Handleiding CMS Made Simple

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding CMS Made Simple"

Transcriptie

1 Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013

2 Inhoudsopgave 1. Inleiding Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen of aanpassen Nieuws plaatsen Nieuws module Nieuws plaatsen Wijzigen bestaand bericht Toevoegen van afbeeldingen Afbeeldingen uploaden Afbeeldinggrootte Afbeelding toevoegen aan artikelen Toevoegen van links Vragen over CMS Made Simple... 19

3 1. Inleiding Uw website is ontwikkeld met behulp van het pakket CMS Made Simple. Hierdoor is de website eenvoudig te beheren middels een zogenaamd Content Management System (CMS). Om het gebruik van dit CMS zo gemakkelijk mogelijk te maken zijn in dit document de meest voorkomende handelingen uitgelegd: Inloggen & uitloggen in het CMS; Plaatsen van teksten op pagina s; Plaatsen van teksten in de nieuwsmodule; Toevoegen van afbeeldingen; Toevoegen van links; Vragen over CMS Made Simple. Buildnet Webservices B.V.

4 2. Inloggen en uitloggen Inloggen Open de internet browser (bijv. Internet Explorer) en ga naar de website toe, wanneer er achter het adres /admin wordt toegevoegd opent het CMS. Bijvoorbeeld: Hier kan vervolgens ingelogd worden met de gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze gegevens staan in het opleverdocument dat bij de website is geleverd. Nu opent het hoofdscherm van het CMS en is er toegang tot de verschillende onderdelen van de website.

5 Uitloggen Het is verstandig om na het aanpassen van de website uit te loggen. Klik hiervoor op de rode uitlog knop. Deze staat rechtsboven in het hoofdscherm van CMS Made Simple.

6 3. Plaatsen van teksten op pagina s Menubalk In dit document wordt veelvuldig verwezen naar de linker menubalk. In deze menubalk ziet uw o.a. Cms, Inhoud, Opmaak, Mijn instellingen enz. Afhankelijk van de modules op de website kan het zijn dat er meerdere elementen zijn. Zie rode omlijning

7 Tekst plaatsen of aanpassen Om tekst te wijzigen wordt allereerst de betreffende pagina geopend. Kies in de menubalk voor Inhoud en vervolgens voor pagina s. Vervolgens verschijnt het overzicht van alle aanwezige pagina s. Kies in dit overzicht de pagina waar de tekst aangepast moet worden. Dit kan gedaan worden door of op de titel van de pagina te klikken of op het 3 de icoon van rechts Bewerk

8 Vervolgens opent het scherm van de betreffende pagina. Dit ziet er als volgt uit: Deze pagina bestaat uit de volgende elementen: Inhoudstype Hier kan het type pagina geselecteerd worden. Aangeraden wordt om dit niet aan te passen, bij oplevering van de website worden hiervoor de juiste keuzes gemaakt. Titel De titel van de pagina kan hier aangepast worden. Menutekst Hier is het mogelijk om de link in het menu aan te passen. Deze is vaak gelijk aan de titel maar kan gewijzigd worden. Bovenliggend Uitgebreide websites zijn vaak onderverdeeld in hoofdpagina s en subpagina s. Hier kan aangegeven worden of de huidige pagina (als subpagina) onder een hoofdpagina moet komen.

9 Intro Hier kunt u een korte samenvatting typen over het onderwerp. Content Dit is het belangrijkste vak waar de tekst aangepast kan worden. Het kan zijn dat de betreffende pagina van de website meerdere blokken tekst heeft, in dat geval is er voor elk blok een apart invulveld. Tekst aanpassen In het invulveld kan de tekst van de pagina aangepast worden. Het aanpassen en de functies hebben veel overeenkomsten met het gebruik van Word. Zo kan de tekst opgemaakt worden door het lettertype te vergroten of verkleinen en aanpassingen als vetgedrukt, cursief en onderstreept door te voeren. Tekst kopiëren van uit Word Wanneer tekst vanuit Word in het CMS geplaatst wordt vereist dit een extra tussenstap. Wanneer tekst in Word wordt gekopieerd en direct in het invulveld wordt geplakt ontstaan er namelijk conflicten in de opmaak. De oorzaak hiervan is dat Word verborgen opmaak informatie meestuurt. Deze opmaak informatie kan verwijderd worden door de gekopieerde tekst eerst in Kladblok* te plakken. De tekst in Kladblok kan vervolgens gekopieerd worden en direct in het content vlak geplakt worden. Als de aanpassingen naar wens zijn kunnen deze aan de onderkant van de pagina worden opgeslagen. Hier zijn twee mogelijkheden voor: Toepassen: opslaan en doorwerken in hetzelfde scherm; Versturen: opslaan en dit scherm afsluiten en terugkeren naar het pagina overzicht. Met de knop Annuleren worden de wijzigingen geannuleerd en blijft de pagina zoals deze oorspronkelijk was. Controleer na het toepassen of versturen van de wijzigingen direct op de website of deze naar wens zijn. * Kladblok vindt u onder Start Alle programma s Bureau accessoires Kladblok.

10 4. Nieuws plaatsen Nieuws module Voor het plaatsen van nieuws is een aparte module toegevoegd aan de website. Deze is uiteraard alleen actief wanneer er ook een nieuwspagina op de website is. Het plaatsen van nieuws gaat als volgt: Kies in de menubalk voor inhoud en daarna voor Nieuws. Vervolgens verschijnt een overzicht van alle eerder geplaatste nieuwsberichten.

11 Nieuws plaatsen Kies voor het plaatsen van een nieuwsbericht Artikel toevoegen onderaan de nieuwslijst. De volgende pagina verschijnt en bestaat uit de volgende elementen: Titel Vul hier de titel in van het nieuwsbericht. Categorie Wanneer er verschillende soorten nieuwsberichten zijn, zijn deze vaak onderverdeeld in categorieën. De juiste categorie kan hier geselecteerd worden. Samenvatting Op de nieuwspagina worden alle nieuwsberichten (evt. van een bepaalde categorie) getoond. De bezoeker ziet hier dan alleen de eerste alinea met daarachter een Lees Verder knop. In dit veld wordt deze eerste alinea ingevuld.

12 Inhoud De rest van het nieuws artikel wordt hier geplaatst. De eerste (eerder ingevulde) alinea hoeft hier niet nogmaals ingevoerd te worden, deze wordt automatisch toegevoegd aan het bericht. Overig Onder deze velden zijn nog een aantal extra mogelijkheden m.b.t. de plaatsing van het bericht. Zo is er de mogelijkheid om het bericht als concept op te slaan zodat een bericht klaar gezet kan worden en bij plaatsing alleen nog hoeft te worden aangepast. Nadat de beschreven velden zijn ingevoerd wordt wederom gekozen voor toepassen, versturen of annuleren. Wijzigen bestaand bericht Het aanpassen van een bestaand bericht is vrijwel gelijk aan het toevoegen van een nieuw bericht. Kies in het hoofdmenu het artikel dat aangepast moet worden. Vervolgens verschijnt het nieuwsbericht in beeld en kan de tekst aangepast worden.

13 5. Toevoegen van afbeeldingen Met behulp van het CMS is het eenvoudig om pagina s of nieuwsartikelen te voorzien van afbeeldingen. Hiervoor wordt de afbeeldingbeheer module gebruikt die te vinden is in de menubalk onder Inhoud. Afbeeldingen uploaden Voordat afbeeldingen toegevoegd kunnen worden aan artikelen moeten deze eerst naar de website worden geupload. Zodra afbeeldingbeheer is geopend verschijnt een overzicht van reeds geuploade bestanden al dan niet geordend door middel van mappen. Kies bij bestand uploaden voor bladeren om de gewenste afbeelding op de lokale pc op te zoeken en te versturen naar de website. Kies voor Versturen zodra de afbeelding is aangeklikt. Vervolgens verschijnt de afbeelding in het overzicht en kan deze gebruikt worden op de pagina s. Afbeeldinggrootte Zorg ervoor dat afbeeldingen zo geupload worden dat ze direct op de website geplaatst kunnen worden. Dit houdt in dat de afbeelding op maat gemaakt is qua afmetingen en kwaliteit. Let op een afbeelding

14 voor een computerscherm hoeft niet scherper te zijn dan 72dpi. Dit is namelijk het maximale dat een beeldscherm aan kan. Let verder op dat de afbeeldingen zo klein mogelijk qua grootte zijn. Hoe groter de afbeelding hoe langer het duurt voordat deze geladen is. Houd hier aan dat foto s van meer dan 500 KB eigenlijk te groot zijn.

15 Afbeelding toevoegen aan artikelen Nu de afbeelding is verstuurd naar de website kan deze gebruikt worden in een artikel. Open hiervoor het betreffende artikel zoals beschreven staat in hoofdstuk 3. Op de plek waar de afbeelding moet komen wordt de cursor (1 keer klikken met de muis) geplaatst. Kies vervolgens boven in voor Afbeelding invoegen / bewerken. De betreffende icoon hiervoor is hieronder weergegeven. Nu verschijnt er een pop up scherm waar de afbeelding kan worden gekozen. Mocht deze niet verschijnen kan het zijn dat de browser deze blokkeert. Controleer hiervoor uw browser instellingen. Dit scherm bestaat uit de volgende onderdelen: Bestand/URL Hier kan de afbeelding gekozen worden door op de icoon bladeren te klikken. Uit het overzicht van alle afbeeldingen uit afbeeldingbeheer kan de betreffende foto gekozen worden.

16 Beschrijving Hier kan de beschrijving van de foto worden toegevoegd. Deze omschrijving helpt bij het beter gevonden worden in zoekmachines. Tevens wordt de beschrijving getoond wanneer de afbeelding onverhoopt niet getoond wordt. Titel Vul hier de titel van de afbeelding in, ook dit helpt bij het beter gevonden worden binnen zoekmachines. Kies vervolgens voor Invoegen. De afbeelding is nu toegevoegd aan de pagina, verstuur vervolgens de pagina om de afbeelding op de website te controleren.

17 Toevoegen van links Websites bestaan uit content en links naar andere content. Er zijn meerdere soorten links, zoals een link naar een andere pagina binnen de website, een link naar een andere website maar ook naar bijvoorbeeld documenten of afbeeldingen. Uiteraard kunnen deze links met behulp van het CMS worden ingesteld. Selecteer op de pagina waar een link toegevoegd moet worden de tekst welke een link moet worden, bijvoorbeeld: In dit geval wordt alleen het woord link de link waar de gebruiker op kan klikken. Kies vervolgens voor Link invoegen/bewerken. Deze is te herkennen aan de grijze schakelaartjes die in elkaar haken. Een nieuw venster verschijnt waar u de volgende mogelijkheden heeft:

18 URL De URL is het adres waar de link naar toe verwijst. Dit kan bijvoorbeeld zijn. Wanneer dit wordt ingevuld wordt de bezoeker door verwezen naar de website van Buildnet. Vergeet hierbij niet om voor www te zetten. Een andere optie is om in plaats van naar een website te linken, te linken naar een adres. Vul hiervoor het adres in met daarvoor mailto:. Als voorbeeld: Wanneer een bezoeker hierop klikt, opent direct Outlook en wordt er een nieuwe mail gemaakt naar het ingevulde adres. Zoals gezegd is het ook mogelijk om naar een document of bestand te verwijzen, klik hier voor op bladeren zodat de inhoud van bestandsbeheer verschijnt. Bestandsbeheer werkt gelijk aan afbeeldingbeheer alleen is het hier mogelijk om ook andere type bestanden te uploaden, bijvoorbeeld een Word of PDF document. Let wel op dat voordat hier gekozen kan worden voor een document, deze eerst via Inhoud, Bestandsbeheer geupload moet zijn. De werkwijze hiervan is gelijk aan afbeeldingbeheer. Doel Met deze optie kan er voor gekozen worden om een link in een nieuw venster te openen. Kies hiervoor In nieuw venster openen (_blank). Dat is handig voor links naar externe pagina s omdat de bezoeker dan ook gewoon op de website blijft. In alle andere gevallen kan de standaard optie In dit venster / frame openen gebruikt worden. Kies vervolgens voor Invoegen. De link is nu toegevoegd aan de pagina, verstuur vervolgens de pagina om de link te controleren. Doe dit altijd want niets is zo vervelend voor een bezoeker als een niet werkende link.

19 Vragen over CMS Made Simple CMS Made Simple is voorzien van een uitgebreid help systeem dat bereikt kan worden door op de betreffende pagina waar u een vraag over heeft op het uitleg icoon te klikken. Deze helpfunctie is in verschillende talen beschikbaar waaronder Nederlands. Mocht dit niet voldoende zijn kunt u terecht op de support pagina van Buildnet. Op staan de meest gestelde vragen van onze klanten, uiteraard voorzien van een antwoord. Weet u zeker dat uw vraag er niet tussen zit zijn wij altijd te bereiken op support@buildnet.nl of tijdens kantooruren op het telefoonnummer

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel.

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel. CMS PvdA Algemene informatie Inlogpagina: https://gr2010.pvda.nl Preview De preview pagina kan worden gebruikt om nog niet gepubliceerde artikelen te bekijken. Het is erg aan handig om deze preview te

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (SEPTEMBER 2019) Inhoud: Inlogprocedure blz. 2 Start Berichten Schrijven blz. 4 Foto toevoegen blz. 6 Foto UPLOADEN naar mediatheek blz. 8 Invoegen PDF-bestand

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Uw eigen website onderhouden. How To

Uw eigen website onderhouden. How To Uw eigen website onderhouden How To Over uw website Met uw website wordt uw bedrijf online goed gevonden. Het is als het ware een online visitekaartje voor uw (potentiële) klanten. Het voordeel van een

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen

5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen 5. Een nieuw grijs blok onderaan plaatsen Onderstaande instructie is geschreven om een nieuwe grijze footer onder aan je site te maken. Deze footers kun je makkelijk gebruiken om mensen naar een bepaald

Nadere informatie

Gebruikershandleiding phpwcms

Gebruikershandleiding phpwcms Gebruikershandleiding phpwcms Werken met phpwcms Voskotan Webservices http://www.voskotan.com Voskotan Webservices Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 3 3 Inloggen... 3 4 Beheer

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER

HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER HANDLEIDING CMS WEBSITE HV & CV QUICK ROL: TEAMLEIDER/TEAMOUDER Editie 2013 Versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 INLOGPROCEDURE... 3 2.1 WEDSTRIJDVERSLAG MAKEN...4 2.2 TEAMPAGINA AANPASSEN...7 3

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv

Handleiding Berichtensysteem. Multitask ICT bv Handleiding Berichtensysteem Multitask ICT bv Inhoudsopgave 1 Inloggen 3 2 Berichten 4 2.1 Berichten bekijken 5 2.1.1 Ongelezen berichten 5 2.1.2 Zoeken 5 2.1.3 Berichten accorderen 5 2.1.4 Bericht gelezen

Nadere informatie

Handleiding. Meetingpoint DAK

Handleiding. Meetingpoint DAK Handleiding Meetingpoint DAK 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inloggen 3 3. Aanvragen van polis 4 3.1 Invoeren van een nieuwe relatie 4 3.2 Relatie zoeken 6 3.3 Invoeren van een offerte of polis

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis

Winkelparade.nl. De krant voor winkelen in Nederland. Handleiding Winkelparade Parade Basis Winkelparade.nl De krant voor winkelen in Nederland Handleiding Winkelparade Parade Basis Inhoudsopgave Inloggen...3 Het hoofdmenu...4 Mijn zoekwoorden invoeren of wijzigen... 5 Een nieuw nieuwsbericht

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Woocommerce

Wordpress Handleiding Woocommerce Wordpress Handleiding Woocommerce In deze handleiding is uitleg te vinden over het toevoegen of het bewerken van producten in de plugin Woocommerce in Wordpress. WordPress Handleiding Producten in Woocommerce

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

CMS made simple Handleiding CMS: deel 1. Tekst en Links. drs. Erik van der Pol. Januari 2014, Versie 1.1

CMS made simple Handleiding CMS: deel 1. Tekst en Links. drs. Erik van der Pol. Januari 2014, Versie 1.1 CMS made simple Handleiding CMS: deel 1 Tekst en Links drs. Erik van der Pol Januari 2014, Versie 1.1 Introductie Deze handleiding is geschreven om met het beheermenu van CMS Made Simple (CMS) de website

Nadere informatie

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1

Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Handleiding Windmill CMS - Connectholland 2010 1 Index Windmill CMS pag. 5 Inloggen Windmill CMS pag. 5 Opbouw website & terminologie pag. 6 Artikel algemeen pag. 6 Contentblok algemeen pag. 7 Menubalk

Nadere informatie

Handleiding Nedmin V4. Content Management Systeem Versie 1.1

Handleiding Nedmin V4. Content Management Systeem Versie 1.1 Handleiding Nedmin V4 Content Management Systeem Versie 1.1 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen 4 3. Website 6 3.1 Pagina s 6 3.1.1 Pagina toevoegen 7 3.1.2 Pagina bewerken 9 3.1.3 Tekst toevoegen 10 3.1.4

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Microsoft Outlook 365

Microsoft Outlook 365 Microsoft Outlook 365 Een e-mail versturen met Outlook Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie