Examenbundels Malmberg op maat door Nextprint

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Examenbundels Malmberg op maat door Nextprint"

Transcriptie

1 Examenbundels Malmberg op maat door Nextprint Uitgeverij Malmberg heeft zich in haar 115-jarige bestaan ontwikkeld tot een van de grootste Nederlandse uitgeverijen van educatieve boeken voor het onderwijs.vanuit het hoofdkantoor in s-hertogenbosch worden publicaties en boeken verzorgd voor basis- en voortgezet onderwijs en voor beroeps- en volwasseneneducatie. belangrijke site voor ons, zo vertelt Josefien van Galen. Het geeft ons de mogelijkheid ons te verdiepen in het internetgedrag van jongeren. Ook wordt gelet op content en gebruiksgemak. Met die kennis kunnen wij onze educatieve sites, meestal gekoppeld aan bepaalde studieboeken, verder aanpassen aan het behoeftepatroon van deze jongeren. Leerlingen/studenten en docenten zijn onze belangrijkste doelgroepen, zo vertelt mevrouw Josefien van Galen, Manager New Business bij Malmberg. En ouders natuurlijk, die meestal de boeken betalen. Het is voor ons dus zeer belangrijk om student en docent goed te blijven informeren over ons productaanbod én ervoor te zorgen dat onze producten snel en makkelijk verkrijgbaar zijn. We werken al langer samen met Nextprint; het printing-on-demand systeem geeft ons de kans adequaat en prijstechnisch interessant te reageren op ontwikkelingen in de markt. Zo n 4 jaar geleden startte Malmberg met een website volledig ontwikkeld voor jongeren. Een site vol met belangrijke publicaties, wetenswaardigheden, huiswerkhulp, uittreksels en bijvoorbeeld examenbundels. Collegenet.nl is een De site wordt goed bezocht,volgens Josefien van Galen. Vooral de uittrekselpagina en de pagina s waar examenbundels samengesteld worden. Ook hier werken we samen met Nextprint. Een uniek proces, want iedere student kan hier zijn persoonlijke examenbundel samenstellen. Op dit moment zijn er qua examens zo n 5 tot 6 jaargangen en 30 vakken beschikbaar op 4 verschillende niveaus. Alles bij elkaar staan er bijna 600 document files bij Nextprint op de server. Studenten kiezen via collegenet.nl voor díe examens waar ze behoefte aan hebben en de bestelling wordt doorgestuurd naar Nextprint. Behalve printing-on-demand verzorgen zij de complete fulfilment, tot en met de betaling. Een systeem dat zowel de studenten als ons uitstekend bevalt! Maar de tijd staat niet stil! Nu individuele bestelsystemen via Internet al vrij normaal zijn, wordt bij Malmberg nagedacht over het in samenwerking met Nextprint digitaal verspreiden van uitgaven. Want dat lijkt de volgende stap: tegen betaling ontvang je geen geprinte publicatie meer, maar kan een pdf gedownload worden. Waarmee we definitief een nieuw tijdperk lijken in te gaan

2 Nextprint steunt Kunst op de Stoep in Rosmalen! In verband met het 25-jarig bestaan van de wijk Sparrenburg in Rosmalen is door Basisschool De Hoeven een heel bijzonder initiatief ontplooid. In navolging van het vele goede werk dat de Stichting colour4kids doet in de arme- of ontwikkelingslanden, is door de groepen één tot en met acht de betonverf ter hand genomen om saaie grijze stoeptegels op te fleuren. Colofon Juli 2004 Nextnews is het periodieke informatiebulletin van Nextprint. Meer informatie over onze producten en diensten kunt u vinden op onze website Nextprint bv Eikenburglaan 11E 5248 BJ Rosmalen Postbus AD Rosmalen T +31 (0) F +31 (0) E info@nextprint.nl W Vormgeving Sjors Obbens, Rosmalen Redactie René Roza BG Communicatie BV Aan dit nummer werkten mee: Giel van Boxtel Albert Holtrust Irma Luijken Josefien van Galen De stichting colour4kids heeft als doel het leven van (zwerf-)kinderen in deze landen meer kleur te geven, met name door het maken van decoraties in scholen, kindertehuizen en weeshuizen. Immers een kleurige en gezellige omgeving vormt een bron van stimulans voor kinderen. Kunst op de Stoep in Rosmalen betekende dat door de kinderen van De Hoeven stoeptegels werden beschilderd (door de groepen één tot en met drie) of mozaïek werd gemaakt (groep vier tot en met acht), onder begeleiding van De Mozaïekkamer uit s-hertogenbosch. Alle tegels zijn na afloop van het project in de bestrating van de wijk gelegd! Een kleurig initiatief vraagt om een kleurige uitnodiging, die dan ook door Nextprint werd verzorgd. De opbrengst van het project is geschonken aan colour4kids ( Spread the Word.

3 NextNews is een viermaandelijkse uitgave van NextPrint Nummer 2, Juli 2004 In this issue 1 Nextprint tussen de rails 2 Mezenkast-actie 3 Hogeschool De Horst 4 Research makes you smart 5 Nieuwe printerdriver bij Nextstore 6 Examenbundels Malmberg 7 Kunst op de Stoep Nextprint ook actief tussen de rails Foto: A. Akkermans, NS Opleidingen Een van de klanten van Nextprint van het eerste uur is Railinfra Opleidingen in Amersfoort, een zelfstandige opererend opleidingsinstituut dat verantwoordelijk is voor alle opleidingen op het gebied van aanleg, techniek, beveiliging, veiligheid, elektrische installaties op of aan railinfra structuur. Railinfra Opleidingen werkt weliswaar veel voor ProRail, maar ook voor grote aannemers zoals Strukton, BAM-NBM en Volker Stevin, partijen die als onderdeel van bouwcombinaties bezig zijn met de aanleg van grote spoorwegtrajecten (denk maar eens aan de HSL en de Betuwelijn) en het onderhoud van de railinfra. Railinfra Opleidingen verzorgt inmiddels zo n 175 opleidingen voor medewerkers die betrokken zijn bij aanleg en onderhoud van railinfra. Dit gebeurt in het moderne opleidingscentrum in Amersfoort. Daarnaast ontwikkelt Railinfra Opleidingen handleidingen voor moderne railinfratechnieken voor diverse opdrachtgevers. Dit betekent een complexe materie qua drukwerk, vroegen wij aan de heer Albert Holtrust, Programmamanager Energievoorziening bij Railinfra Opleidingen. Zeker omdat voor 175 verschillende cursussen en trainingen opleidingsmateriaal moet worden ontwikkeld, vaak in relatief kleine oplages van zo n 12 tot 16 exemplaren! Vervolg op pagina 2 Nextprint. Spread the Word.

4 Mezenkast-actie levert zeer veel reacties op Bij Nextprint is men de laatste weken overspoeld met foto s van kool- en pimpelmeesmoeders en koolen pimpelmeesjongen. De mailing die medio april verstuurd werd met de uitnodiging om aan te tonen dat de Nextprint-Mezenkast daadwerkelijk vruchtbaar gevolg had, leverde een stroom aan reacties op. Inmiddels zijn de mooiste inzendingen beloond met twee toegangsbewijzen voor De Efteling. Wist u trouwens, dat Nextprint ook 20) en geef in maximaal 100 woorden aan waarom deze foto s voor u zo zeer professioneel is in het printen van foto- en ander beeldmateriaal? Op ieder bijzonder zijn. De 3 leukste inzenders gewenst formaat en papierkwaliteit. En belonen wij met een op maat gemaakt nog bijzonderder is dat Nextprint uw foto-album. Aarzel dus niet en grijp uw als één document aangeleverde digitale digitale camera! Dat er veel onvermoed beelden kan verwerken tot een prachtig talent is in Nederland, blijkt immers uit foto-album, waar al uw foto s op de door het succes van de mezenkastmailing u gewenste volgorde gebundeld zijn. Handiger kan bijna niet U kunt uw inzendingen sturen naar rene.roza@nextprint.nl. Vermeld uw Nextprint geeft de lezers van NextNews adres in uw en vergeet niet uw de gelegenheid de proef op de som te inzending te motiveren met maximaal nemen. Stuur ons vóór 1 september uw 100 woorden! Veel succes! digitale (vakantie-)foto s toe (maximaal Vervolg van voorpagina Dat is een van de redenen om met Nextprint te werken, vertelt Albert Holtrust. De hoeveelheid cursusmateriaal is gigantisch. Lesboeken bestaan uit steeds wisselende modules. Bovendien worden moderne railinfra-technieken voortdurend verfijnd, wat regelmatig wijzigingen veroorzaakt in de inhoud of samenstelling van het cursusmateriaal. Speciaal hiervoor ontwikkelden Nextprint en Railinfra Opleidingen een uniek procédé. Alle documenten die onderdeel vormen van het cursusmateriaal staan bij Railinfra op de server en iedere nacht wordt deze server gesynchroniseerd met de server van Nextprint. Daardoor zijn de documenten bij Nextprint altijd up-to-date. Vervolgens wordt, bij een nieuwe bestelling van cursusmateriaal, per de samenstelling van de diverse modules doorgegeven en kan een lesboek volledig tailor-made geprint worden in relatief kleine oplagen. Een betrouwbaar en gemakkelijk systeem, vindt Albert Holtrust. Zeker nu de servers dagelijks gesynchroniseerd worden zijn alle documenten voortdurend up-to-date. Nextprint heeft aan Railinfra Opleidingen bewezen een betrouwbare partner te zijn die zowel automatiseringstechnisch als ook logistiek in staat is op deze wijze te werken. Holtrust: Omdat we per keer de publicatie zelf kunnen samenstellen, hebben we bovendien toch het gevoel dat we het proces volledig kunnen beheersen!

5 Effectief outsourcen voor De Horst uit Driebergen In het bedrijfsleven bepalen economische richtlijnen de koers als het gaat om het uitbesteden van branche-vreemde activiteiten. Onderwijs instellingen hebben vaak langer nodig om deze stap te zetten. Hogeschool De Horst uit Driebergen had hier echter een heel eigen visie op. Nextprint De beste keuze om uw repro-afdeling compleet te outsourcen printen of kopiëren (z/w of kleur) in diverse formaten afwerking distributie digitaal boekbestelsysteem Voor de productie van onder andere cursusmateriaal readers syllabi examenbundels mailings boekwerken jaarverslagen rapporten reclamemateriaal Economische motieven voor Hogeschool De Horst Hogeschool De Horst is de laatste zelfstandige Hogeschool in Nederland die zich vooral richt op sociaalagogisch onderwijs. Het zeer studentgerichte De Horst is actief in het behouden van de eigen naam en karakter. Men is zich echter meer en meer bewust van de noodzaak van kostenbeheersing; vooral de centrale repro-afdeling van De Horst was traditioneel een kostbare afdeling. De hoeveelheid studiemateriaal voor en tijdens het schooljaar veroorzaakten, behalve directe kosten van de repro-afdeling en van de administratieve ondersteuning, behoorlijke lasten in voorraadbeheer, facturatie en vooraf te betalen Pro-afdrachten. Bewuste keuze voor outsourcen Aan het begin van 2004 werd door het bestuur de wens uitgesproken om de mogelijkheden voor een efficiënte en minder kostbare repro-afdeling te onderzoeken. Toepassingen op basis van Internet genoten de voorkeur. Men zocht contact met Nextprint in Rosmalen, die reeds veel ervaring had inzake het ontwikkelen van individuele boek-bestelsystemen voor onderwijsinstellingen. Samen met Nextprint onderzocht De Horst op welke wijze de productie van onderwijsmateriaal minder geld zou kosten. De Horst stelde als eis dat de service aan de student optimaal zou blijven. Vanaf juli boek-bestelsysteem operationeel Op dit moment ronden we de pilot af, aldus mevrouw Irma Luijken, Hoofd Communicatie van De Horst. De samenwerking verloopt zeker naar wens. Vanaf half augustus wordt al het onderwijsmateriaal geproduceerd, rechtstreeks aan de student geleverd en gefactureerd door Nextprint. Leraren leveren nog steeds hun syllabi en studiemateriaal bij ons in voor reproductie, waarmee wij een digitale catalogus maken. De uitgave wordt pas geproduceerd zodra er effectief een bestelling en een betaling is van een student. De samenwerking verloopt zeker naar wens. Kostenbesparingen voor De Horst Het boek-bestelsysteem van Nextprint is erg klantvriendelijk. Hoewel de productie wordt uitbesteed, blijft de volledige besluitvorming bij de onderwijsinstelling en de student. De onderwijsinstelling immers bepaalt de inhoud van de catalogus en in overleg met Nextprint de verkoopprijs, de student bepaalt digitaal het moment dat hij studiemateriaal wil ontvangen. Op basis van printing-on-demand wordt bij Nextprint geproduceerd en De Horst heeft geen repro-afdeling meer nodig. Ook de kosten voor de balie, administratie, voorraadbeheer en vooraf te betalen facturen aan Stichting Pro vervallen. Immers, doordat aan de student wordt gefactureerd door stichting Pro-Next Derdengelden, kunnen achteraf en titelspecifiek auteursrechten worden afgedragen. Kortom: vanaf de bestelling tot en met facturatie en levering wordt het gehele proces door Nextprint overgenomen! Dit systeem is een ideale manier om op een breed vlak te kunnen besparen op onze kosten!

6 Nextprint-on-line productontwikkeling Absolute zekerheid met nieuwe printerdriver Research makes you smart Soms vraag je je echt af waar mensen mee bezig zijn; er zijn onderzoeken die meer zeggen over de onderzoeker dan over het onderzoek zelf. Er is zelfs een anti-nobelprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan onderzoekers wier prestaties niet kunnen en ook niet zouden moeten worden herhaald en die gaan over onderzoeken die je eerst laten lachen voordat ze je aan het denken zetten. Lees het opmerkelijke ooggetuigenverslag van Kees Moeliker, conservator van het natuurmuseum Rotterdam. Het eerste geval van homoseksuele necrofilie bij de Wilde Eend Moeliker werd enige jaren geleden opgeschrikt door een harde bons tegen de glazen gevel van het Natuurmuseum Rotterdam: een Wilde Eend - achtervolgd door een soortgenoot - had zich in volle vlucht tegen de spiegelende ruit dood gevlogen en lag, twee meter uit de gevel, bewegingloos op zijn buik. De ijverige conservator die het verse raamslachtoffer aan de museumcollectie wilde toevoegen, was vervolgens ooggetuige van een intiem tafereel. De dode eend (een woerd, gezien zijn verenkleed) werd door zijn achtervolger - ook een mannetje - bestegen en gedurende vijf kwartier verkracht! Het slachtoffer werd opgenomen in de collectie van het Natuurmuseum Rotterdam. Drie zaken werden door de onderzoeker als bijzonder aangemerkt: de woerd vertoonde (1) homoseksueel en (2) necrofiel gedrag en (3) de paring duurde opvallend lang. Recent is op de site van Nextprint in het gebruikersgedeelte voor bestaande klanten, Nextstore, een link naar een printerdriver geplaatst. Een enorm voordeel voor de gebruiker; iedereen die documenten wil laten printen via Nextstore kan voortaan vooraf de uitvoering van deze documenten controleren. Nextprint zocht al lang naar een oplossing om de gebruiker van printing-on-demand vooraf inzicht in de verwerking van het printwerk te geven. Op deze wijze kunnen fouten, die ontstaan door bijvoorbeeld een te lage resolutie van het aangeleverde bestand of het niet meeleveren van fonts, voorkomen worden. Via Nextstore krijgt men de mogelijkheid een printerdriver te installeren op de eigen computer. Dit is zeer eenvoudig en garandeert dat ieder document dat wordt doorgestuurd naar Nextprint, vooraf wordt getoetst. Deze software hoeft slechts éénmaal geïnstalleerd te worden en kan vervolgens als hulpmiddel bij iedere opdracht gebruikt worden. Het systeem werkt eenvoudig; het te printen bestand wordt via de printerdriver gecontroleerd (preflight) en de klant krijgt op zijn eigen beeldscherm een preview te zien van de uitvoering. Wanneer deze accoord is, wordt met één druk op de knop (submit) het bestand als certified ( gegarandeerd ) pdf doorgestuurd naar Nextprint. De pc van de klant zoekt vervolgens automatisch contact met de site van Nextprint waarna men direct terecht komt op de bestelpagina van Nextstore. Hier staat de zojuist verzonden certified pdf al. Eenvoudiger kan bijna niet! Met behulp van de wizard (digitale bestelbon) van het bestelsysteem wordt de klant vervolgens door een aantal fases geleid om een elektronische opdrachtbon aan te maken met de gewenste specificaties (aantal, formaat, kleur, papierkwaliteit). Na het invoeren van de opdracht kan de status van de bestelling gevolgd worden door middel van het orderoverzicht (track and trace). Met deze nieuwe software kunnen wij onze klanten nog meer garantie geven op kwaliteit. Het gemak van printing-on-demand gaat vanaf nu vergezeld van absolute zekerheid dat het eindproduct conform de opdracht, lay-out, en uitvoering van de klant is. Giel van Boxtel Manager productontwikkeling

De economie van outsourcing

De economie van outsourcing De economie van outsourcing Ondernemen is geen sinecure. Behalve de aansturing van de dagelijkse praktijk wordt van een ondernemer verwacht dat hij een visie heeft over de strategische ontwikkelingen van

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor cursisten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books Smartreaders is de slimme en kostenbesparende online service voor de verkoop van uw readers,

Nadere informatie

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop -

smartreaders printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - printed readers en e-books voor studenten - online service voor organisatie en verkoop - maakt u de boekenlijst? doen wij de rest! Smartreaders is de slimme en kostenbesparende oplossing voor de organisatie

Nadere informatie

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support

Tekst en Uitleg. typisch. weer iets van. Apograaf grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Tekst en Uitleg typisch uw weer iets van grafische vormgeving drukwerk - ipublishing en speaker-support Wat en wie is uw...? als project en zelfstandig verder: is een initiatief van Yerechow Projectmanagement.

Nadere informatie

Richtlijnen voor het aanmaken van gecertificeerde PDF vanuit MacOs

Richtlijnen voor het aanmaken van gecertificeerde PDF vanuit MacOs Richtlijnen voor het aanmaken van gecertificeerde PDF vanuit MacOs Certified PDF en de voordelen daarvan... PDF (Portable Document Format) is het document formaat van Adobe dat digitale aanlevering van

Nadere informatie

Handleiding online orders

Handleiding online orders Handleiding online orders Versie 2.0 11-09-2011 Inhoud 1. Inloggen... 3 1.1 Gebruikersnaam...3 1.2 Wachtwoord...3 1.3 Ik heb nog geen account...3 1.4 Inloggegevens vergeten...4 1.5 Openingstijden online...4

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Handleiding upc artbox

Handleiding upc artbox Handleiding upc artbox Doel artbox Artbox is een hulpmiddel voor het beheren van origineel artwork. Dit kunnen teksten, opgemaakte documenten, video, audio, banners, etc. zijn. Hoe werkt het Het begint

Nadere informatie

Personeels- en Salarisadministratie anno nu Snel schakelen door slimme online toepassingen. Audit Tax Advisory

Personeels- en Salarisadministratie anno nu Snel schakelen door slimme online toepassingen. Audit Tax Advisory Personeels- en Salarisadministratie anno nu Snel schakelen door slimme online toepassingen 2012 1 Overal en altijd toegankelijk Voor de toegang is alleen een pc nodig met een internetverbinding U heeft

Nadere informatie

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning

Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Sterk in innovatie Kennis op hoog niveau Maximale ondersteuning Baanbreke X2com X2com levert professionele telecom diensten aan bedrijven en instellingen. De organisatie is in 2008 in Nederland opgericht.

Nadere informatie

Aanwinst voor uw fietsmerk

Aanwinst voor uw fietsmerk Aanwinst voor uw fietsmerk Geachte heer/mevrouw, Zoals u weet is ElektrischeFietsen.com al 10 jaar het grootste platform over elektrische fietsen. Wij streven ernaar om onze bezoekers, dit zijn er maandelijks

Nadere informatie

MyCareNet in uw Apotheek?

MyCareNet in uw Apotheek? MyCareNet in uw Apotheek? Met deze brochure willen we onze klanten informeren over de invoering van MyCareNet MyCareNet in uw apotheek MyCareNet is een initiatief van het NIC (Nationaal Intermutualistisch

Nadere informatie

it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit

it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit Kantoor- en bedrijfsautomatisering it diensten alles voor uw bedrijfscontinuïteit vanboxtel is naast gerenommeerd automatiseerder van logistieke processen,

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Mail Document Print UW CORE BUSINESS VERDIENT HET OOG VOOR DETAIL. Uw partner in print. Paragon Netherlands

Mail Document Print UW CORE BUSINESS VERDIENT HET OOG VOOR DETAIL. Uw partner in print. Paragon Netherlands UW CORE BUSINESS VERDIENT HET Mail Document Print Uw partner in print HOOGWAARDIG UW CORE BUSINESS PRINTEN VERDIENT MET HET OOG VOOR DETAIL BIJ SERVICE POINT PARAGON NETHERLANDS HEEFT U AL UW PRINTWERK

Nadere informatie

Handleiding digitale opdrachtbon

Handleiding digitale opdrachtbon Handleiding digitale opdrachtbon U kunt vanaf heden rechtstreeks vanaf uw computer digitaal een printopdracht sturen naar de vernieuwde Reproservice in Amersfoort. Dit document helpt u stap voor stap door

Nadere informatie

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1

Uw bedrijf in beeld. Uw bedrijf in beeld versie 3.1 Pagina 1 Uw bedrijf in beeld De manier waarop en de vorm waarin uw bedrijf zich presenteert, bepaalt in grote mate de beeldvorming van het bedrijf bij uw huidige en toekomstige relaties en klanten. Dit geldt voor

Nadere informatie

ORSY voorraadmanagement

ORSY voorraadmanagement ORSY voorraadmanagement veel druk door voorraadmanagement? De oplossing! ORSY voorraadmagazijnmanagement Voorraadbewaking, tijdbesparing, orde en overzicht. 2 ORSY voorraadmanagement Kosten reduceren winst

Nadere informatie

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam 1 x project Bedrijf X heeft een nieuw product ontworpen dat nog niet bestaat en nog niemand kent, en vraagt aan jou of jij er voor wilt zorgen dat zij naamsbekendheid krijgen. Met andere woorden, of jij

Nadere informatie

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1

Downloaden & installeren. BankingTools Cashflow v5.1 Downloaden & installeren BankingTools Cashflow v5.1 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie

Nadere informatie

Mail Document Print UW CORE BUSINESS VERDIENT HET OOG VOOR DETAIL. Uw partner in print. Paragon Netherlands

Mail Document Print UW CORE BUSINESS VERDIENT HET OOG VOOR DETAIL. Uw partner in print. Paragon Netherlands UW CORE BUSINESS VERDIENT HET Mail Document Print Uw partner in print HOOGWAARDIG UW CORE BUSINESS PRINTEN VERDIENT MET HET OOG VOOR DETAIL BIJ SERVICE POINT PARAGON NETHERLANDS HEEFT U AL UW PRINTWERK

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf

GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf GEKKO WORKS & WILMINK POEDERCOATING B.V. Over het informatiseren van een vooruitstrevend productiebedrijf INTRODUCTIE Bas Kierkels en Dirk Wilmink Elke project is bijzonder maar de implementatie van Gekko

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de B&U Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode)

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode) Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode) Voorwaarden Deze stappen kan je pas volgen nadat je een redemption code (inwisselingscode)

Nadere informatie

Van beeldscherm tot output

Van beeldscherm tot output Van beeldscherm tot output Uw grafische specialist en partner Grafinex ondersteunt de grafimedia industrie met een breed spectrum aan diensten en producten. Met deskundig advies en oplossingen op maat.

Nadere informatie

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP. Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP. P01 MiNiGRiP meer dan alleen verpakkingen Minigrip Nederland BV, met

Nadere informatie

Video Conferencing anno 2012

Video Conferencing anno 2012 White paper Video Conferencing anno 2012 +31 (0) 88 121 20 00 upc.nl/business Pagina 1 van 8 Video Conferencing De behoefte aan video-vergaderen groeit. Mensen gaan steeds flexibeler om met de begrippen

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

WERKBOX WERKT MET JE MEE

WERKBOX WERKT MET JE MEE WERKBOX WERKT MET JE MEE Altijd je kantoor bij DE HAND Het Nieuwe Werken. We horen er veel over. Het staat voor slim en effectief werken. Voor het werken van nu dus. Wat betekent het in de praktijk? Flexibiliteit.

Nadere informatie

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET

certificering HET ADMINISTRATIEPAKKET co 2 -administratie ketenverantwoordelijkheid aanbesteding certificering MVO HET ADMINISTRATIEPAKKET Wat levert digitalisering me op? En wat kost het me? Een boekhoudpakket hoeft niet duur te zijn. Toch

Nadere informatie

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk Drukwerk Drukraster snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk PDF afdrukken pre-flight koppelingen dtp kleuren Druk klaar aanleveren Druk klaar aanleveren betekend

Nadere informatie

Dienstverlening van Xerox binnen de Universiteit van Amsterdam. Powered by

Dienstverlening van Xerox binnen de Universiteit van Amsterdam. Powered by Dienstverlening van Xerox binnen de Universiteit van Amsterdam Powered by Aanwezigheid van Xerox Global Services bij de Universiteit van Amsterdam Xerox Global Services verzorgt per 1 juni 2006 de Post,

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

VWM :: Facturatie. Documentatie van het systeem. Danny van Wijk dannyvanwijk@gmail.com http://www.vwmedia.nl. Auteur: E-mail: Website:

VWM :: Facturatie. Documentatie van het systeem. Danny van Wijk dannyvanwijk@gmail.com http://www.vwmedia.nl. Auteur: E-mail: Website: VWM :: Facturatie Documentatie van het systeem Auteur: E-mail: Website: Danny van Wijk dannyvanwijk@gmail.com http://www.vwmedia.nl Inhoudsopgave Admin... 3 Mijn Account... 3 Crediteuren... 3 Debiteuren...

Nadere informatie

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl

EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN. www.exactonline.nl EFFICIËNTER WERKEN MET SCAN & HERKEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE SCAN & HERKEN Online boekhouden met Exact Online wordt nog makkelijker met Scan & Herken Scan voortaan uw facturen 100% nauwkeurig

Nadere informatie

PRODUCT SHEET WHAT WE DO

PRODUCT SHEET WHAT WE DO ESDNOW, onderdeel van DISC BV, is dé Europese specialist als het gaat om het beheren, beveiligen, verkopen, toegang verschaffen tot, en distributie van digitale content. ESDNOW helpt uitgevers bij het

Nadere informatie

Website updaten Dit is een korte handleiding voor het bijwerken van een infojuice/wordpress website.

Website updaten Dit is een korte handleiding voor het bijwerken van een infojuice/wordpress website. Website updaten Dit is een korte handleiding voor het bijwerken van een infojuice/wordpress website. Regelmatig wordt WordPress zelf en de thema's en plugins voorzien van een update. Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl

Installateur. Win tijd met Draka. samen meters maken. www.wintijdmetdraka.nl Installateur Win tijd met Draka www.wintijdmetdraka.nl samen meters maken Win tijd met Draka Producten en diensten die direct het resultaat van uw project verbeteren In projecten is de druk om te presteren

Nadere informatie

100 redenen, 1 oplossing. urenregistratie 101 eenvoudige software voor de bouw. Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen

100 redenen, 1 oplossing. urenregistratie 101 eenvoudige software voor de bouw. Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen 100 redenen, 1 oplossing Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen Planning en projecten Personeel & materieel op locatie Veel personeel van bouwbedrijven verschijnt niet elke dag op kantoor, maar

Nadere informatie

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud door middel van redemption code (inwisselingscode)

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud door middel van redemption code (inwisselingscode) Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud door middel van redemption code (inwisselingscode) Voorwaarden Deze stappen kan je pas volgen nadat je een redemption code (inwisselingscode) ontvangen

Nadere informatie

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden.

DTPH. In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. PANTONE 877C PANTONE 642C PANTONE 656C Beyond creativity In september 2010 zijn Deoprinting en DTPH het er over eens dat deadlines gehaald moeten kunnen worden. DTPH. Sinds 2010 is #grafischespoed nooit

Nadere informatie

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN

HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN HANDLEIDING HEUTINK.NL BESTELLIJSTEN Geachte relatie, Bijgaand vindt u de handleiding bestellijsten. In deze handleiding gaan wij dieper in op het beheren en gebruiken van meerdere bestellijsten, het kopiëren

Nadere informatie

Ontdek de e-business oplossingen van Cebeo.

Ontdek de e-business oplossingen van Cebeo. Ontdek de e-business oplossingen van Cebeo. flyer_eshop.indd 3 27-09-2007 11:08:11 Cebeo e-shop, ook open buiten de kantooruren! De Cebeo e-shop is zeer gebruiksvriendelijk en omvat onder meer volgende

Nadere informatie

dé online facturenservice

dé online facturenservice dé online facturenservice Digitaal factureren is niet alleen goedkoper dan papieren facturatie, het legt ook minder beslag op uw organisatie, kent een hogere service gerichtheid naar uw klanten en het

Nadere informatie

Technische gids. voor datacommunicatie. met de klant

Technische gids. voor datacommunicatie. met de klant Technische gids voor datacommunicatie met de klant CONTINUGA nv -- STIJN STREUVELSLAAN 73 -- B-8501 HEULE Tel. 056 36 32 11 -- Fax 056 35 60 96 -- E-mail: sales@continuga.be -- www.continuga.be 09/2014

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage

Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - Rapportage Gebruikershandleiding MijnPost - PartijenpostRapportage Datum Versie 29 september 2015 2.0 Auteur Telefoonnummer PostNL 088-8686868 Inhoudsopgave 1 Welkom bij

Nadere informatie

Online bestellen bij würth

Online bestellen bij würth Online bestellen bij würth Eenvoudig en snel via www.wurth.nl Würth webwinkel ORSY SCAN Würth Webwinkel De eenvoudigste en snelste manier van bestellen. De Würth WebWinkel is het complete online bestel-

Nadere informatie

I n f o r m a t i e. Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE. CMedia B.V. Postbus 231 8300 AE Emmeloord. Tel. 0527-619000 rgroothuis@cmedia.

I n f o r m a t i e. Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE. CMedia B.V. Postbus 231 8300 AE Emmeloord. Tel. 0527-619000 rgroothuis@cmedia. CMedia B.V. Postbus 231 8300 AE Emmeloord Tel. 0527-619000 rgroothuis@cmedia.nl Ontwikkelingen in CAD, CAM en CAE M e d i a I n f o r m a t i e 2 0 1 6 "Image made using COMSOL Multiphysics and provided

Nadere informatie

Kies voor een snelle Internet ADSL / BREEDBAND aansluiting

Kies voor een snelle Internet ADSL / BREEDBAND aansluiting Kies voor een snelle Internet ADSL / BREEDBAND aansluiting Alt + i = Inkoopprijs tonen / verbergen Alt + v = Verkoopprijs tonen / verbergen Ververs voorraad (F12), bij het openen van het programma zal

Nadere informatie

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy Bijwerken Sleutelbestand voor het Vastlegprogramma EI

HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy Bijwerken Sleutelbestand voor het Vastlegprogramma EI HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy Bijwerken Sleutelbestand voor het Vastlegprogramma EI HelpAndManual_unregistered_evaluation_copy Introductie Vastlegprogramma EI De oplossing voor het aanmaken

Nadere informatie

Protocol onderhoud van hardware en software

Protocol onderhoud van hardware en software Protocol onderhoud van hardware en software Voor het schoonhouden van hardware en software kan professionele hulp ingeschakeld worden. Het software onderhoud ligt gedeeltelijk bij de systeembeheerder.

Nadere informatie

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen Auteur: R. van der Veen TFC-Services Algemeen: Onderstaande iconen worden in veel schermen getoond binnen TFC: Nieuw: Hiermee kan een nieuw record aangemaakt

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Software voor AGF ondernemers.

Software voor AGF ondernemers. NEOX Software voor AGF ondernemers. Uw rendement in beeld met Neddox. NEOX S O F T W A R E V O O R A G F O N E R N E M E R S Next Business Solutions Mission Statement e oorsprong van Neddox B.V. ligt in

Nadere informatie

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139)

Praktijkinstructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) instructie Tekstverwerking 1 (CSE12.1/CREBO:53139) pi.cse12.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 INHOUDSOPGAVE VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 LOKALE INSTALLATIE 3 imuis installeren via download 3 imuis voor de eerste keer starten 8 HELPFUNCTIE EN SCHRIFTELIJKE

Nadere informatie

Support website WATCH

Support website WATCH Support website WATCH Op support.watch-projectbeheer.nl is de support website van WATCH te vinden. Elke klant kan hier inloggen met zijn klantcode en wachtwoord. Figuur 1 WATCH support inlogscherm Na inloggen

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Handleiding kandidaat Examenproject: Een account voor je baas

Handleiding kandidaat Examenproject: Een account voor je baas Handleiding kandidaat Examenproject: Een account voor je baas kwalificatie: Medewerker ICT (CREBO: 95060/ 2010-2011) kerntaak 1: Installeren van hard- en software kwalificatie: Medewerker ICT (CREBO: 95060/

Nadere informatie

UW CORE BUSINESS VERDIENT HET

UW CORE BUSINESS VERDIENT HET Paragon Netherlands UW CORE BUSINESS VERDIENT HET Efficiency verbetering door uitbesteding van uw documentprocessen Efficiency EFFICIENCY Een ervaren marktspeler Ondernemingen hebben vandaag de dag te

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

2. Waarom? Sanoma wil een heldere relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en duidelijkheid over op te leveren resultaat.

2. Waarom? Sanoma wil een heldere relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en duidelijkheid over op te leveren resultaat. Q&A Freelance Fase 2 - versie augustus 2019 Algemeen 1. Wat gaat er veranderen? Sanoma gaat toe naar een andere manier van werken waarbij op output wordt gestuurd. Dit betekent een vooraf overeengekomen

Nadere informatie

EDE Consulting. BouwManager 2008. Handleiding

EDE Consulting. BouwManager 2008. Handleiding EDE Consulting BouwManager 2008 Handleiding Operations Financials EDE Consulting bvba, 21.12.2007 BouwManager 2008.03 BouwManager is een zeer gebruiksvriendelijke software voor de bouw waarmee U Uw activiteiten

Nadere informatie

Intro Achtergrond Keuzes

Intro Achtergrond Keuzes Intro Achtergrond Keuzes Welke media gebruiken Mogelijke oplossingen Zelf een opzet maken / Beheersaspecten Voorbeeld website Eigen beheer Uitbesteding wat doe je dan? Pro s en Con s 2 Soort Kenmerk Medium

Nadere informatie

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten.

Praktijkwerkboek AKA. Kopieën maken... 8 In deze opdracht maak je kopieën van documenten. Praktijkwerkboek AKA Secretariaat 1 Inhoud In het onderdeel Secretariaat leer je uitgaande brieven en e-mails verzorgen en verschillende soorten kopieën maken. Je doet de opdrachten die hieronder vetgedrukt

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

Handleiding toegang eduroam met Windows 7 voor eindgebruikers Universiteit Leiden

Handleiding toegang eduroam met Windows 7 voor eindgebruikers Universiteit Leiden Handleiding ICT Shared Service Center Universiteit Leiden Postbus 9512 2300 RA Leiden 071 527 6969 Handleiding toegang eduroam met Windows 7 voor eindgebruikers Universiteit Leiden Opdrachtgever: ICT Shared

Nadere informatie

Veelgestelde vragen inleiding.

Veelgestelde vragen inleiding. Veelgestelde vragen inleiding. In dit document zullen wij trachten om veelgestelde vragen te beantwoorden. Dit document wordt periodiek bijgewerkt en heeft u een vraag die niet op deze lijst voorkomt of

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

Scannen met de kopieertoestellen

Scannen met de kopieertoestellen Scannen met de kopieertoestellen Met sommige toestellen kan je ook scannen Welke en waar: elk kleurenkopieertoestel (mediatheek blok R, blok P, AD, OLB, hemelrijk + secretariaat hemelrijk +AD de 3165 met

Nadere informatie

Eenvoudig en snel via www.wurth.nl. Würth ONLINE-SHOP

Eenvoudig en snel via www.wurth.nl. Würth ONLINE-SHOP Online bestellen bij würth Eenvoudig en snel via www.wurth.nl Würth ONLINE-SHOP würth scanner Würth online-shop De eenvoudigste en snelste manier van bestellen. De Würth Online-Shop is het complete online

Nadere informatie

Wat is Cozilla? Waarom Cozilla? Waar bestaat de website uit? De 'niet- digitaal service' (scan en postservice) Actueel houden

Wat is Cozilla? Waarom Cozilla? Waar bestaat de website uit? De 'niet- digitaal service' (scan en postservice) Actueel houden Internetpresentaties voor beeldende kunstenaars www.cozilla.nl info@cozilla.nl tel. 0624509818 kvk 34133047 postgiro 3627586 t.n.v. j. van gasteren visserslaan 4 1815vd alkmaar Wat is Cozilla? Cozilla

Nadere informatie

Centrale controle, decentrale verzending

Centrale controle, decentrale verzending NTI Centrale controle, decentrale verzending Eenvoudig landingspagina s toevoegen Mentoren sturen zelfstandig eigen nieuwsbrief Marketingafdeling houdt controle over huisstijl en opzet Berichten worden

Nadere informatie

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

Voorwaarden bij de afkoopregeling readers

Voorwaarden bij de afkoopregeling readers Voorwaarden bij de afkoopregeling readers In dit document vindt u alle informatie die u nodig heeft op het moment dat u auteursrechtelijk beschermd materiaal opneemt in onderwijspublicaties binnen het

Nadere informatie

Samen financieel vooruitkijken

Samen financieel vooruitkijken Wat is Mifino? Mifino zorgt voor de digitalisering van je bestaande financiële situatie. Alle informatie die laat zien wat je altijd al wilde weten. Denk hierbij aan inkomens informatie op latere leeftijd;

Nadere informatie

Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data

Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data Richtlijnen voor het aanleveren van variabele data Om uw order met variabele data goed te kunnen verwerken heeft Lijnco een aantal voorwaarden waaraan uw data moet voldoen. Wij verzoeken u vriendelijk

Nadere informatie

Producten en prijzen 2012

Producten en prijzen 2012 ICT Beroepsopleidingen Postbus 38 2410 AA Bodegraven Nederland Tel. 0172-65 09 83 Fax 0172-61 83 15 www.instruct.nl instruct@instruct.nl België www.instruct.be instruct@instruct.be Producten en prijzen

Nadere informatie

XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u?

XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u? XBRL voor ondernemers. Wat betekent dat voor u? Makkelijker, sneller, betrouwbaarder en dus goedkoper aan administratieve verplichtingen voldoen! www.xbrlvoorondernemers.nl BESPAREN OP UW ADMINISTRATIEVE

Nadere informatie

FashionBase Start voor Fashion voor 31(0)23-5373350 1,- per dag voor Mac en Windows

FashionBase Start voor Fashion voor 31(0)23-5373350 1,- per dag voor Mac en Windows FashionBase Start voor Fashion voor 1,- per dag voor Mac en Windows A- Locale PC (Mac en Win.) voor 31,- per maand. B- In de Cloud vanaf 66,- per maand. Neem uw eigen programma's mee in de Cloud. Werken

Nadere informatie

Elektronisch factureren. Software voor automaterialengrossiers, autobandengrossiers en automaterialenleveranciers

Elektronisch factureren. Software voor automaterialengrossiers, autobandengrossiers en automaterialenleveranciers Elektronisch factureren Software voor automaterialengrossiers, autobandengrossiers en automaterialenleveranciers Contact informatie: Deltec Software B.V. Nikkelstraat 43 1411 AH Naarden Tel: +31 (0) 35

Nadere informatie

LET S TALK ZAKENSHOP CONNECTING YOUR CUSTOMERS. U beschikt over een b-to-b verkoopkanaal voor producten of diensten.

LET S TALK ZAKENSHOP CONNECTING YOUR CUSTOMERS. U beschikt over een b-to-b verkoopkanaal voor producten of diensten. CONNECTING YOUR CUSTOMERS. U beschikt over een b-to-b verkoopkanaal voor producten of diensten. U heeft geen trek in technische, logistieke of administratieve investeringen. U wilt uw klanten verwennen

Nadere informatie

Specialist voor complexe en omvangrijke datamigraties

Specialist voor complexe en omvangrijke datamigraties Specialist voor complexe en omvangrijke datamigraties Zekerheid voor alles Specialist in datamigratie Zoekt u dé specialist in het correct en veilig converteren en migreren van data? Data excellence combineert

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Instructiehandleiding King2UBL

Instructiehandleiding King2UBL Inhoud Inleiding King en UBL... 2 Vereisten... 2 Registreren King2UBL... 2 Drivermapping/NetDrive... 2 Standaard instellingen King2UBL... 3 Instellingen King2UBL... 4 King Afdrukformaat instellen... 4

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig

Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Cloud services: aantrekkelijk, maar implementeer zorgvuldig Auteur: Miranda van Elswijk en Jan-Willem van Elk Dit artikel is verschenen in COS, mei 2011 Cloud services worden steeds meer gebruikelijk.

Nadere informatie

MIJN BOEKRECHTEN TERUG... EN NU?

MIJN BOEKRECHTEN TERUG... EN NU? Handleiding voor deelname aan door Rikky Schrever van Boekenwolk, november 2012 Dit document is bestemd voor kinderboekenauteurs en illustratoren die overwegen om deel te nemen aan Boekenwolk. INHOUD 1.0

Nadere informatie

DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW:

DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: WinPOS Update DATUM: VERSIE: AUTEUR: REVIEW: 1-10-2009 1.0 M. Hermans B. Pirson Inleiding...3 Installatie update software (eenmalig)...4 Versie controle...4 Download Updater en installatie Updater...4

Nadere informatie

Unit 4 Multivers Lite. Unit 4 Multivers. Het compacte pakket voor uw complete administratie

Unit 4 Multivers Lite. Unit 4 Multivers. Het compacte pakket voor uw complete administratie Unit 4 Multivers Lite Unit 4 Multivers Het compacte pakket voor uw complete administratie U NIT 4 MULTIVERS L ITE EVEN VOORSTELLEN... Unit 4 Agresso is een softwareonderneming met een landelijk netwerk

Nadere informatie