Huis-, Tuin- & Keuken- Boekje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huis-, Tuin- & Keuken- Boekje"

Transcriptie

1 Huis-, Tuin- & Keuken- Boekje

2 Erger u niet, verwonder u slechts.

3 Beste collega s, Na het Inspiratieboekje dat wij jullie in September uitreikten, bieden we jullie graag dit Huis, Tuin en Keukenboekje aan. Hierin vind je de huisregels die horen bij de Bloemendaalse Manier van Werken. In december gaan we samen dat avontuur aan. En we zullen ongetwijfeld tegen uitdagingen aanlopen. We hopen dat dit boekje je wat houvast kan geven in hoe je kunt gaan werken en waar je rekening mee moet houden. We realiseren ons dat we niet alle risico s vooraf helemaal kunnen dicht timmeren. We doen graag een beroep op je gezond verstand. Mocht je een situatie tegenkomen die niet in dit boekje genoemd wordt, handel dan naar eigen inzicht. Ook kun je contact opnemen met de flexcoaches. Zij kunnen je veelal direct verder helpen en weten anders waar een definitieve oplossing gezocht kan worden. Er staat ons een mooie tijd te wachten. Een tijd waarin we veel gaan leren. Veel kunnen ontdekken. En veel kunnen proberen. Dat alles gaat ons helpen om straks, in de definitieve huisvesting, goed beslagen ten ijs te komen. Wij gaan dat avontuur graag met jullie aan. Ga je mee? Ton van der Wees en Katinka Kensen

4 Huisregels? Is dat echt nodig? We doen het toch al prima samen? Klopt. Deze huisregels zijn ook niet bedoeld om alles in regeltjes en wetten vast te leggen. Ze zijn opgesteld om je houvast te geven binnen een nieuwe werkomgeving. Wat wordt er van jou verwacht en wat kun je van andere verwachten? Dat begint uiteraard met het uitdragen van ons gezamenlijk DNA. Wij zijn samen Bloemendaal. Dat brengt vertrouwen met zich mee, maar ook verantwoordelijkheid. De huisregels zijn ook niet nieuw. Maar soms is het fijn om weer even een opfrisser te krijgen van wat we ook al weer met elkaar hebben afgesproken.

5

6 Bennebroek Thuis Hoofdgebouw Tijdelijke Units Noodgebouw/ Publieksbalie Elders

7 Op kantoor vind je reguliere werkplekken, overlegplekken, stiltewerkplekken en de kantine. Formele overlegplekken kun je boeken via Outlook. Informele overlegplekken, waaronder de kantine, zijn voor iedereen beschikbaar zonder reservering. Standaard werkplek Niemand heeft een vaste werkplek en kiest zijn bureau voor dat moment op basis van het werk dat hij of zij gepland heeft. Je kunt een (stilte) werkplek niet reserveren, claimen of vasthouden. Gebruik de werkplek waarvoor hij bedoeld is en pas je volume (stem, ringtone, devices) daarop aan. Als je langer dan een uur weg bent van je plek, voor een vergadering bijvoorbeeld, maak je het bureau leeg en log je uit op de computer en telefoon. Vanzelfsprekend laat je alles opgeruimd, schoon en netjes achter. Stilte werkplek Een aantal kleinere kantoorruimten wordt aangemerkt als stiltewerkplek. Deze kamers zijn herkenbaar aan speciale stickers. In deze ruimte kun je met meerdere personen geconcentreerd werken. Je voert hier geen telefoongesprekken of overleg. De telefoon schakel je automatisch door naar EC500, zodat je alle telefoontjes op je mobiel ontvangt en de deur uit kunt lopen om het gesprek te voeren. Het gebruik van deze ruimte pas je aan op de duur van de werkzaamheden die je te doen hebt. Vergaderruimte Een vergaderruimte kun je reserveren in het bekende outlooksysteem. De ruimtes zijn per locatie genummerd. Indien een vergaderruimte 10 min na start van de reservering ongebruikt is, wordt de reservering als vervallen beschouwd. De eindtijd van de reservering blijft staan, zodat daarna de ruimte weer beschikbaar komt. De kantine kan als een informele overlegplek worden gebruikt en is niet te reserveren. Veel vergaderruimtes zijn voorzien van een thin client en telefoon, indien nodig kun je ook in die vergaderruimte werken. Uiteraard laat je de vergaderruimte opgeruimd en schoon achter en sluit je ramen en deuren.

8

9 Omdat we niet meer op een vaste plek te vinden zijn, gaat je Outlook agenda een grote rol spelen binnen de Bloemendaalse Manier van Werken. Zorg er dus altijd voor dat je bereikbaar en vindbaar bent. Je outlook agenda is voor iedereen open en altijd bijgewerkt. Je bent altijd welkom op kantoor! Plaats- en tijdonafhankelijk werken is geen verplichting. Mocht deze vorm van werken niets voor jou zijn, kom dan gewoon naar kantoor. Er zijn voldoende werkplekken voor iedereen. Afspraken Maak met elkaar (team, afdeling, leidinggevende) afspraken over de minimale vereisten voor bezetting op kantoor, bereikbaarheid en samenwerking. Zo kan ieder zelf beoordelen of je buiten kantoor (tijden) kunt werken. Een vaste thuiswerkdag bestaat niet. Je kiest immers per dag wat voor jou de meest effectieve wijze van werken is, afgestemd op je taken en samenwerking met collega s. Wees transparant in je wijze van werken en werkzaamheden. Daarmee help je je collega s. De ene functie leent zich beter voor plaats- en tijdonafhankelijk werken dan de andere. Dienstverlening en samenwerken, in- en extern, staan altijd voorop. Verbinding Zorg ook voor verbinding met collega s en de rest van de organisatie. We werken immers samen aan hetzelfde doel. Weeg af hoeveel uren je reëel plaats- en tijdonafhankelijk kunt werken. Wanneer je elders dan op kantoor wilt werken, meld en/of overleg je dit met je directe collega s en evt. je leidinggevende. Je bent zelf verantwoordelijk voor een goede inrichting van je werkplek als die anders is dan op kantoor. Zie Bloegle voor meer info.

10

11 Je logt in op een vast toestel met je eigen telefoonnummer (4 cijfers). Het wachtwoord hiervoor is: Goede bereikbaarheid Je kunt je vaste telefoon met behulp van EC500 doorschakelen naar je mobiel, ook als je niet bent ingelogd op een vast toestel. EC500 is vanaf je mobiel aan en uit te zetten. Heb je nog geen EC500 verbinding? Meld je dan aan via Helpdesk. Op Bloegle vind je verdere instructies hoe je hier makkelijk mee kunt omgaan. Wanneer je aan het werk bent, maar niet op kantoor, zorg je voor een goede telefonische bereikbaarheid. Door EC500 te gebruiken, kunnen collega s en klanten je eenvoudig bellen, zonder dat ze je mobiele nummer nodig hebben. Heb je een uitgaand telefoongesprek te voeren vanaf je mobiel, dan is je nummer wel zichtbaar. Dit kun je via Instellingen van je telefoon aanpassen. Meer hierover vind je op Bloegle. Je bent telefonisch bereikbaar gedurende je afgesproken werktijden. Als je een collega nodig hebt, kijk eerst even op Bloegle of in Outlook of hij/zij bereikbaar is. Dan bel je niet voor niets. Afwezig of niet bereikbaar Als je niet bereikbaar bent (ziekte, vrij, bespreking, vakantie etc.), staat dat in je Outlook agenda (vrij, niet aanwezig, bezet). Je zorgt er dan ook voor dat je bent uitgelogd op het telefoonsysteem. Teams kunnen in hunt-groepen worden ingedeeld. Wanneer een collega niet opneemt, gaat het telefoontje automatisch door naar de volgende in de groep. De receptie blijft, zoals nu, achtervang voor telefoontjes. Dienstverlening In 2011 hebben we servicenormen met elkaar afgesproken op het gebied van telefonie. Bovenstaande regels doen daar niets aan af. De servicenormen blijven bestaan.

12

13 Als gemeente werken we vaak met privacygevoelige gegevens. Net als op kantoor, ga je hier ook buiten kantoor verantwoordelijk mee om. Werk je op een plek buiten kantoor? Wees je dan extra bewust van de (privacygevoelige) informatie waar je mee werkt. En ook de (mogelijk) ongewenste toegankelijkheid daarvan voor derden. Het helpt om dergelijke gegevens op een veilige, digitale manier te verwerken. Papieren kunnen snel kwijt raken. Met een VPN-verbinding kun je altijd en overal het netwerk benaderen. Op Bloegle staat een uitgebreide omschrijving hoe je zelf een VPN verbinding op je pc, tablet of zelfs smartphone kunt installeren. Via de VPN verbinding werk je overal zoals je gewend bent op kantoor. Zorg er wel voor dat je device (laptop, tablet) niet tijdelijk onbeheerd achterblijft, terwijl je nog bent ingelogd. Anderen kunnen dan zonder moeite bij de gegevens op ons (beschermde) netwerk. Mocht informatie toch onbeschermd zijn geweest en is de vereiste privacy mogelijk daardoor niet meer gewaarborgd? Meld dat dan zo snel mogelijk aan je leidinggevende. Colofon: De Huisregels van Bloemendaal vastgesteld door het MT, naar aanleiding van diverse workshops met ambassadeurs, MT-leden en medewerkers. Projectleider Susanne Braam goot ze in zes overzichtelijke regels, voorzien van tekst en uitleg. Concept, tekst en opmaak tegeltjes en boekje is verzorgd door team Communicatie.

14 Kaboutertjes bestaan niet!

15 Je mag op elke werkplek drinken. Eten doe je niet achter je bureau. Daarvoor loop je even naar de keuken of de kantine. Heb je gegeten, dan ruim je je eigen rommel netjes op. In principe wordt er niet gegeten in vergaderzalen, omdat daar andere faciliteiten in voorzien. Uitzondering hierop betreft een lunchbespreking. Eigen eten Je kunt je eigen eten meenemen. Dit kun je bewaren in de koelkast van de keuken/kantine. Zet er je naam op, anders wordt het weggegooid. Je houdt natuurlijk zelf de houdbaarheid in de gaten. Vies gemaakt? Schoon gemaakt! In de kantine staan een magnetron, tosti-ijzer e.d. waar je gebruik van kunt maken. Ook deze laat je schoon en netjes achter. Je wast zelf je servieswerk en/of bestek af of stopt vieze spullen in de vaatwasser. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen/gebruikte spullen. Trakteren Heb je wat te vieren en wil je trakteren? Nodig je feestgangers via mail uit in de keuken of de kantine. En deze laat je, samen met je bezoek weer spik en span achter. Keuken en kantine laat je, net als je werkplek of een vergaderruimte, schoon achter.

16

Het organiseren van ontmoetingen

Het organiseren van ontmoetingen Het organiseren van ontmoetingen Als communicatieadviseur kijk je hoe de onderlinge informatie-uitwisseling beter kan. Dit is een extra uitdaging als Het Nieuwe Werken binnen je organisatie wordt ingevoerd.

Nadere informatie

Autonomie. De ruimte die je zelf maakt binnen een voorgeschreven kader van regels en afspraken. - Wikipedia

Autonomie. De ruimte die je zelf maakt binnen een voorgeschreven kader van regels en afspraken. - Wikipedia Alles blijft anders Autonomie De ruimte die je zelf maakt binnen een voorgeschreven kader van regels en afspraken - Wikipedia We gaan verhuizen. Ga je mee? In december nemen we voorgoed afscheid van het

Nadere informatie

Een dag. XONAR Expertisecentrum Parkstad. Heerlerbaan 142, 6218 CJ Heerlen t. 043-604 55 55 www.xonar.nl. XONAR Expertisecentrum Parkstad

Een dag. XONAR Expertisecentrum Parkstad. Heerlerbaan 142, 6218 CJ Heerlen t. 043-604 55 55 www.xonar.nl. XONAR Expertisecentrum Parkstad XONAR Expertisecentrum Parkstad Heerlerbaan 12, 6218 CJ Heerlen t. 03-60 55 55 www.xonar.nl Een dag Anders Werken XONAR Expertisecentrum Parkstad Een dag Anders Werken XONAR Expertisecentrum Parkstad als

Nadere informatie

Rapport. Enquête werken in het nieuwe stadskantoor. werken in het nieuwe stadskantoor. Enquêteperiode: van 18-11-2014 tot 02-12-2014 Vragenlijst:

Rapport. Enquête werken in het nieuwe stadskantoor. werken in het nieuwe stadskantoor. Enquêteperiode: van 18-11-2014 tot 02-12-2014 Vragenlijst: Rapport Enquête werken in het nieuwe stadskantoor Enquêteperiode: van 18-11-2014 tot 02-12-2014 Vragenlijst: Werken in het nieuwe stadskantoor Versie: 1-20 november 2014 Organisatie: COR gemeente Utrecht

Nadere informatie

WAAROM FLEXWERKEN? Denk met ons mee en deel!

WAAROM FLEXWERKEN? Denk met ons mee en deel! Pilot Flexwerken 1 WAAROM FLEXWERKEN? Betere verdeling van werkplekken over de verschillende ruimtes. De bouwfase, het nieuwe kantoorprincipe en individuele behoeften zijn aanleiding om flexwerken verder

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Administratie... 4 Hoofdstuk 2 Bewaren... 6 Hoofdstuk 3 Sorteren... 8 Hoofdstuk 4 Post... 10 Hoofdstuk 5 Doen... 12 Hoofdstuk 6 Formulier... 14 Hoofdstuk 7 Hulp... 16 Hoofdstuk

Nadere informatie

Driestar Educatief Gouda

Driestar Educatief Gouda Wegwijs ruimten/lokalen Versie 3.0 Datum: 26 augustus 2013 Wegwijs ruimten/lokalen Driestar Educatief Gouda Informatienummers BHV 0182-540 300 Receptie 0182-540 333 Automatisering 0182-540 320 Catering

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Mijn.loondossier.nl voor cliënten administratiekantoor

Mijn.loondossier.nl voor cliënten administratiekantoor Mijn.loondossier.nl voor cliënten administratiekantoor Inhoud Wat hebt u als werkgever aan mijn.loondossier.nl?...1 Aanmelden voor mijn.loondossier.nl...1 Loonstroken werknemers...2 Overzichten voor u

Nadere informatie

Crewworks. The Art of Ation CREWWORKS WEB. De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers!

Crewworks. The Art of Ation CREWWORKS WEB. De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers! Crewworks The Art of Ation CREWWORKS WEB De handleiding voor het gebruik van Crewworks Web. Hét online portaal voor alle Crewworkers! CREWWORKS WEB De login op Crewworks Web I Welkom bij Crewworks Web,

Nadere informatie

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot HNW in VUmc dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar

Nadere informatie

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 11 21 april 2016 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 11 tot en met 21 april 2016 ga jij 9 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Starten met Skype voor Bedrijven

Starten met Skype voor Bedrijven Handleiding Skype voor Bedrijven (SvB) Starten met Skype voor Bedrijven Opstarten Skype voor Bedrijven draait lokaal. De eerste keer moet je Skype voor Bedrijven handmatig opstarten via het Startmenu.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 16 19 april 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 16 tot en met 19 april 2018 ga jij 4 dagen stage lopen.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 15 17 april 2019 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 15 tot en met 17 april 2019 ga jij 3 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Werken in de Fysieke Werkomgeving Rijk

Werken in de Fysieke Werkomgeving Rijk Werken in de Fysieke Werkomgeving Rijk Fysieke Werkomgeving Rijk (FWR) Vanaf 2020 werken alle rijksmedewerkers in een rijkskantoor dat volledig of gedeeltelijk volgens de FWR-kaders is ingericht. Kantoren

Nadere informatie

Onderzoek naar arbeidsbeleving in combinatie met Het Nieuwe Werken gerelateerd aan nadere krapte op de arbeidsmarkt

Onderzoek naar arbeidsbeleving in combinatie met Het Nieuwe Werken gerelateerd aan nadere krapte op de arbeidsmarkt Onderzoek naar arbeidsbeleving in combinatie met Het Nieuwe Werken gerelateerd aan nadere krapte op de arbeidsmarkt ALGEMENE INFORMATIE Ik ben een man / vrouw Mijn leeftijd is tussen 20 30 jr / 30 40 jr

Nadere informatie

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van:

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 14 24 april 2014 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 Inleiding Van 14 tot en met 24 april 2014 ga jij 7 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Spelen voor een gedragen huisvesting

Spelen voor een gedragen huisvesting Spelen voor een gedragen huisvesting Het werkplekspel - Rapportage TU Delft, bibliotheek Sandra Brunia Marion Beijer Dit onderzoek is uitgevoerd door: Sandra Brunia MSc Marion Beijer MSc Center for People

Nadere informatie

Werkboekje. Brood op de plank 2 e Klassen 2012. Dit boekje is van..klas.

Werkboekje. Brood op de plank 2 e Klassen 2012. Dit boekje is van..klas. Werkboekje Brood op de plank 2 e Klassen 2012 Dit boekje is van..klas. WERKEN IN DE BINDELMEERCATERING INLEIDING De komende week zullen jullie gaan werken in de keuken van het Bindelmeer College. Jullie

Nadere informatie

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT

HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT HELDER HET ZAKELIJKE ABONNEMENT WAARBIJ Ú DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT U weet als ondernemer zelf wat het beste is voor uw bedrijf. Daarom geven we u met ons nieuwe zakelijke abonnement Helder graag de

Nadere informatie

Werken in een nieuwe werkomgeving

Werken in een nieuwe werkomgeving Werken in een nieuwe werkomgeving Werken in de 21 ste eeuw Best Practice user group 09 januari 2013 Pieter Ketting De werkstijl Unplugged: waarom doen we het? De wensen van klanten en medewerkers veranderen

Nadere informatie

Heldertelecom.nl. Dash-app

Heldertelecom.nl. Dash-app Heldertelecom.nl Dash-app Inhoud 1 Algemeen 1.1 Wat is de Dash-app 1.2 Voor welke mobiele toestellen is de Dash-app beschikbaar? 1.3 Is de Dash-app ook te gebruiken op een tablet zoals een ipad? 1.4 Wat

Nadere informatie

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek

Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek Werkplek Online Iedereen de zekerheid van een flexibele, veilige en toekomstvaste werkplek U wilt maximale vrijheid in het inrichten van uw werkplek, zonder kopzorgen, maar wel betrouwbaar en veilig. Met

Nadere informatie

OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT

OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT OKT ICT INFORMATIESHEET VOOR MEDEWERKERS OKT INLEIDING - Alle OKT-ers krijgen een eigen OKTemailadres, -agenda en -documentenopslag. Deze zijn te bereiken via de online OKT-portal. De afgelopen weken is

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Kantoor Waterschap Scheldestromen

Kantoor Waterschap Scheldestromen Schets Ontwerp Inhoudsopgave 2 inhoudsopgave 2 opdrachtomschrijving 3 analyse interieur 4 concept 5 vlekkenplannen indeling 6 vlekkenplannen indeling 7 vlekkenplannen indeling 8 vlekkenplannen indeling

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR424088_1 12 september 2017 Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

De Flatjes. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers

De Flatjes. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers De Flatjes SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl in bruikleen hebben, zoals een box, commode of ledikantje. Ook is er een basisinventaris

Nadere informatie

Het Knaapengevoel. Vooraf

Het Knaapengevoel. Vooraf Het Knaapengevoel Vooraf Zo gaan we met elkaar om! Leg het maar eens uit: het Knaapen-gevoel. Als werknemers van KnaapenGroep weten we onbewust wat ermee bedoeld wordt en gedragen we ons ernaar. Maar hoe

Nadere informatie

Hoe werkt het patiëntenportaal Mijn UMC Utrecht?

Hoe werkt het patiëntenportaal Mijn UMC Utrecht? Hoe werkt het patiëntenportaal Mijn UMC Utrecht? Onder ouders verstaan wij ook verzorger(s), pleeg- of adoptieouder(s) Je kunt wijzigingen of aanvullingen op deze informatie doorgeven per e-mail: patientenportaal@umcutrecht.nl

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 8 11 OKTOBER 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 8 tot en met 11 oktober 2018 ga jij 5 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: juli 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere

Dash-app. v o i c e w o r k s. c o m FAQ. Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV. Postbus 60281 1320 AH Almere FAQ Dash-app Versie: 1.0 Auteur: Kristel Groeneveld 01-06-2015 Voiceworks BV v o i c e w o r k s. c o m Postbus 60281 1320 AH Almere t. 036 760 66 00 advies@voiceworks.com Inhoud 1 Algemeen 4 1.1 Wat is

Nadere informatie

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV

Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen

Nadere informatie

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij

1 INLEIDING. 1.1 Inleiding. 1.2 Webbased. 1.3 Alle voordelen op een rij 1 INLEIDING 1.1 Inleiding De cloud is een recent begrip en duidt op het opslaan en bewerken van informatie niet op je eigen pc, maar ergens op het internet (op een server). Het grote voordeel van het opslaan

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action PLANNING. Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action PLANNING Hoe werk de planning bij Crewworks BV. Hoe werkt de planning bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. + 31 (0) 30 214 5950

Nadere informatie

MobielinBedrijf. Alle zakelijke telefonie op één toestel. Verkorte Handleiding

MobielinBedrijf. Alle zakelijke telefonie op één toestel. Verkorte Handleiding MobielinBedrijf Alle zakelijke telefonie op één toestel Verkorte Handleiding MobielinBedrijf van KPN Met MobielinBedrijf beschikt uw mobiele telefoon over de belangrijkste functies van een vaste telefoon.

Nadere informatie

Mijn BIM. Jouw online omgeving waar je alles op één plek eenvoudig en overzichtelijk kunt inzien, beheren en regelen. Welkom bij de BIM!

Mijn BIM. Jouw online omgeving waar je alles op één plek eenvoudig en overzichtelijk kunt inzien, beheren en regelen. Welkom bij de BIM! Welkom bij de BIM! We wensen je heel veel succes en plezier in je nieuwe ruimte! Onze dienstverlening houdt niet op bij het overhandigen van jouw sleutels. Sterker nog: daar begint het pas! Mijn BIM Er

Nadere informatie

Algemeen directeur Directeur sociale zaken

Algemeen directeur Directeur sociale zaken VOORWOORD Wanneer je aan je collega s zou vragen waarom zij naar het werk gaan, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één wil bijvoorbeeld veel geld verdienen, terwijl de ander het juist belangrijk

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor totaalcommunicatie Communicatiemogelijkheden nemen toe en groeien ook steeds meer naar elkaar toe. Dat biedt praktische voordelen en zakelijke kansen. Toegang tot de

Nadere informatie

Magister ELO. Instructies voor leerlingen

Magister ELO. Instructies voor leerlingen Magister ELO Instructies voor leerlingen 1 Inhoud 1. AGENDA EN HUISWERK: Digitaal Klassenboek... 4 2. STUDIEWIJZER... 4 3. OPDRACHTEN... 5 3.1. Opdrachten inleveren... 6 4. DOCUMENTEN... 9 4.1. Mijn ELO-documenten...

Nadere informatie

Versie 1 juni Mediaprotocol

Versie 1 juni Mediaprotocol Mediaprotocol Document voor ouders/verzorgers en personeel Inhoudsopgave Doel van dit mediaprotocol blz. 1 1 Uitgangspunten blz. 1 2 Afspraken blz. 1 2.1 gebruik van internet blz. 1 2.2 schoolwebsite blz.

Nadere informatie

HIPPER Gebruikershandleiding

HIPPER Gebruikershandleiding HIPPER Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Installatie... 1 2 Configuratie... 1 3 Instellingen bereikbaarheid... 2 3.1 Niet storen (oftewel Do not Disturb)... 2 3.2 Doorschakelen... 3 3.2.1 Altijd Doorschakelen...

Nadere informatie

nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53

nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53 nieuw Als je meer dan enkel thuisverpleging nodig hebt WGK_folder148,5x210_plus.indd 1 9/10/13 09:53 Mensen zo lang mogelijk op een verantwoorde manier in hun vertrouwde thuisomgeving verzorgen. Dat is

Nadere informatie

Altijd en overal bellen en gebeld worden KPN Teletolk. Ook als u een auditieve beperking of spraakbeperking heeft

Altijd en overal bellen en gebeld worden KPN Teletolk. Ook als u een auditieve beperking of spraakbeperking heeft Altijd en overal bellen en gebeld worden KPN Teletolk Ook als u een auditieve beperking of spraakbeperking heeft Snel starten 1. Download bij een van de aanbieders de Total Conversationsoftware op uw smartphone,

Nadere informatie

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology

Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Smartphone Onderzoek OTYS Recruiting Technology Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Uitkomst enquête... 4 Conclusie.... 9 2 Inleiding Inleiding Een smartphone is een mobiele telefoon

Nadere informatie

Handleiding Roosterbord

Handleiding Roosterbord Handleiding Roosterbord Datum: 18 november 2014 1 Inhoud Leeswijzer... 4 Wat is roosterbord.... 4 Opbouw:... 4 Cliënten en medewerkers... 5 Activiteiten... 5 Standaard rooster en dagrooster verschil...

Nadere informatie

Competentiescan Klant exemplaar

Competentiescan Klant exemplaar Naam klant: Geboortedatum: Datum rapportage: Naam begeleider: Competentiescan Klant exemplaar Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds www.werkeenzorgminder.nl Instructie invullen

Nadere informatie

Jouw toekomst ligt in de schoonmaak!

Jouw toekomst ligt in de schoonmaak! Jouw toekomst ligt in de schoonmaak! De schoonmaak- en glazenwassersbranche www.schoonmaakwereld.nl Schoonmaak is overal Overal waar je komt, wordt schoongemaakt. Op school, op je werk, in bussen, treinen,

Nadere informatie

Lesbrief Hygiene op het werk

Lesbrief Hygiene op het werk Lesbrief Hygiene op het werk [bij pagina 5] Wat betekent hygiëne? Waarom is hygiëne op het werk belangrijk? Waarom is het belangrijk dat je schoon bent? Waarom is het belangrijk dat jij en je collega s

Nadere informatie

Voorbereiding pilootfase Het Nieuwe Werken

Voorbereiding pilootfase Het Nieuwe Werken Voorbereiding pilootfase Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken gaat ruimer dan telewerken. Terwijl telewerken beperkt is tot het werken op een andere plaats, gaat het bij het Nieuwe Werken

Nadere informatie

Protocol omgaan met gescheiden ouders

Protocol omgaan met gescheiden ouders Protocol omgaan met gescheiden ouders Maart 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De Wet...3 1.1 Gezag... 3 1.2 Gezag na (echt)scheiding... 3 1.3 Recht op omgang...3 1.4 Recht op informatie... 3 2. De praktijk...4

Nadere informatie

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter

Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Jouw wereld Huisregels voor leerlingen Samen gaat het beter Dagelijks gebruiken we ons Heister- en Essenpasgebouw met verschillende mensen. Om dit drukke verkeer op een goede manier te laten verlopen,

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS

VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS VRAAG EN ANTWOORD OPLEIDINGSHUIS Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN 2 1.1 Wat is het doel van Opleidingshuis Albron? 2 1.2 Voor wie is Opleidingshuis Albron opgericht? 2 1.3 Wat is het opleidingsaanbod van Albron?

Nadere informatie

Hosted VoIP Gebruikershandleiding Meer info: www.hostedvoip.nu. 17 april 2013

Hosted VoIP Gebruikershandleiding Meer info: www.hostedvoip.nu. 17 april 2013 Hosted VoIP Gebruikershandleiding Meer info: wwwhostedvoipnu 17 april 2013 Inhoudsopgave 1 Online beheer 11 Inloggen 12 Uitloggen 2 Mijn instellingen 21 Persoonlijke informatie 22 Telefoon 23 Doorschakelingen

Nadere informatie

Magister Handleiding Leerlingen

Magister Handleiding Leerlingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Magister website 1.2 Inloggen 1.3 Wachtwoord vergeten blokkade account School E mailadres 1.4 Techniek / Windows 10 2. Gebruik Magister 2.1 Agenda 2.2 Cijfers 2.3 Aanwezigheid

Nadere informatie

Rapportgegevens Beroepskeuzetest sociale werkvoorziening

Rapportgegevens Beroepskeuzetest sociale werkvoorziening Rapportgegevens Beroepskeuzetest sociale werkvoorziening Respondent: Davy van Lennep Email: info@123test.nl Geslacht: man Leeftijd: 30 Opleidingsniveau: VMBO-TL Vergelijkingsgroep: Geen expliciete vergelijkingsgroep

Nadere informatie

TELEFONIE. 3) We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk medewerkers nummerbehoud te geven.

TELEFONIE. 3) We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk medewerkers nummerbehoud te geven. Inleiding TELEFONIE Met het nieuwe geb'ouw is ook een nieuwe telefooncentrale in gebruik genomen. De I\IHL wil optimale bereikbaarheid, zeker nu we werken met het flexibele werkplekconcept. De database

Nadere informatie

Mantelzorg bij kleinschalig wonen. Handreiking bij film

Mantelzorg bij kleinschalig wonen. Handreiking bij film Mantelzorg bij kleinschalig wonen Handreiking bij film Colofon Datum: september 2012 Auteurs: Ilse de Bruijn (MOVISIE) en Nienke Blijham (Vilans) Met medewerking van: De Rinnebeek (locatie van zorgorganisatie

Nadere informatie

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld:

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld: Beste kandidaat, Zoals je misschien van één van je contactpersonen binnen StudentenWerk, CareerNetwork of CN IT al hebt vernomen, hebben wij een online Plantool om jou als kandidaat efficiënt in te plannen!

Nadere informatie

Welzijn Ouderen. Blut?! Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u!

Welzijn Ouderen. Blut?! Thuisadministratie. Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Welzijn Ouderen Thuisadministratie Blut?! Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Blut?! Mijn telefoonabonnement is afgesloten. Wat nu?

Nadere informatie

DE WERKPLEK ALS BASIS VOOR WINSTGEVENDHEID

DE WERKPLEK ALS BASIS VOOR WINSTGEVENDHEID DE WERKPLEK ALS BASIS VOOR WINSTGEVENDHEID CORBO helpt u met het vinden van de juiste oplossing voor de after sales! Leveren van kwaliteit en efficiënt werken zijn belangrijke succesfactoren binnen de

Nadere informatie

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap

JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN. Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Werk voor mensen met een (arbeids)handicap JE ONTMOET ELKAAR BIJ COFFYN Koffiehuis & branderij Coffyn is al jaren een geliefde plek in Nijmegen. Gasten komen bij Coffyn genieten

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Rabobank Graafschap-Midden

Rabobank Graafschap-Midden Rabobank Graafschap-Midden Geen gouden kranen. Wel gekleurde banken. Rabobank Graafschap-Midden kiest voor Gispen. Als één woord typerend voor de Achterhoek is, is dat waarschijnlijk nuchterheid. Tijdens

Nadere informatie

Wat kan werken met een klantenhandvest voor een organisatie betekenen? BRAIN 6 september 2010

Wat kan werken met een klantenhandvest voor een organisatie betekenen? BRAIN 6 september 2010 Wat kan werken met een klantenhandvest voor een organisatie betekenen? BRAIN 6 september 2010 2 Tien met een Griffel Doelstellingen Invoering van een gedragen kwaliteitshandvest Structurele verbetering

Nadere informatie

Week 2 Geld Verdien Machine. Ik heb een markt en nu??

Week 2 Geld Verdien Machine. Ik heb een markt en nu?? Week 2 Geld Verdien Machine Ik heb een markt en nu?? Je hebt een markt, nu een product Er zijn twee mogelijkheden Of je gaat het product zelf maken Of je laat je product maken Zelf het product maken Het

Nadere informatie

Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL. aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld bij internet-

Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL. aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld bij internet- Westerveld ruilt! HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met ons programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je veldkeien overschrijven, zoals geld

Nadere informatie

Training. Iedereen in beeld. We gaan met moderne techniek bellen en samenwerken.

Training. Iedereen in beeld. We gaan met moderne techniek bellen en samenwerken. Training Iedereen in beeld We gaan met moderne techniek bellen en samenwerken. 1 Die nieuwe techniek heet Je kunt met Skype bellen, maar ook: Online vergaderen Zien wie beschikbaar is Chatten Je scherm

Nadere informatie

Inhoud. Wat is begeleid werk?

Inhoud. Wat is begeleid werk? Begeleid werk Inhoud Wat is begeleid werk? 1 Welke werkvaardigheden heb je nodig voor begeleid werk? 2 Op weg naar begeleid werk 3 Wat mag je van de jobcoach verwachten? 4 Wat mag je verwachten op de werkplek?

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst

Waarom dit boekje? Overal. Kiezen. Uiterlijke verzorging. Afwisselend. Voor iedereen. Toekomst Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een magazijn. Of in de uiterlijke verzorging.

Nadere informatie

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN

WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN WERK EN KANKER: JE HOEFT ER NIET ALLEEN VOOR TE STAAN Ieder jaar krijgen in Nederland 30.000 werknemers dat is 1 op de 250 - te horen dat zij kanker hebben. Een nog groter aantal, 1 op de 79 mannelijke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Elektronische Diensten C 03.2.30

Algemene Voorwaarden Elektronische Diensten C 03.2.30 Algemene Voorwaarden Elektronische Diensten C 03.2.30 Inleiding Voor u ziet u de algemene voorwaarden voor het gebruik van elektronische diensten bij Delta Lloyd Bank. Deze voorwaarden hebben wij zo duidelijk

Nadere informatie

Voor meer grip op jouw zorg!

Voor meer grip op jouw zorg! Voor meer grip op jouw zorg! gemakkelijk - veilig - handig - 24/7 Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op jouw patiëntenportaal van ziekenhuis Tjongerschans. Met Mijntjongerschans krijg

Nadere informatie

Protocol omgaan met gescheiden ouders

Protocol omgaan met gescheiden ouders Protocol omgaan met gescheiden ouders Maart 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De Wet...3 1.1 Gezag... 3 1.2 Gezag na (echt)scheiding... 3 1.3 Recht op omgang...3 1.4 Recht op informatie... 3 2. De praktijk...4

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik

Inhoud. Mijn leven. het internet en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Wachtwoord... 4 Hoofdstuk 2 Cybercrime... 6 Hoofdstuk 3 Oplichting... 8 Hoofdstuk 4 Verbinding... 10 Hoofdstuk 5 Webwinkels... 12 Hoofdstuk 6 Sociale media... 14 Hoofdstuk

Nadere informatie

Korte handleiding Jabber

Korte handleiding Jabber Korte handleiding Jabber Inhoud: _Toc444870568 1. Eerste opstart en inloggen op een vaste Avans-computer... 1 2. Eerste opstart en inloggen op een Avans-laptop... 2 2.1 Beschikbaarheid... 2 2.2 Jabber

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus

INSTALLATIEHANDLEIDING. Microsoft Office 365 ProPlus INSTALLATIEHANDLEIDING Microsoft Office 365 ProPlus Klik op de downloadlink die zowel in je e-mail als productkluis vermeld staan. Je komt dan uit op een registratiepagina waar je een @surfspot.nu of een

Nadere informatie

VLAMBLOEM 130 TE ROTTERDAM

VLAMBLOEM 130 TE ROTTERDAM VLAMBLOEM 130 TE ROTTERDAM 1 VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR Betreft : De kantoorruimtes zijn representatief en volledig ingericht met minimaal twee bureaus, stoelen en kasten. Een vaste internetverbinding,

Nadere informatie

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen

Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Handleiding Digitale Informatievoorzieningen Door Michiel Krijger Dit document helpt je op weg bij het gebruik van de verschillende informatievoorzieningen op de Haagse Hogeschool. Het begint met de PC

Nadere informatie

7.5 HANDELINGSINSTRUCTIES AGRESSIE AAN DE TELEFOON

7.5 HANDELINGSINSTRUCTIES AGRESSIE AAN DE TELEFOON 7.5 HANDELINGSINSTRUCTIES AGRESSIE AAN DE TELEFOON Onderdeel van de Arbocatalogus Agressie en Geweld 2.0, sector Gemeenten Doelgroep Inhoud Coördinator agressie en geweld, leidinggevenden en medewerkers

Nadere informatie

Werken in het horecabedrijf

Werken in het horecabedrijf 07186-1 werken in horeca 13-12-2007 08:44 Pagina 1 werkproces 1 Werken in het horecabedrijf Functioneren in het Horecabedrijf Wat laat je zien? Je werkt volgens de regels van het bedrijf Je kunt omgaan

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

Eerste keer SvB. Account invullen Tijdens cursus een testaccount Tests4b0x (1 t/m 15) Wachtwoord Skype0xxx

Eerste keer SvB. Account invullen Tijdens cursus een testaccount Tests4b0x (1 t/m 15) Wachtwoord Skype0xxx Skype voor Bedrijven Aan de slag Eerste keer SvB Account invullen Tijdens cursus een testaccount Tests4b0x (1 t/m 15) Wachtwoord Skype0xxx Alleen de eerste keer. Aan eind training verwijderen. Op dag uitrol

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 1 De wet langdurige zorg 4 Woon je in een instelling en heb je 24 uur per dag zorg en ondersteuning

Nadere informatie

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014

HIPPER. Gebruikershandleiding. Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 HIPPER Gebruikershandleiding Versie: 1.2 Datum: 5 oktober 2014 Inhoud 1 Introductie... 3 1.1 Afstandsbediening... 3 1.2 Instellingen... 3 2 Installatie... 5 2.1 Installeren HIPPER voor iphone... 5 2.2

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Welkom bij Joyn DayCare. Je kunt gaan beginnen! Hoe werkt de ouder app en het ouderportaal?

Welkom bij Joyn DayCare. Je kunt gaan beginnen! Hoe werkt de ouder app en het ouderportaal? Welkom bij Joyn DayCare. Je kunt gaan beginnen! Hoe werkt de ouder app en het ouderportaal? Welkom Gefeliciteerd! Wat leuk dat je als ouder(s) gebruikt kunt maken van Joyn DayCare. Wist je dat je op twee

Nadere informatie

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem

Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Handleiding Vrijwilligers Humanitas E-Maatjes systeem Deze handleiding is bedoeld voor vrijwilligers van het project E-Maatjes om te kunnen chatten en e-mailen met de gekoppelde deelnemer in een veilige

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Productiebedrijf. Kiezen. Grootmagazijn. Magazijn van een winkel. Ervaring

Waarom dit boekje? Productiebedrijf. Kiezen. Grootmagazijn. Magazijn van een winkel. Ervaring Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een winkel. Of voor een stage in de bouw. Kiezen

Nadere informatie

Blauwdruk Servicecentra - Rotterdam. 24 juli 2014

Blauwdruk Servicecentra - Rotterdam. 24 juli 2014 Blauwdruk Servicecentra - Rotterdam 24 juli 2014 2 Concept en thema werken diensten producten - flexibel - transparant - sprankelend - open - helder - groen park - actief in rustige omgeving - thuis, ontspannen

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

méét Project méét Werkplekbezetting Hoogheemraadschap van Delfland Opdrachtgever Dhr. B. van der Maden Samengesteld Juli 2014 Versie 3.

méét Project méét Werkplekbezetting Hoogheemraadschap van Delfland Opdrachtgever Dhr. B. van der Maden Samengesteld Juli 2014 Versie 3. méét Project méét Werkplekbezetting Hoogheemraadschap van Delfland Opdrachtgever Dhr. B. van der Maden Samengesteld Juli 2014 Versie 3.0 Inhoudsopgave 1 Aanleiding 1 1.1 Project 1 1.2 Methodiek 2 1.3 Leeswijzer

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

Zideris Wageningen. Generaal Foulkesweg 15. - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens

Zideris Wageningen. Generaal Foulkesweg 15. - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Zideris Wageningen Generaal Foulkesweg 15 - Beschrijving - Huisregels - Contactgegevens Welkom bij Zideris Wageningen Generaal Foulkesweg! Wat fijn dat je belangstelling hebt of komt wonen op de Generaal

Nadere informatie