOR PRAKTIJKONDERWIJS NOORDOOST NOORD-BRABANT, MEE EN UWV SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SCHOLEN VOOR PRAKTIJKONDERWIJS NOORDOOST NOORD-BRABANT, MEE EN UWV 1. INLEIDING De arbeidsintegratie van jongeren met leermoeilijkheden is gebaat bij een goede regionale samenwerking.

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken met het Ontwikkelingsprofiel ZML NOB

Opbrengstgericht werken met het Ontwikkelingsprofiel ZML NOB Opbrengstgericht werken met het Ontwikkelingsprofiel ZML NOB Tweedaagse management directieleden ZML Amersfoort 1 okt.2010 Wilma Slaats ZML Noordoost Brabant Het maximale uit leerlingen halen! Op weg naar

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 Voor u ligt het jaarverslag van schooljaar 2015 2016 van De Michaëlschool, school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Boxtel. Middels dit verslag willen we u informeren

Nadere informatie

Arrangement VO-VSO, locatie SGL Informatie voor ouders.

Arrangement VO-VSO, locatie SGL Informatie voor ouders. Arrangement VO-VSO, locatie SGL Informatie voor ouders. Doel van deze brochure is om ouders, leerlingen en overige betrokkenen te informeren over het Arrangement VO-VSO Lelystad. 1 oktober 2016 Inleiding

Nadere informatie

Informatiemiddag Voortgezet Onderwijs. Van SO naar V(S)O

Informatiemiddag Voortgezet Onderwijs. Van SO naar V(S)O Informatiemiddag Voortgezet Onderwijs Van SO naar V(S)O informatiemiddag schoolverlaters DeSterrenkijker september 2016 en dan naar de GROTE school Naar de kleuterschool 2 Verloop van de middag Het schoolverlaterstraject

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Opbrengsten Pleysier College

Opbrengsten Pleysier College Opbrengsten Pleysier College 2017-2018 Uitstroomcohort 2017-2018 Bestendiging uitstroomcohort 2016-2017 Els Westerhuis Februari 2019 Inhoudsopgave 1 1. Aantal schoolverlaters + en 2 2. Overzicht aantallen

Nadere informatie

Meer over De Vlinder

Meer over De Vlinder Meer over De Vlinder Regulier waar het kan, speciaal waar nodig! Uw kind komt naar De Vlinder. In deze brochure leest u meer over wie we zijn en wat we doen. De Vlinder is een Cluster 4-school. Dat betekent

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis

Schooljaar 2014-2015. Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis Schooljaar 2014-2015 Schoolondersteuningsprofiel van Anne Frankschool De Basis VRAGENLIJST Met het Schoolondersteuningsprofiel worden de volgende onderdelen in beeld gebracht (zie kader): Specifieke kennis

Nadere informatie

Experts in diagnostiek

Experts in diagnostiek Experts in diagnostiek Het beste in een kind naar boven halen Elk kind heeft zijn eigen talenten. Dit betekent niet dat alle kinderen even goed mee kunnen komen op school. Sommige kinderen hebben onvoldoende

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel PSE

Ondersteuningsprofiel PSE Ondersteuningsprofiel PSE Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis voor een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke

Nadere informatie

Onderwijs en zorg op maat. VMBO Basis & Kader met LWOO

Onderwijs en zorg op maat. VMBO Basis & Kader met LWOO Onderwijs en zorg op maat VMBO Basis & Kader met LWOO Leerlingen met extra of speciale ondersteuningsbehoeften kunnen bij ons terecht. We gaan uit van de mogelijkheden die elk kind bezit. Iedersland College

Nadere informatie

Track 013, samen werken aan nieuwe kansen

Track 013, samen werken aan nieuwe kansen Track 013, samen werken aan nieuwe kansen Iedere jongere in Tilburg heeft recht op een diploma of op het beste alternatief als een diploma niet mogelijk blijkt. Daarom is er Track 013, het onderwijszorg

Nadere informatie

Voor u als verwijzer. Duurzame arbeidsparticipatie

Voor u als verwijzer. Duurzame arbeidsparticipatie Voor u als verwijzer Duurzame arbeidsparticipatie Duurzame arbeidsparticipatie is gericht op het vinden én houden van passend werk. Sterk in Werk helpt cliënten bij het vinden van de best passende werkplek.

Nadere informatie

met Perspectief SWV-VO telt... Elke jongere ONDERWIJS EN COACHING OP MAAT

met Perspectief SWV-VO telt... Elke jongere ONDERWIJS EN COACHING OP MAAT Perspectief met Elke jongere telt... ONDERWIJS EN COACHING OP MAAT Perspectief met Orthopedagogisch-didactisch centrum (OPDC) OPDC Boost! vervult een duidelijke rol binnen Samenwerkingsverband VO de Langstraat.

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Maxend 6 Postcode: 5388GL Telefoon: 0412-611366 E-mail: directie@maxend.nl Website: www.maxend.nl Onderwijsconcept: Basisschool t Maxend (SKPO Novum) maakt deel uit van brede school

Nadere informatie

Opbrengsten Pleysier College

Opbrengsten Pleysier College Opbrengsten Pleysier College 216-217 Uitstroomcohort 216-217 Bestendiging uitstroomcohort 21-216 Els Westerhuis maart 218 Inhoudsopgave 1 1. Aantal schoolverlaters + en 2 2. Overzicht aantallen tussentijdse

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel 't Kruisrak - 30 oktober 2014

Schoolondersteuningsprofiel 't Kruisrak - 30 oktober 2014 Contactgegevens school Naam 't Kruisrak Straat + huisnummer Vogelpad 3 Plaats Bunschoten Postcode 3752 KV Land Nederland Brinnummer 08EN Telefoon (033)298-4260 E-mailadres admin@kruisrak.nl 1B. Onderwijskundig

Nadere informatie

De Keerkring. School Ondersteunings Profiel (SOP) SO & AB De Keerkring Chaplinstrook 2-4 2726 SK Zoetermeer tel. 079-341 05 36

De Keerkring. School Ondersteunings Profiel (SOP) SO & AB De Keerkring Chaplinstrook 2-4 2726 SK Zoetermeer tel. 079-341 05 36 VSO SO School Ondersteunings Profiel (SOP) De Keerkring SO VSO SO & AB De Keerkring Chaplinstrook 2-4 2726 SK Zoetermeer tel. 079-341 05 36 info@keerkring.net www.keerkring.net Schoolondersteuningsprofiel

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, september 2012 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, september 2012 Stijging aantal niet-werkende werkzoekenden in Noord-Brabant Het aantal nww dat ingeschreven staat bij UWV in Noord-Brabant kwam aan het einde van september

Nadere informatie

WEERBAARHEIDSTRAININGEN

WEERBAARHEIDSTRAININGEN WEERBAARHEIDSTRAININGEN INBEDDEN IN EEN MEERSPOREN WEERBAARHEIDSBELEID voor BASISSCHOLEN VAN HET SAMENWERKINGSVERBAND BREVOORDT Sacha Jansen Schuiling, weerbaarheidstrainingen Groenlo, oktober 2010 INLEIDING

Nadere informatie

Omdat elk kind moet kunnen dansen, zingen of muziek maken VUGHT SLUIT ZICH AAN BIJ HET JEUGDCULTUURFONDS

Omdat elk kind moet kunnen dansen, zingen of muziek maken VUGHT SLUIT ZICH AAN BIJ HET JEUGDCULTUURFONDS No. 3, juni 2015 Omdat elk kind moet kunnen dansen, zingen of muziek maken VUGHT SLUIT ZICH AAN BIJ HET JEUGDCULTUURFONDS Sinds 1 april is Vught aangesloten bij het jeugdcultuurfonds. Dit fonds maakt het

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL. Informatie voor ouders

Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL. Informatie voor ouders Arrangementsgroep havo/vwo locatie SGL Informatie voor ouders November 2018 Arrangementsgroep havo-vwo, locatie SGL - Informatie voor ouders November 2018 2 Inhoudsopgave Inleiding 4 Doelstelling van het

Nadere informatie

PRAKTIJKONDERWIJS. De Compagnie Buitenbaan 3, Heerenveen

PRAKTIJKONDERWIJS. De Compagnie Buitenbaan 3, Heerenveen PRAKTIJKONDERWIJS De Compagnie Buitenbaan 3, Heerenveen Je doet ertoe! DE COMPAGNIE De Compagnie verzorgt openbaar voortgezet onderwijs in de regio Zuid-Friesland. De school is voor leerlingen van 12 tot

Nadere informatie

Arrangement VO-VSO, locatie De Rietlanden en Groenhorst/Aeres. Informatie voor ouders.

Arrangement VO-VSO, locatie De Rietlanden en Groenhorst/Aeres. Informatie voor ouders. Arrangement VO-VSO, locatie De Rietlanden en Groenhorst/Aeres Informatie voor ouders. Doel van deze brochure is om ouders, leerlingen en overige betrokkenen te informeren over het Arrangement Basis- en

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV)

GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN. 5) Regionale Ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV) GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN Toelichting Overzicht aantal leden en aan te wijzen door wie Overzicht leden voor de periode 2014-2018 Gemeenschappelijke regelingen 1) Streekarchief Langstraat Heusden Altena

Nadere informatie

2015-2016. Samenvatting Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs. Nassauschool Groningen

2015-2016. Samenvatting Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs. Nassauschool Groningen 2015-2016 Samenvatting Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs Inhoudsopgave 1. Visie op Passend Onderwijs. 2 2. Ambitieniveau Nassauschool.. 2 3. Het toelatingsbeleid van de Nassauschool 4 4. Ondersteuning

Nadere informatie

Wat doet het Skipov zorgteam en uit welke personen bestaat het?

Wat doet het Skipov zorgteam en uit welke personen bestaat het? Wat doet het Skipov zorgteam en uit welke personen bestaat het? Wat doet het zorgteam? Het zorgteam met zorgcoaches en arrangementondersteuners speelt een belangrijke rol bij het bieden van passend onderwijs

Nadere informatie

Samen laten we elke jongere groeien

Samen laten we elke jongere groeien VSO Samen laten we elke jongere groeien OP ZOEK NAAR TALENTEN De Anne Flokstraschool geeft (voortgezet) speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar met een verstandelijke

Nadere informatie

De (her)waardering van het diploma lassen.

De (her)waardering van het diploma lassen. De (her)waardering van het diploma lassen. 1 Het beroep van lasser is nog steeds een kwalitatief knelpuntberoep in Limburg. 1.1 Toekomstige onderwijskwalificaties Het voldoen aan de (toekomstige) onderwijskwalificaties

Nadere informatie

Kennismiddag 22 juni 2017

Kennismiddag 22 juni 2017 Kennismiddag 22 juni 2017 Programma Champs on Stage LOB en belang van stages Het orientatieproces Het stageproces Champs on Stage Ambitie Brug slaan tussen onderwijs en bedrijfsleven om schooluitval en

Nadere informatie

Informatieavond Voortgezet onderwijs

Informatieavond Voortgezet onderwijs Informatieavond Voortgezet onderwijs Welkom Hoe zit het voortgezet onderwijs in elkaar? De verschillende richtingen nader bekeken. Extra zorg binnen het VO (vmbo) Speciale brugklassen/leerwegen Hoe komt

Nadere informatie

MILL EN SINT HUBERT MAASDONK LANDERD HAAREN

MILL EN SINT HUBERT MAASDONK LANDERD HAAREN BERNHEZE BOEKEL BOXMEER BOXTEL CUIJK GRAVE Jeugd- en opvoedhulp (JHV) Versie 3 oktober '13 Oosterpoort (2012) Jeugdhulp indicatie 55 10 28 27 72 34 9 33 26 13 235 231 17 12 26 15 111 71 29 1054 Verblijf

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Project Speciaal 2017 Om mee te kunnen doen aan Project Speciaal is het invullen van alle velden verplicht.

Aanmeldingsformulier Project Speciaal 2017 Om mee te kunnen doen aan Project Speciaal is het invullen van alle velden verplicht. Aanmeldingsformulier Project Speciaal 2017 Om mee te kunnen doen aan Project Speciaal is het invullen van alle velden verplicht. Voornaam Achternaam Emailadres Mare Van der Velden m.van.der.velden@altra.nl

Nadere informatie

De kwaliteit van ons onderwijs Examenresultaten Stedelijk College Zoetermeer

De kwaliteit van ons onderwijs Examenresultaten Stedelijk College Zoetermeer De kwaliteit van ons onderwijs Examenresultaten Stedelijk College Zoetermeer schooljaar 2005-2006 schooljaar 2006-2007 schooljaar 2007-2008 Gemiddelde examenresultaten over de laatste drie schooljaren

Nadere informatie

Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs in Zutphen e.o. Informatie voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen

Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs in Zutphen e.o. Informatie voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen Leerwegondersteunend onderwijs en Praktijkonderwijs in Zutphen e.o. Informatie voor ouders/verzorgers van basisschoolleerlingen 1 2 Vooraf Uw zoon of dochter zit nu in groep 8 van de basisschool of in

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

Welke leerling komt in aanmerking voor plaatsing in het praktijkonderwijs?

Welke leerling komt in aanmerking voor plaatsing in het praktijkonderwijs? schoolverlaters Welke leerling komt in aanmerking voor plaatsing in het praktijkonderwijs? Een leerling praktijkonderwijs is een doener, een leerling die meer affiniteit heeft om met de handen te werken.

Nadere informatie

Protocol De overstap naar het voortgezet onderwijs. versie 1.7

Protocol De overstap naar het voortgezet onderwijs. versie 1.7 Protocol De overstap naar het voortgezet onderwijs. versie 1.7 Voor leerlingen en ouders is de overstap naar het voortgezet onderwijs een grote stap. Goede voorlichting en een goede voorbereiding zijn

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Schijndel o Een zelfstandige locatie binnen het Elde College. o We hebben 112 leerlingen. o Lesplaats: Praktijkonderwijs, Elde College, MET4Elde - bedrijfshal

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie

OOK VOOR UW KIND! LAAT ZIEN WAT JIJ KUNT

OOK VOOR UW KIND! LAAT ZIEN WAT JIJ KUNT LAAT ZIEN WAT JIJ KUNT In deze brochure kunnen we u lang niet alles vertellen wat u graag wilt weten over onze school. Kom daarom ook eens op De Bolster kijken en vraag ons wat u weten wilt. Bel ons voor

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2018-2019 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO. Noord - Limburg Gemeente Venlo. 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief)

SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO. Noord - Limburg Gemeente Venlo. 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief) SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO Noord - Limburg Gemeente Venlo 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief) Inleiding Hierbij ontvangt u de gegevens voor het aanvragen van ESF subsidie voor PRO/VSO scholen in uw arbeidsmarktregio.

Nadere informatie

Opbrengsten Pleysier College

Opbrengsten Pleysier College Opbrengsten Pleysier College 214-215 Uitstroomcohort 214-215 Bestendiging uitstroomcohort 213-214 Els Westerhuis 31 maart 216 Inhoudsopgave 1 1. Aantal schoolverlaters + en 2 2. Overzicht aantallen tussentijdse

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer: Sportdag 24 april. Trek aan de Bel. Belangrijke data. Cultuurweek. Kennisavond. Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015

Nieuwsbrief. In dit nummer: Sportdag 24 april. Trek aan de Bel. Belangrijke data. Cultuurweek. Kennisavond. Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015 Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015 Rosmalen, 12 maart 2015. Beste ouders/ verzorgers, Op vrijdagochtend 24 april staat onze jaarlijkse sportdag gepland op sportcomplex De Groote Wielen van

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectief Opgesteld door: (naam en functie)

Ontwikkelingsperspectief Opgesteld door: (naam en functie) Ontwikkelingsperspectief Opgesteld door: (naam en functie) Datum: 1. Algemene gegevens Naam leerling Geboortedatum BSN leerling Adres Postcode en plaats Telefoonnummer E-mailadres Niveau Leerjaar/ klas

Nadere informatie

School Ondersteunings Profiel (SOP)

School Ondersteunings Profiel (SOP) School Ondersteunings Profiel (SOP) SO Inspecteur S. de Vriesschool SO Inspecteur S. de Vriesschool Heliotrooplaan 35 2555 MA Den Haag tel. 070 448 31 30 administratie@inspecteurdevriesschool.nl www.inspecteurdevriesschool.nl

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

NOB-ontwikkelingsprofiel

NOB-ontwikkelingsprofiel NOB-ontwikkelingsprofiel Landelijke werkgroep EKEP Utrecht 2 februari 2013 Wilma Slaats ZML Noordoost Brabant Het maximale uit leerlingen halen! Op weg naar de toekomst is nu al vooruit kijken naar later

Nadere informatie

De rol van onderwijs staat op een keerpunt, van opleiden voor een baan en het leren van kennis naar het aanleren van vaardigheden om gelukkig te

De rol van onderwijs staat op een keerpunt, van opleiden voor een baan en het leren van kennis naar het aanleren van vaardigheden om gelukkig te Voorwoord De rol van onderwijs staat op een keerpunt, van opleiden voor een baan en het leren van kennis naar het aanleren van vaardigheden om gelukkig te kunnen leven. Het onderwijs is nog te veel ingericht

Nadere informatie

VMBO met leerwegondersteuning en veel deskundigheid Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

VMBO met leerwegondersteuning en veel deskundigheid Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden VMBO met leerwegondersteuning en veel deskundigheid Leerwegen: BBL, KBL, TL Welkom Als er sprake is van leer- en/of gedragsproblemen, waarbij meer zorg nodig is dan het reguliere onderwijs kan bieden,

Nadere informatie

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013

Jeugdzorg Brabant Noord Oost. 11 november 2013 Jeugdzorg Brabant Noord Oost 11 november 2013 Betrokken partijen Regionaal Transitie-arrangement Noordoost- Brabant Gemeenten Zorginstellingen Financiers, Provincie, Zorgkantoor VGZ en Zorgverzekeraar

Nadere informatie

School Ondersteuningsprofiel

School Ondersteuningsprofiel Schoolgegevens Adres: Pastoor Maasstraat 15 Postcode: 5473CG Telefoon: 0413-291818 E-mail: info@mozaiekheeswijk.nl Website: www.mozaiekheeswijk.nl Onderwijsconcept: Basisschool Het Mozaïek is een school

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP)

Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) Logo van de school Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) Schooljaar:.-. Naam leerling: Geboortedatum: Huidige groep: Leerkracht(en):...-..-.. Met een Ontwikkelingsperspectiefplan (OPP) wordt het onderwijs

Nadere informatie

Leerlingenzorg op de Bataaf

Leerlingenzorg op de Bataaf Leerlingenzorg op de Bataaf Combinatiegroepen Op de Bataaf zijn alle groepen ingedeeld in combinatiegroepen: 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Iedere groep heeft twee leerkrachten, zij zijn verantwoordelijk voor de

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectiefplan

Ontwikkelingsperspectiefplan Ontwikkelingsperspectiefplan A. Algemeen deel Leerling Naam leerling: Geboortedatum: Geslacht: Groep: Schoolloopbaan: Schooljaar: Datum aanmaak document: Datum aanpassing(en): Opvoedsituatie Naam ouder(s)/verzorger(s)/voogd:

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIEBROCHURE

ALGEMENE INFORMATIEBROCHURE ALGEMENE INFORMATIEBROCHURE Educonnect informatiebrochure Pagina 1 Inhoudsopgave algemene informatiebrochure Educonnect Educonnect - pagina 3. De SCSOG Het aanbod van Educonnect De kern van Educonnect

Nadere informatie

ondersteuningsprofiel Gomarus College praktijkonderwijs

ondersteuningsprofiel Gomarus College praktijkonderwijs ondersteuningsprofiel Gomarus College praktijkonderwijs Ouderversie, schooljaar 2016-2017 Adres Lavendelweg 7 9731 HR Groningen T 050 5244515 E praktijkonderwijs@gomaruscollege.nl W www.gomaruscollege.nl

Nadere informatie

XSservice BV. Samenwerking Project Boris & PROFIJT

XSservice BV. Samenwerking Project Boris & PROFIJT XSservice BV Samenwerking Project Boris & PROFIJT Aan SBB Project Boris Van Olav van Doorn Margriet van de Ketterij, MSc Betreft Samenwerking Project Boris & PROFIJT Datum 11-03-2016 Inleiding PROFIJT

Nadere informatie

Beleidsplan Nazorg Yulius Onderwijs De Drechtster Afdeling Arbeid (PRO) Volledige versie

Beleidsplan Nazorg Yulius Onderwijs De Drechtster Afdeling Arbeid (PRO) Volledige versie Beleidsplan Nazorg Yulius Onderwijs De Drechtster Afdeling Arbeid (PRO) Volledige versie Versie: 1.1 Eerste vaststelling: 1-8-2013 Laatst gewijzigd op: 23-01-2015 Evaluatiedatum: 1-8-2014 Opgesteld door:

Nadere informatie

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO ZORGPLAN Christelijk Lyceum Delft VMBO 1 Missie en visie van de school Het CLD wil zijn leerlingen een veilige omgeving bieden, waarin zij kunnen opgroeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Wij beschouwen

Nadere informatie

Ondersteuningsprofiel Dit ondersteuningsprofiel vormt de basis een schoolondersteuningsplan en kan als bijlage daaraan worden toegevoegd. In het schoolondersteuningsplan staat beschreven op welke wijze

Nadere informatie