Beslisdocument en plan van aanpak

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beslisdocument en plan van aanpak"

Transcriptie

1 Beslisdocument en plan van aanpak TIENDEVEEN Inleiding In oktober 2006 heeft de gemeenteraad ingestemd met het plan van aanpak Woningbouw dorpen. Het project bestaat uit drie fasen. Deze fasen worden telkens afgesloten met een beslisdocument over het resultaat dat bereikt is in die fase en het plan van aanpak van de volgende fase. De fasen zijn: - fase 1; vaststellen randvoorwaarden voor het opstellen van woningbouwvisies en het bepalen van (in)uitbreidingslocatie(s); - fase 2; ontwerpen schetsplan c.q. (in)uitbreidingsplan; - fase 3; opstellen juridisch kader. Zoals in het plan van aanpak is aangegeven wordt per dorp een beslisdocument en plan van aanpak ter besluitvorming voorgelegd. In het onderstaande wordt specifiek ingegaan op het dorp Tiendeveen. Opdracht fase 1 Doel a. Inzicht te krijgen in de wensen, kansen, kwaliteiten, ambities en knelpunten (vastgelegd in een document met randvoorwaarden) en het creëren van draagvlak welke van groot belang zijn voor het opstellen van een visie en het bepalen van (in)uitbreidingslocaties; b. Randvoorwaarden formuleren voor het opstellen van een woningbouwvisie per dorp, hetgeen zal leiden tot het bepalen van locatiekeuze(s) waarvoor in fase 2 een schetsplan wordt opgesteld; c. Prioriteiten kunnen bepalen voor wat betreft de volgorde waarin de locaties worden uitgewerkt en het jaartal waarbinnen fase 2 voor het desbetreffende dorp wordt gestart. Beoogd resultaat a. Een samengestelde lijst van wensen, kansen, kwaliteiten, ambities en knelpunten voor het projectgebied (SWOT-analyse) en vertaald in randvoorwaarden voor het opstellen van een visie per dorp; b. Een woningbouwvisie per dorp met hieraan gekoppeld het bepalen van locatiekeuze(s) ten behoeve van de ontwerpfase, gedragen door alle betrokken partijen en vastgelegd in een besluitvormingsdocument fase 2; c. Een prioriteitenlijst waarin de uitvoering van fase 2 per dorp is opgenomen, gedragen door alle betrokken partijen en vastgelegd in een besluitvormingsdocument.

2 Naast voorgaande resultaten op de geformuleerde doelstellingen wordt fase 1 afgerond met een besluitvormingsdocument waarin opgenomen zijn een beslisdocument voor fase 1 en een plan van aanpak voor fase 2. Geplande activiteiten 1.0 Algemene informatieavond met uitleg over het proces 1.1 Inventariseren / analyseren van wensen, kansen, ambities en knelpunten voor woningbouwmogelijkheden door projectgroep 1.2 Bepalen uitgangspunten 1.3 Organiseren dorpsbijeenkomsten en samenstellen werkgroep 1.4 Werkgroep ontwikkelt een woningbouwvisie 1.5 Terugkoppeling woningbouwvisie aan projectgroep 1.6 Projectgroep werkt woningbouwvisie nader uit in locatiekeuze 1.7 Terugkoppeling eindvisie en locatiekeuze naar werkgroep 1.8 Organiseren dorpsbijeenkomst 1.9 Afstemming en prioritering visies en locatiekeuzes 1.10 Opstellen beslisdocument fase 1 en plan van aanpak fase Besluitvorming Proces en resultaat fase 1 Procesbeschrijving In december 2006 zijn er een drietal informatiebijeenkomsten georganiseerd in de dorpen om uitleg te geven over het project Woningbouw dorpen. Op deze avonden is uitleg gegeven over het proces van het project. Hierbij is aangegeven dat de dorpen Fluitenberg, Noordscheschut, Stuifzand en Tiendeveen als eerste aan bod zouden komen. Verder is aangegeven dat geïnteresseerden zich op konden geven om deel te nemen aan een werkgroep. Voor Tiendeveen is in februari 2007 een werkgroep samengesteld. De werkgroep bestaat uit de commissie Tiendeveen Eén (vanuit wijk- en dorpsgericht werken) aangevuld met twee andere dorpsbewoners. In maart 2007 is de werkgroep gestart met het vinden van een uitbreidingslocatie voor woningbouw. Op de bijeenkomst in april 2007 is hier een vervolg aan gegeven. In mei 2007 is de locatiekeuze aan het dorp voorgelegd. Resultaat In het onderstaande worden de resultaten beschreven die zijn voortgevloeid uit de diverse bijeenkomsten.

3 Overleg maart 2007 Tiendeveen loopt voor ten opzichte van de andere dorpen aangezien de commissie Tiendeveen Eén al een toekomstvisie heeft opgesteld. De toekomstvisie Een 10 voor 10deveen in 2010 is in december 2006 overhandigd aan wethouder Klaas Smid. Tijdens de eerste avond heeft de werkgroep aangegeven dat voor het project Woningbouw dorpen kan worden aangesloten bij de locatiekeuze voor woningbouw zoals die is opgenomen in de toekomstvisie. Het gaat om de volgende locatie: - de gronden van de gemeente Hoogeveen die in gebruik zijn bij de voetbalvereniging vv Tiendeveen (locatie 1). In aanvulling hierop bieden de volgende locaties ook eventueel mogelijkheden: - de gronden waarop de ijsbaan is gesitueerd (locatie 2); - in de J.C. Rahderschool kunnen wooneenheden worden gerealiseerd (locatie 3). Indien de gronden van de ijsbaan worden benut voor woningbouw dan is verplaatsing van de ijsbaan noodzakelijk. In de toekomstvisie Een 10 voor 10deveen in 2010 is opgenomen dat de school wordt verplaatst naar een nieuw te bouwen multifunctioneel centrum. Hierover dient nog besluitvorming plaats te vinden. Daarnaast is afgesproken dat de gemeente een planning zou maken voor het verdere verloop van het project. Overleg april 2007 Op deze avond heeft de werkgroep randvoorwaarden geformuleerd die mee moeten worden genomen bij de invulling van uitbreidingslocatie. Het gaat om de volgende randvoorwaarden voor locatie 1 (voetbalveld) en 2 (ijsbaan): - waterelementen moeten worden versterkt; - woningen moeten landschappelijk worden ingepast; - groenelementen langs Molenweg behouden (voor locatie 1); - dorpse karakter moet behouden blijven; - kindvriendelijk plan; - duurzaam bouwen waar mogelijk, geen verplichting. Voor locatie 3 (school) geldt: - bestaande bebouwing behouden. Tijdens deze avond is de planning van het project besproken. Hierbij is opgemerkt dat de verplaatsing van de voetbalvelden en bezwaren tijdens de benodigde procedures voor vertraging kunnen zorgen. Overige randvoorwaarden en beperkingen - Bij de nadere uitwerking dient rekening te worden gehouden met de veiligheidszonering tot de aardgastransportleiding die langs het Linthorst Homankanaal loopt en - indien bomen worden gekapt is nader (ecologisch) onderzoek naar vleermuis nodig. Gevolg van locatie 1 is dat de voetbalvelden op een andere plek gesitueerd moeten worden. Hiervoor zijn twee locaties in beeld. Bij de uitwerking van de gekozen uitbreidingslocatie moet in fase 2 rekening worden gehouden met, en eventueel ruimte gereserveerd worden voor, de voetbalvelden.

4 Het proces om de voetbalvelden te verplaatsen staat los van het project Woningbouw dorpen en wordt als zelfstandig project opgepakt. Zoals in het bovenstaande is aangegeven is voor Tiendeveen de toekomstvisie Een 10 voor 10deveen in 2010 opgesteld door de bewoners van Tiendeveen. In de visie is opgenomen dat: - de school wordt verplaatst naar een multifunctioneel centrum; - het huidige dorpshuis wordt ondergebracht in een multifunctioneel centrum; - de sportzaal wordt ondergebracht in een multifunctioneel centrum; - dat de peuterspeelzaal wordt verplaatst naar een multifunctioneel centrum en tot slot - kantine en kleedkamers voetbalvereniging worden verplaatst naar een multifunctioneel centrum. Voor bovenstaande geldt dat het proces los staat van het project Woningbouw dorpen en als zelfstandig project wordt opgepakt. Ook bovenstaande heeft mogelijk gevolgen voor het project Woningbouw dorpen. De kans is aanwezig dat lopende het proces tijdens fase 2 hierover besluitvorming plaatsvindt. De gevolgen kunnen in dat geval bestaan uit het reserveren van ruimte voor de voorzieningen en/of het aanpassen van het uitwerkingsplan in fase 2 door op de vrij gekomen ruimte woningen te projecteren. Bewonersavond in mei 2007 Tijdens de avond is uitleg gegeven over de werkwijze in de werkgroepen. Daarnaast is de keuze van de werkgroep voorgelegd aan het dorp. Ook is de planning gepresenteerd aan het dorp. Het dorp heeft ingestemd met de locatiekeuze van de werkgroep: - de gronden van de gemeente Hoogeveen die in gebruik zijn bij de voetbalvereniging vv Tiendeveen. In aanvulling hierop bieden de volgende locaties ook eventueel mogelijkheden: - de gronden waarop de ijsbaan is gesitueerd; - in de J.C. Rahderschool kunnen wooneenheden worden gerealiseerd. Prioritering In het plan van aanpak is aangegeven dat in fase 1 een besluit wordt genomen over de prioritering. Zoals in het vorengaande is aangegeven loopt Tiendeveen voorop ten opzichte van andere dorpen. De locatiekeuze is dan ook snel gemaakt. Aangezien de gronden in eigendom zijn bij de gemeente kan fase 2 worden opgepakt. Voor Tiendeveen is een planning opgesteld die uitgaat van: - opstellen uitwerkingsplan in 2007; - planprocedure 2007/ 2008; - bouw- en woonrijp maken 2007/2008; - aanvang bouw woningen eind Het bovenstaande is een planning en kan zoveel eerder als later worden gerealiseerd. Gezien het bijzondere voortgangstraject in Tiendeveen wordt voorgesteld om fase 2 in 2007 te voltooien en in 2007 een start te maken met fase 3 van het project Woningbouw dorpen in Tiendeveen.

5 Plan van aanpak fase 2 In fase 2 van het project wordt invulling gegeven aan de locatiekeuze die is gemaakt in fase 1 van het project. Concreet betekent dit dat er ontwerpen worden gemaakt voor de uitbreidingslocatie(s). Doel: Het opstellen van een breed gedragen en haalbaar (in)uitbreidingsplan waar de woningbouwvisie en de locatiekeuze uit fase 1 aan ten grondslag liggen. Dit plan is getoetst aan de in fase 1 vastgestelde (financiële)randvoorwaarden. Beoogd resultaat: a. Een vastgesteld (in)uitbreidingsplan voor Tiendeveen dat als basis dient voor een juridisch document (uitwerkingsplan en/of bestemmingsplan) voor woningbouwmogelijkheden; b. Een beslisdocument voor fase 2 en een plan van aanpak voor fase 3. Activiteiten: 1.1 Financiële verkenning Gedurende fase 2 worden alle ontwerpen continu getoetst aan de vastgestelde (financiële)randvoorwaarden. 1.2 Opstellen schetsontwerp Een nadere stedenbouwkundige invulling van de locatiekeuze zoals deze in het beslisdocument voor fase 1 is vastgelegd. Het gaat hierbij om het interactief opstellen van een houtskoolschets die getoetst wordt op financiële en maatschappelijke haalbaarheid. Bij het uitvoeren van deze activiteiten worden aanvullende onderzoeken gedaan. Bij dit onderdeel wordt gebruik gemaakt van de werkgroep die is samengesteld voor fase 1. De uitkomsten van de overleggen worden gecommuniceerd met de projectgroepleden. 1.3 Voorlopig ontwerp Het betreft hier een voorlopig stedenbouwkundig (in)uitbreidingsplan op basis waarvan de verdeling tussen openbare en uitgeefbare ruimte gemaakt wordt. Ook dit plan wordt getoetst op de financiële en maatschappelijke haalbaarheid. Het uiteindelijk gekozen plan wordt tijdens een dorpsbijeenkomst aan de inwoners gepresenteerd. 1.4 Definitief ontwerp Het betreft hier een door het dorp breed gedragen stedenbouwkundig (in)uitbreidingsplan. De definitieve inrichting van een locatie is dan bekend. Ook de grondexploitatie is op dit moment opgesteld. Op basis van het plan kan een nadere uitwerkingstekening ontwikkeld worden ten behoeve van de fysieke realisatie van de woningbouwplannen. 1.5 Opstellen beslisdocument fase 2 en plan van aanpak fase 3 Met de uitkomsten van de stappen 1.1 t/m 1.4 wordt in deze stap beslisdocument fase 2 opgesteld. Tevens wordt een plan van aanpak voor fase 3 opgesteld. 1.6 Besluitvorming Het college stelt vast en de raad wordt geïnformeerd over: - Beslisdocument van fase 2; - Plan van aanpak voor fase 3.

6 Conclusie In fase 1 is samen met de werkgroep gezocht naar een (in)uitbreidingslocatie voor Tiendeveen. Hierbij is het voorstel uit de op interactieve wijze tot stand gekomen toekomstvisie Een 10 voor 10deveen in 2010 overgenomen. De uitkomst hiervan is gepresenteerd aan het dorp Tiendeveen. Het dorp kan zich vinden in de (in)uitbreidingslocatie. Het gaat om de volgende locatie: - de gronden van de gemeente Hoogeveen die in gebruik zijn bij de voetbalvereniging vv Tiendeveen (locatie 1). In aanvulling hierop bieden de volgende locaties ook eventueel mogelijkheden: - de gronden waarop de ijsbaan is gesitueerd (locatie 2); - in de J.C. Rahderschool kunnen wooneenheden worden gerealiseerd (locatie 3). Voor de bovenstaande zijn de volgende randvoorwaarden en uitgangspunten geformuleerd: Het gaat om de volgende randvoorwaarden voor locatie 1 (voetbalveld) en 2 (ijsbaan): - waterelementen moeten worden versterkt; - woningen moeten landschappelijk worden ingepast; - groenelementen langs Molenweg behouden (voor locatie 1); - dorpse karakter moet behouden blijven; - kindvriendelijk plan; - duurzaam waar mogelijk, geen verplichting. Voor locatie 3 (school) geldt: - bestaande bebouwing behouden. Overige randvoorwaarden en beperkingen - Bij de nadere uitwerking dient rekening te worden gehouden met de veiligheidszonering tot de aardgastransportleiding die langs het Linthorst Homankanaal loopt en - indien bomen worden gekapt is nader (ecologisch) onderzoek naar vleermuis nodig. Gevolg van locatie 1 is dat de voetbalvelden op een andere plek gesitueerd moeten worden. Hiervoor zijn twee locaties in beeld. Bij de uitwerking van de gekozen uitbreidingslocatie moet in fase 2 rekening worden gehouden met, en eventueel ruimte gereserveerd worden voor, de voetbalvelden. Het proces om de voetbalvelden te verplaatsen staat los van het project Woningbouw dorpen en wordt als zelfstandig project opgepakt. Er dient nog besluitvorming plaats te vinden over de andere onderdelen uit de toekomstvisie Een 10 voor 10deveen in 2010 (multifunctioneel centrum). Mogelijkerwijs heeft besluitvorming hierover gevolgen voor de uitwerking van de locatie in fase 2 van het project Woningbouw dorpen. Hierbij kan gedacht worden aan reserveren van ruimte voor de voorzieningen en/of het aanpassen van het uitwerkingsplan in fase 2 door op de vrij gekomen ruimte woningen te projecteren. Het proces van de voorzieningen staat los van het project Woningbouw dorpen en wordt als zelfstandig project opgepakt. Voor Tiendeveen is een planning opgesteld die uitgaat van: - opstellen uitwerkingsplan in 2007; - planprocedure 2007/ 2008; - bouw- en woonrijp maken 2007/2008; - aanvang bouw woningen eind 2008.

7 Gezien het bijzondere voortgangstraject in Tiendeveen wordt voorgesteld om fase 2 in 2007 te voltooien en in 2007 een start te maken met fase 3 van het project Woningbouw dorpen in Tiendeveen. In de onderstaande afbeelding is ter illustratie de voorkeursvariant afgebeeld vanuit de toekomstvisie Een 10 voor 10deveen in 2010.

8 Ter illustratie is in de onderstaande afbeelding de locatie van de huidige school en de ijsbaan van een kader voorzien.

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2

Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 Startnotitie Visie winkelcentra Heemstede- fase 2 1. Inleiding In het collegeakkoord voor de periode 2014-2018 is als één van de doelstellingen geformuleerd: Het college zet zich in voor een florerende

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders en werkgroep Oosteind Datum juni 2008

College van Burgemeester en wethouders en werkgroep Oosteind Datum juni 2008 Plan van Aanpak Autonome groei+ Oosteind Aan van Burgemeester en wethouders en werkgroep Oosteind Datum juni 2008 Inleiding Het kerkdorp Oosteind krijgt de mogelijkheid uit te breiden ten behoeve van de

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal

Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Concept Startnotitie gedeelde verantwoordelijkheid tennis en voetbal Versie 28 oktober 2014 1. Inleiding Op 25 februari 2014 heeft het college van B&W van de gemeente Menterwolde o.a. besloten: het gaan

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Centrumplan Heteren Introductie

Centrumplan Heteren Introductie 1 november 2006 Centrumplan Heteren Introductie Voor u ligt de eerste nieuwsbrief over het centrumplan Heteren. Hiermee wil ik de inwoners van Heteren op de hoogte houden van de vorderingen van het centrumplan.

Nadere informatie

Stuifzand Fase I locatiekeuze

Stuifzand Fase I locatiekeuze Stuifzand Fase I locatiekeuze Dorpse karakter behouden Aansluiten bij het dorp Niet aan de andere kant (oostzijde) van de hoofdweg Niet te ver richting Oude Diep Doorzichten naar het landschap

Nadere informatie

Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017.

Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017. Routekaart eerste fase schoolbestuurlijk onderzoek Scholen voor Morgen en gemeentelijke onderzoek juni 2017 tot en met december 2017. Activiteit Wie Planning Actie Gemeentelijk projectplan Uitspreken intentie

Nadere informatie

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp

Hoogeveen. Gemeente. Raad 3 1 MRT Conform besloten. Raadsvoorstel. Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma. Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Gemeente Hoogeveen Conform besloten Raad 3 1 MRT 2017 Raadsvoorstel Datum raadsavond 31 maart 2017 Programma Krachtige wijken & dorpen Onderwerp Kunstijsbaan Hoogeveen Samenvatting De stichting kunstijsbaan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0010 Rv. nr.: 13.0010 B en W-besluit d.d.: 22-1-2012 B en W-besluit nr.: 13.0026 Naam programma: Bereikbaarheid Onderwerp: Kredietaanvraag plankosten voor verkenning bereikbaarheid van

Nadere informatie

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst

WEL KOM. Gemeenschapshuis Asten 05 juli 2018 startbijeenkomst WEL KOM Agenda - Kennismaking - Doelstelling - Aanpak - Vragen / afronding www.macoo.nl Dietmar Schrijnemakers Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis indekernasten. Hoe realiseren we,

Nadere informatie

Afsprakenlijst 3 e werkgroepbijeenkomst Woningbouw Dorpen Hoogeveen, Noordscheschut fase II

Afsprakenlijst 3 e werkgroepbijeenkomst Woningbouw Dorpen Hoogeveen, Noordscheschut fase II Afsprakenlijst 3 e werkgroepbijeenkomst Woningbouw Dorpen Hoogeveen, Noordscheschut fase II Datum: 8 november 2010 R. Schelhaas, D. Koster, J.D. Steenbergen, A. Knol, R. Koopman, R. Kip, Aanwezig: H.J.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief 1

Raadsinformatiebrief 1 Raadsinformatiebrief 1 Onderwerp Afhandeling motie 47 ten aanzien van hockeyvereniging Z.H.C. De Kraaien. Portefeuillehouder J. Olthof B&W besluit d.d. 04-10-2016 Aan de leden van de gemeenteraad Zaanstad,

Nadere informatie

Voorkeursvariant voetbalaccommodatie RKSV Altior te Langeraar

Voorkeursvariant voetbalaccommodatie RKSV Altior te Langeraar gemeente nieuwkoop raadsvoorstel portefeuillehouder Mw L van Leeuwen-Koster opgesteld door mr G.G.G. Slooters / 107 kenmerk/datum 09.0003472 / 17 maart 2009 vergaderdatum raad 23 april 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding Omgevingsvisie Giessenlanden Plan van aanpak V1.3 Inleiding De omgevingsvisie van de gemeente Giessenlanden moet inspireren, ruimte bieden en uitnodigen. Een uitnodiging aan burgers, bedrijven en instellingen

Nadere informatie

Wijk- en dorpsgericht werken Uitwerking Fase 1

Wijk- en dorpsgericht werken Uitwerking Fase 1 Wijk- en dorpsgericht werken Uitwerking Fase 1 Titel: Wijk- en dorpsgericht werken Subtitel: Uitwerking Fase 1 Versie: 01 Status: vastgesteld door de kerngroep Wijk- en dorpsgericht werken op 15 november

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Dialoog veehouderij Venray

Dialoog veehouderij Venray Dialoog veehouderij Venray aanbevelingen dialoog veehouderij gemeente Venray Datum 21 december 2016 Portefeuillehouder Martijn van der Putten Team RO Naam steller Jos Kniest De onderstaande aanbevelingen

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Wormerland

Aan de raad van de gemeente Wormerland RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 28 juli 2014 Onderwerp Programma en portefeuillehouder Voorstel Divinvest herinrichting sportcomplex VV Jisp Programma 3: Maatschappelijke

Nadere informatie

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten.

In deze raadsinformatie brief informeren wij u over de stand van zaken van het project en de te nemen stappen en besluiten. Aan: de gemeenteraad Ons kenmerk 2584520 Bezoekadres Cranendonck 3-4 6027 RK Soerendonk Postadres Postbus 2090 6020 AB Budel www.cranendonck.nl Contactpersoon Ben Driessen T 0495-431241 E b.driessen@cranendonck.nl

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

G e m e e n t e Z e i s t

G e m e e n t e Z e i s t RAADSVOORSTEL G e m e e n t e Z e i s t 07RAAD0107 Raadsvergadering : 3 april 2007 Gewijzigd voorstel : Productgroep : Ruimte Telefoon : 030 69 87 413 Datum : 20/02/2007 Onderwerp : Motie gemeenteraad

Nadere informatie

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7.

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7. *ZE946A470E0* = = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 28 mei 2013 Agendanr. 7. Aan de Raad No.ZA.13-22432/DV.13-190, afdeling Ruimte. Sellingen, 16 mei 2013 Onderwerp: Beleidsvisie Wonen en Leven Inleiding

Nadere informatie

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt 15 december 2015 RV/15/00633 19 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp J.W. Schipper, fractie VVD

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsavond Programma Onderwerp Hoogeveen Ontwikkelt Bestemmingsplan Bentinckspark 2009 Samenvatting Het bestemmingsplan Bentinckspark 2009 wordt ter vaststelling

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier

Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier Plan van aanpak verkeersveiligheidsstudie Houtkwartier Datum: 18 december 2014 Versie: 1.3 Auteur: R. van der Griend 1 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Verkeersveiligheid... 3 1.2 Motie... 3 1.3 Vaststellen

Nadere informatie

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030

Doel: In samenwerking met maatschappelijke partners organiseren van een proces dat leidt tot een herijkte visie op Borne in 2030 Projectvoorstel Projectopdracht / -voorstel Datum: 8 juli 2010 Versie: definitief t.b.v. definitiefase en ontwerpfase Pagina: 1 / 9 Soort project Extern/Lijn Projectnaam MijnBorne2030 (Herijking Toekomstvisie)

Nadere informatie

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek

Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Raadsvergadering, 22 april 2008 Voorstel aan de Raad Nr: 228 Agendapunt: 6 Datum: 9 april 2008 Onderwerp: Onderzoek naar de overschrijding van de raming Brandweerkazerne Cothen-Langbroek Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas

Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas provincie :: Utrecht Plan van aanpak Rondweg-Oost N233 Maatregelen treden 3 Um 5 Ladder van Verdaas In samenwerking tussen Veenendaal: 23 oktober 2017 Versie: 0.1 Opgesteld door: Maurice Kassing Gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk

Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 375089 Raadsvergadering van 13 december 2012 Agendanummer: 10.2 Onderwerp: Plan van Aanpak project 080 inrichting Waterfront Moerdijk Verantwoordelijk portefeuillehouder:

Nadere informatie

Proces-aanpak Implementatie Omgevingswet

Proces-aanpak Implementatie Omgevingswet Proces-aanpak Implementatie Omgevingswet Deze procesbeschrijving maakt onderdeel uit van de bestuursopdracht Implementatie Omgevingswet Fase 1. De procesbeschrijving gaat dieper in op de activiteiten die

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Hard Gras. Projectplan. actief en betrokken. dewolden.nl. Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1

Hard Gras. Projectplan. actief en betrokken. dewolden.nl. Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1 Hard Gras Projectplan actief en betrokken dewolden.nl Projectplan Hard Gras gemeente De Wolden 1 Projectplan Hard Gras Hier mee wordt de oriëntatiefase afgesloten, de voorbereidingsfase afgerond en de

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden drs... anssen Wethouder voor inanciën, elastingen, Programma Stationsgebied, ibliotheek, Monumenten, Sport, roen, rondzaken, nergie en duurzaamheid, wijk West en wijk Noordoost Postadres Postbus 16200,

Nadere informatie

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord

Bijlage 4. Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord Bijlage 4 Procesvoorstel samenspraak Voorweg-Noord B&W-voorstel Onderwerp Procesvoorstel Samenspraak lokatieontwikkeling Voorweg- Noord Zaaknummer -2016-000173 Documentnummer DOC-2016-001530 Versie Auteur

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Bomenverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Bomenverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-064 Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 Gevraagde beslissing 1. De Bomenverordening gemeente Bunnik

Nadere informatie

Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst

Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst Organisatiestructuur jeugdbeleid: De jeugd en haar toekomst Inleiding Op de slotbijeenkomst is in de workshop Organisatiestructuur naar voren gekomen dat de taken en de verantwoordelijkheden van de deelnemers

Nadere informatie

Tiendeveen maakt zich. sterk. voor een MFC! Samenwerkingsverklaring Project MFC/Voetbal Tiendeveen CONCEPT

Tiendeveen maakt zich. sterk. voor een MFC! Samenwerkingsverklaring Project MFC/Voetbal Tiendeveen CONCEPT Tiendeveen maakt zich sterk voor een MFC! CONCEPT Samenwerkingsverklaring Project MFC/Voetbal Tiendeveen 2010 Tiendeveen maakt zich sterk voor een MFC! CONCEPT Samenwerkingsverklaring Project MFC/Voetbal

Nadere informatie

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai

Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Nieuw Kraaiennest K-Midden (blok E t/m I) Bewonersavond 17 november 2016 in De Bonte Kraai Agenda 1 Opening (19.30) - Welkom door Frank Ratelband (voorzitter) 2 Ontwikkeling Nieuw Kraaiennest - Introductie

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Sturing en Beleid. Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Driehoek 't Zand

Sturing en Beleid. Aan de gemeenteraad. Onderwerp: Driehoek 't Zand Aan de gemeenteraad 13 september 2011 Onderwerp: Driehoek 't Zand 1. Voorstel Wij stellen u voor: 1. een aanvullend krediet van 1.344.800,-- beschikbaar te stellen voor de bouw van de sporthal met horecagelegenheid

Nadere informatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie

Wethouder Financiën, ruimtelijke ordening en gemeentelijke organisatie Voorstel aan de raad Nummer: 131023210 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: I.C. From Afdeling: BLD Ruimtelijk Economisch Beleid Telefoon: 0320-278892 E-mail: ic.from@lelystad.nl Wethouder

Nadere informatie

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven.

Allereerst vindt u in dit document de uitslag van de stellingen per tafel. Als laatste tabel is de uitslag van de scenariokeuze weergegeven. Verslag en uitkomst van de presentatie gehouden op maart 2008. Op maandag maart zijn er drie scenario s c.q. drie verschillende visies voor de toekomst van Hellouw door de dorpsbelangenvereniging gepresenteerd

Nadere informatie

r...m OoLv. OS-02_ _ Publiekshal Het Rond 1, Zeist Postbus 513, 3700 AM, Zeist Telefoon

r...m OoLv. OS-02_ _ Publiekshal Het Rond 1, Zeist Postbus 513, 3700 AM, Zeist Telefoon r r...m111111.1 Gemeente Zeist Publiekshal Het Rond 1, Zeist Postbus 513, 3700 AM, Zeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.n1 www.zeist.n1 www.twitttercom/genneentezeist www.facebook.com/gemeentezeist T.a.v

Nadere informatie

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord

Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Hoogbouwkavel Leidsche Rijn Centrum Noord Participatiebijeenkomst 12 april2018 Programma Introductie (19.30 19.40) Presentatie: historie, ruimtelijke kaders en selectieproces (19.40 19.55) Doel van de

Nadere informatie

31 maart 2016. Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat

31 maart 2016. Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat 31 maart 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het project

Nadere informatie

De heer Chaudron van gemeente Leiden opent het overleg met een korte inleiding. De agenda wordt toegelicht en met algemene instemming vastgesteld.

De heer Chaudron van gemeente Leiden opent het overleg met een korte inleiding. De agenda wordt toegelicht en met algemene instemming vastgesteld. Notulen HASKONINGDHV NEDERLAND B.V. WATER TECHNOLOGY Aanwezig : Zie presentielijst (bijgevoegd) Afwezig : -- Verslag : Mark van Dijk Royal HaskoningDHV Datum overleg : 6 januari 2015 Duur v/h overleg :

Nadere informatie

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen

Plan van Aanpak Horecavisie Emmen Plan van Aanpak Horecavisie Emmen vastgesteld door b&w op 19-06-2018 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Onderwerpen Horecavisie... 3 1.3 Reikwijdte Horecavisie... 3 2. Onderwerpen Horecavisie...

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning

Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning Van intentieovereenkomst naar omgevingsvergunning U wilt een locatie ontwikkelen of een bouwproject starten dat niet past in het bestemmingsplan. Daarvoor zijn formele afspraken met de gemeente nodig.

Nadere informatie

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen

achtergrond hoofdstuk 1 Structuurvisie 2020 keuzes van visie naar uitvoering inbreng samenleving achtergrond ruimtelijk en sociaal kader bijlagen 28 hoofdstuk 1 achtergrond Structuurvisie 2020 keuzes samenvatting achtergrond ruimtelijk en sociaal kader inbreng samenleving thematisch van visie naar uitvoering bijlagen zones 1 2 3 4 5 6 7 29 1.1 Inleiding

Nadere informatie

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad

Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad 1 Welkom Herontwikkeling locatie Sportfondsenbad U vindt vanavond informatie over: Sloop zwembad Kaders voor wonen en openbare ruimte Vertrekpunten voor de ontwikkeling van wonen Schetsontwerp inrichting

Nadere informatie

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025"

Reactienota. Behorende bij de Structuurvisie Wernhout 2025 Reactienota Behorende bij de Structuurvisie "Wernhout 2025" 1. Inleiding De ontwerp structuurvisie "Wernhout 2025" is op dinsdag 22 oktober 2013 gepresenteerd aan de bewoners en de Dorpsraad van Wernhout.

Nadere informatie

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015

Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Ruimtelijk haalbaarheidsonderzoek unilocatie Grevenbicht-Obbicht Informatiebijeenkomst 16 maart 2015 Programma informatiebijeenkomst 20.00 uur Opening dagvoorzitter 20.05 uur Inleiding wethouder Bert Kamphuis

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN. Raadsvoorstel Datum raadsavond : Programma Onderwerp : Hoogeveen Ontwikkelt : Verklaring van geen bedenkingen en delegatie bevoegdheid tot het vaststellen van een exploitatieplan in het kader van de Wabo. Samenvatting

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Collegevoorstel 61/2003. Registratienummer 3.10714. Opgesteld door, telefoonnummer J.H. Berends, 2833. Programma Grondbeleid. Portefeuillehouder Depla

Collegevoorstel 61/2003. Registratienummer 3.10714. Opgesteld door, telefoonnummer J.H. Berends, 2833. Programma Grondbeleid. Portefeuillehouder Depla 61/2003 Registratienummer 3.10714 Opgesteld door, telefoonnummer J.H. Berends, 2833 Programma Grondbeleid Portefeuillehouder Depla Onderwerp van het voorstel ROC-Waalboog-Heyendaal Voorstel om te besluiten

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 14 februari 2018 ALDUS VASTGESTELD 22 FEBRUARI 2018

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 14 februari 2018 ALDUS VASTGESTELD 22 FEBRUARI 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 22 FEBRUARI 2018 Vaststellen gedachtenlijn naar de toekomst bedrijventerreinen West Achterhoek Te besluiten om: 1. De gedachtenlijn naar de toekomst voor

Nadere informatie

ontwerpvoorstel aan de raad

ontwerpvoorstel aan de raad pagina 1 van 8 ontwerpvoorstel aan de raad Tijdelijke studentenhuisvesting Van Lieflandlaan Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor het volgende te besluiten: 1 Vooruitlopend op de

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 16 RZ 118 Beslisnota Woningbouwprogramma 2015-2025 Wijchen, 22 april 2016 Geachte leden van de raad, Beslispunten 1. In te stemmen met reserveren van 80 extra woningen voor

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie

g e m e e n t e M O N T F O O R T Startnotitie Nieuw bedrijventerrein Startnotitie Startnotitie Nieuw Bedrijventerrein Voorlopige projectnaam: Bestuurlijk opdrachtgever: Bestuurlijk opdrachtnemer: Nieuw bedrijventerrein H.T.J. van Beers C.L. Jonkers Ambtelijk opdrachtgever: Ambtelijk

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Aan SVP Postbus 465 3800 AL AMERSFOORT Scherpenzeel, 17 maart 2015 Uw brief d.d. ' Uw kenmerk Ons kenmerk Behandeld door Telefoon Bijlage(n) VROM/HvD/2058107 de heer H. van Doorn

Nadere informatie

Reconstructie Stadsweg en Ravelijn fase februari 2018

Reconstructie Stadsweg en Ravelijn fase februari 2018 Reconstructie Stadsweg en Ravelijn fase 1 27 februari 2018 Agenda 1. Opening en welkom Wethouder van Oort 2. Toelichting informatieavond Arend Krijger projectleider gemeente Geertruidenberg 3. Beknopte

Nadere informatie

*RV09.0027* Documentnr.: RV09.0027. Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2. Onderdeel programmabegroting: Nee

*RV09.0027* Documentnr.: RV09.0027. Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2. Onderdeel programmabegroting: Nee Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV09.0027 Roden, * Onderwerp Grondexploitatie De Lange Streeken fase 2 Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel Conform bijgaand raadsvoorstel en raadsbesluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 22 mei 2018 Versie 1 Agendapunt 6.4 Naam rapporteur M.H.J. Sportel Rv.nr. 1450 Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Ja Dhr. J. Zwiers Ontwikkeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving

RAADSVOORSTEL. Onderwerp. : Ruimte en Samenleving RAADSVOORSTEL Onderwerp : Toepassen gemeentelijke coördinatieregeling voor basisschool met buitenschoolse opvang in de Spijkvoorderenk. Raadsvergadering : 13 januari 2010 Politieke markt d.d.: - Agendapunt

Nadere informatie

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december 2015. ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Op 31 december 2015 eindigt de eerste samenwerkingsperiode van Netwerk Noordoost. De samenwerkende partners binnen dit

Nadere informatie

onderdelen Wijk, buurt -en dorpshuizen onderwijs Overdekte sportaccommodaties Peuterspeelzalen en kinderopvang

onderdelen Wijk, buurt -en dorpshuizen onderwijs Overdekte sportaccommodaties Peuterspeelzalen en kinderopvang onderdelen Wijk, buurt -en dorpshuizen onderwijs Overdekte sportaccommodaties Peuterspeelzalen en kinderopvang Wat zijn wijk, buurt -en dorpshuizen accommodaties die de leefbaarheid en het welzijn in buurten,

Nadere informatie

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris

raadsvoorstel burgemeester en wethouders van Nieuwkoop F. Buijserd burgemeester mr. G.G.G. Slooters secretaris Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder P. Melzer opgesteld door Fysieke en Maatschappelijke Ontwikkeling / Jan Willem van der Linde Registratienummer

Nadere informatie

MEMO van college aan de raad

MEMO van college aan de raad MEMO van college aan de raad datum : 7 februari 2013 aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Onderzoek fusielocatie sportclubs in de Egmonden Portefeuillehouder : wethouder A. Hietbrink Inlichtingen

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Versienummer 1

Onderwerp Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Versienummer 1 Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Openbaar Onderwerp Voorstel walgebruik woonboten Weteringkade/ Almelose Pad Versienummer 1 Informant A.H.W. Koop Eenheid/Afdeling Ontwikkeling/

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

Betondak-Idee. Informatieavond. 7 september 2016

Betondak-Idee. Informatieavond. 7 september 2016 Betondak-Idee Informatieavond 7 september 2016 analyse culturen vertalen verbinden oplossen Avondvoorzitter:. Dorine Cleton Programma 19.45 Welkom - door Dorine Cleton 19.50 Interview met Gerard van Nieuwpoort,

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Openen Exploitatie Stijn Streuvelslaan Registratienummer: 00539526 Op voorstel B&W d.d.: 28-04-2015 Datum vergadering: 07-07-2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees

Nadere informatie

Startdocument participatieproces LAB071

Startdocument participatieproces LAB071 Startdocument participatieproces LAB071 Dit startdocument beschrijft het participatieproces in het kader van de Verkenning Leidse Agglomeratie Bereikbaar (LAB071). Het bevat de nadere uitwerking van hoofdstuk

Nadere informatie

Het Bosrandalternatief. Een Alternatief op de woningbouwplannen Meridiaan

Het Bosrandalternatief. Een Alternatief op de woningbouwplannen Meridiaan Het Bosrandalternatief 11-03-2010 Een Alternatief op de woningbouwplannen Meridiaan Het Bosrandalternatief De afgelopen maanden is gemeente druk bezig geweest met omvormingsplannen voor de Meridiaan en

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006 Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Programma / Programmanummer Sport / 4410 Portefeuillehouder P. Depla Voorstel van het College

Nadere informatie

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF

A. van der Werf, F. Frijlink, M. van Heck, J. van Lemmen. Advies: RIB 17R ter kennisgeving toe te sturen aan de Raad. Nee & RAADSINFORMATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: J.H. de Boer Tel nr: 8983 Nummer: 17A.00755 Datum: 24 juni 2017 Team: Directie Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld

Weth. Schreurs, E. van den Elshout, B. Visser, E. van Andel, J. Zwaneveld VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: S. Gabriel Tel.nr. : Datum: 19 augustus 2014 8522 Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): Team: Ruimtelijke Plannen Weth. Schreurs,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Agendanummer: p.h.:

RAADSVOORSTEL. Agendanummer: p.h.: RAADSVOORSTEL Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering de dato: Programma van eisen en wensen en Bestuursopdracht Planfase project Brede Maatschappelijke Voorziening en Woonserviceontwikkeling Heusden 2011 Agendanummer:

Nadere informatie

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : C.C.J.M. Grootswagers Datum collegebesluit : 28 juni 2016 Corr. nr.: 2016.20480 Onderwerp : Voorstel inzake sporthal De Werft: voorstel tot nieuwbouw Programma : 2. Welzijn,

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

stand van zaken Deventer: een bericht aan de stad

stand van zaken Deventer: een bericht aan de stad Deventer: een bericht aan de stad opzet presentatie - besluitvorming Deventer: een bericht aan de stad van ambitie naar concept - - haalbaarheid bibliotheek - haalbaarheid film en theater - maatregelen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Dit ontwerp is met een

Nadere informatie

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/ Raadsvoorstel NEERIJ NEN Aan De gemeenteraad Datum vergadering 8 november 2018 Agenda nummer Portefeuillehouder Dhr. Kool Onderwerp Rotonde Hellouw Zaak-/Docnummer 06/08864-32419 Samenvatting: Er wordt

Nadere informatie

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk

Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk Informatieavond Westerbaan Gemeente Katwijk 14 maart 2017 Programma 19:30 uur Opening Doel van de avond Proces 19:45 uur Oplossingsrichtingen Varianten Voorkeursvariant Vervolg 20.15 uur Vragen Plenair

Nadere informatie

Raadsvergadering: 27 juni 2017 Besluit: Unaniem Aangenomen Stemverklaring: BB

Raadsvergadering: 27 juni 2017 Besluit: Unaniem Aangenomen Stemverklaring: BB Raadsvergadering: 27 juni 2017 Besluit: Unaniem Aangenomen Stemverklaring: BB Agendanr.: 21 Voorstelnr.: RB2017040 Onderwerp: Plan van Scholen basisonderwijs Programma: Programma 2 Reden van agendering:

Nadere informatie

Bestuursopdracht: Verkenning onderwijshuisvesting Voortgezet Onderwijs Bronckhorst

Bestuursopdracht: Verkenning onderwijshuisvesting Voortgezet Onderwijs Bronckhorst Bestuursopdracht: Verkenning onderwijshuisvesting Voortgezet Onderwijs Bronckhorst 1. Inleiding Het bestuur van Achterhoek VO heeft de ambitie uitgesproken te komen tot een samenwerking tussen het VMBO

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven

Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Nummer : 09-04.2014 Onderwerp : Upgrade brandweerkazernes Usquert en Uithuizermeeden; Voorbereiding brandweerzorg Eemshaven Korte inhoud : De brandweerkazernes in Uithuizermeeden en Usquert voldoen al

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 6 Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet aankoop gronden en maken bestemmingsplan (Oudleusen). Datum: Portefeuillehouder: dhr. E.

Nadere informatie