NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 22 februari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 22 februari 2016"

Transcriptie

1 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 22 februari 2016 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Dirk Abbeloos, Martine Van Hauwermeiren, Patrick Meulebroek, schepenen; Elke De Man, stadssecretaris Dirk Abbeloos, schepen verontschuldigd voor agendapunt 1 t/m 5, François De Bleser, Carine Verhelst, Lien Verwaeren, schepenen Afwezig: De voorzitter verklaart de zitting voor geopend te 15:13 uur. GOEDKEURING NOTULEN Goedkeuren notulen schepencollege d.d. 15 februari 2016 Het college keurt de notulen d.d. maandag 15 februari 2016 goed. LEEFMILIEU 22. Vuilbakkenplan - inventaris Dit dossier is uitgesteld. FINANCIËN 23. Eredienstbestuur Sint-Ursmarus Baasrode - secretariaatsvergoeding Het college neemt kennis van de brief van 22 februari 2015 van het eredienstbestuur Sint-Ursmarus Baasrode in verband met de problematiek van het ontbreken van een ontvangstruimte voor de pastoor, vergader-/ secretariaats-/ archiefruimte van de kerkfabriek en de vraag hierin te voorzien of een vergoeding te betalen voor huur van een geschikte ruimte. Dit verzoek is het gevolg van het wegvallen van een residerende pastoor en het niet meer kunnen gebruiken van de plaatselijke pastorie. De problematiek en de eventuele invoering van een secretariaatsvergoeding werd besproken tijdens een overleg op 9 november 2015 met het centraal kerkbestuur. Met uitzondering van kerkbestuur Baasrode is er geen ander kerkbestuur vragende partij voor ontvangst van een dergelijke vergoeding. Tijdens het overleg van 10 februari 2016 tussen de stad en het eredienstbestuur Sint-Ursmarus Baasrode werd de problematiek nogmaals besproken. Blijkt dat het kerkbestuur momenteel een eigen appartement (gelijkvloers) in de Sint-Ursmarusstraat 113 gebruikt als ontvangstruimte voor de pastoor, vergader-/ secretariaats-/ archiefruimte en hierdoor, gebudgetteerde huurgelden misloopt (geraamd op 700 euro per maand). Zij vragen als compensatie een vergoeding 300 euro per maand. Het college hoort hierover Dirk Abbeloos, schepen van financiën.

2 Na bespreking keurt het college de vraag van het eredienstbestuur goed om een vergoeding te betalen aan het kerkbestuur van 300 euro per maand voor dit appartement en dit te gebruiken als ontvangstruimte voor de pastoor, vergader-/ secretariaats-/ archiefruimte voor het kerkbestuur. Deze regeling gaat in vanaf 1 maart 2016 en zal herbekeken worden na vaststelling van het parochiekerkenplan. 24. Dossiers wanbetalingen opvanggezinnen: voor visering en uitvoerbaarverklaring Het college neemt kennis van de lijst van 15 februari 2016 met nummer 1/1 van wanbetalingen van de dienst opvanggezinnen. Deze lijst wordt door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 22 februari 2016 geviseerd en uitvoerbaarverklaard. INFRASTRUCTUUR - WEGEN EN WATERLOPEN 25. Gasthuisstraat verlagen boordstenen ter hoogte van oprit - brief Varen voor Allen vzw te Mechelen Sint-Katelijnestraat Mechelen datum uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel 28 oktober 2015 JEv/MM/ab Martine Matthys Opzetten van een aantal nautische basissen in het Vlaamse binnenland. Dendermonde als pilootstad nautische vorming Geachte mevrouw Geachte heer Wij hebben uw brief van 28 oktober 2015 ontvangen over het initiatief om in het Vlaamse binnenland een aantal nautische basissen op te starten. U vraagt hierbij om op korte termijn te willen antwoorden aangezien de EU-diensten tegen eind oktober de dossiers inwachten. In een bijgevoegde nota wordt algemeen gesteld wat nodig zou zijn en verwacht wordt van de stad Dendermonde. Deze nota vermeldt heel wat onbekenden en onzekerheden, die eerst moeten uitgeklaard worden. Hierbij zal een realistisch financieel plan met vermelding van de steakholders en mogelijke investeerders noodzakelijk zijn. Door de vele onbekenden die momenteel als voorwaarden en randvoorwaarden worden voorzien om dit ambitieus plan te doen slagen en de korte beslissingstermijn lijkt het ons ons te vroeg om de stad Dendermonde als pilootstad te laten fungeren. Het spreekt vanzelf dat wij steeds bereid zijn om deel te nemen aan verdere gesprekken hieromtrent. Hoogachtend Namens het college van burgemeester en schepenen Elke De Man stadssecretaris Piet Buyse burgemeester

3 26. Vier Septemberlaan opbraak asfalt en aanleg van groenvoorziening - nota Het college neemt kennis van de nota van de dienst wegen en waterlopen. Het gebied aan de Vierseptemberlaan is jaren dienstig geweest als stapelplaats voor de stadsdiensten. Alle gestapelde materialen en gronden zijn ondertussen gesaneerd en afgevoerd. De straat is doodlopend en eindigt op de berm van de Martelarenlaan. Het college gaat akkoord om door het departement stadsontwikkeling en milieu een voorstel te laten uitwerken om dit deel van de Vier Septemberlaan een nieuwe bestemming te geven als bosgebied zodat een aaneensluitend groen geheel bekomen wordt. Binnen het nieuwe groengebied kan ook onderzocht worden of een trage verbinding en fietsverbinding kan aangelegd worden wegen- en rioleringswerken aanpassen Olympos en Kalendijk - brief Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de ontwerpbrief aan de Vlaamse Milieumaatschappij, opgemaakt door de dienst wegen en waterlopen waarbij gemotiveerd uitstel wordt gevraagd voor het indienen van de eindafrekening en het asbuiltplan voor bovenvernoemd project. INFRASTRUCTUUR - MOBILITEIT EN VERKEER 28. Nihil Nihil. 29. Voetpaden - verbetering kruispunten in de Van Langenhovestraat - goedkeuring Dit dossier is uitgesteld. GROENBELEID EN LANDBOUW 30. Zwerfkattenbeleid Het college neemt kennis van de nota van 18 februari 2016 aangaande het zwerfkattenbeleid. Het college beslist deel te nemen aan een overleg met de WBE en ANB. 31. Rechtzetting Bestek renovatie en regeneratie grassportterreinen 2016 Het college neemt kennis van de nota van 22 februari 2016 met betrekking tot de materiële misslag in het bestek Renovatie en regeneratie van grassportterreinen Het college gaat akkoord met de aanpassing van de technische bepalingen. INFRASTRUCTUUR - HUISVESTING 32. Premie voor het verbeteren en functioneel aanpassen van een woning. Het college neemt betreffende bovenvermeld onderwerp kennis van de nota d.d. 22 februari 2016 van de dienst huisvesting. Het college keurt de lijst goed van de premies voor het functioneel verbeteren van een woning/appartement. PREVENTIE 33. Aanvullen asbestinventarissen Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de nota in verband met het aanvullen van de asbestinventarissen. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het voorstel om de asbestinventarissen te laten opstellen voor de kerkhoven.

4 Het college van burgemeester en schepenen wenst tevens asbestinventarissen te laten opstellen voor gebouwen die in de nota werden geklasseerd onder type 3, 4 en 5. Aansluitend geeft het college de opdracht om bij de stad een studietraject 'Haalbaarheid asbestafbouwbeleid' te laten sporen samen met een studietraject van Ovam. Dit studietraject wil de haalbaarheid van verschillende afbouwscenario's bestuderen en een optimaal afbouwscenario aanreiken in functie van de maatschappelijke noden, risico's en de beschikbare middelen. De streefdatum 2040 is de beleidsdoelstelling voor de realisatie van het asbestafbouwbeleid. 34. AED sporthal Oudegem Het college van burgemeester en schepenen neemt kennis van de nota in verband met de AED van de volleybalclub van Oudegem. Het college van burgemeester en schepenen gaat akkoord met het voorstel om de AED openbaar te maken en geeft daarom aan de stadsdiensten de opdracht om de volgende zaken in orde te brengen: aankoop van een AED kast (t.w.v. 495 excl. btw) opnemen van AED in onderhoudscontract van de stad verzekeren van AED tegen diefstal opnemen van AED in maandelijkse inspectieronde door de stadsdiensten registreren van de AED bij de FOD De AED-kast zal aan de gevel van de sporthal van Oudgem bevestigd worden op het openbaar domein. SECRETARIAAT EN LOGISTIEK 35. Vinkenzetting Dendervink - speelseizoen /4/2016 t.e.m. 7/8/2016 Het college neemt kennis van de aanvraag van 1 februari 2016 van Jan Van Akoleyen, Dendervink vzw, betreffende vermelde aangelegenheid en verleent onder de voorwaarden vermeld in de brief - toelating tot het organiseren van vinkenzettingen op diverse locaties in Dendermonde van 12 april 2016 tot en met 16 augustus Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpbrief als bijlage goed. 36. Stamenee Kadee - Hoofdstraat - 16 tot en met 18 juli 2016 Het college neemt kennis van de aanvraag van 7 december 2015 van Florian Kayaert, Chiro Kadee, betreffende vermelde aangelegenheid en verleent onder de voorwaarden vermeld in de brief - toelating tot het organiseren van Stamenee Kadee op 16, 17 en 18 juli 2016 tussen 19 uur en uur. Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpbrief als bijlage goed. 37. Uitzenden voetbalmatchen op groot scherm - Stadspark - 22 en 26 juni 2016 Dit dossier is uitgesteld. 38. Weigering receptie - Food Festival Baasrode - 12 maart 2016 Het college neemt kennis van de aanvraag van Jens De Keersmaecker, organisator Baasroodse Feestraad betreffende het aanbieden van een receptie door de stad Dendermonde ter gelegenheid van de opening van het Food Festival Baasrode op het Dorsplein te Baasrode op 12 maart Om precedenten te vermijden heeft het college van burgemeester en schepenen beslist niet in te gaan op uw vraag omdat deze niet kadert in het reglement ontvangsten en recepties. Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpbrief als bijlage goed.

5 INTERCOMMUNALES EN VERENIGINGEN 39. TMVW (IC) - Gewone Algemene Vergadering - agenda - goedkeuring Het college neemt kennis van het ontwerp raadsbesluit betreffende de goedkeuring van de agenda van de Gewone Algemene Vergadering van TMVW (IC) op maandag 11 april Het college beslist dit punt te agenderen op de gemeenteraad van 16 maart TOPOGRAFIE 44. Buurtwegen 25, 192, 194, 195 en voetweg 193 te Sint-Gillis - openbaar onderzoek Het college, Gelet op het buurtwegendossier ingediend door de Regie der Gebouwen betreffende wijzigingen aan buurtwegen 25, 194 en 195 binnen de site van de nieuwe gevangenis; Gelet op het rooilijnplan van de te verleggen buurtweg 25/deel en buurtweg 194; Gelet op de voorlopige vaststelling van het rooilijnplan en de principiële goedkeuring van het dossier ter wijziging van de buurtwegen op de gevangenissite door de gemeenteraad in zitting van 17 februari 2016; Gelet op de collegebeslissing van 25 januari 2016 tot opmaak van een dossier ter wijziging van buurtweg 192, gelegen ten noorden van de gevangenissite, aangezien deze de ontsluitingsweg van de gevangenis kruist; Gelet op de principiële goedkeuring van deze wijziging door de gemeenteraad in zitting van 17 februari 2016; Overwegende dat door de samenhang tussen beide dossiers het aangewezen is om beide openbare onderzoeken samen te laten verlopen; Gelet op de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, gewijzigd bij decreet van 4 april 2014; Gelet op art 1, 3 van het Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van nadere regels voor de organisatie van het openbaar onderzoek inzake buurtwegen van 20 juni 2014; Gelet op de bepalingen van het Gemeentedecreet, de uitvoeringsbesluiten en de ministeriële omzendbrieven terzake; Beslist: Art. 1 De openbare onderzoeken betreffende de buurtwegen binnen de gevangenissite en betreffende buurtweg 192 samen te laten verlopen. Art. 2 De openbare onderzoeken starten op 29 februari 2016 en eindigen op 30 maart Plaatsbeschrijving Ridderstraat - goedkeuring Het college neemt kennis van het proces-verbaal van plaatsbeschrijving voor aanvang werken van het openbaar domein ter hoogte van Ridderstraat te Dendermonde. Deze werd opgemaakt door Dieter Callaert, landmeter-expert, in opdracht van de heer en mevrouw Bultynck-De Smedt. Het college gaat akkoord met deze plaatsbeschrijving.

6 BURGERZAKEN 46. Aanvraag adresetiketten van personen geboren in 1956 door "Comité 1956" van Grembergen, vertegenwoordigd door de heer Robert Jacobs. Het college neemt kennis van de nota van Franky Raemdonck, adm. medewerker van de dienst burgerzaken, betreffende de aanvraag van Comité 1956 te Grembergen, vertegenwoordigd door de heer Robert Jacobs, tot het bekomen van de adressenlijst van de mensen woonachtig in Grembergen en geboren in Aangezien de aanvraag niet voldoet aan art. 6 en art 7. van het KB van 16 juli 1992 is de aanvraag onontvankelijk en ongegrond. Een natuurlijke persoon, een feitelijke vereniging of organisatie, een comité e.d. voldoen niet aan de vooropgestelde criteria. Het doel van de aanvraag vervult ook geen taak van algemeen belang. Het college geeft in de toekomst geen toestemming voor afgifte van deze lijst. Verwijzend naar de collegebeslissing Verstrekken van personenlijsten aan derden van 11/01/2016 worden de lopende aanvragen echter nog uitzonderlijk toegekend conform de oude policy van 2015: de aanvrager ontvangt dus de gevraagde adressen op etiketten. JEUGD 48. DMDlabs: goedkeuring projectmatige subsidie JH Zenith Het college neemt kennis van de nota d.d. 15 februari 2016 van de stedelijke jeugddienst waarin zij vraagt om de goedkeuring tot subsidiëring van twee projecten van JH Zenith, Recycleworkshops en Zeefke doen i.k.v. DMDlabs. Het college gaat akkoord. MIDDENSTAND 60. Intrekken kermiscontract Simon Jeanny Het college neemt kennis van de nota d.d. 16 februari 2016 van Claudia Scholliers, foorleidster i.v.m. het kermiscontract van Simon Jeanny. Het college gaat akkoord om op basis van art van de bijlage van het politiereglement het kermiscontract in te trekken met onmiddellijke ingang. 61. Intrekken kermiscontract Daems Dirk Het college neemt kennis van de nota d.d. 16 februari 2016 van Claudia Scholliers, foorleisters i.v.m. het kermiscontract van Daems Dirk. Het college gaat akkoord om op basis van art van de bijlage van het politiereglement het kermiscontract in te trekken met onmiddellijke ingang. 62. Organisatie Fiësta Europa Gelet op de vraag van Werner Storms d.d. 15 januari 2016 of er een mogelijkheid is om een 3 à 4 daagse internationale markt te kunnen organiseren in Dendermonde; Gelet op het overleg met de organisatie van Fiësta Europa, de dienst middenstand en de dienst toerisme van stad Dendermonde d.d.17 februari 2016; Gelet op de bijgevoegde voorstelling van het concept Europese specialiteitenmarkt met buitenlandse marktkramers, regionale streekproducten en specialiteiten; Overwegende dat de organisatie geen financiële bijdrage van de stad vraagt;

7 Overwegende dat de organisatie vraagt om gebruik te kunnen maken van enkele logistieke voorzieningen (communicatie, elektriciteit, water, afval, parkeergelegenheid, nadarhekken) Overwegende de organisatie ons de keuze gaf tussen 2 beschikbare data (juni en september); Overwegende dat de datum in september meer aangewezen leek volgens de dienst middenstand en toerisme; Overwegende dat de Gedempte Dender een geschikte locatie zou bieden; Overwegende dat dit evenement past binnen de zomerkalender (19/8/16 Walking Dender, 25/8/16 Katuit, 4/9/16 Bloemencorso, 9-12/9/16 Fiësta Europa, 18/9/16 Boulevart, ) Overwegende dat dit evenement een manifestatie ter bevordering van het leven in de stad vormt en een versterking kan zijn voor de plaatselijke handel, horeca en marktkramers; Overwegende dat de kalender van hun zomertour al binnen enkele weken gepubliceerd en gecommuniceerd zal worden; Besluit: Het college gaat principieel akkoord met de verdere organisatie van Fiësta Europa op 9, 10, 11 en 12 september De organisatie zal een officiële aanvraag indienen via het evenementenformulier. CULTUURBELEID 63. Project 'vereniging in de kijker' Het college neemt kennis van de nota van 22 februari 2016 van de cultuurbeleidscoördinator waarin het project Vereniging in de kijker wordt voorgesteld. Het college keurt de uitwerking van dit project goed. 64. Koorproject Begijnhofkerk Het college neemt kennis van de nota van 22 februari 2016 waarin de Begijnhofgids en de presentatie ervan wordt voorgesteld. Het college keurt het programma van deze feestelijke voorstelling op 23 april 2016 goed. KENNISGEVINGEN 65. Kennisgevingen Het college neemt kennis van : De uitnodiging voor de Jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering van Polder Schelde Durme Oost op 2 maart 2016 om uur. Uitnodiging van Inter voor een focusgesprek voor schepenen op 22 maart 2016 in het Provinciaal administratief centrum voor de provincie Oost-Vlaanderen. Brief d.d. 16 februari 2016 van Agentschap Binnenlands Bestuur betreffende de Klacht betreffende weigering van inzagerecht. Brief d.d. 15 februari 2016 van het Interfederaal Centrum voor gelijke kansen en bestrijding van discriminatie en racisme betreffende het verbod op het dragen van boerkini s in het stedelijke zwembad Olympos. Schriftelijke vraag d.d. 19 februari 2016 van raadslid Bart Van Malderen aan het college van burgemeester en schepenen betreffende de energieheffing van de Vlaamse regering.

8 POLITIERAAD Politieraad - Financiën 66. Politieraad : Kastoestand per 31 december 2015 Het college neemt kennis van de nota van de financieel beheerder van 12 februari 2016 waarbij hij het college verzoekt het financieel rapport m.b.t. het 4 e kwartaal 2015 ter kennisgeving aan de gemeenteraad voor te leggen. FINANCIËN 68. Vernieuwen geluidsinstallatie gemeenteraadszaal - goedkeuring lijst aan te schrijven firma's Geacht college In de gemeenteraad van 17 februari 2016 werd de opdracht tot het vernieuwen van de geluidsinstallatie in de gemeenteraadszaal goedgekeurd. Gelieve hierbij de lijst aan te schrijven firma s te vinden. Firma Adres Plaats Amptec bvba Duifhuisweg Diepenbeek AUDIO XL nv Industrieterrein 2 bus Diest AVEX bv Excelsiorlaan Zaventem Crestron EMEA/Future Vision Marketing bvba Oude Keerbergsebaan Rijmenam Face-be bvba Hoek 76 bus Boom Gene Electra bvba Rue Steylstraat Brussel Play AV nv Venecoweg Nazareth PVL Sound & Light bvba Odegemstraat Assebroek Whitemilk bvba Nieuwe Pontstraat Ronse 69. Digitaliseren akten Burgerlijke Stand - goedkeuring gunning Het college Overwegende dat in het kader van de opdracht Digitaliseren akten Burgerlijke Stand een bestek met nr. 2016/001/dt werd opgesteld door de dienst burgerlijke stand en financiën; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,16 EUR excl. btw of ,00 EUR incl. 21% btw; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 11 januari 2016 betreffende de goedkeuring van de lastvoorwaarden, de raming en de gunningswijze van deze opdracht, met name de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 11 januari 2016 betreffende het starten van de gunningsprocedure waarin beslist werd om volgende firma s uit te nodigen om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure: - Arco Information nv, Wayenborgstraat 24 te 2800 Mechelen - Sercu Microdata nv, Waterstraat 6 te 2360 Oud-Turnhout - Vanden Broele Productions, Lieven Bauwensstraat 33 te 8200 Brugge; Overwegende dat de offertes het bestuur ten laatste op 4 februari 2016 dienden te bereiken; Overwegende dat de verbintenistermijn van 120 kalenderdagen eindigt op 3 juni 2016; Overwegende dat 1 offerte ontvangen werd van Sercu Microdata nv, Waterstraat 6 te 2360 Oud- Turnhout (19.950,00 EUR excl. btw of ,50 EUR incl. 21% btw);

9 Gelet op de nota het diensthoofd burgerzaken van 16 februari 2016 inzake het technisch nazicht van de inschrijving; Gelet op het verslag van nazicht van de offertes van 16 februari 2016 opgesteld door de dienst financiën; Overwegende dat de dienst financiën voorstelt om, rekening houdende met het voorgaande, deze opdracht te gunnen aan de enige bieder, zijnde Sercu Microdata nv, Waterstraat 6 te 2360 Oud- Turnhout, tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,00 EUR excl. btw of ,50 EUR incl. 21% btw voor het inscannen van akten; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het budget van 2016, op budgetcode / MENSWEL-ict10 van het investeringskrediet; Overwegende dat er geen visum vereist is van de financieel beheerder; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 EUR excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 3; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Besluit: Art 1 Goedkeuring wordt verleend aan het verslag van nazicht van de offertes van 16 februari 2016 voor de opdracht Digitaliseren akten Burgerlijke Stand, opgesteld door de dienst financiën. Art 2 Het verslag van nazicht van de offertes in bijlage maakt integraal deel uit van deze beslissing. Art 3 Deze opdracht wordt gegund aan de enige bieder, zijnde Sercu Microdata nv, Waterstraat 6 te 2360 Oud-Turnhout, tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,00 EUR excl. btw of ,50 EUR incl. 21% btw voor het inscannen van akten. Art 4 De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 2016/001/dt.

10 Art 5 De betaling zal gebeuren met het krediet ingeschreven in het budget van 2016, op budgetcode / MENSWEL-ict10 van het investeringskrediet. Art 6 Afschrift van dit besluit zal ter kennisgeving worden overhandigd aan de financieel beheerder. INFRASTRUCTUUR - WEGEN EN WATERLOPEN 70. Wegmarkeringen met lichtweerkaatsende verf op diverse gemeentewegen definitieve oplevering - volledige vrijgave borg Het college neemt kennis van de ontwerpbrief aan de Federale Overheidsdienst Financiën Thesaurie,Deposito en Consignatiekas, Kunstlaan 30 te 1040 Brussel, opgemaakt door de dienst wegen en waterlopen i.v.m. bovenvermeld onderwerp en dat de borg volledig mag vrijgegeven worden. Het college gaat hiermee akkoord. 71. Gentsesteenweg voorlopige maatregelen - gedeeltelijke vrijgave borg - proces verbaal van voorlopige oplevering Het college neemt kennis van de ontwerpbrief aan de Federale Overheidsdienst Financiën Thesaurie Deposito en Consignatiekas, Kunstlaan 30 te 1040 Brussel, opgemaakt door de dienst wegen en waterlopen i.v.m. bovenvermeld onderwerp en dat de borg gedeeltelijk mag vrijgegeven worden. Het college gaat hiermee akkoord. 72. Klein onderhoud gemeentewegen proces verbaal definitieve oplevering - volledige vrijgave borg Het college neemt kennis van de ontwerpbrief aan Fortis Bank nv, Meir 48, 2000 Antwerpen, opgemaakt door de dienst wegen en waterlopen i.v.m. bovenvermeld onderwerp en dat de borg volledig mag vrijgegeven worden. Het college gaat hiermee akkoord. 73. Vernieuwen asfaltwegen op diverse plaatsen de verlenging - plaatsen van de opdracht Het college Gelet op het besluit dd. 19 februari 2014 waarbij de raad akkoord gaat met het vernieuwen van asfaltwegen op diverse plaatsen 2014 en waarbij het bestek en offerteformulier met een raming van EUR exclusief btw ( ,08 EUR btw te voldoen door medecontractant) wordt goedgekeurd; Overwegende dat in voormeld besluit beslist wordt deze opdracht te gunnen bij open aanbesteding om de maximale concurrentie te waarborgen; Gelet op het besluit van 7 juli 2014 waarbij het college van burgemeester en schepenen de opdracht tot het vernieuwen van asfaltwegen op diverse plaatsen 2014 gunt aan Viabuild nv, Schaliënhoevedreef 20 F te 2800 Mechelen voor een bedrag van ,55 EUR exclusief btw ( ,44 EUR inclusief btw); Overwegende dat de mogelijkheid wordt voorzien om de opdracht binnen de drie jaar na de gunning jaarlijks te verlengen bij onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking omdat het een herhaling is van soortgelijke werken; Overwegende dat de mogelijkheid tot aanwending van deze procedure bij de inschrijving van de eerste opdracht vermeld dient te worden en bovendien beperkt is tot een periode van 3 jaar na het gunnen van de oorspronkelijke opdracht;

11 Overwegende dat het dossier Vernieuwen asfaltwegen op diverse plaatsen 2014 aan al deze voorwaarden voldoet en dat de nv. Viabuild, Schaliënhoevedreef 20 F te 2800 Mechelen bovendien steeds een goede service aan het stadsbestuur heeft geboden en indien nodig steeds tot snelle interventie vereid is; Gelet op de brief dd.3 februari 2016 van de nv. Viabuild, Schaliënhoevedreef 20 F te 2800 Mechelen waaruit blijkt dat zij akkoord is met de verlenging van het dossier vernieuwen asfaltwegen op diverse plaatsen 2014 voor de prijs van ,55 EUR exclusief btw ( ,44 EUR inclusief btw); Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in het budget van 2016, op budgetcode / GROND-wewa27 van de investeringskrediet; Gelet op het financieel visum; Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24; Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 2; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 57, betreffende de bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Besluit: Art. 1 De werken Vernieuwen asfaltwegen op diverse plaatsen de verlenging worden gegund aan nv. Viabuild, Schaliënhoevedreef 20 F te 2800 Mechelen voor het bedrag van ,55 EUR exclusief btw ( ,44 EUR inclusief btw). Art. 2 Het krediet voor deze uitgave is voorzien in het budget van 2016, op budgetcode / GROND-wewa27 van de investeringskrediet. Art. 3 Afschrift van dit besluit zal ter kennisgeving overhandigd worden aan de financieel beheerder. 74. Vernieuwen asfaltwegen op diverse plaatsen de verlenging - aanvangsbevel Het college neemt kennis van de ontwerpbrief aan nv Viabuild, Schaliënhoevedreef 20F, 2800 Mechelen opgemaakt door de dienst wegen en waterlopen betreffende bovenvermeld onderwerp. De heer Jan Everaert zal optreden als leidend ambtenaar. De werken worden uitgevoerd volgens bestelling van het bestuur. Het college gaat hiermee akkoord.

12 75. Vorderingsstaten Het college neemt kennis van volgende vorderingsstaten Staat 1: vernieuwen voetpaden op diverse plaatsen de verlenging Bvba. D Hooghe C.-Van Driessche, Bakkerstraat 221, 9200 Dendermonde Bedrag: ,75 EUR btw medecontractant Het college gaat hiermee akkoord. GROENBELEID EN LANDBOUW 77. Leveren, plaatsen en onderhoud van zomerbebloeming PV oplevering - volledige vrijgave borgstelling Het college neemt kennis van het proces-verbaal van oplevering d.d. 15 februari 2016 opgemaakt door de dienst groenbeleid en landbouw, betreffende bovenvermeld onderwerp en bevestigd dat de firma Signco, Jozef De Blockstraat 74, 2830 Willebroek, heeft voldaan aan de verplichtingen die haar werden opgelegd uit hoofde van de werken Leveren, plaatsen en onderhoud van zomerbebloeming 2015 en dat de borgstelling nummer DORF026240/ ten bedrage van 2.750,00 EUR te hare voordele onderschreven, volledig mag vrijgegeven worden. Het college gaat hiermee akkoord. 78. Renovatie en regeneratie van grassportterreinen Perceel 1 - PV voorlopige oplevering - volledige vrijgave borgstelling Het college neemt kennis van het proces-verbaal van voorlopige oplevering d.d. 5 februari 2016 opgemaakt door de dienst groenbeleid en landbouw, betreffende bovenvermeld onderwerp en bevestigd dat de firma Hebbelinck Filip bvba, Hillarestraat 47, 9160 Lokeren, heeft voldaan aan de verplichtingen die haar werden opgelegd uit hoofde van de werken Renovatie en regeneratie van grassportterreinen 2015 perceel 1 en dat de borgstelling nummer ten bedrage van EUR te hare voordele onderschreven, volledig mag vrijgegeven worden. Het college gaat hiermee akkoord. 79. Groenaanleg stadsaandeel Hof ten Rode PV voorlopige oplevering Het college neemt kennis van het proces-verbaal van voorlopige oplevering d.d. 15 mei 2015 opgemaakt door de dienst groenbeleid en landbouw, betreffende bovenvermeld onderwerp en bevestigd dat de firma Quintelier Tuin en Hobby bvba, Heirbaan 269, 9200 Dendermonde, heeft voldaan aan de verplichtingen die haar werden opgelegd uit hoofde van de werken Groenaanleg stadsaandeel Hof ten Rode Het college gaat hiermee akkoord. SECRETARIAAT EN LOGISTIEK 80. Opendeurdagen CM-kantoor Dendermonde - 5 maart 2016 Het college neemt kennis van de aanvraag van 9 februari 2016 van Bart De Smet, CM Waas en Dender, betreffende vermelde aangelegenheid en verleent onder de voorwaarden vermeld in de brief - toelating tot het organiseren van opendeurdagen in het CM kantoor te Dendermonde, Oude Vest 144 op 5 maart 2016 tussen 13 uur en 18 uur. Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpbrief als bijlage goed. 81. Doortocht wandeltocht - 9 april 2016 Het college neemt kennis van de aanvraag van Ludo Pissens, wandelklub Denderklokjes Lebbeke betreffende vermelde aangelegenheid en verleent onder de voorwaarden vermeld in de brief - volgende toelatingen: - het laten doortrekken op het grondgebied van Dendermonde van een wandeltocht door wandelklub Denderklokjes Lebbeke op 9 april 2016; - het bepijlen van het parcours d.m.v. parcourspijltjes;

13 - het plaatsen van Marspijlen aan de invalshoeken van de stad om de wandelaars naar de startplaats te leiden. Het college van burgemeester en schepenen keurt de ontwerpbrief als bijlage goed. MIDDENSTAND 89. Aanvraag tombola door Kiwanis in 2016 Gelet op de aanvraag, binnengekomen op 20 november 2015, van Roland De Corte (in naam van Kiwanis Dendermonde Beyaert) Martelarenlaan Dendermonde, om machtiging te bekomen tot het inrichten van een tombola; Gelet op het doel van deze tombola, namelijk de ondersteuning van de sociale doelen van de club; Gelet op de wet van 31 december 1851, de koninklijke besluiten en de ministeriële omzendbrieven waarvoor zij aanleiding heeft gegeven; Gelet op de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op de bepalingen van het Gemeentedecreet, de uitvoeringsbesluiten en de ministeriële omzendbrieven ter zake; Besluit: Art. 1 Machtiging wordt verleend aan Roland De Corte Martelarenlaan Dendermonde tot het organiseren van een tombola namens Kiwanis Dendermonde Beyaert van 10 februari 2016 tot en met 26 maart 2016, mits het naleven van volgende voorwaarden: 1. Er zijn in totaal nummers (2 per lot); de waarde van een lot is 5 EUR; 2. De lotjes mogen slechts op het grondgebied van 9200 Dendermonde worden uitgegeven. De publiciteit ervoor mag enkel worden gemaakt in 9200 Dendermonde en in de plaatselijke dag- en weekbladen; deze reclame moet steeds nauwkeurige inlichtingen verstrekken omtrent het doel van de tombola. 3. De tombolabiljetten mogen niet verkocht worden door beambten van openbare diensten. 4. De tombolabiljetten mogen niet op de openbare weg en van deur tot deur aangeboden worden. 5. De prijzen zijn: 1 ste prijs citroën c1 met medewerking van garage Van Houts Grembergen 2de prijs elektrische fiets geschonken door verzekeringen Danepar Dendermonde 3de prijs gasbarbecue Weber geschonken door tuincentrum Vincent Dendermonde 4de prijs: rij 1 maand lang met de nieuwe Renault Talisman geschonken door garage Van Damme wieze 5de prijs luchtreiniger Daikin geschonken door Excecon Hamme 6de prijs kist klasse wijn geschonken door Divino wijnimport Appels Dendermonde 7de prijs diner voor twee personen geschonken door restaurant De Snuiver Denderbelle 8steprijs pakket gezelschapspelen geschonken door Cartamundi Turnhout 9de prijs waardebon geschonken door bakkerij Blanquaert Wichelen 10de tot en met 20ste prijs waardebon van 50 euro geschonken door Spar Gijzegem 21ste prijs magnum champagne geschonken door Vidizo Dendermonde 22ste prijs magnum champagne geschonken door foto Tecqmenne Dendermonde 23ste prijs magnum champagne geschonken door advocaat Bart Van Baveghem 24ste prijs magnum champagne geschonken door gerechtsdeurwaarder Pierre De Mey 25ste prijs magnum champagne geschonken door restaurant De Snuiver Denderbelle.

14 Enkel de verkochte eendjes gaan te water. Alle informatie is ook te vinden op de website van de organisator. 6. De trekking van de winnaars zal plaatshebben onder leiding van gerechtsdeurwaarder Pierre De Mey op de Grote Markt en omgeving te Dendermonde op zaterdag 26 maart 2016 om 17 uur. 7. De prijzen kunnen afgehaald worden op de volgende plaats: Gerechtsdeurwaarder De Mey Brusselsestraat Dendermonde vanaf 29 maart 2016 tot en met 30 april 2016; na 30 april 2016 tot 31 mei 2016 kunnen de eventuele reservenummers afgehaald worden; 8. De prijzen zullen geen enkel voorwerp in geldspeciën of onmiddellijk in geldspeciën om te ruilen voorwerp mogen bevatten. 9. De bewerkingen zullen eindigen op 31 mei 2016 en afrekening ervan (bewijs van de aanwending van het batig saldo) zal gegeven worden aan het stadsbestuur. 10. Aan de ambtenaar die met de plaatselijke controle van het verloop van de verrichtingen zal gelast worden, moeten steeds, ongeacht het aantal en het tijdstip van die controles, alle vereiste inlichtingen verschaft worden. 11. Afschrift van dit besluit zal opgestuurd worden aan de Procureur des Konings te Dendermonde en aan de aanvrager voornoemd. INFRASTRUCTUUR - MOBILITEIT EN VERKEER 90. Verfraaiingswerken parking Gedempte Dender - goedkeuring Dit dossier is uitgesteld. BURGERZAKEN 93. Materiaal urnengrafmonument Het College neemt kennis van de verslagen van de aangestelde expert betreffende het materiaal van de urnenmonumenten geplaatst door René Van Damme op de begraafplaats Sint GIllis. Gezien uit deze verslagen blijkt dat het gebruikte materiaal niet geen Jasberggraniet is, gaat het College akkoord met het verzenden van een schrijven naar de betrokken steenkapper. 94. Schuldvordering René Van Damme Het College neemt kennis van de bijgevoegd schrijven betreffende de schuldvordering aan firma Van Damme en gaat akkoord met het versturen van bijgevoegd schrijven hieromtrent. De voorzitter sluit de vergadering om 18:45 uur De stadssecretaris, De burgemeester-voorzitter, Elke De Man Piet Buyse

15

16

17

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 09 juli 2018

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 09 juli 2018 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 09 juli 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, schepen-voorzitter voor agendapunt 51 t/m

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 22 augustus 2016

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 22 augustus 2016 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 22 augustus 2016 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Dirk Abbeloos, Martine Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 07 januari 2013

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 07 januari 2013 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 07 januari 2013 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Martine Van Hauwermeiren, François

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012.

ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. ZITTING VAN 23 OKTOBER 2012. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS Annita, VAN NUFFEL Albert,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Verslag van de raad van 21 juni 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 21 juni 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 21 juni 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Van Steendam Inge, Vereecken

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 27 mei 2019 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester; Martine Van Hauwermeiren, Dieter Mannaert, Marius Meremans, Tomas Roggeman,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 16 juli 2018

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 16 juli 2018 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 16 juli 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Leen Dierick, schepen-voorzitter; Dirk Abbeloos, François De Bleser, Carine Verhelst, Patrick

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt met algemeen akkoord goedgekeurd.

Het verslag van het openbaar gedeelte van vorige zitting wordt met algemeen akkoord goedgekeurd. Zitting van 28 mei 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Nele Geudens, voorzitster Mariette Boven, Jo Laenen, Dorien Lievens, Mark Struyf, Heidi Suls, Paula Van Hal, Cyriel Van Sweevelt, leden Peter Verryt,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 augustus 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015.

ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015. ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 2 juli 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-03 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/kw/gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014.

ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014. ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Stad Antwerpen District Wilrijk Districtscollege

Stad Antwerpen District Wilrijk Districtscollege Stad Antwerpen District Wilrijk beraadslaging/proces verbaal Kopie Samenstelling: de heer Thierry Vanderkindere, voorzitter; de heren Gilbert Van Nuffel, Johan Peeters, mevrouw Christiana Matthijssens,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Stad Antwerpen District Hoboken Districtscollege

Stad Antwerpen District Hoboken Districtscollege Stad Antwerpen District Hoboken beraadslaging/proces verbaal Kopie Samenstelling: de heer Johan Felix, voorzitter; de heren Brahim Razzok, Kristof Waterschoot, mevrouwen Anne- Marie Langmans, Yeliz Citak,

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 16 maart 2015

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 16 maart 2015 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 16 maart 2015 Aanwezig : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, schepen-voorzitter voor 72., 73., 74., 75., 76., 77., 78.,

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 17 september 2018

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 17 september 2018 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 17 september 2018 Aanwezig : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Dirk Abbeloos, Martine Van Hauwermeiren, François

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet).

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet). Zitting van 29 augustus 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Iris Plaisier, Raadsleden Stephan

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD B-punten gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergaderingen - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergaderingen - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, OCMW-raad maandag 16 januari 2017 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn, Marie- Paule Somers,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-02-16 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 oktober 2014

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 oktober 2014 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 27 oktober 2014 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Dirk Abbeloos, Martine Van Hauwermeiren, François De

Nadere informatie

Verslag Raadszitting van 20 april 2017

Verslag Raadszitting van 20 april 2017 Verslag Raadszitting van 20 april 2017 Aanwezig: Paul Verschelden, Voorzitter Herman Vijt, Burgemeester Wesley Heirwegh, Bruno Pletinck, Jan Rosschaert, Annick Vehent, Kathleen De Bondt, Jurgen De Malsche,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 SEPTEMBER 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Patrick Vansweevelt: raadsleden; Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Eva Poelemans: algemeen directeur

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 JANUARI 2012.

ZITTING VAN 24 JANUARI 2012. ZITTING VAN 24 JANUARI 2012. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS Annita, VAN

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

Afwezig/Verontschuldigd : Toon Vancoillie, Burgemeester. 1. Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst TIME-OUT Houtland

Afwezig/Verontschuldigd : Toon Vancoillie, Burgemeester. 1. Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst TIME-OUT Houtland Zitting van 14 juli 2015 Aanwezig : Logghe Christine voorzitter De Neve Stijn, Callebert Mieke, Vandecappelle Magda, Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Rossey Lode, Volckaert Carine, De Cuman Johan - Leden De

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-09 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/am/eb Evelien Baeyens (052)25 10 06 Tweede oproeping - agenda

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 mei 2016 1/11 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 mei 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 25 februari 2013

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 25 februari 2013 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 25 februari 2013 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, schepen-voorzitter voor 68 t/m 90 Leen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 augustus 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD B-punt gemeenschappelijke aankoopcentrale Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

Stad Antwerpen District Ekeren Districtscollege

Stad Antwerpen District Ekeren Districtscollege Stad Antwerpen District Ekeren beraadslaging/proces verbaal Kopie Samenstelling: de heer Ronny Kruyniers, voorzitter; de heren Koen Palinckx, Christophe Thomas, mevrouw Sabine Coene, districtsschepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 14 mei 2018

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 14 mei 2018 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 14 mei 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Leen Dierick, burgemeester wnd.-voorzitter; Niels Tas, Dirk Abbeloos, Martine Van Hauwermeiren,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jolien Waeyaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon Vancoillie, Burgemeester

Verontschuldigd: Jolien Waeyaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon Vancoillie, Burgemeester Zitting van 24 juli 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Lode Rossey, Carine Volckaert, OCMW raadsleden Sara De Meyer, Algemeen Directeur Verontschuldigd:

Nadere informatie

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Lutgarde GEEROMS, Renaat RAES, Hubert SOENS, Annita SONCK, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Lutgarde VAN DEN BRANDE, Godelieve

Nadere informatie