Het Knaapengevoel. Vooraf

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Knaapengevoel. Vooraf"

Transcriptie

1 Het Knaapengevoel Vooraf

2 Zo gaan we met elkaar om! Leg het maar eens uit: het Knaapen-gevoel. Als werknemers van KnaapenGroep weten we onbewust wat ermee bedoeld wordt en gedragen we ons ernaar. Maar hoe omschrijven we het aan anderen? Dit handboek gaat in op onze afspraken over omgangsvormen en communicatie. Met als doel: duidelijkheid en eenstemmigheid, zodat ook opdrachtgevers, bewoners, onderaannemers en inleenkrachten weten waarvoor wij staan. Vandaar de titel: Zo gaan we met elkaar om! Onderhoud met gevoel KnaapenGroep biedt facilitaire diensten voor het in stand houden en verbeteren van de woonomgeving, met de (bouw)technische aspecten als basis en de bewoner als middelpunt. Niet voor niets luidt onze slogan: Onderhoud met gevoel. Jij bent onderdeel van dit gevoel dat we in de loop van de jaren met zijn allen hebben gecreëerd, net als onze huisstijl. Op papier en digitaal uiten we ons hetzelfde als in de dagelijkse omgang met anderen: open en eerlijk, professioneel, sociaal en vooruitstrevend.

3 Wij, Jij, Zij Een bedrijf staat of valt met de inzet en werkhouding van zijn werknemers. Jij bent van essentieel belang voor ons bedrijf. Samen zorgen we voor tevreden opdrachtgevers en blije bewoners. Dit handboek is een handige leidraad en praktisch geheugensteuntje over onze omgangsvormen en onze manier van communiceren. Het is opgebouwd uit begrijpelijke hoofdstukken: Wij, Jij, Zij. Voorin vind je de belangrijkste voorschriften op een rij. Het aanhangsel bij deze gedragscode tref je achterin aan. Met ondertekening ervan onderschrijf ook jij het Knaapen-gevoel!

4 Samen zorgen we voor tevreden opdrachtgevers en blije bewoners Wij

5 Geven en nemen We zijn er voor elkaar, onze opdrachtgevers en bewoners. We geven iedereen de nodige aandacht. Elke klacht nemen we serieus. We luisteren geduldig en proberen tijdig een passende oplossing te vinden. Als we er niet uitkomen, vragen we een collega in kwestie om hulp. Een zieke collega laten we weten dat we meeleven, nieuwe collega s helpen we op weg. We zijn open en eerlijk. We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Als anderen vertrouwen in ons hebben, komen ze graag bij ons terug. Fouten maken is menselijk, problemen lossen we samen op. Goede indruk We geven anderen een goede indruk van ons bedrijf. We zorgen ervoor dat we op tijd zijn bij onze afspraken. Een duidelijke planning helpt daarbij. Zit het toch tegen, dan geven we dat op tijd door. We geven iedereen een hand, kijken onze gesprekspartner in de ogen en we zorgen ervoor dat we er verzorgd uitzien. We zeggen u als we twijfelen of we iemand met je of jou kunnen aanspreken. We nemen onze verantwoordelijkheid door elkaar, onze opdrachtgevers en bewoners tijdig te informeren als zaken niet lopen zoals afgesproken. Voor een goede bereikbaarheid zorgen we ervoor dat alle collega s in het bezit zijn van elkaars telefoonnummer en adres.

6 Zuinig en gezond We zijn zuinig op onze bedrijfseigendommen, zoals gereedschappen, bedrijfsauto s en mobiele telefoons. Daarbij hoort ook dat we geen rotzooi voor een ander achterlaten op onze werkplek en dat we een tekort aan voorraden aanvullen. Voordat we met onze werkzaamheden in een woning beginnen, dekken we persoonlijke bezittingen af en we laten een woning opgeruimd achter. We geven om onze gezondheid en die van onze leefomgeving, daarom nemen we de Arbo- en milieuwetgeving serieus en roken we niet op de werkplek, ook niet als een bewoner of een collega zegt er geen probleem mee te hebben. Zakelijk en privé We houden zakelijke en privébelangen gescheiden. We geven geen (vertrouwelijke) bedrijfsinformatie door aan zakelijke en privérelaties. Vertrouwelijke gesprekken voeren we daar waar anderen ons niet kunnen horen. Onder werktijd gaan we intern als collega s met elkaar om, na het werk als vrienden. We gebruiken bedrijfsmiddelen alleen voor privédoeleinden als we vooraf toestemming hebben gekregen van de directie. Wanneer we een geschenk aangeboden krijgen, laten we dit de directie weten. Een zakelijke lunch of diner zien we als een effectieve manier om onze contacten te verstevigen.

7 Jij bent van essentieel Jij belang voor ons bedrijf

8 Visitekaartje Respect Jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Je besteedt zorg aan je uiterlijk en draagt altijd je bedrijfskleding. De bedrijfsmiddelen waarmee je werkt (zoals gereedschappen en de bedrijfsauto) en de bedrijfsomgeving waarin je werkt (zoals de bouwplaats en de (model)woning), zien er verzorgd uit. Op deze manier kom je betrouwbaar over. Je bent beleefd tegen bewoners en biedt een helpende hand als dat nodig is. Je bent op tijd aan het werk en op een afspraak. Je meldt je tijdig af als er dringende zaken tussen komen of als je vertraging hebt. Je verricht geen diensten aan derden tegen (gelijke) vergoeding. Je verkoopt, geeft of leent geen bedrijfseigendommen uit aan externen. Een groot deel van je tijd breng je door op het werk.je draagt bij aan een goede sfeer doordat je met respect met je collega s, opdrachtgevers en bewoners omgaat. Je bent niet bang om fouten te maken. Integendeel, je bent er open en eerlijk over en zet je in om problemen op te lossen. Je maakt duidelijke afspraken en houd je daaraan. Als je iets dwars zit, spreek je dit uit. Daarbij houd je rekening met de gevoelens van de ander. Wanneer je ziek bent, geef je dit op tijd door aan je leidinggevende. Als je een snipperdag of vakantie opneemt, zet je dit in de digitale agenda van Outlook. In beide gevallen zorg je er voor dat je (directe) collega s en leidinggevende op de hoogte zijn.

9 Goedemorgen, KnaapenGroep, u spreekt met... Goedemiddag meneer, dag mevrouw Je weet hoe je je moet gedragen in gezelschap van collega s, opdrachtgevers en bewoners. Je hebt je telefoon uitgeschakeld tijdens een bespreking of vergadering. Een gesloten deur maak je niet open, het betekent dat er niet gestoord mag worden. Wanneer mensen in gesprek zijn, kom je niet tussen beiden. Als je zelf in gesprek bent, laat je mensen uitpraten. Je neemt de telefoon op met Goedemorgen/-middag, KnaapenGroep, u spreekt met Vervolgens noteer je direct naam en bedrijfsnaam Praten, schrijven of zwijgen Soms kan het lastig zijn om te bepalen wanneer je welk communicatiemiddel gebruikt en hoe je er het beste mee kunt omgaan. Je gebruikt om afspraken te maken en te bevestigen. Je reageert altijd op een bericht of vergaderverzoek, ook wanneer je bent verhinderd. De berichten die je verstuurt zijn zakelijk en kort en zijn geschreven in correct Nederlands. Als je meteen antwoord wilt hebben, pak je de telefoon, intern lopen we naar elkaar toe. Een meningsverschil of slecht nieuws bespreek je in een persoonlijk gesprek. Is dat niet mogelijk, dan schrijf je een brief. In uitzonderlijke gevallen kun je het beste zwijgen: je reageert niet op s van een onbekende afzender en je verwijdert onwettige, schadelijke en kwetsende informatie. Je bent voorzichtig met het verspreiden van je adres en vertrouwelijke informatie.

10 Onze opdrachtgevers, Zij relaties en bewoners zijn...

11 ...onze drijfveer. Ons bestaansrecht Zonder opdrachtgevers en bewoners heeft KnaapenGroep geen bestaansrecht. Onze verantwoordelijkheden gaan verder dan de diensten die we aanbieden. We bouwen bruggen naar onze opdrachtgevers en stellen bewoners centraal tijdens onze werkzaamheden. Daarnaast hebben we onder andere te maken met onderaannemers, inleenkrachten en leveranciers. Al deze mensen beoordelen ons op hun ervaring met individuele medewerkers.

12 Te gast Voor velen van ons is de woning van een ander de dagelijkse werkplek. De mening van de bewoner en het gevoel dat wij achterlaten, is belangrijk voor onze organisatie. Daarom gedragen we ons als gasten. Stel je netjes voor als je een woning binnengaat en leg kort uit wat je gaat doen. Voordat je aan het werk gaat, verplaats of bedek je de persoonlijke bezittingen van de eigenaar. Een woning laat je nooit onbeheerd achter, tenzij je snel even iets moet pakken. Na het werk ruim je je werkplek op en help je de bewoner alles weer op zijn plaats terug te zetten. Als niemand er bezwaar tegen heeft, zet dan gerust de radio zachtjes aan. Oprecht integer Met alle handelingen die we dagelijks verrichten, geven we een indruk van ons bedrijf. Zorg dat mensen je kunnen vertrouwen en op je kunnen rekenen. Ben aardig, behulpzaam, eerlijk en positief. En stel je professioneel op. Je kent onze bedrijfsactiviteiten, onze historie en uitgangspunten, de boodschap naar de markt en je kent onze klanten. Vermijd het gebruik van technisch vakjargon als je met bewoners communiceert. Bij opdrachtgevers komt het juist professioneel over. Denk bij alles wat je doet en zegt om de integriteit van het bedrijf en van jezelf als werknemer en als individu.

Het integriteitsbeleid van R&B Wonen

Het integriteitsbeleid van R&B Wonen Het integriteitsbeleid van R&B Wonen Het integriteitsbeleid van R&B Wonen richt zich op vier hoofdgebieden: 1 Verdeling van schaars goed Hoe gaan we om met de verdeling van huur- en koopwoningen? 2 Zakelijk

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN INTEGRITEIT. Integriteitcode bij Zeeuwland

SAMEN WERKEN AAN INTEGRITEIT. Integriteitcode bij Zeeuwland SAMEN WERKEN AAN INTEGRITEIT Integriteitcode bij Zeeuwland Samen werken aan integriteit! Integriteit gaat over hoe wij ons gedragen. Naar klanten, leveranciers, collega s en anderen die we tegen komen

Nadere informatie

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Integriteitscode Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Wassenaar juli 2010 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Integriteitscode... 3 2.1 Toewijzing van woningen... 3 2.2 Zakelijk houden van relaties

Nadere informatie

Gedragscode Talis. Talis thuis in Nijmegen en Wijchen.

Gedragscode Talis. Talis thuis in Nijmegen en Wijchen. Gedragscode Talis De gedragscode Talis bevat informatie over de algemene werkafspraken die gelden in het kader van integriteit. Algemeen: - Het beleid van Talis dragen wij eenduidig uit. - Wij erkennen

Nadere informatie

I N T E G R I T E I T S C 0 D E. Integriteitscode 3B Wonen

I N T E G R I T E I T S C 0 D E. Integriteitscode 3B Wonen I N T E G R I T E I T S C 0 D E Integriteitscode 3B Wonen Voorjaar 2012 1 Inhoud Omgang met klanten 3 Omgang met relaties 4 Omgang met collega s 4 Gedrag op kantoor en werkplek 5 Gebruik bedrijfsmiddelen

Nadere informatie

St.Woningbedrijf Warnsveld

St.Woningbedrijf Warnsveld St.Woningbedrijf Warnsveld Integriteitsbeleid van Stichting Woningbedrijf Warnsveld. Inhoud 1. Voorwoord 2 2. De Integriteitscode 3 3. Hoofdgebieden van ons integriteitsbeleid 3 3.1 Verdeling van de voorraad

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ

GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ GEDRAGSCODE MEDEWERKERS (ONDERLING) AMBIQ Inleiding Deze gedragscode dient voor werknemers onderling. Daarnaast kent Ambiq een gedragscode voor de bejegening van haar cliënten. Ambiq hecht veel waarde

Nadere informatie

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule

1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule Werkboek Inhoudsopgave: 1.Inleiding: De Plug & Play Business Formule 2. Het H.A.R.T. model 2.1. H.A.R.T. staat voor: 2.1.1. Mijn verhaal over oprechte communicatie 2.1.1: Hoofd Gebruik de rest van deze

Nadere informatie

Solidariteit DE KERNWAARDEN

Solidariteit DE KERNWAARDEN Integer gedrag Samen zorgen voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat Openheid, respect en eerlijkheid voor goede zorg Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is een sociale organisatie waar mensen met

Nadere informatie

Stage 1. Klaar voor de start...

Stage 1. Klaar voor de start... Stage 1. Klaar voor de start... Jouw stage bij de gemeente Schijndel Welkom bij de gemeente Schijndel waar jouw stage gaat beginnen! Een stage bij de gemeente Schijndel geeft je de kans een kijkje te nemen

Nadere informatie

Gedragscode. Gezond verstand, Gezond geweten

Gedragscode. Gezond verstand, Gezond geweten Gedragscode Gezond verstand, Gezond geweten 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle manier met elkaar

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN

LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN LESBRIEF BIJ STAGE LOPEN WAAROM DIT BOEKJE? 1. Denk jij, na het lezen van deze bladzijde dat dit boekje nuttig voor jou kan zijn? a. Ja,.. b. Nee, want c. Dat weet ik nog niet, omdat 2. Wat hoop jij na

Nadere informatie

ZO DOEN Wij DAT BIJ WOONSTICHTING GENDT. Intergriteit- en gedragcode

ZO DOEN Wij DAT BIJ WOONSTICHTING GENDT. Intergriteit- en gedragcode ZO DOEN Wij DAT BIJ WOONSTICHTING GENDT Intergriteit- en gedragcode ZO DOEN WIJ DAT BIJ WOONSTICHTING GENDT Gedragscode voor het personeel INLEIDING Mag ik een geschenk aannemen van een relatie? Hoe gaan

Nadere informatie

G E D R A G S C O D E V O O R C W Z - M E D E W E R K E R S

G E D R A G S C O D E V O O R C W Z - M E D E W E R K E R S G E D R A G S C O D E V O O R C W Z - M E D E W E R K E R S Hoe gaan we om met onze klant en met elkaar? U als medewerker draagt bij aan het professionele en klantgerichte karakter van het ziekenhuis.

Nadere informatie

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar

Integriteitscode. Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Integriteitscode Woningbouwvereniging St. Willibrordus te Wassenaar Wassenaar, 27 maart 2017 1 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Toewijzing van woningen 3 3 Zakelijk houden van relaties en nevenactiviteiten 3

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE EN GEDRAGSREGELS

INTEGRITEITSCODE EN GEDRAGSREGELS INTEGRITEITSCODE EN GEDRAGSREGELS DECEMBER 2017 Vastgesteld Bestuurder d.d. 6 juni 2017 Instemming OR d.d. 28 november 2017 Goedgekeurd Raad van Commissarissen d.d. 24 april 2017 2 17.039 versie 2017 INTEGRITEITSCODE

Nadere informatie

GEDRAGSCODE Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland

GEDRAGSCODE Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland AMBULANCE GEDRAGSCODE Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland INLEIDING INHOUDSOPGAVE Een werkklimaat waarin iedereen zich prettig en veilig voelt. Waar we

Nadere informatie

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen AC-Kruidtuin - Food Safety Center Kruidtuinlaan 55 1000 Brussel Tel.: 02 211 82 11 www.favv.be Verantwoordelijke uitgever: Herman Diricks Februari

Nadere informatie

Gedragscode integriteit

Gedragscode integriteit Gedragscode integriteit Juni 2010 1. Inleiding Deze notitie gaat over integriteit bij Woningbouwvereniging Helpt Elkander. Hierin staat vermeld wat onder integriteit wordt verstaan en welke spelregels

Nadere informatie

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN Gedragscode 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle manier met elkaar en

Nadere informatie

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK 1. Behandel de klant met respect. Hij is net als jij een weldenkend persoon die in staat is een eigen oordeel te vormen. 2. Wek geen verwachtingen waaraan je niet

Nadere informatie

Onze gedragscode zorg

Onze gedragscode zorg INTERN RESULTAAT Afspraak is afspraak glashelder MELDPUNT intranet aandacht INZICHT dilemma s BETROUWBAAR Onze gedragscode zorg eerlijk vertrouwenspersonen meer vertrouwen Zo doen we dat samen bij Staedion

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Deze gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Inleiding Deze gesprekswijzer

Nadere informatie

ZO DOEN WE DAT BIJ "WOONGENOOT" Gedragscode voor de organisatie

ZO DOEN WE DAT BIJ WOONGENOOT Gedragscode voor de organisatie ZO DOEN WE DAT BIJ "WOONGENOOT" Gedragscode voor de organisatie ZO DOEN WE DAT BIJ WOONGENOOT Gedragscode voor de organisatie AANLEIDING Mag ik een geschenk aannemen van een relatie? Hoe gaan we om met

Nadere informatie

Gedragswijzer Integriteit

Gedragswijzer Integriteit Gedragswijzer Integriteit juli 2014 1 Inleiding Wij zijn Velison Wonen, een woningcorporatie met ambities in Velsen. We willen waarborgen en versterken wat we al zijn: een maatschappelijk betrokken, daadkrachtige

Nadere informatie

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL

GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Inleiding GEDRAGSCODE FRANCISCUSSCHOOL Goede leerprestaties kunnen bereikt worden als leerlingen en leerkrachten met plezier naar school gaan. Respect en zorg voor elkaar, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Gedragscode WOON WOON OP MAAT

Gedragscode WOON WOON OP MAAT Gedragscode WOON OP MAAT 1 Onze missie ONZE MISSIE Wonen is een primaire levensbehoefte. Huurders en bewoners willen een woning kunnen kiezen die past bij hun eigen behoefte. Onze strategie is gericht

Nadere informatie

Toelichting op de gedragscode medewerkers 1 Maaswaal College

Toelichting op de gedragscode medewerkers 1 Maaswaal College Toelichting op de gedragscode medewerkers 1 Maaswaal College Het Maaswaal College heeft als motto samen maken we school. De school wil onderwijs verzorgen dat voldoet aan de eisen van deze tijd en daarvoor

Nadere informatie

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw

Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw Soms gebeurt er wel eens iets wat jij niet wilt. Dit noemen wij onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg mag alleen als jij in gevaar bent, of als jouw gedrag gevaarlijk is voor andere mensen. Dit mag nooit

Nadere informatie

Externe Integriteitcode Wonen Noordwest Friesland

Externe Integriteitcode Wonen Noordwest Friesland Externe Integriteitcode Wonen Noordwest Friesland juni 2007 Inleiding Deze notitie bevat de integriteitcode van Wonen Noordwest Friesland. Hierin staat aangegeven wat bij Wonen Noordwest Friesland verstaan

Nadere informatie

Betrouwbaar Respectvol Zo doen wij het! Laagdrempelig Maatschappelijk gedreven

Betrouwbaar Respectvol Zo doen wij het! Laagdrempelig Maatschappelijk gedreven We zijn binnen de corporatiesector de laatste jaren geconfronteerd met een aantal incidenten op het gebied van ethisch gedrag. Om die reden én omdat we een professionele organisatie willen zijn, is ons

Nadere informatie

INTEGRITEITSCODE GOED WONEN ZEDERIK

INTEGRITEITSCODE GOED WONEN ZEDERIK INTEGRITEITSCODE GOED WONEN ZEDERIK Vastgesteld door het MT op 14 oktober 2008 1 Integriteitscode Goed Wonen Zederik werkt met maatschappelijk kapitaal aan de realisatie van belangrijke maatschappelijke

Nadere informatie

Integriteitcode Zeeuwland Samen werken aan integriteit

Integriteitcode Zeeuwland Samen werken aan integriteit Integriteitcode Zeeuwland Samen werken aan integriteit Datum: 20-02-2018 status: vaststellen - besluitvorming MT: ingebracht in MT d.d.: 14-11-2017 - ter bespreking naar OR: 05-12-2017 - instemmingsverzoek

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet Zo zijn onze manieren Gedragscode Coloriet Wij zijn Coloriet Alle medewerkers, vrijwilligers, leerlingen en stagiaires horen bij Coloriet. Bij ons werken vriendelijke, deskundige, gepassioneerde en verantwoordelijke

Nadere informatie

Welkom bij onze vereniging! Omgangsregels

Welkom bij onze vereniging! Omgangsregels Welkom bij onze vereniging! Omgangsregels Iedereen die Muziekvereniging Soli bezoekt onderschrijft de doelstellingen en het huishoudelijk reglement van de vereniging en houdt zich aan de omgangsregels

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

GEDRAGSCODE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN

GEDRAGSCODE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN GEDRAGSCODE HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Voor wie is deze gedragscode bedoeld? Deze gedragscode is van toepassing op alle bij DGB Group N.V. of de met haar in een groep verbonden ondernemingen

Nadere informatie

Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties Uitleg keuzecompetenties...

Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties Uitleg keuzecompetenties... INHOUDSOPGAVE Introductie... 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan (pop)... 3 Competenties... 8 Uitleg basiscompetenties... 10 Uitleg keuzecompetenties... 15 2 INTRODUCTIE Deze assistent is bedoeld voor jou

Nadere informatie

profielvak dienstverlening en producten CSPE BB onderdeel C

profielvak dienstverlening en producten CSPE BB onderdeel C Examen VMBO-BB 2016 gedurende 85 minuten profielvak dienstverlening en producten CSPE BB onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel

Nadere informatie

Integriteitscode. Integriteitscode definitief juli 2014 pag. 1 van 6

Integriteitscode. Integriteitscode definitief juli 2014 pag. 1 van 6 Integriteitscode pag. 1 van 6 Inhoud 1. Waarom een integriteitscode? 2. Omgaan met collega s 3. Omgaan met klanten en zakelijke relaties 4. Omgaan met vertrouwelijke informatie 5. Omgaan met bedrijfsmiddelen

Nadere informatie

Je toont interesse in het bedrijf en levert een positieve bijdrage. Je gaat flexibel om met wisselende werktijden en werkzaamheden

Je toont interesse in het bedrijf en levert een positieve bijdrage. Je gaat flexibel om met wisselende werktijden en werkzaamheden werkproces 1 Werken in de handel Winkelassistent Wat laat je zien? Je toont interesse in het bedrijf en levert een positieve bijdrage Je gaat flexibel om met wisselende werktijden en werkzaamheden Je werkt

Nadere informatie

Algemeen directeur Directeur sociale zaken

Algemeen directeur Directeur sociale zaken VOORWOORD Wanneer je aan je collega s zou vragen waarom zij naar het werk gaan, dan geven zij vast verschillende antwoorden. De één wil bijvoorbeeld veel geld verdienen, terwijl de ander het juist belangrijk

Nadere informatie

Gedragscode Gasunie Gedragscode Gasunie Pagina 1 van 6 GU-CODE, versie november 2018

Gedragscode Gasunie Gedragscode Gasunie Pagina 1 van 6 GU-CODE, versie november 2018 Gedragscode Gasunie Gedragscode Gasunie Pagina 1 van 6 GU-CODE, versie november 2018 Gedragscode Waarom een gedragscode? Gasunie staat voor een veilig, betrouwbaar en betaalbaar gastransport. Daarbij zijn

Nadere informatie

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten.

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten. Praktijkwerkboek AKA Secretariaat 1 Inhoud In het onderdeel Secretariaat leer je uitgaande brieven en e-mails verzorgen en verschillende soorten kopieën maken. Je doet de opdrachten die hieronder vetgedrukt

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode

GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN. Gedragscode GEZOND VERSTAND GEZOND GEWETEN Gedragscode versie 05 januari 2015 1 Respect en professioneel gedrag Gelijke behandeling voor iedereen Ieder mens is uniek. Binnen ons bedrijf werken wij op een respectvolle

Nadere informatie

Integriteitcode Bo-Ex

Integriteitcode Bo-Ex Integriteitcode Bo-Ex Versie 1.0 Datum december 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Waarom integriteitsbeleid? 3. Wat is integriteit? 4. Uitgangspunten van de integriteitscode 5. Twee basisprincipes 6.

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Top 5 expert tips voor klant tevredenheid. Optimaliseer je klantenservice door deze praktische tips van onze experts.

Top 5 expert tips voor klant tevredenheid. Optimaliseer je klantenservice door deze praktische tips van onze experts. Top 5 expert tips voor klant tevredenheid Optimaliseer je klantenservice door deze praktische tips van onze experts. Is jouw klant koning? En hoe beïnvloed je actief de klanttevredenheid? Het bedienen

Nadere informatie

Gedragscode Martini Ziekenhuis

Gedragscode Martini Ziekenhuis Gedragscode Martini Ziekenhuis Gedragscode Martini Ziekenhuis Het Martini Ziekenhuis, dat zijn wij. Een dienstverlenende instelling die als speerpunt gastvrijheid heeft en waar mensen centraal staan. Samen

Nadere informatie

Medewerkers STJA. Integriteitscode

Medewerkers STJA. Integriteitscode Medewerkers STJA Integriteitscode INHOUDSOPGAVE 1. Integriteitsbeleid 3 2. Verdeling van schaars goed 4 3. Zakelijk houden van relaties 5 4. Gebruik van bedrijfsmiddelen 6 5. Respectvolle omgang 7 6. Nevenwerkzaamheden

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Workaholic. Egoïstisch. Opgewekt. Agressief. Sociaal. Koppig. Zorgzaam. Opvliegend. Karakterkaarten

Workaholic. Egoïstisch. Opgewekt. Agressief. Sociaal. Koppig. Zorgzaam. Opvliegend. Karakterkaarten Egoïstisch Workaholic Omschrijving: Iemand die egoïstisch is, denkt meer aan de bevrediging van zijn eigen belangen dan aan die van anderen. Voorbeeld: Een kind dat zijn speelgoed niet wil delen met anderen.

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Hoe gedraag ik mij? Gedragscode

Uitgebreide versie. Hoe gedraag ik mij? Gedragscode Uitgebreide versie Hoe gedraag ik mij? Gedragscode Hoe gedraag ik mij? Pluryn wil dat clinten en medewerkers goed met elkaar omgaan. Daarom heeft Pluryn een aantal regels gemaakt waar iedereen zich aan

Nadere informatie

Integriteitscode Idealis

Integriteitscode Idealis Duivendaal 1 T (0317) 42 61 61 BNG 28.50.33.018 6701 AP Wageningen F (0317) 42 55 39 KvK 09070389 Postbus 18 E algemeen@idealis.nl 6700 AA Wageningen www.idealis.nl Integriteitscode Idealis Dit is de integriteitscode

Nadere informatie

ZGT Gedragscode. ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zgt.nl

ZGT Gedragscode. ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zgt.nl ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo zgt.nl ZGT Gedragscode 2 In goede handen ZGT hecht aan een goede sfeer waarin medewerkers, patiënten en bezoekers tot hun recht komen. In de dagelijkse omgang

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

Gedragscode VolkerWessels

Gedragscode VolkerWessels Gedragscode Gedragscode VolkerWessels 3 Voorwoord door de Raad van Bestuur VolkerWessels bouwt al 150 jaar met zorg aan projecten voor diverse opdrachtgevers. Onze nuchtere en verantwoordelijke aanpak

Nadere informatie

Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a.

Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a. Gedragscode Coöperatieve Zuivelfabriek Rouveen u.a. 2017 Inhoudsopgave Gedragscode Waarom een gedragscode? 3 Voor wie geldt de gedragscode? 3 Openbaarheid gedragscode 3 Onze mensen, klanten en planeet

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

CP15. functioneringsgesprek

CP15. functioneringsgesprek CP5 functioneringsgesprek In Nederland voert de leidinggevende een of meer keren per jaar een functioneringsgesprek met de werknemer over het werk. Dit gesprek gaat over wat wel en niet goed gaat in het

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk 2 12 Feedback geven Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de

Nadere informatie

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9

Relatiespel SPEELWIJZE. www.crearepartners.com. SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE RELATIESPEL - Bladzijde 1 / 9 SPEELWIJZE Relatiespel De meesten van ons besteden een flink deel van hun tijd aan relaties met anderen. Het is dan ook van groot belang deze contacten zo prettig

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. ZVH Voor opdrachtnemers

GEDRAGSCODE. ZVH Voor opdrachtnemers Waarom GEDRAGSCODE ZVH Voor opdrachtnemers ZVH is een klantgerichte woningcorporatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Van de medewerkers van ZVH wordt verwacht dat zij professioneel, klantgericht,

Nadere informatie

BureauJeugdzorgDrenthe. februari 2005 / 05 004

BureauJeugdzorgDrenthe. februari 2005 / 05 004 BureauJeugdzorgDrenthe februari 2005 / 05 004 Bureau Jeugdzorg Drenthe Jeugdreclassering Heel wat jongeren tussen 12 en 18 komen in aanraking met jeugdreclassering. Justitie of de Raad voor de Kinder bescherming

Nadere informatie

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld:

Deze handleiding zal je in een aantal stappen uitleggen hoe je PlanManager kunt gaan gebruiken. De volgende handelingen worden kort behandeld: Beste kandidaat, Zoals je misschien van één van je contactpersonen binnen StudentenWerk, CareerNetwork of CN IT al hebt vernomen, hebben wij een online Plantool om jou als kandidaat efficiënt in te plannen!

Nadere informatie

Integriteitsmonitor 2012 Ambtenaren 1

Integriteitsmonitor 2012 Ambtenaren 1 Gedragsregels Er is een regeling nevenfuncties/financiële (neven)belangen Er is een regeling aannemen geschenken/uitnodigingen Er is een regeling informatie en geheimhouding Er is een regeling tegengaan/omgaan

Nadere informatie

Ondersteunen bij activiteiten

Ondersteunen bij activiteiten werkproces 1 Ondersteunen bij activiteiten Zorghulp Wat laat je zien? Je werkt volgens de huisregels en de beroepscode Je werkt alleen of samen, altijd in opdracht van anderen Je gaat flexibel om met onregelmatige

Nadere informatie

Onze manier(en)! Integriteit Missie van woonstichting De Zes Kernen Kwaliteitszorg bij woonstichting De Zes Kernen

Onze manier(en)! Integriteit Missie van woonstichting De Zes Kernen Kwaliteitszorg bij woonstichting De Zes Kernen Hier beschrijven wij de manier van woonstichting De Zes Kernen, de sfeer waarin we ons doel willen bereiken en de integriteitscode die we daarbij hanteren. We beschrijven hierin hoe wij om willen gaan

Nadere informatie

28 efficiency tips voor een productievere werkdag

28 efficiency tips voor een productievere werkdag 28 efficiency tips voor een productievere werkdag Gun jezelf de rust en de kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Doen is de "Missing Link" tussen goede voornemens en daadwerkelijke verandering

Nadere informatie

Integriteitscode Idealis

Integriteitscode Idealis Integriteitscode Idealis 1 Integriteitscode Idealis In deze Integriteitscode kun je lezen wat wij verstaan onder integriteit en waar onze grenzen liggen. Wij willen integer zijn in de omgang met klanten,

Nadere informatie

De Vesalius HOFFELIJKHEIDSCODE

De Vesalius HOFFELIJKHEIDSCODE De Vesalius HOFFELIJKHEIDSCODE - 2 - INTRODUCTIE Wij bieden u met genoegen onze gedragscode aan, bestemd voor alle medewerkers in a.z. Vesalius. Het zijn de normen en waarden die wij essentieel achten

Nadere informatie

Monitoraat op Maat Academisch Nederlands 1

Monitoraat op Maat Academisch Nederlands 1 Monitoraat op Maat Academisch Nederlands 1 E-MAILS SCHRIJVEN 1. Algemeen De basisregel luidt: Houd het bericht kort en bondig. Wees echter ook niet té bondig: je ontvanger moet voldoende informatie hebben

Nadere informatie

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS

GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS GEZINSONDERSTEUNEND WERK ONDERZOEK NAAR COMPETENTIES BIJ VRIJWILLIGERS EN PROFESSIONALS Het doel van dit onderzoek is een vergelijking te maken tussen de aanwezige competenties bij professionals en vrijwilligers

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

De kernwaarden van Woonstad Rotterdam zijn het uitgangspunt voor ons handelen.

De kernwaarden van Woonstad Rotterdam zijn het uitgangspunt voor ons handelen. Gedragscode Integriteit Woonstad Rotterdam Inleiding Woonstad Rotterdam is een woningcorporatie met een grote maatschappelijke opgave. Onze ambities en maatschappelijk positie stellen hoge eisen aan de

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Augustus 2008. Integriteitcode

Augustus 2008. Integriteitcode Augustus 2008 Integriteitcode Inhoudsopgave Pagina 1. Waarom integriteitbeleid? 3 2. Verdeling van schaars goed 4 3. Zakelijke houden van relaties 4 4. Omgaan met bedrijfsmiddelen 6 5. Respectvolle omgang

Nadere informatie

Integriteitscode. Woonpartners Midden-Holland

Integriteitscode. Woonpartners Midden-Holland Integriteitscode Leveranciers en aannemers Vastgesteld te Waddinxveen, 28 november 2012 Integriteitscode leveranciers en aannemers 1211025-# Pag. 1 Voorwoord Integriteit is een belangrijk onderwerp voor

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action. Horeca. Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action. Horeca. Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Horeca Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV. Horeca Richtlijnen voor horeca werk bij Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t.

Nadere informatie

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Werkt gedurende langere periode nauwkeurig en zorgvuldig, met oog voor detail, gericht op het voorkómen van fouten en slordigheden, zowel in eigen als andermans

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Goed wonen = goed werken Een integriteitcode voor Standvast wonen

Goed wonen = goed werken Een integriteitcode voor Standvast wonen Goed wonen = goed werken Een integriteitcode voor Standvast wonen Goed werken, wat betekent dat? Hoe behoor je je als medewerker van Standvast Wonen te gedragen en hoe niet? Waar liggen de grenzen? Vragen

Nadere informatie

5 Assertiviteit. 1 Inleiding

5 Assertiviteit. 1 Inleiding DC 5 Assertiviteit 1 Inleiding Als SAW er zul je regelmatig in situaties terecht komen waarin je duidelijk moeten maken wat je wel of niet wilt. Bijvoorbeeld omdat een cliënt op een activiteitenafdeling

Nadere informatie

Vragenlijst: Wat vind jij van je

Vragenlijst: Wat vind jij van je Deze vragenlijst is bedacht door leerlingen. Met deze vragenlijst kunnen leerlingen er zelf achter kunnen komen wat andere leerlingen van hun school vinden. De volgende onderwerpen komen langs: Sfeer op

Nadere informatie

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan

Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan 08540 LerenLoopbaanBurgerschap 10-04-2008 08:28 Pagina 1 ontwikkelingsproces 1+2 1 2 3 4 5 6 7 Werken aan persoonlijke ontwikkeling en sturen van eigen loopbaan Leren, Loopbaan en Burgerschap Wat laat

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie