K. Debuck, V. Breye, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "K. Debuck, V. Breye, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur."

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 23 OKTOBER 2017 Aanwezig M.M.: S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C BONTE- VANRAES, schepenen; R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter. K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, B. BOGAERT, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, F. ELGERS, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ. - raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van de gemeenteraad-voorzitter gedagtekend 13 oktober 2017, vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. K. Debuck, V. Breye, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 september 2017.

2 DAGORDEPUNT 2. KERKFABRIEK SINT-THERESIA VAN HET KIND JEZUS WEVELGEM. BUDGETWIJZIGING KENNISNAME. In de gemeenteraad van 27 januari 2014 werd het meerjarenplan van kerkfabriek Sint-Theresia van het kind Jezus Wevelgem goedgekeurd. Op 12 september 2017 stuurde de gemeente Wevelgem de budgetwijziging 2017 van kerkfabriek Sint-Theresia van het kind Jezus Wevelgem door. De exploitatiebijdrage verhoogt hierbij van ,83 naar ,83 waarbij het aandeel van de stad Menen stijgt van 3.655,60 euro naar 4.229,35 euro. De exploitatie-ontvangsten stijgen door de ontvangst van een verzekeringspremie. De exploitatie-uitgaven stijgen voor de aanpassing van de klankinstallatie en enkele onvoorziene uitgaven (herstel dakgootbekleding, aanpassingen elektriciteitsinstallatie na keuring en herstel binnen verzekeringspremie). De gestegen exploitatiebijdrage (4.229,35 euro) blijft binnen de grenzen van het goedkeurde meerjarenplan (4.517,82 euro). Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de budgetwijziging 2017 van kerkfabriek Sint-Theresia van het kind Jezus Wevelgem. Besluit: Kennis wordt genomen met 29/29 JA-stemmen, van de budgetwijziging 2017 van kerkfabriek Sint-Theresia van het kind Jezus Wevelgem. DAGORDEPUNT 3. KERKFABRIEK SINT-THERESIA VAN HET KIND JEZUS WEVELGEM. JAARREKENING KENNISNAME. Kerkfabriek Sint-Theresia van het kind Jezus Wevelgem keurde de jaarrekening 2016 goed op 31 januari De gemeente Wevelgem heeft als hoofdgemeente gunstig advies verleend op de rekening 2016 in de gemeenteraad van 14 april De beslissing van de gemeente Wevelgem werd op 13 juni aan de stad Menen doorgestuurd. De kerkraad heeft deze rekening afgesloten met een positief exploitatieresultaat van ,32 euro. De totale exploitatietoelage bedroeg ,53 euro waarvan 3.815,19 euro ten laste van de Stad Menen, zoals voorzien in het stadsbudget 2016 en verwerkt in de goedgekeurde stadsrekening In 2016 werden geen investeringen gedaan en werden dus geen investeringsbijdragen of doorgeefleningen gestort. Het investeringsresultaat 2016 bedraagt 0,00 euro. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening 2016 van kerkfabriek Sint- Theresia van het kind Jezus Wevelgem. Besluit : Kennis wordt genomen met 29/29 JA-stemmen, van de jaarrekening 2016 van kerkfabriek Sint-Theresia van het kind Jezus Wevelgem. DAGORDEPUNT 4. CENTRAAL KERKBESTUUR MENEN. BUDGETWIJZIGINGEN KENNISNAME. In de gemeenteraad van 30 september 2013 werden de meerjarenplannen van de kerkbesturen onder het centraal kerkbestuur Menen goedgekeurd. Op 14 september 2017 diende het centraal kerkbestuur Menen de budgetwijzigingen gecoördineerd in. Sint-Vedastus Menen

3 Op 6 september 2017 keurde de kerkraad van Sint-Vedastus Menen de budgetwijziging goed. Het Bisdom Brugge gaf op 12 september 2017 gunstig advies over de wijziging. In het exploitatiebudget werden de ontvangsten en uitgaven verhoogd met euro. De exploitatiebijdrage blijft dus ongewijzigd. In het investeringsbudget werd extra budget voorzien voor de opmaak van het beheersplan (44.294,20 euro). Dit wordt gefinancierd door herbeleggingen van eigen patrimonium en een gewestelijke toelage. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de budgetwijzigingen 2017 van de kerkfabriek Sint-Vedastus. Besluit : Kennis wordt genomen met 29/29 JA-stemmen, van de budgetwijzigingen 2017 van de kerkfabriek Sint-Vedastus. DAGORDEPUNT 5. CENTRAAL KERKBESTUUR MENEN. BUDGETTEN KENNISNAME. Op 14 september 2017 diende het centraal kerkbestuur Menen de budgetten die onder het centraal kerkbestuur ressorteren gecoördineerd in met volgende cijfers: Exploitatiebijdrage 2018 volgens meerjarenplan Exploitatiebijdrage 2018 Investeringen 2018 volgens meerjarenplan Investeringstoelage Doorgeeflening Sint-Vedastus , ,00 0,00 0,00 0,00 Sint-Jozef , ,99 0,00 0,00 0,00 Sint-Jan de Doper , ,25 0,00 0,00 0,00 Sint-Bavo , ,11 0,00 0,00 0,00 Sint-Niklaas , ,48 0,00 0,00 0,00 Maagd der Armen , ,18 0,00 0,00 0, , ,01 0,00 0,00 0,00 Het bisdom Brugge gaf op 12 juli 2017 gunstig advies over deze budgetten De totale exploitatiebijdrage voor alle kerkbesturen ( ,01 euro) blijft onder de in de afsprakennota goedgekeurde maximale exploitatiebijdragen voor alle kerkbesturen van ,00 euro. Gezien de gemeentelijke bijdragen binnen de grenzen blijven van de in de meerjarenplannen opgenomen bedragen moet de gemeenteraad enkel akte nemen van de budgetten. De gemeenteraad moet akte nemen binnen de 50 dagen na het inkomen van de budgetten. Deze termijn verstrijkt op 3 november Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van deze budgetten Besluit : Kennis wordt genomen met 29/29 JA-stemmen, van deze budgetten DAGORDEPUNT 6. OCMW MENEN. JAARREKENING KENNISNAME. In de OCMW-Raad van 5 september 2017 werd de rekening over het dienstjaar 2016 vastgesteld. Deze rekening sluit met een resultaat op kasbasis van euro. De autofinancieringsmarge bedraagt euro. Het resultaat op kasbasis is als volgt opgebouwd:

4 Rekening 2016 Exploitatieresultaat ,00 Investeringenresultaat ,00 Andere ,00 Budgettair resultaat boekjaar ,00 Gecumuleerd budgettaire resultaat vorig boekjaar ,00 Gecumuleerde budgettaire resultaat ,00 Bestemde gelden ,00 Resultaat op kasbasis ,00 Het overschot op de gemeentelijke bijdrage na de rekening 2013 ( ,92 euro) zit verwerkt als schuld op lange termijn/ tijdelijk werkkapitaal. Op p. 85 geeft het OCMW een verklaring voor de materiële verschillen tussen het budget en de rekening Deze verklaring werd als bijlage toegevoegd. In 2016 bedroeg de bijdrage van de stad in de werking van het OCMW ,00 euro en werd ingeschreven bij de exploitatie-ontvangsten. De eindtotalen van de balans zijn ,00 euro, zowel in actief als in passief. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van deze jaarrekening. Besluit : Kennis wordt genomen met 29/29 JA-stemmen, van deze jaarrekening. DAGORDEPUNT 7. AGB WOONBEDRIJF. JAARREKENING GOEDKEURING. In navolging van de statuten van AGB Woonbedrijf Menen en de samenwerkingsovereenkomst sturen wij u volgende zaken : - de balans, de resultatenrekening en de toelichting 2016 ( NBB & BBC ) - jaarverslag van woonbedrijf Menen van het werkingsjaar 2016 ( verslagen raad ) - het verslag van de revisor- commissaris - een overzicht van alle wijzigingen die zich hebben voorgedaan gedurende werkingsjaar een geactualiseerd overzicht van de leden van de raad van bestuur. Deze documenten ( verslagen ) werden of alreeds gepresenteerd in het college of goedgekeurd in de raad van bestuur van 17 oktober 2017 ( rekening). Het schepencollege besliste in zitting op 9 oktober om door te verwijzen naar de gemeenteraad van oktober. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om in analogie met de statuten kwijting te geven voor de bestuurders, na goedkeuring van de rekeningen. Besluit : Goedkeuring van de rekeningen en in anologie met de statuten wordt kwijting gegeven voor de bestuurders met 29/29 JA-stemmen.

5 DAGORDEPUNT 8. CAMERABEWAKING. ADVIES GEMEENTERAAD TOT PLAATSING CAMERA S OP SITE PARK TER WALLE. Het effectief kunnen inzetten van camerabewaking op site Park Ter Walle vereist een positief advies vanwege de gemeenteraad, na advies en veiligheidsanalyse door de korpschef van de Politiezone, gezien de buitensite Park Ter Walle een niet-besloten openbare plaats betreft. De enigszins afgelegen locatie verantwoordt in elk geval de plaatsing van camera s. Ook het polyvalente gebruik van deze zalen, door diverse groepen, ook voor grotere evenementen, verantwoorden de plaatsing van camera s als een proportionele maatregel in functie van veiligheid en bescherming van personen en goederen op en rond de site. Ook in functie van het tegengaan van sluikstort en zwerfvuil is camerabewaking zeer nuttig. In totaliteit worden op de buitensite Park Ter Walle een zestal camera s geplaatst. De veiligheidsanalyse van de Korpschef dd geeft volgende doelstellingen als finaliteit aan voor camerabewaking op deze site : - Preventief en ontradend effect - Reductie van overlastmisdrijven (vandalisme, graffiti, sluikstort ) - Verhoging van pakkans betere identificatie daders - Uitstekend hulpmiddel bij uiteenlopende activiteiten door heterogene doelgroepen, in functie van veiligheid en bescherming van personen en goederen Deze finaliteiten passen in het geïntegreerde veiligheidsbeleid van de politiezone. De concrete plaatsing van camerabewaking op locatie site Park Ter Walle werd eveneens afgetoetst aan de andere principes van de Privacywetgeving en Camerawetgeving (opportuniteit, legaliteit, proportionaliteit, subsidiariteit van deze maatregel). De korpschef merkt op dat het nazicht en de verwerking van de beelden voorwerp uitmaakt van de totale beschikbare capaciteit op niveau van zonale aansturing. Afspraken tussen stad- AGB en PZ dienen nog nader gefinaliseerd te worden. Het Advies van de Korpschef is positief met bijkomende voorwaarde dat beelden kunnen bekeken worden door de PZ, niet in real time maar wel reactief. Verantwoordelijke verwerking van de camerabeelden is de Politiezone (= identiek aan eerdere beslissingen en conform de afspraken binnen de PZ). Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om positief advies te verlenen t.a.v. de vraag tot plaatsing van camerabewaking op site Park Ter Walle te Menen. Besluit : Positief advies wordt verleend tav de vraag tot plaatsing van camerabewaking op site Park Ter Walle te Menen met 29/29 JA-stemmen. DAGORDEPUNT 9. CC DE STEIGER. VERNIEUWING STOOKPLAATS. VERREKENING NR. 1. GOEDKEURING. De werken tot vernieuwing van de stookplaats gebouw CC de Steiger zijn gestart per 2 augustus Zij worden uitgevoerd binnen het raam van een projectovereenkomst als inhouse-opdracht vanwege de stad aan de intercommunale Eandis na beslissing GR 19 december 2016 (20) en afgesloten op datum van 20 februari Bij de uitvoering merkten de aannemer Celcio (door Eandis aangesteld) en Eandis als projectleider op dat de volgende zaken bij meerwerk (verrekening) bijkomend dienen uitgevoerd om tot een volwaardige uitvoering te komen: 1-Overname van dakextractoren regeling, overname kring sanitaire regeling, overname kring boiler regeling, overname extra luchtgroep buiten stookplaats op regeling, overname 6 kringen elektriciteit op regeling, wegname oud HVAC bord :

6 Kostprijs : ,85 exclusief BTW 21%; De nadere technische motivering wordt weergegeven in het dossier. In essentie komt ze erop neer dat bij het behoud van de oude besturing de nieuw geïnstalleerde kringen en luchtgroepen niet optimaal en energiezuinig zullen kunnen worden bestuurd en dat het risico bestaat dat de oude besturing eventueel vervanging van stukken behoeft waardoor ze nog bijkomend geld kan kosten. Dat het integraal vervangen door een nieuwe besturing van een ander zelfs goedkoper type een veel optimalere besturing met grotere energiezuinigheid zal mogelijk maken. 2-Vervanging sanitair warm water (ketel) zijnde nog open ketel door een gesloten ketel. Kostprijs : ,12 exclusief BTW 21%. De nadere motivering wordt weergegeven in het dossier. In essentie komt ze erop neer dat het niet aangewezen is een verouderd type sanitair warm water ketel in dezelfde omgeving te laten functioneren met de nieuw geplaatste verwarmingsketels voor het gebouw daar dit tot een uitval wegens zuurstofgebrek voor de ketels kan leiden. De voorziening in een nieuwe gesloten sanitair warm water ketel zou dit vermijden. Totaal : maximum , ,12 = ,97 exclusief BTW hetzij ,66 inclusief BTW (12,16 % oorspronkelijke gunning). Oorspronkelijke kostprijs project : ,56 inclusief BTW. Totaal bij verrekening : ,22 Van de hier voorgestelde meerwerken beweert Eandis dat zij niet in de verkozen scope zijn opgenomen. Dat vanwege de stad aan Eandis was gevraagd de operatie in de mate van het mogelijke budgettair te beperken. Dit klopt op zich. Het College wenst -ook bij dergelijke operaties- enige zuinigheid naar besteding van middelen te handhaven. Het laat zich anderzijds bevragen in hoever de heden door aannemer en Eandis aangehaalde motivering door Eandis vooraf aan de stad aantoonbaar werd gecommuniceerd derwijze dat het bestuur zich voldoende rekenschap kon geven van de gevolgen van het weren van die zaken uit de scope van het project. Het College nam reeds het initiatief tot evaluatie en gesprek omtrent en moest daaruit besluiten dat het bij de keuze voor een budgettair beperkte operatie van vernieuwing niet in overtuigende zin werd geïnformeerd over die noodzakelijkheid. Zo wel zou het College aan de Gemeenteraad nooit de huidig verkozen formule hebben voorgesteld dan wel de formule inbegrepen de zaken die nu alsnog bij verrekening worden toegevoegd. Het College heeft omtrent dan het standpunt gecommuniceerd om van Eandis een financiële compensatie voor deze meerkost te verlangen bij het ondernemen van andere toekomstige investeringen, nu deze meerkosten zijn ontstaan buiten de wil van het bestuur bij de onmogelijkheid van het besef van de noodzakelijkheid van de betrokken posten wegens ontoereikende informatie bij het contracteren. Het College vraagt de Raad dit standpunt te willen bijtreden gegeven tevens de noodzaak van opneming van deze verrekeningen. Financiële situering Deze meerwerken vereisen niet onmiddellijk een budgettaire aanpassing binnen de voorziene sleutel. Er staat nog een bedrag van ca ,97 beschikbaar waarop een mogelijke bijkomende aanwending van maximaal ,66 kan worden benomen. De meerwerken zouden 12,16 % van de oorspronkelijke gunning bedragen en dienen door de Gemeenteraad te worden aanvaard. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde verrekeningen te willen goedkeuren bij de nadrukkelijk gestelde voorwaarde van een financiële compensatie door Eandis te voorzien. Besluit : De voorgestelde verrekeningen worden goedgekeurd bij de nadrukkelijk gestelde voorwaarde van een financiële voorwaarde van een financiële compensatie door Eandis te voorzien, met 29/29 JA-stemmen.

7 DAGORDEPUNT 10. KERST IN MENEN EN LAUWE. A. ALGEMEEN REGLEMENT KERST IN LAUWE. VASTSTELLING. B. ALGEMEEN REGLEMENT KERST IN MENEN. VASTSTELLING. C. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING HOUDENDE: - VERBOD VAN DE VERKOOP VAN STERKE ALCOHOLISCHE DRANKEN - VERBOD TOT GEBRUIK DRINKGLAZEN EN GLAZEN DRANKRECIPIËNTEN GEDURENDE DE KERSTMARKT IN LAUWE OP ZATERDAG 9 DECEMBER GOEDKEURING EN VASTSTELLING. D. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING HOUDENDE: - VERBOD VAN DE VERKOOP VAN STERKE ALCOHOLISCHE DRANKEN - VERBOD TOT GEBRUIK DRINKGLAZEN EN GLAZEN DRANKRECIPIËNTEN GEDURENDE KERST IN MENEN OP VRIJDAG 22 DECEMBER GOEDKEURING EN VASTSTELLING. Voor de evenementen Kerst in Lauwe en Kerstevent Menen werden er algemene reglementen opgesteld en goedgekeurd in de gemeenteraad van 30 november Deze reglementen houden enkele afspraken tussen het stadsbestuur en de deelnemers aan de bovenvermelde kerstevenementen in. Beide reglementen werden getoetst aan de brandpreventietips van de hulpverleningszone Fluvia en aangepast waar nodig (art 8 en 9). Voor de kerstmarkt Kerst in Lauwe op 9 december 2017 en het kerstevent met gratis kerstdrink, die zal plaatsvinden op de Grote Markt van Menen op 22 december 2017, werden er tijdelijke politieverordeningen opgemaakt. Dit met het oog de vrijwaring van de openbare orde, rust en veiligheid. Deze tijdelijke politieverordeningen houden in: - Een verbod op gebruik van glas - Een verbod op verkoop van sterke alcoholische dranken met uitzondering van jenevers met een alcoholpercentage onder de 22% en warme alcoholische dranken gerelateerd aan het kerstgebeuren (vb. Glühwein, Irish Koffie, French Koffie, Hasseltse Koffie ). Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de reglementen en tijdelijk politieverordeningen inzake Kerst in Menen en Lauwe vast te stellen. Besluit : A. Wordt vastgesteld met 29/29 JA-stemmen. B. Wordt vastgesteld met 29/29 JA-stemmen. C. Tijdelijke politievordening wordt vastgesteld met 29/29 JA-stemmen. D. Tijdelijke politievordening wordt vastgesteld met 29/29 JA-stemmen. DAGORDEPUNT 11. GEMEENTEPERSONEEL. TOETREDING TOT HET RAAMAKKOORD COLLECTIEVE HOSPITALISATIEVERZEKERING FDP / AG INSURANCE. Het sectoraal akkoord van legde de verplichting op om voor het personeel in de openbare sector te voorzien in een gratis hospitalisatieverzekering met ingang van 1 januari Hiervoor besliste de gemeenteraad in zitting van 29 juni 2001 om toe te treden tot collectieve verzekering Verzorgingskosten bij hospitalisatie of ernstige ziekte die via de Gemeenschappelijke Sociale Dienst (GSD) van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid werd afgesloten met verzekering Ethias. De GSD integreerde eerder dit jaar in de Federale Pensioendienst (FDP) die na een nieuwe openbare aanbesteding een overeenkomst afsloot met verzekering AG Insurance en de samenwerking met Ethias opzegde met ingang van 01/01/2018.

8 De aangesloten lokale besturen worden thans gevraagd om aan te sluiten op het nieuwe raamakkoord collectieve hospitalisatieverzekering FDP / AG Insurance die voorziet in dezelfde voorwaarden en voordelen van Ethias. De kostprijs van de jaarpremie ligt zelfs iets voordeliger. Het syndicaal akkoord werd schriftelijk verleend door het Bijzonder Onderhandelingscomité. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de toetreding tot het raamakkoord FDP / AG Insurance goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 29/29 JA-stemmen. DAGORDEPUNT 12. PARTICIPATIE WIJKWERKEN REGIO ZUID-WEST-VLAANDEREN. GOEDKEURING. Het decreet betreffende wijkwerken werd op 7 juli 2017 goedgekeurd en met ingang van 1 januari 2018 wordt het PWA-stelsel hervormd naar het wijkwerken als voortraject voor Tijdelijke Werkervaring (TWE). Dit betekende dat Menen een keuze diende te maken omtrent de oprichting van een organisator wijkwerken met een minimale schaalgrootte van zestigduizend inwoners. Dit maakt het ook mogelijk dat W13 als OCMWvereniging de rol van organisator van wijkwerken op zich kan nemen met de mogelijkheid om lokale antennes en een bundeling van krachten op subregionaal niveau te ontwikkelen binnen het samenwerkingsverband W13. Het schepencollege nam op 4 september 2017 reeds de principiële beslissing om bij W13 aan te sluiten als organisator wijkwerken en aan de gemeenteraad wordt gevraagd de participatie wijkwerken regio Zuid-West- Vlaanderen goed te keuren met W13 als organisator wijkwerken alsook om het doel in de statuten van W13 te wijzigen door het toevoegen van het optreden als organisator wijkwerken. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de ontwerp-beslissing omtrent de participatie Wijkwerken regio Zuid-West-Vlaanderen goed te keuren. Besluit : De ontwerp-beslissing omtrent de participatie Wijkwerken regio Zuid-West-Vlaanderen wordt goedgekeurd met 29/29 JA-stemmen. DAGORDEPUNT 13. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING DD. 25 SEPTEMBER Zijn er opmerkingen te maken over het proces-verbaal van de vorige zitting van 25 september 2017? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van 25 september 2017 wordt met 29/29 JA-stemmen mits de opmerking van Raadslid Mingels wordt meegenomen. MONDELINGE VRAGEN Mondelinge vraag van gemeenteraadslid Angelique Declercq: 1. Mondelinge vraag ivm realisaties ambitienota. Hoewel u als coalitie ongetwijfeld vindt dat u de voorbije 5 jaar schitterend werk hebt geleverd, zijn wij als fractie toch een andere mening toegedaan. Voor de modale Menenaar was de deze beleidsperiode en zeker het begin ervan allesbehalve rozengeur en maneschijn.

9 Tijdens het eerste jaar werd er hoofdzakelijk werk gemaakt van het ontmantelen van realisaties, of begraven van op stapel staande projecten uit de vorige legislatuur. Besparingen die hoofdzakelijk vielen in de sector jeugd, cultuur en welzijn. Van het schrappen van gesubsidieerde- projecten tot het afschaffen van tussenkomsten voor kansengroepen en het optrekken van prijzen voor dienstverlening. Wonder boven wonder werd het geweer eind 2014 van schouder gewisseld. De stad kon weer gaan investeren, echter wel vooral in stenen en niet in mensen, maar tegen 18 zou iedereen de snoeiharde politiek toch wel vergeten zijn, niet? Vorige week was er voor de tweede keer een goed nieuws show met de realisaties van de ambitienota. Het 100 puntenplan waarvan sp.a-groen bij het begin van de legislatuur zei dat het een allesbehalve ambitieuze nota was, werd bewierookt Iets afschaffen en dan afvinken bij optimalisatie en jezelf op de borst kloppen, regelgeving van de hogere overheid volgen en dat noteren als realisatie. Waren de opmerkingen die we toen maakten. Na 2 jaar waren reeds 90% van de doelstellingen gerealiseerd. Achteraf moest u echter toegeven dat dit niet allemaal even hard klopte. Wij onderzochten een aantal doelstellingen en u moest schoorvoetend toegeven dat er toch wel een en ander rooskleuriger werd voorgesteld dan het in realiteit was; Een doelstelling realiseren kon voor sommige dingen al met 1 vergadering. We zijn ondertussen 3 jaar verder, en hopelijk ook drie jaar wijzer. Graag zouden wij als gemeenteraad vernemen hoe u aan deze realisaties komt, wat zijn de indicatoren die er achter schuilen? Hoe komt u aan die 95%? Wie of wat bepaald of een doelstelling gerealiseerd is? Mondelinge vraag van gemeenteraadslid Kasper Vandecasteele. 2.Mondelinge vraag ivm uitvoering van punt 86 ambitienota ivm kindveilige routes. In het begin van de legislatuur stelde de meerderheid hun 100 beleidsdoelen voor. Graag had ik wat meer informatie verkregen over punt 86: Kindveilige routes worden in kaart gebracht en krijgen speelse elementen. Kinderen, jongeren en de jeugdraad worden hierbij betrokken. Blijkbaar zou dat punt in uitvoering zijn. Ik vroeg me af welke stappen er al gezet zijn. Mondelinge vragen van gemeenteraadslid Philippe Mingels 3. Betreft de werking van de milieudienst Tijdens de GR van april laatstleden ben ik tussengekomen met de stelling dat ik ongerust was met betrekking tot de werking van de milieudienst. Er waren toen twee vacatures uitgeschreven én er was de pertinente vraag naar de continuïteit van de werking van de dienst. Deze meerderheid gaf eigenlijk toe dat de continuïteit van de dienstverlening enigszins onder druk kwam te staan door aan te geven dat er via Leiedal een tijdelijk én deeltijds antwoord zou komen op de personeelsschaarste van dat eigenste moment. Intussen zijn er 6 maanden verstreken en is de functie die in april was vrijgekomen opnieuw ingevuld. De tijdelijke oplossing - een deeltijdse ondersteuning vanuit Leiedal - is afgelopen. De dienst draait vandaag op 2 mensen, waarvan 1 persoon deze zomer aan de slag is gegaan en de werking eigenlijk nog volop leert kennen. Ik weet ook dat deze coalitie een personeelsbezetting van 2 FTE voor de milieudienst ruim voldoende acht. Ze houdt mordicus vast aan die nul-procent-regel en de feitelijke status quo op de milieudienst terwijl iedereen weet dat het aantal opdrachten die de Vlaamse steden en gemeenten tijdens deze legislatuur op hun bord krijgen, sterk zijn toegenomen. En dat is absoluut het geval wat de lokale milieudiensten betreft.

10 Als ik de vergelijking maak met omliggende gemeentes van dezelfde omvang, kan ik niet anders dan vaststellen dat de milieudienst van Menen op vandaag onderbemand is en eigenlijk niet klaar is om de uitdagingen van vandaag en morgen op een correcte manier aan te gaan. Dat mag ondermeer blijken uit de antwoorden, die dit college formuleerde op de verschillende tussenkomsten die eigenlijk met betrekking tot de werking van de milieudienst in de voorbije maanden heb gedaan. Mijn vraag is daarom éénvoudig. Is deze coalitie bereid om het personeelsbestand van de milieudienst af te stemmen op de feitelijke uitbreiding van de bevoegdheden waarmee de dienst vandaag en heel binnenkort wordt geconfronteerd? 4.Betreft de fietsverbindingen langs de grote assen Tijdens de GR van januari 2017 heb ik een gevraagd of er werk kon worden gemaakt van een verbetering van de fietsverbindingen langs de belangrijkste verkeersassen van onze stad. Als pertinente voorbeelden van onveilige situaties heb ik toen de Brugstraat in Menen en de Dronckaertstraat in Lauwe aangehaald. Intussen is er al enkele maanden werk gemaakt van een effen fietspad langs de Bruggestraat in de rijrichting naar het centrum vanaf de Pikkestraat tot onder de brug onder de A19. Ik wil daarvoor deze coalitie en in het bijzonder de schepen van mobiliteit en openbare werken, namens de fietsers die dagelijks van dat traject gebruik maken, graag bedanken. Tegelijk wil ik aangeven dat er nog veel werk dient te gebeuren. Ik stel vast dat het langs diezelfde Bruggestraat in de andere rijrichting eigenlijk nog kommer en kwel is voor de fietsende medemens. Ik stel ook vast dat de fietsoversteek ter hoogte van de kruising met de N32 al een hele tijd niet meer wordt aangegeven op het wegdek. Ik kan niet anders dan vaststellen dat het onwaarschijnlijk lang duurt eer dat er ook maar werk wordt gemaakt van de signalisatie op het wegdek van de Schonebeekstraat ter hoogte van de fietsoversteek, die t Voske met de carpoolparking aan de A19 verbindt. Ik stel vast dat er ook ter hoogte van de kruising Lauwbergstraat-Dronckaertstraat nog geen enkele vooruitgang is geboekt. Ik zou daarom graag van de schepen van Mobiliteit vernemen hoe ver het staat met dat laatste dossier. Ik zou ook graag weten of de fietser die vandaag al kan genieten van een effen traject langs de ene kant van de Bruggestraat ook nog een soortgelijke verbetering mag verwachten langs de andere kant. En ik zou uiteraard ook nog graag vernemen wanneer het voor de fietser, die gebruik maakt van het fietspad op de voormalige spoorwegbedding, om de carpoolparking te bereiken, veiliger wordt ter hoogte van de Schonebeekstraat. Aansluitend op die laatste twee situaties ben ik benieuwd naar de stand van zaken met betrekking tot de wegmarkeringen voor overstekende fietsers ter hoogte van de lichten op de kruising Bruggestraat-N32. Indien de schepen ook zijn licht kan werpen op de stand van zaken van het dossier kruising Lauwbergstraat- Dronckaertstraat zou dat me zeer verheugen. Ik ben in elk geval zeer benieuwd naar uw antwoorden op deze vierledige vraag. 5.Betreft mijn voorstel tot het inrichten van kiesbureaus in Meense woonzorgcentra Tijdens de GR van maart 2017 heb ik, tijdens een mondelinge tussenkomst het idee geopperd om, in plaats van stembureaus in scholen in te richten, om dat voortaan in woonzorgcentra te doen; Dat heeft de bedoeling om onze ouderen nauwer te betrekken op het democratisch gebeuren dat verkiezingen heet. Ik heb begrepen dat de Meense ouderenadviesraad het idee als zeer zinvol heeft ervaren en unaniem een nota aan het schepencollege heeft gericht met de vraag om er werk van te maken. Intussen zijn we op minder dan één jaar van de lokale verkiezingen van oktober 2018 beland. Ik zou graag van u weten of er in functie van de verkiezingen op 14 oktober 2018 effectief in één of meerdere Menense woonzorgcenta kiesbureaus zullen worden ingericht.

11 Mondelinge vraag van gemeenteraadslid Caroline Garreyn 6. Mondelinge vraag ivm gebruik van politieke symbolen bij schoolkinderen. Op woensdag 18 oktober ll. gebeurde de vaststelling dat de chauffeur van de schoolbus die schoolgaande kinderen van GBS De Wonderwijzer ophaalde een jas van een politieke partij droeg. Op deze manier aan politiek bedrijven waarbij vooral kinderen en hun ouders worden aangesproken, lijkt mij deontologisch niet verantwoord. Daarom stel ik me volgende vragen: - is er hieromtrent iets bepaald in de deontologische code voor gemeenteraadsleden/schepenen; - is er hieromtrent iets bepaald in de afsprakennota voor vrijwilligers die onze gemeentelijke basisscholen inzetten? In het kader van de komende verkiezingen in 2018 hoop ik dan eenieder mijn oproep ondersteunt om dergelijke situaties zich niet te laten herhalen. Ik nodig de meerderheid uit om bovenstaande codes in die zin te willen aanpassen mocht dit inderdaad niet afgedekt zijn Na afhandeling van de mondelinge vragen verzoekt de gemeenteraad-voorzitter het publiek de zittingszaal te verlaten. R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter en stadssecretaris E. ALGOET verlaten de zittingzaal. Nadat dit is gebeurd, wordt dagordepunt14 in geheime zitting afgehandeld. GEHEIME ZITTING De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET S. CALLEWAERT

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 23 OKTOBER 2017

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 23 OKTOBER 2017 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 23 OKTOBER 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 OKTOBER 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 OKTOBER 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 17 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN.

TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 MEI 2017 Aanwezig M.M.: S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 21 OKTOBER 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER GEMEENTERAAD zitting van 16/12/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 9 n aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 24 OKTOBER 2016 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018 Aanpassing meerjarenplan 2014-2020 bij opmaak van het budget 2018 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2018

Nadere informatie

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN.

COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. COMMISSIE FINANCIEN EN ALGEMENE ZAKEN. Zitting van 15 september 2009 Aanwezig : PAUL DUERINCKX voorzitter IVAN VANDERZEYPEN, LEEN VERRECK, TINA DE WINDT, KRIS DEGREEF, STEFANIE DE NEEFF, PIERRE OTZER,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is.

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is. GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 15 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

K. DEBUCK, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

K. DEBUCK, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 SEPTEMBER 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008.

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 22 december 2008 om 20.00 uur in

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 22 OKTOBER 2018 Aanwezig M.M.: S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd.

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 AUGUSTUS 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano :

Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano : STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 JANUARI 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Openbare vergadering

Openbare vergadering Openbare vergadering Vragen, voorstellen en interpellaties AP1. Interpellatie van raadslid Wassim Hassine aan de schepen van sport Marc Torrekens over het installeren van een Barpark Volgende motivering

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 19/12/2018 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp Aanpassing meerjarenplan

Nadere informatie

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST

GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST GEMEENTERAADZITTING 24 SEPTEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1. Kennisneming budgetwijziging boekjaar 2013 van de Kerkfabriek O.L. Vrouw Geboorte Niel De raad wordt verzocht om kennis te nemen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016

Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie Raad van Bestuur AG Stedelijk Onderwijs Zitting van 30 september 2016 Besluit GOEDGEKEURD A-punt AG Stedelijk Onderwijs Samenstelling de heer Koen Daniëls; mevrouw Freya

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS EN DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet basisonderwijs

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 13 maart 2019 om 12:49 u.

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 13 maart 2019 om 12:49 u. BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU zitting van woensdag 13 maart 2019 om 12:49 u. AANWEZIG Eddy Lust, Voorzitter van het vast bureau Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw, Herman Ponnet, Griet

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay.

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 11 JUNI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie