GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JANUARI 2015 TE UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JANUARI 2015 TE UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JANUARI 2015 TE UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen, Filip Kegels en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Roger Heirwegh, Jozef Schelfhout, Luc Maes, Werner Maes, Guy Tindemans, Ernest Smet, André Buyl, Luk Smet, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Kristien Hulstaert, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Dominique Tielens, Filip Hendrickx, Jurgen De Kerf, Marina Apers, Issam Benali, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck, Geert Noppe en Herman Uyttersprot, raadsleden. Jan Noppe, gemeentesecretaris. Waren afwezig en verontschuldigd: Ludo De Block, Lien Van Dooren en Hilde Maes Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D 01 BM D 13 23/SH D Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting 30 december Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. 03. Financiën: a) goedgekeurde begrotingsrekening 2013 politiezone - aktename; b) goedgekeurde begrotingswijziging politiebegroting 2014 aktename; c) viseren kasverslag 2 e en 3 e kwartaal 2014 politiezone. 04. Goedkeuring aanpassingen reglementen gemeentelijke zorgpremie-kind en zorgpremie-volwassenen. 05. Polder van het Land van Waas - uitvoeren onderhoudswerken aan baangrachten en waterlopen 3 de categorie in raming aandeel gemeente. 06. Vaststelling lastvoorwaarden voor aanstelling ontwerper voor aanleg Gravenplein en aanpassingen aan Polenlaan en Gravendreef. 07. Wijziging van de gunningswijze voor de vaste inrichting van de havenpost brandweer te Kallo. 08. Goedkeuring ontwerp uitbreiding waterleidingnet: a) verkaveling Appelstraat te Melsele; b) verkaveling Vuurdoornstraat te Melsele.

2 D Overdracht erfpacht grond rond rusthuis Heilige Familie, Molenstraat te Kieldrecht. 10. Aankoop bovengrondse parking, Ciamberlanidreef te Beveren. 11. Aankoop perceel grond in de Heirbaan te Melsele. 12. Verkoop bouwgrond lot 60 in de verkaveling Steenland te Kallo. 13. Verkoop gronden in verkaveling Steenland te Kallo ter realisatie sociaal aandeel. D Gemeentelijk Technisch Instituut: capaciteitsbepaling schooljaar 2015/ Lokaal Overleg Kinderopvang: goedkeuring huishoudelijk reglement en statuten. D Gemeentepersoneel: wijziging samenstelling managementteam. 16bis: Ten verzoeke van Groen-sp.a-fractie: toetreding gemeente Beveren tot het Regionaal Landschap Schelde- Durme. Geheime zitting Gemeentepersoneel: vraag personeelslid tot ontslag als lid van het managementteam. Openbare zitting: 01. Voorzitter De Wael verklaart de openbare zitting voor geopend en geeft vervolgens het woord aan secretaris Noppe. De secretaris leest het verslag van de gemeenteraadszitting van dinsdag 30 december 2014 voor. Met algemeenheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het verslag van de gemeenteraadszitting van 30 december Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje.

3 * Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, heeft een vraag met betrekking tot realisatie van openbare verlichting in een wegel tussen de Lodewijk De Vochtstraat en de August De Boeckstraat in Beveren. Het raadslid heeft dit vernomen in een artikel waarin ook de beslissing van het college vermeld wordt dat men gaat bezuinigen op energie en openbare verlichting. Raadslid Maes staat achter deze beslissing inzake bezuiniging op energie en openbare verlichting, maar is wel verwonderd dat men in dergelijk wegeltje openbare verlichting gaat plaatsen. Deze discussie werd enkele jaren geleden ook reeds gevoerd. Nog geen 100 meter noordelijker ligt een volledig verlicht pad tussen dezelfde 2 straten. Het raadslid vindt dit een hypocriete oplossing gezien het voorgelegd bezuinigingsplan en vraagt dan ook naar de reden van deze beslissing. Schepen Van Roeyen antwoordt dat vanuit de bewoners van voormelde straten deze vraag is gekomen in functie van sociale veiligheid. Er wordt gevraagd om 1 verlichtingspaal te plaatsen. Schepen Van Roeyen vindt dat deze beslissing de wereld zeker niet zal doen instorten. Het is de bedoeling dat de mensen zoveel mogelijk deze zachte wegverbinding gebruiken. Raadslid Maes vindt het spijtig dat er door de plaatsing van 1 lichtpunt extra lichtvervuiling is. Het raadslid vindt dit toch een hypocriete beslissing zonder echte motivering. Schepen Van Roeyen antwoordt een duidelijke motivering te hebben gegeven en als raadslid Maes dit een hypocriete beslissing vindt, dan neemt de schepen daarvan akte. * Raadslid André Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft een vraag over vuurwerk in de gemeente. Tijdens de overgang van 2014 naar 2015 werd in de gemeente redelijk veel vuurwerk afgestoken.

4 De inwoners van de parochie O.-L.-Vrouw van Bijstand Beveren hebben nogal wat vragen over het afsteken van vuurwerk. Ook de landbouwers zitten met diverse vragen. Door het langdurig afsteken van vuurwerk met het nodige geluid worden dieren onrustig en zeker voor de drachtige dieren is dit gevaarlijk. Het raadslid vraagt of hier een reglementering over bestaat. Burgemeester Van de Vijver heeft dit voor de overgangswissel van oud naar nieuw uitvoerig besproken met de politiediensten. Het blijkt dat particulieren dit niet dienen aan te vragen rond die periode. Iedereen mag een beperkt vuurwerk afsteken zonder toelating van de politie. Raadslid Buyl vraagt of er ergens vermeld wordt tussen welke tijdspanne dit mag afgestoken worden. De burgemeester denkt dat dit niet vermeld wordt in het politiereglement, maar het is mogelijk om te kijken of dit dient opgenomen te worden in het reglement. De burgemeester krijgt ook regelmatig klachten over het afsteken van vuurwerk, maar aangezien er geen toelating voor nodig is, kan iedereen beperkt vuurwerk afsteken. De burgemeester zegt wel dat er enkele maanden geleden een artikel is verschenen in het gemeentelijk infoblad Onze gemeente met de vraag om de buurt te informeren als men vuurwerk wenst af te steken. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, wenst ook op te merken dat na het afsteken van vuurwerk er veel vuil blijft rondslingeren. Misschien dat het opruimen van vuurwerkafval ook kan opgenomen worden in het politiereglement? De burgemeester gaat er van uit dat de bevolking weet dat zij afval dienen op te ruimen. Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft nog een vraag over een insteekweg in de Zandstraat te Haasdonk.

5 Het raadslid zou graag de stand van zaken kennen in verband met het leggen van riolering en gieten van asfalt. Niet alle bewoners gingen akkoord met de toen voorgelegde voorstellen. De burgemeester zegt dit dossier te zullen opvragen. Hij antwoordt dat er in de Zandstraat wel 2 insteekwegen zijn. Voor de ene insteekweg is duidelijk gezegd te wachten tot de verkaveling is gerealiseerd. De verkavelaar zal dus mee moeten participeren in dit dossier. Voor de andere insteekweg wacht men op het plan van de ontwerper die voor deze opdracht werd aangeduid. Van zodra het ontwerp wordt voorgelegd, kan overlegd worden met de eigenaars, die dan gevraagd zullen hun gronden kosteloos af te staan. * Raadslid Issam Benali, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over de stand van zaken met betrekking tot de kind-/jeugdcheque. In december heeft schepen De Meulemeester tijdens een commissievergadering meegedeeld dat zij in januari met een aantal mensen het dossier kind-/jeugdcheque ging bespreken. Is hier al een vergadering over geweest en wat is de verdere planning hiervoor? De burgemeester antwoordt dat dit over een veel ruimer dossier gaat dan enkel een kind-/jeugdcheque. De juiste modaliteiten dienen nog bepaald te worden. Enkele schepenen zijn bezig met het uitwerken van de eerste voorstellen. De komende weken/maanden zal dit besproken worden in het college. Het staat in het bestuursakkoord, maar het college gaat zich niet vastpinnen op een timing. Het college zal bekijken op welke manier men dit wenst uit te werken, inclusief de timing. De burgemeester zegt: Geduld is een schone deugd. Raadslid Benali zegt geduld te hebben, maar het gaat hier ook over mensen die gerekend hebben op deze cheque. Dit werd reeds 2 jaar geleden aangekondigd. Vorig jaar werd zelfs gezegd dat er budget voorzien was.

6 * Raadslid Geert Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft een vraag over de geplande grote wielerwedstrijden op Bevers grondgebied. Het raadslid heeft via de pers vernomen dat de gemeente jaarlijks een groot evenement zal organiseren ter gelegenheid van een grote wielerwedstrijd. Op zich is dit een mooi plan, maar het raadslid wenst toch graag een overzicht te hebben van de kosten die dergelijke organisatie met zich meebrengt. De burgemeester zegt dat er een bepaalde afkoopsom is voor de organisatie van dergelijke wedstrijden. Het is ook belangrijk hoeveel geld er aan sponsoring wordt opgehaald. Het is de bedoeling om veel te recupereren via sponsoring. Raadslid Noppe kan hieruit afleiden dat de gemeente niet weet hoeveel dit gaat kosten. De burgemeester antwoordt dat er een afkoopsom is van euro per jaar. Dit alles is binnen de budgetten en binnen de meerjarenplanning zoals in 2013 werd afgesproken. Raadslid Geert Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft nog een vraag over fijn stof. Vorig jaar heeft zijn fractie een voorstel gedaan om een actieplan fijn stof uit te werken in Beveren en dit werd toen spijtig genoeg niet aanvaard. Er is hierover wel een commissie gehouden. Een concrete belofte was toen dat er een meting zou gebeuren langsheen de N70. Deze problematiek werd ook nog eens aangehaald in het maandblad van de deelgemeente Melsele Bombardon. In een artikel heeft de bevoegde schepen toen gezegd dat er metingen zullen uitgevoerd worden. Concreet vraagt raadslid Noppe wanneer deze belofte in daden wordt omgezet. Er zouden momenteel metingen uitgevoerd worden in de dorpskern van Kallo.

7 Kunnen de raadsleden de resultaten hiervan bekomen? Het zou misschien ook interessant zijn om hierover jaarlijks een commissie te beleggen. Schepen Kegels antwoordt dat hij in het maandblad Bombardon niet heeft aangekondigd dat er een meting zou zijn, maar tijdens de commissie is wel gezegd dat dit mogelijk zou kunnen zijn. Er zou eventueel een meting kunnen zijn langsheen de N70. Dit heeft het diensthoofd in dat artikel wel gezegd. Het is wel zo dat de meetposten die nu in het havengebied staan, niet kunnen verplaatst worden omdat deze te belangrijk zijn. Hier moet men direct kunnen vaststellen wat er eventueel fout loopt. Vorig jaar heeft de gemeente 2 toestellen gekregen van de VMM waar men ook metingen mee kan uitvoeren. Op korte termijn zullen er wel metingen uitgevoerd worden. Er zijn ook metingen uitgevoerd door de gemeentelijke milieudienst zelf. Schepen Kegels heeft geen enkel probleem om hierover jaarlijks een commissie te houden. Raadslid Noppe is verheugd te vernemen dat de schepen jaarlijks een commissievergadering wenst te houden aangaande dit dossier. Kan de schepen concreet zeggen wanneer de metingen langsheen de N70 zullen uitgevoerd worden, omdat dit vorig jaar ook werd beloofd? Schepen Kegels zal dit overleggen met de dienst milieubescherming, want zij moeten dit inpassen in de planning voor het gebruik van de meettoestellen. Raadslid Noppe begrijpt niet dat de inpassing in de planning van de dienst milieubescherming niet goed loopt. Het gaat hier toch gewoon over de plaatsing van de 2 mobiele toestellen? Schepen Kegels antwoordt dat het niet alleen het plaatsen van de toestellen is, maar ook de aansluiting op het systeem.

8 Raadslid Dominique Tielens, N-VA-fractie, heeft een vraag aangaande de aanpak van de leegstand in De Warande en de stand van zaken met betrekking tot de oprichting van de middenstandsadviesraad. Schepen Kegels antwoordt dat er volgende week een commissie is aangaande de oprichting van de middenstandsadviesraad. Hier wordt alles toegelicht, alsook het actieplan rond de leegstand in De Warande. De leegstand in Beveren is niet echt dramatisch, maar De Warande geniet extra aandacht. Het initiatief om hier iets aan te doen moet altijd vanuit De Warande zelf komen en de gemeente kan eventueel ondersteunen. Raadslid Kristien Hulstaert, Groen-sp.a, wenst toch nog even terug te komen op het antwoord van de burgemeester met betrekking tot de organisatie van grote wielerwedstijden. Kan de burgemeester meedelen onder welke post in het budget deze bedragen voorzien zijn, wan het is moeilijk terug te vinden. De burgemeester antwoordt dat dit in het budget sport voorzien is. Dit staat er niet nominatief in vermeld. Er staat niet in de budgetten: voor Eneco Tour, Belgisch Kampioenschap,, maar algemeen voor de organisatie van grote evenementen. 02. De gemeenteraad keurde in zitting van 29 juli 2014 de aanstelling van de ontwerper goed voor het leggen van een nieuwe vloer in de kerk Sint-Michiel te Kieldrecht.

9 Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het leggen van een nieuwe vloer in de kerk Sint-Michiel in Kieldrecht. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave van euro inclusief btw en te financieren via het investeringsbudget In uitvoering van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de beperkte aanbesteding als gunningswijze gekozen. 03. Volgende punten belangen de financiën aan. a) De jaarrekening 2013 van de politiezone werd door het federaal en gewestelijk toezicht goedgekeurd. Overeenkomstig artikel 16 van het decreet van 28 april 1993 betreffende het administratief toezicht op de gemeenten en de politiezones wordt met algemeenheid van stemmen akte genomen van het besluit van 24 december 2014 van de provinciegouverneur met betrekking tot goedkeuring van de begrotingsrekening 2013 van de politiezone Beveren door het federaal en gewestelijk toezicht. b) De begrotingswijziging dienstjaar 2014 van de politiezone Beveren werd door het federaal toezicht goedgekeurd op 22 december 2014 en door het gewestelijk toezicht door overschrijding van de goedkeuringstermijn. Met algemeenheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan de begrotingswijziging 2014 van de politiezone Beveren. c) Op 30 september 2014 werd het PV van onderzoek van de kastoestand van de politiezone Beveren opgemaakt van het 2 e kwartaal 2014 en op 23 december 2014 werd het PV van onderzoek van de kastoestand van de politiezone Beveren opgemaakt van het 3 e kwartaal. De raad gaat algemeen akkoord met het viseren van de voorgelegde processen-verbaal.

10 04. Vorig jaar werd het reglement aangaande de gemeentelijke zorgpremie kind en zorgpremie volwassenen goedgekeurd. Het nieuwe reglement werd geëvalueerd en er wordt voorgesteld om enkele wijzigingen door te voeren. Met algemeenheid van stemmen gaat de raad akkoord met volgende voorgestelde wijzigingen aan het reglement voor de gemeentelijke zorgpremie kind en zorgpremie volwassenen. De beperking van het attest - van de F.O.D. Sociale zekerheid of de BELprofielschaal - dat nu geldig dient te zijn op 1 januari, wordt weggelaten in zowel de aanvraagformulieren als in het reglement. Indien een hulpbehoevende persoon in de loop van het jaar een invaliditeit bekomt, start het recht op uitbetaling vanaf de maand volgend op de datum van het indienen van de aanvraag in het sociaal huis. Het attest van de BEL-profielschaal, gescoord door een erkend indicatiesteller van een zorgkas in het kader van een aanvraag van de Vlaamse Zorgverzekering, met een score van minimaal 30 en maximaal 34 punten moet worden voorgelegd. De rechthebbenden krijgen de kans om zich te laten scoren door de verschillende thuiszorgdiensten. Dit attest blijft geldig voor de daarop vermelde duur of maximaal 3 jaar vanaf de datum van scoring. De mensen krijgen de kans om gedurende het hele lopende dienstjaar hun aanvraag binnen te brengen. De toekenning van de premie gaat in de maand volgend op het binnenbrengen van de aanvraag. In het reglement werd opgenomen dat de rechthebbenden moeten beschikken over een attest van de FOD Sociale Zekerheid waaruit blijkt dat zij een erkenning hebben van minstens 4 punten behaald in pijler 1 van de medisch-sociale schaal of minstens 9 punten behaald in de drie pijlers van de medisch-sociale schaal en in beide gevallen maximaal 17 punten op de medisch sociale schaal voor bijkomende kinderbijslag.

11 De zorgpremie-kind kan niet gecumuleerd worden met de premies van de Vlaamse Zorgverzekering aangezien voor de Vlaamse Zorgverzekering volgende beperking geldt: Indien kinderen verblijven in een voorziening erkend door het VAPH, hebben zij geen recht op een tenlasteneming voor mantel- en thuiszorg. Het volgende wordt toegevoegd aan het reglement: Rechthebbenden die een attest van de FOD Sociale Zekerheid kunnen voorleggen waaruit blijkt dat zij een erkenning hebben vanaf 18 punten, maar die omwille van bepaalde redenen zijn uitgesloten van de Vlaamse Zorgverzekering (vb. kinderen in een instelling), komen wel in aanmerking voor de gemeentelijke zorgpremie". Op deze manier zullen zwaar zorgbehoevende kinderen die verblijven in een instelling, toch in aanmerking komen voor onze gemeentelijke premie. 05. Het polderbestuur heeft de raming van het aandeel van de gemeente in het onderhoud van baangrachten en onderhoudswerken aan waterlopen 3 de categorie voor 2015 aan ons bestuur bezorgd. Met eenparigheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van ,67 euro inclusief btw voor het uitvoeren van onderhoudswerken aan baangrachten en waterlopen van 3 e categorie in 2015 door de Polder van het Land van Waas. 06. Voorzitter De Wael geeft toelichting bij volgend punt: Vaststelling lastvoorwaarden voor aanstelling ontwerper voor aanleg Gravenplein en aanpassingen aan Polenlaan en Gravendreef. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, zegt dat het hier gaat over euro extra. De burgemeester antwoordt het raadslid dat hij 2 punten aan het verwisselen is. Het raadslid geeft de burgemeester gelijk. Dit was een vraag met betrekking tot punt 7.

12 Raadslid Kristien Hulstaert, Groen-sp.a, heeft wel een vraag met betrekking tot dit punt. Het raadslid vroeg zich eigenlijk af of dit na de goedkeuring van de budgetwijziging in december 2014 nog niet geweten was. De burgemeester antwoordt dat het niet de bedoeling is om deze opdracht op zeer korte termijn uit te voeren. Er moet eerst een bouw gerealiseerd worden, maar er is nu al de vraag gesteld of er archeologisch onderzoek moet gebeuren. Om deze reden dient een ontwerper aangesteld te worden om in de toekomst vlot verder te kunnen werken aan dit dossier. Hij zal zich ook moeten bezig houden met de tijdelijke parking. Hier heeft het vooral te maken met het archeologisch onderzoek waardoor alles versneld wordt. Na de bouw van het administratief centrum zal ook het Gravenplein moeten worden aangelegd. Het is ook te verwachten dat er aanpassingen noodzakelijk zullen zijn aan de Polenlaan en de Gravendreef. Nog dit jaar zal echter ook een archeologisch vooronderzoek moeten worden uitgevoerd op aansturing van de dienst Onroerend Erfgoed. Dat vooronderzoek zal ook op de bestaande parkings moeten worden uitgevoerd, zodat het aangewezen is nu al een ontwerper aan te stellen voor alle werkzaamheden. De raad gaat algemeen akkoord met het principe tot aanstelling van een ontwerper voor de aanleg van het Gravenplein en de aanpassingen aan de Polenlaan en Gravendreef. Overeenkomstig het bestek van de dienst aankopen en aanbestedingen en de technische dienst wegen wordt algemeen akkoord gegaan met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor het aanstellen van een ontwerper voor voormelde opdracht. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen.

13 De financiering zal gebeuren via de budgetten die werden voorzien in 2017 ( ), 2018 ( ) en 2019 ( 4 500). 07. De voorzitter geeft toelichting bij: Wijziging van de gunningswijze voor de vaste inrichting van de havenpost brandweer te Kallo. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, zegt dat het hier gaat over euro extra. Het raadslid heeft in de motivatie gelezen dat er weinig inschrijvingen zijn en dat dit dossier te laag is ingeschat en de geschiedenis herhaalt zich hier. Op dergelijke manier wordt een dossier een beetje aanvaardbaar gemaakt qua prijs. Wat gaat het college doen indien deze prijs gehandhaafd blijft? Met deze procedure is er geen enkele zekerheid dat er uiteindelijk een lagere bieder zich kandidaat stelt. De burgemeester antwoordt iemand ooit gezegd heeft dat men de problemen moet oplossen als ze zich stellen. Men weet niet of er niemand bereid is om een stuk van de prijs af te doen. De burgemeester heeft er moed op dat via onderhandelingsprocedure en ook in overleg met de ontwerper er een oplossing gevonden wordt. Datgene dat werd ingediend is te duur en daar is het college van overtuigd. Als de gunningswijze niet wordt gewijzigd, dan moet er toegewezen worden of niet toegewezen en opnieuw gestart. Vandaar dat de gunningswijze wordt gewijzigd om te kunnen onderhandelen. In overleg met de ontwerper is er moed, en hopelijk is dit niet naïef, om te kunnen uitkomen waar men wil uitkomen. De burgemeester zegt over geen glazen bol te beschikken en hij laat zich informeren door de bevoegde diensten en ook door de ontwerper. De ramingen worden opgemaakt door ontwerpers en deze ontwerper zegt dat dit te duur is. Het is belangrijk dat de goede verhouding prijs/kwaliteit gehaald wordt.

14 Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, zegt nog geen duidelijk antwoord gekregen te hebben bij haar opmerking bij vorig punt (6). De burgemeester heeft wel een algemeen antwoord geformuleerd, maar niet concreet op de vraag van het raadslid waarom dit in december nog niet geweten was. Het antwoord was toen nog niet binnen en men ging ervan uit dat er geen archeologisch onderzoek diende te gebeuren. Dat is de reden dat dit toen niet werd meegenomen. Nu is het duidelijk dat er een vrij grondig archeologisch onderzoek dient uitgevoerd te worden. De burgemeester vindt dit nu niet echt dramatisch en dit bedrag zal voorzien worden bij begrotingswijziging. Op 23 september 2014 stelde de gemeenteraad de lastvoorwaarden vast en keurde de raming goed voor een bedrag van ,70 euro exclusief btw voor de vaste inrichting van de havenpost van de brandweer. De goedkoopste inschrijving is bijna euro duurder. Het studiebureau heeft moeten vaststellen dat voor bepaalde posten erg hoog werd ingeschreven, terwijl voor andere de raming allicht te laag lag. De raad gaat algemeen akkoord om de gunningswijze te wijzigen naar een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking en dit in uitvoering van artikel 26, 1, 1 e van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten. 08. Telkens met eenparigheid van stemmen hecht de raad goedkeuring aan volgende ontwerpen van De Watergroep tot uitbreiding van het waterleidingnet: a) Appelstraat in Melsele van de familie Maes met een uitbreiding van 41 lm; b) Vuurdoornstraat in Melsele van notaris André Depuydt met een uitbreiding van 27 lm.

15 De kosten voor voormelde werken zijn telkens ten laste van de verkavelaar. Deze beslissingen wordt tevens overgemaakt aan De Watergroep. 09. De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 29 december 2009 akkoord met het toekennen van een investeringstoelage aan Vives vzw voor een bedrag van euro als tussenkomst in de omgevingswerken en buitenaanleg Zorgresidentie Heilige Familie Kieldrecht. Deze beslissing werd genomen aangezien de gronden rond het rusthuis in een latere fase zouden worden overgedragen aan de gemeente voor opname in het openbaar domein. Aangezien Vives vzw slechts erfpachter van de gronden is, kan zij de grond niet overdragen. In overleg met de grondeigenaar Vereniging Zusters van de Onbevlekte Ontvangenis (Apostolinnen) vzw kan er wel een overdracht van de erfpacht gebeuren, zodat de gemeente erfpachter wordt van het openbaar domein. De raad gaat algemeen akkoord met de erfpacht op het perceel 6 de afdeling, sectie D deel van nummer 216M met een oppervlakte van m² over te nemen voor een jaarlijkse canon van één euro, voor inlijving in het openbaar domein van de gemeente Beveren. De kosten voor deze akte zijn volledig ten laste van de vzw Vives. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 10. In toepassing van artikel 27 van het gemeentedecreet verlaat schepen Van Roeyen de zitting bij de behandeling van dit punt. De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 30 juni 2011 de basisprincipes voor de tussenkomst goed voor de gemeentelijke parking binnen de PPS Gildenhuis Ciamberlanidreef. In mail van 18 december 2014 bekwamen we de definitieve kostprijs van de parking met vermelding van de gemeentelijke tussenkomst. Met algemeenheid van stemmen gaat de raad akkoord met de aankoop van de bovengrondse parking aan de Ciamberlanidreef, kadastraal gekend 1 e afdeling, sectie B deel van nummer 465D2 met een oppervlakte van 890,46 m².

16 Er wordt akkoord gegaan met het verkrijgen van een kosteloos eeuwigdurend recht van overweg voor het bereiken van voormelde parking. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 11. In functie van de heraanleg van de Heirbaan-Schaarbeekstraat in Melsele ging het college in zitting van 6 oktober 2014 principieel akkoord met de aankoop van een perceel grond. Met eenparigheid van stemmen gaat de gemeenteraad akkoord met de aankoop van het perceel, 9 de afdeling, sectie D deel van nummer 729C met een oppervlakte van 15,97 m² voor de heraanleg van de Heirbaan- Schaarbeekstraat Melsele. De aankoop wordt gefinancierd via het voorziene budget. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 12. De gemeenteraad ging in openbare vergadering van 23 september 2014 akkoord met het opstarten van de verkoopsprocedure voor 16 bouwgronden in de verkaveling Steenland in Kallo overeenkomstig het goedgekeurd gemeentelijk reglement voor de verkoop van bouwgronden door de gemeente Beveren. De gronden werden te koop aangeboden aan 250 euro/m² te verhogen met 12,5% administratieve kosten. Met eenparigheid van stemmen wordt akkoord gegaan met de verkoop van lot 60, kadastraal gekend 8ste afdeling, sectie C deel van nummer 7P (voorheen 7L en 8C) met een oppervlakte van 319 m² aan de heer Clovyn en mevrouw Pauwels uit Beveren. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 13. De gemeenteraad keurde in openbare vergadering van 30 juni 2011 een onderhandse overeenkomst goed met de nv Immobiliënmaatschappij Joost Danneels uit Brugge voor de realisatie van het woonuitbreidingsgebied Steenland Kallo.

17 In deze overeenkomst werd onder andere opgenomen dat de gronden die de gemeente in dit project aankoopt, dienst zullen doen voor de realisatie van het sociaal en bescheiden aandeel van de gehele verkaveling overeenkomstig het Gronden- en Pandendecreet. Met algemeenheid van stemmen wordt akkoord gegaan om de gronden, kadastraal gekend 8ste afdeling, sectie C nummers 7R en 8D met een oppervlakte van m² te verkopen aan de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting voor de realisatie van het sociaal aandeel in de verkaveling Steenland in Kallo. Goedkeuring wordt gehecht aan de voorgelegde ontwerpakte. 14. De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt: Gemeentelijk Technisch Instituut: capaciteitsbepaling schooljaar 2015/2016. Raadslid Geert Noppe, Groen-sp.a-fractie, heeft een technische vraag. Vorig jaar werden ook niet-verplichte capaciteitsbeperkingen op niveau van de structuuronderdelen vastgelegd en dit jaar niet. Is hiervoor een verklaring? Schepen Claus zegt voorlopig nog niet, maar het zou kunnen dat dit nog komt. Men kan dit maar inschatten op het moment dat de inschrijvingen starten. Dit gaat hier omwille van infrastructurele problemen. Er kunnen bepaalde klassen niet ingericht worden omwille van capaciteitsproblemen. Voor de hogere richtingen hangt alles af van de inschrijvingen. Jaarlijks en vóór de start van de inschrijvingsperiode moet het schoolbestuur de capaciteit bepalen. Capaciteit is het totaal aantal leerlingen dat een schoolbestuur per niveau ziet als maximaal aantal leerlingen. Voor het schooljaar kan ingeschreven worden vanaf 9 maart 2015.

18 Het voorstel van de capaciteitsbepaling voor het schooljaar is als volgt: verplichte capaciteitsbeperking - op niveau structuuronderdelen : 1A : 80 (4 x 20) 1B : 48 (4 x 12). De raad gaat algemeen akkoord met de capaciteitsbepaling van het Gemeentelijk Technisch Instituut voor het schooljaar Het huishoudelijk reglement van het Lokaal Overleg Kinderopvang dateert van 2005 en werd opgesteld conform het besluit van de Vlaamse Regering van 24 juni Dit besluit werd opgeheven en het reglement dient aangepast te worden conform het besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen gaan alle raadsleden akkoord met volgende aanpassingen aan het huishoudelijk reglement LOK per : - de tekst onder artikel 1 te wijzigen in: Het Lokaal Overleg wordt opgericht conform het besluit van de Vlaamse Regering van 4 mei 2007 houdende het lokaal beleid kinderopvang. - alle andere artikels aan te passen op basis van het BVR van 4 mei de stemverdeling onder artikel 15.2 aan te passen. Alsook gaat de raad algemeen akkoord met volgende voorstellen met betrekking tot de statuten van Lokaal Overleg Kinderopvang per : - de statuten van het LOK ongewijzigd te behouden. - de samenstelling van LOK ongewijzigd te behouden. - de stemverdeling van het LOK aan te passen conform het huishoudelijk reglement van het Lokaal Overleg Kinderopvang. 16. De voorzitter geeft toelichting bij het punt over de samenstelling van het Managementteam. Raadslid Issam Benali, Groen-sp.a-fractie, heeft een informatieve vraag.

19 De korpschef van de politiezone en de brandweerbevelhebber zullen niet meer zetelen in het Managementteam. Het moet toch een nut en voordeel hebben dat voormelde personen zetelen in het Managementteam. Heeft dit gevolgen dat beide personen niet meer zetelen in het Managementteam? Hoe zal de communicatie in de toekomst verlopen tussen het Managementteam en de korpschef en de brandweerbevelhebber? De burgemeester antwoordt dat het MAT er niet is om grote evenementen te organiseren. Het MAT heeft als taak de organisatie van de gemeente in goede banen te leiden. Bij de goedkeuring van de oprichting van het Managementteam was er destijds ook al discussie of de brandweerbevelhebber en korpschef dienden te zetelen in het MAT. Er is toen wat briefwisseling geweest tussen de toenmalige Provinciegouverneur en ons bestuur waarin de secretaris het belang van de korpschef en de brandweerbevelhebber als leden van het Managementteam verdedigde. Sinds 01 januari 2015 bestaat de politiezone over 3 verschillende gemeenten en zou de korpschef naar het MAT moeten gaan bij de verschillende gemeentebesturen. De zonecommandant zou op zijn beurt naar 7 verschillende gemeenten moeten gaan om te vergaderen met het MAT. Er zijn genoeg overlegorganen om elkaar op de hoogte te houden of problemen aan te kaarten. Binnenkort zijn er enkele vergaderingen met de secretarissen en betrokkenen van de politie om enkele concrete afspraken te maken naar de toekomst toe. De samenstelling van het managementteam wordt bepaald in artikel 96 van het gemeentedecreet. Bij de oprichting van het managementteam bestond het MAT, naast de gemeentesecretaris en de financieel beheerder, uit personeelsleden die functies vervullen waaraan het organogram het lidmaatschap van het managementteam verbindt.

20 Ingevolge het gewijzigde artikel 96 van het gemeentedecreet bestaat het managementteam nu uit de gemeentesecretaris, de financieel beheerder en alle andere leden die geen mandataris zijn en waarvan de deelname aan het managementteam nuttig geacht wordt voor het functioneren van de gemeente. De burgemeester, of in voorkomend geval de schepen door hem aangeduid, maakt ook deel uit van het managementteam met raadgevende stem. Ingevolge de oprichting van de politiezone en brandweerzone met ingang van 1 januari 2015 en ingevolge het integratietraject met OCMW wordt, naast de decretaal vastgelegde leden, volgende nieuwe samenstelling voorgesteld voor het managementteam: - afdelingshoofd interne zaken - afdelingshoofd burgerzaken - afdelingshoofd grondgebiedzaken - afdelingshoofd welzijnszaken - secretaris OCMW Alle raadsleden gaan in toepassing van artikel 96 van het gemeentedecreet akkoord met de nieuwe voorgelegde samenstelling van het Managementteam. 16bis Ten verzoeke van Groen-sp.a: toetreding gemeente Beveren tot Regionaal Landschap Schelde-Durme. Raadslid Geert Noppe geeft toelichting bij dit punt. Achtergrondinfo: Onlangs besprak de provincieraad Oost-Vlaanderen het voorstel om een nieuw Regionaal Landschap Waasland op te richten, naast de 17 Regionale Landschappen die momenteel reeds werkzaam zijn. Het voorstel werd jammer genoeg niet goedgekeurd, waarbij het gebrek aan financiële middelen als belangrijkste argument werd gegeven, hoewel de provincie zich momenteel reeds engageert in verschillende Regionale Landschappen. Niettemin zou het voor de gemeente Beveren een belangrijke opportuniteit zijn om deel uit te maken van een dergelijk Regionaal Landschap. Daarom stellen we voor dat de gemeente zich zou aansluiten bij het reeds bestaande Regionaal Landschap Schelde-Durme, waarvan ook de aanpalende gemeenten Sint-Niklaas en Kruibeke deel uitmaken.

21 Waarom? We leven in een kwetsbare regio. Onze gemeente wordt doorkruist door de E17 en de E34, we hebben de Waaslandhaven en heel wat industrie op ons grondgebied, Antwerpen ligt vlakbij,. Naar de toekomst toe staan we op dat vlak voor grote uitdagingen: de open ruimte staat onder druk door nieuwe wegen, nieuwe woonprojecten, nieuwe plannen in de haven,. De voorbije 30 jaar zien we een echte ontmanteling van het streekeigen landschap. Bomenrijen verdwijnen en worden niet heraangeplant. Hagen, houtkanten, restanten van bebossing, hoogstamfruitbomen en knotbomen, dit alles verdwijnt uit ons landschap. Voorgoed. Dit moet stoppen. Zo niet, vrezen wij voor een nog verdere verarming van ons streekeigen landschap. En hier sluiten natuurbehoud, streekcultuur en esthetiek nauw bij elkaar aan. Wij zijn bezorgd over het uitzicht van onze gemeente. Steeds meer burgers uiten hierover hun ongenoegen en stellen hierover vragen. Om te verhinderen dat in de toekomst een groot deel van onze waardevolle landschapselementen en de eigenheid van het landschap in onze streek nog verder zullen verdwijnen, is dit meer dan ooit het moment om actief zorg te dragen voor de inrichting, de vormgeving en de eigenheid van dit landschap. Kortom, er is nood aan een proactieve aanpak op dit vlak. Wat is een Regionaal Landschap? Wat is Regionaal Landschap Schelde- Durme? Een Regionaal Landschap is een landschap dat een eigen karakter en hoge cultuurhistorische en natuurwaarden heeft. Het begrip omvat tevens de organisatievorm die deze waarden moet beschermen. Zo zijn er 17 Regionale Landschappen in Vlaanderen. Een meerderheid van de gemeenten is aangesloten bij zo n Regionaal landschap. De centrale idee is dat het landschap streekeigen is, vanuit die eigenheid vorm krijgt en op zijn beurt de eigenheid van een streek of een regio in de verf zet. Een regionaal landschap is een streek met een eigen identiteit: mooie landschappen, bijzondere natuur en een eigen cultuurgeschiedenis. Het Regionaal Landschap Schelde-Durme wil een groot publiek sensibiliseren voor de natuurlijke, de landschappelijke en de cultuurhistorische waarden van de streek.

22 Het Regionaal Landschap Schelde-Durme is een samenwerking tussen de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen, de gemeenten, de landbouworganisaties, de natuur- en milieuverenigingen, de toeristische verenigingen en de wildbeheerseenheden met als doel de kwaliteit van het landschap en het streekeigen karakter van de streek te bevorderen en te promoten. Wat doet een Regionaal landschap? Wat doet Regionaal landschap Schelde- Durme? Kort gesteld: een Regionaal Landschap staat in voor de sensibilisering en informatieverstrekking over natuur, bos en landschap, het beheer, herstel, aanleg en ontwikkeling van kleine landschapselementen en het landschapsherstel. Concreet betekent dit: - Overleg: De Regionale Landschappen bouwen bruggen tussen alle betrokkenen in het landschap. Men tracht alle gebruikers van het landschap samen te brengen rond één gedragen landschappelijke visie en hen te overtuigen. - Advies en informatieverstrekking aan gemeenten, organisaties en particulieren. - Daarnaast worden ook concrete projecten uitgevoerd. Een deel daarvan situeert zich in de categorie planten en dieren. (autochtoon plantmateriaal promoten, nestbakken voor kerkuilen, steenuilen, torenvalken installeren, projecten rond zwaluwen, weidevogels, kamsalamanders, ooievaars, enz.) Ten tweede wordt er gewerkt aan recreatieve projecten (realisatie van trage wegen, aanleg stiltegebieden, ). Een derde en belangrijk element heeft betrekking op het landschap zoals de zorg voor kleine landschapselementen als knotbomen, poelen, sloten, graanakkerranden aanleggen, knotwerken uitvoeren bij landbouwers en particulieren,. - Tot slot wordt ook nog rond natuureducatie gewerkt. Zo is er een materiaaluitleenpost, worden er opleidingen en workshops gegeven over natuur, bos en landschap, het beheer, herstel, aanleg en ontwikkeling van kleine landschapselementen en het landschapsherstel.

23 Kostenplaatje: - Een gemeente die toetreedt tot een Regionaal landschap betaalt 0,37 Euro per inwoner. Het bedrag van de gemeenten vormt daarbij slechts 12 % van de totale inkomsten van het Regionaal Landschap. Het grootste deel van de gelden komt van elders: Sinds 2014 staan de Regionale Landschappen onder volledige bevoegdheid van de provincies die het grootste deel van de subsidies voor hun rekening nemen. Tot slot zijn er ook projectmatige inkomsten voor de lonen (10 %) en voor projecten vanuit o.a. het Agentschap Natuur en Bos (31 %). - Voor die kleine som per inwoner maakt de gemeente dus aanspraak op de diensten van het Regionaal Landschap en kunnen verschillende projecten binnen de gemeente gesubsidieerd worden. Gezien de hoge nood aan zorg voor ons landschap en de relatief kleine kost voor de gemeente, pleiten wij voor het toetreden van de gemeente Beveren tot Regionaal Landschap Schelde-Durme. Vraag aan de Gemeenteraad: Kan de gemeente akkoord gaan met de principiële beslissing tot de toetreding tot het Regionaal Landschap Schelde-Durme? Schepen Kegels antwoordt dat na bespreking in de meerderheid beslist werd dat het weinig zin heeft om toe te treden tot het Regionaal Landschap Schelde-Durme. Na onderzoek stelt schepen Kegels dat de participerende gemeenten niet vergelijkbaar zijn met de gemeente Beveren. De kwetsbaarheid van de landbouw, onze industrie, de haven, verstedelijking, natuurcompensaties, klein KMO, Onze gemeente is wel degelijk aanwezig in de vele werkgroepen aangaande natuur, milieu,, maar dan specifiek gericht op het Linkerscheldeoevergebied. Via het havenbedrijf zijn zowel voor natuur als voor milieu werkgroepen aanwezig.

24 Ook is de gemeente aangesloten bij het Schelde Landschapspark. Dit is vergelijkbaar met het Regionaal landschap Schelde-Durme, alleen is Schelde Landschapspark meer gericht op Beveren langsheen de Schelde. De schepen leest ook dat Beveren wordt kaal geplukt, dat er geen natuur meer is, dat er geen inspanningen worden gedaan voor natuur, De schepen wenst te verduidelijken dat deze meerderheid dit wel doet. Hij verwijst naar de aanleg van het Molenbeekpark, het 3 e park op de stedelijke as. Binnen Hof ter Saksen is een zeer groot educatief programma dat ook zeer druk wordt bezocht. Er zijn ook de geboortebossen die op komst zijn in Vrasene, Verrebroek en Kallo. Er is de hoogstamboomgaard Prospepolder en ook Molenbeekpark heeft een hoogstamboomgaard. Er is ongeveer 6 km wandelverbinding in Verrebroek (noord-zuid). Vervolgens is er ook nog de wandelverbinding tussen Kieldrecht en Stenen Goot, ter hoogte van de E34 in Verrebroek. Met de VMM werd zelfs hiervoor een afspraak gemaakt dat in het MER werd opgenomen dat dit een recreatieve invulling zou krijgen. Er zijn ook nog altijd de werken aan de Grote Geule. Er is veel meer aandacht voor de zichtbuffers langsheen de haven. Er zijn weinig gemeenten die zoveel projecten op tafel kunnen leggen. De schepen verwijst ook nog eens naar het rietveld te Kallo dat vele educatieve bezoekers ontvangt. Zo zijn er in de polder nog dergelijke educatieve projecten die veel bezocht worden. De schepen zelf heeft ook al aan enkele wandelingen deel genomen. De gemeente Beveren is 2 maanden terug nog gevierd door de Vereniging Voor Openbaar Groen. Tijdens deze uitreiking, waarop vele gemeenten vertegenwoordigd zijn, werd aangehaald dat de gemeente Beveren op gebied van groen zeer hoog staat aangeschreven.

25 Door de moeilijkheidsgraad van de gemeente, door al de factoren waar rekening mee moet gehouden worden, behoort de gemeente Beveren tot één van de betere van de klas. Raadslid Geert Noppe dankt de schepen voor de uitgebreide toelichting. Hij had ook niet verwacht dat de meerderheid dit voorstel zou goedkeuren. Raadslid Noppe heeft ook niet gezegd dat er niets gebeurt in Beveren. Al wat gezegd is, is waar, maar dit is eigenlijk naast de kwestie van de vraag. Het raadslid wil het hier hebben over de kleine landschapselementen in de gebieden waar de mensen wonen en in de gebieden waar de mensen komen. De schepen refereert vooral naar parken en natuurgebieden en deze natuurgebieden zijn eigen compensatiegebieden die er natuurlijk moeten komen omdat er elders iets verdwijnt. Het raadslid wil het eigenlijk hebben over de kleine landschapselementen en de zaken waarmee de gemeente, maar ook de bewoners en organisaties, kunnen helpen om deze te behouden. Mensen vinden het belangrijk dat er langs de wegen bomen staan. De bevolking vindt het spijtig dat deze verdwijnen in het straatbeeld. De bewoners zouden het erg vinden als de gemeente er als een grijze vlakte begint uit te zien. Het is eigenlijk een zeer kleine investering van 0,37 euro en als gemeente krijg je er heel wat voor in de plaats. De gemeente, maar ook de particulieren, kunnen hier winst uit halen. Ook de landbouwers kunnen gebruik maken van die som, alsook de toeristen. Dit alles samen kan zorgen dat Beveren een aantrekkelijke gemeente wordt. Schepen Kegels deelt mee dat er nog altijd subsidies worden gegeven voor de kleine landschapselementen. De bewoners kunnen nog altijd van de gemeente een subsidie ontvangen om dergelijke zaken te realiseren. De schepen zou raadslid Noppe graag eens uitnodigen om bepaalde wijken te bezoeken en te vragen aan de bewoners wat zij vinden van de bomen in hun wijk en wat er met die bomen moet gebeuren.

26 De schepen was in zijn eerste jaar zeer verrast van de uitspraken van de bewoners. Een veel voorkomend antwoord was: bomen horen niet thuis in een wijk, maar op één grote locatie. Andere kleine invullingen gebeuren wel degelijk en de schepen verwijst naar de fietsverbinding die komt in de Molenbeekvallei door het aanplanten van groen. De gemeente tracht de bomenkap te beperken. Als het bestuur zou ingaan op de vraag van de diverse wijkbewoners tot het kappen van bomen, dan staan er binnen de kortste termijn geen bomen meer in Beveren. Schepen Deckers kan enkel maar bevestigen wat schepen Kegels zopas verwoord heeft aangaande het groen binnen de gemeente. De gemeente draagt haar steentje bij aan grote natuurprojecten die in wording zijn. Er bestaan inderdaad middelen voor kleine landschapselementen. Het kan natuurlijk altijd beter en de doelstelling op zich is lovenswaardig en belangrijk. Het voorstel van Regionaal Landschap Schelde/Durme is een lovenswaardig initiatief, maar er was ook de vraag voor een Regionaal Landschap Waasland. In de gemeente Beveren is in het verleden op een bepaald ogenblik ook gedacht te moeten toetreden tot een grotere organisatie die bekommerd was om die Schelde-as die door de gemeente Beveren loopt. Toen is de gemeente toegetreden tot het Schelde Landschapspark. Een 25-tal gemeenten tot Gent hebben het charter ondertekend omdat zij dit belangrijk vonden. Een 15-tal gemeenten zijn effectief toegetreden, gaande vanaf Brasschaat tot Merelbeke, Wetteren, Dit is er eigenlijk gekomen op vraag van de heer Meyvis, afdelingshoofd bij Waterwegen en Zeekanaal. De heer Meyvis wou anticiperen op de komende Sigmawerken. Hier spreekt men al gauw over een tal hectaren, dit als compensatie voor het havengebied, maar ook voor het bevorderen van de natuurlijkheid van de Scheldeomgeving.

27 Een aantal grote werken dienden op stapel gezet te worden in Kruibeke, alsook in Beveren. De heer Meyvis en Patrick Van de Velde waren de 2 grote voorstanders hiervan. De gemeente Beveren heeft zich toen verbonden om zich te engageren rond doelstellingen als natuurlijkere inrichting van de omgeving van de Schelde. In deze doelstellingen staat ook de betere inrichting van infrastructuur rond de Schelde, betere inrichting van wonen langsheen de Schelde. In Rupelmonde, deelgemeente van Kruibeke, is er een vrij recent project gerealiseerd voor wonen langsheen de Schelde. Ook in Temse zijn er dergelijke projecten, maar dan wel groter. Via het Schelde Landschapspark zijn er al wat doelstellinggen gerealiseerd. Hiervoor betaalt de gemeente jaarlijks 0,17 euro per inwoner. De gemeente Beveren is ook nog aangesloten bij EGTS, waar ook deels de doelstellingen inzake de ruimtelijke inplanning en verzorging van het gebied werden ingeschreven. Ook De Polder Land van Waas streeft dergelijke doelstellingen na. Raadslid Luc Maes, Open Vld-fractie, vindt dit een kans om toe te treden. Er zijn heel wat mogelijkheden en het raadslid geeft toe dat het inderdaad wat geld kost, maar dat het uiteindelijk voor de gemeente niet meer gaat kosten of zelfs goedkoper zal zijn. De provincie is inderdaad niet ingegaan op het voorstel tot toetreding van dit Regionaal Landschap Schelde-Durme. De nieuwe regering heeft per het provinciefonds afgeschaft en dat is voor de provincie Oost-Vlaanderen al een verschil van 7,9 miljoen euro per jaar. Om deze reden was de provincie geen voorstander om trekker te zijn van een nieuw regionaal landschap. Schepen Kegels zegt dat wanneer men tot deze groepering toetreedt, dit is om subsidies te bekomen die je voor projecten kan gebruiken. De gemeente Beveren bekomt nu subsidies via de VLM (hoogstamboomgaard Prosperpolder). Er wordt een subsidieaanvraag ingediend voor Hoog Kallo via de provincie. Vorig jaar kon men rekenen op euro.

28 Nu heeft de gemeente wel een pasklaar project en daarom zal onze gemeente ook een aanvraag indienen. De contacten, overlegplatformen en mogelijkheden zijn er om subsidies te bekomen. Waarom zou onze gemeente euro extra gaan betalen om nog iets aan te boren waar allemaal dezelfde contacten in verwerkt zitten? Raadslid Noppe reageert. Hij hoort dat er al heel wat gerealiseerd is op natuurvlak. Dit wenst het raadslid zeker niet te ontkennen. Het is logisch dat dit gebeurt en het raadslid haalt de vergelijking met sport aan. Er is reeds veel geïnvesteerd op vlak van sportinfrastructuur en het raadslid verwijst naar de organisatie van 3 belangrijke wielerwedstrijden. Maar dit moet ook zo zijn voor natuur en natuurbehoud. Er gebeurt al wat, maar de gemeente moet niet op haar lauweren gaan rusten. Er verdwijnen heel wat landschapselementen en hij krijgt hierover heel wat klachten. Het raadslid vermoedt dat deze klachten ook wel tot op het gemeentehuis komen. De gemeente grijpt hier ook naast de kans om extra middelen te verwerven om daar iets aan te doen. Raadslid Kristien Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, is tevreden dat de schepen zijn huiswerk heeft gemaakt met betrekking tot dit punt. Op het bijgevoegde kaartje is duidelijk te zien hoeveel gemeenten in Vlaanderen de facto deel uitmaken van zo n regionaal landschap en dat eigenlijk gans het Waasland één grote witte vlek is. Het is jammer dat dit in de provincieraad niet is goedgekeurd. Dit is de reden waarom Kruibeke wel is aangesloten bij regionaal landschap Schelde-Durme. Onlangs is ook de stad Sint-Niklaas toegetreden tot voormelde vereniging. Zij beseffen dat er een heel geringe input is, maar een enorme outcome.

29 Hoe meer gemeenten vanuit het Waasland toetreden tot Landschap Schelde- Durme, hoe groter de vraag zal zijn om dit intern te splitsen en om dan werk te maken van een regionaal landschapspark Waasland. Haar fractie betreurt het sterk dat een goed voorstel niet wordt aanvaard. Schepen Deckers wenst nogmaals te onderstrepen dat de gemeente Beveren tot verschillende andere groeperingen is aangesloten. Groeperingen die met dezelfde doelstelling bezig zijn. Het project van de hoogstamboomgaard dat momenteel lopende is en dat men nu als eresaluut aan de Prospersite aan het installeren is, kan alleen maar gebeuren via het lidmaatschap van het Intergemeentelijk Schelde Landschapspark. Schepen Kegels zegt zelf in herhaling te vallen. Hij wenst nog eens te benadrukken dat het een meerwaarde zou zijn indien de gemeente geen contacten zou hebben bij de andere instanties. De stad Sint-Niklaas is toegetreden omdat zij niet is aangesloten bij andere verenigingen, met uitzondering van hun aansluiting bij de VVOG. Bij aanleg van een nieuwe verkaveling kunnen zij inderdaad wel wat ondersteuning gebruiken. Zij hebben geen contacten met ANB en zij hebben geen beschermde natuurgebieden op hun grondgebied. De stad Sint-Niklaas heeft contactpunten nodig om eventuele subsidies te kunnen bekomen. De gemeente Beveren heeft deze contacten wel in die platformen. Waarom iets extra van euro toevoegen waar de gemeente Beveren niets aan heeft? Indien de gemeente niet in die groepering zit, zou dit inderdaad een heel goed initiatief zijn. Schepen Vlegels zegt dat ook Interwaas is toegetreden tot een soort van plattelandsontwikkeling waar ook veel aandacht is voor die elementen. We moeten ons misschien ook eens de vraag durven te stellen of er al niet te veel van dergelijke organisaties zijn. We mogen zeker niet naar een soort versnippering gaan.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE

DONDERDAG 26 JANUARI 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 JANUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. AKTENAME BEËINDIGING PERIODE VAN VERHINDERING RAADSLID JAQUES JASMIEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Ontslag van een gemeenteraadslid Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 19 december 2017 De voorzitter van de gemeenteraad neemt kennis van het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 06 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid Instellingen en algemeen beheer

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 25 juni 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Ward Baets, Jef Vissers en Lieve Janssen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES

RETRIBUTIE OP HET BETALEND PARKEREN BIJ PARKEERAUTOMATEN EN IN BLAUWE ZONES Provincie UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 29 december 2017 Sint-Niklaas Gemeente WAREN AANWEZIG : Beveren Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Maandag 28 januari 2008

Maandag 28 januari 2008 BEKNOPTE LIJST GEMEENTERAAD Maandag 28 januari 2008 a a n w e z i g burgemeester-voorzitter: Harry Hendrickx schepenen: Thierry van der Straten Waillet, Jules Mintjens, Wim Jordens, Jan Van Roey, Katleen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 30 mei 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 juni 2017 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008.

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadszitting van 30 september 2008. Punt 04: Vragen en voorstellen van inwoners m.b.t. de mogelijke nieuwe ontsluiting parallelweg E17-Beveren

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van dinsdag 29 januari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 juli 2014 TE 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren.

Aan de raad wordt voorgesteld om de aanstelling van de heer Peter De Clercq lid van het comité financiën goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 27 MEI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. (KH) AANVULLEND PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID Aanvullende agendapunten bij hoogdringendheid: 0.1. (KH) Aanvullend

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1403325 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf 01/01/2015

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 23 april 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begrotingsrekening voor het dienstjaar 2011, de resultatenrekening

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DATUM BESLISSING: 25 januari 2018 DATUM BEKENDMAKING: 1 februari

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/03/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 Gemeenteraad - overlijden raadslid - mededeling - aktename

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie