Provincieraadsbesluit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincieraadsbesluit"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal vertegenwoordiger - toetreding van IGS WESTLEDE tot vzw VNOC - begroting 2015 verslaggever Alexander Vercamer 1. Feitelijke en juridische gronden Het provinciedecreet van 9 december Het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van 6 juli 2001 en latere wijzigingen. De omzendbrief van 11 januari 2002 betreffende de toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. De omzendbrief van 19 april 2013 (BB 2013/5) met betrekking tot de wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking van 18 januari De statuten van het IGS Westlede. De uitnodiging van het IGS Westlede voor de algemene vergadering van 2 december 2014 met vastgestelde agenda als volgt: 1. Goedkeuring verslag algemene vergadering van 17 juni Activiteiten en strategie Begroting Toetreding tot vzw VNOC, Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria 2. Motivering Agendapunt 1: goedkeuring verslag algemene vergadering van 17 juni 2014 Bij de bespreking van de statutenwijziging die door de vorige algemene vergadering werd goedgekeurd, wordt artikel 30 vermeld, terwijl het artikel 31 is dat gewijzigd werd en artikel 30 ongewijzigd bleef. Het betreft hier een

2 p. 2 materiële misslag, die niet van aard os de goedkeuring aan het verslag te onthouden. De secretaris van het samenwerkingsverband werd reeds ingelicht en zal een opmerking maken op de algemene vergadering. Verder geen opmerkingen. Agendapunt 2: activiteiten en strategie 2015 Het verslag geeft een samenvatting weer van de te ontwikkelen activiteiten voor Geen opmerkingen. Agendapunt 3: begroting 2015 De begroting 2015 vertoont een batig saldo. Er worden ,00 EUR ontvangsten en ,00 EUR uitgaven begroot (inclusief kosten en lonen), waardoor er na aftrek van de afschrijvingen en de diverse kosten (waaronder deze voor de bouw van het crematorium in Aalst) ,00 EUR winst wordt voorzien. Agendapunt 4: toetreding tot VNOC vzw In haar verslag van 7 oktober 2014 zet de raad van bestuur het belang van de deelneming van de vereniging in het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria vzw (VNOC vzw) uiteen. Bedoeling is om het in 2012 opgerichte samenwerkingsplatvorm tussen de Vlaamse en Brusselse intergemeentelijke verenigingen voor crematoriumbeheer, dat tot op heden de vorm heeft van een feitelijke vereniging, te formaliseren door de oprichting van een vzw. Een vzw biedt immers volgende voordelen boven een feitelijke vereniging: (1) het samenwerkingsplatvorm krijgt een formele structuur zodanig dat er op een efficiënte manier beslissingen kunnen worden genomen en uitgevoerd; (2) bovendien bezit een vzw rechtspersoonlijkheid, hetgeen haar toelaat haar eigen financiële middelen te beheren, personeel aan te werven, contracten te sluiten, subsidies aan te vragen, enz. Het VNOC vzw heeft tot doel uit te groeien tot een volwaardige partner in de uitvaartsector en zodanig de belangen van de openbare crematoria te verdedigen en initiatieven te nemen of projecten te ontwikkelen die de onderlinge werking van de openbare crematoria versterken. Concreet wil het VNOC vzw dit doel verwezenlijken door ondermeer:

3 p. 3 - de verdediging van de gezamenlijke belangen ten aanzien van de actoren en stakeholders in de uitvaartsector; - de verdediging van de gezamenlijke belangen ten aanzien van de Vlaamse overheid; - nauwe samenwerking op het gebied van openbaar initiatief; - voorlichting en informatieverstrekking; - maatregelen ter bevordering van de kwaliteit van de dienstverlening in de sector; - gezamenlijke bestellingen en groepsaanbestedingen; - de ontwikkeling van shared services en facilities op het gebied van ICT, HR, techniek, financiën, catering, vorming, ; - het uitbouwen van een ondersteuningsapparaat; - gezamenlijke communicatie- en persinitiatieven. Deze doelstellingen werden vertaald in 5 concrete strategische en operationele doelstellingen voor : 1. het creëren van een vzw als formele samenwerkingsstructuur 2. het uitstippelen van een gezamenlijk beleid inzake positionering en operationele werking van de crematoria zodanig dat er vlot kan worden ingespeeld op de evoluties in de uitvaartsector en de maatschappij in het algemeen; 3. het uitwerken van een gezamenlijke aanpak van de contacten met de overheid en de andere actoren in de uitvaartsector zodanig dat de belangen van de crematoria op een efficiënte manier worden behartigd; 4. het uitbouwen van een gezamenlijke communicatiestrategie; 5. het ontwikkelen en opvolgen van gezamenlijke diensten en aankopen. Deze strategische en operationele doelstellingen werden op hun beurt vertaald in concrete acties. De raad van bestuur besluit dat het van belang is, met het oog op de formalisering van het overleg, de uitwisseling van kennis en ervaring, de samenwerking tussen de openbare crematoria enerzijds en de verdediging van de gezamenlijke belangen van de openbare crematoria en de ontwikkeling van initiatieven of projecten die de onderlinge werking van de openbare crematoria versterken anderzijds, dat IGS Westlede zou toetreden tot het VNOC vzw. Het wettelijk kader voor de toetreding van een opdrachthoudende vereniging tot een privaatrechtelijke rechtspersoon, zoals een vzw, is terug te vinden in artikel 78 DIS en komt op het volgende neer:

4 p. 4 Een opdrachthoudende vereniging kan deelnemen in een privaatrechtelijke rechtspersoon voor zover (1) het maatschappelijk doel van deze rechtspersoon overeenstemt met de eigen doelstellingen en (2) de wetgeving van de overheidsopdrachten wordt gerespecteerd. De beslissing tot toetreding wordt genomen door de algemene vergadering op grond van een door de raad van bestuur opgemaakt verslag dat het belang van de deelneming aantoont. De deelneming is verder onderworpen aan de voorwaarde dat aan de opdrachthoudende vereniging minstens een mandaat van bestuurder wordt toegekend (voor dat mandaat komt uitsluitend een op voordracht van de gemeenten benoemd bestuurder in aanmerking). De ontwerpstatuten van het VNOC vzw voorzien enkel en alleen dat de raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering op voordracht van de effectieve leden, zonder dat daarbij expliciet bepaald is dat de dienstverlenende en opdrachthoudende verenigingen (zoals IGS Westlede) die deelnemen in de vzw elk recht hebben op minstens één bestuurdersmandaat, zoals het tweede lid van artikel 78 DIS voorschrijft. Het feit dat de statuten daarvan geen melding maken is strikt genomen geen juridisch bezwaar, gezien het DIS de statuten op dit punt aanvult, mede gelet op de hiërarchie der rechtsnormen. Verder is vastgesteld dat de statuten onvoldoende rekening houden met het feit dat ook een aantal rechtspersonen stichtend lid zijn, specifiek wat betreft de wijze van aanduiding van de leden van de algemene vergadering en de raad van bestuur. Dit was ook het intergemeentelijk samenwerkingsverband al opgevallen. Zij lieten weten dat zij de statuten op dit punt zullen vervolledigen. Gezien deze toezegging is ook dit geen reden om aan dit agendapunt de goedkeuring te onthouden. Er bestaat dus geen juridisch, noch enig andere bezwaar tegen de toetreding tot het VNOC vzw. Ook de ontwerpstatuten van het VNOC vzw roepen geen (juridische of andere) bezwaren op. Vertegenwoordiging Bij provincieraadsbesluit van 23 januari 2013 (herbevestigd door het besluit van 22 mei 2013) werd de provinciale vertegenwoordiging voor de algemene vergaderingen van IGS Westlede geregeld. Provincieraadsvoorzitter Marc De Buck werd aangeduid als effectieve vertegenwoordiger op de algemene vergaderingen. Provincieraadslid Philippe De Coninck werd aangeduid als plaatsvervanger op de algemene vergaderingen. Gedeputeerde Eddy Couckuyt en provincieraadslid Bart Blommaert werden aangeduid als bestuurders.

5 p. 5 Artikel 44 DIS werd gewijzigd door het decreet van 18 januari 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking (BS 15 februari 2013). Specifiek voor wat betreft de vertegenwoordiging in de algemene vergadering vervalt de aanduiding van de provinciale vertegenwoordiger naar aanleiding van elke algemene vergadering met ingang van 1 mei 2013 tenzij in de statuten is vermeld dat een hernieuwde aanduiding nog steeds noodzakelijk is voor iedere vergadering. Op de algemene vergadering van 17 juni 2014 werd een statutenwijziging doorgevoerd, waaraan de Vlaamse regering bij ministerieel besluit van 24 juli 2014 inmiddels haar goedkeuring verleende. Ondermeer artikel 31 van de statuten werd toen gewijzigd, waardoor voortaan vertegenwoordigers in de algemene vergadering voor de volledige duur van de legislatuur worden aangeduid. De provinciale vertegenwoordiger hoeft dus, na deze statutenwijziging, niet langer naar aanleiding van elke algemene vergadering te worden aangeduid. Verslaggeving Conform artikel 53 DIS moeten de op voordracht van de provincie benoemde bestuurders minstens tweemaal per jaar tijdens een openbare vergadering van de provincieraad die hen heeft voorgedragen, verslag uitbrengen over de uitoefening van hun mandaat en toelichting verstrekken bij het beleid van de intercommunale. De omzendbrief van 11 januari 2002 bij de toepassing van het decreet stelt de verslaggeving verplicht wanneer beslissingen van de algemene vergadering deelnemers ertoe nopen het mandaat van hun vertegenwoordigers te bepalen. Dat is onder meer het geval wanneer de raad van bestuur de jaarrekening heeft opgemaakt of de begroting heeft vastgesteld, wanneer hij belangrijke statutenwijzigingen voorstelt (waaronder doelwijziging, het afsluiten van langlopende contracten of leningen) of de deelneming in andere rechtspersonen voorbereidt, kortom telkens wanneer hij beslissingen neemt met een onmiskenbare weerslag op de verbintenissen en inbrengen van de deelnemers. 3. Besluit Voor artikel 2: met 38 ja stemmen, tegen 28 neen stemmen, bij 2 onthoudingen Voor artikel 3: met 35 ja stemmen, bij 27 onthoudingen Artikel 1 Er wordt kennis genomen van het verslag uitgebracht door de provinciale vertegenwoordigers in de raad van bestuur, die het verslag aan de algemene vergadering en het verslag aan de provincieraad tot het hunne maken.

6 p. 6 Artikel 2 Overeenkomstig het provincieraadsbesluit van 23 januari 2013 waarbij, voor de duur van de legislatuur, de provinciale vertegenwoordiging werd vastgesteld, o.a. in IGS Westlede, zal de provincie vertegenwoordigen op de algemene vergadering van 2 december 2014: Marc De Buck als effectieve vertegenwoordiger en Philippe De Coninck als plaatsvervangende vertegenwoordiger. Artikel 3 De provinciale vertegenwoordiger wordt gemandateerd om aan de voorgestelde beslissingen van de algemene vergadering van 2 december 2014 goedkeuring te verlenen. Artikel 4 Een afschrift van dit besluit zal worden overgemaakt aan de betrokken vereniging en aan de provinciale vertegenwoordiger. Gent, 12 november 2014 namens de Provincieraad: de provinciegriffier, Albert De Smet de voorzitter, Marc De Buck

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502298 Provincieraadsbesluit betreft IGS Westlede- algemene vergadering op 2 juni 2015 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702314 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS: algemene vergadering op 31 mei 2017 mandatering provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1501287 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever DDS- buitengewone algemene vergadering BAV 26 maart 2015-statutenwijziging

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Wallonië Samenwerking tussen de Vlaamse en Brusselse openbare crematoria

Wallonië Samenwerking tussen de Vlaamse en Brusselse openbare crematoria Verslag van de Raad van Bestuur van 7 oktober 2014 inzake het belang van de deelneming van IGS WESTLEDE aan het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria vzw Inleiding De Vlaamse en Brusselse intergemeentelijke

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400051 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO- algemene vergadering 30/01/2014 algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306129 Verslag aan de Provincieraad betreft Algemene vergadering Blijdorp III op 10 december 2003 beslissing

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505773 Provincieraadsbesluit betreft VENECO: buitengewone algemene vergadering op 3 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1306522 Verslag aan de Provincieraad betreft INTERGEM- algemene vergadering op 19/12/2013 Mandaat provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501286 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever VERKO- buitengewone algemene vergadering BAV

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons

Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons Provincie Oost-Vlaanderen Voor ieder van ons ÍrIililililililtilililIilttil 160 tol departement lnterne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken vergadering van Besluit van de Deputatie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1600640 Provincieraadsbesluit betreft VERKO-algemene vergadering op 17 maart 2016 Mandaat provinciale vertegenwoordiger

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0514284 betreft verslaggever INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - IMEWO Kennisgeving verslag lid van het regionaal adviescomité, goedkeuring voorgestelde

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505773 Verslag aan de Provincieraad betreft VENECO: buitengewone algemene vergadering op 3 december 2015

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502685 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1502685 Provincieraadsbesluit betreft Veneco-Algemene Vergadering juni 2015 Vaststellen van het mandaat

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502365 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS - algemene vergadering 9 juni 2015 aanduiden provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705249 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever SOLVA Algemene vergadering op 11 december 2017

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705997 Provincieraadsbesluit betreft ILVA algemene vergadering 19 december 2017 goedkeuring agendapunten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1207793 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen-vertegenwoordiging

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 19 november Raad van bestuur: verslag 15 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 19 november 2014 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1502557 Verslag aan de Provincieraad betreft Gaselwest- algemene vergadering op 26 juni 2015 vaststellen

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet)

Het provinciedecreet voert wel een nieuwheid in, nl. het budgethouderschap. (art. 154 e.v. Provinciedecreet) WERKINSTRUMENTEN VAN DE PROVINCIES VOOR HET VOEREN VAN HET PROVINCIAAL BELEID Het is de algemene regel dat de provincies de hun toevertrouwde opdrachten zelf uitvoeren via hun administratie. Veel van hun

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505885 Provincieraadsbesluit betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december 2015 goedkeuring

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0616809 betreft verslaggever HUISVESTING Aandeelhouderschap huisvestingsmaatschappijen en kredietvennootschappen - vertegenwoordiging

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1406007 Verslag aan de Provincieraad betreft ILVA - buitengewone algemene vergadering 16 december 2014

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1403691 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwe samenstelling Provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer:. 1402910 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Team Sociale Planning en Netwerking - Regionaal Welzijnsoverleg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6e Directie Welzijn en Gezondheid Provincieraadsbesluit betreft verslaggever STEUNPUNT VRIJWILLIGERSWERK Reglement betreffende de provinciale collectieve verzekering vrijwilligerswerk de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft INTERCOMMUNALE VERENIGINGEN, MAATSCHAPPIJEN EN V.Z.W.'S. Vertegenwoordiging van de provincie in diverse organen De Provincieraad, overwegende dat de provincie participeert

Nadere informatie

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: Provincieraad:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705997 Verslag aan de Provincieraad betreft ILVA algemene vergadering 19 december 2017 goedkeuring agendapunten

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING

DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DIENSTVERLENENDE VERENIGING PELT STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING Verslag van de statutaire algemene vergadering van donderdag 20 juni 2013, 20.15 uur, gehouden te Overpelt. Volgende stemgerechtigde leden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505885 Verslag aan de Provincieraad betreft IC TMVW- buitegewone algemene vergaderingen op 17 december

Nadere informatie

Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet

Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet Verzelfstandiging in het Gemeentedecreet Verzelfstandiging in het gemeentedecreet Doel gemeentedecreet: gemeenten een keuzemenu aanbieden Twee soorten verzelfstandiging: - Intern: geen rechtspersoonlijkheid:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1206895 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CVBA PMSIV Lemberge - Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 17 december 2014 Aanwezig: De heer Luk Lemmens, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen, de heren Jan Verbergt, afgevaardigde

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering houdende uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie departement Personeel --- vergadering van 21 maart 2019 aanwezig Moens Kurt, wnd. voorzitter Grillaert Leentje Gillis Riet Charlier Anna Maria leden De Smet Albert, provinciegriffier dossiernummer: 1901374

Nadere informatie

VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de samenstelling, de werking en de opdrachten van

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur dienst Erfgoed dossiernummer: 1304639 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Herdenking Willem I Oprichting vzw Herdenking Willem I, verzoek tot toetreding, goedkeuring statuten en

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1306672 Provincieraadsbesluit betreft Veneco - Buitengewone Algemene Vergadering op 12 december 2013 principiële

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802635 Provincieraadsbesluit betreft ILVA: algemene vergadering op 25 juni 2018 Goedkeuring agendapuntenmandatering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Wonen & Mondiale Solidariteit dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1802247 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen- fusie sociale huisvestingsmaatschappijen Fusie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1506605 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Beheer pensioenreserves aansluiting bij OGEO FUND OFP Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter

BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING. donderdag 18 januari 2018 te uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING Zitting van : donderdag 18 januari 2018 te 18.30 uur onder het Voorzitterschap van de heer Dirk Abbeloos, Voorzitter Aanwezig : Aandelen A Lasthebber Aantal stemmen BERLARE

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming Paulo - Bestuursopleiding dossiernummer: 1504713 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Opleiding lokaal toezichthouder milieuhandhaving vastlegging nieuw examenreglement

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Nieuwe statuten - Naamswijziging

Nieuwe statuten - Naamswijziging Reigerstraat 10 9000 Gent T 09 220 84 31 info@dewerkplekarchitecten.be www.dewerkplekarchitecten.be Nieuwe statuten - Naamswijziging De algemene vergadering van 12 juni 2015 geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

oprichting van de Gegevensbeschermingsautoriteit, Advies nr. 126/2018 van 7 november 2018

oprichting van de Gegevensbeschermingsautoriteit, Advies nr. 126/2018 van 7 november 2018 1/6 Advies nr. 126/2018 van 7 november 2018 Betreft: Advies betreffende het ontwerp besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 17 januari 2013 Derde Commissie Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Ph. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802635 Verslag aan de Provincieraad betreft ILVA: algemene vergadering op 25 juni 2018 Goedkeuring agendapuntenmandatering

Nadere informatie

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding

Directiecomité. 12 oktober Verslag. 1. Directiecomité: verslag 7 september goedkeuring. Aanleiding Directiecomité 12 oktober 2017 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg dossiernummer: 1305869 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG globaal dossier ouderenzorg

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203657 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gaselwest- algemene vergadering aanduiding provinciale

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie