Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking"

Transcriptie

1 Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Oogvereniging Nederland Datum: 28 maart 2015 Locatie: buurtcentrum Morschwijck, topaaslaan 19, 2332 JC Leiden Door: Peter Waalboer

2 Algemeen De OV- chipkaart is het nationale vervoersbewijs in Nederland. In bijna al het Openbaar Vervoer is de OV- chipkaart geldig. Enkele uitzonderingen zijn sommige buurtbussen, het OV op een deel van de Waddeneilanden en enkele grensoverschrijdende verbindingen. Er zijn verschillende OV- chipkaarten voor de consumentenmarkt beschikbaar. Anonieme OV- chipkaart Deze kaart staat niet op naam en kan op verschillende momenten door verschillende personen worden gebruikt. Met deze kaart kan op saldo worden gereisd. Op deze kaart kunnen geen abonnementen worden gezet. Op deze kaart kan geen saldo worden gezet middels automatisch opladen. Op deze kaart kan geen leeftijdskorting worden verkregen. De kaart kost 7,50 euro. Persoonlijke OV- chipkaart Deze kaart is voorzien van een pasfoto en persoonlijke gegevens en kan alleen door die persoon worden gebruikt. Met deze kaart kan op saldo worden gereisd. Op deze kaart kan leeftijdskorting worden verkregen. Op deze kaart kunnen abonnementen worden gezet. Op deze kaart kan saldo worde geladen middels automatisch opladen. De kaart kost 7, 50 euro, maar is bij aanschaf van bepaalde abonnementen gratis. Eenmalige OV- chipkaart Deze kaart staat niet op naam. Door verschillende aanbieders worden dergelijke kaartjes uitgegeven met beperkte geldigheid in reistijd en reisgebied.

3 Voordat er met de OV- chipkaart kan worden gereisd, moet er geld op de kaart worden gezet. Dit kan op verschillende manieren: bij automaten op stations en bij winkels. Bij de balie van vervoerders (op vertoon van de OV- Begeleiderskaart worden er geen administratiekosten in rekening gebracht). Door middel van automatisch opladen (alleen bij de persoonlijke OV- chipkaart) - via internet (er wordt via internet betaald. Het saldo moet nog wel op de OV- chipkaart worden geladen bij een automaat op een station, in een winkel of in sommige voertuigen) OV- chipkaarten die niet door NS zijn uitgegeven dienen eerst gereed gemaakt te worden om met de trein te kunnen reizen. Dit kan bij de ticketautomaten van NS. Op dit moment moet ook een keuze worden gemaakt voor de klasse waarin gereisd gaat worden. Met de OV- chipkaart moet aan het begin van een reis worden ingecheckt en aan het eind van een reis worden uitgecheckt. Indien op saldo wordt gereisd, wordt er bij het inchecken een bedrag (instaptarief) van het saldo op de OV- chipkaart afgeschreven. Op het moment dat er wordt uitgecheckt, wordt het daadwerkelijk verreisde bedrag van de kaart afgeschreven. Het instaptarief wordt daarop dan in mindering gebracht. Als er voor minder is verreisd dan het instaptarief, wordt er een bedrag aan het saldo op de OV- chipkaart toegevoegd. Bij een mislukte of vergeten uitcheck is het hele instaptarief betaald. Bij de vervoerder waarmee gereisd is kan om restitutie worden gevraagd. De procedure hiervoor verschilt per vervoerder. Bij het in checken en uitchecken verschijnen er een tekst en een symbool op het scherm van het apparaat. ook is er een akoestisch signaal te horen. De meldingen en signalen verschilden per vervoerder. Mede dankzij een lobby van de Oogvereniging is besloten dat in 2014 alle meldingen en signalen gelijk zijn getrokken. De akoestische signalen zijn: 1 piepje betekent incheck is OK! 2 piepjes betekent uitcheck is OK! 3 piepjes betekent een foutmelding.

4 Trein Er zijn in Nederland naast NS, dat het landelijke hoofdnet bedient, nog meer spoorbedrijven actief die verspreid over het land regionale spoorlijnen berijden. Per 9 juli 2014 reist iedereen met de OV- chipkaart in de trein. Het papieren treinkaartje wordt niet meer verkocht sinds die datum. Bij alle treinvervoerders kan met de anonieme of persoonlijke OV- chipkaart worden gereisd. Aan de balie en uit de automaat kunnen eenmalige OV- chipkaarten worden verkregen. Deze kaarten zijn in veel gevallen duurder dan wanneer er met een anonieme of persoonlijke OV- chipkaart wordt gereisd. Voor vertrek moet er op het station met de OV- chipkaart worden ingecheckt bij de incheckpalen of de poortjes van de vervoerder waarmee gaat worden gereisd. Let op! Er zijn stations in Nederland waarop meer dan een vervoerder actief is. Iedere vervoerder heeft daar zijn eigen incheckpalen en poortjes. Op het moment dat er wordt ingecheckt met een OV- chipkaart bij NS, wordt er een instaptarief van 20 euro afgeschreven van de kaart. Bij abonnementhouders kan dit instaptarief 10 euro zijn. Regionale treinvervoerders hanteren afwijkende instaptarieven. Zolang er met dezelfde spoorvervoerder wordt gereisd, hoeft er bij een overstap niet uitgecheckt en ingecheckt te worden. Als er wordt overgestapt van de ene spoorvervoerder op de ander, dan moet er worden uitgecheckt bij een paal of poortje van de vervoerder waarmee op het station is aangekomen. Vervolgens moet worden ingecheckt bij een paal of poortje van de spoorvervoerder waarmee verder zal worden gereisd. Vaak is op stations, waar verschillende vervoerders actief zijn, op de perrons een zogenaamd overstapmeubel aanwezig. Op dit meubel zitten in- en uitcheckautomaten van alle vervoerders die op dat station actief zijn. Op het station waar de reis per trein eindigt dient te worden uitgecheckt bij een paal of poortje van de vervoerder waarmee is aangekomen op het station.

5 Voorzieningen voor mensen met een visuele beperking die met de trein willen reizen NS Reisassistentie Voor mensen met een beperking biedt NS reisassistentie aan op een groot aantal stations in Nederland. Op die stations kunnen medewerkers van NS helpen bij het vinden van de juiste trein voor vertrek, het vinden van de juiste trein bij een overstap en na aankomst het vinden van het gewenste punt in of nabij het station. Om reisassistentie te kunnen gebruiken dient uiterlijk een uur voor vertrek van de trein assistentie te worden aangevraagd bij NS. Dit kan telefonisch op telefoonnummer of op internet via het adres Indien er zich tijdens een reis waarvoor reisassistentie is aangevraagd problemen voordoen, kan met voorrang hulp worden gevraagd op telefoonnummer OV- chip Plus Speciaal voor mensen met een visuele beperking bieden NS en alle andere spoorvervoerders de mogelijkheid om op rekening te reizen. Deze mogelijkheid heeft de naam OV- chip Plus gekregen. Om hiervan gebruik te kunnen maken dient het OV- chip Plus- abonnement te worden aangevraagd bij NS. Dit kan alleen als de gebruiker in het bezit is van een OV- Begeleiderskaart met een B erop en een persoonlijke OV- chipkaart. De aanschaf van dit abonnement is gratis. Er wordt alleen 1 cent van de bankrekening afgeschreven om de kredietwaardigheid van de reiziger te controleren. Na aanschaf moet eenmalig het digitale abonnement op de OV- chipkaart worden geladen. Als het abonnement op de OV- chipkaart is geladen, kan vanaf dat moment met die OV- chipkaart niet meer op saldo per trein worden gereisd. Er kan dan nog wel op saldo worden gereisd in bus tram en metro. OV- chip Plus werkt in combinatie met alle kortingsproducten die beschikbaar zijn voor de trein. Tijdens het boeken van de reis wordt gekeken of er op het moment van reizen recht is op korting.

6 Als abonnementhouder van OV- chip plus kan tot 5 minuten voor vertrek van de trein telefonisch de reis worden geboekt bij NS klantenservice op het gratis telefoonnummer Als op het moment van reizen de klantenservice niet bereikbaar is, mag achteraf alsnog worden geboekt. Op het station hoeft en kan niet te worden ingecheckt of uitgecheckt. Wel kan de betreffende OV- chipkaart worden gebruikt om eventuele poortjes op het station te openen. In dat geval gebeurt er niets met het saldo op de OV- chipkaart. De kaart functioneert dan als sleutelkaart. Een keer per maand factureert NS de gemaakte treinreizen voor alle spoorvervoerders. Het verschuldigde bedrag wordt automatisch afgeschreven van de bankrekening van de abonnementhouder. De inhoud van de facturen kan op de site van NS worden bekeken op een persoonlijk deel. Ook kan deze informatie worden opgevraagd bij NS klantenservice op het gratis telefoonnummer Het aanvraagformulier voor OV- chip plus is verkrijgbaar bij NS klantenservice en op de website van NS. NS- Business Card Reizigers met een visuele beperking, die in het bezit zijn van een OV- Begeleiderskaart met een B erop, kunne de NS- Business Card aanvragen. Met deze kaart kan in al het openbaar vervoer op rekening worden gereisd. De gemaakte reizen met de NS- Business Card worden maandelijks achteraf gefactureerd en automatisch geïncasseerd. Er hoeft geen saldo op de kaart te worden gezet. Er moet in principe wel worden in- en uitgecheckt aan het begin en einde van de reis. Als dat onverhoopt niet lukt, wordt de mislukte reis gecorrigeerd voordat er tot facturering wordt overgegaan. De NS- Business Card is gratis en kan worden aangevuld met verschillende zakelijke NS abonnementen. De NS- Business Card biedt geen leeftijdskorting en kan niet worden gebruikt in combinatie met abonnementen voor bus, tram of metro. De NS- Business Card kan worden aangevraagd bij het Serviceloket OV Blinden & Slechtzienden via het gratis telefoonnummer of via e- mailadres serviceloket@ov- chipkaart.nl. Indien gewenst, kan met een combinatie van OV- chip Plus voor treinreizen en de NS- Business Card voor reizen in het stads- en streekvervoer worden gewerkt. Het voordeel hiervan is dat er dan voor treinreizen telefonisch kan worden geboekt en dat er dan dus voor en na treinreizen niet hoeft te worden in- en uitgecheckt. Voor reizen met bus, tram en metro moet dan wel worden in- en uitgecheckt.

7 De reiziger moet in dit geval met zowel een persoonlijke OV- chipkaart met OV- chip Plus erop en een NS- Business Card naast elkaar werken. E- ticket met korting Na het afschaffen van het papieren kaartje is het niet meer mogelijk om losse kaartjes met korting te kopen uit automaten of bij loketten. Voor enkele doelgroepen biedt NS de mogelijkheid om kortingkaartjes te kopen in de vorm van een E- ticket. Een van die doelgroepen is de groep van reizigers in het bezit van een OV- Begeleiderskaart met een B erop. Dit kaartje wordt gekocht op de website van NS en moet worden uitgeprint. Stads- en streekvervoer In het stads- en streekvervoer wordt meestal in het voertuig in- en uitgecheckt. Uitzonderingen hierop zijn De Amsterdamse en Rotterdamse metro en enkele sneltrams. In die gevallen dient er op het station te worden ingecheckt bij paaltjes of poortjes. In het stads- en streekvervoer moet na elke rit worden in- en uitgecheckt. Ook bij een overstap moet er dus in het eerste voertuig worden uitgecheckt en in het volgende voertuig worden ingecheckt. Het instaptarief in het stads- en streekvervoer bedraagt 4 euro. Als met een persoonlijke OV- chipkaart op saldo wordt gereisd, wordt vanaf de dag waarop iemand 65 wordt, automatisch leeftijdkorting ontvangen. Voorzieningen voor mensen met een visuele beperking die met het stads- en streekvervoer willen reizen Sentire Speciaal voor mensen met een visuele beperking is het Sentire rijstproduct ontwikkeld. Met dit product op de OV- chipkaart, wordt er gereisd met een verlaagd instaptarief van 1,20 euro in plaats van 4 euro per reis.

8 Reizigers in het bezit van een OV- Begeleiderskaart met een B erop, kunnen dit product gratis op hun persoonlijke OV- chipkaart laten zetten bij het loket van stads- en streekvervoerders. Ook kan het schriftelijk worden aangevraagd bij Connexxion. In dit laatste geval moet het product bij een ophaalpunt op de OV- chipkaart worden geladen als er bericht is ontvangen dat het product klaarstaat. Reizigers die reizen met het Sentire- abonnement kunnen geen gebruik maken van de coulanceregelingen die vervoerders hebben voor mislukte in- en uitchecks. NS- Business Card Reizigers met een visuele beperking, die in het bezit zijn van een OV- Begeleiderskaart met een B erop, kunne de NS- Business Card aanvragen. Met deze kaart kan in al het openbaar vervoer op rekening worden gereisd. De gemaakte reizen met de NS- Business Card worden maandelijks achteraf gefactureerd en automatisch geïncasseerd. Er hoeft geen saldo op de kaart te worden gezet. Er moet in principe wel worden in- en uitgecheckt aan het begin en einde van de reis. Als dat onverhoopt niet lukt, wordt de mislukte reis gecorrigeerd voordat er tot facturering wordt overgegaan. De NS- Business Card is gratis en kan worden aangevuld met verschillende zakelijke NS abonnementen. De NS- Business Card biedt geen leeftijdskorting en kan niet worden gebruikt in combinatie met abonnementen voor bus, tram of metro. De NS- Business Card kan worden aangevraagd bij het Serviceloket OV Blinden & Slechtzienden via het gratis telefoonnummer of via e- mailadres serviceloket@ov- chipkaart.nl. Indien gewenst, kan met een combinatie van OV- chip Plus voor treinreizen en de NS- Business Card voor reizen in het stads- en streekvervoer worden gewerkt. Het voordeel hiervan is dat er dan voor treinreizen telefonisch kan worden geboekt en dat er dan dus voor en na treinreizen niet hoeft te worden in- en uitgecheckt. Voor reizen met bus, tram en metro moet dan wel worden in- en uitgecheckt. De reiziger moet in dit geval met zowel een persoonlijke OV- chipkaart met OV- chip Plus erop en een NS- Business Card naast elkaar werken. OV- Begeleiderskaart Mensen met een visuele beperking die een gezichtsvermogen hebben van minder dan 30 procent een / of een gezichtsveld hebben van minder dan 30 graden komen in aanmerking voor een OV-

9 Begeleiderskaart met een B erop. Met deze kaart kan altijd gratis een begeleider worden meegenomen in het Openbaar Vervoer. De houder van de begeleiderskaart moet wel een vervoersbewijs kopen. De begeleiderskaart is het vervoersbewijs van de begeleider. Bij de begeleiderskaart wordt een sleutelkaart geleverd waarmee de begeleider eventuele poortjes op stations kan openen. Voor meer informatie over de OV- Begeleiderskaart kunt u terecht op de internetsite begeleiderskaart.nl Aanvullend Doelgroepenvervoer Voor mensen met een beperking is er naast het reguliere Openbaar Vervoer ook Aanvullend Doelgroepenvervoer. Dit is beschikbaar voor regionaal vervoer binnen de omgeving van de eigen woning of voor lange afstanden. het betreft vervoer van deur tot deur per taxi(bus). Regiotaxi Voor regionaal Aanvullend Doelgroepenvervoer bestaat Regiotaxi. De voorwaarden en tarieven voor dit vervoer verschillen per regio. Er zijn gemeenten die aan mensen met een beperking een financiële tegemoetkoming geven. de regels hiervoor verschillen per gemeente en kunnen dus ook binnen een regio per gemeente anders zijn. Voor eventuele informatie met betrekking tot subsidies voor het gebruik van dit vervoer kunt u terecht bij uw gemeente. Valys Voor Aanvullend Doelgroepenvervoer over langere afstanden en voor Aanvullend Doelgroepenvervoer over korte afstanden buiten uw eigen regio kunt u terecht bij Valys. Houders van een OV/Begeleiderskaart kunnen gebruik maken van Valys. Bij Valys ontvangt u jaarlijks een aantal reiskilometers. Zolang u binnen dat aantal kilometers reist, reist u tegen een zeer beperkt tarief. Als uw tegoed op is, gaat u een hoger bedrag per kilometer betalen. Sinds kort is het mogelijk om bij Valys een gecombineerde reis met taxi en trein te boeken. U gebruikt alleen kilometers van uw tegoed voor het deel dat per taxi wordt afgelegd. Het internetadres van Valys is:

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

De OV-chipkaart in Limburg

De OV-chipkaart in Limburg De OV-chipkaart in Limburg De nieuwe manier van reizen en betalen in het Openbaar Vervoer 1 Versie 9 Reizigersoverleg Limburg(ROL) Het ROL adviseert de Provincie over het Openbaar Vervoer Deze verenigingen/stichtingen

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart >

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart > < Reizen met de ] [ OV-chipkaart > Waar kan ik terecht voor meer informatie? Alles over de OV-chipkaart Klantenservice OV-chipkaart: via internet: www.ov-chipkaart.nl Hier vindt u ook filmpjes die u precies

Nadere informatie

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen

Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Productvoorwaarden U-OV Gemaksabonnementen Datum: 13-12-2015 Artikel 1. Omschrijving en geldigheid a. U-OV Gemak Utrecht Stad geeft recht op vrij reizen met bus of tram van U-OV of treinen 2e klas van

Nadere informatie

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland

Dag strippenkaart. Hallo OV-chipkaart. Vanaf 19 mei 2011 is de strippenkaart niet meer geldig. Kijk op ov-chipkaart.nl/zuidholland Dag strippenkaart Waar kan ik terecht met vragen? Voor alle vragen over het afschaffen van de strippenkaart en/of het reizen met de OV-chipkaart en over abonnementen bij Connexxion kunt u bij ons terecht.

Nadere informatie

Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes

Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes Welkom bij oefenen met de poorten en paaltjes Om te kunnen reizen met uw OV-chipkaart, checkt u in- en uit bij de poorten en paaltjes op het station. Aan de hand van een aantal voorbeelden van schermen

Nadere informatie

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl Informatie over reizen met de OV-chipkaart Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl 1 Inhoud van deze presentatie Hoofdstuk 1: Wat is een OV-chipkaart? Hoofdstuk 2: Op reis met de OV-chipkaart Hoofdstuk

Nadere informatie

Regionaal Openbaar Vervoer Beraad

Regionaal Openbaar Vervoer Beraad Onderwerp : Sentire, reisproduct voor blinden en slechtzienden 2500 EX Den Haag Postbus 20901 Aan: De staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Mevrouw W. Mansveld 10,00 per maand bood dit product

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van november 2011. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie 1 OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van januari 2013. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden

Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden Alternatieven voor het reisproduct voor blinden en slechtzienden De drie alternatieve reisproducten die na overleg met OV-bedrijven, DO's en Viziris zijn afgevallen, staan vermeld in de bijlage. Algemeen

Nadere informatie

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde vragen.

Nadere informatie

Handleiding OV en OV-fiets

Handleiding OV en OV-fiets Stap in. Stap op. Stap over. Handleiding OV en OV-fiets Hoe werkt Shuttel? Activeren Uw kaart dient u voor gebruik nog te activeren. Dit doet u door de vier stappen in de begeleidende brief te volgen.

Nadere informatie

www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.)

www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.) www.ov-chipkaart.nl 0900-0980 ( 0,10 per min.) 410.00.038 OV Chipkaart def.indd 1 24-06-2008 14:19:30 Pagina Wat is de OV-chipkaart?... 3 - Even wennen - Waarom een OV-chipkaart? Wat moet ik doen om te

Nadere informatie

Antwoord Ja zeker! U kunt zich aanmelden via de website

Antwoord Ja zeker! U kunt zich aanmelden via de website VRAAG EN ANTWOORD LIJST PROEF 1 TRANZER Wat is Tranzer? Tranzer is een app waarmee u een digitaal treinkaartje kunt kopen. Wanneer u reist met de Valleilijn, hoeft u met dit kaartje niet meer in- en uit

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

Reizen met de Keuzedagen van uw Voordeelurenabonnement?

Reizen met de Keuzedagen van uw Voordeelurenabonnement? Reizen met de Keuzedagen van uw Voordeelurenabonnement? Voortaan met uw OV-chipkaart Noteer hier uw gebruikte Keuzedagen: 1 5 2 6 3 7 4 NS Klantenservice via 0900-202 11 63 ( 0,10 p.m.). 24 uur per dag

Nadere informatie

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Heel Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas Veelgestelde vragen Productvoorwaarden Goede Zaakpas Versie: 1.1 Datum: 26 februari 2014 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Goede Zaakpas van Arriva. Met de Goede Zaakpas reist U

Nadere informatie

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen

Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Q&A list OV-chipkaart, Stadsregio Arnhem Nijmegen Inhoudsopgave Algemene uitleg 2 Vragen en Antwoorden algemeen 7 Vragen en Antwoorden Stadsregio Arnhem Nijmegen 14 11 juni 2009 Q&A list OV-chipkaart Arnhem

Nadere informatie

GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. www.vechtdallijnen.nl @vechtdallijnen

GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. www.vechtdallijnen.nl @vechtdallijnen 2015 GELDIG VANAF 14 DECEMBER 2014 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Goede reis! Kaartsoorten en tarieven Inhoudsopgave Voor het reizen met het

Nadere informatie

Abonnementsvoorwaarden Arriva Dal Korting

Abonnementsvoorwaarden Arriva Dal Korting Abonnementsvoorwaarden Arriva Dal Korting Naam abonnement Arriva Dal Korting is een reisproduct dat in verschillende varianten besteld kan worden: - voor de regio( s) waar het van toepassing is (uitsluitend

Nadere informatie

Intro. Er komen dus twee veranderingen:

Intro. Er komen dus twee veranderingen: Intro Er komen dus twee veranderingen: - - De ene verandering die heeft dus te maken met het wijzigen van de abonnementen En de andere verandering heeft betrekking op dat je iets meer kunt doen met de

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

Het heeft mijn leven uiteindelijk een

Het heeft mijn leven uiteindelijk een Het heeft mijn leven uiteindelijk een stuk makkelijker gemaakt De OV-chipkaart is volop in het nieuws. In steeds meer delen van Nederland kunt u met de OV-chipkaart reizen. Het is even wennen, maar met

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

Voor informatie over verkoop- en ophaalpunten in Brabant kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder.

Voor informatie over verkoop- en ophaalpunten in Brabant kunt u terecht op www.ov-chipkaart.nl/adresvinder. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor het kiezen welke OV-chipkaart en welke kortingsproducten voor de bus in Brabant het beste bij u passen, kunt u terecht

Nadere informatie

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart

De manier van reizen en betalen. OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart De manier van reizen en betalen De OV-chipkaart! Voordelen en Nadelen: Welke kortingen zijn er? ov-chipkaart Doel Reizigersoverleg Brabant behartigt de belangen van de reizigers in het openbaar (bus) vervoer.

Nadere informatie

Reisde u met een papieren kaartje?

Reisde u met een papieren kaartje? Reisde u met een papieren kaartje?? Dit verandert er voor u. Reizen met 40% korting met Voordeelurenabonnement Kaartje met korting kopen bij loket of automaat, of thuis printen als e-ticket Op maandag-vrijdag

Nadere informatie

Vechtdallijnen. vanaf 8 december 2013. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. Vechtdallijnen.nl

Vechtdallijnen. vanaf 8 december 2013. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven. Vechtdallijnen.nl Geldig Vechtdallijnen vanaf 8 december 2013 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 3 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Voor het reizen met het openbaar

Nadere informatie

De nieuwe NS-abonnementen voor senioren

De nieuwe NS-abonnementen voor senioren DX18-947/09.11 De nieuwe NS-abonnementen voor senioren Ontdek je eigen voordeel op ns.nl 17944 NSR brochure NS-abon senioren_v2.indd 1 01-09-11 11:32 Inhoudsopgave 3 Altijd een abonnement dat bij u past

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. De snelste weg naar uw ideale reisproduct: www.ovchipwijzer.nl Meer informatie? Voor meer informatie over de OV-chipkaart in Brabant kunt u terecht op www.brabant.nl/ovchipkaart. Voor het kiezen welke

Nadere informatie

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u!

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Nieuw in 2013 Het Regio Abonnement Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Wat is het Regio Abonnement? Het Regio Abonnement is een abonnement voor

Nadere informatie

Alle kennis die u nodig heeft om een. reis te kunnen maken met de OV-chipkaart

Alle kennis die u nodig heeft om een. reis te kunnen maken met de OV-chipkaart Alle kennis die u nodig heeft om een reis te kunnen maken met de OV-chipkaart INHOUD Werking OV-chipkaart 3 Kaartsoorten 4 Verkrijgbaarheid kaart 5 Opladen en ophalen 5 Reizen met de OV-chipkaart 6 Abonnementen,

Nadere informatie

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 1.0 Juli 2014

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 1.0 Juli 2014 Informatie over reizen met de OV-chipkaart Versie 1.0 Juli 2014 communicatie@translink.nl 1 Inhoud van deze presentatie Hoofdstuk 1: Wat is een OV-chipkaart? Hoofdstuk 2: Op reis met de OV-chipkaart Hoofdstuk

Nadere informatie

Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement

Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV 2014 (Regio Utrecht) Maand of Jaar U-OV Sterabonnement Artikel 1 Geldigheid en prijs a. U-OV Sterabonnementen zijn geldig in alle bussen van U-OV

Nadere informatie

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Alles over Traject Vrij Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Omdat NS overstapt op de OV-chipkaart, bieden wij vanaf 9 juli het Maand- of Jaartrajectabonnement niet meer aan. Er is een alternatief

Nadere informatie

Zwolle - Emmen VANAF 9 DECEMBER 2012. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013. Vechtdallijnen.nl

Zwolle - Emmen VANAF 9 DECEMBER 2012. Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013. Vechtdallijnen.nl GELDIG Zwolle - Emmen VANAF 9 DECEMBER 2012 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013 3 Goede reis! Kaartsoorten en tarieven 2013 1 Voor iedere treinreiziger een passend vervoerbewijs Voor het reizen met

Nadere informatie

REACTIE DOC OP VOORGESTELDE VERBETERPUNTEN DOOR TWEEDE KAMERLID HOOGLAND, D.D

REACTIE DOC OP VOORGESTELDE VERBETERPUNTEN DOOR TWEEDE KAMERLID HOOGLAND, D.D REACTIE DOC OP VOORGESTELDE VERBETERPUNTEN DOOR TWEEDE KAMERLID HOOGLAND, D.D. 8-12-2016. In het Algemeen Overleg 8-12-2016 heeft Tweede Kamerlid Hoogland 13 verbeterpunten voor de OV-chipkaart voorgesteld.

Nadere informatie

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV

Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV Productvoorwaarden Abonnementen Qbuzz en U-OV 2014 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen Qbuzz - Noord-Nederland pag. 1 Productvoorwaarden Maand en Jaar Sterabonnementen U-OV - regio Utrecht

Nadere informatie

Bijlage 1 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas februari 2019

Bijlage 1 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas februari 2019 Bijlage 1 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas februari 2019 Bijlage 1 Productvoorwaaden Voor Elkaar Pas Versie: 1.3 Datum: Januari 2019 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Voor Elkaar

Nadere informatie

voor OV Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger

voor OV Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger voor OV Mobiliteitskaart Blinden Slechtzienden - Begeleiders j Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger Humanis Consulting Auke Huisman November 2015

Nadere informatie

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Uw werkgever biedt u de mogelijkheid om het abonnement op uw NS-Business Card om te zetten naar een Traject Vrij

Nadere informatie

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 95 Goor - Borculo Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 1 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste overstapmogelijkheden Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland?

Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland? Maakt u een internationale treinreis vanuit Nederland naar het buitenland? Op onze treinstations maken we steeds meer gebruik van poortjes. Om uw internationale reis zo makkelijk mogelijk te maken, leggen

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas

Veelgestelde vragen. Productvoorwaarden Goede Zaakpas Veelgestelde vragen Productvoorwaarden Goede Zaakpas Versie: 1.2 Datum: 16 februari 2016 Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Goede Zaakpas van Arriva. Met de Goede Zaakpas reist Kaarthouder

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2018 Versie 3.2 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties, Aan de vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties bij het NOVB Datum Ons kenmerk Onderwerp 24 februari 2014 Adviesaanvraag Eenmalige Chipkaart Geachte vertegenwoordigers van de consumentenorganisaties,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer. Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro

Inhoudsopgave. Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer. Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro Aan: Klantcontact kanalen reizigers openbaar vervoer Van: RET Datum: 23 januari 2009 Onderwerp: Q&A Van Strip naar Chip in RET metro Inhoudsopgave 1. Van strip naar chip in RET metro 1.1 Wat houdt de volledige

Nadere informatie

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode?

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode? Veel gestelde vragen NS Extra NS EXTRA ALGEMEEN Wat is NS Extra? NS Extra is een nieuwe dienst van NS voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart. Deelnemers aan NS Extra ontvangen vanuit de check-uit

Nadere informatie

Productvoorwaarden NS-Business Card

Productvoorwaarden NS-Business Card Productvoorwaarden NS-Business Card Inleiding, inhoud en definities Deze productvoorwaarden horen bij de NS-Business Card. Met de NS-Business Card reist U van deur-tot-deur. Alle diensten van NS en overige

Nadere informatie

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB Kwantitatief Onderzoek in de Regio Rotterdam MEIJERS RESEARCH Maart 2010 10011/01 1. Inleiding. Per 11 februari 2010 is het NVB in de regio Rotterdam

Nadere informatie

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Uithuizen, 26 oktober 2010 Geacht college, Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Enige tijd geleden werden wij middels een artikel in het

Nadere informatie

De weg van betalen in het openbaar vervoer

De weg van betalen in het openbaar vervoer De weg van betalen in het openbaar vervoer Laura Steur Wouter Bakker 03/03/2017 Welkom bij Connexxion/Transdev Anders betalen Veel nieuwe technologische ontwikkelingen Verandering van aanbod van kaartjes

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ Capelle aan den IJssel Versie 1.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen er in aanmerking voor het gratis reizen in 2009? 3. Ik

Nadere informatie

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen

Een maand lang reizen met voordeel en gemak. Informatie over maandabonnementen Een maand lang reizen met voordeel en gemak Informatie over maandabonnementen Inhoudsopgave 3 3 Maandtrajectabonnement 4 Maandnetabonnement 4 NS-stamkaart 4 Belastingvoordeel 5 Makkelijk verkrijgbaar 5

Nadere informatie

Productvoorwaarden Regio Maand-en Jaarabonnement december 2013

Productvoorwaarden Regio Maand-en Jaarabonnement december 2013 Productvoorwaarden Regio Maand-en Jaarabonnement december 2013 1. Inleiding Het Regio Abonnement is een product waarmee u als reiziger voor een vast bedrag per maand of per jaar onbeperkt kunt reizen op

Nadere informatie

Het openbaar vervoer in Ommen (afgerond 29-12-2014)

Het openbaar vervoer in Ommen (afgerond 29-12-2014) Het openbaar vervoer in Ommen (afgerond 29-12-2014) Inleiding Van oudsher verzorgen verschillende vervoerders het vervoer in en rond Ommen. Eén busboekje voor Ommen bestaat niet. Je zult hiervoor tenminste

Nadere informatie

Productvoorwaarden NS-Business Card

Productvoorwaarden NS-Business Card Productvoorwaarden NS-Business Card Inleiding, inhoud en definities Deze productvoorwaarden horen bij de NS-Business Card. Met de NS-Business Card reist U van deur-tot-deur. Alle diensten van NS en overige

Nadere informatie

Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum Nationaal Militair Museum Streeklijnen 356 381 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december

Nadere informatie

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 61 Overdinkel - Enschede dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling 3 Onze

Nadere informatie

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0

Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Vragen en antwoorden gratis OV voor 65+ 2009 Versie 1.0 Overzicht veel gestelde vragen. Antwoorden staan op de volgende pagina s. 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het gratis reizen voor 65+? 2. Wie komen

Nadere informatie

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK)

Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Uitvoeringsregels (bijlage 1 van het LTK) Besproken in het ROVB d.d. Vastgesteld door IPO op en SkVV op, ter vervanging van bijlage 1 vastgesteld op Versie 31 oktober 2012 Algemeen 1. Definities In aanvulling

Nadere informatie

Leusden. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! N17 80 X80 82

Leusden. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! N17 80 X80 82 Leusden Streeklijnen 17 217 509 N17 280 80 X80 82 299 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 5 maart 2017 Op zondag 11 december

Nadere informatie

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost ALGEMEEN

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost ALGEMEEN Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost Inhoud Algemeen- P 1 Productvoorwaarden Altijd Voordeel Oost P 2 Productvoorwaarden Dal Voordeel Oost P 4 Productvoorwaarden Dal Vrij Oost P 6 Productvoorwaarden

Nadere informatie

Vallei. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Vallei. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Vallei Streeklijnen 80 X80 82 83 280 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december start Syntus

Nadere informatie

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein

Valleilijn. Bus en trein op één lijn. Buslijn en de Valleilijn-trein Valleilijn Bus en trein op één lijn Buslijn 84 88 en de Valleilijn-trein Dienstregeling geldig per 11 december 2016 Beste reiziger, Vanaf 11 december 2016 rijden de bussen van yntus Gelderland volgens

Nadere informatie

Algemene productvoorwaarden Dal Vrij Oost

Algemene productvoorwaarden Dal Vrij Oost Algemene productvoorwaarden Dal Vrij Oost Artikel 1: Toepasselijkheid Deze algemene productvoorwaarden Dal Vrij Oost zijn van toepassing op het abonnement Dal Vrij Oost zoals door Connexxion aangeboden

Nadere informatie

Bus en trein op één lijn

Bus en trein op één lijn Contact en reisinformatie Reisinformatie oor vragen over vertrek- en aankomsttijden verwijzen wij u naar 0900-9292 ( 0,70 p/m, met een maximum van 14,-). U kunt ook kijken op www.9292.nl Hier vindt u de

Nadere informatie

Henschotermeer. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Henschotermeer. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Henschotermeer Streeklijnen 380 382 383 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11 december start

Nadere informatie

Verklaring van namen en begrippen

Verklaring van namen en begrippen Abonnementsvoorwaarden Aquabus B.V. Geldig vanaf: 1 juni 2014 Aquabus abonnementsvoorwaarden Algemeen Aquabus BV is de exploitant van de Waterbus en Aqualiner veerdiensten. Aquabus kent abonnement(en)

Nadere informatie

Eemland. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! N70 N76 272

Eemland. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! N70 N76 272 Eemland Streeklijnen 70 N70 74 76 N76 272 571 572 573 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag 11

Nadere informatie

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 NS Tarieven Per 1 januari 2018 Inhoudsopgave Pagina Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 Abonnementen Prijzen per 1 januari

Nadere informatie

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 96 Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Zomer 2015

Veelgestelde vragen Spoordeelweken Zomer 2015 Veelgestelde vragen Spoordeelweken Zomer 2015 Wat zijn de Spoordeelweken? In de zomer van 2015 vinden opnieuw de Spoordeelweken plaats. Van 13 juli t/m 23 augustus 2015 kunnen 4,5 miljoen mensen in Nederland

Nadere informatie

Kilometer Kampioen 2017

Kilometer Kampioen 2017 Kilometer Kampioen 2017 Wie is de meest fanatieke treinreiziger van Nederland en mag zich de Kilometer Kampioen van 2017 noemen? Op 24 juni doe jij mee met deze wedstrijd. In dit document lees je alles

Nadere informatie

Netabonnementen Consumenten - Netabonnement Maand - Netabonnement Jaar

Netabonnementen Consumenten - Netabonnement Maand - Netabonnement Jaar Algemene Productvoorwaarden Consumenten In dit document staan de productvoorwaarden van alle reisproducten en saldo die in de Connexxion webwinkel worden verkocht. Abonnementen Consumenten - Regio Vrij

Nadere informatie

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Henschotermeer. Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Henschotermeer Streeklijnen Lijn 382 383 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 16 februari 2016. Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas

Versie: 1.0 Datum: 16 februari 2016. Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas Versie: 1.0 Datum: 16 februari 2016 Productvoorwaarden Voor Elkaar Pas Inleiding Deze productvoorwaarden hebben betrekking op de Voor Elkaar Pas van Arriva. Met de Voor Elkaar Pas reist U van deur-tot-deur

Nadere informatie

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 NS Tarieven Per 1 januari 2017 Inhoudsopgave Pagina Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 10 Abonnementen Prijzen per 1 januari 2017

Nadere informatie

Amersfoort. Stadsdienst. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Amersfoort. Stadsdienst. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Amersfoort Stadsdienst 1 X2 3 N3 X4 5 6 7 8 17 N17 19 217 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Op zondag

Nadere informatie

Deventer e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel.

Deventer e.o. Streeklijnen. Reisinformatie en contact. Dienstregeling geldig per 13 december 2015. Meer informatie vindt u op www.syntusoverijssel. Reisinformatie en contact Reisinformatie Voor agen over vertrek- en aankomsttijden verwijzen wij u naar 0900-9292 ( 0,70 p/m, met een maximum van 14,-). U kunt ook kijken op www.9292.nl Hier vindt u de

Nadere informatie

Puzzel OVCP - Wal. Beste medewerker,

Puzzel OVCP - Wal. Beste medewerker, Puzzel OVCP - Wal Beste medewerker, Beantwoord onderstaande vragen en vul de letter achter het juiste antwoord steeds in bij de oplossing (onderaan dit document). Hierdoor ontstaat er één woord. Op deze

Nadere informatie

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost. Algemeen

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost. Algemeen Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost Inhoud Algemeen- P 1 Productvoorwaarden Altijd Voordeel Oost P 2 Productvoorwaarden Dal Voordeel Oost P 4 Productvoorwaarden Dal Vrij Oost P 6 Productvoorwaarden

Nadere informatie

Abonnementvoorwaarden Arriva Dal Vrij

Abonnementvoorwaarden Arriva Dal Vrij Abonnementvoorwaarden Arriva Dal Vrij Naam abonnement Arriva Dal Vrij is een reisproduct dat in verschillende varianten besteld kan worden: - voor de regio( s) waar het van toepassing is (uitsluitend regio

Nadere informatie

Informatie over de Regiotaxi-Oosterschelde

Informatie over de Regiotaxi-Oosterschelde Informatie over de Regiotaxi-Oosterschelde Wat is Regiotaxi-Oosterschelde? Reisgebied en kosten van de Regiotaxi Regiotaxi-Oosterschelde is een vervoersvoorziening voor mensen die op grond van de Wet Maatschappelijke

Nadere informatie

Rijssen - Nijverdal Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018

Rijssen - Nijverdal Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Lijn Rijssen - Nijverdal Dienstregeling geldig vanaf 4 maart 2018 Gewoon een nieuwe dienstregeling Op zondag 4 maart gaat de nieuwe dienstregeling in Twente van start. Hoewel het grootste gedeelte van

Nadere informatie

Vecht en Amstel. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk!

Vecht en Amstel. Streeklijnen. Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Vecht en Amstel Streeklijnen M1 120 N120 121 123 126 N126 130 522 524 526 Wij zijn Syntus Utrecht en wij starten blanco. Behalve met de dienstregeling natuurlijk! Dienstregeling geldig vanaf 11 december

Nadere informatie

Op stap zonder overstap

Op stap zonder overstap Op stap zonder overstap Regiotaxi centrale 088 9666 000 Wat is Regiotaxi Haaglanden? Regiotaxi Haaglanden is een vorm van openbaar vervoer. Een taxi voor een prijs die tussen die van het gewone openbaar

Nadere informatie

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart De Rotterdamse lijst van 10 Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart Invoering OV-chipkaart: de Rotterdamse lijst van 10 De tien leerpunten worden onderverdeeld in: Leerpunten voor landelijke

Nadere informatie

Nationaal Militair Museum Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart

Nationaal Militair Museum Streeklijnen. Vervoer vanuit het hart Nationaal Militair Museum Streeklijnen Lijn 356 381 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 10 december 2017 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kunt u terug vinden in gecombineerde

Nadere informatie

Welkom in het Openbaar Vervoer

Welkom in het Openbaar Vervoer Welkom in het Openbaar Vervoer Colofon Titel: Welkom in het Openbaar Vervoer 2018 Regio West Brabant Tweede druk: januari 2018 Alle rechten voorbehouden Uitgegeven door: Regio West Brabant http://www.

Nadere informatie

Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk. verkeer.

Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk. verkeer. Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk verkeer. Van toepassing vanaf 1 juli 2014 Inhoudsopgave toevoegen Mobiliteitsregeling Algemene bepaling In de Mobiliteitsregeling is het beleid betreffende de

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 23 645 Openbaar vervoer Nr. 391 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

Productvoorwaarden Landelijke Kortingsproduct ALTIJD KORTING

Productvoorwaarden Landelijke Kortingsproduct ALTIJD KORTING Productvoorwaarden Landelijke Kortingsproduct ALTIJD KORTING Naam reisproduct: Altijd Korting Korte beschrijving van het product Het landelijke kortingproduct is een reisproduct dat landelijk korting verstrekt

Nadere informatie

Productvoorwaarden Randstad Noord Zone Maand- en Jaarabonnement

Productvoorwaarden Randstad Noord Zone Maand- en Jaarabonnement Productvoorwaarden Randstad Noord Zone Maand- en Jaarabonnement Een maand of jaar voor een vast bedrag onbeperkt reizen op de lijnen van Connexxion, EBS, GVB en Keolis (allgo) in Noord-Holland en Almere

Nadere informatie

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 9

NS Tarieven. Per 1 januari Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 9 NS Tarieven Per 1 januari 2018 Inhoudsopgave Pagina Abonnementen 2 Abonnementen - Zakelijk 3 Losse kaartjes & Toeslagen 4 Enkele Reizen & Dagretours 5 Traject Vrij 9 Abonnementen Prijzen per 1 januari

Nadere informatie

Productvoorwaarden NS-Business Card

Productvoorwaarden NS-Business Card Productvoorwaarden NS-Business Card Inleiding, inhoud en definities Deze productvoorwaarden horen bij de NS-Business Card. Met de NS-Business Card reist U van deur-tot-deur. Alle diensten van NS en overige

Nadere informatie