Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting"

Transcriptie

1 Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof, plek van cultuur en ontmoeting In deze notitie worden de verbouwingsplannen van de Agnietenhof toegelicht. Het is bedoeld om, na de beeldvormende avond van afgelopen januari, te informeren en een schets te geven van de stand van zaken. Naar verwachting kan er in het voorjaar van 2013 een definitief voorstel volgen. Op dit moment is het van belang om te onderzoeken of er draagvlak is voor de gepresenteerde denkrichting. Achtereenvolgens komen aan de orde: 1. Achtergrond en huidige situatie 2. Gewenste situatie 3. Financiën 4. Planning Achtergrond en huidige situatie De Agnietenhof is gebouwd in Dat betekent dat het huidige gebouw inmiddels 43 jaar oud is. In 2001 is de uitbreiding met de kleine zaal gerealiseerd, met het theatercafé onder de kleine zaal. Daarmee beschikt de Agnietenhof over twee mooie en goed geoutilleerde theaterzalen. In 2009 is in de kleine zaal Filmtheater Agnietenhof gestart waarmee een substantiële en succesvolle uitbreiding van het aanbod is gerealiseerd. Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof heeft een belangrijke functie voor Tiel en voor een wijde regio. Een goede culturele infrastructuur is van belang voor de aantrekkingskracht van de stad en vormt een belangrijke factor in het streven om een centrumstad te zijn voor het Rivierenland. Tiel kan met recht trots zijn op zijn theater. De Agnietenhof hoort bij de grotere regionale schouwburgen van Nederland en is een plek waar artiesten graag komen spelen. De programmering is breed, divers en van hoog niveau, gekenmerkt door een combinatie van amusement en verdieping. Alle genres komen aan bod, van toneel tot opera en van muziek tot cabaret. De Agnietenhof is ook een gastvrij huis voor voorstellingen van (lokale en regionale) amateurgezelschappen, hetgeen o.a. tot uitdrukking komt in sterk gereduceerde tarieven voor zaalhuur. Daarnaast vindt er jaarlijks een aantal sociaal-culturele en commerciële evenementen plaats. De bezoekersaantallen zijn goed te noemen, zeker in vergelijking met het inwonertal (en ook in landelijk perspectief). Zoals bij vrijwel alle theaters in Nederland, is er sinds 2010 wel een daling opgetreden als gevolg van de economische crisis. In het kader van de evaluatie van de interne verzelfstandiging, die binnenkort volgt, zal dieper ingegaan worden op de cijfers. Al met al kent de Agnietenhof een rijk verleden en een gezond heden. De organisatie staat er goed voor en de exploitatie is op orde. De interne verzelfstandiging (sinds 2009) functioneert naar tevredenheid.

2 Echter, de accommodatie wordt een steeds groter knelpunt. Naar het theater gaan is meer dan een voorstelling bezoeken. Het gaat om de totale beleving. Voor veel mensen is het een avondje uit. Het theater moet een plek zijn waar het ook voor en na de voorstelling aangenaam vertoeven is, waar het publiek kan genieten, ontmoeten en ontspannen. Een sfeervolle omgeving draagt bij aan de kwaliteit van de belevenis en verleidt de bezoeker tot een langer verblijf in de schouwburg. Met name de publieksruimtes (café, foyers, entree) hebben een gedateerde inrichting en uitstraling. Ook de indeling en logistiek zijn onhandig. Bij de uitbreiding in 2001 was er geen budget om oud en nieuw met elkaar te verbinden. De hal beneden is laag en somber. Ook de bovenfoyer heeft weinig uitstraling. Het theatercafé heeft weliswaar een meer moderne inrichting maar een onhandige indeling en situering. De bar in het café ligt om de hoek en het café ligt buiten de natuurlijke looproute van het publiek. De bezoeker die uit de zaal komt, ziet niet het café maar direct de garderobe en de uitgang waardoor de aandacht gericht wordt op naar huis gaan. Gewenste situatie De plannen richten zich op een verbouwing en herinrichting van de publieksruimtes. Overigens wordt ook onderzocht of een uitbreiding van het aantal stoelen in de grote zaal haalbaar is, door het toevoegen van twee rijen op het balkon (ca. 60 stoelen). Een uitbreiding van de capaciteit kan de mogelijkheden van de programmering vergroten en de Agnietenhof aantrekkelijker maken voor met name de grote namen, c.q. bekende artiesten. Maar zoals gezegd, de focus ligt op de publieksruimtes. Daarbij zijn uit kostenoverwegingen de volgende twee kaderstellende criteria meegegeven aan de architect: - blijf binnen de huidige buitengrenzen van het gebouw - respecteer de belangrijke constructieve elementen en de installatietechnische infrastructuur. Centraal in de plannen staat het realiseren van een grote café/foyerruimte op de begane grond, met een open verbinding naar de ruimtes op de omloop op de eerste verdieping en een open uitstraling naar buiten (het plein). Middels een ingrijpende doorbraak wordt oud en nieuw één geheel en ontstaat er een hoge, uitnodigende ruimte waar het publiek uit de grote en de kleine zaal als vanzelf in terecht komt.

3 In deze ruimte wordt een grote bar geplaatst. Omdat de zgn. rode trap verdwijnt, zal de toegang naar de kleine zaal gerealiseerd worden via de trap die ook naar de balkons van de grote zaal leidt. In de ruimte van het huidige theatercafé wordt een zaal gerealiseerd voor bijeenkomsten, ontvangsten, presentaties, inleidingen etc. (ook ter vervanging van de huidige bovenfoyer die verdwijnt). Deze zaal wordt toegankelijk via de ingang aan de Agnietenstraat, zodat bij kleinere bijeenkomsten/verhuringen niet het hele gebouw open hoeft. Tevens kan hier een ruimte komen waar gegeten kan worden en komt er een vernieuwde artiestenfoyer. Ook de keuken van de Agnietenhof wordt hier naar toe verplaatst. Grenzend aan de huidige kantoren wordt extra vergaderruimte gerealiseerd, met een open verbinding naar de centrale foyer en de rest van het gebouw. Verwacht wordt dat met deze plannen de Agnietenhof: - voor het publiek een eigentijdse, mooie en uitnodigende plek wordt - zijn positie als belangrijk theater kan vasthouden en verstevigen - als multifunctionele ontmoetingsruimte een centrale plek in de samenleving kan innemen - de centrumfunctie voor een wijde regio kan behouden en uitbouwen - voor de markt van evenementen en verhuringen een meer aantrekkelijke accommodatie wordt. Mochten deze plannen niet haalbaar blijken te zijn, dan zal een beperkte variant ontwikkeld worden. Restyling en herinrichting van de bestaande ruimtes wordt dan het uitgangspunt. Hiermee worden echter belangrijke knelpunten niet opgelost.

4 Financiën Op dit moment kan er slechts een voorlopige raming gegeven worden van de financiële aspecten van de verbouwing. De bijzondere uitdaging is gelegen in het feit dat de gemeente Tiel geen financiële middelen beschikbaar heeft voor dit project. Binnen dit kader wordt gekeken naar de uitvoerbaarheid van een verbouwing. Volgens opgave van de architect bedraagt het totaal benodigde budget 3,6-3,8 miljoen. Dekking: - vanuit de provincie Gelderland is, in het kader van GSO beleid, 1 miljoen toegezegd. - vanuit de reserves van de Agnietenhof kan ca vrij gemaakt worden. Het gaat hier om de reserve vervangingsinvesteringen. Een aantal vervangingen is de afgelopen jaren uitgesteld, c.q. niet uitgevoerd, in afwachting van een verbouwing. - het streefbedrag uit sponsor- en fondsenwerving wordt vooralsnog gesteld op Volgens geraadpleegde deskundigen is wellicht een te ambitieus bedrag in deze economisch moeilijke tijden. - op dit moment worden de mogelijkheden onderzocht om het resterende bedrag (ca. 1,5 miljoen) beschikbaar te krijgen door het afsluiten van een lening via de gemeente Tiel. Deze lening zal dan door de Agnietenhof terug betaald worden middels een jaarlijkse korting op het subsidiebedrag. Een dergelijke korting is verdedigbaar omdat de verbouwing moet leiden tot een kwaliteitsimpuls in de accommodatie en als gevolg daarvan een hogere omzet in met name de horeca. In andere woorden, een gedeelte van de investering dient te worden terug verdiend. Wat betreft de haalbaarheid van deze constructie zal veel afhangen van het gehanteerde rentepercentage.

5 Planning Gestreefd wordt naar realisatie in In januari van dit jaar zijn tijdens een beeldvormende avond van de gemeenteraad de plannen en de eerste schetsen van de architect gepresenteerd. Op dit moment worden deze uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. De komende maanden zullen gebruikt worden voor sponsor- en fondsenwerving, wellicht met behulp van een gespecialiseerd bureau. Begin 2013 zal duidelijk moeten zijn of er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan zal gekeken moeten worden naar wat wel haalbaar is. De essentie en de grote kracht van de huidige plannen ligt in het realiseren van een mooie centrale café/foyerruimte middels een doorbraak in het gebouw. Deze ingreep is uiteraard van invloed op de kosten. Zonder deze ingreep zal een verbouwing zich beperken tot een herinrichting en restyling van de bestaande ruimtes. Uiteraard zinvol maar dit lost lang niet alle knelpunten op. Volgens de architect kunnen de plannen in 6-8 maanden uitgevoerd worden. Binnenkort starten alweer de eerste werkzaamheden voor de programmering van seizoen 13/14. Voorlopig zullen vanaf mei 2014 geen voorstellingen en evenementen gepland worden zodat per 1 mei 2014 gestart kan worden met de verbouwing. Eind 2014 kan het gebouw dan weer volledig in gebruik genomen worden. Overigens zullen er wellicht ook in de verbouwingsperiode voorstellingen kunnen plaatsvinden door op een creatieve manier tijdelijke café- en foyerruimte te realiseren. De nadruk bij de plannen ligt immers op de publieksruimtes en niet op de beide zalen.

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

RENOVATIE TANDHEELKUNDE

RENOVATIE TANDHEELKUNDE Informatiebijeenkomst Tandheelkunde 13-14 juni 2012 RENOVATIE TANDHEELKUNDE Nicolai Giling Inhoud Waarom renoveren? Ambitie Planning Plan van Eisen vertaald naar het gebouw Hoe verder? Gebouw Tandheelkunde:

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 4 Haarlem, 16 januari 2007 Onderwerp: project Verbetering en uitbreiding van theaters en podia, in het kader van de Extra Investeringsimpuls voor Zorg en

Nadere informatie

OUDE LUXOR theater. Uitbreiding en renovatie van Oude Luxor Theater, Rotterdam (NL)

OUDE LUXOR theater. Uitbreiding en renovatie van Oude Luxor Theater, Rotterdam (NL) Gevel Kruiskade Het Oude Luxor Theater heeft een aparte vorm. Het is een langwerpig rechthoekig gebouw met vijf bouwlagen, waaronder een kelder en zolder. De markante gevel van het oorspronkelijke filmtheater

Nadere informatie

In deze notitie gaan wij achtereenvolgens in op: het tot nog toe gevolgde proces; het voorstel (VO); het gevraagde besluit; en de vervolgstappen.

In deze notitie gaan wij achtereenvolgens in op: het tot nog toe gevolgde proces; het voorstel (VO); het gevraagde besluit; en de vervolgstappen. Aan: Van: Kerkenraad NGK Apeldoorn Maarten Blacquière, Herman Hobbelink, Evert-Jan Pen Datum: 17 juni 2016 Betreft: Voorstel Tabernakelkerk bij de tijd brengen Hierbij doen wij u een voorstel voor een

Nadere informatie

Visie op de toekomst van Theater De Storm!

Visie op de toekomst van Theater De Storm! Visie op de toekomst van Theater De Storm! 1. Het bedrijf De Storm - Tijd voor een stevige frisse wind! Twee jaar geleden hebben wij het ondernemingsplan gepresenteerd. Op basis hiervan hebben wij ons

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën

Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën Geef Kleur aan uw bijeenkomst Agora, trefpunt van mensen, dromen en ideeën congres vergadering bedrijfsfeest training theater op maat productpresentatie receptie workshop presentatie tv uitzending EEN

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade

Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade College van B&W 24 / 05 / 17 Alternatief plan nieuwbouw Theater aan de Parade Raadsvoorstel Theater aan de Parade 1a. Historie: 2011, 2012 2011, keuze voor nieuwbouw - op basis van brede discussie over

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1164572 Datum: 26 november 2014 Behandeld door: F.Th.Koelemeijer Afdeling / Team: MO/BMO Onderwerp: Krediet aanpassingen Purmaryn Samenvatting: Overeenkomstig

Nadere informatie

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS -

Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Horen zien en zwijgen - CONFUCIUS - Ontmoeting aan de Amstel In 2016 opent aan de promenade/boulevard in het hart van Uithoorn een nieuwe ontmoetingsplaats. Onder de naam Confucius wordt een plek gecreëerd

Nadere informatie

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit.

lezingen organiseren alsmede huisvesting bieden aan door haar hulp naar in Nederland verblijvende gastdocenten aan de universiteit. De verbouwing van de voormalige Technische School aan het Timorplein in Stadsdeel Zeeburg maakt onderdeel uit van een ambitieus project om de Indische buurt een nieuwe sociaal-economische impuls te geven.

Nadere informatie

SCHOUWBURG CUIJK BOUWT AAN DE TOEKOMST

SCHOUWBURG CUIJK BOUWT AAN DE TOEKOMST VERNIEUWBOUW: SCHOUWBURG CUIJK BOUWT AAN DE TOEKOMST Schouwburg Cuijk krijgt een ander gezicht. In 2013 is begonnen met een grootscheepse verbouwing. Of eigenlijk een vernieuwbouw. Het uit 1957 daterende

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016

Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners ARC AWARD 2016 van Dongen Koschuch Architects & planners Schouwburg de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE HET PROGRAMMA

Nadere informatie

Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis

Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis JAARVERSLAG 2017 Interimjaar op weg naar Koningshof als bruisend huis van Maassluis Het jaar 2017 mag gekarakteriseerd worden als een bewogen interim jaar met een goed inhoudelijk en financieel resultaat.

Nadere informatie

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016 Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending BNA Gebouw van het jaar 2016 Theater de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE DE GLAZEN THEATERZAAL Schouwburg De

Nadere informatie

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd

STADIONPLEIN. Olympische spelen 1928. Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd STADIONPLEIN Olympische spelen 1928 1931 Situatie na de spelen Stadion en Citroën zuidgarage lokatie noordgebouw onbebouwd Citroën zuid Ontwerp Jan Wils 1928 1962 Citroën noord Ontwerp Jan Wils 1959 STADIONPLEIN

Nadere informatie

Theater de Omval brengt de cultuur dichterbij

Theater de Omval brengt de cultuur dichterbij Theater de Omval brengt de cultuur dichterbij Beleidsplan Stichting De Omval 2018 2022 6 december 2017 Inhoud Inleiding 1 Onze missie 2 Onze visie 2 Ons profiel Theater, Beheer, Horeca 2 Aandachtspunten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0148 Rv. nr.: 09.0148 B&W-besluit d.d.: 1-12-2009 B&W-besluit nr.: 09.1353 Naam programma +onderdeel: Programma 8, Cultuur, sport en recreatie, beleidsterrein cultureel erfgoed Onderwerp:

Nadere informatie

In deze map vind u alle informatie over de ruimtes binnen en buiten, het culinaire aanbod, de huur van intallaties en inrichting.

In deze map vind u alle informatie over de ruimtes binnen en buiten, het culinaire aanbod, de huur van intallaties en inrichting. THT BANQUETINGMAP Welkom bij THT, de Tolhuistuin, hier wachtten vroeger de passagiers op de boot, om over te steken naar het centrum. In de jaren 70 bouwde Shell er zijn complex, met in de tuin een paviljoen,

Nadere informatie

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk

Inspiratiecarrousel. Creatieve ideeën uit de praktijk Inspiratiecarrousel Creatieve ideeën uit de praktijk Theater- en Congrescentrum Hanzehof - Zutphen Concept: Rendementsverhoging door kostenverlaging. Veel theaters programmeren sowieso in twee zalen, wij

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Commissie samenleving 16 februari 2017

Commissie samenleving 16 februari 2017 Commissie samenleving 16 februari 2017 Voorlopig ontwerp Oude Stadhuis Uitgangspunten ontwerp Behoud/versterk monumentale en cultuurhistorische waarde Openstelling voor publiek Meer culturele activiteiten

Nadere informatie

Sugarfactory is uitermate geschikt voor diverse rental evenementen, zoals:

Sugarfactory is uitermate geschikt voor diverse rental evenementen, zoals: WELCOME Cultuurpodium Sugarfactory is een eigenzinnige en intieme eventlocatie bij uitstek geschikt voor onder andere borrels, bedrijfsevenementen, congressen, vergaderingen, live muziek, theater en dansfeesten.

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Datum. Kenmerk 13 / 04 / B1373-OT-welstand-001/mw

Datum. Kenmerk 13 / 04 / B1373-OT-welstand-001/mw Datum 13 / 04 / 2017 Kenmerk B1373-OT-welstand-001/mw Toelichting ontwerp De Voorste Venne. Deze notitie geeft een korte toelichting op het voorliggende ontwerp voor de verbouwing/renovatie van De Voorste

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Wormerland

Voorstel aan de gemeenteraad van Wormerland Onderwerp: alternatief voor huisvesting dorpstheater Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: Dubbelklik Beleidsveld: Datum: 19-5-2016 Portefeuillehouder: P.J.M. Fens Procedure: Contactpersoon: Rens Conijn

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Afweging schetsen herinrichting Kerkzaal Bethelkerk Leerdam

Afweging schetsen herinrichting Kerkzaal Bethelkerk Leerdam Afweging schetsen herinrichting Kerkzaal Bethelkerk Leerdam Versie 3, 17 december 2017 Opgesteld door: werkgroep herinrichting kerkzaal Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 2 2. Afwegingsmatrix

Nadere informatie

Optimaliseer uw exploitatie. Igor Grevers Mark van Rotterdam. Introductie Hoe optimaliseert u de exploitatie van een MFA? Pauze

Optimaliseer uw exploitatie. Igor Grevers Mark van Rotterdam. Introductie Hoe optimaliseert u de exploitatie van een MFA? Pauze Optimaliseer uw exploitatie Igor Grevers Mark van Rotterdam Agenda 1 2 Introductie Hoe optimaliseert u de exploitatie van een MFA? Pauze Hoe kiest u de juiste horecaformule voor uw MFA? Afronding en borrel

Nadere informatie

mfa luyksgestel De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt

mfa luyksgestel De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt impressie vanaf de Boogerd HET PLAN raat t kapellers De gemeente Bergeijk, het schoolbestuur SKOzoK, woningcorporatie Wooninc. en gemeenschapscentrum Den Eijkholt zetten zich in voor de multifunctionele

Nadere informatie

Museum Sjoel Elburg EEN UNIEKE KANS VOOR EEN UNIEK MUSEUM. Elburg, 1 juli Geachte leden van de gemeenteraad van Elburg,

Museum Sjoel Elburg EEN UNIEKE KANS VOOR EEN UNIEK MUSEUM. Elburg, 1 juli Geachte leden van de gemeenteraad van Elburg, EEN UNIEKE KANS VOOR EEN UNIEK MUSEUM Elburg, 1 juli 2016 Geachte leden van de gemeenteraad van Elburg, Het bestuur van Museum vraagt uw aandacht voor het volgende. Museum is een klein en bijzonder museum,

Nadere informatie

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting.

Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Datum: 28-5-13 Onderwerp Voorstel voor uitwerking van de verbetering van de gemeentelijke huisvesting. Status Besluitvormend Voorstel 1. In te stemmen met de uitvoering van de voorgestelde bouwkundige

Nadere informatie

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0

EXPLOITATIEBEGROTING DE BLINKERD 2.0 Concept Door Pirovano Planeconomie en Grondbeleid In opdracht van de Gemeente Bergen 12 januari 2013 Hoofdstuk: Doel en uitgangspunten INHOUD 1 Doel en uitgangspunten... 3 1.1 Doel van dit rapport... 3

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt *

Aan de gemeenteraad Agendapunt * Aan de gemeenteraad Agendapunt * Documentnr.: RV13.0020 Roden, Onderwerp Eenmalige bijdrage voor Filmhuis De Winsinghhof Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel 1. Een eenmalige bijdrage van 47.500

Nadere informatie

Focus Filmtheater Arnhem ZAALHUUR. authentiek sfeervol persoonlijk

Focus Filmtheater Arnhem ZAALHUUR. authentiek sfeervol persoonlijk Focus Filmtheater Arnhem ZAALHUUR authentiek sfeervol authentiek, sfeervol, authentiek Bent u op zoek naar een mooie, sfeervolle locatie voor een vergadering, workshop, lezing, presentatie of een feestelijke

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2010. De Rotonde. Niekerk

Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2010. De Rotonde. Niekerk Jaarverslag Stichting Dorpshuis 2010 De Rotonde Niekerk 1. Inleiding Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting Dorpshuis De Rotonde te Niekerk in de gemeente Grootegast. Eind 2009 is een ingrijpende

Nadere informatie

Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer...

Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer... Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer... Hoofdstuk van het Deventer Verhaal 1 Presentatie Sesem 23 april 2015 Vertrekpunt Als Sesem (Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer)

Nadere informatie

2006-246. Revitalisering provinciehuis

2006-246. Revitalisering provinciehuis 2006-246 Revitalisering provinciehuis Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Bestuur, Financiën en Economie op 27 september 2006 - provinciale staten op 4 oktober 2006 - fatale beslisdatum: n.v.t.

Nadere informatie

CHE CORT-HEYLIGERS KAZERNE

CHE CORT-HEYLIGERS KAZERNE CHE CORT-HEYLIGERS KAZERNE De Kazerne Onder druk van de internationale ontwikkelingen in 1939 werd de Che Cort-Heyligers kazerne gebouwd onder architectuur van de Genie en vernoemd naar een nationale figuur

Nadere informatie

SCHOUWBURG & CONGRESCENTRUM ORPHEUS IN

SCHOUWBURG & CONGRESCENTRUM ORPHEUS IN SCHOUWBURG & CONGRESCENTRUM ORPHEUS IN 2017 JAARVERSLAG IN VOGELVLUCHT We zijn trots Orpheus wil op het gebied van cultureel ondernemerschap de trots van Apeldoorn zijn. Aan die missie werd ook in 2017

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 09.0094 Rv. nr.: 09.0094 B&W-besluit d.d.: 8 september 2009 B&W-besluit nr.: 09.0979 Naam programma +onderdeel: Bestuur en Dienstverlening Onderwerp: Voorbereidingskrediet verbouwing Stadsbouwhuis

Nadere informatie

Ruimte voor beleving. CineMec. congres. Centraal in Nederland aan de A12. Perfect bereikbaar. 9 zalen / 2300 stoelen. Eigen parkeerterrein

Ruimte voor beleving. CineMec. congres. Centraal in Nederland aan de A12. Perfect bereikbaar. 9 zalen / 2300 stoelen. Eigen parkeerterrein CineMec congres Ruimte voor beleving Centraal in Nederland aan de A12 Perfect bereikbaar 9 zalen / 2300 stoelen Eigen parkeerterrein Uw presentatie groot op het scherm Satellietverbinding met de hele wereld

Nadere informatie

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde

Zwembaden met meerwaarde. Synarchis adviesgroep Zwembaden met meerwaarde Zwembaden met meerwaarde Inleiding Onze visie op maatschappelijk vastgoed: een integrale benadering van investeren en exploiteren Synarchis benadert maatschappelijke voorzieningen integraal als het gaat

Nadere informatie

gemeente Tubbergen *«

gemeente Tubbergen *« gemeente Tubbergen *«Aan de gemeenteraad Tubbergen, 8 maart 2013 Vergadering: Nummer: 18 maart 2013 16A Onderwerp: Subsidie verbouw en duurzaamheid de Gaarf Langeveen. Samenvatting raadsvoorstel: De Gaarf

Nadere informatie

Kerkelijk Centrum Snel en Polanen. Gemeenteavond 10 november 2010

Kerkelijk Centrum Snel en Polanen. Gemeenteavond 10 november 2010 Kerkelijk Centrum Snel en Polanen Gemeenteavond 10 november 2010 Aanleiding voor nieuwbouw Huidige gebouw de Rots wordt te klein Gemeente Woerden wil t.b.v. de uitbreiding Margrietschool het gebouw kopen

Nadere informatie

2013 CULTUREEL CENTRUM COA;

2013 CULTUREEL CENTRUM COA; 2013 CULTUREEL CENTRUM COA; Studio OxL heeft voor ABC Holland een haalbaarheidsstudie uitgevoerd voor het verbouwen van poppodium WATT tot cultureel centrum. Het voormalig Nighttown en later WATT poppodium

Nadere informatie

TOEKOMSTVISIE PODIUM BOXTEL Maart 2014

TOEKOMSTVISIE PODIUM BOXTEL Maart 2014 TOEKOMSTVISIE PODIUM BOXTEL Maart 2014 Podium Boxtel 2006-2013 Podium Boxtel wil dé lokale culturele ontmoetingsplaats in Boxtel zijn, waar mensen op een kwalitatieve wijze en tegen aantrekkelijke condities

Nadere informatie

Brochure Vergaderen HET KAN IN THEOTHORNE

Brochure Vergaderen HET KAN IN THEOTHORNE Brochure Vergaderen HET KAN IN THEOTHORNE 1 WELKOM BIJ THEOTHORNE Ook voor iedere andere gelegenheid waarvoor u een representatieve zaal nodig heeft, bieden wij een passende oplossing. Deze informatiefolder

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Brede Maatschappelijke Voorziening Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2012/96 Behandelend ambtenaar : SENDEN, TIM Agendapunt : Portefeuille : FYSIEK DOMEIN EN

Nadere informatie

Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning

Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning j u l i 2 0 0 9 4 Maak kennis met de Erfwoning en de Hofwoning In nieuwsbrief nummer 3 heeft u als een van de eersten in tekst en beeld kunnen kennismaken met een tweetal woningtypen in De Rooije Hoeven.

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

TOEKOMSTPLANNEN EN AMBITIES

TOEKOMSTPLANNEN EN AMBITIES STADSPODIA LEIDEN Ruim 85.000 bezoekers genieten jaarlijks van ruim 300 voorstellingen, concerten en festivals op het gebied van toneel, jeugdtheater, dans, cabaret, klassieke muziek, opera, muziektheater

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Oostzaan

Rekenkamercommissie Oostzaan Rekenkamercommissie Oostzaan Jaarplan 2015 Missie Rekenkamercommissie De rekenkamer heeft de ambitie om door middel van haar onderzoeken een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bestuur

Nadere informatie

Onderwerp: Purmaryn toekomstbestendig

Onderwerp: Purmaryn toekomstbestendig Onderwerp: Purmaryn toekomstbestendig Samenvatting: Teneinde het theater de Purmaryn toekomstbestendig te maken en zijn positie in het centrum van Purmerend te versterken moet er geïnvesteerd worden in

Nadere informatie

Memo van het College van B&W

Memo van het College van B&W Aanleiding In de commissie Ruimte van 22 mei 2014 zijn vragen gesteld over het risicoprofiel van de parkeerexploitatie gerelateerd aan het project Waterfront. In deze commissie is het voorstel van administratieve

Nadere informatie

DORPSKERK VOORSCHOTEN SCENARIO S BEZUINIGINGEN

DORPSKERK VOORSCHOTEN SCENARIO S BEZUINIGINGEN DORPSKERK VOORSCHOTEN SCENARIO S BEZUINIGINGEN PvE Uitgangspunten: 1. Kerkruimte met een flexibele capaciteit van 10 250 400 plaatsen. Plekken voor het liturgisch centrum, cantorij, stiltecentrum en

Nadere informatie

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim

Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Raadsmemo project KunstWerk Diepenheim Datum: : 16 oktober 2012 Aan : Gemeenteraad van Hof van Twente Kopie aan : Van Voor informatie Onderwerp: : Wethouder van Zwanenburg : G.B.J. Overbeek, Ruimtelijke

Nadere informatie

Binden Boeien & Beleven

Binden Boeien & Beleven Binden Boeien & Beleven Strategisch Plan Schouwburg Venray 2015-2020 [Invoegen afbeelding] 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Trends & ontwikkelingen 3 3. Missie 4 4. Onze visie & bijbehorende doelstellingen

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Permanent Theater

Voortgangsrapportage Permanent Theater Voortgangsrapportage Permanent Theater 18 februari 2013 Agenda Rapportage - pauze - Marktconsultatie Vervolgproces 1 Rapportage Afspraken met de raad Vragen vooraf Financiën Theaterconcepten Locaties Investering

Nadere informatie

Evenementen, voorstellingen en concerten alle VSCD podia (x1000)

Evenementen, voorstellingen en concerten alle VSCD podia (x1000) Leden, zalen en stoelen VSCD Podia Leden 147 153 160 158 152 158 151 150 147 141 136 Zalen 266 258 279 271 257 266 270 267 257 256 252 Zitplaatsen 125.675 123.173 132.240 133.820 126.220 129.350 127.200

Nadere informatie

Bijlage: Analyse van het plan van de stichting

Bijlage: Analyse van het plan van de stichting Bijlage: Analyse van het plan van de stichting Bijlage bij raadsvoorstel Het proces van planvorming De planvorming door de stichting is gestart na het gesprek in mei 2011 met het college van B&W en diverse

Nadere informatie

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending Nationale Staalprijs 2016

Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners. Inzending Nationale Staalprijs 2016 Theater de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Nationale Staalprijs 2016 Theater de Kampanje Den Helder EEN MARITIEM ENSEMBLE DE GLAZEN THEATERZAAL Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie?

Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie? Wat wordt de toekomst van het Arsenaal en de Infirmerie? Arsenaal Infirmerie Nieuwe kansen! Het Arsenaal staat leeg, de Infirmerie komt leeg. Nieuwe kansen voor het toekomstig gebruik van deze markante

Nadere informatie

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 14 Onderwerp: Wavin-gelden Commissie: 30-1-, nr. 5 Raadsvoorstel: 7-2-, nr. 132 Portefeuillehouder : Beleidsterrein: Programma: dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

Nadere informatie

TE HUUR. Appartement met vaste parkeerplaats. Mariagardestraat 143 Roermond

TE HUUR. Appartement met vaste parkeerplaats. Mariagardestraat 143 Roermond TE HUUR Appartement met vaste parkeerplaats Mariagardestraat 143 Roermond WILT U WONEN IN HARTJE CENTRUM ROERMOND MET EEN EIGEN PARKEERPLAATS OP EEN AFGESLOTEN TERREIN EN VOOR EEN AANTREKKELIJKE HUURPRIJS?

Nadere informatie

Convenant interne verzelfstandiging Schouwburg Agnietenhof

Convenant interne verzelfstandiging Schouwburg Agnietenhof Convenant interne verzelfstandiging Schouwburg Agnietenhof Ondergetekenden: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel te dezen vertegenwoordigd door de wethouder, de heer L. Verspuij,

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/326

Raadsvoorstel 2004/326 Raadsvoorstel 2004/326 Onderwerp Portefeuillehouder Raadsvergadering H. Tuning Samenleving en Welzijn Datum 28 september 2004/27299 Samenvatting Het inmiddels bijna 140 jaar Oude Raadhuis dient enerzijds

Nadere informatie

Ambitieniveau. Geldstromen

Ambitieniveau. Geldstromen Ambitieniveau Onderwijs kost veel geld, maar levert een vermogen op. Eenmaal in de 40 à 50 jaar krijgt een school de kans om haar huisvesting te vernieuwen, een kans om huisvesting bij de tijd te brengen

Nadere informatie

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening (ook als ontmoetingsplek) in de binnenstad. Cultuurparticipatie Kernfuncties leren, lezen en informeren bieden voor burgers mogelijkheden

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer

Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Beleidsplan Stichting de Bovenkamer Kennis-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (een vermoeden van) beginnende dementie en hun mantelzorgers. Adres: Harenbergweg 1 7204 KZ Zutphen info@debovenkamerzutphen.com

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Datum 17 mei 2019 Onderwerp Uitvoering amendement kunstgrasvelden Wij willen Door de aanleg van kunstgrasvelden o.a. het meervoudig gebruik vergroten, het behoud van de sociale

Nadere informatie

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014

Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Financieel beeld van de gemeente Naarden, Muiden, Bussum September 2014 Inleiding In de fusieraad van 30 juni 2014 is gesproken over een consolidatie van de drie begrotingen en om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

voorstel interne verzelfstandiging Plantage op basis van contractmanagement Convenant Plantage 2013 t/m 2016

voorstel interne verzelfstandiging Plantage op basis van contractmanagement Convenant Plantage 2013 t/m 2016 voorstel interne verzelfstandiging Plantage op basis van contractmanagement Convenant Plantage 2013 t/m 2016 1 Voorgeschiedenis interne verzelfstandiging Plantage Cultuurnota 2007-2010; Coalitieakkoord;

Nadere informatie

Inventarisatie knelpunten Buurtgebouw Klein Kruierij De Groeve

Inventarisatie knelpunten Buurtgebouw Klein Kruierij De Groeve Inventarisatie knelpunten Buurtgebouw Klein Kruierij De Groeve Opgesteld door: Buurtvereniging De Groeve Elibeth Geertsema Historie: V1 oktober 2006 bestuur buurtvereniging V2 september 2007 na inventarisatie

Nadere informatie

6 RIANTE VRIJSTAANDE WONINGEN AAN DE WIERINGENLAAN

6 RIANTE VRIJSTAANDE WONINGEN AAN DE WIERINGENLAAN WONEN IN HET HART VAN DE BROECKGOUW 6 RIANTE VRIJSTAANDE WONINGEN AAN DE WIERINGENLAAN In onderzoek Sfeerimpressie van de omgeving en voorzieningen in de buurt 6 VRIJSTAANDE WONINGEN VOO R W OORD De gemeente

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 10 november 2015 Agenda nr: 3 Onderwerp: Het nieuwe Museum. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 10 november 2015 Agenda nr: 3 Onderwerp: Het nieuwe Museum. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 10 november 2015 Agenda nr: 3 Onderwerp: Het nieuwe Museum Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Doel: Het doel is om een kwalitatief

Nadere informatie

Werkbijeenkomst 5. Gemeenschapshuis Asten. d.d

Werkbijeenkomst 5. Gemeenschapshuis Asten. d.d Werkbijeenkomst 5 Gemeenschapshuis Asten d.d. 24-01-2019 Agenda Korte terugblik Inzicht in vooruitzicht Wat gaan we vanavond doen Terugblik Hoe realiseren we één centraal gelegen gemeenschapshuis inde

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard *14RDS00211* 14RDS00211 Onderwerp Een sociaal cultureel centrum in Bemmel 1 Samenvatting In september 2012 is gestart met een traject om te komen tot een toekomstbestendige

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Reg istratien um mer raad 1 347 062 MOW42728t1347068 Datum: 24 januari 2Q17 Domein / Team: MAAD / MOWM Portefeuillehouder Tijmstra Behandeld door: J.J.M. van Dijk Ondenruerp:

Nadere informatie

Welkom. Industrieweg 9c 5262GJ Vught Tel. 073-6840202 www.novalisoffice.nl

Welkom. Industrieweg 9c 5262GJ Vught Tel. 073-6840202 www.novalisoffice.nl Welkom Industrieweg 9c 5262GJ Vught Tel. 073-6840202 www.novalisoffice.nl EVEN VOORSTELLEN Een goed idee is vaak een simpel idee. Zo is het ook met ons verhuurconcept. Novalis Flex-Office biedt ultieme

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Groninger Forum. NL Architects / Bureau Bouwkunde. Definitief Ontwerp Juni 2009

Groninger Forum. NL Architects / Bureau Bouwkunde. Definitief Ontwerp Juni 2009 Groninger Forum NL Architects / Bureau Bouwkunde Definitief Ontwerp Juni 2009 Inleiding Dit Definitief Ontwerp is een uitwerking van het Voorlopig Ontwerp voor het Groninger Forum van November 2008. Het

Nadere informatie

ICOON. aan het keizer karel plein

ICOON. aan het keizer karel plein ICOON aan het keizer karel plein Door musici uit binnen- en buitenland wordt Concertgebouw De Vereeniging geroemd om z n akoestische kwaliteiten en vaak in één adem genoemd met het concertgebouw in Amsterdam

Nadere informatie

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC)

CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) CLUBHUIS GOUDSE MIXED HOCKEY CLUB (GMHC) GOUDA PAGINA 1 UITBREIDING EN RENOVATIE VAN BESTAAND CLUBGEBOUW heeft de architectenopdracht van ontwerp tot en met aanbesteding verkregen voor de verbouw / nieuwbouw

Nadere informatie

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud

Visie 2020. Iedereen is Kampioen. Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Visie 2020 Iedereen is Kampioen Van Wit naar Zwart, Via Haags Goud naar Olympische Goud Missie/Visie LGJ stelt alles in het werk om een individuele sporter te ontwikkelen tot het hoogst mogelijke niveau.

Nadere informatie

Low Budget Hostel Tivoli 2by4-architects

Low Budget Hostel Tivoli 2by4-architects Low Budget Hostel Tivoli by-architects Min. Park TOEGANKELIJKHEID TIVOLI Dit voorstel laat een flexibel groeimodel zien waarbij het eindbeeld niet gefixeerd wordt. Het is een model waarbij het budget hotel

Nadere informatie

Quickscan beoordeling verplaatsing theater De Lievekamp Oss

Quickscan beoordeling verplaatsing theater De Lievekamp Oss datum: 23-3-2016 projectnummer: 1676.0116 Quickscan beoordeling verplaatsing theater De Lievekamp Oss AANLEIDING Het centrum van Oss kampt als gevolg van diverse (elkaar versterkende) ontwikkelingen met

Nadere informatie

Proteion_Cuypershof_def_Opmaak 1 12-07-12 16:33 Pagina 1 Cuypershof Sfeervol wonen in het centrum van Roermond met services en zorg binnen handbereik

Proteion_Cuypershof_def_Opmaak 1 12-07-12 16:33 Pagina 1 Cuypershof Sfeervol wonen in het centrum van Roermond met services en zorg binnen handbereik Proteion_Cuypershof_def_Opmaak 1 12-07-12 16:33 Pagina 1 Cuypershof Sfeervol wonen in het centrum van Roermond met services en zorg binnen handbereik Proteion_Cuypershof_def_Opmaak 1 12-07-12 16:33 Pagina

Nadere informatie

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters

B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Onderwerp Tariefberekening accommodatie Jerusalem Zaaknummer Teammanager B & W datum 3 april 2017 Team Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Ike Busser/Lucien Peeters Openbaarheid Ja,

Nadere informatie

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM

LOCATIES TE HUUR AMSTERDAM Stedelijk Museum LOCATIES TE HUUR Dan Flavin, untitled (to Piet Mondrian through his preferred colors, red, yellow and blue) en untitled (to Piet Mondrian who lacked green) 2, 1986. 2013 Stephen Flavin/Artists

Nadere informatie

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding

FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC. Inleiding FINANCIËLE BIJLAGE VOORSTEL MFC Inleiding Om een solide financiële basis onder het Multifunctioneel Centrum (hierna: MFC) te realiseren is gezocht naar aanvullende partners. Inmiddels zijn de deelnemende

Nadere informatie

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ)

BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) BEDRIJVEN INVESTERINGSZONE (BIZ) biz BEDRIJVENINVESTERINGZONE EINDHOVEN VOORWOORD De SOEC (Stichting Ondernemersfonds Eindhoven Centrum) is in 2011 opgericht om het centrum van Eindhoven op een doordachte,

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Beoordeling aanvraag dorpshuis De Groeve.

Beoordeling aanvraag dorpshuis De Groeve. Beoordeling aanvraag dorpshuis De Groeve. Algemeen. Dorpshuis De Groeve is in 2002 ingrijpend gerenoveerd en verdubbeld kwa grootte. Het dorpshuis is nu ca. 260 m2 groot. Normaal gesproken zijn gebouwen

Nadere informatie

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk

Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Breder gebruik Pius X en OLV Geboortekerk Eindpresentatie onderzoek naar mogelijkheden voor de toekomst Parochieavond 2 december 2015 Vanavond Eindpresentatie Juni: analyse Nu: vooral conclusies Pius X

Nadere informatie