ASF GEZONDHEIDSZORG UITLEG VERGOEDINGSREGELING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ASF GEZONDHEIDSZORG UITLEG VERGOEDINGSREGELING"

Transcriptie

1 ASF GEZONDHEIDSZORG UITLEG VERGOEDINGSREGELING

2 Uitleg vergoedingen van het ASF Inhoudsopgave 1. Alternatieve Geneeswijzen 2 2. Bijzondere aanschaffingen en behandelingen 2 3. Behandelingen Orthopedagogie Huidtherapie Orthodontie Alarmeringssystemen 3 4. Dieetkosten 3 5. Gebitsprothese 4 6. Gezinsuitbreiding 4 7. Prothese en hulpmiddelen Aangepaste fiets Borstprothese Brillen na oogoperatie Hoortoestel links Hoortoestel rechts Overige Hoorhulpmiddelen Orthopedische schoenen/aanpassingen Orthopedische hulpmiddelen Pruik Revalidatiehulpmiddelen Rollator Snörex Steunkousen Speciale bedden/stoelen Toiletstoelen/Douchestoelen 6 8. Reiskosten 6 9. Thuiszorg Verpleegkosten 7 December w11 1.

3 1. Alternatieve Geneeswijzen Voor alternatieve geneeswijzen kunt u aanvragen indienen tot een maximum van 275 per kalenderjaar voor alle alternatieve geneeswijzen tesamen. Indien u reeds over een kalenderjaar dit maximum bedrag vergoed heeft gekregen, is verdere vergoeding voor alternatieve geneeswijzen niet mogelijk in dat kalenderjaar. De alternatieve geneeswijzen die voor vergoeding in aanmerking komen zijn: Acupunctuur Natuurgeneeswijze Homeopathie Antroposofie Chiropractie Manuele geneeskunde De behandeling moet worden verricht door een erkende medicus die is ingeschreven bij een erkende beroepsvereniging. 2. Bijzondere aanschaffingen en behandelingen Er worden alleen maar vergoedingen gegeven voor voorzieningen die in de gezondheidszorgregeling zijn opgenomen. Maar er zijn uitzonderingen denkbaar. In bijzondere situaties kunt u toch een beroep doen op de gezondheidszorgregeling. Deze bijzondere situatie moet dan wel het gevolg zijn van een medische oorzaak. Vaak gaat het dan om zeer omvangrijke kosten. Met name moet hierbij gedacht worden aan voor eigen rekening komende kosten die verband houden met: Het geschikt maken van een auto voor invalidenvervoer Specifieke vervoermiddelen voor gehandicapten Aanpassingen in en om de woning voor lichamelijke gehandicapten Plastische chirurgische ingrepen waarbij als voorwaarde geldt dat een aanvraag om een vergoeding alleen in behandeling wordt genomen als vooraf goedkeuring is verleend door de medisch adviseur van het ASF/Gezondheidszorg. De vergoeding door het fonds bedraagt ten hoogste 80% van de voor eigen rekening komende kosten tot een maximum van Er wordt geen vergoeding verstrekt als het bedrag van de vergoeding minder dan 115 is. Als u wordt geconfronteerd met omvangrijke kosten als gevolg van een bijzondere situatie die het gevolg is van een medische oorzaak, neem dan contact op met ASF/Gezondheidszorg, tel Behandelingen U kunt alleen een vergoeding van behandelingskosten krijgen als 2.

4 sprake is van behandeling op medische gronden. De behandeling dient specifiek voor de handicap van de betrokkene te zijn bedoeld. De vergoeding bedraagt 80% van de voor eigen rekening komende kosten tot maximaal 910 per aanvraag voor de gehele behandeling. Moet u een nieuwe behandeling ondergaan dan kunt u hiervoor opnieuw een aanvraag voor vergoeding indienen. Ook dan geldt weer de maximale vergoeding van 910 voor de gehele behandeling. 3.1 Orthopedagogie Er kan een vergoeding worden gegeven in de kosten van (ortho)pedagogische hulp aan kinderen bijv. dyslexie. 3.2 Huidtherapie Een vergoeding kan worden verstrekt als sprake is van behandeling (bijv. lichttherapie) in verband met huidziekten zoals psoriasis, eczeem, acne ed. 3.3 Orthodontie De vergoedingsregeling voor orthodontie geldt uitsluitend voor personen tot en met de leeftijd van 21 jaar. De vergoeding bedraagt 80% van de voor eigen rekening komende kosten tot een maximum van 910 gedurende de gehele behandelingsperiode. Er kunnen dus meerdere declaraties worden ingediend en wel tot het moment waarop de maximum vergoedingsgrens van 910 is bereikt. 3.4 Alarmeringssystemen Voor de aanschaf van een alarmeringssysteem kan een vergoeding worden verstrekt. Het moet dan wel gaan om een alarmeringssysteem voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten die in een verhoogde risicosituatie verkeren. 4. Dieetkosten Uitsluitend voor medisch noodzakelijke en kostenverhogende diëten kan een vergoeding worden toegekend. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden: Het dieet moet voorgeschreven worden door een arts en moet samengesteld worden door een diëtist, die daarvoor een dieetlijst heeft opgesteld. De op naam gestelde dieetlijst moet met het aanvraagformulier worden meegestuurd. Het dieet moet aantoonbaar kostenverhogend zijn. Aan de hand van de dieetlijst stelt de medisch adviseur van het ASF/Gezondheidszorg vast of en in hoeverre het dieet kostenverhogend is. De maximum vergoeding bedraagt 275 per jaar. Er geldt een drempel 3.

5 van 95 per jaar. Een kostenverhogend dieet komt dus voor de eerste 95 per jaar voor eigen rekening. 5. Gebitsprothese De vergoeding voor een gebitsprothesen bedraagt 80% van de voor eigen rekening komende kosten, met een maximum van 275, in totaal gedurende een periode van telkens drie volle kalenderjaren, voor het eerst beginnend op 1 januari Onder vergoedingssoort gebitsprothese vallen ook kronen, stifttanden en bruggen. 6. Gezinsuitbreiding Bij de geboorte van een kind komt u in aanmerking voor een vergoeding van 115. De aanvraag voor een vergoeding kan pas gedaan worden als de bevalling heeft plaatsgevonden. Eén telefoontje naar de afdeling Klantenservice ASF/Gezondheidszorg ( ) is in dit geval voldoende. Bij de geboorte van een tweeling wordt 230 uitgekeerd en bij een drieling Prothese en hulpmiddelen Per aanvraag wordt maximaal 910 vergoed. Hulpmiddelen die medisch nodig zijn en die niet aangeschaft zouden worden als er geen medische noodzaak voor zou zijn, worden voor 80% vergoed (bijvoorbeeld een gehoorapparaat). Gaat het om hulpmiddelen die niet uitsluitend voor een medisch doel zijn bestemd (bijvoorbeeld een aan de handicap aangepaste stoel), dan wordt 50% vergoed van de voor eigen rekening komende kosten. 7.1 Aangepaste fiets Onder fietsen worden ook aan de handicap aangepaste snorfietsen verstaan. Aanpassingen kunnen betrekking hebben op verkorte trappers, extra steun ed. 7.2 Borstprothese Een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten van een borstprothese kan alleen worden verstrekt als sprake is van een borstamputatie. 7.3 Brillen na oogoperatie Voor de tweede aanschaf binnen een jaar van brillenglazen kan een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten worden verstrekt als dat een gevolg is van een oogoperatie. 4.

6 7.4 Hoortoestel links Een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten kan worden verstrekt voor de aanschaf ven een gehoorapparaat en de toebehoren. Hebt u ook voor uw rechteroor een gehoorapparaat nodig dan kunt u hiervoor een afzonderlijke aanvraag doen onder Hoortoestel rechts. 7.5 Hoortoestel rechts Een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten kan worden verstrekt voor de aanschaf van een gehoorapparaat en de toebehoren. Hebt u ook voor uw linkeroor een gehoorapparaat nodig dan kunt u hiervoor een afzonderlijke aanvraag doen onder Hoortoestel links. 7.6 Overige Hoorhulpmiddelen Er kan een vergoeding worden gegeven in de voor eigen rekening komende kosten voor diverse hoormiddelen zoals wek- en waarschuwingsinstallaties voor slechthorenden, visibel, telefoon met versterker ed. 7.7 Orthopedische schoenen/aanpassingen Voor orthopedische schoenen of orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen kan een vergoeding worden gegeven voor zover de voor eigen rekening komende kosten hoger zijn dan de wettelijk opgelegde eigen bijdrage. 7.8 Orthopedische hulpmiddelen Een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten kan worden verstrekt voor bijv. een orthopedisch korset, orthopedisch rugkussen ed. 7.9 Pruik Van een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten voor een pruik kan bijvoorbeeld sprake zijn na chemotherapie Revalidatiehulpmiddelen Onder revalidatiehulpmiddelen wordt bijvoorbeeld verstaan een hometrainer ed Rollator Een vergoeding in de voor eigen rekening komende kosten kan worden verstrekt voor een lichtgewichtuitvoering van een rollator. 5.

7 7.12 Snörex Als dat geïndiceerd is door de KNO-arts kan een vergoeding worden gegeven in de voor eigen rekening komende kosten voor een Snörex. Dit is een hulpmiddel om snurken tegen te gaan Steunkousen Steunkousen kunnen betrekking hebben op knie, enkelband ed Speciale bedden/stoelen Als sprake is van een speciaal voor de handicap gemaakt of aangepast bed/stoel dan kan er (voor de meerkosten) een vergoeding worden verstrekt als deze voor eigen rekening komen Toiletstoelen/Douchestoelen Douchestoelen, douchesteunen, toiletstoelen, toiletsteunen en toiletverhogers komen in principe in aanmerking voor vergoeding via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiervoor kunt u terecht bij uw gemeente. Voor de eigen bijdrage die wordt opgelegd, kunt u een aanvraag bij het ASF/Gezondheidszorg indienen. Voor een vlotte afhandeling hebben wij de (afwijzings)beschikking van het CIZ (WMO) nodig. 8. Reiskosten In de volgende gevallen kan een vergoeding voor reiskosten worden verstrekt. Voor ziekenhuisbezoek. Het zieken- of verpleeghuis moeten buiten de eigen woonplaats liggen en de verpleegperiode moet langer hebben geduurd dan één week. Maximaal worden drie bezoeken per week vergoed. Voor de eigen bijdrage in de reiskosten die door de zorgverzekering wordt opgelegd bij het ondergaan van langdurige medische behandelingen in een ziekenhuis/polikliniek buiten de eigen woonplaats. De vergoeding moet worden gezien als tegemoetkoming in de reiskosten en wordt berekend op basis van 0,12 per kilometer ongeacht de wijze van vervoer. Van een volledige reiskostenvergoeding is dus geen sprake. Er bestaat géén vergoeding voor reiskosten in verband met opname in of ontslag uit een ziekenhuis. 9. Thuiszorg Het fonds kent een vergoedingsregeling voor thuiszorg. Deze vergoedingsregeling beperkt zich tot de eigen bijdrage die een deelnemer moet betalen voor medisch geïndiceerde thuiszorg. Sinds 2007 is de thuiszorg geregeld in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wilt u in aanmerking komen voor thuiszorg dan dient 6.

8 u zich daarvoor te melden bij de gemeente. De gemeente bepaalt de invulling van de thuiszorg. Aan de gebruikers van thuiszorg wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht die afhankelijk is van het inkomen. 80% van die eigen bijdrage tot maximaal 50 per week wordt vergoed door het fonds. Thuiszorg heeft betrekking op: 1. Gezinsverzorging. Het verzorgen van jonge kinderen. 2. Persoonlijke verzorging. Het verzorgen van gehandicapten en bejaarden zoals helpen bij het baden, wassen, scheren, aankleden e.d. Tot 1 januari 2008 kende het fonds een vergoedingsregeling voor huishoudelijke verzorging zoals schoonhouden van de woning, stofzuigen, poetsen, ramen lappen e.d. Vanaf 1 januari 2008 is deze vergoedingsregeling komen te vervallen en heeft de vergoedingsregeling alleen nog betrekking op de thuiszorgvormen genoemd onder 1 en Verpleegkosten De vergoedingsregeling voor verpleegkosten is bedoeld om een deelnemer tegemoet te komen in de extra kosten die ontstaan als iemand tijdelijk moet worden opgenomen in een verpleeg- of ziekenhuis. Van extra kosten is sprake als men na opname in een verpleeghuis nog steeds beschikt over zelfstandige huisvesting ten behoeve van de partner of, als er geen partner is, men de bedoeling heeft om na de verpleegperiode weer zelfstandig te gaan wonen. In dat geval moet zo iemand een inkomensafhankelijke AWBZ bijdrage betalen. Daarvoor kan maximaal drie jaar een vergoeding worden gegeven. Voor verpleegkosten die niet door de AWBZ worden vergoed (bijv. bij herstellingsoorden) en die geheel of gedeeltelijk voor eigen rekening komen, kan ook een vergoeding worden gegeven. De periode waarover een vergoeding kan worden gegeven, wordt vastgesteld door de medische adviseur van het ASF en geldt voor maximaal één jaar. 7.

9 ASF GEZONDHEIDSZORG Uitleg vergoedingsregeling ASF, Postbus 7855, 1008 CA Amsterdam Zwaansvliet 3, Telefoon (020)

ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING

ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING Inhoud Inleiding 1 Deelnemers 2 Premie en voorzieningenpakket 3 1. Prothesen, hulpmiddelen en behandelingen 3 2. Gebitsprothesen 4 3. Dieetkosten

Nadere informatie

ASF/GEZONDHEIDSZORG Vragen en antwoorden vergoedingsregeling

ASF/GEZONDHEIDSZORG Vragen en antwoorden vergoedingsregeling ASF/GEZONDHEIDSZORG Vragen en antwoorden vergoedingsregeling 1 ASF/Gezondheidszorg INHOUD Inleiding 3 Deelnemers 4 Premie en voorzieningenpakket 5 1. Prothesen, hulpmiddelen en behandelingen 5 2. Gebitsprothesen

Nadere informatie

ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING

ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING Inhoud Inleiding 1 Deelnemers 2 Premie en voorzieningenpakket 3 1. Prothesen, hulpmiddelen en behandelingen 3 2. Gebitsprothesen 4 3. Dieetkosten

Nadere informatie

ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING

ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING ASF GEZONDHEIDSZORG VRAGEN EN ANTWOORDEN VERGOEDINGSREGELING Inhoud Inleiding 1 Deelnemers 2 Premie en voorzieningenpakket 3 1. Prothesen, hulpmiddelen en behandelingen 3 2. Gebitsprothesen 4 3. Dieetkosten

Nadere informatie

DE GRAFISCHE GEZONDHEID

DE GRAFISCHE GEZONDHEID DE GRAFISCHE GEZONDHEID Vergoedingsregelingen voor werknemers in de grafimedia. 1 ASF / De Grafische Gezondheid INHOUD Inleiding 3 Over deelneming 5 Over contributie en vergoedingen 6 Aanmelden en meer

Nadere informatie

DE GRAFISCHE GEZONDHEID

DE GRAFISCHE GEZONDHEID DE GRAFISCHE GEZONDHEID VERGOEDINGSREGELINGEN VOOR WERKNEMERS IN DE GRAFIMEDIA EN AANVERWANTE BEDRIJFSTAKKEN ZOALS DE KARTOFLEX EN DE VERPAKKINGSINDUSTRIE Inhoud Inleiding 1 Over deelneming 3 Over contributie

Nadere informatie

DE GRAFISCHE GEZONDHEID

DE GRAFISCHE GEZONDHEID DE GRAFISCHE GEZONDHEID VERGOEDINGSREGELINGEN VOOR WERKNEMERS IN DE GRAFIMEDIA EN AANVERWANTE BEDRIJFSTAKKEN ZOALS DE KARTOFLEX EN DE VERPAKKINGSINDUSTRIE Inhoud Inleiding 1 Over deelneming 3 Over contributie

Nadere informatie

Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven REGLEMENT VOOR DE GEZONDHEIDSZORG

Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven REGLEMENT VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Stichting Algemeen Sociaal Fonds voor de Grafische Bedrijven REGLEMENT VOOR DE GEZONDHEIDSZORG Dit reglement is in werking getreden op 3 juni 1953. Laatstelijk gewijzigd door het bestuur bij besluit van

Nadere informatie

REGLEMENT REGLEMENT REKENING DE GRAFISCHE GEZONDHEID. Reglement Rekening De Grafische Gezondheid 1

REGLEMENT REGLEMENT REKENING DE GRAFISCHE GEZONDHEID. Reglement Rekening De Grafische Gezondheid 1 REGLEMENT REGLEMENT REKENING DE GRAFISCHE GEZONDHEID Reglement Rekening De Grafische Gezondheid 1 REGLEMENT REKENING DE GRAFISCHE GEZONDHEID Vastgesteld bij bestuursbesluit d.d. 30 oktober 2008. Laatstelijk

Nadere informatie

Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting. John Hesen

Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting. John Hesen Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting John Hesen Aftrekposten aangifte Inkomstenbelasting Introductie Taak bewindvoerder tegenover budgetbeheer Vooringevulde aangifte Persoonsgebonden aftrek en dan

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Essent. Vergoedingenoverzicht 2015

Stichting Sociaal Fonds Essent. Vergoedingenoverzicht 2015 Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2015 Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Genoemde bedragen zijn slechts een indicatie. Of en onder welke

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2017

Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2017 Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2017 Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Genoemde bedragen zijn slechts een indicatie. Of en onder welke

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2014

Aftrek zorgkosten 2014 Aftrek zorgkosten 2014 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2014 aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan om

Nadere informatie

Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2018

Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2018 Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom Stichting Sociaal Fonds Essent Vergoedingenoverzicht 2018 Aan deze lijst kunt u geen rechten ontlenen. Genoemde bedragen zijn slechts een indicatie. Of en onder welke

Nadere informatie

Aftrek ziektekosten 2009. Inhoud

Aftrek ziektekosten 2009. Inhoud Door alle ophef in de media wordt ten onrechte gedacht dat er geen ziektekosten meer aftrekbaar zijn bij de aangifte Inkomstenbelasting. Hieronder is een overzicht van de aftrekbare ziektekosten 2009.

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2013

Aftrek zorgkosten 2013 Aftrek zorgkosten 2013 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2013 nog aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan

Nadere informatie

geneesmiddelen zolang u jonger bent dan 43 jaar Medisch-specialistische revalidatie 100% - - - - Geriatrische revalidatie 100%, max.

geneesmiddelen zolang u jonger bent dan 43 jaar Medisch-specialistische revalidatie 100% - - - - Geriatrische revalidatie 100%, max. 2013 Zet drie keuzevoordeel modules uit in uw PNO Budget en ontvang 15% korting op de premie! Dekkingsoverzicht Basis PNO Be Young PNO Budget PNO Extra PNO Compleet Zorg in het ziekenhuis Specialistische

Nadere informatie

REGLEMENT REGELING GEZONDHEIDSZORG VOOR DE GRAFIMEDIABRANCHE. Reglement Regeling Gezondheidszorg voor de Grafimediabranche 1

REGLEMENT REGELING GEZONDHEIDSZORG VOOR DE GRAFIMEDIABRANCHE. Reglement Regeling Gezondheidszorg voor de Grafimediabranche 1 REGLEMENT REGELING GEZONDHEIDSZORG VOOR DE GRAFIMEDIABRANCHE Reglement Regeling Gezondheidszorg voor de Grafimediabranche 1 REGLEMENT REGELING GEZONDHEIDSZORG VOOR DE GRAFIMEDIABRANCHE Dit reglement is

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2012

Aftrek zorgkosten 2012 Aftrek zorgkosten 2012 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2012 aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan om

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht 2012

Dekkingsoverzicht 2012 Dekkingsoverzicht 2012 Basis ZO R G I N H E T Z I E K E N H U I S Specialistische en 100% - - - - MammaPrint - 100% 100% 100% 100% Plastische chirurgie (Basis)* 100% - - - - Plastische chirurgie (aanvullende

Nadere informatie

Vergoedingen Stichting Sociaal Fonds Attero Per 1 januari 2011. Drempel 250,- kalenderjaar 2011 toepassen

Vergoedingen Stichting Sociaal Fonds Attero Per 1 januari 2011. Drempel 250,- kalenderjaar 2011 toepassen Vergoedingen Stichting Sociaal Fonds Attero Per 1 januari 2011 Soort voorziening Omschrijving Voorwaarden Per 1-1-2011 Te hanteren maximaal behandeling / aanschafbedrag Het moet gaan om voorzieningen die

Nadere informatie

PLATFORM VG KANSPLUS- SIEN DONDERDAG 23 MAART. Witlox Van den Boomen VDB

PLATFORM VG KANSPLUS- SIEN DONDERDAG 23 MAART. Witlox Van den Boomen VDB PLATFORM VG KANSPLUS- SIEN DONDERDAG 23 MAART 2017 Witlox Van den Boomen VDB ONZE ADVISEURS Belastingadviseur mr. W.H. (William) Grant Belastingadviseur S. (Sander) Jongerius Belastingadviseur J. (Joris)

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2014

Vergoedingenoverzicht 2014 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht

Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht Ook in 2011 zijn wij er voor u! Dekkingsoverzicht De beste zorgverzekeraar van Nederland PNO Ziektekosten is al meer dan zestig jaar dé zorgverzekeraar voor de mediasector. En voor de vierde keer op rij

Nadere informatie

Specifieke zorgkosten aftrekbaar Belastingvoordeel, ook over 2009

Specifieke zorgkosten aftrekbaar Belastingvoordeel, ook over 2009 Specifieke zorgkosten aftrekbaar Belastingvoordeel, ook over 2009 Geld terug van de Belastingdienst. Het kan nog steeds. Hebt u een handicap of chronische ziekte, dan is de kans groot dat u gebruik kunt

Nadere informatie

RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2015

RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2015 RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2015 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 2. Regelmatig voorkomende vormen van bijstand 2.1 Gezinsverzorging en gezinshulp 2.2 Verzuim 2.3 Verandering van dienst 2.4

Nadere informatie

B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad. Vast te stellen de gewijzigde invulling van richtlijn nr. B074 Overig beleid inzake specifieke medische kosten

B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad. Vast te stellen de gewijzigde invulling van richtlijn nr. B074 Overig beleid inzake specifieke medische kosten Jaar: 2007 Nummer: 59 Besluit: B&W 09 oktober 2007 Gemeenteblad GEWIJZIGDE INVULLING WWB RICHTLIJN NR B074 RICHTLIJN nr. B074 Overig beleid inzake specifieke medische kosten Het college van burgemeester

Nadere informatie

3 Polissen onderling vergelijken (Alleen verschillen):

3 Polissen onderling vergelijken (Alleen verschillen): 1/3 Fortis ASR Ziektekostenverzekering Flexibel 2/3 Fortis ASR Ziektekostenverzekering Flexibel 3/3 Fortis ASR Ziektekostenverzekering Flexibel + Aanvullend Instap + Aanvullend Basis + Aanvullend Uitgebreid

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso

Uw vergoedingen voor 2014. AV Frieso Uw vergoedingen voor 2014 AV Frieso Vergoedingenoverzicht Basisverzekering en aanvullende verzekering 2014 Omschrijving Abonnementskosten medische alarmering Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische

Nadere informatie

Aanvullende zorgmogelijkheden om uw huidige zorgverzekering te verrijken

Aanvullende zorgmogelijkheden om uw huidige zorgverzekering te verrijken Aanvullende zorgmogelijkheden om uw huidige zorgverzekering te verrijken NnL 1 Aanvullende zorgmogelijkheden U heeft een zorgverzekering en u wilt die misschien wel aanvullen. Bijvoorbeeld omdat u zuinig

Nadere informatie

nee nee (sinds 2013) (3)

nee nee (sinds 2013) (3) Ziektekosten 2013: wat kunt u nog aftrekken? kostenpost aftrekbaar in 2013? verhoging 113% of 40% mogelijk? (1) premie basisverzekering premie aanvullende verzekering premie tandartsverzekering door u

Nadere informatie

RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2016. Inhoudsopgave. 1. Algemene bepalingen

RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2016. Inhoudsopgave. 1. Algemene bepalingen RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2016 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 2. Regelmatig voorkomende vormen van bijstand 2.1 Gezinsverzorging en gezinshulp 2.2 Verzuim 2.3 Verandering van dienst 2.4

Nadere informatie

Vergoedingen 2019 Stichting Sociaal Fonds Essent. Postbus AX Bergen op Zoom

Vergoedingen 2019 Stichting Sociaal Fonds Essent. Postbus AX Bergen op Zoom Vergoedingen 2019 Stichting Sociaal Fonds Essent Postbus 948 4600 AX Bergen op Zoom Doelstelling van het fonds Het Sociaal Fonds Essent is een stichting die als doel heeft om haar deelnemers te helpen

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2016. Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2016. Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2016 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering en aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd 2016 Toelichting

Nadere informatie

VERGOEDINGENOVERZICHT Turien & Co. Gemeentepakket 2016

VERGOEDINGENOVERZICHT Turien & Co. Gemeentepakket 2016 VERGOEDINGENOVERZICHT Turien & Co. Gemeentepakket 2016 Voor de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill TURIEN & CO. VGZ ZORGVERZEKERING Turien & Co. Gemeentepakket 2016 ALTERNATIEVE ZORG

Nadere informatie

Wat verandert er voor u in 2015?

Wat verandert er voor u in 2015? Wat verandert er voor u in 2015? 1 Handig om te weten 2 Wat verandert er voor u? Basisverzekering 3 Aanvullende verzekering Azivo AV Zoetermeer/ Pijnacker-Nootdorp Zo werkt deze pdf In deze bladerbare

Nadere informatie

Buitengewone uitgaven

Buitengewone uitgaven BELASTINGEN 2007 Buitengewone uitgaven Mezzo Auteur : Ina Hoek Bunnik, januari 2008 - Pagina 1 van 7 - Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen recht hebben op teruggaaf via de Belastingdienst, maar dat

Nadere informatie

Artikelnummer. - max. 115,00 geneesmiddelen 100% binnen het maximum

Artikelnummer. - max. 115,00 geneesmiddelen 100% binnen het maximum Gemeente Utrecht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen gemeente Utrecht van Zorg en Zekerheid. Per zorgvorm vindt u de prestaties waarop u aanspraak

Nadere informatie

Samenvatting Vergoedingen Azivo 2016

Samenvatting Vergoedingen Azivo 2016 Samenvatting Vergoedingen Azivo 2016 \ Basisverzekering \ Aanvullende Verzekeringen AV-Basis, AV-Top en AV-TopExtra \ Geldig vanaf 1 januari 2016 www.azivo.nl Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering

Nadere informatie

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder

Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? informatiefolder Wat is bijzondere bijstand? Bijzondere bijstand is een uitkering die bedoeld is om extra of hoge kosten mee te kunnen betalen. U kunt recht hebben op bijzondere

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Gemeenten

Vergoedingenoverzicht Gemeenten Vergoedingenoverzicht Gemeenten Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de basisverzekering en aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid. Per zorgvorm vindt u de prestaties waarop

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2015

Vergoedingenoverzicht 2015 Zorg Zeker Polis en aanvullende verzekeringen AZVZ Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid/AZVZ. Per zorgvorm

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen Menzis Basis

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekeringsvoorwaarden Turien & Co. Gemeentepakket

Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekeringsvoorwaarden Turien & Co. Gemeentepakket Vergoedingenoverzicht 2015 Aanvullende verzekeringsvoorwaarden Turien & Co. Gemeentepakket Voor de gemeenten Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill Turien & Co. / VGZ Zorgverzekering www.mijnonlinepolismap.nl

Nadere informatie

Polisvoorwaarden 2018

Polisvoorwaarden 2018 Polisvoorwaarden 2018 Vergoedingen overzicht Gemeente Haarlem Vergoedingenoverzicht Gemeente Haarlem Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de Basisverzekering en Aanvullende verzekeringen

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Optifit

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Optifit Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Optifit Indien aanspraken bestaan op grond van de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de ONVZ Vrije Keuze Optifit een aanvullende

Nadere informatie

VGZ GemeentePakket Compleet vs Uitgebreid Verschillenoverzicht

VGZ GemeentePakket Compleet vs Uitgebreid Verschillenoverzicht Alternatieve geneeswijzen Chiropractie 100%, max. 45,- p. dag, max. 800,- p.jr. 100%, max. 45,- p. dag, max. 300,- p.jr. Manuele geneeskunde 100%, max. 45,- p. dag, max. 800,- p.jr. 100%, max. 45,- p.

Nadere informatie

Aftrek zorgkosten 2015

Aftrek zorgkosten 2015 Aftrek zorgkosten 2015 U ziet hieronder een overzicht van de zorgkosten die in 2015 aftrekbaar zijn. Het is onmogelijk om u een volledig overzicht aan te reiken. Maar wij hebben er alles aan gedaan om

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016

globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016 globale vergoedingenwijzer ZorgPlus 2016 Basisverzekeringen Menzis Basis, Menzis Basis Vrij en Menzis Basis Voordelig, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen

Uw vergoedingen voor 2014. Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Uw vergoedingen voor 2014 Basisverzekering en aanvullende verzekeringen Alternatieve geneeswijzen Anticonceptiva* Antroposofische en homeopathische middelen Astma Centrum Davos* Audiologisch centrum* Beademing*

Nadere informatie

B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE RICHTLIJN NR. B074 OVERIG BELEID INZAKE SPECIEKE MEDISCHE KOSTEN

B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE RICHTLIJN NR. B074 OVERIG BELEID INZAKE SPECIEKE MEDISCHE KOSTEN Jaar: 2010 Nummer: 43 Besluit: B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE RICHTLIJN NR. B074 OVERIG BELEID INZAKE SPECIEKE MEDISCHE KOSTEN Het college van burgemeester en wethouders, Collegevoorstel d.d.

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer Menzis ZorgPlus 2015 Basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen

globale vergoedingenwijzer Menzis ZorgPlus 2015 Basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen globale vergoedingenwijzer Menzis ZorgPlus 2015 Basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen Menzis ZorgPlus 2015 Toelichting

Nadere informatie

Wat wijzigt er in je zorgverzekering in 2017? Wijzigingen in de basisverzekering

Wat wijzigt er in je zorgverzekering in 2017? Wijzigingen in de basisverzekering Wat wijzigt er in je zorgverzekering in 2017? In 2017 verandert er weer het een en ander in je zorgverzekering. Het eigen risico blijft hetzelfde: 385. Er veranderen wel een aantal voorwaarden en vergoedingen.

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2014. Geldend vanaf 1 januari 2014

Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2014. Geldend vanaf 1 januari 2014 Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2014 Geldend vanaf 1 januari 2014 1. Aanvullende verzekeringen Therapieën ZorgGoed ZorgBeter ZorgBest Fysiotherapie Cesar oefentherapie Mensendieck

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer 2016. Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer 2016. Basisverzekeringen Menzis Basis en Menzis Basis Vrij, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen en, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en en aanvullende verzekeringen 2016 Toelichting In deze Globale

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht ZorgBeter Verzekering

Dekkingsoverzicht ZorgBeter Verzekering Dekkingsoverzicht Verzekering Polis De Polis biedt u dekking voor de meest voorkomende vormen van zorg waaronder huisarts, ziekenhuis en medicijnen. Naast deze zorgverzekering kunt u kiezen uit vier aanvullende

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Ahold 2016. Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer Ahold 2016. Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer 2016 Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer verzekeringen en aanvullende verzekeringen 2016 Toelichting In deze Globale Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Kortheidshalve wordt de financiële ondersteuning hierna aangeduid met bijstand.

Kortheidshalve wordt de financiële ondersteuning hierna aangeduid met bijstand. RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2012 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 2. Regelmatig voorkomende vormen van bijstand 2.1 Gezinsverzorging en gezinshulp 2.2 Verzuim 2.3 Verandering van dienst 2.4

Nadere informatie

Kortheidshalve wordt de financiële ondersteuning hierna aangeduid met bijstand.

Kortheidshalve wordt de financiële ondersteuning hierna aangeduid met bijstand. Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 2. Regelmatig voorkomende vormen van bijstand 2.1 Gezinsverzorging en gezinshulp 2.2 Verzuim 2.3 Verandering van dienst 2.4 Verspreiding van het gezin 2.5 Medisch en/of

Nadere informatie

Polisvoorwaarden 2018

Polisvoorwaarden 2018 Polisvoorwaarden 2018 Vergoedingen overzicht Gemeenten Vergoedingenoverzicht Gemeente Dit overzicht is een globale weergave van de vergoedingen in de Basisverzekering en Aanvullende verzekeringen van Zorg

Nadere informatie

De wijzigingen in uw zorgverzekering

De wijzigingen in uw zorgverzekering De wijzigingen in uw zorgverzekering Wijzigingen in uw Basisverzekering Betreft artikel 2012 2013 Eigen risico artikel 2 Verplicht eigen risico lid 1 220 350 Eigen risico lid 2 Nvt De kosten van door PNOzorg

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2016. Geldend vanaf 1 januari 2016

Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2016. Geldend vanaf 1 januari 2016 Vergoedingenoverzicht Aanvullende verzekeringen Ditzo 2016 Geldend vanaf 1 januari 2016 1. Aanvullende verzekeringen Therapieën ZorgGoed ZorgBeter ZorgBest Fysiotherapie Cesar oefentherapie Mensendieck

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen 2015 Toelichting In deze Globale Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Aftrekposten voor de aangifte 2008

Aftrekposten voor de aangifte 2008 Aftrekposten voor de aangifte 2008 Geld terug van de Belastingdienst. Het kan. De teruggave kan oplopen tot honderden euro's, alleen al door de standaard aftrekposten die u verder niet hoeft te verantwoorden.

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen 2015 Toelichting In deze Globale Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2018 Aanvullende Zorgverzekeringen ZorgPolis1

Vergoedingenoverzicht 2018 Aanvullende Zorgverzekeringen ZorgPolis1 Vergoedingenoverzicht 2018 Aanvullende Zorgverzekeringen ZorgPolis1 Dekkingsonderdeel Basis Uitgebreid Totaal Top Alternatieve geneeswijzen De behandelaar moet lid zijn van een specifieke vereniging. De

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking Allianz Vrije Keuze Optimaal

Deel B Omvang Dekking Allianz Vrije Keuze Optimaal Deel B Omvang Dekking Allianz Vrije Keuze Optimaal Indien aanspraken bestaan op grond van de Allianz Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de Allianz Vrije Keuze Optimaal

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer Ahold 2015 Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer Ahold 2015 Basisverzekeringen, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer Ahold 2015 en, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer en en aanvullende verzekeringen 2015 Toelichting In deze Globale Vergoedingenwijzer vindt u overzichten

Nadere informatie

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland

Pleegkinderen en de Belastingaangifte. Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Pleegkinderen en de Belastingaangifte Thema-avon d Pleegouder support Zeeland Onderwerpen Op welke punten komen kinderen voor in uw aangifte? Is er verschil tussen verschillende kind-begrippen? Niet vergeten

Nadere informatie

Vast te stellen: de beleidsregel "tegemoetkoming meerkosten" en "maatwerkvoorziening chronisch zieken, gehandicapten en ouderen".

Vast te stellen: de beleidsregel tegemoetkoming meerkosten en maatwerkvoorziening chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Zaaknummer: Z-15-52773 Documentnummer: 10-15-22340 Het college van burgemeester en wethouders van Medemblik; Gelet op artikel 12 van het besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Medemblik 2015,

Nadere informatie

Pakketvergelijker 2012

Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker 2012 Pakketvergelijker Brons, Zilver en Goud Geldig vanaf 1 januari 2012 Zorgverzekering en de Aanvullende Verzekeringen Er is een aantal voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking

Nadere informatie

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Welkom bij Stad Holland 2010 100222-Bijsl SH welkom b40 Wat biedt Stad Holland Zorgverzekeraar? Stad Holland Zorgverzekeraar is een landelijk actieve zorgverzekeraar

Nadere informatie

ZoRg goed geregeld voor jou

ZoRg goed geregeld voor jou 100% www.takecarenow.nl ZoRg goed geregeld voor jou vergoedingenoverzicht a.013vo75.10.1.indd 3 13-10-09 09:40 Takecarenow! in 2010 Je basisverzekering De TakeCareNow! Internet Basispolis is een naturaverzekering.

Nadere informatie

BELASTINGEN 2014. Specifieke Zorgkosten. Mezzo Auteur : Ina Hoek

BELASTINGEN 2014. Specifieke Zorgkosten. Mezzo Auteur : Ina Hoek BELASTINGEN 2014 Specifieke Zorgkosten Mezzo Auteur : Ina Hoek Bunnik, februari 2015 Zorgt u als mantelzorger voor een chronisch zieke of gehandicapte die deel uitmaakt van uw huishouden, maak dan gebruik

Nadere informatie

De lijst met aftrekbare ziektekosten is niet meer zo lang als in het verleden, maar nog steeds zijn veel niet vergoede ziektekosten aftrekbaar!

De lijst met aftrekbare ziektekosten is niet meer zo lang als in het verleden, maar nog steeds zijn veel niet vergoede ziektekosten aftrekbaar! Ziektekosten 2019: wat kunt u nog aftrekken? De lijst met aftrekbare ziektekosten is niet meer zo lang als in het verleden, maar nog steeds zijn veel niet vergoede ziektekosten aftrekbaar! Er is een tijd

Nadere informatie

Samenvatting Vergoedingen Azivo Den Haag - Ooievaar 2016

Samenvatting Vergoedingen Azivo Den Haag - Ooievaar 2016 Samenvatting Vergoedingen Azivo Den Haag - Ooievaar 2016 \ Basisverzekering \ Aanvullende Verzekeringen AV-Florence, AV-Top en AV-TopExtra \ Geldig vanaf 1 januari 2016 www.azivo.nl/denhaag Globale Vergoedingenwijzer

Nadere informatie

Informatieblad bij aanvraag Bijzondere bijstand Participatiewet 2015

Informatieblad bij aanvraag Bijzondere bijstand Participatiewet 2015 Informatieblad bij aanvraag Bijzondere bijstand Participatiewet 2015 Gemeente Stadskanaal, afdeling Maatschappelijke Zaken Postbus 140 9500 AC Stadskanaal Bezoekadres Gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal

Nadere informatie

Belastingaangifte loont

Belastingaangifte loont Zorgkosten aftrekken over 2018 Belastingaangifte loont Een handicap of ziekte levert vrijwel altijd extra kosten op. Voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding

Nadere informatie

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING

DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING DEKKINGEN OVERZICHT AZPAS BASISZORGVERZEKERING EN AZPAS PLUS VERZEKERING Dekkingen Vergoedingen Azpas Vergoedingen Azpas Plus Verzekering (groen gekleurde dekkingen zijn hogere dekkingen t.o.v. de Azpas

Nadere informatie

VERGOEDINGENWIJZER 2016

VERGOEDINGENWIJZER 2016 VERGOEDINGENWIJZER 2016 Basisverzekering en aanvullende (tand)verzekeringen 2016 Statutaire naam Azivo Zorgverzekeraar N.V. Adres Oude Haagweg 128, 2552 GS sgravenhage Handelsnaam Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Informatieblad bij aanvraag Bijzondere bijstand WWB 2013

Informatieblad bij aanvraag Bijzondere bijstand WWB 2013 Informatieblad bij aanvraag Bijzondere bijstand WWB 2013 Gemeente Stadskanaal, afdeling Werk en Inkomen Postbus 140 9500 AC Stadskanaal Bezoekadres Raadhuisplein 1 Loket Wonen Welzijn en Zorg: o telefoonnummer

Nadere informatie

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit

Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Deel B Omvang Dekking ONVZ Vrije Keuze Benfit Indien aanspraken bestaan op grond van de ONVZ Vrije Keuze Basisverzekering (of een elders lopende zorgverzekering) en de ONVZ Vrije Keuze Benfit een aanvullende

Nadere informatie

MEEGEWOGEN PRODUCTKENMERKEN IN DE MONEYVIEW PRODUCTRATING 'KWALITEIT'

MEEGEWOGEN PRODUCTKENMERKEN IN DE MONEYVIEW PRODUCTRATING 'KWALITEIT' MEEGEWOGEN PRODUCTKENMERKEN IN DE MONEYVIEW PRODUCTRATING 'KWALITEIT' Criteria ProductRating voor het MoneyView Special Item Zorgverzekeringen Algemeen: Opzegtermijn Algemeen: Medische noodzaak Algemeen:

Nadere informatie

Hiermee komen alle voorgaande publicaties te vervallen. Aan de gepubliceerde richtlijnen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hiermee komen alle voorgaande publicaties te vervallen. Aan de gepubliceerde richtlijnen kunnen geen rechten worden ontleend. RICHTLIJNEN STICHTING WENCKEBACHFONDS 2018 Inhoudsopgave 1. Algemene bepalingen 2. Regelmatig voorkomende vormen van bijstand 2.1 Gezinsverzorging en gezinshulp 2.2 Verzuim 2.3 Medisch en/of psychotherapeutisch

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Basisverzekering Menzis Basis, AV Den Haag

Globale vergoedingenwijzer Basisverzekering Menzis Basis, AV Den Haag Globale vergoedingenwijzer 2018 Basisverzekering Menzis Basis, AV Den Haag Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering Menzis Basis en de aanvullende verzekering AV Den Haag (incl. verzekering eigen risico)

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen

Globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2017 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering en aanvullende verzekeringen GarantVerzorgd 2017 Toelichting

Nadere informatie

De transferverpleegkundige

De transferverpleegkundige Transferpunt De transferverpleegkundige www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl TRA001 / De transferverpleegkundige / 10-11-2016 2 De transferverpleegkundige

Nadere informatie

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú

Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014. Wij zijn er voor ú Overzicht van de wijzigingen in de zorgverzekeringen 2014 Wij zijn er voor ú Basisverzekering: Keuze Zorg Plan en Select Zorg plan De basisverzekering is een verplichte verzekering voor iedereen in Nederland.

Nadere informatie

CZdirect pakketvergelijker 2018

CZdirect pakketvergelijker 2018 pakketvergelijker 2018 welke verzekering past bij jou? als je een nieuwe zorgverzekering gaat kiezen, is het belangrijk dat je een verzekering kiest die past bij jouw situatie. in deze pakketvergelijker

Nadere informatie

Pagina 1 van / 10:42. Ziekenhuis. niet vergoed max 625,00 per oog per 60 maanden indien 4D of meer na toestemming

Pagina 1 van / 10:42. Ziekenhuis. niet vergoed max 625,00 per oog per 60 maanden indien 4D of meer na toestemming 1/3 Amersfoortse Basisverzekering Uitgebreid 2/3 Amersfoortse Basisverzekering Uitgebreid 3/3 Amersfoortse Basisverzekering Uitgebreid + Basis + Uitgebreid + Optimaal 2011 01-2011 2011 01-2011 2011 01-2011

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering en aanvullende verzekeringen 2015 Toelichting In deze Globale

Nadere informatie

3 Polissen onderling vergelijken (Alleen verschillen): 1/3 ASR Ziektekostenverzekering Flexibel

3 Polissen onderling vergelijken (Alleen verschillen): 1/3 ASR Ziektekostenverzekering Flexibel 1/3 ASR Ziektekostenverzekering Flexibel 2/3 ASR Ziektekostenverzekering Flexibel 3/3 ASR Ziektekostenverzekering Flexibel + Aanvullend Basis + Aanvullend Uitgebreid + Aanvullend Optimaal 2010 01-2010

Nadere informatie

globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen

globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen globale vergoedingenwijzer GarantVerzorgd 2015 Basisverzekering, aanvullende en tandartsverzekeringen Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering en aanvullende verzekeringen 2015 Toelichting In deze Globale

Nadere informatie

Bijdragen in kosten AOR Tegemoetkomingen bij de AOR

Bijdragen in kosten AOR Tegemoetkomingen bij de AOR Bijdragen in kosten AOR Tegemoetkomingen bij de AOR Inhoud Wat vindt u in deze brochure? 2 Deel 1: Wanneer komt u in aanmerking voor een bijdrage in kosten? 2 Wat houdt een toekenning in? 3 Wat zijn de

Nadere informatie

Artikelnummer Compact. 100% max. 25,00 per dag. 100% max. 25,00 per dag. 100% max. 100% max. 100% max. 100% max. 40,00 (vanaf 2.

Artikelnummer Compact. 100% max. 25,00 per dag. 100% max. 25,00 per dag. 100% max. 100% max. 100% max. 100% max. 40,00 (vanaf 2. Vergoedingenoverzicht Dit overzicht is een globale weergave van de en in de en en Aanvullende verzekeringen van Zorg en Zekerheid. Per zorgvorm vind u de prestaties waarop u aanspraak kunt maken met het

Nadere informatie

Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015

Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015 Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015 De gemeente Meppel heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea een collectieve zorgverzekering afgesloten waar inwoners van de gemeente

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht 2014

Vergoedingenoverzicht 2014 Vergoedingenoverzicht 2014 U kunt geen (vergoedings)rechten ontlenen aan dit overzicht. Raadpleeg voor de precieze inhoud van de vergoeding altijd de verzekeringsvoorwaarden zelf of neem contact op met

Nadere informatie

Globale vergoedingenwijzer Basisverzekering Menzis Basis, AV Den Haag

Globale vergoedingenwijzer Basisverzekering Menzis Basis, AV Den Haag Globale vergoedingenwijzer 2017 Basisverzekering Menzis Basis, AV Den Haag Globale Vergoedingenwijzer Basisverzekering Menzis Basis en de aanvullende verzekering AV Den Haag (incl. verzekering eigen risico)

Nadere informatie

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekeringen 2017

Vergoedingenoverzicht Zorgverzekeringen 2017 Vergoedingenoverzicht Zorgen 2017 Dit overzicht is bedoeld om de verschillende en gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Het overzicht geeft een algemene omschrijving van de zorg waarop u recht heeft.

Nadere informatie