B en W Adviesnota ADVIES. Afkoppelen flats Veltum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B en W Adviesnota ADVIES. Afkoppelen flats Veltum"

Transcriptie

1 B en W Adviesnota Onderwerp Afkoppelen flats Veltum Zaaknummer Teammanager Marco van de Voort B & W datum 14 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Civiel en Verkeer Naam steller Erik Weijzen Portefeuillehouder Carla Brugman Openbaarheid Bevoegd orgaan Deze adviesnota is openbaar B & W Per direct. Aanbieden via de Griffie aan ADVIES 1. In te stemmen met het project Afkoppelen flats Veltum en het beschikbaar stellen van het benodigde krediet van ,- uit reeds door de raad vastgestelde budgetten. 2. In te stemmen met de samenwerkingsovereenkomst afkoppelen met Wonen Limburg. 3. Aan de burgemeester: Wethouder Carla Brugman volmachtigen om de gemeente te vertegenwoordigen in zake de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst afkoppelen met Wonen Limburg, e.e.a. conform bijgevoegd concept volmacht.

2 B en W Adviesnota Samenvatting In het gemeentelijk rioleringsplan heeft de gemeente Venray besloten om uiterlijk 2027 klimaatproof te zijn. Een van de aandachtsgebieden is Veltum. Met name de Weg in den Berg heeft last van een hoge waterstand in de openbare ruimte tijdens hoosbuien. Hier is in een klimaatadaptatiemaatregel voorzien. Het project afkoppelen flats Veltum is onderdeel van de klimaatadaptatiemaatregelen Veltum en Etnalaan zoals beschreven in het BRP Afbeelding 4.16 uit het BRP is hieronder weergegeven. Hierbij is de wateroverlast tijdens de nieuwe zwaardere standaard rekenbui, bui 9, weergegeven. De maatregel Veltum en Etnalaan bestaat uit het afkoppelen van m2 oppervlak. In dit project wordt bijna de helft, te weten 9728 m2 verhard oppervlak afgekoppeld. Het restant van de m2 afkoppelen wordt in een later stadium gezocht in de Silvesterweg en bij de Matterhornlaan. Het project afkoppelen flats Veltum bestaat uit het afkoppelen van de flats van Wonen Limburg en het afkoppelen van de openbare ruimte rondom de flats. Met dit project willen we ook samen met Wonen Limburg bouwen aan een toekomstige samenwerking ten einde zo veel mogelijk van de bestaande woningen van Wonen Limburg in de toekomst af te koppelen. De afspraken met Wonen Venray over de bijdrage in de projectkosten en het vervolgproces afkoppelen grondgebonden woningen is vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Deze is als bijlage bijgevoegd. Drie grasvelden nabij de flats worden verlaagd en ingericht als Wadi. Bij twee van deze Wadi s wordt een bloemenmengsel ingezaaid om de binnenstedelijke biodiversiteit te verbeteren. Beoogd resultaat 1. Het afkoppelen van de flats in Veltum en de omliggende verhardingen is, conform klimaatadaptatiemaatregel, vastgelegd in het gemeentelijk rioleringsplan. 2. Het aangaan van een duurzame samenwerking met Wonen Limburg ten einde zo veel mogelijk van de bestaande woningen van Wonen Limburg in de toekomst af te koppelen. 3. Wethouder Brugman zal namens de gemeente Venray de samenwerkingsovereenkomst afkoppelen aangaan met Wonen Limburg. Argumenten 1.1 Het afkoppelen in dit deel van Venray past binnen de klimaatadaptatiemaatregelen van het gemeentelijk rioleringsplan.

3 B en W Adviesnota 2.1 Wonen Venray heeft een groot woningcontingent binnen de gemeente Venray. Tot op heden is bij deze bestaande woningen het hemelwater niet afgekoppeld. Samen met Wonen Limburg willen we hier werk van gaan maken. Dit project fungeert als aanjager voor het afkoppelen van de grondgebonden woningen. 3.1 De wethouder wordt gevolmachtigd door de burgemeester, zodat zij bevoegd is om de gemeente te vertegenwoordigen. Risico s Geen. Kanttekeningen Geen. Communicatie Intern Het project is afgestemd met de beheerders/vakdisciplines openbare ruimte. Extern Het project is reeds besproken met Wonen Limburg. De plannen zullen ook middels een tweetal informatieavonden aan de bewoners van de bewuste flats gepresenteerd worden. In de samenwerkingsovereenkomst is afgesproken dat Wonen Limburg de projectcommunicatie verzorgt, bijgestaan door gemeente Venray, voor het afkoppelen van flats Veltum. Dit omdat de burgers die geïnformeerd moeten worden bijna 100% bij Wonen Limburg huren. Financiële gevolgen Het totaal projectbudget is geraamd op ,-. Wonen Venray doet een directe bijdrage in de projectkosten van ,-. Onderstaande kredieten worden ingezet en vormen samen de dekking van de projectbegroting: Afkoppelen Flats Veltum: Bijdrage riool (uit inv. GRP klimaatadaptatie ip2018) ,- Bijdrage Wonen Limburg ,- Totaal projectkosten ,- Personele/organisatorische gevolgen Geen. Juridische gevolgen Geen. Rechtmatigheid De aanbesteding vindt plaats conform het vigerende inkoopbeleid van de gemeente Venray. Fatale termijnen Om de afspraken uit de samenwerkingsovereenkomst na te komen dient het werk uiterlijk medio 2019 uitgevoerd te worden. Gezien de interne planning is een aanbesteding van het werk in het voorjaar 2019 gewenst. Vervolgtraject besluitvorming n.v.t.

4 B en W Adviesnota Evaluatie Geen Bijlagen 1. Samenwerkingsovereenkomst 2. Volmacht ondertekening samenwerkingsovereenkomst afkoppelen Naslagwerk geen

5 Samenwerkingsovereenkomst Afkoppelen Overal waar verhardingen zijn aangebracht, zij het in de vorm van gebouwen of zij het in de vorm van (weg)verharding, kan het regenwater niet op de natuurlijke manier in de bodem infiltreren. Het regenwater afkoppelen van de riolering en vervolgens dit regenwater in de bodem infiltreren is een duurzame oplossing voor een aantal ongewenste zaken. Door het afkoppelen is de riolering beter in staat haar functie te vervullen tijdens hoosbuien. De rioolwaterzuivering functioneert beter als deze een constante stroom vuilwater ontvangt. De riool-overstorten naar de beken rond de bebouwde kom zullen verminderen en het grondwater wordt weer aangevuld. Dit alles heeft ook een positief effect op klimaatverandering en het tegengaan van de gevolgen hiervan. De gemeente Venray heeft een afkoppelprogramma openbare ruimte om wegen en gemeentelijke gebouwen af te koppelen. Ook heeft de gemeente een subsidie voor gebouweigenaren die het regenwater van hun dak op eigen terrein in de bomen infiltreert. Daarnaast kent de gemeente een korting op de rioolheffing indien een gebouw geheel afgekoppeld is (dit hoeft dan niet per se op eigen terrein). Een groot deel van de woningen in Venray zijn eigendom van Wonen Limburg. Wonen Limburg wil onderzoeken hoe ze bij hun eigendommen het hemelwater kunnen afkoppelen om zo mede invulling te geven aan haar eigen duurzaamheid doelstelling. Via het regio brede programma Waterklaar worden een aantal pilotprojecten uitgevoerd. In Venray wordt nu specifiek naar de flats in Veltum gekeken. Wonen Limburg heeft vier flats in eigendom. Echter, de omliggende wegen, parkeerplaatsen en grasvelden zijn in eigendom bij Gemeente Venray. Wonen Limburg kan dus niet op eigen terrein infiltreren. Het projectgebied omvat de vier flats (Saffier, Amber, Robijn en Smaragd), de aanliggende openbare verharding en de verharding van de Weg in den Berg. Vanuit het gemeentelijk rioleringsplan willen we hier een klimaatadaptatie maatregel uitvoeren, het afkoppelen van ca 9000 m2. Het beoogde oppervlak is 9728 m2 groot waarvan 3880 m2 aan dakoppervlak van de flats. Uit de projectraming blijkt dat het project ca ,- kost. Bij een kostenverdeling naar m2 zou het aandeel van Wonen Limburg ,- bedragen. Gemeente Venray beloont afkoppelen op twee manieren. Particulieren en bedrijven die het hemelwater afkoppelen en infiltreren op eigen terrein komen in aanmerking voor afkoppelsubsidie. De eerste 200 m2 krijgt 6,- per m2. Alles meer dan 200 m2 wordt gesubsidieerd met 3,- per m2. Woningen die 100% afgekoppeld zijn hoeven het deel van de rioolheffing dat over de afvoer van hemelwater gaat, niet te betalen. In 2018 is dit 12,97 per woning.

6 Daar Wonen Limburg niet op eigen terrein infiltreert komen ze niet voor subsidie in aanmerking. Dit zou wel het geval zijn als Gemeente Venray een deel van de openbare ruimte aan Wonen Limburg zou verkopen. Daar het subsidiebedrag onvoldoende is om de grond aan te kopen is dit kostentechnisch geen oplossing. Bij het afkoppelen van de flats wordt wel voldaan aan de 100% afkoppeleis en daarmee komen alle wooneenheden in de flat in aanmerking voor een lagere rioolheffing. Dit voordeel komt jaarlijks terug. In onderstaande tabel is de korting op de rioolheffing verwerkt. Flats Veltum Wonen Limburg woon eenheden dak oppervlak in m2 korting rioolheffing ( 12,97) aantal jaar in berekening totaal korting rioolheffing Haamakerstraat 2F-96 Saffier , ,60 Haamakerstraat 98F-192 Amber , ,60 Veltumse Kleffen 98F Robijn , ,60 Veltumse Kleffen G Smaragd , , ,40 In het gemeentelijk rioleringsplan heeft de gemeente Venray besloten om uiterlijk 2027 klimaatproof te zijn. Een van de aandachtsgebieden is Veltum. Met name de Weg in den Berg heeft last van een hoge waterstand in de openbare ruimte tijdens hoosbuien. Hier is in een klimaatadaptatiemaatregel voorzien. Gemeente Venray wil het uitvoeren van deze maatregel graag combineren met het afkoppelen van de flats van Wonen Limburg in Veltum. De samenwerkende partijen besluiten: Gemeente Venray stelt de grasvelden rond de flats ter beschikking voor het realiseren van wadi s waar het regenwater van de flats kan infiltreren. De klimaatmaatregel conform gemeentelijk rioleringsplan wordt ook in dit werk uitgevoerd. Wonen Limburg gebruikt de helft van het bedrag dat de komende 10 jaar gekort wordt op de rioolheffing van deze panden; te weten ,20 aan voorlichting over afkoppelen aan alle bewoners van panden van Wonen Limburg in Gemeente Venray. Ook zal Wonen Limburg hiervan de project-specifieke voorlichting verzorgen aan de bewoners van de flats. Tevens worden twee project infoborden in de openbare ruimte geplaatst nabij de flats. Een eventueel restantbedrag mag ook gebruikt worden om het afkoppelen van grondgebonden woningen van Wonen Limburg in Gemeente Venray te bevorderen. Wonen Limburg en gemeente Venray gaan gezamenlijk onderzoeken hoe de grondgebonden woningen van Wonen Limburg binnen gemeente Venray de komende jaren allemaal, tegen de maatschappelijk laagste kosten, afgekoppeld kunnen worden. Gemeente Venray zal het project voorbereiden, aanbesteden en uitvoeren conform aanbestedingsbeleid van gemeente Venray.

7 Gemeente Venray draagt het risico van het project, de bijdrage van Wonen Limburg is als vaste bedrag te beschouwen en wordt als totaalbedrag van ,- eind 2018 aan gemeente Venray betaald. Gemeente Venray is onderhoudsplichtig voor alle leidingen en voorzieningen die op grond van gemeente Venray binnen dit project worden aangelegd. Gemeente Venray zal het gehele werk realiseren voor juli Venray, 2019 Namens Wonen Limburg Namens gemeente Venray Dhr. G. Peeters Bestuurder Mevr. C Brugman Wethouder

8 VOLMACHT Ondergetekende, Hans Gilissen, handelend in zijn hoedanigheid als burgemeester van de gemeente Venray, krachtens artikel 171 van de Gemeentewet bevoegd tot vertegenwoordiging van deze gemeente, verleent hierbij ter uitvoering van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 14 januari 2019: Mevrouw Carla Brugman, wethouder Besturen van de gemeente Venray, volmacht voor het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst afkoppelen met Wonen Limburg. Getekend te Venray op 14 januari 2019, De Burgemeester van Venray, Hans Gilissen

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling B en W Adviesnota Onderwerp Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Burgerzaken Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum Zaaknummer Teammanager Frans Winkelmolen B & W datum 28 januari 2019 Team Bedrijfsvoering/Geo informatie Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Integrale maatregelen openbare ruimte Blitterswijck

B en W Adviesnota ADVIES. Integrale maatregelen openbare ruimte Blitterswijck Onderwerp Integrale maatregelen openbare ruimte Blitterswijck Zaaknummer 357272 Teammanager Marco van de Voort B & W datum 8 oktober 2018 Team Stad, Dorpen en Wijken/ Civiel en Verkeer Naam steller Ferry

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Onderwerp Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 8 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Ingrid

Nadere informatie

Raadsvergadering. Samenhang met Strategische Agenda en Collegeagenda Binden en bewegen Niet van toepassing

Raadsvergadering. Samenhang met Strategische Agenda en Collegeagenda Binden en bewegen Niet van toepassing RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 14 december 2017 17-106 Onderwerp Vaststellen Gemeentelijk Rioleringsplan Bunnik 2018-2022 Aan de raad, Onderwerp Gemeentelijk Rioleringsplan Bunnik 2018-2022 Gevraagde

Nadere informatie

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray B en W Adviesnota Onderwerp Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray Zaaknummer nvt Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 19 februari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Herinrichting dorpsplein Geijsteren

B en W Adviesnota ADVIES. Herinrichting dorpsplein Geijsteren Onderwerp Herinrichting dorpsplein Geijsteren Zaaknummer 353518 Teammanager Marco van de Voort B & W datum 15 januari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/ Civiel en Verkeer Naam steller Ferry van

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking Raadsvoorstel Onderwerp Suppletie-uitkering voor het opsporen en ruiming van explosieven betreffende het jaar 2018 Zaaknummer Steller Maria Verheijen Kenmerk Gemeenteblad 2019, nr. KP Team MO Raad datum

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen B en W Voorblad Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen 2014-2015 Datum Kenmerk B en W datum 21 januari 2014 4 februari 2014 Naam steller Afdelingsmanager

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Grondprijzen 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 7 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo van der

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn B en W Adviesnota Onderwerp Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 3 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 maart 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN IBAN

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Onderwerp Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Siemen Halbersma

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Convenant met FPC de Rooyse Wissel Datum Kenmerk B en W datum 29 december 2014 13 januari 2015 Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder Monique Janssen Sjaak

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 Zaaknummer 446680 Teammanager Ruud Steegh B & W datum 18 maart 2019 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Informatiebeheer Naam steller Paul

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer 405033 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 juni 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW Zaaknummer 460582 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg B en W Adviesnota Onderwerp Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 5 maart 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Svenja Romijn

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN.

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN. Barbara Antonia Elisabeth Verschuren-van de Burgt, geboren 08 september 1966 Finny Limburg, geboren 07 september Froukje Maria Wilhelmina Jansen, geboren 23 mei 1965 mevrouw Linda Paulina Verlijsdonk,

Nadere informatie

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW B en W Adviesnota Onderwerp Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 februari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Grondprijzen 2017 Datum Kenmerk B en W datum 5 december 2016 19 december 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder Margo van der Meer Mariska Versleijen Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsstuk. Haarlem. Onderwerp Verbreed Gemeentelijk RioleringsPlan

Raadsstuk. Haarlem. Onderwerp Verbreed Gemeentelijk RioleringsPlan Haarlem Raadsstuk Onderwerp Verbreed Gemeentelijk RioleringsPlan 2018-2023 Nummer 2017/361078 Portefeuillehouder Sikkema, C.Y. Programma/beleidsveld 5.1 Openbare ruimte en mobiliteit Afdeling GOB/BBOR

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-62 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 654788 Onderwerp: Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd Aan de raad, Onderwerp Rioolvervanging en herinrichting Engboogerd Gevraagde

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. capaciteit voor het jaar 2018 om te voldoen aan de extra capaciteitsvraag vanuit diverse projecten en opdrachten.

B en W Adviesnota ADVIES. capaciteit voor het jaar 2018 om te voldoen aan de extra capaciteitsvraag vanuit diverse projecten en opdrachten. Onderwerp Budget voor inhuur projectcapaciteit SDW Zaaknummer Teammanager Marco Van de Voort B & W datum 8 mei 2018 Team Civiel en Verkeer Naam steller Marco Van de Voort Portefeuillehouder Ike Busser

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Erik Voesten B & W datum 20 november 2017 Afdeling/Team Bedrijfsvoering

Zaaknummer Teammanager Erik Voesten B & W datum 20 november 2017 Afdeling/Team Bedrijfsvoering Onderwerp Aankoop Westelijke Uitbreiding Insteekhaven Wanssum c.s. Zaaknummer 368624 Teammanager Erik Voesten B & W datum 20 november 2017 Afdeling/Team Bedrijfsvoering Naam steller Peter de Vet Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Onderwerp mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 april 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Elleke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan ontwerp, St. Annapark Venray Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur,

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur, Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478)

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie Onderwerp Toestemming onderzoek geothermie Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 september 2017 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam steller Roger Hoeymakers Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsmotie inzake extra politieagenten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsmotie inzake extra politieagenten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsmotie inzake extra politieagenten Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 9 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd. Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd. Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 mei 2018 18-039 Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd Aan de raad, Onderwerp Reconstructie wijk Engboogerd Gevraagde beslissing 1. In de wijk Engboogerd te Bunnik

Nadere informatie

Tubbergen o. gemeente. Aan de gemeenteraad. Vergadering: 8 september 2014. Nummer: Tubbergen, 28 augustus 2014

Tubbergen o. gemeente. Aan de gemeenteraad. Vergadering: 8 september 2014. Nummer: Tubbergen, 28 augustus 2014 gemeente Tubbergen o Aan de gemeenteraad Vergadering: 8 september 2014 Nummer: 9A Tubbergen, 28 augustus 2014 Onderwerp: Vaststellen verordening op de afvoer van hemelwater en grondwater. Samenvatting

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

OTD WGD WGD VRY00 L 4545 OTD. Eikenlaan WGD WGD. Wijzigingsnr. Datum Omschrijving CONCEPT. Status tekening: Z40 Z40 Z40

OTD WGD WGD VRY00 L 4545 OTD. Eikenlaan WGD WGD. Wijzigingsnr. Datum Omschrijving CONCEPT. Status tekening: Z40 Z40 Z40 7 CARP 14 CARP 636 BTD Beukenlaan 3 5 OWG opp.ca.271 m² 10 VRY00 L 4545 1 3 VRY00 L 326 VRY00 L 299 Wilgenstraat 5 OWG 7 C_SER TUHU VRY00 L 1346 9 VRY00 L 1347 11 VRY00 L 4546 8 VRY00 L 325 VRY00 L 302

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Spring Kinderopvang Postbus 116 5830 AC Boxmeer Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet

Nadere informatie

Advies: Afkoppelen kern Haarsteeg.

Advies: Afkoppelen kern Haarsteeg. Samenvatting: Inleiding: Om de wateroverlast ìn diverse kernen te beperken zijn in het Gemeentelijk Rioleringsplan 2004 t/m 2008 (GRP) een aantal maatregelen voorgesteld. Hoofdzakelijk bestaan deze maatregelen

Nadere informatie

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren.

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren. B en W Adviesnota Onderwerp bestuurlijke vertegenwoordiging in diverse instanties Zaaknummer 363598 Teammanager Ilse Rutten B & W datum 2 juli 2018 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Kwaliteit en Support Naam

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 25 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Verankeren gebruik fairtrade producten gemeentelijke organisatie. Naam steller Afdelingsmanager Afdeling

Verankeren gebruik fairtrade producten gemeentelijke organisatie. Naam steller Afdelingsmanager Afdeling B en W Voorblad Onderwerp Verankeren gebruik fairtrade producten gemeentelijke organisatie Datum B en W datum 29 januari 2014 4 februari 2014 Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Yvonne Jeuken Ilse Rutten

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt

B en W Adviesnota. Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Onderwerp Overeenkomsten Exploitatie De Blakt Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 18 september 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout Portefeuillehouder Jan

Nadere informatie

ONDERWERP: Aanpak wateroverlast in Arnhem-noord

ONDERWERP: Aanpak wateroverlast in Arnhem-noord Aan de gemeenteraad Documentnummer 2015.0.079.097 Zaaknummer 2014-10-01895 ONDERWERP: Aanpak wateroverlast in Arnhem-noord Voorstel 1. vaststellen van de aanpak de effecten van extreme wateroverlast te

Nadere informatie

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch.

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. B en W Adviesnota Onderwerp RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum

Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum Onderwerp Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Leiderdorp, 14-11-2013 Onderwerp:

Afdeling: Beleid Leiderdorp, 14-11-2013 Onderwerp: Pagina 1 van 5 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Leiderdorp, 14-11-2013 Onderwerp: Besteding uitvoeringsbudget wateroverlast Zijlkwartier. Aan de raad. Beslispunten 1. Akkoord te gaan met het toedelen van

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders

Besluit van Burgemeester en Wethouders Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 5 februari 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Blakt Pagina 1 van 1 Het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, gelet op het bepaalde

Nadere informatie

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang Zaaknummer 368029 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 30 juli 2018

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Nota behoud eigendomsrecht en aanpak van onrechtmatig gebruik gemeentegrond en verhuur reststroken

Nota behoud eigendomsrecht en aanpak van onrechtmatig gebruik gemeentegrond en verhuur reststroken Onderwerp Nota behoud eigendomsrecht en aanpak van onrechtmatig gebruik gemeentegrond en verhuur reststroken Zaaknummer 307895 Teammanager Henk Loonen B & W datum 23 januari 2017 Team Groen en Vastgoed

Nadere informatie

Rioleringsplan. Plan Mölnbekke te Ootmarsum. Projectnummer: 2653. Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V.

Rioleringsplan. Plan Mölnbekke te Ootmarsum. Projectnummer: 2653. Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V. Rioleringsplan Plan Mölnbekke te Ootmarsum Projectnummer: 2653 Opdrachtgever: Lintmolenbeek B.V. In opdracht van: Lintmolenbeek B.V. Postbus 66 7630 AB Ootmarsum Status Concept Opgesteld door: Dhr. H.

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burge

Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burge Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 12 maart 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Hulst 2 Pagina 1 van 1 Het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, gelet op het bepaalde

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Samenwerkingsconvenant regionale mediatorpool

B en W Adviesnota ADVIES. Samenwerkingsconvenant regionale mediatorpool Onderwerp Samenwerkingsconvenant regionale mediatorpool Zaaknummer Teammanager Henk Loonen / Margon van den Hoek B & W datum 25 februari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanpassingen huisvesting/inrichting 1.C. Onderwerp

B en W Adviesnota ADVIES. Aanpassingen huisvesting/inrichting 1.C. Onderwerp Onderwerp Aanpassingen huisvesting/inrichting 1.C. Zaaknummer 362101 Teammanager Ruud Steegh B & W datum 19 maart 2018 Team Bedrijfsvoering/Facilitaire Zaken Naam steller Marleen Cranen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater gemeente Leudal

Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater gemeente Leudal Stimuleringsregeling afkoppelen hemelwater gemeente Leudal Artikel 1: Begripsbepaling Deze verordening verstaat onder: a. wet: de Algemene wet bestuursrecht; b. afkoppelen: het definitief ongedaan maken

Nadere informatie

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019

Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Regeling verplaatsen agrarische bedrijfswoningen gemeente Venray 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 Januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld B en W Adviesnota Onderwerp Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief supermarkten Zaaknummer 384168 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ

Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Onderwerp Bekendmaking tarieven Onroerende zaakbelasting 2018 Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 5 november 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Belastingen WOZ Naam steller Hay Bongaerts

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. 3.2 Centrale vraag. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Beschikbaar stellen aanvullend krediet voor herinrichting Torenplein en Lambertusstraat Soort: Besluitvormend Opsteller: H.W.F. van der Linden Portefeuillehouder:

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 B en W Adviesnota Onderwerp Jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang 2017 Zaaknummer 402658 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeenteraad Aanbieden via de Griffie aan commissie en raad

Gemeenteraad Aanbieden via de Griffie aan commissie en raad Onderwerp Besluitvorming GR RUD LN 2018 en inrichting organisatie RUD LN Zaaknummer 339727 Teammanager Hank Velthuis a.i. B & W datum 19 juni 2017 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening

Nadere informatie

Voorblad B&W-advies. Onderwerp: Afspraak Rijkswaterstaat over basisinspanning. Vergadergegevens. Vervolgbehandeling

Voorblad B&W-advies. Onderwerp: Afspraak Rijkswaterstaat over basisinspanning. Vergadergegevens. Vervolgbehandeling Advies B&WA dvies B&W Afspraak Rijksw aterstaat ov er basisinspanni ngv oor de ver gaderi ng v ana dvies B&W Afspraak Rijksw aterstaat over basisinspanning voor de v ergadering van 6 maart 2018 Afdelingshoofd

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Afhandeling motie Eigen bijdrage maatwerkvoorzieningen

B en W Adviesnota ADVIES. Afhandeling motie Eigen bijdrage maatwerkvoorzieningen B en W Adviesnota Onderwerp Afhandeling motie Eigen bijdrage maatwerkvoorzieningen Zaaknummer 293972 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Tussenevaluatie proef mengvormen winkel/horeca centrum Venray (blurring)

Tussenevaluatie proef mengvormen winkel/horeca centrum Venray (blurring) B en W Adviesnota Onderwerp Tussenevaluatie proef mengvormen winkel/horeca centrum Venray (blurring) Zaaknummer 410743 Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 2 juli 2018 Team Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Afkoppelen Beringe. Auteur: Jo Claassen

Afkoppelen Beringe. Auteur: Jo Claassen Afkoppelen Beringe Auteur: Jo Claassen 05-04-2017 Opening Jo Claassen Projectleider (gemeente) Theo Jansen Toezichthouder (gemeente) Hub Diederen Adviseur (Kragten) Marco Roemen werkvoorbereider (Kragten)

Nadere informatie

EEN BODEM VOOR WATER

EEN BODEM VOOR WATER EEN BODEM VOOR WATER Hemel en grondwaterbeleid Breda 2011 RWZI De gemeente is verantwoordelijk voor de afvoer van afvalwater naar de rioolwaterzuivering (RWZI: een soort wasmachine voor water). RWZI De

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES Onderwerp De Basisschool De Toverbal via anti-kraak in gebruik geven Zaaknummer Teammanager Henk Loonen B & W datum 21 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam steller Peter

Nadere informatie

Particulieren (J/N) Transitie naar een volledig gescheiden Ja inzameling en verwerking val alle afvalwater, hemelwater en evt. grondwater.

Particulieren (J/N) Transitie naar een volledig gescheiden Ja inzameling en verwerking val alle afvalwater, hemelwater en evt. grondwater. 2015 Gemeente Amersfoort Vergoeding afkoppelen Motivatie om af te koppelen Particulieren (J/N) Transitie naar een volledig gescheiden Ja inzameling en verwerking val alle afvalwater, hemelwater en evt.

Nadere informatie

Datum 18 juni 2018 Behandeld door Ger Last Ons kenmerk Datum uw brief 28 maart 2018 Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 18 juni 2018 Behandeld door Ger Last Ons kenmerk Datum uw brief 28 maart 2018 Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Synthese Postbus 5033 5800GA Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

Afkoppelen hemelwater. Oude Pastoriebuurt. Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015

Afkoppelen hemelwater. Oude Pastoriebuurt. Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015 Afkoppelen hemelwater Oude Pastoriebuurt Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015 Opening - welkom Ton van den Kerkhof Projectleider Roy Thijssen Adviseur riolering en water Luuk

Nadere informatie

Verordening subsidieregeling afkoppelen regenwater gemeente Nederweert 2016

Verordening subsidieregeling afkoppelen regenwater gemeente Nederweert 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nederweert Nummer: 01 Officiële publicatiedatum: 16 februari 2017 Verordening subsidieregeling afkoppelen regenwater gemeente Nederweert 2016 De gemeenteraad

Nadere informatie

WTD OWT BTD WSM02 D Wijzigingsnr. Datum Omschrijving CONCEPT. Status tekening:

WTD OWT BTD WSM02 D Wijzigingsnr. Datum Omschrijving CONCEPT. Status tekening: WTD OWT D 1123 WSM02 D 1741 WTD OWT BTD opp.ca.3.107 m² WSM02 D 153 BTD OWT WTD WSM02 D 1740 WTD BTD OWG OVERK OTD Z40 50 Z40 WGD OWG OTD OVERK WGD 0 Wijzigingsnr. Datum Omschrijving WSM02 Status tekening:

Nadere informatie

Startbijeenkomst. Herinrichting Het engelse werk Dwarsakkers en Royenstein

Startbijeenkomst. Herinrichting Het engelse werk Dwarsakkers en Royenstein Startbijeenkomst Herinrichting Het engelse werk Dwarsakkers en Royenstein Programma 19:30 19:35 20:00 20:10 21:00 21:15 Opening en welkom Bert Koning (projectleider) Aanleiding tot het project Projectopzet

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch Onderwerp Procesvoorstel Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 januari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam steller Winand van der Kooij

Nadere informatie

Presentatie GRP Commissievergadering 6 oktober Peter Borkus, Susanne Naberman

Presentatie GRP Commissievergadering 6 oktober Peter Borkus, Susanne Naberman Presentatie GRP 2016-2020 Commissievergadering 6 oktober Peter Borkus, Susanne Naberman Programma Inhoud Waarom een nieuw GRP? Evaluatie afgelopen planperiode Een gezonde leefomgeving Een veilige leefomgeving:

Nadere informatie

1. Instemmen met de ondertekening van het convenant Venray Bloeit als bijgevoegd in bijlage 1 bij de feestelijke bijeenkomst op maandag 14 mei a.s.

1. Instemmen met de ondertekening van het convenant Venray Bloeit als bijgevoegd in bijlage 1 bij de feestelijke bijeenkomst op maandag 14 mei a.s. B en W Adviesnota Onderwerp Convenant nieuwe periode Venray Bloeit Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 april 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam

Nadere informatie

Informatieavond Bouwkavels Molenbeek

Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Programma informa+eavond 1. Welkom en uitleg van het proces na de ondertekening van de reserveringsovereenkomst door Ariën Schaap

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Gemeentelijk rioleringsplan Registratienummer: 00538296 Op voorstel B&W d.d.: 31 maart 2015 Datum vergadering: 26 mei 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietaanvraag voor de uitvoering van Meerwijk Oost fase 2 en 3. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietaanvraag voor de uitvoering van Meerwijk Oost fase 2 en 3. B&W-besluit: Nota van B&W Onderwerp Kredietaanvraag voor de uitvoering van Meerwijk Oost fase 2 en 3 Portefeuille mr. M.Divendal Auteur P. Möllers/ G. Laeven Telefoon 5113407 E-mail: pmollers@haarlem.nl WZ/GM Reg.nr.

Nadere informatie

Adviesnota aan de Raad

Adviesnota aan de Raad VOORBLAD Adviesnota aan de Raad Registratienummer: Datum: 27 mei 2014 Z-9782-ws / Raad-01839-ws Soort Voorstel: Onderwerp: Portefeuillehouder: Programma: Kernboodschap: Bijlagen: Stukken ter inzage: Beslispunten:

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aansluiten bij de Statiegeldalliantie

B en W Adviesnota ADVIES. Aansluiten bij de Statiegeldalliantie Onderwerp Aansluiten bij de Statiegeldalliantie Zaaknummer 385145 Teammanager Henk Loonen B & W datum 5 maart 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen & Vastgoed Naam steller Inez van Kronenberg

Nadere informatie

F. Buijserd burgemeester

F. Buijserd burgemeester Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 14.22243 G. Elkhuizen Beheer Openbare Ruimte / Kees Hoogervorst

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6

AGENDAPUNT NR: Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november Pagina 1 van 6 AGENDAPUNT NR: 2008.0.107.917 Concernstaf Bureau Gemeentesecretaris 27 november 2008 Pagina 1 van 6 Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer 2008.0.107.917 Datum Zaaknummer 2008-11-02388

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 13 juni 2019

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 13 juni 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Incidenteel subsidie innovatief project Odapark Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/809351 Documentnummer: 1894/2016/809356 Besluitnummer: 36 6.2 Onderwerp: Vaststelling Waterketenplan en Gemeentelijk

Nadere informatie

Programma Water en klimaatveranderingen

Programma Water en klimaatveranderingen Programma Water en klimaatveranderingen Ger Renkens / Luuk Postmes 7 juni 2016 Doel Beschermen van de volksgezondheid en het milieu en het leveren van een bijdrage aan het in stand houden en verbeteren

Nadere informatie