Tijdelijke krachten inzetten in tijden van vakantie: extra werk voor de salaris en HR afdeling?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tijdelijke krachten inzetten in tijden van vakantie: extra werk voor de salaris en HR afdeling?"

Transcriptie

1 Tijdelijke krachten inzetten in tijden van vakantie: extra werk voor de salaris en HR afdeling? 4 aandachtspunten voor werkgevers >>

2 Tijdelijke krachten inzetten in tijden van vakantie: extra werk voor de salaris en HR afdeling? Hoe zorg je ervoor dat ook in vakantieperioden de bezetting op alle afdelingen voldoende is en de continuïteit van je organisatie gewaarborgd wordt? De kans is groot dat deze vraag jou bezighoudt, vooral met de zomerperiode in het verschiet. Je gunt immers je medewerkers een welverdiende vakantie. Maar hoe vul je de gaten op? Het inhuren van tijdelijke krachten is een veelvoorkomende en gunstige oplossing. Toch kan deze oplossing ook voor wat spanning intern zorgen. Hoewel het (vakantie)werk vaak maar tijdelijk van aard is, is het wel van belang dit goed aan te pakken. Stel arbeidsovereenkomsten op, ben jezelf bewust van je verplichtingen, zoals het toepassen van het minimumloon en tijdig en correct uitbetalen van de medewerkers. Betekent dit extra werk voor de salaris en HR afdeling van je organisatie? Gelukkig zijn er steeds meer handige applicaties die op dit gebied veel werk voor je uit handen kunnen nemen. Tijdelijke krachten hoeven dan ook zeker niet veel extra werk te betekenen. Met onderstaande aandachtspunten bij de inzet van tijdelijke krachten weet je precies waar je rekening mee kunt houden. 4 aandachtspunten bij de inzet van tijdelijke krachten 1. Een arbeidsovereenkomst maken hoeft niet veel tijd te kosten Keer op keer voor iedere kracht een arbeidscontract opstellen? Dat is zeker niet nodig. Het kan veel efficiënter. Er bestaan verschillende applicaties die werken met sjablonen, ofwel templates. Daarin staan al heel veel standaardvelden gevuld, waardoor je zelf nauwelijks nog iets hoeft in te voeren.

3 Daarnaast kun je er tegenwoordig ook voor kiezen om arbeidscontracten direct digitaal te laten ondertekenen. Dan hoef je de overeenkomst niet meer te printen, te ondertekenen, op te sturen en vervolgens na ondertekening van de medewerker in te scannen. Dat is allereerst natuurlijk zonde van de stapels papier die geprint moeten worden, aangezien overeenkomsten vaak in tweeof drievoud worden ondertekend. Daarnaast heb je, als de overeenkomsten via de post verstuurd worden, ook te maken met kosten voor enveloppen en postzegels. En vergeet niet dat alle tijd die je erin steekt misschien nog wel de grootste kostenpost is. Met digitaal ondertekenen, maak je dit proces een stuk efficiënter. 2. Hoe zit het met het minimumloon en vakantiegeld? Minimumloon Tijdelijke krachten dien je minstens het minimumloon uit te betalen. Hierbij maakt het geen verschil of het om een seizoenswerker, vakantiekracht of tijdelijke vervanger van een vaste kracht gaat. Om te bepalen of een medewerker daadwerkelijk het minimumloon krijgt, kijk je naar: het basisloon, vergoedingen voor overwerk, toeslagen (bijvoorbeeld ploegentoeslag of onregelmatigheidstoeslag) en vaste beloningen. Het totaal van al deze bedragen mag dus niet lager zijn dan het wettelijk minimumloon waarop de medewerker recht heeft. Whitepaper: Hoe regel Whitepaper: je het verlof Hoe in je maak organisatie je het eenvoudig verschil als en werkgever? efficiënt?

4 Naast bovenstaande inkomsten, zijn er ook inkomsten die niet meetellen voor het minimumloon. Denk hierbij aan: vakantiegeld, winstuitkeringen, speciale uitkeringen, uitkeringen van bijv. pensioen- en spaarregelingen, eindejaarsuitkeringen en vergoedingen (zoals reiskostenvergoeding). Let op: wettelijke minimumlonen starten vanaf 15 jaar. Neem je bijvoorbeeld vakantiekrachten aan van 13 of 14 jaar ben je zelf vrij om afspraken te maken over het loon. Vaak wordt hierbij het uurloon voor 15-jarigen aangehouden. Vakantiegeld Iedere medewerker heeft recht op vakantiegeld. Ook jouw tijdelijke krachten dien je dus vakantiegeld uit te betalen. De meest voorkomende manier bij tijdelijke krachten is dat de vakantietoeslag én de vakantiedagen iedere periode samen met het bruto salaris uitbetaald worden. Dit wordt ook wel het all-in loon genoemd. De medewerker ontvangt in dit geval dus geen eenmalige vakantietoeslag in mei of juni en geen geld als hij een vrije dag neemt. Deze manier wordt vaak toegepast bij medewerkers met 0- urencontracten. Natuurlijk kun je er als werkgever ook voor kiezen om het vakantiegeld en de toeslag voor vakantiedagen op een later moment apart uit te betalen. Ook hier geldt weer dat je gebruik kunt maken van een applicatie voor salaris en HR die ervoor zorgt dat de geboortedatum van een medewerker direct gekoppeld wordt aan salaris conform cao, dat er op verjaardagen automatisch een verhoging gedaan wordt en dat het vakantiegeld en de toeslag over vakantiedagen correct wordt uitbetaald zoals je dat hebt vastgelegd. Whitepaper: Hoe maak je het verschil als werkgever?

5 3. Houd de leeftijd en toegestane werktijd in de gaten De kans bestaat dat jouw tijdelijke krachten jongeren zijn. Denk maar eens aan supermarkten, de horeca of groente- en fruitkwekers. Daar zie je veelal jonge mensen aan het werk in vakanties. Het is echter wel van groot belang dat je als werkgever rekening houdt met de leeftijd van je medewerkers en de toegestane werkzaamheden én werktijden. Zo mogen 13- en 14-jarigen alleen klusjes doen en helpen bij licht, nietindustrieel werk, zoals vakken vullen, inpakken, plukken van groente en fruit, etc. Ze mogen niet in een fabriek werken of een machine besturen. Ze mogen maximaal 7 uur per dag werken, niet op zondag, niet voor 07:00 uur s ochtends of na 19:00 uur s avonds. Tijden vakanties en op zaterdag zijn meer uren toegestaan dan op schooldagen. Tijdens schooldagen mag een 13- of 14- jarige namelijk niet meer dan 2 uur werken. Verder gelden er ook wettelijke rusttijden. 15-jarigen mogen zelfstandig werk doen dat licht en niet-industrieel is, zoal kranten bezorgen. De werktijden voor 15-jarigen zijn ook wat ruimer. Ze mogen maximaal 6 vakantieweken per jaar werken (dat in tegenstelling tot 4 weken voor 13- en 14-jarigen). Werken op zondag is onder voorwaarden toegestaan. Vanaf 16 jaar mogen ze bijna elk soort werk doen, zolang er geen gevaar is en het niet schadelijk is voor de gezondheid. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen maximaal 45 uur per week werken. De uren die zij op school zitten, tellen ook mee als arbeidstijd. Zit de medewerker bijvoorbeeld 35 uur op school, mag hij daarnaast maximaal nog 10 uur werken. 16- en 17-jarigen mogen niet s nachts werken, geen oproepdiensten doen en niet overwerken. Als zij op zondag werken, hebben ze minimaal recht op 13 vrije zondagen per jaar.

6 Zijn de krachten 18 jaar of ouder, dan gelden de regels van de Arbeidstijdenwet. Let op: als een medewerker onder de 18 jaar meerdere baantjes heeft, worden de uren bij alle baantjes meegeteld. Stem in dat geval dus goed af hoeveel uur de medewerker bij jou kan werken. Scholieren werken vooral in winkels en de horeca. Zowel jongens (38 procent) als meisjes (22 procent) hebben het vaakst een bijbaan als vakkenvuller. Kassamedewerker en verkoper zijn bij meiden het meest populair. Krantenbezorger en keukenhulp bij jongens. bron: CBS 4. Maak een goede planning en houd de gewerkte uren bij Het vergt nogal wat werk en aandacht om een goede planning te maken en ervoor te zorgen dat medewerkers op de juiste plaats, het juiste moment en tegen de juiste kosten worden ingezet. Toch zijn strakke planningen onmisbaar en toch zeker in een vakantieperiode. Je wil er immers vanuit kunnen gaan dat je organisatie draaiende gehouden wordt. Gelukkig kunnen tegenwoordig personeelsplanningen middels automatiseringsprocessen gestroomlijnd worden. Je vraagt je nu misschien af: hoe dan? Er bestaan verschillende plannings- en tijdregistratiesystemen die rekening houden met het maximaal aantal te werken uren (i.v.m. de regels rondom leerplicht en leeftijd) of het aantal contracturen. Je kunt hiermee direct zien welke medewerkers nog ingezet kunnen worden of beter gezegd: mogen worden. Whitepaper: Hoe maak je het verschil als werkgever?

7 Ook zie je snel genoeg waar nog gaten zitten in het rooster. Medewerkers kunnen zelf hun beschikbaarheid doorgeven in zo n applicatie en kunnen daarnaast ook onderling diensten ruilen. Ze kunnen deze verzoeken dan veelal via een handige app doen. Natuurlijk houd jij hierbij als werkgever een oogje in het zeil. Als er een dienst geruild wordt, moet dit natuurlijk wel gebeuren met een soortgelijke medewerker. Vanuit planning- en tijdregistratiesystemen kunnen ook automatisch de gewerkte uren bijgehouden worden. Dit kan dus handig zijn bij het maken van planningen, maar nog belangrijker: de gewerkte uren kunnen automatisch meegenomen worden in de salarisbetalingen. Zo hoef je als werkgever deze uren niet zelf bij te houden op briefjes of in Excel bestanden en vervolgens over te typen in de salarisadministratie. Reitseplein AA Tilburg Postbus AD Tilburg T E. info@loket.nl

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!!

Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!! Juni 2008 Nieuwe Horeca Cao van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010!! Er is een akkoord tot stand gekomen betreffende een nieuwe Horeca Cao en deze zal lopen van 1 april 2008 tot en met 31 maart 2010.

Nadere informatie

Hoe regel je het verlof in je organisatie eenvoudig en efficiënt?

Hoe regel je het verlof in je organisatie eenvoudig en efficiënt? Hoe regel je het verlof in je organisatie eenvoudig en efficiënt? 7 tips voor jou als werkgever >> www.loket.nl Hoe regel je het verlof in je organisatie eenvoudig en efficiënt? De vakantieperiode staat

Nadere informatie

Werken onder de 18 Wat zijn de regels?

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? Werken onder de 18 Wat zijn de regels? Versie juni 2019 Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan werken, dan krijg je met andere regels te maken dan volwassenen. Deze regels gaan over het soort werk dat

Nadere informatie

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juni 2013

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juni 2013 Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juni 2013 Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan werken, dan krijg je met andere regels te maken dan volwassenen. Deze regels gaan over het soort werk dat

Nadere informatie

Publicatie brochure arboregels vakantiewerker

Publicatie brochure arboregels vakantiewerker Publicatie brochure arboregels vakantiewerker Als er in de zomer vakantiewerkers bij uw organisatie aan de slag gaan, moet u goed letten op de arboregels die voor scholieren geldt. Onlangs heeft de overheid

Nadere informatie

Werken onder de 18 Wat zijn de regels?

Werken onder de 18 Wat zijn de regels? Werken onder de 18 Wat zijn de regels? versie juli 2010 Ben je jonger dan 18 jaar en wil je gaan werken, dan krijg je met andere regels te maken dan volwassenen. Deze regels gaan over het soort werk dat

Nadere informatie

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl

Werken in de horeca. 12 meest gestelde vragen door werknemers. L1NDA BV www.l1nda.nl Werken in de horeca 12 meest gestelde vragen door werknemers INTRODUCTIE Een (bij)baan in de horeca. Sinds april 2014 is er geen horeca CAO, maar wat betekent dat voor jou als werknemer? Je wilt natuurlijk

Nadere informatie

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet Maatschappelijke stage en de ARBO-wet De arbeidsomstandighedenwet én de arbeidstijdenwet zijn beide van toepassing op de maatschappelijke stage. Wat staat er in die wetten? En wat betekent dat concreet

Nadere informatie

Vakantiewerk 2009 x_151.indd :05:34

Vakantiewerk 2009 x_151.indd :05:34 Vakantiewerk 2009 Vakantiewerk 2009 (De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 juli 2009) Pas als je dertien jaar of ouder bent, mag je werken in je schoolvakantie. Wat voor vakantiewerk je mag doen

Nadere informatie

Klantcase "Er gaat zoveel geautomatiseerd. Ik heb er geen omkijken naar."

Klantcase Er gaat zoveel geautomatiseerd. Ik heb er geen omkijken naar. Klantcase "Er gaat zoveel geautomatiseerd. Ik heb er geen omkijken naar." BDO en Jumbo Supermarkt Jim Koster over documentgeneratie en digitale dossiers in Loket.nl en de koppeling met R&R. >> lees meer

Nadere informatie

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder. Jonger dan 18 jaar

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder. Jonger dan 18 jaar CAO Wat is een CAO? De afkorting CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. De CAO komt tot stand door overleg tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Alle genomen besluiten, met betrekking tot

Nadere informatie

Minimumloon, iedereen heeft er recht op

Minimumloon, iedereen heeft er recht op Minimumloon, iedereen heeft er recht op Krijgt u minimumloon? Werkt u in Nederland en bent u jonger dan 65 jaar? Dan hebt u recht op het Nederlandse minimumloon. Ook als u buitenlander bent. Uw werkgever

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Foto s cover

Inhoudsopgave. Foto s cover Vakantiewerk 2010 Inhoudsopgave Vakantiewerk 2010 Wat mag je in je vakantie doen als je vijftien bent? Wat mag je in je vakantie doen als je zestien of zeventien bent? Let ook op het volgende Meer informatie

Nadere informatie

Bruto minimum(jeugd)loon per 1 januari 2008

Bruto minimum(jeugd)loon per 1 januari 2008 Bruto minimum(jeugd)loon per 1 januari 2008 Voor een werknemer van 23 tot 65 jaar is het bruto minimumloon bij een volledig dienstverband per 1 januari 2008: per maand 1.335,00 per week 308,10 per dag

Nadere informatie

(Genoemde bedragen gelden vanaf 1 januari 2007. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.)

(Genoemde bedragen gelden vanaf 1 januari 2007. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Vakantiewerk 2007 Vakantiewerk 2007 (Genoemde bedragen gelden vanaf 1 januari 2007. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Pas als je dertien jaar bent, mag je werken in je schoolvakantie.

Nadere informatie

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder CAO Wat is een CAO? De afkorting CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. De CAO komt tot stand door overleg tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Partijen proberen overeenstemming te krijgen

Nadere informatie

(De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.)

(De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Vakantiewerk 2008 Vakantiewerk 2008 (De bedragen in deze brochure gelden vanaf 1 januari 2008. Het is mogelijk dat de bedragen iets omhoog gaan per 1 juli.) Pas als je dertien jaar of ouder bent, mag je

Nadere informatie

Samenvatting Economie Hoofdstuk 2, Werken

Samenvatting Economie Hoofdstuk 2, Werken Samenvatting Economie Hoofdstuk 2, Werken Samenvatting door een scholier 1198 woorden 9 juni 2007 6,4 30 keer beoordeeld Vak Methode Economie Pincode Economie Hst 2 Werken Paragraaf 2.1 taakverlening Elk

Nadere informatie

De wet maakt onderscheidt in kinderen en jeugdigen/ jongeren. Wettelijk ben je tot je 16 e kind. 16 en 17-jarigen worden beschouwd als jeugd.

De wet maakt onderscheidt in kinderen en jeugdigen/ jongeren. Wettelijk ben je tot je 16 e kind. 16 en 17-jarigen worden beschouwd als jeugd. Jeugd & werken Basis wetgeving jeugdigen Vooral wat betreft de jeugd zijn er nogal wat zaken waarmee rekening dient te worden gehouden. Deze informatie is tot stand gekomen met behulp van het ministerie

Nadere informatie

leerlingen@indehoreca.nl 036-5275270 Een toelichting op de cao-afspraken

leerlingen@indehoreca.nl 036-5275270 Een toelichting op de cao-afspraken @ leerlingen@indehoreca.nl 036-5275270 Een toelichting op de cao-afspraken 2 Collectieve arbeidsovereenkomst, bedrijfstak, salaris, vakantie, werkuren? 3 Waarom dit boekje? Volg jij een BBL-opleiding in

Nadere informatie

Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld

Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld Vakantiekrachten, in 5 stappen alles geregeld Het inzetten van vakantiekrachten kan een goede oplossing zijn om extra drukte in de zomerperiode op te vangen of om je bezetting op peil te houden als er

Nadere informatie

Personeelshandboek. el&p Payrolling

Personeelshandboek. el&p Payrolling Personeelshandboek el&p Payrolling Maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. Algemene Beschrijving Organisatie... 3 3. Indiensttreding:... 3 4. Salaris:... 3 1. Salaris:... 3 2. Onkostenvergoeding:... 3 3.

Nadere informatie

Ken je cao!

Ken je cao! www.stichtingvoorlichtingleerlingen.nl info@stichtingvoorlichtingleerlingen.nl Ken je cao! Waarom dit boekje? Volg jij een BBL-opleiding in de horeca? Dan zijn er voor jou en je leerbedrijf bepaalde rechten

Nadere informatie

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder

CAO. Arbeidstijden. 18 jaar en ouder CAO Wat is een CAO? De afkorting CAO staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. De CAO komt tot stand door overleg tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Partijen proberen overeenstemming te krijgen

Nadere informatie

Lekker op vakantie met Adecco Informatie voor vakantiewerkers

Lekker op vakantie met Adecco Informatie voor vakantiewerkers Lekker op vakantie met Adecco Informatie voor vakantiewerkers Lekker op vakantie met Adecco Een goed begin is het halve werk, luidt het gezegde en je begint goed als jij je inschrijft voor een vakantiebaan

Nadere informatie

Salaris en uitleg salarisstrook

Salaris en uitleg salarisstrook Salaris en uitleg salarisstrook Je salaris wordt maandelijks uitbetaald en op de 26ste aan je overgemaakt. Valt de 26ste op een zaterdag of zondag? Dan wordt het salaris de vrijdag ervoor overgemaakt.

Nadere informatie

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet

Maatschappelijke stage en de ARBO-wet Maatschappelijke stage en de ARBO-wet De arbeidsomstandighedenwet én de arbeidstijdenwet zijn beide van toepassing op de maatschappelijke stage. Wat staat er in die wetten? En wat betekent dat concreet

Nadere informatie

Vragen en Antwoorden over het onderhandelingsakkoord cao Zelfstandige Klinieken Nederland

Vragen en Antwoorden over het onderhandelingsakkoord cao Zelfstandige Klinieken Nederland Pagina 1 van 6 Vragen en Antwoorden over het onderhandelingsakkoord cao Zelfstandige Klinieken Nederland 2019-2020 A. Loonstijgingen 1. In het filmpje zeggen jullie dat deze loonstijgingen echt nodig waren.

Nadere informatie

Expeditie M&M. ontdek avontuurlijk leren. lesbrief. Bijbanen. Foto: Marcel van den Bergh / Hollandse Hoogte

Expeditie M&M. ontdek avontuurlijk leren. lesbrief. Bijbanen. Foto: Marcel van den Bergh / Hollandse Hoogte Expeditie M&M ontdek avontuurlijk leren lesbrief VMBO Foto: Marcel van den Bergh / Hollandse Hoogte Bijbanen Expeditie M&M Inleiding Nieuwe telefoon, mp3-speler, een vette game, naar de film, kleren, schoenen.

Nadere informatie

Met een digitaal dossier bewaar je alles op één digitale plaats

Met een digitaal dossier bewaar je alles op één digitale plaats Met een digitaal dossier bewaar je alles op één digitale plaats De veiligste plek voor je personeelsdossier >> lees meer op: Loket.nl Online documenten delen, structureren en archiveren Foto s whatsappen,

Nadere informatie

WHITEPAPER. Voor het eerst personeel aannemen

WHITEPAPER. Voor het eerst personeel aannemen WHITEPAPER 2015 Voor het eerst personeel aannemen Ondernemers heb je in alle soorten en maten. Van zzp er tot mkb er, van idealist tot opportunist, en van hobbyist tot professional. Veel van hen wordt

Nadere informatie

De 10 meest gemaakte fouten in de arbeidsovereenkomst

De 10 meest gemaakte fouten in de arbeidsovereenkomst De 10 meest gemaakte fouten in de arbeidsovereenkomst Zelf een arbeidsovereenkomst opstellen lijkt simpel. Een exemplaar van internet, beetje aanpassen en klaar. Helaas, zo makkelijk gaat dat niet. We

Nadere informatie

Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU

Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU Op 18 juni 2016 is de Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de Europese Unie (WagwEU) ingegaan. Kort gezegd houdt deze wet in dat een

Nadere informatie

HR Salarisservice Juli 2014

HR Salarisservice Juli 2014 HR Salarisservice Juli 2014 Inhoud Wettelijk minimumloon per 1 juli 2014... 3 Werkkostenregeling: Per 1 januari 2015 definitief van toepassing... 4 Premiekorting jongere werknemer... 6 Vakantiemedewerker

Nadere informatie

Vakantiekrachten. Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige? Welke werkzaamheden mag je als 13-jarige doen? Op schooldagen: Op vakantiedagen:

Vakantiekrachten. Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige? Welke werkzaamheden mag je als 13-jarige doen? Op schooldagen: Op vakantiedagen: Vakantiekrachten Nieuwegracht aan de Werf 18 Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige? Je mag werken tussen 7.00 uur en 19.00 uur Op een schooldag mag je maximaal twee uur werken Op zaterdag mag je

Nadere informatie

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten.

In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. MIJN CAO In deze brochure vindt u een uitleg van de belangrijkste bepalingen van de cao Groothandel in Bloemen en Planten. In dit hoofdstuk Mijn Cao wordt uitgelegd wanneer de cao van toepassing is en

Nadere informatie

Alles over. arbeidsvoorwaarden. van. vakantiewerkers 2016

Alles over. arbeidsvoorwaarden. van. vakantiewerkers 2016 Alles over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2016 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2015-2017... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN TMan MMLMMLMMMM MMMMMMMMM

NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN TMan MMLMMLMMMM MMMMMMMMM Maatmanloongegevens aanvraag WIA Datum UWV Telefoon Werkgevers 0900-9295 Waarom dit formulier? U heeft van ons ook het formulier Dagloongegevens aanvraag WIA ontvangen. Op dat formulier geeft u het loon

Nadere informatie

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale

Nadere informatie

Zo wordt vakantiewerk succesvol! 5 tips voor leuk vakantiewerk

Zo wordt vakantiewerk succesvol! 5 tips voor leuk vakantiewerk Zo wordt vakantiewerk succesvol! 5 tips voor leuk vakantiewerk Wil jij extra geld verdienen? Dan is vakantiewerk daarvoor ideaal! Je hebt dan een extra zakcentje voor bijvoorbeeld je zomervakantie of om

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Het Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt de mogelijkheid om onderdelen van de arbeidsvoorwaarden uit te ruilen tegen andere onderdelen.

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

vakantiewerkers 2015

vakantiewerkers 2015 Alles Over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2015 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2011-2013... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie

Vakantiegeld Eerder Uitbetalen Uitzendbureau

Vakantiegeld Eerder Uitbetalen Uitzendbureau Vakantiegeld Eerder Uitbetalen Uitzendbureau Free Download VAKANTIEGELD EERDER UITBETALEN UITZENDBUREAU MAG IK MIJN TOT NU TOE OPGEBOUWDE VAKANTIEGELD EERDER... Sat, 23 Dec 2017 02:51:00 GMT wat na nu

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige:

Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige: Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige: je mag werken tussen 7.00 uur en 19.00 uur op een schooldag mag je maximaal twee uur werken op zaterdag mag je maximaal zeven uur werken per week mag je niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2014

Nieuwsbrief Juli 2014 Wet Werk en Zekerheid (WWZ) brengt veranderingen Op 1 januari 2015 is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) van kracht. De wet brengt grote veranderingen voor werkgevers en hun tijdelijke personeelsleden. Zoals

Nadere informatie

ECONOMIE. Begrippenlijst H4 VMBO-T2. PINCODE 5 e editie vmbo-kgt onderbouw. Bewerkt door D.R. Hendriks. Sint Ursula Scholengemeenschap, Horn

ECONOMIE. Begrippenlijst H4 VMBO-T2. PINCODE 5 e editie vmbo-kgt onderbouw. Bewerkt door D.R. Hendriks. Sint Ursula Scholengemeenschap, Horn ECONOMIE VMBO-T2 Begrippenlijst H4 PINCODE 5 e editie vmbo-kgt onderbouw Bewerkt door D.R. Hendriks Sint Ursula Scholengemeenschap, Horn Versie 1 2013-2014 Begrippenlijst H4 Economie VMBO T2 Hoofdstuk

Nadere informatie

IJS FABRIEK WERKEN MET IJS

IJS FABRIEK WERKEN MET IJS IJS FABRIEK WERKEN MET IJS Rekenen voor vmbo-groen en mbo-groen Colofon RekenGroen. Rekenen voor vmbo- groen en mbo- groen Module IJsfabriek Werken met ijs Leerlingtekst Versie 1.0. November 2012 Auteurs:

Nadere informatie

Urenregistratieboekje

Urenregistratieboekje Urenregistratieboekje Een handig werklogboek! Inleiding FNV Horeca is de vakbond voor mensen van alle leeftijden en achtergronden die actief zijn in de horeca. Bij ons kun je terecht met alle vragen over

Nadere informatie

CP14. gesprek over arbeidsvoorwaarden

CP14. gesprek over arbeidsvoorwaarden CP4 gesprek over arbeidsvoorwaarden In Nederland maakt de werkgever met de werknemer afspraken over het werk. Afspraken over bijvoorbeeld kinderopvang, reiskostenvergoeding en vakantiedagen. Die afspraken

Nadere informatie

Wat mogen kinderen van 12 jaar?

Wat mogen kinderen van 12 jaar? Wat mogen kinderen van 12 jaar? Kinderen van 12 jaar mogen werken in het kader van een alternatieve sanctie. Het gaat dan om niet industriële hulparbeid van lichte en opvoedkundige aard of om een leerproject.

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Uitleg Salarisstrook!

Uitleg Salarisstrook! Uitleg Salarisstrook! 1. Salaris: dit is het brutoloon over de gewerkte periode waarop de belastingen en premies nog niet zijn ingehouden. 2. Brutoloon: dit is het loon voor de afdracht van loonbelasting

Nadere informatie

Opmerkingen over de situatie van Lennie zijn in blauwe vlakken tussen de tekst geplaatst. het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

Opmerkingen over de situatie van Lennie zijn in blauwe vlakken tussen de tekst geplaatst. het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale Verzekeringsbank als

Nadere informatie

6,1. Praktische-opdracht door een scholier 1991 woorden 25 mei keer beoordeeld. Hoofdvraag:

6,1. Praktische-opdracht door een scholier 1991 woorden 25 mei keer beoordeeld. Hoofdvraag: Praktische-opdracht door een scholier 1991 woorden 25 mei 2004 6,1 123 keer beoordeeld Vak Economie Hoofdvraag: Wat is de relatie tussen jongeren, arbeid en geld? Deelvragen: 1. Hoeveel jongeren werken?

Nadere informatie

Dit boekje is opgebouwd aan de hand van de volgende onderwerpen:

Dit boekje is opgebouwd aan de hand van de volgende onderwerpen: 1 Inleiding U ontvangt dit boekje 'Werken bij Vandaag Personeelsdiensten' omdat u voor ons aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers. In dit boekje treft u informatie aan over de manier waarop een

Nadere informatie

6 Tips. Om beter inzicht te krijgen In je personeelskosten. L1NDA BV

6 Tips. Om beter inzicht te krijgen In je personeelskosten. L1NDA BV 6 Tips Om beter inzicht te krijgen In je personeelskosten INTRODUCTIE De maandelijkse loonsom is meestal de grootste kostenpost van een bedrijf. Tegelijkertijd is het een van de lastigste posten om grip

Nadere informatie

2. Meer regie over je werktijden Elke werknemer krijgt het recht om één maal in de maand een zaterdag of zondag als nietinroosterbare

2. Meer regie over je werktijden Elke werknemer krijgt het recht om één maal in de maand een zaterdag of zondag als nietinroosterbare Vragen en Antwoorden over het onderhandelaarsresultaat cao Retail non-food (voorheen Fashion, Sport & Lifestyle) 1. Loonsverhoging a) Hoe hoog is de loonstijging in de nieuwe cao? Je krijgt elk half jaar

Nadere informatie

Informatie. Detachering B.V. COROOS CONSERVEN B.V.

Informatie. Detachering B.V. COROOS CONSERVEN B.V. Informatie Detachering B.V. COROOS CONSERVEN B.V. Informatie Detachering B.V. COROOS CONSERVEN B.V. Wat is Coroos Detachering B.V.? Coroos Detachering B.V. houdt zich bezig met werving, selectie en detachering

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13

Secundaire arbeidsvoorwaarden. Schoorl, september Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d Pagina 1 van 13 Secundaire arbeidsvoorwaarden Schoorl, september 2017 Secundaire arbeidsvoorwaarden-bro.alg-versie 3 d.d. 26-9-2017 Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 1.1 De spelregels 3 Pagina Hoofdstuk

Nadere informatie

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS

Werken via Attract Uitzendbureau, hoe werkt dat? PERSONEELSGIDS PERSONEELSGIDS 1. INTRODUCTIE Gefeliciteerd met je nieuwe baan via Attract Uitzendbureau! Werken als uitzendkracht heeft zo zijn voordelen. Je kunt ervaring op doen bij verschillende bedrijven, bijverdienen

Nadere informatie

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS)

JUS. Jaarurensystematiek. een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg. JaarUrenSystematiek (JUS) JUS Jaarurensystematiek een inhoudelijke toelichting bij de invoering in de gehandicaptenzorg JaarUrenSystematiek (JUS) Inleiding In de CAO Gehandicaptenzorg 2007-2008 (CAO) is opgenomen dat per 1 januari

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) Bijlage B van de aanvullende ondernemingsovereenkomst arbeidsvoorwaarden Doelgroep: medewerkers werkzaam onder CAO VVT Duur regeling: onbepaalde tijd Ingangsdatum

Nadere informatie

Ken jij de CAO voor de sociale werkvoorziening?

Ken jij de CAO voor de sociale werkvoorziening? Ken jij de CAO voor de sociale werkvoorziening? Dit zijn de belangrijkste punten Bestemd voor werknemers die vallen onder de CAO sociale werkvoorziening Inhoudsopgave Het hoe en waarom van deze folder

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

vakantiewerkers 2014

vakantiewerkers 2014 Alles Over arbeidsvoorwaarden van vakantiewerkers 2014 Inhoudsopgave Toepassing CAO GGZ 2011-2013... 2 De Arbeidstijdenwet (ATW)... 2 Kinderarbeid... 2 12-jarigen... 2 13- en 14-jarigen... 2 15-jarigen...

Nadere informatie

De meest voorkomende arbeidsvoorwaarden

De meest voorkomende arbeidsvoorwaarden De meest voorkomende arbeidsvoorwaarden Er zijn veel verschillende arbeidsvoorwaarden om uit te kiezen, sommigen meer bekend dan anderen. In dit overzicht vind je de meest voorkomende arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer aan de volgende drie voorwaarden is voldaan:

Er is sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer aan de volgende drie voorwaarden is voldaan: Arbeidsovereenkomst Na het arbeidsvoorwaardengesprek stelt een werkgever meestal een arbeidsovereenkomst op. Klakkeloos ondertekenen is niet verstandig. Wat houdt een arbeidsovereenkomst in en wat hoort

Nadere informatie

Minimumloon, iedereen heeft er recht op

Minimumloon, iedereen heeft er recht op Minimumloon, iedereen heeft er recht op Krijgt u minimumloon? Werkt u in Nederland en bent u jonger dan 65 jaar? Dan hebt u recht op het Nederlandse minimumloon. Ook als u buitenlander bent. Uw werkgever

Nadere informatie

2. Wat kan het nadeel zijn voor een werkgever om je via de rechter te ontslaan?

2. Wat kan het nadeel zijn voor een werkgever om je via de rechter te ontslaan? Werkstuk door een scholier 1590 woorden 30 mei 2005 6,6 22 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Ontslag. 1. In welke gevallen van ontslag heb je wel recht op een WW-uitkering, en wanneer niet? Wel : -

Nadere informatie

Werk en rusttijden. Wat regelt de Arbeidstijdenwet? Wat regelt de CAO GHZ? Wat regel je met de werkgever? CNV Vakcentrale

Werk en rusttijden. Wat regelt de Arbeidstijdenwet? Wat regelt de CAO GHZ? Wat regel je met de werkgever? CNV Vakcentrale Werk en rusttijden Wat regelt de Arbeidstijdenwet? Wat regelt de CAO GHZ? Wat regel je met de werkgever? Sonja Baljeu Eur. Erg. Beleidsadviseur CNV Vakcentrale Drs. A. Mellema Bestuurder Zorg Wat regelt

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer

Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer Veelgestelde vragen Uren, looptijden, uitbetaling en meer Veelgestelde vragen over uren, looptijden, uitbetaling en meer 1. Wat is het verschil tussen contracturen, looptijd en werktijd? Contracturen Het

Nadere informatie

[ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw

[ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw [ Vakman ] Weet je dat? CNV Hout en Bouw Sta sterk! [ Werk In Nederland ] Er zijn verschillende manieren waarop je in Nederland kan werken. Je kunt tijdelijk in Nederland werken voor een Poolse werkgever.

Nadere informatie

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw

Uw werknemer kan vanaf zijn of haar 60 e jaar 80% gaan werken. Hij/zij behoudt 90% van het salaris en 100% van de pensioenopbouw Over de regeling Wat houdt de regeling precies in? Waarom deelnemen? Wie betaalt de regeling? Klopt het dat de bovenwettelijke vakantieuren vervallen als mijn medewerker meedoet met de vitaliteitsregeling?

Nadere informatie

Detachering B.V. Informatie COROOS CONSERVEN B.V. WERKEN BIJ COROOS

Detachering B.V. Informatie COROOS CONSERVEN B.V. WERKEN BIJ COROOS Informatie Detachering B.V. CONSERVEN B.V. WWW..NL Informatie Detachering B.V. CONSERVEN B.V. Wat is Coroos Detachering B.V.? Coroos Detachering B.V. houdt zich bezig met werving, selectie en detachering

Nadere informatie

Checklist arbeidsovereenkomst

Checklist arbeidsovereenkomst Checklist arbeidsovereenkomst Momenteel is er geen cao horeca. Dit betekent dat jij en je werkgever zelf afspraken kunnen maken over de inhoud van de arbeidsovereenkomst. De werkgever is daarbij wel gebonden

Nadere informatie

Enquêteformulier cao Meubel

Enquêteformulier cao Meubel 1 Naam: Adres: Postcode / woonplaats: E-mailadres: Telefoonnummer: Lidmaatschapsnummer: Jouw gegevens: 2 Meubelindustrie Interieurbouw In welke sector werk je? 3 Minimaal aantal vinkjes: 1 Bij welk bedrijf

Nadere informatie

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Op het Serviceplein van Zorggroep vind je informatie over de Werkkostenregeling. Wat is de werkkostenregeling (WKR) De WKR vervangt alle verschillende regels

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

- de ontwikkeling of het ontstaan van de het arbeidsbureau en van het uitzendbureau.

- de ontwikkeling of het ontstaan van de het arbeidsbureau en van het uitzendbureau. Praktische-opdracht door een scholier 2445 woorden 16 januari 2004 6.3 140 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Inleiding We kregen de opdracht om een p.o. te maken. Het was erg leuk dat we deze keer zelf

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar.

Tjellens en je opdrachtgever stellen indien van toepassing persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar. Inhoudsopgave Salaris... 2 Vakantietoeslag... 2 Beschermingsmiddelen... 2 Ziek... 3 Detachering... 3 Uitzenden... 3 Procedure ziekmelding... 4 Loonaanvulling door uitzendonderneming... 4 Vakantie en feestdagen...

Nadere informatie

Werken bij Vandaag Personeelsdiensten

Werken bij Vandaag Personeelsdiensten Werken bij Vandaag Personeelsdiensten 1 Inleiding U ontvangt dit boekje 'Werken bij Vandaag Personeelsdiensten' omdat u voor ons aan de slag gaat bij één van onze opdrachtgevers. In dit boekje treft u

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23393 18 mei 2018 Glastuinbouw 2018 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Nadere informatie

Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd

Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd Handleiding Boomloon salarissoftware voor de werkgever 7 minuten leestijd 1. Inloggen 2. Inloggen lukt niet 3. Overzicht dashboard 4. Verzoek van de medewerker en mutatieformulier goedkeuren 5. Rapporten

Nadere informatie

Nieuwsbrief KPMG MKB Salarispraktijk

Nieuwsbrief KPMG MKB Salarispraktijk Nieuwsbrief KPMG MKB Salarispraktijk Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste wijzigingen op het gebied van salaris- en personeelsadministratie. Heeft u vragen over de inhoud

Nadere informatie

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3

Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase B in?...3 Rechtspositie ABU CAO...3 Wat houdt fase A in?...3 Wat houdt fase B in?...3 Wat houdt face C in?...3 Rechtspositie VPO-arbeidsvoorwaardenregeling...4 Wat houdt de VPO-arbeidsvoorwaardenregeling in?...4

Nadere informatie

senior kennis junior ambitie In 4 stappen naar een fit pensioen

senior kennis junior ambitie In 4 stappen naar een fit pensioen senior kennis junior ambitie In 4 stappen naar een fit pensioen Generatiepact Metalektro werkt aan morgen Met het Generatiepact Metalektro krijg je de mogelijkheid om minder uren te werken, met volledig

Nadere informatie

AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband.

AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband. AANGEPASTE CAO TEKST Op de volgende pagina s staat de vanaf 1 januari 2017 geldende cao artikelen in dit verband. Artikel 3.3 Binnendienst Tot de categorie Binnendienst behoren de werknemers die uitsluitend

Nadere informatie

Detachering B.V. Informatie WERKEN BIJ COROOS WWW.COROOS.NL

Detachering B.V. Informatie WERKEN BIJ COROOS WWW.COROOS.NL Informatie Detachering B.V. COROOS Productie B.V. WERKEN BIJ COROOS WWW.COROOS.NL Informatie Detachering B.V. COROOS PROduCtIe B.V. WERKEN BIJ COROOS Wat is Coroos Detachering B.V.? Coroos Detachering

Nadere informatie

Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Doe je deze zomer betaald vakantiewerk? Ik ging naar de middelbare school 53,9%

Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Doe je deze zomer betaald vakantiewerk? Ik ging naar de middelbare school 53,9% Wat was het afgelopen schooljaar het meest op jou van toepassing? Ik ging naar de middelbare school 53,9% Ik volgde een MBO-opleiding 9,1% Ik volgde een HBO-opleiding 20,2% Ik studeerde aan de universiteit

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

Welkom en voorstellen

Welkom en voorstellen 3 november 2015 Welkom en voorstellen Francine Nijkamp-Ririhena Pubers en geld Zakgeld, richtlijnen (bron: NIBUD) Leeftijd Bedrag per week in 12 tussen 3,00 en 4,60 (19,00/mnd) 13 tussen 3,50 en 4,60 (19,00/mnd)

Nadere informatie