Notulen klankbordgroep (sessie 2) herbestemming Beekstraatkwartier

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen klankbordgroep (sessie 2) herbestemming Beekstraatkwartier"

Transcriptie

1 Notulen klankbordgroep (sessie 2) herbestemming Beekstraatkwartier Datum informatieavond: 6 september uur Locatie: Bedrijfsrestaurant stadhuis gemeente Weert Aanwezig: 1. P. Van den Wollenberg: namens Stichting Woonstad Weert 2. K. Neijnens: namens Stichting Woonstad Weert 3. R. Steijvers: Meulen Projectontwikkeling 4. C. Van de Wetering: namens Centrummanagement 5. K. Buys: Winkeliersvereniging De Munt 6. J. Kremers: Bewonersorganisatie Binnenstad 7. M. Janssen: Stichting Munttheater Weert 8. C. Metz: Stichting Architectuurlijk Weert 9. P. Sigmond: Stichting Architectuurlijk Weert 10. F. Van Mierlo: RICK 11. P.J. Huiberts: Vereniging van Eigenaren Bellevue 12. J. Van Dijk: Vereniging van Eigenaren Kasteelwal 13. C. Vossen: Stichting Stadsgidsen regio Weert 14. C. Schilperoord: Vereniging van Eigenaren Beekstraat Groep C, namens de gemeente weert: M. Juchtmans en L. Janssen Gemeente Weert: P. Verhappen en H. Velders Afgemeld: 1. E. Van der Looy: namens Stichting Woonstad Weert 2. A. Van Kessel: Bouwinvest Dutch Institutional Retail Fund 3. R. Dwars: namens Stichting Woonstad Weert 4. I. van Rees: namens Centrummanagement 5. E. Mertens: namens Centrummanagement 6. R. Munten: Koninklijke Horeca Nederland afdeling Weert Over dit verslag Op 6 september 2010 was er een tweede bijeenkomst van de klankbordgroep rond de herinrichting van het Beekstraatkwartier. Doelstelling is dat vertegenwoordigers van belangenorganisaties constructief meedenken over de herinrichting van het Beekstraatkwartier. Wijziging van de vergadering De samenstelling van de vergadering is gewijzigd t.o.v. de eerste zitting. Dhr. Sigmond zal de klankbordgroep voortaan bijwonen vanuit de Stichting Architectuurlijk Weert. Dhr. Mertens, dhr. Munten, dhr. Dwars, dhr. van der Looy, dhr. van Kessel en dhr. van Rees zijn verontschuldigd. Dhr. Verhappen heeft via CWP getracht ondernemers van de Beekstraat en de Hoogstraat te betrekken bij de klankbordgroep. Tot op heden is daarop geen reactie ontvangen. Verslag overleg d.d. 5 juli 2010 Dhr. Verhappen gaat in op de vraag die gesteld is in de eerste sessie rond het financieel kader van de herbestemming. Binnen de gemeente is afgesproken om geen financieel kader mee te geven omdat dit het vrije denkproces te veel beïnvloedt. De

2 projectvoorstellen zullen te zijner worden beoordeeld waarbij het financiële aspect uiteraard één van de beoordelingscriteria is. T.a.v. de beelden van Wonen Weert wordt opgemerkt dat dit geen selectie betreft van mooie panden die zondermeer bruikbaar zijn voor de sessies van het Beekstraatwkartier. In verslag toevoegen aan de conclusies: geen afbraak is ook een mogelijkheid. De in het verslag opgenomen conclusie: Hoogbouw binnen de singels is niet gewenst (in dit verband wordt bedoeld dat de hoogste punt van het huidige gemeentehuis het maximum is) wordt niet door alle aanwezigen gedragen. Resultaten enquête Dhr. Juchtmans van Groep C presenteert de belangrijkste conclusies en resultaten van de enquête. In totaal hebben 153 Weertenaren de vragenlijst ingevuld. De resultaten van de enquête worden gepubliceerd op de website. Ingezonden beelden Aan de leden van de klankbordgroep werd de mogelijkheid gegeven om beelden in te sturen van zaken die zij mooi vinden en geschikt zouden zijn om in te passen in de herbestemming van het Beekstraatkwartier. Hieronder volgt een overzicht van de beelden en de daarbij behorende toelichting: Beelden 1 (toegelicht door dhr. Steijvers):

3 QuickTime and a decompressor are needed to see this picture. Het beeld is een overheidsgebouw uit Zwitserland. De structuur en vooral de vorm van het gebouw zouden volgens de inzender goed passen bij de herinrichting van het Beekstraatkwartier. Er is een open doorsteek mogelijk (van de Beekstraat naar de Hoogstraat). Het plein is een ideale plaats voor ontmoeting en het gebouw kan multifunctioneel gebruikt worden (commercieel, cultureel en ruimte voor wonen). Daarnaast kan er op het plein ook groen worden aangeplant. Qua stijl wordt gerefereerd naar het Centre Ceramique. Reacties van anderen: Reacties: Er wordt opgemerkt dat er momenteel al pleinen zijn in Weert die niet benut worden. Een plein gaat pas bruisen wanneer je er iets omheen hebt, b.v. cultuur (munttheater, RICK). Er moet een reden zijn om naar een plein te komen: de Nieuwe Markt en de Oude Schut leven ook niet. Let op met geluidsweerkaatsing naar overliggende bebouwing (Rabobank, Bellevue en Kasteelswal). Beelden 2 (toegelicht door dhr. Kremers)

4 Doel van deze beelden is een overzicht te geven van wat er vandaag in Weert aanwezig is aan gebouwen en winkels. Belangrijk is dat het historische karkater en een moderne stijl elkaar niet hoeven te bijten maar complementair kunnen zijn met respect voor het karakter van Weert. Er wordt opgemerkt dat het historische karakter moet zitten in de sfeer en niet in het nabouwen van gebouwen van vroeger (dit kan als snel kitscherig worden). Bouw gebouwen van deze tijd i.p.v. historiserend. De nieuwe invulling moet dan ook duurzaam zijn. Met andere woorden: men mag over 50 jaar geen spijt krijgen over de keuzes die men vandaag maakt.

5

6

7

8 Beelden 3 (toegelicht door dhr. Buys)

9

10

11 Boodschap van deze beelden is dat modern en historisch elkaar niet hoeft bijten. Beelden 3 (toegelicht door mw. v.d. Wetering)

12

13 Beelden geven een sfeer weer. Groen in de stad maakt het verschil. Let op eigentijdse, sfeervolle gevels. Aangevuld met wat speelse elementen levert dit een prachtig beeld op. Daarnaast worden ook nog een Frans plein en enkele mogelijke gevels ingezonden als voorbeeld.

14 Creatieve oefeningen De vergadering wordt ingedeeld in 3 groepen. De opdracht is om, na overleg, een schets te maken van de verschillende functies die het Beekstraatkwartier na herbestemming zou kunnen vervullen. De deelnemers krijgen ongeveer 30 minuten om een voorstel uit te werken en te presenteren aan de vergadering. Voorstel groep 1 Onderstaand een overzicht van de kenmerken van het voorstel van groep 1: Het voorstel gaat uit van een volledige sloop van de huidige opstallen. In het nieuwe plan moet voldoende onbebouwde ruimte aanwezig zijn, bebouw de rest intensief. Dus ofwel 1 gebouw midden in het plangebied en de rest onbebouwd ofwel de randen bebouwen en het middengebied onbebouwd laten. Het voorstel voorziet in een gebouw met een multifunctionele en culturele bestemming: theater, bioscoop, bibliotheek, multimediaruimte, ouderensociëteit enz... Deze functies passen niet wanneer de huidige opstallen worden gehandhaafd. Grijp de kans om het nu goed aan te pakken en sloop alles. Vrijkomende bebouwing inzetten voor andere functies: b.v. de Bosuil in het Munttheater> zorgt ook voor meer levendigheid op Collegeplein. Het gebouw en plein dienen ook als ontmoetingsruimte en heeft één voordeur (nu is alles versnipperd). Om kostendragend te zijn voorziet het voorstel ook grotere commerciële ruimtes en kwalitatieve woningen De huidige parkeercapaciteit wordt behouden of uitgebreid. De uitgang van de parkeerruimte wordt voorzien in het gebouw of op het plein. Opmerkingen op het voorstel geformuleerd door de vergadering: Het plan is financieel niet realistisch. Door de sloop en het voorzien van gesubsidieerde activiteiten zoals cultuur, raak je niet uit de kosten. Bouw centraal: een gebouw dat centraal op het plein wordt gebouwd geeft meer ruimte en zorgt voor minder overlast. Hang het plan niet volledig op aan slechts één functie (cultuur). Na de herbestemming moet er ruimte blijven voor verdere groei. Werk eventueel met een groeiscenario.

15

16 Voorstel groep 2 Onderstaand de kenmerken en de voorwaarden van het voorstel: Het scenario gaat uit van een volledige sloop van de huidige opstallen. Het plangebied moet uitgebreid worden. Het einde van de Beekstraat moet hierin ook worden betrokken. Het voorstel omvat het herstellen van de Beekstraat aan de zijde van het gemeentehuis, zodat aan 2 zijden gewinkeld kan worden. De Beekstraat krijgt daarmee een impuls en wordt daarmee een karakteristieke winkelstraat. Maak boven deze nieuwe winkels woningen. Geef het gebouw op de kop van de Beekstraat (pand Bristol etc.) een facelift en herstel de achterkantsituatie van dit gebouw. Ook de Hoogstraat moet een impuls krijgen. De looproutes (met ondermeer een lus tussen de Oude Markt en de Munt) moeten worden hersteld. Maak een doorsteek naar de Hoogstraat: haal 1 pand weg. Maak de achterkantsituatie van de panden aan de Hegstraat aantrekkelijker. De zichtlijnen op de kerktoren moeten worden gerespecteerd. Op het binnenplein wordt groen aangepland. Breng het huidige parkeren bij de complexen Bellevue, Rabobank en Kasteelswal onder de grond. Bouw woningen aan de rand van deze plek. Zorg voor culturele functies binnen het plangebied. Maak een deel van het plangebied overdekt winkelgebied: kruispunt doorsteek Beekstraat/Hoogstraat/Hegstraat. Opmerkingen op het voorstel geformuleerd door de vergadering: De doorgang tussen de Beekstraat en de Hoogstraat moet breed genoeg zijn om de doorstroming te verzekeren. Het scenario moet ook aantrekkingskracht hebben op de regio, het moet Weert overstijgen. Opletten voor geluidsoverlast. Het voorstel is niet realistisch. Er is geen behoefte aan extra winkels in Weert.

17

18 Voorstel groep 3: zonder titel De 3 e groep dient geen concreet voorstel in. Dit wegens interne discussie over behoud of sloop van de huidige bestemming. Wel formuleert de groep een aantal voorwaarden en opmerkingen: Er moet concreet bestudeerd worden wat allemaal mogelijk is met het huidige gebouw, ook na strippen. Dit moet ook planologisch en economisch worden geanalyseerd. Daarnaast moet men nagaan welke structuur men overhoudt als men het huidige stadhuis volledig stript (enkel nog de dragende structuur). Volgens Dhr. Sigmund heeft men dan een volledig neutrale structuur waar men verschillende richtingen mee uit kan met in het midden een open ruimte. Ook groep 3 wenst het plangebied uit te breiden zoals in het scenario van groep 2. De Beekstraat moet meer levendig worden en het aanzicht moet worden verfraaid.

19 Praktische afspraken en next steps: Op de klankbordgroep werden de volgende praktische afspraken gemaakt: De volgende bijeenkomst van de klankbordgroep vindt plaats op om 19u30 in het bedrijfsrestaurant van het stadhuis. Voor de volgende bijeenkomst worden bovengenoemde voorstellen verder bestudeerd (o.a. planologisch, stedenbouwkundig en financieel). Daarnaast wordt er onderzocht wat de mogelijkheden zijn met (gedeeltelijk) behoud van de huidige structuur van het stadhuis.

Notulen werkatelier herbestemming Beekstraatkwartier

Notulen werkatelier herbestemming Beekstraatkwartier Notulen werkatelier herbestemming Beekstraatkwartier Datum: 13 september 2010 19.30 21.00 uur Locatie: bedrijfsrestaurant stadhuis gemeente Weert Aanwezig: 1. Mw. N. Seerden-Sultiens 2. Dhr. C. Schilperoord

Nadere informatie

Beekstraatkwartier. Denkt u mee? Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Beekstraatkwartier. Denkt u mee? Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Beekstraatkwartier Denkt u mee? Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier De gemeente bouwt een nieuw stadhuis, het huidige stadhuis wordt afgebroken De vrijgekomen ruimte wordt opnieuw ingevuld

Nadere informatie

Figuur 1 De twee geselecteerde ontwerpen voor het voormalig stadhuis Delden.

Figuur 1 De twee geselecteerde ontwerpen voor het voormalig stadhuis Delden. Hofpanel Resultaten peiling 12 Ontwerpkeuze voormalig stadhuis Delden Mei 2011 1. Inleiding De gemeente Hof van Twente wil het complex van voormalig stadhuis Delden verkopen en heeft verschillende gegadigden

Nadere informatie

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM

UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM UITWERKING DEELGEBIED CENTRUM De stedenbouwkundige uitwerking voor het centrumgebied bestaat uit een korte ruimtelijke en functionele analyse en een kaartbeeld met stedenbouwkundige uitgangspunten. Deze

Nadere informatie

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier

Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier Resultaten enquête Een nieuwe invulling voor het Beekstraatkwartier KLANT IS KONING Resultaten Om een beter beeld te krijgen over de meningen omtrent de nieuwe invulling van het Beekstraatkwartier in Weert

Nadere informatie

h e r o n t w i k ke l i n g s t a d s c e n t r u m - w e s t H e e r l e n j u n i

h e r o n t w i k ke l i n g s t a d s c e n t r u m - w e s t H e e r l e n j u n i DE HUISKAMER VAN heerlen h e r o n t w i k ke l i n g s t a d s c e n t r u m - w e s t H e e r l e n j u n i 2 0 1 6 de huiskamer van heer len h e r ontwikkeling stadscentrum-west Heerlen Projectplan

Nadere informatie

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Proces > Analyse (1 e samenspraak) > Ruimtelijke studie (2 e samenspraak) > Nota van uitgangspunten: Hoe worden de inzichten uit de ruimtelijke studie, de samenspraak

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

2. LIGGING PLANGEBIED

2. LIGGING PLANGEBIED CAVALERIEHOF 1. AANLEIDING Het voorliggende voorstel vormt een herziening van de huidige bestemming van het gebied achter de Keizerstraat, beter bekend als Molsparking. In het verleden zijn er diverse

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019

Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019 Beeldverslag werkatelier Centrum Zuidlaren 4 april 2019 Zuidlaren werkt samen AANLEIDING Dit jaar gaat de gemeente op zoek naar het beste plan voor het centrum van Zuidlaren. Om toe te werken naar een

Nadere informatie

Centrum Zeist. Stedenbouwkundige verkenning. April 2019

Centrum Zeist. Stedenbouwkundige verkenning. April 2019 Centrum Zeist Stedenbouwkundige verkenning April 2019 ar chitectuur en stedenbouw 2 Inhoud INLEIDING 05 ANALYSE 07 SCENARIO S 21 CONCLUSIE 49 BIJLAGEN 51 BIJLAGE 1: overige analysekaartjes 53 BIJLAGE 2:

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?"

Rapportage resultaat enquête Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder? Rapportage resultaat enquête "Brouwerijplein-dorpsstraat, hoe verder?" Samenstellers: Aangeboden aan: Projectgroep Dorpsstraat van de Dorpsraad Chaam Inwoners van Chaam NV De Eekelaar Politieke partijen

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

GEMEENTE WEERT Programma versterking stadshart. Stand van zaken november 2018

GEMEENTE WEERT Programma versterking stadshart. Stand van zaken november 2018 GEMEENTE WEERT Programma versterking stadshart Stand van zaken november 2018 STAND VAN ZAKEN BESLUITVORMING FINANCIEEL 9% 0% Raadsbesluit Geen raadsbesluit 91% Niet gestart Totaal 9.678.000 Raadsbesluit

Nadere informatie

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013

BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST. Definitief / 12 september 2013 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST Definitief / 12 september 2013 Code 135502 / 12-09-13 GEMEENTE OPSTERLAND 135502 / 12-09-13 BEELDKWALITEITKADER GORREDIJK - CENTRUM-OOST TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel

Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel Resultaten openbare marktconsultatie: Verkoop en herontwikkeling gemeentehuis Schijndel 1/6 1. Inleiding Algemene introductie Het gemeentehuis van Schijndel is door de fusie beschikbaar gekomen voor een

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013

Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013. Status Openbaar Datum 13 mei 2013 Voortgangsrapportage Gemeenteraad Beekstraatkwartier Bestemd Gemeenteraad Periode April/mei 2013 voor Status Openbaar Datum 13 mei 2013 1. Organisatie Gemeente Weert a) bestuurlijk College van B&W, H.

Nadere informatie

A. Het Stadshart en haar omgeving

A. Het Stadshart en haar omgeving A. Het Stadshart en haar omgeving Welke sfeer willen we in het Stadshart? Welke kwaliteit streven we na? Hoe kan het Stadshart goed worden ontsloten? Hoe sluit het winkelgebied aan op haar omgeving? Deelprocessen

Nadere informatie

Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht (VCOD) VCOD

Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht (VCOD) VCOD Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht (VCOD) VCOD Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht Aanleiding Binnensteden staan steeds meer in de belangstelling van bezoekers,

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd STADIONPLEIN Olympische spelen 1928 1931 Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd Citroën zuid Ontwerp Jan Wils 1928 1962 Citroën noord Ontwerp Jan Wils 1959 STADIONPLEIN

Nadere informatie

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen

Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning. Eindrapport zienswijzen 17 september 2014 Bestemmingsplan Supermarkt Gouden Leeuw Venray en omgevingsvergunning Eindrapport zienswijzen Gemeente Venray Postbus 500 5800 AM Venray Inhoud 1 Inleiding 6 2 Zienswijzen bestemmingsplan

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015

steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 AH steenstraat Dorpse schaal Middelgrote schaal aan de randen PLAN B 15 MEI 2015 Een plan B De plannen van Albert Heijn om in Boxmeer een nieuwe supermarkt te bouwen inclusief sportvoorzieningen lijken

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders RIS295589 PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT Het College van Burgemeester en Wethouders Overwegende dat: - de eigenaar van het grootste deel van de locatie Spui/Gedempte Gracht heeft aangegeven

Nadere informatie

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage

Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage urbanism stedebouw urbanisme städtebau urbanismo VERSLAG 1 e Stamtafel Ringdijk-Citroëngarage Locatie Q-Factory, Amsterdam Datum 13 april 2015 Opkomst 50 belanghebbenden en omwonenden Verslag Wouter Veldhuis

Nadere informatie

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer, uw brief ons kenmerk behandeld door Stefan van Bogget doorkiesnr. (040) 289 37 60 Geldrop 26 september 2007 onderwerp Verslag informatieavond integrale visie Centrumplan Geldrop Beste mevrouw, mijnheer,

Nadere informatie

Stedenbouwkundig ontwerpen

Stedenbouwkundig ontwerpen Stedenbouwkundig ontwerpen Klik 2010 om het opmaakprofiel van de modelondertitel te bewerken Evelien Brandes De opgave nieuwe wijk of nieuw stedelijk gebied in Nederland staan anno 2010 de grootste uitbreidingen

Nadere informatie

Nota van uitgangspunten Santrijngebied.

Nota van uitgangspunten Santrijngebied. Nota van uitgangspunten Santrijngebied. Inleiding. Al meer dan 10 jaar worden er plannen ontwikkeld voor de herontwikkeling van het Santrijngebied. Het Santrijngebied is globaal het gebied tussen Strijenstraat,

Nadere informatie

Naar een Masterplan voor het centrum van Budel

Naar een Masterplan voor het centrum van Budel Naar een Masterplan voor het centrum van Budel Discussienota PvdA-Cranendonck Januari 2012 Inleiding Het (winkel)centrum van Budel bevindt zich in een cruciale fase. Een aantal panden staan al enige tijd

Nadere informatie

Herinrichting Grote Marktstraat

Herinrichting Grote Marktstraat Herinrichting Grote Marktstraat Definitief Ontwerp, September2012 2 Geestbrugkade 33 / 2281 CX Rijswijk t. 070 3952666 / f. 070 3998062 architectenbureau@elv.nl / www.elv.nl Herinrichting Grote Marktstraat,

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar de toekomstvisie van Assen

Stadspanel-onderzoek naar de toekomstvisie van Assen Stadspanel-onderzoek naar de toekomstvisie van Assen Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel ruim 2000 leden. Elk lid

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014

Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014 Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014 Planning Masterplan Begin april bijpraten nieuwe gemeenteraad. 16 april startbijeenkomst omwonenden, marktpartijen en geïnteresseerden. Dinsdag 13 mei eerste denktank.

Nadere informatie

8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad tbv splitsing in gestapelde woningen INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan 1.2 Ligging

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie (februari 2013) Ontwikkelstrategie Lammenschans, Leiden in opdracht van: Gemeente Leiden februari 2013, Amsterdam Kerkstraat 204 1017 GV Amsterdam Postbus 15550 1001 NB Amsterdam Soeters Van Eldonk architecten

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Straten in Groningen

Straten in Groningen Straten in Groningen Laura de Jong Januari 2017 Marjolein Kolstein www.os-groningen.nl Inhoud Inhoud... 1 Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 2. Resultaten... 4 2.1 Verschillende groepen... 4 2.2 Tevredenheid

Nadere informatie

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015

werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 werkatelier II Losser, Aloysius locatie 18 mei 2015 programma 19.00 Welkom 19.10 Terugkoppeling input bijeenkomst 28 april 2015 20.00 Interview wethouders 20:45 Vervolgproces 21.00 Afsluiting input bijeenkomst

Nadere informatie

Eerste reactie van Mitros en Gemeente Utrecht op het bewonersadvies masterplan Talmalaan en omgeving

Eerste reactie van Mitros en Gemeente Utrecht op het bewonersadvies masterplan Talmalaan en omgeving Eerste reactie van Mitros en Gemeente Utrecht op het bewonersadvies masterplan Talmalaan en omgeving Informatieavond buurtcentrum De Leeuw Frits Dinkla/Clé Moormann, 14 december 2010 1 Agenda 1. Bewonersadvies

Nadere informatie

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen

plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen plein 44 nijmegen Een plein voor iedereen ontwerp 2000 uitvoering 2008-2009 locatie Eindhoven opdrachtgever DNC Vastgoedontwikkeling, Woningstichting Trudo Eindhoven in samenwerking met xxx prijzen xxx

Nadere informatie

Convenant gezamenlijk werken aan het stadshart van Weert

Convenant gezamenlijk werken aan het stadshart van Weert Convenant gezamenlijk werken aan het stadshart van Weert In het provinciale coalitieakkoord 2015-2019 is aangegeven dat de provincie de economische en sociale structuur binnen de provincie wil versterken.

Nadere informatie

Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010

Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010 Centrumplan Zeeland Presentatie aan College van B&W gemeente Landerd d.d. 18 mei 2010 Aanleiding Zeeland wordt steeds saaier Veel plannen maar ook veel politieke onrust De tijd begint te dringen voor de

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

ONTWIKKELING LOCATIE LANGE VOORHOUT 102 (huidige Amerikaanse ambassade)

ONTWIKKELING LOCATIE LANGE VOORHOUT 102 (huidige Amerikaanse ambassade) Gemeente Den Haag DSO/2015.1236 RIS 290940 ONTWIKKELING LOCATIE LANGE VOORHOUT 102 (huidige Amerikaanse ambassade) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - De ontwikkeling en internationale

Nadere informatie

Marcel Breuer Amerikaanse Ambassade

Marcel Breuer Amerikaanse Ambassade Marcel Breuer Amerikaanse Ambassade Eindpresentatie herontwikkelingsvisie Lous Hagg-Kleingeld & Thijs Brienen 1 20 Aanpak Aanleiding Vrijkomen ambassade VVE Doel van onderzoek Analyse Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT

BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT BPA NR.38 LANGE LOZANASTRAAT Toelichtingsnota 1. Aanleiding tot de herziening van het BPA. 38 Motivatie gemeenteraad Antwerpen d.d. 1 maart 1999, gelet op de gemeentewet; gelet op het decreet betreffende

Nadere informatie

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax:

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax: Marktplein Epe TE HUUR: WINKELRUIMTE HARTJE CENTRUM EPE NOG SLECHTS TWEE UNITS BESCHIKBAAR ± 64 m² en ± 119 m² De Marktwand In het karakteristieke Epe, op de mooie en toeristische Veluwe, ontstaat een

Nadere informatie

De binnenstad van Zwolle anno 2030

De binnenstad van Zwolle anno 2030 De binnenstad van Zwolle anno 2030 Leeswijzer Poster Ir. Michiel van Beek Februari 2016 1 A-status is verstevigd door significante factoren die geïdentificeerd zijn in het rapport De veerkrachtige binnenstad

Nadere informatie

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties KVO Schouw 5-11-2013 + s Hegstraat Afvalbak is smerig (commentaar overbodig, is al jaren) Geen verlaging van stoep, dus onbegaanbaar voor rolstoelers, rollator, scootmobiel. Overige opmerkingen (zonder

Nadere informatie

Wonen en werken tussen stadsparken en water

Wonen en werken tussen stadsparken en water Het Poortgebouw Wonen en werken tussen stadsparken en water Omgeven door historische stadsparken en op steenworp afstand van de binnenstad van Vlaardingen. Voor wie rondloopt met een woon/werkdroom is

Nadere informatie

Reacties Duivendaal 20 januari 2016

Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Reacties Duivendaal 20 januari 2016 Model 1 Forum -/negatief Wat een lelijk blok. Veel te massief. Gebouw aan de LA naast bodemkunde is te hoog, te massief. Bebouwing Forum te overheersend? Onduidelijkheid

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

Huur op Stadserf te Schiedam 95 <![CDATA[Huurprijs per m2]]>

Huur op Stadserf te Schiedam 95 <![CDATA[Huurprijs per m2]]> Huur op Stadserf 76-108 te Schiedam 95 Aanbiedende partij: Van Herk Groep Email: retail@vanherkgroep.nl Telefoon: 010-2411555 Website: http://www.vanherkgroep.nl Omschrijving

Nadere informatie

Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Slot Haverleij

Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Slot Haverleij Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf Slot Haverleij Bestuur Jenaplanschool Antonius Abt Mw. en dhr. Van Rooij, Kinderdagverblijf Dribbel Schoolgebouw, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid

Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid Publieke Ruimte katalysator voor bedrijvigheid en vice-versa Unizo Katalysator Datgene wat een proces of verloop bevordert ( of vertraagt) Publieke Ruimte Economische activiteiten Unizo 2 1 PUBLIEKE RUIMTE

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

NOTA VAN UITGANGSPUNTEN Markt, Haven en Citadelpunt Coevorden

NOTA VAN UITGANGSPUNTEN Markt, Haven en Citadelpunt Coevorden NOTA VAN UITGANGSPUNTEN Markt, Haven en Citadelpunt Coevorden Bijlage 11.03.2019 Projectnummer G181106 2 Nota van Uitgangspunten BIJLAGE Resultaten startbijeenkomst 16.01.2019 Korte samenvatting Markt,

Nadere informatie

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i

m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i m a s t e r p l a n G e m e e n l a n d s h u i s S p a a r n d a m j a n u a r i 2 0 1 3 Het Rijnlandshuis - Gemeenlants Huys van Rynlant (ca. 1627) Inhoud Inleiding 5 Inventarisatie 7 Huidige gebouwen

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering aanloopstraten. Presentatie 31 mei 2012

Kwaliteitsverbetering aanloopstraten. Presentatie 31 mei 2012 Kwaliteitsverbetering aanloopstraten Presentatie 31 mei 2012 Vooraf Aanleiding: BRO rapportage 2009 Conceptplan Brusselsestraat e.o. 2010 Verandering economische situatie 2009-2012 Vraagstelling: Actuele

Nadere informatie

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting In deze notitie worden de verbouwingsplannen van de Agnietenhof toegelicht. Het is bedoeld om, na de beeldvormende avond van afgelopen

Nadere informatie

De ondernemende binnenstad. Retailution studiemiddag Rotterdam 30 mei Permanente tijdelijkheid en flexibilisering

De ondernemende binnenstad. Retailution studiemiddag Rotterdam 30 mei Permanente tijdelijkheid en flexibilisering De ondernemende binnenstad Retailution studiemiddag Rotterdam 30 mei 2018 Permanente tijdelijkheid en flexibilisering Peter ter Hark Adviesbureau Retail Prospect Docent projectontwikkeling & vastgoedmanagement

Nadere informatie

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas)

Verslag. uitbreiding Heusden. Dialoogbijeenkomst. 29 maart 2011. Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) Verslag uitbreiding Heusden Dialoogbijeenkomst 29 maart 2011 Verzorgd door: Mevrouw S. Smeets (Architecten aan de Maas) I n h o u d Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Bijeenkomst... 4 3. Resultaten... 5

Nadere informatie

DE BENSDORP. L o o f & v a n S t i g t SCHETS ONTWERP

DE BENSDORP. L o o f & v a n S t i g t SCHETS ONTWERP DE BENSDORP L o o f & v a n S t i g t SCHETS ONTWERP 28 november 2005 DE BENSDORP Schets ontwerp Opdrachtgever: D e B e n s d o r p - S c h e t s o n t w e r p AM Wonen BV Noord-Holland Postbus 20556 1001

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr..: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0132 Rv. nr..: 10.0132 B&W-besluit d.d.: 9-11-2010 B&W-besluit nr.: 10.1148 Naam programma +onderdeel: Nr. 6, stedelijke ontwikkeling. Onderwerp: Aalmarkt; vaststellen stedenbouwkundig

Nadere informatie

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders

PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT. Het College van Burgemeester en Wethouders RISRIS295589 PLANUITWERKINGSKADER SPUI/GEDEMPTE GRACHT Het College van Burgemeester en Wethouders Overwegende dat: - de eigenaar van het grootste deel van de locatie Spui/Gedempte Gracht heeft aangegeven

Nadere informatie

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 10 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad Bosstraat 22 en 25 / 25b Status: VASTGESTELD INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan

Nadere informatie

Waarom een visie voor de binnenstad?

Waarom een visie voor de binnenstad? Waarom een visie voor de binnenstad? De gemeente Zaltbommel is bezig met het opstellen van een integrale visie voor de binnenstad. Het doel van de visie is om sturing te geven aan toekomstige ontwikkelingen

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014

Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 Zienswijzennota bestemmingsplan Museum De Lakenhal Januari 2014 1 Inleiding Op 5 november 2013 heeft het college van B en W besloten een bestemmingsplanprocedure op te starten voor de nieuwbouw en restauratie

Nadere informatie

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015

Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Verslag 1e stadsbijeenkomst project Duivendaal, dd 8 oktober 2015 Gespreksleider: Raymond Reesink aangeduid in verslag met afkorting (rr) - Marlies Rohmer (MRo) (aangeduid in verslag met afkorting stedenbouwkundige

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

GEMEENTE LOPIK VOORSTEL. Raadsvergadering d.d. 19 juni 2007 Nr. : 6. Aan de raad van de gemeente Lopik.

GEMEENTE LOPIK VOORSTEL. Raadsvergadering d.d. 19 juni 2007 Nr. : 6. Aan de raad van de gemeente Lopik. VOORSTEL GEMEENTE LOPIK Raadsvergadering d.d. 19 juni 2007 Nr. : 6 Aan de raad van de gemeente Lopik. Onderwerp: Noordoostelijke uitbreiding kern Uitweg Behandelend ambtenaar: A. Vruggink Voorstel: 1.

Nadere informatie

REACTIENOTA VOORLOPIG ONTWERP OPENBARE RUIMTE LANGE WEMEN. Ingeleverde reacties n.a.v. openbare inloopbijeenkomst op 12 december 2012

REACTIENOTA VOORLOPIG ONTWERP OPENBARE RUIMTE LANGE WEMEN. Ingeleverde reacties n.a.v. openbare inloopbijeenkomst op 12 december 2012 REACTIENOTA VOORLOPIG ONTWERP OPENBARE RUIMTE LANGE WEMEN Ingeleverde reacties n.a.v. openbare inloopbijeenkomst op 12 december 2012 Versie 26 maart 2013 INHOUDSOPGAVE blz. 1. Inleiding 3 2. Reacties 3

Nadere informatie

3. 3. Service, denk aan kinderopvang, bezorg service, personal shopper, online kooppunt, ruimere openingstijden (Type vraag: Meerkeuze, één antwoord)

3. 3. Service, denk aan kinderopvang, bezorg service, personal shopper, online kooppunt, ruimere openingstijden (Type vraag: Meerkeuze, één antwoord) Statistieken Naam formulier enquete_leidsenhage Titel formulier Enquete Integrale gebiedsvisie Leidsenhage Aantal vragen 21 Totaal aantal ingevuld 25 1. 1. Moderne en vernieuwende winkelformules, voor

Nadere informatie

Verslag. Interactieve avond 1

Verslag. Interactieve avond 1 Verslag Betreft Interactieve avond 1 Opdrachtgever Gemeente Steenbergen Ons kenmerk STB001 Plaats Den Bosch Datum 12 September 2013 Aanwezig Tim Meeuwsen (Kragten) Gertjan Hanckmann (Kragten) Afwezig Dhr.

Nadere informatie

Locatieanalyse. Burgemeester Drijbersingel 11 & 13. Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard

Locatieanalyse. Burgemeester Drijbersingel 11 & 13. Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard Locatieanalyse Burgemeester Drijbersingel 11 & 13 Locatie afstudeer project, Stefan Klaseboer & Jeroen Boogaard 05-06-2015 Locatieanalyse Burgermeester Drijbersingel 11-13 te Zwolle Locatie afstudeerproject

Nadere informatie

Fietsentelling. Scenario's

Fietsentelling. Scenario's Fietsentelling Scenario's Fietsentelling centrum Zaterdag 16 mei 2015 Vrijdag 22 mei 2015 Zaterdag 23 mei 2015 CONCLUSIES Conclusies Het stallen van de fiets op de Grote Markt is minder, doordat

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker)

Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Vergadering: 19 juni 2007 Agendanummer: 13 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar Thijs Klompmaker, 0595-447781 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Thijs Klompmaker) Aan de gemeenteraad, Onderwerp:

Nadere informatie

Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen

Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen Aanbouw en verbouw Veenweg 29d te Groningen winkels en (voormalige) bedrijfs- of industriebebouwing. De nadruk ligt op de individuele uiting. De gevels zijn merendeels verticaal geleed. Naast de

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Dorpshaven. Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven

Dorpshaven. Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven Dorpshaven Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven De Omgevingswet komt eraan! Eén samenhangende wet voor de fysieke leefomgeving die ontwikkeling stimuleert en de kwaliteit van de leefomgeving waarborgt

Nadere informatie

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK AMBITIEDOCUMENT CENTRUM KEVERDIJK Versie 1.0-9 september 2014 Opgesteld door: 1 INLEIDING Het ambitiedocument dat nu voor u ligt geeft inzicht in de ambities vanuit belanghebbenden en de, eerder vastgestelde,

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 2 e Stamtafel 2 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 2 e Stamtafel 2 september 2015 Plantraject voorjaar 2015 verkenning varianten najaar 2015 selectie voorkeursvariant voorjaar 2016 planologische procedures najaar 2016 architectonisch

Nadere informatie

TU Delft Rmit Afstudeeropdracht 2010/2011 Kasteel Gemert, De nieuwe KMA. Titelblad

TU Delft Rmit Afstudeeropdracht 2010/2011 Kasteel Gemert, De nieuwe KMA. Titelblad Titelblad Vanaf april 2010 staat het kasteel van Gemert leeg. De laatste bewoners waren enkele paters die het grootste deel van hun leven in het buiteland hun geloof hadden onderwezen. Wegens hun leeftijd

Nadere informatie

Metamorfose voor het Meerminneplein

Metamorfose voor het Meerminneplein Metamorfose voor het Meerminneplein Een suggestie voor de ontwikkeling van het Meerminneplein Inleiding Onlangs heeft de gemeente besloten om het ontwikkelingsprogramma voor de binnenstad te actualiseren.

Nadere informatie