Whitepaper. De KEMBIT Cloud Ladder Walter Robijns, Principal Consultant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Whitepaper. De KEMBIT Cloud Ladder Walter Robijns, Principal Consultant"

Transcriptie

1 Whitepaper De KEMBIT Cloud Ladder Walter Robijns, Principal Consultant

2 Kan ik al volledig werken in de Cloud? Moet ik nog wel investeren in een nieuwe werkplek of serveromgeving of is dit het moment voor een Cloud oplossing? Hoe moet ik mijn IT strategie aanpassen zodat ik klaar ben voor de toekomst? Inhoudsopgave Inleiding De Cloud Ladder De evolutie van IT De klassieke IT omgeving De Virtuele Desktop Web Applicaties Cloud Applicaties Applicatievoorbeelden in de Cloud Ladder De samenhang van de verschillende omgevingen Applicatie positionering op de Cloud Ladder Consumerization of IT duwt ons richting de Cloud Meer Cloud is minder apparaat-afhankelijkheid IT strategie afstemmen op functioneel IT gebruik File servers gaan verdwijnen Applicatiepositionering Apparaten Matrix Vervolgstappen... 11

3 Inleiding Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky. - Rabindranath Tagore, Stray Birds Net als in de quote hierboven was de IT variant van de Cloud eerst iets negatiefs, zelfs iets bedreigends. Nu zien IT managers en IT beslissers wel degelijk de potentiële positieve waarde van de Cloud. Toch blijven er een aantal vragen rondzingen: In hoeverre is mijn IT omgeving geschikt voor de Cloud? Wanneer moet ik naar de Cloud, en wanneer juist niet? Moet ik nog wel investeren in technologie in mijn eigen serverruimte? Dat waren ook de vragen van een CIO, toen ik voor zijn IT omgeving een nieuw werkplek ontwerp aan het maken was. Kunnen we niet beter lokale werkplekken gebruiken met Cloud applicaties en de huidige virtuele (Citrix) werkplek verlaten? Hoewel ik meteen geneigd was hier een hoop technisch gebrabbel op los te laten, kwam ik al snel tot de conclusie dat dit waarschijnlijk niet het gewenste effect zou hebben. Met dit in het achterhoofd construeerde ik een model dat visualiseerde welke applicaties de omgeving bevatte, en welke typen medewerkers die applicaties daadwerkelijk gebruikten. De gebruikers en de applicaties waren de vaste componenten in de vergelijking; de manier waarop de applicaties beschikbaar werden gesteld was dus de variabele factor. Door simpelweg de probleemstelling visueel te maken, werd de conclusie duidelijk: de virtuele werkplek was nog steeds de beste oplossing voor deze omgeving. Tegelijkertijd gaf dit model een visie op hoe de IT in deze organisatie moest veranderen om meer richting de Cloud te kunnen gaan, hetgeen ook de wens was van de CIO. Het model bleek in gebruik toepasbaar te zijn op bijna alle IT omgevingen omdat het in feite alle mogelijke componenten van IT bevat, en helder is in de eenvoud. Dit model is doorontwikkeld tot de Cloud Ladder, waarmee u kunt zien wat de eigenschappen zijn van uw applicaties en hoe deze eigenschappen gevolgen hebben voor de benadering ervan.

4 1. De Cloud Ladder Deze afbeelding van de Cloud Ladder laat zien hoe de informatietechnologie zich ontwikkelt en waar de applicaties zich kunnen bevinden. De Cloud Ladder geeft de evolutionaire stappen weer van IT omgevingen en beschrijft de staat van de technologie waarin zich applicaties kunnen bevinden. Afhankelijk van de plaatsing in de ladder zijn er technische beperkingen die bepalen door wie of wat een applicatie benaderd kan worden. Een voorbeeld: een applicatie als AutoCAD zal altijd worden geplaatst in de Klassieke IT omgeving. AutoCAD kan alleen op de klassieke manier worden benaderd via een dikke PCF en een opslag medium in de buurt. AutoCAD werkt niet via Internet protocollen. Zo is het bijvoorbeeld (nog) niet mogelijk om AutoCAD volledig via een browser en het Internet op een ipad te laten werken. Deze eigenschappen (of beter: het ontbreken daarvan) maken AutoCAD bij uitstek een klassieke applicatie. Maar wat is dan een Cloud applicatie? Om zeker te zijn dat we daarbij hetzelfde beeld hebben, beginnen we met de definitie: In de meest pure vorm levert Cloud applicatie een volledige service aan de eindgebruiker via het Internet waarvan alle benodigde IT componenten bij de Cloud-provider staan. Het enige wat je dus nodig hebt om Cloud applicaties te draaien is een Internet Browser. Nu zijn er allerlei variaties op de Cloud, zoals Private Cloud en Public Cloud, met allemaal verschillende eigenschappen, maar dat is voer voor een ander whitepaper. Laten we eerst bekijken hoe de Cloud Ladder is opgebouwd.

5 2. De evolutie van IT Globale kennis van de evolutie van IT is belangrijk omdat we nog steeds te maken hebben met erfenissen uit het verleden die zich niet laten negeren. Zo heeft ieder bedrijf wel een applicatie die al vijftien jaar of langer draait en vaak het hart van de organisatie blijkt te zijn. Juist die applicatie blijkt bij iedere technologische vernieuwing telkens dé uitdaging te vormen. We kunnen het verleden daarom niet negeren en moeten dit meenemen in onze IT strategie De klassieke IT omgeving De start van de pc netwerken evolutie werd gekenmerkt door de beveiliging van de interne IT omgeving. We zetten er een dikke muur om heen en daarmee is de omgeving, net zoals in de middeleeuwen, veilig tegen bedreigingen van buitenaf. Net als bij een kasteel was die beveiliging gericht op de grenzen met de boze buitenwereld en het op afstand houden van de vijand met ophaalbruggen, grachten en schuttersplaatsen. De onderdanen woonden binnen de muren van het IT kasteel en waren hiermee veilig: Pc s Servers Data Intellectual Property (IP) Applicaties die alleen op de klassieke manier gebruikt kunnen worden, zijn als zodanig herkenbaar wanneer ze aan één of meer van de onderstaande kenmerken voldoen: Geen gebruik van web protocollen voor verbindingen naar de clients ( Sterke afhankelijkheid van lokale client opslag of hardware Hoog gebruik van bandbreedte tussen client en backend 2.2. De Virtuele Desktop De Virtuele Desktop (Citrix, RDS en VDI) was, en is nog steeds, de extensie van de Klassieke IT omgeving. Applicaties die gemaakt waren om binnen de muren veilig te draaien op klassieke pc s, moesten ineens aan gebruikers buiten de kasteelmuren beschikbaar worden gesteld. We draaien dus de applicaties op Virtuele Desktops binnen de kasteelmuren en sturen de scherm-output naar de gebruikers in het veld. Aan de essentie van de omgeving is hiermee nog steeds niets veranderd: alle IT middelen staan immers nog steeds binnen de veilige muren van het kasteel.

6 2.3. Web Applicaties Ook Web Applicaties zijn een extensie van de Klassieke IT. Het is een web-enabled schil van software die weer binnen de muren staat. Soms is het zelfs een web-variant van iets dat al op pc s beschikbaar is, zoals Outlook Web Access of SAP Web-Gui. In alle gevallen staan de gegevens nog altijd op database servers binnen de kasteelmuren. Het grootste voordeel van Web Applicaties is dat er geen aparte client installatie voor nodig is. Een web browser is voldoende Cloud Applicaties Cloud Applicaties zijn de game changers in de rij van IT omgevingen. Voor het eerst is het eigen kasteel volledig verlaten en staat de applicatie en ook ALLE data buiten de eigen beheerde kasteelmuren, als een soort kasteel in de Cloud. Cloud Applicaties draaien op een platform dat gedeeld wordt met meerdere klanten, waardoor er minder ruimte is voor klant-specifieke aanpassingen. Het grote voordeel is echter dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt en zelf geen voorinvesteringen hoeft te doen. Dit heeft een financiële verschuiving in de budgetten tot gevolg: van Capex naar Opex Applicatievoorbeelden in de Cloud Ladder Het is van belang te kunnen herkennen welke applicaties nu Klassiek, Web of Cloud zijn. De onderstaande tabel geeft de voorbeeld- applicaties en hun positie op de Cloud Ladder weer. Cloud Ladder Cloudapplicaties Webapplicaties Virtual Desktop Klassieke Applicaties Applicatievoorbeelden - Salesforce - Exact online - Google Apps - Outlook Web Acces (OWA) (met lokale backend) - SAP Web-HUI (met lokale backend) - AutoCAD - Active Directory - Microsoft Office 2013 (lokale installatie) - Acrobat Reader - SAP GUI - NERO DVD-Burner De Active Directory is onder andere klassiek omdat het koppelen aan een AD domain van een werkstation nog steeds niet via Internet protocollen mogelijk is, zelfs niet via ADFS.

7 3. De samenhang van de verschillende omgevingen Iedere business applicatie in de wereld is te positioneren op één van de treden van de Cloud Ladder. De unieke eigenschappen van elke trede (IT omgeving) op de Cloud Ladder bepalen naar welke apparaten de applicaties op die trede kunnen worden ontsloten. De relaties met apparaten en eindgebruikers geven een beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de IT omgeving Applicatie positionering op de Cloud Ladder Op welke trede van de Cloud Ladder een applicatie staat, bepaalt dus hoe een applicatie benaderd kan worden. De manier van benaderen bepaalt op zijn beurt weer met welke apparaten (hardware) dit mogelijk is Consumerization of IT duwt ons richting de Cloud Consumerization of IT betekent in feite dat eindgebruikers steeds vaker verwachten dat de IT mogelijkheden op het werk dezelfde zijn als thuis. Het beste voorbeeld hiervan zijn tablets. Al jaren weigeren IT managers iedere aanvraag voor een bijzondere laptop, door te stellen dat we hier één standaard hebben en dat iedereen zich aan de standaard heeft te houden. Tablets bleken qua uitstraling te innovatief om deze als IT Manager zelf niet te gaan gebruiken. Alleen hebben tablets niet dezelfde mogelijkheden als de klassieke pc s. En daaraan danken we de gevleugelde uitspraak: Zorg maar dat ik dit ook kan op mijn tablet.

8 De Cloud is bij uitstek een Internet Web omgeving. Zet je iets in de Cloud, dan kunnen tablets er ook bij. Theoretisch kun je ook via de Virtuele Desktop applicaties ontsluiten, maar dit stuit weer op een bedieningsprobleem: hoe bedien je de kleine knopjes in de menubalk met je relatief dikke vingers? Dit resulteert in de stelling dat tablets alleen gedeelde resources uit een Web/Cloud omgeving kunnen halen: óf met een APP óf met een browser. Maar hoe bepaalt dit mijn IT strategie? 3.3. Meer Cloud is minder apparaat-afhankelijkheid Hoe meer resources er in de Cloud draaien, des te meer apparaten hier gebruik van kunnen maken. De Cloud maakt immers gebruik van het breedste platform: het Internet. Wil je meer tablets gaan gebruiken? Dan zal je meer applicaties en resources richting het Web of de Cloud moeten brengen. Elk apparaat dat nu op de markt wordt gebracht kan minimaal Web Applicaties gebruiken. Deze stappen worden nog verder ondersteund door ontwikkelingen als HTML5 ( HTML5 zorgt ervoor dat nog meer applicatiemogelijkheden worden verplaatst naar de browser waardoor in de nabije toekomst de pc steeds verder wordt verdrongen door de browser en bijvoorbeeld werken via je Playstation 5 mogelijk wordt. Hoe meer Cloud applicaties, des te minder het belang van het apparaat waarmee je gegevens kunt benaderen.

9 4. IT strategie afstemmen op functioneel IT gebruik Het zijn de eindgebruikers die het geld verdienen voor het bedrijf. IT is niet meer dan gereedschap om die gebruikers te ondersteunen in hun taak. Om hier als IT organisatie goed op in te haken, moet onderzocht worden welke IT behoeften er zijn op functioneel niveau, zoals: Al mijn bestanden kunnen benaderen Mogelijkheid om multimedia af te spelen Kunnen vergaderen met collega s op afstand Thuis kunnen werken op mijn eigen hardware De belangrijkste bedrijfsapplicatie kunnen gebruiken Zoek de juiste applicaties bij deze functionele behoeften die in lijn zijn met de IT strategie. Iedereen is gewend om producten te kiezen die ze kennen, terwijl een alternatief in sommige gevallen in dezelfde functionele behoeften kan voorzien, maar juist wel via het Web benaderd kan worden. Bij het benaderen van bestanden denkt iedereen aan File Servers, maar Web-alternatieven zoals SharePoint, Dropbox of OneDrive voldoen ook aan deze functionele behoefte. Natuurlijk is techniek maar één onderdeel van de vergelijking; de gebruikersacceptatie is een ander belangrijk deel hierin: kunnen uw gebruikers wel met deze Web-varianten overweg? De daadwerkelijke afwegingen tussen kosten, flexibiliteit en gebruikersacceptatie zijn bedrijfsspecifiek en kunnen alleen gemaakt worden door de organisatie zelf. Met deze informatie in gedachten kunt u nu voor uw bedrijf de combinatie van Klassieke IT, Web en Cloud Applicaties maken die voor u het beste werkt op dit moment. Houd wel in gedachten welke kant uw bedrijf op gaat als u applicaties gaat vervangen, en of dit in lijn is met uw visie File servers gaan verdwijnen De gevraagde flexibiliteit van databenadering drukt data al snel richting een Cloud oplossing: Datadeling met klanten Benadering vanuit alle apparaten Benadering vanuit alle mogelijke fysieke locaties via Internet Als er ergens een duidelijke push richting de Cloud is, dan geldt deze zeker voor de klassieke file server. De consumerization van IT zorgt ervoor dat data verplaatst wordt richting een Internet platform om data te ontsluiten hoe en waar men wil. In eerste instantie zullen dit vooral Web-omgevingen zijn of Private Cloud oplossingen, omdat we de data nog niet los durven te laten. Toch winnen de Public-based Cloud services stevig aan terrein.

10 4.2. Applicatiepositionering De functionele wensen van de gebruikers moeten bekeken worden om te kunnen bepalen waar applicaties kunnen draaien. Zijn alle applicaties wel geschikt voor de Cloud? Waarschijnlijk niet. Maar wat is dan wel de beste oplossing voor die applicaties en hoe worden die applicaties dan benaderd? Niet alle applicaties zullen geschikt zijn voor de Cloud maar kunnen wel gepositioneerd worden op het Cloud Ladder model. Zoals eerder uitgelegd, bepaalt de positionering op de Cloud Ladder welke typen werkplekken deze kunnen benaderen. De volgende stap is dan om de vertaling te maken naar de verschillende werkplek typen Apparaten Matrix De apparaten Matrix helpt inzichtelijk te maken welke applicaties op welke apparaten kunnen draaien. Als alle applicaties op de Cloud Ladder zijn gepositioneerd, kun je aan de hand van deze matrix zien welke apparaten minimaal nodig zijn, per gebruikers-profiel. In het eerder genoemde voorbeeld van AutoCAD val je al snel weer terug op een pc of Laptop, maar wil je alleen online data benaderen dan is een tablet al een valide keuze. De smartphone heeft theoretisch dezelfde mogelijkheden als een tablet, aangezien ze beide dezelfde software draaien. Het formaat van de smartphone legt in dit geval beperkingen op. Het is gewoon minder handig om hele documenten te gaan schrijven op een smartphone, terwijl iets even doorlezen best te doen is. Om deze reden zijn in de matrix een aantal opties vager gemaakt om aan te geven dat het wel mogelijk is, alleen minder praktisch.

11 4.4. Vervolgstappen Dit whitepaper heeft beschreven wat de Cloud Ladder is en wat daarmee inzichtelijk kan worden gemaakt. Tevens is de positionering van de verschillende componenten ten opzichte van elkaar uitgelegd: Eindgebruikers Applicaties Apparaten Dit geeft organisaties handvaten om op hoofdlijnen de eigen optimale IT omgeving te ontwerpen. Er zijn echter ook externe invloeden die nog niet beschreven staan in dit whitepaper, maar wel bijvoorbeeld een Cloud oplossing zouden kunnen uitsluiten als mogelijkheid. Hierbij kunt u denken aan: Databeveiliging Apparaat beveiliging of controle Wetgeving van data opslag Patriot Act ITAR (international traffic in arms regulations) Bandbreedte beperkingen Een eventuele uitsluiting van Cloud voor verschillende applicaties maakt het model niet minder waardevol aangezien de IT omgeving van de nabije toekomst naar alle waarschijnlijkheid toch niet een volledige Cloud oplossing is, maar een symbiose van alle types IT omgevingen. Het is de kunst om deze symbiose een goede plaats te geven in UW omgeving. De Cloud Ladder kan u hierbij helpen.

12 KEMBIT B.V. Kasteel Wijnandsrade Opfergeltstraat BW Wijnandsrade High Tech Campus Eindhoven High Tech Campus AE Eindhoven +31 (0) contactus@kembit.nl kembit.nl

KEMBIT Cloud Ladder Klassieke IT of "de Cloud"?

KEMBIT Cloud Ladder Klassieke IT of de Cloud? Walter Robijns Microsoft Certified Architect KEMBIT Cloud Ladder Klassieke IT of "de Cloud"? Kan ik al volledig werken in de Cloud? Moet ik nog wel investeren in een nieuwe werkplek of serveromgeving

Nadere informatie

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud

Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services. Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Van Small Business Server naar Cloud Small Business Services Uw vertrouwde Small Business Server in de cloud Oud scenario - Small Business Server 2011 Waarom afscheid nemen? Alweer 6(!) jaar oud Kans op

Nadere informatie

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365

CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 CREËER UW EIGEN ONLINE WERKPLEK MET WORKSPACE 365 Workspace 365 Creëer uw eigen online werkplek Tegenwoordig werken veel medewerkers via verschillende devices. Hierdoor is er steeds meer behoefte aan een

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK.

Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Gerust aan het werk MET ALLE INFORMATIE OVER ONZE CLOUD WERKPLEK. Cloud werkplek Wat is het? De cloudwerkplek van Hupra is een Windows 8.1. desktop die altijd en overal via het internet toegankelijk is.

Nadere informatie

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt!

ALLES WAT U MOET WETEN OVER. HUPRA s CLOUDWERKPLEK. Werken waar en wanneer u maar wilt! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HUPRA s CLOUDWERKPLEK Werken waar en wanneer u maar wilt! U WILT... Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook; Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven; Bij

Nadere informatie

Office 365 Backup. Whitepaper Karsten Herben, Oktober KEMBIT Services

Office 365 Backup. Whitepaper Karsten Herben, Oktober KEMBIT Services Office 365 Backup Whitepaper Karsten Herben, Oktober 2017 KEMBIT Services +31 (0)88 5700 500 contactus@kembit.nl www.kembit.nl Kantoor Wijnandsrade Opfergeltstraat 2, 6363 BW Wijnandsrade Kantoor Eindhoven

Nadere informatie

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer

DE PRIVATE CLOUD. Johan Bos & Erik de Meijer DE PRIVATE CLOUD Johan Bos & Erik de Meijer Agenda Wat is Cloud? Waarom Private Cloud? Wanneer Private Cloud? Een stappenplan Vragen Quiz Ga naar www.kahoot.it of download de app Gefeliciteerd! 2017 EXACT

Nadere informatie

SIMPLYSO MAKES USERS LOVE OFFICE 365

SIMPLYSO MAKES USERS LOVE OFFICE 365 SIMPLYSO MAKES USERS LOVE OFFICE 365 SimplySo Makes users love Office 365 Met behulp van SimplySo zorgt u ervoor dat uw klanten optimaal gebruikmaken van de intelligente functionaliteiten van Office 365,

Nadere informatie

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze?

Werkplek anno 2013. De werkplek; maak jij de juiste keuze? Werkplek anno 2013 Welkom Agenda Bas van Dijk & Peter Klix (EIC) Pauze HP Converged infrastructuur Johan Benning Presales consultant HP Diner Wie is wie Bas van Dijk Infrastructuurarchitect Specialisatie

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

Portals, the walkthrough

Portals, the walkthrough Portals, the walkthrough Whitepaper KEMBIT Auteur Walter Robijns Datum 23-03-18 +31 (0)88 5700 500 contactus@kembit.nl www.kembit.nl Kantoor Wijnandsrade Opfergeltstraat 2, 6363 BW Wijnandsrade Kantoor

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014

Cloud werkplek anno 2014. Cloud werkplek anno 2014 Introductie Peter Klix Infrastructuurarchitect Specialisatie networking en desktop concepts Peter.klix@eic.nl Cloud desktop Introductie Desktop concepten door de jaren Infrastructuur Cloud concepten Focus

Nadere informatie

Werken waar en wanneer u maar wilt!

Werken waar en wanneer u maar wilt! Werken waar en wanneer u maar wilt! Als ondernemer wilt u: Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven Bij alle gegevens kunnen als u bij de klant

Nadere informatie

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde

PRIVATE CLOUD. Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde Ervaar het gemak van de private cloud: minder gedoe, meer waarde IN HET KORT In de private cloud draaien uw Exact-oplossingen zoals u gewend bent, maar dan met optimale flexibiliteit, maximale prestaties

Nadere informatie

Enabling Enterprise Mobility. Chantal Smelik csmelik@microsoft.com

Enabling Enterprise Mobility. Chantal Smelik csmelik@microsoft.com Enabling Enterprise Mobility Chantal Smelik csmelik@microsoft.com Nieuwe werkplek & digitaal toetsen Hanzehogeschool Groningen Agenda 1. Introductie Chantal Smelik Microsoft Maaike van Mourik project

Nadere informatie

Office 365 versus Online Werkplek

Office 365 versus Online Werkplek Office 365 versus Online Werkplek Datum: 4 juni 2017 Versie: 1.0 2017 Kology Kology Huis ter Heideweg 58 3705 LZ Zeist T. +31 30 890 48 50 E. info@kology.nl W. www.kology.nl Inhoudsopgave 1 Wat is Microsoft

Nadere informatie

THE SKY S THE LIMIT. De cloud wat is het, en waarom is het de toekomst.

THE SKY S THE LIMIT. De cloud wat is het, en waarom is het de toekomst. THE SKY S THE LIMIT De cloud wat is het, en waarom is het de toekomst. www.exactsoftware.nl THE SKY S THE LIMIT 03 INTRODUCTIE Maximale eenvoud bereiken, het is een constante uitdaging. Deze eenvoud helpt

Nadere informatie

Creëer de ideale werkplek voor iedere klant

Creëer de ideale werkplek voor iedere klant Creëer de ideale werkplek voor iedere klant Office 365 is nog maar het begin. Uiteindelijk wil uw klant een volledige werkplek in de cloud. Samen maken we dat mogelijk. Het belang van totaaloplossingen

Nadere informatie

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online De vertrouwde en complete Windows desktop van uw klant volledig online. Dat is Desktop Online van Citrix. De werkplekken worden door

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

Ons bedrijf in 1,5 minuut. Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken

Ons bedrijf in 1,5 minuut. Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken Dienstbeschrijving Diensten Lancom Ons bedrijf in 1,5 minuut Bekijk ons bedrijf en onze unieke aanpak in een 1,5 minuut durende animatie door links op de afbeelding te klikken Welke Cloud? Typen Cloud

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper

Naar de cloud: drie praktische scenario s. Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op. whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Zet een applicatiegerichte cloudinfrastructuur op whitepaper Naar de cloud: drie praktische scenario s Veel bedrijven maken of overwegen een transitie naar de

Nadere informatie

CROSS SELL PROGRAMMA

CROSS SELL PROGRAMMA CROSS SELL PROGRAMMA Het belang van totaaloplossingen Door de sterke groei van aanbieders van Office 365 is het belangrijk dat u zich als ITpartner onderscheidt ten opzichte van uw concurrenten. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Cloud Computing. Bart van Dijk

Cloud Computing. Bart van Dijk Cloud Computing Bart van Dijk (b.van.dijk@hccnet.nl) Cloud Computing Wat is Cloud Computing, en waarom Geschiedenis Cloud Computing Techologie Service modellen Voor en nadelen Cloud Computing voor consumenten

Nadere informatie

De Outlook en SharePoint integratie

De Outlook en SharePoint integratie Direct vanuit Outlook e-mailberichten en/of bijlagen opslaan in SharePoint ( drag and drop ). GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. Alle document management functionaliteiten beschikbaar

Nadere informatie

SHARPEN. Empower people to get work done. Make it SimplySo

SHARPEN. Empower people to get work done. Make it SimplySo SHARPEN Empower people to get work done Make it SimplySo Simply So: get work done Aanname: SharePoint online (Office 365) is te complex in gebruik voor MKB bedrijven, zelfs als alleen de basis functionaliteiten

Nadere informatie

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden

Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden Ontsluiten iprova via Internet Voorbeeld methoden 12-12-2016 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Algemene aandachtspunten... 4 3 Voorbeeld methoden... 6 3.1 Ontsluiten via een (bestaande) telewerken oplossing

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

CROSS SELL PROGRAMMA

CROSS SELL PROGRAMMA CROSS SELL PROGRAMMA Het belang van totaaloplossingen Door de sterke groei van aanbieders van Office 365 is het belangrijk dat u zich als ITpartner onderscheidt ten opzichte van uw concurrenten. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Creëer de ideale werkplek voor iedere klant

Creëer de ideale werkplek voor iedere klant Creëer de ideale werkplek voor iedere klant Office 365 is nog maar het begin. Uiteindelijk wil uw klant een volledige werkplek in de cloud. Samen maken we dat mogelijk. Het belang van totaaloplossingen

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

Complete browser-based werkplek

Complete browser-based werkplek Complete browser-based werkplek Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Simpel

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail

Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen. 4. Controle en beveiliging. 2. Vereenvoudig DMS & mail Demonstreer hoe je het werk van de medewerkers bij jouw klant kunt vereenvoudigen 1. Jouw eigen werkplek 2. Vereenvoudig DMS & mail 3. Alle applicaties bij elkaar 4. Controle en beveiliging Richt de werkplek

Nadere informatie

SHAREPOINT ONLINE (SAMEN-)WERKEN IN DE WOLKEN. http://www.ie-net.be - Workshop SharePoint 1

SHAREPOINT ONLINE (SAMEN-)WERKEN IN DE WOLKEN. http://www.ie-net.be - Workshop SharePoint 1 SHAREPOINT ONLINE (SAMEN-)WERKEN IN DE WOLKEN 1 WIE ZIJN WIJ? 2 WIE BENT U? Professional Op zoek naar productiviteit Samenwerken met Collega s Externe partijen Onderaannemers 3 WAT IS ONS PLAN? 1. Wat

Nadere informatie

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017

VDI WORKSPACE. 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek. PTC Userdag 2017 VDI WORKSPACE 3D CAD virtualisatie & Next Gen. Grafische werkplek PTC Userdag 2017 CSN Groep & Portfolio Cloud Ecosysteem VDI Workspace Business drivers VDI GPU Powered VDI Voordelen Referenties Onze aanpak

Nadere informatie

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers

Altijd en overal in de cloud. Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Altijd en overal in de cloud Al uw data en applicaties vanaf elk device bereikbaar voor uw medewerkers Zorgeloos in de cloud De wereld verandert voortdurend en ook ons werkmodel bevindt zich in een fase

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting Let op Dit document bevat de systeemeisen voor versie 5.0 van de iprova Suite. Door nieuwe ontwikkelingen kunnen de systeemeisen voor iprova wijzigen. Controleer

Nadere informatie

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen Nieuwste versie van Office-desktoptoepassingen Licenties per gebruiker voor 5 computers incl Mac en mobiel Office-toepassingen naar een pc streamen

Nadere informatie

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant

BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD. Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE THE JOURNEY TO THE CLOUD Ron Vermeulen Enterprise Consultant BRAIN FORCE Europe Europese Professional Services Provider Consultancy, Projects & Solutions, Staffing Belangrijkste Partnerships

Nadere informatie

Dennis Reumer 9 Oktober

Dennis Reumer 9 Oktober Dennis Reumer 9 Oktober 2013 @reumerd dennis.reumer@arche-it.com Dennis Reumer CEO/Eigenaar Arché IT bv >10 jaar ervaring met mobiele technologie en oplossingen voor smart-phone en tablets >25 jaar ervaring

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Whitepaper. Office365 PowerApps Roel Adams, Senior Developer

Whitepaper. Office365 PowerApps Roel Adams, Senior Developer Whitepaper Office365 PowerApps Roel Adams, Senior Developer Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen binnen de Office365 suite van Microsoft is PowerApps. Sinds de Public Preview in april 2016 gestart

Nadere informatie

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik.

Hosted Exchange. Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. Hosted Exchange Uw kantoor en gegevens altijd binnen handbereik. HOSTED EXCHANGE Hosted Exchange is een zakelijke oplossing waarmee u altijd beschikking heeft over uw e-mail, agenda en contactpersonen.

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

De techniek achter het nieuwe Adviesbox. Installatie, beheer en gebruik eenvoudig gemaakt met behulp van moderne applicatietechnologie

De techniek achter het nieuwe Adviesbox. Installatie, beheer en gebruik eenvoudig gemaakt met behulp van moderne applicatietechnologie Installatie, beheer en gebruik eenvoudig gemaakt met behulp van moderne applicatietechnologie Inleiding is de afgelopen jaren steeds functioneel vernieuwd om aansluiting te houden met de dynamische financiële

Nadere informatie

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum]

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum] Private Cloud : Intelligent Hosting [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze whitepaper beschrijft

Nadere informatie

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010

SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 SaaS en cloud computing: in de mist of in de wolken? Karin Zwiggelaar, partner 20 september 2010 We staan aan de vooravond van de volgende Internetrevolutie De klassieke werkwijze van organisaties zal

Nadere informatie

PUBLIEKE, PRIVATE OF HYBRIDE CLOUD?

PUBLIEKE, PRIVATE OF HYBRIDE CLOUD? North Trade Building Noorderlaan 133/8 B-2030 Antwerpen T +32 (0) 3 275 01 60 F +32 (0) 3 275 01 69 www.nucleus.be PUBLIEKE, PRIVATE OF HYBRIDE CLOUD? HOE MAAK IK DE KEUZE? NUCLEUS Hosting Solution Builder

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

Acronis lanceert Backup 12

Acronis lanceert Backup 12 ---persbericht--- Acronis lanceert Backup 12 Wereldwijd gegevensherstel in hooguit 15 seconden Zoetermeer, 25 juli 2016 Acronis, wereldleider op het gebied van hybrideclouddatabeveiligingsoplossingen,

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

Single sign on kan dé oplossing zijn

Single sign on kan dé oplossing zijn Whitepaper Single sign on kan dé oplossing zijn door Martijn Bellaard Martijn Bellaard is lead architect bij TriOpSys en expert op het gebied van security. De doorsnee ICT-omgeving is langzaam gegroeid

Nadere informatie

IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients

IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients Persbericht IGEL; Cloud Sourcing Een nieuw werkterrein voor Thin Clients Igel beschouwt cloud computing als een kernelement in een nieuwe golf van outsourcing, een golf waarvan vooral het MKB zal gaan

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen:

Technische implementatie De infrastructuur rondom Transit kent de volgende rollen: Transit Herkent u het? Steeds dezelfde uitdagingen in migratieprojecten; meerdere variabelen, in verschillende stadia en in een blijvend veranderende omgeving, managen. Grote hoeveelheden gegevens over

Nadere informatie

Security, Forceren of Controleren?

Security, Forceren of Controleren? Security, Forceren of Controleren? Whitepaper KEMBIT +31 (0)88 5700 500 contactus@kembit.nl www.kembit.nl Kantoor Wijnandsrade Opfergeltstraat 2, 6363 BW Wijnandsrade Kantoor Eindhoven High Tech Campus

Nadere informatie

Enabling Mobile. Een whitepaper over het ontsluiten van data en systemen voor gebruik met en door mobiele applicaties

Enabling Mobile. Een whitepaper over het ontsluiten van data en systemen voor gebruik met en door mobiele applicaties Enabling Mobile Een whitepaper over het ontsluiten van data en systemen voor gebruik met en door mobiele applicaties Door Rutger van Iperen Mobile Developer bij AMIS Services Introductie Het gebruik van

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

Technologieverkenning

Technologieverkenning Technologieverkenning Videocontent in the cloud door de koppeling van MediaMosa installaties Versie 1.0 14 oktober 2010 Auteur: Herman van Dompseler SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma Het SURFnet/ Kennisnet

Nadere informatie

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013 Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC Marcel Maspaitella tools2 Cybersoek, 25 juni 2013 Onderwerpen n Synchronisatie n Email systemen n Outlook n Gmail IMAP in de praktijk n Overzetten van gegevens

Nadere informatie

Desktop Delivery: een zakelijke afweging

Desktop Delivery: een zakelijke afweging Desktop Delivery: een zakelijke afweging Client - Server, SBC, virtuele desktops, virtuele applicaties of een virtueel besturingssysteem? Er zijn genoeg mogelijkheden om desktop functionaliteit aan de

Nadere informatie

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014

Asset 1 van 5. Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer. Gepubliceerd op 1 march 2014 Asset 1 van 5 Consumerisation of IT vraagt andere aanpak beheer Gepubliceerd op 1 march 2014 De grenzen tussen werk en privé vervagen en steeds vaker wordt technologie van thuis op het werk gebruikt. Bring

Nadere informatie

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model Enterprise SSO Manager (E-SSOM) Security Model INHOUD Over Tools4ever...3 Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM)...3 Security Architectuur E-SSOM...4 OVER TOOLS4EVER Tools4ever biedt sinds 2004 een

Nadere informatie

Rent+ Pre-requirements

Rent+ Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem?

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Executive summary Organisaties maken meer en meer gebruik van online

Nadere informatie

Bring it Secure. Whitepaper

Bring it Secure. Whitepaper Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech.nl/cs Imtech Vandaag de dag moet security een standaard

Nadere informatie

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace

Welkom bij IT-Workz. Etten-Leur, 16 november 2010. Altijd en overal werken en leren. Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Welkom bij IT-Workz Altijd en overal werken en leren Applicatie en Desktop Delivery met Quest vworkspace Etten-Leur, 16 november 2010 IT-Workz is de verzelfstandigde Dienst ICT van het ROC West-Brabant.

Nadere informatie

NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN

NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN NAAR DE CLOUD? DE VOORDELEN EN DE VALKUILEN PAGINA-OVERZICHT De cloud. Iedereen praat erover, maar wat is het nu precies? En moet uw organisatie ook naar de cloud? En als u in de cloud zit of overweegt

Nadere informatie

Scenario Advies SYSTEEMEISEN. November Versie 5.0

Scenario Advies SYSTEEMEISEN. November Versie 5.0 Scenario Advies SYSTEEMEISEN November 2016 Versie 5.0 Hoofdstuk 1, Inleiding Scenario Advies Inhoud 1 Inleiding Scenario Advies... 1 2 Netwerkomgeving... 1 2.1 Windows besturingssystemen... 1 2.1.1 Netwerk

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID

TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID TRENDS IN IT BESCHIKBAARHEID Het succes en de acceptatie van ICT-oplossingen staat of valt met de beschikbaarheid ervan en deze dient dan ook altijd zo hoog mogelijk te zijn.

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Eigen route met een frisse blik

Eigen route met een frisse blik Inhoudsopgave Private Cloud Clouddifferentiatie Overwegingsaspecten Skysource OF COURSE 2 3 Public Cloud Wanneer uw organisatie gebruik maakt van een Public Cloud wordt een virtuele infrastructuur gedeeld

Nadere informatie

Visie van De Ictivity Groep op het Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) concept (onderdeel van De Ictivity Groep werkplekconcepten)

Visie van De Ictivity Groep op het Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) concept (onderdeel van De Ictivity Groep werkplekconcepten) Visie van De Ictivity Groep op het Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI) concept (onderdeel van De Ictivity Groep werkplekconcepten) Whitepaper Het Werkplek Concept VDI juli 2013 Pagina 1 van 5 INHOUD

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

Technische data. Versie dec

Technische data. Versie dec Technische data Versie dec.2016 www.mobilea.nl Mobiléa Infrastructuur: Pagina 1 Pagina 2 Specificaties: Het platform van Mobiléa valt op te splitsen in een aantal technische componenten, te weten: De webapplicatie

Nadere informatie

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP Wat nou cloud?! De zin én onzin! CSP De zin en onzin van werken in de cloud De cloud, wat is dat nou precies? Is het een hype zoals je die vaker tegenkomt in ICT? Of biedt het echt kansen waar u als ondernemer

Nadere informatie

2/06/14. Collaboration Tools. Hulp Bij Samen-Werken. Wie zijn wij?

2/06/14. Collaboration Tools. Hulp Bij Samen-Werken. Wie zijn wij? Collaboration Tools Hulp Bij Samen-Werken Wie zijn wij? 1 1 Wie bent u? Professional Samen werken met Collega s (Onder-) Aannemers Leveranciers Klanten om productiever te werken 2 Agenda Scope Communicatie

Nadere informatie

vragen aan: Martijn Tielkes ICT Manager bij Pure Energie

vragen aan: Martijn Tielkes ICT Manager bij Pure Energie 10 vragen aan: Martijn Tielkes ICT Manager bij Pure Energie Facts & Figures Pure Energie 2 vestigingen 50 werkplekken Sigmax als ICT partner sinds 2012 Sinds 2005 is Martijn Tielkes als ICT Manager verantwoordelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers

Het nieuwe werken nu ook voor zware grafische gebruikers ook voor zware grafische Flexibel werken met de Virtual Engineering Workplace van Dell en SLTN Inter Access Uit de Nationale Enquête Over Het Nieuwe Werken van 2015 blijkt dat ruim de helft van de Nederlandse

Nadere informatie

The best of ICT with a human touch. WHITEPAPER Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek

The best of ICT with a human touch. WHITEPAPER Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek Optimale flexibiliteit met de Axians Managed Werkplek Axians Eemsgolaan 15 9727 DW Groningen Tel: +31 88 597 55 00 axians.nl/onbegrensd The best of ICT with a human touch MANAGED WERKPLEK Optimale flexibiliteit

Nadere informatie

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie.

Agenda 26-4-2009. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. Wat zijn de gevolgen van Cloud en Gridcomputing voor de gebruikersorganisatie en de beheersfunctie. John Lieberwerth Agenda Even voorstellen Cloud Computing De tien Plagen Gebruikersorganisatie en ICT

Nadere informatie

Vereenvoudig het werk voor zorgmedewerkers

Vereenvoudig het werk voor zorgmedewerkers Vereenvoudig het werk voor zorgmedewerkers Waarom is Workspace 365 populair in de zorg? Ontwikkeling in de zorg Door de opkomst van SaaS-oplossingen krijgen zorginstellingen de kans om tegen een lage prijs

Nadere informatie

End to End Virtualisation

End to End Virtualisation End to End Virtualisation Virtualisatie in een Citrix wereld Edwin van den Broek Valid ICT Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde De DSM visie Applicaties transparant aan gebruikers aanbieden, ongeacht

Nadere informatie

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter

CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY. Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter CAD IN THE CLOUD & AUGMENTED REALITY Gebruik de (reken)kracht van het Datacenter EVEN VOORSTELLEN Michiel van Bergen van der Grijp Business developer CSN Groep Opgegroeid in Rotterdam 48 jaar Werktuigbouwkunde

Nadere informatie

Visualisatie en Architectuur Praktijk Case: Digitale Werkruimte Belastingdienst en Gegevens Architectuur

Visualisatie en Architectuur Praktijk Case: Digitale Werkruimte Belastingdienst en Gegevens Architectuur Visualisatie en Architectuur Praktijk Case: Digitale Werkruimte en Gegevens Architectuur Robert van den Breemen Strategisch IT Architect 10 juni 2015 Even voorstellen Robert van den Breemen 17 jaar bij

Nadere informatie

Vragen? Woonbedrijf - leverancierservaring. Edwin de Ruijter Operations Director.

Vragen? Woonbedrijf - leverancierservaring. Edwin de Ruijter Operations Director. Vragen? Edwin de Ruijter Operations Director edwin.deruijter@nl.clara.net Woonbedrijf - leverancierservaring Invulling van de speerpunten van Woonbedrijf Datacenter volledig uitbesteden IT-diensten flexibel

Nadere informatie

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax

OpenText RightFax. Intuitive Business Intelligence. Whitepaper. BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax OpenText RightFax Intuitive Business Intelligence Whitepaper BI/Dashboard oplossing voor OpenText RightFax Beschrijving van de oplossing, functionaliteit & implementatie Inhoud 1 Introductie 2 Kenmerken

Nadere informatie

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten

Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten. Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten Alles in de cloud: bent u er al klaar voor? Whitepaper OGD ict-diensten 1 Cloudcomputing is populair, en niet zonder reden. Clouddiensten

Nadere informatie

Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack

Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack Hoe bewaart u uw klantendata op een veilige manier? Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack Maak kennis met de veilige dataopslag in de Cloud van Azure Stack De groei van uw bedrijf

Nadere informatie