Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal"

Transcriptie

1 Multi-Factor Authenticatie activeren ( Onboarden ) voor de Online Badge Portal Beste Online Badge Portal gebruiker, Om haar meest kritische applicaties nog beter te beveiligen, heeft Brussels Airport beslist om de inlogprocedure van sommige applicaties (waaronder de Online Badge Portal) uit te rusten met Multi-Factor Authentication (MFA), ook wel twee-staps-verificatie genoemd. MFA is een standaard in de IT wereld die ook gebruikt wordt in sommige ( ) programma's van bijvoorbeeld Microsoft en Apple. Brussels Airport heeft voor de Microsoft Azure oplossing gekozen. In de praktijk betekent dit dat de gebruiker, naast gebruikersnaam en wachtwoord, ook gevraagd wordt om een bijkomende identificatie, om zo de kans te verkleinen dat de gebruikersgegevens misbruikt worden door iemand anders. Deze bijkomende identificatie kan in de vorm van - het gebruik van een authenticatie-app op een smartphone of tablet, of - door het invoeren van een code die per sms verstuurd wordt, of - door het beantwoorden van een telefoonoproep. De instructies hieronder leggen stap-voor-stap uit hoe je MFA kan activeren voor jouw toegang tot de Online Badge Portal. In deze instructies wordt ook uitgelegd hoe je kan kiezen tussen één van de drie authenticatie-opties (app, sms of oproep). Hieronder vind je schematisch de opeenvolgende stappen die we zullen doorlopen. STAP 0: STAP 1: STAP 2: STAP 3: STAP 4: Jouw adres instellen als een Microsoft werk-account (indien dit nog niet het geval is) Aanmelden Kiezen tussen authenticatie-app, sms of telefoonoproep De authenticatie-app, de sms of de telefoonoproep instellen Inloggen op de Online Badge Portal. De onboarding is pas afgerond wanneer STAP 4 succesvol is uitgevoerd!

2 Start Belangrijk: Start de hierna beschreven stappen op een pc of laptop, en hou jouw smartphone of tablet bij de hand. De MFA-activatie vereist immers een mobiel toestel. Commented [JR1]: Waarom oproepen met vast toestel niet promoten? Wat als werknemers geen mobiel werktoestel hebben en weigeren hun privé toestel te gebruiken? Om de onboarding te starten, dien je op de Start Onboarding -link te klikken in de die verstuurd werd met als onderwerp Online Badge Portal / Start Onboarding. Daarin staat volgende zin: Gelieve op de volgende link te klikken om de onboarding te starten: Start Onboarding. Je komt dan in het volgende scherm terecht Klik op Doorgaan met inloggen? Wanneer je dit doet, word je door Microsoft? gevraagd om jouw gebruikersnaam, en klik je vervolgens op? Commented [JR2]: Stemt niet overeen met login procedure van die Robin volgde Belangrijk: Gebruik hiervoor steeds het (professionele) -adres waarmee je werd uitgenodigd om te onboarden op de Online Badge Portal. Indien dit -adres nog niet als een werk-account bij Microsoft ingesteld is, dan zal je dit eerst moeten doen (Ga naar STAP 0). Indien dit -adres wel reeds als een Microsoft werk-account ingesteld is, dan ga je rechtstreeks naar STAP 1). Maak je geen zorgen, Microsoft brengt je vanzelf naar de juiste stap.

3 STAP 0: Jouw adres als een Microsoft werk-account instellen Kies een wachtwoord. voor jouw nieuwe Microsoft werk-account. Dit zal het wachtwoord zijn dat je voortaan zal gebruiken om in te loggen op de Online Badge Portal. Vergeet dit niet. Kies als Weergavenaam jouw Voornaam en Familienaam. Selecteer jouw Land uit de het lijstje (dit zal meestal België zijn). Commented [JR3]: Wat is jouw land? Omschrijven? Klik Volgende. Vervolgens wordt een gestuurd naar het adres waarmee je werd uitgenodigd om te onboarden op de Online Badge Portal. (Onderstaande gegevens zijn slechts een voorbeeld. Gelieve deze niet te gebruiken.)

4 Vul de code die je in deze ontvangt, in op het formulier in de webbrowser: TE VERIFIËREN Klik op Voltooien. Eens voltooid, kom je meteen op STAP 2 terecht. Sla STAP 1 dus over.

5 STAP 1 Aanmelden met jouw Microsoft werk-account Geef jouw gebruikersnaam (op het eerste scherm) en wachtwoord (op het tweede scherm) in. De gebruikersnaam is steeds het (professionele) adres waarmee je werd uitgenodigd om te onboarden op de Online Badge Portal. Het wachtwoord is het normale wachtwoord dat bij dit professionele adres hoort. Commented [JR4]: Volgens Robin zijn er een aantal opties: -Internal Company -Microsoft -Azure AD -OTP Klik vervolgens op Aanmelden.

6 STAP 2 Kiezen tussen authenticatie-app, sms of telefoonoproep. Vervolgens kan je de machtigingen, en, indien gewenst, de Brussels Airport Company Privacy-verklaring nalezen. Deze machtiging vermeldt o.a. dat Brussels Airport Company jouw foto wil kunnen lezen. Dit is een standaard Microsoft-instelling die we niet kunnen wijzigen. Het gaat hier over de foto die mogelijk gekoppeld is aan jouw (Microsoft?) werk-account. Brussels Airport Company slaat deze foto s niet op. Je kan er zelf voor kiezen om al dan niet een foto te koppelen aan dit Microsoft werk-account. Commented [JR5]: Vermelden dat we geen foto s opslaan? Commented [JC6R5]: Het probleem is dat men sowieso op hun eigen account een profiel foto kunnen selecteren. Dus hebben we in feite geen controle en moeten we het vermelden denk ik Commented [JR7]: Kan BAC deze foto s überhaupt zien? Commented [JR8]: Of is dit misschien een standaard procedure bij sommige bedrijven? Bij akkoord klik je op Accepteren. Vervolgens krijg je een scherm waarin vermeld wordt dat extra beveiligingsstappen nodig zijn. Klik op Volgende. In het volgende scherm kan je kiezen welke verificatie-methode je wenst te gaan gebruiken: - het gebruik van een authenticatie-app (Microsoft Authenticator) op een smartphone of tablet, of - het invoeren van een code die per sms naar jou verstuurd wordt, of - het beantwoorden van een telefoonoproep.

7 In dit document vind je een korte beschrijving hoe deze 3 opties precies werken. Deze keuze kan je later nog aanpassen in de instellingen van jouw Microsoft-account. Wanneer je de app wil gebruiken over een smartphone of tablet beschikt en bereid bent de Microsoft Authenticator-app te installeren, laat je de standaard-optie Authenticator app gewoon staan, klik op Volgende en ga naar STAP 3a. Commented [JR9]: Screenshot toevoegen Commented [JR10]: Wekt dit woord geen achterdocht? Wanneer je liever via sms of een telefoonoproep wenst aan te melden, klik dan Beveiligingsgegevens wijzigen en selecteer vervolgens method Telefoon > Instellen, (kies jouw voorkeursmethode) en ga naar STAP 3b.

8 STAP 3a De Authenticator-app installeren en instellen Indien je voor de standaard-optie Authenticator app koos, kan je deze nu installeren. In de volgende stappen zul je afwisselend acties moeten nemen op jouw pc/laptop en op jouw smartphone/tablet. Maak je geen zorgen, dit staat telkens duidelijk vermeld in de instructies. Commented [JR11]: Gebruikers hebben deze app misschien al. Wat zijn de stappen dan? Herkent MS dit automatisch? Idem wat zijn de stappen als de gebruiker reeds een Azure account heeft? Klik op Instellen (onder Authenticator-app ) op jouw pc of laptop. Installeer nu op jouw smartphone of tablet de Microsoft Authenticator-app uit de App Store bij een Apple telefoon, of uit de Google Play Store bij een Android telefoon. Instructies hiervoor vind je via de link Meer Informatie. Commented [JR12]: Waar staat deze link en waar leidt die naartoe? Zorg ervoor dat je tijdens de installatie alle mogelijke applicatie-machtigingen goedkeurt, indien hierom gevraagd wordt. Wanneer de app is geïnstalleerd op jouw smartphone of tablet, klik je op Volgende op jouw pc of laptop. Commented [JR13]: Wanneer komt volgend scherm precies in de flow? Vlak na instellen uit het vorige scherm?

9 Je ziet volgend scherm. Klik gewoon op Volgende. Belangrijk: Zorg ervoor dat je het account type Werk- of schoolaccount kiest Vervolgens verschijnt een QR Code.

10 Open nu de Authenticator app op jouw mobiele telefoon of tablet en voeg een nieuwe account toe door op Account Toevoegen te klikken in de app. Belangrijk: kies voor Werk- of schoolaccount Scan nu met de camera van jouw smartphone of tablet de QR-code die op jouw pc of laptop wordt weergegeven.

11 Vervolgens wordt automatisch een Brussels Airport Company account aangemaakt in de Authenticatorapp op jouw smartphone of tablet. (Onderstaande gegevens zijn slechts een voorbeeld. Gelieve deze niet te gebruiken.) Commented [JR14]: Waar wordt deze code gebruikt in de volgende stappen? In de volgende stap zullen we de MFA-verificatie even testen. Klik op Volgende op jouw pc of laptop:

12 Als alles goed is, wordt nu op jouw smartphone of tablet om een toegangsgoedkeuring gevraagd. Je vervolledigt deze stap door Goedkeuren aan te klikken. Wat is de volgende stap/scherm? OLBP scherm zoals in Stap 4?

13 STAP 3b De optie sms of telefoonoproep instellen Om de optie sms of telefoonoproep in te stellen, vul je jouw telefoonnummer in, en kies dan - call me voor telefoonoproep, of - text me a code voor sms Commented [JR15]: Vast nr. ook mogelijk voor telefoonoproep? Klik dan op volgende. Wanneer je voor - Sms koos, ontvang je via sms een code op het nummer dat je net ingegeven hebt. Deze code moet je dan ingeven ter verificatie, waarna je en dan verder kan naar STAP 4. - Telefoonoproep koos, word je opgebeld op het nummer dat je net ingegeven hebt. Je dient dan de oproep te beantwoorden en?, waarna je en dan verder kan naar STAP 4. Commented [JR16]: Deze procedures staan nog niet helemaal beschreven Commented [JC17R16]: Klopt. Maar hoe ver zijn we bereid om te gaan met documentatie van Microsoft s diensten.

14 STAP 4 Inloggen op de Online Badge Portal De laatste stap in de onboarding procedure is het aanloggen op de Online Badge Portal via deze link: Of rechtstreeks naar volgend scherm? Je komt na Stap 3a of 3b in het volgende scherm terecht: Verifieer de gegevens en bevestig door op Ja, ik bevestig te klikken. Consulteer, indien gewenst, het Reglement luchthavenidentificatiebadges, kruis vervolgens het vakje Ik ga akkoord aan, en klik op Verder gaan. Wanneer je aan het eind van de inlogprocedure onderstaand scherm ziet, ben je succesvol ingelogd in de Online Badge Portal met MFA en is jouw onboarding afgerond. Commented [JR18]: Is dit het scherm dat men dan moet zien?

15

16 Normale inlog-procedure naar volledige Onboarding Gelieve, na succesvolle onboarding, voortaan de volgende link te gebruiken om in te loggen op de Online Badge Portal. We raden je aan om deze link te bewaren in jouw webbrowser voor toekomstig gebruik: Door op deze link te klikken kom je op onderstaande schermen terecht: Gebruik hiervoor steeds het adres en paswoord zoals in Stap 0 of 1. Vervolgens volgt de MFA-stap waarbij om een bijkomende identificatie gevraagd wordt. Hieronder het voorbeeld waarin de app gebruikt wordt. Volg de instructies voor MFA (app, sms of telefoonoproep). Mogelijks wordt er gevraagd of je ingelogd wil blijven. Indien je hier Ja op antwoord, zal er minder vaak om de MFA identificatie-stap / login? gevraagd worden. Commented [JR19]: Wat zijn de afspraken & settings (maximum?) hieromtrent?

17 Vervolgens kom je op de homepagina van de Online Badge Portal terecht.

18 Nog vragen? In dit document vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over deze procedure. Voor verdere vragen over deze procedure of over de toegang tot de Online Badge Portal, kan je terecht bij de IT Helpdesk van Brussels Airport op het nr. 02/ (bereikbaar tijdens weekdagen tussen 8:00 en 17:30) of via Dank voor jouw medewerking, Met vriendelijke groeten, Het Online Badge Portal team.

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport

Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport Gebruikershandleiding voor toegang tot Gasport 1. Inleiding In deze handleiding staat beschreven hoe u kunt inloggen op de GTS webapplicatie Gasport via Multi-Factor Authentication (MFA). Voordat u kunt

Nadere informatie

Externe toegang ZOL Citrix

Externe toegang ZOL Citrix Externe toegang ZOL Citrix Inhoudsopgave Activeren van de 2 de factor authenticatie... 1 Inleiding... 1 Scope... 2 Gebruik... 2 Telefoonnummer... 2 Authenticator app... 2 Installatie... 2 Authenticatie

Nadere informatie

Handleiding Inloggen in SIRO

Handleiding Inloggen in SIRO Handleiding Inloggen in SIRO Binnenkort wordt de inlogprocedure van SIRO gewijzigd. Dit betekent dat u voortaan bij het inloggen een extra authenticatiestap moet uitvoeren via Google Authenticator. Zo

Nadere informatie

Handleiding Activeren telewerken

Handleiding Activeren telewerken Handleiding Activeren telewerken Eigenaar* OGD Datum* 28-5-2018 Datum revisie 31-10-2018 Versie 2.1 Door eenmalig onderstaande stappen te volgen maak je je telewerkaccount klaar voor gebruik. Let op: je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Employee Self Service app en Web.

Gebruikershandleiding Employee Self Service app en Web. De app downloaden: Gebruikershandleiding Employee Self Service app en Web. Ga naar de App of Play store en download de app ORTEC ESS (Employee Self Service). Heb je de app wel, zorg er dan voor dat de

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING. Activeer

KORTE HANDLEIDING. Activeer Activeer Activeer Activeer 1. Activeer BUSiNeSS cloud A. Dienst activeren : u krijgt binnen de 2 uur een bevestigingsemail "BASE business Cloud : Notificatie" B. Ga naar https://cdashboard. basebusiness.be

Nadere informatie

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online

Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Handleiding two factor authentication Hr & salaris online Inhoudsopgave 1. Uitleg Two factor authentication 2 2. Android apparaat 3 3. ios apparaat 8 4. Reset Authenticator app 12 2 1 Uitleg Two factor

Nadere informatie

Let op: Na 27 september is het niet meer mogelijk om op de oude manier in te loggen!

Let op: Na 27 september is het niet meer mogelijk om op de oude manier in te loggen! Mijn OPO-R & Profit, een nieuwe manier van inloggen. Op 27 september 2018 vanaf 19:00 uur wordt een nieuwe manier van inloggen op Mijn OPO-R en Profit doorgevoerd. Vanaf dat moment kan je alleen nog via

Nadere informatie

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA )

ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) ID Handleiding: Externe toegang Multiversum via MultiFactor Authenticatie ( MFA ) In het verleden was voor externe toegang tot Multiversum het gebruik van een hardware token (de zgn. dongle) samen met

Nadere informatie

Wat betekent dit voor u? Wij verzoeken u om MFA te activeren voor uw account zodat u toegang tot onze applicatie blijft behouden.

Wat betekent dit voor u? Wij verzoeken u om MFA te activeren voor uw account zodat u toegang tot onze applicatie blijft behouden. Bijlage : aanvullende toegangsbeveiliging van de NBA Toetsingsapplicatie Beste gebruiker van de NBA Toetsingsapplicatie, De NBA Toetsingsapplicatie is voorzien van een aanvullende beveiligingsmaatregel:

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

2-Factor authenticatie voor Magister en Office365

2-Factor authenticatie voor Magister en Office365 2-Factor authenticatie voor Magister en Office365 Inhoud 2-factor authenticatie... 1 Authenticator instellen... 2 Gebruik van de authenticator... 2 Authenticatie voor Magister... 3 Software token... 3

Nadere informatie

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID.

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Handleiding Registratieportal Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Gebruikers kunnen een authenticatie token kiezen via een Registratieportal. De

Nadere informatie

Wanneer je voor de gehele praktijk besluit om de inlog op de server te voorzien van de TFA, druk je op de knop om het in te schakelen.

Wanneer je voor de gehele praktijk besluit om de inlog op de server te voorzien van de TFA, druk je op de knop om het in te schakelen. Two Factor Authenticatie (TFA) op de server Het is op onze servers nu mogelijk om naast de bestaande gebruikersnaam + wachtwoord inlog (factor 1: iets dat je weet), ook te werken met een 2 e factor, namelijk

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Topigs Norsvin Self Service

Topigs Norsvin Self Service Topigs Norsvin Self Service Inhoudsopgave Topigs Norsvin Self Service... 1 Wat kan ik doen met de Topigs Norsvin Self Service portal?... 2 Verificatiecode... 3 Verificatiecode via een mobiele authenticator

Nadere informatie

Inhoud 1. Aanmelden op Afas online AFAS Pocket installeren en koppelen Afas Pocket aanmelden i.p.v. SMS aanmelden...

Inhoud 1. Aanmelden op Afas online AFAS Pocket installeren en koppelen Afas Pocket aanmelden i.p.v. SMS aanmelden... . Bij Mijn OPO-R heb je te maken met inloggen volgens de twee-factorauthenticatie. Tweefactorauthenticatie is een extra beveiligingslaag bij het inloggen om er zeker van te zijn dat de gebruiker de enige

Nadere informatie

Methode 1: HTML5 Browser-based toegang

Methode 1: HTML5 Browser-based toegang Externe toegang ZOL Inhoudsopgave Methode 1: HTML5 Browser-based toegang... 2 Authenticator... 2 Installatie... 3 Methode 2: Toegang via Citrix... 6 Activeren van de 2 de factor authenticatie... 6 Inleiding...

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder.

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Okta Installatie handleiding

Okta Installatie handleiding Okta Installatie handleiding Gebruikers installatie handleiding 2017 05 03 Page 1 / 9 Okta Installatie handleiding Version no. 1.0 Inhoud Hoofdstuk 1 Okta Installatie handleiding 3 1.1 Introductie 3 1.2

Nadere informatie

Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login).

Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login). Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login). Binnenkort krijgt u toegang tot Employee Self Service (ESS) van Salaris Online waarin u diverse informatie over uw dienstverband kunt raadplegen.

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer

Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Handleiding webportaal SchoolDataBeheer Gezaghebbende ouders/verzorgers, leerlingen en eventueel hulpverleners kunnen online toegang krijgen tot vrijwel alle gegevens die wij van uw kind bijhouden. Op

Nadere informatie

Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD?

Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD? Patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf Patiënteninformatie Hoe log ik in op het patiëntenportaal met mijn DigiD? In deze handleiding leest u hoe u kunt inloggen op het patiëntenportaal Mijn Reinier de

Nadere informatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie

Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Handleiding inloggen met tweestapsverificatie Inhoud Tweestapsverificatie... 2 Voorbereiding... 2 1 De eerste keer inloggen met tweestapsverificatie... 3 2 Code opvragen per e-mail... 6 3 Code opvragen

Nadere informatie

Welkom bij Mijn Zorg van de Zaak

Welkom bij Mijn Zorg van de Zaak Welkom bij Mijn Zorg van de Zaak 1. Inloggen Vul je gebruikersnaam en het wachtwoord in om in te loggen. Je gebruikersnaam is het (privé) e-mailadres dat je zelf bij de registratie voor Mijn Zorg van de

Nadere informatie

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer KALB Salarisadviseurs Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 HET AANMAKEN VAN UW INLOG ACCOUNT... 3 INLOGGEN OP DE SALARISPORTAL...

Nadere informatie

TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP

TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP TOEGANGSBEHEER VAN DE VLAAMSE OVERHEID AANMELDEN MET BEVEILIGINGSCODE VIA MOBIELE APP Wie wil aanmelden met een eenmalige beveiligingscode via mobiele app moet volgende stappen doorlopen: 1) Activeer in

Nadere informatie

HANDLEIDING DOSSIER.NU. Handleiding Dossier.nu. Vertrouwelijk DOCUMENT VERSIE 1.0 DATUM CLASSIFICATIE

HANDLEIDING DOSSIER.NU. Handleiding Dossier.nu. Vertrouwelijk DOCUMENT VERSIE 1.0 DATUM CLASSIFICATIE HANDLEIDING DOSSIER.NU DOCUMENT Handleiding Dossier.nu VERSIE 1.0 DATUM 11-02-2019 CLASSIFICATIE Vertrouwelijk Inhoud 1. Uitnodigingsmail... 3 2. Gebruikersaccount aanmaken... 4 3. Inloggen... 5 4. Dossier.nu...

Nadere informatie

Het nieuwe inloggen op InSite

Het nieuwe inloggen op InSite Het nieuwe inloggen op InSite Twee-factorauthenticatie en het installeren/koppelen van de AFAS Pocket App 26-9-2018 Proces nieuwe inloggen per 02-10-2018 1 Wat verandert er en waarom? Waarom? AFAS stapt

Nadere informatie

Handleiding HBO GO V.2

Handleiding HBO GO V.2 Handleiding HBO GO V.2 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave 2 Ophalen HBO GO Ipad applicatie in de App Store. 3 Ophalen HBO GO Android Tablet applicatie in de Google Play Store.. 4 HBO GO Registreren en Inloggen..

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie aprili 2019 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht!

Voordat je thuis in Vetware kan moet je dus één keer de toegang voorbereiden op de Universiteit Utrecht! Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Thuiswerken met Vetware Deze handleiding beschrijft hoe je vanuit huis toegang kunt krijgen tot Vetware. Het is verdeeld in twee delen; de voorbereiding

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Handleiding EduArte Studentenportaal.

Handleiding EduArte Studentenportaal. Studentenportaal Handleiding EduArte Studentenportaal. Beste student, in deze handleiding is beschreven de instructies om te kunnen inloggen op het studentenportaal van het Hoornbeeck College en welke

Nadere informatie

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator

Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Handleiding inloggen Webwerken en installeren van de App Google Authenticator Deze handleiding is voor het inloggen op het Webwerken portaal met de App op uw mobiele telefoon. Installeren Citrix Receiver

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

AFAS nieuwe inlogmethode

AFAS nieuwe inlogmethode AFAS nieuwe inlogmethode HANDLEIDING BOSCHLAND AUTOMATISERING 0 P a g i n a Inhoud Inleiding... 2 Vanaf wanneer gaat de nieuwe inlogmethode in?... 2 Stap 1 - Systeemvereisten... 3 Besturingssystemen...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl

Inleiding. Met vriendelijke groet, functioneel applicatie beheerder. tens@shdh.nl Inleiding Voor u ligt een bundel met snelkaarten. In iedere snelkaart vindt u stap-voor-stap instructies, bijvoorbeeld om in te loggen op Talent & Salaris. Op de volgende pagina is een inhoudsopgave van

Nadere informatie

Handleiding GBS-portal

Handleiding GBS-portal Handleiding GBS-portal Versie 1.0 18 januari 2019 Inhoud 1. De eerste keer inloggen... 3 Stap 1: Voorkeursoptie kiezen... 3 Stap 2: Gegevens invullen... 3 Telefoonnummer... 3 Koppelen van de app... 3 2.

Nadere informatie

Postkantoor in outlook!

Postkantoor in outlook! Postkantoor in outlook! Koppel het postkantoor in outlook en hoef niet telkens in te loggen om briefjes te bekijken. Wanneer je Microsoft Outlook op je pc hebt (vanaf versie 2013 kan dit), kan je ons postkantoor

Nadere informatie

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer ESJ Salarisadviesbureau Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Inhoudsopgave - het aanmaken van uw inlog account 02 - een eerste keer inloggen 03 - uw salarisspecificatie inzien

Nadere informatie

Handleiding Selfservice Password Reset Portal

Handleiding Selfservice Password Reset Portal Handleiding Selfservice Password Reset Portal Eigenaar OGD Datum* 08-05-2019 Datum 02-07-2019 Versie 1.1 Met behulp van de Selfservice Password Reset Portal kun je zelf je Citrix wachtwoord resetten als

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op Windows

Handleiding: Telewerken op Windows Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op Windows Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers

Nadere informatie

Stap 1 Open een browser (bij voorkeur Google Chrome) en ga naar:

Stap 1 Open een browser (bij voorkeur Google Chrome) en ga naar: INLOGGEN AFAS ONLINE Tips: 1. Zorg dat je jouw mobiele telefoon bij de hand hebt. 2. Wil je de Afas Pocket-app gaan gebruiken? Zorg dan dat je deze voorafgaand aan dit proces al hebt gedownload uit de

Nadere informatie

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG

HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG HANDLEIDING OUDERPORTAAL KINDCENTRUM DE BORG Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen 4 Wachtwoord vergeten 4 Wachtwoord wijzigen 5 Uw persoonlijke gegevens 7 Gegevens kind aanpassen 7 Groepsinformatie 8 Uitleg

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 www.emissieautoriteit.nl Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Inhoudsopgave Introductie... 3 Maak een ECAS account aan... 4 Mobiel

Nadere informatie

Aanmelden Familiehulp mailbox

Aanmelden Familiehulp mailbox Handleiding Familiehulp email Aanmelden Familiehulp mailbox Inhoud 1 Algemeen... 1 2 Laten we starten... 2 3 Aanmelden op je Familiehulp mail... 8 4 Je wachtwoord vergeten en andere problemen... 10 4.1

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service

Handleiding Employee Self Service Handleiding Employee Self Service Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 1. Dashlets... 5 2. Output... 5 3. Extra Opties... 7 4. App... 8 2 1.

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software

Handleiding beginnen met de Calculus VIP app. Voor zorgverleners. Datum Juli 2017 Calculus Software Handleiding beginnen met de Calculus VIP app Voor zorgverleners Datum Juli 2017 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom de Calculus VIP app?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden

Nadere informatie

Klik in de die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link

Klik in de  die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link Woord vooraf: U heeft van uw huisarts een e-mail ontvangen. Deze e-mail introduceert MijnGezondheid.net en de MedGemak app. Voordat u met dit online platform aan de slag gaat, raden wij u aan om uw DigiD

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Micromys Roosters en Planningen (MicRoPlan)

Micromys Roosters en Planningen (MicRoPlan) Micromys Roosters en Planningen (MicRoPlan) Copyright IWA CONSULT BV info@micrmys.nl info@iwa-consult.nl Februari 2018 MRP Beheer en MRP Client zijn producten van IWA Consult BV Rechten Het intellectuele

Nadere informatie

AANMELDEN OP ALUMNIPORTAAL

AANMELDEN OP ALUMNIPORTAAL DIENSTEN ALGEMEEN BEHEER DIRECTIE ICTS WILLEM DE CROYLAAN 52 B BUS 5582 3001 HEVERLEE, BELGIË AANMELDEN OP ALUMNIPORTAAL 1 Account activeren... 2 1.1 Stap 1... 2 1.2 Stap 2... 2 1.2.1 Indien Q-nummer gekend

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service

Handleiding Employee Self Service Handleiding Employee Self Service Versie 2016-1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 1. Dashlets... 5 2. Output... 5 3. Extra Opties... 7 4.

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015

Handleiding. Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Handleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket Versie Maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 2.1 Eerste gebruik 4 2.2 Tweede en volgende

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig!

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig! Beste leerling, In de eerste week van het schooljaar ontvang je je ipad. Om je ipad te kunnen gebruiken heb je een Apple ID nodig. De instructie voor het aanmaken vind je hieronder. Dringend advies: maak

Nadere informatie

Handleiding aanmeldingsformulier

Handleiding aanmeldingsformulier Trawant Handleiding aanmeldingsformulier Oktober 2016 Met steun van HANDLEIDING AANMELDINGSFORMULIER TRAWANT Met het intersectoraal aanmeldingsformulier Trawant willen we een antwoord bieden op de versnippering

Nadere informatie

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken?

Hoe verloopt de authenticatie met een authenticatie-applicatie precies? Wat moet ik doen om een mobiele authenticatie-app te kunnen gebruiken? Wat is twee-factor authenticatie? Waarom heeft SIDN twee-factor authenticatie ingevoerd? Vanaf wanneer moet ik twee-factor authenticatie gebruiken? Wat verandert er aan de login-procedure? Welke tweede

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Handleiding: Telewerken op MacOS

Handleiding: Telewerken op MacOS Versie 1.0 Handleiding: Telewerken op MacOS Verbinden en telewerken op de GGD@work desktop middels Citrix Workspace App Auteur(s): Automatisering Inleiding GGD Amsterdam biedt aan al haar medewerkers en

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Inhoud Inhoud 1 Inleiding 2 1. Account aanmaken 3 2. Gateway aanmelden 5 3. infraroodpanelen aanmelden 11 4. Thermostaten aanmelden 17 5. infraroodpanelen koppelen aan thermostaat

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Responder app 1. App downloaden 2 2. Inloggen en uitloggen 3 3. Inkomende alarmmeldingen 4 4. Alarmhistorie 6 5. Positie opvragen 7 6. Mijn profiel 8 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur

Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Handleiding Demo account inloggen op NDC-IT Cloud Infrastructuur Versie : 1.0 Datum : 01-01-2015 Inhoud Citrix Receiver installeren... 4 Stap 1 Citrix Receiver installatie... 4 Stap 2 Inloggen op de NDC-IT

Nadere informatie

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven

Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Handleiding Gebruik P-loket en aanvragen parkeervergunningen voor bedrijven Gemeente Eindhoven 8 januari 2018 Inhoudsopgave Eerste keer inloggen in het P-loket 3 Parkeervergunning aanvragen 7 Kenteken(s)/voertuig(en)

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Inhoud 1. Registreren... 2 2. Aanmelden en gezinsleden toevoegen... 8 3. Inschrijven voor activiteiten... 16 1 1. Registreren Stap 1: Ga naar https://reservaties.tervuren.be/

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 16-7-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Werken met Office 365 Outlook...

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Voor meer grip op jouw zorg!

Voor meer grip op jouw zorg! Voor meer grip op jouw zorg! gemakkelijk - veilig - handig - 24/7 Stap voor stap hulp en uitleg om veilig in te loggen op jouw patiëntenportaal van ziekenhuis Tjongerschans. Met Mijntjongerschans krijg

Nadere informatie

Office 365 In Outlook

Office 365 In Outlook Office 365 In Outlook Inhoud Inleiding... 3 Voor het eerst aanmelden... 4 Aanmeldgegevens... 4 Stappen bij de eerste keer aanmelden... 4 Lync... 4 Bureaubladinstallatie... 4 Naar je e-mailberichten gaan...

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek

Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek Handleiding voor het gebruik van uw e-dagboek INHOUDSTAFEL GIDS BIJ HET INSTALLEREN VAN UW E-DAGBOEK Stap 1: Uw account aanmaken op de computer... pagina 3 Stap 2: Uw e-dagboek activeren op de computer...

Nadere informatie

SOMtoday voor leerlingen

SOMtoday voor leerlingen SOMtoday voor leerlingen 1. ALGEMENE INFORMATIE SOMTODAY Op Altra College wordt gebruik gemaakt van het leerling-informatiesysteem SOM. Hierin wordt alles geregistreerd wat je mentor(-en) en docenten nodig

Nadere informatie