GarantiBank neemt voorschot op de toekomst met Exchange Server 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GarantiBank neemt voorschot op de toekomst met Exchange Server 2007"

Transcriptie

1 GarantiBank neemt voorschot op de toekomst met Exchange Server 2007 Het messagingplatform van Garantibank was nog gebaseerd op Exchange Server 2000, aangevuld met uiteenlopende oplossingen voor onder meer mobiele communicatie, spamfiltering en dergelijke. De migratie naar één geïntegreerd Microsoft platform op basis van Exchange Server 2007 is zowel voor IT-beheer als de gebruikers een enorme stap naar de toekomst. Inleiding Ruud Mooring, Manager ICT Infrastructure & Datacommunications voor GarantiBank International en Charles Toepoel, systeem- en netwerkbeheerder, vertellen over de revolutie die zich in de communicatie van hun organisatie voltrekt. Garantibank International is een bancaire instelling. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en is een dochter van Garanti Turkije. De bank heeft vestigingen in Duitsland en Roemenie. Met name Roemenië is een groeimarkt. De bank is dit jaar van plan acht vestigingen te openen, naast de huidige twee. In 2005 heeft General Electric, grootste financiele dienstverlener ter wereld, 25,5% verworven in Garanti. Ruud Mooring: Velen zullen ons vooral kennen van producten als de Gouden Internet Spaarrekening en de Gouden Klaver Spaarrekening. Goede rentes, niet de allerhoogste in de markt, maar wel de meest consistente. Daarnaast zijn we in de zakenwereld goed vertegenwoordigd met onze producten. GarantiBank International doet nog meer. Naast de dienstverlening aan particulieren is de bank ook actief en in hoge mate gespecialiseerd in internationale kredietverlening, met name handelsfinanciering (trade finance). Bij deze vorm van kredietverlening is het een vereiste om veel gespecialiseerde kennis in huis te hebben over de diverse markten in Europa en ook ver daarbuiten. Handelsfinancieringen is een relatief "veilige" manier van kredietverlening, want de bank heeft eigenlijk altijd de goederen als onderpand.

2 Huidige situatie Charles Toepoel: Onze huidige Exchange Server 2000 omgeving telt circa 150 mailboxen. Daarnaast heeft elke afdeling zijn eigen Public Mail Folders, voor onder meer contacten, agenda s en binnenkomende mail. Daar wordt constant en vaak gebruik van gemaakt, de public folders en de informatie in de mailboxen zijn min of meer de ruggengraat van onze bank. Ruud Mooring: Het is nog niet zo lang geleden dat wij overgeschakeld zijn naar Exchange Server Bij de implementatie daarvan zijn wij begeleid door IT-medewerkers van ons hoofdkantoor in Turkije. Die klus is jammer genoeg nooit helemaal naar wens afgemaakt. Op zich draait het allemaal wel, maar we missen een aantal aspecten, waaronder een gedegen forest-structuur en een beleid op basis van group policies. Wil je dat goed opzetten, dan moet je kennis in huis hebben, en die was bij ons slechts ten dele aanwezig. Het gevolg is wel, dat we nu een dagtaak hebben aan het updaten, finetunen en veilig houden van de IT-omgeving. Het hart van die IT-omgeving telt meer dan dertig hardwareservers, waarop tal van applicaties draaien. Veel daarvan zijn niet-microsoft, waaronder applicaties voor spamfiltering en mobiele communicatie. Ruud Mooring: Garantibank doet voor een groot deel dezelfde business als de grotere banken, maar wel op een kleinere schaal: we werken met dezelfde of vergelijkbare applicaties en hebben dan ook hetzelfde aantal machines staan als een grote bank, hoewel die bij ons minder krachtig kunnen zijn. Noodzaak tot vernieuwing Ruud Mooring: Wij zijn een financiële instelling en bovendien een buitenlandse organisatie. Je beveiliging moet dan niet 100% in orde zijn, maar bij wijze van spreken 200%. We kunnen dan ook niet zo maar wat gaan experimenteren met een nieuwe IT-omgeving. Toch liepen we al een tijdje met plannen rond om onze IT-omgeving rigoureus aan te pakken en nog professioneler op te zetten. Je moet dan kiezen voor een goede en solide omgeving en investeren in kennis (dat hebben we bij de vorige migratie (naar Windows 2000) verzuimd. We hadden al wel de keuze gemaakt om met Microsoft software verder te gaan, maar wisten nog niet met welke oplossingen we in één keer een flinke stap voorwaarts konden maken.

3 Het voorstel van Microsoft partner Wortell om samen met hen en onder begeleiding van Microsoft zelf alvast met een pre-release van Exchange Server 2007 aan de slag te gaan, was precies het zetje dat we nodig hadden en had op geen beter moment kunnen komen. Dit betekende namelijk automatisch in verband met de gestelde eisen aan de Domain Controllers - ook een migratie voor enkele domain controllers en een upgrade naar Windows Server 2003 SP1. Implementatietraject Inmiddels zijn 50 gebruikeraccounts naar Exchange Server 2007 gemigreerd en volgen er binnenkort nog 25. Charles Toepoel: De implementatie en de migratie zijn onverwacht snel verlopen. Zodra de benodigde hardware in huis was, kwamen de engineers van Wortell om alles op te zetten en te configureren. Dat is allemaal razendsnel gegaan. Ruud Mooring: Eigenlijk te snel. Dit alles heeft zich namelijk in de vakantieperiode voltrokken, waardoor onze vijf systeembeheerders niet allemaal bij de implementatie betrokken zijn geweest. Dat is jammer, omdat dit voor ons een prima gelegenheid zou zijn geweest om kennis op te doen. Om die leemte alsnog op te vullen, zullen onze mensen - alvorens we de definitieve versie van Exchange Server 2007 uitrollen - eerst op cursus gaan. Mobiele gebruikers willen mail, agenda en meer Een van de eerste vernieuwingen van Exchange Server 2007 betreft de mobiele omgeving. Ruud Mooring: Het zijn voornamelijk onze executive medewerkers, die al geruime tijd met een mobiele oplossing werken. Op hun Blackberry s krijgen zij via push-technologie hun mail binnen en maken zij er hun afspraken op. We hebben daarvoor in onze Exchange Server 2000 omgeving een aparte hardwareserver draaien met speciale RIM-software. Onderzocht wordt of deze zal worden uitgefaseerd. In Exchange Server 2007 zijn die voorzieningen namelijk standaard al ingebouwd, waardoor zo n aparte applicatie en aparte hardwareserver niet meer nodig zijn. Dat is een belangrijk pluspunt, temeer omdat we zien dat mobiel werken steeds belangrijker begint te worden, niet alleen voor het management, maar ook voor onze andere medewerkers.

4 Charles Toepoel: Ik ervaar nu al dat de nieuwe omgeving aanzienlijk eenvoudiger te beheren is en heb ook het idee dat die gemakkelijker uit te breiden is. Acceptatie van nieuwe omgeving door mobiele gebruikers Ruud Mooring: We hebben een aantal gebruikers gemigreerd van hun mobiele Blackberry s naar smartphones die onder Windows Mobile 5 draaien. Voor hen is de Windows-omgeving wel even wennen, maar het is opmerkelijk hoe snel dat gaat. Dat komt vooral door de vele extra s die Windows Mobile 5 biedt ten opzichte van wat zij eerst hadden. Onze executives hebben nu immers een soort mini pc op zak met krachtige security en grafische eigenschappen. Daarop is bijvoorbeeld een koersverloop haarscherp weer te geven, wat voor mensen in de financiële wereld zeer aantrekkelijk is. Veranderingen op de werkplekken Om de nieuwe mogelijkheden van het communicatieplatform ten volle te benutten, migreren de desktops van Microsoft Office 2000 naar Microsoft Office 2007, maar omdat die laatste nog niet gereed is voor gebruik in een LIVE omgeving, wordt een tussenstap gemaakt met Office Ruud Mooring: Via Outlook 2003 kunnen onze testgebruikers de informatie die in Exchange Server 2007 zit bereiken. Zo kunnen zij informatie delen en afspraken plannen op een manier die voor hen veel inzichtelijker is dan in de 2000-omgeving. Alles werkt gemakkelijker, het wordt visueel mooier in beeld gebracht, je mail is beter te categoriseren, de zoekmogelijkheden zijn krachtiger en vooral veel sneller. Vooral die snelheidswinst is een enorme plus: onze testgebruikers hebben 5 Gigabyte grote mailboxen en het doorzoeken daarvan kost nu slechts seconden in plaats van minuten. Charles Toepoel: Zeer krachtig vind ik ook de nieuwe Outlook Web Access. OWA2007 is ideaal voor medewerkers die een tijdje uit de roulatie zijn en thuis nog geregeld werk doen. Hun browser presenteert via OWA2007 een Outlook-achtig scherm met vrijwel dezelfde mogelijkheden als op kantoor: niet alleen kunnen ze hun mail en agenda raadplegen, ze kunnen meerdere mailboxen tegelijk openen en zelfs documenten openen en bewerken. Daartoe hoeven ze maar op de knop Documents te klikken, vervolgens geven ze het adres op waar hun

5 documenten staan en ze zijn in business. Qua functionaliteit gaan dat veel verder dan OWA2000. Echt ideaal. Beveiliging Ruud Mooring: Ik gaf al aan hoe alert wij zijn op beveiliging. De beveiligingseigenschappen van Exchange Server 2007 zijn vele malen beter dan die van onze huidige omgeving. Daardoor waren wij er ook gerust op om aan deze proef deel te nemen. We hebben weliswaar nog maar één server in gebruik, maar zodra we volledig live gaan, zorgen we ook voor schaduwmachines. Charles Toepoel: Van oudsher verkiezen wij schaduwmachines boven een clusteromgeving. In Exchange Server 2007 zien we dat de geclusterde omgeving nu sterk verbeterd is. Daarnaast biedt versie 2007 enkele alternatieven, bijvoorbeeld dat je de database op een andere locatie kunt installeren, waarop we onze schaduw-machines kunnen synchroniseren. Ruud Mooring: We werken al geruime tijd met schaduwmachines en dat voldoet op zich goed, maar mogelijk vereist onze groeiende business op termijn, dat we naar een clustered omgeving toe gaan. Exchange Server 2007 biedt die mogelijkheid. Hardware In de oorspronkelijke omgeving draait Garantibank zijn applicaties op meer dan 30 hardware servers. Ruud Mooring: Uit oogpunt van troubleshooting en beheer was het tot nu toe het handigste om de verschillende applicaties die wij in gebruik hebben op aparte servers te draaien. Nu Exchange Server 2007 er is, moet je een afweging maken: wat kun je consolideren en wat draai je separaat? Hardware wordt steeds beter, betrouwbaarder en sneller dus we zijn nu serieus aan het bestuderen of consolidatie voor ons interessant is. Ook Virtual Server draait in die studie mee. Charles Toepoel: Edge Server is een goed voorbeeld van mogelijke consolidatie. Recentelijk hadden we al gekozen voor een andere oplossing om spam en virussen te filteren. Deze appliance werkt op zich goed, maar vraagt wel om extra hardware. Nu Exchange Server 2007 met Edge Server over een gelijksoortige, ingebouwde oplossing beschikt dient zich een alternatief aan.

6 Over de hele linie hebben we een voorkeur voor één leverancier, mede omdat alle software dan beter op elkaar aansluit, dus vanuit die optiek zou het logisch zijn om op Edge Server over te stappen. Toch moeten we nog even wachten, omdat de investering in de andere software economisch nog niet is afgeschreven. Toekomst Ruud Mooring: Unified Messaging (UM) vind ik een van de mooiste noviteiten in Exchange Server Ik wil daarom zo snel mogelijk in overleg met onze communicatieprovider om onze IT-omgeving te koppelen met de telefooncentrale. Het is toch mooi, als je alle berichten op je mobieltje of je werkplek binnenkrijgt: voic op je desktop, faxberichten in je mailbox, op je mobiel, voor onze excutives is dat absoluut een pluspunt. Fax en Blackberry zijn voor ons nu nog twee gescheiden omgevingen, maar met Exchange Server 2007 wordt alle communicatie op één platform gebundeld, wat niet alleen voor ons beheerders voordelen biedt, maar ook voor onze gebruikers. Om zo te kunnen communiceren is voor hen veel efficiënter. Ook op andere gebieden levert Exchange Server 2007 meer efficiency en tijdbesparing. Wortell weet dat we met onze IT-omgeving een forse sprong voorwaarts willen maken. Daarom zijn we met hen al aan het bekijken welke oplossingen ons business-wise de meeste voordelen bieden. We denken aan een migratie van onze public (mail)folders naar Sharepoint. Server of naar Office Groove. Met Groove kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk je folders en je informatie delen, waar je ook bent en dat is waar onze manier van werken naartoe gaat. Ik heb het gevoel dat er nog heel veel gaat gebeuren en zie de komende jaren dan ook met plezier tegemoet. Eisen Vernieuwing van verouderde communicatieomgeving Nieuwe omgeving moet optimaal beveiligd zijn Nieuwe omgeving moet goed te beheren zijn Platform moet geschikt zijn voor toekomstige ontwikkelingen

7 Voordelen Hoge snelheid, bijvoorbeeld tijdens het zoeken van gegevens Vereenvoudigd beheer Veel functionaliteit voor de gebruiker, vooral als het gaat om delen van info en bereikbaarheid van documenten, Communicatie met mobiele apparatuur Vrijwel geen verschil tussen Outlook op desktop en OWA 2007 Antispam en antivirus voorziening Producten Microsoft Exchange Server Windows Mobile Links Garantibank -

Technische Universiteit Eindhoven rolt Exchange Server 2007 uit in productieomgeving

Technische Universiteit Eindhoven rolt Exchange Server 2007 uit in productieomgeving Technische Universiteit Eindhoven rolt Exchange Server 2007 uit in productieomgeving Wij leiden hier mensen op die straks de maatschappij in gaan en het is onze taak om hen daar goed op voor te bereiden,

Nadere informatie

Exchange Server 2007 bèta 2 goed ontvangen door OVO/NOG Haarlem

Exchange Server 2007 bèta 2 goed ontvangen door OVO/NOG Haarlem Exchange Server 2007 bèta 2 goed ontvangen door OVO/NOG Haarlem Jongeren van nu communiceren snel en direct en maken daarbij gebruik van de nieuwste apparatuur. Om daar goed bij aan te sluiten, koos onderwijsinstituut

Nadere informatie

Rijksmuseum doet met Exchange Server 2007 eerste ervaringen op met mobiel platform

Rijksmuseum doet met Exchange Server 2007 eerste ervaringen op met mobiel platform Rijksmuseum doet met Exchange Server 2007 eerste ervaringen op met mobiel platform Een van Nederlands belangrijkste musea wil bezoekers op een moderne manier van informatie voorzien en neemt daarop een

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

RACKBOOST Hosted Exchange. Mobiel, veilig en eenvoudig. hosting support consulting

RACKBOOST Hosted Exchange. Mobiel, veilig en eenvoudig. hosting support consulting RACKBOOST Hosted Exchange Mobiel, veilig en eenvoudig hosting support consulting RACKBOOST Hosted Exchange RACKBOOST, SINDS 1999 TOONAANGEVEND RACKBOOST is sinds 1999 een toonaangevende Belgische leverancier

Nadere informatie

Royal Huisman enthousiast over Exchange Server 2007

Royal Huisman enthousiast over Exchange Server 2007 Royal Huisman enthousiast over Exchange Server 2007 Het bouwen van een luxe jacht brengt duizenden e-mails, tekeningen, foto s en andere documenten met zich mee. Om efficiënt te kunnen communiceren en

Nadere informatie

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik.

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. Hosted Exchange Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. HOSTED EXCHANGE Hosted Exchange is een zakelijke oplossing waarmee u altijd beschikking heeft over uw e-mail, agenda en contactpersonen.

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Een Local Exchange Server is een tweede mogelijkheid. Hier wordt Zarafa Exchange geïnstalleerd op een server van uw organisatie.

Een Local Exchange Server is een tweede mogelijkheid. Hier wordt Zarafa Exchange geïnstalleerd op een server van uw organisatie. Zarafa Exchange is een product waarbij u uw berichten, agenda, taken en contacten altijd ter beschikking stelt. Deel uw agenda met collega s, synchroniseer uw adresboek met uw smartphone of PDA en raadpleeg

Nadere informatie

Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten

Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten Bellen via het internet levert DQ&A 20% kostenbesparing op gesprekskosten De oude telefooncentrale van DQ&A, marktleider op het gebied van online advertentiecampagnes, kon de sterke groei van het bedrijf

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

Zarafa Email en Agenda

Zarafa Email en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa Email en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je email, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Direct een mailtje terug kunnen sturen? Een nieuwe afspraak kunnen

Nadere informatie

Mobiele toestellen met Hosted Exchange 2010

Mobiele toestellen met Hosted Exchange 2010 Mobiele toestellen met Hosted Exchange 2010 Documentatie voor eindgebruikers voor gebruik van tablets of smartphones Auteur: Kris Banken Datum: 15 september 2014 Versie 2.1 Versiebeheer: Versie Datum Auteur

Nadere informatie

ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops

ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops ROC ID College vergroot kracht van virtuele desktops IT met impact Referentie Met deze oplossing kunnen we een beter serviceniveau aan ons hun productiviteit te verbeteren Voor beter onderwijs en meer

Nadere informatie

Endemol verbetert haar interne en externe communicatie met Unified Communications platform op basis van Microsoft-technologie

Endemol verbetert haar interne en externe communicatie met Unified Communications platform op basis van Microsoft-technologie Endemol verbetert haar interne en externe communicatie met Unified Communications platform op basis van Microsoft-technologie Organisatie Endemol is marktleider op het gebied van de productie van spraakmakend

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

Zarafa en Agenda

Zarafa  en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa E-mail en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je e-mail, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Een nieuwe afspraak kunnen plannen en de uitnodiging direct versturen

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie

Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie Beheerders én gebruikers van Respect Zorggroep Scheveningen ervaren de voordelen van servervirtualisatie én applicatievirtualisatie Organisatie Respect Zorggroep Scheveningen (kortweg Respect Zorggroep)

Nadere informatie

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000

End of Support. Windows XP Office 2003. maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 End of Support Windows XP Office 2003 maar ook: Exchange 2003 (oa gebruikt in SBS 2003) (link met gegevens) SQL 2000 Oplossingen Niets doen en afwachten Upgrade licentie bestaande PC Nieuwe PC hardware

Nadere informatie

Microsoft Exchange 2010 SP1

Microsoft Exchange 2010 SP1 Microsoft Exchange 2010 SP1 Heeft uw organisatie behoefte aan efficiënte en flexibele communicatiemogelijkheden? Dan kunt u met behulp van Microsoft Exchange Server 2010 uw beheer eenvoudiger maken, uw

Nadere informatie

Ons bedrijf in 1,5 minuut. Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken

Ons bedrijf in 1,5 minuut. Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken Dienstbeschrijving Diensten Lancom Ons bedrijf in 1,5 minuut Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken Welke Cloud? Typen Cloud

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Met een Mac. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Met een Mac. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Met een Mac Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld

Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Moderne vormen van samenwerken Maarten Groeneveld Samenwerken Het moderne kantoor met Office 365 Maarten Groeneveld ICT Adviseur - ICT Architectuur - Sourcing - Business & IT Alignment 1. Introductie Visie

Nadere informatie

Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer

Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer Na standaardisatie van haar vestigingen op Windows 7 en App-V ervaart Dekker Zevenhuizen een betere performance en eenvoudiger beheer Organisatie Dekker Zevenhuizen is in Nederland marktleider op het gebied

Nadere informatie

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem?

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Executive summary Organisaties maken meer en meer gebruik van online

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Controle en beveiliging Richt de werkplek

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

Windows Server 2003 End of support

Windows Server 2003 End of support Windows Server 2003 End of support Wat betekent dit voor mijn organisatie? Remcoh legt uit Met dit nieuwsitem brengt Remcoh de naderende End of Support datum voor Windows Server 2003 onder uw aandacht.

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities

Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Microsoft Dynamics CRM geeft Qurius Europees inzicht in sales en opportunities Qurius heeft met Microsoft Dynamics CRM een kwaliteitsslag weten te maken. De onderlinge vestigingen communiceren nu beter

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van een VoIP-telefooncentrale

Ontdek de voordelen van een VoIP-telefooncentrale e Trotsr van e partn Ontdek de voordelen van een VoIP-telefooncentrale 3CX Phone System for Windows is een op software gebaseerde IP PBX die leverancier specifieke PBX Telefooncentrale vervangt. De IP

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Bloemers Nassau Groep verhoogt beschikbaarheid van communicatieomgeving met Exchange Server 2007

Bloemers Nassau Groep verhoogt beschikbaarheid van communicatieomgeving met Exchange Server 2007 Bloemers Nassau Groep verhoogt beschikbaarheid van communicatieomgeving met Exchange Server 2007 Hoe houd je de IT-omgeving 24 uur per dag en zeven dagen in de week beschikbaar? Het is een uitdaging voor

Nadere informatie

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Introduceert KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Business strategieën en de impact voor de IT FLEXIBILITEIT Snel handelen met wendbaarheid en flexibiliteit Voor 66% van de organisaties staat flexibiliteit

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation

Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation Microsoft Dynamics CRM & Integrated Innovation 22 mei 2008 Qurius Page 1 Agenda Uitdagingen People Ready Business Integrated Innovation Case: FNV Bondgenoten Qurius en samenvatting Qurius Page 2 Uitdagingen

Nadere informatie

VNU Media realiseert Kantoor van de toekomst met Microsoft BPOS

VNU Media realiseert Kantoor van de toekomst met Microsoft BPOS VNU Media realiseert Kantoor van de toekomst met Microsoft BPOS Organisatie De afgelopen jaren is VNU Media veranderd van een voornamelijk print georiënteerde onderneming in een online mediabedrijf. Dagelijks

Nadere informatie

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN

Bedrijfszekerheid. Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Bedrijfszekerheid Altijd in bedrijf ACHTER ELK SUCCES SCHUILT EEN GOED COMPUTERPLAN Altijd in bedrijf Onderwerpen Liveplan remote beheer Firmtel Telefonie Liveplan server backup LivePlan Remote Beheer

Nadere informatie

Instellen Microsoft Outlook e-mail.

Instellen Microsoft Outlook e-mail. Instellen Microsoft Outlook e-mail. Om ook je e-mail van het kantoor te kunnen bekijken heb je Microsoft Outlook nodig. Dit is een onderdeel van Microsoft Office. De meeste pc gebruikers maken voor hun

Nadere informatie

Windows XP Migratie Sessie, SLBdiensten en Microsoft.

Windows XP Migratie Sessie, SLBdiensten en Microsoft. Windows XP Migratie Sessie, 10 juni 2013 Windows XP Migratie Sessie, SLBdiensten en Microsoft. In de loop van 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Daarom organiseerde SLBdiensten op

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie

Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie Windows Server 2008 helpt museum met het veilig delen van informatie Het Rijksmuseum Amsterdam beschikt over een collectie Nederlandse kunstwerken vanaf de Middeleeuwen tot en met de twintigste eeuw. Het

Nadere informatie

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface

Lync Call Appliance Zijn er dan nog variabele kosten? Beheer interface Met de implementatie ervaring van de vele Microsoft UC projecten die Communicativ heeft uitgevoerd binnen de groot zakelijke markt zijn wij gaan kijken naar de mogelijkheden om gelijkwaardige functionaliteit

Nadere informatie

MSHosted. Versie: 1.2

MSHosted. Versie: 1.2 MSHosted Handleiding: Versie: 1.2 MSHosted Lucrasoft B.V. Noordeinde 88 3341 LW Hendrik Ido Ambacht t +31 (0)78 68 11 500 f +31 (0)78 620 94 04 w www.lucrasoft.nl e info@lucrasoft.nl Rabobank 3976.06.192

Nadere informatie

SITUATIE. Organisatie. De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam biedt. 47 bacheloropleidingen en bijna 100 masteropleidingen.

SITUATIE. Organisatie. De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam biedt. 47 bacheloropleidingen en bijna 100 masteropleidingen. Vrije Universiteit Amsterdam bespaart 185.000,= door af te zien van een investering in storage en creëert tegelijkertijd meer opslagcapaciteit met Exchange Server 2010 Organisatie De Vrije Universiteit

Nadere informatie

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A

Releasenotes versie 1.1 VERSIE A Releasenotes versie 1.1 VERSIE 10. 06A Inhoud 1. Inleiding FORTUNA 10.06A 3 2. Systeemeisen FORTUNA 10 4 3. Installatie 5 4. FORTUNA App 6 5. Beveiliging 6 6. Besturingssystemen 6 7. App functionaliteiten

Nadere informatie

Koppelingen voor het downloaden van Bitdefender-beveiligingsoplossingen

Koppelingen voor het downloaden van Bitdefender-beveiligingsoplossingen Koppelingen voor het downloaden van Bitdefender-beveiligingsoplossingen Beste klant, Dit document heeft tot doel de installatie en de implementatie van de beveiligingsoplossingen van Bitdefender te vergemakkelijken

Nadere informatie

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren...

Inhoudsopgave PC Software installeren... 2 BlackBerry back-up maken of terugplaatsen... 7 BlackBerry resetten... 9 BlackBerry Activeren... Wanneer bepaalde applicaties niet meer naar behoren functioneren of wanneer je BlackBerry erg traag is, dan kun je het toestel terugzetten naar de fabrieksinstellingen. De telefoon wordt daardoor teruggezet

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

Overzicht van het Office 365 portfolio bij Copaco Nederland

Overzicht van het Office 365 portfolio bij Copaco Nederland Overzicht van het portfolio bij Copaco Nederland Nadat het portfolio van Copaco Nederland in 2013 al flink werd uitgebreid, vindt u vanaf 1 december 2013 nog meer artikelen in onze prijslijst. Nieuw zijn

Nadere informatie

De implementatie van Zimbra. Ferry J. de Jong

De implementatie van Zimbra. Ferry J. de Jong De implementatie van Zimbra Ferry J. de Jong 1 AHK (Amsterdamse hogeschool voor de Kunsten) 6 gebouwen in het centrum van Amsterdam Conservatorium van Amsterdam, de Theaterschool, Academie van Bouwkunst,

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Voor al uw Office 365 varianten Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven, Office voor Bedrijven, Office 365 Instap en Premium

Dienstbeschrijving Voor al uw Office 365 varianten Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven, Office voor Bedrijven, Office 365 Instap en Premium Dienstbeschrijving Voor al uw Office 365 varianten Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven, Office voor Bedrijven, Office 365 Instap en Premium Versie januari 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding

Nadere informatie

BlackBerry Cloud Services

BlackBerry Cloud Services BlackBerry Cloud Services Flexibele draadloze oplossing Uitgebreide beveiligingsopties Eenvoudig (centraal) te beheren Kosten besparen BlackBerry Enterprise Server & BlackBerry Express Server BlackBerry

Nadere informatie

KPN ITNL insourcet zijn interne werkplekbeheer met Microsoft System Center Operations Manager 2007

KPN ITNL insourcet zijn interne werkplekbeheer met Microsoft System Center Operations Manager 2007 KPN ITNL insourcet zijn interne werkplekbeheer met Microsoft System Center Operations Manager 2007 Tot voor kort had KPN het beheer van zijn 200 werkplekservers en 20.000 werkplekken uitbesteed aan een

Nadere informatie

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

MEE Utrecht, Gooi en Vecht Inhoudsopgave. MEE Utrecht, Gooi en Vecht toegang gekregen worden tot de eigen mailbox én de public folders. bericht dan kan gekozen worden voor de optie Outiook Web Access (Webmail). Via deze optie kan

Nadere informatie

Windows 7 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009

Windows 7 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009 juist nu! Frank Spuls v-fspuls@microsoft.com 11 november 2009 Inspelen op veranderingen Hoofdkantoor Werkenop afstand Mobiele en flexibele medewerkers Bijkantoren 2 Slide 3 Voornaamste conclusies Er is

Nadere informatie

Sanoma Uitgevers voorziet honderden medewerkers van effectiever communicatiemiddelen met slimme appliance

Sanoma Uitgevers voorziet honderden medewerkers van effectiever communicatiemiddelen met slimme appliance Sanoma Uitgevers voorziet honderden medewerkers van effectiever communicatiemiddelen met slimme appliance E-mail is een prima communicatiemiddel, behalve als de mail niet of te laat gelezen wordt. Sanoma

Nadere informatie

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS.

OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. OUTLOOK SLIKT MEER DAN ALLEEN E-MAILS. Er zijn te veel communicatiekanalen. Een normaal mens kan al die digitale input niet meer doeltreffend verwerken. Het slechte nieuws is: het wordt alleen maar meer.

Nadere informatie

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN

DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN DE BUSINESS CASE VOOR DE ASP OPLOSSING VAN CRM RESULTANTS VOOR ONDERWIJSINSTELLINGEN Inleiding CRM Resultants biedt aan haar klanten de keuze om Microsoft Dynamics CRM in huis te installeren, of om de

Nadere informatie

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen

Monitoring. SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat SV Waddinxveen Monitoring SolidBE B.V. Maarten Schoutenstraat 19 2741SV Waddinxveen 1 Inhoudsopgave Monitoring...3 Introductie...3 Netwerkcomponenten...4 Back-up...4 Discovery...4 Poller...5 SNMP-traps...5 Maintenance...5

Nadere informatie

Overzicht van het Office 365 portfolio

Overzicht van het Office 365 portfolio Overzicht van het portfolio Eindgebruikersprijs via Microsoft Grote postvakken: Iedere gebruiker krijgt een postvak van 50 GB en kan berichten tot maximaal 25 MB verzenden. Exchange Online Plan 1 3,10

Nadere informatie

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001

Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding 20100407-001 Nokia e71 mfe3 upgrade handleiding Eigenaar Jerry Onderwater Datum aanmaak maandag 5 april 2010 Datum laatste wijziging dinsdag 6 april 2010 Hieronder volgt de indeling van dit document, opgedeeld in hoofdstukken

Nadere informatie

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland

Het Office 365 portfolio van Copaco Nederland Het portfolio van Copaco Nederland Het aanbod bij Copaco verandert continu. Zo zijn er onlangs nieuwe abonnementen voor klanten in het midden- en kleinbedrijf (MKB) beschikbaar gekomen. Deze nieuwe plannen

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden 12-12-2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Algemene aandachtspunten... 4 3 Voorbeeld methoden... 6 3.1 Ontsluiten via een (bestaande) telewerken oplossing

Nadere informatie

utrecht Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal

utrecht Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal Agenda Introductie HCC regio Utrecht. E-mail- en agenda-beheer. Office toepassingen. Werken in de cloud. Internet browsen. Remote beheer (remote

Nadere informatie

Cotask en Open Source Software. Ruud ziet (nog) niets in Open Source geloof ik

Cotask en Open Source Software. Ruud ziet (nog) niets in Open Source geloof ik Cotask en Open Source Software Ruud ziet (nog) niets in Open Source geloof ik Wat gaan we doen? Inleidende presentatie 30 min Vragen 10 min Demonstratie 30 min Linux Client Linux Server Samenwerking met

Nadere informatie

Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro. Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent

Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro. Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent Flexibiliteit en mobiliteit in één totaalpakket Panasonic UC Pro Ultieme bereikbaarheid, waar u ook bent UC Pro biedt u een schat aan mogelijkheden Bellen Bel snel en nauwkeurig rechtstreeks vanaf uw pc

Nadere informatie

Virtueel of Fysiek. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7

Virtueel of Fysiek. Uitdagingen bij migratie naar Windows 7 Het jaar 2011/2012 staat voor veel organisaties in het teken van Windows 7. De overstap van Windows XP naar Windows 7 lijkt in eerste instantie eenvoudig te zijn maar blijkt in de praktijk toch complex.

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003

Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 Thuisgebruik Fontys mail met Outlook 2003 ICT Services Fontys Hogescholen Datum, 18.04.2006 Versie: 2 Versiebeheer Versie Datum Auteur Wijzigingen 1 11.04.2006 M.Wolvekamp Eerste aanzet 2 18.04.2006 M.Wolvekamp

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

De leukste opleidingen

De leukste opleidingen Basis cursus Windows en papierloos vergaderen incl. Surface 3-64 of Pro 4 wifi tablet Steeds meer consumenten en beroepsprofessionals maken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van een tablet.

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Je email-programma configureren

Je email-programma configureren Email configureren 1 Je email-programma configureren Om de tweede belangrijke functie van het Internet te kunnen gebruiken moeten we onze email configureren. Er zijn ook hier verschillende programma s

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken? Dat gaat bij ons nooit werken!

Het Nieuwe Werken? Dat gaat bij ons nooit werken! Het Nieuwe Werken? Dat gaat bij ons nooit werken! Wat is het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken: ingericht op activiteiten In het Nieuwe Werken is de werkomgeving afgestemd op de activiteiten van de medewerkers.

Nadere informatie

De integratie van het OCMW in de gemeente technisch bekeken Shopt-IT 2015 Slide 1

De integratie van het OCMW in de gemeente technisch bekeken Shopt-IT 2015 Slide 1 We willen het in deze presentatie hebben over technische concepten die een optimale werking van onze nieuwe organisatie mogelijk maken. Tevens willen we jullie een mogelijk stappenplan voorstellen. Uiteraard

Nadere informatie

Provincie Fryslân ervaart dat 'zaakgericht' werken veel efficiënter en goedkoper kan zónder papier en mét SharePoint Server

Provincie Fryslân ervaart dat 'zaakgericht' werken veel efficiënter en goedkoper kan zónder papier en mét SharePoint Server Provincie Fryslân ervaart dat 'zaakgericht' werken veel efficiënter en goedkoper kan zónder papier en mét SharePoint Server Organisatie De provincie Friesland wordt net als alle andere Nederlandse provincies

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Exchange Online Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Exchange Online

Nadere informatie

Meer structuur en minder apparatuur, dat is wat de Windows Small Business Server 2008 implementatie SternTec heeft gebracht, én meer

Meer structuur en minder apparatuur, dat is wat de Windows Small Business Server 2008 implementatie SternTec heeft gebracht, én meer Meer structuur en minder apparatuur, dat is wat de Windows Small Business Server 2008 implementatie SternTec heeft gebracht, én meer Organisatie SternTec importeert en fabriceert producten ten behoeve

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Office 365 5 2.2.1

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Werken met OneNote. Gert Cuppens Gertcuppens.com 10-1-2014

Werken met OneNote. Gert Cuppens Gertcuppens.com 10-1-2014 2014 Werken met OneNote Gert Cuppens Gertcuppens.com 10-1-2014 Inhoud Wat is OneNote?... 2 1 Persoonlijke en gedeelde notitieblokken... 5 Delen van informatie... 6 Opzoeken van informatie... 7 Toevoegen

Nadere informatie

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk IP Services De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk Voor wie opgroeit in deze tijd is het de grootste vanzelfsprekendheid. Je zet de computer aan en je kunt mailen, chatten, elkaar spreken

Nadere informatie

Optimale bereikbaarheid Service verhogend Thuiswerken Flexibiliteit Eenvoudig beheer Toekomstvaste technologie Dé complete IP telefonie oplossing

Optimale bereikbaarheid Service verhogend Thuiswerken Flexibiliteit Eenvoudig beheer Toekomstvaste technologie Dé complete IP telefonie oplossing Optimale bereikbaarheid Service verhogend Thuiswerken Flexibiliteit Eenvoudig beheer Toekomstvaste technologie Dé complete IP telefonie oplossing Wat is SwyxWare? SwyxWare is de perfecte communicatieoplossing

Nadere informatie

Toonaangevend in open source collaboration

Toonaangevend in open source collaboration Toonaangevend in open source collaboration Open in technologie en onderlinge communicatie ENTERPRISE OPEN COMPATIBLE Zarafa is een toonaangevend Europees softwarebedrijf op het gebied van open source groupware

Nadere informatie

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen Nieuwste versie van Office-desktoptoepassingen Licenties per gebruiker voor 5 computers incl Mac en mobiel Office-toepassingen naar een pc streamen

Nadere informatie

Diensten en tarieven Zakelijk. Diensten en tarieven Zakelijk. Versie 1.0, 13 JAN - 2016

Diensten en tarieven Zakelijk. Diensten en tarieven Zakelijk. Versie 1.0, 13 JAN - 2016 ` Diensten en tarieven Zakelijk 1. Computer bewaking Met Computer bewaking worden uw werkstations continue gecontroleerd op veel Windows punten. Hierdoor kan Total Progress direct reageren op situaties

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie