Agenda Blok

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda Blok"

Transcriptie

1

2 Agenda Blok MINT model uitleg Workshop met koffie Antwoorden workshop Fase 1 proces en voorbeeld Fase 1 IJmuiden

3 Het MINT Model De weg van de verleiding

4

5 Het MINT-model

6

7 Weg van de verleiding Voorbeeld van een winkel

8 Stap 1- Marketing & Communicatie Stap 1: Marketing & Communicatie Word ik gelokt? Spreekt de uitstraling me aan? In deze stap ben je NIET op de bestemming. Het gaat om wat je leest, hoort of ziet van een afstand (dus tv, krant, internet, via vrienden, etc.). Ik zie een wintersportwinkel in een leuk Zweeds rood huisje en raak geïnteresseerd. óf Ik word getriggerd door een mooie etalage. óf Mijn aandacht wordt getrokken door een mooie brochure die ik ergens zie liggen. óf Ik zie een mooie advertentie in een blad staan. óf Ik zie een post op Facebook voorbij komen bij 1 van mijn vrienden. etc.

9 Stap 2 - Identity Match Stap 2: Identity Matching Voel ik aansluiting bij het geheel? Word ik dus verleid het aanbod beter te gaan bekijken? Voel ik me thuis bij hetgeen dat aangeboden wordt? Is de Identiteit van de aanbieder duidelijk genoeg? In deze stap ben je wél op de bestemming of onderweg er naar toe. Het gaat om wat je ziet en of dat je aanspreekt. Je hebt dus nog geen keuze gemaakt om een transactie aan te gaan. Ik stap de winkel binnen en zie een mooi interieur. Het gebruik van veel hout, steen en beton geeft de winkel een ruige, stoere maar gezellige look en dat spreekt me aan. en/of Het ruikt lekker als ik binnen kom. en/of De verkoopster zegt mij vriendelijk gedag als ik binnen kom. en/of De presentatie van de producten is erg mooi en verleidt mij verder te kijken. en/of Achter in de winkel zie ik een grote visual van een skipiste met een model in flitsende skikleding. Ik wil de afbeelding graag beter bekijken etc.

10 Stap 3 - Network Value Stap 3: Toegevoegde Waarde Is het aanbod daadwerkelijk van toegevoegde waarde? Wat is VOOR MIJ daadwerkelijk van toegevoegde waarde? In deze stap ben je wél op de bestemming en wil je daadwerkelijk een transactie aan gaan. Je zoekt naar iets dat voor jou daadwerkelijk van toegevoegde waarde is. Ik ga kijken naar de producten en ontdek dat ze een mooi ski-jack hebben. Goede kwaliteit en in de kleur die ik mooi vind. en/of De verkoopster is vriendelijk, laat mij verschillende ski-jacks zien en legt duidelijk uit waarvoor de verschillende materialen geschikt zijn. Omdat ik mijn jas ook als regenjack in de stad wil gebruiken adviseert ze mij goretex en haalt ze de juiste maat voor me uit het magazijn. en/of De keuze is ruim, in mijn smaak én ze hebben het jack in mijn maat. en/of Als ik een keuze heb gemaakt ga ik naar de paskamer. Deze is ruim opgezet, het licht is er mooi, er zijn voldoende haakjes om mijn kleding op te hangen, er staat een zitje en een grote spiegel ín het pashokje. Ik kan op mijn gemak verschillende dingen passen en uitzoeken wat ik écht leuk genoeg zou vinden om te kopen.

11 Stap 4 - Transactie Stap 4: Transactie Hoeveel van de selectie passeert de kassa? Worden er daadwerkelijk transacties gerealiseerd? In deze stap ga je een transactie aan. Wat kan je transactie vergemakkelijken en wat is een reden dat je de transactie alsnog niet door laat gaan of dat deze onbevredigend is? Er staat geen lange rij bij de kassa en ik word dus vrijwel meteen geholpen. en/of Ik zit een beetje krap (het is einde van de maand) maar ik kan met creditcard betalen. en/of Ik mag bij Peak Performance altijd spullen ruilen of terugbrengen dus ik neem die trui voor mijn vriend ook mee. en/of Ze geven 1 jaar garantie op de ritsen en waterdichtheid van de jas dus ik vertrouw erop dat dit een goede keuze is en koop hem. etc.

12 Stap 5 - Herkenning Stap 5: Herkenningsfase Passieve associatie. Prikkels van buitenaf. Ben ik bereid nogmaals terug te komen in de winkel? In deze stap heb je al eens een transactie gehad. Welke prikkels ervaar je om opnieuw een transactie aan te gaan? Ik ben erg blij met mijn aankopen bij Peak Performance: Ik loop in Stockholm in de NK (de Bijenkorf van Zweden) en herken het interieur van de Peak store waar ik eerder ben geweest en word eraan herinnerd dat het leuke spullen waren. Ik ga dus weer even kijken. en/of Ik zie een advertentie van Peak Performance en denk: Oja, ik moet daar nog een keer gaan kijken. en/of Ik zie in een post van 1 van mijn vrienden op facebook dat hij de Peak Performance webstore liked en kom op het idee om ook daar eens te gaan kijken. en/of Ik zie bij de skiclub waar ik elke week les heb een magazine liggen van Peak Performance en herken de huisstijl. Daarom blader ik het even door. Er staan leuke dingen in dus besluit ik weer eens naar die winkel te gaan of online te gaan shoppen. etc.

13 Stap 6 - Erkenning Stap 6: Erkenning Actieve Associatie. Deze prikkel komt van binnenuit Ik ga terug omdat ik de toegevoegde waarde erken. Je weet wat de aanbieder voor je kan betekenen. In deze stap heb je al eens of meermalen een transactie gehad. Welke stappen zorgen ervoor dat de relatie die je hebt opgebouwd onderhouden of verbeterd wordt? Ik wil een nieuwe rugzak en denk meteen ik moet even bij Peak Performance gaan kijken. en/of Ik Like de facebookpagina. en/of Ik ben lid van de nieuwsbrief. en/of Ik word g d voor de speciale klantenavond voordat de sale begint. en/of Ik heb een klantenkaart. en/of De verkoopster van de Peak Store Amsterdam belt me om te vertellen dat de nieuwe collectie binnen is en dat ze een paar hele leuke dingen voor mij in mijn maat apart houdt. etc.

14 Agenda Blok MINT model uitleg Workshop met koffie Antwoorden workshop Fase 1 proces en voorbeeld Fase 1 IJmuiden

15 Het MINT Model De weg van de verleiding

16

17 Welke stap in de weg van de verleiding? Even samen oefenen

18 Je bent op zoek naar een hotel. Je ziet een mooie pui en loopt de lobby binnen. Wat je ziet spreekt je heel erg aan. Eens kijken hoe duur het is en hoe de kamers er uit zien. Welke stap?

19 Je bent op zoek naar een hotel. Je ziet een mooie pui en loopt de lobby binnen. Wat je ziet spreekt je heel erg aan. Eens kijken hoe duur het is en hoe de kamers er uit zien. Welke stap? Stap 3 - Toegevoegde waarde

20 Je hebt een tafeltje geboekt bij sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en stuurt een mailtje om te vragen wat een hotelovernachting kost. In de bevestigingsmail staan een aantal gedragsregels Je voelt je door deze mail niet meer welkom en besluit daarop de tafel te cancelen Welke stap?

21 Je hebt een tafeltje geboekt bij sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en stuurt een mailtje om te vragen wat een hotelovernachting kost. In de bevestigingsmail staan een aantal gedragsregels Je voelt je door deze mail niet meer welkom en besluit daarop de tafel te cancelen Welke stap? Stap 4- Transactie

22 Je bent een Tukker en abonnee van de Twentse courant. Je leest dat er een lezersreis naar Madurodam wordt georganiseerd. Omdat Twente en de Achterhoek niet rijk is vertegenwoordigd in Madurodam hebben busmaatschappij Oad én Madurodam een lezersreis bedacht waarbij er van de 50 mensen die mee gaan een 3 d scan wordt gemaakt. Daarmee wordt een levensecht poppetje gemaakt. Het poppetje van 9 cm krijgt een plekje in Madurodam. Je belt een vriend om te vragen of het hem leuk lijkt dit samen met jou te gaan doen Welke stap?

23 Je bent een Tukker en abonnee van de Twentse courant. Je leest dat er een lezersreis naar Madurodam wordt georganiseerd. Omdat Twente en de Achterhoek niet rijk is vertegenwoordigd in Madurodam hebben busmaatschappij Oad én Madurodam een lezersreis bedacht waarbij er van de 50 mensen die mee gaan een 3 d scan wordt gemaakt. Daarmee wordt een levensecht poppetje gemaakt. Het poppetje van 9 cm krijgt een plekje in Madurodam. Je belt een vriend om te vragen of het hem leuk lijkt dit samen met jou te gaan doen Welke stap? Stap 1 Marketing & Communicatie Stap 5 Herkenning Stap 6 Erkenning

24 Je leest dat de Markthal in Rotterdam slecht loopt Welke stap?

25 Je leest dat de Markthal in Rotterdam slecht loopt Welke stap? Stap 5 - Herkenning Stap 1 - Marketing & Communicatie

26 Team 4-5 personen: Geef aan in welke stap/stappen van het proces dit volgens jullie thuis hoort. Discussieer vooral met elkaar!

27 Welke stap in de weg van de verleiding? De Antwoorden

28 1. Je bent een weekend in de Duinlodges in Callantsoog met je familie. Welke stap? Stap 4- Transactie

29 2. Het bekijken van de menukaart in Hargen aan Zee. Welke stap? Stap 3- Toegevoegde waarde

30 3. (Negatieve) publiciteit over de boulevard in Zandvoort. Welke stap? Stap 1 - Marketing en Communicatie Stap 5 - Herkenning Kan maar minder goed antwoord: Stap 6 - Erkenning (als je een relatie met een plek hebt zul je niet zo snel gevoelig zijn voor dit soort publiciteit) (Stockholm Syndroom )

31 4. Het interieur bij Italiaans restaurant Fabbrica in Bergen spreekt je aan. Welke stap? Stap 2 - Identity Matching

32 5. De voordeur van een restaurant vol met dozen en een vuilnisbak. Een lege etalage met een hond erin, een kapotte lichtreclame, een bordje met openingstijden dat op half elf hangt Welke stap? Stap 1- Marketing & Communicatie Stap 2 - Identity Match als je dit restaurant/hotel/deze winkel op basis van de internetpresentatie had gekozen en dit aantreft als je er eenmaal bent

33 6. Je leest een artikel over woolness op Texel in een tijdschrift of online. Welke stap? Stap 1 Marketing en Communicatie Stap 5 Herkenning (je kent Texel al en kan dit daardoor plaatsen) Stap 6 Erkenning (Je hebt al een relatie met Texel en vindt dit helemaal passen)

34 7. Het is wildseizoen. Je bent een dagje op de Veluwe geweest om te fietsen en burlende herten te fotograferen. Nu heb je trek gekregen en al die herten hebben je geïnspireerd om eens lekker ergens wild te gaan eten. Je zoekt op je telefoon een leuk restaurant in de buurt en vindt restaurant Timber in hotel de Sterrenberg in Otterloo. Dat ziet er leuk uit! Nu kijk je even op de kaart of ze daadwerkelijk hertenbiefstuk serveren. Welke stap? Stap 3 Toegevoegde waarde Je hebt al een Identity Match het hangt er nu alleen vanaf of ze voor jou van toegevoegde waarde zijn (dus hertenbiefstuk op de kaart hebben staan)

35 8. Het informatiebord bij de strandopgang bij Petten/ Camperduin. Welke stap? Stap 2- Identity Match (je bent naar de plek gekomen en ziet dit staan)

36 9. N.a.v. een post op Facebook van een restaurant in IJmuiden dat je online volgt, schrijf je je in voor een sushi workshop. Welke stap? Stap 6 - Erkenning

37 10. Een hapje eten bij de Sun Sea bar in Wijk aan Zee. Je wordt verwacht Welke stap? Stap 6- Erkenning (je wordt al verwacht) Stap 4- Transactie (Leuke verrassing als je voor het eerst komt)

38 11. Je leest in een artikel dat het nooit slecht weer is in IJmuiden. Welke stap? Stap 1 Marketing en Communicatie Stap 5 Herkenning (O ja die stoere badplaats) Stap 6 Erkenning (Ja duh, ik ga er elk weekend in mijn dikste wetsuit het water in om te surfen, dat weet ik toch )

39 12. Je komt een winkel binnen. Welke stap? Stap 2 - Identity Match

40 13. Afgelopen jaar heb je Göteborg bezocht en je vond het een geweldige stad! Je hebt er een paar dagen rondgelopen en een lange wandeling voerde je over een grote brug over het water. Daar staat een groot gebouw dat de bijnaam The Lipstick heeft. Van alle kanten in de stad kun je dit gebouw zien staan. Het is een echt Landmark. De stad heeft prullenbakken laten maken die geïnspireerd zijn op dit gebouw. Deze kom je overal in de stad tegen. Een vriend post op Facebook een selfie met zo n prullenbak op de achtergrond. Hij schrijft er bij ra ra waar ben ik? Jij weet het meteen! Welke stap? Stap 5 Herkenning - Je herkent de plek meteen doordat je de prullenbak herkent

41 14. Je krijgt een mail binnen met informatie over de kids adventure week in Zandvoort waar je vorig jaar met de kinderen bent geweest. Welke stap? Stap 5 Herkenning O ja dat was leuk, doen we nog eens Stap 6 Erkenning Ik heb me toen meteen aangemeld voor de nieuwsbrief want ik wil het niet missen

42 15. Ik wil een lang weekend uitwaaien met vrienden ergens aan de kust. Het is winter en het doel is een leuk appartement te vinden waar we met zijn 6-en naar toe kunnen. Overdag gaan we lekker naar buiten en s avonds willen we graag in ons eigen appartement koken. Ons gezelschap bestaat uit een vriendenclubje van een kookcursus tenslotte. De keuken moet dus op orde zijn en daarnaast houden we allemaal van een moderne inrichting. Ik ga online op zoek naar verschillende accommodaties langs de kust. Welke stap? Stap 3- Toegevoegde waarde - Het moet voldoen aan onze eisen, is het echt van toegevoegde waarde? Stap 2 - Identity Matching - Voel ik aansluiting bij dat wat ik zie? (maar dan ga ik daarna nog kijken of er een goed uitgeruste keuken en voldoende bedden zijn. Is het écht van toegevoegde waarde (dus stap 3)

43 16. Je kent de Elfstedentocht en hebt daar een positieve associatie mee. Iemand heeft je verteld dat je allerlei varianten kunt doen van de elfstedentocht (fietsen, wandelen etc.) Dat lijkt je wel wat. Je gaat online researchen of er iets voor jou bij zit Welke stap? Stap 3- Toegevoegde waarde - Is er daadwerkelijk een activiteit bij die jou leuk genoeg lijkt om ook écht te gaan doen

44 17. Een vriendin serveert op haar feestje geen taart maar vlaai. Je wordt meteen op het idee gebracht weer eens een weekendje met je vriendinnen naar Maastricht te gaan. Welke stap? Stap 5 - Herkenning Door de vlaai wordt een associatie opgeroepen

45 18. Heb ik eindelijk mijn ideale appartement gevonden is het het aankomende half jaar volgeboekt Welke stap? Stap 4 Transactie

46 19. Je hebt meegedaan met de Zandvoort Circuit Run en je opgegeven voor de nieuwsbrief van Le Champion. Je ontvangt in de zomer een mail of je je misschien ook zou willen inschrijven voor de Egmond Halve marathon. Een nieuwsbrief waarin ook meteen aanbiedingen staan met een hotelovernachting erbij. Leuk! Je meldt je meteen aan! Welke stap? Stap 6 Erkenning Je hebt een relatie met Le Champion en omdat je vertrouwen in hen hebt is dit meteen een goede optie Je kunt het ook zien als Stap 1 Marketing en Communicatie Je kende de Halve van Egmond nog niet en ziet er nu voor het eerst iets van. Omdat zij de samenwerking met le Champion hebben heb je er nu kennis van genomen

47 20. Je bent gek op oesters! Een vriend heeft je een cadeaubon van Oestoer gegeven voor je verjaardag. Je prikt samen een datum en maakt online een boeking om de bon te verzilveren. Welke stap? Stap 4 transactie Je gaat het daadwerkelijk doen!

48

49 Het proces van Fase 1

50 Proces Fase 1 In Fase 1 stellen we middels 2 sessies én heel veel research de Identiteit van een plek vast In de sessies moeten de 7 B s zoveel mogelijk vertegenwoordigd zijn IMA heeft een deel van de kustplaatsen geïdentificeerd en daarnaast hebben 6 medewerkers van de provincie NH een deel van de plaatsen voor hun rekening genomen. Zij hebben begin 2013 een opleiding Fase 1 gevolgd. Na een schriftelijk én mondeling examen goed afgelegd te hebben hebben zij hiervoor ook een deelcertificaat gekregen. Na de opleiding hebben ze op 1 of 2 plaatsen stage gelopen bij IMA (Wijk aan Zee en IJmuiden) en vervolgens zijn ze zelfstandig aan de slag gegaan met kop-staart begeleiding van IMA (feedback op het gedane werk achter de schermen)

51 De knipvellen worden gebruikt voor het visualiseren van het DNA én de Droom. DNA Boards Hoog- en Laagseizoen De deelnemers werken individueel. 1 deel van de groep werkt aan het hoogseizoen. 1 deel werkt aan het laagseizoen. Ze kiezen 4 kleuren, 4 materialen en 12 afbeeldingen uit de knipvellen en lichten hun keuzes toe. Daarnaast kiezen ze 15 woorden die ze vinden passen bij de plaats en uit die 15 weer de 6 woorden die het meest van toepassing zijn op de plaats. Deze 6 woorden lichten ze toe met een omschrijving. DNA Vragen Naast het DNA Board en de DNA Values vullen de deelnemers ook een werkboek in. Hier wordt gevraagd naar geuren, smaken, geluiden, dialect, historie, aanbod van de plek (hotels, restaurants, campings, toeristische attracties natuur, sport etc), voor- en nadelen van de plek, verbeterpunten, beeldbepalende bedrijven en evenementen.

52 De BrandSelection, BrandDiscussion en het BrandBoard Er wordt in groepjes samengewerkt om 12 merken te selecteren waar de kustplaats zich graag mee zou willen vergelijken of een merk dat een eigenschap bezit die de kustplaats heeft of zou willen ontwikkelen. De groepjes moeten de merken goed kunnen beargumenteren. Daarna wordt er plenair gediscussieerd over alle gekozen merken en de argumenten voor en tegen en daar zijn de uiteindelijke 12 merken uitgekomen. De discussie levert veel extra input om de Identiteit vast te kunnen stellen. Met welke merken zou de kustplaats zich graag willen vergelijken en waarom? Wat past nu al en waar ligt de ambitie? In een merkdiscussie gaan de deelnemers van de workshop in groepjes hun standpunten en argumenten kunnen uitdrukken/verdedigen. Uiteindelijk worden er beelden gezocht van de merken waarbij de argumenten van de gekozen merken belangrijk waren voor de beeldselectie. Er worden voor elke kustplaats 2 brandboards ontwikkeld en in de 2e sessie mag de groep kiezen welk BrandBoard het meeste het gevoel geeft van wat ze zouden willen zijn. BrandBoard Bloemendaal

53 Sessie 2: De Droom en resultaten DNA Rapen In de tweede sessie wordt er in teams samengewerkt om de droom te visualiseren en te onderbouwen met woorden en een presentatie. Hiervoor worden dezelfde tools als bij het DNA rapen gebruikt (knipvellen, uitleg gekozen kleuren en beelden en een omschrijving van de droom). De groepjes presenteren de droom aan elkaar. Daarna wordt aan de groep gepresenteerd wat de resultaten zijn van de DNA-sessie. De input van de sessie is dan verwerkt én er is veel aanvullende research gedaan. De plaats is enkele keren bezocht om deze als toerist te ervaren. De groep kan de DNA presentatie nog aanvullen tijdens deze sessie (als er toch nog iets ontbreekt) of kan fouten uit de presentatie halen en uitleggen wat het ware verhaal zou moeten zijn.

54 De Verdiepingsslag Extra tool, speciaal ontwikkeld voor de kustplaatsen Omdat we al bij de eerste kustplaats ontdekten dat mensen het heel moeilijk vinden abstract te denken (bijv een tijger te kiezen voor stoer, of een abstract plaatje voor innovatie) en dus veel letterlijke beelden en kleuren kozen (zand, duinen, blauw voor de zee etc.) vonden we het nodig om nog een verdiepingsslag te ontwikkelen. Deze bestaat uit kustgerelateerde plaatjes (slippers, visje eten, paraplu etc) en in een groepsdiscussie hebben we de beelden gekozen voor het HEDEN en van dezelfde sheet voor de AMBITIE. Ook de argumenten voor en tegen tijdens deze discussies leverde veel extra informatie op

55 Vergelijkingen Naast het dromen, de terugkoppeling van de DNA sessie en de verdiepingsslag hebben we in de 2e sessie de deelnemers ook gevraagd om aan te geven met welke kustplaats in Nederland ze zichzelf kunnen vergelijken. Waar vinden ze dat ze op lijken en waarom? We hebben ze ook gevraagd op welke plaats in Nederland ze zouden wíllen lijken en waarom. Dit hebben we ook aan ze gevraagd in vergelijking tot plaatsen aan de zg. cold water coast. De argumenten die gegeven werden bij deze vergelijkingen of ambities leverden weer extra informatie op en daarnaast kregen we ook een indruk hoe goed de deelnemers de andere plaatsen (concurrenten) kennen.

56 Eindpresentatie Er zijn 2 sessie geweest met de 7 B s om informatie te rapen. Daarnaast is er heel veel aanvullende research gedaan. Tijdens de eindpresentatie wordt alle verzamelde informatie gepresenteerd. Voorafgegaan door een algemeen deel over de methode en wat je met de resultaten kunt doen. De presentatie eindigde met de conclusies, de keuze van de Key Values en de presentatie van het zgn. Identity Board. Het profiel werd telkens door gedeputeerde Joke Geldhof aan het einde van de presentatie officieel aangeboden aan de betreffende wethouder.

57 Key Values 4 tot 6 gekozen woorden die de Identiteit van een plaats het beste vertellen. De woorden worden ondersteund met een toelichting en uiteraard door het Identity Board. De Key Values bevatten naast de realiteit ook realistische ambitie. Deze waarden kunnen gebruikt worden om, samen met het Identity Board, te toetsen, matchen en briefen. Het Identity Board Het Identity Board is een board bestaande uit een kleurenroos met daaromheen 4 afbeeldingen van gekozen materialen en een aantal afbeeldingen. De kleuren zijn gekozen op basis van de kleurenleer van Eva Heller, en de plaats van de Key Values in het kwadrant. De gekozen afbeeldingen verbeelden de Key Values van de plek. Het totaal roept een gevoel op en geeft de identiteit van de plaats weer. De beelden die gebruikt worden voor de Identity Boards zijn niet standaard en maken geen deel uit van de knipvellen die gebruikt worden voor de DNA-, Image- of Dream Boards. Er worden rechtenvrije en niet rechtenvrije beelden (van internet bijv) gebruikt. Dit om het beeldenscala zo breed mogelijk te krijgen. Het Identity Board is dan ook niet bedoeld om naar de buitenwereld te communiceren, maar is voor intern gebruik (toetsen, matchen en briefen). De gekozen kleuren, materialen en beelden worden in de eindpresentatie toegelicht

58 Het Identity Board

59 Het Identity Board Identity Board Dit board geeft de identiteit weer. Dit is altijd de basis voor de strategie-ontwikkeling. Het is de basis waar je mee gaat werken om in Fase 2 een Unieke Claim vast te stellen. Het ID Board is een fundament. Aan het ID Board kunnen alle uitingen (logo, website, huisstijl) evenals alle projecten die het bedrijf uitvoert worden getoetst. Het Identity Board is ook bedoeld om TROTS te kweken bij de 7 B s, een hulpmiddel om aan derden uit te leggen wie ze zijn en waarom zij vinden dat ze uniek zijn (want hoe uniek het is beoordeel je in Fase 2) Let op: Bij een Micro Destination is het eenvoudiger om te toetsen, Matchen en Briefen met het Identity Board dan bij een Macro Destination. Omdat het aanbod bij een Micro Destination al helderder is gedefinieerd. Zowel in het geval van een Micro- als en Macro Destination is het van belang om in Fase 2 je unieke claim vast te stellen en te visualiseren. Deze visualisatie en de omschrijving van het Marketing Landscape (en uiteindelijk de vastgestelde Brand Values) gebruik je bij een Macro Destination ook ALTIJD naast het ID Board. (Bij een Micro Destination meestal ook)

60 Een ID Board wordt gebruikt om: te toetsen (leveranciers, projecten etc) te matchen (met de 'consument': bewoners/bedrijfsleven/ toerist) te briefen (Partijen die iets moeten creëren voor de bestemming; denk aan website, huisstijl, brochure etc) Even wat voorbeelden...

61 ID Board Louis van Gaal Gestructureerd Teamwork Willen winnen Veilig Duidelijk Vooruitstrevend

62

63 Glaswacht Zaanstreek Georganiseerd Commercieel Betrouwbaar verbeteren Georganiseerd Betrokken Plezier/Humor

64

65 Advocaten die een nieuw online concept lanceren Kwintessens Toewijding Integer Ondernemend Toegankelijk Efficiënt

66 Naamgeving: Quire & Associates ID Board, Logo, Stationary, de website en kantoorinrichting 66

67 Mismatch tussen markt en aanvrager

68 Onderneming wil business (in de bloemenbranche) uitbreiden met een eigen 'markt' in Barcelona. Praktisch Nuchter Hard werken Goedkoop Gezellig

69 Een Marketing Landscape in Barcelona met groot potentieel Top End Bijzonder (luxe) Geraffineerd Specialismen (bruiloften, hotel lobby, speciale gelegenheden) Klantgericht Inspirerend Oog voor detail

70

71 Het gebruik van een ID Board even oefenen...

72 ICT Bedrijf Vernieuwend/innovatief Flexibel Ambitieus Ondernemend Vrolijk

73 Deel 2 Matchen inrichting vergaderruimte Vernieuwend/innovatief Flexibel Ambitieus Ondernemend Vrolijk

74 Weddinz-Trouw website Liefde Stijlvol Samen Belangrijk zijn voor anderen Kwaliteit Puur

75 Matchen Sponsor voor website Liefde Stijlvol Samen Belangrijk zijn voor anderen Kwaliteit Puur

76 devegetarier.nl - Platform voor vegetariërs, receptenwebsite Betrokken Eigentijds Maatschappelijk verantwoord Genieten Gezond Eerlijk

77 Matchen een promotie-auto voor een evenement Betrokken Eigentijds Maatschappelijk verantwoord Genieten Gezond Eerlijk

78 Sprookjesserie- Concept voor een sprookjesserie. Schrijver speelt de hoofdrol in de fotografie van sprookjes Bijzonder Overweldigend Modern Kleurrijk Geraffineerd Hoogst haalbare kwaliteit Intelligent Humor

79 Matchen Keuze voor de co-auteur van deze serie en hoofdrol in de fotografie Yvon Jaspers Victoria Koblenko Bijzonder Overweldigend Modern Kleurrijk Geraffineerd Hoogst haalbare kwaliteit Intelligent Humor

80 van ID Board naar visualisatie Marketing Landscape: Continuïteit merk -> ID Board College 2012 Visualisatie Marketing Landscape = Merk Visualisatie

81 Keuze in Projecten: Thermphos Challenger of kustmarathon? Visualisatie Marketing Landscape Kansen zien & keuzes maken Onderscheidend positioneren Krachten bundelen Toegankelijk maken Kwaliteit versterken Concreet maken én concreet máken Brand Values

82 De opening van de Coastal Business Academy: Prins Willem Alexander, Minister van Onderwijs (Marja van Bijsterveldt) of Zeilmeisje Laura Dekker? Visualisatie Marketing Landscape Kansen zien & keuzes maken Onderscheidend positioneren Krachten bundelen Toegankelijk maken Kwaliteit versterken Concreet maken én concreet máken Brand Values

83 Keuze in Projecten: Eerste Thalassocentrum van Nederland in Zeeland Mineralogische- en organische zeewaterbaden of eerste Sento van Nederland in Zeeland Japans badhuis Visualisatie Marketing Landscape Kansen zien & keuzes maken Onderscheidend positioneren Krachten bundelen Toegankelijk maken Kwaliteit versterken Concreet maken én concreet máken Brand Values

84 Keuze in Projecten: de VoetbalExperience of Neeltje Jans? Visualisatie Marketing Landscape Kansen zien & keuzes maken Onderscheidend positioneren Krachten bundelen Toegankelijk maken Kwaliteit versterken Concreet maken én concreet máken Brand Values

85 Conclusies Fase 1 van IJmuiden

86 Conclusies DNA, Ambitie en Droom IJmuiden is een bijzondere plaats. Je zou kunnen zeggen dat de kern van IJmuiden buitengaats ligt. Dat wil zeggen dat het meeste dat IJmuiden bereikt vóór de sluizen wordt afgehandeld. De entree ligt dus aan het water en het vaste land is de achteruitgang. Vanaf buiten voel je je al snel een indringer in de bedrijvigheid van het dorp. IJmuiden aan Zee wil nadrukkelijk uitnodigender en gastvrijer zijn dan het in eerste instantie overkomt. Veel nieuwe bewoners gaven aan dat als je er eenmaal woont, je er nooit meer weg wil. Dat betekent dat IJmuiden unieke kwaliteiten heeft. Kwaliteiten qua wonen, werken én recreëren. Om die kwaliteiten beter te benutten zal de achterdeur open moeten worden gezet. Sterker, zal er met gepaste trots gepresenteerd moeten worden waar IJmuiden bijzonder in is. Dat bijzondere is zonder enige twijfel de relatie met de nautische wereld. Van vissersboot tot visverwerking, Cruiseterminal tot de sluizen; de toegangspoort tot de havens van Amsterdam. Van toeleverancier voor de offshore-industrie tot aanbieder van stoer en ruig strandplezier. IJmuiden is er niet voor gemakzuchtige types, maar voor aanpakkers die ongeacht de omstandigheden er altijd wat van weten te maken. Want in een weerbarstig klimaat, voelt IJmuiden zich als een vis in het water.

87

88 Definitieve kernwaarden

89 Key Values IJmuiden aan Zee Spannend IJmuiden is spannend! Spannend verwijst naar potentie, naar wat er zou kunnen gebeuren. Spannend verwijst ook naar wat je weet maar niet begrijpt. Naar onduidelijkheid over wat je mag verwachten. IJmuiden heeft veel te bieden, maar het is niet helemaal duidelijk. Stoere activiteiten die plaatsvinden in de vissershaven en op zee, waarvan je als bezoeker van het dorp niet weet hoe het er aan toe gaat. De activiteiten op het strand en voor de kust... Maar natuurlijk ook de spannende verhalen die over IJmuiden worden verteld en waarvan je alleen maar kunt gissen wat wel en niet waar is. Mannelijk Geen plaats voor watjes maar voor stoere mannen, vrouwen en kinderen die bereid zijn de elementen te trotseren. Mannelijk in taalgebruik, lomp, duidelijk en recht door zee...maar mannelijk betekent niet dat het niet gezellig is. Bij een bak koffie of een potje bier komen de stoere verhalen boven en wordt er ook veel gelachen Toegankelijk Binnen via de achterdeur. Als je bekend bent/de weg kent, kom je er wel. De voordeur van IJmuiden zit aan de waterkant. Alleen bekenden kunnen via de achterdeur binnen komen. Veel bedrijven treden niet naar buiten. Er is niet goed zichtbaar wat ze doen. Heldere communicatie om mensen uit te nodigen eens een kijkje te komen nemen achter de deuren helpt om IJmuiden toegankelijker te maken. Onuitgesproken Veel gebouwen in IJmuiden zijn gesloten en onuitgesproken qua kleur, stijl en functie. Dat betekent niet dat het oninteressant is wat er gebeurt, alleen dat het enigszins verstopt is. In het verlengde van de gebouwen, geldt dat ook voor de IJmuidenaar. Die laat het achterste van zijn tong niet graag zien. En als ie wat moet zeggen, dan graag alleen voor bekenden verstaanbaar. En dat terwijl de bijzondere verhalen van IJmuiden het verdienen bekender te zijn. Doorzetten Als je makkelijk opgeeft, heb je niets te zoeken in IJmuiden. De omstandigheden in IJmuiden vragen om doorzettingsvermogen. Een plan is nog niet geslaagd door het te opperen, maar pas als het ook helemaal volbracht wordt. Een lange adem is daarbij soms nodig. Dat geldt voor het harde werk aan boord en in de haven, maar zeker ook voor de vele strandactiviteiten. Slecht weer bestaat niet! Nautisch Met een jachthaven, de werkhavens, een cruiseterminal en een sluizencomplex midden in het dorp, kun je de boten niet missen. Alles aan IJmuiden ruikt nautisch. Naast de boten is er veel bedrijvigheid die er mee samenhangt. Van toeleveranciers tot visafslag. Het is een uitdaging om de samenhang tussen al dat nautische beter uit te dragen zodat ook toeristen kennis kunnen maken met de trots van IJmuiden.

90

91 Kleurkeuze ID Board

92

93 Kleurenroos Gekeken naar: - Gekozen kleuren door de groep - DNA en ambitie door de groep - Kleuren van de logo s - Kleurkeuze door ons op basis van imago onderzoek (passend bij het kwadrantmodel) - Kleurenleer (diverse, o.a. van Eva Heller)

94 Gekozen Kleuren Blauw: Blauw is verreweg de populairste kleur. De lievelingskleur van 40 % van de mannen en 36 % van de vrouwen. Het is de kleur van sympathie, harmonie, vriendelijkheid en vriendschap. Blauw straalt vertrouwen en daadkracht uit. Blauw is een koele kleur en wordt geassocieerd met water en lucht. Blauw is ook de kleur van denim, een stoere sterke stof ontwikkeld voor mensen die zwaar werk doen... We hebben verschillende tinten blauw bij IJmuiden gekozen. Nautisch Blauw voor de jachthaven, een valere stoere blauw voor de havenactiviteiten en een heldere frissere blauw voor strand en watersport. In de IM methode delen we blauw in bij de Conservatief. Behoud van het goede.

95 Gekozen Kleuren Grijs: Grijs wordt gezien als een niet uitgesproken, neutrale kleur. Het staat voor gelijkmatigheid en rust. Grijs staat eveneens voor industrieel, ruig en voor stoer. De combinatie met blauw maakt de kleur zakelijk en symboliseert stiptheid. Grijs als verbindingskleur bij (felle) kleuren geeft rust.

96 Gekozen Kleuren Geel: Geel is natuurlijk symbool voor de zon die warmte, blijdschap en energie geeft. Geel is positief en actief, en activeert je zenuwstelsel. Geel staat eveneens voor ondernemerschap. Maar geel staat ook voor jaloezie en nijd. Deze kleur geel bevat wat meer rood en gaat dus naar het oranje toe. Dit betekent dat er ook innovatie in zit. Voldoende innovatie om de business draaiende te houden... In de IM methode delen we Geel in bij de Entrepreneur.

97 Gekozen Kleuren Roestbruin: Bruin/Oranje: Oranje staat voor plezier, vrolijkheid en gezelligheid. En oranje is, na rood, de tweede kleur die staat voor energie. Oranje staat tevens voor creativiteit. Bruin is een mengkleur, als je kleuren mengt krijg je bruin. Het wordt ook gebruikt als schutkleur, de aandacht niet op jezelf willen vestigen... Bruin is ook voor velen een onheilspellende kleur. Mensen die van bruin houden zijn standvastig en houden niet van onzin. Maar bruin staat eveneens voor gezelligheid (bruin café) Roestbruin; een stoere en verweerde kleur, tussen bruin en oranje in, die past bij IJmuiden. In de IM Methode zit Oranje tussen de Entrepreneur en de Innovator in. Innoveren om een voorsprong te nemen en/of behouden.

98 Gekozen Kleuren Turquoise: Groen is de kleur van de lente en van de groei. Groen is hoop en wat groen is wordt over het algemeen als fris ervaren. Groen wordt ook gezien als een rustgevende kleur. Daarnaast staat groen voor veiligheid. De combinatie met blauw (zie eerdere sheet) en groen levert turquoise op. In de IM methode delen we Turquoise in tussen de Conservatief en de Non Loser. Sterk gericht op behoud van het goede en dat omgeven met veiligheid.

99 Materiaalkeuze ID Board

100 Materiaalkeuze Glas van een vuurtoren Een vuurtoren is een baken, het nodigt uit om veilig de haven in te komen. De voordeur van IJmuiden, zichtbaar en herkenbaar. Touw De jachthaven, de werkhavens en cruiseterminal kunnen allemaal niet zonder touw. Sterk materiaal en verbindend. Visnetten Vis is een belangrijke inkomstenbron voor IJmuiden. De netten staan symbool voor de ontwikkeling van allerlei technieken om deze inkomstenbron te continueren. IJs met vis In welk dorp vind je ijs op de straten in de zomer en in de winter. IJs in de verwerkingshallen en ijs in de winkels om de vis vers te houden. IJs en vis horen hier bij elkaar...

101

102 Uitleg van de beelden Stormlantaarn Gezelligheid in de nacht, met een nautisch karakter Seafood Vis zoals je vis zou moeten eten! Puur en op een robuuste manier gepresenteerd. Je hoeft niet te kiezen want de vis is er in overvloed... Nautisch Het nautische karakter van een zeehaven Overhead deur Het spannende van Ijmuiden, wat gebeurt er allemaal achter die deuren? IJmuiden gaat zich meer laten zien en de deuren moeten daarom open! Toegankelijk voor bezoekers die via de achterdeur welkom worden geheten. Lachende vrouw met tattoo anker Mannelijk, vrolijk en spannend, ze laat zich niet helemaal zien... Visverwerking Handen uit de mouwen. IJmuiden is een werkende stad. Doorzetten en aanpakken. De visindustrie is belangrijk voor IJmuiden. Vissersboot Stad aan zee met een sterke verbintenis met de visserij. De boten komen af en aan. De meeuwen pikken een graantje mee... Jongen met zonnebril Een nette jongen op een zeilboot in de haven of houdt deze jongen zich ook met andere spannende zaken bezig... In IJmuiden wordt niet alles met elkaar besproken, we laten het zijn gangetje gaan... Kitebuggy Sportief, stoer en uitdagend. Sporten en activiteiten in IJmuiden waar doorzettingsvermogen voor nodig is. Sluis Stoer, robuust en mannelijk. De sluis is de toegang en symboliseert hier dan ook toegankelijkheid. Bier Ook stoere vrouwen drinken gezellig een biertje.

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1)

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1) Profiel kustplaats Identity Matching (fase 1) De Aanleiding: Opdracht Provincie Noord-Holland De Opdracht 2012-2013 Identificatie van álle kustplaatsen in Noord- Holland (Fase 1) Callantsoog, Zandvoort,

Nadere informatie

IJmuiden Rauw aan Zee. Thea Olivier, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen

IJmuiden Rauw aan Zee. Thea Olivier, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen IJmuiden Rauw aan Zee Thea Olivier, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen Indeling presentatie Aanleiding voor deelname aan identiteitstraject Toelichting op brandconcept IJmuiden Rauw aan

Nadere informatie

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1)

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1) Profiel kustplaats Identity Matching (fase 1) De Aanleiding: Opdracht Provincie Noord-Holland De Opdracht 2012-2013 Identificatie van álle kustplaatsen in Noord- Holland (Fase 1) Callantsoog = november/december

Nadere informatie

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1)

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1) Profiel kustplaats Identity Matching (fase 1) De Aanleiding: Opdracht Provincie Noord-Holland De Opdracht 2012-2013 Identificatie van álle kustplaatsen in Noord- Holland (Fase 1) Callantsoog, Zandvoort

Nadere informatie

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1)

Profiel kustplaats. Identity Matching (fase 1) Profiel kustplaats Identity Matching (fase 1) De Aanleiding: Opdracht Provincie Noord-Holland De Opdracht 2012-2013 Identificatie van álle kustplaatsen in Noord- Holland (Fase 1) Callantsoog, Zandvoort,

Nadere informatie

IJmuiden Rauw aan Zee

IJmuiden Rauw aan Zee IJmuiden Rauw aan Zee Debby Kostandy, beleidsadviseur Economische Zaken, gemeente Velsen Marcus Sloog, projectleider Gebiedsontwikkeling, gemeente Velsen Indeling sessie Zoektocht identiteit Velsen/ IJmuiden

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Lekker ontspannen? Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Niks is fijner dan je prettig en ontspannen voelen. Dit

Nadere informatie

Materiaalkeuze. Pootaardappels

Materiaalkeuze. Pootaardappels Conclusie Beverwijk is moeilijk te vatten in één beeld. Alles aan Beverwijk is divers. Nergens tijdens een identificatie werden meer merken gekozen waar de Beverijker zich mee kan associëren als hier in

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E MEER GASTEN NAAR JE CAMPING VIA EEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E VERSIE 2.0 I N H O U D S O P G A V E Warm welkom Goede website Gouden website Ons verhaal A U T E U R Johanna Bruggeman

Nadere informatie

HANDLEIDING TALENTENQUIZ

HANDLEIDING TALENTENQUIZ HANDLEIDING TALENTENQUIZ STAPPENPLAN TALENTENQUIZ 1. Download alle nodige bestanden van de talentenquiz kleur bekennen met kinderen op de studentenpagina bij de pagina voor de coördinator bedenk & doe

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Hiervoor heb ik verschillende kenmerkende woorden opgeschreven om de huisstijl te bepalen.

Hiervoor heb ik verschillende kenmerkende woorden opgeschreven om de huisstijl te bepalen. Er werden drie verschillende eettenten genoemd waaruit we mochten kiezen, maar deze spraken mij niet zo aan, dus heb ik een eigen restaurant verzonnen. Hiervoor heb ik verschillende kenmerkende woorden

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Conclusies DNA, Ambitie en Droom

Conclusies DNA, Ambitie en Droom Conclusies DNA, Ambitie en Droom Mensen in Wijk aan Zee zijn zeer betrokken bij het wel en wee van het dorp. Dit blijkt ook in de sessies. Sheets worden aangevuld met mooie verhalen. Als het verhaal dat

Nadere informatie

WERKBOEK - DAG 3 WELK SEIZOEN BEN JIJ? Challenge

WERKBOEK - DAG 3 WELK SEIZOEN BEN JIJ? Challenge WERKBOEK - DAG 3 WELK SEIZOEN BEN JIJ? Challenge 2019 Dag 3 - welk seizoen ben jij? 2 WELK SEIZOEN BEN JIJ? Of moet ik zeggen, welk seizoen is jouw bedrijf? Daar gaan we dan, aan de slag met je seizoen.

Nadere informatie

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen?

Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Lesbrief: Klanten winnen, een spel? Thema: Waar ga ik heen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Een winkel is erg afhankelijk van haar klanten. Wanneer je geen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Maak eens kennis met Ad...

Maak eens kennis met Ad... Maak eens kennis met Ad... Aangenaam kennismaken: Ad... Het mooie aan ons vak is dat je mensen oprecht kunt helpen om een eigen plek te creëren. Een plek waar je jezelf bent. Waar je anderen ontmoet. Waar

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Spreken Oefentoets spreken. SPREKEN NIVEAU A1

Spreken Oefentoets spreken. SPREKEN NIVEAU A1 SPREKEN NIVEAU A1 www.nt2taalmenu.nl Wat leer je? Spreken Oefentoets spreken Dit is een oefentoets voor cursisten die klaar zijn met het programma voor niveau A1. Hier zijn een paar tips om de oefening

Nadere informatie

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU

FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU FULL SERVICE RECLAME- EN DESIGNBUREAU EEN BUREAU MET EEN DUIDELIJK DOEL Adson is een full service reclame- en designbureau, met als doel merken te voorzien van een eigen identiteit en deze bekend te maken.

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 7 en 8 Inleiding In groep 7 of 8 komen leerlingen vaak voor de tweede keer met hun klas naar het van Abbemuseum. Bij het eerste bezoek, in groep 5 of 6, hebben ze

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

10 Tips voor nóg meer opdrachten

10 Tips voor nóg meer opdrachten Geen tweede kans voor een eerste indruk & Interesse in je klant Professionele opnames, Aantekeningen & De winnende offerte Pagina 2 Pagina 3 Materiaalkennis & Hoe praat je met je klant? Marketing & Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN!

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! Het leukste én grootste horecabedrijf van Oss zoekt een enthousiaste floormanager bediening. Grijp deze unieke

Nadere informatie

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1

Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Workshop Evenwicht, je leven in Balans Werkboek bijeenkomst 1 Evenwicht 2004 Dit product is met toestemming overgenomen en is ontwikkeld binnen het Europese project Evenwicht, werk en privé in balans dat

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

Extra spreekopdrachten

Extra spreekopdrachten Extra spreekopdrachten 1** VERTEL. 1. Je loopt in het park. Er loopt een man voor je. Je ziet dat zijn sleutels uit zijn tas vallen. Wat zeg je tegen hem? 2. De studieadviseur van je opleiding vraagt wat

Nadere informatie

BrandConcept ingrediënt 3. Herkenbaarheid

BrandConcept ingrediënt 3. Herkenbaarheid BrandConcept ingrediënt 3 Herkenbaarheid Compleet pakket zoals bijvoorbeeld; Communicatie-uitingen, Logo en huisstijl, website, inrichting openbare ruimte, straatgarnituur, (Voor een winkel bijv: winkelbeeld,

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering

Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering Bron voor inspiratie voor focus, samenhang en positionering Promotie Delta In het eerste kwartaal van 2012 is er door tal van partijen (onderwijs, ondernemers, provincie en belangenen uitvoeringsorganisaties)

Nadere informatie

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw

visie werkwijze *genoemde prijzen zijn exclusief btw visie Net even anders dan anders. Waar presentatie net zo belangrijk is als smaak. Stoer en robuust. Waar ambachtelijke producten een hoofdrol spelen. En we trots zijn op onze eigen recepturen. Waar vers

Nadere informatie

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers

Jouw leven & werk. Werkboek voor deelnemers Jouw leven & werk Werkboek voor deelnemers Colofon Dit werkboek voor deelnemers hoort bij de cursus Jouw leven & werk. Dit is een cursus voor laaggeletterden die nadenken over de vraag of zij willen gaan

Nadere informatie

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze

Begeleiden. aanmoedigen EIGEN. geloven. vertrouwen. Stimuleer bewoners zelf initiatief te tonen. Werkwijze Een goede buur De deur staat altijd open en de koffie is heerlijk. Het servies misschien niet helemaal jouw smaak, maar toch vertrouwd. Hier kom je graag voor een wijze raad, een vernieuwend idee of een

Nadere informatie

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren

Lééf je dag. Prikkelende workshops om samen te leren Lééf je dag Prikkelende workshops om samen te leren Vier je dag, vier het moment Wilt u een personeelsbijeenkomst organiseren waarbij u ontspanning combineert met leren? Kies dan voor de workshops van

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Inge Joosten Lars der Kinderen Dean Lucassen Luc Maessen Joost van der Zanden

Inge Joosten Lars der Kinderen Dean Lucassen Luc Maessen Joost van der Zanden Inge Joosten Lars der Kinderen Dean Lucassen Luc Maessen Joost van der Zanden 1. Probleemstelling Van verschillende personen in onze eigen omgeving hoorde we dat ze problemen ondervonden met het kopen

Nadere informatie

VORMGEVERRPC/ SIGNSPECIALIST

VORMGEVERRPC/ SIGNSPECIALIST NAAM: KLAS: VAK: PROJECT MEDIA & RECLAME CODE: PRO 271 LEERJAAR: 2 PERIODE: 7 TIJD: 22 OPDRACHT: Deze periode ga je tijdens de lessen PRO 7 weken werken aan het project MEDIA & RECLAME. Het project bestaat

Nadere informatie

Texel. Den Helder en Huisduinen. Julianadorp. Callantsoog. St. Maartenszee Petten. Camperduin en Hargen aan Zee. Bergen, Schoorl en Groet

Texel. Den Helder en Huisduinen. Julianadorp. Callantsoog. St. Maartenszee Petten. Camperduin en Hargen aan Zee. Bergen, Schoorl en Groet Texel Den Helder en Huisduinen Julianadorp Callantsoog St. Maartenszee Petten Camperduin en Hargen aan Zee Bergen aan Zee Bergen, Schoorl en Groet Egmond Castricum aan Zee Wijk aan Zee en Velsen-Noord

Nadere informatie

Life is art and I m the artist

Life is art and I m the artist Canvas Life is art and I m the artist Inhoudsopgave Voorwoord...6 Droomhuis...8 Straatjut...10 Toekomstbeeld...12 Kernwaarden...14 Visievorming...16 Moodboard...20 Conceptnaam...22 Logo...24 4 5 Voorwoord

Nadere informatie

Eerste hulp bij kiezen!

Eerste hulp bij kiezen! Eerste hulp bij kiezen! Hoe maak jij je keuzes? Sta je in je eentje in het pashokje te twijfelen tussen twee truien? Of vraag je je moeder, een verkoopster of een vriend(in) om hulp? In deze lesbrief doe

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

Rapport imago- onderzoek Van Diemen Communicatiemakelaars

Rapport imago- onderzoek Van Diemen Communicatiemakelaars Rapport imago- onderzoek Van Diemen Communicatiemakelaars Klant: Van Diemen Communicatiemakelaars Datum: 19-02- 2016 Gemaakt door: Van Diemen Communicatiemakelaars I- mapping (achtergrond) I- mapping staat

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Ontdek de Bibliotheek

Ontdek de Bibliotheek Ontdek de Bibliotheek Welkom in de bibliotheek. Je gaat op ontdekking in de bibliotheek. Hierbij doe je een onderzoek naar verschillende soorten media; zoals boeken, tijdschriften, video, audio etc. Zo

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Samenvatting mijnbuurtje aanpak

Samenvatting mijnbuurtje aanpak Buurtverbinders van OnsOosterhuizen.nl Eric Hendriks Eric@mijnbuurtje.nl Optimaal genieten van deze presentatie en de handouts ontvangen? Geef je emailadres dan sturen we ze toe Samenvatting mijnbuurtje

Nadere informatie

Zoet of (dubbel)zout?

Zoet of (dubbel)zout? Een prikkelende test Beantwoord de volgende vragen. Schrijf jouw antwoorden op een papiertje. Laat twee of drie familieleden en/of vrienden de vragen ook beantwoorden. Zorg ervoor dat jullie elkaars antwoorden

Nadere informatie

Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl

Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl Gratis Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl Wat leuk dat je mijn Actieplan: Onderscheid je met een Unieke Kledingstijl hebt aangevraagd. Met dit actieplan ga jij op zoek naar jouw unieke

Nadere informatie

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE

LE-7 PRESENTATIE & PROMOTIE INLEIDING Tijdens deze leereenheid ga je je verdiepen in de presentatie en promotie van met name jouw stagebedrijf. Met presentatie bedoelen we de manier waarop een bedrijf zich presenteert aan de klant

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Verblijfsrecreatie 5 november 2012

Verblijfsrecreatie 5 november 2012 Verblijfsrecreatie 5 november 2012 Welkom 1. Opening 2. Voorstelrondje 3. Inleiding - Terugblik - Doel van de avond - Leefstijlen(onderzoek) 4. Inleiding Verblijfsrecreatie - Verblijfsrecreatieparadox

Nadere informatie

Next Level Doelen Planner

Next Level Doelen Planner Next Level Doelen Planner Succesvol in Balans Next Level Doelen Pagina 1 van 15 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. zo hoort het

Inhoud. Mijn leven. zo hoort het Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Je gezicht... 4 Hoofdstuk 2 Je lijf... 6 Hoofdstuk 3 Je houding... 8 Hoofdstuk 4 Ontmoeting... 10 Hoofdstuk 5 Feest... 12 Hoofdstuk 6 Verdriet... 14 Hoofdstuk 7 Contact...

Nadere informatie

Toeristen in Nederland

Toeristen in Nederland Toeristen in Nederland Het is bijna zomer. Veel Nederlanders gaan lekker op vakantie naar het buitenland. Maar er komen ook heel veel buitenlandse toeristen naar Nederland. Hoeveel zijn dat er eigenlijk?

Nadere informatie

Interieur UMI Sushi & Asian Cuisine

Interieur UMI Sushi & Asian Cuisine 1 Interieur UMI Sushi & Asian Cuisine moodboard 13 juni 2012 2 Inhoudsopgave Inleidng 3 Warm Red 4 Fresh Red 6 White texture 8 Soft Nature 10 Fresh Nature 12 Fresh Blue 14 Bright Yellow 16 Calming Blue

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Bowisse. Voor levensgenieters met smaak

Bowisse. Voor levensgenieters met smaak Bowisse Voor levensgenieters met smaak LOODS We zijn er trots op. Wis en waarachtig, vast en zeker; Bowisse! Eerlijke materialen, ambachtelijk vakwerk en vriendelijk design. Robuuste terrasoverkappingen,

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO

Wie ben jij? Ik ben... Introductie VMBO VMBO onderbouw Introductie Wie jij bent is niet in één zin te beantwoorden. Of je man of vrouw bent. Uit welk land je komt. Wanneer je geboren bent. Welke dingen (muziek, kleding, sport etc.) je leuk vindt.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer.

Hoe werkt het? Wat heb je nodig? Disclaimer. Hoi! Wat ontzettend leuk dat je mee doet aan de Jouw Lichaam. Jouw Genot. 5 daagse! Ik ben blij dat je mij de kans geeft om jou te helpen meer genot tussen de lakens voor jezelf te creëren. Zodat jij echt

Nadere informatie

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers

Cliënten. Een uitgave van Careander Contact. THEMANUMMER: De strategische koers Een uitgave van Careander - 1 2018 Cliënten Contact THEMANUMMER: De strategische koers VAN DE BESTUURDER: Aan de slag Careander heeft een nieuwe visie. We hebben de visie opgeschreven, hier staat in hoe

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren

Kleur. Kleurencirkel. De kleurencirkel wordt besproken in de klas. De kleurencirkel bestaat uit: primaire kleuren secundaire kleuren tertiaire kleuren Klas 2 periode 2 Naam: Voor de toets van periode 2 leer je de volgende begrippen. Al deze begrippen staan op wiki.roncalli.nu Bekijk de plaatjes op de wiki in kleur en print hem uit!!! Kleur Kleurencirkel

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen.

Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Werkboek Introductie Het belangrijkste doel van de introductie is dat we elkaar beter leren kennen en dat we de verwachtingen kunnen managen. Oefening Deel jouw verwachtingen Wat is de reden waarom je

Nadere informatie

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

Lesbrief: Vriendschap in beeld. Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent.

Lesbrief: Vriendschap in beeld. Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent. Lesbrief: Vriendschap in beeld Opdracht: maak een foto waarop je laat zien wat vriendschap voor jou betekent. Fotograferen Kiekjes maken we allemaal, als verslag van een mooie vakantie, een familiefeest,

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

INSPIRATIEGIDS INTERIEUR

INSPIRATIEGIDS INTERIEUR INSPIRATIEGIDS INTERIEUR Inleiding Iedereen voelt zich graag thuis in zijn eigen huis. Daar horen van tijd tot tijd veranderingen bij. In deze gids gaan we daarom in op 3 hoofdfasen van aanpassingen in

Nadere informatie

inhoud Merkpositionering 3

inhoud Merkpositionering 3 1 inhoud Deze styleguide is een overzicht van de kleuren/ texturen en lettertypes die in ons project uiteindelijke gekozen zijn. De onderbouwing en onderzoek hiernaar is te vinden op ons blog. Merkpositionering

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

The Brand Check werken aan een sterk merk

The Brand Check werken aan een sterk merk The Brand Check werken aan een sterk merk Wat is The Brand Check? Een compacte, interactieve werksessie, als startpunt voor verscherpte positionering van je merk. Je maakt kennis met de 5 gouden stappen

Nadere informatie

Huisstijl gids. Alles wat je wil weten over de stijl van Twente.

Huisstijl gids. Alles wat je wil weten over de stijl van Twente. Huisstijl gids Alles wat je wil weten over de stijl van Twente. WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK? STRATEGIE LOGO EN AFZENDER KLEURGEBRUIK LETTERTYPISCH TWENTE! MAGAZINES & BROCHURES FOTOGRAFIE COLLAGESTIJL Strategie

Nadere informatie

FITCH EEN NIEUWE KIJK OP WERK TALENT WERKGEVER MEDEWERKER. juiste talent selecteren. plek die écht bij je past

FITCH EEN NIEUWE KIJK OP WERK TALENT WERKGEVER MEDEWERKER. juiste talent selecteren. plek die écht bij je past F I T C H FITCH EEN NIEUWE KIJK OP WERK MEDEWERKER plek die écht bij je past concreet inzicht hoe je effectiever kunt worden in je werk TALENT WERKGEVER juiste talent selecteren bestaand talent beter leren

Nadere informatie

Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren!

Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren! Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren! F-Fort zoekt met regelmaat nieuwe collega s! Uitnodiging tot solliciteren via Best Value People Lees snel verder hoe het werkt! Team F-Fort augustus 2016

Nadere informatie

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander Werkboek Creëer je leukste leven Met Laura & Alexander Copyright 2017 - www.humanconnectionacademy.nl Week 1 - Week van het begin van de rest van jouw leven Hoi, je hebt onze kick-off video gezien. Je

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

L I V E YOUR E S T I N Y IDENTITEITSBEWIJS

L I V E YOUR E S T I N Y IDENTITEITSBEWIJS L I V E YOUR E S T I N Y IDENTITEITSBEWIJS 1. IDEOLOGIE WAARIN GELOVEN WIJ? IDEOLOGIE Waarin geloven wij? WIE BEN IK? Wij geloven dat ieder mens een bestemming heeft. Ieder mens heeft een identiteit. We

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

Architectuur. Naam: Klas:

Architectuur. Naam: Klas: Naam: Klas: inhoud Inhoud Planning Blz. 1 Opdracht 1 - Een eigen huis Blz. 2 Opdracht 2 - Schetsen Blz. 3 Opdracht 3-3D ontwerpen Blz. 4 informatie - Aan de slag met Cura Blz. 5 Opdracht 4 - Dossier &

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

Je mag in dit document werken, je mag ook een nieuw document voor jezelf aanmaken.

Je mag in dit document werken, je mag ook een nieuw document voor jezelf aanmaken. Hoe wil ik me voelen 1. Maak je los! Als hoogsensitief persoon ben je geneigd om veel in je hoofd te blijven hangen. En daar willen we graag vandaan. Dat is niet de bron van jouw waarheden. Je diepste

Nadere informatie

ALS JE HET MIJ VRAAGT... Ideeën voor de nieuwe locatie in Horst.

ALS JE HET MIJ VRAAGT... Ideeën voor de nieuwe locatie in Horst. ALS JE HET MIJ VRAAGT... Ideeën voor de nieuwe locatie in Horst. Dichterbij maakt een plan voor de locaties in Horst. Jij krijgt een nieuwe plek in Horst om te leven en te werken. Dichterbij verzamelt

Nadere informatie

Next Level Doelen Programma

Next Level Doelen Programma Next Level Doelen Programma Succesvol in Balans Next Level Doelen Pagina 1 van 12 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden door

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27

2 > Kerndoelen 11. 4 > Aan de slag 15. 5 > Introductie van de manier van werken 22. 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 Inhoud 1 > Uitgangspunten 9 2 > Kerndoelen 11 3 > Materialen 12 4 > Aan de slag 15 5 > Introductie van de manier van werken 22 6 > Mogelijke werkvormen en de plaats op het rooster 27 7 > Waarom samenwerkend

Nadere informatie