Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: , RV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: 10-10-2013, RV"

Transcriptie

1 Uitwerking afspraken ICT-voorzieningen voor raadswerk Versie: , RV ICT invulling nieuwe raad (v.a. 19 maart 2014) Uitgangspunt: ICT voor de nieuwe raad staat op 1 februari 2014, zodat de oplossingen nog getest kunnen worden, met aantal proefpersonen uit de raad. Uitwerking en toelichting door: Anneke Grimbergen (BIS Ultima Projectleider) Marco van Velzen (ICT Coördinator) Wens/eis Gemeenteraad Stukken lezen BIS Ultima en/of BIS+ website gemeenteraad Stukken becommentariëren voor jezelf, fractie, raadsbreed Via BIS Ultima Raadsleden hebben toegang tot alle vergaderstukken voor de raad en commissie via BIS Ultima en website gemeenteraad. Toegang via de website is de huidige werkwijze. Toegang via BIS Ultima is ook voor de gemeenteraad beschikbaar, echter de keuze is gemaakt er nog niet in te werken totdat BIS Ultima voldoende is doorontwikkeld. Zie hiervoor de lijst die door het presidium is gemaakt. BIS Ultima biedt de mogelijkheid om stukken te becommentariëren voor jezelf, per fractie en openbaar. Doorontwikkeling zoveel mogelijk in release 3 (betreft basis functionaliteit waarmee raad agenda s kan voorbereiden, behandelen en afhandelen), is nu in de test/reworkfase. Oplevering in december Input aanleveren voor release 4. Dit betreft doorontwikkeling die inhoudelijk in samenwerking met andere GOV-gemeenten wordt bepaald. Planning nog onbekend (eerste helft 2014). Geen verdere actie nodig omdat dit al beschikbaar is. Na acceptatie van release 3 starten met pilot BIS t.b.v. de raad (naar verwachting vanaf december 2013). Werking hiervan meenemen in pilot BIS t.b.v. de raad. Stukken becommentariëren voor externen (bijv. denktank partij) Via BIS Ultima BIS Ultima biedt de mogelijk om stukken te becommentariëren voor externen. BIS Ultima biedt deze mogelijkheid via de rol burgercie leden. Let wel, er is geen onderscheid te maken in leesrechten van raadsleden en burgercieleden voor vertrouwelijke/openbare voorstellen en bijlagen. Werking hiervan meenemen in pilot BIS t.b.v. de raad.

2 Overal bij de stukken kunnen, plaats en apparaat onafhankelijk Website BIS+ is overal benaderbaar (waar wifi/internetverbinding is) Website BIS+ is bereikbaar via de website van Teylingen. BIS Ultima is op het bestuurscentrum, op het gemeentekantoor en op de gemeentewerf bereikbaar door in te loggen via het systeem. Apparaat en plaats onafhankelijk: ipad: middels wifi/internet en VPN verbinding Eventuele gemeentelijke laptop: middels netwerk/internet en VPN verbinding. Overige devices (bijvoorbeeld thuis-pc): Toegang via Outlook Webaccess en applicaties die geen VPN verbinding vereisen. Toegang BIS Ultima: Harde eis datum oplossing met directe VPN verbinding naar de BIS Ultima webapplicatie met inlog 1 februari 2014 (zonder token). (anders via VPN verbinding via het netwerk van Gemeente Teylingen) Let op: Toegang tot BIS Ultima uitsluitend middels apparaten waarop een VPN verbinding is ingesteld. Hierover doet het Presidium een uitspraak uiterlijk in januari Toegang tot BIS Ultima kan m.b.v. een VPN verbinding naar het netwerk v.d. gemeente gerealiseerd worden. Let op: Dit is alleen mogelijk met ipads en eventuele gemeentelijke laptops. Bij thuis pc s of privé laptops wordt een VPN verbinding niet ondersteund. (Voorlopig is een directe VPN toegang naar BIS Ultima technisch geen optie i.v.m. de beperkingen van de cloudoplossing van Greenvalley. Aanpassing is zeer kostbaar.) Volledige test VPN verbinding. Na succesvolle afronding VPN test alle ipads en eventuele gemeentelijke laptops voorzien van een VPN verbinding. Aandachtspunten: Momenteel sluit de VPN verbinding automatisch af bij non-actief. Aanpassing van de firewall software is noodzakelijk Er zijn regelmatig Firewall updates, impact bepalen m.b.t. de VPN verbinding. Voor de VPN-verbinding is in principe is geen token nodig, wachtwoord beheer is wel een aandachtspunt. Na succesvolle afronding VPN test: ipads en eventuele gemeentelijke laptops van de raadsleden bij ICT afleveren zodat de VPN verbinding geïnstalleerd en geconfigureerd kan worden.

3 Stukken kunnen maken, delen en bewerken Streven naar raadsbrede cloudoplossing (komende periode over nadenken, het presidium beslist hierover eerste vergadering januari 2014) Gemeente Teylingen heeft een vast aantal ICT voorzieningen/diensten. Een professionele (cloud)oplossing met uitgebreide functionaliteiten t.b.v. het gezamenlijk maken, delen en bewerken van stukken behoort momenteel nog niet tot de standaard ICT voorzieningen. In de loop van 2014 zal hier onderzoek naar gedaan worden. T.b.v. van het maken, delen en bewerken van stukken wordt er momenteel gebruik gemaakt van de netwerkschijven (bijvoorbeeld G: en H:). Deze voorziening kan ook voor de raadsleden beschikbaar gemaakt worden via de nieuw op te leveren VPN verbinding op de ipads en op eventuele gemeentelijke laptops. Indien geweest het beschikbaar maken van netwerkschijven op ipads en gemeentelijke Laptops. Randvoorwaarde: Goed werkende VPN-verbinding met het gemeentelijk netwerk. Let op: Geen toegang tot applicaties op basis van VMware. VMware is geen passende oplossing voor raadsleden. Verkennen van de mogelijke cloudoplossingen m.b.t. het maken, delen en bewerken van stukken. Keuze maken tussen standaard voorziening, een cloudoplossing, of wachten op een eventuele nog nader te bepalen oplossing vanuit de ambtelijke organisatie. Beleid maken m.b.t. het gebruik van een raadsbrede oplossing. Vanzelfsprekend zijn de raad en de griffie niet gebonden aan deze standaard voorziening en behoort het ook tot de mogelijkheden dat de raad en de griffie gebruik maken van een zelf te bepalen cloudoplossing. / planning / agenda mogelijkheid Uitgaan van Teylingen account (dus geen privé mailadressen - uitzondering op verzoek mogelijk) ICT voorziet in en agenda faciliteiten o.b.v. Microsoft Exchange. en agenda is standaard te synchroniseren met ipads. en agenda is ook standaard toegankelijk op alle devices (zowel zakelijk als privé) via Outlook Webaccess ( Forward naar van gemeentelijke accounts naar privé accounts is net als in de huidige situatie standaard mogelijk. Configureren van exchange verbinding op ipads. Eventueel installatie en configuratie van Outlook client op gemeentelijke laptops. Let op: Geen toegang tot applicaties op basis van VMware. VMware is geen passende oplossing voor raadsleden. Aangeven of forwarding Eventuele devices afleveren bij ICT t.b.v. installatie en configuratie.

4 Support ICT komt uiterlijk met voorstel in januari 2014 naar presidium. Support BIS Ultima is geregeld middels de (algemene) GovUnited SLA met Greenvalley. Er is geen aparte SLA voor de afzonderlijke applicaties. Gezamenlijk nader bepalen welke support gewenst en Gezamenlijk nader bepalen welke support gewenst en Wens raad is: ma-vr tot uur, weekend van tot uur Tijdens standaard kantooruren levert het ICT team Gemeente Teylingen support (telefonisch, en op de gemeentelijk locaties/kantoorpanden). Buiten de standaard kantooruren kan support op verschillende manieren en in verschillende gradaties ingericht worden: Het kan bijvoorbeeld geregeld worden door het opzetten van telefonische bereikbaarheid en support op afstand t.b.v. storingen die impact hebben voor alle raadsleden, gecombineerd met support voor individuele verzoeken of storingen van raadsleden tijdens de reguliere kantooruren. Organiseren en inrichten van de overeen te komen support buiten kantooruren. Afstemmen support van de externe ICT leveranciers (bijvoorbeeld t.b.v. BIS Ultima en Wifi) zodat beschikbaarheid en support aansluit. Communicatie m.b.t. support. Ook is het mogelijk om buiten de standaard kantooruren dezelfde support te bieden als tijdens de normale kantooruren, eventueel gecombineerd met ondersteuning op externe locaties, bijvoorbeeld thuis i.v.m. Wifi problemen. Vanzelfsprekend zullen de kosten voor de support sterk afhankelijk zijn van de specifieke eisen en wensen. Het is van belang om gezamenlijk te bepalen welke support gewenst en noodzakelijk is. In januari 2014 komen wij met een voorstel (ter informatie: eerste inschatting op basis van het aantal extra uren volledige support per week (ca. 40 uur) levert een kostenindicatie op van grofweg tot euro op; t is de vraag of dat nodig is.)

5 Devices Choose your own device (CYOD). Raadsleden kiezen devices. Korten op pc vergoeding / afschaffen pc vergoeding. Er moet keuzemogelijkheid zijn tussen Apple, Microsoft of Android. De devices worden initieel ingeregeld door gemeente voor raadslid. ICT beheert standaard de devices die aangeschaft zijn door Gemeente Teylingen en die geïnstalleerd en uitgeleverd zijn door ICT. Gemeente Teylingen heeft een CYOD beleid opgesteld t.b.v. de ondersteuning van de ambtelijke organisatie. Momenteel worden er voorbereiding getroffen t.b.v. de keuze van de gebruikers, de inkoop en uitrol van de verschillende devices. M.b.t. tot de keuzemogelijkheden van devices is het beleid van de gemeente: Laptop: Besturingssysteem Microsoft Windows Tablet: Besturingssysteem Apple ios Smartphone: Besturingssysteem Android of Microsoft (Apple past niet binnen het beschikbare budget) Na akkoord en beschikbaar maken van budget voor aanschaf devices: Selectie maken m.b.t. devices (merk, type en uitvoering) Aanschaffen van devices op basis van keuze raadsleden. Installatie, configuratie en uitlevering devices. Afspraken maken m.b.t. regulier onderhoud. Beschikbaar maken budget. Keuze maken m.b.t. devices. In dit beleid is verder vastgelegd wat de rechten en plichten zijn van de gebruikers en welke support verwacht kan worden. Zo wordt voor ipads de uitlevering met VPN verbinding en gerealiseerd en is het gebruik van de ipads voor privé gebruik toegestaan. Het gebruik, beheer en de backup van eventuele privé applicaties en gegevens is nadrukkelijk de verantwoordelijkheid van de gebruiker zelf. Het CYOD beleid zal in 2014 verder uitgewerkt worden. Uitwijkmogelijkheid Plan A: Bis Ultima Plan B: Bis+ website plan C: Papieren vergaderset beschikbaar, die gekopieerd kan worden. Uitwijk naar plan B is noodzakelijk als de VPN verbinding niet beschikbaar is. Voor plan B is nog steeds Wifi, internet en netwerk noodzakelijk. Geen acties nodig Voorbereiden uitwijk plan C.

Evaluatievragen Papierloos werken/ipad. Gemeenteraad Oegstgeest. Januari 2013

Evaluatievragen Papierloos werken/ipad. Gemeenteraad Oegstgeest. Januari 2013 Evaluatievragen Papierloos werken/ipad Gemeenteraad Oegstgeest Januari 2013 Inleiding De gemeenteraad van Oegstgeest heeft in oktober 2010 in zijn streven naar duurzaamheid en een beter milieu besloten

Nadere informatie

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows...

INHOUD 1. Algemeen... 1. 2. Instellen ios voor Office 365... 1. 3. Instellen Android voor Office 365... 5. 4. Instellen in Outlook voor Windows... INHOUD 1. Algemeen... 1 2. Instellen ios voor Office 365... 1 3. Instellen Android voor Office 365... 5 4. Instellen in Outlook voor Windows... 8 5. POP/IMAP en SMTP-instellingen... 11 Wijzigingen Datum

Nadere informatie

Richtlijn mobiele apparatuur. BYOD en CYOD. Februari 2015 auteur: J.W. H. Brock, H.M. Damen en A.F. Erdman versie: 0.9. Universiteit Leiden

Richtlijn mobiele apparatuur. BYOD en CYOD. Februari 2015 auteur: J.W. H. Brock, H.M. Damen en A.F. Erdman versie: 0.9. Universiteit Leiden Universiteit Leiden Richtlijn mobiele apparatuur BYOD en CYOD Februari 2015 auteur: J.W. H. Brock, H.M. Damen en A.F. Erdman versie: 0.9 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Visie... 3 Impact... 3 BYOD... 4

Nadere informatie

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken

Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Evaluatie pilots Dienstverlening op locatie en Papierloos werken Projectgroep Locatie Onafhankelijk Werken Versie 0.3 13 mei 2013 INHOUD 1 Inleiding... 3 Afronding locatie- en tijdonafhankelijk werken...

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 19 juni 2012 agendapunt 9. Aan: De Gemeenteraad. Vries,

Raadsvergadering d.d. 19 juni 2012 agendapunt 9. Aan: De Gemeenteraad. Vries, Raadsvergadering d.d. 19 juni 2012 agendapunt 9 Aan: De Gemeenteraad Vries, Onderwerp: Invoeren papierloos vergaderen gemeenteraad Portefeuillehouder: n.v.t. Behandelend ambtenaar: dhr. J.L. de Jong Doorkiesnummer:

Nadere informatie

Quickstart ewon Cosy 131

Quickstart ewon Cosy 131 Quickstart ewon Cosy 131 Inleiding In deze quickstart leggen we stap voor stap uit hoe de ewon Cosy snel geconfigureerd kan worden. Mocht u toch meer gedetailleerde informatie nodig hebben dan verwijzen

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 17-02-2014

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 17-02-2014 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 17-02-2014 Onderwerp: Project papierloos werken in de gemeenteraad Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Wij vragen uw Raad om in te stemmen met de voorstellen voor de verdeling

Nadere informatie

Security Awareness

Security Awareness Security Awareness info@avk.nl 085-208 3388 www.avk.nl Security Awareness: Bewustwording en gedragsverandering Veilig werken met IT middelen wordt steeds belangrijker, bijvoorbeeld door de (grote) afhankelijkheid

Nadere informatie

THUISWERKPLEK INSTELLEN

THUISWERKPLEK INSTELLEN THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 7 Ondersteuning... 11 2 THUISWERKOMGEVING In deze

Nadere informatie

Intramed OnLine Dubbele beveiliging Alles onder één dak Betrouwbaar Soorten Accounts Basic

Intramed OnLine Dubbele beveiliging Alles onder één dak Betrouwbaar Soorten Accounts Basic Intramed OnLine Intramed OnLine is het gebruik van uw eigen Intramed vanaf ons centrale netwerk. U kunt uw eigen Intramed vanaf meerdere locaties benaderen via beveiligde internetverbindingen. Het enige

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Tritel - Productbeschrijving I-AM

Tritel - Productbeschrijving I-AM Tritel - Productbeschrijving I-AM Algemene beschrijving I AM is een platform voor Totaalcommunicatie. Gebruikers kunnen communiceren via chat, spraak en video, en daarbij is de beschikbaarheid van een

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving

I AM. Totaalcommunicatie. Dienstbeschrijving Totaalcommunicatie Dienstbeschrijving Document historie Versie Toelichting Auteur Datum 1.0 Initiële versie RoutIT B.V. 09-03-2015 1.1 Aanpassing met vast toestel RoutIT B.V. 09-11-2016 2 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141

Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 26 januari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Gemeente Bussum Instemmen met het voorstel voor de invulling van de digitale raad Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt over te gaan tot papierloos vergaderen. Daartoe dienen tablets te worden aangeschaft.

Samenvatting: Voorgesteld wordt over te gaan tot papierloos vergaderen. Daartoe dienen tablets te worden aangeschaft. Agendapuntnr.: Nr.: Renswoude, 19 september 2012 Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Papierloos vergaderen. Geachte commissie, Aan de Commissie AEZ Samenvatting: Voorgesteld wordt over te gaan tot

Nadere informatie

NOTA. Inhoud. Stuurgroep Informatica 2014-12-09. ICT-Richtlijn

NOTA. Inhoud. Stuurgroep Informatica 2014-12-09. ICT-Richtlijn FACULTEIT THEOLOGIE EN RELIGIEWETENSCHAPPEN SINT-MICHIELSSTRAAT 4 BUS 3100 3000 LEUVEN DATUM C.C. 2014-12-09 NOTA TAL BLZ. ICT-Richtlijn Aanvullend aan de universitaire gedragslijn 1, waar elk personeelslid

Nadere informatie

BEOOGD EFFECT Stukken voor de raad steeds meer digitaal in plaats van op papier aanbieden.

BEOOGD EFFECT Stukken voor de raad steeds meer digitaal in plaats van op papier aanbieden. RAADSVOORSTEL Van : Presidium Reg.nr. : 4002373 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 januari 2012 Portefeuillehouder : - Agendapunt : HB-5 B&W-vergadering : - De Ronde : - Agenda Het Besluit : 24-01-2011 Vastgesteld

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening. Veendam, 22 januari 2013 Nummer: 2013R0006 Sector: Interne Dienstverlening RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 25 februari 2013 Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. het digitaal vergaderen

Nadere informatie

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM

RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM RAAD GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM Nummer: Sector: Interne Dienstverlening Veendam, 22 januari 2013 Onderwerp: Invoering Digitaal Vergaderen Voorstel 1. Instemmen met de invoering van ipad Tablet computers

Nadere informatie

Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141

Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (Gew) 23 februari 2012 AB11.01221 RV2011.141 Gemeente Bussum Instemmen met het voorstel voor de invulling van de digitale raad Brinklaan

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2. HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.1 INHOUD INHOUD... 1 ALGEMEEN Filosofie... 2 INSTALLATIE...

Nadere informatie

Portefeuillehouder: mr. R. de Boer. Commissie: nee Op Gehandicaptenplatf.: nee

Portefeuillehouder: mr. R. de Boer. Commissie: nee Op Gehandicaptenplatf.: nee Advies aan burgemeester en wethouders V gemeente k Simp elveld Datum advies: 19 februari 2014 Financiële consequenties: Afdeling: Bedrijfsvoering Zaakkenmerk: 27908 enbare besluitenlijst: ja B : andele

Nadere informatie

Handleiding: instellen op uw persoonlijke apparaat

Handleiding:  instellen op uw persoonlijke apparaat Handleiding: E-Mail instellen op uw persoonlijke apparaat 12/12/2016 Handleiding voor: Personeel Inhoudsopgave Over deze handleiding... 3 1. E-Mail bekijken via uw webbrowser... 4 2. E-Mail ophalen op

Nadere informatie

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen:

mydesktop Anywhere Deze mydesktop Anyhwere oplossing biedt een aantal voordelen: mydesktop Anywhere Binnen A-Hak bestaat er de mogelijkheid om te werken op een online virtuele werkplek, dit noemen wij de mydesktop Anyhwere. Deze werkplek bieden wij aan vanuit de A-Hak Private Cloud.

Nadere informatie

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.5) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

DE BEGROTINGSAPP 2 BEHOEFTEN BIJ DE GEMEENTE BEVERWIJK ADVIES REKENKAMERCOMMISSIE

DE BEGROTINGSAPP 2 BEHOEFTEN BIJ DE GEMEENTE BEVERWIJK ADVIES REKENKAMERCOMMISSIE DE BEGROTINGSAPP 2 BEHOEFTEN BIJ DE GEMEENTE BEVERWIJK In de gemeenteraad van Beverwijk is een motie aangenomen waaruit blijkt dat er meer transparantie zou moeten zijn in de (toegankelijkheid van de)

Nadere informatie

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2013-2014 zal uw kind dus

Nadere informatie

Bring Your Own Device

Bring Your Own Device Bring Your Own Device Jef Vleugels, Gerard van Dijk 2 februari 2012 Agenda 13:30 13:45 uur Ontvangst/welkomstwoord 13:45 14:30 uur Deel 1 Beleidscategorieen Procedures en mogelijkheden rondom aanschaf

Nadere informatie

gemeente Eindhoven InititiatiefvoorstelInvoeren digitaal werken door gemeenteraad en raadscommissies

gemeente Eindhoven InititiatiefvoorstelInvoeren digitaal werken door gemeenteraad en raadscommissies gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R4698 Inboeknummer Dossiernummer InititiatiefvoorstelInvoeren digitaal werken door gemeenteraad en raadscommissies Inleiding In de gemeenteraad en raadscommissies wordt

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

Daarnaast bieden Platina accounts een ruimer aanbod van koppelingen met bijvoorbeeld randapparatuur, printers en diensten van derden.

Daarnaast bieden Platina accounts een ruimer aanbod van koppelingen met bijvoorbeeld randapparatuur, printers en diensten van derden. Intramed OnLine Intramed OnLine is het gebruik van uw eigen Intramed vanaf ons centrale netwerk. U kunt uw eigen Intramed vanaf meerdere locaties benaderen via beveiligde internetverbindingen. Het enige

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie

Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Werken zonder zorgen met uw ICT bij u op locatie Naast de mogelijkheden om uw programmatuur en gegevens bij Drie-O via Evy 2.0 in de cloud te hosten hebt u ook de mogelijkheid om uw ICT omgeving bij u

Nadere informatie

Ja Nee Toelichting Handreiking

Ja Nee Toelichting Handreiking Wilt u overtuigd worden over nut en noodzaak van printerloos werken of ziet u belemmeringen? Doe eerst de test en lees de business case voordat u dieper duikt in de materie! Ja Nee Toelichting Handreiking

Nadere informatie

Gemeenteblad. Jaar/nummer: 2014/51

Gemeenteblad. Jaar/nummer: 2014/51 Gemeenteblad Onderwerp: papierloos vergaderen Jaar/nummer: 2014/51 In behandeling bij: Staf / Mandy Rieks Voorstel 1. Na het zomerreces van 2014 z.s.m. te starten met het papierloos (digitaal) vergaderen

Nadere informatie

THUISWERKPLEK INSTELLEN

THUISWERKPLEK INSTELLEN THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 7 Ondersteuning... 10 2 THUISWERKOMGEVING In deze

Nadere informatie

Je kan je ProMail box aansluiten op volgende toestellen:

Je kan je ProMail  box aansluiten op volgende toestellen: ProMail aansluiten Je kan je ProMail e-mailbox aansluiten op volgende toestellen: Computer: Outlook 2013 2016 op PC Windows Mail app Outlook 2016 op Mac Mac Mail Smartphone: iphone ipad Android Windows

Nadere informatie

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding

Personal Edition. Vodafone Pocket Connect. Verkorte handleiding Personal Edition Verkorte handleiding Vodafone Pocket Connect MB.PC.BR.0609.01 Auteursrechten Oktober 2006 Vodafone Libertel N.V. Uit deze uitgave mag niets worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019 WELKOM in het Computercafé 21 februari 2019 Cees de Lange, swn@ceesdelange.nl Werken in/met de cloud Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe gebruik je het? Opslag mogelijkheden van data Data (documenten, muziek,

Nadere informatie

Onderzoek Tablets in het onderwijs

Onderzoek Tablets in het onderwijs Onderzoek Tablets in het onderwijs September 2011 Voorwoord In dit verslag presenteren we onze bevindingen van de tablettest die we hebben uitgevoerd. Zowel de ipad 2 als verschillende Android tablets

Nadere informatie

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook.

Daarnaast is het bij alle soorten accounts mogelijk om naast het pakket KraamZorgCompleet uit te breiden met bijvoorbeeld Microsoft Outlook. KraamZorgCompleet OnLine KraamZorgCompleet OnLine is het gebruik van uw eigen KraamZorgCompleet vanaf ons centrale netwerk. U kunt uw eigen KraamZorgCompleet vanaf meerdere locaties benaderen via beveiligde

Nadere informatie

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen

WINDOWS 10 Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen Waarom Windows 10? Grootste veranderingen Wanneer upgraden? Installatie Instellingen Ervaringen De Pionier 2015 Waarom Windows 10? (1) Windows 10 is een Service, d.w.z. gedurende de levensduur van de hardware

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail

Mobiel apparaat koppelen aan e-mail MERIDIAAN COLLEGE: CENTRAAL BUREAU ICT Mobiel apparaat koppelen aan e-mail Koppelen van e-mail, agenda en contactpersonen aan een mobiel apparaat. CBI Laatst bijgewerkt op: 8-4-2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

BIS BenW adviezen - 7801

BIS BenW adviezen - 7801 "' BIS BenW adviezen - 7801 I Secundair is het de taak voor de gemeente om bv een digitaal archief en een afgeschermd deel voor de raadsleden op de website beschikbaar te stellen Raadsleden kunnen in dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Exchange op Mobile Devices versie: 24 mei 2011 Synchroniseren van mail, contacten en agenda Samsung Galaxy S iphone / ipod HTC Desire HD ipad Nokia Handleiding Exchange op Mobile

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Certificeringen Installing and Configuring Windows 10 Studerend Certificaat behaald

Certificeringen Installing and Configuring Windows 10 Studerend Certificaat behaald Personalia Naam: Quincy Geboortedatum: 10 november 1985 Woonplaats: Amsterdam Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: B Inzetbaar als Werkplekbeheerder, support engineer, skilled servicedeskmedewerker. Profiel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Exchange op Mobile Devices ( CLOUD DOMEIN ) versie: 18 maart 2013 Synchroniseren van mail, contacten en agenda Samsung Galaxy S iphone / ipod HTC Desire HD ipad Nokia Handleiding

Nadere informatie

Gebruik van eigen apparatuur en applicaties

Gebruik van eigen apparatuur en applicaties Universitair Informatiemanagement Kenmerk: SB/UIM/12/1018/khv Datum: 9 december 2013 Gebruik van eigen apparatuur en applicaties Consequenties voor de UT-werkplek Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 Rationale...

Nadere informatie

Papierloos Vergaderen Gemeente Brummen

Papierloos Vergaderen Gemeente Brummen Papierloos Vergaderen Gemeente Brummen INHOUDSOPGAVE 1. PROJECTIDENTIFICATIE... 3 1.1 PROJECTOPDRACHT... 3 1.2 ONDERTEKENING... 3 2. PROJECTOMSCHRIJVING... 4 2.1 ACHTERGROND / PROBLEEMSTELLING... 4 2.2

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - HvA- laptop buiten HvA

Wachtwoord HvA- ID wijzigen - HvA- laptop buiten HvA Wachtwoord HvA- ID wijzigen - HvA- laptop buiten HvA Het wijzigen van je wachtwoord op je HvA- laptop buiten de HvA is een lastige procedure. We raden je aan om dit op een HvA- locatie te doen. Dan gelden

Nadere informatie

Zarafa Email en Agenda

Zarafa Email en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa Email en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je email, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Direct een mailtje terug kunnen sturen? Een nieuwe afspraak kunnen

Nadere informatie

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken

MC Slotervaart. Handleiding Thuiswerken MC Slotervaart Handleiding Thuiswerken Via het internet kunt u verbinding maken met het MC Slotervaart netwerk. Afhankelijk van de aan u toegekende rechten kunt u toegang krijgen tot uw e-mail, bestanden,

Nadere informatie

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform

Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform CBG Connect B.V. Tel: +31228 56 60 70 Fax: +31228 56 60 79 Verkoop@cbgconnect.nl Dienstbeschrijving I AM Connect 1 Platform Versie: 1 Maand: juli 2015 Versie: 1.0 Maand: april 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding...

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Office 365 Implementeren. Joël de Bruijn

Office 365 Implementeren. Joël de Bruijn Office 365 Implementeren Joël de Bruijn Programma Inleiding Waar komen we vandaan? Waar willen we heen? Hoe denken we dat te bereiken? Wat is daar voor nodig? Welke uitdagingen zien we? Welk afspraken

Nadere informatie

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics

Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Handleiding online publiceren agenda Visual Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 28 juni 2018 1. Inleiding In versie 3.2.12 van Visual Rental Dynamics is de mogelijkheid toegevoegd om de inhoud van het planbord

Nadere informatie

Handleiding BasisOnline webmail

Handleiding BasisOnline webmail Handleiding BasisOnline webmail Instellen van een e-mailaccount op een smartphone of tablet. BasisOnline is een product van Bouwmeester Groep Internet Architecten Telefoon 040 2354690 www.bouwmeestergroep.nl

Nadere informatie

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Beste Online Badge Portal gebruiker, Om haar meest kritische applicaties nog beter te beveiligen, heeft Brussels Airport beslist

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) Bijgewerkt Versie 1.3.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50) Bijgewerkt Versie 1.3. MOBILE HANDLEIDING IMPACTXRM IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 26.08.2016 Versie 1.3.4 INHOUD ALGEMEEN... 2 Filosofie... 2 INSTALLATIE... 3 Installatie

Nadere informatie

Zorgproces optimaal ondersteunen. Bob Fenneman, hoofd beheer en ontwikkeling ICT

Zorgproces optimaal ondersteunen. Bob Fenneman, hoofd beheer en ontwikkeling ICT Zorgproces optimaal ondersteunen Bob Fenneman, hoofd beheer en ontwikkeling ICT Onderwerpen Voorstellen Deventer Ziekenhuis Opstellen pakket van eisen Projectaanpak Ervaringen en resultaat Deventer Ziekenhuis

Nadere informatie

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Voor inloggen vanuit huis, GLT en NAM Geschreven door: Business Information Datum: 4-5-2011 ENOVIA: 01335559-0001 rev D ENOVIA nummer: 01335559-0001

Nadere informatie

Zarafa en Agenda

Zarafa  en Agenda Pagina 1 van 6 Zarafa E-mail en Agenda Altijd en overal kunnen beschikken over je e-mail, een up-to-date agenda en al je contactpersonen? Een nieuwe afspraak kunnen plannen en de uitnodiging direct versturen

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Rent+ Pre-requirements

Rent+ Pre-requirements Pre-requirements Inhoudstafel A. Algemeen... 3 B. Type installaties... 3 C. Hardware en software vereisten... 4 1. PC Clients... 4 2. Terminal Server Clients (Thin Clients)... 4 3. Server... 4 D. Operating

Nadere informatie

Profiel Senna Peterse

Profiel Senna Peterse Profiel Senna Peterse ICT Helpdesk & Support medewerker Call-Dispatch 1 e en 2 e Lijns Helpdesk Remote Support Uitrol- medewerkster Enthousiaste en sociale klantgerichte collega en teamplayer Kwaliteitsgericht,

Nadere informatie

Werken waar en wanneer u maar wilt!

Werken waar en wanneer u maar wilt! Werken waar en wanneer u maar wilt! Als ondernemer wilt u: Onbezorgd kunnen werken. Waar en wanneer dan ook Thuis verder werken waar u op de zaak was gebleven Bij alle gegevens kunnen als u bij de klant

Nadere informatie

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg

Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Handleiding Digicampuz voor Stichting Onderwijs Midden-Limburg Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Voorwoord 3 2 Belangrijke gegevens 4 2.1 Aanmeldgegevens 4 2.2 De Digicampuz 4 3 Aan de slag 5 3.1 Aanmelden

Nadere informatie

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION

HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION HANDLEIDING TWOFACTOR- AUTHENTICATION ACCARE Algemene informatie Auteur Hans Doesburg Doelgroep Gebruikers Accare Bestandsnaam Accare HL TwoFactor-Authentication.docx Datum 24 november 2016 Versie 3.0

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V.

Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 OPENICT B.V. Office 365. Auteur: Roy Scholten Datum: 9/11/2015 Versie: 1.3 Over Open ICT De afgelopen jaren zijn de technische ontwikkelingen snel gegaan, de typemachine is vervangen door de tablet. De ontwikkelingssnelheid

Nadere informatie

Strategie Applicatie integratie Open.Amsterdam project. versie 1.0 juni 2008

Strategie Applicatie integratie Open.Amsterdam project. versie 1.0 juni 2008 Strategie Applicatie integratie Open.Amsterdam project versie 1.0 juni 2008 Document informatie Versiebeheer Versie Datum Auteur Activiteiten 1.0 juni 2008 drs. E. Willemsen Initiële opzet Archivering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 29 november 2011 Registratienummer: 2011/71 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Aanleg WiFi in het gemeentehuis van Oirschot Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

r Heerhugowaaĩd Stad van kansen Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders

r Heerhugowaaĩd Stad van kansen Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders r Heerhugowaaĩd Stad van kansen Bestuursdienst I advies aan Burgemeester en Wethouders ĮReg.nr: BW 12-0430 basenr.: Cbb120369 B&Wd.d. 17-07-2012 Sector/afd.: DV/Publiekszaken Steller/tst.: P. Blokzijl/

Nadere informatie

CLOUD COMPUTING. Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best

CLOUD COMPUTING. Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best CLOUD COMPUTING Wat is het? Wie zijn de aanbieders? Is het veilig? Wat kun je er mee? Robert K Bol PVGE Best Wat is Cloud computing? Computer proces op basis van gegevens opslag ergens in de wolken. Online

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Walda School

Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Walda School Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Walda School Helpdesk P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 6 Handleiding voor MS Office 365 online Burgemeester Waldaschool De BWS biedt voor

Nadere informatie

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013

Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC. Marcel Maspaitella tools2work Cybersoek, 25 juni 2013 Zakelijk gebruik van je smartphone, tablet en PC Marcel Maspaitella tools2 Cybersoek, 25 juni 2013 Onderwerpen n Synchronisatie n Email systemen n Outlook n Gmail IMAP in de praktijk n Overzetten van gegevens

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Datum: 12 maart 2014 Nummer: Onderwerp: Invoering Regeling Bring your own device

RAADSVOORSTEL. Datum: 12 maart 2014 Nummer: Onderwerp: Invoering Regeling Bring your own device RAADSVOORSTEL Datum: 12 maart 2014 Nummer: Onderwerp: Invoering Regeling Bring your own device Voorgesteld raadsbesluit: De Verordening rechtspositie wethouders, raadsleden en (raads)commissieleden gemeente

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services

Dienstbeschrijving. Efficon Shared Services Dienstbeschrijving voor Efficon Shared Services Datum: 7 juni 2012 Versie: 1.0 Uitgebracht door: 4Minds Services & Solutions Adres Duwboot 5 Email: support@4minds.nl Website: www.4minds.nl Support: 030-221

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 06 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Wolfs, Madeleine GRIFFIE S0GRI RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140909 voorstel gemeenteraad FRACTIE- VOORZITTERS- OVERLEG Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN

(Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN (Versie 1.4) THUISWERKPLEK INSTELLEN Inhoud thuiswerkomgeving... 3 Installeren software op thuiswerkplek(eenmalig)... 5 Verbinding maken met de werkplek vanaf thuis... 9 Verbinding maken met de werkplek

Nadere informatie

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 4 Configuratie Mac Mail... 6 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

4 Bedrijfsvoering en dienstverlening. b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage n.v.t.

4 Bedrijfsvoering en dienstverlening. b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage n.v.t. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Griffievoorstel Begrotingsprogramma 3 Bestuur en veiligheid 4 Bedrijfsvoering en dienstverlening b en w-vergadering agendapunt bijlage(n) ter inzage n.v.t. rol raad Ter

Nadere informatie

Software Release Notes

Software Release Notes Software Release Notes dss V1.8.0 Met de Software Release Notes (SRN) informeert aizo ag over software-veranderingen en - actualiseringen van bestaande producten. Documentnummer Datum/versie SRN-2013-03

Nadere informatie

Bring Your Own Device. Jef Vleugels, Gerard van Dijk 5 juni 2012

Bring Your Own Device. Jef Vleugels, Gerard van Dijk 5 juni 2012 Bring Your Own Device Jef Vleugels, Gerard van Dijk 5 juni 2012 Agenda 13:30 13:45 uur Ontvangst/welkomstwoord 13:45 14:30 uur Deel 1 Beleidscategorieen Procedures en mogelijkheden rondom aanschaf devices

Nadere informatie

Microsoft 70-685: Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician Studerende

Microsoft 70-685: Windows 7, Enterprise Desktop Support Technician Studerende Personalia Naam: Frans Geboortedatum: 19-03-1987 Woonplaats: Weesp Nationaliteit: Nederlandse Burgerlijke staat: Ongehuwd Rijbewijs: B Profiel Frans is een sociaal ingesteld persoon die graag met mensen

Nadere informatie