1. Opening uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening 14.00 uur. 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname 14.05 uur. 3. Conceptverslag d.d. 22 november 2012 14.10 uur"

Transcriptie

1 Agenda Aan Bestuurders GGA Breda Mobiliteit Betreft Bestuurlijk overleg GGA Breda Datum Woensdag 17 april 2013 Locatie Vergaderzaal gemeente Etten-Leur Markt 1, kamer 1.09 Tijdstip t/m uur Kenmerk Contactpersoon E.Atici/ A.Verduin De agenda luidt als volgt: 1. Opening uur 2. Mededelingen/ stukken ter kennisname uur 3. Conceptverslag d.d. 22 november uur 4. Cofinanciering uur - Herijking nieuwe subsidieregeling PNB 5. Verkeersveiligheid/ mensgerichte maatregelen uur 6. Fiets uur 7. Rondvraag uur 8. Sluiting uur 1

2 Agendapunt 02 Mededelingen /stukken ter kennisname Bestuurscommissie GGA Breda Status informerend Mededelingen: -Stand van zaken Regionaal Verkeersmodel -Dhr. Bart Swaans (PNB) zal de gedeputeerde vervangen en een toelichting geven over de nieuwe subsidieregeling. (agendapunt 4) Inleiding Stukken ter kennisname: - Bijlage 02.01: Conceptverslag ambtelijk overleg 5 maart Bijlage document regionaal verkeersmodel. Advies voor besluitvorming Kennisnemen van conceptverslag ambtelijk overleg 5 maart. Kennisnemen document stand van zaken Regionaal Verkeersmodel.

3 Agendapunt 03 conceptverslag 22 november 2012 Bestuurscommissie GGA Breda Status Besluitvormend Inleiding Kern voorstel argumenten Advies voor besluitvorming Conceptverslag bestuurlijk GGA Breda overleg d.d. 22 november Bijlage conceptverslag Kennisnemen van het conceptverslag

4 Agendapunt 04 cofinanciering Bestuurlijk overleg GGA Breda Stand van zaken nieuwe subsidieregeling/ uitvoeringsprogramma 2014 INLEIDING Per 1 januari 2014 wordt een nieuwe subsidieregeling van kracht die op dit moment nader wordt uitgewerkt. Deze nieuwe subsidieregeling heeft directe gevolgen voor het op te stellen regionaal uitvoeringsprogramma KERN VOORSTEL ADVIES VOOR BESLUITVORMING - Discussiëren over de stand van zaken van de nieuwe subsidieregeling; - Kennisnemen van de onder voorbehoud gemaakte afspraken met uw ambtenaren (punt 1 t/m 3) ten behoeve van het uitvoeringsprogramma Stand van zaken infrastructurele projecten van de uitvoeringsprogramma s 2011, 2012 en 2013 INLEIDING Uw opdracht is scherpe monitoring van de projecten om het regionale budget zo goed mogelijk te benutten. KERN VOORSTEL ADVIES VOOR BESLUITVORMING Kennisnemen van de stand van zaken m.b.t. het uitvoeringsprogramma 2011, 2012 en 2013 (infra). Stand van zaken regionaal meerjarig maatregelenpakket INLEIDING Op 22 november 2012 stemde u in met de stand van zaken van het meerjarig regionaal maatregelenpakket. Het meerjarig regionaal maatregelenpakket heeft als doel zicht te krijgen op de globale kosten van de toekomstige projecten. KERN VOORSTEL ADVIES VOOR BESLUITVORMING Kennisnemen van de stand van zaken.

5 Agendapunt 05 verkeersveiligheid/ mensgerichte maatregelen WB Bestuurscommissie GGA Breda Status Informerend De projectgroep heeft op 12 maart 2013 overleg gehouden. Volgend projectgroepoverleg zal op 18 april 2013 plaatsvinden. Op de agenda staan de volgende onderwerpen: Proces nieuwe subsidieregeling (advies opstellen met de werkgroep van R.vd werken) -Maak vd nul een punt: jaar vd jonge bestuurders 2014, voorstel is om minimaal 1 project uit de actielijnen regiobreed op te pakken. -Verkeersveiligheidsknelpunten i.r.t. de fiets. -Meldingen vanuit OM. Stand van zaken jaar van de fiets: In alle gemeenten in de regio zal een cursus worden aangeboden gericht op ouderen op de (elektrische) fiets. Daarnaast worden de infrastructurele knelpunten voor de fiets in beeld gebracht en is er in veel gemeenten aandacht voor fietsverlichting en school thuisroutes. Kern voorstel Stand van zaken m.b.t. jonge beginnende bestuurders jaar 2014: Er zijn vier actielijnen bepaald voor de jonge bestuurders, gebaseerd op het aantal en soort ongevallen in de provincie. Deze actielijnen zijn: 1.Kwetsbaar en verantwoordelijk jarigen bromfiets 2.Hogeordevaardigheden in bezit van rijbewijs 3.Alert achter het stuur 4.Op stap en autorijden Voor deze actielijnen zijn projectgroepjes opgezet die bestaan uit de O's van overheid en ondernemers. Per actielijn is één project gekozen. Deze projecten zijn gepresenteerd en besproken op een bijeenkomst op 25 maart. -Voor de bromfietsers is het project Brom Effe Normaal (BEN) aangedragen dat de asociale bromfietsers aanpakt samen met politie en HALT.

6 -Voor de Hogeordevaardigheden is een nieuwe training bedacht die meer ingaat op bewustwording door theorie en discussie en minder een funelement heeft. Hierdoor wordt de training ook betaalbaar. -Voor alert achter het stuur wordt het project 'Shotgun' voorgesteld. Dit is een project dat in 2012 is bedacht door studenten van een hogeschool en dat door VVN wordt uitgerold. Het gaat hierbij niet om de bestuurder, maar om de bijrijder die zorgt dat de bestuurder niet wordt afgeleid. Shotgun is vooral een communicatiecampagne. -Voor op stap en autorijden wordt aangesloten bij een al bestaand campagne: BOB. Er moet nog verder bedacht worden hoe BOB ingezet kan worden voor de doelgroep, bijvoorbeeld sportkantines of bij het uitgaan (voorbeelden reeds uitgevoerd gemeente Breda). Ook zijn er een aantal projecten gepresenteerd vanuit TeamAlert die op MBO scholen ingezet kunnen worden en actielijn overstijgend zijn. Het gaat hierbij om Kruispunt en de Verkeersbattle die beiden ingaan op discussies over het thema verkeersveiligheid. Nu deze projecten zijn gepresenteerd en besproken zijn, wordt door de regiegroep vanuit de provincie bepaald welke actielijnen hiervan Brabantbreed kunnen worden ingezet. Hierbij wordt gelet op uitvoerbaarheid en kosten. Alle regio's en gemeenten dienen hier aan mee te doen. Daarnaast blijft een vrijheid voor het inzetten van de projecten uit de andere actielijnen. De West-Brabantbrede projectgroep verkeersveiligheid/ mensgerichte maatregelen stelt een voorstel op voor het eerst volgende ambtelijk overleg m.b.t. de actielijnen jonge beginnende bestuurders. Om dit voorstel op te kunnen stellen zijn uitgewerkte projectbeschrijvingen nodig van de 4 afgesproken actielijnen in het kader van de jonge beginnende bestuurder. Deze projectbeschrijvingen dienen eerder uitgewerkt te zijn dan nu door de Provincie gepland is (mei 2013). Dit is een belangrijk aandachtspunt i.v.m. de indiening van de projecten voor de termijn van 1 september en de uiteindelijke toepassing van de nieuwe regels m.b.t. de provinciale subsidieregeling. Verder word opgemerkt dat project Trials wellicht prima kan passen binnen de actielijn Jonge Beginnende Bestuurders 2014 De projectgroep zal in april/begin mei bijeen komen om een voorstel gereed te maken voor het ambtelijk overleg van 14 mei 2013, hetgeen zal voorgelegd worden voor het bestuurlijk overleg van 19 juni Bijlage 05.01: conceptverslag verkeersveiligheid/mensgericht WB d.d.12 maart Bijlagen 05.02/05.03: informatie over project Trials. Advies voor besluitvorming. -Bijlage 05.04: Memo 2014 het jaar vd Jonge Bestuurder(info planning/proces) Kennis nemen van de stand van zaken en de bijlagen.

7 Agendapunt 06 Fiets Bestuurscommissie GGA BREDA Status Informerend Stand van zaken Veilig Honk: Inleiding Kern Voorstel Argumenten Voorstel Op 22 november 2012 heeft u ingestemd met het stappenplan gemeentelijke invoering Veilig Honk en gaf u de opdracht om het project veilig honk regionaal op te pakken. De gemeenten kunnen individueel aan de slag gaan met Veilig Honk project aan de hand van het vastgesteld stappenplan. Doelstelling is om in heel de regio West-Brabant het project uniform op te pakken. Bij ontwikkeling van de Veilig Honk routes zal zoals eerder toegezegd door de Provincie een website en een app ontwikkeld worden. In overleg met de Provincie wordt op korte termijn een overlegtafel georganiseerd voor alle middelbare scholen in de regio. U heeft eerder aangekondigd meer te willen weten over het Veilig Honk project. De heer Spijkers van de gemeente Halderberge zal u tijdens het overleg een presentatie verzorgen. Kennisnemen van de stand van zaken Stand van zaken projectgroep Fiets: Kern Voorstel Voorstel Projectgroep fiets heeft op 21 maart jl. vergaderd. Conceptstuk Actieprogramma Meer op de fiets in West-Brabant is klaar. In dit actieprogramma wordt onderscheid gemaakt naar het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer (de utilitaire fietser) en de fiets in het recreatieve verkeer. Voor beide typen gebruik is een sterkte-zwakte analyse gemaakt. Vervolgens worden in de komende tijd het actieprogramma verder uitgewerkt. Daarbij worden de actielijnen van Fiets in de versnelling aangehouden. In Fiets in de versnelling is de volgende doelstelling geformuleerd: Op welke wijze kan de provincie Noord-Brabant samen met haar partners het fietsgebruik stimuleren, om daarmee een bijdrage te leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid (van met name stedelijke kerngebieden), leefbaarheid en gezondheid? Deze doelstelling sluit goed aan bij het motto uit de strategische agenda. Bij deze doelstelling is de ambitie geformuleerd om het aandeel van de fiets in de modal split te laten toenemen tot 28-30%. De projectgroep heeft in de laatste projectgroepoverleg nog wat wijzigingen doorgevoerd op het stuk. Actieprogramma Meer op de fiets zal u tijdens bestuurlijk overleg in juni uitgereikt worden. Kennis te nemen van de stand van zaken.

8 Stand van zaken Fiets in de Versnelling: Kern Voorstel Voorstel De gedeputeerde heeft tijdens de vergadering in november de stand van zaken ten behoeve van Fiets in de Versnelling aangekaart. Bijgaand ontvangt u ter informatie een notitie te behoeve van Fiets in de Versnelling. Bijlage Kennisnemen van de stand van zaken

Agenda Bestuursplatform

Agenda Bestuursplatform secretariaat Limburglaan 10 postbus 5700 6202 MA Maastricht telefoon 043 389 77 66 info@rovl.nl www.rovl.nl Rabobank 13.25.75.728 Agenda Bestuursplatform Datum vergadering 12 mei 2011 Tijdstip 9.00 12.30

Nadere informatie

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord:

In de notitie staat de rol van PS en de bijbehorende planning alsvolgt verwoord: Utrecht, 4 november 2008 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling nummer : MOB : 2008INT231003 Onderwerp: Schriftelijke beantwoording ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

Voorgesteld wordt het uitvoeringsprogramma verkeerseducatieprojecten 2013 vast te stellen.

Voorgesteld wordt het uitvoeringsprogramma verkeerseducatieprojecten 2013 vast te stellen. Collegevoorstel Sector : SOB Opsteller : F. de Ligt-Huijser Telefoon : (033) 469 44 71 User-id : HUI3 Onderw erp Uitvoeringsprogramma verkeerseducatieprojecten 2013 Voorstel: Voorgesteld wordt het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

VOORBLAD Strategieconferentie strategische agenda West-Brabant

VOORBLAD Strategieconferentie strategische agenda West-Brabant Agp. 3, bijlage 2 VOORBLAD Strategieconferentie strategische agenda West-Brabant Zorg, Welzijn, Onderwijs Datum 04 december 2011 Ter kennisname In juli 2012 is het Uitvoeringsprogramma Strategische Agenda

Nadere informatie

Voorblad agendapunt 3 Stand van zaken speerpunt Informatiemanagement

Voorblad agendapunt 3 Stand van zaken speerpunt Informatiemanagement Voorblad agendapunt 3 speerpunt Informatiemanagement Ruud vd Belt en Peter Antonis In bijgaande notitie treft u de bestuursopdracht Informatiemanagement (IM) aan. De samenleving en werkorganisaties zijn

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

Commissie voor Mobiliteit en Financiºn

Commissie voor Mobiliteit en Financiºn Griffie Commissie voor Mobiliteit en Financiºn Datum commissievergadering : 1 juni 2012 Document nummer : 3019083 Behandelend ambtenaar : M.C.M. van Dorst Directie/bureau : Economie & Mobiliteit/ Bureau

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: -

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: - 6. 1. Samenvatting voorstel Op 27 mei jl. heeft het Veiligheidsberaad vergaderd. Op basis van de agenda en definitieve besluitenlijst vindt een terugkoppeling plaats. 2. Algemeen Onderwerp: Vergadering

Nadere informatie

Agendapunt 2: Benoeming voorzitter / vicevoorzitter

Agendapunt 2: Benoeming voorzitter / vicevoorzitter Agendapunt 2: Benoeming voorzitter / vicevoorzitter Portfeuillehoudersoverleg Mobiliteit Status Besluitvormend Inleiding Per e-mail heeft u het verzoek ontvangen om aan te geven of u eventueel geïnteresseerd

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

Landbouwverkeer Noord-Brabant

Landbouwverkeer Noord-Brabant Landbouwverkeer Noord-Brabant Knelpunten Regio West Brabant Lieke van der Sanden, Bouke Vellinga, Debbie Ammerlaan, Niels Bosch Open Programma Opening en introductie project Kort en in de benen kennismaking

Nadere informatie

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 A Algemeen A.1 Opening en mededelingen A.2 Besluitenlijst (incl. presentielijst) gezamenlijke vergadering Bestuurscommissie

Nadere informatie

Oplegvel. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad

Oplegvel. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad Oplegvel 1. Onderwerp Verdeling van subsidie voor regionale infrastructurele projecten en voor projecten Duurzaam Veilig voor het subsidiejaar 2017 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak

Nadere informatie

Thema wonen 2a. Regionale agenda wonen 2017 Bijlage 2a1 en 2a2

Thema wonen 2a. Regionale agenda wonen 2017 Bijlage 2a1 en 2a2 Provincie Noord-Brabant Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant Wanneer: 15 december 2016 Locatie: KVL/ Lederzaal Tijd: 14.00 17.00 uur Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering van het Regionaal

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Motie D66, Maatregelen 50 en 51, Verkeer- vervoersvisie. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Motie D66, Maatregelen 50 en 51, Verkeer- vervoersvisie. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Motie D66, Maatregelen 50 en 51, Verkeer- vervoersvisie Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. Voor de komende twee jaar bij wijze van

Nadere informatie

Vervolg en gebiedsproces WBP 5

Vervolg en gebiedsproces WBP 5 Vervolg en gebiedsproces WBP 5 1 Inleiding Het WBP5 strategisch deel ligt voor. Hiermee is het WBP 5 niet af, maar staat het aan het begin van het gebiedsproces en het interne proces om tot een uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - PROJECTGROEP CONCEPT Verslag

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - PROJECTGROEP CONCEPT Verslag Memo Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied\ Projectgroep SomENCI PG - Conceptverslag en actiepuntenlijst 3/2011 Aan: C. van der Gugten, P. Haane, E. Habets (afwezig), R. Pasma, P. Mergelsberg,

Nadere informatie

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2.

1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Oplegvel 1. Onderwerp Geactualiseerde projectbladen Uitvoeringprogramma Regionaal Verkeer en VervoerPlan (UP RVVP) met bijlagen 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, uur

Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, uur AGENDA Adviescommissie Vervoersautoriteit woensdag 6 juni 2018, 19.30 20.30 uur Locatie: zaal A, MRDH Westersingel 12, Rotterdam Parkeren: kan op het parkeerterrein van de MRDH. Ingang via de poort naast

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 26 september 2018

Verslag dagelijks bestuur van 26 september 2018 DATUM 26 september 2018 PLAATS Stadhuis Enschede, kamer burgemeester TIJDSTIP 12:30 13:30 uur VOORZITTER dr. G.O. van Veldhuizen SECRETARIS ir. G.H. Tamminga PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG De heren dr. G.O.

Nadere informatie

Mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid

Mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid Samenvatting: Inleiding: In de afgelopen jaren is uw college gerapporteerd over de mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid bestemd voor de gemeente Heusden. Dit gebeurt in het kader

Nadere informatie

Welkom en opening Goede morgen dames en heren,

Welkom en opening Goede morgen dames en heren, Bijeenkomst RSBO Oost-Veluwe op 29 november 2011 in het Denksportcentrum te Apeldoorn over het onderwerp Bewustwording Wonen als vervolg op het eerdere woonwensenonderzoek Wat beweegt ouderen op de woningmarkt?

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 4 Onderwerp: Transformatie jeugdzorg Regionaal projectplan Datum: 10 december 2012 Portefeuillehouder: Jhr. M.R.H.M. von Martels

Nadere informatie

Gezamenlijke aanzet uitvoeringsprogramma Mest Eindconcept, versie 30 april 2018

Gezamenlijke aanzet uitvoeringsprogramma Mest Eindconcept, versie 30 april 2018 Gezamenlijke aanzet uitvoeringsprogramma Mest Eindconcept, versie 30 april 2018 Aanleiding De provincie Noord Brabant en de regio s Zuidoost en Noordoost Brabant vinden het belangrijk om de handen in één

Nadere informatie

Collegevoorstel Toelichting:

Collegevoorstel Toelichting: Collegevoorstel Toelichting: In de afgelopen jaren is uw college gerapporteerd over de mensgerichte maatregelen op het gebied van verkeersveiligheid bestemd voor de gemeente Heusden. Dit gebeurt in het

Nadere informatie

Verslag DB van 25 juni 2012

Verslag DB van 25 juni 2012 DATUM 25 juni 2012 PLAATS Kamer 506 TIJDSTIP 14.30 uur VOORZITTER F.A.M. Kerckhaert SECRETARIS dr. ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG AFWEZIG de heren P.E.J. den Oudsten (vanaf agendapunt D-1), H. Van Agteren,

Nadere informatie

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Griffie Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Datum commissievergadering : 26 maart 2010 DIS-stuknummer : 1652912 Behandelend ambtenaar : G.M. Swaans- van der Helm Directie/bureau : Economie

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Agenda Commissie Economie Datum: 08-09-2017 Tijd: 13:30-16:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Ton Veraart Toelichting: Gewijzigde Agenda 17016804 Punt Omschrijving 01 Opening en mededelingen De voorzitter

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent.

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent. Raadsvoorstel Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent. AGENDAPUNT NO. 9. AAN DE RAAD Samenvatting Vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu is met

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 22 september 2014

Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 22 september 2014 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Vergadering Dagelijks Bestuur d.d. 22 september 2014 Agendapunt : 3.1.a Portefeuille : Mobiliteit, coördinatie MIRT / gebiedsontwikkeling Midden en Oost, Gulbergen

Nadere informatie

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel SGR-21 Betreft vergadering Te verzenden aan Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar 2040 PS van 8 juni 2012 Statenbreed Verzenddatum

Nadere informatie

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Aan de Raadscommissie Agendapunt: 5 Onderwerp: Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / FK Informerend Kollum, 11 januari 2011 Samenvatting

Nadere informatie

De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00

De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00 De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 Vermeerzaal 1.03 19:00 Basisrichting Structuurvisie Amersfoort 2030 Informatie Regionaal Werkvoorzieningschap Amersfoort en omgeving:

Nadere informatie

Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant

Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant Provincie Noord-Brabant Regionaal Ruimtelijk Overleg Midden-Brabant Wanneer: 15 december 2014 Locatie: Buitenom, Broekstraat 4, Tilburg Tijd: 09.00 12.00 uur Hierbij nodig ik u uit voor de vergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 469186 Datum : 22 augustus 2017 Programma : 3 Blad : 1 van 5 Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. J.H. Lappee Informatie

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort 4 4 De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort Bereikbaar en bewegen Voorwoord van H. Brink, Wethouder verkeer gemeente Amersfoort Hoe houden we Amersfoort bereikbaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : 12.0243 Onderwerp: Oprichten rechtspersoon ten behoeve van verzelfstandiging van het Stedelijk Museum s- Hertogenbosch (SM s) Reg.nr. : B&W verg.. : 24 april 2012 Commissie :

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders X Openbaar Registratienummer: 210676 Datum voorstel: 28 april 2016 Niet openbaar Portefeuillehouder: De heer E. Vandermeulen Afdeling: LO Samenleving Agendapunt 6 Onderwerp/Titel: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL

VOORBLAD RAADSVOORSTEL VOORBLAD RAADSVOORSTEL ONDERWERP Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid Middelsee Gemeenten 2010-2014. VOORSTEL Wij stellen u voor bijgevoegde Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid Middelsee Gemeenten 2010-2014

Nadere informatie

Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1. Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg)

Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1. Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg) RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 386736 Raadsvergadering van 14 maart 2013 Agendanummer: 9.1 Onderwerp: Inrichting stelsel Zorg voor jeugd (transitie jeugdzorg) Verantwoordelijk portefeuillehouder: A. Grootenboer-Dubbelman

Nadere informatie

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018

Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Concept agenda woordvoerdersoverleg thema Mobiliteit 23 februari 2018 Opening en mededelingen 1. Bespreekpunten A. Doorkijk Lange termijn planning GS, met een concrete blik op de komende zes maanden Stand

Nadere informatie

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden,

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden, *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Kennisnemen van de overwegingen van de coördinatie/stuurgroep fusie die tot het voorstel hebben geleid;

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Kennisnemen van de overwegingen van de coördinatie/stuurgroep fusie die tot het voorstel hebben geleid; 2.1.10 Raadsinformatiebrief fusie Westrom Risse 1 Dossier 1070 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1070 Vertrouwelijk Ja Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.10 Omschrijving Raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 26 september 2011 Agenda nr: 10 Onderwerp: Plan van aanpak voor een nieuw gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan

Raadsvergadering d.d.: 26 september 2011 Agenda nr: 10 Onderwerp: Plan van aanpak voor een nieuw gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 26 september 2011 Agenda nr: 10 Onderwerp: Plan van aanpak voor een nieuw gemeentelijk Verkeersveiligheidsplan Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van

Nadere informatie

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig:

Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari Aanwezig: Verslag vergadering rekenkamercommissie d.d. 11 januari 2016 Dinsdag 12 januari vindt een gesprek plaats met een kandidaat voor de vacante positie. Indien dit gesprek positief verloopt zal aan de beide

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 21 april 2016

Verslag dagelijks bestuur van 21 april 2016 DATUM 21 april 2016 PLAATS Enschede, kamer H300 TIJDSTIP 12:00 13:30 uur VOORZITTER G.O. van Veldhuizen SECRETARIS H.M. Bolhaar PAGINA 1 AANWEZIG De heren G.O. van Veldhuizen, R.G. Welten en H.M. Bolhaar

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland \Ui/ Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM De gemeenteraden in Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr M.C. ten Dam AD/KAB/KAB Telefoonnummer +31235143147 damm@noord-holland.nl Betreft; inzet provincie

Nadere informatie

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Vergaderen Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Binnen projecten is het erg belangrijk dat er communicatie is. Dit kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

Lange Termijn Agenda (procesinformatie) donderdag 19 oktober 2017

Lange Termijn Agenda (procesinformatie) donderdag 19 oktober 2017 Lange Termijn Agenda (procesinformatie) donderdag 19 oktober 2017 Programma 1 WONEN, WERKEN EN RECREËREN Implementeren Omgevingswet in de organisatie Informatienota - implementeren omgevingswet Het proces

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 64

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht 64 Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 64 Haarlem, 17 augustus 2004 Onderwerp: Agenda Provinciaal Waterplan Bijlagen: - ontwerpbesluit - procesplanning provinciaal waterplan - op weg naar een

Nadere informatie

IJsselstein: een fietsvriendelijke stad

IJsselstein: een fietsvriendelijke stad Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer 482318 Programma 3 Commissie Ruimte Portefeuillehouder: Drs I.C.J. Nieuwenhuizen Informatie bij : H Hellinga

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Onze gemeenschappelijke ambitie:

Onze gemeenschappelijke ambitie: 1 Concept-versie versnellingsafspraken vanuit de provinciale opgaven voor de regio Hart van Brabant d.d. 15 november Document ten behoeve van dialoog tussen het College van Gedeputeerde Staten van Noord

Nadere informatie

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken

Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline. Besluitvorming en stand van zaken financiën inzichtelijk maken Actielijst raadscommissie Fysiek en Economie t/m raadsvergadering 14 juli 2015 Onderwerp Vraag / toezegging Stand van zaken per 1 september 2015 Deadline 18.12 23-10-2012 raad Project Trambaan Maastricht

Nadere informatie

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop).

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop). Concept - BESLUITENLIJST Vergadering portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken d.d. 15 februari 2012 Aanwezig (leden PHO EZ): gemeente Alphen aan den Rijn: de heer T. Hoekstra gemeente Noordwijkerhout:

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Jaarverslag 2013 Geplande snelheids-en alcoholcontroles maand oktober Verkeerslessen voor de laatste graad van de lagere school Startschot campagne Veilig fietsen

Nadere informatie

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen

Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen Periode: 29 oktober 2014-11 november 2014 Nr. Onderwerp Behandeladvies Toelichting 001 Overzicht ingekomen stukken en behandeladviezen 002 Statenmededeling

Nadere informatie

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma

Raadsvergadering, 2 februari 2010. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Economisch Actie Programma Raadsvergadering, 2 februari 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Economisch Actie Programma Nr.: 369 Agendapunt: Voorbespreking & 15 Datum: 19 januari 2010 Onderdeel raadsprogramma: Portefeuillehouder:

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 MEMO Aan: Presidium Van: statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 1. Aanleiding. Er is meerdere keren in het presidium gesproken over de werkwijze

Nadere informatie

Mobiliteit 2015 2020. 24 juni 2015

Mobiliteit 2015 2020. 24 juni 2015 Mobiliteit 2015 2020. 24 juni 2015 Inleiding. Mobiliteit raakt steeds meer verweven en daarmee een integraal onderdeel van de RWB domeinen Economie, Ecologie en Leefbaarheid. Na het aanbreken van ondermeer

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Agenda RRO Zuidoost-Brabant

Agenda RRO Zuidoost-Brabant Agenda RRO Zuidoost-Brabant Datum: 13 juli 2016 Tijd: 9:00-12:00 Locatie: Fitland XL Helmond Adres: Scheepsboulevard 2, Helmond Vergaderruimte: de Kubus-zaal Aan Leden RRO Zuidoost- Brabant Datum Ontvangst

Nadere informatie

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn

Statenvoorstel. Uitvoeringsbesluit vernieuwing Steekterbrug te Alphen ad Rijn Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 14 februari 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 29 maart 2017 Behandeld ambtenaar : S.R. van Altena E-mailadres: sr.van.altena@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

2. Wat is de analyse en conclusie uit de klankbordbijeenkomsten met raadsleden?

2. Wat is de analyse en conclusie uit de klankbordbijeenkomsten met raadsleden? Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8.1 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Versterken sturing raad in nieuwe planning&controlcyclus Voorstel: De sturing van de raad in de planning&controlcyclus te versterken door:

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

: Stimuleringsprogramma de Samenhang op Scherp (SOS) Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5

: Stimuleringsprogramma de Samenhang op Scherp (SOS) Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5 S T A T E N V O O R S T E L Datum : 14 december 2004 Nummer PS : PS2005ZCW01 Dienst/sector : MEC / DMO Commissie : ZCW Registratienummer : 2004MEC002581i Portefeuillehouder : Kamp Titel : Stimuleringsprogramma

Nadere informatie

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - BESTUUR Agenda. Vergadering dd om uur op het Stadhuis, Markt te Maastricht

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - BESTUUR Agenda. Vergadering dd om uur op het Stadhuis, Markt te Maastricht VERTROUWELIJK Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied Memo SomENCI Agenda 2/2011 Aan: J. Mans, C. van der Gugten, J. de Jong, A. Nuss, F. de Schepper Van: P. Mergelsberg C.c.: R. Pasma, R. Schins,

Nadere informatie

PS2009MME College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

PS2009MME College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2009MME04-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 6 januari 2009 Nummer PS : PS2009MME04 Afdeling : MOB Commissie : MME Registratienummer : 2008int235036 Portefeuillehouder : Ekkers

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse I. van Breda Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst GebiedsGerichte Aanpak Verkeer en Vervoer Regio Hart van Brabant Periode januari 2014 december 2017

Samenwerkingsovereenkomst GebiedsGerichte Aanpak Verkeer en Vervoer Regio Hart van Brabant Periode januari 2014 december 2017 Samenwerkingsovereenkomst GebiedsGerichte Aanpak Verkeer en Vervoer Regio Hart van Brabant Periode januari 2014 december 2017 Pagina 1 van 10 Samenwerkingsovereenkomst gebiedsgerichte aanpak Verkeer en

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Alcoholmatigingsprogramma's Jeugd en alcohol Regio Stedendriehoek en Regio IJsselland. gfedcb. Besluitenlijst d.d. d.d.

Alcoholmatigingsprogramma's Jeugd en alcohol Regio Stedendriehoek en Regio IJsselland. gfedcb. Besluitenlijst d.d. d.d. Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/SI/MM Alcoholmatigingsprogramma's Jeugd en alcohol Regio Stedendriehoek en Regio IJsselland 1- Notagegevens Notanummer 2008.48686

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 ROVL 2025

JAARVERSLAG 2011 ROVL 2025 JAARVERSLAG 2011 ROVL 2025 Wij staan voor nul slachtoffers en in onze optiek wil dat zeggen: op den duur geen ernstige verkeersslachtoffers meer. Ernstige slachtoffers zijn volgens ons geen noodzakelijk

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht Haarlem, Onderwerp: Kaderstelling Europabeleid door Provinciale Staten Inleiding Op 11 juni 2007 jl. is door de commissie FEPO de werkgroep Europa ingesteld.

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015

VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 VERSLAG EN ACTIELIJST Fysieke Overlegtafel Beschermd Wonen 27 januari 2015 Algemene aanwijzing: de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit verslag als

Nadere informatie

Toolkit mensgerichte maatregelen 2018: Jaar van de Snelheid

Toolkit mensgerichte maatregelen 2018: Jaar van de Snelheid Toolkit mensgerichte maatregelen 2018: Jaar van de Snelheid Inleiding De integrale aanpak snelheid beschrijft op welke manieren je snelheid als verkeersveiligheidsprobleem kunt aanpakken. Een mogelijke

Nadere informatie

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Openbaar Onderwerp Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Vanuit de voormalige stadsregio Arnhem-Nijmegen, nu provincie Gelderland, is het initiatief

Nadere informatie

Statenfractie Zuid-Holland

Statenfractie Zuid-Holland Statenfractie Zuid-Holland Voorstel: verkenning naar een thematische fietsroute, die de Kennisas in Zuid-Holland met elkaar verbindt; van Noordwijk naar Rotterdam: het Sciencepad. PvdA Zuid-Holland Petra

Nadere informatie

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017

Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 Bijlage bij Statenbrief - zaaknummer 2016-012800 Specificatie bestedingsplan Decentralisatie-uitkering Verkeer en Vervoer 2017 In deze bijlage worden de bestedingen in het bestedingsplan DU 2017 gespecificeerd.

Nadere informatie

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d

Verslag 2 e OPR-vergadering RSV Breda PO d.d Oosterhout: 20 oktober 2015 RSVA03 Ons kenmerk: Aanwezig: Afwezig: Notulant: Tijs (voorzitter) Ronald Theuns, Ben Kusters, Femke van Roozendaal, Mona Boelhouwers, Francy Derijck, van den Born, Babette

Nadere informatie

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11 Advies voor burgemeester en wethouders Afdeling: Bouwen en Milieu Afdeling: Behandelend ambtenaar: Leon Teeuw Behandelend ambtenaar: Tel.: 0522-46 75 11 Tel.: Par. sectordir: Par. afd.hoofd: Par. sectordir:

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 1 september 2014

Verslag dagelijks bestuur van 1 september 2014 DATUM 1 september 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes SECRETARIS dr.ing. G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren J.H. Coes, H. van Agteren, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs.

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Sinds 9

Nadere informatie

Verslag van het overleg van 11 mei Opening

Verslag van het overleg van 11 mei Opening Verslag van het overleg van 11 mei 2015 Aanwezigen: Dhr. B.J. van Bochove (voorzitter), Dhr. J. Lodders, vergezeld door Dhr. P. Spapens (Provincie Flevoland), Dhr. J. Fackeldey (Gemeente Lelystad), Dhr.

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 15 februari 10 mei 6 juli 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Plan van aanpak OV-visie Holland Rijnland Midden Holland en wijze van uitvoering 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek

Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek Feitenrelaas Stuurgroep Bedrijventerrein West Achterhoek Opgesteld door ir. R. Wolbers, secretaris van de Stuurgroep, d.d. 7 oktober 2013 Inleiding Dit feitenrelaas heeft betrekking op de bespreking en

Nadere informatie