GSG Het Segment. Introductie voor ouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GSG Het Segment. Introductie voor ouders"

Transcriptie

1 GSG Het Segment GSG Het Segment is een veilige, zelfstandige school voor praktijkonderwijs voor jongeren die worden begeleid en gecoacht naar werk, zelfstandigheid, vervolgopleiding (ROC) en zinvolle vrijetijdsbesteding. Introductie voor ouders Het leren op onze school is afgestemd op de individuele mogelijkheden en wensen uw kind. We werken met de leerlingen aan hun persoonlijke ontplooiing. We bieden brede ontwikkelingsmethoden, flexibele leermogelijkheden in een uitdagende leeromgeving. Veiligheid en geborgenheid zijn hierin sleutelbegrippen. Het uitgebalanceerde aanbod van theorie- en praktijkvakken, de Pro+-klas, de branchegerichte opleidingen, de mogelijkheden tot het volgen van de entree-opleiding (mbo) bij ons op school, de intensieve begeleiding tijdens de stages door jobcoaches en stagebegeleiders, het aan de school verbonden Zorgteam en een orthopedagogisch klimaat staan borg voor een positieve ontwikkeling van de leerlingen. Met trots durven wij te stellen dat alle leerlingen van school gaan met een zinvolle bestemming. Dat kan een baan zijn of een vervolgopleiding. Bovendien volgen wij leerlingen twee jaar in de nazorg. Dit alles bij elkaar leidde dan ook al vijf jaar op rij tot toekenning van het predicaat Excellente school. Introductie voor de leerlingen GSG Het Segment is een zelfstandige school voor praktijkonderwijs. Dit betekent dat je bij ons de opleiding praktijkonderwijs kunt volgen. We hebben een Pro+-klas waarin leerlingen aan een vmboprogramma meedoen. Binnen de opleiding praktijkonderwijs kun je allerlei branche-cursussen en interne opleidingen volgen. Je haalt dan zo veel mogelijk diploma's. In het vijfde leerjaar bereid je je voor op wat je na school gaat doen: werken of leren. Onze school werkt nauw samen met het IDcollege.

2 Op onze school leer je op een andere manier dan je gewend bent. Het leren past helemaal bij wat jij kunt en wat jij wilt. We geven competentiegericht onderwijs. Dat betekent dat we aan vaardigheden werken die voor jou belangrijk zijn. Op GSG Het Segment werk je veel in praktijklokalen en in bedrijven. Je krijgt les in theorievakken en je mag in de derde klas beginnen met stage lopen. In ons mooie schoolgebouw werk je met de nieuwste en modernste leermiddelen. De onderbouw: klas 1 en 2 Op onze school krijg je in de onderbouw les in de basisvakken rekenen en wiskunde, Nederlands, Engels, culturele en maatschappelijke oriëntatie, koken, bewegingsonderwijs, media wijsheid, culturele en kunstzinnige vorming en verzorging. Kennismaken met sectoren Daarnaast kom je meer te weten over de vijf sectoren die wij op onze school aanbieden: verkoop en logistiek, horeca en voeding, groen- en dierverzorging, techniek, en dienstverlening en zorg. Je werkt bij ons op school heel veel in kleine groepen! Winnaar Gouden Schoolbank / Excellente school De afgelopen vijf jaar werd onze school uitgeroepen tot Excellente school. Excellent betekent: zeer goed! Daarvoor werden we winnaar van de Gouden Schoolbank. We zijn ontzettend trots op deze prijzen. In het juryrapport stond: GSG Het Segment is ambitieus, opbrengstgericht en haalt het maximale uit leerlingen. De school heeft een zeer breed onderwijsaanbod, een uitstekend pedagogisch klimaat en vakkundige medewerkers! Alle leerlingen zijn supertrots op hun school. Werkweek In het eerste en tweede leerjaar gaan alle leerlingen op werkweek. Onder begeleiding van je mentor woon je een midweek in een luxe bungalow. Je bent veel zelfstandig bezig en hebt ook vrije tijd. Verder gaan we naar bedrijven om daar te werken. Deze werkweek maakt deel uit van ons lesprogramma.

3 Het arbeidsmarktgerichte traject In de klassen 3, 4 en 5 spreken we van het arbeidsgerichte traject. Dan kom je dus steeds meer te weten over het werk dat je na school gaat doen. Daarnaast krijg je les in de volgende basisvakken: rekenen en wiskunde, Nederlands, Engels, verzorging, media wijsheid, culturele en maatschappelijke oriëntatie en praktische oriëntatie op arbeid. Na de sectororiëntatie in klas 2 kies je in klas 3 twee sectoren. (verkoop en logistiek, horeca en voeding, groen- en dierverzorging, techniek, en dienstverlening en zorg)

4 In de vierde klas kies je een uitstroomrichting door één van de sectoren te kiezen. Binnen deze uitstroomsector kun je branchegerichte opleidingen volgen. Hiernaast zie je een overzicht van het aanbod branche-opleidingen. We hebben meer dan 50 branche-opleidingen op onze school.. Enkele voorbeelden van branche-opleidingen: Veilig werken met de heftruck veilig werken met de hoogwerker vca lassen klein en groot grondverzet verkoopmedewerker knipcursussen hout en meubel installatietechniek fietstechniek enz. enz. In klas 5 kun je de entree-opleiding volgen (mbo 1). Deze bieden we zelf aan in samenwerking met het ID-college. Stage In de loop van het derde jaar ga je één dag per week individueel stage lopen in een bedrijf. Onze stagebegeleiders begeleiden je daarbij intensief. De stage wordt altijd beoordeeld en afgesloten met een certificaat, dat is een soort getuigschrift.

5 In de vierde en vijfde klas loop je een aantal dagen per week stage. Het doel van de stage is om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Naast een algemeen vormend programma volg je in deze klassen ook lessen in jouw individuele uitstroomprofiel: iets waarvoor je zelf hebt gekozen. Het diploma praktijkonderwijs Je kunt aan het eind van vijf jaar praktijkonderwijs bij ons op school het diploma praktijkonderwijs halen. Je verzamelt elk schooljaar allerlei soorten bewijzen in je verzamelmap in de computer. Dat noemen we je digitale portfolio. Ook de diploma's van de branche-cursussen bewaar je hierin. Je sluit je schoolloopbaan af met een examen. Eendaagse schoolreis naar het buitenland In de klassen 3, 4 en 5 maken we schoolreizen naar het buitenland. Dit kan Disneyland Parijs zijn, Bobbejaanland, Warner Bros, Movieworld of een andere leuke bestemming. Brede-Schoolactiviteiten Op onze school kun je iedere week kiezen uit activiteiten zoals muziek, theater, sport, enzovoorts. Daarnaast zijn er theater-, muziek- en dansprojecten.

6 KOM JIJ BIJ ONS OP SCHOOL OM TE WERKEN AAN JE TOEKOMST????? Schoolkenmerken Een mooi gebouw met de nieuwste snufjes en leermiddelen. We hebben een Pro+-klas, meer dan 50 branche-opleidingen en de entree-opleiding in huis. GSG Het Segment is een zelfstandige, veilige en kleinschalige school voor praktijkonderwijs. Het onderwijs is uitdagend en veiligheidsgericht. Leerlingen leren actief en zelfstandig. Leerlingen ontwikkelen zich onder meer door stages in het bedrijfsleven. Scholing en begeleiding op maat. Vergroten van welzijn van de leerlingen op school en in de maatschappij. Een sterk pedagogisch klimaat. We werken in kleine groepen. Zorgteam verbonden aan de school. Dit Zorgteam heeft intensieve contacten met Jeugdhulpverlening op school.

7 Veel aandacht voor sociale-vaardigheids- en weerbaarheidstraining. Intensief contact met diverse instanties, scholen en instellingen. Structureel aandacht voor vrijetijdsbesteding. Vaste mentor per groep. Deze geeft zestien uur les aan de eigen groep. Intensief contact met ouders. Mentor is de spil tussen ouders, leerling en school. Leerlingen verzamelen tijdens de hele opleiding certificaten, diploma s en getuigenschriften in hun digitale portfoliomap. Vijf jaar praktijkonderwijs wordt afgesloten met een examen en een diploma praktijkonderwijs. Segmentlessen met onder meer coaching gesprekken, portfolio-ondersteuning. Structuur is een zeer belangrijk aspect. We werken met een vast lesrooster, er is geen lesuitval en er zijn geen tussenuren.

8 Leerlingen blijven de hele dag op school en gaan dus ook niet van het schoolplein af. We werken volgens plannen. We werken structureel aan kwaliteitsverbetering. Nazorg bij vervolgopleiding en/of werk (naschoolse begeleiding). Stages vanaf de derde klassen. DE TIJD VAN JE LEVEN OP GSG HET SEGMENT Voorbeelden van branche-opleidingen: VCA Veilig werken met de heftruck Veilig werken met de bosmaaier Veilig werken met de motorkettingzaag Veilig werken langs de weg Horeca-assistent Lassen mbo 1 (diverse vormen van lassen) Werken in de zorg Schoonmaak in de groothuishouding Machinale houtbewerking Werken in de kinderopvang

9 Trekkerrijbewijs Klein grondverzet Groot grondverzet Basisopleiding stukadoor Werken in de keuken/keukenmedewerker Aankomend verkoopmedewerker Zorghulp Winkelmedewerker Sociale hygiëne EHBO Horeca-assistent Schilder Bedieningsvaardigheden Dierverzorging Mobiliteitsbranche motorvoertuigentechniek Mobiliteitsbranche fietstechniek Innovam En nog veel meer..

leeromgeving. Veiligheid en geborgenheid

leeromgeving. Veiligheid en geborgenheid GSG Het Segment GSG Het Segment is een veilige, zelfstandige school voor Praktijkonderwijs voor jongeren die worden begeleid en gecoacht naar werk, zelfstandigheid, vervolgopleiding (ROC) en zinvolle vrijetijdsbesteding.

Nadere informatie

De school waar je je thuis voelt!

De school waar je je thuis voelt! De school waar je je thuis voelt! De Viaan De Viaan is een openbare school voor Praktijkonderwijs voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Als je moeite hebt met leren, ben je bij ons op de goede plek. Je krijgt

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. TerraNigraMaastricht

Praktijkonderwijs. TerraNigraMaastricht Praktijkonderwijs TerraNigraMaastricht Contact Praktijkonderwijs TerraNigraMaastricht Terra Nigrastraat 5 6216 BK Maastricht T 043-3621079 E administratie@terranigra.nl I www.terranigra.nl Persoonlijk

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Praktijkschool diploma. De Faam November 2014

Praktijkschool diploma. De Faam November 2014 Praktijkschool diploma De Faam November 2014 Het praktijkschool diploma? Iedere leerling op de Faam kan sinds vorig schooljaar in de bovenbouw een PrO diploma halen als hij/zij: ontwikkeling kan aantonen

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM Wat leuk dat je meer wil weten over onze school. We vertellen je graag meer, want wij zijn heel trots op onze mooie school en leerlingen. Ons gebouw is klein, zo weet

Nadere informatie

OP HET STREEK TEL IK MEE!

OP HET STREEK TEL IK MEE! OP HET STREEK TEL IK MEE! CSG Het Streek Zandlaan voor vmbo/mavo en praktijkonderwijs, Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels

Nadere informatie

WE ZIEN JE. GROEIEN. Het vak leren waar je trots op bent

WE ZIEN JE. GROEIEN. Het vak leren waar je trots op bent WE ZIEN JE. GROEIEN. Het vak leren waar je trots op bent Beste leerling, beste ouder, Wij helpen jou groeien, als mens en in je ambacht. Dat is onze missie. Alles op t Genseler is erop gericht dat jij

Nadere informatie

Praktijkonderwijs L E R E N D O O R D O E N!

Praktijkonderwijs L E R E N D O O R D O E N! Praktijkonderwijs L E R E N D O O R D O E N! Wat is praktijkonderwijs? Regulier Voortgezet Onderwijs Praktijk- en theorievakken Eindonderwijs Toeleiding naar de arbeidsmarkt Aandacht voor werken, wonen,

Nadere informatie

Praktijkschool Singelland de Venen

Praktijkschool Singelland de Venen Praktijkschool Singelland de Venen even voorstellen.. programma 19.30 uur voorlichting 20.00 uur rondleiding 20.30 uur afronding Voortgezet onderwijs Voortgezet onderwijs PrO VMBO HAVO/VWO A route begeleid

Nadere informatie

praktijkschool apeldoorn Individuele leer-werklijnen

praktijkschool apeldoorn Individuele leer-werklijnen praktijkschool apeldoorn Individuele leer-werklijnen Principekeuze werkwijze School volgt leerling Motivatie / Uitdaging Schoolverlater Begin school Praktisch/Cognitief Vaardigheden Sociale vaardigheden

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT

WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT WELKOM OP DE SCHIETBAANSTRAAT Talent in praktijk LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, in een straat met hoge huizen staat onze school de Schietbaanstraat. Eenmaal binnen, stap

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten.

Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten. Talent in praktijk Praktijkonderwijs Praktijkonderwijs is eindonderwijs, met diploma s en certificaten. Het praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die rechtstreeks opleidt voor de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Dienstverlening en producten ipad Jij de baas Bèta Challenge met mavo, mavo + of mavo Bèta Challenge op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je

Nadere informatie

Traject aansluitend bij de leerling. Een kansrijke toekomst Wonen- Werken- Vrije tijd. Leerjaar 5. Leerjaar 4. Leerjaar6

Traject aansluitend bij de leerling. Een kansrijke toekomst Wonen- Werken- Vrije tijd. Leerjaar 5. Leerjaar 4. Leerjaar6 Een kansrijke toekomst Wonen- Werken- Vrije tijd Gebouw uitgerust voor de toekomst: Schooljaar 2014-2015 Leerjaar 4 Stagebekwaam Leerjaar 5 Externe stage Leerjaar6 Uitstroom Interne stage Leerwerkplaats

Nadere informatie

Elke dag leren door te doen

Elke dag leren door te doen Elke dag leren door te doen Praktijkonderwijs elke dag een uitdaging Elk kind heeft talent en voor elk kind zijn er uitdagingen. Dat is het uitgangspunt van Praktijkonderwijs op het Elde College. Binnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe

Praktijkonderwijs. Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Elke Leerling Doet Ertoe Op het Praktijkonderwijs van het Elde College leer je door te doen. Je leert vaardigheden die nodig zijn om later te gaan werken en zelfstandig te kunnen wonen

Nadere informatie

Lessentabellen/onderwijstijd 2010-2011 Versie 21 juni 2010

Lessentabellen/onderwijstijd 2010-2011 Versie 21 juni 2010 Lessentabellen/onderwijstijd 2010-2011 Versie 21 juni 2010 De Meander INHOUD leerjaar 1 t/m 5 pagina 2 leerjaar 1 t/m 3 (aanbod gericht) pagina 3 leerjaar 4 t/m 7 (vraag gestuurd) pagina 4 geprogrammeerde

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Technologie ipad Jij de baas Loopbaan Oriëntatie Begeleiding met mavo of mavo + op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige

Nadere informatie

Examen praktijkonderwijs HANDBOEK voor de leerling

Examen praktijkonderwijs HANDBOEK voor de leerling Examen praktijkonderwijs 2018-2019 HANDBOEK voor de leerling 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Gegevens van de school en contactpersonen 4 Waaruit bestaat het examen? 5 Waar moet je aan voldoen? 5 Examendossier

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Informatiebrochure voor ouders/verzorgers Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Visie 4 1.1 Praktijkonderwijs 1.2 Allemaal anders, ieder zijn talent 2. De juiste plek voor iedere leerling 6 2.1 Toelating

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Over. stappen. naarprisma

Over. stappen. naarprisma Over stappen naarprisma Welkom opprisma In een totaal nieuwe school met afwisselende, actuele leerstof die aansluit bij de interesses van de leerlingen. Wij dagen leerlingen uit om te laten zien wat ze

Nadere informatie

Het onderwijs op de locatie DE COMPAGNIE

Het onderwijs op de locatie DE COMPAGNIE Het onderwijs op de locatie DE COMPAGNIE Je doet ertoe! PRAKTIJKONDERWIJS Praktijkonderwijs richt zich op de ontwikkeling van onze leerlingen op meer dan leren alleen. Wonen, werken, vrije tijd en burgerschap

Nadere informatie

Praktijkonderwijs, dat ga ik doen! Informatiebrochure Praktijkonderwijs

Praktijkonderwijs, dat ga ik doen! Informatiebrochure Praktijkonderwijs Praktijkonderwijs, dat ga ik doen! Informatiebrochure Praktijkonderwijs Onze boodschap aan leerlingen: Praktijkonderwijs, dat ga ik doen! Het Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs. Je

Nadere informatie

Schoolgids Carré College (samenvatting)

Schoolgids Carré College (samenvatting) Schoolgids Carré College (samenvatting) 2016-2017 1 Over het Carré College Praktijkgericht Nu naar het Carré College, straks een baan Op het Carré College bieden we de best denkbare voorbereiding op MBO

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

WIJ WETEN DAT JE HET KAN

WIJ WETEN DAT JE HET KAN WIJ WETEN DAT JE HET KAN WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school Het Praktijkcollege Zuidwijk, ook wel HPC Zuidwijk. Onze school zal hier nog maar 2 jaar staan.

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. In het kort

Praktijkonderwijs. In het kort Het praktijkonderwijs In het laatste jaar van de (speciale) basisschool moet je beslissen naar welke school voor voortgezet onderwijs je gaat. Meestal is dat een moeilijke keuze. Zeker wanneer je: moeite

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Voor een kansrijke toekomst

Voor een kansrijke toekomst Voor een kansrijke toekomst Welke leerlingen gaan naar het praktijkonderwijs? Praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen die ondanks extra begeleiding geen diploma in het reguliere voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. In het kort

Praktijkonderwijs. In het kort Het praktijkonderwijs In het laatste jaar van de (speciale) basisschool moet je beslissen naar welke school voor voortgezet onderwijs je gaat. Meestal is dat een moeilijke keuze. Zeker wanneer je: moeite

Nadere informatie

Het nieuwe vmbo. Talenten laten groeien. de Ambelt. Gentiaan College. Januari 2017 versie: 1.0. Pagina 1 van 11

Het nieuwe vmbo. Talenten laten groeien. de Ambelt. Gentiaan College. Januari 2017 versie: 1.0. Pagina 1 van 11 Januari 2017 versie: 1.0 Gentiaan College Talenten laten groeien. de Ambelt Pagina 1 van 11 Inhoudsopgave 1. Het nieuwe vmbo... 3 Profielen in het vmbo... 3 De avo-vakken... 3 Het beroepsgerichte profielvak...

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Dingen maken en weten hoe ze werken Dingen maken en weten hoe ze werken.

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN

DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN DROMEN BINNEN HANDBEREIK BEROEPSGERICHTE PROFIELEN Beste leerling, Jij gaat je keuze maken voor de beroepsvoorbereidende opleiding die je in de 3e en 4e klas gaat doen. We noemen de verschillende beroepsvoorbereidende

Nadere informatie

Informatieavond klas 4

Informatieavond klas 4 Informatieavond klas 4 Praktijkonderwijs Werken naar werk Samen op weg bereikt ieder zijn doel Programma Uitstroomprofielen + vakkenpakket Doorstromen naar arbeid Doorstromen naar entreeonderwijs Algemene

Nadere informatie

SPECIAAL VOOR ECHTE PRO S

SPECIAAL VOOR ECHTE PRO S GSG HET SEGMENT Dé regionale school voor: Praktijkonderwijs PRO+ MBO Entreeopleidingen Brancheopleidingen SPECIAAL VOOR ECHTE PRO S LEREN DOOR DOEN SCHOOLGIDS 2018/2019 INHOUDSOPGAVE 4 GSG het Segment

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

Vakkundig in Actief leren

Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs Oud-Beijerland Het Actief College Het Actief College is een openbare scholengemeenschap voor beroepsgerichte

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE!

EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE! EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE! BELANGSTELLING VOOR TECHNIEK OP MAVO-NIVEAU? Vind je techniek heel gaaf? En heb jij van je basisschool

Nadere informatie

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO

DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO DECANOLOGICA LEERJAAR 2 VMBO 2014-2015 1 Inhoudsopgave 1 Het onderwijs verandert blz 3 2 Kiezen in VMBO-2 blz 4 3 De opleidingen binnen het Minkema College blz 5 Basis- en kaderberoepsgerichte leerweg

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u Meer dan je ziet! R CSG Liudger voor u Foto cover: Afian Stornebrink, onderwijs- en organisatiecoördinator en docent AVO Eelze de Boer, stagebegeleider en docent AVO Hallo, wij zijn Eelze de Boer en Afian

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Informatie-avond klas 4

Informatie-avond klas 4 Informatie-avond klas 4 Het Kwadrant Werken naar werk Samen op weg bereikt ieder zijn doel Programma Uitstroomrichtingen Certificeervakken De elf gouden regels Arbeidscompetenties (ABC) Doorstromen naar

Nadere informatie

Met een goed beroep gaat er een wereld voor je open.

Met een goed beroep gaat er een wereld voor je open. 18 stad & esch & lyceum 19 Lees meer over dyslexie op p75 Havo Onze havo bereidt jou uitstekend voor op een studie in het hoger beroepsonderwijs omdat we veel aandacht besteden aan leervaardigheden zoals

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU

RSG WOLFSBOS. vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ ZIEN JOU RSG WOLFSBOS vwo havo vmbo praktijkonderwijs WIJ WIJ De middelbare school, een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is leuk. Maar waar kies je nu precies voor? Natuurlijk willen je ouders

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Praktijkonderwijs Schijndel o Een zelfstandige locatie binnen het Elde College. o We hebben 112 leerlingen. o Lesplaats: Praktijkonderwijs, Elde College, MET4Elde - bedrijfshal

Nadere informatie

Welkom op de doemiddag 2018

Welkom op de doemiddag 2018 Welkom op de doemiddag 2018 Zone College Locatie Borculo groen onderwijs Keuzemoment Eind groep 8 van de basisschool, welk vervolgonderwijs Eind leerjaar 2 vmbo, welke leerweg en welk profiel, binnen

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Ondernemend leren Anglia Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) met havo op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige basis

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere

stad college DAAR GA JE HET MAKEN! UNIEK IN ALMERE praktijkgericht vmbo Almere UNIEK IN ALMERE stad college DAAR GA JE HET MAKEN! Wil je echt een vak leren, dan zit je goed op het Stad College in Almere. Praktijkgericht onderwijs dat perfect aansluit op je latere beroep óf op het

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. pro. Talent ben jij zelf

Praktijkonderwijs. pro. Talent ben jij zelf Praktijkonderwijs pro Talent ben jij zelf Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Soufiane en ik zit in klas 1c. Op de foto s laat ik zien hoe mijn schooldag er ongeveer uit ziet. Doei! 08:30 08:45 Ik

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. praktijkonderwijs. Elke leerling telt

Praktijkonderwijs. praktijkonderwijs. Elke leerling telt Praktijkonderwijs praktijkonderwijs Elke leerling telt 7 redenen om te kiezen voor onze school 1. Je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent; 2. Je groeit in zelfvertrouwen en vaardigheden; 3.

Nadere informatie

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT

WELKOM OP DE TALINGSTRAAT WELKOM OP DE TALINGSTRAAT Jouw stap naar de echte wereld LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school de Talingstraat. Ons gebouw is klein

Nadere informatie

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT Wij weten dat je het kan LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat. Wij maken

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

Wanneer er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen, gaan leerlingen die het eerst van school gaan voor.

Wanneer er meer inschrijvingen zijn dan plaatsen, gaan leerlingen die het eerst van school gaan voor. De branchegerichte cursussen zijn bedoeld voor leerlingen van het Praktijkonderwijs (klas 3 t/m 5) en voor leerlingen binnen het samenwerkingsverband PrO-VMBO-ROC Landstede. In dit boekje vind je een overzicht

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie 2018-2019 Er zijn

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Open DAG 21 november

Nadere informatie

Onderwerpen. Waarom samenwerking Praktijkonderwijs- MBO Doel Procedure Inhoud Praktische zaken Vragen

Onderwerpen. Waarom samenwerking Praktijkonderwijs- MBO Doel Procedure Inhoud Praktische zaken Vragen Februari 2017 Onderwerpen Waarom samenwerking Praktijkonderwijs- MBO Doel Procedure Inhoud Praktische zaken Vragen Entree opleiding 1 Opleiding 1 Kwalificatiedossier 9 uitstroomprofielen Keuze uit: Reguliere

Nadere informatie

CSG Liudger voor u. De Ring CSG Liudger. School voor praktijkonderwijs

CSG Liudger voor u. De Ring CSG Liudger. School voor praktijkonderwijs CSG Liudger voor u De Ring CSG Liudger School voor praktijkonderwijs Hallo, wij zijn Eelze de Boer en Afian Stornebrink, docenten van CSG Liudger locatie De Ring. 11.07 In dit boekje vertellen we u over

Nadere informatie

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO

Sikkel Schooljaar PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO PROFIELEN IN HET VMBO De bovenbouw(klas 3+4)van vmbo-scholen werken met beroepsgerichte profielen. Wat de profielen voor jou zo leuk maken, is dat je meer kansen krijgt om te onderzoeken

Nadere informatie

Een certificaat. Een goede zaak!! Beroepscursussen praktijkonderwijs

Een certificaat. Een goede zaak!! Beroepscursussen praktijkonderwijs Een certificaat Een goede zaak!! Beroepscursussen praktijkonderwijs Inleiding Als je straks gaat solliciteren op een baan, wil een werkgever graag zien wat je al kunt. Met een certificaat laat je zien

Nadere informatie

Aanbod Branchegerichte Cursussen

Aanbod Branchegerichte Cursussen Aanbod Branchegerichte Cursussen Locatie PRO www.thorbecke-zwolle.nl PRO BRANCHE GERICHT_v2.indd 1 21-06-17 14:46 Beste ouder(s),verzorger(s), Volgend schooljaar zit uw zoon of dochter in de stageklas.

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Kiezen voor een sector en uitstroomprofiel schooljaar 2014-2015

Kiezen voor een sector en uitstroomprofiel schooljaar 2014-2015 Kiezen voor een sector en uitstroomprofiel schooljaar 2014-2015 1 Blz. 3 Inleiding Blz. 4 1 de leerwegen Blz. 5 1.1 de leerwegen in klas 3 en 4 Blz. 5 1.2 een toelichting op de leerwegen Blz. 6 1.3 samengevat

Nadere informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie

HENEGOUWENLAAN. Start op t Stedelijk. Algemene informatie HENEGOUWENLAAN Start op t Stedelijk Algemene informatie StArT Op t stedelijk Locatie Henegouwenlaan Het Stedelijk College Eindhoven heeft een breed onderwijsaanbod. Je kunt er terecht voor opleidingen

Nadere informatie

Praktijkschool ATC. Arbeid Trainings Centrum. Drift TB Ommen (0529) Facebook

Praktijkschool ATC. Arbeid Trainings Centrum. Drift TB Ommen (0529) Facebook Praktijkschool ATC Arbeid Trainings Centrum Drift 2 7731 TB Ommen (0529) 466443 info@atcommen.nl www.atcommen.nl Facebook VOORWOORD Aan de leerlingen, ouders/verzorgers & andere belangstellenden. Welkom

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Kies je voor CSW Bestevaêr?

Kies je voor CSW Bestevaêr? CSW Bestevaêr voor vmbo-bk, mavo, havo en vrijeschoolonderwijs Bossenburghpad 10 4385 CJ Vlissingen Kies je voor CSW Bestevaêr? Dan kies je voor een school waar je de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Nadere informatie

BRANCHE FOLDER.

BRANCHE FOLDER. BRANCHE FOLDER www.accent-praktijkonderwijs.nl WAT IS PRAKTIJKONDERWIJS? Praktijkonderwijs is een vorm van regulier voortgezet onderwijs. In maximaal 6 jaar leiden we leerlingen op voor een baan en/of

Nadere informatie

Handboek Pro diplomering

Handboek Pro diplomering Handboek Pro diplomering Handboek Pro diplomering De Viaan Pagina 1 1. Voorwoord Voor je ligt het examenboek voor de opleiding Praktijkonderwijs. Je zit op dit moment op een school voor praktijkonderwijs,

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding

LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding LOB Loopbaan Oriëntatie & Begeleiding Namens de mentoren mijn naam: Bas Kuiper Onderwerp vanavond: LOB programma waar zijn we? keuzekaart met oa: Gemengde Leerweg; mevr. Noordergraaf Nieuw vak: Kunst2

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen

Informatie voor ouders. schooljaar Leerpark volgens. Liesanne. Hart voor jouw talent! Leren door doen Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Leerpark volgens Liesanne Hart voor jouw talent! Leren door doen Leren door doen Het Groene Hart Leerpark is een vmbo-school waar Leren door doen centraal staat.

Nadere informatie