Dienst Bestuursondersteuning. Bureau Raadssecretariaat. Betreft dossier cie. MO: Eigendomsoverdracht vrijetijdsaccommodatie Henriette Roelants.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienst Bestuursondersteuning. Bureau Raadssecretariaat. Betreft dossier cie. MO: Eigendomsoverdracht vrijetijdsaccommodatie Henriette Roelants."

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven & ++ Dienst Bestuursondersteuning Bureau Raadssecretariaat Retouradres Postbus goxso, s6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Behandeld door B. Galon Telefoon (oho) xbs sx SS Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk xo november x 999 Betreft dossier cie. MO: Eigendomsoverdracht vrijetijdsaccommodatie Henriette Roelants. Geachte commissieleden, Bijgaand zend ik u de bescheiden die betrekking hebben op bovenvermeld onderwerp. Dit voorstel zal worden behandeld in de vergadering van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling van 23 november Voor nadere technisch/inhoudelijke informatie kunt u zich wenden tot de heer Leon Meijers, MCZ tel Hoogachtend, de secretaris van de commissie MO, B. Calon Bijlage(n): 2 bc/ej Besoekadres Stadhuisplein x Eindhoven Openingstij den ma t/m vr g.oo-xg.oo uur Postadres Postbus goxgo s6oo RB Eindhoven Telefonisch bereikbaar

2 gemeente Eindhoven BTW-dossier Beslissingsblad Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Afdeling Algemene Zaken Behandeld door dhr 1.Meijers Telefoon (040) )P Dossiernummer x PQ p Q. 1 Classificatienummer Inboeknummer 99U september 1999 Betreft eigendomsoverdracht Vrije Tijdsaccomodatie Henriette Roelants Probleemstelling Op 3 oktober 1994 besloot de gemeenteraad voor f. 150,000 in de verbouwingskosten bij te dragen onder voorwaarde dat zij de na de splitsing ontstane vta voor een symbolisch bedrag in eigendom verkrijgt om de accommodatie geheel in overeenstemming met het gemeentelijk beleid in beheer te geven bij de Stg. Dienstverlening Welzijnswerk. Aan deze voorwaarde is om belastingtechnische redenen nog steeds niet voldaan. Voorstel 1 akkoord te gaan met uitstel van eigendomsoverdracht van de vrijetijdsaccommodatie Henriette Roelants tot na 31 december 2003, op voorwaarde dat: a Stichting Triocen f ,ÃćâĆňâĂİ bijdraagt aan splitsing van de heetwatervoorziening; b Stichting Dienstverlening Welzijnswerk het algemeen beheer en onderhoud van de vta overneemt van Stichting Vrije Tijds Accommodatie Henriette Roelants; c Stichting Dienstverlening Welzijnswerk tot sluitende en werkbare afspraken komt met Triocen over het onderhoud van gemeenschappelijke delen van het pand. d Stichting Vrije Tijds Accommodatie Henriette Roelants de vrijetijdsaccommodatie na 31 december 2003 schuldenvr ji/en in goede staat overdraagt aan de gemeente. l. (j e Q rc re Âńsk Jn v j<eaa<n<nq+ ) 2a Eenmalig een bedrag beschikbaar te stellen van in totaal maximaal f ,ÃćâĆňâĂİ als tijdelijke bijdrage in de huur gedurende de overbruggingsperiode. die Stichting Vrije Tijds Accommodatie Henriette Roelants tot 31 december 2003 aan SDW verschuldigd is voor algemeen beheer en onderhoud van de vrijetijdsaccommodatie (f ,-); de kosten van eigendomsoverdracht (f 4.000,-) en de resterende kosten van de kleine verbouwing ( fl 0.000,-) 2b Het bedrag van f ,- genoemd onder 2 ten laste te brengen van de post kleine verbouwingen in het kader van de verordening subsidie vrijetijdsaccommodaties en speeltuinen van 1994.

3 r p gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Sector Welzijn, afdeling Sociaal Cultureel Werk Behandeld door dhr L.Meijers Inboeknummer 99U september 1999 Adviesnota eigendomsoverdracht vta Henriette Roelants 1 Inleiding Tot 1994 werd aktiviteitencentrum Henriette Roelants gecombineerd gebruikt als vrijetijdsaccommodatie (vta) en als revalidatiecentrum voor gehandicapten. Het revalidatiecentrum wordt gefinancierd uit AWBZ-middelen. Deze subsidient dreigde het subsidie in te trekken omdat gecombineerd gebruik het revalidatiecentrum in haar functioneren belemmerde. Om de vta te scheiden van het revalidatiecentrum is het pand in 1994 gesplitst. De gemeente is gevraagd bij te dragen in de split-singskosten. Bij de splitsing van het pand is de eigendom van de Stichting Aktiviteitencentrum Henriette Roelants overgegaan op haar rechtsopvolgers, Stichting Vta Henriette Roelants (hierna: Henriette Roelants) en Stichting Triocen (hierna: Triocen). 2 Probleemstelling Op 3 oktober 1994 besloot de gemeenteraad voor f in de verbouwingskosten bij te dragen onder voorwaarde dat zij de na de splitsing ontstane vta voor een symbolisch bedrag in eigendom verkrijgt om de accommodatie geheel in overeenstemming met het gemeentelijk beleid in beheer te geven bij de Stg. Dienstverlening Welzijnswerk (hierna: SDW). Aan deze voorwaarde is om belastingstechnische redenen nog steeds niet voldaan. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes De voorgestane aanpak voorziet in eigendomsoverdracht op termijn. Enig uitstel is noodzakelijk om de eigendomsoverdracht onder de meest gunstige voorwaarden te doen plaatsvinden. Maatschappelijke effecten van eigendomsoverdracht op termijn zijn voltooiing van de in 1994 ingezette splitsing van het pand met het installeren van een heetwatervoorziening in de vta inclusief water- en energietoevoer, de vta in eigendom van de gemeente, professioneel beheer en onderhoud door SDW en huurgewenning voor Henriette Roelants. Meetpunt voor succes van uitstel van eigendomsoverdracht is dat onder de meest gunstige omstandigheden voldaan wordt aan de voorwaarde die de gemeente destijds aan haar bijdrage van f ,ÃćâĆňâĂİ verbond.

4 Inboeknumm e r 9 9 U Wijze van aanpak/oplossingsrichting De voorgestane aanpak voorziet in eigendomsoverdracht op termijn. Uitstel tot na 31 december 2003 is noodzakelijk om de eigendomsoverdracht van de vta van Henriette Roelants naar de gemeente onder de meest gunstige omstandigheden te doen plaatsvinden. Deze omstandigheden zijn: een bijdrage van Triocen van f ,- in de installatie- en aansluitkosten van een heetwatervoorziening in de vta van Henriette Roelants; professioneel beheer en onderhoud door SDW tot 31 december 2003 en de periode daarna; huurgewenning: Henriette Roelants krijgt gelegenheid te wennen aan de financiele verplichtingen verbonden met beheer en onderhoud door SDW. BIJDRAGE TRIOCEN De omzetbelasting over de splitsingskosten is destijds door de rechtsvoorganger van Triocen en Henriette Roelants teruggevraagd van de belastingdienst. De belastingdienst heeft het bedrag teruggegeven onder voorwaarde dat zij deze beslissing tot teruggaaf tien jaar lang kan herzien. Deze herzieningstermijn loopt tot 31 december Elk jaar komt een tiende deel van het teruggegeven bedrag voor herziening in aanmerking. Triocen en Henriette Roelants hebben afgesproken elk een deel van het te herziene bedrag voor haar rekening te nemen. Voor Triocen is dat f ,- per jaar. Tot dusver heeft Triocen haar aandeel van het te herziene bedrag mogen behouden en zij verwacht ook het bedrag voor de nog resterende termijn ad f. 45,000,- te mogen behouden mits eigendomsoverdracht wordt uitge-steld tot na 31 december Indien de vta eerder van eigenaar wisselt, wil de belastingdienst het nog resterende herzieningsbedrag ineens afrekenen en moet Triocen f ,- terugbetalen. Initiatiefnemer tot eigendomsoverdracht is de gemeente krachtens de voorwaarde voor haar bijdrage aan de verbouwingskosten. Indien de gemeente geen initiatief neemt tot eigendomsoverdracht voor 31 december 2003 mag Triocen f ,- behouden. In het pand is een heetwaterinstallatie aanwezig, namelijk in het gedeelte dat na splitsing van het pand aan Stg. Triocen toebehoort. Henriette Roelants beschikt nu dus niet over een eigen heetwaterinstallatie. Installatie en aansluiting van een heetwatertoestel kost f ,- incl. BTW (bijlage 1). Met installatie van een heetwatertoestel in het vta-gedeelte kan de splitsing van 1994 worden voltooid. Triocen is bereid de f ,- die zij mag behouden indien de gemeente de eigendomsoverdracht uitstelt tot na 31 december 2003, in te zenen ter financiering van deze heetwaterinstallatie (zie bijlage 2). Daar staat voor Triocen tegenover dat de in 1994 ingezette spitsing van het gebouw tot afronding komt en zij een professionele partner krijgt bij het maken van sluitende en werkbare afspraken over het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het pand. Voor het verschil van f ,ÃćâĆňâĂİ is nog geen dekking en verwijs ik naar de paragraaf" financiele gevolgen en risico s".

5 rnboeknummer 99U PROFES5IONEEL 8EHEER EN ONDERHOUD Tot dusver is geen sprake van achterstallig onderhoud. Voor planmatig en incidenteel onderhoud pleegt vta Henriette Roelants geen reserveringen. De financiele situatie van de stichting laat dat niet toe. Wanneer zich een calamiteit voordoet beschikt de stichting niet over reserves om kosten van reparatie en vervanging te dekken. Om die reden worden reparaties provisorisch verricht en vervanging zo lang mogelijk uitgesteld. De gemeente wenst het pand te zijner tijd in goede staat van onderhoud over te nemen om het zonder achterstallig onderhoud in beheer te geven bij SDW. Indien Henriette Roelants het beheer en onderhoud overdraagt aan SDW is zij nu reeds verlost van het algemeen beheer en onderhoud en blijft zij gevrijwaard van het risico van eventuele calamiteiten en de financiele gevolgen daarvan. SDW krijgt door overname van het algemeen beheer en onderhoud goed inzicht in on-voorziene omstandigheden en risico s alvorens de eigendomsoverdracht feitelijk plaats vindt. De gemeente krijgt straks in goede staat verkerend pand in eigen-dom. HUURGEWENNIN6 HENRIE77E ROELANTS De huur van Henriette Roelants aan SDW is een kostendekkende vergoeding voor het algemeen beheer en onderhoud. Haar bedrijfsvoering is nog niet afgestemd op het betalen van huur aan SDW. 8ij overdracht van het algemeen beheer en onderhoud aan SDW vallen wel een aantal kosten weg maar er komen ook nieuwe bij. Henriette Roelants is bereid het algemeen beheer en het onderhoud over te dragen aan SDW mits de daaruit voortvloeiende kosten haar financiele draagkracht niet overschrijdt (bijlage 3 en 4). Daarvoor is huurgewenning nodig voor periode die resteert tot eigendomsoverdracht na 31 december Henriette Roelants krijgt aldus vijf jaar de tijd haar bedrijfsvoering af te stemmen op het betalen van de kostendekkende huur aan SDW, te beginnen met een kwart van de totale huur en eindigend met het volledige bedrag. De gemeente vult de ontbrekende huur aan, te beginnen met driekwart van het totale bedrag en na vijf jaar eindigend met afbouw van de huursuppletie. Nadien betaalt de vta het volle bedrag aan huur aan SDW in ruil voor het algemeen beheer en groot onderhoud. Voor meer informatie over de opbouw van huur en huurgewenningsbijdrage zij verwezen naar paragraaf "Financiele gevolgen en risico s".

6 Inbo eknumm er 9 9U Financiele gevolgen en risico s Financiele gevolgen van eigendomsoverdracht van de vta naar de gemeente betreffen kosten van eigendomsoverdracht kosten van huurgewenning installatie- en aansluitkosten van heetwatervoorziening in de vta financieel risico BTW Claim EIGENDOMSOIIERDRACHT Bij eigendomsoverdracht van onroerend goed naar de gemeente is geen overdrachtsbelasting verschuldigd (zie bijlage 5). Wel zijn kadastrale kosten verschuldigd, nl. kosten van kadastrale recherche indien het om een gedeeltelijk perceel gaat als bij vta Henriette Roelants en kadastrale inschrijving. De kosten van kadastrale recherche bedragen f. 112,-, die van kadastrale inschrijving f. 705,-, beide inclusief BTW. Voor het laten passeren van de koopakte brengt de notaris een percentage van de koopsom in rekening. Aangezien in geval van Henriette Roelants eigendomsoverdracht om niet plaatsvindt, gaat de notaris uit van de getaxeerde waarde voor de onroerend zaak belasting (WOZ-waarde). De WOZ-waarde van vta Henriette Roelants bedraagt f ,- zodat de notariskosten naar verwachting f ,- inclusief BTW zullen bedragen. De totale eigendomsoverdrachtskosten berdagen naar verwachting f 3.847,ÃćâĆňâĂİ, afgerond f 4.000,ÃćâĆňâĂİ. Hiervoor zijn specifiek geen middelen beschikbaar binnen de begroting van MCZ. HUURGEWENNING De kostendekkende vergoeding voor het algemeen beheer en onderhoud die SDW Henriette Roelants in rekening brengt, bedraagt f ,- per maand of f ,ÃćâĆňâĂİ per jaar prijspeil 1999 met een jaarlijks accres van ongeveer 2,5% afhankelijk van de stijging van de gemeentelijke tarieven voor onroerend zaak belasting, rioolrecht en waterschapslasten. De huurgewenningsperiode loopt van 1999 tot ultimo 2003.

7 2001 F ,ÃćâĆňâĂİ 2002 F ,ÃćâĆňâĂİ 2003 F ,ÃćâĆňâĂİ INS TAL L A TIE- EN AANSL UITING HEETWA TER VOORZIENING Inboeknummer 99U Tabel Huurgewenning Henriette Roelants tot Tabel huurprijs Va n jaar Tot Bijdrage gemeente 1999 F 8.544,ÃćâĆňâĂİ F 6.144, F ,ÃćâĆňâĂİ F ,68 F 8.353,68 F 6.402,96 F 4.462,92 TOTAAL F ,36 In het totaal bedraagt de brijdrage van de gemeente over die periode fl ,36. Ook hiervoor zijn specifiek geen middelen beschikbaar binnen de begroting van MCZ. 5plitsing van de heetwaterinstallatie en water en energietoevoer vereist een nieuwe CV-ketel, scheiding van energie- en waterlevering, en enige bouwkundige aanpassingen. De kosten van plaatsing van een nieuwe CV-ketel bedragen f ,-, van scheiding van water en energietoevoer f ,ÃćâĆňâĂİ en van de bouwkundige aanpassingen f ,-, alle inclusief BTW. In totaal gaat het dus om een bedrag van F ,- (bijlage 1). Triocen neemt f ,ÃćâĆňâĂİ voor haar rekening. Voor de overige f ,ÃćâĆňâĂİ zijn specifiek geen middelen beschikbaar binnen de begroting van MCZ. FINANCIEEL RISICO: BTW-CLAIM Financieel risico is het feit dat Triocen het bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ dat zij nu bereid is beschikbaar te stellen voor de splitsing van de heetwaterinstallatie, alsnog aan de belastingdienst moet afdragen. Tot dusver heeft Triocen haar aandeel in de BTW-teruggaaf altijd mogen behouden. Het is niet te verwachten dat Triocen nu opeens haar teruggaaf zou moeten terugbetalen indien de huidige situatie tot eind 2003 wordt voortgezet. Nu niet ingaan op de bereidheid van Triocen f ,- bij te dragen, moet worden aangemerkt als een gemiste kans aangezien in dit geval de kosten voor de gemeente altijd f ,- hoger uitvallen. Dekkingsvoorstei Voor voornoemde bedragen had f ,ÃćâĆňâĂİ, f 4.000,ÃćâĆňâĂİ en de f ,ÃćâĆňâĂİ zijn geen middelen in de begroting van MCZ opgenomen. Gezien het voorstel van Triocen om de heetwatervoorziening voor haar rekening te nemen (een kleine verbouwing) en de hogere huur die Henriette Roelants moet gaan betalen voor onder andere in het huurbedrag opgenomen deel voor onderhoud en beheer, is ons voorstel om de bedragen ten laste te brengen van de post kleine verbouwingen in het kader van de verordening subsidie vrijetijdsaccommodaties en speeltuinen van Zoals u weet is de post kleine verbouwingen gemandateerd aan de directeur van MCZ.

8 r p Inboeknummer 99U Echter strikt genomen valt ons voorstel niet onder de criteria zoals gesteld in de verordening. Gezien de mogelijkheid om nu een langslepende zaak tot een oplossing te brengen, en gezien het voorstel van Triocen om dan het grootste deel van de kleine verbouwing voor haar rekening te nemen lijkt het ons alleszins redelijk om het zo te doen. Gezien de afwijking van het voorstel op de criteria van bedoelde verordening leggen wij het expliciet als voorstel aan u voor. 6 Overige gevolgen van de aanpak Door deze aanpak wordt de eigendomsoverdracht uitgesteld tot 31 december DW doet het algemeen beheer en groot onderhoud. De gemeente wordt op termijn eigenaar van vta Henriette Roelants. 7 Resultaten van overleg I inspraak Na inventarisatie van alle omstandigheden die van invloed zijn op de beoogde eigendomsoverdracht is bij alle betrokken partijen de bereidheid gepeild om mee te werken aan een oplossing. Het aandeel van de gemeente in de gekozen oplossingsrichting komt tot uitdrukking in het voorstel waarmee deze adviesnota afsluit. Triocen is bereid maximaal f ,- bij te dragen aan splitsing van de heetwatervoorziening onder voorwaarde (bijlage 2) dat: de eigendomsoverdracht van de vta wordt uitgesteld tot na 31 december 2003; er sluitende en werkbare afspraken komen over het beheer en onderhoud van gemeenschappelijke delen aan het pand; dat door uitstel van eigendomsoverdracht er geen claim van de belastingdienst meer rust op de resterende teruggaaf van de BTW over de splitsingskosten. Henriette Roelants is bereid het algemeen beheer en het onderhoud van de vta over te dragen aan SDW onder voorwaarde dat de gemeente bijdraagt aan de huur die zij SDW verschuldigd is voor beheer en onderhoud van de vta tot de eigendomsoverdracht feitelijk plaats vindt. SDW is bereid het algemeen beheer en onderhoud van Henriette Roelants over te nemen onder voorwaarde dat Henriette Roelants de volledige kostendekkende huur betaalt en er geen sprake is van achterstallig onderhoud. De gemeente is bereid de eigendomsoverdracht uit te stellen tot na 31 december 2003 en gedurende vijf jaar bij te dragen aan de huur van Henriette Roelants aan SDW, op voorwaarde dat: Triocen f ,- bijdraagt aan splitsing van de heetwatervoorziening of de kosten van huurgewenning; SDW het algemeen beheer en onderhoud van de vta overneemt van Henriette Roelants;

9 Inboeknummer 99U SDW tot sluitende en werkbare afspraken komt met Triocen over het onderhoud van gemeenschappelijke delen van het pand. Henriette Roelants de vta na 31 december 2003 schuldenvrij en in goede staat overdraagt. 8 Communicatie Onmiddellijk nadat het college een positief besluit heeft genomen zullen betrokken partijen van dit besluit op de hoogte worden gesteld. SDW zal tevens worden uitgenodigd om met Triocen afspraken te maken over het onderhoud van gemeenschappelijke delen van terrein en pand. 9 Voorstel 1 akkoord te gaan met uitstel van eigendomsoverdracht van de vrijetijdsaccommodatie Henriette Roelants tot na 31 december 2003, op voorwaarde dat: a Stichting Triocen f ,- bijdraagt aan splitsing van de heetwatervoorziening; b Stichting Dienstverlening Welzijnswerk het algemeen beheer en onderhoud van de vta overneemt van Stichting Vrije Tijds Accommodatie Henriette Roelants; c Stichting Dienstverlening Welzijnswerk tot sluitende en werkbare afspraken komt met Triocen over het onderhoud van gemeenschappelijke delen van het pand. d Stichting Vrije Tijds Accommodatie Henriette Roelants de vrijetijdsaccommodatie na 31 december 2003 schuldenvrij n in goede staat overdraagt aan de gemeente ) ( g Q/e I< J (erg re $yaeq gj < e gcgk j ) 2a eenmalig een bedrag beschikbaar te stellen van in totaal maximaal f ,- als tijdelijke bijdrage in de huur gedurende overbrug gingsperiode, die Stichting Vrije Tijds Accommodatie Henriette Roelants tot 31 december 2003 aan SDW verschuldigd is voor algemeen beheer en onderhoud van de vrijetijdsaccommodatie (f35.680,-); de kosten van eigendomsoverdracht (f 4.000,-), en de resterende kosten van de kleine verbouwing (f ,-). 2b het bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ genoemd onder 2 te laste te brengen van de post kleine verbouwingen in het kader van de verordening subsidie vrijetijdsaccommodaties en speeltuinen van ldrs-ek-r)emers Directeur dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Meijet////ws

Dienst Bestuursondersteuning

Dienst Bestuursondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Bureau Raadssecretariaat Retouradres Postbus 9ox So, S6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Behandeld

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven

Betreft cie MO: Voorstel inzake structurele ondersteuning van het. Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Concernstaf Bestvurssecretariaat Retouradres Postbus 9oxSo, S6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting

Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende huisvesting Stichting Scouting r gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer Byuooas64 Beslisdatum Baw a4 maart r 888 Dossiernumxner 8t8.6or Raadsbijlage Voorstel inzake vervangende

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei gemeente Eindhoven Concerngtaf Bestuermecretariaat Retouradres Postbus gorso, 9600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

gemeente Eindhoven - Adviesnota Beheersmodel spilcentrum Tafelbergplein en overige (nog te realiseren) spilcentra. (vastgesteld college 9 aug.

gemeente Eindhoven - Adviesnota Beheersmodel spilcentrum Tafelbergplein en overige (nog te realiseren) spilcentra. (vastgesteld college 9 aug. gemeente Eindhoven - Adviesnota Beheersmodel spilcentrum Tafelbergplein en overige (nog te realiseren) spilcentra. (vastgesteld college 9 aug. 2005) - Vaststellingsovereenkomst. - Huurovereenkomst. - Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

BTW compensatiefonds in relatie tot overdracht onroerend goed

BTW compensatiefonds in relatie tot overdracht onroerend goed Voorstel Algemeen Bestuur VRU VRU Agendapunt: 5 Portefeuillehouders: Lamers en Swillens vergadering: 13 september 2010 Akkoord secretaris: Directie Bedrijfsvoering Inlichtingen Bovenkamp, J. van de 030-240

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar Van erfpachter tot eigenaar Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar Koop van erfpachtgrond in Alkmaar Vanaf 22 april 2009 is het mogelijk voor specifieke groepen erfpachters het erfpachtrecht

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar voor woningeigenaren

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar voor woningeigenaren Van erfpachter tot eigenaar Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar voor woningeigenaren Koop van erfpachtgrond in Alkmaar door woningeigenaren Vanaf 22 april 2009 is het mogelijk voor specifieke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Ozj..R875.OOI Inboeknummer o4foo886s Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.sS6 Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en vervangingsinvesteringen

Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en vervangingsinvesteringen gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke ontwikkeling Raadsnummer 04.R954.OOI Inboeknummer o4uooo63x Beslisdatum Bikw s4 augustus 2004 Dossiernummer 435.253 Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor

RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van een huurovereenhomst voor gemeente Eindhoven Dienst Bousrtoezicht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer 88 Inboeknummer OOJ004106 Beslisdatum B&W 11 april 2000 Dossiernunxmer 015.401 RaadsbijlageVoorstel tot het aangaan van

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Besruursstrvsteriesr. Betreft cie MO: Voorstel tot het vaststellen van de Verordening aanpassing

Besruursstrvsteriesr. Betreft cie MO: Voorstel tot het vaststellen van de Verordening aanpassing gemeente Eindhoven WC+ Concert)staf Besruursstrvsteriesr Retoursdres postbus gorso, 36oo EB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeid door he noaing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE Blad 1 INHOUD Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 11. Art. 12. Art. 13. Art.

Nadere informatie

X X X Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling

X X X Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling X X X Eerste Amsterdamse Onroerend Goed Veiling Frans van Mierisstraat 59, 1071 RL AMSTERDAM Tel. 020-6733322/ fax 020-6733325 Email: info@mva-makelaars.nl Aan: MR H.W.J.M. POLDERMANS FORMULIER S.V.P.

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008

Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008 Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008 Verkoopvoorwaarden bloot eigendom: Vastgesteld door burgemeester en wethouders van s-gravenhage

Nadere informatie

: 15 december 2004. : aankoop stadskantoor

: 15 december 2004. : aankoop stadskantoor Gemeente jj Eergen op Zoom d.d. RAADSVERGADERING Beslissing:. O2OO Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 15 december 24 : SM/4/8 : aankoop stadskantoor Aan de gemeenteraad, Voorstel - een krediet beschikbaar

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake kredietaanvraag en verzoek om subsidie

Raadsbijlage Voorstel inzake kredietaanvraag en verzoek om subsidie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 249 Inboeknummer OOU003217 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.203 Raadsbijlage Voorstel inzake kredietaanvraag

Nadere informatie

Bonairedreef 10 UTRECHT

Bonairedreef 10 UTRECHT Bonairedreef 10 UTRECHT Vraagprijs 16.500 k.k. Bonairedreef 10 3563SJ UTRECHT Bent u op zoek naar een garagebox in de wijk Overvecht te Utrecht voor de opslag van uw spullen, stalling van motoren of auto?

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Masterplan sportconcentratiegebied Eindhoven-Noord

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het Masterplan sportconcentratiegebied Eindhoven-Noord gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer og.rggo.oox Inboeknummer o3pooobb4 Beslisdatum BTW 22 april 2003 Dossiernummer 3I7.45I Raadsvoorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland

Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland April 2017 Mr. P. Homan Belastingadviseur E-mail: p.homan@edo.nl Internet: www.edo.nl Fiscale informatie over vakantiewoning in Nederland Bij de aankoop van een vakantiewoning in Nederland komt een aantal

Nadere informatie

Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant)

Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant) Zaaknummer: BECJDL12 Onderwerp Nieuwsbrief mei 2011 gemeenschappelijke regeling Welstandszorg Noord-Brabant (WzNB Mooi Brabant) Collegevoorstel Inleiding Van de gemeenschappelijke regeling Welstandszorg

Nadere informatie

VAN ERFPACHT. over twee regels PARTICULIERE WONINGBEZITTERS

VAN ERFPACHT. over twee regels PARTICULIERE WONINGBEZITTERS VAN ERFPACHT NAAR hier staat EIGENDOM de kop over twee regels PARTICULIERE WONINGBEZITTERS VAN ERFPACHT NAAR EIGENDOM PARTICULIERE WONINGBEZITTERS 1. Aanleiding 4 2. Wat is erfpacht? 5 3. Wat is blote

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 50 00 Agendapunt: - ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Meijer, Jacco FIN S3 RAD: RAD150701 woensdag 1 juli 2015 BW: BW150526 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 1 juli 2015 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Jacco

Nadere informatie

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang

Betreft cie-mo: Commissienotitie inzake Uitvoering motie 22 van de raadsvergadering van 28 oktober 1999, betreffende kinderopvang gemeente Eindhoven Concernstaf Bestsarssecretariaat Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bouwtoeaicht, Beheer en Vergunningen Ra adsbij lagenummer 249 inboeknummer 997017 I 03 Beslisdatum B&W 8 november 1 999 Dossiernummer 945. 504 Raadsbijlage Voorstel tot verkoop

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

TE KOOP AZIËLAAN SX UTRECHT. VRAAGPRIJS: ,- k.k.

TE KOOP AZIËLAAN SX UTRECHT. VRAAGPRIJS: ,- k.k. TE KOOP AZIËLAAN 716 3526 SX UTRECHT Antonius Matthaeuslaan 19 3515 AN Utrecht telefoon 030 271 00 04 info@wijmakelaardij.nl www.wijmakelaardij.nl NL20 INGB 0004 7756 49 kvk 30216129 btw NL8201.24.989.B01

Nadere informatie

Van erfpacht naar eigen grond

Van erfpacht naar eigen grond Van erfpacht naar eigen grond Hoe wordt u eigenaar van de grond? Van erfpacht naar eigen grond U bezit een woning, maar de grond onder uw huis is eigendom van de gemeente. Misschien zou u liever de grond

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria bij het aanwijzen van locaties ten behoeve van huwelijkssluiting v f++ gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken itaadsnummer 02.QZI.OOI lnboeknummer osmoo4sby Beslisdatum B&W s6 november soos Dossiernummer s48.xsx Raadsvoorstel tot het vaststellen van criteria

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

Rru SEB / april 2017

Rru SEB / april 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Rru SEB rru@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 100894/227698 20 april 2017 portefeuillehouder Onderwerp Privatisering tennisaccommodatie

Nadere informatie

Kluwer Online Research. Kwartaalbericht Estate Planning, Besluit toepassing van artikel 10 van de Successiewet 1956

Kluwer Online Research. Kwartaalbericht Estate Planning, Besluit toepassing van artikel 10 van de Successiewet 1956 Kwartaalbericht Estate Planning, Besluit toepassing van artikel 10 van de Successiewet 1956 Auteur: - Besluit toepassing van artikel 10 van de Successiewet 1956 Op 4 april is een nieuw besluit uitgevaardigd

Nadere informatie

gemeente Eindhoven - Wet Goed onderwijs goed onderwijsbestuur

gemeente Eindhoven - Wet Goed onderwijs goed onderwijsbestuur gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5010 12BST01076 Beslisdatum B&W 18 september 2012 Dossiernummer 12.38.551 RaadsvoorstelPartiële statutenwijziging Stichting algemeen toegankelijk onderwijs

Nadere informatie

: overdracht gebouwen Noorderpoort aan de gemeente Stadskanaal

: overdracht gebouwen Noorderpoort aan de gemeente Stadskanaal Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Gemeente Utrecht mevrouw mr. M.C. Don prof. dr. R.N.G. van der Paardt - belastingadviseur. fiscale aspecten omzetten erfpacht naar vol eigendom

Gemeente Utrecht mevrouw mr. M.C. Don prof. dr. R.N.G. van der Paardt - belastingadviseur. fiscale aspecten omzetten erfpacht naar vol eigendom Memorandum AAN T. A. V. VAN D A T U M 3 juli 2015 Gemeente Utrecht mevrouw mr. M.C. Don prof. dr. R.N.G. van der Paardt - belastingadviseur B E T R E F T fiscale aspecten omzetten erfpacht naar vol eigendom

Nadere informatie

Betreft: Onderzoek fiscale consequenties wijziging Wet Veiligheidsregio's

Betreft: Onderzoek fiscale consequenties wijziging Wet Veiligheidsregio's Werkgroep financieringssystematiek p/a F.M.L.Lauret Postbus 35 4530 AA Terneuzen Aan de Directie van de Veiligheidsregio Zeeland mevrouw G.J.M.Ruijs Postbus 8016 4330AG MIDDELBURG contactpersoon : F.M.L.Lauret

Nadere informatie

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein info/debat. Voorgesteld besluit raad Raadsplein info/debat Datum 30 november 2015 onderwerp Wezo (21.15-22.30 uur) portefeuillehouder Jan Brink informant Borchers, F (Fred) 5127 eenheid/afdeling Sociale Zaken SZA Voorgesteld besluit raad

Nadere informatie

Vakantiehuiswinkel Het grootsteonafhankelijke platform voor de aan of Verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Vakantiehuiswinkel Het grootsteonafhankelijke platform voor de aan of Verkoop van uw recreatiewoning in Nederland Vakantiehuiswinkel Het grootsteonafhankelijke platform voor de aan of Verkoop van uw recreatiewoning in Nederland Ruim 12.000 te koop staande woningen in Nederland, onafhankelijk en deskundig. Opdracht

Nadere informatie

Agavedreef 22 UTRECHT

Agavedreef 22 UTRECHT Agavedreef 22 UTRECHT Vraagprijs 15.000 k.k. Agavedreef 22 3563EM UTRECHT Bent u op zoek naar een garagebox in de wijk Overvecht te Utrecht voor de opslag van uw spullen, stalling van motoren of auto?

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Reserveringsovereenkomst herontwikkeling Kruisstraat 71 te Deift

Gemeente Delft. Onderwerp Reserveringsovereenkomst herontwikkeling Kruisstraat 71 te Deift Vastgoed Secretariaat Gemeente Delft Staalweg 1 2612 KK Delft Bankrekening BNG 28 50 01787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Secretariaat, Postbus 78, 2600 ME Delfl Combinatlebouw

Nadere informatie

TE KOOP OUDWIJKERDWARSSTRAAT 90 BIS 3581 LH UTRECHT. VRAAGPRIJS: 234.000,- k.k.

TE KOOP OUDWIJKERDWARSSTRAAT 90 BIS 3581 LH UTRECHT. VRAAGPRIJS: 234.000,- k.k. TE KOOP OUDWIJKERDWARSSTRAAT 90 BIS 3581 LH UTRECHT Antonius Matthaeuslaan 19 3515 AN Utrecht telefoon 030 271 00 04 info@wijmakelaardij.nl www.wijmakelaardij.nl NL20 INGB 0004 7756 49 kvk 30216129 btw

Nadere informatie

Vormgeversoverleg Eindhoven

Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Aaad sbijl eg e nummer rap inboeknummer oruoosz97 aeslisdatum 88 W n september soor Dossiernummer rsz.sop Raadsbij lage Voorstel inzake de ondersteuning

Nadere informatie

Financiële informatie

Financiële informatie Financiële informatie huuropbrengst: Spuistraat 98-bg (winkel) Spuistraat 98-I (wonen) Spuistraat 98-II (wonen) Kale huur per maand Watergeld per maand Servicekos ten per maand BTW 21% Totaal per maand

Nadere informatie

: P.J. Verheij (078) 770 6003 P.J.Verheij@alblasserdam.nl. : J. Schipper (078) 770 6100 J.Schipper@alblasserdam.nl

: P.J. Verheij (078) 770 6003 P.J.Verheij@alblasserdam.nl. : J. Schipper (078) 770 6100 J.Schipper@alblasserdam.nl Raadsvoorstel Vergadering : 23 april 2013 Nummer : Raad 2013/023 Datum voorstel : 26 maart 2013 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp Soort voorstel : P.J. Verheij (078) 770 6003 P.J.Verheij@alblasserdam.nl

Nadere informatie

1. de gemeente. te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door handelende ter uitvoering van het besluit van de raad van de gemeente d.d...

1. de gemeente. te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door handelende ter uitvoering van het besluit van de raad van de gemeente d.d... Overeenkomst bij ingebruikneming (variant I) De ondergetekenden: 1. de gemeente. te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door handelende ter uitvoering van het besluit van de raad van de gemeente d.d...

Nadere informatie

je stek koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie.

je stek koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. je stek koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. jestek JeStek is een initiatief van Woongoed Middelburg in samenwerking met M2 Makelaars. Via JeStek bieden wij bestaande

Nadere informatie

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC Inleiding Om een solide financiële basis onder het Multifunctioneel Centrum (hierna: MFC) te realiseren is gezocht naar aanvullende partners. Inmiddels zijn de deelnemende

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15 mei 2012 Nummer voorstel: 2012/35 Voor raadsvergadering d.d.: 29-05-2012 Agendapunt: 9 Onderwerp:

Nadere informatie

Van Humboldtstraat 34 UTRECHT

Van Humboldtstraat 34 UTRECHT Van Humboldtstraat 34 UTRECHT De Meern Meerndijk 17 3454 HM De Meern T: 030-241 61 71 E: demeern@nenh.nl Utrecht Kievitstraat 4 3514 VB Utrecht T: 030-272 39 59 E: utrecht@nenh.nl Van Humboldtstraat 34

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

Overdrachtsbelasting. Vrijstelling; verdeling gemeenschap samenwoners

Overdrachtsbelasting. Vrijstelling; verdeling gemeenschap samenwoners Overdrachtsbelasting. Vrijstelling; verdeling gemeenschap samenwoners 1 Overdrachtsbelasting. Vrijstelling; verdeling gemeenschap samenwoners Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling,

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel tot wijziging van de Verordening Kinderopvang 2000.

Betreft cie MO: Voorstel tot wijziging van de Verordening Kinderopvang 2000. gemeente Eindhoven w++ Concernstaf Bestuurssecretariaat Retouradres Postbus goxso, s6oo RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing

Nadere informatie

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4.

Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Onderwerp Borgstelling geldlening SPPiLL tbv aankoop langgevelboerderij Barrierweg 4. Samenvatting De aankoop en restauratie van de langgevelboerderij is een belangrijk onderdeel van het deelproject "Versterking

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

Algemene Verkoopvoorwaarden

Algemene Verkoopvoorwaarden Algemene Verkoopvoorwaarden LET OP! Bij het uitbrengen van een bod op één van onderstaande woningen wordt u geacht met onderstaande voorwaarden bekend te zijn en daarmee akkoord te zijn. Bij eventuele

Nadere informatie

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars

Snelder Zijlstra Bedrijfsmakelaars Voorwaarden en tarieven Snelder Zijlstra Inhoud Voorwaarden pag. 2 Tarieven algemeen pag. 3 Tarieven Snelder Zijlstra pag. 4 t/m 6 Snelder Zijlstra v.o.f. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake verantwoording PPS Parkeergarages en inpassing van de parkeergarage Kennedyplein in de parkeerbegroting

OplegvelRaadsvoorstel inzake verantwoording PPS Parkeergarages en inpassing van de parkeergarage Kennedyplein in de parkeerbegroting gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI459.OOI Inboeknummer osbstoa4tz Beslisdatum B&W 6 december 2005 Dossiernummer 549.35I OplegvelRaadsvoorstel inzake verantwoording

Nadere informatie

je stek 2012 koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie.

je stek 2012 koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. je stek 2012 koopgarant & koopcomfort Kopen met of zonder korting en terugkoopgarantie. JeStek JeStek is een initiatief van Woongoed Middelburg in samenwerking met M2 Makelaars. Via JeStek biedt Woongoed

Nadere informatie

Verkoper of de Gemeente en Koper hierna gezamenlijk te noemen 'Partijen en ieder voor zich ook wel Partij.

Verkoper of de Gemeente en Koper hierna gezamenlijk te noemen 'Partijen en ieder voor zich ook wel Partij. PARTIJEN: Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 3771 ER Barneveld ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer L.E. Morren, gemandateerde, hierna te noemen Verkoper of Gemeente en De Bunte Vastgoed

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 20 december 2011 Agendapunt: 4

Registratienummer: GF Datum: 20 december 2011 Agendapunt: 4 1 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF12.20010 Datum: 20 december 2011 Agendapunt: 4 Portefeuillehouder: De heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: De heer Jorritsma / mevrouw Bootsma Onderwerp: Aankoop

Nadere informatie

Fiscale gevolgen herziening woningwet. Zorginstellingen en vennootschapsbelasting. Maarten Jan Brouwer Jan Pieter van Eck

Fiscale gevolgen herziening woningwet. Zorginstellingen en vennootschapsbelasting. Maarten Jan Brouwer Jan Pieter van Eck Fiscale gevolgen herziening woningwet Zorginstellingen en vennootschapsbelasting Maarten Jan Brouwer Jan Pieter van Eck Combinatie Inleiding Als gevolg van de (flink) herziene woningwet moeten woningcorporaties

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 16. Haarlem, 30 januari Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 16 Haarlem, 30 januari 2007 Onderwerp: Garantstelling Eikenrode Bijlagen: Ontwerpbesluit 1. Inleiding. Gedeputeerde Moens is op verzoek van de Commissaris

Nadere informatie