B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters"

Transcriptie

1 Onderwerp Tariefberekening accommodatie Jerusalem Zaaknummer Teammanager B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Openbaarheid Ja, Per direct. Bevoegd orgaan B & W Ter kennisname Aanbieden via de Griffie ter bespreking aan Commissie Leven ADVIES 1. De in de bijlage opgenomen tarieven vaststellen als basis voor de verdere uitwerking van het beheer en exploitatieplan van de accommodatie Jerusalem. 2. Deze nota naar de griffie sturen ter bespreking in de commissie Leven. 3. De opzet van een nieuwe beheersorganisatie verder uitwerken.

2 Aanleiding Bij de behandeling van de nota over de personele afbouw van Kunstencentrum Jerusalem op 21 februari heeft de gemeenteraad een motie aangenomen met betrekking tot de beëindiging van de activiteiten Kunstencentrum Jerusalem. In deze motie roept de gemeenteraad het college op om: Te starten met een plan van aanpak voor het gebouw om op korte termijn invulling te kunnen geven aan het gebouw voor mogelijke huurders; Dit plan van aanpak en inzicht in de mogelijkheden voor het nieuwe cursusjaar aan de commissie Leven voor te leggen op 20 april Door de portefeuillehouder Leven is hierover het volgende toegezegd: Voor de commissie van 20 april zal zo veel en zo duidelijk mogelijk informatie worden verzameld wat de tarieven voor gebruikers zullen zijn, en dit wordt afgezet tegen de kosten van het gebouw. Beoogd resultaat Een zo duidelijk mogelijk beeld van de tarieven die kunnen worden gehanteerd in het komende cursusjaar, waarop medewerkers en andere potentiële huurders hun beslissing kunnen baseren om van de faciliteiten van het gebouw Jerusalem gebruik te maken. Tevens is het doel een beeld te verkrijgen van de exploitatiekosten van het gebouw en wat de gemeente daarin bij moet dragen om de tarieven op een aanvaardbaar niveau te houden. Argumenten Voor de uitvoering van de motie is een werkgroep ingesteld bestaande uit vertegenwoordigers van: Kunstencentrum Jerusalem, vanuit hun kennis en betrokkenheid bij het gebouw. Cultura Venray, vanuit hun kennis van, aanjagende en verbindende rol voor het Venrayse cultuuraanbod. Gemeente Venray, vanuit kennis van accommodatiebeheer en kunst & cultuur Werkzaamheden De werkgroep is begonnen met een inventarisatie en taxatie van het gebouw. Daarbij is aan de orde gekomen: de huidige onderhouds-technische staat van het gebouw de ruimtes het aantal vierkante meters het verhuurbaar vloeroppervlak het niet verhuurbaar vloeroppervlak (gangen, trappen, sanitaire ruimtes, technische ruimtes) het gebruik (bezettingspercentage) de kosten van beheer en exploitatie de bestaande contracten Op basis van de verkregen informatie is berekend welke tarieven nodig zijn om bij een behoudend ingeschatte bezettingsgraad kostendekkend te zijn. Deze tarieven zijn afgezet tegen wat maatschappelijk aanvaardbare tarieven zijn en welke tarieven voor de huidige gebruikers noodzakelijk zijn om als zelfstandige verder te kunnen gaan. Tevens is als een op termijn haalbare ambitie een scenario berekend waarbij een hogere bezettingsgraad wordt gerealiseerd. We hebben bij de berekeningen een aantal uitgangspunten gehanteerd.

3 Uitgangspunten: Voor het gebouw en de huurders: Het gebouw blijft beschikbaar voor kunst en cultuur en bredere maatschappelijke doeleinden die, niet per definitie, maar wel bij voorkeur raakvlakken hebben met kunst en cultuur. In elk geval moeten gebruikers/huurders er aan bijdragen dat het gaat bruisen in het gebouw. We streven er naar dat het gebouw een creatieve broedplaats is. We willen synergie bewerkstelligen. De huurders van het gebouw kunnen elkaar aanvullen, versterken en inspireren. Het gebouw moet dan ook een plek zijn en hebben waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Toekomstige huurders zijn bereid om zelf te investeren in het gebouw: in het interieur, de uitstraling, de functie en de sfeer van het gebouw. We hanteren geen exclusieve rechten. Sommige huurders zijn aangewezen op een specifieke ruimte, zoals bijvoorbeeld de danszaal en de drumstudio. Zoveel mogelijk ruimtes zijn voor iedere huurder beschikbaar. Zo willen we de beschikbare ruimte in het gebouw optimaal benutten. Het gebouw heeft nu een gemiddelde bezetting van 20 %. Met name overdag en hoger in het gebouw is er leegstand. De ambitie is om te groeien naar een bezettingsgraad van 40%. De huidige gebruikers worden gestimuleerd hun werkzaamheden/activiteiten in het pand voortzetten. De tarieven zullen voor alle gebruikers redelijk en billijk moeten zijn. Atelier Jerusalem blijft een vaste huurder, maar hoeft geen vaste ruimte te hebben. Dichterbij blijft een vaste huurder en heeft een vaste ruimte. Commerciële partijen op sociaal en/of creatief gebied kunnen ook huren. Voor de berekening van het huur tarief: We hanteren een casco prijs: Voorzieningen zoals muziekinstallaties, ovens, instrumenten o.i.d. zullen in de vorm van servicekosten nog extra berekend moeten worden. Ruimtes zijn flexibel verhuurbaar. Dat wil zeggen, te huren voor een uur, een dag(deel) of een vaste periode. De huurprijzen worden beperkt gedifferentieerd naar omvang in clusters. Er wordt ook een korting toegepast naarmate je hoger in het gebouw komt. Het gebouw is 300 dagen in gebruik. Commerciële huurders betalen een commercieel tarief. De kosten voor beheer en exploitatie zijn het vertrekpunt voor de berekening van tarieven. Welke tarieven zijn nodig bij de huidige bezettingsgraad van het gebouw (20 %)? Deze tarieven worden afgezet tegen de tarieven die volgens de werkgroep en gebruikers marktconform zijn voor de sector. Er is onderzocht wat gangbare en voor de medewerkers van KCJ werkbare tarieven zijn voor vergelijkbare ruimten. Vanuit het maatschappelijk belang dat de gemeente Venray hecht aan het beschikbaar houden van een breed kunst en cultuur aanbod in het gebouw Jerusalem kan de gemeente bijdragen in de kosten van de exploitatie van het gebouw om zo de huurtarieven op een aanvaardbaar niveau te brengen.

4 Voor de exploitatie: De gemeente Venray is eigenaar van het pand maar zet het beheer en de exploitatie van het gebouw zo snel als mogelijk op afstand. Daarvoor zal een beheersorganisatie moeten worden opgezet. Dit zal nader moeten worden uitgewerkt. Kosten van het gebouw In bijlage 1 is een berekening opgenomen van de kosten van het gebouw, gebaseerd op de begroting van Kunstencentrum Jerusalem en de begroting van de gemeente Venray. Daarbij is tevens een berekening opgenomen van de ingeschatte toekomstige kosten van het gebouw. De huidige kosten bedragen , de geprognotiseerde kosten bedragen De afname wordt in grote mate verklaard door een lager dotatie in de onderhoudsvoorziening. Huurtarieven In bijlage 2 zijn de tarieven berekend die gehanteerd kunnen worden als we voor de sector markconforme prijzen hanteren. De prijzen zijn gebaseerd op onze inschatting van de markt en getoetst bij enkele medewerkers van KCJ die voor de keuze staan om als huurder in het gebouw Jerusalem verder te gaan. Ze zullen nog nader worden onderbouwd. De prijzen zijn tevens geclusterd naar omvang van de ruimte. Hierbij past een kanttekening: Er is een grote diversiteit in omvang van de ruimten. Door te clusteren wordt een ruimte van ca 25 m2 even duur als een ruimte van ca 50 m2. De vraag is opgeworpen of toekomstige gebruikers deze verschillen aanvaardbaar vinden. Tevens is er een kortingspercentage per etage toegepast en is er een opslag berekend voor huur per uur per blokdeel (4uur) en per dag. De tarieven moeten als indicatief en richtinggevend worden beschouwd. In de tabel is tevens inzichtelijk gemaakt welke prijzen bij het huidig gebruik noodzakelijk zijn om kostendekkend te zijn. Deze prijzen liggen beduidend hoger en zijn voor de cultuursector niet haalbaar. Wat gaat het ons dan kosten Op basis van het huidig gebruik van het gebouw hebben we een prognose gemaakt van de opbrengst van het gebouw tegen marktconforme tarieven, afgezet tegen de kosten. Daaruit blijkt dat de gemeente een bedrag van toe zou moeten leggen in de exploitatie van het gebouw. Dit is gezien het belang dat gehecht moet worden aan het behoud van de activiteiten op het gebied van kunst en cultuur die momenteel in het gebouw plaatsvinden, een verantwoorde keuze. We verwachten bovendien dat het gebruik toe kan nemen waardoor deze kosten gereduceerd kunnen worden. Risico s Onder de berekeningen liggen aannames over het gebruik. Het daadwerkelijk gebruik zal afwijken. Kanttekeningen Zie risico s. Communicatie Deze nota ter bespreking zenden naar de commissie Leven. De tarieven bekend maken aan belanghebbenden: docenten KCJ en potentiele nieuwe huurders.

5 Medewerkers KCJ op de hoogte stellen van de indicatieve tarieven. Zij kunnen deze gebruiken bij de afweging over hun toekomst. Financiële gevolgen Het tekort in de geprognotiseerde opbrengsten valt weg tegen de lagere berekende onderhoudskosten. Er wordt gestreefd naar een hogere bezettingsgraad. Meeropbrengsten als gevolg daarvan blijven beschikbaar binnen het cultuurbudget. Personele/organisatorische gevolgen Juridische gevolgen Rechtmatigheid Fatale termijnen Vervolgtraject besluitvorming Er dient een voorlopig exploitatieplan te worden opgesteld en tevens dient een voorstel te worden gemaakt op welke wijze beheer en exploitatie van het gebouw in de toekomst georganiseerd gaat worden. Evaluatie Bijlagen Bijlage 1: Overzicht kosten gebouw Bijlage 2: Tarieven en geprognotiseerde opbrengsten Naslagwerk

Adviesnota aan gemeenteraad

Adviesnota aan gemeenteraad Onderwerp Beëindiging activiteiten Kunstencentrum Jerusalem Datum 13 januari 2017 Naam steller Roel Reijnders Kenmerk nvt Teammanager Hans Killaars Team Concern 1. Het college een budget van 2.540.000

Nadere informatie

Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: M.L.C. Klein-Schuurs

Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: M.L.C. Klein-Schuurs Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-049 Registratiekenmerk: Onderwerp: Nota Subsidie en tarievenbeleid Korte inhoud: Datum: 25 september 2014 Portefeuillehouder: M.L.C. Klein-Schuurs Voorstel 1. De nota Subsidie-

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Onderwerp Bekendmaking tarieven Onroerende zaakbelasting 2018 Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Naam steller Hay Bongaerts

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Grondprijzen 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 7 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo van der

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Onderwerp Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 8 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Ingrid

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling B en W Adviesnota Onderwerp Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Burgerzaken Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch Onderwerp Procesvoorstel Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 januari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam steller Winand van der Kooij

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES Onderwerp De Basisschool De Toverbal via anti-kraak in gebruik geven Zaaknummer Teammanager Henk Loonen B & W datum 21 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam steller Peter

Nadere informatie

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN IBAN

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer 405033 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 juni 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Grondprijzen 2017 Datum Kenmerk B en W datum 5 december 2016 19 december 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Margo van der Meer Mariska Versleijen Ruimtelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum Zaaknummer Teammanager Frans Winkelmolen B & W datum 28 januari 2019 Team Bedrijfsvoering/Geo informatie Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. capaciteit voor het jaar 2018 om te voldoen aan de extra capaciteitsvraag vanuit diverse projecten en opdrachten.

B en W Adviesnota ADVIES. capaciteit voor het jaar 2018 om te voldoen aan de extra capaciteitsvraag vanuit diverse projecten en opdrachten. Onderwerp Budget voor inhuur projectcapaciteit SDW Zaaknummer Teammanager Marco Van de Voort B & W datum 8 mei 2018 Team Civiel en Verkeer Naam steller Marco Van de Voort Portefeuillehouder Ike Busser

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 maart 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Wijziging regels courtage

B en W Adviesnota. Wijziging regels courtage B en W Adviesnota Onderwerp Wijziging regels courtage Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 november 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther van Gerven Portefeuillehouder

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aansluiten bij de Statiegeldalliantie

B en W Adviesnota ADVIES. Aansluiten bij de Statiegeldalliantie Onderwerp Aansluiten bij de Statiegeldalliantie Zaaknummer 385145 Teammanager Henk Loonen B & W datum 5 maart 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen & Vastgoed Naam steller Inez van Kronenberg

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan ontwerp, St. Annapark Venray Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking Raadsvoorstel Onderwerp Suppletie-uitkering voor het opsporen en ruiming van explosieven betreffende het jaar 2018 Zaaknummer Steller Maria Verheijen Kenmerk Gemeenteblad 2019, nr. KP Team MO Raad datum

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 61265 Datum : 10 juni 2014 Programma : Alle programma's Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. H.C.V. Veldhuijsen

Nadere informatie

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld B en W Adviesnota Onderwerp Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW B en W Adviesnota Onderwerp Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 februari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 Zaaknummer 446680 Teammanager Ruud Steegh B & W datum 18 maart 2019 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Informatiebeheer Naam steller Paul

Nadere informatie

Onderwerp Datum 30 januari Berichtnummer

Onderwerp Datum 30 januari Berichtnummer Persbericht Onderwerp Datum 30 januari 2018 Verlichtingsplan voor Grote Kerk Berichtnummer Pagina 1 van 1 Verlichtingsplan voor Grote Kerk Het is technisch en financieel haalbaar om de St. -Petrus Bandenkerk

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

Notitie harmonisatie huurtarieven gemeentelijke buurthuizen 2017

Notitie harmonisatie huurtarieven gemeentelijke buurthuizen 2017 Notitie harmonisatie huurtarieven gemeentelijke buurthuizen 2017 Inleiding Bij de vaststelling van de uniforme subsidieregeling voor sociaal-culturele voorzieningen in 2015 is aangegeven dat bij de evaluatie

Nadere informatie

Nota behoud eigendomsrecht en aanpak van onrechtmatig gebruik gemeentegrond en verhuur reststroken

Nota behoud eigendomsrecht en aanpak van onrechtmatig gebruik gemeentegrond en verhuur reststroken Onderwerp Nota behoud eigendomsrecht en aanpak van onrechtmatig gebruik gemeentegrond en verhuur reststroken Zaaknummer 307895 Teammanager Henk Loonen B & W datum 23 januari 2017 Team Groen en Vastgoed

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn B en W Adviesnota Onderwerp Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 3 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW Zaaknummer 460582 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch.

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. B en W Adviesnota Onderwerp RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Venray. Per direct.

Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Venray. Per direct. Onderwerp Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Venray Zaaknummer Teammanager Ruud Steegh B & W datum 13 februari 2017 Team Human Resource Management Naam steller Jose Hermans Portefeuillehouder

Nadere informatie

2. Dynamiek van vraag en aanbod Concreet: De gemeente streeft naar een beheersbaar en gezond leegstandspercentage van maximaal 5%.

2. Dynamiek van vraag en aanbod Concreet: De gemeente streeft naar een beheersbaar en gezond leegstandspercentage van maximaal 5%. Leusden Raadsvoorstel Nummer: 218702 Datum : 7 januari 2014 Hoort bij collegeadviesnr. 218699 Datum raadsvergadering: 27 februari 2014 Portefeuillehouder Tijs Rolle Onderwerp Uitgangspunten Accommodatiebeleid

Nadere informatie

Motie Wat betekent dat voor U?II. In de notitie bij dit voorstel zijn die gevolgen, toegespitst op woonlasten voor woningen, uitgewerkt.

Motie Wat betekent dat voor U?II. In de notitie bij dit voorstel zijn die gevolgen, toegespitst op woonlasten voor woningen, uitgewerkt. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Motie Wat betekent dat voor U?II Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 14 mei 2014 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanpassingen huisvesting/inrichting 1.C. Onderwerp

B en W Adviesnota ADVIES. Aanpassingen huisvesting/inrichting 1.C. Onderwerp Onderwerp Aanpassingen huisvesting/inrichting 1.C. Zaaknummer 362101 Teammanager Ruud Steegh B & W datum 19 maart 2018 Team Bedrijfsvoering/Facilitaire Zaken Naam steller Marleen Cranen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ)

relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Nieuwe culturele landschap: relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Cultura Venray() in Algemeen/ontwikkelingen Op 18 mei 2016 heeft de raad besloten om de subsidie voor het kunstencentrum Jerusalem

Nadere informatie

Bijlage bij Adviesnota Beleidsregels medegebruik en verhuur huisvesting basisonderwijs gemeente Venray Toelichting tarieven voor verhuur.

Bijlage bij Adviesnota Beleidsregels medegebruik en verhuur huisvesting basisonderwijs gemeente Venray Toelichting tarieven voor verhuur. Bijlage bij Adviesnota Beleidsregels medegebruik en verhuur huisvesting basisonderwijs gemeente Venray 2011. Toelichting tarieven voor verhuur. Inleiding De afgelopen jaren is in Venray, net als in andere

Nadere informatie

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren.

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren. B en W Adviesnota Onderwerp bestuurlijke vertegenwoordiging in diverse instanties Zaaknummer 363598 Teammanager Ilse Rutten B & W datum 2 juli 2018 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Kwaliteit en Support Naam

Nadere informatie

Vastgoed. Plan van Aanpak. Versie: Definitief Bestandsnaam: Datum opgesteld: 20-06-2014 Voor akkoord: Plan van aanpak: Vastgoed.

Vastgoed. Plan van Aanpak. Versie: Definitief Bestandsnaam: Datum opgesteld: 20-06-2014 Voor akkoord: Plan van aanpak: Vastgoed. Vastgoed Plan van Aanpak Plan van aanpak: Vastgoed Bestuurlijk L. van Rekom opdrachtgever L. Mourik opdrachtgever Naam projectleider L. van Hassel Versie: Definitief Bestandsnaam: Datum opgesteld: 20-06-

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 13 juli 2011. Onderwerp Horecaprijzen in de wijkaccommodaties

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 13 juli 2011. Onderwerp Horecaprijzen in de wijkaccommodaties Openbaar Embargo tot 13 juli 2011 Onderwerp Horecaprijzen in de wijkaccommodaties Programma / Programmanummer Facilitaire diensten /1043 Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De prijzen voor drankconsumpties

Nadere informatie

Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg Zaaknummer 441356 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 januari 2019 Team Stad Dorpen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Onderwerp Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Siemen Halbersma

Nadere informatie

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Onderwerp Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 20 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN.

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN. Barbara Antonia Elisabeth Verschuren-van de Burgt, geboren 08 september 1966 Finny Limburg, geboren 07 september Froukje Maria Wilhelmina Jansen, geboren 23 mei 1965 mevrouw Linda Paulina Verlijsdonk,

Nadere informatie

Tonok Bwefar Brederostraat AT Zwolle +31 (0)

Tonok Bwefar Brederostraat AT Zwolle +31 (0) Tonok Bwefar Brederostraat 20 8023 AT Zwolle +31 (0) 6 27 028 131 voorzitter@zac-basketbal.nl Wethouder en Raadsleden met de portefeuille sport Gemeente Zwolle Zwolle, 7 november 2015 Betreft: voorgestelde

Nadere informatie

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Onderwerp mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 april 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Elleke

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray B en W Adviesnota Onderwerp Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray Zaaknummer nvt Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 19 februari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsmotie inzake extra politieagenten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsmotie inzake extra politieagenten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsmotie inzake extra politieagenten Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 9 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam

Nadere informatie

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur,

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur, Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478)

Nadere informatie

Adviesnota aan gemeenteraad

Adviesnota aan gemeenteraad Onderwerp Wijziging regels begroting en verantwoording en algemene kosten grondbedrijf Datum 17 oktober 2016 Naam steller Margo van der Meer Kenmerk 280286 Teammanager Mariska Versleijen Team Ruimtelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Bijlage 10. Ter advisering ADVIES. 1. Instemmen met het verstrekken van een incidentele subsidie voor de opstart van het initiatief

B en W Adviesnota. Bijlage 10. Ter advisering ADVIES. 1. Instemmen met het verstrekken van een incidentele subsidie voor de opstart van het initiatief Bijlage 10 Onderwerp Subsidieaanvraag initiatief evenementvrijwilligers Zaaknummer N.t.b. Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 6 februari 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Sanne

Nadere informatie

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Convenant met FPC de Rooyse Wissel Datum Kenmerk B en W datum 29 december 2014 13 januari 2015 Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder Monique Janssen Sjaak

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief supermarkten Zaaknummer 384168 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Grondslag rioolheffing Datum: 11 november 2014 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 279 Informant: G.

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 B en W Adviesnota Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 Zaaknummer 402658 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 21 januari 2019 Afdeling/Team Concern Naam steller Winand van

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg B en W Adviesnota Onderwerp Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 5 maart 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Svenja Romijn

Nadere informatie

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad

Overdracht College-Raad. Voorgesteld besluit raad Overdracht College-Raad Datum 7 december 2017 onderwerp Beantwoording motie ruimte voor experiment Stichting Goudsteeg 21 portefeuillehouder Jan Brink informant Tuinman, Anton (260) medeopstellers afdeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Onderwerp Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 18 september 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout Portefeuillehouder Jan

Nadere informatie

Dienst Stadsontwikkeling In DT Ja Ambtenaar G.J.A. Zwaal In college Ja

Dienst Stadsontwikkeling In DT Ja Ambtenaar G.J.A. Zwaal In college Ja Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2010. Datum Zaaknummer 2010-04-00845 Datum 07-06-2010 Portefeuillehouder Elfrink Vertrouwelijk Dienst Stadsontwikkeling In DT Ja 14-04-2010 Ambtenaar

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burge

Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burge Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, gelet op het bepaalde

Nadere informatie

AGENDAPUNT 14. Onderwerp: restauratie en renovatie van de bijgebouwen Dijkhuis Jaarsveld. Nummer: 427293. Voorstel

AGENDAPUNT 14. Onderwerp: restauratie en renovatie van de bijgebouwen Dijkhuis Jaarsveld. Nummer: 427293. Voorstel VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR AGENDAPUNT 14 Onderwerp: restauratie en renovatie van de bijgebouwen Dijkhuis Jaarsveld. Nummer: 427293 In D&H: 24-05-2011 Steller: P.A. Holt In Cie: BMZ Telefoonnummer:

Nadere informatie

2 Hoeveel vierkante meter kantoorruimte wordt extra verkregen door de verbouwing?

2 Hoeveel vierkante meter kantoorruimte wordt extra verkregen door de verbouwing? MEMO Datum : 16 januari 2015 Van : Ton van Snellenberg Aan : Gemeenteraad Onderwerp : Beantwoording raadsvragen bij het raadsvoorstel Lening aan HET Symfonieorkest voor het optimaliseren van zijn kantoorruimte

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Datum 29 mei 2018 Zaaknummer Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts

Datum 29 mei 2018 Zaaknummer Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Raadsvoorstel Datum 29 mei 2018 Zaaknummer 194891568 Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Onderwerp : Algemeenbelangbesluit Wet markt en overheid Samenvatting Op grond van de

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 2 september 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht Handhaving Naam steller

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Afkoppelen flats Veltum

B en W Adviesnota ADVIES. Afkoppelen flats Veltum B en W Adviesnota Onderwerp Afkoppelen flats Veltum Zaaknummer Teammanager Marco van de Voort B & W datum 14 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Civiel en Verkeer Naam steller Erik Weijzen

Nadere informatie

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019 Onderwerp Onderwijshuisvestingsaanvraag Zaaknummer 445645 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 13 mei 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Emmy Stols

Nadere informatie

Organisatie en Huisvesting. Organisatie en Ontwikkeling. Vastgoed en Financiering. Huurbeleid voor scholen. Inhoud. Inleiding

Organisatie en Huisvesting. Organisatie en Ontwikkeling. Vastgoed en Financiering. Huurbeleid voor scholen. Inhoud. Inleiding Huurbeleid voor scholen 29 maart 2012 Karin Soldaat Inhoud Inleiding Huur en medegebruik door kinderopvang Wettelijk kader verhuur en medegebruik Hoogte huurtarief Belangrijke aspecten huurbeleid 2 Wie

Nadere informatie

De raadsinformatiebrief aanbieden via de Griffie aan Commissie Leven

De raadsinformatiebrief aanbieden via de Griffie aan Commissie Leven Onderwerp Convenant Beschermingsbewind Zaaknummer 322645 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 29 mei 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Mark Schouren Portefeuillehouder Lucien Peeters

Nadere informatie

Gemeenteraad Aanbieden via de Griffie aan commissie en raad

Gemeenteraad Aanbieden via de Griffie aan commissie en raad Onderwerp Besluitvorming GR RUD LN 2018 en inrichting organisatie RUD LN Zaaknummer 339727 Teammanager Hank Velthuis a.i. B & W datum 19 juni 2017 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening

Nadere informatie

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang Zaaknummer 368029 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 30 juli 2018

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Vaststelling van de maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2016.

Vaststelling van de maatschappelijke tarieven voor de sportverenigingen in 2016. RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 5113882 Aan : Gemeenteraad Datum : 1 december 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt : B&W-vergadering : 01-12-2015 De Ronde

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442

Raadsstuk. Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 Raadsstuk Onderwerp: Verhuur en exploitatie multifunctionele sporthal Duinwijck BBV nummer: 2013/520442 1. Inleiding De gemeenteraad heeft middelen gereserveerd voor de bouw van een multifunctionele badmintonhal

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie Onderwerp Toestemming onderzoek geothermie Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 september 2017 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam steller Roger Hoeymakers Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 25 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Evaluatie spelregels, courtage en fee Datum Kenmerk B en W datum 25 januari 2016 23 februari 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Margo van der Meer Mariska Versleijen

Nadere informatie

INFORMATIE AVOND. Herziening Accommodatiebeleid

INFORMATIE AVOND. Herziening Accommodatiebeleid Herziening Accommodatiebeleid Agenda voor vanavond Aanleiding herziening Totstandkomen huidig accommodatiebeleid Constateringen huidige tijdgeest Onderbouwing toekomst bestendige kaders voor beleid Insteek

Nadere informatie

PLEN IN PLAN REKENEN AAN MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT

PLEN IN PLAN REKENEN AAN MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT PLEN IN PLAN REKENEN AAN MAATSCHAPPELIJK RENDEMENT PLEN IN PLAN - Instrument voor analyse van maatschappelijk vastgoed op strategisch en tactisch niveau - Ontstaan vanuit de praktijk - Bedoeld als applicatie

Nadere informatie

Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming.

Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming. BEHANDELMEMO Van: Aan: agendacommissie raadsleden en steunfractieleden Huis van de Stad Status: Deelnemers: Doel: Toelichting: Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming. Raadsleden/steunfractieleden

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Systematiek berekening huurprijzen gemeentelijk vastgoed. Rekenkamercommissie Amstelveen

Systematiek berekening huurprijzen gemeentelijk vastgoed. Rekenkamercommissie Amstelveen Rekenkamercommissie Amstelveen Systematiek berekening huurprijzen gemeentelijk vastgoed Rekenkamercommissie Amstelveen Vastgesteld op 28 januari 2010 Inleiding Via één van de raadsfracties is de rekenkamercommissie

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 628387/629399 mr. Margreet Verhoef +31 (0) 35 773 77 77

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 628387/629399 mr. Margreet Verhoef +31 (0) 35 773 77 77 AANTEKENEN AVROTROS t.a.v. het bestuur p/a postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 8 juli 2014 Nevenactiviteit - toestemming cluster 7 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 628387/629399

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL. Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: 10-6-2014 B en W-besluit nr.: 14.0493 Naam programma: Bestuur en dienstverlening Onderwerp: Wet markt en overheid Aanleiding: Op 1 juli 2012 is de Wet markt

Nadere informatie

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Spring Kinderopvang Postbus 116 5830 AC Boxmeer Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet

Nadere informatie

Ter kennisname aanbieden via de Griffie aan de Raad

Ter kennisname aanbieden via de Griffie aan de Raad B en W Adviesnota Onderwerp RIB inzake uitvoering stimulering duurzaam opwekken van energie. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 29 oktober 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen.

2 De brief aan de raad over de verkoop Arsenaal vast te stellen. Openbaar Onderwerp Verkoop Arsenaal Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Delmo B.V. wil het gebouw Het Arsenaal kopen. Het Arsenaal (Arsenaalpoort 1-18) is

Nadere informatie

Nieuwe culturele landschap: Cultura Venray(CV) in relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ)

Nieuwe culturele landschap: Cultura Venray(CV) in relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Nieuwe culturele landschap: Cultura Venray(CV) in relatie tot Kunstencentrum Jerusalem (KCJ) Algemeen/ontwikkelingen Op18 mei 2016 heeft de raad besloten om de subsidie voor het kunstencentrum Jerusalem

Nadere informatie

Tussenevaluatie proef mengvormen winkel/horeca centrum Venray (blurring)

Tussenevaluatie proef mengvormen winkel/horeca centrum Venray (blurring) B en W Adviesnota Onderwerp Tussenevaluatie proef mengvormen winkel/horeca centrum Venray (blurring) Zaaknummer 410743 Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 2 juli 2018 Team Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie