Om de veiligheid van uw investeringen te waarborgen verdelen wij de taken in twee delen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Om de veiligheid van uw investeringen te waarborgen verdelen wij de taken in twee delen:"

Transcriptie

1 Om de veiligheid van uw investeringen te waarborgen verdelen wij de taken in twee delen: 1. Rekening bij een exchange waarop gehandeld kan worden. 2. Deelname aan de tradingsoftware bij Bit Broker Trade. Wanneer je gaat deelnemen heb je bij beiden een account nodig. Wij adviseren je om deze accounts gelijktijdig aan te vragen.

2 1. Bitstamp account openen: Voor het openen van een rekening bij Bitstamp ben je minimaal 18 jaar. Je hebt een identiteitsbewijs (kopie paspoort/id-kaart) en een bewijs van adres (kopie van officiële brief verstuurd naar je eigen adres)nodig. Deze kun je bij de registratieprocedure uploaden naar Bitstamp. Op de Bitstamp website staan gedetailleerde instructies en welke documenten voldoen. Volg deze instructies nauwkeurig. Het goedkeuringsproces bij Bitstamp kan tot 2 weken duren. (doorgaans is het binnen twee dagen geregeld) Bitstamp Account goedgekeurd: Zodra je account goedgekeurd is (je krijgt daarvan een ), kun je door naar Trader registreren.

3 2. BitBrokerTrade account openen: Het aanmeldscherm van Bit Broker Trade is erg eenvoudig. Hou er rekening mee dat het door jou gekozen wachtwoord minimaal 8 tekens bevat, waarvan minimaal één bijzonder teken is. ( Geen aa - zz / 0-9 ). We sturen ter

4 controle van het door jou gebruikte adres een mail met een bevestiging waarna je in de mail op de oranje knop moet klikken. Daarmee ga je naar het activatie gedeelte van de site. Klik op de blauwe knop om te activeren. Je deelname is bevestigd, je kunt nu inloggen in het systeem.

5 3. API-key aanmaken: Om de software van BitBrokerTrade namens jou te laten handelen hebben we een API-key (Application Program Interface) nodig. Die dien je zelf aan te maken en te activeren op Bitstamp, dat werkt als volgt: - Login bij Bitstamp.net - Login bij Trader.Bitbrokertrade.com

6 Ga bij Bitstamp in het linker menu naar Security en dan -> API access

7 Klik op New API key -> Je ziet het onderstaande scherm: Laat ALLE filter velden leeg! Behalve IP Address Filter vul daar in: Door het IP-adres van onze computer in te geven kan nooit een ander uw API code gebruiken. Kies jouw bijbehorende account (Associated Account). Dit is alleen nodig als je ook een sub-account aangemaakt hebt. (geld beheren van een ander!) Vink nu alleen de velden aan zoals op het onderstaande voorbeeld: Druk op Generate Key. Je krijgt dan direct een API-key en een bijbehorende SECRET te zien. Zorg dat je in een tweede tabblad ingelogd bent in de trader van Bit Broker Trade. Zodat je je API-KEY en SECRET gemakkelijk kunt kopiëren en

8 plakken. SECRET wordt maar 1x getoond en is hierna nooit meer op te vragen. Ga naar BitBrokerTrade.com. Nu kun je de key codes invullen in het systeem van Bit Broker Trade. Wissel tussen de tabbladen en ga links in het menu naar Personal Keys en vul het onderstaande in: Je Publieke sleutel (API-Key) blijft zichtbaar, je Geheime Sleutel (Secret-Key) wordt slechts ter validatie gebruikt en nergens in onze systemen opgeslagen.

9 4. API-key activeren: Daarna moet je de API key Activeren. Je krijgt een van Bitstamp met een bevestigingslink. Zodra je daarop klikt is je API key geldig. Mocht je moeilijkheden ondervinden, of is het allemaal wat te ingewikkeld. Dan helpen we je graag. Stuur daarvoor een mail naar: Een medewerker zal u tijdens werkdagen of bij beschikbaarheid, helpen met het koppelen van deze gegevens. Je krijgt dan vooraf van ons een met aanvullende uitleg, zodat we de stappen samen gemakkelijk kunnen doorlopen.

10 5. Investeringsbedrag storten: De Trader kan gaan handelen wanneer er saldo aanwezig is op je account bij Bitstamp. Je kunt een kosteloos een SEPA bankoverschrijving doen vanuit een Nederlandse bankrekening naar de rekening van Bitstamp. Dit werkt als volgt: Login bij Bitstamp Klik op Deposit bovenaan in het scherm Klik daarna op EU bank (SEPA), je ziet dan het volgende scherm: Vul de gegevens in en kies als account balance Euro!

11 Klik daarna op Deposit. Je ziet dan het volgende scherm: Maak een internetbankoverschrijving vanaf je eigen bankrekening (KNAB, Bunq, ABN-Amro, Rabo, ING, etc.) naar Bitstamp: Gebruik altijd het IBAN nummer van Bitstamp. Dat begint met SI! Je kunt gewoon Euro s overmaken. Wanneer je Euro's overmaakt komen deze op je Euro account te staan. Je hebt Euro's nodig om BitBrokerTrade voor je te laten handelen. Het is echt zéér belangrijk dat je alleen de Unieke referentie invult bij de omschrijving van je bankoverschrijving. Hiermee wordt het bedrag naar jouw account overgemaakt en niet per ongeluk naar die van een ander. Binnen 1-3 dagen staat je storting in je Bitstamp account. Daarvan krijg je per een bevestiging. Zodra er saldo in Euro's zichtbaar is op je Bitstamp account (bovenaan in het scherm), kun je verder met:

12 6. Credits/Tegoed kopen: Deelname aan BitBrokerTrade.com is kosteloos totdat het systeem voor jou rendement gemaakt heeft. De "Fee" die wij daarvoor in rekening brengen wordt afgeschreven van je credits. 1 Credit kost 1 Euro. Dit noemen wij het zogenaamde prepaid tegoed. Het prepaid tegoed werkt hetzelfde als het prepaid tegoed van een telefoon. Hier vindt nooit restitutie op plaats. Wij raden je aan om daarom zo'n 5% van het door jou gestorte geld op Bitstamp te reserveren als prepaid tegoed. Wanneer het saldo van het prepaid tegoed, 0 of zelfs negatief is, zal de software je automatisch een waarschuwingsmailtje sturen. De autotrader stopt dan en wacht met verdere acties tot jij je tegoed hebt opgewaardeerd. Wij schrijven bij ieder rendement wat de trader automatisch voor je gemaakt heeft, 20% van het door jou behaalde rendement af van je tegoed/credits. Dat wil zeggen dat als je op enig moment 100,- rendement gemaakt hebt wij 20,- van je prepaid tegoed afhalen. Voorkom dat het saldo 0 of negatief is, zodat je geen enkele kans op een fantastisch rendement misloopt. De Fee wordt o.a. gebruikt om het systeem draaiend te houden, te beveiligen en verder door te ontwikkelen. Ga naar de Trader en open in het menu het item Credits:

13 Vul onder het aantal credits rechts van de pagina in hoeveel credits (minimaal 25) je wilt kopen. Daarna klik je op de groene pijl en word je doorverwezen naar de pagina van onze serviceprovider. Nadat de betaling met succes is afgerond staan de credits bijgeschreven. Gefeliciteerd, je hebt alle stappen doorlopen. Door de MACD-methode kan het tot 290 minuten duren voor het systeem de eerste aankoop voor je doet. Daarover hoef je je geen zorgen te maken. Heeft het systeem geen aankoop gedaan de eerste 24 uur, stuur dan een naar En een medewerker neemt contact met u op!

14 7. Google Authenticator: Wij adviseren om naast een veilig wachtwoord je Bitstamp account ook te beveiligen met de zogenaamde twee-factor authenticatie. Wanneer je twee-factor authenticatie inschakelt, voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account. Je logt in met iets wat je zelf hebt ingesteld (je wachtwoord) en iets wat je krijgt heeft (een code afkomstig van een app op je telefoon. Die ook nog eens iedere 30 seconde wisselt). Als een hacker probeert in je acccount te komen moet hij naast je wachtwoord ook nog eens fysiek in bezit zijn van je telefoon. Hierdoor wordt de kans dat dat gebeurd verwaarloosbaar. We hebben erg goede ervaringen met Google authenticator -en Authy app voor op je telefoon. Je geld (Euros) en je Bitcoins zijn veilig opgeslagen bij Bitstamp en je wilt er zeker van zijn dat niemand anders bij je gegevens kan komen. Zo werkt Google Authenticator Waar komt die code vandaan en hoe verifieert Google die? Met tweefactor-authenticatie (2FA) beveilig je de toegang tot je account met een extra code bovenop je wachtwoord. Een app als Google Authenticator genereert deze op aanvraag, ook zonder verbinding met internet. Hoe werkt dat eigenlijk? Bij 2FA krijgen gebruikers na het inloggen met een wachtwoord een inlogveld te zien om een tweede sleutel in te voeren. Voor dat proces wordt vaak het gestandaardiseerde algoritme Time-Based One-Time Password (TOTP) gebruikt. Google biedt een open dienst op basis van TOTP waarbij deze codes worden aangemaakt in de vorm van Google Authenticator met een App op je telefoon. Hoe werkt dat precies? Sleutel voor de app Als je Google Authenticator configureert, wordt er allereerst een sleutel aangemaakt door de servers, in ons voorbeeld die van Google zelf. Dezelfde sleutel gaat Google Authenticator gebruiken in het TOTP-proces om codes mee aan te maken. Aan de

15 serverkant wordt hetzelfde TOTP-proces gebruikt en de codes van de client worden op het eind van de rit vergeleken met die op de server. Maar eerst even terug naar de configuratie. De gedeelde sleutel is een string van 32 tekens. Deze wordt verwerkt in een QR-code om het bevestigingsproces wat te vereenvoudigen voor gebruikers. Als alternatief kunnen ze op een link klikken om de sleutel te bevestigen voor de app. De vanaf dat moment gedeelde sleutel op de server wordt dan tevens opgeslagen in de applicatie, zodat deze daarmee codes kan aanmaken. Codes maken De codes die je steeds in de app ziet, zijn zes- tot achtcijferige hashes die zijn aangemaakt op basis van de met de server gedeelde geheime sleutel. Een tweede element om die code aan te maken is de ingestelde tijd van je toestel: de applicatie gebruikt die als input om de hash te genereren. Elke dertig seconden zie je een nieuwe code, die dus is gemaakt op basis van jouw sleutel en de timestamp die je toestel aanlevert.

16 Mocht je onverhoopt helemaal niet uit deze handleiding komen. Ga dan naar en download de laatste versie. Hiermee kunnen we, indien je dit wenst, de besturing van je computer op afstand overnemen. Je moet hiervoor wel zelf bij jouw eigen computer aanwezig zijn. Omdat er voor iedere verbinding opnieuw een wachtwoord wordt aangemaakt. Heel veel succes.

Om de veiligheid van je investeringen te waarborgen verdelen wij de taken in twee delen:

Om de veiligheid van je investeringen te waarborgen verdelen wij de taken in twee delen: Om de veiligheid van je investeringen te waarborgen verdelen wij de taken in twee delen: 1. Rekening bij een exchange waarop gehandeld kan worden. 2. Deelname aan de tradingsoftware bij Bit Broker Trade.

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Twee-factor-authenticatie (2FA)

Twee-factor-authenticatie (2FA) Twee-factor-authenticatie (2FA) Inleiding Als u via een wachtwoord inlogt op het portal, dan is het mogelijk uw account extra te beveiligen door twee-factor-authenticatie te koppelen. Twee-factor-authenticatie,

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP

SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP SEOSHOP KLANTENSCORES.NL APP INSTALLATIE HANDLEIDING V1.1 29-10-2013 info@klantenscores.nl www.klantenscores.nl Inhoud Gebruikers vereisten... 3 APP installatie in SEOSHOP... 3 inloggen SEOshop back office

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

NIEUW: Simmpl Click-to-Dial app voor Chrome nu mét persoonlijk én bedrijfs-telefoonboek

NIEUW: Simmpl Click-to-Dial app voor Chrome nu mét persoonlijk én bedrijfs-telefoonboek Koldingweg 19-1 9723 HL Groningen NIEUW: Simmpl Click-to-Dial app voor Chrome nu mét persoonlijk én bedrijfs-telefoonboek v050318mt Postbus 5236 9700 GE Groningen T (050) 820 00 00 F (050) 820 00 08 E

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie

Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie Registratie wizard: instellen Authenticator voor twee-factor authenticatie De Authenticator App is één van de nieuwe authenticatie methoden om in te kunnen loggen in VerzuimSignaal op een veilige wijze.

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Wanneer je voor de gehele praktijk besluit om de inlog op de server te voorzien van de TFA, druk je op de knop om het in te schakelen.

Wanneer je voor de gehele praktijk besluit om de inlog op de server te voorzien van de TFA, druk je op de knop om het in te schakelen. Two Factor Authenticatie (TFA) op de server Het is op onze servers nu mogelijk om naast de bestaande gebruikersnaam + wachtwoord inlog (factor 1: iets dat je weet), ook te werken met een 2 e factor, namelijk

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal

Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal Handleiding beveiliging en accounts Subliempakket en Polisportaal Inhoud Inhoud 0 Inleiding 2 1. Registreren en inloggen 3 1.1. Account aanmaken 3 1.2. Tweeweg-authenticatie 3 1.3. Nieuwe gebruiker aanmaken

Nadere informatie

Two Factor Authenticatie

Two Factor Authenticatie Two Factor Authenticatie Inleiding In het kader van de wet gebruik BSN in de zorg en NEN 7510 Informatiebeveiliging in de zorg dient er bij de gebruiker borging te zijn van authenticatie van gebruikers

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Registreren en je eerste coins!

Registreren en je eerste coins! Registreren en je eerste coins! Welkom bij dit stappenplan van onlinecryptoadvies.nl! Door middel van dit document wordt het duidelijk hoe je, je moet registreren bij Binance en Anycoindirect. Daarnaast

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

My Globality Online Portal registratiehandleiding

My Globality Online Portal registratiehandleiding My Globality Online Portal registratiehandleiding Globality S.A. 1A, rue Gabriel Lippmann L-5365 Munsbach Luxembourg www. globality-health.com E-Mail: contact@globality-health.com Raad van bestuur: Andrew

Nadere informatie

SNELGIDS INLOGGEN XPERT SUITE DE ARBODIENST - feb 2019

SNELGIDS INLOGGEN XPERT SUITE DE ARBODIENST - feb 2019 O SNELGIDS INLOGGEN XPERT SUITE DE ARBODIENST - feb 2019 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1 Inloggen... 3 1.2 Inloggen... 3 1.3 Eerste keer inloggen... 4 1.4 Inloggegevens vergeten... 7 1.5 2-factor authenticatie

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Werken op afstand via internet

Werken op afstand via internet HOOFDSTUK 12 Werken op afstand via internet In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat er nodig is om op afstand met de ROS artikel database te kunnen werken. Alle benodigde programma s kunnen worden gedownload

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Inloggen op Poolmanager web

Inloggen op Poolmanager web Handleiding web Inhoudsopgave Inloggen op Poolmanager web... 3 Wachtwoord vergeten... 3 Hoofdmenu... 4 Menu knoppen werkgever... 4 Persoonlijke gegevens... 4 Jaaropgaves en loonstroken... 5 Eigenschappen

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Handleiding managerlogin HR en salaris online

Handleiding managerlogin HR en salaris online Handleiding managerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 5 3 Verlof 6 4 Verzuim 8 5 Kalender 10 6 Declaraties en mutaties 12 7 Uitloggen 14 1 Inleiding Met uw managerlogin is

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Handleiding Digitaal platform Bossche Bond

Handleiding Digitaal platform Bossche Bond Handleiding Digitaal platform Bossche Bond Inleiding Dit is een korte handleiding (een eerste introductie) voor het digitale platform van de Bossche Bond. Dit digitale platform is bedoeld voor de professionals

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online

v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online v.1.11 Verenigingenweb handleiding Genkgo koppeling: Exact Online Inhoud Welke koppelingen zijn er?...3 Koppeling A ) Synchronisatie profielen (relaties)...3 Koppeling B ) Koppeling van debiteurenkaarten...3

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal

Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Beste Online Badge Portal gebruiker, Om haar meest kritische applicaties nog beter te beveiligen, heeft Brussels Airport beslist

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING DOSSIER.NU. Handleiding Dossier.nu. Vertrouwelijk DOCUMENT VERSIE 1.0 DATUM CLASSIFICATIE

HANDLEIDING DOSSIER.NU. Handleiding Dossier.nu. Vertrouwelijk DOCUMENT VERSIE 1.0 DATUM CLASSIFICATIE HANDLEIDING DOSSIER.NU DOCUMENT Handleiding Dossier.nu VERSIE 1.0 DATUM 11-02-2019 CLASSIFICATIE Vertrouwelijk Inhoud 1. Uitnodigingsmail... 3 2. Gebruikersaccount aanmaken... 4 3. Inloggen... 5 4. Dossier.nu...

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3

1. Inloggen... 3. 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3. 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1. Inloggen via de website of mobiele app... 3 1.2 Inloggegevens wijzigen of opvragen... 3 1.3 Inloggen met pincode op mobiele app... 4 2. Berichtenservice... 5 3. Bedrijfsmonitor...

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

DOWNLOADEN REGISTREREN

DOWNLOADEN REGISTREREN DOWNLOADEN De app Voetbal.nl kan worden gedownload in de Apple App Store en in de Google Play Store. Na installatie van de app op je telefoon, kun je deze starten via dit icoontje: REGISTREREN Na het starten

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek INHOUDSTAFEL GIDS BIJ HET INSTALLEREN VAN UW E-DAGBOEK Stap 1: Uw account aanmaken op de computer... pagina 3 Stap 2: Uw e-dagboek activeren op de computer...

Nadere informatie

Handleiding 3CX Softphone. Handleiding 3CX Softphone

Handleiding 3CX Softphone. Handleiding 3CX Softphone Handleiding 3CX Softphone Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 2 Aanmelding Controle... 5 12Connect Support... 6 Begrippenlijst... 7 NB: Om gebruik te kunnen maken van onze diensten, dient u een

Nadere informatie

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app

handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Beste Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas. In deze handleiding leggen we je stap voor

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar  en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN 2. Lees goed wat voor type gebruiker u bent. Klik daarna op REGISTRATIE 3. U dient zich hier als

Nadere informatie

Unit-ICT Docs Handleiding

Unit-ICT Docs Handleiding Unit-ICT Docs Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Docs?... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Beginnen met Unit ICT Docs... 4 Mappen maken... 5 Een document Uploaden.... 6 Een Document

Nadere informatie

Succesratio. Stappenplan koppelen succesratio. Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Succesratio. Stappenplan koppelen succesratio. Vereniging van Nederlandse Gemeenten Succesratio Stappenplan koppelen succesratio Vereniging van Nederlandse Gemeenten Nassaulaan 12 2514 JS Den Haag April 2019 1 Inhoud 1. Stappenplan implementeren succesratio... 3 2. Wat is de koppeling

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6

Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam installeren... 2 2. Steam Key Activeren... 6 Handleiding Steam Deze handleiding zal je helpen met het downloaden en installeren van Steam. Daarnaast lees je ook hoe jij jouw product code moet activeren in Steam. Inhoud Handleiding Steam... 1 1. Steam

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

FootCal Handleiding Spelers/Ouders

FootCal Handleiding Spelers/Ouders FootCal Handleiding Spelers/Ouders v1.0 FootCal Handleiding Spelers/Ouders 1 App installatie 3 Eerste gebruik 3 Inloggen/profiel 4 Account 4 Kies het juiste profiel 5 Favorieten 6 Teams keuze 6 Toegang

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

SenBox Handleiding. Versie: juli

SenBox Handleiding. Versie: juli SenBox Handleiding Versie: juli 2019 www.sendot.nl Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 1.1 Benodigdheden... 3 1.2 Stappen... 3 2. Login... 5 3. Dashboard... 6 4. Grafiek maken... 8 5. Chart Screen... 9 5.1

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN 2. Lees goed wat voor type gebruiker u bent. Klik daarna op REGISTRATIE 3. U dient zich hier als

Nadere informatie

Handleiding Directe bankkoppeling

Handleiding Directe bankkoppeling Handleiding Directe bankkoppeling 1. Inleiding De directe bankkoppeling maakt het mogelijk dat Thinq uw bankafschriften dagelijks in uw administratie kan verwerken. De directe bankkoppeling is beschikbaar

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren

1. Software installeren. 2. Aanmelden bij AlarmSecur. Vragen? info@alarmsecur.com. Open de app. Klik op registreren Vragen? info@alarmsecur.com 1. Software installeren Download de app voor Android of apple: 2. Aanmelden bij AlarmSecur Open de app http://www.alarmsecur.com/handleidingen Klik op registreren 1. Vul emailadres

Nadere informatie

Handleiding SAJ WiFi-module

Handleiding SAJ WiFi-module Handleiding SAJ WiFi-module Versie: Datum: 1.3.1 12-07-2018 Introductie De SAJ WiFi-module (vanaf nu: module) dient aan de onderzijde van de SAJ omvormer gemonteerd te worden middels de RS-232 poort. Voordat

Nadere informatie

Handleiding Koppeling bunq

Handleiding Koppeling bunq Handleiding Koppeling bunq Bankkoppeling bunq In deze handleiding vindt u alle informatie over de koppeling tussen uw bankrekening bij bunq en e-boekhouden.nl. 1. Wat houdt de koppeling in? Door de koppeling

Nadere informatie

Aan de slag met Procomm

Aan de slag met Procomm Aan de slag met Procomm Procomm is de tool waarmee jij makkelijk en snel op maat gemaakt promotiemateriaal kan gebruiken voor jouw atletiek- of loopevenement. Met behulp van deze handleiding word je meegenomen

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie

TVB, 05/02/2014. Qbus Cloud Activatie TVB, 05/02/2014 Qbus Cloud Activatie Door de ethernetpoort van de Controller CTD01E, CTD01E+, CTD02E, CTD03E te verbinden met de router in het lokale netwerk, zal deze controller zichzelf aanmelden aan

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen...

1. Kiezen van een cursus... 3. 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... Webshop 1 Inhoudsopgave 1. Kiezen van een cursus... 3 2. Inloggen... 5 1. Inloggen bestaand account... 5 2. Registreren nieuw account... 6 3. Accountgegevens opvragen... 7 3. Besteloverzicht en kortingscoupon

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Okta Installatie handleiding

Okta Installatie handleiding Okta Installatie handleiding Gebruikers installatie handleiding 2017 05 03 Page 1 / 9 Okta Installatie handleiding Version no. 1.0 Inhoud Hoofdstuk 1 Okta Installatie handleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2

Nadere informatie

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode)

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode) Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode) Voorwaarden Deze stappen kan je pas volgen nadat je een redemption code (inwisselingscode)

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Olympus Portal. Inhoud

Olympus Portal. Inhoud Olympus Portal Inhoud 1. Naar de portal gaan 2. Een beheerder van de portal toevoegen 3. Een gebruiker van Office on Wheels toevoegen 4. Contactpersoon voor de facturatie toevoegen 5. Gebruikers wijzigen

Nadere informatie

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten

PersonalSign 3 Pro. Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Technische bronnen PersonalSign 3 Pro Handleiding voor het aanvragen en installeren van certificaten Inhoud... 2 Uw certificaat bestellen... 3 Uw GlobalSign-account instellen... 3 Online aanvraag... 4

Nadere informatie

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken?

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken? Wat is twee-factor authenticatie? Waarom heeft SIDN twee-factor authenticatie ingevoerd? Vanaf wanneer moet ik twee-factor authenticatie gebruiken? Wat verandert er aan de login-procedure? Welke tweede

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

Smart-VPN app voor ios

Smart-VPN app voor ios Smart-VPN app voor ios Smart-VPN app voor ios. DrayTek heeft de Smart-VPN app uitgebracht voor ios gebruikers (link). Met deze VPN App is het mogelijk voor ios gebruikers om een SSL VPN tunnel op te zetten

Nadere informatie

Handleiding Adobe Creative Cloud

Handleiding Adobe Creative Cloud Handleiding Adobe Creative Cloud Deze stappen kun je alleen volgen nadat je een inwisselingscode ontvangen hebt voor Adobe Creative Cloud. Deze code ziet er als volgt uit: 34XH-RFN4-MI2Y-I7PO-6496-IE7N

Nadere informatie

Werkwijze Licenties Use2Day

Werkwijze Licenties Use2Day Werkwijze Licenties Use2Day Versie: 1.1 Laatste wijziging: 23 december 2008 Website: www.use2day.nl Informatie: Info@Use2Day.nl Copyright: 2008 Use2Day Inhoudsopgave 1 Versiehistorie... 3 2 Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5.

Handleiding. werking app (android) Inhoud. AlarmSecur com. Login 2. Vergrootglas, foto 3. Tandwiel 4. Login scherm 5. AlarmSecur com Handleiding werking app (android) Inhoud Login 2 Vergrootglas, foto 3 Tandwiel 4 Login scherm 5 Direct beeld 6, 7 Video instellingen 8 Gebruikersmanagement 9 Alarmmeldingen 10 1 App settings

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie