BOUWSTENEN VOOR TEAMLEIDERSCHAP

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BOUWSTENEN VOOR TEAMLEIDERSCHAP"

Transcriptie

1 BOUWSTENEN VOOR TEAMLEIDERSCHAP Een modulair aanbod met intensieve programma s voor leidinggevenden biedt een gevarieerd en modulair aanbod aan dat bestaat uit bouwstenen voor de ontwikkeling van het teamleiderschap van leidinggevenden. De focus van teamleiderschap ligt op Het bewust zijn van de specifieke rol van teamcoach en het belang van groepsontwikkeling voor het bouwen aan een krachtig team Inzicht in de fasen van groepsontwikkeling in teams en het leiderschap dat hiervoor noodzakelijk is Kennis over de zichtbare en onzichtbare processen in teams zodat ze hanteerbaar worden Inspelen op de groepsdynamieken om de samenwerkingskracht en de resultaatgerichtheid te versterken Proactief en constructief werken met de spanningen van samenwerking in teams Troeven van dit modulaire aanbod Zowel voor beginnende als ervaren leidinggevenden Stapsgewijze opbouw voor de ontwikkeling van leidinggevenden Korte en intense leermomenten met telkens een specifieke focus Aansluiting bij de dagelijkse praktijk van leidinggevenden Op maat vorm gegeven in functie van de concrete groep Flexibel inpasbaar in het ontwikkelingsaanbod voor leidinggevenden Aan te vullen met individuele coaching en/of groepscoaching voor een sterkere verankering in de dagelijkse praktijk Modules 1. Basisprogramma: Sterk in teamwerk - de leidinggevende als teamcoach 2. Ervaringssessie: Grip op de groep - groepsdynamica voor leidinggevenden 3. Programma: Leiding geven aan het zichtbare en het onzichtbare team - werken met weerstand en energie 4. Advanced programma: Van spanning naar synergie - bemiddelingsgericht werken voor leidinggevenden 5. Groepssessie: Rolanalyse voor leidinggevenden teams aansturen vanuit persoonlijke kracht 6. Groepscoaching: intensief leren van en met elkaar

2 1. Basisprogramma: Sterk in teamwerk - de leidinggevende als teamcoach Voor al wie een leidinggevende functie heeft en een groep aanstuurt, zoals managers, afdelingshoofden, coördinatoren, voorzitters of projectleiders. Ook voor beginnende leidinggevenden. Ontdekt de eigen stijl als teamleider en de effecten hiervan op de teamcultuur en de groepsontwikkeling Ontwikkelt teamleiderschap om de samenwerkingskracht van het team te versterken en de effectiviteit te verhogen. Versterkt de zelfsturing en de medeverantwoordelijkheid van de teamleden Leert werken met een teammodel als methodisch houvast om levende ontwikkelingsprocessen op groepsniveau te initiëren en te ondersteunen Programma De rol van teamleider naast andere rollen: kenmerken Persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelpunten als teamleider Basiselementen voor sterke teams Brillen en kaders om naar teams als groep te kijken Een integraal teammodel als methodisch houvast Doorlichting van het eigen team Aanpak Telefonische intake: leerdoelen, motivatie, eigen vragen Tweedaagse o Afwisseling tussen ervaringsgericht werken en input o Werken met het eigen team als leidraad en oefensituatie Tussentijdse opdracht met het eigen team Terugkomdag (na 4 à 6 weken)

3 2. Ervaringssessie: Grip op de groep - groepsdynamica voor leidinggevenden Voor al wie een leidinggevende functie heeft en een groep aanstuurt, zoals managers, afdelingshoofden, coördinatoren, voorzitters of projectleiders. Leidinggevenden die open staan om deel te nemen aan een verrassende en intensieve sessie om van binnenuit te ervaren hoe groepen zich ontwikkelen. Ervaart aan den lijve hoe een groep zich ontwikkelt door zelf groep te vormen met de andere deelnemers Ontwikkelt inzicht in de ontwikkelingsthema s en -fasen van een groep Krijgt voeling met de dynamieken die in een groep spelen Verwerft inzicht in de rol van het leiderschap bij groepsontwikkeling Programma Gestructureerde en ervaringsgerichte leerervaring die bestaat uit de volgende onderdelen Aanpak o Toelichting van de werkwijze en creëren van veilig werkkader o Ervaringssessies en feedbacksessies met duiding o Verankering van de persoonlijke ervaringen en inzichten o Inzichten in ontwikkelingsgericht en blokkerend leiderschap wat doen en hoe zijn in de rol van teamleider? o Koppeling naar de eigen praktijk Driedaags intensief programma (residentieel) De deelnemers ontvangen na afloop twee artikels die zowel de methodiek, de fasen groepsontwikkeling en het teamleiderschap beschrijven. Deze artikels bieden ook inspiratie voor de toepassing van groepsdynamische inzichten in de ontwikkeling van het eigen team. o o Prins, S. (2012). Groepsdynamica: de trainingsmethodiek ontwikkeld door Mich De Baere. Handboek Effectief Opleiden. 57/101, mei. Prins, S. & W. Stevens (2012). Van groepsdynamica naar co-creatie voor duurzame samenwerking. Handboek Effectief Opleiden, 58/186, juli.

4 3. Programma: Leiding geven aan het zichtbare en het onzichtbare team - werken met weerstand en energie Voor al wie al ervaring heeft als leidinggevende van een team, afdeling of organisatie, zoals managers, afdelingshoofden, coördinatoren, voorzitters of projectleiders. Leidinggevenden die worstelen met weerstand en ongrijpbare processen in hun team, die bereid zijn om met nieuwe perspectieven naar het eigen team te kijken om het potentieel van hun team beter te benutten. Ontwikkelt een realistisch zicht op de processen die in een team spelen Kan een onderscheid maken tussen de processen die het potentieel van groep bevatten en processen die een groep blokkeren Leert signalen van onzichtbare processen te herkennen Experimenteert met methodieken en interventies om het potentieel van het eigen team verder te ontwikkelen Programma De verborgen dimensies van veranderingsprocessen Zichtbare en onzichtbare processen in teams Onzichtbare processen herkennen: signalen Basisprincipes voor het werken met onzichtbare processen Hoe belangrijke processen op tafel krijgen Herkennen, herdenken en herkaderen van onzichtbare processen: interventies om onzichtbare processen te managen De processen in het eigen team in kaart brengen Aanpak Voorbereidende opdracht: presentatie van het eigen team en persoonlijke leerdoelen Tweedaagse o Afwisseling tussen ervaringsgericht werken en input o Een inventarisatie maken van de processen in het eigen team aan de hand van een beproefde methodiek (Covert Process Model, Marshak) Tussentijdse opdracht met het eigen team Terugkomdag (na 4 à 6 weken)

5 4. Advanced programma: Van spanning naar synergie - bemiddelingsgericht werken voor leidinggevenden Voor leidinggevenden die een ruime ervaring hebben met het aansturen van teams, afdelingen of organisaties: managers, afdelingshoofden, coördinatoren, voorzitters, projectleiders en directeuren. Al wie bereid is om te kijken naar de spanningen in samenwerking en werk wil maken van de (onderliggende) conflicten vanuit een constructieve en ontwikkelingsgerichte optiek. Brengt de eigen conflictstijl, kwaliteiten en valkuilen in het omgaan met conflictueuze situaties in kaart Onderzoekt de manier waarop het eigen team omgaat met tegenstellingen, spanningen en conflicten (en wat hierin eventueel de eigen bijdrage is) Ontdekt andere manieren om naar conflicten in een team te kijken die nieuwe mogelijkheden openen Experimenteert met een aantal concrete handvaten, methodieken en interventies voor het aanpakken van spannende situaties in het eigen team Programma Dag 1 - bemiddelingsgericht interveniëren bij conflicten tussen medewerkers Organisatieculturen en mythes rond diversiteit en conflict Zicht op conflicten: soorten, ontstaan, dynamieken en escalatie De essentie van bemiddelingsgericht werken in de context van leiderschap, organisatie en teamwerk Vaardigheden, basishouding en zorgvuldig omgaan met meervoudige rollen Oefeningen met gesprekssituaties: de verschillen bestaansrecht geven en medewerkers in hun kracht brengen ( empowerment )

6 Dag 2 bemiddelingsgericht werken met conflicten op teamniveau Groepsontwikkeling en leren omgaan met het verschil als ontwikkelingsopdracht van teams De groepsdynamieken van verschil: gezondheid en pathologie De kracht van het waarnemen: signalen van onrust, ongenoegen en regressie Een systeemkijk op conflicten: van het personaliseren naar het contextualiseren van conflicten in teams Oefeningen in het betekenis geven en herkaderen van conflictsituaties in teams Dag 3 interventies en methodieken Een praktisch teammodel voor het detecteren van spanningen en het versterken van de kwaliteit van verbinding in teams Basisprincipes in het werken aan conflicten in teams Stappen bij een bemiddelingsgerichte teaminterventie rond conflict: fasen Eigen situaties en vragen: op zoek naar werkzame interventies Oefenen met methodieken Verankering van het bemiddelingsgericht werken in de eigen praktijk Aanpak Schriftelijke intake: eigen conflictstijl in kaart brengen persoonlijke leerdoelen Tweedaagse o Afwisseling tussen ervaringsgericht werken, oefeningen en input o Het eigen team als referentiekader Tussentijds: in kaart brengen van een situatie uit de eigen praktijk aan de hand van een concrete opdracht Terugkomdag (na 4 à 6 weken)

7 5. Groepssessie: Rolanalyse voor leidinggevenden teams aansturen vanuit persoonlijke kracht Voor wie een leidinggevende functie heeft en een groep aanstuurt, zoals managers, afdelingshoofden, coördinatoren, voorzitters, projectleiders of directeuren. Leidinggevenden die bereid zijn om samen met collega s kritisch en nieuwsgierig te onderzoeken hoe ze hun rol invullen en opnemen, om vanuit persoonlijke kracht leiding aan het team te geven. Krijgt zicht op de formele rol, de eisen van de organisatie en de manier waarop hij of zij deze rol persoonlijk inkleurt Onderzoekt de roldynamieken: rolconflict, rolambiguïteit, omgaan met meervoudige rollen, formele en informele rollen, oneigenlijke rollen, energielekken, valkuilen en het onbenutte potentieel van de rol Exploreert nieuwe manieren om zichzelf te managen in rol Neemt vanuit bewuste keuzes en vanuit persoonlijke kracht de rol van teamleider op Programma en aanpak Eendaags programma voor een kleine groep (5 à 8 deelnemers) dat de vele voordelen van groepscoaching benut (zie Groepscoaching voor leidinggevenden ) Deze methodiek is uiterst geschikt voor leidinggevenden die input uit (360 ) feedback, uit de jaarlijkse evaluatie of uit een programma willen verwerken en die bereid zijn om met collega s te zoeken naar nieuwe ontwikkelingsstappen We werken met de methodiek van rolanalyse (Pooley, 2004; Newton, Long & Sievers, 2006; Brunning, 2006) die gericht is op onderzoek, exploratie, betekenisgeving en persoonlijke ontwikkeling in de professionele rol Deze formule kan aangeboden worden als aanvulling bij een andere module of als losstaand ontwikkelingsinitiatief

8 6. Groepscoaching voor leidinggevenden: intensief leren van en met elkaar Wat is groepscoaching? Groepscoaching betekent dat een groepje van 5 à 8 leidinggevenden op regelmatige basis samen komt voor een dag of een halve dag om te leren van en met elkaar over vraagstukken rond teamleiderschap, en dit onder begeleiding van een coach. Extreem op maat dus. De groepsleden brengen eigen situaties en leervragen in ondersteunen elkaar houden elkaar een spiegel voor en dagen elkaar uit zoeken samen naar betekenis onderzoeken mogelijkheden en alternatieven geven elkaar advies zorgen ervoor dat de uitgesproken intenties opgevolgd worden De coach zorgt voor een veilig klimaat waar mensen kunnen leren begeleidt de sessie ondersteunt de deelnemers en daagt ze ook voldoende uit reikt methodieken aan om het leerproces te verdiepen waakt er over dat alle groepsleden kunnen leren uit de casusbesprekingen organiseert een review van elke sessie voor een extra verdieping van het leerproces Voordelen in vergelijking met individuele coaching Coaching in groep biedt de deelnemers de diverse perspectieven van hun collega s, niet alleen die van de coach Groepen zijn dynamischer dan een 1-op-1 gesprek en stimuleren een levendig en interactief leerproces De deelnemers voelen zich ondersteund door collega s die met dezelfde uitdagingen en situaties worstelen Groepen bieden een extra stimulans om tot actie over te gaan en de deelnemers spreken elkaar aan op de gemaakte voornemens Sessies voor groepscoaching zijn inpasbaar tijdens of na de andere modules voor teamleiderschap of kunnen ingezet worden als op zichzelf staand leerforum voor leidinggevenden.

9 Bouwstenen voor teamleiderschap BEGELEIDING Silvia Prins werkt sinds 1992 als procesbegeleider, (team)coach en trainer in organisaties en sinds 2007 als bemiddelaar. Na een loopbaan in organisaties en in de academische wereld, startte ze in 2006 met haar eigen bureau samenwerken mét de verschillen. Silvia is gefascineerd door de dynamieken van verschil en de onzichtbare processen in groepen die tot magie en co-creatie, maar ook tot spanning en conflict kunnen leiden. Silvia is klinisch psycholoog, antropoloog en doctor in de organisatiepsychologie. Ze is erkend bemiddelaar in sociale zaken en opgeleid als consultant (International Professional Development Program, Prodev) en professioneel coach (BAO, Life Projects). Ze leidt sociale bemiddelaars op (Mediation Instituut Vlaanderen; KUL/KHL) en is actief in het promoten van bemiddeling in organisaties (Centrum Conflictexpertise Organisaties; Bemiddeling vzw). Vanuit deze visie op diversiteit werkt ze ook als facilitator van Future Search processen (i.s.m. Kenniscentrum Large Scale Interventions, de Baak België). Haar inspiratiebronnen en werkkaders zijn: groepsdynamica Themagecentreerde Interactie systeem psychodynamisch perspectief transformatieve bemiddeling co-creatie - Theory U Deep Democracy Large Scale Interventions (Future Search) cirkelprocessen. Silvia is de auteur van een veel gelezen nieuwsbrief, vele artikels en van het boek Bemiddeling voor leidinggevenden (2008). In 2013 verschijnt haar nieuwe boek over teamleiderschap dat een handleiding vormt bij dit modulaire aanbod (Uitgeverij Garant). Website, blog en gratis nieuwsbrief: Mail: silvia@circlesforconnection.be Telefoon: +32 (0)486/

Intensieve Workshop. Crisis en conflict in groepen en organisaties Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee! - voor professionals

Intensieve Workshop. Crisis en conflict in groepen en organisaties Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee! - voor professionals Intensieve Workshop Crisis en conflict in groepen en organisaties Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee! - voor professionals Donderdag 24 en vrijdag 25 januari 2019 DOELGROEP! Ben je een ervaren

Nadere informatie

Conflict Coaching - Bewust handelen in conflictsituaties

Conflict Coaching - Bewust handelen in conflictsituaties Conflict Coaching - Bewust handelen in conflictsituaties "Escalating reactions develop automatically. Any de-escalating action must be consiously chosen." (F. Glasl) Wat is conflict coaching? Conflict

Nadere informatie

CONFLICT COACHING BEWUST STAPPEN ZETTEN IN CONFLICTSITUATIES

CONFLICT COACHING BEWUST STAPPEN ZETTEN IN CONFLICTSITUATIES CONFLICT COACHING BEWUST STAPPEN ZETTEN IN CONFLICTSITUATIES "Escalating reactions develop automatically. Any de-escalating action must be consiously chosen." (F. Glasl) Wat is conflict coaching? Conflict

Nadere informatie

Programma - Masterclasses Groepsdynamica Plus Seizoen

Programma - Masterclasses Groepsdynamica Plus Seizoen Programma - Masterclasses Groepsdynamica Plus Seizoen 2 0 1 8-2 0 1 9 Voor wie? Voor wie leiding geeft aan een team, afdeling of organisatie. Voor ervaren professionals die groepen of teams begeleiden,

Nadere informatie

Workshop Meerpartij bemiddeling

Workshop Meerpartij bemiddeling Workshop Meerpartij bemiddeling In groepen, teams en organisaties Waarom deze workshop Bemiddelen in een organisatieconflict is complex. Het conflict speelt zich af in een dynamisch veld van organisatiestructuren,

Nadere informatie

Teambegeleiding visie en aanpak

Teambegeleiding visie en aanpak Teambegeleiding visie en aanpak Wat is er nodig om écht te veranderen in een team? Samenwerking in teams kan plezierig, creatief en op bepaalde momenten zelfs magisch zijn. Soms is het ook gewoon moeilijk,

Nadere informatie

Executive Conflict Coaching

Executive Conflict Coaching Persoonlijk ontwikkelingstraject voor mensen met impact in de organisatie Een intensief persoonlijk traject voor Bestuursleden algemeen directeurs managers HR directeurs managers welzijn change managers

Nadere informatie

Voor wie is dit programma

Voor wie is dit programma Teamontwikkeling en synergie van los zand groep naar zelfsturend team Groepsdynamisch werken aan verbinding, ontwikkeling en een open cultuur 16 oktober 13 november 11 december 2019 Voor wie is dit programma!

Nadere informatie

De kunst jezelf en anderen te leiden

De kunst jezelf en anderen te leiden 4D organisatieontwikkeling & opleiding individu groep taak context TGI-opleiding 2016 2018 De kunst jezelf en anderen te leiden 1 TGI, de kunst jezelf en anderen te leiden Als leidinggevende, projectleider,

Nadere informatie

De kunst jezelf en anderen te leiden

De kunst jezelf en anderen te leiden 4D organisatieontwikkeling & opleiding individu groep taak context TGI-opleiding 2020 2021 De kunst jezelf en anderen te leiden 1 TGI, de kunst jezelf en anderen te leiden Als leidinggevende, projectleider,

Nadere informatie

De kunst jezelf en anderen te leiden

De kunst jezelf en anderen te leiden 4D organisatieontwikkeling & opleiding individu groep taak context TGI-opleiding 2015 2017 De kunst jezelf en anderen te leiden 1 TGI, de kunst jezelf en anderen te leiden Als leidinggevende, projectleider,

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Regisseur van wijkzorg Verstand van Zorg Omslag nodig in denken én doen Regisseur van wijkzorg Wat kunt u nog zelf? Dát bepaalt de benodigde zorg in onze nieuwe

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Mijn visie op leren. Een driedaags leertraject

Mijn visie op leren. Een driedaags leertraject Mijn visie op leren Opleidingen rond coachen en leidinggeven impliceren het bijbrengen van een aantal theoretische inzichten, maar leiden pas écht tot verandering als mensen uitgedaagd worden om fundamenteel

Nadere informatie

Hoe houd je een team gezond?

Hoe houd je een team gezond? Hoe houd je een team gezond? Silvia Prins Teamcoach, groepsmediator en trainer Circles for Connection 2 december 2016 SOK Congres Welke vragen roept de titel op? Wat is een team? Wat is een gezond team?

Nadere informatie

Opleiding Leidinggeven

Opleiding Leidinggeven Opleiding Leidinggeven Voor wie? De Opleiding Leidinggeven richt zich naar (bege)leiders van teams, organisaties en bedrijven: managers, directeuren, HR-managers, projectleiders, coördinatoren, teamcoaches

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

De wondere wereld van groepen

De wondere wereld van groepen De wondere wereld van groepen Workshop groepsdynamica 21 en 22 mei 2020 Voor wie is deze workshop Voor leidinggevenden en professionals die Willen begrijpen wat er in de onderstroom van groepen en teams

Nadere informatie

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties

Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Coaching voor CvO Overheidsorganisaties Overheidsmanagers, keuzes en dilemma s Management bij de overheid verschilt wezenlijk van leidinggeven in het bedrijfsleven. Het goed kunnen opereren in de complexe

Nadere informatie

Curriculum Vitae - Silvia Prins

Curriculum Vitae - Silvia Prins Curriculum Vitae - Silvia Prins Professionele loopbaan Sinds 2006 Sinds 2013 Sinds 2013 Sinds 2012 Zaakvoerder Circles for Connection bvba Teamcoaching, groepsmediation, training, conflict coaching BE

Nadere informatie

Teambemiddeling van spanning naar synergie

Teambemiddeling van spanning naar synergie Teambemiddeling van spanning naar synergie Het beste team is er een waarvan de leden bereid zijn persoonlijk risico te nemen, conflicten aan te pakken en moedige gesprekken te voeren. (Manfred Kets de

Nadere informatie

Opleiding Teamcoaching voor managers

Opleiding Teamcoaching voor managers Opleiding Teamcoaching voor managers Leer bouwen aan teamontwikkeling door te coachen op de bovenstroom én onderstroom Ga bewuster om met je systemische plek binnen het teamen organisatiesysteem Ontwikkel

Nadere informatie

Professional Coach Week

Professional Coach Week Professional Coach Week Een week intensief werken aan de coach in jezelf. 2-6 september 2013 27-31 januari 2014 associatie voor coaching DORPSSTRAAT 1 5735 EA AARLE-RIXTEL TEL. 0492-385544 WWW.ASSOCIATIEVOORCOACHING.COM

Nadere informatie

Programma - Masterclasses Groepsdynamica Plus Seizoen

Programma - Masterclasses Groepsdynamica Plus Seizoen Programma - Masterclasses Groepsdynamica Plus Seizoen 2 0 1 8-2 0 1 9 Voor wie? Voor wie leiding geeft aan een team, afdeling of organisatie. Voor ervaren professionals die groepen of teams begeleiden,

Nadere informatie

2012 Mediation Trainingsinstituut MTi pagina 3 van 7

2012 Mediation Trainingsinstituut MTi pagina 3 van 7 Naar aanleiding van uw vraag om informatie over onze mogelijkheid om voor ca. 20 medewerkers binnen de gemeente Zandvoort een training mediationvaardigheden te verzorgen, treft u hierbij een offerte aan

Nadere informatie

Het zelf als instrument van verandering

Het zelf als instrument van verandering Het zelf als instrument van verandering Persoonlijk meesterschap in het werken met groepen van binnen naar buiten 3 & 4 juli 2019 Voor wie is deze workshop Besef je ook dat jouw manier van handelen en

Nadere informatie

Leiderschap bij C1000

Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 in beeld Module 1: Persoonlijk leiderschap Module 2: Leidinggeven Ander (1op1) Module 3: Leidinggeven Team Module 4: Leiderschap verandering Module 1: Persoonlijk

Nadere informatie

Executive Conflict Coaching

Executive Conflict Coaching Persoonlijk ontwikkelingstraject voor mensen met impact in de organisatie Een intensief persoonlijk traject voor Bestuursleden Algemeen directeurs Managers en leidinggevenden HR directeurs Managers welzijn

Nadere informatie

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Heb jij nog grip op de teams waarmee je werkt? Iedereen

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Bemiddeling een krachtige methodiek voor het hanteren van conflicten

Bemiddeling een krachtige methodiek voor het hanteren van conflicten Bemiddeling een krachtige methodiek voor het hanteren van conflicten Wat is bemiddeling? Bemiddeling is een krachtige professionele interventie waarbij een autonome en onafhankelijke 'derde' conflictpartijen

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

MASTERCLASS TEAMLEIDERSCHAP LEID JOUW TEAM NAAR HET VOLGENDE NIVEAU

MASTERCLASS TEAMLEIDERSCHAP LEID JOUW TEAM NAAR HET VOLGENDE NIVEAU MASTERCLASS TEAMLEIDERSCHAP LEID JOUW TEAM NAAR HET VOLGENDE NIVEAU NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING We kunnen uitdagingen in ons werkveld niet meer alleen oplossen. Om doorbraken te realiseren

Nadere informatie

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK

LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK LEIDINGGEVEN AAN VERANDERING IN DE PRAKTIJK Real change by real people The Human Effect INLEIDING Dit leertraject is speciaal ontworpen voor mensen die leiding geven aan veranderingsprocessen met een bepaalde

Nadere informatie

MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van

MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van MEDIATIONVAARDIGHEDEN OP DE WERKVLOER compacte introductie van technieken met focus op praktische attitude tijdens conflicthantering de kracht van mediation Mediationvaardigheden op de werkvloer Over conflicthanteringstechnieken

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB)

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Verbeter je vaardigheden en word een betere en effectievere leidinggevende Opleidingsinstituut DJI Voor wie Voor leidinggevenden met zes maanden

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

SCHATTEN VAN ADVOCATEN

SCHATTEN VAN ADVOCATEN SCHATTEN VAN ADVOCATEN PRAKTIJKOPLEIDINGEN VOOR DE ADVOCATUUR Vaardigheden in de praktijk Coachen in de praktijk Leidinggeven in de praktijk Teamwork in de praktijk SCHATTEN VAN ADVOCATEN Wij zijn er van

Nadere informatie

MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK. Vaardigheidstraining

MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK. Vaardigheidstraining MANAGEN VAN CONFLICTEN OP DE WERKPLEK Vaardigheidstraining Managen van conflicten op de werkvloer Introductie Conflicten hebben zowel belemmerende als kansrijke aspecten. Naast pijn, verwarring en onzekerheid

Nadere informatie

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen

Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Coachend leiderschap Om anderen te leren veranderen, moet je zelf durven veranderen Hoe zorg je voor groei, inspiratie en resultaatgerichte samenwerking binnen je team? Hoe ga jij om met veranderingen?

Nadere informatie

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling editie 2011 Leiderschap zit vol met paradoxen. De tegenstelling tussen betrokkenheid en distantie, tussen innovatie en behoudendheid,

Nadere informatie

Traject Leiderschap 2015-2016

Traject Leiderschap 2015-2016 Traject Leiderschap 2015-2016 Aanpak traject Het is de bedoeling om voor de deelnemers een leertraject uit te werken dat bestaat uit een kick-off, 3 workshops van een halve dag, gecombineerd met 2*2uur

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

Kom als mens en organisatie in de flow

Kom als mens en organisatie in de flow Kom als mens en organisatie in de flow Wat kan het Coachingsbedrijf hiervoor aan toegevoegde waarde bieden? De afgelopen jaren is er binnen organisaties veel aandacht geweest voor processen, efficiency

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek

PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek PSYCHOLOGIE IN COACHING compacte introductie van actuele inzichten met focus op praktische toepassing vanuit eigen casuïstiek Psychologie in Coaching Deze training gaat over psychologische inzichten en

Nadere informatie

we invite you to grow

we invite you to grow we invite you to grow Talentprogramma Kwaliteitsverpleegkundige Zorgmanagement Bedrijfsvoering Medisch Verpleegkundig adviseur van het zorgproces 2 Doelgroep Verpleegkundigen niveau 4 en 5 met minimaal

Nadere informatie

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR

Opleiding DIFERENCI TRAINER FACILITATOR Opleiding DIFERENCI J RINER FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader

Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader Oog voor talent. Selectie en ontwikkeling van havenkader In enkele stappen naar een talentvol havenkader. 1 Talent opsporen 2 Talent ontwikkelen 3 Talent opvolgen De mini-selectietest Het assessment Verplichte

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Conscious Conflict: aan de slag met disfunctionele teams & vastgelopen samenwerking

Conscious Conflict: aan de slag met disfunctionele teams & vastgelopen samenwerking Conscious Conflict: aan de slag met disfunctionele teams & vastgelopen samenwerking Groepsdynamisch werken op het scherp van de snee 16 oktober 13 november 11 december 2019 Voor wie is dit programma Wil

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP)

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Zorg met een breed palet aan leiderschapsskills voor een stevige basis als toekomstig leidinggevende Voor wie Iedereen die geen leidinggevende is, maar wel de

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

Competentieprofiel voor coaches

Competentieprofiel voor coaches Competentieprofiel voor coaches I. Visie op coaching Kwaliteit in coaching wordt in hoge mate bepaald door de bijdrage die de coach biedt aan: 1. Het leerproces van de klant in relatie tot diens werkcontext.

Nadere informatie

TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN. Pieterman & Partners

TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN. Pieterman & Partners TRAIN DE TRAINER EFFECTIEF EN RESULTAATGERICHT TRAINEN Pieterman & Partners TRAIN DE TRAINER RESULTAAT Met succes een training ontwikkelen/aanpassen en het gewenste resultaat bereiken Een succesvolle presentatie,

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap

Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap Coachen met ziel en zakelijkheid 1 Coachend leiderschap Versterk je leiderschap als manager door doelgericht te werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling Vergroot je coachingsvaardigheden

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE)

Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE) Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE) Leer te kijken vanuit een helikopterview en ontwikkel jouw strategische leiderschapsvaardigheden Opleidingsinstituut DJI Voor wie Iedereen die minimaal

Nadere informatie

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten Onderzoek Resultaten In juni 2018 hebben wij, Hanneke Jaques en Caja Revenich een online onderzoek uitgevoerd naar teamontwikkeling binnen organisaties. Waarom dit onderzoek? Samenwerken in teams is in

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Reflectie op besluitvorming en handelen

Reflectie op besluitvorming en handelen Reflectie op besluitvorming en handelen Methodiek Omschrijving: De kwaliteit van besluitvorming heeft een invloed op de kwaliteit van de hulpverlening en het gevoel van effectiviteit. Dit is een belangrijk

Nadere informatie

!!!! !!!! 1. Professioneel adviseren

!!!! !!!! 1. Professioneel adviseren Professioneel adviseren In deze zesdaagse opleiding krijg je de kans om in een veilige omgeving de eigen sterkere en zwakkere kanten te onderkennen en te werken aan je ontwikkelpunten als consultant. Je

Nadere informatie

Specialisatieopleiding arbeids- en organisatiemediation

Specialisatieopleiding arbeids- en organisatiemediation mensenkennis De partijen op één lijn te krijgen en zo het conflict ombouwen naar een goede samenwerking. Dat is een fantastische uitdaging. Specialisatieopleiding arbeids- en organisatiemediation Arbeids-

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Flexibel werken en teamontwikkeling

Flexibel werken en teamontwikkeling Flexibel werken en teamontwikkeling Jo Bos (Jo Bos & Co) en Lauri Brinkman (Phaos) In veel organisaties wordt gewerkt aan het invoeren van Het Nieuwe Werken of Flexibel werken. Aan werken dat niet tijd-

Nadere informatie

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching

Unieke opleiding in Arboland. Opleiding. Copla Opleiding Training Consultants Coaching Unieke opleiding in Arboland Opleiding Copla Opleiding Training Consultants Coaching copla.nl Bezoek ook onze websites: www.copla.nl www.deveiligheidscoach.nl DE VEILIGHEIDSCOACH Steeds vaker buigen veiligheidskundigen

Nadere informatie

Secure Base Teamcoachen. Professioneel begeleiden van teams in transitie

Secure Base Teamcoachen. Professioneel begeleiden van teams in transitie Secure Base Teamcoachen Professioneel begeleiden van teams in transitie 2017 Als je groot bent Als je groot bent wil je dan niet meer spelen of mag het dan niet meer? Is er een leeftijd waarop je komt

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Leergang voor Trainers

Leergang voor Trainers Leergang voor Trainers Leerdoelen en resultaat Het programma van de Leergang voor Trainers is zodanig ingericht dat je als deelnemer na afloop; concrete leerdoelen kunt formuleren; weet hoe je daar een

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Traject Leiderschap. Aanpak traject

Traject Leiderschap. Aanpak traject Aanpak traject Het is de bedoeling om voor de deelnemers een leertraject uit te werken dat bestaat uit een kick-off, 3 workshops van een halve dag, gecombineerd met 2*2uur individuele coaching. Er wordt

Nadere informatie

Waarom interactief werken in groepen? jjjjjjjjjjjjjjj jjj

Waarom interactief werken in groepen? jjjjjjjjjjjjjjj jjj Waarom interactief werken in groepen? jjjjjjjjjjjjjjj jjj Herken je dit bij veranderprocessen en projecten? Leider moet trekken en duwen Het groepsproces loopt niet maar hoe dan wel? Veel overleg en afstemming..maar

Nadere informatie

Inleiding... 9. Hoofdstuk 3 Management en leidinggevende structuur... 35

Inleiding... 9. Hoofdstuk 3 Management en leidinggevende structuur... 35 Inhoud Inleiding... 9 Hoofdstuk 1 Visie op leidinggeven... 13 1.1. Beïnvloeding van de organisatiecultuur... 13 1.2. Organisatiecultuur en organisatieklimaat... 15 1.3. Noodzaak van cultuuromslag... 16

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken

Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Wow! Wat een verschil utalent laat de mix werken Het utalent programma (NL en ENG) helpt om unieke talenten beter te benutten, wij/zij denken te verminderen, diversiteit te vergroten en daadkrachtig met

Nadere informatie

Coaching 4 Engagement

Coaching 4 Engagement Coaching 4 Engagement Vergroot je veerkracht en neem de regie voor professionele groei Herken de schaduwkanten van je drijfveren Erken je kracht en kwaliteiten Benut de constructieve kant van je drijfveren

Nadere informatie

TRAINER / FACILITATOR

TRAINER / FACILITATOR NIEUW!! Opleiding J RINER / FCILIOR rainen/facilitaten is een vak, een ambacht. Dat doe je met heel je hebben en houwen als je het tenminste een uitdaging vindt om mensen in beweging te brengen Dit ambacht

Nadere informatie

Thermometer leerkrachthandelen

Thermometer leerkrachthandelen Thermometer leerkrachthandelen Leerlijnen en ontwikkelingslijn voor leerkrachten van WSKO 1 Inleiding Leerkracht zijn is een dynamisch en complex vak. Mensen die leerkracht zijn en binnen onze organisatie

Nadere informatie

Integraal Hoger Onderwijs. Haal het beste uit jezelf en anderen!

Integraal Hoger Onderwijs. Haal het beste uit jezelf en anderen! Integraal Hoger Onderwijs Haal het beste uit jezelf en anderen! Wat is integraal onderwijs? We willen inspirerend onderwijs geven waarin je leert het beste uit jezelf en anderen te halen en een positieve

Nadere informatie

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters.

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters. Leiders op koers Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters mensenkennis Algemene introductie Dit leiderschapsprogramma is ontstaan door en voor

Nadere informatie

DRAGERS VAN VERANDERING

DRAGERS VAN VERANDERING DRAGERS VAN VERANDERING Jezelf leren inzetten om veranderprocessen te doen slagen WAAROM DIT PROGRAMMA? Zachte skills voor meetbare resultaten Veranderprocessen slagen voor een belangrijk deel door de

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

Leiderschap Cross Over!

Leiderschap Cross Over! Leiderschap Cross Over! Voor: Leidinggevenden en senior professionals (m/v) werkzaam in zakelijke en maatschappelijke dienstverlenende organisaties. Deelnemers zijn hoofden, directeuren, unit managers

Nadere informatie

INTERVISIE & COACHING

INTERVISIE & COACHING BLOSSOM INTERVISIE & COACHING SAMEN COMPLEXE VRAAGSTUKKEN DUURZAAM OPLOSSEN EN HET GELEERDE VERANKEREN BLOSSOM - INTERVISIE & COACHING Steeds vaker reiken medewerkers cross-functioneel uit naar elkaar

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. "Van reactief naar creatief"

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. Van reactief naar creatief Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs "Van reactief naar creatief" In veel scholen is het klassiek hiërarchisch leiderschap niet langer toereikend. De veranderingen in de maatschappij en daarmee ook

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Trainingsaanbod. Hoe divers de setting ook, we zien steeds gelijkaardige uitdagingen. Waarom Conext? Meer info? Inschrijven?

Trainingsaanbod. Hoe divers de setting ook, we zien steeds gelijkaardige uitdagingen. Waarom Conext? Meer info? Inschrijven? Trainingsaanbod Conext begeleidt kennisintensieve organisaties bij nieuwe vormen van leren, samenwerken en leidinggeven. Dit via het geven van training, (team)coaching of het faciliteren van organisatie-ontwikkelingsprocessen.

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013

Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Maatwerk voor nieuwe ROS-adviseurs Informatiebijeenkomst en Leergang 2013 Leergang Procesbegeleiding samenwerking, organisatie en innovatie in de eerste lijn voor nieuwe ROS-adviseurs (code L13-2) Voor

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie