Handleiding - 1-kanaalaanvraag - juli

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding - 1-kanaalaanvraag - juli 2011 -"

Transcriptie

1 jobs, overheid, screening, certificering, competenties, taaltesten Handleiding - 1-kanaalaanvraag - juli

2 Inhoudstafel 1. Login Jouw aanvragen 04 a. Mijn behoeften en aanvragen 04 b. Overzicht Nieuwe aanvraag 05 a. Wij zijn 05 b. Wij zoeken 06 c. Profiel 07 d. Wij verwachten 08 e. Wij bieden 09 f. Selectieprocedure Verzenden van je aanvraag Dispatching Selectieverantwoordelijke 12

3 1. Login Gebruik je voor het eerst de online-aanvraag? Neem dan contact op met onze accountmanagers via Ze bezorgen je een login waarmee je je kan aanmelden op Mijn Selor via De login is gekoppeld aan de contactpersoon die er mee zal werken. Als organisatie heb je dus meerdere logins: een login per contactpersoon.

4 2. Jouw aanvragen a. Mijn behoeften en aanvragen In je eigen personeelsplan vind je de personeelsbehoeftes voor het komende jaar. Deze behoeftes kan je via ons systeem gaan beheren. Bijvoorbeeld: Je verwacht een uitbreiding van het IT-team met 5 mensen. Je maakt een behoefte aan in dat overzicht. Aan de ingebrachte behoeftes kan je nu specifieke aanvragen koppelen. Bijvoorbeeld: binnen de uitbreiding van jouw IT-team met 5 mensen (= 1 behoefte) wens je op zoek te gaan naar twee profielen: 3 functioneel analisten en 2 testers (= 2 aanvragen). Door op deze manier te werken, creëer je een duidelijk overzicht van de rekruteringsbehoeftes voor de komende periode. De aanvragen kan je al klaarzetten en pas naar ons versturen op het moment dat je wil dat ze worden uitgevoerd door Selor. b. Overzicht Je kan zowel in het overzicht van de behoeftes als de aanvragen filteren op wat je zoekt zodat je vlotter kan werken in je eigen lijsten.

5 3. Nieuwe aanvraag Je kan een nieuwe aanvraag ingeven via: het overzicht met je behoeftes ofwel rechtstreeks via het overzicht van je aanvragen. Als je de aanvraag ingeeft via het overzicht van je behoeftes, voeg je een aanvraag toe onder de behoefte waartoe deze behoort. Bij het overzicht van de aanvragen, klik je gewoon op de knop Nieuwe aanvraag invoeren. Bij de tab Wij zijn zal er dan gevraagd worden onder welke behoefte deze aanvraag hoort. Je kan een bestaande aanvraag klonen. Op deze manier kopieer je een bestaande aanvraag en kan je de nodige wijzigingen aanbrengen. Je kan een aanvraag importeren. Selor of een organisatie die gebruik maakt van ons systeem kan een bepaalde aanvraag die al in het systeem zit, exporteren en naar jou versturen via mail. Jullie kunnen deze aanvraag op jullie beurt importeren en zo aanpassen aan de eigen organisatie en wensen. a. Wij zijn Een aantal van de gegevens in het eerste tabblad zullen ingevuld zijn op basis van je login. Het is belangrijk om de juistheid hiervan te controleren en aan te vullen waar er eventueel gegevens ontbreken. Als je merkt dat er foute gegevens staan, neem dan contact op met onze accountmanagers.

6 b. Wij zoeken Waarvoor wens je een beroep te doen op ons? Je kan kiezen uit rekrutering en selectie voor statutaire of contractuele betrekkingen of uit een bepaald attest of advies. Let op: een consultatie van de reserves of een job die je wil invullen via de interne markt, kan ook een statutaire betrekking zijn. Afhankelijk van de reden waarvoor je een aanvraag indient, vragen wij om bepaalde gegevens in te vullen. Die gegevens worden zichtbaar nadat je je keuze hebt gemaakt. Als een aanvraag ook gedaan zal worden in een andere taal, moet je dit aankruisen onder de taal van de job. Op deze manier kunnen wij hier intern rekening mee houden. Het nummer van de andere aanvraag kan je hier vermelden of later invullen als dit de eerste aanvraag van de twee is. Het is belangrijk om de jobdetails (indien van toepassing) correct en volledig in te vullen. Ze zullen namelijk de basis vormen voor de kerncompetenties binnen het aangeboden competentiewoordenboek. Als er speciale reglementen van toepassing zijn bij de aanvraag, moet je ze ook hier opladen. Zo kunnen wij onze aanpak en ons advies onmiddellijk afstemmen op je noden.

7 c. Profiel Er zijn waarschijnlijk verschillende soorten profielen die in aanmerking komen voor je vacature. Hier heb je de mogelijkheid om deze profielen allemaal op te geven. Een verschillende combinatie van werkervaring, diploma s en certificaten kunnen diverse profielen opleveren die de kans vergroten op het vinden van de juiste match met jouw vacature. Let op: per profiel kan je maar één werkervaring selecteren. Eenmaal je de verschillende profielen hebt opgegeven, kies je via welke kanalen je de job wil invullen: via een externe publicatie, de bestaande databases en/of reserves. Wij bieden je hier de mogelijkheid om een simulatie uit te voeren als je voor de database of reserves kiest. Zo krijg je een eerste zicht op het aantal kandidaten dat potentieel in aanmerking komt voor jouw job. Als je eigen kandidaten wil voordragen voor deze aanvraag, kan je de gegevens hier vermelden.

8 d. Wij verwachten Tijdens een rekruterings- en selectieprocedure is het belangrijk om te weten welke competenties van toepassing zijn. Als je gebruik maakt van het federale competentiewoordenboek, geven we op basis van de eerder ingevulde jobdetails (Wij zoeken tab) reeds het juiste competentieprofiel weer. Dit wil zeggen dat de regels van de FOD P&O gevolgd werden om dit profiel samen te stellen. Als je niet gebonden bent aan het competentiewoordenboek van de federale overheid, kan je deze optie steeds uitvinken en de gewenste competenties vrij ingeven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om ook technische competenties en pluspunten mee te geven. Hou er rekening mee dat alle opgegeven technische competenties gemeten moeten worden tijdens de selectieprocedure, dit is niet het geval voor de pluspunten. Let erop dat de omschrijving van de competenties of pluspunten concreet genoeg zijn zodat we weten wat we willen bevragen of meten.

9 e. Wij bieden Wat bieden jullie precies aan van job, werkomgeving, arbeidscondities, enzovoort? Zorg ervoor dat de omschrijvingen in dit onderdeel juist en aantrekkelijk verwoord zijn. Deze gegevens zullen namelijk gebruikt worden voor eventuele externe publicaties of uitnodigingen.

10 f. Selectieprocedure De selectieprocedure die wordt gebruikt om jouw aanvraag te behandelen, kan variëren. Ze kan bestaan uit een eenvoudige publicatie, één of meerdere proeven (al dan niet met een eigen case), een bijkomende proef, enzovoorts. Niet enkel de inhoud kan verschillen maar ook de aanpak: wij kunnen de procedure uitvoeren of je kan dit als klant zelf doen. Je kan alle of een aantal stappen in de selectieprocedure voor je eigen rekening nemen als je hiervoor de bijhorende certificeringmodule gevolgd hebt. Het is altijd mogelijk om gebruik te maken van eigen testen, cases,. Je kan die hier opladen en versturen met de aanvraag. Zo kunnen wij ze tijdig valideren. Per proef is er ruimte voorzien met een standaardtekst die je volledig kan aanpassen op basis van je eigen selectieprocedure. Deze tekst wordt automatisch meegenomen in de publicatie en uitnodigingen en moet daarom correct ingevuld worden. Als er kandidaten met een handicap ingeschreven zijn in je selectie, moet je ervoor zorgen dat er specifieke maatregelen worden genomen. Neem hiervoor contact op met het team diversiteit van Selor via selor.be.

11 4. Verzenden van je aanvraag Zodra je aanvraag volledig is ingevuld, is hij klaar om verstuurd te worden. Wanneer is hij volledig ingevuld? Wanneer je geen opmerkingen meer hebt die verbeterd moeten worden. Op dat moment verschijnt de knop verzenden. Als je de aanvraag verzendt, komt deze bij onze dispatch terecht om verder behandeld te worden. 5. Dispatching Een aantal medewerkers van Selor behoren tot het team dispatch. Wat houdt dit juist in? Als jij een aanvraag verstuurt, krijg je van hen een overzichtsmail van je aanvraag. Zij ontvangen alle aanvragen en wijzen deze toe aan diverse selectieteams. Een selectieteam kan bestaan uit meerdere mensen (selectieverantwoordelijken en selectieassistenten), zowel van bij Selor als bij de klant. Medewerkers van onze klanten die certificatiemodules op zak hebben, kunnen ook als verantwoordelijke aangeduid worden door onze dispatch om de aanvraag op zich te nemen.

12 6. Selectieverantwoordelijke In de lijst met alle aanvragen, kan een selectieverantwoordelijke (of -assistent) een overzicht krijgen van al de aanvragen die hem/haar werden toegewezen. Het is nu aan hen om de aanvraag te valideren. Een aanvraag kan onmiddellijk gevalideerd worden of teruggezonden worden naar de klant met een aantal opmerkingen. Deze opmerkingen worden per onderdeel toegevoegd door de selectieverantwoordelijke en vragen een correctie door de klant. Aangezien er verschillende linken bestaan tussen de aanvraag en onze andere systemen (bv. Pubweb, adm, ) is het belangrijk dat de aanvraag correct en kwalitatief wordt ingevuld. De inhoud van de vrij in te typen velden, wordt overgenomen in publicaties en uitnodigingen. Vandaar dat het belangrijk is deze goed na te lezen. Eenmaal je als selectieverantwoordelijke een aanvraag gevalideerd hebt, moet je ook gebruik maken van de verschillende systemen die de reserves, IM en contractuelen beheren om de selectieprocedure te vervolledigen. Alle informatie wordt automatisch overgenomen in deze systemen, dus een dubbele input moet niet gebeuren. Je moet als selectieverantwoordelijke wel een aantal validatie-acties doen zodat ofwel de publicatie kan gebeuren ofwel de uitnodigingen naar de kandidaten (gekozen door de klant) automatisch aangemaakt worden. Een aanvraag kan toegewezen worden aan één of meerdere mensen door de dispatch van Selor Een nieuwe aanvraag kan toegevoegd worden, je krijgt een nieuwe template door hierop te klikken Je kan een aanvraag klonen, dit wil zeggen dat je een bestaande aanvraag kopieert en zelf kunt wijzigen Je kan een aanvraag wijzigen of bewerken door hierop te klikken Een kalender komt tevoorschijn met de te selecteren data Een aanvraag kan geëxporteerd worden door Selor of door een organisatie die ons systeem gebruikt Je kan bepaalde zaken verwijderen via deze knop Je kan een aanvraag op pauze zetten, dit wil zeggen dat de aanvraag tijdelijk niet behandeld moet worden Je kan een aanvraag, die eerder op pauze gezet werd, terug activeren. Een aanvraag is toegewezen en moet nog gevalideerd worden. De selectieverantwoordelijke kan dit hiermee doen

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK

HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK HULP BIJ GEBRUIK CV-CHECK INHOUD INLOGGEN + OPZOEKEN SELECTIE... 2 OVERZICHT TABBLADEN + CRITERIA INGEVEN... 4 DETAIL RESULTATEN INSCHRIJVINGEN... 10 MIJN SELOR... 16 ONLINE SOLLICITEREN... 16 Handleiding

Nadere informatie

Aanvraag 4505 Administratief assistent Contact center

Aanvraag 4505 Administratief assistent Contact center Aanvraag 4505 Administratief assistent Contact center Wij zijn 1. Organisatie Ik werk bij deze organisatie Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen Deze aanvraag hoort tot de volgende behoefte Administratief

Nadere informatie

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving

HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving HANDLEIDING Leren in een digitale leeromgeving Hoofdstuk 1 Klaar voor de start Hoe kan ik leren? mijn.capabel.nl - blz 1 van 10 Capabel Onderwijs Groep, 2014 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 2 Inloggen

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83

Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN. Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Gert Piqueur gert@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.83 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inloggen Elke secretaris heeft de login gegevens ontvangen om zich aan te melden bij het ledenbeheer.

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

TimeManager Handleiding

TimeManager Handleiding TimeManager Handleiding DOT SYS 1997-2012 I TimeManual Inhoudstafel Deel I Gebruikershandleiding TimePlan 1 1 Configuratie... TimePlan 1 2 Verlofaanvraag... invoeren 4 Verlofaanvraag... ASP-Klant 5 Verlofaanvraag...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Onyx One

Gebruikershandleiding Onyx One Gebruikershandleiding Onyx One Contents 1. Registreren via uw persoonlijke registratielink... 3 Stap 1: Uw account registreren via uw persoonlijke registratielink... 3 Stap 2: Maak uw bedrijf aan... 4

Nadere informatie

jobs, overheid, screening, certificering, competenties, taaltesten Hoe laureaten met een handicap aanwerven? www.selor.be info@selor.

jobs, overheid, screening, certificering, competenties, taaltesten Hoe laureaten met een handicap aanwerven? www.selor.be info@selor. jobs, overheid, screening, certificering, competenties, taaltesten Hoe laureaten met een handicap Jaarlijks test Selor een 800-tal kandidaten met een handicap. De effectieve aanwervingen van personen met

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd. Handleiding: Aanmaken toernooi website Hantei I. Inleiding Zodra er toernooi informatie bekend is en afgestemd is met de trainer(s), moet deze info in de Agenda van de website van Hantei worden ingevoerd.

Nadere informatie

Handleiding. Invoeren werkbrief

Handleiding. Invoeren werkbrief Handleiding Invoeren werkbrief Een werkbrief invoeren in my.tentoo Deze handleiding helpt jou bij het invoeren van je werkbrief in my.tentoo. Stap voor stap wordt in dit document uitgelegd wat je moet

Nadere informatie

ONLINE CV- EN VACATUREPRESENTATIE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

ONLINE CV- EN VACATUREPRESENTATIE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology ONLINE CV- EN VACATUREPRESENTATIE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 17-2-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over Online CV- en vacaturepresentatie...

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

1. Registreren via uw persoonlijke registratielink

1. Registreren via uw persoonlijke registratielink 1. Registreren via uw persoonlijke registratielink Stap 1: Uw account registreren via uw persoonlijke registratielink Via UPMR krijgt u een email met een persoonlijke registratielink. Gelieve deze niet

Nadere informatie

AANMELDEN EN INLOGGEN...

AANMELDEN EN INLOGGEN... Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 AANMELDEN EN INLOGGEN... 4 2.1.1 De site... 4 2.1.2 Aanmelden en account aanmaken... 4 2.1.3 Persoonsgegevens invullen... 6 3 DE TESTEN... 7 Hogeschool Rotterdam, Studiesucces

Nadere informatie

Hoe werken met de WAP-online!

Hoe werken met de WAP-online! Hoe werken met de WAP-online! Startpagina: We surfen naar http://www.waponline.be. We krijgen het volgende scherm op onze computer: Hier kunnen enkel de directies op inloggen. Leerkrachten die nog niet

Nadere informatie

Procedure Redelijke Aanpassingen: aanpak + cijfers. Vincent Van Malderen, procesverantwoordelijke Diversiteit Selor

Procedure Redelijke Aanpassingen: aanpak + cijfers. Vincent Van Malderen, procesverantwoordelijke Diversiteit Selor Diversity@Selor Procedure Redelijke Aanpassingen: aanpak + cijfers Vincent Van Malderen, procesverantwoordelijke Diversiteit Selor REDELIJKE AANPASSINGEN 1. Procedure (online) 2. Cijfers PROCEDURE Selor

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Onyx One

Gebruikershandleiding Onyx One Gebruikershandleiding Onyx One Contents 1. Registreren via uw persoonlijke registratielink... 3 Stap 1: Uw account registreren via uw persoonlijke registratielink... 3 Stap 2: Maak uw bedrijf aan... 4

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2018 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Handleiding online gebruik van de Thomas International tools

Handleiding online gebruik van de Thomas International tools Handleiding online gebruik van de Thomas International tools Welkom op onze website. Hieronder vindt u een praktische handleiding die u zal helpen bij het gebruik van onze website. Met een eenvoudige muisklik

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw

1 Startpagina. Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be www.cabvlaanderen.be - www.tolkaanvraag.be 09/228.28.08-09/228.18.14-0473/92.33.11

Nadere informatie

1 HANDLEIDING INGAVE VACATURES OP VDAB-WEBSITE 13 JUNI 2015

1 HANDLEIDING INGAVE VACATURES OP VDAB-WEBSITE 13 JUNI 2015 Handleiding 1 HANDLEIDING INGAVE VACATURES OP VDAB-WEBSITE 13 JUNI 2015 1.1 AANMELDEN OP DE VDAB-WEBSITE Op de algemene VDAB-website (www.vdab.be) ziet u linksboven een luik voor Werkgevers. Wanneer u

Nadere informatie

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING

TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING TYP-TOP online HANDLEIDING VOOR DE LEERLING Inhoudstafel 1 Eerste gebruik... 2 1.1 Typ-Top online opstarten... 2 1.2 Een licentie activeren... 3 1.3 Je account aan een klasgroep koppelen... 4 2 Oefeningen

Nadere informatie

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22

B. Werkwijze 2 blz Inschrijven voor activiteiten blz. 22 1 HANDLEIDING 1. Registreren van klanten / aanmaak account voor het reserveren van sportinfrastructuur blz. 1 A. Werkwijze 1 Registreren: blz. 1 Geregistreerd: blz. 6 Mijn profiel aanpassen en vervolledigen

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C :

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C : FAQ Bijzonder gedeelte van de vergelijkende selectie voor overgang naar de graad van fiscaal deskundige (niveau B) en de hiermee overeenstemmende proef over de beroepsbekwaamheid 1. Wat is het onderscheid

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Greet Jansen 03/ Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN

Greet Jansen 03/ Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Greet Jansen greet@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Handleiding GEBRUIK LEDENBEHEER BADMINTON VLAANDEREN Inhoudsopgave Inloggen in het ledenbeheer... 3 Clubgegevens raadplegen en wijzigen... 3 De gegevens

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Releasenotes: 3.2.0.2.1

Releasenotes: 3.2.0.2.1 Releasenotes: 3.2.0.2.1 11 oktober 2013, Rotterdam Planning: Week 42, avond van 16 oktober Releasenotes: 3.2.0.2.1 Beste Connexys gebruiker, Als gebruiker van de Connexys Recruitment applicatie informeren

Nadere informatie

Releasenotes: Beheerrelease

Releasenotes: Beheerrelease Releasenotes: 3.2.0.1 Beheerrelease Planning: 25 september 2013 Week 39 (23 t/m 27 sept. 2013) Releasenotes: 3.2.0.1. Beste Connexys gebruiker, Als gebruiker van de Connexys Recruitment applicatie informeren

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie

Handleiding voor Sollicitanten. Hoe solliciteer ik online bij OCMW Gent? Handleiding sollicitanten.doc Pagina 1 van 1

Handleiding voor Sollicitanten. Hoe solliciteer ik online bij OCMW Gent? Handleiding sollicitanten.doc Pagina 1 van 1 Handleiding voor Sollicitanten Hoe solliciteer ik online bij OCMW Gent? Handleiding sollicitanten.doc Pagina 1 van 1 Inleiding In 2012 maakt het OCMW Gent de overstap naar online solliciteren. Het sollicitatieformulier

Nadere informatie

Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer. Voor hoofdgebruikers

Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer. Voor hoofdgebruikers Handleiding Applicatie- en gebruikersbeheer Voor hoofdgebruikers 01/03/2017 Inhoudstafel Applicatie- en gebruikersbeheer... 3 1. Dashboard... 3 2. Mijn Profiel... 4 3. Mijn bedrijf... 5 4. Mijn Gebruikers...

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR ONDERNEMINGEN GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be

Team Mirror. Handleiding - Jezelf online registreren. Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Team Mirror Handleiding - Jezelf online registreren Vertrouwelijk document uitgegeven door www.unicorngroup.be Handleiding Jezelf online registreren In deze handleiding leiden we je als facilitator door

Nadere informatie

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof

Handleiding Parkeerapplicatie Venetiëhof Handleiding parkeerapplicatie Pagina 1 van 5 INLEIDING INHOUD In de parkeerapplicatie van het Venetiëhof kun je jouw parkeerplek aanbieden voor het gebruik door andere bewoners of hun bezoek. Ook kun je

Nadere informatie

FAQ Bevorderingen naar niveau A1 3de reeks : Vergelijkende selectie- intern

FAQ Bevorderingen naar niveau A1 3de reeks : Vergelijkende selectie- intern FAQ Bevorderingen naar niveau A1 3de reeks : Vergelijkende selectie- intern 1) Deelnemingsvoorwaarden : wie mag deelnemen aan de derde reeks van de proeven? De kandidaten moeten uitdrukkelijk ten laatste

Nadere informatie

OpleidingsCV. Handleiding 03/2017

OpleidingsCV. Handleiding 03/2017 OpleidingsCV Handleiding 03/2017 VOLTA Kruispunt voor elektrotechniek Carrefour de l électrotechnique Inhoudstafel Tips & Tricks Symbolen/icoontjes die je in het CV geregeld zal tegenkomen Aanmelden Overzicht

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

HOE TE WERK GAAN VOOR DE AANGIFTE VAN EEN ONGEVAL?

HOE TE WERK GAAN VOOR DE AANGIFTE VAN EEN ONGEVAL? HOE TE WERK GAAN VOOR DE AANGIFTE VAN EEN ONGEVAL? INLOGGEN Om een ongeval aan te geven, of een aanifte te consulteren, log je aan bij het gap (https://gap.chiro.be). Daar klik je op het tabblad 'Verzekering'.

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be

handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be provinciaal sportcentrum De Boerekreek handleiding aanmelden op boerekreek.webshop.oost-vlaanderen.be Om gebruik te maken van de webshop dient u zich eenmalig te registreren. Als dit gebeurd is kan u zich

Nadere informatie

HANDLEIDING VDAB. Handleiding VDAB-website. Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen

HANDLEIDING VDAB. Handleiding VDAB-website. Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen Handleiding VDAB-website HANDLEIDING VDAB Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen www.agoweb.be INHOUD 1.1 Aanmelden op de VDAB-website 2 1.1.1

Nadere informatie

Hoe dien ik een online aanvraag in? (als werknemer)

Hoe dien ik een online aanvraag in? (als werknemer) Hoe dien ik een online aanvraag in? (als werknemer) Aanmelden Via mail ontving je een link om je aanvraag te vervolledigen. Klik op deze link. Het is heel belangrijk dat je deze aanvraag vervolledigt.

Nadere informatie

HANDLEIDING KAVO-TOOL

HANDLEIDING KAVO-TOOL Afdeling Jeugd Arenbergstraat 9 1000 Brussel Contactpersonen: Julie Bouttiau Anne De Ridder T 02 553 69 73 E-mail: kadervorming@cjsm.vlaanderen.be ///// HANDLEIDING KAVO-TOOL Handleiding voor verenigingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

1.6 Gebruikershandleiding TimePlan

1.6 Gebruikershandleiding TimePlan 24 TimePlan TIMEPLAN 24 1.6 Gebruikershandleiding TimePlan De installatie van de module Timeplan wordt door een medewerker van Dot Sys uitgevoerd. Hieronder ziet u hoe u de verlofplanning (TimePlan) kan

Nadere informatie

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL

In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL In vier stappen Aangetekende post versturen in Mijn PostNL Mijn PostNL is de online omgeving waar u snel en gemakkelijk uw post- en pakketzaken kunt regelen. Stappenkaart Aangetekende post Met deze stappenkaart

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize

Onze Leerkrachten. Geen Informat of iomniwize Onze Leerkrachten Onze Leerkrachten Geen Informat of iomniwize Hier kan je als beheerder de gegevens van alle leerkrachten zien. De lijst toont volgende informatie: De naam van de leerkracht Het e-mail

Nadere informatie

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje

Handleiding flexmedewerker. Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Handleiding flexmedewerker Goedkeuren van elektronisch werkurenbriefje Inleiding Je bent via ASA aan het werk bij één van onze opdrachtgevers. Daarbij hoort het wekelijks invullen van je werkurenbriefje.

Nadere informatie

FAQ s module online inschrijven

FAQ s module online inschrijven Ledenbeheer - ClubDESK FAQ s module online inschrijven Gent l 16 juli 2015 Hieronder kunnen jullie een antwoord vinden op de meest gestelde vragen die gesteld worden over de module online inschrijven.

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

HANDLEIDING VDAB. Handleiding VDAB-website. Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen

HANDLEIDING VDAB. Handleiding VDAB-website. Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen Handleiding VDAB-website HANDLEIDING VDAB Voer uw vacatureberichten correct in op de site van de VDAB en de nichesite Werken voor Vlaanderen www.agoweb.be INHOUD 1.1 Aanmelden op de VDAB-website 2 1.1.1

Nadere informatie

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins).

Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). Handleiding beheersmodule voor docenten (en voor schooladmins). SNS zelf: http://interactief.plantyn.com/sns Beheersmodule: http://interactief.plantyn.com/sns/adminacc Na het inloggen met een docentenaccount

Nadere informatie

Online registratietool. Handleiding voor beheerders van groepen

Online registratietool. Handleiding voor beheerders van groepen Online registratietool 2 Handleiding voor beheerders van groepen Inhoudstafel 3 FAQ: veelgestelde vragen p 4 Een nieuwe groep aanmaken en beheren p 10 Personen toevoegen aan uw groep p 21 Een subgroep

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

Copyright Starteenwinkel.nl. Beslist.nl

Copyright Starteenwinkel.nl. Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Beslist.nl Over Beslist.nl Op Beslist.nl kun je producten van online shops snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Op prijs, maar ook op kenmerken als betalingsopties, keurmerken

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm

Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Inhoudsopgave Een accout creëren... 2 Overzichtsscherm Hoofdfiche wijzigen... 3 Mensen Toevoegen.... 3 Een project toevoegen... 5 Deelnemers en begeleiders aan projecten verbinden... 6 Vanuit het verslag

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

Quick Start Handleiding

Quick Start Handleiding Quick Start Handleiding Doelgroep: Leveranciers ABN AMRO Bank N.V. Datum: juni 2013 Documentnaam: Quick Start Handleiding.doc Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Registratie... 4 3. Inloggen... 6 4. Account configuratie...

Nadere informatie

FAQ Bevorderingen naar niveau A1 3de reeks : Vergelijkende selectie- intern

FAQ Bevorderingen naar niveau A1 3de reeks : Vergelijkende selectie- intern FAQ Bevorderingen naar niveau A1 3de reeks : Vergelijkende selectie- intern 1) Deelnemingsvoorwaarden : wie mag deelnemen aan de derde reeks van de proeven? De kandidaten moeten uitdrukkelijk ten laatste

Nadere informatie

Projectforum als gebruiker. Op de homepage meldt de gebruiker zich aan met zijn persoonlijke login en paswoord.

Projectforum als gebruiker. Op de homepage meldt de gebruiker zich aan met zijn persoonlijke login en paswoord. Projectforum als gebruiker Op de homepage meldt de gebruiker zich aan met zijn persoonlijke login en paswoord. De Project Forum interface wordt opgestart. Indien u zelf projectbeheerder bent komt u bij

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

BMW Handleiding Mobility Card Navision

BMW Handleiding Mobility Card Navision 1 BMW Handleiding Mobility Card Navision Mei 2007 Navision Mobility Card 2 1. Start applicatie Er zijn in Navision twee mogelijkheden om de Mobility Card applicatie te starten: 1.1. Via geboekte facturen

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud: Een project maken Een project beheren en bewerken De project-/assessmentresultaten bekijken

Snelstartgids. Inhoud: Een project maken Een project beheren en bewerken De project-/assessmentresultaten bekijken Snelstartgids Inhoud: Een project maken Een project beheren en bewerken De project-/assessmentresultaten bekijken Dit document is bedoeld om u te helpen assessments snel te beheren in het CEB TalentCentral

Nadere informatie

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE

Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats.nl via VWE Inhoud 1. Auto-onderdelen adverteren op Marktplaats 4 1.1 Inloggen op het VWE-dienstenplatform 4 1.2 Adverteer direct na de ORAD-melding, op basis van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer

Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Gebruikershandleiding Mijn Onderwijs 2.0 en gebruikersbeheer Dit document is een handleiding voor alle gebruikers van de portaalsite Mijn Onderwijs versie 2.0 en bevat informatie over voorwaarden en benodigdheden,

Nadere informatie

De stappenclash tussen bedrijven! Handleiding voor bedrijven

De stappenclash tussen bedrijven! Handleiding voor bedrijven De 10.000- stappenclash tussen bedrijven! Handleiding voor bedrijven 2 Inhoudstafel - Beheerder worden van de groep van uw bedrijf - Subgroepen aanmaken binnen uw bedrijfsgroep - Subgroepen beheren - Personen

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEXI-SMS

HANDLEIDING FLEXI-SMS 1 HANDLEIDING FLEXI-SMS Index: 1. Algemeen... p 2 2. Activatie FLEXI-SMS... p 3 3. Hoe verstuur ik SMS en?... p 4 4. SMS en versturen aan een groep klanten (batch SMS)... p 6 5. Versturen van een SMS vanuit

Nadere informatie

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0

HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 HANDLEIDING FILE2 SHARER EPRO 5.0 2 FILE2SHARE Verkenner handleiding versie 5.0 FILE2SHARE Repro 6.1 Plaatsen van documenten in de FILE2SHARE Repro map Voordat u een printopdracht kunt plaatsen moet u

Nadere informatie

1 Instellingen voor Clieop-bestanden

1 Instellingen voor Clieop-bestanden U kunt vanuit Reeleezee betalingsopdrachten aanmaken en deze in de vorm van een ClieOp - bestand exporteren. ClieOp (CliëntOpdrachten) is de naam van het elektronische bestand dat zakelijke cliënten gebruiken

Nadere informatie