Enkel per verzonden aan: en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Enkel per verzonden aan: en"

Transcriptie

1 Aan de Gemeenteraad van De Bilt. Enkel per verzonden aan: en Bilthoven, 12 april 2019 Geachte raadsleden, Namens de bewoners, ondernemers, de Centrumkerk, de Julianaschool en de Kinderopvang aan de Julianalaan tussen nr. 28 en 40 hebben wij In onze brief van 16 mei 2018 onze bezwaren kenbaar gemaakt betreffende de planontwikkeling Fase 4 van de Kwinkelier. Op voorstel van wethouder Andre Landwehr is afgelopen jaar een 3-D model gemaakt door een onafhankelijke partij welke wij mochten kiezen: JHK Architekten uit Utrecht. Ontwikkelaar Thodev heeft de opdracht en betaling van deze werkzaamheden verzorgd. Doel was een beter inzicht te verkrijgen in de gevolgen van realisatie van deze plannen. Toen in oktober 2018 het model werd opgeleverd (zie bijlage 3-D JHK) hebben wij geconstateerd dat de Centrumkerk veel te groot was ingetekend. Wij hebben 2 maal gevraagd de juiste maatvoering te gebruiken, maar uiteindelijk hebben wij zelf met fotoshop de werkelijkheid moeten benaderen. De nokhoogte van het voorportaal is verlaagd van 6.00 meter naar de feitelijke maat van 5.14 m. Daarbij is automatisch de hellingshoek van het dak van het voorportaal gewijzigd. Van de 45 graden in de tekening staat de helling nu op 30 graden. En dat is ook de feitelijke hellingshoek gemeten aan de Kerk. Door bovengenoemde wijzigingen is de bovenkant van de kozijnen langs de dakrand van de kerk verlaagd van 7.00 naar 5.90 meter. Deze maat kun je eenvoudig in de Kerk inmeten. De nokhoogte van het hoogste punt van de Kerk is gelijk gebleven. En zo hebben wij de Kerk getransformeerd van een stevig dikkertje die op kundige wijze verhult wat erachter kan gaan gebeuren tot deze slankere versie met de juiste maatvoering. Een mooi voorbeeld van de Amsterdamse School in Bilthoven, met daarachter een veel te forse nieuwe bebouwing.

2 Het 3-D model van JHK architecten dd. 7 november 2018 heeft onze bezwaren tegen de voorgenomen bebouwing van fase 4 De Kwinkelier niet weggenomen. Integendeel, wij zijn er nu nog meer van overtuigd dat de plannen niet passend zijn voor deze locatie. De Rotterdamse architect Wim de Bruin heeft naar onze mening een veel te stadse invulling getekend voor het dorpshart van Bilthoven. De bouwhoogte en het bouwvolume staan niet in relatie tot de omliggende bebouwde omgeving en veroorzaken hinder en overlast voor belanghebbenden. Daarnaast past het plan niet binnen het bestemmingsplan de Kwinkelier van 28 oktober De bouwhoogte van het gebouw naast de Kerk mag maximaal 7 m hoog zijn. In dit plan is een hoogte van ruim 11 meter voorzien. Drie bouwlagen met een half verdiepte P-garage. Aan het pleintje bij het Uilenpad zijn gebouwen ontworpen met een winkelplint van maar liefst 6m hoog, waar bovenop nog twee woonlagen. Dit is in strijd met het beeldkwaliteitsplan Bilthoven Centrum opgesteld door BDP september Hoofdstuk Kwinkelier, pagina 70 vertelt over het Uilenpad (het Uilenpad vanaf de Julianalaan naar Zwanink / Portly op de Kwinkelier, de voormalige speelgoed winkel heeft als adres Uilenpad 10): panden zijn op de straat gericht, blinde gevels moeten worden voorkomen, op de bebouwing wordt bij voorkeur volume toegevoegd. De maximale hoogte is 2 lagen met een kap of 2 lagen met een terug liggende 3 e laag (zie bijlage 1). Een dergelijke bebouwing is alleen mogelijk op het gedeelte Uilenpad binnen het bestemmingsplan Kwinkelier, het gedeelte binnen het bestemmingsplan Emmaplein-Vinkenplein laat een dergelijke bebouwing niet toe, (zie bijlage 2) Tevens verwijst de toelichting van beide bestemmingsplannen (Kwinkelier 2010 en Emmaplein- Vinkenplein 2012) naar het beeldkwaliteitsplan Bilthoven Centrum van 2010 (opgesteld door BDP) waarin staat: De regels in het beeldkwaliteitsplan zijn erop gericht de bestaande kwaliteiten van het centrum van Bilthoven te behouden en te versterken en om de nieuwe bebouwing op een passende wijze in te voegen. De kwaliteiten van het centrum, de dorpse informele sfeer met zijn diverse karakter en prettige schaal, zijn uitgangspunt.

3 Hieronder een kort resumé van de bezwaren tegen de voorgenomen bebouwing. Te beginnen bij de Kerk en dan tot voorbij het Uilenpad: Het volume van de nieuwe bebouwing is strijdig met het vigerende bestemmingsplan en verstoort vanaf de Julianalaan het aanzien van de Centrumkerk, een beeldicoon in ons dorpshart. Het volume én de bouwhoogte achter de Kerk ontnemen het grootste deel van het jaar en een groot deel van de dag de bezonning achter de Kerk. De nog zo nieuwe, lichte en gezellige gemeenschapsruimte wordt zo gedegradeerd tot een donker achteraf zaaltje. Het volume en de zo kort achter de bestaande winkelbebouwing abrupt oprijzende nieuwbouw tot 13 meter hoog maakt een onaanvaardbare inbreuk op de privacy van de aangrenzende woningen en bijbehorende balkons en terrassen. Het volume én de bouwhoogte achter de bestaande bebouwing ontneemt een groot deel van het jaar én een groot deel van de dag de bezonning van de zuid-oost gesitueerde achterzijde van de woningen, balkons en terrassen. Het straatje langs de kerk en achter de panden aan de Julianalaan wordt nog meer ingesloten door bebouwing en is niet geschikt voor laad- en losverkeer (zie bijlage 3). Toenemend gebruik door de nieuwe bewoners zal tot onveilige situaties leiden. Wij beseffen dat het volledig afwijzen van dit ontwerpplan tot flinke vertraging in de ontwikkeling van Fase 4 zou kunnen leiden. Dit is voor niemand wenselijk, de herontwikkeling van het Centrumgebied is daar niet bij gebaat. Daarom stellen wij een wijziging voor, op basis van het huidige ontwerp, waarmee aan een flink aantal van voornoemde bezwaren tegemoet gekomen wordt. Een getrapt oplopende versie van het oorspronkelijke plan, zoals op onderstaand impressies verbeeld. De voordelen van deze aanpak zijn, te beginnen bij de Kerk en dan tot voorbij het Uilenpad: De hoge nieuwbouw fase 4 is vanaf de Julianalaan nauwelijks meer zichtbaar, niet bij de Kerk maar ook niet via een doorkijkje bij het Uilenpad. De gemeenschapsruimte achter de Kerk krijgt véél meer licht, lucht en bezonning. Ook de bezonning van de zuid-oost gesitueerde achterzijde van de woningen aan de Julianalaan, met balkons en terrassen wordt nog maar beperkt aangetast.

4 De inbreuk op de privacy van de woningen aan de Julianalaan tot voorbij het Uilenpad wordt teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau. Met name door de grotere afstand tussen de verdieping gevels van de nieuw toe te voegen woningen en de bestaande woningen met balkons en terrassen. Door de oplopende hoogte van de nieuwe bebouwing richting de Kwinkelier komt een meer respectvolle aansluiting op de bestaande bebouwing aan de Julianalaan tot stand. De minder volumineuze toevoeging is duidelijk meer passend bij het dorpse karakter van de oorspronkelijk dorpskern. De bouwhoogte van het huidige bestemmingsplan wordt slechts in geringe mate overschreden (ter hoogte van de Magneet). Tevens sluiten de terugvallende gevels enigszins aan bij eisen van het beeldkwaliteitsplan. De bouwkundige aansluiting van deze getrapte variant op de reeds gerealiseerde fase 2 blijft ongewijzigd. Hoewel er minder woningen gerealiseerd kunnen worden, ontstaan er een acht tal woningen met een aantrekkelijke buitenruimte, en een daarbij behorende hogere huuropbrengst. Ook zijn dit er nog steeds negen meer dan overeengekomen in de grond transactie. Terugkijkend naar de ontwikkeling in de planvorming bestond er mei 2017 een schetsontwerp waarover helemaal geen uitvoerige discussie nodig was. Een voor de locatie passend ontwerp met de tussen projectontwikkelaar en Gemeente overeengekomen 20 woningen. Het ontwerp paste binnen het bestemmingsplan en het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan. Passend ook bij het dorpse karakter van Bilthoven. Waarom dit plan is losgelaten is ons een raadsel en het is zeker niet met ons, omwonenden en belanghebbenden gecommuniceerd. mei 2017 De stap terug met ons voorstel voor een getrapt oplopende bebouwing is nog steeds een veelvoud van de bebouwing zoals voorzien in mei 2017 er zijn hierbij nog 29 woningen over, 9 meer dan overeengekomen. Onze zienswijze hebben wij 19 november 2018 aan Thodev per mail toegestuurd. En daar hebben wij tot op heden geen reactie op ontvangen. Het enige wat Thodev ons bij monde van de heer Hildger van den Broecke heeft laten weten is dat Thodev niet met ons wenst te spreken, dat doen zij alleen met officiële instanties. Vervolgens hebben wij overleg aangevraagd met wethouder Landwehr. Op 9 januari 2019 hebben wij bovenstaande visie met hem en Wilco de Rooij gedeeld. De wethouder toonde begrip voor onze bezwaren en beloofde deze in te brengen in het aanstaande overleg met de projectontwikkelaar. Ook zou hij hierover overleg plegen met de gemeentelijke stedenbouwkundig adviseur.

5 18 maart 2019 werden wij uitgenodigd voor een gesprek met Wilco de Rooij en de stedenbouwkundig adviseur van de Gemeente (BDP.) Daar kregen wij te horen dat BDP onze ideeën niet goed vond. De nieuwe pleinwanden bij de voormalige speelgoedwinkel worden verstoord, het gepresenteerde plan past best wel op deze locatie en eigenlijk moeten wij onze dakterrassen maar opbouwen met extra verdiepingen, want nu ziet het er niet mooi uit. Dit vinden wij een vreemde benadering, onze panden zijn geen beleggingsobjecten en het voorgestelde is volledig in tegenspraak met het vigerende bestemmingsplan. Toen in 2012 het bestemmingsplan Emmaplein-Vinkenlaan werd vastgesteld heeft NTZ Beheer b.v. als eigenaar van de panden Uilenpad 1-5 en Julianalaan 34 verzocht om de bouwhoogte ter weerszijde van het Uilenpad te verhogen met het oog op toekomstige ontwikkelingen, zienswijze 441. Dit verzoek is afgewezen, de achtererven van de panden mochten niet hoger dan goothoogte 4m en nokhoogte 6m zijn, (zie bijlage 2). De stedenbouwkundig adviseur van de Gemeente is al sinds jaren BDP en ook al die jaren dezelfde persoon. Deze mevrouw heeft ook het Beeldkwaliteit plan Bilthoven Centrum 2010 geschreven, wat door uw Raad is vastgesteld, in 2010 deel uitmaakte van bestemmingsplan de Kwinkelier en in 2012 óók deel ging uitmaken van het bestemmingsplan Emmaplein Vinkenlaan. En nu adviseert zij iets totaal anders! Wij vragen u hoe de Gemeenteraad tegen deze plannen aankijkt. Wij komen al ruim een jaar lang geen stap verder, voelen ons niet gehoord en stelselmatig genegeerd door de ontwikkelaar. Wilt u dit onderwerp agenderen voor de commissie ruimtelijke ordening, ons de gelegenheid geven om te kunnen inspreken en mogelijk in uw vergadering duidelijkheid krijgen over hoe het verder gaat met fase 4 van de Kwinkelier. In afwachting van uw spoedige reactie, met vriendelijke groeten, Kees Heintzberger, bewoner Uilenpad 5, eigenaar Julianalaan en Uilenpad Uilenpad, Bilthoven, tel. Klaas Kuiken, Kerkrentmeester Protestantse Kerk Bilthoven, Willem de Zwijgerlaan, Bilthoven Martijn de Bruijn, bewoner en eigenaar Julianalaan Julianalaan, GR, Bilthoven Bijlagen: 3-D JHK impressie Bijlage 1 (Bouwhoogte Bilthoven Centrum) Bijlage 2 (Zienswijze 441) Bijlage 3 (Bevoorrading)

Zienswijzennota. Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76) M.b.t. ingediende zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76)

Zienswijzennota. Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76) M.b.t. ingediende zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76) Zienswijzennota Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76) M.b.t. ingediende zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Midden 15 (Vossenlaan 76) Gemeente Nijmegen januari 2015 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22

Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22 Informatieavond zienswijzen bestemmingsplan Dirk III straat 22 Agenda informatieavond Uitleg vigerende bestemmingsplan Behandeling van ingediende zienswijzen Vervolg proces Vragen, opmerkingen en ruimte

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van mei Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van mei 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00044 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Voorhout-Oost - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De raad wordt voorgesteld in te

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201703196 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het afwijken van de omgevingsvergunning Scheepmakersstraat 6C, 6D, 12 en 12A met kenmerk 201519767/5871138

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State

Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State Datum 30 mei 2017 Registratienummer RIS297090 Voorstel van het college inzake Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Het Oude Centrum n.a.v. tussenuitspraak Raad van State INLEIDING Op 9 juni 2016 (RIS

Nadere informatie

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje';

in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de straat' en 'wonen rond het pleintje'; Sa gemeente Winterswijk raadsbesluit 2018, nr. Vlc-2 De raad van de gemeente Winterswijk; overwegende dat: in 2007 het project Spek-Ende is opgestart en de eerste fase heeft geleid tot 'winkelen aan de

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1

Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Zienswijzennota Bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg 1 Het ontwerp-bestemmingsplan Raalte Kern, omgeving de Meerleweg heeft gedurende de termijn van 2 september tot en met 14 oktober voor

Nadere informatie

2 k OKT Afd. PO Opbergen. E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat ZL Alphen aan den Rijn. Ingekomen:

2 k OKT Afd. PO Opbergen. E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat ZL Alphen aan den Rijn. Ingekomen: E. J. den Ouden en J. Smit F. van Bourgondiëstraat 36 2405 ZL Alphen aan den Rijn Ingekomen: Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn Postbus 13 2400 AA Alphen aan den Rijn Alphen aan den Rijn, 22 oktober

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Voorliggende Nota zienswijzen heeft betrekking op de ontwerp bestemmingsplan Park

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE AFDELING RD 1 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE II. III. IV. ZIENSWIJZEN EN COMMENTAAR OP ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld.

Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Zienswijzenverslag bestemmingsplan Het Bleekveld. Gemeente Enschede Afdeling Bestemmingsplannen Juni 2014 Het ligt in de bedoeling om op een reeds langdurig braakliggende locatie aan de Haaksbergerstraat,

Nadere informatie

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37

Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Inspraaknota herontwikkeling Bovenkerkweg 35A-37 Van 10 december 2015 tot en met 20 januari 2015 zijn omwonenden van de locatie Bovenkerkweg 35A-37 geïnformeerd over de plannen voor herontwikkeling van

Nadere informatie

V A L K E N S WA A R. D

V A L K E N S WA A R. D G E M E E N T E V A L K E N S WA A R. D Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 678 cev(o)valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 10raad00743 onderwerp Vaststellen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Aan: Gemeente Maasdriel Van: CroonenBuro5 Betreft: Kievitsham 9, Kerkdriel Datum: 30 november 2015 1 Aanleiding Op 5 juni 2014 is het bestemmingsplan

Nadere informatie

Uw raad informeren over de voorgenomen verkoop van de grond, gelegen aan de Gosewijnstraat, ten behoeve van de realisering van een luxe hotel.

Uw raad informeren over de voorgenomen verkoop van de grond, gelegen aan de Gosewijnstraat, ten behoeve van de realisering van een luxe hotel. Raadsnota Raadsvergadering d.d. 9 februari 2009 Agenda nr: Onderwerp: verkoop grond aan de Gosewijnstraat Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Doel Uw raad informeren

Nadere informatie

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Aan gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 20 mei 2014 Beantwoording vragen Beraad & Advies Ruimte

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid

Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Nota van zienswijzen ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan MFA Zuid Januari 2012 1. Inleiding Conform het gestelde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) dient het bestemmingsplan gedurende

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG. VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Marslanden, van Tuellstraat Hardenberg AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE APRIL 2011 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I

Gemeente Delft. 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond Friso Vossen 2112 vaststelling bestemmingsplan ^ GR I Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Gescand archief Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Doelstelling Registratie nr. Stuk college van B&W 9 O i i onw 19 april 2011 ««.JUU Pieter Guldemond

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens

Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens Ruimtelijke onderbouwing Fort Imperial te Breskens 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Vigerende bestemmingsplan 5 2. Bestaande situatie 6 2.1 ruimtelijke

Nadere informatie

In een aantal bestemmingsplannen is een bepaling opgenomen over dakterrassen. Voor dit beleid is aangesloten bij deze bepaling.

In een aantal bestemmingsplannen is een bepaling opgenomen over dakterrassen. Voor dit beleid is aangesloten bij deze bepaling. 2 e wijziging 2.12 Beleid De Bilt 2014 Artikel 6 Tekst artikel 4 lid 4 bijlage II Besluit omgevingsrecht Een dakterras, balkon of andere niet op de grond gelegen buitenruimte aan of op een gebouw, een

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam.

Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Nota zienswijzen ontwerp-wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam. Inleiding Het ontwerp wijzigingsplan Vinkenpolderweg 24 Alblasserdam en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp: Dakopbouw Bizetlaan 28 en 30

Collegevoorstel. Onderwerp: Dakopbouw Bizetlaan 28 en 30 Collegevoorstel Inleiding: Naar aanleiding van het handhavingsbesluit dat is genomen ten aanzien van het plaatsen van een opbouw op de garage/hobbyruimte aan de Bizetlaan 28 en 30 te Vlijmen, is gevraagd

Nadere informatie

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 22 april 2008 Agendapunt : 7

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 22 april 2008 Agendapunt : 7 Aan de Raad Made, 4 april 2008 Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 22 april 2008 Agendapunt : 7 Raadsvergadering: 29 mei 2008 Onderwerp: Nummer raadsnota: Verzoek om vrijstelling op grond

Nadere informatie

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland

Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Stedenbouwkundige onderbouwing bouwplan locatie Graaf van Egmondstraat Oud-Beijerland Aan: Burgemeester en wethouders van de gemeente Oud-Beijerland Postbus 2003 3262 EA Oud-Beijerland Onderwerp en aanleiding

Nadere informatie

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost

Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inspraakverslag en verslag vooroverleg voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-Oost Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord-0ost en de bijbehorende stukken

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'Diepenheim, herziening Wilsonweg 2b'. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'Diepenheim, herziening Wilsonweg 2b'. Gemeente Hof van Twente. Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'Diepenheim, herziening Wilsonweg 2b'. Gemeente Hof van Twente. 16 juli 2014 Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan 'Diepenheim, herziening Wilsonweg 2b'.

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3

Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Nota van beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Tiendweg 3 Team Ruimtelijke plannen Juli 2018 1 Nota van beantwoording zienswijzen Het ontwerp bestemmingsplan Tiendweg 3 heeft ter inzage gelegen van

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Manager SMA Zeeland B.V.

Manager SMA Zeeland B.V. Het Wapen van Breskens Schaduwstudie Project 23118042 14 september 2011 Opdrachtgever: Van der Poel Ontwikkeling B.V. Dhr. K. de Regt Hughersluys 31 4536 HM Terneuzen Opgesteld door: Sagro Milieu Advies

Nadere informatie

BESLUIT HOGERE WAARDEN ONTWERP

BESLUIT HOGERE WAARDEN ONTWERP BESLUIT HOGERE WAARDEN ONTWERP Besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in artikel 110a Wet geluidhinder gemeente Gemeente Zeist bestemmingsplan Zeister Warande kadastrale aanduiding n.t.b.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: bebouwingsvoorstel Brabantbad- en HASlocatie. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: bebouwingsvoorstel Brabantbad- en HASlocatie. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: bebouwingsvoorstel Brabantbad- en HASlocatie Reg.nr. : 06.1084 B&W verg.. : 07 november 2006 Cie_verg. : 07 december 2006 Raadsverg.. : 19 december 2006 1) Status Gezien

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0145 Rv. nr.: 12.0145 B en W-besluit d.d.: 27-11-2012 B en W-besluit nr.: 12.1139 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat

Nadere informatie

Doorkiesnummer: adres: bar-organisatie.nl Datum: 3 juli 2018

Doorkiesnummer: adres: bar-organisatie.nl Datum: 3 juli 2018 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1339442 Uw kenmerk: Contact: c.d.klerk Bijlage(n): Doorkiesnummer:0105061704 E-mailadres: c.d.klerk@ bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan De Kwinkelier Bilthoven, eerste herziening

Zienswijzennota bestemmingsplan De Kwinkelier Bilthoven, eerste herziening Behoort bij raadsbesluit d.d. 26 april 2012 tot vaststelling van het bestemmingsplan 'De Kwinkelier Bilthoven, eerste herziening'. Zienswijzennota bestemmingsplan De Kwinkelier Bilthoven, eerste herziening

Nadere informatie

Nr. e Casenr. 17e Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo

Nr. e Casenr. 17e Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo Nr. e1700017790 Casenr. 17e0002967 Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen bestemmingsplan Struikakkers 23 en Oude Nijkerkerweg 165 eo Naam : S. Veltmaat-Harwijne Afdeling : Ontwikkeling Datum : 12

Nadere informatie

Lab32 architecten. Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg CE Venray

Lab32 architecten. Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg CE Venray Nieuwbouw woonhuis fam. Kanters Merseloseweg 144 5801 CE Venray dossier : 2015.458 datum : 29 juni 2015, gewijzigd 20.07.2015 Ruimtelijke onderbouwing Procedure: Omgevingsvergunning voor activiteit afwijken

Nadere informatie

Bijlage behorende bij het agendapunt Bisonspoor P2 en P3 van de Gemeenteraadsvergadering dd. 5 maart 2019

Bijlage behorende bij het agendapunt Bisonspoor P2 en P3 van de Gemeenteraadsvergadering dd. 5 maart 2019 Bijlage behorende bij het agendapunt Bisonspoor P2 en P3 van de Gemeenteraadsvergadering dd. 5 maart 2019 Geachte gemeenteraadsleden, In de gemeenteraadsvergadering van 5 maart 2019 wordt een belangrijk

Nadere informatie

Notitie Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Centrum Rucphen, Raadhuisstraat 32

Notitie Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Centrum Rucphen, Raadhuisstraat 32 Notitie Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Centrum Rucphen, Raadhuisstraat 32 Inspraak Ingevolge artikel 7 van de inspraakverordening van de gemeente Rucphen, vastgesteld door de raad op 13 december

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording zienswijzen op

Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording zienswijzen op Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording zienswijzen op Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp 2005, Helling 49 (uitgebreide procedure) en een besluit

Nadere informatie

Middels deze brief wil ik enkele kanttekeningen maken bij deze grote behoefte.

Middels deze brief wil ik enkele kanttekeningen maken bij deze grote behoefte. Provincie Zuid-Holland Streefkerk, 2 november 2015 Betreft: CPO Kooikerspad te Streefkerk Geachte heer/mevrouw, De gemeente Molenwaard is voornemens om op het weiland tegenover ons huis een CPO project

Nadere informatie

Beleidsregels ruimtelijk omgevingsrecht

Beleidsregels ruimtelijk omgevingsrecht A gemeente Eindhoven Beleidsregels ruimtelijk omgevingsrecht Januari 2012 bke/xe11033043 Colofon Uitgave Gemeente Eindhoven Datum Januari 2012 gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Inhoudsopgave...3 1 Inleiding

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Patrick Monincx Behandelende afdeling: Publiekszaken/ Vergunningen Datum: 07-05-2015 NR. TITEL: Maatwerk voor erkers/woninguitbreiding aan de voorzijde, die

Nadere informatie

Bestemmingsplan Wooldrik-Hogeland Zuid - herziening 2 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen

Bestemmingsplan Wooldrik-Hogeland Zuid - herziening 2 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wooldrik-Hogeland Zuid - herziening 2 Nota samenvatting en beantwoording zienswijzen [geanonimiseerde versie op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens] Gemeente Enschede Dienst Stedelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt

Nieuwsbrief 3 Masterplan Rijnstate Arnhem bewoners Alteveer/Cranevelt Geachte lezer, Met deze 3 e nieuwsbrief willen we u, bewoner van Alteveer Cranevelt, verder op de hoogte brengen van de vorderingen omtrent het Masterplan van Rijnstate, locatie Arnhem. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Park Beelland te Heesch Voorliggende Nota zienswijzen heeft betrekking op de ontwerp bestemmingsplan Park

Nadere informatie

Nota van zienswijzen bestemmingsplan De Nollen. 14 februari 2013

Nota van zienswijzen bestemmingsplan De Nollen. 14 februari 2013 Nota van zienswijzen bestemmingsplan De Nollen 14 februari 2013 Het ontwerpbestemmingsplan De Nollen heeft, na publicatie op 24 oktober 2012 (gerectificeerd op 31 oktober 2012), met ingang van 25 oktober

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen Bestemmingsplan Wijhe, Enkweg 56 en 54a NL.IMRO.1773.BP2018004020-0301 Olst-Wijhe, 14 juni 2018 doc. nr.: 18.002944 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Zienswijzen en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat

RAADSVOORSTEL. B en W-besluit nr.: Naam programma: Stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat RAADSVOORSTEL Rv. nr.: 13.0141 B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Ruime Consciëntiestraat Aanleiding: Aanleiding

Nadere informatie

GEMEENTE LEIDERDORP. -,r. V, \ f^_\ J TL\J7-

GEMEENTE LEIDERDORP. -,r. V, \ f^_\ J TL\J7- GEMEENTE LEIDERDORP A]d_J\g5 -,r. V, \ f^_\ J TL\J7- Leiderdorp A \. raad van Leiderdorp : 21 juli 2009 vf Vt : 2009U02041 VERZONDPN 2 2 JUL! 2009 :2. : beroep Hoogh Swieten Geachte heer/mevrouw, Naar

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN UITDAM - ZEEDIJK 1

REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN UITDAM - ZEEDIJK 1 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN UITDAM - ZEEDIJK 1 nota zienswijzen bestemmingsplan Uitdam - Zeedijk 1 Code 1112113 / 17-03-15 GEMEENTE WATERLAND 1112113 / 17-03-15 REACTIENOTA ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

MAART 2009 PLAN VAN WIJZIGING T GIETELINCK ULFT 2008 AANPASSING GOOTHOOGTES 8 VRIJE KAVELS MOLENBEEK IN ULFT

MAART 2009 PLAN VAN WIJZIGING T GIETELINCK ULFT 2008 AANPASSING GOOTHOOGTES 8 VRIJE KAVELS MOLENBEEK IN ULFT MAART 2009 PLAN VAN WIJZIGING T GIETELINCK ULFT 2008 AANPASSING GOOTHOOGTES 8 VRIJE KAVELS MOLENBEEK IN ULFT GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK PLAN VAN WIJZIGING EX ARTIKEL 3.6 WET RUIMTELIJKE ORDENING JUNCTO

Nadere informatie

KVDK I KORBEE VAN DER KROFT ARCHITECTEN BNA BEZONNINGSSTUDIE 10 JULI 2017

KVDK I KORBEE VAN DER KROFT ARCHITECTEN BNA BEZONNINGSSTUDIE 10 JULI 2017 INFO@KVDKARCHITECTEN.NL WWW.KVDKARCHITECTEN.NL BEZONNINGSSTUDIE 10 JULI 2017 BEZONNINGSSTUDIE centrumplan DE bezonningsstudie is gemaakt op basis van gegevens van het KNMI. (KNMI tijden van zonsopkomst

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Versienr. Datum Opsteller Toelichting (help) D.T. Melman

RAADSVOORSTEL. Versienr. Datum Opsteller Toelichting (help) D.T. Melman RAADSVOORSTEL VVGB BERKENLAAN 38A 25-9-2015 RAADSVST15 H MelD01 gemeentelijk management team Portefeuillehouder De heer S. Jansen Ronde Tafel 10 december 2015 Opsteller Mevrouw D.T. Melman Debat 14 januari

Nadere informatie

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen

Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen Afwijkingenbeleid Kruimelgevallen ex artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 2, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht j o artikel 4 van bijlage II Besluit omgevingsrecht Gemeente Barneveld maart 2013 Afwijkingenbeleid

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 13.0004 Rv. nr.: 13.0004 B en W-besluit d.d.: 12.1309 B en W-besluit nr.: 8-1-2013 Naam programma: Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Vaststelling omgevingsvergunning Hoge Rijndijk 156A Aanleiding:

Nadere informatie

Nog niet gecontroleerde informatie!

Nog niet gecontroleerde informatie! Nog niet gecontroleerde informatie! Het via doorschakelen beschikbare bestand is nog niet gecontroleerd en wordt zo spoedig mogelijk vervangen of aangevuld. Bij het plan horen bovendien nog: Bijzondere

Nadere informatie

C. Evers raad00510

C. Evers raad00510 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00510 Omgevingsvergunning Nieuwe Waalreseweg 38-140 (Ginneve).

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard d.d. 8 mei 2018;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaard d.d. 8 mei 2018; g e m e e lingewaard Besluit raad Besluitnummer 54 / 2018 onderwerp Bestemmingsplan "Bergerdensestraat tussen 25 en 25a Bemmel - vaststelling De raad van de gemeente Lingewaard; gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200900098 aanvraag voor reguliere bouwvergunning voor het wijzigen van de uitvoer van een eerder verleende bouwvergunning voor een vrijstaand bijgebouw op het perceel Burgemeester v/d

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

Beantwoording zienswijze bestemmingsplan Spoorlaan 108

Beantwoording zienswijze bestemmingsplan Spoorlaan 108 Beantwoording zienswijze bestemmingsplan Spoorlaan 108 Inleiding Op 3 juni 2015 is bekend gemaakt het voornemen tot vaststelling van het bestemmingsplan Spoorlaan 108. De bekendmaking vond plaats in de

Nadere informatie

Per naar: Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied

Per  naar: Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied Gemeenteraad Bloemendaal Raadscommissie Grondgebied Amsterdam, zaterdag 30 januari 2016 Per e-mail naar: griffie@bloemendaal.nl Betreft: reactie op inspraak commissievergadering grondgebied Geachte leden

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren

Ontwerpbestemmingsplan Plattelandswoningen Someren Gemeente Someren Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels 3 Artikel 1 Begrippen 3 Artikel 2 Toepassingsbereik 3 Hoofdstuk 2 Bestemmingsregels 5 Artikel 3 Herziening bestemmingsplan Buitengebied Someren 5 Artikel 4 Herziening

Nadere informatie

Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2018

Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2018 Beleidsregels dakterrassen Bloemendaal 2018 1. Aanleiding Regelmatig vragen inwoners aan de gemeente of het mogelijk is om een dakterras te bouwen. In veel gevallen moet de afdeling Bouwen en Wonen hierop

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

Augustus Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat

Augustus Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat Augustus 2016 Nota van beantwoording zienswijze bestemmingsplan zelfbouwkavels Cor Hermusstraat Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 3 2. Zienswijze 4 2 Algemeen Het ontwerpbestemmingsplan zelfbouwkavels Cor

Nadere informatie

Reactienota inspraakreacties voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg

Reactienota inspraakreacties voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg *Z019AC97E6A* Reactienota inspraakreacties voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg Het voorontwerpbestemmingsplan Achtergracht- Groeneweg (NL.IMRO.0457.BP01HZ03SGvo01) heeft vanaf 16 oktober

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Raadsvoorstel. drs A.J. Ditewig 26 januari november De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. drs A.J. Ditewig 26 januari november De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 08 november 2011 Agendapunt Onderwerp Toekomst Zuiderkapel te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

1. gebiedsidentiteit

1. gebiedsidentiteit M E M O Aan Van : klankbordgroep HKA / St. Marten : Portaal Aantal pagina s : 3 Datum : 14 oktober 2008 Betreft : reactie op advies d.d. 15 september 2008 Status : ter informatie Portaal stelt een definitief

Nadere informatie

ZIENSWIJZENVERSLAG Bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. d.d. Mei Afd. Bestemmingsplannen blz. 1

ZIENSWIJZENVERSLAG Bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. d.d. Mei Afd. Bestemmingsplannen blz. 1 ZIENSWIJZENVERSLAG Bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1 d.d. Mei 2011 Afd. Bestemmingsplannen blz. 1 Samenvatting en beantwoording zienswijzen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg

Nadere informatie

Beschikking Hogere grenswaarde verkeerslawaai in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan Noord Oost

Beschikking Hogere grenswaarde verkeerslawaai in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan Noord Oost Nr. 2013/01129 Beschikking Hogere grenswaarde verkeerslawaai in verband met de vaststelling van het bestemmingsplan Noord Oost Onderwerp: Vaststelling hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting

Nadere informatie

WAAR GAAT HET VOORSTEL OVER EN WAT IS DE DOELSTELLING EN HET BEOOGD EFFECT?

WAAR GAAT HET VOORSTEL OVER EN WAT IS DE DOELSTELLING EN HET BEOOGD EFFECT? Gemeente ~ Blaricum RAADSVOORSTEL nr. 2012-26 De Gemeenteraad van Blancum Onderwerp : Vaststelling bestemmingsplan Villagebieden 2012 Raadsvergadering d.d. : 12juni2012 Behandeling in RTG d.d. : 29 mei

Nadere informatie

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03

Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren :03 Blauwhoed en Juli grijpen kans historische vesting Brielle te completeren 24-05-2016 17:03 Een bijzondere ontwikkelopgave aan de monumentale vestingswallen in Brielle: de transformatie van een markante

Nadere informatie

Zienswijzennota Bestemmingsplan Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven

Zienswijzennota Bestemmingsplan Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven Zienswijzennota Bestemmingsplan Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven Zienswijzennota Bestemmingsplan Emmaplein en Vinkenplein Bilthoven Inhoud Nota en bijlagen 8 mei 20 Projectnummer 024.00.03.4.0 I n

Nadere informatie

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013

Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 Verslag burgerparticipatie Bestemmingsplan Kempenbaan 2 Bastion Tilburg d.d. 28 augustus 2013 1. Vooraf De Bastion Hotel Groep is voornemens middels sloop-nieuwbouw een hotel met 105 kamer te realiseren

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT

BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT BESTEMMINGSPLAN PARTIËLE HERZIENING STADHOUDERSPARK VUGHT GEMEENTE VUGHT Gemeente Vught Bestemmingsplan Partiële herziening Stadhouderspark Vught Toelichting Voorschriften Overzicht deelplankaarten Deelplankaarten

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan. Emmaweg 34 a en b te Kortenhoef. Zienswijze nota

Ontwerpbestemmingsplan. Emmaweg 34 a en b te Kortenhoef. Zienswijze nota Ontwerpbestemmingsplan Emmaweg 34 a en b te Kortenhoef 7-10-2014 Pagina 1 Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan is op 23 oktober 2013 gepubliceerd en heeft vervolgens met ingang van 24 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

Betreft: voorontwerp bestemmingsplan Rembrandtlaan 2014

Betreft: voorontwerp bestemmingsplan Rembrandtlaan 2014 College van Burgemeester en Wethouders Gemeente de Bilt Postbus 300 3720 AH Bilthoven Bilthoven, 13 februari 2014 Betreft: voorontwerp bestemmingsplan Rembrandtlaan 2014 Geachte, Wijkraad De Leijen wenst

Nadere informatie

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit:

Raadsstuk. 1. Het college stelt het voorstel aan de raad vast. De raad der gemeente Haarlem besluit: Raadsstuk Onderwerp Vaststellen SPvE ten behoeve van verkoop en ontwikkeling Fietsznfabriek Nummer 2016/500469 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige beheerstaken Afdeling GOB

Nadere informatie

Bezonningsstudie. Koperslagerstraat 2, Zaandijk. GEMEENTE ZAANSTAD 14 september Bezonningsstudie planologische ruimte

Bezonningsstudie. Koperslagerstraat 2, Zaandijk.  GEMEENTE ZAANSTAD 14 september Bezonningsstudie planologische ruimte Bezonningsstudie Koperslagerstraat 2, Zaandijk Bezonningsstudie planologische ruimte GEMEENTE ZAANSTAD 14 september 2015 www.haute-equipe.nl Aanleiding De gemeente Zaanstad heeft eind 2014 een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht

Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013. Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Notitie t.b.v. hoorzitting commissie ruimte d.d. 25 maart 2013 Agendapunt: Ontwerpbestemmingsplan Voorhout-oost, Locatie Kerkzicht Geachte commissieleden, Introductie Mij is slechts 5 minuten gesprekstijd

Nadere informatie

Met de hierna volgende aspecten wil ik u uitleggen waarom dit voor ons van belang is.

Met de hierna volgende aspecten wil ik u uitleggen waarom dit voor ons van belang is. Omdat mijn partner en il< al een paar jaar bezig zijn met een bouwvergunning en er nu een nieuw bestemmingsplan komt voor Voorhout-Oost wil ik gebruik maken van het spreekrecht. Wij zouden heel graag willen

Nadere informatie

b. beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten, met dien verstande dat:

b. beroeps- en bedrijfsmatige activiteiten, met dien verstande dat: Artikel 8 Wonen - 2 8.1 Bestemmingsomschrijving 8.2 Bouwregels 8.3 Nadere eisen 8.4 Afwijking van de bouwregels 8.1 Bestemmingsomschrijving De voor 'Wonen - 2' aangewezen gronden zijn bestemd voor: a.

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitbreiding kinderdagverblijf De Petteflet, Tamboerpad 2 In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: 02.0678/08 07 2002

Nadere informatie

Advies: akkoord gaan met het opstarten van de vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19a WRO.

Advies: akkoord gaan met het opstarten van de vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19a WRO. College Onderwerp: V200701084 vergroten van het glastuinbouwbedrijf Brabant Plant B.V., Tuinbouwweg Haarsteeg, vrijstelling 19-3 voor dakhelling. Samenvatting: Inleiding: Voorliggend het bouwplan voor

Nadere informatie

Bezonningsstudie. Koperslagerstraat 2, Zaandijk. GEMEENTE ZAANSTAD 14 september 2015

Bezonningsstudie. Koperslagerstraat 2, Zaandijk.  GEMEENTE ZAANSTAD 14 september 2015 Bezonningsstudie Koperslagerstraat 2, Zaandijk Bezonningsstudie bestaande en nieuwe situatie GEMEENTE ZAANSTAD 14 september 2015 www.haute-equipe.nl Aanleiding De gemeente Zaanstad heeft eind 2014 een

Nadere informatie