Expert review Werk.nl door Bart van de Biezen en Mila Witjes 27 april 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Expert review Werk.nl door Bart van de Biezen en Mila Witjes 27 april 2012"

Transcriptie

1 Expert review Werk.nl door Bart van de Biezen en Mila Witjes 27 april 2012 AAN ZEE

2 Achtergrond Om inzicht te krijgen in de grootste usabilityproblemen van Werk.nl van de UWV heeft RTL nieuws Aan Zee Communicatie gevraagd een expert review te schrijven door een usability expert. De overheid leunt steeds meer op werk.nl om werklozen aan het werk te krijgen. Door meer werkzoekenden naar de website te leiden zijn medewerkers van UWV steeds minder nodig en kan de overheid deze mensen wegbezuinigen. Werk.nl moet de vacaturebank, jobcoach en controle-middel in één zijn. Vanaf 2015 zal alles voor werkzoekende via de website verlopen. De website heeft dus een belangrijke rol in de loopbaan van een werkzoekende en invloed op het wel of niet ontvangen van een uitkering. Als werklozen hun sollicitatie-inspanningen niet noteren op werk.nl kunnen ze hun recht op een uitkering kwijtraken. Vanwege de invloed op de loopbaan en uitkering en gezien een belangrijk deel van de werklozen een beperkt opleidingsniveau en internetervaring heeft, is de gebruiksvriendelijkheid van de website essentieel. RTL nieuws heeft met gebruikers gezeten om te kijken hoe het gesteld is met de gebruiksvriendelijkheid van de website en concludeert dat deze ver onder de maat is. De gevonden problemen richten zich voor een groot deel op de kwaliteit en juistheid van content en zoektechnologie. Een maatschappelijk werkster krijgt lasser en beveiliger in een gevangenis als mogelijk werk. Deze en andere problemen veroorzaken keer op keer negatieve prikkels bij de eindgebruiker die al in een zeer vervelende situatie zit en graag daarvan af wil. Content is de essentie van een website. Het is van levensbelang voor elke website om kwalitatieve content te hebben die relevant is voor gebruikers. Om de content toegankelijk te maken is het belangrijk een gebruiksvriendelijke interface aan te bieden. Een efficiënte en effectieve interface die gebruikers tevreden stelt. De problemen met content zijn door RTL nieuws gedocumenteerd. Deze expert review richt zich daarom vooral op de tekortkomingen in de user interface.

3 Beschrijf duidelijk het doel in navigatiemiddelen Bezoekers van een website gaan altijd zeer doelgericht te werk. De structuur en de navigatie moet houvast geven bij het uitvoeren van de taken van de bezoekers. De website van werk.nl beschrijft niet of slecht wat het doel is van veel elementen in de navigatie. Veel termen die de website gebruikt zijn containerbegrippen en ongeschikt voor user interfaces. Termen als Direct doen, Informatie en tips, Ga naar en Handig kunnen op alle activiteiten en informatie in de website betrekking hebben. Gebruikers zullen vaak moeten gokken waar ze de juiste informatie kunnen vinden. Gebruik geen containerbegrippen, maar duidelijke en doelgerichte benaming in navigatie. Benaming moet overeenkomen met het mentale model van de gebruiker. Een ander concreet voorbeeld is als een bezoeker een probleem heeft met de website en op zoek is naar uitleg. Het is dan niet duidelijk of de bezoeker zijn antwoord kan vinden onder Uitleg werk.nl en handleidingen, wilt u weten hoe?, wegwijzer, woordenlijst of informatie en tips. Combineer informatie met hetzelfde doel. Bied uitleg op de plaatsen waar dat relevant is, forceer gebruikers niet naar een andere plek te gaan in de website waar ze verdere uitleg kunnen vinden. De inhoud van de homepage is nu voornamelijk gericht op het vinden van vacatures. Belangrijke taken zoals voorbereiden op een sollicitatie en doorgeven van een sollicitatieactiviteiten aan een werkcoach zijn niet zichtbaar en hierdoor moeilijk te vinden.

4 Voorkom mode-errors en onzichtbaarheid van functionaliteit Mode-errors zijn fouten die optreden doordat functies in verschillende situaties anders werken. Gebruikers zijn zich meestal niet bewust van de modus waarin ze zitten. Dit resulteert vaak in fouten en verwarring. Een algemeen voorbeeld van een mode-error is de capslock functie van toetsenborden. Het is een veelvoorkomend probleem dat gebruikers vergeten dat de caps-lock mode actief is en hele zinnen met hoofdletters typen. De website van werk.nl heeft ook verschillende modi: ingelogd en niet ingelogd. De inhoud van het hoofdmenu verandert aanzienlijk als een gebruiker inlogt (andere modus). Hierdoor zijn belangrijke functies in eerste instantie onzichtbaar en moeilijk terug te vinden als een gebruiker niet is ingelogd. Mode-errors worden voorkomen door alle functies direct zichtbaar te maken. De inlogmogelijkheid wordt dan aangeboden om toegang te krijgen. Bij het zoeken op een trefwoord ( ux in het voorbeeld) blijken het aantal en de volgorde van de gevonden vacatures sterk te verschillen als iemand is ingelogd of niet. De oorzaak lijkt te zijn dat vacatures van andere websites alleen worden getoond als een gebruiker is ingelogd. Dit veroorzaakt mode-errors en is zeer verwarrend voor gebruikers. Op de homepage is een mogelijkheid om vacatures te zoeken als iemand niet is ingelogd. Na inloggen wordt deze belangrijke zoekfunctie vervangen door informatie over de werkm@p, passende vacatures en wijzigingen in het dossier. Verwijder verschillende modi en laat functionaliteit direct zien. Vraag bij het activeren van functionaliteit, indien nodig, om in te loggen. niet ingelogd niet ingelogd ingelogd ingelogd

5 Help gebruikers problemen op te lossen Bij het invullen van formulieren kunnen er fouten optreden. Het gebeurt regelmatig dat mensen vragen overslaan en het formulier niet naar wens van het systeem invullen. Zodra dat gebeurt, is het belangrijk dat er uit de foutmelding direct duidelijk is wat er moet gebeuren om het probleem op te lossen. Dit gebeurt nu onvoldoende. In enkele gevallen verschijnen foutmeldingen bij vragen die zelfs volledig juist zijn beantwoord. Tevens zijn foutmeldingen vaak erg technisch of onduidelijk geformuleerd in de website, bijvoorbeeld: An error occured while processing the request of Location: werk_nl/fout". Dit soort foutmeldingen zijn voor de meeste bezoekers niet begrijpelijk. Zodra een gebruiker zijn CV nog niet heeft geactiveerd en naar Vacatures bij mijn cv gaat, verschijnt er een foutmelding. De foutmelding geeft geen mogelijkheid aan om het probleem te verhelpen. Juist is om een verwijzing voor het activeren van de CV aan te bieden. Zorg dat foutmeldingen relevant en helder zijn. Draag altijd een oplossing aan voor het probleem. Positioneer een foutmelding in een formulier bij de vraag waar het probleem is geconstateerd.

6 Maak zoeken van vacatures efficiënter Het zoeken van vacatures op trefwoord en locatie zijn twee belangrijke zoekmogelijkheden. Het is goed dat deze direct op de homepage beschikbaar zijn. Hiervoor zullen de meeste bezoekers komen. In het zoekformulier bestaat de mogelijkheid te zoeken op alle woorden of één van deze woorden. Deze optie is overbodig en zorgt juist voor verwarring, omdat de gevolgen niet helder zijn, zeker niet bij de wat onervaren internetgebruikers. Toon eerst vacatures met alle woorden gevolgd door vacatures met één van deze woorden. Het is niet mogelijk om te zoeken op plaatsnaam. Dit is bijvoorbeeld toepasselijk voor mensen die willen verhuizen voor een baan. Maak invoer van werklocatie flexibeler. Plaatsnamen moeten ook mogelijk zijn om in te voeren. Zodra de resultaten niet interessant zijn en de gebruiker de zoektermen wil aanpassen, zal hij terug moeten keren naar het beginscherm. Hierdoor is directe feedback van wijzigingen niet mogelijk en is het lastig te begrijpen wat een aanpassing in de zoekactie doet met de resultaten. Het is gebruiksvriendelijker om alle aanpassingen van de zoekopdracht mogelijk te maken op de pagina met zoekresultaten. Het effect van een wijziging is dan direct zichtbaar en er hoeft niet heen en weer te worden genavigeerd. Als een gebruiker vaak dezelfde zoekopdracht uitvoert zou het handig zijn om de zoekopdracht op te kunnen slaan. Dit is op dit moment niet mogelijk.

7 Toon alle gevonden vacatures volledig Bij het zoeken naar geschikte banen kunnen veel vacatures gevonden worden, vaak meer dan 100. Echter, bij het bladeren door de vacatures kunnen alleen de eerste 100 vacatures worden bekeken. De reden hiervoor is onduidelijk. Voor de gebruiker is het eenvoudig om dit over het hoofd te zien. Dit kan er toe leiden dat werkzoekenden niet reageren op passende vacatures omdat de resultaten gewoonweg verborgen zijn. Maak alle zoekresultaten toegankelijk voor de gebruiker. Van een groot deel van de vacatures zijn slechts enkele regels beschikbaar. Om een indruk te krijgen van de functie moeten gebruikers op een ingewikkelde manier naar een externe website navigeren. Maak direct de volledige vacature zichtbaar voor de gebruiker. Na het bekijken van een vacature zou het eenvoudig moeten zijn om terug te keren naar de lijst met zoekresultaten. De meest gebruikelijke manier is de terugknop. De website ondersteunt echter de terugknop niet bij het zoeken naar vacatures. Hierdoor kan het voorkomen dat een gebruiker zijn lijst met vacatures niet meer terug kan vinden en opnieuw een zoekopdracht moet uitvoeren. Zorg ervoor dat de terugknop te allen tijde functioneel is.

8 Gebruik visuele hiërarchie om logische vervolgstap aan te geven Op werk.nl vragen knoppen met verschillende functies evenveel aandacht. De knop verwijderen heeft dezelfde vormgeving als de knop voor de volgende stap. Om gebruikers te helpen bij het navigeren is het van belang dat zij worden geleid naar de meest logische vervolgstap. In formulieren is dit meestal de knop om naar de volgende stap te gaan. Deze functie is veel belangrijker dan navigeren naar de vorige stap. Door hiërarchie aan te brengen in de vormgeving van de knoppen hoeven gebruikers minder na te denken over hun volgende actie en is de kans op fouten kleiner. Dit kan door de meest logische vervolgstap opvallender weer te geven dan secundaire functies. Maak primaire acties visueel aantrekkelijk en secundaire acties of verwijdermogelijkheden minder opvallend. Bepaal een duidelijke visuele hiërarchie van knoppen.

9 Plaats gerelateerde objecten bij elkaar Mensen nemen de wereld waar in gehelen en samenhangende groepen. Een van de wetten uit de gestalttheorie zegt dat elementen die dichtbij elkaar liggen als eenheid worden beschouwd. Omdat in de website iconen van vraagtekens voor extra hulp geheel rechts zijn geplaatst hebben deze vaak een grote afstand van de vraag waar ze hulp bij bieden. De kans is hierdoor groot dat mensen de samenhang tussen de vraag en het vraagteken niet ontdekken en de hulpinformatie niet raadplegen wanneer ze deze nodig hebben. Bij de vraag over het aantal gewerkte uren in de laatste week moeten gebruikers per dag aangeven hoeveel uur ze hebben gewerkt. Er is hier wederom een probleem met de afstand tussen de datum en het invoerveld waardoor de kans op foutieve invoer en verwarring groot is. Positioneer elementen die aan elkaar gerelateerd zijn bij of tegen elkaar.

10 Plaats tekstuele labels bij iconen In de website moeten gebruikers voor diverse functies iconen gebruiken. Een functie van een icoon is vrijwel altijd op meerdere manieren te interpreteren en nooit eenduidig. Daarnaast verschilt de betekenis van een icoon afhankelijk van de context. In de voorbeelden staat het icoon met een potloodje bijvoorbeeld zowel voor het wijzigen als voor het bekijken van details. Op een iphone betekent een dergelijk icoon een nieuw item maken (bijv. een nieuwe ). Om de kans op verwarring te verminderen adviseren wij altijd tekstuele beschrijving van de functie bij het icoon te plaatsen. Tekstuele beschrijvingen zijn veel eenduidiger dan iconen.

11 Verbeter leesbaarheid van teksten De website gebruikt een zeer klein lettertype voor navigatie en lopende teksten. Niet alleen mensen met een beperkt gezichtsvermogen hebben hier nadelige effecten van, ook mensen met een goed zicht hebben baat bij een groter lettertype omdat zij zich minder hoeven in te spannen om teksten te lezen en begrijpen. Een richtlijn voor de lettergrootte is om de standaardgrootte van de browser te hanteren.

12 Vraag persoonsgegevens één keer Werklozen die gebruik maken van de werk.nl website moeten diverse formulieren invullen: inschrijven bij UWV Werkbedrijf; aanvragen van een uitkering; en CV plaatsen in de de Hierin worden in veel gevallen dezelfde vragen gesteld over onder meer opleiding en werkervaring. Hoewel er mogelijkheden zijn om informatie van één inschrijving over te nemen in een andere inschrijving is het logisch, minder tijdrovend en minder foutgevoelig als mensen hun gegevens slechts één keer hoeven in te vullen en op één plek kunnen beheren. Voorkom dat gebruikers op verschillende plaatsen dezelfde informatie moeten invoeren en beheren.

13 Gebruik eenvoudige taal en correcte informatie voor helpteksten Gebruikers van de website hebben verschillende achtergronden en scholing. Het is daarom essentieel dat de vragen en uitleg ook begrijpelijk zijn voor mensen die minder vaardig zijn in Nederlands. Lange zinnen en moeilijke woorden moeten zo veel mogelijk worden voorkomen. Dit is nu onvoldoende het geval. Schrijf teksten zo dat mensen die minder vaardig zijn in het Nederlands het goed kunnen begrijpen. Bij bepaalde vragen komt de uitleg van de vraag niet overeen met de mogelijke antwoorden. Dit is zeer verwarrend voor gebruiker. Toon correcte informatie als helptekst.

14 Belangrijkste aanbevelingen 1. Beschrijf duidelijk het doel in navigatiemiddelen 2. Voorkom mode-errors en onzichtbaarheid van functionaliteit 3. Help gebruikers problemen op te lossen 4. Maak zoeken van vacatures efficiënter 5. Toon alle gevonden vacatures volledig 6. Gebruik visuele hiërarchie om logische vervolgstap aan te geven 7. Plaats gerelateerde objecten bij elkaar 8. Plaats tekstuele labels bij iconen 9. Verbeter leesbaarheid van teksten 10. Vraag persoonsgegevens één keer 11. Gebruik eenvoudige taal en correcte informatie voor helpteksten

15

Randstadvacaturezoeker 1.0. Handleiding Kandidaat

Randstadvacaturezoeker 1.0. Handleiding Kandidaat Randstadvacaturezoeker 1.0 Handleiding Kandidaat Auteur Versie Datum Omschrijving Ronan Deckers concept 26 april 2007 Creatie concept Ronan Deckers Versie 1.0 12 mei 2007 Correcties nav. testen 1 INLEIDING...

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

Handleiding beheertool mini-website

Handleiding beheertool mini-website Handleiding beheertool mini-website 2013 Salon Solution is onderdeel van Wiewathaar.nl Inleiding Klanten van Wiewathaar.nl kunnen hun mini-website bijhouden met de online beheertool. In deze handleiding

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE

1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE 1. ONTWIKKEL EEN MOBIELE VERSIE Het is een misvatting om te denken dat een webshop die ontwikkeld is als desktopsite, ook goed werkt voor mobiele gebruikers. Integendeel, je moet de website optimaliseren

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Inhoudsopgave. 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep. 3 Opbouw van het programma. 4 De bediening van het programma

Docentenhandleiding. Inhoudsopgave. 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep. 3 Opbouw van het programma. 4 De bediening van het programma Inhoudsopgave 1 Wat is Klik & Tik. Het internet op? 2 Doelgroep 3 Opbouw van het programma 4 De bediening van het programma 5 De vaardigheden per hoofdstuk 6 Oefenvormen 7 Tips voor de docent 8 Instructiebladen

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Handleiding online vacaturebank

Handleiding online vacaturebank Handleiding online vacaturebank Inhoud Gebruikers Aanmeldformulier Mijn Voorelkaar Vacature plaatsen Hulpaanbod plaatsen Overzicht: vacatures Overzicht: hulpaanbod Cursus Organisatieprofiel Gebruikers

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

1. Inleiding Algemeen Handleiding Trainer Home Medewerker Sportwerkgever Fryslân Nieuws...

1. Inleiding Algemeen Handleiding Trainer Home Medewerker Sportwerkgever Fryslân Nieuws... Handleiding Sportal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Handleiding Trainer... 4 3.1 Home... 4 3.2 Medewerker... 6 3.3 Sportwerkgever Fryslân... 8 3.4 Nieuws... 8 3.5 Bijlages toevoegen...

Nadere informatie

Testen van website. Gertjan Slappendel

Testen van website. Gertjan Slappendel Praktijkvoorbeeld Testen van website Gertjan Slappendel INTRO Presentatie Usability on a shoestring DTC 2010 Business gericht Succesvol testen met beperkte middelen Testing back 2 basics WAT IS TESTING

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Leerwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E-mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders

Handleiding voor beheerders Handleiding voor beheerders Inleiding Handleiding voor beheerders Met deze handleiding kunt u als beheerder inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Handleiding Nextens app

Handleiding Nextens app Handleiding Nextens app U vindt de app in de itunes App Store of Google Play Store door te zoeken op Nextens. De app is geschikt voor besturingssystemen Android 4.x en hoger en ios 6 en hoger. De zoekfunctie

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Werkinstructie Cliëntportaal voor de eindgebruiker

Werkinstructie Cliëntportaal voor de eindgebruiker Werkinstructie Cliëntportaal voor de eindgebruiker Versienummer 1.5 01-11-2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Algemeen 4 2.1 Inloggen in het portaal 4 2.2 Gebruiksvoorwaarden cliëntportaal 6 3 De indeling

Nadere informatie

Conversie procedure. Bibliotheek.net

Conversie procedure. Bibliotheek.net Conversie procedure Bibliotheek.net (stappenplan voor de Klikwereld mediatheek) Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland E mail: helpdesk@stenvert.nl Internet:

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Inleiding Om voor je organisatie vacatures aan te maken te beheren dien je eerst ingeschreven te zijn bij Apeldoorn Pakt Aan. Na je inschrijving als organisatie

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Verbeteringen in Aura Online update 2.14 7 dec 2011

Verbeteringen in Aura Online update 2.14 7 dec 2011 Verbeteringen in Aura Online update 2.14 7 dec 2011 Aura Online Catalogus Documentbeheer: de keuzelijst van lidwoorden is verwijderd: u kunt nu zelf nieuwe lidwoorden (van andere talen) toevoegen en zelf

Nadere informatie

5.3 Categorieën Beoordelen per onderdeel. 1. Over LEVIY. 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities.

5.3 Categorieën Beoordelen per onderdeel. 1. Over LEVIY. 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. Versie 1.0 19.02.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5.3 Categorieën Beoordelen per onderdeel. 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.4 Items beoordelen Hoe gaat u te

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Inleiding Om voor je organisatie vacatures aan te maken en te beheren dien je eerst ingeschreven te zijn bij Apeldoorn Pakt Aan. Na je inschrijving als organisatie

Nadere informatie

Woonkracht10 bij u thuis

Woonkracht10 bij u thuis Woonkracht10 bij u thuis DIGITALE DIENSTVERLENING Veel van onze klanten hebben de weg naar Woonkracht10 al gevonden via internet. We verwachten dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen. Daarom hebben

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Beheerdershandleiding ADC archiefservice

Beheerdershandleiding ADC archiefservice Beheerdershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Web Usability. Byte seminar, 23 november 2007. Door: Gwyneth Ouwehand

Web Usability. Byte seminar, 23 november 2007. Door: Gwyneth Ouwehand Web Usability Byte seminar, 23 november 2007 Door: Gwyneth Ouwehand Introductie Student Informatiekunde Universiteit Utrecht Mensen Organisaties Computers Communicatie Bezig met afstudeerproject over kenniselicitatie

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011

Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Snel aan de slag met... versie 1.0-2011 Pagina - 2 - Contents 1. Homepage... 3 1.1 Inloggen... 4 1.2 Nieuwsblok... 5 1.2 Menublok... 6 1.3 Poll... 6 1.5 Kalender... 7 1.6 Zoekbalk... 8 1.7 Navigatie m.b.v.

Nadere informatie

1. Inleiding Algemeen Handleiding Sportvereniging Home Vereniging Sportwerkgever Fryslân...

1. Inleiding Algemeen Handleiding Sportvereniging Home Vereniging Sportwerkgever Fryslân... Handleiding Sportal Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemeen... 3 3. Handleiding Sportvereniging... 5 3.1 Home... 5 3.2 Vereniging... 7 3.3 Sportwerkgever Fryslân... 9 3.4 Nieuws... 9 3.5 Bijlages toevoegen...

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

IdentySoft BPortal Gebruikers toevoegen EasySecure International B.V.

IdentySoft BPortal Gebruikers toevoegen EasySecure International B.V. IdentySoft BPortal Gebruikers toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl www.easysecure.nl In de volgende handleiding kunt u alles teruglezen over het toevoegen van nieuwe

Nadere informatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie PUBLIATO Gebruikershandleiding van de online applicatie 01/06/2015 Inhoudstafel Algemene structuur van de toepassing... 3 Een arbeidsongeval aangeven... 4 Invullijst... 5 Verificatieknop... 6 Tooltips

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner .maakt werk van informatie Gebruikshandleiding Vastgoedscanner Met de Vastgoedscanner bent u snel op de hoogte waardoor uw productiviteit verhoogt. Versie 03.05262008 Infofolio BV info@infolio.nl www.infofolio.nl

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Inhoudsopgave Onderwerp Pagina www.eindhovendoet.nl 1 Account aanmaken 1 Het account 2 Vacature plaatsen 2 Vacature beheren 3 Sollicitaties en sollicitanten 4 Kandidatenbank 5 Uw menu 6 Versie 1 september

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan?

Checklist. Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? Checklist Een nieuwe website, hoe begin ik er aan? 1 1. DOEL Een goede website maakt geïntegreerd deel uit van de communicatie van het bedrijf. :: Doelstellingen. Wat zijn op heden de belangrijkste doelstellingen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Telgids mutaties Versie 1.2

Gebruikers handleiding Telgids mutaties Versie 1.2 Gebruikers handleiding Telgids mutaties Versie 1.2 Bert Witte / Edwin Bom 2006 1 Inhoud Verbinding maken met de webinterface... 3 Hoe exporteer ik een overzicht naar Microsoft Excel... 5 Hoe krijg ik gedetailleerde

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding Amyyon Care Algemeen. Rondomzorg

Handleiding Amyyon Care Algemeen. Rondomzorg Handleiding Amyyon Care Algemeen Inhoudsopgave 1 In- en Uitloggen in Amyyon Care... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Wachtwoord wijzigen... 4 1.3 Uitloggen... 5 2 Bediening en gebruik... 6 2.1 Knoppen en functietoetsen...

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Het wijzigen/beëindigen van een vacature November 2014 Handleiding: Stap 1: Ga naar de website... 1 Stap 2: Ik ben een vrijwilligersorganisatie...

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Welkom!... 2 Inloggen... 3 Organisatiegegevens aanpassen... 4 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ

HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ HRM-Reviews in the Cloud Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten versie januari 0 Wilt u zoeken zoals u in Google zoekt, dan is de homepage uw startpunt. Tik uw zoekvraag in in het zoekveld. Rechts verschijnen

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep

Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep Handleiding Klantportal Mijn Onderwijsgroep De Klantportal van de Onderwijsgroep Noordwest-Holland is een persoonlijk platform waar onze klanten gegevens kunnen beheren, inschrijven op cursussen en informatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio

Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio Inhoud Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio 1 1 Gebruikershandleiding Search Vastgoed Portfolio (SVP) 1 2 Inloggen 2 3 Openingsscherm 4 3.1 Bovenste

Nadere informatie

Instructies annotatie experiment

Instructies annotatie experiment Instructies annotatie experiment Achtergrond Het Rijksmuseum maakt bij het beschrijven van de collectie gebruik van zelf ontwikkelde thesauri en gecontroleerde woordenlijsten. Aan de ene kant kost het

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Startershandleiding ProCheck+

Startershandleiding ProCheck+ Startershandleiding ProCheck+ Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Voor de eerste maal inloggen... 3 2. Systeembeheerder... 5 2.1 Wat kunt u als systeembeheerder ten opzichte van andere gebruikers...

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Legal Intelligence Quick Reference Sheets

Legal Intelligence Quick Reference Sheets Legal Intelligence Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app - downloaden en activeren

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Van AllSolutions QX2 naar AllSolutions10

Van AllSolutions QX2 naar AllSolutions10 Van AllSolutions QX2 naar AllSolutions10 Pagina 1 van 11 Inhoud 1. AllSolutions10 gelanceerd... 3 Responsive... 3 Design... 3 2. AllSolutions10 activeren... 4 3. Aangepaste bovenkant... 5 4. Uw website

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor gemeenten

Handleiding website SVNL voor gemeenten Handleiding website SVNL voor gemeenten Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar) kunt toevoegen?

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature

Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Handleiding vacaturebank Het plaatsen van een vacature Inhoudsopgave Stap 1: Ga naar de website: www.vrijwilligerspunteindhoven.nl...3 Stap 2: Klik op Ik ben een vrijwilligersorganisatie...3 Stap 3: Klik

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Handleiding. Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen. Kwaliteitsregister Verloskundigen

Handleiding. Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen. Kwaliteitsregister Verloskundigen Kwaliteitsregister Verloskundigen Handleiding Gebruik persoonlijk dossier Kwaliteitsregister Verloskundigen Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen T 030 282 31 14 kwaliteitsregister@knov.nl

Nadere informatie

Quickscan Webrichtlijnen

Quickscan Webrichtlijnen Quickscan Webrichtlijnen Gemeente Lingewaard Gemeente Lingewaard Datum 7-3-2016 Auteur Maaike Fuit-Triemstra Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Samenvatting 3 Bevindingen 3 Quickscan 4 Sample 4 Resultaten 5

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie

Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie Handleiding Suwinet-Inkijk Gebruikersadministratie 8 april 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Gebruikersadministratie... 2 1.2 Vragen... 2 2 Inloggen en navigeren... 3 2.1 Inloggen op Suwinet-Inkijk...

Nadere informatie

Handleiding Yellowbrick iphone app.

Handleiding Yellowbrick iphone app. Handleiding Yellowbrick iphone app. versie 1.0 augustus 2013 Download hem gratis! Ga naar www.yellowbrick.be/app en ontdek hem nu. De Yellowbrick iphone app is geschikt voor ios 4.1 en hoger. Voordelig

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Inloggen... 3 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature aanpassen of verwijderen... 8 Een sjabloon voor

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Handleiding Online groepssessie.

Handleiding Online groepssessie. Handleiding Online groepssessie.. Versie oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. De belangrijkste functies. 3 A Uw eerste scherm. 3 B. Teksten / berichten typen. 3 C Microfoon en webcam aanzetten.

Nadere informatie

De website eenvoudig aanpassen

De website eenvoudig aanpassen De website eenvoudig aanpassen Handleiding Zelf aan de slag met de website V5 Inhoud Gefeliciteerd met de website. Je kunt de website zelf bewerken en de resultaten bekijken. Via deze handleiding helpen

Nadere informatie

Quickscan Webrichtlijnen

Quickscan Webrichtlijnen Quickscan Webrichtlijnen Gemeente Wijchen Gemeente Wijchen Datum 19-10-2015 Auteur Remco Belgraver Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Samenvatting 3 Bevindingen 3 Quickscan 4 Sample 4 Resultaten 5 Pagina 2

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie