HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen."

Transcriptie

1 Terminologie

2 HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for short In de stylesheet wordt de opmaak van de HTML beschreven. Bijvoorbeeld de tekstkleur, achtergronden en positie.

3 Modules, componenten, plugins Modules: Onderdelen op de pagina die inhoud bevatten. (zie Wat zijn modules voor meer informatie) Componenten: zelfstandige programma's binnen Joomla! Plugins: Kleine programma's die functionaliteit toevoegen

4 Hoe kom ik in de Backend? Als je iets wilt wijzigen aan je site moet je inloggen in de backend. Dat kan via het volgende scherm:

5 Categorieën

6 Categorieën Categorieën zijn handig voor: Zoekmachines Overzicht houden Om categorieën toevoegen klik je op inhoud en dan op categorieën. Selecteren en sorteren van artikelen Het weergeven van groepen artikelen Het beheren van gebruikersrechten

7 Categorieën Categorieën toevoegen -Klik voor het toevoegen van een categorie op -Je kunt categorieën in een categorie maken.

8 Categorieën Categorieën toevoegen Vul een naam in voor de categorie Selecteer de overkoepelende categorie (indien aanwezig) Sla de categorie op. Na het opslaan kan je artikelen toevoegen aan de categorie Beschrijf eventueel de categorie voor jezelf of anderen.

9 Categorieën Artikelen toevoegen aan Categorieën Je kunt op twee manieren artikelen toevoegen aan een categorie: 1: Per artikel 2: Met meerdere artikelen tegelijk Ga eerst naar inhoud, artikelen

10 Categorieën Artikelen toevoegen aan Categorieën Eén artikel: Klik in het artikelbeheer op het artikel aan dat je toe wilt voegen. Je komt in het volgende scherm Selecteer hier de categorie en sla je artikel op.

11 Categorieën Artikelen toevoegen aan Categorieën Meedere artikelen: Selecteer de artikelen die je wilt toevoegen. (vink ze aan) Scroll naar de onderkant van de pagina. Je ziet dit: Selecteer de categorie en klik op verwerken. Je artikelen staan nu in de gekozen categorie.

12 Artikelen toevoegen en bewerken

13 Artikelen toevoegen Een website bestaat voornamelijk uit artikelen (articles / pagina's) Om een artikel aan te maken ga je naar het tabblad inhoud en klik je op artikelen

14 Artikelen toevoegen Het volgende scherm verschijnt: Artikelbeheer

15 Artikelen toevoegen Belangrijke knoppen in het artikelbeheer Nieuw artikel toevoegen Bestaand artikel bewerken (vink eerst een artikel aan) Artikel zichtbaar maken voor bezoekers van je site Artikel onzichtbaar maken voor bezoekers van je site Artikel markeren als speciaal (je kunt deze artikelen apart selecteren en weergeven) Artikel verwijderen Artikel opslaan in het archief (handig voor oude artikelen die je nog wel wilt bewaren, maar niet op de website wilt tonen) Opties voor alle artikelen wijzigen

16 Artikelen toevoegen Om een artikel toe te voegen klik je op Of direct in het menu op:

17 Artikelen toevoegen Je ziet het volgende scherm: Vul hier de titel in (deze verschijnt boven je artikel op je website) Hier staat de alias (die verschijnt in je url, bijv Selecteer evt. een categorie Hier kan je beginnen met het schrijven van je artikel.

18 Artikelen toevoegen Als je (even) klaar bent met schrijven klik je op één van de volgende knoppen: (rechtsboven in je scherm) Je artikel opslaan en daarna door gaan met schrijven Je artikel opslaan en afsluiten. Je gaat automatisch naar het artikeloverzicht. Je artikel opslaan en direct aan een nieuw artikel beginnen Stoppen met bewerken. Je artikel of wijzigingen worden niet opgeslagen. Hier vind je een heleboel handige tips en informatie over Joomla!

19 Artikelen toevoegen Als je een artikel heb opgeslagen kan je het terugvinden in het artikelbeheer. Of gebruik de zoekfunctie Of gebruik filters om te zoeken op categorie of auteur Zoek je artikel op in de lijst

20 Artikelen toevoegen Tips en tricks: Je artikel verschijnt niet automatisch op je website. Je hebt een menu-item of een andere link nodig om het te kunnen zien. Plak nooit teksten direct uit Word of OpenOffice in je website. Gebruik eerst het kladblok (te vinden in bureau-accesoires) om de opmaak uit je tekst te halen (zie ook de slides over tekstverwerken). Prop niet te veel tekst in één artikel en houd artikelen overzichtelijk met behulp van kopjes en alinea's.

21 Artikelen bewerken Als je een artikel hebt toegevoegd kan je het bewerken door erop te klikken in het Artikelbeheer. Je ziet dit scherm: Je kunt alle onderdelen van het artikel wijzigen. Deze wijzigingen verschijnen direct op je site nadat je op 'opslaan' hebt geklikt.

22 Artikelen bewerken Je bewerkt de inhoud van je artikel via de JCE-editor De JCE-Editor is de meestgebruikte editor. Deze tekstverwerker doet eigenlijk hetzelfde als Word of de OpenOffice writer. Wat kan je allemaal met deze editor doen? Tekstschrijven Tekst opmaken Tabellen maken Links maken Plaatjes toevoegen

23 Artikelen bewerken De editor verschijnt automatisch als je een artikel aanmaakt of bewerkt:

24 Artikelen bewerken Tekstverwerken Met de editor kan bijna net als op een gewone computer teksten bewerken. Je ziet hieronder de functies die te maken hebben met tekst. Onderstrepen Schuingedrukt Vette tekst Uitlijnen Quote Opmaak selecteren Opmaak verwijderen HTML opschonen Lettertype Tekstgrootte Tekstkleur Arceren Knippen Plakken Lijst invoegen Speciale tekens invoegen

25 Teksten bewerken is makkelijk! Selecteer de tekst die je wilt bewerken en druk op de juiste knop.

26 Artikelen bewerken Tips & Tricks Tekstverwerken Als je kopjes aan je artikel toe wilt voegen, maak ze dan niet vet, maar maak er heading van. Je selecteert de tekst en klikt vervolgens op: Kies vooral voor Heading 2 (dat vindt Google handig) Je template maakt je headings automatisch op zodat ze bij de rest van het ontwerp passen. Plak nooit teksten direct uit Word of OpenOffice in je website. Deze teksten bevatten vaak opmaak (lettertypes, lettergrootte). Als je deze teksten op de website zet ziet het er rommelig uit. Gebruik daarom eerst het kladblok (te vinden in bureau-accesoires) om de opmaak uit je tekst te halen. 1: kopieer en plak je tekst in het kladblok 2: kopieer en plak je tekst vanuit het kladblok naar de editor in Joomla!

27 Artikelen bewerken Links toevoegen Soms wil je in artikelen kunnen klikken op tekst. Om een link naar een andere pagina te maken doe je het volgende: 1: Selecteer je tekst 2: Klik op: 3: Het volgende scherm verschijnt:

28 Artikelen bewerken Links toevoegen Vul een URL in vb: -Hier verschijnt je linktekst- of Selecteer een menuitem, artikel of contactpersoon op je site Geef aan hoe de link moet openen: -in een nieuw venster -in hetzelfde venster Vul een titel in die verschijnt als je met je muis over de link gaat.

29 Artikelen bewerken Links toevoegen Je link verschijnt onderstreept en blauw in de tekst. Om de link te bewerken klik je op de link en daarna op Je kunt ook de rechter muisknop gebruiken. Rechtermuisklik op de link. Klik daarna op insert/edit link

30 Artikelen bewerken Afbeeldingen toevoegen

31 Artikelen bewerken Afbeeldingen toevoegen Klik op één van de afbeeldingsknoppen als je een afbeelding wilt invoegen:

32 Artikelen bewerken Je ziet dit pop-upscherm: Afbeeldingen toevoegen Selecteer hier de afbeelding die je wilt gebruiken Staat de afbeelding nog niet op de server? Met deze knop kan je een afbeelding uploaden

33 Afbeeldingen uploaden Dit scherm verschijnt als je op Uploaden hebt geklikt. Om een afbeelding te uploaden, sleep je hem in het scherm, of klik je op browse. Je kunt dan een bestand op je computer selecteren. Klik op Upload om het bestand definitief op je website te zetten.

34 Artikelen bewerken Afbeeldingen toevoegen Als je juiste afbeelding hebt gevonden vul je het volgende in: Een alt-text (een beschrijving van de afbeelding) Hoe groot de afbeelding moet zijn (in pixels) Rand om de afbeelding (border) Ruimte ten opzichte van de tekst (marge in pixels) Uitlijning van de afbeelding (links, recht, boven of onder)

35 Afbeeldingen toevoegen Bekijk hier hoe de afbeelding eruit gaat zien Tevreden? Klik op insert om de afbeelding in je artikel op te nemen

36 Afbeeldingen toevoegen Links toevoegen Je afbeelding verschijnt in de tekst. Om de Afbeelding te bewerken klik je op de afbeelding en daarna op Je kunt ook de rechter muisknop gebruiken. Rechtermuisklik op de afbeelding. Klik daarna op insert/edit image

37 Speciale artikelen U hebt de optie om artikelen speciaal te maken ( featured ) Op deze manier kan je artikelen onderscheiden die op dat moment belangrijker zijn dan anderen. Bijvoorbeeld: -Nieuwsartikelen die je op de voorpagina wilt tonen -De belangrijkste artikelen van dit moment (actueel)

38 Speciale artikelen Je kunt artikelen op verschillende manieren speciaal maken: 1: Bij het bewerken van het artikel zelf: (selecteer yes in het dropdownmenu) 2: In de artikellijst: (Klik speciaal aan of uit)

39 Menu s en menu-items

40 Een menu toevoegen Om een menu toe te voegen ga je naar het menubeheer

41 Een menu toevoegen Je ziet het volgende scherm: Voeg een menu toe met de knop nieuw of via het menu.

42 Een menu toevoegen Het volgende scherm verschijnt: Klik op opslaan Vul een titel in Vul hier een beschrijving in voor jezelf of anderen. Vul hier een type in (Het type is eigenlijk de id van het menu, een unieke naam)

43 Een menu toevoegen Je menu verschijnt in de lijst. Om een menu te bewerken vink je het aan. En klik je op bewerken Let op, als je op de naam van een menu klikt, Kom je bij de onderliggende menu-items.

44 Een menu-item toevoegen Om een menu toe te voegen ga je naar het menubeheer en klik je op je menu. Of je klikt direct je menu

45 Een menu-item toevoegen Je ziet dit scherm: Klik hier om een nieuw item toe te voegen Hier staan de menu items

46 Een menu-item toevoegen Sla het item op Selecteer een menu-itemtype Selecteer een menu-item-titel Selecteer eventueel een alias (dit verschijnt in je url) Selecteer een bovenliggend menu-item

47 Modules

48 Modules Wat is een module? Een module is eigenlijk een blok op de pagina. In een module kan van alles staan. In Joomla wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen artikelen en modules. Een artikel vormt de basis van de pagina. Modules staan om het artikel heen. Bekijk het voorbeeld op de volgende slide:

49 Items publiceren en depubliceren

50 Items publiceren en depubliceren In de CMS kunnen de volgende items eenvoudig zichtbaar en onzichtbaar gemaakt worden: Artikelen Categorieën Menu-items Modules Bij al deze items gaat dat gelukkig hetzelfde

51 Items publiceren en depubliceren Dit item is niet gepubliceerd Dit item is gepubliceerd Om de status van een item te wijzigen klik je op de of de. De pagina vernieuwt zich. Je komt op hetzelfde scherm en ziet direct in de lijst of je item zichtbaar of onzichtbaar is.

52 Items publiceren en depubliceren Depubliceren en publiceren kan ook in het item zelf Dat kan hier.

53 Bestanden toevoegen Via een site deel je ook vaak bestanden Afbeeldingen Pdf's Powerpointpresentaties Etc.

54 Bestanden toevoegen Al de bestanden die je op je site gebruikt moet je eerst uploaden via het mediabeheer:

55 Bestanden toevoegen Je kunt een map selecteren en het bestand toevoegen via deze knop:

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Het scherm is verdeeld in enkele blokken.

Het scherm is verdeeld in enkele blokken. Log in op de achterkant van de website door naar http://www.cbs-sjaloomschool.picto.nl/joomla/administrator te gaan. Ingelogd zie je dit controle paneel. Je ziet het hoofdmenu van het beheerdersaccount.

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Luna 3.0 Basishandleiding

Luna 3.0 Basishandleiding Basishandleiding Basishandleiding U logt in met de gegevens die u van ons heeft ontvangen. In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld de website www.bijbaantjegroningen.nl. U komt dan in het volgende

Nadere informatie

Inloggen in Joomla! Inloggen op de voorkant (bezoekerszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl Log in met de verstrekte gegevens

Inloggen in Joomla! Inloggen op de voorkant (bezoekerszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl Log in met de verstrekte gegevens Inloggen in Joomla! Inloggen op de voorkant (bezoekerszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl Log in met de verstrekte gegevens Inloggen op de achterkant (beheerderszijde) Ga naar hoogkerk.groningerwijken.nl/administrator

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Joomla 1.5 NetMatters

Handleiding Joomla 1.5 NetMatters Handleiding Joomla 1.5 NetMatters 1 Introductie Dit document bevat een beknopte handleiding van Joomla. Deze informatie stelt een gebruiker in staat om een aantal basishandelingen in het systeem te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN

TEKST INVOEREN EN BEWERKEN TEKST INVOEREN EN BEWERKEN Het invoeren en bewerken van tekst gaat via de editor. Onderstaand een overzicht van de te gebuiken knoppen (indien je rechts op de knoppen klik krijg je de betekening in tekst

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Handleiding beheer website

Handleiding beheer website v.v. OSC Handleiding beheer website www.vvosc.nl Geschreven door: Sander de Wildt 10-7-2014 Contact: webbeheer@vvosc.nl Versie 1.3 Inhoud Handleiding beheer website www.vvos.nl... 2 Algemeen... 2 Je teampagina/websiteonderdeel

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Handleiding BVBZ site voor Leden

Handleiding BVBZ site voor Leden Fred Maaskant Blad1 van 7 Inleiding De BVBZ site maakt gebruik van Joomla. Deze software maakt het mogelijk voor een ieder die daarvoor in aanmerking komt een artikel aan te leveren voor haar/zijn gedeelte

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Uw eigen website onderhouden. How To

Uw eigen website onderhouden. How To Uw eigen website onderhouden How To Over uw website Met uw website wordt uw bedrijf online goed gevonden. Het is als het ware een online visitekaartje voor uw (potentiële) klanten. Het voordeel van een

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

De website eenvoudig aanpassen

De website eenvoudig aanpassen De website eenvoudig aanpassen Handleiding Zelf aan de slag met de website V5 Inhoud Gefeliciteerd met de website. Je kunt de website zelf bewerken en de resultaten bekijken. Via deze handleiding helpen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (SEPTEMBER 2019) Inhoud: Inlogprocedure blz. 2 Start Berichten Schrijven blz. 4 Foto toevoegen blz. 6 Foto UPLOADEN naar mediatheek blz. 8 Invoegen PDF-bestand

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares.

HAND- OUT. https://www.uwdomein.com/qzadmin. password: statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com. support http://help.suares. HAND- OUT website: inloggen: login name: password: http://www.uwdomein.com https://www.uwdomein.com/qzadmin statistieken https://qwikstats.suares.com/www.uwdomein.com support http://help.suares.nl/ Kuki+Ko

Nadere informatie

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER

EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER John Valk 2012, 1e versie 1 EEN WEBLOG MAKEN MET BLOGGER.COM Meld je aan Ga naar internet naar de site: www.blogger.com Het onderstaande venster verschijnt. Meld je aan met

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

De Teksteditor Hoe werkt het?

De Teksteditor Hoe werkt het? De Teksteditor Hoe werkt het? 19-4-2013 Sanne Wijgergangs Drie-O Automatisering B.V. Inhoud 1. Werken met de teksteditor... 3 1.1 De teksteditor... 3 1.2 Afbeeldingbeheer... 5 1.3 Hyperlink beheer... 7

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!!

PAGINA BEHEER. Heel belangrijk is dat u niet vergeet op te slaan anders gaan al uw wijzigingen verloren, deze knop vind u bovenin de pagina!!! HANDLEIDING DIGIMANAGER PAGINA BEHEER In het pagina beheer heeft u de mogelijkheid om de content van uw website in te vullen en aan te passen. om invullingen en wijzigingen uit te voeren gaat u naar het

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress):

Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress): Aanmaken boomhut/uit de school geklapt nieuwsbrief bericht op de website (Wordpress): Stap 1 Inloggen op website Stap 2 Maak een nieuw bericht. Dit kan op meerdere manieren. Via de menubalk bovenin: Of

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Een checklist invoegen in je pagina

Een checklist invoegen in je pagina Een checklist invoegen in je pagina Een checklist bestaat uit 2 onderdelen, een tabel en een checkbox. Als eerste moet er een tabel gemaakt worden zodat de checkbox in de tabel kan worden ingevoegd. Ook

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Vragen opmaken in de editor

Vragen opmaken in de editor Vragen opmaken in de editor De tekstvakken van WTMaak zijn in versie 5.0 opgebouwd volgens de HTML5-methode. Hiermee kunt u direct zien wat u invoegt of opmaakt, de zogenaamde WYSIWYG methode (What You

Nadere informatie