Teach32 Ontdek de toepassingen van Teach32 Sluit aan bij de digitale generatie Haviken en Muizen Samen Groeien Monitoring

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Teach32 Ontdek de toepassingen van Teach32 Sluit aan bij de digitale generatie Haviken en Muizen Samen Groeien Monitoring"

Transcriptie

1 Teach32 Teach32 is dè interactieve oplossing voor in de klas. Jouw klas werkt gelijktijdig óf in groepjes samen op het digitale schoolbord. Elke leerling heeft een eigen tablet en daarmee een directe interactie met het digibord. Hierdoor blijft de open klassikale sfeer behouden. De leerkracht kan een leerling de controle geven over het digibord en bij groepswerk bepalen welke leerlingen 'mee mogen doen'. Daarnaast heeft de leerkracht inzicht in de resultaten van de leerlingen en kan ook zelf op eenvoudige wijze content creëren, zodat het lesmateriaal specifiek is afgestemd op de klas. Maak kennis met het T32 systeem Het Teach32 Systeem bestaat uit een console, een aantal links en voor elke leerling een device. De T32 Console is aangesloten op het digitale schoolbord en staat direct in verbinding met internet en draadloos met de T32 Links op de tafels van de leerlingen. Leerlingen kunnen hierop hun tablets aansluiten en individueel het digibord bedienen. Dit kan door alle leerlingen samen of in groepjes, terwijl de oplossing gemonitord wordt door de leerkracht. Teach32: een open platform Doordat Teach32 haar eigen producten ontwikkelt is er een optimale integratie van software, hardware en randapparatuur. Enerzijds biedt het open platform eindeloze mogelijkheden voor uitgevers, ontwikkelaars en hardware leveranciers. Anderzijds zorgt Teach32 er altijd voor dat de oplossingen naadloos op elkaar aansluiten. De content voor dit platform wordt toegankelijk gemaakt via de T32 Content store. Onbeperkte mogelijkheden met de T32 Devices Teach32 biedt de mogelijkheid om diverse USB devices aan te sluiten. Hiermee zijn verschillende toepassingen mogelijk. De interactie kan bestaan uit aanwijzen, slepen en selecteren (muis en tablet), invoeren van getal of woord (toetsenbord), tekenen van beelden/letters (bijv. tekenen mbv een tablet, digitale pen) maar ook uit geluid (mbv koptelefoon/microfoon). Maak van deze mogelijkheden gebruik om creatief interactief les te geven, ook in combinatie met de traditionele leermiddelen. Thuis verder leren Kinderen kunnen een tablet me naar huis nemen om thuis te oefenen of ze nemen een eigen device mee naar school om in de klas te gebruiken. Dit kan een eigen tablet zijn, maar ze kunnen ook hun Nintendo DS gebruiken om thuis en in de klas te oefenen.

2 Ontdek de toepassingen van Teach32 Elk kind heeft een eigen tablet en daardoor een directe interactie met het digibord. Software (ook bestaande software die niet speciaal voor het Teach32 platform is gemaakt) kan op deze manier klassikaal met de hele groep gebruikt worden, toetsen en quizzen kunnen klassikaal toegepast worden en ook de motoriek van schrijven kan spelenderwijs geoefend worden. De leerkracht kan bepalen welke kinderen 'mee mogen doen', heeft inzicht in de resultaten van de leerlingen, maar kan ook op eenvoudige wijze zelf content creëren, zodat het lesmateriaal specifiek is afgestemd op de klas. Sluit aan bij de digitale generatie Het Teach32 Systeem sluit goed aan bij de huidige generatie kinderen die opgroeien met TV's, computers en spelcomputers. Door het spelen van games zijn zij gewend aan de continue input van (veel) beelden en aan de interactie met de digitale wereld. Kinderen vinden het leuk om digitale spelletjes te spelen. Teach32 wil hun plezier en hun kwaliteiten in de klas gebruiken om te leren. Door het samen te doen leren ze ook van elkaar! Teach32 heeft als standaard programma s Sudoku en Woordzoeker opgenomen waarmee respectievelijk getallen en woorden geoefend kunnen worden. BeInvolved heeft 2 spelconcepten voor het Teach32 platform ontwikkeld. Haviken en Muizen leert 32 leerlingen tegelijkertijd het jager-prooi principe. Door Samen Groeien te spelen leren leerlingen de functionaliteit van verschillende onderdelen van een plant en leren de leerlingen in een groep samen te werken. Monitoring Teach32 biedt eenvoudige monitoring van de klas. Er zijn verschillende manieren mogelijk. Klassikaal: direct feedback geven over resultaten van de leerlingen, maar ook kan de leerkracht zien van elke leerling individueel of hij/zij de stof beheerst. Met behulp van het standaard programma YouTeach kan de leerkracht een leerling "de beurt geven" om het digibord op afstand te bedienen. Hierdoor wordt het mogelijk om software (ook bestaande software die niet speciaal voor het Teach32 platform is gemaakt) klassikaal met de hele groep te gebruiken. Niet meer nakijken, maar direct bijsturen! Doordat leerlingen direct feedback krijgen over hun resultaat, valt direct bij te sturen. Automatiseren en memoriseren is voor de hele klas gelijktijdig toegankelijk en kan eenvoudig digitaal gemonitord worden. Dat scheelt al snel heel veel nakijkwerk voor de leerkrachten!

3 ipad als monitor device voor de leerkracht Teach32 maakt gebruik van een standaard draadloos netwerk. Daardoor kunnen mobiele devices zoals een tablet of netbook aangesloten worden. Bekijk hiermee de actuele resultaten van afzonderlijke kinderen, terwijl je door de klas loopt! Bij een individuele toetsing kan de leerkracht het niveau bijstellen of naar een kind toe gaan om te helpen. Zo valt er direct in te spelen op de actuele behoefte van de leerling. Totem: de toets- en quizoplossing van Teach32 Toetsen en quizzen zijn niet alleen leuk, maar ook nuttig. Door samen interactief met de stof bezig te zijn worden leerlingen gestimuleerd om mee te doen. De individuele tablets zorgen er voor dat de resultaten van de leerlingen individueel bekeken kunnen worden. Zelf toetsen maken met Totem Met de software TOTEM kan de hele klas samen de behandelde lesstof oefenen. De vragen van de quiz worden eerst zelf opgesteld door de leerkracht. Dan kan TOTEM met de hele klas of in groepjes gespeeld worden en ingezet worden om de lesstof te oefenen, maar ook om digitaal te toetsen. Het ontwerpen van de quiz kan ook door leerlingen gedaan worden, waardoor het een onderdeel kan zijn van het leerproces. Toetsen met tablets De tablets hebben een transparante flap waaronder een papier gelegd kan worden. Door de beeltenis op het papier (= beeldkaart) kun je het tablet geschikt maken voor een specifieke toepassing. Er zijn standaard Teach32 beeldkaarten, maar de leerkracht kan de beeldkaarten ook zelf maken en printen.

4 Interactief leren schrijven en tekenen Niet alleen is de beweging met een pen heel natuurlijk, de benodigde motoriek is ook onmisbaar bij de ontwikkeling van het kind. Het gebruik van tablets kan de fijn-motoriek verbeteren. Teach32 heeft daarom bewust gekozen voor het gebruik van tablets. De pen kan gebruikt worden voor verschillende vormen van input. Niet alleen het selecteren van een antwoord of een voorwerp maar ook het schrijven en tekenen is mogelijk. Het goed vasthouden van de pen wordt geoefend terwijl de benodigde fijn-motoriek spelenderwijs kan verbeteren. Klieder is de standaard applicatie van Teach32 en kan toegepast worden om op een interactieve manier de fijn-motoriek te oefenen en leerlingen te leren samenwerken. Gedifferentieerd leren Een rugzakkind maar ook een hoogbegaafd kind vraagt om een individuele aanpak van de leerkracht, maar wil in de klas geen buitenbeentje zijn en wil gewoon meedoen met de andere kinderen. Dat kan met Teach32. Door de individuele monitoring met behulp van Teach32 is het voor de leerkracht mogelijk om gezamelijke lesstof op verschillende niveau's aan te bieden. Hierdoor wordt het mogelijk om elk kind mee te laten doen met de gezamelijke les maar dan op z'n eigen niveau. Teach32 geeft de leerkracht vervolgens overzicht over de individuele resultaten/prestaties en kan zo bepalen of een niveau aangepast moet worden of dat een kind extra uitleg nodig heeft. Het reken- en taalspel Het Logitech Gamepanel Toetsenbord zorgt dat kinderen zelf sommetjes kunnen oefenen of woorden kunnen schrijven. Op het kleine schermpje op het toetsenbord verschijnen de sommen of woorden. Zo kan elke leerling op zijn/haar eigen niveau antwoord geven. De leerkracht heeft inzicht in de resultaten van de kinderen en kan het niveau van de aangeboden lesstof aanpassen aan het niveau van het kind.

5 Het Teach32 Systeem bestaat uit 3 onderdelen: T32 Console De T32 Console wordt direct aangesloten op het digitale schoolbord of een groot beeldscherm. De console staat direct in verbinding met het internet en draadloos met de T32 Linken. De functionaliteit voorziet in een volledig gebruiksvriendelijke digibord desktop, geïnspireerd op tablet functionaliteit. De console functioneert volledig los van het interne (school)netwerk en maakt gebruik van Dropbox technologie voor de synchronisatie en voor continue backup. Daarnaast wordt iedere console verkocht met een standaard service contract met de mogelijkheid tot 24-uurs ondersteuning voor een hoge uptime. In combinatie met de Dropbox technologie zorgt deze service ervoor dat wanneer de console onverhoopt defect raakt, deze snel kan worden vervangen voor een nieuw exemplaar met dezelfde functionaliteit en dezelfde content. Alle lesmaterialen en zelfgemaakte content staat er dan gewoon op. De T32 Link staat op tafel bij de leerlingen en is draadloos dankzij zijn eigen accu en de draadloze verbinding met de T32 Console. De T32 Link heeft 8 ingangen, zodat er 8 devices ingeplugd kunnen worden. Hierop kan elke leerling zijn of haar eigen tablet aansluiten. In een klas met 4 Linken kunnen maximaal 32 leerlingen meedoen. T32 Link Elk kind heeft een eigen device dat aangesloten kan worden op de T32 Link. Teach32 heeft bewust gekozen voor het gebruik van T32 Tablets. Het gebruik van tablets kan de fijn-motoriek verbeteren en de pen kan gebruikt worden voor verschillende vormen van input. Niet alleen het selecteren van een antwoord of een voorwerp maar ook het schrijven en tekenen is mogelijk. T32 Tablet

6 Basis / Demoset De Basis/Demoset bestaat uit 1 koffer, 1 console met toetsenbord en muis, 1 link en 8 tablets (met standaard T32 beeldkaarten). De Basis/Demsoset biedt een volledige Teach32 systeem dat met 8 leerlingen gebruikt kan worden in combinatie met een digibord. De T32 Console wordt direct aangesloten op het digitale schoolbord of op een groot beeldscherm en heeft een directe verbinding met het internet en een draadloos netwerk met de T32 Linken. De T32 Link staat op tafel bij de leerlingen en is draadloos dankzij zijn eigen accu en de draadloze verbinding met de T32 Console. Daarnaast heeft de T32 Link 8 USB poorten, zodat er 8 tablets ingeplugd kunnen worden. Hierop kan elke leerling z n eigen tablet aansluiten. De T32 Tablet heeft een transparante flap waaronder een papier (de beeldkaart) gelegd kan worden. De drukgevoeligheid van de pen kan gekalibreerd worden; dit betekent dat de gevoeligheid van de pen aangepast kan worden aan de leerling en het gebruik van de pen door de leerling zo natuurlijk mogelijk is. De pen kan gebruikt worden voor verschillende vormen van input. De tablet heeft een USB aansluiting, zodat deze ingeplugd kan worden op de T32 Link. Inhoud basis/demoset: 1 koffer 1 console 1 link 8 tablets Wireless keyboard & muis 1 jaar service abonnement Beeldkaarten

7 Trainingsset De Trainingsset bestaat uit 2 koffers, 1 console met toetsenbord en muis, 2 linken, 16 tablets (met standaard T32 beeldkaarten) en 1 projector. De Trainingsset biedt een volledig, op zich zelf staand Teach32 systeem dat met 16 leerlingen op een willekeurige locatie gebruikt kan worden. De T32 Console wordt direct aangesloten op het digitale schoolbord of op een groot beeldscherm en heeft een directe verbinding met het internet en een draadloos netwerk met de T32 Linken. De T32 Link staat op tafel bij de leerlingen en is draadloos dankzij zijn eigen accu en de draadloze verbinding met de T32 Console. Daarnaast heeft de T32 Link 8 USB poorten, zodat er 8 tablets ingeplugd kunnen worden. Hierop kan elke leerling z n eigen tablet aansluiten. De T32 Tablet heeft een transparante flap waaronder een papier (de beeldkaart) gelegd kan worden. De drukgevoeligheid van de pen kan gekalibreerd worden; dit betekent dat de gevoeligheid van de pen aangepast kan worden aan de leerling en het gebruik van de pen door de leerling zo natuurlijk mogelijk is. De pen kan gebruikt worden voor verschillende vormen van input. De tablet heeft een USB aansluiting, zodat deze ingeplugd kan worden op de T32 Link. Inhoud trainingsset: 2 koffers 1 console 2 linken 16 tablets Wireless keyboard & muis 1 projector 1 jaar service abonnement Beeldkaarten

8 Klassenset De Klassenset bestaat uit 1 console met toetsenbord en muis, 4 linken en 1 koffer met 32 tablets. De Klassenset biedt een compleet Teach32 systeem dat door een volledige klas met max. 32 leerlingen gebruikt kan worden in combinatie met een digibord. De T32 Console wordt direct aangesloten op het digitale schoolbord of op een groot beeldscherm en heeft een directe verbinding met het internet en een draadloos netwerk met de T32 Linken. De T32 Link staat op tafel bij de leerlingen en is draadloos dankzij zijn eigen accu en de draadloze verbinding met de T32 Console. Daarnaast heeft de T32 Link 8 USB poorten, zodat er 8 tablets ingeplugd kunnen worden. Hierop kan elke leerling z n eigen tablet aansluiten. In een klas zorgen max 4 T32 Linken er voor dat 32 leerlingen kunnen "inpluggen" met hun tablet. De T32 Tablet heeft een transparante flap waaronder een papier (de beeldkaart) gelegd kan worden. De drukgevoeligheid van de pen kan gekalibreerd worden; dit betekent dat de gevoeligheid van de pen aangepast kan worden aan de leerling en het gebruik van de pen door de leerling zo natuurlijk mogelijk is. De pen kan gebruikt worden voor verschillende vormen van input. De tablet heeft een USB aansluiting, zodat deze ingeplugd kan worden op de T32 Link. Inhoud klassenset: 1 koffer 1 console 4 linken 32 tablets Wireless keyboard & muis 1 jaar service abonnement Beeldkaarten

9 Uitbreidingsset De uitbreidingsset bestaat uit 1 koffer, 1 link en 8 tablets (met standaard T32 beeldkaarten). De Uitbreidingsset kan als uitbreiding van de Basisset gebruikt worden. Door middel van de Link en de 8 tablets kunnen 8 leerlingen meedoen met het Teach32 systeem. Deze set is niet als zelfstandige set te gebruiken. De T32 Link staat op tafel bij de leerlingen en is draadloos dankzij zijn eigen accu en de draadloze verbinding met de T32 Console. Daarnaast heeft de T32 Link 8 USB poorten, zodat er 8 tablets ingeplugd kunnen worden. Hierop kan elke leerling z n eigen tablet aansluiten. De T32 Tablet heeft een transparante flap waaronder een papier (de beeldkaart) gelegd kan worden. De drukgevoeligheid van de pen kan gekalibreerd worden; dit betekent dat de gevoeligheid van de pen aangepast kan worden aan de leerling en het gebruik van de pen door de leerling zo natuurlijk mogelijk is. De pen kan gebruikt worden voor verschillende vormen van input. De tablet heeft een USB aansluiting, zodat deze ingeplugd kan worden op de T32 Link. Inhoud uitbreidingsset: 1 koffer 1 link 8 tablets

SWINXS BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het?

SWINXS BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? BESCHRIJVING SWINXS Wat is het? De Swinxs is een game console die zowel binnen- als buiten gebruikt kan worden voor actieve spellen. De Swinxs stuurt het spel aan met behulp van spraak. De console praat,

Nadere informatie

Kinderen kunnen zelfstandig met de Skoolmate werken vanaf groep 4. Wel moeten zij eerst leren hoe ze met de laptop horen om te gaan.

Kinderen kunnen zelfstandig met de Skoolmate werken vanaf groep 4. Wel moeten zij eerst leren hoe ze met de laptop horen om te gaan. BESCHRIJVING SKOOLMATE Wat is het? De Skoolmate is een kleine laptop die speciaal is ontwikkeld voor kinderhandjes. Hij kan tegen een stootje en heeft een handvat. Daarnaast beschikt de laptop onder andere

Nadere informatie

M2DESK BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het?

M2DESK BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? BESCHRIJVING M2DESK Wat is het? De M2Desk is een leerlingtafel waar een computer in geïntegreerd is. Met behulp van twee knoppen kan een computer uit het tafelblad geklapt worden. Tegelijk verschijnt een

Nadere informatie

SURFACE BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? De Surface in het onderwijs

SURFACE BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? De Surface in het onderwijs BESCHRIJVING SURFACE Wat is het? De Surface is een liggend 30 inch beeldscherm op een tafel waaraan meerdere kinderen tegelijk kunnen werken. Zij bedienen de Surface met hun handen. Het apparaat kan 52

Nadere informatie

SMART Response BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het?

SMART Response BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? BESCHRIJVING SMART Response Wat is het? SMART Response (voorheen Senteo) is een interactief responssysteem waarbij draadloze afstandsbedieningen (clickers) worden gecombineerd met een ontvanger en beoordelingssoftware.

Nadere informatie

LES: Getallenfabriek 2

LES: Getallenfabriek 2 LES: Getallenfabriek 2 DOEL oefenen van keersommen in combinatie met optellen, aftrekken en delen; inzicht ontwikkelen in het gebruiken van getallen en bewerkingen om een bepaalde uitkomst te krijgen.

Nadere informatie

LES: Betaal gepast. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Munten of briefjes (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Betaal gepast. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Munten of briefjes (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Betaal gepast DOEL oefenen van keersommen en deelsommen (groter dan de tafels van 1 t/m 10); bewust worden dat een getal meerdere delers kan hebben; inzicht ontwikkelen in de verbanden tussen keersommen

Nadere informatie

LES: Waslijn. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Stapjes maken (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Waslijn. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Stapjes maken (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Waslijn DOEL oefenen van tellen in stappen; bewust worden van het patroon in de getallen van de tafel van 5 (alle getallen eindigen op 5 of 0), de tafel van 10 (alle getallen eindigen op 0), en de

Nadere informatie

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl

E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten. Professionaliseringsaanbod. Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn van MeesterSander.nl Schooljaar 2018/2019 Inleiding Professionalisering, er is nog nooit zoveel over geschreven.

Nadere informatie

Handleiding Mediawijs met Kidsweek in de Klas

Handleiding Mediawijs met Kidsweek in de Klas Handleiding 2018-2019 Mediawijs met Kidsweek in de Klas Inhoud 1. Mediawijs met Kidsweek in de Klas pag.2 2. Planning schooljaar 2018-2019 pag.4 3. Inloggen pag.5 4. Vragen pag.7 Probleem herformuleren

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN DE COMPUTER

AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN DE COMPUTER DE COMPUTER DE COMPUTER Computers zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt desktopcomputers, thin clients die op je bureau staan, mobiele apparaten zoals tablets, notebooks (ook wel laptops genoemd),

Nadere informatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie

PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B. Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties. 5e Generatie PRIJSLIJST EINDVERBRUIKER 3de Kwartaal 2013 B2B Grootformaat Touch-screen LED monitoren voor presentaties 5e Generatie Prijzen geldig van 1 juli t/m 30 september 2013 Voordelen Focus Touch Het Focus Touch

Nadere informatie

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren?

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren? Checklist Rekenen Groep 3 1. Tellen tot 20 Als kleuters, in groep 1 en groep 2, zijn de kinderen bezig met de zogenaamde voorbereidende rekenvaardigheid. Onderdelen hiervan zijn ordenen en seriatie. Dit

Nadere informatie

Minimumstandaard ICT, ten aanzien van. - voorzieningen binnen de school. - de medewerkers

Minimumstandaard ICT, ten aanzien van. - voorzieningen binnen de school. - de medewerkers Minimumstandaard ICT, ten aanzien van - voorzieningen binnen de school - de medewerkers DDS, januari 2011 Inleiding In dit document wordt de minimum standaard voor ICT beschreven. Alle DDS scholen streven

Nadere informatie

www.gynzy.com Handleiding

www.gynzy.com Handleiding www.gynzy.com Handleiding Samen steeds beter is ons motto. Als leerkracht sta je elke dag voor de klas en weet je veel beter wat je nodig hebt dan wij. Door goed te luisteren naar jouw behoefte en deze

Nadere informatie

LES: Snelle sommen 2. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Snelle stappen (zie p. 5) potlood, 2 verschillende kleurpotloden, gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Snelle sommen 2. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Snelle stappen (zie p. 5) potlood, 2 verschillende kleurpotloden, gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Snelle sommen 2 DOEL oefenen van het snel uitrekenen van keersommen die worden weergegeven door een aantal muntjes van gelijke waarde; bewust worden dat strategieën kunnen helpen om keersommen snel

Nadere informatie

LES: Betaal gepast 2. inzicht ontwikkelen in deelbaarheid en factoren van getallen. BENODIGDHEDEN Per leerling

LES: Betaal gepast 2. inzicht ontwikkelen in deelbaarheid en factoren van getallen. BENODIGDHEDEN Per leerling LES: Betaal gepast 2 DOEL oefenen van keersommen en deelsommen (groter dan de tafels van 1 t/m 10); bewust worden dat een getal meerdere delers kan hebben; inzicht ontwikkelen in de verbanden tussen keersommen

Nadere informatie

Alles over. ipockets. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. ipockets. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

LES: Eerlijk verdelen

LES: Eerlijk verdelen LES: Eerlijk verdelen DOEL oefenen van delen; bewust worden dat een hoeveelheid meerdere delers kan hebben; inzicht ontwikkelen in de verbanden tussen keersommen (bijv. 3 x 8 = 6 x 4); inzicht ontwikkelen

Nadere informatie

LES: Snelle sommen. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Snelle stappen (zie p. 5) potlood, 2 verschillende kleurpotloden, gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Snelle sommen. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Snelle stappen (zie p. 5) potlood, 2 verschillende kleurpotloden, gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Snelle sommen DOEL oefenen van het snel uitrekenen van keersommen die worden weergegeven door een aantal muntjes van gelijke waarde; bewust worden dat strategieën kunnen helpen om keersommen snel

Nadere informatie

LES: Wie van de drie?

LES: Wie van de drie? LES: Wie van de drie? DOEL getallen herkennen uit de tafels van 2 en 5; bewust worden dat de getallen uit de tafel van 2 allemaal even zijn; bewust worden dat de getallen uit de tafel van 5 allemaal eindigen

Nadere informatie

LES: Vier op een rij. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Vier op een rij (zie p. 5) kleurpotloden, potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Vier op een rij. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Vier op een rij (zie p. 5) kleurpotloden, potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Vier op een rij DOEL oefenen van keersommen; inzicht ontwikkelen in welke verschillende keersommen dezelfde uitkomst hebben; het patroon herkennen van keersommen in de tabel. BENODIGDHEDEN Per leerling

Nadere informatie

ICT Infrastructuur en netwerkbeheer

ICT Infrastructuur en netwerkbeheer ICT Infrastructuur en netwerkbeheer Huidige situatie netwerk 13 locaties De Rolfgroep (vanaf 2006) met lokale server 3 locaties Winsys (vanaf 2014) met externe server De computers zijn onderdeel van het

Nadere informatie

LES: Wie van de drie? 2

LES: Wie van de drie? 2 LES: Wie van de drie? 2 DOEL getallen herkennen uit de tafels van 2 t/m 9; oefenen van de tafels; bewust worden van de patronen in bepaalde tafels (bijv. tafels van even getallen hebben allemaal even uitkomsten,

Nadere informatie

Schoolportret. Lotte Oosterhof. HAVT3a

Schoolportret. Lotte Oosterhof. HAVT3a Schoolportret Lotte Oosterhof 48 73 52 HAVT3a 1 De beschikbare hardware en het gebruik De school beschikt over computers, digiborden en printers. Computers De computers bevinden zich in de klaslokalen

Nadere informatie

Nieuwe generatie rekenmethodes vergeleken

Nieuwe generatie rekenmethodes vergeleken Nieuwe generatie rekenmethodes vergeleken Ruud Janssen Alles telt (2e editie - ThiemeMeulenhoff) De methode biedt een doorgaande lijn vanuit de kleuterbouw. De leerlijnen zijn digitaal beschikbaar. Het

Nadere informatie

edumedia handleiding

edumedia handleiding Info: www.edumedia-sciences.com/nl edumedia handleiding Uw school heeft een abonnement genomen op edumedia. Dit is een globale handleiding voor het gebruik van de animaties in uw lessen. edumedia is een

Nadere informatie

Klaar voor persoonlijk leren

Klaar voor persoonlijk leren Klaar voor persoonlijk leren Uw school kent een duidelijke visie op het onderwijs en deze is verankerd in het onderwijsbeleid. Het merendeel van de docenten kan er goed mee uit de voeten en is het eens

Nadere informatie

chromebooks op Sorghvliet

chromebooks op Sorghvliet chromebooks op Sorghvliet nieuwe middelen, de leerling blijft centraal Sinds september 2017 beschikken de leerlingen uit klas 2, 3 en 4 over een chromebook. Vanaf het schooljaar 2018-2019 geldt dat voor

Nadere informatie

LES: Vallende sommen. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad "Groter of kleiner" (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Vallende sommen. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Groter of kleiner (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Vallende sommen DOEL oefenen van het snel berekenen of schatten van de uitkomst van keersommen; bewust worden dat keersommen met grotere getallen een groter getal als uitkomst hebben; bewust worden

Nadere informatie

LES: Vallende sommen 3

LES: Vallende sommen 3 LES: Vallende sommen 3 DOEL snel kunnen schatten van de uitkomst van deelsommen, door het toepassen van strategieën; inzien dat deelsommen met kleine deler grotere uitkomsten hebben, en deelsommen met

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

INTERACTIEVE WERKVORMEN IN DE WISKUNDELES

INTERACTIEVE WERKVORMEN IN DE WISKUNDELES INTERACTIEVE WERKVORMEN IN DE WISKUNDELES WAAROM DEZE BIJSCHOLING? DE LEERDRIEHOEK Luisteren 5 tot 8% Lezen 11% Zien / horen (avm) 22% Leerkracht: docent Leerkracht: mediator Zien / horen (demo) 32% Erover

Nadere informatie

LES: Groepjes maken 2

LES: Groepjes maken 2 LES: Groepjes maken 2 DOEL strategieën ontwikkelen voor het bepalen van het aantal objecten in een rechthoekig groepje (bijv. herhaald optellen per rij, verdubbelen, een keersom maken); verband leggen

Nadere informatie

Kritische succesfactoren notebook projecten

Kritische succesfactoren notebook projecten Kritische succesfactoren notebook projecten The Rent Company B.V. Ronald van den Boogaard Email adres: rvandenboogaard@rentcompany.nl Internet adres: www.rentcompany.nl Mob. nr: +31 (0)6 53 715 703 Algemene

Nadere informatie

Presentatiesystemen. Starboard FX Duo. Starboard FXFX-77 bedraad. Het enige harde bord mét vingerbediening!

Presentatiesystemen. Starboard FX Duo. Starboard FXFX-77 bedraad. Het enige harde bord mét vingerbediening! Presentatiesystemen I n t e r a c t i e f w h i t e b o a r d Starboard FX Duo Productbeschrijving Het enige harde bord mét vingerbediening! Robuust werkoppervlak - Het werkoppervlak is zeer robuust, het

Nadere informatie

Professionaliseringsaanbod

Professionaliseringsaanbod E-Learning, Workshops en begeleidings trajecten Professionaliseringsaanbod Door Sander Gordijn - MeesterSander.nl Schooljaar 2019/2020 Even voorstellen Mijn naam is Sander Gordijn en ik ben leerkracht

Nadere informatie

i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE

i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Verander de manier waarop u vergadert of presenteert dankzij dit compacte en lichte presentatie device. i3sync is gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Visie ICT bij de SJB. Waarom, wie, wat, wanneer en hoe? Werkgroep ICT Jenaplanscholen Bollenstreek

Visie ICT bij de SJB. Waarom, wie, wat, wanneer en hoe? Werkgroep ICT Jenaplanscholen Bollenstreek Visie ICT bij de SJB Waarom, wie, wat, wanneer en hoe? 1 Missie, visie en strategie Ambitie? Doelen? Plannen? Kennisstand organisatie? Budget? 2 Kikker- of Vogelperspectief? conservatie Missie? innovatie

Nadere informatie

Tablets op school met SkoolControl en SkoolConnect...het kan vandaag nog!

Tablets op school met SkoolControl en SkoolConnect...het kan vandaag nog! Tablets op school met SkoolControl en SkoolConnect...het kan vandaag nog! Alles over tablets Tablets nodigen uit tot gebruik. Met één aanraking van uw vinger gebruikt u speciale tablet programma s ( apps

Nadere informatie

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds?

Inleiding 4. Engels in het basisonderwijs 5. Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6. Wat is Words&Birds? Inleiding 4 Engels in het basisonderwijs 5 Words&Birds een verrijking van de les, een verbreding van de wereld 6 Wat is Words&Birds? 6 Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van Words&Birds? 6 Met welk

Nadere informatie

Toetsenborden kunnen wat vorm betreft verschillen. Het gespleten toetsenbord belast de polsen minder bij het typen.

Toetsenborden kunnen wat vorm betreft verschillen. Het gespleten toetsenbord belast de polsen minder bij het typen. Invoerapparatuur en toetsenbord Er worden steeds meer randapparaten gebruikt. Randapparaten bestaan uit uitvoer- en invoerapparaten. Het toetsenbord is nog altijd het meest gebruikte invoerapparaat. In

Nadere informatie

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw

Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw Whitepaper Nieuw Nederlands 6 e editie onderbouw WHITEPAPER NIEUW NEDERLANDS 6 e editie onderbouw Nieuw Nederlands onderbouw 6 e editie staat als vanouds voor hoge kwaliteit en aandacht voor de individuele

Nadere informatie

LES: Vier op een rij 2

LES: Vier op een rij 2 LES: Vier op een rij 2 DOEL oefenen van keersommen; inzicht ontwikkelen in welke verschillende keersommen dezelfde uitkomst hebben; het patroon herkennen van keersommen in de tabel. BENODIGDHEDEN Per leerling

Nadere informatie

VRAGENLIJST VOORTGEZET ONDERWIJS DYSLEXIEMONITOR

VRAGENLIJST VOORTGEZET ONDERWIJS DYSLEXIEMONITOR VRAGENLIJST VOORTGEZET ONDERWIJS DYSLEXIEMONITOR INHOUDSOPGAVE Niveau 1 Kwaliteit instructiegedrag blz. 3 Klassemanagement blz. 3 Juist gebruik methodes blz. 4 Planmatig handelen blz. 4 Toetsen en monitoren

Nadere informatie

Wat is digitaal lezen?

Wat is digitaal lezen? Lezen op de tablet Wat is digitaal lezen? Digitaal lezen: het doornemen van een elektronisch document. Kinderen lezen al dagelijks digitaal, denk aan: - Digibord - Websites - E-mails, sms jes etc. Het

Nadere informatie

ICT-INFO. SpangaS en Mijn Kind Online met lespakket mediawijsheid. Info

ICT-INFO. SpangaS en Mijn Kind Online met lespakket mediawijsheid. Info ICT-INFO SpangaS en Mijn Kind Online met lespakket mediawijsheid De laatste week van seizoen 5 van de jeugdserie SpangaS van de NCRV staat in het teken van de voor- en nadelen van nieuwe media. In deze

Nadere informatie

Kijkwijzer Digitale Schoolborden

Kijkwijzer Digitale Schoolborden kennisnet.nl Kijkwijzer Digitale Schoolborden A. Algemene informatie Naam van de school Type onderwijs (bv. Dalton, Jenaplan, Montessori) Naam van de leerkracht Groep Aantal leerlingen Vak Lesmethode Opstelling

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

LES: Vergroting. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Hoe vaak past het? (zie p. 5) rood kleurpotlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Vergroting. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Hoe vaak past het? (zie p. 5) rood kleurpotlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Vergroting DOEL oefenen van het toepassen van sommen in een rechthoekstructuur (bijv. vier rijen met elk vier kleine foto's); een eerste verkenning van het berekenen van oppervlakte met lengte breedte

Nadere informatie

School logo. De hele school op één lijn!

School logo. De hele school op één lijn! School logo De hele school op één lijn! Het dataverkeer groeit exponentieel >50% groei per jaar = factor 40 in 10 jaar TNO 2010 Marktrapportage Elektronische Communicatie De lijn van het verhaal Glasvezel

Nadere informatie

Nederlands in Uitvoering

Nederlands in Uitvoering Nederlands in Uitvoering Leerjaar 1 Sport & spel Een mondelinge instructie begrijpen Algemene modulegegevens Leerjaar: 1 Taaltaak: Een mondelinge instructie begrijpen Thema: Sport & spel Leerstijlvariant:

Nadere informatie

Werken met instructieblokken

Werken met instructieblokken Werken met instructieblokken Inleiding Op De Appelgaard is bewust gekozen voor het onderwijsmodel werken met instructieblokken. Dit model past bij onze onderwijsvisie, zoals beschreven in het schoolplan

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops,

In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, In de volgende vragen zal je bevraagd worden over verschillende aspecten van digitale media en digitale apparaten, waaronder PC's, laptops, notebooks, smartphones, tablets, mobiele telefoons zonder internet,

Nadere informatie

Getal & Ruimte 12 e editie. ICT in de les

Getal & Ruimte 12 e editie. ICT in de les Getal & Ruimte 12 e editie ICT in de les Nieuwe ICT Boek en digitale versie zijn uitwisselbaar ICT opgaven zijn gerandomiseerd ICT opgaven worden nagekeken, ook tussenstappen Adaptief werken via leerroutes

Nadere informatie

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices.

De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. De totaaloplossing van een overkoepelend dashboard, de beste educatieve content en snelle devices. Momento bestaat uit 3 onderdelen visie op leren Een vakoverstijgend dashboard voor de leerkracht educatieve

Nadere informatie

LEERLIJN Basisvaardigheden ICT

LEERLIJN Basisvaardigheden ICT LEERLIJN Basisvaardigheden ICT EERSTE KLAS VVKaBO september 2001 Eerste klas Pagina 1 van 6 AANZETTEN IN DE EERSTE KLAS 1 De computer bedienen CB 5 Dubbelklikken. In één beweging twee keer klikken op de

Nadere informatie

De Ipad: bruikbaar of niet?... 1 Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Wat is een ipad?... 4 Functies van een ipad... 4 Software... 5 Apps...

De Ipad: bruikbaar of niet?... 1 Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Wat is een ipad?... 4 Functies van een ipad... 4 Software... 5 Apps... De Ipad: bruikbaar of niet?... 1 Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Wat is een ipad?... 4 Functies van een ipad... 4 Software... 5 Apps... 5 Apps criteria... 6 De ipad op school... 7 ipad gebruik in de

Nadere informatie

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord.

b. verbind je laptop ook met het smartboard via de usb kabel. Deze kabel sluit je aan op het usb kabel aan de rechterkant van het bord. Workshop 1 Smartboard training Het SMART Board starten 1 Zorg ervoor dat het Smartboard en de projector zijn aangesloten op de computer: a. verbind je laptop met de beamerkabel of VGA kabel met het smartboard.

Nadere informatie

Vragenlijst beginsituatie leerlingen

Vragenlijst beginsituatie leerlingen Vragenlijst beginsituatie leerlingen Hallo allemaal. Voor een opdracht voor het Iselinge willen we vragen of jullie deze vragenlijst in willen vullen. Deze vragenlijst gaat over het vak Engels en nieuwe

Nadere informatie

Reken zeker Quickstart Installatiehandleiding leerlingensoftware

Reken zeker Quickstart Installatiehandleiding leerlingensoftware met de software van Reken zeker Quickstart Installatiehandleiding leerlingensoftware Gefeliciteerd! Geachte Reken Zeker-gebruiker, In dit pakket vindt u motiverende en afwisselende spelletjes om de onderwerpen

Nadere informatie

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu PASSIE VOOR ONLINE LEREN www.profijt.nu WAT IS PROFIJT? Het Praktijkonderwijs heeft behoefte aan een systeem waarin alle dagelijkse processen op een logische wijze en in één platform worden vastgelegd.

Nadere informatie

Informatie over rekenen. Hulp ouders bij rekenen deel 4.

Informatie over rekenen. Hulp ouders bij rekenen deel 4. Informatie over rekenen. Hulp ouders bij rekenen deel 4. Kinderen ontwikkelen zich verschillend en in een verschillend tempo. Soms hebben kinderen op de basisschool moeite met een vak als rekenen/wiskunde,

Nadere informatie

M2Desk. de multimediale revolutie in school. Uw lessen zijn nooit meer hetzelfde met de M2Desk

M2Desk. de multimediale revolutie in school. Uw lessen zijn nooit meer hetzelfde met de M2Desk M2Desk de multimediale revolutie in school Uw lessen zijn nooit meer hetzelfde met de M2Desk Niet zomaar een computer maar een allesomvattend, innovatief en uniek ict concept. Kostenbesparend, ergonomisch

Nadere informatie

Easyfix textielframe. met beeldscherm

Easyfix textielframe. met beeldscherm Easyfix textielframe met beeldscherm Flexibel en informatief Een revolutionaire manier van presenteren, simpel verwisselbare visuals in combinatie met een geïntegreerd beeldscherm voor informatieve productpresentaties.

Nadere informatie

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set

KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set KBS-61502G wireless 2.4 GHz toetsenbord en muis set Disclaimer Geen moeite is gespaard om ervoor te zorgen dat de informatie in deze handleiding correct en compleet is. Er wordt echter geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

Deze applicatie helpt leerkrachten op een snelle, eenvoudige manier het gedrag van leerlingen in de klas te verbeteren.

Deze applicatie helpt leerkrachten op een snelle, eenvoudige manier het gedrag van leerlingen in de klas te verbeteren. Applicatie: Rekenspelletjes groep 3, 4 en 5 Oefenen op sommen en maaltafels op een speelse, veilige manier. De leerlingen kunnen op hun eigen niveau oefenen op optel- of aftreksommen. Ook is er plaats

Nadere informatie

De kinderen op onze school

De kinderen op onze school SPEERPUNTEN De kinderen op onze school Wij willen onze kinderen voorbereiden om de stap door het kleine deurtje naar de grote wereld te kunnen maken. In samenwerking met ouders willen wij met kinderen

Nadere informatie

ipad integratie in het onderhoud

ipad integratie in het onderhoud Maximo Comes To You ipad integratie in het onderhoud Door: Marcel Staring 2013 IBM Corporation Agenda 1. Waarom Mobiel Werken? 2. Wat houdt Mobiel Werken in? Praktisch Technisch 3. MAXIMO Mobiel vs. MAXIMO

Nadere informatie

De leukste opleidingen

De leukste opleidingen Basis cursus Windows en papierloos vergaderen incl. Surface 3-64 of Pro 4 wifi tablet Steeds meer consumenten en beroepsprofessionals maken tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van een tablet.

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander

Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Huiswerkbeleid Daltonschool Meander Inhoud : 1. Waarom geven wij op school huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk en waar bestaat het uit? 3. Wat kunnen de ouders van de school verwachten?

Nadere informatie

Gratis Microsoft Display Dock

Gratis Microsoft Display Dock Gratis Microsoft Display Dock bij aankoop van een nieuwe Microsoft Lumia 950 XL tot en met 31 januari 2016. Over deze promotie Wat houdt de promotie in? Voor onze Windows-fans in de Benelux starten we

Nadere informatie

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen

GPS Rekenen. Producten en prijzen GPS Rekenen. Volwassen en Eigentijds. Volwassen en Eigentijds 1. GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2019 Volwassen en Eigentijds 1 Januari 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Werkblad H1 Hard en Software

Werkblad H1 Hard en Software Werkblad H1 Hard en Software Leeling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Van Waarden Voorwoord: In dit document gaan we begginen met Hard en Software. We gaan het hebben over verschillende dingen die

Nadere informatie

Fable Robotica Lesgids

Fable Robotica Lesgids Fable Robotica Lesgids Sandy Bansal 0 Over Fable Robotica Fable is een modulaire constructie set die door iedereen gebruikt kan worden om binnen een paar minuten een robot te bouwen. De verschillende modules

Nadere informatie

Voor en achternaam: Jasper Krab Studentnummer: 1587322 Specialisatie: Concept Design Periode: B Format: Essay

Voor en achternaam: Jasper Krab Studentnummer: 1587322 Specialisatie: Concept Design Periode: B Format: Essay Voor en achternaam: Jasper Krab Studentnummer: 1587322 Specialisatie: Concept Design Periode: B Format: Essay Samenvatting In dit onderzoek zoek ik naar de juiste methode om kinderen in groep vijf les

Nadere informatie

LES: Vallende sommen 2

LES: Vallende sommen 2 LES: Vallende sommen 2 DOEL oefenen van het snel berekenen of schatten van de uitkomst van keersommen; bewust worden dat keersommen met grotere getallen een groter getal als uitkomst hebben; oefenen van

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 17 (versie 1.0 NL 18-12-2010) Interactieve multimedia door Serge de Beer Inleiding Foto s, video en geluid zijn allemaal prachtige media om mee te leren. Maar nog

Nadere informatie

Onderwijs met ict - studenten lerarenopleiding Bijlage: Tabellen

Onderwijs met ict - studenten lerarenopleiding Bijlage: Tabellen Onderwijs met ict - studenten lerarenopleiding Bijlage: Tabellen 1 Repons en achtergrondkenmerken van studenten 2 2 Gebruik van ict door studenten 4 3 Competentie op ict-gebied 5 4 Opvattingen over leerlingen

Nadere informatie

De Programma-matrix. http://www.programmamatrix.be/ Functie van de Programma-matrix

De Programma-matrix. http://www.programmamatrix.be/ Functie van de Programma-matrix De Programma-matrix Informatie over educatieve programma's kunnen wij terugvinden op de Programma-matrix. De Programma-matrix is een elektronische databank gemaakt in samenwerking met Nederland. De nieuwe

Nadere informatie

Speels oefenen. Relaties tussen vermenigvuldigsommen. Vermenigvuldigen

Speels oefenen. Relaties tussen vermenigvuldigsommen. Vermenigvuldigen Speels oefenen Relaties tussen vermenigvuldigsommen Vermenigvuldigen Speels oefenen Relaties tussen vermenigvuldigsommen Auteur Els van Herpen www.fi.uu.nl/speciaalrekenen Freudenthal Instituut, Utrecht

Nadere informatie

Mondriaan College HANDLEIDING BYOD

Mondriaan College HANDLEIDING BYOD Mondriaan College HANDLEIDING BYOD INLOGGEGEVENS Naam leerling : Klas : Leerlingnummer : Inlogcode leerling : Inlogcode ouder : Email leerling : INHOUD INLEIDING... 1 LAPTOP OP SCHOOL... 1 Accuduur...

Nadere informatie

Producten en prijzen 2016 GPS Rekenen

Producten en prijzen 2016 GPS Rekenen Volwassen en Eigentijds Producten en prijzen 2016 Volwassen en Eigentijds 1 Mei 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met... 3 Opbouw en inhoud van... 4 Gebruik voor de docent... 6 Lineair

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Boomwhackers 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding 2 wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1 t/m 12 Hier beschrijven we alle lessen afzonderlijk en we geven

Nadere informatie

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw Nectar 5e editie onderbouw is een heldere, motiverende methode biologie die opvalt door de gestructureerde behandeling van

Nadere informatie

HOE KOM IK VAN LEERDOELEN TOT EEN LES?

HOE KOM IK VAN LEERDOELEN TOT EEN LES? OPDRACHT HOE KOM IK VAN LEERDOELEN TOT EEN LES? In deze opdracht doorloop je in vogelvlucht alle stappen die je kunt zetten om van leerdoelen te komen tot een goede les voor de leerlingen. Het betreft

Nadere informatie

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom

Sita (VWO2) Aaron Sams. Natuurkunde en Flipping the Classroom Natuurkunde en Flipping the Classroom De lespraktijk van een natuurwetenschappelijk vak zoals natuurkunde bestaat gewoonlijk uit klassikale instructie, practicum en het verwerken van opdrachten. In de

Nadere informatie

Nieuwe computer en printer?

Nieuwe computer en printer? Nieuwe computer en printer? Waar moet ik op letten? Peer Custers Nieuwe computer: waarom? Huidige computer is defect Nog te repareren voor redelijke prijs? Huidige computer voldoet niet meer Geheugen bijplaatsen?

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Op weg naar persoonlijk leren

Op weg naar persoonlijk leren Op weg naar persoonlijk leren Uw school kent een duidelijke missie, visie op het onderwijs en deze is verankerd in het onderwijsbeleid. Ruim de helft van de docenten kan er goed mee uit de voeten en buigt

Nadere informatie

Praktijkinstructie Ondersteuning aanschaf en gebruik educatieve software 2 (CIN17.2/CREBO:53095)

Praktijkinstructie Ondersteuning aanschaf en gebruik educatieve software 2 (CIN17.2/CREBO:53095) instructie Ondersteuning aanschaf en gebruik educatieve software 2 (CIN17.2/CREBO:53095) pi.cin17.2.v1 ECABO, 1 juni 2000 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen,

Nadere informatie

De mobiele werknemer. / future ready / De mobiele werknemer

De mobiele werknemer. / future ready / De mobiele werknemer De mobiele werknemer Zakelijk succes ligt letterlijk in de handen van uw werknemers, in de vorm van de IT die zij elke dag gebruiken. Als u uw medewerkers niet de oplossingen biedt die uw organisatie vooruit

Nadere informatie

LES: Toverboek 2. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Tover een getal (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE

LES: Toverboek 2. BENODIGDHEDEN Per leerling werkblad Tover een getal (zie p. 5) potlood en gum AFBEELDING SPELLETJE LES: Toverboek 2 DOEL oefenen van keersommen en combinatie met optellen en aftrekken; inzicht ontwikkelen in het gebruiken van getallen en bewerkingen om een bepaalde uitkomst te krijgen. BENODIGDHEDEN

Nadere informatie

Handleiding bij de cd-rom. `Anatomie digitaal

Handleiding bij de cd-rom. `Anatomie digitaal Handleiding bij de cd-rom `Anatomie digitaal Inhoudsopgave (Klik op het betreffende onderdeel om er rechtstreeks naar toe te gaan.) Systeemeisen 3 Installatie 4 Software verwijderen 4 Copyrights 5 Keuzescherm

Nadere informatie

Zowel leerkrachten als leerlingen gaan vanaf de meivakantie met Office365 werken.

Zowel leerkrachten als leerlingen gaan vanaf de meivakantie met Office365 werken. Voorwoord: In deze nieuwsbrief komt u meer informatie tegen over de aanpassingen c.q. vernieuwingen binnen het ICT gebeuren op De Driesprong. Daar wij als een van de eerste scholen zijn gaan werken met

Nadere informatie

Handleiding installatie en gebruik Join me (gratis basicversie)

Handleiding installatie en gebruik Join me (gratis basicversie) Handleiding installatie en gebruik Join me (gratis basicversie) Vooraf: Het kan zijn dat na 2 weken, bij het gebruik van Join me, een blijvend bericht onder het startscherm (zie pijl) verschijnt. Daarin

Nadere informatie

Meesterwerk. Harrie Meinen

Meesterwerk. Harrie Meinen Geproduceerd door Op de markt gebracht door Meesterwerk Harrie Meinen Inhoud. automatiseren op de basisschool. oefenen korte handleiding bij het oefenen het oefenboekje 'nog één keer'. toetsen korte handleiding

Nadere informatie