Omschrijving activiteiten Respoc

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omschrijving activiteiten Respoc"

Transcriptie

1 Omschrijving activiteiten Respoc Aqua-fit (instuif) Tijdens Aqua-fit worden verschillende aqua-activiteiten aangeboden, zoals aquajoggen en aquarobics. In ondiep tot diep water worden verschillende conditie- en spierversterkende oefeningen gedaan op muziek. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van materialen zoals de wetbelt en cuffs (voetdrijvers), waardoor je meer drijfvermogen hebt. Door de weerstand van het water worden je gewrichten niet belast en heb je minder snel last van blessures. Badminton (instuif) Je hebt vast al wel eens een shuttle geslagen op de camping. Badminton wordt aangeboden op een recreatieve manier, maar je kunt ook fanatiek een wedstrijdje spelen. De instructeur staat voor je klaar om tips te geven en vragen te beantwoorden. Banen zwemmen (instuif) In de ochtend en in de avond is er de mogelijkheid om banen te zwemmen. Je kunt aan je conditie werken of rustig banen zwemmen om te ontspannen. Wil je hierin begeleid worden, geef het dan aan bij de instructeur. Ook kun je gebruik maken van de trainingsschema s die voor je klaar liggen. Basketbal (instuif) Zin om een wedstrijdje basketbal te spelen? Tijdens deze activiteit worden er in kleine groepen wedstrijden gespeeld op verschillende veldjes. Als er genoeg animo is kan er zelfs een basketbalteam opgestart worden waar een extra trainingsuur voor wordt ingelast. Beachvolleybal (zie volleybal) Bootcamp In samenwerking met Outsport biedt Respoc de nieuwe rage om je fit te blijven. Doe ook een keer mee aan deze populaire les. Je krijgt veel persoonlijke aandacht van de trainer omdat je in een kleine groep traint. Zo ga je telkens nét wat verder dan je denkt te kunnen. Interessant? Check voor meer informatie. Capoeira Bij deze Braziliaanse vechtsport worden onder begeleiding van muziek en dans, vecht- en acrobatische technieken eigen gemaakt. Deze sportief-culturele uitdaging zorgt voor energie en een uitdagend spel. Damesvoetbal (instuif) Voetballen zonder mannen erbij? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Een training speciaal voor dames. Na de training wordt er een partijtje gespeeld!

2 Fitness circuit voor medewerkers Ben je op zoek naar een stok achter de deur om te fitnessen en de oefeningen vol te houden? Tijdens de circuittraining word je begeleid door een instructeur. Je houding wordt gecorrigeerd, daar waar nodig en je kunt gezellig met andere medewerkers sporten. Futsal (zie zaalvoetbal) Fysieke training (instuif) Op een leuke manier allerlei verschillende krachtoefeningen doen, waarbij je je volledig in het zweet werkt! Je kunt jezelf en anderen uitdagen in uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. De training vindt plaats in het D-gebouw, waar een aparte ruimte is gereserveerd voor kracht. Handbal (instuif) Een training in gooien, vangen, tactiek en spelen tegen elkaar. Je leert aanvalstechnieken, verdedigingstechnieken en werkt hierbij aan je conditie. Hardlopen Hardlopen kun je alleen doen, maar in een groepje is toch leuker? Stimuleer elkaar en laat je stimuleren door de instructeur om elke week die schoenen weer aan te trekken en lekker naar buiten te gaan. Hockey (instuif) Hockey met een gewone hockeystick, maar dan binnen. In het begin van het uur wordt er getraind op techniek, pushen en tactische vaardigheden. Aan het eind wordt er een partijtje gespeeld. Hotstone massage Bij een hotstone massage worden Mexicaanse basaltgesteenten gebruikt. Dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water. De stenen hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. Een hotstone massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan er dieper in het spierweefsel gewerkt worden, wat de massage effectiever maakt. De massage brengt het lichaam in balans. Wil je dit een keer ervaren? Schrijf je dan een week van te voren in. Kosten 7,50 per half uur. Jiu Jitsu (instuif) Slaan, trappen en stoten in verschillende bewegingssituaties. Deze Japanse verdedigingssport kun je leren door het te doen. Je mag als Respoc-lid meedoen bij de vereniging Mudokwan Wezep. De meerwaarde van deze sport is dat je je zelfvertrouwen en je weerbaarheid vergroot. Kickboksen (instuif) Kickboksen is een dynamische sport die zeker een vorm van doorzetting vereist. Veel stoten en trappen maken het tot een intensieve activiteit.

3 Massage Jezelf lekker laten masseren door één van onze masseurs, na een zware dag of gewoon lekker ter ontspanning? Schrijf je een week van te voren in. Kosten 7,50 per half uur. Pilates (instuif) Pilates is een moderne vorm van yoga. Een uur lang oefeningen voor degene die meer spierkracht wil ontwikkelen zonder meer spiermassa aan te maken. Er worden voor het gehele lichaam op rustige wijze oefeningen gedaan, waarbij de ondersteuning van de ruggengraat en adembeheersing belangrijke aandachtspunten zijn. Recreatief zwemmen (instuif) Dit uur mag je gebruik maken van het zwembad, naar eigen invulling. Duiken van de duikplank, een balletje gooien, of al kletsend banen zwemmen, het maakt niet uit. Indien je materiaal nodig hebt, vraag dan aan de instructeurs wat de mogelijkheden zijn. Rhönradturnen (cursus) Misschien heb je het ooit gezien en dan gedacht: Dat kan ik nooit!. Rhönradturnen is voor iedereen toegankelijk en je kunt hierbij zelf leren rondjes te draaien in het rad. Gegeven door een professionele instructrice die zelf op Nederlands niveau de sport beoefend. Schermen (instuif) In samenwerking met schermvereniging Valiant bieden wij deze activiteit aan. Training met floret, degen en sabel voor alle niveaus. Spinning (cursus) Een uur lang knallen op de spinningfiets! Geen gewone hometrainer maar een speciale fiets waarbij je zelf de weerstand bepaalt. Onder leiding van een instructeur wordt het gegarandeerd zweten! Survival training (instuif) Dit uur wordt een conditietraining gegeven met zeer afwisselende activiteiten. Deze training is vooral gericht op het vergroten van je uithoudingsvermogen en het versterken van je spieren. In het programma zijn onder andere looptraining, circuittraining en intervaltraining opgenomen. Survival training is ook geschikt om je voor te bereiden op de populaire survivalruns. In samenwerking met Thor. Tennis (cursus / vrije activiteit) Deze activiteit wordt als cursus aangeboden maar je mag ook zelf tennissen (zie Vrije activiteit ). Op bepaalde uren wordt er een cursus aangeboden op verschillende niveaus, gedurende 8 à 9 weken. Tijdens deze lessen wordt er specifiek aandacht besteed aan de technieken. Total Workout (instuif) Dit is een tak van sport op muziek waarbij het hele lichaam aan bod komt. Een uur lang afwisselende bewegingen, sprongen en specifieke oefeningen. Zweten is gegarandeerd!

4 Trampoline springen/turnen (instuif) Trampoline springen op de grote trampoline of turnen op de andere toestellen. Voor elk niveau toegankelijk. Je kunt voor jezelf gaan trainen of iets nieuws leren met behulp van de instructeur. Unihockey (instuif) Unihockey wordt op kleine veldjes gespeeld met een lange stick, waarvan je beide kanten mag gebruiken. Het is leuk om in kleine groepen wedstrijdjes tegen elkaar te spelen op de kleine doeltjes. Volleybal (instuif, vrije activiteit) Zin om lekker volleybal te spelen? Eerst trainen en dan wedstrijdje spelen op elk niveau. Tijdens warme dagen is het ook mogelijk om beachvolleybal te spelen. Verhuur beachvolleybalveld Het is mogelijk om het beachvolleybalveld inclusief net en beachvolleybal te huren bij Respoc. De kosten zijn 7,50 voor Respoc-leden en 12,50 voor niet-leden. Tarieven zijn per uur per veld. Heb je interesse, kom dan langs bij het Respoc-kantoor (A071). Verhuur tennisrackets Als Respoc-lid mag je gebruik maken van de tennisbanen mits daar geen les wordt gegeven. Rackets en ballen zijn te huur bij Respoc voor 2,50 per keer voor 2 personen. Deze zijn af te halen bij de Respoc-balie (A073) tegen inlevering van een OV-jaarkaart als borg. Vrije activiteit Wil je met een groepje je eigen activiteit doen? Dan kijkt Respoc of er een zaal beschikbaar is op de dag en het tijdstip waarop je dat zou willen. Deze zaal kun je reserveren als je lid bent van Respoc. Iedereen die deelneemt aan deze activiteit moet in het bezit zijn van een Respocsportlidmaatschap of Respoc-combilidmaatschap. Speciaal voor niet-leden hebben wij een eendaags lidmaatschap voor deze activiteit (kosten 2,50). Voor informatie en reservering kun je terecht bij het Respoc-kantoor (A0.71). Waterpolo (instuif) Deze zwemsport is een teamsport die in twee teams wordt gespeeld, met twee goals en één bal. Er wordt aandacht besteed aan de specifieke zwemslag, de polocrawl, de aparte watertraptechniek en het gooien van de bal. Natuurlijk is er ook tijd voor het spelen van het spel. Yoga (cursus voor medewerkers) Gun jezelf een uurtje ontspanning! Yoga is verfrissend en bloeddrukverlagend. Je krijgt oefeningen waarmee lichaam en geest overtollige spanning loslaten. Voor beginners en gevorderden. Neem een fleecedeken en comfortabele kleding mee. Kosten: 10,- per periode.

5 Zaalvoetbal (instuif, competitie) Ook wel futsal genoemd. In teams van vier personen wordt er op een klein veldje een toernooi gespeeld. Je kunt je aan het begin van de avond opgeven per team of je aansluiten bij een ander team. Nog niet genoeg gespeeld na één avond? Geef je dan met een team op voor de interne periodecompetitie en wordt periodekampioen! Zelfverdediging Wil je jezelf beter leren verdedigen? Nu biedt Respoc je die kans in de nieuwe cursus zelfverdediging. In één periode (ongeveer 8 lessen) leer je een aantal psychologische en fysieke principes om jezelf mee te wapenen als de situatie daar om vraagt. Met behulp van verschillende oefeningen uit diverse vechtsporten haal je op sportieve wijze je eigen potentie naar boven. Zumba (instuif) Zumba is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen als Salsa, Merengue en Samba. Je doet fitnessoefeningen op muziek. Door de eenvoudige choreografie is het voor iedereen goed te doen.

Sport op de buitenschoolse opvang

Sport op de buitenschoolse opvang Sport op de buitenschoolse opvang Voorwoord Voor u ligt de menukaart Sport op de buitenschoolse opvang. In samenwerking met verschillende sportverenigingen biedt Sportpunt Houten een gevarieerd sportprogramma

Nadere informatie

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶

LESROOSTER TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG TIJD ZATERDAG ZONDAG Early Bird Yoga ❶ min Core training ❶ Hatha Yoga ❶ LESROOSTER Hoofdweg 669B 2131 BB Hoofddorp Tel.: 023 5611556 info@sportscompany.nl DIT ROOSTER IS GELDIG VAN: 1 oktober t/m 31 december 2017 Openingstijden Maandag tot vrijdag 07:00-23:00 Zaterdag 08:30-14:30

Nadere informatie

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE

Elegance Fitness Femme D Elegance Elegance Squash Elegance Sun LESROOSTER ELEGANCE LESROOSTER ELEGANCE Elegance Health Centre Waalwijk Eerste Zeine 120a 5144 AM Waalwijk T. 0416 363 525 F. 0416 363 592 E. info@elegance-health-centre.nl W. www.elegancewaalwijk.nl Elegance Fitness Femme

Nadere informatie

Groenewald sport met passie voor bewegen!

Groenewald sport met passie voor bewegen! Sport Clinic dagen 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen Maandag 16 december 2013 en Dinsdag 17 december 2013 Voor alle 2 e en 3 e jaars leerlingen van Groenewald is er ook dit jaar op: maandag 16

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066

Core. Sportstudio Sjàhto Dwarsdijk 3 7245 TV Laren (GLD) info@sjahto.nl 0573 421066 Core Wat is ClubJoy Core? ClubJoy Core is een efficiënte workout om in slechts 30 minuten op een snelle én verantwoorde manier je kernspieren te trainen. Je buik, billen en rug worden strakker en sterker.

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER.

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. Kerst Info KERST OUD & NIEUW Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. Weken waarin iedereen

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 25 februari t/m 3 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond is er JIU JITSU.

Nadere informatie

Z Vragen over sport- en beweegdeelname

Z Vragen over sport- en beweegdeelname 1 Z-219117 Met deze vragenlijst willen wij de huidige sportdeelname en interesses voor nieuw sport- en beweegaanbod onder inwoners van 65 jaar en ouder in Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord

Nadere informatie

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden.

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. Herfst Info 19 t/m 25 oktober 2015 Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. GRATIS VRIJ-ZWEMMEN De kinderen van de zwemles - de Judoka

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2016/2017. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2016/2017. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2016/2017 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF We gaan alweer het derde jaar in van ons beweegprogramma voor het personeel van OOH. Waarom eigenlijk dit programma? Het

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

AANBOD ACTIVITEITEN SPORTORIËNTATIE : VWO, VMBO EN HAVO.

AANBOD ACTIVITEITEN SPORTORIËNTATIE : VWO, VMBO EN HAVO. AANBOD ACTIVITEITEN SPORTORIËNTATIE 2012-2013: VWO, VMBO EN HAVO. 1 ATLETIEK(Nieuw!) Er wordt een aanbod gedaan van een atletiek programma waarin je verder gaat of kennis maakt met onder andere speerwerpen,

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info Voorjaars Info Van maandag 26 februari t/m 4 maart is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. JIU JITSU / ZELFVERDEDIGING Op woensdag- en vrijdagavond en op zaterdagochtend

Nadere informatie

Badminton. Sport & beweging

Badminton. Sport & beweging Badminton Doelstelling Praktisch Op dit uur kan er badminton worden gespeeld op elk niveau. Het goed kunnen spelen is absoluut geen vereiste, maar het graag doen is al meer dan voldoende. - actief en zinvol

Nadere informatie

Trainingsopbouw na enkelblessures

Trainingsopbouw na enkelblessures Trainingsopbouw na enkelblessures Trainingsopbouw na enkelblessures Nu het herstelproces van uw geblesseerde enkel al zo ver is gevorderd, wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk uw sportactiviteiten hervatten.

Nadere informatie

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart

Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.be/sportkaart 2013 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart de beurtenkaart geldig blijft tot deze opgebruikt is. elke deelnemer verzekerd is tegen lichamelijke ongevallen.

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Bedrijfs- en teamuitjes

Bedrijfs- en teamuitjes Robert Jansen, 06 24911360, contact@surfkaravaan.nl, www.surfkaravaan.nl, Kvk: 24457022 Bedrijfs- en teamuitjes Surfschool SurfKaravaan In Oudddorp : genieten van een lekkere dag aan het strand op de surfspot

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2017/2018. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2017/2018. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2017/2018 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2018/2019 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

Gorredijk Tel: 0513-1978 kortezwaag.nl

Gorredijk Tel: 0513-1978 kortezwaag.nl Gorredijk Tel: 0513-1978 kortezwaag.nl ZUMBA Tijdens deze lessen dans je op Latijns-Amerikaanse muziek zoals: salsa, merengue, cumbia en flamenco. Zumba is makkelijk te volgen, bevat geen moeilijke danspasjes

Nadere informatie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie INFOFOLDER VOORWOORD Op 7 september 2013 schrijven we in Zandhoven geschiedenis want na jaren van overleg, samenwerken en opbouwen konden we, met de nodige fierheid, ons gemeentelijk sportcomplex officieel

Nadere informatie

BAKENACADEMIE. Programmaboekje 2008 & Baken Stad College NORBERT DE BOT NELLA VAN DER BAAN HET BAKENACADEMIETEAM

BAKENACADEMIE. Programmaboekje 2008 & Baken Stad College NORBERT DE BOT NELLA VAN DER BAAN HET BAKENACADEMIETEAM Programmaboekje 2008 & 2009 Baken Stad College HET BAKENACADEMIETEAM NORBERT DE BOT NELLA VAN DER BAAN Wat is de BakenAcademie? De BakenAcademie hebben we zo genoemd omdat je er wat kunt leren. De lessen

Nadere informatie

Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd?

Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd? In totaal legden 72 respondenten deze enquete af. Statistieken voor vraag 1 : Leeftijd? 18 1 16 14 12 10 8 Aantal respondenten 6 4 2 0 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar

Nadere informatie

Tennispark de Oude Eik

Tennispark de Oude Eik Tennispark de Oude Eik 7 smashcourt banen (hele jaar bespeelbaar) waarvan 6 verlicht gelegen in een rustige omgeving oefenmuur, geitjes en speelplaats! Tennisclub de Oude Eik wil kinderen van de basisschool

Nadere informatie

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke.

Lessenreeksen. januari augustus. zie pagina 9-10 - 11. Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers. www.middelkerke. januari augustus 014 Lessenreeksen zie pagina 9-10 - 11 v.u. Pierre Ryckewaert, wnd. secretaris promo 8484 Sportdienst i.s.m. het Lokaal dienstencentrum De Stille Meers www.middelkerke.be/sportkaart elke

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 24 t/m 30 april 2017 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO. Speciale Budo-training; maandag 19.30 uur Laan der Verenigde Naties

Nadere informatie

27 Maart Stadiondag. Op deze dag heb je geen les, wel twee activiteiten. KIES:Eénochtendof éénmiddagactiviteit. KIES daarna: Zwemmen, ofbowlen.

27 Maart Stadiondag. Op deze dag heb je geen les, wel twee activiteiten. KIES:Eénochtendof éénmiddagactiviteit. KIES daarna: Zwemmen, ofbowlen. 27 Maart Stadiondag Op deze dag heb je geen les, wel twee activiteiten. KIES:Eénochtendof éénmiddagactiviteit KIES daarna: Zwemmen, ofbowlen. Let bij het kiezen goed op de aanvangstijden en reistijd!!!

Nadere informatie

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder

CSPE GL 2014. bijlage 1. opdracht 1. verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed. PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder CSPE GL 2014 verzorging - uiterlijke verzorging - zorg en welzijn-breed bijlage 1 opdracht 1 PG-5016-b-14-1-b1 1 / 5 lees verder Sportcentrum Sports4All is een sportieve, sfeervolle plek om mensen te ontmoeten,

Nadere informatie

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal Lente Info 27 april t/m 5 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO JIU JITSU KARATE & JUDO; stuur een mailtje voor tijden. AQUA & SLANK

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info. 22 t/m 28 februari

SPORTSCHOOL VENENDAAL. Voorjaars Info. 22 t/m 28 februari Voorjaars Info 22 t/m 28 februari Van maandag 22 t/m 28 februari is er een Voorjaars Vakantie rooster. Kijk goed waar en wanneer we open zijn. ZWEMLESSEN IN VELE SOORTEN EN MATEN *Prive-les per half uur

Nadere informatie

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen!

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! Meivakantie 2014 Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! In de meivakantie organiseert Do-It Oirschot enkele activiteiten voor de thuisblijvers. In deze nieuwsbrief staat het overzicht

Nadere informatie

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie:

Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Jij sport toch ook mee met de Buurtsportcoaches van de Pauzesport, Sportbus en BSO sportclinics! Sportweek in de laatste week van de zomervakantie: Maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus Sportweek in de laatste

Nadere informatie

BEWEEGAANBOD HILVERSUMSE MEENT. 60 seizoen

BEWEEGAANBOD HILVERSUMSE MEENT. 60 seizoen BEWEEGAANBOD HILVERSUMSE MEENT 60 seizoen plus 2017/2018 AQUASOOS IN WARM WATER Een inloopochtend waarin op gezette tijden korte bewegingslessen worden gegeven. U mag gebruik maken van whirlpool en stoombad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aquasport en Balance januari. Gelukkig, gezond, goed, gezellig en spetterend 2018!!! Lesrooster januari 2018

Nieuwsbrief Aquasport en Balance januari. Gelukkig, gezond, goed, gezellig en spetterend 2018!!! Lesrooster januari 2018 Nieuwsbrief Aquasport en Balance 2018- januari Hallo allen, Allereerst wensen wij u Gelukkig, gezond, goed, gezellig en spetterend 2018!!! Hierbij de 1 e nieuwsbrief van dit jaar Met daarin het volgende:

Nadere informatie

met verschillende sporten en verenigingen

met verschillende sporten en verenigingen Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2014-2015 nummer 1, december 2014 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van de sportklas van het Esdal College locatie Boermarkeweg.

Nadere informatie

Prijs Sportsticker: 25. Goed voor een academiejaar lang sportplezier (combineren is toegestaan).

Prijs Sportsticker: 25. Goed voor een academiejaar lang sportplezier (combineren is toegestaan). ZUMBA inspired FORGET THE WORKOUT! THIS IS PURE FUN! Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness. Hierbij wordt Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen gecombineerd.

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 30 april t/m 6 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO - CORE KRAVMAGA JIU JITSU & KICKBOKSEN; stuur een mailtje voor tijden.

Nadere informatie

programma Olympische dag klas 3

programma Olympische dag klas 3 programma Olympische dag klas 3 woensdag 12 juli PASCAL COLLEGE DE CLINICS waar je uit kunt kiezen: handbal yoga streetball boksen aikido Kanoen Golf tennis ALGEMENE INFO Woensdag 12 juli is het zover,

Nadere informatie

Informatie boekje www.ssshelden.nl

Informatie boekje www.ssshelden.nl Informatie boekje www.ssshelden.nl 1 Inhoudsopgave: Voorwoord Organisatie SSS Algemene organisatie Contributie Productgroep informatie/presentatie alle sportmogelijkheden Inzetbaarheid 2 Voorwoord Voor

Nadere informatie

Onbeperkt sportplezier

Onbeperkt sportplezier Onbeperkt sportplezier SGK. Wijndaelerduin 27, 2554 BX Den Haag Telefoon: 070 325 00 05 Mail: info@sportbelangsgk.nl Website: sportbelangsgk.nl Volg de sporters op Facebook: SportbelangSGK en Twitter:

Nadere informatie

Flamenco I. Kleuteratelier 5-6 jaar

Flamenco I. Kleuteratelier 5-6 jaar Je zocht op: Type: Sport in clubverband, Lessenreeksen Flamenco I Zin om een passionele dans te leren kennen die je laat dromen van Andalusië? Kom dan zeker langs en leer de passie van de flamenco kennen

Nadere informatie

Yoga/Pilates training

Yoga/Pilates training Beweging De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) gaat over (voldoende) bewegen. Iemand beweegt voldoende als er minimaal 5 dagen in de week 30 minuten matig intensief wordt bewogen. Deze NNGB wordt ook

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE

TRAINING IN DE WINTERPERIODE TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2016-2017 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

5,7. Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober keer beoordeeld

5,7. Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober keer beoordeeld Werkstuk door een scholier 2404 woorden 24 oktober 2008 5,7 13 keer beoordeeld Vak LO Inleiding Dit werkstuk moet ik maken om lichamelijke opvoeding met een voldoende af te sluiten dit jaar. Ook is het

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Enk sport. Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN!

Enk sport. Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN! Enk sport sport jij mee in? Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN! Gestopt bij je vereniging of doe je al jaren niet

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

Rapportage gouden voornemens 2016

Rapportage gouden voornemens 2016 Rapportage gouden voornemens 2016 Extra vragen NOC*NSF Sportdeelname maandmeting december 2015 1 Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inleiding Management Summary Onderzoeksresultaten Onderzoeksverantwoording Contact

Nadere informatie

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen

Inhoud Bewegen, november 2012. Inleiding. 3 Inleiding. 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen Bewegen Bewegen Inhoud Bewegen, november 2012 3 Inleiding 4 Waarom bewegen? 4 Bewegen is gezond 4 Bewegen met reuma 5 Respecteer uw grenzen 7 Hoe kunt u bewegen? 7 Oefenen 8 Licht intensief bewegen 8 Matig

Nadere informatie

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 1

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 1 programma ALGEMENE INFO Olympische dag klas 1 Maandag 10 juli is het zover, de Olympische dag van klas 1! Je gaat twee clinics volgen. Eén in de ochtend en één in de middag. Clinic ochtend van 10.00-11.30

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 2 t/m 8 mei 2016

Sportschool Venendaal. Lente Info. 2 t/m 8 mei 2016 Lente Info 2 t/m 8 mei 2016 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen alle leden GRATIS kennismaken met CX Speciale training voor buikspieren/rugspieren/borstspieren ea dinsdag 19.45 uur AQUA

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting

Programma van toetsing en afsluiting Programma van toetsing en afsluiting Opleiding: VWO Vak: (BSM) Bewegen, Sport en Maatschappij Module 1 [periode 4] Bewegen en regelen: De kandidaat kan een hockey en een voetbal spel zelfstandig kunnen

Nadere informatie

Lees alles eens goed door en bekijk welke sport jouw interesse wekt. Je kunt ook eens kijken op de website www.topscore.amsterdam.nl.

Lees alles eens goed door en bekijk welke sport jouw interesse wekt. Je kunt ook eens kijken op de website www.topscore.amsterdam.nl. OSBbreed SPORT / TOPSCORE OSBbreed biedt de leerlingen een aantal sportclubs aan vanuit het project TOPSCORE. In Amsterdam doen veel jongeren graag aan sport. Toch is de stap naar de vereniging soms moeilijk.

Nadere informatie

Sportdag voor 50+ Donderdag 17 mei met GRATIS tombola

Sportdag voor 50+ Donderdag 17 mei met GRATIS tombola Sportdag voor 50+ Donderdag 17 mei 2018 met GRATIS tombola 1 SPORTDAG VOOR 50-PLUSSERS De sportdienst van Koksijde organiseert op donderdag 17 mei 2018 voor de derde keer een sportdag voor 50+. Op deze

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Trainingsopbouw na knieblessures

Trainingsopbouw na knieblessures Trainingsopbouw na knieblessures Trainingsopbouw na knieblessures Nu het herstelproces van uw geblesseerde knie al zo ver is gevorderd, wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk uw activiteiten hervatten.

Nadere informatie

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen

wekelijkse activiteiten en lessenreeksen 2016 wekelijkse activiteiten en lessenreeksen i.s.m. het lokaal dienstencentrum www.middelkerke.be/sportkaart Vragen over Sport@Middelkerke? Sport@Middelkerke geeft een overzicht van alle sportactiviteiten

Nadere informatie

Waarom is ons plan zó goed?

Waarom is ons plan zó goed? Sport je fit! Wat is ons plan? Wij willen kinderen meer laten sporten. Alle leerlingen van groep 8 in de gemeente Woudrichem gaan 5 verschillende sportverenigingen bezoeken. Waarom is ons plan zó goed?

Nadere informatie

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA TUSSENSEIZOEN (U14-U15-U16-U17)

VOORBEREIDINGSPROGRAMMA TUSSENSEIZOEN (U14-U15-U16-U17) VOORBEREIDINGSPROGRAMMA TUSSENSEIZOEN (U14-U15-U16-U17) Zorg naast voldoende rust, dat je lichaam af en toe een fysieke prikkel krijgt. Buiten het loopschema dat je hieronder kan terugvinden raden we aan

Nadere informatie

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2

ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2 programma ALGEMENE INFO Olympische dag klas 2 Dinsdag 11 juli is het zover, de Olympische dag van klas 2! Elke leerling volgt 2 clinics. Eén clinic in de ochtend en één clinic in de middag. Clinic ochtend

Nadere informatie

Hoe kan ik meer ballen in het dubbelspel aan het net wegvolleren?

Hoe kan ik meer ballen in het dubbelspel aan het net wegvolleren? Vanaf 1 maart jl. is de tennisschool van Wibo Plijnaar actief op TV Bosch en Duin. De tennislessen van Tennisschool Plijnaar worden gegeven door Wibo Plijnaar of door Nick Mettes. De beschikbaarheid van

Nadere informatie

Wat is sportpsychologie? Voorstellen. Programma. Doelstelling. Cursus Mentale Training Rogier Hoorn sportpsycholoog VSPN

Wat is sportpsychologie? Voorstellen. Programma. Doelstelling. Cursus Mentale Training Rogier Hoorn sportpsycholoog VSPN Voorstellen drs. Rogier Hoorn, sportpsycholoog VSPN Sinds 2003 praktijk Hilversum en Papendal Sporters, teams, coaches, Cursus Mentale Training Rogier Hoorn sportpsycholoog VSPN bedrijfsleven, LVNL, Luchtmacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd ontwikkelde de KNLTB Tenniskids Blauw. Daarna

Nadere informatie

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid Senioren Sportgids Amsterdam-Zuid Inhoudsopgave De Pijp--------------------------------------------------------------------- 1. Aerobic 55+ 6 2. Badminton 7 3. Bewegen op muziek 8 4. Buikdansen 9 5. Chi

Nadere informatie

Uitkomsten marktonderzoek Sport en Cultuur Algemeen

Uitkomsten marktonderzoek Sport en Cultuur Algemeen Uitkomsten marktonderzoek Sport en Cultuur Algemeen Studenten Medewerkers Woont in Delft 78% nvt Man 70% 57% WP nvt 45% OBP nvt 55% Studierichting 3ME 19% nvt BK 17% nvt CiTG 14% nvt L&R 12% nvt IO 12%

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

Start to Move door Leo Neuteboom

Start to Move door Leo Neuteboom Start to Move door Leo Neuteboom 7 november 2015 Waarom start to Move? Ik wil dat iedereen verantwoord kan ( leren ) bewegen. Tijdens een bostraining zag ik adspirant sporters ouderwets de vergane trimbaan

Nadere informatie

Deze folder is bestemd voor:

Deze folder is bestemd voor: Bewegen, hart nodig Deze folder is bestemd voor: - Patiënten die de cardioloog hebben bezocht en waarbij gesproken is over adviezen ten aanzien van bewegen. - Patiënten die hebben deelgenomen aan de poliklinische

Nadere informatie

Beste leerlingen, De sportdag is onder schooltijd en uiteraard gratis.

Beste leerlingen, De sportdag is onder schooltijd en uiteraard gratis. 2 Beste leerlingen, Op dinsdag 24 april vindt de Dag van de Sport plaats voor alle leerlingen uit de eerste en tweede klas van het Cals College Nieuwegein, Anna van Rijn College, locatie Albatros en de

Nadere informatie

een groep mensen die de leiding heeft, bijvoorbeeld over een vereniging of school 1 DISK, Boom Amsterdam

een groep mensen die de leiding heeft, bijvoorbeeld over een vereniging of school 1 DISK, Boom Amsterdam aantreffen iets/iemand vinden of tegenkomen zonder dat je ernaar zoekt afspringen naar beneden komen door te springen afvragen een vraag stellen aan jezelf althans het basketbal de begeleider (-s) de besteding

Nadere informatie

Statutair doel Deltasteur

Statutair doel Deltasteur Statutair doel Deltasteur De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. De verschillende recreatieve afdelingen Sterrenplan

Nadere informatie

wat komt er kijken bij een warming up?

wat komt er kijken bij een warming up? wat komt er kijken bij een warming up? tekst: Mike Barrell 1 Waarom moet een les met een warming-up beginnen? De meeste trainers zullen zeggen dat de warming up nodig is om je op een training voor te bereiden,

Nadere informatie

*De kosten voor deze dag zijn inclusief ski en/of snowboard materiaal en avondeten bij de McDonald s.

*De kosten voor deze dag zijn inclusief ski en/of snowboard materiaal en avondeten bij de McDonald s. Activiteiten keuze 1.Skiën Winterberg Heb jij voldoende ski ervaring en wil je lekker een dagje in de buitenlucht skiën? (Voldoende ski ervaring = 2 weken of meer.) Dan is dit het winteractiviteitendag

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

3 Super Oefeningen Voor Je Buik

3 Super Oefeningen Voor Je Buik 3 Super Oefeningen Voor Je Buik Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen. 3. Sluit

Nadere informatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie

WORKSHOPS. (met uitzondering van de zeillessen en de zwemlessen). Buitenschoolse opvang op een unieke locatie WORKSHOPS Beste ouders, lieve kids van BSO Kids & Go, De workshops Voetbal en Streetdance zijn alweer afgelopen. Het was ontzettend leuk, leerzaam en sportief! We waren voornemens de voetbalworkshops voort

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n

Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n Onderzoeksverslag Behoeftepeiling Sportwijk Nijla n In dit document vindt u het onderzoeksverslag naar aanleiding van de behoeftepeiling in de wijk Nijlân. Inhoudsopgave Inleiding... Onderzoeksmethode...

Nadere informatie

Fiets/Loop voor een huis

Fiets/Loop voor een huis Fiets/Loop voor een huis Bijgaand een eerste aanzet ter voorbereiding op Fiets/Loop voor een Huis, het bedwingen van de Alpenreus de Galibier. Het programma is opgesteld om de Col du Galibier met eventueel

Nadere informatie

Tips voor het geven van training Door: Sjoerd Alvers

Tips voor het geven van training Door: Sjoerd Alvers Tips voor het geven van training Door: Sjoerd Alvers Inleiding Zoals een speler in het veld leert van zijn fouten, zo moet ook een trainer dit doen. Training geven is een vak apart en dit vak is op onvoorstelbaar

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE

TRAINING IN DE WINTERPERIODE TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2018-2019 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID!

DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID! DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID! Het nieuwe sportieve seizoen gaat voor onze vereniging en haar leden binnenkort weer van start. Ook dit seizoen hebben we weer een veelzijdig en

Nadere informatie

DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID!

DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID! DWARRRES BIEDT SPORT VOOR IEDERE LEEFTIJD; WORDT NU LID! Het nieuwe sportieve seizoen gaat voor onze vereniging en haar leden binnenkort weer van start. Ook dit seizoen hebben we weer een veelzijdig en

Nadere informatie

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar

Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Informatie over het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende, gekleurde fases. Voor de jongste jeugd ontwikkelde de KNLTB Tenniskids Blauw. Daarna

Nadere informatie

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar

Algemene voorwaarden OVERZICHT LESTIJDEN. Lidmaatschap is niet overdraagbaar Algemene voorwaarden 2011 OVERZICHT LESTIJDEN TIJD MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG Lidmaatschap is niet overdraagbaar 0909.00-10.0009.00-10.0009.00-10.00 Geen buiten schoeisel in de zaal Gebruik

Nadere informatie

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:...

SPORT en Conditie. Bron: www.wiskunde-vmbo.nl/.../module%202%20sport%20en%20conditie%202010.doc Module 2. Datum:... Module 2 SPORT en Conditie Datum:... Leerling:... Klas:... Dit ga je doen Je leert vanuit de theorie wat er precies bedoeld wordt met conditie, en waarom het zo belangrijk is. Want wanneer is je conditie

Nadere informatie

Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen

Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen Revalidatie training voor ex-hartpatiënten Sport- en spelgroepen Inleiding Zonder enige twijfel kunnen we vaststellen dat een hartinfarct of hartaandoening het ó zo gewone leven erg verandert. Echter u

Nadere informatie