216x110mm CIVIELINFRA. Controle over uw proces? Gegevensbeheer voor civiele infrastructuur De 5 belangrijkste wetenswaardigheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "216x110mm CIVIELINFRA. Controle over uw proces? Gegevensbeheer voor civiele infrastructuur De 5 belangrijkste wetenswaardigheden"

Transcriptie

1 CIVIELINFRA 216x110mm Controle over uw proces? Gegevensbeheer voor civiele infrastructuur De 5 belangrijkste wetenswaardigheden Voor u van Autodesk en CAD & Company Gold Partner Specialization Building Civil Infrastructure Product Design & Manufacturing Product Lifecycle Management Vrijheidweg RR Wormerveer T E info@cadcompany.nl

2 Trends in de sector met een impact op samenwerking en gegevensbeheer in de praktijk Omvang Digitale tools produceren een gestaag groeiende hoeveelheid gegevens. Naarmate vaker 3D-model gebaseerde ontwerpen en simulaties worden gebruikt, moet u met steeds grotere hoeveelheden gegevens werken en deze beheren. Uitwisseling Bedrijven en projectteams worden almaar complexer en liggen vaker geografisch verspreid. De verspreiding van digitale informatie brengt een groeiende behoefte met zich mee om informatie snel, betrouwbaar en veilig uit te wisselen tussen alle interne en externe teamleden als ontwerpers, aannemers, onderaannemers en klanten of eigenaren. Snelheid Bedrijven staan onder een aanhoudende druk om productiever en efficiënter te werken. Met steeds hogere eisen aan kwaliteit en klantenservice maar mét behoud van marges en deadlines. Om deze belangrijke punten aan te pakken, moeten bedrijven werken aan voorspelbaarheid van hun processen. Zo kunnen zij winstmarges veilig te stellen en deadlines blijven naleven. Gegevensbeheer: een vitaal maar vaak miskend element voor succes in civieltechnische projecten.

3 De 5 belangrijkste wetenswaardigheden PROJECT 1. Maximaliseer succes vanuit één centrale gegevensbron Het beheer van projectgegevens moet uw werk gemakkelijker maken, niet frustrerender. Als uw bedrijf op veel andere bedrijven lijkt, gebruikt u Microsoft Windows Explorer en wat netwerkschijven om uw gegevens in beheersbare stukken te organiseren. Misschien hebt u een schijf voor ontwerpgegevens, eentje voor de administratie en nog wat andere schijven voor informatie als aanbiedingsdocumentatie of klantenbestanden. Hoewel hij erg gebruikelijk is, kan deze werkwijze ook problemen opleveren. Zo kunnen projectgegevens in de verkeerde submap worden opgeslagen of misschien zelfs op de verkeerde server. Gegevens kunnen door slepen en plakken gemakkelijk worden misplaatst en wel zonder dat iemand het doorheeft. Erger nog, wat dacht u van problemen door ongeoorloofde toegang tot bestanden? Wat als u één enkele oplossing had voor al uw projectinformatie? Wat zou de impact zijn van één enkele bron met juiste projectgegevens - met al uw technische ontwerpgegevens, documentatie, administratieve gegevens, klantenbestanden en zelfs - op de manier waarop u uw projectgegevens beheert? Een enkele gegevensbron voor organisatie van projectgegevens biedt een drastische verbetering in de efficiëntie van een team en minimaliseert fouten.

4 2. Projectgegevens beter beveiligen Wat betekent de beveiliging van uw projectgegevens voor u? Binnen een typisch civiel project werken veel verschillende teamleden samen. Zelfs wanneer deze leden allemaal deel uitmaken van hetzelfde team, hebben zij een andere behoefte wat betreft toegang, bewerken, creëren of verwijderen van projectinformatie. Tekenaars moeten toegang hebben tot een projectontwerp, maar het niet kunnen bewerken. Ingenieurs moeten toegang hebben tot terrein gegevens, maar alleen nadat de landmeter dit heeft goedgekeurd. Beheerders mogen de correspondentie van ingenieurs niet zomaar kunnen verwijderen. Niemand mag ooit de tekeningen zomaar kunnen veranderen. Als de verkeerde mensen de verkeerde toegangsrechten hebben tot uw projectgegevens, kan dit rampzalige gevolgen hebben. Gevolgen zoals, kostbare fouten voor uw project, uw bedrijf maar bovenal voor uw klanten. Als u nu eens eenvoudig de toegangsrechten voor alle teamleden van een project zou kunnen beheren? En wat als u dit zou kunnen met de bestaande Windows-authenticatie? Denk aan de voordelen van individueel toegang tot alleen de juiste projectgegevens en tegelijkertijd bescherming van de informatie tegen onbevoegden. De juiste mensen toegang bieden tot de juiste projectgegevens moet een eenvoudig en gemakkelijk te beheren proces zijn.

5 De 5 belangrijkste wetenswaardigheden 3. Bedrijfsstandaarden doorvoeren Standaarden helpen projectgegevens georganiseerd en gemakkelijk vindbaar te houden. Standaarden bepalen aan hoe gegevens binnen een set tekeningen worden gepresenteerd. Dit kan gaan van teksttypes tot lijndiktes of lay-outs. Standaarden staan voor de identiteit van een bedrijf. Zij dragen bij aan consistente deliverables tussen teamleden en projecten. U steekt een hoop tijd en moeite in het vaststellen van uw bedrijfsstandaarden. Uw standaarden vormen een cruciaal onderdeel binnen uw projecten. Hoewel de meeste bedrijven standaarden bepalen, worstelen ze vaak met de goede naleving van deze standaarden. Het komt echt vaker voor dat twee leden van hetzelfde projectteam gegevens opleveren die volledig verschillend zijn qua uiterlijk. Wat als u nu de oplossing had om gebruikers de standaarden via een gecentraliseerde locatie te laten gebruiken? Wat als deze oplossing het benoemen van bestanden eenvoudiger maakte, zodat bestanden eenvoudig aan de bedrijfsnorm zouden voldoen? Wat als deze oplossing per project verschillende standaarden zou kunnen handhaven? Handhaving van bedrijfsstandaarden zou automatisch en niet reactief moeten plaatsvinden.

6 4. Verbetering van workflows met actief versiebeheer Het creëren en afronden van projectbestanden vindt meestal plaats na een hele serie herhalingen en revisies. Als het bestand van een projectontwerp wordt geüpdatet, is het belangrijk - en vaak een wettelijke vereiste - om eerdere versies van het bestand te bewaren. Tegelijkertijd wilt u er zeker van zijn dat uw mensen altijd met het meest recente bestand werken. In de loop der jaren zijn er veel strategieën ontwikkeld over hoe versiebeheer het best te beheren is. Dit kan een tijdrovend proces zijn waarvoor ondersteuning door de IT-afdeling nodig is. PROJECT STAKEHOLDER STAKEHOLDER Erop vertrouwen dat eindgebruikers handmatig de bestanden hernoemen en eerdere versies archiveren, is vaak inefficiënt en foutgevoelig. Wat als in plaats daarvan wanneer een bestand wordt bewerkt, het proces voor het bewaren van eerdere versies volledig helder was voor de eindgebruiker? Wat als iedereen uit het team eenvoudiger zou kunnen vaststellen dat zij inderdaad met de laatste versie van hun bestand werken? En wat als de teamleden bevoegd waren om oudere versies van een bestand te zoeken en op te halen zonder dat daarvoor de hulp van IT moet worden ingeroepen? Versiebeheer als actief onderdeel van een effectieve oplossing voor gegevensbeheer. STAKEHOLDER 5. Ongeëvenaarde samenwerking De meeste civiele ingenieurs zouden zeggen dat de samenwerking tussen belanghebbenden van een project en het efficiënt beheren van de geproduceerde gegevens van cruciaal belang zijn voor het succes van een project. Maar als uw bedrijf op veel andere ondernemingen lijkt, is de manier waarop u samenwerkt en waarop gegevens beheerd worden afhankelijk van de teamleden en hun locatie. Hoe u samenwerkt en gegevens deelt met een persoon die naast u zit is waarschijnlijk helemaal anders dan wanneer u met iemand samenwerkt aan de andere kant van de stad of in een ander land. Het project, de persoon en hun locatie zijn van invloed op het feit of u gegevens deelt op een schijf op de server, bestanden uitwisselt via , flashdrives deelt, gegevens op een ftp-site zet of via een koerier verstuurt. Geografisch verspreide teams, grote hoeveelheden aan steeds complexere gegevens, de snelheid van Internet, en een steeds striktere en complexere regelgeving laten de waarheid naar boven komen: De noodzaak tot vlotte samenwerking en effectief gegevensbeheer is groter dan ooit tevoren.

7 OPLOSSING De visie van Autodesk op gegevensbeheer De visie van Autodesk op gegevensbeheer: het aan civiel technische projectteams leveren van een volledig, accuraat, digitaal overzicht van een project, met toegang tot informatie gedurende de gehele levenscyclus van het project, waar en wanneer deze ook nodig is, vanuit kantoor, via het web of op locatie. De oplossing van Autodesk voor gegevensbeheer Wij realiseren deze visie nu met Autodesk Vault Professional, met nieuwe mogelijkheden specifiek ontworpen voor de sector, inclusief Autodesk Buzzsaw-rechten bij het huidige Vault-abonnement en integratie met AutoCAD, AutoCAD Civil 3D, Autodesk Navisworks Manage en Autodesk Navisworks Simulate. Autodesk-oplossingen voor gegevensbeheer leveren een workflow-gedreven omgeving voor civiele ingenieurs. Een oplossing die processen automatiseert,standaardiseert en opvolgt. Deze oplossing helpt u gebruikersrechten beheren, de toegankelijkheid van projectinformatie voor kleine en grote teams én de samenwerking tussen verschillende locaties verbeteren. Het biedt u één centrale bron met de laatste versie van gegevens voor uw technische documentatie. Uw team vanaf nu nog beter samenwerken en informatie delen Door een centrale opslag van alle gegevens en bijbehorende documenten, vermindert u de tijd die nodig is om bestanden te organiseren, voorkomt u kostbare fouten, en zorgt u voor efficiëntere publicatie en revisie van ontwerpen. Naarmate productontwerpen evolueren en gecompliceerder worden, werkt Autodesk Vault Professional met tools als AutoCAD Civil 3D samen om civiel technische teams te helpen in het voorkomen van onbedoeld overschrijven van elkaars gegevens. Het revisieproces kan met deze software snel worden geïmplementeerd en aan specifieke eisen worden aangepast. Met gegevensreplicatie kunt u snel opschalen van lokaal beheerde projecten naar wereldwijd verspreide ondernemingen. Robuuste versiecontrole maakt het mogelijk om projecten terug te draaien en te volgen. Vault biedt eenvoudig beheer, configuratie en schaalbaarheid voor elke onderneming op het gebied van civiele techniek die bij het project betrokken is. Maximaliseer het rendement op uw investeringen met Autodesk Vault Professional. Vault werkt met Civil 3D om planning-, ontwerp- en bouwteams te helpen bij het managen van hun projecten als nooit tevoren! Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met uw contactpersoon van CAD & Company T

8 CIVIELINFRA CAD & Company is een kennisorganisatie die bouwkundige, civiele en werktuigbouwkundige opdrachtgevers helpt met het verbeteren van hun technische bedrijfsprocessen. Met innovatieve CAD-, PDM- en BIM technologie ter ondersteuning van het ontwerp- en engineeringproces wordt een aantoonbare bijdrage geleverd aan verhoging van uw rendement en verlaging van uw kosten. CAD & Company analyseert, adviseert en implementeert. Diep inhoudelijke kennis van automatiseringstoepassingen, gecombineerd met gedegen kennis van de processen van de klant vormen de basis van ruim 20 jaar succes in een competitieve markt. Het hart van de oplossingen wordt gevormd door de software van marktleiders Autodesk en Microsoft. CAD & Company is Gold Partner van Autodesk en Microsoft en bovendien Autodesk Authorized Training Center en Autodesk Authorized Developer. We zijn een gezonde en sterk groeiende organisatie waarin passie voor, en kennis van innovatieve ICT-toepassingen centraal staat. Onze specialisten worden gecomplimenteerd met hun degelijke aanpak en kennis van complexe processen en software. Gold Partner Specialization Building Civil Infrastructure Product Design & Manufacturing Product Lifecycle Management Vrijheidweg RR Wormerveer T E info@cadcompany.nl

216x110mm. Nationale Autodesk Experience 2015 The future of YOUR business

216x110mm. Nationale Autodesk Experience 2015 The future of YOUR business #NAE2015 216x110mm Nationale Experience 2015 The future of YOUR business In samenwerking met en enkele gerenommeerde partners organiseert CAD & Company de Experience 2015. Het programma staat geheel in

Nadere informatie

I N H O U D V E R B E T E R E N I N F O R M A T I E M A N A G E M E N T E N K E T E N S A M E N W E R K I N G

I N H O U D V E R B E T E R E N I N F O R M A T I E M A N A G E M E N T E N K E T E N S A M E N W E R K I N G WAT KOMT ER NA BIM I N H O U D Wat komt er na BIM BIM is het begin LEAN bouwen Projectinformatie altijd en overal beschikbaar Informatiemanagement verbeteren Samenwerken en communicatie Procesoptimalisatie

Nadere informatie

Living apart together. Engineering Data Management en Document Control; Document Control-systeem Delen, controleren en goedkeuren

Living apart together. Engineering Data Management en Document Control; Document Control-systeem Delen, controleren en goedkeuren PDF Document Control-systeem Delen, controleren en goedkeuren Engineering Data Management Algemeen Document Management Creëren en vrijgeven Creëren en vrijgeven r e p a P e t i Wh en Document Control;

Nadere informatie

1. Algemene productinformatie... 3 1.1 Wat is de Autodesk Building Design Suite 2013?... 3

1. Algemene productinformatie... 3 1.1 Wat is de Autodesk Building Design Suite 2013?... 3 Autodesk Building Design Suite 2013 Vragen en antwoorden Autodesk Building Design Suite is een uitgebreide softwareoplossing waarin Building Information Modeling (BIM) en CAD tools worden gecombineerd

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

Alfresco's Simple Records Management

Alfresco's Simple Records Management Alfresco's Simple Records Management Het e erste open source dossie r beh eersysteem Ee nvoudig beheer van dossiers Nieuwe wetten, regelgeving en normen hebben voor veel verandering gezorgd in hoe verslagen

Nadere informatie

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden

owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden owncloud centraliseren, synchroniseren & delen van bestanden official Solution Partner of owncloud Jouw bestanden in de cloud Thuiswerken, mobiel werken en flexwerken neemt binnen organisaties steeds grotere

Nadere informatie

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren

7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren 7 manieren voor sneller, efficiënter en veiliger communiceren Win meer tijd Je vraagt je soms wel eens af of je nog aan werken toekomt. Die

Nadere informatie

One Fox ECM-Sync for Microsoft Dynamics ONTSLUIT UW DOCUMENTEN UIT OPENTEXT ECM IN MICROSOFT DYNAMICS.

One Fox ECM-Sync for Microsoft Dynamics ONTSLUIT UW DOCUMENTEN UIT OPENTEXT ECM IN MICROSOFT DYNAMICS. One Fox ECM-Sync for Microsoft Dynamics ONTSLUIT UW DOCUMENTEN UIT OPENTEXT ECM IN MICROSOFT DYNAMICS. Eenvoudige integratie Minimale installatie & configuratie vereist, waardoor de integratie snel en

Nadere informatie

Breng orde in de chaos

Breng orde in de chaos Breng orde in de chaos met Documentbeheer René van der Sluis Jeroen Leeuw Van der Sluis Technische Bedrijven Cadac Group AEC Create, manage & share digital design information Agenda Inleiding Wat willen

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Presentatie Asbuilt Construction Groupware @ Virtueel Bouwen

Presentatie Asbuilt Construction Groupware @ Virtueel Bouwen Presentatie Asbuilt Construction Groupware @ Virtueel Bouwen Dirk Cornette 1 3 mei 2007 Agenda 1. Voorstelling Fujitsu/AsBuilt 2. AsBuilt Groupware 3. Wanneer is een groupware succesvol? 4. Q&A 2 Mei 2007

Nadere informatie

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal

FACTSHEET. econnect Zaakgericht Werken Portaal FACTSHEET econnect Zaakgericht Werken Portaal Zaakgericht Werken Portaal Uw uitdaging Vanuit organisaties in diverse branches krijgt ETTU vaak de vraag hoe Microsoft SharePoint optimaal benut kan worden.

Nadere informatie

Vault Easy Best Practice voor AutoCAD

Vault Easy Best Practice voor AutoCAD www.cadac.com Vault Easy Best Practice voor AutoCAD Inhoudsopgave 1 Waarom Vault Easy (VE) 3 2 Organice Vault 3 3 Engineering Omgeving 3 4 Benodigde software voor 4 users 4 5 Project team 4 6 Implementatie

Nadere informatie

Technische innovaties. Autodesk Vault Products

Technische innovaties. Autodesk Vault Products Autodesk Vault Products Inhoudsopgave Welkom bij Autodesk Vault 2012 Producten... 2 Integreren... 3 AutoCAD integratie... 3 Revisietabel... 3 Sheet Set Manager... 3 Verzoek eigenaar te worden... 3 Digital

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van VPN's m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van VPN s Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

SURVIVAL OF THE FITTEST: 3 MANIEREN OM U AAN TE PASSEN AAN EEN VERANDERENDE OMGEVING

SURVIVAL OF THE FITTEST: 3 MANIEREN OM U AAN TE PASSEN AAN EEN VERANDERENDE OMGEVING SURVIVAL OF THE FITTEST: 3 MANIEREN OM U AAN TE PASSEN AAN EEN VERANDERENDE OMGEVING Praktisch advies voor planners 5 MINUTEN LEESTIJD SURVIVAL OF THE FITTEST: Combineer het sterk concurrerende landschap

Nadere informatie

Agenda. Wat kost het MIS Waarom JorSoft. Over JorSoft. Diensten Het MIS. Vervolgstappen IT infrastructuur

Agenda. Wat kost het MIS Waarom JorSoft. Over JorSoft. Diensten Het MIS. Vervolgstappen IT infrastructuur 13-01-2017 Agenda Over JorSoft Wat kost het MIS Waarom JorSoft Diensten Het MIS Vervolgstappen IT infrastructuur JorSoft JorSoft is een zelfstandige, financieel onafhankelijke onderneming Sterke financiele

Nadere informatie

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren

15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren 15 redenen om een Vendor Management Systeem te selecteren Over Nétive BV Nétive BV helpt bedrijven en organisaties in zakelijke dienstverlening en overheid om het gehele inhuur en administratie traject

Nadere informatie

ECM - Enterprise Content Management. Daniel Kucharski

ECM - Enterprise Content Management. Daniel Kucharski ECM - Enterprise Content Management Daniel Kucharski IT vraagstukken in de KMO Nood aan gebruiksvriendelijke software afgestemd op specifieke behoeften Geen grote investering in software en hardware Typische

Nadere informatie

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Payproces voor een betere afstemming tussen Inkoop en Finance Uw

Nadere informatie

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail

m.b.v. digitale certificaten en PKI Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Beknopte dienstbeschrijving Beveiligen van e-mail m.b.v. digitale certificaten en PKI Document: Versie: mei 2002 Beknopte Dienstbeschrijving beveiligen van e-mail Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Snel te

Nadere informatie

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL

VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL VULNERABILITY ANALYTICS & MANAGEMENT PORTAL Het opvolgen van gevonden kwetsbaarheden vanuit vulnerability scans op regelmatige basis is een uitdagend proces. De combinatie van vele resultaten, een constant

Nadere informatie

4 redenen om toegang tot online. applicaties te centraliseren

4 redenen om toegang tot online. applicaties te centraliseren 4 redenen om toegang tot online applicaties te centraliseren Het aantal online applicaties blijft maar groeien. Ze geven administratie- en accountantskantoren flinke voordelen tegenover lokale software.

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

TEKLYNX LABEL ARCHIVE. Beveiliging, Tracering en Controle van uw label printproces was nog nooit zo eenvoudig!

TEKLYNX LABEL ARCHIVE. Beveiliging, Tracering en Controle van uw label printproces was nog nooit zo eenvoudig! TEKLYNX LABEL ARCHIVE BEVEILIGING TRACERING INTEROPERABILITEIT Beveiliging, Tracering en Controle van uw label printproces was nog nooit zo eenvoudig! TEKLYNX' LABEL ARCHIVE is de laatste toevoeging aan

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

White Paper. CAD koppelen aan Document Control

White Paper. CAD koppelen aan Document Control White Paper CAD koppelen aan Document Control Inhoud Ontwerpfase 3 Constructiefase 4 Inbedrijfstelling fase 5 Gebruiksfase 5 Samenvatting 6 2/8 In dit document wordt uitgelegd waarom Cadac Group integratie

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de B&U Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Multidisciplinair BIMmen met TheModus Suite

Multidisciplinair BIMmen met TheModus Suite Multidisciplinair BIMmen met TheModus Suite Presentatie: Desmond AEC Account Manager Create, manage & share digital design information Crimson Tide It s your call Agenda Trends & Ontwikkelingen TheModus

Nadere informatie

SharePoint voor engineering documentbeheer

SharePoint voor engineering documentbeheer SharePoint voor engineering documentbeheer CAD bestanden beheren met SharePoint Een white paper van Cadac Organice BV Datum: 15-02-2012 Table of contents 0 Samenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Engineering

Nadere informatie

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems

Cocon. Speer IT. Speer IT. Alles wat u wilt weten over uw glasvezelnetwerk. Cocon in het kort: glass fiber registration systems Cocon in het kort: speciaal ontwikkeld voor glasvezel, helder overzicht netwerk, snel iedere gewenste informatie, automatische routering en budgettering, werken in heden en toekomst, projectmatig werken,

Nadere informatie

Alfresco Document Management 100% Open Source

Alfresco Document Management 100% Open Source Alfresco Document Management 100% Open Source Alfresco Document Man agement Of u nu uw organisatie effectiever wilt maken, uw klanten beter wilt bedienen of intern een betere onderlinge samenwerking wilt

Nadere informatie

Samenwerking. Steven Bosschaerts Business Unit Manager MFG Peter Van Avondt Technical Specialist Data Management

Samenwerking. Steven Bosschaerts Business Unit Manager MFG Peter Van Avondt Technical Specialist Data Management CADMatch Data Management Event 25/09/2013 Samenwerking Steven Bosschaerts Business Unit Manager MFG Peter Van Avondt Technical Specialist Data Management 2013 Autodesk Engineering Werkvoorbereiding Directie

Nadere informatie

Content Management Made Easy

Content Management Made Easy Content Management Made Easy Content management is voor bedrijven van doorslaggevend belang. Het op de juiste manier inzetten van het beschikbare kapitaal en personeel is de sleutel tot een rendabele onderneming.

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

20 mei 2008. Management van IT 1. Management van IT. Wat is dat eigenlijk? IT organisaties: overeenkomsten en verschillen

20 mei 2008. Management van IT 1. Management van IT. Wat is dat eigenlijk? IT organisaties: overeenkomsten en verschillen Management van IT Han Verniers PrincipalConsultant Han.Verniers@Logica.com Logica 2008. All rights reserved Programma Management van IT Wat is dat eigenlijk? IT organisaties: overeenkomsten en verschillen

Nadere informatie

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten

Exam Scheduler. Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Exam Scheduler Optimaliseer de examenervaring van uw studenten Optimaliseer de examenervaring van uw studenten met de software Exam Scheduler van Scientia. Examenplanning in het hoger en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Vault Easy Best Practice voor Autodesk Inventor

Vault Easy Best Practice voor Autodesk Inventor www.cadac.com Vault Easy Best Practice voor Autodesk Inventor Inhoudsopgave 1 Waarom Vault Easy (VE) 3 2 Organice Vault 3 3 Engineering Omgeving 3 4 Project team 4 5 Implementatie 5 KickOff meeting 5 EASY

Nadere informatie

Scan Docs Invoice Suite Product Datasheet (NL) Datum: 02-4-2009 Versie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Auteur(s): www.scandocs.

Scan Docs Invoice Suite Product Datasheet (NL) Datum: 02-4-2009 Versie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Auteur(s): www.scandocs. Product Datasheet (NL) Datum: 02-4-2009 Versie: Fout! Onbekende naam voor documenteigenschap. Auteur(s): www.scandocs.nl Belangrijkste voordelen Grote besparingen mogelijk op personeelskosten door geautomatiseerde

Nadere informatie

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2

BIM in de bouwkolom. Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2. 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 . Inhoud opgave: 1 Wat is BIM en moet ik er nu al wat mee doen?: 2 2 BIM vereist een andere wijze van samenwerken: 2 3 Hoe was het ook al weer vóór BIM: 2 1 / 18 3.1 Nadelen. 2 4 Hoe gaat samenwerken met

Nadere informatie

BLOXS vastgoedsoftware

BLOXS vastgoedsoftware BLOXS vastgoedsoftware BLOXS.nl Een nieuwe standaard in vastgoed beheer software BLOXS vastgoedsoftware vastgoed beheren is nooit eenvoudiger geweest 2 bloxs software - bloxs.nl een nieuwe standaard BLOXS

Nadere informatie

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud

Wat is de cloud? Cloud computing Cloud The Cloud Agenda Wat is de cloud? Ontwikkelingen en trends in de markt Bedrijfsstrategie Voordelen en vraagtekens Werken in de cloud: Hoe? Veiligheid & privacy Toepasbaarheid in breder verband Demo Borrel

Nadere informatie

Ondernemen is vooruitzien slimmer werken is voorop lopen

Ondernemen is vooruitzien slimmer werken is voorop lopen Ondernemen is vooruitzien slimmer werken is voorop lopen Slimmer werken in het MKB 1 > Midden- en kleinbedrijf Inhoud Ondernemen bij tegenwind Slimmer werken met Ricoh Trends en ontwikkelingen 2 Ricoh

Nadere informatie

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP

Wat. nou. cloud?! De zin én onzin! CSP Wat nou cloud?! De zin én onzin! CSP De zin en onzin van werken in de cloud De cloud, wat is dat nou precies? Is het een hype zoals je die vaker tegenkomt in ICT? Of biedt het echt kansen waar u als ondernemer

Nadere informatie

Brochure. Door Martijn Breugelmans

Brochure. Door Martijn Breugelmans Brochure Door Martijn Breugelmans Verbind uw kantoor met de bouwplaats voor een efficiëntere doorstroming van uw projecten. Autodesk BIM 360 biedt het perfecte portfolio om architecten, installateurs,

Nadere informatie

Productbeschrijving Remote Backup

Productbeschrijving Remote Backup Juni 2015 Versie 1.3 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Abonnementen... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 4 Geografische dekking... 4 Minimaal dataverkeer...

Nadere informatie

PRINTING ARCHITECTURE INHOUDSOPGAVE. Onderzoek naar het gebruik van 3D-printen binnen de architectuurwereld

PRINTING ARCHITECTURE INHOUDSOPGAVE. Onderzoek naar het gebruik van 3D-printen binnen de architectuurwereld PRINTING ARCHITECTURE INHOUDSOPGAVE Onderzoek naar het gebruik van 3D-printen binnen de architectuurwereld 1. 3D-PRINTEN ALS TOEKOMSTIGE SLEUTEL ELEMENT 2.... 3.... Najib Amali 7X660 Product Presentation

Nadere informatie

Van ontwerpen tot fabriceren in BIM

Van ontwerpen tot fabriceren in BIM Van ontwerpen tot fabriceren in BIM Van concept tot exploitatie Create, manage & share digital design information Connect Wi-Fi Netwerk: Uw Informatie Centraal Wachtwoord: congres2015 #BIMCongres15 Agenda

Nadere informatie

Office 2010 en SharePoint 2010: bedrijfsproductiviteit op zijn best. Praktische informatie

Office 2010 en SharePoint 2010: bedrijfsproductiviteit op zijn best. Praktische informatie Office 2010 en SharePoint 2010: bedrijfsproductiviteit op zijn best Praktische informatie De informatie in dit document vertegenwoordigt de huidige visie van Microsoft Corporation op zaken die ten tijde

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt

Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Doel ITANNEX: Verbeteren van de kwaliteit van de bebouwde omgeving en van het proces waarmee het ontworpen, gerealiseerd en beheerd wordt Aannemers Architectenbureaus Ingenieurs- en Adviesbureaus Installateurs

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Marlin Family. Marlin

Marlin Family. Marlin PCA Mobile PCA Mobile Organisatie PCA Mobile BV maakt deel uit van de Mobile Solution Group en biedt met ruim 40 enthousiaste collega s een veelomvattend pakket van innovatieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen Nieuwste versie van Office-desktoptoepassingen Licenties per gebruiker voor 5 computers incl Mac en mobiel Office-toepassingen naar een pc streamen

Nadere informatie

Fast Close Manager Factsheet versie 2016

Fast Close Manager Factsheet versie 2016 Fast Close Manager Factsheet versie 2016 Procesbeheer voor alle financiële processen inclusief elektronisch balansdossier FastCloseManager is gemaakt voor financials die hun processen op een eenvoudige

Nadere informatie

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT

5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT 5 CLOUD MYTHES ONTKRACHT Na enkele jaren ervaring met de cloud, realiseren zowel gebruikers als leveranciers zich dat enkele van de vaakst gehoorde mythes over cloud computing eenvoudigweg... niet waar

Nadere informatie

Koppeling Profit <> CRM Connectors

Koppeling Profit <> CRM Connectors Koppeling Profit CRM Connectors Documizers B.V. Amsterdam Documenttoelichting Dit is de technische beschrijving van deze geregistreerde partnerkoppeling. Dit document beschrijft de standaard van de

Nadere informatie

Ontwerp en analyse van industriële constructies

Ontwerp en analyse van industriële constructies 19-09-2017 Ontwerp en analyse van industriële constructies Simulatie Webinar series deel 2 Daniël Schaefers Technical Expert Manufacturing GoToWebinar info Agenda Future of Making Things Inventor Frame

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

DE BIM-WERKMETHODIEK. Gezocht: BIM-Partners. Stap in de toekomst!

DE BIM-WERKMETHODIEK. Gezocht: BIM-Partners. Stap in de toekomst! DE BIM-WERKMETHODIEK Stap in de toekomst! Gezocht: BIM-Partners Hoe eerder u klaar bent voor BIM (Bouw Informatie Model), hoe meer u profiteert van de vele voordelen. Word BIM-partner van Schouten Techniek

Nadere informatie

SE + BIM = integraal BIM?

SE + BIM = integraal BIM? SE + BIM = integraal BIM? Faalkosten Grote gevolgen 2 Faalkosten Kleinere gevolgen 3 Faalkosten Onduidelijke scope Ontwerpfouten Toenemende Complexiteit Communicatie Tijdsdruk 4 Succesvol realiseren Project

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud

Vrijheid van vinden. FileLinx Cloud FileLinx Cloud FileLinx Cloud Vrijheid van vinden FileLinx en Lancom automatisering hebben de handen ineen geslagen. Met trots presenteren wij u FileLinx Cloud! Geen maatwerk software, maar een Out Of

Nadere informatie

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services

Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services Factsheet SECURITY CONSULTANCY Managed Services SECURITY CONSULTANCY Managed Services We adviseren u over passende security-maatregelen voor uw digitale platform. Zo helpen we u incidenten als datadiefstal

Nadere informatie

Introductie op Adobe Acrobat 8 Professional

Introductie op Adobe Acrobat 8 Professional Introductie op Adobe Acrobat 8 Professional Colin van Oosterhout Business Development Manager Adobe Systems Benelux 1 Acrobat 8.0 Familie Functie vergelijk Maak PDF documenten met 3D inhoud vanuit CAD

Nadere informatie

Naam vragenlijst (ID): BIM Quickscan - selfscan (86435) Datum: 2010-11-26 10:50:48

Naam vragenlijst (ID): BIM Quickscan - selfscan (86435) Datum: 2010-11-26 10:50:48 Naam vragenlijst (ID): BIM Quickscan - selfscan (86435) Datum: 2010-11-26 10:50:48 Vraag Voer uw e-mail adres in indien u in de toekomst nog informatie wilt ontvangen over de BIM quickscan. Wat is uw core-business?

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

De Outlook en SharePoint integratie

De Outlook en SharePoint integratie Direct vanuit Outlook e-mailberichten en/of bijlagen opslaan in SharePoint ( drag and drop ). GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. Alle document management functionaliteiten beschikbaar

Nadere informatie

Productiviteit voor de onderneming

Productiviteit voor de onderneming Productiviteit voor de onderneming Optimale bedrijfsresultaten door productiever met documenten te werken 1 Productiviteit voor de onderneming Als CEO, CIO, CTO, business manager, IT-manager of afdelingshoofd

Nadere informatie

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken

Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken Releasen met een druk op de knop: Met behulp van Continuous Delivery sneller uw doel bereiken De business organisatie heeft altijd stijgende verwachtingen van uw IT organisatie. Meer dan ooit is het van

Nadere informatie

BPM voor Sharepoint: het beste van twee werelden

BPM voor Sharepoint: het beste van twee werelden BPM voor Sharepoint: het beste van twee werelden BPM voor Sharepoint: het beste van twee werelden Analisten als Gartner en Forrester voorzien dat Sharepoint dé standaard wordt voor document management

Nadere informatie

Bruikbare inzichten GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN. Plantronics Alle rechten voorbehouden. 1

Bruikbare inzichten GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN. Plantronics Alle rechten voorbehouden. 1 Bruikbare inzichten GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN Plantronics 2017. Alle rechten voorbehouden. 1 De digitale transformatie versnellen met bruikbare inzichten Door gebruik te maken van de mogelijkheden van de stem

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Havelaar & van Stolk - van reactief naar proactief ITbeheer

Havelaar & van Stolk - van reactief naar proactief ITbeheer Havelaar & van Stolk - van reactief naar proactief ITbeheer in MKB Microsoft System Center Essentials 2007 en Microsoft System Center Operations Manager 2007 stabiliseren de IT-omgeving van verzekeringsmakelaar

Nadere informatie

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen

Hyarchis.Net MKB. Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers. Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Hyarchis.Net MKB Hyarchis.Net MKB voor efficiënte ondernemers Stroomlijn al uw digitale- en papierstromen Heeft uw bedrijf door alle uitpuilende archiefkasten soms meer weg van een papieropslag? Kunt u

Nadere informatie

Waarom automatiseren?

Waarom automatiseren? Chris De Clercq Waarom automatiseren? Wanneer u uw manier van werken hebt geautomatiseerd, zal u zich afvragen hoe u het vroeger zonder heeft gedaan Automatiseren helpt u bij: - communicatie efficiënter

Nadere informatie

Solid Edge Training. White paper

Solid Edge Training. White paper Solid Edge Training White paper Hörchner & Hammersma Engineering biedt een groot aantal trainingen aan voor bedrijven die met Solid Edge werken. Wij doen dit niet zomaar. Onze trainingen en de volgorde

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

GOEDE ZORG VOOR ONDERZOEKSDATA.

GOEDE ZORG VOOR ONDERZOEKSDATA. GOEDE ZORG VOOR ONDERZOEKSDATA. Ziekenhuislaboratorium LabWest vertrouwt IT-infrastructuur toe aan Sentia Sinds 2011 werken verschillende ziekenhuizen in en rondom Den Haag met een gezamenlijke laboratoriumorganisatie.

Nadere informatie

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk?

Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? Big Data: wat is het en waarom is het belangrijk? 01000111101001110111001100110110011001 Hoeveelheid 10x Toename van de hoeveelheid data elke vijf jaar Big Data Snelheid 4.3 Aantal verbonden apparaten

Nadere informatie

Ontdek Acrobat 8 Professional

Ontdek Acrobat 8 Professional Sessie 2 Ontdek Acrobat 8 Professional Colin van Oosterhout Business Development Manager Adobe Systems Benelux 1 De belangrijkste thema s van Acrobat 8: De 5 C s 2 Werken met Acrobat 8 Combine bestanden

Nadere informatie

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION CONTROL YOUR FUTURE WITH SITECH In een tijd waarin budgetten en deadlines onder druk staan, is het cruciaal om te weten welke kosten u kunt verwachten. Voor service, onderhoud,

Nadere informatie

Oplossingen gebaseerd op SAP Business One. Brochure BX MRO

Oplossingen gebaseerd op SAP Business One. Brochure BX MRO Oplossingen gebaseerd op SAP Business One Brochure BX MRO Service en reparatie voor SAP Business One De combinatie van SAP Business One en variatec BX MRO (maintenance, repair & overhaul) maakt deze software

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design

Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Nieuwe dimensies in gebruikerservaring en design Vanaf Planon Accelerator 6.0 en Planon Software Suite Release 2014 Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMSdomein Een partner die

Nadere informatie

Engineering Nedtrain Haarlem

Engineering Nedtrain Haarlem Engineering Nedtrain Haarlem In het kader van Ontmoet NS Techniek Willem-Jan de Wit 7 November 2013 Agenda Even voorstellen Levenscyclus materieel Engineeringproces Stromend engineeren Organogram Functies

Nadere informatie

Nedap Varkens Prestatie Test

Nedap Varkens Prestatie Test Complete oplossingen voor varkenshouderij Nedap biedt middels elektronische individuele dieridentificatie efficiënte en slimme oplossingen voor dierverzorging in de gehele varkenshouderij. Nedap Varkens

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy HACKING OWASP TOP 10 Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

De ervaringen met de 5 pijlers in BIM

De ervaringen met de 5 pijlers in BIM De ervaringen met de 5 pijlers in BIM Kennis uitwisseling door Ervaring Create, manage & share digital design information www.cadac.com Agenda Ontvangst Ervaringen De Installatiedesk Dolf Wissmann Uw ervaringen

Nadere informatie

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens

Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Richtlijnen voor het ontwerpen een Intranetportal Door Bas Fockens Copyright Datacon www.datacon.nl Wat is een intranetportal? Een intranet is een online gepersonaliseerde en geïntegreerde toegang tot

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s. A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst

BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s. A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst BIM Laatste BIM ontwikkelingen efficiency, kwaliteit en euro s A.M. Slockers Admea / Smits van Burgst Voorstellen Anton Slockers Directeur Admea / Smits van Burgst Admea is onderdeel van de Smits van Burgst

Nadere informatie

Whitepaper. Ligt u s nachts ook wakker van alle commotie rondom nieuwe regelgeving of normering? Compliance Management

Whitepaper. Ligt u s nachts ook wakker van alle commotie rondom nieuwe regelgeving of normering? Compliance Management Whitepaper Compliance Management Ligt u s nachts ook wakker van alle commotie rondom nieuwe regelgeving of normering? Stop met piekeren: Mavim helpt om nieuwe wet- en regelgeving effectief en efficiënt

Nadere informatie

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Met Ricoh vindt u DE oplossing voor UW bedrijf! Vindt u het bestand dat u net scande niet meer terug? Verliest u kostbare tijd met zoeken in uw archieven?

Nadere informatie

Beveiligingsbeleid. Online platform Perflectie

Beveiligingsbeleid. Online platform Perflectie Beveiligingsbeleid Online platform Perflectie 2018 Beveiligingsbeleid Perflectie Versiebeheer Naam Functie Datum Versie Dimitri Tholen Software Architect 12 december 2014 1.0 Dimitri Tholen Software Architect

Nadere informatie