Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw"

Transcriptie

1 1 Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Datum: Zaterdag 24 maart 12-09u30 Plaats : Volleybalcentrum EVC - Beneluxlaan 12 - Vilvoorde Uitgenodigd: Raad van Bestuur: A. Welvaarts, voorzitter, E. De Neve, B. Laermans, F. Van Den Eynde Coördinatoren: P. Verswijver, I. Claessens, K. Umans, secretaris-generaal Op uitnodiging: B. Van Steenberge, commissaris revisor, M. Stevens, kandidaat-bestuurder Afgevaardigden: Limburg (3): T. Jannis; J. Kerkhofs, J. Reenaers Vlaams Brabant (3):P. De Smedt, J. Manghelinckx, E. Schuermans Antwerpen (6): J. Bleys, G. Hertogs (+ volmacht R. Maeseele) M. Roos, F; Van den Bosch (+ volmacht C. Van Echelpoel) Oost-Vlaanderen (4): E. Fels, J. Van Lantschoot (+ volmacht Art. VAD32), R. Van Hecke West-Vlaanderen (4): A. Surgeloose, A. Deweerdt (+ volmacht Art. VAD32), M. Van Vooren Verontschuldigd: K. Verspecht, D. De Backer Agenda: 1. Welkomstwoord van de voorzitter Dhr. A. Welvaarts, voorzitter, opent de vergadering en verwelkomt de aanwezigen. De voorzitter vraagt een moment van stilte ter herinnering aan hen, die ons in 2011 ontvallen zijn en de slachtoffers van het recente busongeval in Zwitserland. Hij spreekt een woord van dank uit aan Dhr. E. Hendyckx, welke verzaakte aan z n mandaat als bestuurder, gelet op de incompatibiliteit met zijn actuele beroepsactiviteiten. Hij verzoekt de vergadering in te stemmen met de licht aangepaste dagorde. 2. Aanwezigheden De voorzitter vraagt de vergadering, gelet op exceptionele verkeersomstandigheden wat meebrengt dat diverse leden alsnog onderweg zijn, de groepen van afgevaardigden volheid van stemmen te verlenen in afwachting van aankomst van de werkende leden. De vergadering stemt hiermee unaniem in.. Dhr. K. Umans, secretaris-generaal, deelt mee dat er 20 werkende leden aanwezig dan wel vertegenwoordigd zijn bij volmacht. De tweederde meerderheid wordt bereikt bij 14 stemmen, terwijl de enkelvoudige meerderheid 11 stemmen vereist.

2 2 De voorzitter stelt voor de agenda van de Algemene Vergadering aan te passen door toevoeging bij hoogdringendheid van voorstellen tot herziening van het HHReg, Art. VAD25, VAD27,, VAD28, VAD 36 en VAD47. Dhr. J. Van Lantschoot verzet zich principieel tegen dit voorstel en wenst later in de vergadering, bij de behandeling een separate stemming over de hoogdringendheid van de voorstellen. Over de toevoeging van een voorstel van FinCom inzake de representatievergoeding voor leden van de RvB is wel unanimiteit. 3. Financiën 3.1. Presentatie en goedkeuring van de jaarrekening 2011 Toewijzing van het resultaat Dhr. B. Laermans, algemeen penningmeester, legt de jaarrekening 2011 met een bijzonder gunstig saldo aan de Algemene Vergadering voor. Hij kadert de afwijkingen ten opzichte van het initiële budget, welke voornamelijk toe te schrijven zijn aan bijkomende subsidiëring en regularisaties over de jaren heen, eigen aan de BLOSO mechanismen. Naar de toekomst toe zullen deze wel opgenomen worden in het desbetreffende boekjaar, mits een opmerking van de commissaris-revisor in zijn verslag. Verder stelt Dhr. B. Laermans dat de voorzichtige inschatting van de inkomsten uit boetes en de overbudgettering van de werkingsmiddelen van de provinciale comités naar de toekomst toe herbekeken dient te worden bij de opmaak van de begroting. De voorzichtigheid op vlak van uitgaven, zoals gevraagd door de AV en uitgevoerd door de RvB, heeft een gunstige impact op het uiteindelijke resultaat. Hij stelt voor een bedrag van 100k toe te voegen aan het infrastructuurfonds en het saldo over te dragen naar volgend boekjaar. Dhr. J. Van Lantschoot feliciteert de penningmeester en de bestuurders met de betoonde budgettaire discipline. De jaarrekening 2011 wordt unaniem goedgekeurd De voorzitter geeft toelichting bij de hangende geschillen, o.m. inzake het dossier BMC Dhr. B. Van Steenberghe, commissaris revisor, geeft aan dat de jaarrekening een getrouw beeld en een weerspiegeling van het vermogen van de vzw weergeeft en dat de wettelijke verplichtingen nagekomen werden. Dhr. G. Hertogs vraagt een hoofdelijke stemming over de kwijting. Er wordt unaniem kwijting verleend aan de bestuurders A. Welvaarts, E. De Neve, B. Laermans en F. Van den Eynde. Dhr. E. Hendryckx krijgt kwijting met 12 stemmen voor. Er wordt eveneens unaniem kwijting verleend aan de commissaris revisor. De raad van bestuur stelt voor het mandaat van Dhr. B. Van Steenberghe als commissaris revisor voor een periode van 3 jaar (jaarrekeningen 2012, 2013, 2014) te verlengen tot de Algemene Vergadering van maart De Algemene Vergadering stemt hiermee in. Dhr. B. Van Steenberghe verlaat de vergadering.

3 Een representatievergoeding voor de bestuurders wordt unaniem goedgekeurd voor een maximaal bedrag van 8k voor de voorzitter en 5k voor de leden van de RvB. Dhr Laermans zal de regelgeving hieromtrent uitwerken, in samenwerking met de FinCom. 4. Voorstellen tot wijziging aan de statuten en/of het huishoudelijk reglement 4.1. Wijziging van de statuten Art. 17 onmiddellijk van toepassing Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 1) 4.2. Administratief deel (VAD) VAD 70 Dhr. J. Van Lantschoot vraagt naar de voorziene toepassingsdatum. Dhr. G. Hertogs stelt dat er hieromtrent geen consensus is binnen WetCom en dat dit open is voor debat. Sommige leden van de AV wensen dat zo snel mogelijk naar het nieuwe systeem wordt overgestapt zodat de PC s die de volgende competitie voorbereiden ook de PC s zijn die deze competitie gaan begeleiden. Dhr. J. Van Lantschoot dringt aan op enige diplomatie en respect voor de inzet van de mensen van provinciale comités. Waarom moet dit plots zo snel gaan? Een uitgebreid debat met diverse interventies van Dhrn. B. Laermans, E. Schuermans, A. Deweerdt, P. De Smedt, J. Manghelinckx, K. Umans en J. Reenaers volgt. Dhr. A. Welvaarts concludeert dat de essentie de benoeming in plaats van verkiezing van leden van provinciale comités is en dat mits enige diplomatie en correcte communicatie de gewenste dynamiek en de garantie op continuïteit kunnen samengaan. Hij stelt voor om met de nieuwe werking van start te gaan op 1 mei e.k. en in overleg met alle betrokkenen (RvB, afgevaardigden en provinciale comités) een vlotte overgang te bewerkstelligen. De RvB zou dan tijdens de maand april deze overgang begeleiden en ook zorgen voor de nodige continuïteit bij de PC s. Stemming: 16 stemmen voor 4 tegen (OVl) - aanvaard (Bijlage 2) 4.3. Competitiedeel (VCD) VCD 201 onmiddellijk van toepassing Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 3) De AV vraagt dat PC en CPS retroactief een herberekening maken VCD 204 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 4) Dhr. F. Van den Bosch dringt aan dat de betrokken scheidsrechters door hun CPS via een aangetekende brief aangeschreven worden. Dhr. B. Laermans wijst op een probleem dat zich stelt met een scheidrechter, aangesloten bij AWBB en een club, welke installaties buiten Vlaanderen in gebruik heeft. De voorzitter stelt dat de RvB in afwachting van een interpretatie door WetCom zich over het probleem zal buigen in een volgende vergadering VCD 207 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 5)

4 VCD 208 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 6) VCD 209 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 7) VCD 210 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 8) VCD 210bis 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 9) VCD 211 1/7/12 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 10) De secretaris-generaal stelt dat de internationale scheidsrechters wel degelijk gevat worden door de bepalingen van Art. VCD210 bis Financieel deel (VFD) VFD518 1/7/12 Stemming: 14 stemmen voor 6 tegen (Ant) aanvaard (Bijlage 11) Na de stemming komen Dhr. B. Laermans en K. Umans tussen inzake de draagwijdte van de goedgekeurde wijzigingen. Een lange discussie volgt. De vergadering betreurt dat zij niet eerder kennis kon nemen van de gevolgen van deze wijziging. Dhr. J. Van Lantschoot stelt voor de wijzingen bij hoogdringendheid op te heffen, de eerdere bepalingen van het HHReg te herstellen en een uitgebelanceerd voorstel met simulaties desgevallend voor te leggen op een volgende AV. De vergadering gaat unaniem akkoord met deze voorstellen. De goedgekeurde wijzigingen worden opgeheven en Art. VFD518 blijft dus ongewijzigd Administratief deel (VAD) Op voorstel van WetCom worden volgende bepalingen met hoogdringendheid voorgelegd aan de Algemene Vergadering: De AV spreekt zich als volgt uit: VAD 25: 14 op 20 (hoogdringendheid aanvaard) VAD 27: 10 op 20 (hoogdringendheid niet aanvaard) VAD 28: 14 op 20 (hoogdringendheid aanvaard) VAD 36: 10 op 20 (hoogdringendheid niet aanvaard) VAD 47: 10 op 20 (hoogdringendheid niet aanvaard) VAD 25 onmiddellijk van toepassing Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 12) VAD 28 onmiddellijk van toepassing Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage 13) 4.6. TTB (Bijlage C12) - onmiddellijk van toepassing Dhr. J. Kerckhofs merkt op dat in de rubriek VCD248 de vermelding laat binnensturen van het wedstrijdformulier toegevoegd dient te worden met een nieuwe boete en dat de vorige vermelding niet binnensturen van het wedstrijdformulier behouden moet worden.

5 5 Verder stelt hij dat in de rubriek VCD 274 de hoogste vergoeding wel degelijk ten voordele van het bezochte team, welke effectief het meeste nadeel heeft van het forfeit, voorzien is. De 2de vermelding in de kwestieuze rubriek dient te worden vegoeding die de bezochte club moet betalen t.v.v. de bezoekende club. In rubriek VCD201 punt 3 en 7 moet de periode van 12 naar 10 maanden gereduceerd. Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen aanvaard (Bijlage C14) 5. Projectevaluatie 5.1. Belgian Development League (BDL) Dhr. A.. Welvaarts verwijst naar de discussies over de organisatie en het verloop van de BDL competitie op de vorige AV s en heeft Dhr. F. Van Eynde gevraagd een synthesenota op te maken. Dhr. F. Van den Eynde geeft toelichting bij zijn nota over de BDL competitie. Hij wijst op het belang van de competitie voor de clubs uit Ethias League in het kader van opleiding van jongeren en de opportuniteiten van de bestaande fiscale wetgeving. Hij geeft de kritieken van de clubs uit D2 en D3 weer die jonge talenten niet zien doorstromen naar hun niveau, niveau waarvan de sporttechnische medewerkers van VBL overtuigd zijn dat dit het meest aangewezen is. Diverse clubs uit de Ethias League zijn overigens met een seniorteam op dat niveau actief. VBL is als co-organisator vrij apatisch tot zelfs afwezig gebleven. Hij wenst dat VBL de BDL competitie terug in de hand neemt. Dhr. K. Umans geeft verdere duiding bij het wijzigend landschap van het professioneel basketbal en stelt voor in overleg met al de betrokken clubs te zoeken naar de beste oplossingen voor ontwikkeling van jongeren in een samenwerkingsverband tussen clubs en federatie. Dhr. A. Welvaarts zal een initiatief nemen tot dialoog zodat de VBL tijdig een positie in deze materie kan innemen Constructie en werking National Department Referees (NDR) Dhr. A. Welvaarts kadert het ontstaan van NDR met als objectief de arbitrage op nationaal vlak te stroomlijnen en naar een hoger niveau te tillen. Alhoewel het opzet nobel is, loopt de werking zeer stroef. Het blijft het een corporatisch gebeuren en bij de implementatie komen zaken aan de orde, die niet in overeenstemming zijn met onze actuele regelgeving en normen. Dhr. E. De Neve becommentarieert zijn nota en geeft mee dat de samenwerking vastloopt op de figuur van één persoon uit BLB. Dhr Welvaarts stelt de vraag of het enkel een kwestie is van voorzitterschap. Dhr. F. Van den Bosch stelt diverse inhoudelijke vragen over de werking van NDR. Dhr. J. Van Lantschoot stelt dat de 3 vzw s een overeenkomst moeten afsluiten en daarmee afstand doen van bevoegdheden binnen een vastgelegd kader, waarbinnen NDR dan moet functioneren. In de actuele werking ontbreekt een dergelijk kader, de spelregels liggen m.a.w. momenteel niet vast. Dhr. M. Van Vooren vraagt zich af wat er gebeurt indien VBL uitstapt, m.a.w. wat de reactie van AWBB zal zijn. Dhr. A. Welvaarts stelt dat naar zijn inschatting AWBB voor wat de nationale competities in 2de Nat HH, 3de Nat HH en 1 Nat DD mee zal gaan met VBL.

6 6 Op basis van de discussie concludeert de voorzitter dat de AV wenst dat de VBL zich voor de nationale arbitrage niet verder zal engageren in een 3-partijenstructuur. Het huidige concept werkt niet en VBL trekt zich dan ook met onmiddellijke ingang terug uit het NDR. Wel zal het departement arbitrage van de VBL nog mee de continuïteit verzorgen, welke moet toelaten het einde van het seizoen te bereiken. Wat de arbitrage voor de nationale competities (2Nat HH, 3 Nat HH en 1 Nat DD) betreft, zal VBL aan AWBB voorstellen om opnieuw in de constructie te stappen zoals die bestond t.e.m. het seizoen , en daarover ook voor volgend seizoan weer een 2-partijenconventie af te sluiten. 6. Verkiezing van een bestuurder 6.1. Bepaling van de looptijd van de mandaten van bestuurders De werkende leden van de algemene vergadering bekrachtigen unaniem de beslissing van de RvB van , welke als volgt luidt: Bestuurders worden in principe steeds voor verkiezing voorgedragen op de AV van november om hun mandaat effectief opnemen op datum van 1 januari voor een periode van 5 jaar, met exceptie in geval van ontslagname tijdens een lopend mandaat. Indien zo, wordt een verkiezing georganiseerd op de eerstvolgende AV, waarna de bestuurder een mandaat uitoefent voor een periode van 4 jaar en de delta van resterende maanden tot De einddata van de mandaten van de bestuurders worden in deze optiek als volgt gesteld: A. Welvaarts: tot F. Van den Eynde: tot E. De Neve: tot B. Laermans: tot Dhr. A. Welvaarts introduceert Dhr. M. Steven als kandidaat bestuurder, komende uit West-Vlaanderen. Dhr. M. Stevens licht zijn kandidatuur toe: hij zal vanaf oktober 12 over heel wat tijd beschikken welke hij aan basketbal wil besteden Dhr. P. Verswijver, juridisch coördinator, leidt de stemprocedure. Hij laat zich bijstaan door vertegenwoordigers van de respectieve groepen van afgevaardigden. Dhr. A. Welvaarts geeft het stemresultaat weer: 18 stemmen voor, Dhr. M. Stevens is verkozen als bestuurder tot Varia 7.1. Aanvangsdatum seizoen De raad van bestuur stelt voor dat de competities aanvangen in het weekend van 8 en 9 september 12, met exceptie van D1D (29-30 september). Pas na formeel akkoord met AWBB zullen de nationale kalenders via de KBBB vastgelegd worden Jeugdcategorieën (tabel)

7 Competitieformules De raad van bestuur streeft naar continuïteit inzake de competitieformules in 1 ste nationale afdeling dames, 2 de en 3 de nationale heren. Pas na formeel akkoord met AWBB zullen de formules van de nationale competities via de KBBB vastgelegd en gepubliceerd worden.. De Voorzitter geeft toelichting bij de procedure in kortgeding, ingespannen door Dexia Namur en AWBB tegen KBBB en VBL. Dhr. B. Laermans stelt dat dergelijke actie de samenwerking tussen AWBB en VBL ernstig hypothekeert. Hij verwijst eveneens naar de verschillende benadering inzake de implementatie van een licentiesysteem of de homologatie van terreinen. Dhr. E. Schuermans betreurt het gebrek aan afstemming van het competitiereglement (o.a. VCD253) tussen de verschillende niveaus. Dhr. F. Van den Bosch verwijst naar de perikelen rond het licentiedossier van Optima Gent en de verwijzing naar D2. De voorzitter antwoordt dat dit materie is voor de AV van KBBB De voorzitter geeft het woord aan Dhr. J. Reenaers welke tussenkomt naar aanleiding van de reeksindeling in 2 de landelijke Heren en Dames in het aflopende seizoen. In synthese gesteld, vraagt hij dat VBL zich beraadt over de voordelen welke deze formule kan hebben, zowel op sportief, organisatorisch of financieel vlak. Verder betreurt hij het gebrek aan overleg in dergelijke materie. Dhr. A. Deweerdt vraagt zich af of deze interventie niet het voorwerp van een interpellatie moet uitmaken. Dhrn. F. Van den Bosch, J. Van Lantschoot, J. Bleys, E. Schuermans en B. Laermans komen tussen. Conclusie is dat de problematiek, gelet op de wijzigende situatie niet zomaar in een bepaling van het HHReg te vatten is en dat de bestuurder competitie ad hoc naar de meest gunstige situatie voor de globaliteit van de clubs moet streven. De raad van bestuur neemt hier nota van De voorzitter geeft mee dat de visienota van VBL ter lezing toegevoegd is aan de stukken van de AV. Deze zal bij een volgende gelegenheid, bij de presentatie van het beleidsplan aan de orde zijn Dhr. F. Van den Bosch vraagt naar de status van het homologatiedossier. De voorzitter antwoordt dat dit aan de orde is op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur. Koen Umans Secretaris-generaal Adri Welvaarts Voorzitter

8 BIJLAGEN

9 AV: Bijlage: 1 Art: Art. 17 vzw-statuten Titel: IV Raad van Bestuur De vzw VBL wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van maximum 5 personen, waarvan maximum één uit elke Vlaamse provincie. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De Raad van Bestuur kan een secretaris en een penningmeester aanstellen, al dan niet leden van de Raad van Bestuur. Indien zij geen lid zijn van de Raad van Bestuur mogen zij de vergaderingen van de Raad van Bestuur bijwonen zonder stemrecht. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De leden van de Raad van Bestuur mogen geen werkende leden van de Algemene Vergadering zijn. Bestuurders kunnen zelf ontslag nemen door een aangetekende brief te richten aan de voorzitter van de vzw VBL. Hun vervanger voltooit hun mandaat. Datum implementatie: onmiddellijk Stemming: 20 voor 0 tegen (aanvaard)

10 AV: Bijlage: 2 Art: VAD 70 Titel: Provinciaal Comité ART PROVINCIAAL COMITE Het PC omvat één voorzitter en maximum 6 leden. De Voorzitter wordt benoemd door de RvB na voordracht door de bestuurder verantwoordelijk voor het departement competitie en met gunstig advies van de afgevaardigden van de betrokken provincie. Deze persoon wordt tegelijkertijd lid van de Commissie Provinciale Competitie (CPC). De leden worden benoemd door de RvB na voordracht door de Voorzitter PC. Indiening kandidaturen Voorzitter: Kandidaturen moeten ingediend worden bij de secretaris-generaal met kopij naar de secretaris van de groep van afgevaardigden van de betrokken provincie. Indien er meerdere kandidaturen zijn zullen de kandidaten uitgenodigd worden door de bestuurder verantwoordelijk voor het departement competitie een afvaardiging van de Groep van Afgevaardigden, waarna er één kandidatuur zal voorgedragen worden bij de RvB. Opdrachten Het PC staat de Raad van Bestuur bij wat het administratieve en sportieve beheer van de provincie betreft. Opmaak van de Provinciale competitiekalender op basis van de desiderata van de clubs binnen de globale competitierooster Gegevensverzameling inzake clubs in samenwerking met het SG Opvolging en verwerking van de voorschriften, beschreven in VCD 201. Vergaring van de uitslagen, opmaak van klasseringen, communicatie hieromtrent Controle van de wedstrijdbladen, treffen van administratieve sancties inzake wedstrijden binnen de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement, controle van de aangerekende verplaatsingskosten Opmaak van de compensatie Organisatie van een Provinciale Bekercompetitie op basis van de desiderata van de clubs, vergaring van de uitslagen, opmaak van de kalender en communicatie hieromtrent Organisatie van vriendschappelijke wedstrijden op Landelijk en Provinciaal niveau Terreinkeuring: op basis van het concept uitgewerkt door het Departement Landelijke Competitie Opmaak van provinciale subsidiëringdossiers binnen het beleidsplan van de VBL, samen met de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de coördinatoren

11 Eén van de leden is verplicht maandelijks één vergadering van het Comité Provinciale Scheidsrechters bij te wonen ten einde de communicatie en coördinatie te verzekeren. De kosten hiervan zijn ten laste van het budget Provinciaal Comité. Afzonderlijke budgetaanvragen op provinciaal vlak dienen voorafgegaan door een becijferde behoeftestelling die kadert in het beleidsplan van de VBL. In aanloop naar het seizoen voorziet de raad van bestuur in overgangsmaatregelen, ten einde de continuïteit te verzekeren. Datum implementatie: onmiddellijk Stemming: 16 stemmen voor 4 tegen (aanvaard)

12 AV Bijlage: 3 Art: VCD 201 Titel: Algemene Verplichtingen van de Clubs c) één clubscheidsrechter of scheidsrechter ter beschikking stellen per begonnen schijf van drie twee in de kampioenschappen ingeschreven jeugdploegen in de categorieën benjamins, microben en premicroben die ingeschreven waren voor de competitie en dat ook nog zijn op de startdatum van de competitie, welke bepaald is in de jaarkalender. Het aantal ploegen onder punt b) mag aangevuld worden met een ploeg die valt onder punt c) om een schijf van 3 ploegen te vervolledigen. Datum implementatie: onmiddellijk Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard) De AV vraagt dat PC en CPS retroactief een herberekening maken

13 AV: Bijlage: 4 Art: VCD 204 Titel: Categorieën ART. 204 CATEGORIEEN De scheidsrechterscategorieën zijn: 1) de clubscheidsrechter, 2) de kandidaat provinciale scheidsrechter, 3) de provinciale scheidsrechter, 4) de kandidaat landelijke scheidsrechter (kaderscheidsrechter), 5) de landelijke scheidsrechter (kaderscheidsrechter), 6) de nationale scheidsrechter (kaderscheidsrechter), 7) de internationale scheidsrechter (kaderscheidsrechter). Op het einde van het kampioenschap zendt het departement scheidsrechters of het comité provinciale scheidsrechters aan al de scheidsrechters een vragenlijst die hem vóór 30 juni, behoorlijk ingevuld, én vergezeld van een medisch attest, dienen terug te sturen naar voormeld departement of comité. Administratief worden de scheidsrechters in 2 categorieën onderverdeeld: de kaderscheidsrechters: zij die op hun informatieblad geen enkele beperking van sportieve aard vermelden. alle andere scheidsrechters. De normen waaraan minstens moet voldaan worden om in aanmerking te komen voor de toepassing van artikel 201 zullen ieder jaar opgesteld worden door het Departement Scheidsrechters, en, na goedkeuring door de Raad van Bestuur, in het Officieel Orgaan (website van de VBL) worden gepubliceerd. Deze publicatie moet gebeuren vóór de verzending van de vragenlijsten. Voor de scheidsrechters, die op zicht van hun antwoorden niet zouden voldoen, worden de belanghebbende clubs ingelicht. De scheidsrechters moeten jaarlijks voldoen aan de fysieke proeven voorzien voor hun categorie volgens de voorschriften van het Departement Scheidsrechters. Een scheidsrechter die ook speler en/of coach is mag niet fungeren als scheidsrechter in de reeks waarin hij speelt en/of coacht. De scheidsrechters zijn gehouden de jaarlijkse algemene vergadering, die voor hen georganiseerd wordt verplicht bij te wonen op straffe van boete, voorzien in de TTB. Een scheidsrechter is ter beschikking van het Comité Provinciale Scheidsrechters van de provincie waartoe zijn club, waaraan hij is toegewezen, behoort. Op provinciaal vlak moet hij zijn wedstrijden in die provincie leiden. Bij verblijf in een andere provincie mag hij slechts reiskosten aanrekenen vanaf de provinciegrens.

14 Mits toelating van beide Comités Provinciale Scheidsrechters kan een scheidsrechter ter beschikking gesteld worden van het Comité Provinciale Scheidsrechters van de provincie waar hij verblijft en moet hij dan, op provinciaal vlak, aldaar zijn wedstrijden leiden. Hij mag zijn reiskosten aanrekenen vanaf zijn verblijfplaats. Hij behoudt de verworven rechten en graden zonder nieuwe examens te moeten afleggen. Een scheidsrechter, éénmaal ter beschikking gesteld van een bepaald Comité Provinciale Scheidsrechters en die, om eender welke reden, op provinciaal vlak in een andere provincie dan waar hij verblijft wedstrijden zou leiden mag zijn reiskosten enkel aanrekenen vanaf de provinciegrens. Deze provinciegrens zal voor iedere scheidsrechter individueel bepaald worden door het Comité Provinciale Scheidsrechters en wordt dan als vertrekpunt aanzien voor de berekening van de reiskosten van de scheidsrechter. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

15 AV: Bijlage: 5 Art: VCD 207 Titel: Kandidaat Provinciaal Scheidsrechter ART. 207 KANDIDAAT PROVINCIAAL SCHEIDSRECHTER Om kandidaat provinciaal scheidsrechter te zijn en er de kaart van te krijgen, moet men: de arbitragecursussen bijgewoond hebben bepaald door het Departement Scheidsrechters; geslaagd zijn voor het theoretisch examen; geslaagd zijn voor het praktisch examen; ten minste 14 jaar oud zijn. De benoeming gebeurt door het Comité Provinciale Scheidsrechters. Het Departement Scheidsrechters stelt de kandidaat provinciaal scheidsrechters op voorstel van het betrokken comité Provinciale Scheidsrechters ter benoeming voor aan de Raad van Bestuur. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

16 AV: Bijlage: 6 Art: VCD 208 Titel: Provinciaal Scheidsrechter ART. 208 PROVINCIAAL SCHEIDSRECHTER Om provinciaal scheidsrechter te zijn en er de kaart van te krijgen, moet men: gedurende één jaar regelmatig als kandidaat provinciaal scheidsrechter gefungeerd hebben; goed beoordeeld worden tijdens de controles van het jaar van de kandidatuur; In voldoende mate beschikbaar zijn. De norm voor beschikbaarheid wordt jaarlijks vastgesteld door het Departement Scheidsrechters; De scheidsrechters kunnen jaarlijks onderworpen worden aan een theoretisch examen en fysieke proeven voorzien voor hun categorie volgens de voorschriften van het Departement Scheidsrechters. De benoeming gebeurt door het Comité Provinciale Scheidsrechters. Het Departement Scheidsrechters stelt de provinciaal scheidsrechters op voorstel van het betrokken comité Provinciale Scheidsrechters ter benoeming voor aan de Raad van Bestuur.. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

17 AV: Bijlage: 7 Art: VCD 209 Titel: Kandidaat Landelijk Scheidsrechter ART. 209 KANDIDAAT LANDELIJK SCHEIDSRECHTER Om kandidaat landelijk scheidsrechter te zijn en er de kaart van te krijgen, moet men: ten minste één jaar als provinciaal scheidsrechter gefungeerd hebben; door het Comité Provinciale Scheidsrechters voorgedragen worden; bij het Departement Scheidsrechters geslaagd zijn voor de theoretische en praktische examens; de stage ingericht door het Departement Scheidsrechters hebben bijgewoond; In voldoende mate beschikbaar zijn. De norm voor beschikbaarheid wordt jaarlijks vastgesteld door het Departement Scheidsrechters; kaderscheidsrechter zijn. Iedere kandidaat landelijk scheidsrechter, die geen aanduiding heeft van het Departement Competitie, blijft ter beschikking van het Comité Provinciale Scheidsrechters. De benoeming gebeurt door het Departement Scheidsrechters. Het Departement Scheidsrechters stelt de kandidaat landelijk scheidsrechters ter benoeming voor aan de Raad van Bestuur.. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

18 AV: Bijlage: 8 Art: VCD 210 Titel: Landelijk Scheidsrechter ART. 210 LANDELIJK SCHEIDSRECHTER Om landelijk scheidsrechter te zijn en er de kaart van te krijgen, moet men: ten minste één jaar als kandidaat landelijk scheidsrechter gefungeerd hebben; De scheidsrechters moeten jaarlijks geslaagd zijn in een theoretisch examen en fysieke proeven voorzien voor hun categorie volgens de voorschriften van het Departement Scheidsrechters; In voldoende mate beschikbaar zijn. De norm voor beschikbaarheid wordt jaarlijks vastgesteld door het Departement Scheidsrechters; kaderscheidsrechter zijn Iedere landelijk scheidsrechter, die geen aanduiding heeft blijft ter beschikking van het Comité Provinciale Scheidsrechters. De benoeming gebeurt jaarlijks op voorstel van het Departement Scheidsrechters door de Raad van Bestuur. Het Departement Scheidsrechters stelt de landelijke scheidsrechters ter benoeming voor aan de Raad van Bestuur.. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

19 AV: Bijlage: 9 Art: VCD 210 bis Titel: Nationaal Scheidsrechter ART. 210 bis NATIONAAL SCHEIDSRECHTER Om nationaal scheidsrechter te zijn en er de kaart van te krijgen, moet men: ten minste één jaar als landelijk scheidsrechter gefungeerd hebben; De scheidsrechters moeten jaarlijks geslaagd zijn in één theoretisch examen en fysieke proeven voorzien voor hun categorie volgens de voorschriften van het Departement Scheidsrechters; In voldoende mate beschikbaar zijn. De norm voor beschikbaarheid wordt jaarlijks vastgesteld door het Departement Scheidsrechters; kaderscheidsrechter zijn. Iedere nationale scheidsrechter, die geen aanduiding heeft van het Departement Scheidsrechters, blijft ter beschikking van de Commissie Provinciale Scheidsrechters. De benoeming gebeurt jaarlijks op voorstel van het Departement Scheidsrechters door de Raad van Bestuur. Het Departement Scheidsrechters stelt de nationale scheidsrechters ter benoeming voor aan de Raad van Bestuur.. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

20 AV: Bijlage: 10 Art: VCD 211 Titel: Internationaal Scheidsrechter ART. 211 INTERNATIONAAL SCHEIDSRECHTER Om internationaal scheidsrechter te worden moet men door de Raad van Bestuur van KBBB, op voorstel van BLB en na gunstig advies van Raad van Bestuur van VBL, aan de FIBA voorgedragen worden en aan de voorwaarden van de FIBA voldoen. Een internationaal scheidsrechter moet, om te fungeren in de nationale competitie, voldoen aan de bepalingen van Art VCD 210 bis. In voldoende mate beschikbaar zijn. De norm voor beschikbaarheid wordt jaarlijks vastgesteld door het Departement Scheidsrechters. Iedere internationale scheidsrechter, die geen aanduiding heeft van het Departement Scheidsrechters, blijft ter beschikking van het Comité Provinciale Scheidsrechters. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

21 AV: Bijlage: 11 Art: VFD518 Titel: Het Jeugddossier B.1. Werkwijze. De pond/pondsgewijze verdeling zal rekening houden met een hogere subsidie voor de eerste jaren van de opleiding door er respectievelijk 8, 6 en 4 punten aan toe te kennen. De volgende jaren tellen telkens voor 1 punt. Datum implementatie: 01/07/2012 Stemming: 14 stemmen voor 6 tegen (aanvaard) Na de stemming komen Dhr. B. Laermans en K. Umans tussen inzake de draagwijdte van de goedgekeurde wijzigingen. Een lange discussie volgt. De vergadering betreurt dat zij niet eerder kennis kon nemen van de gevolgen van deze wijziging. Dhr. J. Van Lantschoot stelt voor de wijzingen bij hoogdringendheid op te heffen, de eerdere bepalingen van het HHReg te herstellen en een uitgebelanceerd voorstel met simulaties desgevallend voor te leggen op een volgende AV. De vergadering gaat unaniem akkoord met deze voorstellen. De goedgekeurde wijzigingen worden opgeheven en Art. VFD518 blijft dus ongewijzigd.

22 AV: Bijlage: 12 Art: VAD 25 Titel: Beslissingen - Quorum ART. 25 BESLISSINGEN QUORUM Bij aanvang van de AV deelt de secretaris-generaal het quorum mede van de stemgerechtigde leden. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen (inbegrepen de goedkeuring van de TTB), behalve deze die betrekking hebben op VAD art. 28 en VCD art. 266 waar een twee derde meerderheid wordt vereist. Met gewone meerderheid wordt bedoeld: het geheel getal dat onmiddellijk hoger is dan de helft van de geldig uitgebrachte stemmen. Met twee derde meerderheid wordt bedoeld: het geheel getal dat onmiddellijk hoger is dan of gelijk aan 2/3 van het totaal aantal geldig uitgebrachte stemmen. De onthoudingen tellen niet mee voor de bepaling van het meerderheidscijfer. Het uitbrengen van de stemmen gebeurt met opgestoken hand of elektronisch. De telling gebeurt op de volgende manier: a) de stemmen vóór ; b) de stemmen tegen ; c) het aantal onthoudingen De Algemene Vergaderingen kunnen geldig beslissingen nemen indien minstens de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig is behalve voor wat betreft de voorschriften van VAD Art 28 en VCD art. 266 waar tenminste 2/3 van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig moet zijn. Datum implementatie: onmiddellijk Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

23 AV: Bijlage: 13 Art: VAD 28 Titel: Wijzigingen aan de statuten en het HHR ART. 28 WIJZIGINGEN AAN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Iedere wijziging aan het HHReg wordt op de dagorde van de AV geplaatst. De gemotiveerde voorstellen tot wijziging van het HHReg worden door de Raad van Bestuur of een Groep van Afgevaardigden ingediend en moeten, uiterlijk 40 dagen vóór de AV, op het SG van de VBL toekomen. De voorstellen tot wijziging worden slechts goedgekeurd wanneer zij een 2/3 meerderheid van het totaal aantal geldig uitgebrachte stemmen behalen. Zowel de leden van de Raad van Bestuur als de leden van de Groepen van Afgevaardigden hebben het recht om op gelijk welk moment (dus ook ter zitting) bij hoogdringendheid een wijziging aan het HHReg evenals een amendement aan de voorstellen tot wijziging aan het HHReg - in te dienen. De hoogdringendheid moet met een 2/3 meerderheid van het totaal aantal geldig uitgebrachte stemmen goedgekeurd worden, waarna de stemming ten gronde plaats heeft. Elke wijziging van het HHReg die een financieel gevolg heeft dient noodzakelijkerwijs melding te maken van de eventuele financiële weerslag op de begroting van de VBL en de clubs. Datum implementatie: onmiddellijk Stemming: 20 stemmen voor 0 tegen (aanvaard)

24 Leeftijdscategorieën

Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga

Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga 1. Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Datum: Zaterdag 15 juni 13-09u30 Plaats : Volleybalcentrum EVC - Beneluxlaan 12 - Vilvoorde Aanwezigheden: Raad van Bestuur: M. Stevens, voorzitter,

Nadere informatie

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw 1 Datum: zaterdag 26 maart 11-09.30 Hr. Plaats: Hotel Floris Ustel Midi - Brussel Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Aanwezig: Raad van bestuur: A. Welvaarts, voorzitter, B. Laermans, E. De

Nadere informatie

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Datum: zaterdag 24 november 12-09.30 Hr. Plaats: Eurovolleycentrum - Beneluxlaan 22-1800 Vilvoorde Aanwezig: Raad van bestuur: A. Welvaarts, voorzitter, E. De

Nadere informatie

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV Page 1 of 5 LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Datum: zaterdag 27 maart 10-09.30 Hr. Plaats: Hotel Floris Ustel Midi - Brussel Aanwezig: Raad van bestuur: A.

Nadere informatie

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Datum: zaterdag 28 maart 15-09u30 Plaats: Montreal Mechelen Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Aanwezig: Raad van bestuur: A. Welvaarts, Voorzitter, P. Deleye, E. De Neve, F. Van den Eynde,

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga

Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga 1. Verslag Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Datum: Zaterdag 14 juni 14-09u30 Plaats : Volleybalcentrum EVC - Beneluxlaan 12 - Vilvoorde Aanwezigheden: Raad van Bestuur: A. Welvaarts, voorzitter,

Nadere informatie

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement Deel Administratie Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Deel Competitie ART. 260 KALENDER A) KALENDER VAN HET SEIZOEN De kalender van de landelijke afdelingen wordt opgemaakt door en onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV Page 1 of 7 LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Datum: zaterdag 19 juni 10 09u30 Plaats: hotel Floris Ustel Midi - Brussel Aanwezig: Raad van bestuur: A. Welvaarts,

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Vlaamse Basketballiga vzw Algemene Vergadering

Vlaamse Basketballiga vzw Algemene Vergadering Datum: Zaterdag 28 november 15-09u30 Plaats: Hotel Montreal, Mechelen Aanwezigheden: Vlaamse Basketballiga vzw Algemene Vergadering Raad van Bestuur: A. Welvaarts, voorzitter, P. Deleye, E. De Neve, F.

Nadere informatie

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV Page 1 of 20 LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Verslag van de Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Datum: zaterdag 17 juni 06-09.30 Hr Plaats: P.H.Spaaklaan 27 Bus 17-1060 Brussel Aanwezig: Raad van

Nadere informatie

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018

Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Raad van Bestuur Verslag van 03/09/2018 Aanwezig: HH. Verlinden, Lopez, Flament, Fels, Vervaeke en Delchef 0. Goedkeuring van het ontwerp van dagorde De leden van de Raad van Bestuur keuren het ontwerp

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

3. Voorstellen tot wijziging van het huishoudelijk reglement van de VBL:

3. Voorstellen tot wijziging van het huishoudelijk reglement van de VBL: LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Datum: Zaterdag 14 juni 08 om 09u30 Plaats: P-H. Spaaklaan, 27, 1060 Brussel Aanwezigheden: Verslag: Raad van bestuur: A. Welvaarts,

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT dd. 28/09/2016 HOOFDSTUK V Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der statuten worden commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB WERKPLAN RVB 2019 JANUARI Aantal stemmen aan de clubs Indien nodig: oproep kandidaturen als bestuurder VVG en als kandidaat bestuurders KBGF aan de clubs (oproep versturen samen met een 'profiel' bestuurder)

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT

UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 UITTREKSEL UIT HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK V DE COMMISSIES Artikel 11. De Commissies 11.1 In toepassing van Artikel 33 der Statuten worden Commissies opgericht voor alle FEI disciplines: Dressuur,

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de RvB van PromBas van 16 augustus u00 in Vilvoorde

Verslag van de vergadering van de RvB van PromBas van 16 augustus u00 in Vilvoorde Verslag van de vergadering van de RvB van PromBas van 16 augustus 2017 19u00 in Vilvoorde Aanwezig : Dhrn A. Welvaarts, L.Lopez, P.Deleye, M.Verlinden, JP Delchef. Verontschuldigd : Dhr P.Flament 1. Verslag

Nadere informatie

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw

Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga vzw Datum: zaterdag 22 maart 14-09u30 Plaats: Huis van de Sport Boomgaardstraat 22/1 2600 Antwerpen (Berchem) Aanwezig: Raad van bestuur: A. Welvaarts, Voorzitter,

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV

VBL - Vlaamse Basketballiga - Basketbal in Vlaanderen - Landelijke AV Page 1 of 5 LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Verslag Algemene Vergadering vzw Vlaamse Basketballiga (25/03/2006) Datum: zaterdag 25 maart 06-09.30 Hr Plaats: P.H.Spaaklaan 27 bus 17-1060 Brussel Uitgenodigd

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT. vastgesteld door de algemene vergadering op 18 april 2015

ALGEMEEN REGLEMENT. vastgesteld door de algemene vergadering op 18 april 2015 ALGEMEEN REGLEMENT vastgesteld door de algemene vergadering op 18 april 2015 HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Dit algemeen reglement is onlosmakelijk verbonden met de statuten van de Nederlandse Ski Vereniging. Al

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/07/2019. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/07/2019. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 26 Vertegenwoordiging van de clubs 40,41 Onbevoegd lid + bijkomende boete 134,69 AD 62 Naamswijziging (verwerkingskost) GRATIS 1 AD 63

Nadere informatie

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt

Overleg Limburgse clubs. Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Overleg Limburgse clubs Dinsdag 19 maart 2019 V.I.P.-ruimte Alverberg Hasselt Agenda: 1.Centralisatie - Reorganisatie 2.Competitiehervorming > praktische info 3.Jeugddossier (FD 518) 4.Varia (agenda AV

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/01/2016. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 31,81 1

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/01/2016. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 31,81 1 AD AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 1 AD 26 Vertegenwoordiging van de clubs 38,17 Onbevoegd lid + bijkomende boete 127,24 AD 62 Naamwijziging (verwerkingskost) 25,45 1 Samenstelling

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de samenstelling en de werking van de Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT BEKER VAN OOST-VLAANDEREN BEKERREGLEMENT art. 1 Het Provinciaal Comité Oost-Vlaanderen richt een bekercompetitie in voor seniors heren, seniors dames en jeugd jongens en meisjes onder de benaming: Beker

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND v.z.w. KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND, Globelaan 49, 1190 Brussel HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE WIELRIJDERSBOND Het huishoudelijk reglement van de v.z.w. Koninklijke Belgische

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR

HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR STATUTEN Verbond der clubs van Golfbiljart van Tienen en Omstreken VZW Oude Leuvensestraat 93 te 3300 Tienen Arrondissement Leuven Ondernemingsnummer: 0410770056 HOOFDSTUK I: BENAMING - ZETEL - DOEL -

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Op interventies en opmerkingen van de afgevaardigden wordt afdoende geantwoord.

Op interventies en opmerkingen van de afgevaardigden wordt afdoende geantwoord. LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Algemene Vergadering Vlaamse Basketballiga Datum: zaterdag 29 november 08-09.30 Hr. Plaats: Hotel IBIS, Engelandstraat 2-20 - 1060 Brussel Aanwezigheden: raad van bestuur:

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014)

Segmentering 2014-2015. Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) Segmentering 2014-2015 Op basis van het proefproject Oost-Vlaanderen (2013-2014) DOELSTELLING Organiseren van basketbal op 4 levels met aangepaste reglementen KERKMODEL - Seniors Level 4 : reeksen zonder

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/01/2019

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/01/2019 AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 26 Vertegenwoordiging van de clubs 40,41 Onbevoegd lid + bijkomende boete 134,69 AD 62 Naamwijziging (verwerkingskost) 26,94 1 AD 63 Samenstelling

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Artikel 4 Het maatschappelijk jaar valt samen met het kalenderjaar.

Artikel 4 Het maatschappelijk jaar valt samen met het kalenderjaar. Benaming: Rechtsvorm: Zetel : Ondernemingsnr.: Voorwerp akte: Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela Verening zonder winstoogmerk Varkensstraat 6 2800 Mechelen 430.947.739 NIEUWE STATUTEN - RAAD

Nadere informatie

MerkatorLeuven vzw. Merkator is opgebouwd uit drie afdelingen, elk met een eigen doelstelling.

MerkatorLeuven vzw. Merkator is opgebouwd uit drie afdelingen, elk met een eigen doelstelling. MerkatorLeuven vzw HOOFDSTUK I. Naam, zetel, doelstelling, duur Artikel 1:Naam De officiële naam van de vereniging is MerkatorLeuven vzw, afgekort Merkator. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Op uitnodiging: E. De Neve, voorzitter a.i. departement arbitrage, F. Van den Eynde

Op uitnodiging: E. De Neve, voorzitter a.i. departement arbitrage, F. Van den Eynde LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING AV 13/06/2009 Datum: Zaterdag 13 juni 09 om 09u30 Plaats: Hotel Floris Ustel Midi Brusse Aanwezig: Raad van bestuur: A. Welvaarts, voorzitter, S. Garaleas, bestuurder Op

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN SEIZOEN PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN

AANDACHTSPUNTEN SEIZOEN PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN AANDACHTSPUNTEN SEIZOEN 2018-2019 PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN ART. 260/ C KALENDERWIJZIGINGEN: STEEDS VIA SMART CLIENT DOOR DE THUISCLUB VOORLOPIGE KALENDER IN HETZELFDE WEEKEINDE AKKOORD TEGENSTREVER

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen

Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen Huishoudelijk reglement Sportraad Mechelen In werking getreden op 1 januari 2013. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE VERGADERING 1.1 Bepalingen betreffende het bijeenroepen van de vergaderingen Artikel 1 Alle leden

Nadere informatie

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden.

Alle documenten uitgaande van de vereniging zullen de naam van de vereniging vermelden. Statuten EVA Jeugdhuis Impuls vzw Ondernemingsnummer 0428964979 I. Algemene bepalingen Art. 1. De vereniging draagt de naam Jeugdhuis Impuls vzw en haar zetel is gevestigd te 9840 De Pinte, Polderbos 2,

Nadere informatie

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten Fédération Mondiale du Berger Belge. Vereniging zonder winstoogmerk Statuten TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR Artikel 1: Benaming De vereniging zonder winstoogmerk Fédération Mondiale du Berger Belge afgekort

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN

1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN 1.STATUTEN JEUGDRAAD WICHELEN Artikel 1: oprichting en erkenning In uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

Nieuwe statuten - Naamswijziging

Nieuwe statuten - Naamswijziging Reigerstraat 10 9000 Gent T 09 220 84 31 info@dewerkplekarchitecten.be www.dewerkplekarchitecten.be Nieuwe statuten - Naamswijziging De algemene vergadering van 12 juni 2015 geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel STATUTEN Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 8 maart 2014 1. Omschrijving en zetel 1.1. Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel,

Nadere informatie

Voor een goed begrip van het verslag verwijzen wij naar de dagorde en de verschillende bijlagen die er aan toegevoegd werden, nl.:

Voor een goed begrip van het verslag verwijzen wij naar de dagorde en de verschillende bijlagen die er aan toegevoegd werden, nl.: LANDELIJK ALGEMENE VERGADERING Verslag van de Algemene Vergadering van de Vlaamse Basketballiga vzw (29/03/2008) Opmerking: Voor een goed begrip van het verslag verwijzen wij naar de dagorde en de verschillende

Nadere informatie

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/01/2017. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 32,30 1

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/01/2017. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 32,30 1 AD AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 1 AD 26 Vertegenwoordiging van de clubs 38,76 Onbevoegd lid + bijkomende boete 129,21 AD 62 Naamwijziging (verwerkingskost) 25,84 1 Samenstelling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming Paulo - Bestuursopleiding dossiernummer: 1504713 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Opleiding lokaal toezichthouder milieuhandhaving vastlegging nieuw examenreglement

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 Nieuwe Statuten De buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstgevend doel, Vereniging voor de Verenigde Naties,

Nadere informatie

DOC herzien NL-7978

DOC herzien NL-7978 0 EUROPESE COMMISSIE DG WERKGELEGENHEID EN SOCIALE ZAKEN Werkgelegenheidsstrategie en Europees Sociaal Fonds - Beleidsontwikkeling en coördinatie ESF, plaatselijke ontwikkeling en sociale economie - ESF-comités

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSEJU-JITSU FEDERATIE PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSEJU-JITSU FEDERATIE PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VLAAMSEJU-JITSU FEDERATIE PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN VOORWOORD Dit huishoudelijke reglement preciseert de sfeer en de werking van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie provinciaal

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD Deze tekst is geschreven in de mannelijke vorm. Hierachter schuilt geen enkele vorm van discriminatie tegenover het vrouwelijke geslacht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Deel competitie

Huishoudelijk Reglement Deel competitie HUISHOUDELIJK REGLEMENT DEEL COMPETITIE VLAAMSE BASKETBALLIGA VZW Huishoudelijk Reglement Deel competitie INHOUDSTAFEL TITEL I DE CLUBS... 6 Art. 201 ALGEMENE VERPLICHTINGEN VAN DE CLUBS... 6 ART. 202

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/07/2018. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1

TABEL VAN TARIEVEN EN BOETES GELDIG VANAF 01/07/2018. AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 4 Bijdrage voor OO(Website) per club en per seizoen 150,00 1 AD 26 Vertegenwoordiging van de clubs 39,50 Onbevoegd lid + bijkomende boete 131,67 AD 62 Naamwijziging (verwerkingskost) 26,33 1 AD 63 Samenstelling

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

TITEL I DE CLUBS ART. 201 ALGEMENE VERPLICHTINGEN VAN DE CLUBS ART. 202 BIJZONDERE PLICHT VAN DE CLUBS TITEL II DE OFFICIALS

TITEL I DE CLUBS ART. 201 ALGEMENE VERPLICHTINGEN VAN DE CLUBS ART. 202 BIJZONDERE PLICHT VAN DE CLUBS TITEL II DE OFFICIALS INHOUDSTAFEL TITEL I DE CLUBS ART. 201 ALGEMENE VERPLICHTINGEN VAN DE CLUBS ART. 202 BIJZONDERE PLICHT VAN DE CLUBS TITEL II DE OFFICIALS HOOFDSTUK I ALGEMEENHEDEN ART. 203 OFFICIËLE FUNCTIES HOOFDSTUK

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)...

TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)... TITEL I - ORGANIEK REGLEMENT (OR)... Artikel 1 - Doel... Artikel 2 - Aanduiding effectieve leden van de KBHB... Artikel 3 - Toetreding en Uittreding van Clubs... Artikel 4 - Algemene Vergadering... Artikel

Nadere informatie

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR NORMALISATIECOMMISSIES

ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR NORMALISATIECOMMISSIES ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR NORMALISATIECOMMISSIES Artikel 1 : Geldingskracht 1.1. Dit algemeen huishoudelijk reglement werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het NBN tijdens zijn vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN

ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN ETHIAS BEKER VAN VLAANDEREN SEIZOEN 2015-2016 HEREN Art. 1: De Vlaamse Basketballiga richt een bekercompetitie in voor Seniors Heren onder de benaming: Ethias Beker van Vlaanderen Heren. Vanaf de eerste

Nadere informatie

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1

STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 STATUTEN MONDIALE RAAD MECHELEN 1 HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De Mondiale Raad is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking en Noord-Zuidbeleid

Nadere informatie