Plan van aanpak om te komen tot een regionaal specialistisch team in de Regio Lekstroom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Plan van aanpak om te komen tot een regionaal specialistisch team in de Regio Lekstroom"

Transcriptie

1 Plan van aanpak om te komen tot een regionaal specialistisch team in de Regio Lekstroom Leeswijzer: In hoofdstuk 1 treft u de tekst over het regionaal diagnostisch team aan zoals deze is opgenomen in het regionaal beleidsplan jeugd. In hoofdstuk 2 treft u de tekst over de regionale specialistische expertise op afroep aan zoals deze is opgenomen in de visienota regionale samenwerking Awbz transitie Hiermee zijn de kaders zoals deze zijn geschetst in de beleidsplannen jeugd en Awbz/Wmo In hoofdstuk 3 tenslotte treft u op basis van deze twee kaders het plan van aanpak aan om te komen tot een regionaal specialistisch team in de regio Lekstroom. Tevens treft u daarbij de concrete planning aan. Hoofdstuk 1: uit het regionaal beleidsplan jeugd: De eerste toegang tot de zorg voor jeugd is primair een lokale aangelegenheid. Niet alle zorg kan echter lokaal worden uitgevoerd of gerealiseerd. De regionale samenwerking in Lekstroom biedt de in de gemeenten werkzame sociale teams de mogelijkheid om op te schalen waar nodig. Een relevante vraag is welke mogelijkheden en welk mandaat het sociaal team krijgt om eigenstandig de zorg waarvoor een verleningsbeslissing nodig is in te schakelen. Dit werken we in 2014 verder uit. Binnen het lokale sociaal team is de specialistische kennis en expertise om bij zwaardere problematiek te kunnen vaststellen wat er aan de hand is of hoe te handelen niet altijd aanwezig. Om die reden zal een Regionaal Diagnostisch Team worden samengesteld die het sociaal team op afroep bij kan staan. Dit diagnostisch team kan in voorkomende gevallen aanschuiven bij het lokale team om te adviseren of een proces (triage)diagnosestelling uit te voeren, op basis waarvan het lokale team de juiste vormen van hulp kan inzetten. In een aantal gevallen zal voor een goede toeleiding naar zorg nodig zijn dat er eerst een diagnose wordt gesteld. Bekeken moet nog worden of dit ook een taak kan of moet worden van dit Regionale Diagnostisch Team. Het diagnostisch team komt in ieder geval in beeld bij de zgn. niet vrij toegankelijke vormen van zorg. Het lokale team is verantwoordelijk voor de toeleiding van zorg, waarbij een positief advies van het regionale team is vereist. In die gevallen waarin een verleningsbeslissing nodig is, kan het diagnostisch team door het sociaal team ingeschakeld worden om de voorgestelde inzet van niet vrij toegankelijke zorg inhoudelijk mee te beoordelen. Het diagnostisch team wijst zelf niet door naar hulp, dat doet het sociaal team op basis van het advies of de diagnose. Het op afroep kunnen inschakelen van het diagnostisch team zal de effectiviteit vergroten. Het doel is uiteindelijk minder diagnosestellingen en minder beroep op zwaardere, duurdere zorg.

2 Rol Regionaal Diagnostisch Team Het team heeft vooralsnog twee hoofdtaken; - Advisering en consultatie lokale teams (op afroep) - Diagnostiek; bepaald moet nog worden of dit alleen proces diagnostiek is of ook client gebonden probleem diagnostiek. Deze taken en de werkwijze moeten nader worden uitgewerkt in een protocol van handelen. Samenstelling Regionaal Diagnostisch Team De huidige kartrekkers denken dat de volgende expertise deel zou moeten uitmaken van het diagnostisch team; - Gedragswetenschappers: o Orthopedagoog o GGZ-psycholoog - Expertise (L)VB - Expertise rondom het jonge kind (0-7 jaar) - Expertise rondom de oudere mens Een (kinder)psychiater en een medische arts moeten beschikbaar zijn indien gewenst, doch hoeven geen vast onderdeel uit te maken van het diagnostisch team (op achtergrond beschikbaar). De exacte samenstelling van het diagnostisch team, op basis van de benodigde expertise en personele omvang, moet in samenspraak met de inhoudelijke experts nog worden uitgewerkt. Hoe gaan we het aanpakken? De Lekstroomgemeenten willen dit diagnostisch team regionaal vormgeven vanwege efficiency. Daarbij wordt bezien of en in hoeverre in het diagnostisch team de expertise op zorg voor jeugd en expertise op het terrein van WMO en AWBZ gecombineerd kunnen worden. De Lekstroomgemeenten hebben afgesproken gezamenlijk te verkennen op welke manier een Regionaal Diagnostisch Team kan worden ingericht, ter ondersteuning van de lokale processen gericht op toegang, intake en diagnose. Verder dient verkend te worden of een bovenregionale samenwerking met één of meerdere andere regio s voordelen biedt. Andere regio s zijn ook aan het verkennen of zij een dergelijk team kunnen inzetten. Onderzocht dient te worden of samenwerking efficiency voordelen kan hebben. Hoofdstuk 2: uit de visienota regionale samenwerking Awbz transitie De werkgroep Awbz heeft in de Visienota regionale samenwerking Awbz transitie het volgende opgenomen met betrekking tot de specialistische expertise op afroep. Specialistische expertise op afroep

3 Gemeenten organiseren in stap 2 * het proces van vraagverheldering en intake. Dat moet leiden tot een goed en compleet inzicht in de situatie van de inwoner, zijn/haar eventuele beperking en de daaruit voortvloeiende hulpvraag en ondersteuningsbehoefte. In veel gevallen zal de gemeente binnen de eigen lokale uitvoeringsstructuur in staat zijn om dit proces samen met de inwoner volledig te doorlopen en af te ronden. Er zullen zich echter ook situaties voordoen waarin de lokale kennis en expertise tekortschieten. Te denken valt aan gevallen waarin sprake is van ernstige multiprobleemsituaties of a-typische beperkingen waarvoor specialistische (medische) diagnostiek noodzakelijk is. In gevallen waarin de benodigde kennis en expertise lokaal niet aanwezig is of tot een volledige vraagverheldering te komen, zal de gemeente deze kennis extern moeten betrekken. De lekstroomgemeenten werken hierin samen door (de inkoop van) specialistische expertise regionaal te organiseren. Vanuit elke gemeente kan deze regionaal opererende expertise vervolgens op afroep worden betrokken ter ondersteuning van de (lokale) uitvoering van stap 2 * (bijlage schema toevoegen; Judith graag digitaal aanleveren/toevoegen) De werkgroep AWBZ heeft in hun planning en uitvoeringsdocument transitie AWBZ Lekstroom 2014 het volgende opgenomen : 1. voorstel voor één gezamenlijk regionaal diagnostisch team voor AWBZ en Jeugdzorg (wg AWBZ + wg Jeugd) 2. Voorstel voor inrichting en financiering inclusief samenwerking met lokale teams en SAVE-teams (wg AWBZ wg Jeugd wg 4 e domein) 3. inkoop expertise en samenstelling diagnostisch team (op grond van voorstel ad 2.) In de mijlpalenplanning heeft de werkgroep AWBZ verder opgenomen dat: - Opzet diagnostisch team in juni in het bestuurlijk platform wordt ingebracht, - Het in september ingebracht wordt bij het college - dat de contractering door het 4 e domein op afgerond is. Hoofdstuk 3: Uitwerking plan van aanpak om gezamenlijk tot realisatie van het diagnostisch team te komen voor alle doelgroepen Algemeen Als de beide uitgangspunten op elkaar worden gelegd dan lijkt het mogelijk om samen op te trekken en tot één planning te komen. Dit wil niet zeggen dat vooraf al vast staat dat het ook gaat leiden tot één breed diagnostisch team. Wij gaan wel samen verkennen of dit mogelijk is, welke disciplines er dan in moeten, welke taken zij moeten gaan uitvoeren en wat de meest passende uitvoeringsvorm en benaming moet worden van dit diagnostisch team. Om tot een gedegen voorstel te komen willen we de expertise van de beleidsverantwoordelijken van de AWBZ en Jeugd, het 4 e domein (inkoop en juridisch), en inhoudelijke deskundigen betrekken. Onder de inhoudelijke deskundigen verstaan wij mensen die nu ook betrokken zijn bij dergelijke taken vanuit de zorgaanbieders, zoals Bureau Jeugdzorg, MEE, Sociaal Medische adviseurs, Mobiel Geriatrisch Team, aanbieders GGZ, WMO consulenten, sociale (wijk)teams en CJG coördinatoren.

4 Thema: Vorming van een (boven) Regionaal Diagnostisch Team Resultaat: Een operationeel en indien mogelijk domeinoverstijgend (boven) Regionaal Specialistisch Team Lekstroom Fatale realisatie termijn: Afhankelijkheden en risico's: Regionale overeenstemming over de taken en functies binnen het team. Beschikbaar hebben van voldoende regionaal budget/middelen om voldoende mensen te hebben om op alle problematieke de gewenste deskundigheid te hebben Overeenstemming met de beleidsmedewerkers/projectleiders AWBZ en Jeugdzorg over de gewenste functie en samenwerkingsmogelijkheden. Bereidheid/mogelijkheid van huidige aanbieders om voldoende deskundige mensen te leveren Risico: Niet op tijd operationeel hebben van het regionaal specialistisch tteam, levert afstemmings-/aansluitingsproblemen op. Zelf uitwerken of gebruik maken van kennis/ervaring/werkwijze andere gemeenten/regio s? Bij de uitwerking kunnen we slim gebruik maken van wat anderen al hebben ontwikkeld (structuur, samenstelling, processen/protocollen) en van de deskundigheid van huidige aanbieders (zorginstellingen, GGZ BJZ, MEE/integrale vroeghulp, etc. ) Stappen om tot dit resultaat te komen: Stap Mijlpaal Doel/resultaat planning 1 Opstellen uitvoeringsplan Vaststelling plan van aanpak Vaststelling plan van aanpak Vastgesteld plan van aanpak door secretarissen Lekstroom Vastgesteld plan van aanpak door portefeuillehouders regio Lekstroom 24 (12 juni) 26 (26 juni)

5 Verkenning beschikbare middelen andere gemeenten/regio s Plannen brainstorm bijeenkomst Bepalen deelnemers brainstormbijeenkomste n: Leden regionaal overleg Awbz en AOJ Wmoconsulenten, sociaal loketmedewerkers, sociale (wijk)teams zorginstellingen (o.a. BJZ, MEE,. CJG, GGZ, mobiel geriatrisch team, etc.) deelnemers 4 e domein 2 Werksessies Interne bijeenkomst: medewerkers vijf Lekstroomgemeen-ten Brainstorm bijeenkomst/ pressure cooker sessie met externen Vastgesteld plan van aanpak ter informatie naar de vijf colleges Voorbeelden andere gemeenten/regio s zijn beschikbaar Er is een planning van mogelijke data voor de brainstormsessie met zorgmedewerkers en 4 e domein medewerkers Er is duidelijk welke deelnemers deelnemen aan de bijeenkomsten Delen van de beelden en Bepalen gezamenlijke uitgangspunten Voorbereiding twee brainstorm bijeenkomsten met externen gezamenlijk uitgangspunten formuleren over: Doelstelling team Daarmee samenhangend; taken en functies Daarmee samenhangend; competenties Bezetting; welke aanbieders/personen Verhouding van regionaal team Ergens in de periode tussen week 30 en 31

6 Eventueel: 2 e Brainstorm bijeenkomst/ pressure cooker sessie t.o.v. de lokale toegang Verhouding van het regionaal team t.o.v. de reeds lokaal ingekochte expertise (o.a. sociaal medisch adviseurs) Mate van integraliteit; 1 team of apart jeugd en volwassenen Contracterings- en verantwoordingsvraagstukken uitwerken zoals o.a.; Ergens in de periode tussen week 32 en 33 Uitwerking; Bekijken materiaal andere gemeenten/regio s Evt. gaan kijken bij operationele teams (Om) schrijven functies, taken en reikwijdte van het team (om)schrijven protocol voor regio Lekstroom Tegen laten lezen en reactie vragen en verwerken reacties Meest geëigende organisatievorm Financieringsvorm Juridische afspraken Afspraken met aanbieders vastleggen Concept uitvoeringsplan opleveren Afronding uitvoeringsplan 35 3 Akkoord op uitvoeringsplan Opleveren protocol en voorstel bezetting en taakstelling Aanbieden plan aan secretaris overleg en Bestuurlijk Platform 36 Vaststelling in secretaris overleg reactie vragen en verwerken reacties Ntb (streven: 18 september) Behandeling in Bestuurlijk platform 4 Implementatie van het Team Vaststellen plan en toestemming voor verdere uitvoering Ntb (streven: 24 september)

7 Aanstellen kwartiermaker Werven/contracteren/fo rmeren team Aanstellen persoon die zorgt voor komen tot een operationeel team Aanstellen teamleden op basis van eerdere verkenning Ntb Ntb Start Diagnostisch Team en kennismaking met lokale teams Operationeel team Evaluatie en bijstelling teamsamenstelling en werkwijze Bijstellen teamsamenstelling en werkwijze indien nodig. Juni 2015 En terugkoppeling naar secretarissen en bestuurlijk platform

Het organiseren van een Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK)

Het organiseren van een Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling (AMHK) Vragenlijst Inhoud: 1. In hoeverre is er een gedeelde visie in de regio over wat er op lokaal, regionaal en bovenregionaal niveau dient te worden ingekocht en georganiseerd? Er vindt al goede samenwerking

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23-9-2014 Nummer voorstel: 2014/51 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

Regionaal transitiearrangement Jeugdzorg Noordoost-Brabant. Commissievergadering 25 november Gemeente Sint Anthonis

Regionaal transitiearrangement Jeugdzorg Noordoost-Brabant. Commissievergadering 25 november Gemeente Sint Anthonis Regionaal transitiearrangement Jeugdzorg Noordoost-Brabant Commissievergadering 25 november Gemeente Sint Anthonis Terugblik Startnotitie oktober 2011. Oriëntatie fase: werkbezoeken. Plan van aanpak Land

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

Raadscommissie 13 oktober 2014 Transitie Jeugdzorg Sint Anthonis

Raadscommissie 13 oktober 2014 Transitie Jeugdzorg Sint Anthonis Raadscommissie 13 oktober 2014 Transitie Jeugdzorg Sint Anthonis Annemiek van Woudenberg transitiemanager Land van Cuijk Jeannette Posthumus CJG manager Land van Cuijk 2013 RICHTEN 2014 INRICHTEN 2015

Nadere informatie

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg Agendapunt 6 060915 BOSD Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 17 september 2015 Onderwerp : Notitie aansluiting regionaal HLZ agenda op vast te stellen regionaal convenant

Nadere informatie

Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019)

Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019) Bestuursopdracht beleidsplan zorg voor jeugd (2015-2019) Heerenveen, juli 2013 Bestuursopdracht beleidsplan Zorg voor jeugd gemeente Heerenveen 1.Aanleiding De zorg voor de jeugd valt vanaf 2015 onder

Nadere informatie

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ

Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Aan Betreft Van Regionaal Bestuurlijk Overleg Jeugd Inrichting overlegtafels bestuurlijk aanbesteden Aanjaagteam Transitie Jeugdzorg Brabant Noordoost - Werkgroep inkoop TJ Datum 17 maart 2014 1. Inleiding

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : B.J.N Fintelman : Beleid en Projecten : J.R.A. (Nelly) Wijnker Voorstel aan de raad Onderwerp : Beleidsplan

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. 1005258 Fiselier, Kristel SAM-MO Janneke Oude Alink. Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. 1005258 Fiselier, Kristel SAM-MO Janneke Oude Alink. Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente SAMENVATTING RAADSVOORSTEL ZAAKNUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 1005258 Fiselier, Kristel SAM-MO Janneke Oude Alink ONDERWERP Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente AGENDANUMMER SAMENVATTING

Nadere informatie

Netwerkcafé 17 november 2014 Centrum Jeugd en Gezin gemeente De Bilt

Netwerkcafé 17 november 2014 Centrum Jeugd en Gezin gemeente De Bilt Netwerkcafé 17 november 2014 Centrum Jeugd en Gezin gemeente De Bilt Voorstellen Jolanda Verkade Advies dwars door de 3 decentralisaties Passie en specialisatie is het Jeugddomein 15 jaar managementervaring

Nadere informatie

*ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014

*ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014 *ZE9BA7CFE22* Raadsvergadering d.d. 23 september 2014 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.14-28578/DV.14-380, afdeling Samenleving. Sellingen, 11 september 2014 Onderwerp: Inzet middelen cliëntondersteuning

Nadere informatie

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING

STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING VERENIGING BEDRIJFSTAK ZORG 400.11/me november 2011 STANDPUNT EN PLEIDOOI OVER EXTRAMURALE BEGELEIDING De verplaatsing van (extramurale) begeleiding van de AWBZ naar de WMO en dus de gemeenten biedt nieuwe

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Welzijn Regionaal beleids- en afsprakenkader Wmo 2015 Afdelingshoofd : Bremmers, P.H.M. Auteur : Bankers, J. Datum vergadering : 08 december 2014

Nadere informatie

Proces transitie AWBZ. gemeenteraad 17 september 2013

Proces transitie AWBZ. gemeenteraad 17 september 2013 Proces transitie AWBZ gemeenteraad 17 september 2013 Inhoud Achtergrond Terugblik Planning en landelijke kaders Keuzenota Planning en rol gemeenteraad (door onafhankelijk adviseur Nicole Oltheten) 1. Achtergrond

Nadere informatie

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9.

2. De beslispunten binnen het regionale en lokale beleidskader over te nemen, met uitzondering van de regionale beslispunten 1, 5 en 9. Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 mei 2014 Portefeuillehouder Dhr. H.A. Driessen Begrotingsprogramma 8 Onderwerp Beleidskader Sturing, Bekostiging en Inkoop nieuwe gemeentelijke taken Jeugdwet

Nadere informatie

Zorgaanbieder Verbinding

Zorgaanbieder Verbinding Gezamenlijk werkproces Sociaal Wijkteam en zorgaanbieders DIAH In de werkgroep is afgesproken om het werkproces van het sociaal wijkteam en de zorgaanbieders DIAH in kaart te brengen. En dan met name waar

Nadere informatie

Plan van aanpak regionaal transitiearrangement jeugdzorg Ijsselland

Plan van aanpak regionaal transitiearrangement jeugdzorg Ijsselland Memo: Van: Aan: Datum: Linda Nugter Gemeente Zwolle Postbus 10007 8011 PK Zwolle T (038) 498 2797 l.nugter@zwolle.nl https://jeugdzorgdichtbij.pleio.nl Plan van aanpak regionaal transitiearrangement jeugdzorg

Nadere informatie

Inkoop 2018 en verder. Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang. Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop 2018 en verder. Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang. Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2018 en verder Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Beschermd Wonen en Opvang Datum: 26 januari 2017 Auteur: Anoek Huigen Kader Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

Advies aan B & W. Conceptbesluit

Advies aan B & W. Conceptbesluit Afdelingshoofd Advies aan B & W Nr. Gezien Akkoord Portefeuillehouder, afdeling, datum advies en onderwerp WETHOUDER L.J.H. SCHARENBORG WETHOUDER J.B. BOER WETHOUDER F.H.C. MULKENS MENS EN SAMENLEVING

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410106 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling. Inkoopteam Wmo Meierij

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel 15-1. Reg. nr.: 1410106 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling. Inkoopteam Wmo Meierij 15-1 Collegevoorstel Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Inkoopteam Wmo Meierij Samenvatting In vervolg op het Functioneel Ontwerp (FO) Wmo hierbij het voorstel om een tijdelijk inkoopteam

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland

Platformtaak volgens gemeente. land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod van jeugdhulp voor inwoners van de gemeenten in de regio Holland Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging dienstverleningsovereenkomst jeugdhulp 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Platformtaak volgens gemeente Holland Rijn land 3. Regionaal belang Een passend en dekkend aanbod

Nadere informatie

Bijeenkomst POH-GGZ Jeugd Programma Sociaal Medische 1 e lijn

Bijeenkomst POH-GGZ Jeugd Programma Sociaal Medische 1 e lijn Bijeenkomst Jeugd Programma Sociaal Medische 1 e lijn Drachten 28 maart 2019 Evaluatie van Kader Jeugd en inspiratie voor vervolgaanpak Inzet van Kader door gemeenten Fryslân Tytsjerksteradiel (Gezinswerker)

Nadere informatie

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan jeugd. Na de transitie (overdracht van taken)

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

Bijlage 1: Notitie inkoop- en subsidiekader Regio Nijmegen 10.2 MUG Herindeling Intern - 49 Bijlage 2: Bijlage Plan van aanpak software ICT:

Bijlage 1: Notitie inkoop- en subsidiekader Regio Nijmegen 10.2 MUG Herindeling Intern - 49 Bijlage 2: Bijlage Plan van aanpak software ICT: Memo Zaaknummer: MUG-14-00049 Documentnummer: Datum: 20 maart 2014 Onderwerp: Memo inkoop- en subsidiemodel en ict-systeem Datum behandeling PG: 13 maart 2014 Datum behandeling SG: 18 maart 2014 BOR/BGO:

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Kader en leerpunten Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn (per 18 april 2016)

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie

Versie 29 juni 2017 Jeugd 18min/18plus In de gemeenten Groningen en Oldambt is samen met Menzis een methodiek

Nadere informatie

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Inleiding Voor de transitie AWBZ werken we samen in de regio Brabant Noordoost-oost. We hebben het

Nadere informatie

Raadsplanning 3 Decentralisaties 2014 Gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden

Raadsplanning 3 Decentralisaties 2014 Gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden Raadsplanning 3 Decentralisaties 2014 Gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden De Kempen, 7 januari 2014 Inhoudsopgave 3D Raadsplanning Planning 3 decentralisaties voor de Raden Aanlevermomenten

Nadere informatie

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen.

Hieronder geven we u alvast wat informatie over deze onderwerpen. Betreft: Themabijeenkomst jeugd 16 februari 2017 Datum: 13 februari 2017 1 DOELSTELLING BIJEENKOMST Op 16 februari 2017 vindt de derde en laatste voorlichtingsbijeenkomst plaats over de inkoopstrategie

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 10 mei Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouders Nee G. Dijksterhuis W. Prins

Burgemeester en Wethouders 10 mei Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouders Nee G. Dijksterhuis W. Prins Steller Documentnummer Afdeling 00500000007584 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouders 036 5229580 Nee G. Dijksterhuis W. Prins Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Ja Rubriek

Nadere informatie

.Sta. B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1/5 datum nota : zaaknummer blad. : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs

.Sta. B&W-nota. gemeente Winterswijk : : 1/5 datum nota : zaaknummer blad. : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs B&W-nota zaaknummer blad programma werkdoel onderwerp.sta : 140188 : 1/5 datum nota : 31-07-2017 : 11: Jeugd(zorg) en onderwijs : 1624/Jeugdhulp : Uitfasering DBC-systematiek advies: 1. 2. 3. Kennis te

Nadere informatie

De expertpool voor de regio Brabant Noord Oost

De expertpool voor de regio Brabant Noord Oost De expertpool voor de regio Brabant Noord Oost De expertpool is een pool van tweedelijns specialisten, die generalisten consult en advies biedt als specialistische hulp nodig is, maar niet direct duidelijk

Nadere informatie

Presentatie stand van zaken bovenlokale samenwerking sociaal domein

Presentatie stand van zaken bovenlokale samenwerking sociaal domein Alleen gesproken woord geldt Presentatie stand van zaken bovenlokale samenwerking sociaal domein Door Annemarie Jorritsma Dames en heren, We zijn allemaal volop aan de slag met de voorbereidingen van de

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 9 juli 2018 Zaaknummer: 500858 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij

Nadere informatie

Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever vanuit het programmaleidersoverleg: Chris Jansens ( gemeente Houten)

Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever vanuit het programmaleidersoverleg: Chris Jansens ( gemeente Houten) Onderwerp Vervolgopdracht regionale samenwerking Wonen & Zorg in Lekstroom Opdrachtgever Beoogd opdrachtnemer: Uitdaging Aanleiding Doel Bestuurlijk opdrachtgever: Hans Adriani Ambtelijk opdrachtgever

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel.

GEMEENTE BOEKEL. De geactualiseerde Verordening is voor advies voorgelegd aan de Adviesraad Sociaal Domein Boekel. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 24 oktober 2017 Voorstel van : College van Burgemeester en Wethouders Onderwerp : Geactualiseerde Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning 2018 Samenvatting

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 23 juni 2014 Onderwerp: Kwaliteitseisen ten behoeve van opdrachtgeven in het sociaal domein Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Raadsbesluit. Wij stellen U voor om: 1. In

Nadere informatie

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen.

Pedagogische civil society: Gemeenschappelijke activiteiten van burgers rondom het grootbrengen van kinderen. Beleidsplan Onderdeel Vrij en niet vrij toegankelijke jeugdhulp In deze memo wordt nader in gegaan op de volgende onderwerpen: A. Eenduidige definiëring typen jeugdhulp B. Definiëring welke jeugdhulp wel

Nadere informatie

Toekomstige ontwikkelingen transitie jeugdzorg Rotterdam

Toekomstige ontwikkelingen transitie jeugdzorg Rotterdam Toekomstige ontwikkelingen transitie jeugdzorg Rotterdam Decentralisaties Versterken zelfredzaamheid Wet werken naar Vermogen Jongere met ondertoezichtstelling en verstandelijke beperking Jongere met gedragsproblemen

Nadere informatie

Regionale raadsinformatiebijeenkomst. IJsselstein, 29 oktober 2014. Welkom

Regionale raadsinformatiebijeenkomst. IJsselstein, 29 oktober 2014. Welkom Regionale raadsinformatiebijeenkomst IJsselstein, 29 oktober 2014 Welkom Marijke van Beukering-Huijbregts Wethouder IJsselstein Doel van deze bijeenkomst Informeren over het proces en de resultaten inkoop

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 11 maart 2014 Agendanummer: 9 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595-447776 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Transformatie jeugdzorg in West Brabant Oost. Inkoop van specialistische zorg en vormgeven van intergemeentelijke samenwerking

Transformatie jeugdzorg in West Brabant Oost. Inkoop van specialistische zorg en vormgeven van intergemeentelijke samenwerking Transformatie jeugdzorg in West Brabant Oost Inkoop van specialistische zorg en vormgeven van intergemeentelijke samenwerking Programma Welke schaalgrootte hanteren we bij de inkoop van verschillende zorgvormen?

Nadere informatie

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd

Aan de Raad. Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Aan de Raad Agendapunt: 9 Onderwerp: Vaststellen Regionaal Transitiearrangement Zorg voor Jeugd Kenmerk: Status: SaZa - Welzijn / YK Besluitvormend Kollum, 3 december 2013 Samenvatting Gemeenten worden

Nadere informatie

Productenoverzicht Inkoop sociaal domein

Productenoverzicht Inkoop sociaal domein Productenoverzicht sociaal domein In het onderstaande overzicht staat per transitie aangegeven wat voor producten er zijn en op wat voor wijze deze producten worden ingekocht. De producten in het groen

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Memo (071) (071) Marieke Ouwerkerk Saskia Lekkerkerker

Memo (071) (071) Marieke Ouwerkerk Saskia Lekkerkerker Memo Aan Van Doorkiesnummer AOZW Onderwerp Marieke Ouwerkerk Saskia Lekkerkerker (071) 516 73 66 (071) 516 57 54 Datum Laatste nieuws rond budgetten Beschermd wonen en Maatschappelijke opvang 29-6-2016

Nadere informatie

Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal

Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal Marktconsultatie 13 november Overlegtafel Zorgproduct Behandeling Psychosociaal Aanleiding extra overlegtafel Reactie op verdiepingsbijeenkomst niet-integrale producten Jeugd Ambulant van 9 oktober. Kansen

Nadere informatie

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen.

a. Klant meldt zich met hulpvraag bij de Peelregionale Wmo-organisatie. Door Wmo-consulent 2 wordt de hulpvraag in behandeling genomen. Toegang begeleiding, conceptversie 02 juni 2014 1. Inleiding De werkgroep Toegang is bezig met de vormgeving van de toegang van burgers tot de nieuwe taken vanuit de AWBZ. Opgeleverd dient te worden de

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Beleid en Projecten : E.J. (Eric) van Tatenhove Voorstel aan de raad Onderwerp : Gefaseerde

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Samen sterk in het sociaal domein

Samen sterk in het sociaal domein Samen sterk in het sociaal domein Duurzaam organiseren van het sociaal domein door intergemeentelijke samenwerking In dit artikel gaan we in op de meerwaarde van samenwerking tussen gemeenten in het sociaal

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W. 13.1064 d.d. 26-11-2013 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst MEE - gemeente Leiden Burgemeester en wethouders besluiten: Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met het aangaan van een

Nadere informatie

COLLEGEBERICHT AAN DE RAAD Van : Burgemeester en Wethouders Reg. nr. : 4533853 Aan : Gemeenteraad Datum : 06-11-2013 Portefeuillehouder : B.J. Lubbinge, van Eijk, v. Muilekom ONDERWERP Planning programma

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Steller : W. van den Hatert Telefoonnummer: 0343-565817 E-mailadres : willem.van.den.hatert@heuvelrug.nl Onderwerp : Beleidsvoorbereiding decentralisatie

Nadere informatie

Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg

Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg Bestuurlijke afspraken in het kader van de voorbereiding transitie Jeugdzorg Ter voorbereiding op de transitie maken gemeenten, georganiseerd in zes regio s, en Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht,

Nadere informatie

mandaat paraaf paraafj Leidinggevende

mandaat paraaf paraafj Leidinggevende Gemeente Zandvoort B&W-ADVIES Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Publicatie Afdeling / werkeenheid: MD/BA Auteur : H. Esselink

Nadere informatie

CONCEPT SPOORBOEKJE. A) Generalisten

CONCEPT SPOORBOEKJE. A) Generalisten Spoorboekje transformatie jeugdzorg West Brabant Oost (WBO) In 2015 worden wij gemeenten in de regio West Brabant Oost - verantwoordelijk voor de jeugdzorg. In ons Regionaal Transitie Arrangement (RTA)

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 18 juni 2014

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 18 juni 2014 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 18 juni 2014 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Nota sturing en bekostiging jeugdhulp 2015-2018. Agendapunt Portefeuillehouder: C. van Dijk Kenmerk:

Nadere informatie

PERCEEL VERBLIJF. s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké

PERCEEL VERBLIJF. s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké PERCEEL VERBLIJF s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké Eerste werkgroep 10 september Cascadering alles bezien in relatie met elkaar

Nadere informatie

JAARVERSLAG ozjt/samen 14 TwenTse samenwerking op het gebied van zorg en jeugdhulp. Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015

JAARVERSLAG ozjt/samen 14 TwenTse samenwerking op het gebied van zorg en jeugdhulp. Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015 Bijeenkomsten & mijlpalen in 2015 2015 1 januari 28 januari 2015 februari maart 2015 start Organisatie Zorg en Jeugdhulp Twente OZJT/Samen 14 TWENTSE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN ZORG EN JEUGDHULP PLEIN14

Nadere informatie

Beoogd effect We voldoen aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen.

Beoogd effect We voldoen aan de verplichting in de Jeugdwet om een beleidsplan en een verordening vast te stellen. Aan de gemeenteraad Volgnummer: Dienst/afdeling: Onderwerp Beleidsplan jeugd en Verordening jeugdhulp. Voorstel 1. Het beleidsplan jeugd gemeente Oss vast te stellen. 2. De Verordening jeugdhulp gemeente

Nadere informatie

Managementsamenvatting Regionaal Beleidskader Route Zuidoost

Managementsamenvatting Regionaal Beleidskader Route Zuidoost Managementsamenvatting Regionaal Beleidskader Route Zuidoost 2015-2018 Inleiding Op 1 januari 2015 treedt de Jeugdwet in werking. Gemeenten worden bestuurlijk en financieel verantwoordelijk voor alle vormen

Nadere informatie

Raadsvergadering 27 februari en 6 maart 2014 Datum

Raadsvergadering 27 februari en 6 maart 2014 Datum Jeugd, Zorg & Welzijn Raadsvoorstel Voorstel nr Raadsvergadering 27 februari en 6 maart 2014 Datum 9-01-2014 Onderwerp Vaststelling nota Jeugd, onze zorg Portefeuille P. Blokhuis Aan de gemeenteraad Voorstel

Nadere informatie

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 Datum 31 december 2013 1. Samenvatting Een uniforme Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel 11-3-2014. 14int00269. Organisatievorm regionale samenwerking aan Jeugdzorg in Twente

Raadsvoorstel 11-3-2014. 14int00269. Organisatievorm regionale samenwerking aan Jeugdzorg in Twente Raadsvoorstel raadsvergadering 11-3-2014 agendapunt nummer 14int00269 onderwerp Organisatievorm regionale samenwerking aan Jeugdzorg in Twente Aan de gemeenteraad. Samenvatting voorstel In de notitie "Samenwerken

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskader decentralisatie jeugdzorg Regio Alkmaar. Aan de raad,

Onderwerp: Beleidskader decentralisatie jeugdzorg Regio Alkmaar. Aan de raad, Agendapunt : 08. Voorstelnummer : 01-005 Raadsvergadering : 30 januari 2014 Naam opsteller : Martine Zweers Informatie op te vragen bij : M. Zweers Portefeuillehouders : Wethouder Mesu Registratienummer

Nadere informatie

Opgeleverde en ingeplande producten transitiebureau en werkagenda s VNG-Rijk

Opgeleverde en ingeplande producten transitiebureau en werkagenda s VNG-Rijk Opgeleverde en ingeplande producten transitiebureau en werkagenda s VNG-Rijk Doorlopende ondersteuning Rondje regio s / accountmanagement, helpdesk Helpdesk via voordejeugd.nl Website voordejeugd.nl, met

Nadere informatie

Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06

Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06 Plan van aanpak uitvoering samenwerkingsagenda passend onderwijs regio 30.06 Schooljaar 2015-2016 Inleiding In de tweede helft van het schooljaar 2014-2015 zijn aan de hand van een gezamenlijk opgesteld

Nadere informatie

Transitie Jeugdzorg. Woerden, 17 oktober 2013

Transitie Jeugdzorg. Woerden, 17 oktober 2013 1. Transitie Jeugdzorg Woerden, 17 oktober 2013 Inhoud Stand van zaken Jeugdwet Regionaal Transitiearrangement Regionale Samenwerking Jeugdwet Voor de zomer wetsvoorstel ingediend 9, 10 en 15 oktober:

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Onderwerpen Wanneer gereed Trekker Resultaat Toelichting. projectmedewerker, BO. Projectleider AWBZ, Emmen

Onderwerpen Wanneer gereed Trekker Resultaat Toelichting. projectmedewerker, BO. Projectleider AWBZ, Emmen Uitvoeringsagenda 3 D 2014, herinrichting sociaal domein, BOCE samenwerking 18 november 2013 Onderwerpen Wanneer gereed Trekker Resultaat Toelichting 1. Analyse doelgroepen /in Ambtelijke 3D projectmedewerker,

Nadere informatie

Onderwerp Ontwikkelen van een inkoopstrategie voor de periode

Onderwerp Ontwikkelen van een inkoopstrategie voor de periode Onderwerp Ontwikkelen van een inkoopstrategie voor de periode 2020-2024 Opdrachtgever BPSDL, portefeuillehouder Frank Meurs Ambtelijk: Hennie den Bieman, vanuit het GSO. Opdrachtnemer: Projectleider nog

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Beschermd Wonen (BW) & Opvang (O) Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Leerpunten vanuit inkoop 2016 Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn

Nadere informatie

Algemene voorwaarden in de geestelijke gezondheidszorg. Informatiebijeenkomst GGZ Nederland November 2012

Algemene voorwaarden in de geestelijke gezondheidszorg. Informatiebijeenkomst GGZ Nederland November 2012 Algemene voorwaarden in de geestelijke gezondheidszorg Informatiebijeenkomst GGZ Nederland November 2012 Programma Inleiding algemene voorwaarden Achtergrond en wijze van totstandkoming Doelstelling en

Nadere informatie

Stand van zaken Transformatie sociaal domein en werkplan 2015

Stand van zaken Transformatie sociaal domein en werkplan 2015 Stand van zaken Transformatie sociaal domein en werkplan 2015 Transitie: vòòr 2015 de overgang van verantwoordelijkheden naar gemeenten Transformatie: m.i.v. 2015 het opnieuw inrichten van (werk)processen

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 20 mei 2014 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: C. Hienkens Onderwerp: Inkoopdocument Jeugdzorg Wmo/AWBZ Afdeling : Sociaal Domein Ambtenaar

Nadere informatie

Regionaal en lokaal Beleidskader Transitie Jeugdzorg Route Zuidoost 2014-2018

Regionaal en lokaal Beleidskader Transitie Jeugdzorg Route Zuidoost 2014-2018 Bijlage 2 bij raadsvoorstel inzake Lokaal en regionaal beleidskader voor jeugdzorg. Samenvatting Regionaal en lokaal Beleidskader Transitie Jeugdzorg Route Zuidoost 2014-2018 Inleiding Op 1 januari 2015

Nadere informatie

Holland Rijnland. Decentralisatie AWBZ Stuurgroep 25 september Wim Klei

Holland Rijnland. Decentralisatie AWBZ Stuurgroep 25 september Wim Klei Holland Rijnland Decentralisatie AWBZ Stuurgroep 25 september Wim Klei Onze opdracht Strategische keuze niveau van samenwerking bij de nieuwe taken in de Wmo Begeleiding (groep en individueel) Persoonlijke

Nadere informatie

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsplan 3 Decentralisaties

Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsplan 3 Decentralisaties Gemeente Westvoorne AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Datum: 2 december 2013 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ingekomen d.d. Adviesnr. 87147 Voorliggend zaaknr. Verseon Ontworpen

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Sociaal

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Sociaal BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Sociaal 25-2-15 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B. Er is wel overeenstemming C. Er heeft overleg plaatsgevonden

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015

agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII- IBR 28 oktober 2014 onderwerp Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd wonen Wmo 2015 zaakkenmerk 38673 Inleiding Heerlen is

Nadere informatie

Visienota regionale samenwerking AWBZ transitie November 2013

Visienota regionale samenwerking AWBZ transitie November 2013 Visienota regionale samenwerking AWBZ transitie November 2013 Houten Lopik Nieuwegein IJsselstein Vianen Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Opbouw van de notitie 4 3. Regionale uitgangspunten 7 4. Feiten

Nadere informatie

Met dit memo wordt u op geadviseerd over juridische samenwerking tussen de gemeenten op de korte termijn.

Met dit memo wordt u op geadviseerd over juridische samenwerking tussen de gemeenten op de korte termijn. Memo Aan : Portefeuillehouders Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley Van : Johanneke Smeding, Gerrit Visser (projectleiding) en Freerk Zandberg (trekker juridische zaken) Datum : 6 februari 2014 In afschrift

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 74/2014 Datum : 22 april 2014 B&W datum : 29 april 2014 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Samenwerkingsovereenkomst Achterhoekse gemeenten en MEE - Oost Gelderland

Nadere informatie

Transitie Jeugdzorg. Door José Vianen; Adviseur

Transitie Jeugdzorg. Door José Vianen; Adviseur Transitie Jeugdzorg Door José Vianen; Adviseur relevante thema s 1. Transitie jeugdzorg 2. Wat beogen we? 3. Kansen van de transitie 4. Concept wettekst 5. Richtlijnen en planning 1 Aanleiding van de transitie:

Nadere informatie

ECSD/U Lbr. 14/010

ECSD/U Lbr. 14/010 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Bestuurljke afspraken clientondersteuning Wmo uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201400446 Lbr. 14/010 bijlage(n)

Nadere informatie

Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente

Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente Samenwerken aan Jeugdzorg in Twente Uitloopavond commissie sociaal 28 aug. 2013 Annemarie Kristen-Reerink Kirsten Boelen Kristel Fiselier Wat gaan we vertellen? 1. Stand van zaken 2. Notitie Samenwerken

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK AMHK. BJZ Drenthe. GGD Drenthe. Mei 2013

PLAN VAN AANPAK AMHK. BJZ Drenthe. GGD Drenthe. Mei 2013 PLAN VAN AANPAK AMHK STAPPEN VOOR REALISATIE VAN HET ADVIES EN MELDPUNT HUISELIJK GEWELD EN KINDERMISHANDELING IN DRENTHE OP 1 JANUARI 2015 BJZ Drenthe & GGD Drenthe Mei 2013 OPDRACHT EN UITWERKING Opdracht:

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 10 mei 2012 Agendapuntnummer : VIII, punt 6 Besluitnummer : 389 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Aan de gemeenteraad Onderwerp: Programma Decentralisaties.

Nadere informatie

b) En wordt dit inclusieve beleid nog ter goedkeuring voorgelegd aan de raad voordat de inkoopprocedure van start gaat? Zo ja, wanneer?

b) En wordt dit inclusieve beleid nog ter goedkeuring voorgelegd aan de raad voordat de inkoopprocedure van start gaat? Zo ja, wanneer? Raadsvergadering d.d. 17 september 2013 Raadsnota nummer: BI.0130049 Onderwerp: Ontwikkelrichting transitie AWBZ-WMO Vragen van fractie: D66 en Onafhankelijke Fractie Nanda en Gerard Oomen Naam raadslid:

Nadere informatie

Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset Versie 23 januari 2013

Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset Versie 23 januari 2013 Decentralisatie Jeugdzorg FoodValley: Elke jeugdige telt en doet mee. Afsprakenset 2013-2015 Versie 23 januari 2013 Doel: Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten in de FoodValley in staat om de zorg voor

Nadere informatie

Algemene Zaken Openbare Orde en Wijkbeheer Financiën en Control Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Algemene Zaken Openbare Orde en Wijkbeheer Financiën en Control Sociale Zaken en Werkgelegenheid Advies B en W (openbaar) 1900 Afdeling Welzijn zaaknummer Z-14-11603 registratienummer ADV-14-02729 opsteller advies Mevrouw C. Potters-Kemp doorkiesnummer 010-5931898 directeur/afdelingshoofd mevrouw

Nadere informatie

Samenwerking Bureau jeugdzorg Stadsregio Rotterdam en de William Schrikker Groep na 2015

Samenwerking Bureau jeugdzorg Stadsregio Rotterdam en de William Schrikker Groep na 2015 Samenwerking Bureau jeugdzorg Stadsregio Rotterdam en de William Schrikker Groep na 2015 Versie 14/11/2013 Inleiding De verantwoordelijkheid voor een positief opvoed- en opgroeiklimaat, preventie, vroegsignalering

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 april 2014, nummer 03, besluit:

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 april 2014, nummer 03, besluit: *i ii iii'):? ii t g :T;T:liļ Geldermalson De raad van de gemeente Geldermalsen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 22 april 2014, nummer 03, besluit: 1. Kennis te

Nadere informatie

Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten. Midden-Brabant. Samenwerken voor kinderen en gezinnen in. Midden-Brabant

Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten. Midden-Brabant. Samenwerken voor kinderen en gezinnen in. Midden-Brabant Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant Samenwerken voor kinderen en gezinnen in Midden-Brabant Samenwerken voor kinderen en gezinnen in Midden-Brabant AMBITIE Meervoudige problematiek van

Nadere informatie

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014

DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN. Raadsvoorstellen 2014 DECENTRALISATIES SOCIAAL DOMEIN Raadsvoorstellen 2014 Presentatie: 11-12 12-20132013 Planning raadsbesluiten Beleidskader (nieuwe Wmo en Jeugdwet): januari 2014 Transitiearrangement Zorg voor Jeugd: :

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: Startnotitie Uitgangspunten Inkoop Wmo 2015. Portefeuillehouder: C. van Dijk (wnd.) Kenmerk: 172949 / 173733 Samenvatting Door de gezamenlijke

Nadere informatie