Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over tarieven Phileas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over tarieven Phileas"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Sector Openbare Ruimte, Verkeer lk Milieu Raadsnummer 09.R/042.OOI Inboeknummer o9bstoo569 Beslisdatum B%W Sr maart 2009 Dossiernummer 9I5.552 Raadsvragenuan het raadslid de heer E. Cols over tarieven Phileas Sinds kort kan ook in het SRE gebied, en dus ook in Eindhoven een dagkaart voor de bus worden gekocht voor C 3,ÃćâĆňâĂİ. Deze dagkaart is geldig op alle bussen in Noord- Brabant. Dit kaartje moet bij de chauffeur in de bus gekocht worden. Het blijkt echter dat de dagkaart niet te koop is in de Phileas. De PvdA vindt dit zorgelijk en heeft daarom de volgende vragen. 1 Bent u op de hoogte van het feit dat de dagkaart niet te koop is in de Phileas? 2 Bent u met de PvdA van mening dat de dagkaart zeker te koop moet zijn op een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding? Bent u met de PvdA van mening een verschil van voorzieningen op diverse buslijnen het imago van het openbaar vervoer schaadt en dus een negatief effect zal hebben op het bevorderen van het openbaar vervoer gebruik? 3 Bent u met de PvdA van mening dat de Phileas, door het ontbreken van de mogelijkheid om een dagkaart te kopen, niet voldoet aan het gestelde minimum service niveau waar de bus aan dient te voldoen? 4 Welke maatregelen gaat u op nemen om ervoor te zorgen dat de dagkaart ook op de Phileas te koop zal zijn? In de Phileas moet de reiziger zelf de strippenkaar afstempelen bij een automaat of een kaartje kopen bij een andere automaat. Het is in de Phileas niet mogelijk om bij de chauffeur een kaartje te kopen. Hierdoor is het onmogelijk om met papiergeld een kaartje te kopen in de bus, aangezien bij de kaartjesautomaat alleen betaald kan worden met muntgeld of een chipknipkaart. Het tarief voor de kaartjes die aan de kaartjesautomaat werden gekocht kwamen overeen met het tarief van een reguliere strippenkaart. Dus voor een rit binnen 1-zone moest een prijs van 2 strippen worden betaald (vanaf 1 januari ,98), en voor een rit van 2-zones moest een prijs van 3 strippen worden betaald (vanaf 1 januari 2009< 1,47). Voor een rit van 3-zones (vanaf het centrum naar het vliegveld) moest een prijs van 4 strippen worden betaald (vanaf 1 januari ,96). Sinds de Phileas onlangs weer in dienst is genomen is het tarief voor de kaartjes die in de bus bij de kaartjesautomaat worden gekocht drastisch verhoogd. Er kan nu alleen gekozen worden uit een kaartje voor 2-zones en een kaartje voor 3-zones.

2 Het tarief voor het kaartje van 2-zones kost nu E 2,ÃćâĆňâĂİ en voor een kaartje van 3-zones kost nu C 3,ÃćâĆňâĂİ. De reguliere 2-strippenkaart, voor een reis binnen 1 zone, die normaal bij de buschauffeur beschikbaar zou moeten zijn kost sinds 1 januari ,60, en de reguliere 3-strippenkaart kost sinds 1 januari ,40. De PvdA is van mening dat de reizigers op de Phileas onevenredig hoge tarieven moeten betalen voor een busrit. De PvdA heeft daarom de volgende vragen. 5 Bent u op de hoogte van de wijziging in de tarieven van de kaartjes die in de Phileas aan de kaartjesautomaat gekocht kunnen worden? 6 Wat is de reden dat de kaartjes in de Phileas drastisch duurder zijn geworden? Waarom zijn de kaartjes in de Phileas zelfs duurder dan het normale tarief dat in een reguliere bus bij de chauffeur betaald moet worden? 7 Bent u met de PvdA van mening dat de extreem hoge tarieven voor de Phileas een ongewenst negatief effect zullen hebben op het bevorderen van het openbaar vervoer gebruik? 8 Zijn de nieuwe tarieven, zoals die nu gelden in de Phileas, overeen met het Programma van Eisen en de algehele afspraken rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer voor het SRE? 9 Welke maatregelen gaat u nemen om de tarieven voor kaartjes die gekocht worden bij de kaartjesautomaat weer gelijk te trekken met de tarieven van een reguliere strippenkaart? Eindhoven, 5 maart Antwoord uan burgemeester en wethouders 1 Bent u op de hoogte van het feit dat de dagkaartniet te koopisin de Phileas? Een dagkaartje van E 3,ÃćâĆňâĂİ is per 1 maart 2009 wel te koop in de kaartautomaat van de Phileas. Het 3-zone kaartje van 6 3,ÃćâĆňâĂİ geldt namelijk als zodanig. Dit is per aanschrijving aan het personeel van alle busbedrijven in Noord-Brabant medegedeeld. Een vermelding bij de automaat is in voorbereiding. De automaat is aangepast zodat de tekst Dagkaartje Noord-Brabant op het kaartje wordt gedrukt. Dagkaartjes zijn tevens te koop in de AKO-shop op de luchthaven. 2 Bent u met de PvdA van mening dat de dagkaart zeker te koop moetzij n op een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding? Bent u met de PvdA van mening een verschil van voorzieningen op diverse buslij nen het imago van het openbaar vervoer schaadt en dus een negatiefeffect zal hebben op het bevorderen van het openbaar vervoer gebruik? Ja. 3 Bent u met de PvdA van mening dat de Phileas, door het ontbreken van demogelij khei d om een dagkaart te kopen, niet voldoet aan het gestelde minimum service niveau waar de bus aan dient te voldoen?

3 Niet van toepassing, zie antwoord vraag 1. Welke maatregelen gaat u op nemen om ervoor te zorgen dat de dagkaart ook op de Phi leas te koop zal zijn? Niet van toepassing, zie antwoord vraag 1. 5 Bent u op de hoogte van de wijzigingin de tarieven van de kaarjtes diein de Phi leas Ja. aan de kaartj esautomaat gekocht kunnen worden? 6 Watis de reden dat de kaartjesin de Phi leas drastisch duurderzij n geworden? Waarom zijn de kaarj tes i n de Phi leas zelfs duurder dan het normale tarief do tin een reguliere bus bij de chauffeur betaald moet worden? In de Phileas is geen wagenverkoop van kaartjes bij de chauffeur mogelijk, alleen via een kaartautomaat in de bus. Tot recent gold hiervoor een kortingstarief indien met de chipknip werd betaald. Het kortingstarief was daarbij gelijk aan het reguliere tarief van strippenkaarten in de voorverkoop, net zoals in alle andere bussen. Sinds de start van de nieuwe concessie zijn alle nieuwe Hermes bussen voorbereid op het gebruik van de OV-chipkaart en is het gebruik van de chipknip niet meer mogelijk. Daarop is door SRE besloten het chipknip kortingstarief te laten vervallen. Daarop is door SRE en Hermes bekeken hoe om te gaan met de wagenverkooptarieven in de Phileas bij de kaartautomaat. Een combinatie van verschillende redenen leidde daartoe tot het besluit voor een hoger tarief. Navraag bij SRE leverde de volgende verklaring op: "In het openbaar busvervoer gelden de kaartjes van het Nationaal Tariefsysteem (strippenkaart, abonnementen) en regionale kaartjes (dalurenkaartje, dagkaartje, 30 cent strippenkaart 12/65+ en per 5 april abonnementen van E 20,ÃćâĆňâĂİ en E 27,-). Alle kaartjes die in de voorverkoop moeten worden gekocht (blauwe/roze/30 cent strippenkaart en abonnementen) zijn ook geldig in de Phileas, alleen moeten strippenkaarten in de Phileas door de reiziger zelf worden afgestempeld in de ontwaarder c.q. stempelautomaat. In de gewone bus zijn in de wagenverkoop (bij de chauffeur) verkrijgbaar: grijze strippenkaarten (2, 3 en 8 strippen), dalurenkaartjes en dagkaartjes. Tot 31 oktober 2008 was het in de Hermes-bussen mogelijk bij de chauffeur een kaartje te kopen met een chipknip tegen een kortingstarief (gelijk aan het voorverkooptarief). Dit tarief gold ook voor de kaartautomaat in de Phileas bij gebruik van een chipkaart. Het nieuwe wagenpark is voorbereid op de OV-chipkaart en kent de toenmalige chipkaartapparatuur niet meer. Vooruitlopend daarop is de Niet te verwarren met de OV-chipknip. Het betreft hier een betaling via het chipknip systeem van de Nederlandse banken.

4 Dagkaart: 6 3,ÃćâĆňâĂİ. Raadsnummer 09.R/042.OOI mogelijkheid van het gebruik van de chipkaart en het daarmee gepaard gaande kortingstarief door SRE reeds per 31 oktober 2008 afgeschaft. Bij herintroductie van de Phileas is door SRE bezien of de kaartautomaat, die veel klachten opleverde, vervangen kon worden door verkoop bij de chauffeur. Dit blijkt om ARBO-technische redenen niet mogelijk. Wat betreft de kaartautomaat is vervolgens het volgende overwogen: de afhandelingcapaciteit van de kaartautomaat is beperkt, dus zeker geen "aanmoedigingstarief"; daarmee kan het kaartautomaattarief vergeleken worden met het wa g enverkoopta rief (lees: g rij ze stri ppenka a rt) ; in de wagenverkoop geen "chipkniptarief" meer, dus vanwege uniformiteit ook niet in kaartautomaat; rit op de Phileaslijn is 1, 2 of 3 zones, dat wil zeggen: 2, 3 of 4 strippen, dit is in de wagenverkoop 6 1,60, 6 2,40 of E 3,20 (waarbij het dagkaartje van 6 3,ÃćâĆňâĂİ al goedkoper is); veel klachten over klantonvriendelijke bediening van de automaat; vanwege bovenstaande, en zoveel mogelijk aansluitend bij de orde van grootte van de bestaande wagenverkooptarieven, is door SRE gekozen voor slechts twee kaartjes: 6 2,ÃćâĆňâĂİ en 63,ÃćâĆňâĂİ, waarbij het laatste tevens dag kaartje is; vanwege bedieningsgemak en snelheid is gekozen voor afgeronde bedragen." 7 Bent u met de PvdA van mening dat de extreem hoge tarieven voor de Phi leas een ongewenst nega ti ef effect zullen hebben op het bevorderen van het openbaar vervoer gebruik? Gezien de technische beperkingen van de kaartautomaat is de keuze voor ronde bedragen te billijken. In de huidige situatie leidt dit wel tot relatief hoge prijsverschillen en een onwenselijke differentiatie in de vervoerstarieven. Wij achten het wenselijk om voor de consument een helder en eenduidig tariefsysteem toe te passen in alle bussen, conform het Landelijke Tariefsysteem. Ook in de Phileas moeten dus de gebruikelijke wagenverkooptarieven van toepassing zijn. Hierover is overleg gepleegd met SRE. Met SRE en vervoerder Hermes is vervolgens afgesproken om de tarieven van de kaartautomaat in de Phileas als volgt aan te passen: 1 zone: E 1,60; 2 zones: 6 2,40; De automaat zal geen mogelijkheid bieden een kaartje te kopen voor 3-zones, aangezien het tarief hiervan (6 3,20) hoger ligt dan het dagkaarttarief. Een termijn waarbinnen aanpassing van de kaartautomaten in de Phileasbussen zal plaatsvinden is door SRE / Hermes niet concreet genoemd. Hiervoor is Hermes afhankelijk van de planning van de fabrikant. Het streven is gericht op zondag 19

5 april 2009, de datum waarop ook enkele andere wijzigingen in de dienstregeling zullen plaatsvinden. 8 Zijn de nieuwe tarieven, zoals die nu gelden in de Phi leas, overeen met het Programma van Eisen en de algehele afspraken rondom de aanbesteding van het openbaar vervoer voor het SRE? Over dit soort tarieven zijn in het Programma van Eisen geen afspraken gemaakt. 9 Welke maatregelen gaat u nemen om de tarieven voor kaartjes di e gekocht worden bij de kaartj esautomaat weer gelijk te trekken met de tari even van een reguliere strippenkaart? Zie antwoord vraag 7. Eindhoven, 31 maart BE

gemeente Eindhoven GroenLinks is geschrokken van de flinke tariefverhogingen sinds de invoering van de OV-chipkaart in Brabant voor de Eindhovenaren.

gemeente Eindhoven GroenLinks is geschrokken van de flinke tariefverhogingen sinds de invoering van de OV-chipkaart in Brabant voor de Eindhovenaren. gemeente Eindhoven Inboeknummer 12bst00624 Beslisdatum B&W 03 april 2012 Dossiernummer 12.14.103 2.3.1 Raadsvragenvan het raadslid dhr. T. van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) over openbaar vervoer. Sinds

Nadere informatie

ZWARTBOEK LOSSE KAARTVERKOOP OV

ZWARTBOEK LOSSE KAARTVERKOOP OV ZWARTBOEK LOSSE KAARTVERKOOP OV INLEIDING Met het introduceren van de OV chipkaart verdween de zo bekende strippenkaart in Nederland. Naast het betalen met de OV chipkaart, in het bezit van mensen die

Nadere informatie

s-hertogenbosch, 28 oktober 2016 Kenmerk: Onderwerp: Advies OV-tarieven 2017

s-hertogenbosch, 28 oktober 2016 Kenmerk: Onderwerp: Advies OV-tarieven 2017 s-hertogenbosch, 28 oktober 2016 Kenmerk: 16.17 Onderwerp: Advies OV-tarieven 2017 De vervoerders Arriva en Hermes hebben Reizigersoverleg Brabant gevraagd advies uit te brengen over de tariefproducten

Nadere informatie

Openbaar. Beantwoording schriftelijke vragen SP-fractie over tariefsverhoging RIT-kaartje in het openbaar vervoer

Openbaar. Beantwoording schriftelijke vragen SP-fractie over tariefsverhoging RIT-kaartje in het openbaar vervoer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP-fractie over tariefsverhoging RIT-kaartje in het openbaar vervoer Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting

Nadere informatie

De OV-chipkaart in Limburg

De OV-chipkaart in Limburg De OV-chipkaart in Limburg De nieuwe manier van reizen en betalen in het Openbaar Vervoer 1 Versie 9 Reizigersoverleg Limburg(ROL) Het ROL adviseert de Provincie over het Openbaar Vervoer Deze verenigingen/stichtingen

Nadere informatie

Tarieven van losse kaartjes op de bus

Tarieven van losse kaartjes op de bus Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Tarieven van losse kaartjes op de bus Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De heer Van Hunnik van de SP-fractie heeft ons college

Nadere informatie

Onderwerp: Advies ten behoeve van tarieven voor het stad en streekvervoer per 1 juli 2010

Onderwerp: Advies ten behoeve van tarieven voor het stad en streekvervoer per 1 juli 2010 Rijen, 13 april 2010 Kenmerk: 10.005 Onderwerp: Advies ten behoeve van tarieven voor het stad en streekvervoer per 1 juli 2010 Het Reizigersoverleg Brabant heeft op 30 maart 2010 uw tariefvoorstellen ontvangen

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake voortzetting en beperkte uitbreiding Gratis met de bus

Raadsvoorstelinzake voortzetting en beperkte uitbreiding Gratis met de bus gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer o8.rz8zg.ooz Inboeknummer o8bstor886 Beslisdatum B%W So september 2008 Dossiernummer 8qo SSr Raadsvoorstelinzake voortzetting en

Nadere informatie

WINTER DIENST REGELING

WINTER DIENST REGELING WINTER DIENST REGELING Busboekje 2018 Vlieland 9 januari t/m 30 april 2018 1 oktober t/m 8 januari 2018 ARRIVA.NL/WADDENEILANDEN 1 Voorwoord Beste reiziger, Welkom op Vlieland. Voor je ligt het busboekje

Nadere informatie

Ons kenmerk : 01028226 Afdeling : Beleid Behandeld door : H.C.E.M. Sloots / (058) 292 57 11 of H.C.E.M.Sloots@fryslan.nl Uw kenmerk : Bijlage(n) :

Ons kenmerk : 01028226 Afdeling : Beleid Behandeld door : H.C.E.M. Sloots / (058) 292 57 11 of H.C.E.M.Sloots@fryslan.nl Uw kenmerk : Bijlage(n) : Arriva Dhr. M.Garmann Postbus 626 8440 AP HEERENVEEN Leeuwarden, 29 november 2012 Verzonden, Ons kenmerk : 01028226 Afdeling : Beleid Behandeld door : H.C.E.M. Sloots / (058) 292 57 11 of H.C.E.M.Sloots@fryslan.nl

Nadere informatie

De weg van betalen in het openbaar vervoer

De weg van betalen in het openbaar vervoer De weg van betalen in het openbaar vervoer Laura Steur Wouter Bakker 03/03/2017 Welkom bij Connexxion/Transdev Anders betalen Veel nieuwe technologische ontwikkelingen Verandering van aanbod van kaartjes

Nadere informatie

OV-chipkaart maakt reizen duurder!

OV-chipkaart maakt reizen duurder! OV-chipkaart maakt reizen duurder! Farshad Bashir, SP Tweede Kamerlid verkeer, vervoer en infrastructuur Jurgen van der Sloot, beleidsmedewerker verkeer, vervoer en infrastructuur november 2013 OV-chipkaart

Nadere informatie

Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007. agendapunt 7

Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007. agendapunt 7 Commissie Verkeer en Vervoer vergadering 17 januari 2007 agendapunt 7 Onderwerp: OV-chipkaart: Stand van zaken, actuele planning en communicatie; Afspraken decentrale overheden inzake gezamenlijke elementen

Nadere informatie

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart De manier van reizen en betalen De OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart Doel Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reizigers in het openbaar (bus) vervoer.

Nadere informatie

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer

17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 17R7254 Inboeknummer 17bst00643 B&W beslisdatum 09 mei 2017 Dossiernummer 17.19.401 Raads informatiebrief Onderwerp: Evaluatie pilot late nachtnetbussen Brabant. Inleiding

Nadere informatie

Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2018 voor de concessie Voorne Putten & Rozenburg, Parkshuttle en Haaglanden.

Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2018 voor de concessie Voorne Putten & Rozenburg, Parkshuttle en Haaglanden. Tariefplan 2018 Voorne Putten & Rozenburg, Parkshuttle en Haaglanden Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2018 voor de concessie Voorne Putten & Rozenburg, Parkshuttle en Haaglanden. Het

Nadere informatie

Het openbaar vervoer in Ommen (afgerond 29-12-2014)

Het openbaar vervoer in Ommen (afgerond 29-12-2014) Het openbaar vervoer in Ommen (afgerond 29-12-2014) Inleiding Van oudsher verzorgen verschillende vervoerders het vervoer in en rond Ommen. Eén busboekje voor Ommen bestaat niet. Je zult hiervoor tenminste

Nadere informatie

Veel gestelde vragen rondom start nieuwe concessies Oost- en West- Brabant

Veel gestelde vragen rondom start nieuwe concessies Oost- en West- Brabant Veel gestelde vragen rondom start nieuwe concessies Oost- en West- Brabant Inhoudsopgave 1. Dienstregeling... 4 Wanneer gaat de nieuwe dienstregeling in?... 4 Wanneer wordt de nieuwe dienstregeling bekend

Nadere informatie

Project 61. Eindbeeldstudie. Locale voordeeltarieven. Elndbeeldstudle 63'OVC Relslnformatle: route, tfd en pr[s' * F 1.

Project 61. Eindbeeldstudie. Locale voordeeltarieven. Elndbeeldstudle 63'OVC Relslnformatle: route, tfd en pr[s' * F 1. Project 61 Eindbeeldstudie Locale voordeeltarieven Elndbeeldstudle 63'OVC Relslnformatle: route, tfd en pr[s' 30-11-2009 * F 1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Documentgegevens Managementsamenvatting Í Inleiding

Nadere informatie

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl Onze stad ntdekhet v.nl Gemeente Groningen Onze nieuwe bussen Vanaf 13 december vernieuwt het OV Even voorstellen: uw nieuwe busvervoerders Vanaf 13 december 2009 rijden nieuwe busvervoerders in uw regio.

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over de tarieven van losse kaartjes in de bus.

Beantwoording schriftelijke vragen SP over de tarieven van losse kaartjes in de bus. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over de tarieven van losse kaartjes in de bus. Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

(L ^>l/.^,,y ^^.,,u/,;^a^.

(L ^>l/.^,,y ^^.,,u/,;^a^. fk'lnjlc/} 1^'' f'.'r^of LK; (L ^>l/.^,,y ^^.,,u/,;^a^. Ujst Ramon Barends/ Onafhankelijke Nijmeegse Partij Fractiebureau Zwanenveld 65-03 6538 RV NIJMEGEN http://www.lijst.ramonbarends.nl http://www.onp.web-log.nl

Nadere informatie

Wij verzoeken u in te stemmen met de voorgestelde tarieven en producten.

Wij verzoeken u in te stemmen met de voorgestelde tarieven en producten. Tariefplan 2019 Haaglanden en Parkshuttle Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2019 voor de concessies Haaglanden (t/m 24 augustus 2019) en Parkshuttle. Het tariefplan bestaat uit 3 onderdelen:

Nadere informatie

Aan de leden van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer. Geachte leden,

Aan de leden van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer. Geachte leden, (briefpapier C Mooij) Aan de leden van de Statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer Betreft: Voortgang introductie OV-chipkaart Geachte leden, Op 7 mei jl. heeft uw commissie gesproken over de OV-chipkaart,

Nadere informatie

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek juni/juli 2013

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek juni/juli 2013 Geachte panelleden, In juni/juli jl. heeft u deelgenomen aan het eerste klanttevredenheidsonderzoek van 2013. Hartelijk dank voor uw deelname! Aan het onderzoek hebben 520 panelleden deelgenomen. Bij deze

Nadere informatie

Uitwerking diverse samenwerkingspunten PoW Hannah en Robert, concept 12 januari 2018

Uitwerking diverse samenwerkingspunten PoW Hannah en Robert, concept 12 januari 2018 Uitwerking diverse samenwerkingspunten PoW Hannah en Robert, concept 12 januari 2018 Eenduidige productformule/branding Branding kan tot uiting komen in Aankleding, kleur en logo s op de schepen Personeelsuniform

Nadere informatie

Zuid-Holland. Bijzondere kaarten en tarieven

Zuid-Holland. Bijzondere kaarten en tarieven Zuid-Holland Bijzondere kaarten en tarieven Geldig vanaf 1 januari 2009 Aantrekkelijke kaartsoorten bij Arriva Arriva heet u van harte welkom in haar bussen. In deze kaartsoorten- en tarievenfolder hebben

Nadere informatie

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde vragen.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 391 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Afschrift: provincie Gelderland (P. Nijenhuis); Hermes (H. de Gooijer) Bijlage: Uitdieping ritkaarten

Afschrift: provincie Gelderland (P. Nijenhuis); Hermes (H. de Gooijer) Bijlage: Uitdieping ritkaarten Hermes Openbaar Vervoer BV t.a.v. mevrouw D. Wennekendonk Postbus 2356 5600 CJ EINDHOVEN Uw kenmerk: U18.01489 Uw datum: 2 mei 2018 Ons kenmerk: RGS698 Afschrift: provincie Gelderland (P. Nijenhuis); Hermes

Nadere informatie

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek?

1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 1. Rechte tellingen Busvervoer Laarbeek 1. Maakt u gebruik van het (openbaar) busvervoer in Laarbeek? 7 6 62% 5 4 3 29% 2 1 2% 2% 5% Ja, dagelijks Ja, wekelijks Ja, maandelijks Ja, af en toen (minder dan

Nadere informatie

21 NOV PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2x>M / JO \~X. a.d. Dat. ontv.: Bijl.: Routing

21 NOV PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2x>M / JO \~X. a.d. Dat. ontv.: Bijl.: Routing Postadres Postbus 9239, 1006 AE Amsterdam Provincie Overijssel T.a.v. dhr. R. Wiggers (griffier) Postbus 10078 8000 GB Zwolle PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. PS/2x>M / JO \~X Dat. ontv.: Routing

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer Onderwerp Tarieven OV-chipkaart

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer Onderwerp Tarieven OV-chipkaart van Gedeputeerde Staten op vragen van G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer 2109 Onderwerp Tarieven OV-chipkaart Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Vooruitlopend op

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng

Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over nieuwe dienstregeling Breng Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De heer Van Hunnik van

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden de heren N. Stoeuelaar en C. Meijs ouer

Raadsvragenuan de raadsleden de heren N. Stoeuelaar en C. Meijs ouer gemeente Eindhouen Sector Ondersteuning Stadspleinen Raadsnummer 09. R/09 5. OOI Inboeknummer o9bsto9oo8rt Beslisdatum BSP a8 april 2009 Dossiernummer 9I8.4SI Raadsvragenuan de raadsleden de heren N. Stoeuelaar

Nadere informatie

Handelingen Blauwnet kaartautomaat veelvoorkomende transacties

Handelingen Blauwnet kaartautomaat veelvoorkomende transacties Handelingen Blauwnet kaartautomaat veelvoorkomende transacties 1 INHOUDSOPGAVE Enkele reis kopen 3-16 Dagkaart fiets kopen 17 26 Samenreiskorting laden 27-35 Saldo laden 36 44 Klassewissel 45 52 2 Aankopen

Nadere informatie

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde

Nadere informatie

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 13R5583 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding

b Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college gemeente Eindhoven 13R5583 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 13R5583 13bst01730 Beslisdatum B&W 22 oktober 2013 Dossiernummer 13.43.351 Raadsvoorstel Gratis openbaar vervoer minima Inleiding Op 25 juni 2013 is door uw

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk

gemeente Eindhoven Bestuurlijk kader X Wettelijke taak X Kerntaak gekoppeld aan het werkprogramma van het college X Onvermijdelijk gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5737 Beslisdatum B&W 4 februari 2014 Dossiernummer 14.06.651 Inboeknummer 14bst00244 Raadsvoorstel vaststellen van de Verordening tot tweede wijziging van de Legesverordening

Nadere informatie

Op grond van de Wet Personenvervoer (Wp 2000), artikel 32, lid 2 sub d:

Op grond van de Wet Personenvervoer (Wp 2000), artikel 32, lid 2 sub d: Vergadering: 25 oktober 2017 Agendapunt: 4.7. Onderwerp: Toelichting op Tarieven OV 2019 Portefeuille: OV Performance Datum: 8 november 2018 Contactpersoon: Jan-Kees van Elderen Telefoonnummer: 088-5445211

Nadere informatie

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Griffie Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Datum commissievergadering : 19 april 2010 DIS-stuknummer : 1665988 Behandelend ambtenaar : P.J.C. van Wijck Directie/bureau : Economie & Mobiliteit/

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG. Datum 15 maart 2013 Betreft Kamervragen tariefsysteem spoor

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG. Datum 15 maart 2013 Betreft Kamervragen tariefsysteem spoor > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek okt./nov. 2013

Factsheet Resultaten Klanttevredenheidsonderzoek okt./nov. 2013 Geachte panelleden, In oktober/november jl. heeft u deelgenomen aan het tweede klanttevredenheidsonderzoek van 2013. Hartelijk dank voor uw deelname! Aan het onderzoek hebben 522 panelleden deelgenomen.

Nadere informatie

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer Statenmededeling Onderwerp Bussen in Brabant, Trendmonitor OV 2012-2016 Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant, Kennisnemen van Het rapport Bussen in Brabant. Trends in het regionaal openbaar vervoer

Nadere informatie

provinsje fryslân provincie fryslân

provinsje fryslân provincie fryslân 1 postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 Fractie Christen Unie t.a.v. mevrouw A. Haga www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl -w,twitrer.com/provfrys1

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V.

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V. Streekdienst Brabant-West LIJN 400 h van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. LIJN 401 h van BREDA naar UTRECHT V.V. Ingangsdatum 13 februari 2005 BR05-W07 Busdiensten tijdens vakantieperiodes Een aantal ritten

Nadere informatie

Vragenlijst evaluatie LTK

Vragenlijst evaluatie LTK Vragenlijst evaluatie LTK Inleiding In 2009 hebben de gezamenlijke provincies en stadsregio s het Convenant Landelijk tarievenkader chipkaart vastgesteld. Dit convenant is op 16 september 2009 in werking

Nadere informatie

secretariaat: Klaas Wierda

secretariaat: Klaas Wierda Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Twente secretariaat: Klaas Wierda Anna de Roodestraat 3, 8017 HD Zwolle klaas.wierda@xs4all.nl Aan: Keolis Nederland T.a.v.: dhr. M. van der Meulen

Nadere informatie

3. Klopt het bericht dat 98% van de bussen volgens Rijkswetgeving (Wet Personenvervoer 2000) toegankelijk moet zijn voor rolstoelgebruikers?

3. Klopt het bericht dat 98% van de bussen volgens Rijkswetgeving (Wet Personenvervoer 2000) toegankelijk moet zijn voor rolstoelgebruikers? Statenfractie PvdA De heer Dhr. S.J.A.H. Smeulders Postbus 90151 5200 MC S-HERTOGENBOSCH Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 www.brabant.nl

Nadere informatie

Wijzigingen landelijke index van 1,14% Nachtbus: 40/4 voordeelproduct: P+R bus: Algemene voorwaarden

Wijzigingen landelijke index van 1,14% Nachtbus: 40/4 voordeelproduct: P+R bus: Algemene voorwaarden MEMO Aan Van Aangrenzende provinciale overheden, medewerkers vervoerbedrijven, Servicepunten en OV-stewards, Tarieven Bureau Hans Vooges Onderwerp Kaartsoorten en tarieven busvervoer Groningen en Drenthe

Nadere informatie

Dienstregeling 2012 Regio Noord-Holland Noord

Dienstregeling 2012 Regio Noord-Holland Noord Dienstregeling 2012 Regio Noord-Holland Noord Auteursrecht voorbehouden. Het geheel of gedeeltelijk overnemen of kopiëren van de inhoud van deze dienstregeling is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: M. Bus 070 441 7104 m.bus@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie verzenddatum

Nadere informatie

Voor informatie over verkoop- en ophaalpunten in Brabant kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder.

Voor informatie over verkoop- en ophaalpunten in Brabant kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor het kiezen welke OV-chipkaart en welke kortingsproducten voor de bus in Brabant het beste bij u passen, kunt u terecht

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De SP heeft al eerder zijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding en helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen.

gemeente Eindhoven De SP heeft al eerder zijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding en helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen. gemeente Eindhoven Zorg & Inkomen Raadsnummer 11R0009 Inboeknummer 11bst00026 Beslisdatum B&W 11 januari 2011 Dossiernummer 02.551 Raadsvragen van de raadsleden de heren E. Maas, A. Rennenberg en K. Rijnders

Nadere informatie

Doel OV game. Gemeente Almere. Inzicht verkrijgen. OV Game Uitdeelversie gemeenteraad (punten i.p.v. bedragen)

Doel OV game. Gemeente Almere. Inzicht verkrijgen. OV Game Uitdeelversie gemeenteraad (punten i.p.v. bedragen) Gemeente Almere OV Game Uitdeelversie gemeenteraad (punten i.p.v. bedragen) 12 mei 2015 Doel OV game Inzicht verkrijgen in de keuzes die de diverse stakeholders maken voor het OV-systeem; een beter begrip

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief C 61 5.000,ÃćâĆňâĂİ. gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R2220. OOI Inboeknummer oybstora83 Dossiernummer 73I.505 3r juli aooz Raads informatiebrief Betreft verkenning gratis Collectief Vraagafhankelijk

Nadere informatie

Verslag symposium ROCOV Utrecht OV zonder oogkleppen

Verslag symposium ROCOV Utrecht OV zonder oogkleppen Verslag symposium ROCOV Utrecht OV zonder oogkleppen Derck Buitendijk (Berenschot) Hij houdt een inleiding over vernieuwing in de marktordening van het openbaar vervoer. Het huidige stelsel van openbaar

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb Projectmanagement gemeente Eindhoven Projectmanagement Raadsnummer Inboeknummer 10bst01835 Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Instellen reserve bovenwijks t.b.v. Hovenring kba/pb10039506 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Middels deze brief ontvangt u van Connexxion de advies aanvraag voor de tarieven voor het openbaar vervoer 2018 voor de concessie Zaanstreek.

Middels deze brief ontvangt u van Connexxion de advies aanvraag voor de tarieven voor het openbaar vervoer 2018 voor de concessie Zaanstreek. Reizigers Advies Raad Vervoerregio Amsterdam T.a.v. de secretaris, Dhr. B. van der Meulen Postbus 626 1000 AP AMSTERDAM Connexxion OV Stationsplein 13 1211 EX Hilversum Postbus 224 1200 AE Hilversum 035

Nadere informatie

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Oogvereniging Nederland Datum: 28 maart 2015 Locatie: buurtcentrum Morschwijck, topaaslaan 19, 2332 JC Leiden Door: Peter Waalboer Algemeen

Nadere informatie

LANDELIJKE ONTWIKKELINGEN

LANDELIJKE ONTWIKKELINGEN Qbuzz Connexxion Betreft: advies tarieven concessies BRU en PU 2015 Utrecht, 9 september 2014 Geachte Dames, Heren, Dank voor uw adviesaanvragen over de tarieven 2015 en de toelichting daarop. Het ROCOV

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 19 januari Commissiegriffier Annemieke Lobik

Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 19 januari Commissiegriffier Annemieke Lobik Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14017181 Brief van FNV Bondgenoten met Zwartboek "losse kaartverkoop OV" Betreft vergadering Commissie Economie en Mobiliteit 19 januari 2015

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP heeft ons college schriftelijke

Nadere informatie

vanuit... Standdaarbuiten REISWIJZER

vanuit... Standdaarbuiten REISWIJZER vanuit... Standdaarbuiten REISWIJZER DE BUURTBUS NAAR OUDENBOSCH EN NOORDHOEK, KLUNDERT Wat Wanneer Opstappen Voor wie Betalen Informatie Buurtbus 210 naar Oudenbosch en naar Noordhoek en Klundert Naar

Nadere informatie

Resultaten onderzoek kostenneutraliteit provincie Zeeland

Resultaten onderzoek kostenneutraliteit provincie Zeeland Resultaten onderzoek kostenneutraliteit provincie Zeeland Samenvatting De Commissie heeft op verzoek van de Provincie de toets op een kostenneutrale overgang van reizen per strippenkaart naar reizen per

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk in de regio Zuidoost-Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk in de regio Zuidoost-Brabant gemeente Eindhoven openbare Ruimte, verkeer lk Milieu Raadsnummer 09. R/4/7. OOI Inboeknummer o9bsto2388 Beslisdatum B%W t december 2009 Dossiernummer 949 55I Raadsvoorstel tot het instemmen met het HOV-netwerk

Nadere informatie

1 7 JULI /29/A.10, W H. Sinnema (050) Klachtenmeldpunt Openbaar Vervoer

1 7 JULI /29/A.10, W H. Sinnema (050) Klachtenmeldpunt Openbaar Vervoer provincie groningen Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op Bijlage Onderwerp 1 7 JULI 2012 2012-31.775/29/A.10, W 408777

Nadere informatie

WINTER DIENST REGELING

WINTER DIENST REGELING WINTER DIENST REGELING Busboekje 2017 Vlieland 10 januari t/m 13 april 2017 1 oktober t/m 8 januari 2018 ARRIVA.NL/WADDENEILANDEN 1 Voorwoord Beste reiziger, Welkom op Vlieland. Voor je ligt het busboekje

Nadere informatie

Reizigershandvest Noord-Holland Noord

Reizigershandvest Noord-Holland Noord Reizigershandvest Noord-Holland Noord Aangenaam, wij zijn Connexxion, waar wilt u vandaag naartoe? Onze beloftes Connexxion brengt meer dan een miljoen mensen op hun bestemming. Iedere dag opnieuw. Het

Nadere informatie

Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2017 voor de concessie Haaglanden streek.

Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2017 voor de concessie Haaglanden streek. Tariefplan 2017 Veolia Transport Haaglanden Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2017 voor de concessie Haaglanden streek. Het tariefplan bestaat uit 3 onderdelen: a) Landelijk Tarievenkader

Nadere informatie

Reisde u met een papieren kaartje?

Reisde u met een papieren kaartje? Reisde u met een papieren kaartje?? Dit verandert er voor u. Reizen met 40% korting met Voordeelurenabonnement Kaartje met korting kopen bij loket of automaat, of thuis printen als e-ticket Op maandag-vrijdag

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. M. Cetin (CDA) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3097

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. M. Cetin (CDA) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3097 van Gedeputeerde Staten op vragen van M. Cetin (CDA) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3097 Onderwerp Bereikbaarheid en toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de Provincie Zuid-Holland Aan de leden

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling van de Minister van Verkeer en Waterstaat tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer 4 december 2003/HDJZ/S&W/2003-2616

Nadere informatie

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 NS Tarieven Per 1 januari 2018 Inhoudsopgave Pagina Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 Abonnementen Prijzen per 1 januari

Nadere informatie

Via deze weg sturen wij u onze terugkoppeling op de door u gegeven adviezen met betrekking de volgende onderwerpen. Datum verwachte aanvraag

Via deze weg sturen wij u onze terugkoppeling op de door u gegeven adviezen met betrekking de volgende onderwerpen. Datum verwachte aanvraag Geachte leden van het Reizigersoverleg Brabant, Via deze weg sturen wij u onze terugkoppeling op de door u gegeven adviezen met betrekking de volgende onderwerpen. Onderwerp Tarieven en verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH

Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting en fusie NRE/ObN-NetH gemeente Eindhoven Control Raadsnummer 09. R/275. OOI Inboeknummer o9bstor8o8 Beslisdatum B%W ts september 2009 Dossiernummer 938 453 Raadsvoorstel tot het instemmen met de voorwaarden voor kapitaalstorting

Nadere informatie

Afschrift aan: Provincie Gelderland, Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hermes Bijlagen: advies Breng Vrij Abonnement

Afschrift aan: Provincie Gelderland, Stadsregio Arnhem Nijmegen, Hermes Bijlagen: advies Breng Vrij Abonnement Arriva T.a.v. de heer R. Vink Postbus 626 8440 AP HEERENVEEN Uw kenmerk: 13-3529/BvW/iw Uw datum: 11 april 2013 Ons Kenmerk: RGS333 Onderwerp: tarieven Afschrift aan: Provincie Gelderland, Stadsregio Arnhem

Nadere informatie

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 NS Tarieven Per 1 januari 2017 Inhoudsopgave Pagina Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 Abonnementen Prijzen per 1 januari 2017

Nadere informatie

OV-chipkaartmonitoring in de duale fase

OV-chipkaartmonitoring in de duale fase OV-chipkaartmonitoring in de duale fase Gerben Zwart NEA Transportonderzoek en -opleiding gzw@nea.nl Lars Jansen Stadsregio Amsterdam L.Jansen@stadsregioamsterdam.nl Bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch

Nadere informatie

Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Overijssel-West

Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Overijssel-West Regionaal Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer Overijssel-West secretariaat: Klaas Wierda Anna de Roodestraat 3 8017 HD Zwolle klaas.wierda@xs4all.nl Provincie Overijssel t.a.v. de heer M. Berloth

Nadere informatie

vanuit... Fijnaart REISWIJZER

vanuit... Fijnaart REISWIJZER vanuit... Fijnaart REISWIJZER BUS NAAR ROOSENDAAL/WILLEMSTAD Wanneer Opstappen Voor wie Betalen Informatie Bus 103 naar Roosendaal via Oud Gastel en naar Willemstad via Oudemolen Naar Roosendaal ma t/m

Nadere informatie

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Inhoudsopgave Algemene uitleg 2 Vragen en Antwoorden algemeen 7 Vragen en Antwoorden Stadsregio Arnhem Nijmegen 14 11 juni 2009 Q&A list OV-chipkaart Arnhem

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Tarieven regionaal openbaar vervoer per 1 januari Bekendmaking van het besluit van 27 november zaaknummer

PROVINCIAAL BLAD. Tarieven regionaal openbaar vervoer per 1 januari Bekendmaking van het besluit van 27 november zaaknummer PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Gelderland Nr. 8927 4 december 2018 Tarieven regionaal openbaar vervoer per 1 januari 2019 Bekendmaking van het besluit van 27 november 2018 - zaaknummer

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Geachte leden,

Gedeputeerde Staten. Geachte leden, Gedeputeerde Staten Datum 29 maart 2005 Ons kenmerk 2005 13650 Onderwerp Bestuurlijk traject invoering OV chipkaart. Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem Provinciale Staten van Noord Holland Door tussenkomst

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling tot wijziging van de Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer in verband met de vervanging van diverse vervoerbewijzen,

Nadere informatie

NS Tarieven Per 1 januari 2016. Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10

NS Tarieven Per 1 januari 2016. Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 NS Tarieven Per 1 januari 2016 Inhoudsopgave Pagina Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 Abonnementen Prijzen per 1 januari 2016

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer o8.rz86o.oox Inboeknummer o8bstoa886 Beslisdatum B%Wa december 2008 Dossiernummer 8qg asb Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees

Nadere informatie

GRATIS OPENBAAR VERVOER

GRATIS OPENBAAR VERVOER MOGELIJKHEDEN EN RISICO S VAN GRATIS OPENBAAR VERVOER IN HELMOND 1 INLEIDING Het aanbieden van gratis openbaar vervoer (GOV) is op dit moment een veel besproken onderwerp. In Noord Brabant onderzoeken

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor meer informatie over de OV-chipkaart in Brabant kunt u terecht op www.brabant.nl/ovchipkaart. Voor het kiezen welke

Nadere informatie

Aan de Wmo-raad. Nieuw Hoogeveens vervoer. Geachte heer Benjamins,

Aan de Wmo-raad. Nieuw Hoogeveens vervoer. Geachte heer Benjamins, Aan de Wmo-raad DATUM ONDERWERP ONS NUMMER Nieuw Hoogeveens vervoer Geachte heer Benjamins, Hartelijk dank voor uw advies over het Nieuw Hoogeveens vervoer (23 september jl v uw kenmerk wmo/jn/15027).

Nadere informatie

Tarievenhuis Oost Nederland

Tarievenhuis Oost Nederland Tarievenhuis Oost Nederland Presentatie 3 mei 2017 Technische briefing Besluitvorming Het Tarievenhuis Oost is door GS van Gelderland, Overijssel en Flevoland vastgesteld Invoering 1 juli 2017 De Staten

Nadere informatie

2 6 JUNI 2014. provinsje fryslân provincie fryslân b

2 6 JUNI 2014. provinsje fryslân provincie fryslân b Provinciale Staten van Fryslân postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (059) 292 59 25 iii telefax: (058) 292 51 25 t t www.fryslan.nl provincie@fryslan.nl www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

Nota van wijziging PS 18/07 D * PS-vergadering : 1 februari 2008 Commissie EMG 11 januari Pilots GGOV. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant

Nota van wijziging PS 18/07 D * PS-vergadering : 1 februari 2008 Commissie EMG 11 januari Pilots GGOV. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Nota van wijziging PS 18/07 D * Voorgestelde behandeling: PS-vergadering : 1 februari 2008 Commissie EMG 11 januari 2008 Onderwerp Pilots GGOV s-hertogenbosch Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant 1.

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer

Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer VW Wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar vervoer Regeling van 1 december 2006, nr. HDJZ/S&W/2006-1685, Hoofddirectie Juridische Zaken, tot wijziging Regeling nationale vervoerbewijzen openbaar

Nadere informatie

Vragenlijst evaluatie LTK

Vragenlijst evaluatie LTK Vragenlijst evaluatie LTK Inleiding In 2009 hebben de gezamenlijke provincies en stadsregio s het Convenant Landelijk tarievenkader chipkaart vastgesteld. Dit convenant is op 16 september 2009 in werking

Nadere informatie