1. Opening. De heer Ten Kate heet als voorzitter een ieder welkom bij de vergadering van het Algemeen Bestuur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening. De heer Ten Kate heet als voorzitter een ieder welkom bij de vergadering van het Algemeen Bestuur."

Transcriptie

1 AGENDAPUNT 3 Brink 4b 7981 BZ Diever Tel.: (0521) Fax: (0521) info@recreatieschapdrenthe.nl Verslag van de vergadering : Algemeen Bestuur Plaats : Huis van Weldadigheid, Frederiksoord Datum : donderdag 11 oktober 2018 Aanwezig: Afwezig: N. Houwing (Borger-Odoorn), R. Kleine (Emmen), J. Zwiers (Coevorden), R. Kraaijenbrink (Tynaarlo), J. Booij (Assen), A. Snijders (Midden-Drenthe), R.P. Koning (Meppel), J. Jongsma (Ooststellingwerf), B. Luinge (Aa en Hunze), J. Westendorp (Noordenveld), J. de Haas (Westerveld), E. Giethoorn (Hoogeveen), J. ten Kate (voorzitter), D. Dijkstra (Recreatieschap Drenthe, secretaris) en M. Stam (Recreatieschap Drenthe, notulist) H. Brink (provincie Drenthe) 1. Opening. De heer Ten Kate heet als voorzitter een ieder welkom bij de vergadering van het Algemeen Bestuur. 2. Verslag van de vergadering van het Dagelijks Bestuur d.d. 6 juni N.a.v. dit verslag wordt navraag gedaan wat de status is van de brief die verzonden is naar Staatsbosbeheer. De heer Ten Kate geeft aan dat er inmiddels een goed gesprek heeft plaatsgevonden. Daarnaast is afgesproken om op regelmatige basis contact te hebben. Verder wordt het verslag ter kennisname aangenomen. 3. Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur d.d. 28 juni Dit verslag wordt besproken ter goedkeuring. Het verslag wordt zonder op- en of aanmerkingen goedgekeurd. 4. Ingekomen stukken en mededelingen. a. Stand van zaken Pottendijk De heer Dijkstra doet verslag van de afgelopen overleggen. Het Recreatieschap Drenthe heeft grond in erfpacht uitgegeven aan o.a.de Stichting Motodrôme Emmen. De erfpachter heeft als standpunt het grootste deel van de vergoeding voor het vestigen van het recht van opstal (t.b.v. een geplande windturbine) te willen ontvangen. Het Recreatieschap Drenthe heeft inmiddels verschillende overleggen gehad met de erfpachter. Gestreefd wordt naar een verdeling die recht doet aan het zijn van een Gemeenschappelijke Regeling.

2 Inmiddels is een verklaring getekend waarin beide partijen (Recreatieschap Drenthe en Stichting Motodrôme) hebben aangeven mee te zullen werken aan het beschikbaar stellen van grond t.b.v. het vestigen van het recht van opstal. De verdeling van de vergoeding is nog onderwerp van gesprek. Mevrouw Houwing vraagt wat de juridische mogelijkheden zijn. Het evt. openbreken van het erfpachtcontract is praktisch onmogelijk. Het Dagelijks Bestuur zal verdere overleggen oppakken. b. Terugblik excursie 27 september 2018; Dit jaar heeft de excursie plaatsgevonden in eigen provincie. De heer Westendorp geeft aan dat het programma ertoe heeft geleid dat een goede indruk is verkregen van het werkgebied van het Recreatieschap Drenthe. De heer Jongsma brengt de complimenten over van de raadsleden van zijn gemeente. De heer De Haas geeft aan wat zoekende te zijn t.a.v. het mee betrekken van de ondernemer. Gedacht wordt aan een bestaand initiatief als gebiedssafari maar dan op Drents niveau. Aangegeven wordt dat ook al de recreatiesociëteit een initiatief is op dit gebied. c. Stand van zaken toeristisch-recreatieve netwerken; De heer Dijkstra geeft een nadere toelichting. Gewerkt wordt aan het veranderen en vernieuwen van het fietsknooppuntennetwerk (meer door de dorpen/integratie van bestaande routes in het systeem opheffen). Planning realisatie hiervan is in Aan de realisatie van de aanleg van wandelnetwerken wordt hard gewerkt. Gewerkt wordt aan het laatste deel van gemeente De Wolden. In november wordt een deel van gemeente Westerveld uitgerold. Inmiddels is in gemeente Coevorden een deel gerealiseerd met de initiatiefgroep van De Rode Draad. Vooral het ophalen van toestemming voor plaatsing bij particuliere eigenaren kost veel tijd. De heer De Haas informeert naar de inzet van mensen met een beperking. Het Recreatieschap Drenthe heeft contacten met Landschapsbeheer Drenthe; doel is m.n. inzet bij het onderhoud van de netwerken. d. Nieuwe website; Het Recreatieschap Drenthe heeft een nieuwe website ontwikkeld. Doel is het geven van informatie (projectinformatie/onderzoekinformatie) voor gemeenten/raden/ambtenaren (het is geen publiekssite). Aandacht voor de nieuwe site zal gevraagd worden via social media en vermelding in de aanstaande nieuwsbrief. e. Brainstormsessie taak en rol Recreatieschap Drenthe; Vanuit het Dagelijks Bestuur wordt het voorstel gedaan om een brainstormsessie te agenderen op een volgend Algemeen Bestuursvergadering (eind 2018/begin 2019). Doel is een discussie over taken en aandachtsvelden van het Recreatieschap Drenthe. Waar is inzet vereist/ gewenst? De vergadering stemt in met dit voorstel tot agenderen. f. Vergaderschema 2019; De heer Koning vraagt in hoeverre het schema is afgestemd met de VDG. De heer Dijkstra geeft aan dat het is doorgezonden naar de VDG maar dat nog geen reactie is ontvangen. Het vergaderschema wordt ter kennisname aangenomen.

3 Overige mededelingen: Handelsmissie China; Een korte impressie wordt getoond middels een gemaakte vlog. Vanuit verschillende disciplines (o.a. onderwijs, financiën, recreatie en toerisme, landbouw) is invulling gegeven aan de missie. De heer Dijkstra geeft aan dat ook zorgpunten naar voren zijn gekomen. Het huidige hotelaanbod voldoet niet aan de wensen/eisen vanuit China; gewenst is een 5* luxe, vooral belangrijk bij het ontbijt. Hieraan zal gewerkt moeten worden mits men verder wil. De heer Zwiers geeft aan dat het winnen van vertrouwen lang duurt. In maart/april 2019 vind er een touroperatorsbeurs plaats. Belangrijk is om dit onderwerp op Drents niveau op te pakken, waarbij de provincie als uithangbord kan fungeren. Vooral ondernemers moeten zaken oppakken, zodat gewekte verwachtingen aansluiten bij het aanbod (en ter voorkoming teleurstelling). De heer Westendorp oppert de suggestie om dit samen met provincie Groningen op te pakken. De heer Zwiers geeft aan dat er eerst gestreefd wordt naar een 3 a 4 dagen verblijf op Drentse bodem; het moet immers voor de ondernemers wel de moeite waard zijn om te investeren. De heer Kleine geeft aan niet het gevoel te ervaren dat we dit samen oppakken en vraagt om een zorgvuldiger communicatie rond dit onderwerp. De heer Koning geeft aan om ook ervaringen uit de regio Zwolle mee te nemen (wat kunnen we leren van Giethoorn/Steenwijkerland). De handelsmissie is positief verlopen en vervolgstappen zullen in kleiner verband worden aangepakt. Terugkoppeling hiervan zal ook plaatsvinden in het Algemeen Bestuur. 5. Camperbeleid. In de vergadering wordt het voorliggende stuk Camperbeleid Drenthe besproken. Sprake is van toenemend campertoerisme. In 2011 heeft het Recreatieschap Drenthe een eerdere versie opgesteld. Inmiddels was deze toe aan actualisatie. De heer Westendorp geeft aan het passend te vinden als de titel camperbeleid Drenthe wordt gewijzigd in advies tot maken camperbeleid o.i.d. aangezien het stuk bedoeld is als aanzet tot het maken van gemeentelijk beleid. De heer Kleine vraagt zich af of het stuk voldoende toekomstbestendig is, gelet op de strekking van de nieuwe omgevingsvisie. De heer Giethoorn stelt voor om de term welstand te vervangen door landschappelijk ; dit voorkomt verwarring. Daarnaast geeft de heer Giethoorn aan dat de AORTA-ambtenaar van gemeente Hoogeveen nog wijzigingen heeft doorgegeven welke verwerkt moeten worden. Ook de oproep om de in het stuk opgenomen cijfers te toetsen op actualiteit en graag het advies en de aanbevelingen verwerken in één paragraaf. De heer Ten Kate vult aan dat het stuk bedoelt is als advies aan de deelnemende gemeenten, maar dat de autonomie ligt bij de individuele gemeenten.

4 Met inachtneming van bovenstaande aanbevelingen en opmerkingen wordt het stuk vastgesteld. 6. Vitale Vakantieparken. Op 29 november staat een landelijke top gepland over Vitale Vakantieparken in Kootwijk. Voorgesteld wordt om vanuit het Recreatieschap Drenthe te inventariseren wie van de bestuurders mee wil en vervoer te regelen. Hierdoor zal de geplande vergadering van het Algemeen Bestuur vervallen. De heer Dijkstra geeft aan dat de leden van de Taskforce officieel gepresenteerd zullen worden tijdens het recreatiecongres op 6 december a.s. Binnen Vitale Vakantieparken is een aparte werkgroep communicatie. Die verzorgen ook een nieuwsbrief. Verder communiceren de gemeenten ook zelf. De heer Luinge meldt dat hij deel wil uitmaken van de stuurgroep. Het Recreatieschap Drenthe heeft zitting in de stuurgroep via de heer Zwiers en de heer Westendorp (plaatsvervangend lid). De heer Ten Kate geeft aan dat de visie al is vastgesteld. De uitvoeringsagenda volgt. Deelnemen op ambtelijk niveau is vooral nu belangrijk. De heer Koning geeft aan dat de strategische vraagstukken welke Vitale Vakantieparken oproepen, besproken worden via het Recreatieschap Drenthe. De heer Kleine merkt op te zoeken naar evenwicht tussen invloed provincie en invloed gemeenten/recreatieschap Drenthe. Onderliggende vraag is hoe de individuele gemeente invloed kan hebben op het proces in de afzonderlijke gemeenten. De signalen hierboven genoemd zullen door de leden van de stuurgroep worden besproken. De heer Zwiers geeft aan dat gewerkt zal moeten worden aan het vergroten van de betrokkenheid zodat duidelijk is hoe de lijnen open en de rolverdeling duidelijk is. 7. Rondvraag. Mevrouw Booij geeft aan een mail te hebben ontvangen over een initiatief voor een netwerk voor elektrische sloepen. De heer Dijkstra geeft aan het initiatief te kennen. Hij zal het doornemen en daarbij de vraag liggen hier kansen mee laten spelen. Mevrouw Houwing maakt melding van de aanstaande bestuursvergadering van Geopark de Hondsrug. Aansluitend aan deze vergadering zal in kleiner comité hier een voorbespreking voor plaatsvinden. De heer Kleine geeft aan dat de schaapskooi, welke onlangs officieel geopend is in Weiteveen, een mooie locatie is voor een vergadering van het Algemeen Bestuur.

5 8. Sluiting. De heer Ten Kate sluit de vergadering. 9. Toelichting Huis van Weldadigheid. Na afloop van deze vergadering geeft de heer Huizing uitleg over de vergaderlocatie en de voorliggende plannen van Stichting Maatschappij van Weldadigheid. Aldus vastgesteld in de vergadering van het Algemeen Bestuur van 24 januari Voorzitter Secretaris J. ten Kate D. Dijkstra

J. de Haas (Westerveld) en H. Brink (provincie Drenthe)

J. de Haas (Westerveld) en H. Brink (provincie Drenthe) AGENDAPUNT 3 Brink 4b 7981 BZ Diever Tel.: (0521)593210 Fax: (0521)591908 E-mail: info@recreatieschapdrenthe.nl Verslag van de vergadering : Algemeen Bestuur Plaats : gemeentehuis Emmen Datum : donderdag

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van 24 januari 2019, bij restaurant Bij Wollegras te Weiteveen

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van 24 januari 2019, bij restaurant Bij Wollegras te Weiteveen Brink 4b 7981 BZ Diever 0521-59 32 10 info@recreatieschapdrenthe.nl www.recreatieschapdrenthe.nl Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van 24 januari 2019, bij restaurant Bij Wollegras te

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: H. ten Hulscher (Meppel), N. Hofstra (Tynaarlo) en K. Smidt (Westerveld)

Afwezig met kennisgeving: H. ten Hulscher (Meppel), N. Hofstra (Tynaarlo) en K. Smidt (Westerveld) AGENDAPUNT 3 Brink 4b 7981 BZ Diever Tel.: (0521)593210 Fax: (0521)591908 E-mail: info@recreatieschapdrenthe.nl Verslag van de vergadering : Algemeen Bestuur Plaats : Restaurant t Hemelriek te Gasselte

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe d.d. 29 juni 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet wethouder H. Heijerman wethouder H. Vlieg wethouder FAJ Buijtelaar wethouder

Nadere informatie

Vastgesteld verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 4 oktober 2018

Vastgesteld verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 4 oktober 2018 Vastgesteld verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 4 oktober 2018 Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder mw. G. Smith wethouder J. Huizing wethouder

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe ... ', Drenthe. Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe d.d. 28 november 2016 Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl Wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder FAJ Buijtelaar

Nadere informatie

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe Drenthe vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet Wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder FAJ

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAAG ex artikel 40 van het RvO

SCHRIFTELIJKE VRAAG ex artikel 40 van het RvO SCHRIFTELIJKE VRAAG ex artikel 40 van het RvO Vraag van de VVD-fractie Datum: 12-03-2015 Nr.: 15.06721 Aan de voorzitter van de raad. Steller vragen: dhr. E. Huizing namens de VVD fractie Inleiding Onlangs

Nadere informatie

WELKOM. Drenthe in 2020 de meest toegankelijke provincie. Bijeenkomst op 10 mei 2017

WELKOM. Drenthe in 2020 de meest toegankelijke provincie. Bijeenkomst op 10 mei 2017 WELKOM Drenthe in 2020 de meest toegankelijke provincie Bijeenkomst op 10 mei 2017 Programma: 16.00 uur Opening door dagvoorzitter Jacob Bruintjes en uitleg over de opzet van de bijeenkomst. 16.10 uur

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015.

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. . Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. aanwezig: gedeputeerde H.H. van de Boer burgemeester H.F. van

Nadere informatie

verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 9 juli 2018

verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 9 juli 2018 Verslag en besluitenlijst 9 juli 2018 van het algemeen bestuur van de RVD Drenthe aanwezig: gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder mw. G. Smith wethouder J. Huizing wethouder J. ten Kate

Nadere informatie

Convenant Dementievriendelijk Drenthe

Convenant Dementievriendelijk Drenthe Convenant Dementievriendelijk Drenthe Aanleiding In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000. Mensen leven gemiddeld

Nadere informatie

R&T economie Westerveld. de rol van het Toeristisch Bureau Westerveld

R&T economie Westerveld. de rol van het Toeristisch Bureau Westerveld R&T economie Westerveld de rol van het Toeristisch Bureau Westerveld * 1.000 Resultaten 2013-2015 1100 1000 900 800 700 600 500 400 Overnachtingen Westerveld op basis van toeristenbelasting Opgaande trend

Nadere informatie

1. OPENING De voorzitter opent de vergadering om uur. Hij heet de heren Wessels en Benning van accountantskantoor De Jong & Laan welkom.

1. OPENING De voorzitter opent de vergadering om uur. Hij heet de heren Wessels en Benning van accountantskantoor De Jong & Laan welkom. NOTULEN van de Algemene vergadering van Aandeelhouders van de NV Waterbedrijf Drenthe, gehouden op donderdag 13 juli 2017 in de kantine van het hoofdkantoor van WMD te Assen Aanwezig: De heer G.J. Jansen

Nadere informatie

Gemeente. Toezichtdomein. Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe 2018 op uitvoering medebewindstaken gemeenten 2017

Gemeente. Toezichtdomein. Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe 2018 op uitvoering medebewindstaken gemeenten 2017 Toezichtdomein Westerveld Tynaarlo Noordenveld Midden-Drenthe Meppel Hoogeveen Emmen De Wolden Coevorden Borger-Odoorn Assen Aa en Hunze Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 17 december 2018

Concept verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 17 december 2018 Concept verslag en besluitenlijst algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 17 december 2018 Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl Provincie Drenthe wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder F.A.J.

Nadere informatie

Gemeente. Toezichtdomein. Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe 2017 op uitvoering medebewindstaken gemeenten 2016

Gemeente. Toezichtdomein. Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe 2017 op uitvoering medebewindstaken gemeenten 2016 Toezichtdomein Westerveld Tynaarlo Noordenveld Midden-Drenthe Meppel Hoogeveen Emmen De Wolden Coevorden Borger-Odoorn Assen Aa en Hunze Integraal overzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) provincie Drenthe

Nadere informatie

Directeur RUD Drenthe Verslag. Gemeente Meppel Gemeente AA en Hunze Gemeente Coevorden Gemeente Emmen

Directeur RUD Drenthe Verslag. Gemeente Meppel Gemeente AA en Hunze Gemeente Coevorden Gemeente Emmen A: ertht L Verslag van de vergadering van het algemeen bestuur van de RUD Drenthe 23 juni 2014 te Assen Aanwezig: Gedeputeerde H.H. van de Boer, voorzitter Wethouder H. Heijerman Wethouder M. Hoogeveen

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 11 juli 2016 Aanwezig: gedeputeerde C, Bijl Wethouder H, Heijerman wethouder M, Hoogeveen wethouder FAJ Buijtelaar wethouder J Huizing wethouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN: ALGEMEEN BESTUUR. Onderwerp. Voorstel

VOORSTEL AAN: ALGEMEEN BESTUUR. Onderwerp. Voorstel VOORSTEL AAN: ALGEMEEN BESTUUR Vergaderdatum: 23 maart 2016 Agendapunt nr: 7a Route Vergadering d.d. besluitvorming Kenmerk: Voorstel000765 Dagelijks bestuur 7 maart 2016 Status: ter besluitvorming Opsteller:

Nadere informatie

Recreatieschap Drenthe 3 O JAN KADERNOTA 2019 RECREATIESCHAP DRENTHE

Recreatieschap Drenthe 3 O JAN KADERNOTA 2019 RECREATIESCHAP DRENTHE 3 O JAN. 2018 KADERNOTA 2019 RECREATIESCHAP DRENTHE Kadernota 2019 RECREATIESCHAP DRENTHE Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Algemeen 2 3. De opdracht van het 3 4. Relevante ontwikkelingen 4 5. Financiële

Nadere informatie

de RUD Drenthe d.d. 17 december 2018

de RUD Drenthe d.d. 17 december 2018 Vastgesteld verslag en besluitenlijst de RUD Drenthe d.d. 17 december 2018 algemeen bestuur van Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder F.A.J. Buijtelaar Wethouder J. Booij-Venekamp

Nadere informatie

faculteit ruimtelijke wetenschappen

faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteit ruimtelijke wetenschappen faculteitsraad notulen Faculteitsraadsvergadering Datum en tijd 14 januari 2016, 11.00-13.00 uur Aanwezig Erik, Gerd Weitkamp, Wim Meester, Elroy van Ostheim, Ronald

Nadere informatie

mi in HI ui in iii iii nu i Raad d.d.\u <( l^> Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Roden, 9 januari 2013 Onderwerp

mi in HI ui in iii iii nu i Raad d.d.\u <( l^> Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Roden, 9 januari 2013 Onderwerp G E M E E N T E N O O R D E N V E L i Raad d.d.\u Aan de gemeenteraad Roden, 9 januari 2013 T Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Onderwerp Definitief vaststellen regionale Nota bodembeheer

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 10 juli 2017 gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder F.A.J. Buijtelaar wethouder J.

Nadere informatie

TOETREDING OOSTSTELLINGWERF

TOETREDING OOSTSTELLINGWERF TOETREDING OOSTSTELLINGWERF Met ingang van het begrotingsjaar 2006 is de gemeente Ooststellingwerf toegetreden tot het Recreatieschap Drenthe. Voor het jaar 2006 is de reeds goedgekeurde begroting gewijzigd

Nadere informatie

Roden, Onderwerp Begraafplaatsen Noordenveld

Roden, Onderwerp Begraafplaatsen Noordenveld Aan de gemeenteraad Agendapunt Roden, Onderwerp Begraafplaatsen Noordenveld Voorstel 1. Kiezen voor planning A. Planning A : Alle voorzieningen op elke begraafplaats hetzelfde. Planning B : Huidige voorzieningen

Nadere informatie

Bestuurlijk overleg regionaal landschap

Bestuurlijk overleg regionaal landschap Bestuurlijk overleg regionaal landschap 16 november 2017-09.00 uur tot 11.00 uur Aanwezig: Henk van Hooft (Voorzitter), Catrien Scholten (secretaris), Hans Pereboom (Waterschap DOD), Henk Jumelet (Provincie

Nadere informatie

Vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur van de RUD Drenthe

Vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur van de RUD Drenthe Vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 30 oktober 2017 gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder A. M. Kleine Deters wethouder FAJ. Buijtelaar

Nadere informatie

Recreatieschap Drenthe

Recreatieschap Drenthe Recreatieschap Drenthe Brink 4b 7981 BZ Diever Tel.: (0521)593210 Fax: (0521 )591908 E-mail: info@recreatieschapdrenthe.nl Aan: Gemeente Emmen t.a.v. college van b&w Postbus 30001 7800 RA EMMEN Datum Behandeld

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 13 september 2012 Agendapuntnummer : XIII, punt 6 Besluitnummer : 373 Portefeuillehouder : Wethouder Jan ten Kate Aan de gemeenteraad Onderwerp: Bodemkwaliteitskaart,

Nadere informatie

Gebruik jeugdhulp in Drenthe: 2016 vergeleken met 2015

Gebruik jeugdhulp in Drenthe: 2016 vergeleken met 2015 Gebruik jeugdhulp in Drenthe: 2016 vergeleken met 2015 In 2015 is de jeugdhulp overgegaan naar de gemeenten. Om deze transitie goed te kunnen monitoren verstrekken gemeenten en jeugdhulp aanbieders gegevens

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad Tynaarlo Postbus AK Assen ons kenmerk U

De leden van de gemeenteraad Tynaarlo Postbus AK Assen ons kenmerk U De leden van de gemeenteraad Tynaarlo Postbus 402 9400 AK Assen 0592-324660 info@vrd.nl www.vrd.nl ons kenmerk U190963 inlichtingen bij Marten van Delden uw kenmerk telefoonnummer 06-10147911 datum 7 mei

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Recreatieschap Drenthe. Kadernota Januari 2017

Recreatieschap Drenthe. Kadernota Januari 2017 ~ Recreatieschap Drenthe Kadernota 2018 Januari 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2 2. Proces.3 3. Ambitie 3 4. Financiële kaders.5-1- 1. Voorwoord Voor u ligt de kadernota van het Recreatieschap Drenthe

Nadere informatie

Samenvatting Cultuureducatie met Kwaliteit Drenthe Presentatie resultaten schooljaar

Samenvatting Cultuureducatie met Kwaliteit Drenthe Presentatie resultaten schooljaar Samenvatting Cultuureducatie met Kwaliteit Drenthe Presentatie resultaten schooljaar 2017-2018. Samenvatting Cultuureducatie met Kwaliteit Drenthe Presentatie resultaten schooljaar 2017-2018. VDG-overleg

Nadere informatie

Concept verslag algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 28 mei 2018

Concept verslag algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 28 mei 2018 Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe 28 mei 2018 Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl Provincie Drenthe wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder mw. G. Smith

Nadere informatie

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR NATUUR- EN RECREATIESCHAP IJSSELMONDE

VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR NATUUR- EN RECREATIESCHAP IJSSELMONDE VOORDRACHT ALGEMEEN BESTUUR NATUUR- EN RECREATIESCHAP IJSSELMONDE Onderwerp : Erfpachtuitgifte multifunctioneel Centrum Hooge Nesse Kenmerk : 17-2050-13 Bijlagen : - 3 - Besluitdatum : 7 juli 2017 Voorbereid

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 10 juli 2018 Zaaknummer: 434769 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Camperplaatsen stadscentrum

Camperplaatsen stadscentrum Projectopdracht en Plan van aanpak Camperplaatsen stadscentrum Datum: november 2015 Bert Hansma, SBC Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen Telefoon 14 0528 Fax 0528-191325 Email info@hoogeveen.nl Internet

Nadere informatie

HOOFDSTUK I BEGRIPS- EN INTERPRETATIEBEPALINGEN

HOOFDSTUK I BEGRIPS- EN INTERPRETATIEBEPALINGEN STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25672 17 mei 2016 GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING RECREATIESCHAP DRENTHE HOOFDSTUK I BEGRIPS- EN INTERPRETATIEBEPALINGEN Artikel

Nadere informatie

verslag algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 28 mei 2018

verslag algemeen bestuur van de RUD Drenthe d.d. 28 mei 2018 Vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe 28 mei 2018 Aanwezig: gedeputeerde C. Bijl wethouder H. Heijerman wethouder mw. G. Smith wethouder F.A.J. Buijtelaar wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 16 FEBRUARI 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017

Datum Agendapunt Documentnummer. 23 mei R06S013/z Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Datum Agendapunt Documentnummer 13 R06S013/z170025597 Onderwerp Verslag werkgroep Participatie en Digitalisering over Raad op Straat 12 april 2017 Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect Kennisnemen van de

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Burgerinitiatiefvoorstel Tegenwind Veenkoloniën

Burgerinitiatiefvoorstel Tegenwind Veenkoloniën 2013-584 Burgerinitiatiefvoorstel Tegenwind Veenkoloniën Voorgestelde behandeling: - provinciale staten op 25 september 2013 - fatale beslisdatum: 25 september 2013 Voorstel van het Presidium van Provinciale

Nadere informatie

Plan van aanpak Bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer

Plan van aanpak Bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer Plan van aanpak Bodemkwaliteitskaart en Nota bodembeheer Marjan Braam Anja van Ruitenbeek datum: 1 november 2017 Inhoudsopgave PLAN VAN AANPAK BODEMKWALITEITSKAART EN NOTA BODEMBEHEER... 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur

1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur Agenda Aan Bestuurders GGA Breda Mobiliteit Betreft Bestuurlijk overleg GGA Breda Datum Woensdag 17 april 2013 Locatie Vergaderzaal gemeente Etten-Leur Markt 1, kamer 1.09 Tijdstip 14.00 t/m 15.15 uur

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010 Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa's; gelezen het voorstel van het dagelijks

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Nationaal Park Wieden-Weerribben in oprichting Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: Bestuurlijk traject: Overlegd

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Woudhaven aankoop. Investering PM Mogelijke kosten koop Woudhaven Structurele lasten Incidentele lasten Structurele baten Incidentele baten

Woudhaven aankoop. Investering PM Mogelijke kosten koop Woudhaven Structurele lasten Incidentele lasten Structurele baten Incidentele baten RECREATIESCHAP ALKMAARDER- EN UITGEESTERMEER Adviescommissie 9 oktober 2012 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 18 oktober 2012 Algemeen bestuur 15 november 2012 Aantal bijlagen - Onderwerp Besluit Korte toelichting

Nadere informatie

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio's

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio's Bevolking: gemeentelijke indeling in regio's Bevolking per 1 januari 2015 Gemeente inwoners Gemeente inwoners Aa en Hunze 25.203 Marum 10.311 Achtkarspelen 27.983 Menaldumadeel 13.612 Ameland 3.590 Menterwolde

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19.

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19. NOTULEN Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo Gehouden op: Vergaderlocatie: Namens Verwey Vastgoed BV: Donderdag 17 mei 2018 om 19.00 uur Muspelheim

Nadere informatie

KADERNOTA 2020 RECREATIESCHAP DRENTHE

KADERNOTA 2020 RECREATIESCHAP DRENTHE KADERNOTA 2020 RECREATIESCHAP DRENTHE WAT JE GEEFT, KRIJG JE TERUG INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...3 2. Visie en ambitie...3 3. Ontwikkelingen...4 4. Financiële kaders...8 Bijlage 1 Verdeling per gemeente...10

Nadere informatie

Register van Gemeenschappelijke Regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet Gemeenschappelijke regelingen

Register van Gemeenschappelijke Regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke Regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet Gemeenschappelijke regelingen Toelichting Gemeenten onderling, dan wel provincies en gemeenten en/of waterschappen gezamenlijk

Nadere informatie

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio s. Regio s

Bevolking: gemeentelijke indeling in regio s. Regio s Bevolking: gemeentelijke indeling in regio s Regio s Bevolking per 1 januari 2013 Gemeente inwoners Gemeente inwoners Aa en Hunze 25.541 Loppersum 10.292 Achtkarspelen 28.110 Marum 10.382 Ameland 3.525

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. van de vergadering van de Raad van Toezicht van de. gehouden op 2 oktober 2014 te Coevorden

BESLUITENLIJST. van de vergadering van de Raad van Toezicht van de. gehouden op 2 oktober 2014 te Coevorden Pagina 1 van 5 BESLUITENLIJST van de vergadering van de van de gehouden op te Coevorden Aanwezig: voorzitter van de de heer R.J. Kempers, vice-voorzitter/secretaris van de mevrouw M.C. Stam, leden van

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

Register van Gemeenschappelijke Regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet Gemeenschappelijke regelingen

Register van Gemeenschappelijke Regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet Gemeenschappelijke regelingen Register van Gemeenschappelijke Regelingen als bedoeld in artikel 27 van de Wet Gemeenschappelijke regelingen Toelichting Gemeenten onderling, dan wel provincies en gemeenten en/of waterschappen gezamenlijk

Nadere informatie

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine)

Aanwezig: mevrouw Graven (Ria), de heer Statema (Bert), mevrouw Vrolijks (Dorien), mevrouw White-Roga (Jovanka) en mevrouw Willems (Christine) Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 21 januari 2019 Tijd : 19.30-21.00 uur Locatie : kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT19.0103 Kenmerkcode

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad,

Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Aan de gemeenteraad, Agendapunt: 10 No. 77/ 15. Dokkum, 8 december 2015. ONDERWERP: ANNO II SAMENVATTING: Op 31 december 2015 eindigt de eerste samenwerkingsperiode van Netwerk Noordoost. De samenwerkende partners binnen dit

Nadere informatie

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris. enlijst B&W vergadering d.d. 09-05-2017 (nr. 19). Aanwezig: J. Seton, burgemeester; F.A.J. Buijtelaar, wethouder; J.F.A. Alberts, wethouder; A. Trip, wethouder; A. Souverein, wethouder; P. Post, secretaris.

Nadere informatie

Samenvatting Onderzoeksrapport 2014

Samenvatting Onderzoeksrapport 2014 Samenvatting Onderzoeksrapport 2014 Monitoring en evaluatie Cultuureducatie met Kwaliteit Drenthe door Zoë Zernitz, Rijksuniversiteit Groningen In 2012 heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst uitvoering en realisatie van de inkoop jeugdhulp in Drenthe

Bestuursovereenkomst uitvoering en realisatie van de inkoop jeugdhulp in Drenthe ', 1 ) ~ jlu~ Bestuursovereenkomst uitvoering en realisatie van de inkoop jeugdhulp in Drenthe Gemeenten Aa en Hunze Assen Borger Odoorn Coevorden De Wolden Emmen Hoogeveen Meppel Midden-Drenthe Noordenveld

Nadere informatie

Juryrapport Drentse collegeprogramma s

Juryrapport Drentse collegeprogramma s Juryrapport Drentse collegeprogramma s 2006-2010 oktober 2006 Milieufederatie Drenthe Hertenkamp 6 9401 HL ASSEN www.mfdrenthe.nl Juryrapport Drentse collegeprogramma s 2006-2010 1. Aanleiding tot het

Nadere informatie

Cijfers & Feiten. Armoede in Drenthe. over. Fransje Grisnich, CMO STAMM/Sociaal Planbureau Groningen

Cijfers & Feiten. Armoede in Drenthe. over. Fransje Grisnich, CMO STAMM/Sociaal Planbureau Groningen Cijfers & Feiten over Armoede in Drenthe Fransje Grisnich, CMO STAMM/Sociaal Planbureau Groningen Wat is armoede? 1. Lage inkomensgrens: leven op of onder een vastgesteld laag inkomen (CBS) Koopkrachtbenadering.

Nadere informatie

Handleiding voorbereidende les bij Provinciespel. basisonderwijs. Versie 26 april 2018

Handleiding voorbereidende les bij Provinciespel. basisonderwijs. Versie 26 april 2018 Handleiding voorbereidende les bij Provinciespel basisonderwijs Versie 26 april 2018 1 INHOUD Inleiding... 2 Tijdsverloop... 2 Quiz: Waar gaat de provincie over?... 3 Filmpje Hoe werkt de provincie?...

Nadere informatie

DRENTS ZORGLANDSCHAP Uitvoeringsagenda 2018

DRENTS ZORGLANDSCHAP Uitvoeringsagenda 2018 DRENTS ZORGLANDSCHAP Uitvoeringsagenda 2018 Samenwerking tussen de twaalf Drentse gemeenten, Zilveren Kruis en provincie Drenthe Bijlage I :Overlegstructuren Drents Zorglandschap 1 Uitvoeringsagenda Drents

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte.

Bespreekpunten Kennis nemen van de stand van zaken wandelroutenetwerk Regio Amersfoort. Kennis nemen van de concept-uitvraag voor de offerte. Agendapunt 3 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Recreatie & Toerisme Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Wandelroutenetwerk Bijlagen : Concept-uitvraag offerte Bespreekpunten Kennis nemen

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland e.o.;

Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland e.o.; GROENALLIANTIE MIDDEN-HOLLAND e.o. Instructie voor de secretaris voor de Groenalliantie Midden-Holland e.o. Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Groenalliantie Midden-Holland e.o.; in

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Kader nota 2017 Dick Dijkstra Recreatieschap Drenthe Kadernota 2017

Kader nota 2017 Dick Dijkstra Recreatieschap Drenthe Kadernota 2017 Kader nota 2017 Dick Dijkstra Recreatieschap Drenthe Kadernota 2017 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 1 1.1 aanleiding. 1 1.2 taak...1 1.3 ambitie.. 1 2 Kaders en ontwikkelingen...1 2.1 kaders 2017-2019. 1

Nadere informatie

Raadsvoorstel b B 9b onderwerp. Benoeming van de leden van de programmaraad Groningen-Drenthe van Essent Kabelcom

Raadsvoorstel b B 9b onderwerp. Benoeming van de leden van de programmaraad Groningen-Drenthe van Essent Kabelcom Raadsvoorstel jaar bijlagenr. commissie(s) categorie/agendanr. 2002 88b B 9b onderwerp Benoeming van de leden van de programmaraad Groningen-Drenthe van Essent Kabelcom Aan de raad Op 5 juli 1997 is in

Nadere informatie

Klachtenmonitor 2012 Meldpunt Discriminatie Drenthe

Klachtenmonitor 2012 Meldpunt Discriminatie Drenthe Klachtenmonitor 2012 Meldpunt Discriminatie Drenthe Inleiding Meldpunt Discriminatie Drenthe (MDD) is een onafhankelijke organisatie die zich ten doel stelt: het voorkomen, signaleren en bestrijden van

Nadere informatie

Verslag oudercommissie 12 juni 2014

Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Metagegevens Leden (aanwezig) Ouder Ouder Ouder John Menge (voorzitter) Jolanda van Weeren (notulist) Monica da Silva Fabeiro (penningmeester) Leden (afwezig) Ouder

Nadere informatie

Alleen als het echt niet anders kan

Alleen als het echt niet anders kan Alleen als het echt niet anders kan De meeste Nederlandse ouders zijn prima in staat om hun kinderen voldoende veiligheid te bieden. Bij ongeveer 1 procent van de Nederlandse kinderen komt de veiligheid

Nadere informatie

In deze brief informeren wij u hierover en vragen wij u de gemeenschappelijke regeling VRD op dit onderdeel te wijzigen.

In deze brief informeren wij u hierover en vragen wij u de gemeenschappelijke regeling VRD op dit onderdeel te wijzigen. Aan de leden van de Drentse colleges van B&W Postbus 402 9400 AK Assen 0592-324660 info@vrd.nl www.vrd.nl ons kenmerk U160256 inlichtingen bij Marten van Delden uw kenmerk telefoonnummer 06-10147911 datum

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID.

VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID. CVDR Officiële uitgave van Olst-Wijhe. Nr. CVDR15988_1 2 mei 2017 VERORDENING PROGRAMMARAAD CASTEL ZUID. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. de

Nadere informatie

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders

Algemene stukken. Rondvraag. Burgemeester en wethouders Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 22 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

ACCOUNTANTSVERSLAG Recreatieschap Drenthe

ACCOUNTANTSVERSLAG Recreatieschap Drenthe ACCOUNTANTSVERSLAG 2015 Recreatieschap Drenthe P 1 donderdag 31 maart 2016 ACCOUNTANTSVERSLAG 2015 Aan het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Recreatieschap Drenthe Brink 4b 7891 BZ Diever Groningen,

Nadere informatie

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 2013-582 Gebiedsvisie windenergie Drenthe Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 Behandeld door de heer W Huizing / de heer E. Diekema, telefoonnummer (0592) 36 58 07, e-mail w.huizing@drenthe.nl

Nadere informatie

MOTIE Stevige structurele afspraken in het sociaal domein

MOTIE Stevige structurele afspraken in het sociaal domein MOTIE Stevige structurele afspraken in het sociaal domein Aan: De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, in vergadering bijeen op 26 en 27 juni 2018, behandelende het InterBestuurlijk

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 september 2013 Aanwezig: Afwezig: J.B Uit den Boogaard, M. Vissers, C.J.M.W. Wassenaar, J. Wienen, R. van Netten (secretaris), C.E.D. van Schayk (teamleider Stafbureau)

Nadere informatie

CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE

CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE CONVENANT BESCHERMD WONEN /MAATSCHAPPELIJKE OPVANG DRENTHE De colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo,

Nadere informatie

Agendapunt Besluit / toezegging Actie /

Agendapunt Besluit / toezegging Actie / 1 a. Opening en mededelingen b. Besluitenlijst vorige vergadering c. Besluitvorming over ingekomen stukken De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Drenthe, november 2018

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Drenthe, november 2018 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Drenthe, november 2018 Lichte daling WW in Drenthe Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in november licht af. Vooral in vervoer & opslag, onderwijs en industrie daalde de WW.

Nadere informatie