STADSBESTUUR, 8930 MENEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STADSBESTUUR, 8930 MENEN"

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 22 OKTOBER 2018 Aanwezig M.M.: S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C BONTE- VANRAES, schepenen; R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter. K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, B. BOGAERT, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, F. ELGERS, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ. - raadsleden; ALGOET E., de waarnemend algemeen directeur -secretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van de gemeenteraad-voorzitter Gedagtekend 12 oktober 2018, vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur en wenst ieder nieuw verkozene proficiat en gelet op de grote opkomst vraagt hij ook aan iedereen om de stilte te bewaren. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 27 augustus 2018.

2 DAGORDEPUNT 2. LEIEDAL. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DD VOORSTEL TOT STATUTENWIJZIGING. Besluit : Deze statutenwijziging wordt verdaagd naar de volgende gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen) op voorstel van raadslid Declercq. DAGORDEPUNT 3. WVI. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DD OM 19 UUR. De buitengewone algemene vergadering vindt plaats op donderdag 20 december 2018 om uur in De Verrekijker, Verrekijker 1, 8750 Wingene. Agenda: 1) Statutenwijziging. 2) Mededelingen. Reden statutenwijziging: uittreden provincie uiterlijk op De BAV wordt verzocht zijn goedkeuring te hechten aan het voorstel tot inkoop van eigen aandelen WVI die momenteel worden aangehouden door de provincie West-Vlaanderen en dit aan de nominale waarde van 25 euro per aandeel t.b.v euro. Tevens wordt de BAV verzocht zijn goedkeuring te hechten aan het voorstel de ingekochte aandelen te vernietigen. In GR dd werden mevrouw Mieke Syssauw en de heer Vanholme Dirk aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergaderingen van WVI. Artikel 447 van het decreet lokaal bestuur maakt melding van een onverenigbaarheid tussen het mandaat van vertegenwoordiger op de algemene vergadering en dat van lid van een van de andere organen en de onverenigbaarheden van artikel 436 van het decreet. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de buitengewone algemene vergadering dd van WVI te bespreken en goed te keuren; b) onze vertegenwoordiger op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : a) De voorgelegde agenda voor de buitengewone algemene vergadering dd van WVI wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen) b) Onze vertegenwoordiger wordt opgedragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (31/31 JAstemmen). DAGORDEPUNT 4. STATUTENWIJZIGING VERENIGING W13. GOEDKEURING. De raad van beheer en de algemene vergadering van W13 hebben de statutenwijziging met het oog op de aanpassing aan de bepalingen van het Decreet Lokaal Bestuur reeds besloten in hun zittingen. Deze statutenwijziging dient op zijn beurt ook aan de gemeenteraad voorgelegd worden ter goedkeuring. Deze statutenwijziging gaat in vanaf 1 januari De bijhorende stukken met betrekking tot deze statutenwijziging worden als bijlage bij dit agendapunt gevoegd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de statutenwijziging van W13 goed te keuren. Besluit : De statutenwijziging van W13 wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen).

3 DAGORDEPUNT 5. MIROM. STATUTENWIJZIGING. Deze statutenwijziging wordt geagendeerd voor de algemene vergadering dd Art. 38 van de statuten van MIROM bepaalt dat het ontwerp van een statutenwijziging 90 dagen vooraf moet voorgelegd worden. Belangrijkste wijzigingen: Raad van Bestuur: - Art. 17: elke gemeente heeft recht op één bestuurder per begonnen schijf van inwoners. Max 2/3 e van de leden RVB mogen van hetzelfde geslacht zijn. - Art. 18: bestuurders met raadgevende stem. In de RVB kunnen gelijktijdig slechts 2 bestuurders met raadg. stem zetelen. De eerste twee jaar van de legislatuur zetelen de bestuurders met raadgevende stem van Menen en Wevelgem. De volgende twee jaar van Wevelgem en Wervik en de laatste twee jaar Menen en Wervik. De wissel gebeurt telkens op 01 april van het lopende jaar. - Art. 20 voorzitter en ondervoorzitter: de RVB kiest onder zijn leden. Volgende bepaling wordt geschorst: Het voorzitterschap komt toe aan een bestuurder van de grootste gemeente. Directiecomité: wordt afgeschaft. In GR dd werden de heer Vandenbulcke Renaat en de heer Lust Eddy aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de ganse legislatuur. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : - de voorgelegde statutenwijziging te bespreken en goed te keuren - onze vertegenwoordiger als dusdanig te mandateren. Besluit : De voorgelegde statutenwijziging wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). Onze vertegenwoordiger wordt als dusdanig gemandateerd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 6. BUDGET TWEEDE BUDGETWIJZIGING. VASTSTELLING. In de gemeenteraad van 18 december 2017 werden de aanpassing aan het meerjarenplan en budget 2018 goedgekeurd. In de gemeenteraad van 25 juni 2018 werd een eerste budgetwijziging goedgekeurd. In de eerste budgetwijziging werd het rekeningcijfer 2017 ingebracht en werden de saldi van de investeringsenveloppen 2017 overgeboekt naar Bij deze tweede budgetwijziging worden in het exploitatiebudget vooral kredieten verschoven en worden extra kredieten voorzien voor een aantal onvoorziene herstellingwerken, de gebruiksvergoedingen voor sporthal, Badhuis, Park Ter Walle en schoollokalen en de extra prijssubsidie aan het AGB. In ontvangsten zien we enkele hogere opbrengsten uit belastingen en een aantal hogere subsidies. Deze budgetwijziging houdt ook rekening met de opmerkingen van het toezicht bij de rekening In het investeringsbudget wordt een investeringsproject geannuleerd omdat de stad niet werd geselecteerd bij de toekenning van de subsidies en worden onder andere extra kredieten voorzien voor de aankoop van een elektrische wagen ( ), aankoop van een sneeuwschop en pekelinstallatie ( ) installatie van camerabewaking ( ) ingrepen om een hoogspanningscabine conform de huidige normen te maken ( )

4 Na deze budgetwijziging past het budget nog steeds in het meerjarenplan: Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen aan de doelstellingennota of de strategische nota. Het resultaat op kasbasis is ieder jaar groter dan nul De autofinancieringsmarge 2018 is groter dan de autofinancieringsmarge voor het jaar 2018 in het goedgekeurde meerjarenplan ( euro). In het document in bijlage vindt u: De verklarende nota met o.a. de motivering van de wijzigingen, de financiële toestand en de nominatieve subsidies De financiële nota De toelichting bij de budgetwijziging Het advies van het managementteam Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze budgetwijziging vast te stellen. Besluit : Deze budgetwijziging wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (31/31 JAstemmen). De agendapunten 7 en 8 worden samen behandeld. DAGORDEPUNT 7. KERST IN LAUWE 8 DECEMBER TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING HOUDENDE : - VERBOD VAN DE VERKOOP VAN STERKE ALCOHOLISCHE DRANKEN - VERBOD TOT GEBRUIK DRINKGLAZEN EN GLAZEN DRANKRECIPIËNTEN GEDURENDE DE KERSTMARKT IN LAUWE OP ZATERDAG 8 DECEMBER GOEDKEURING EN VASTSTELLING. Op 8 december 2018 gaat Kerst in Lauwe door, dit van 16u tot 23u. Om reden van openbare orde, rust en veiligheid, is het aangewezen om bijzondere maatregelen te treffen t.a.v. de horecazaken op Lauweplaats en omliggende straten. Het betreft concreet : het verbieden van het gebruik van drinkglazen of glazen drankrecipiënten aan de occasionele drankstandjes en op de terrassen en stoep van de omliggende horecazaken het verbieden van de verkoop van alcoholhoudende sterke dranken met meer dan 22 % volume alcohol (zoals : jenevers > 22 %Vol, whisky, gin, rum, cognac.) gedurende de Kerstmarkt te verbieden; Verkoop van jenevers < 22% Vol, alsook warme alcoholische dranken verbonden aan het kerstgebeuren zijn wel toegelaten (zoals Irish koffie, French koffie, Hasseltse koffie, glühwein...) Het verbod geldt op volgende plaatsen : -Op Lauweplaats -In de Larstraat tussen de Lauweplaats en de Hospitaalstraat -In de Schoolstraat tussen de Lauweplaats en de Hospitaalstraat -In de Lauwbergstraat tussen de Lauweplaats en de Grote Molenstraat -In de Wevelgemstraat tussen de Lauweplaats en de Zeno Dewittestraat -In de Leiestraat tussen de Lauweplaats en de Zeno Dewittestraat -In de Menenstraat tussen de Lauweplaats en de Zwanekouter Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de tijdelijke politieverordening m.b.t. Kerst in Lauwe dd. 8 december 2018 goed te keuren en vast te stellen.

5 Besluit : De tijdelijke politieverordening m.b.t. Kerst in Lauwe dd. 8 december 2018 wordt goedgekeurd en vastgesteld met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 8. KERST IN MENEN 21 DECEMBER TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING HOUDENDE : - VERBOD VAN DE VERKOOP VAN STERKE ALCOHOLISCHE DRANKEN - VERBOD TOT GEBRUIK DRINKGLAZEN EN GLAZEN DRANKRECIPIËNTEN GEDURENDE KERST IN MENEN OP VRIJDAG 21 DECEMBER GOEDKEURING EN VASTSTELLING. Voor Kerst in Menen met gratis kerstdrink, die zal plaatsvinden op de Grote Markt van Menen op 21 december 2018, werd er een tijdelijke politieverordening opgemaakt. Dit met het oog de vrijwaring van de openbare orde, rust en veiligheid. Deze tijdelijke politieverordening houdt in: - Een verbod op gebruik van glas - Een verbod op verkoop van sterke alcoholische dranken met uitzondering van jenevers met een alcoholpercentage onder de 22% en warme alcoholische dranken gerelateerd aan het kerstgebeuren (vb. Glühwein, Irish Koffie, French Koffie, Hasseltse Koffie ). Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd tijdelijk politieverordening inzake Kerst in Menen vast te stellen. Besluit : De tijdelijke politieverordening inzake Kerst in Menen wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 9. STRAATNAMENCOMMISSIE. DEFINITIEVE GOEDKEURING. - NIEUW PAD IN WIJK KASTEELHOF REKKEM : TEN DALEWEGEL - GARAGEWEG LANGS DE PALINGBEEK TOT AAN DE NIEUWE INGANG VAN DE BARTHELSCHOOL TE REKKEM : PALINGBEEKWEGEL Voor volgende nieuwe wegen moesten nieuwe straatnamen worden gekozen: 1. Nieuw pad in wijk Kasteelhof te Rekkem 2. Garageweg langs de Palingbeek tot aan de nieuwe ingang van de Barthelschool te Rekkem Op 8 mei 2018 kwam de straatnamencommissie samen. Volgende namen werden voorgesteld: 1. Nieuw pad in wijk Kasteelhof te Rekkem: Ten Dalewegel Motivatie: het paadje die op deze wegel aansluit heeft reeds Ten Dalewegel als naam gekregen. Het eenvoudigste is om ook dit nieuwe stuk deze naam te geven. Zo zijn er geen twee namen op 1 stuk. 2. Garageweg langs de Palingbeek tot aan de nieuwe ingang van de Barthelschool te Rekkem: Palingbeekwegel Motivatie: De wegel loopt langs de Palingbeek. Deze voorstellen werden in de gemeenteraad van 25 juni 2018 principieel goedgekeurd en in de zitting van het college van burgemeester en schepenen van 8 oktober 2018 doorverwezen naar de gemeenteraad voor definitieve goedkeuring. Bijlagen in het dossier : - Verslag straatnamencommissie op 8 mei Advies cultuurraad - Getuigschriften van bekendmaking Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorstellen van straatnamen definitief goed te keuren.

6 Besluit : De voorgestelde straatnamen worden definitief goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). De agendapunten 10 en 11 worden samen behandeld. DAGORDEPUNT 10. GBS REKKEM BARTHEL: SCHOOLREGLEMENT. GOEDKEURING. In de schoolraad van 30/08/18 werd het schoolreglement van de GBS Rekkem Barthel voorgelegd. Overwegende dat het huidige schoolreglement aan actualisatie toe is. De gemeenteraad is bevoegd voor de goedkeuring van de schoolreglementen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het schoolreglement van de GBS Rekkem Barthel goed te keuren. Besluit : Het schoolreglement van de GBS Rekkem Barthel wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 11. GBS LAUWE DE WONDERWIJZER: SCHOOLREGLEMENT. GOEDKEURING. In de schoolraad van 27/08/18 werd het schoolreglement , de infobrochure, het pedagogisch project = de concretisering pedagogisch project van de GBS Lauwe de Wonderwijzer voorgelegd. Overwegende dat het huidige schoolreglement aan actualisatie toe is. De gemeenteraad is bevoegd voor de goedkeuring van de schoolreglementen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het schoolreglement (+infobrochure, pedagogisch project en de concretisering van het pedagogisch project) van de GBS Lauwe de Wonderwijzer goed te keuren. Besluit : Het schoolreglement (+infobrochure, pedagogisch project en de concretisering van het pedagogisch project) van de GBS Lauwe de Wonderwijzer wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). De agendapunten 12 en 13 worden samen behandeld. DAGORDEPUNT 12. ACADEMIE VOOR BEELD & AUDIOVISUELE KUNST (SABK). GOEDKEURING ACADEMIEREGLEMENT. Het vorige schoolreglement (benaming voor hervorming deeltijds kunstonderwijs) werd goedgekeurd in gemeenteraad van 30/09/2013 en is aan actualisatie, conform de hervormingen in het deeltijds kunstonderwijs, toe. De gemeenteraad is bevoegd voor de goedkeuring van de academiereglementen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het academiereglement van de Academie voor Beeld & Audiovisuele Kunst goed te keuren. Besluit : Het academiereglement van de Academie voor Beeld & Audiovisuele Kunst wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen).

7 DAGORDEPUNT 13. ACADEMIE VOOR MUZIEK & WOORD (SAMW). GOEDKEURING ACADEMIEREGLEMENT. Het vorige schoolreglement (benaming voor hervorming deeltijds kunstonderwijs) werd goedgekeurd in gemeenteraad van 27/05/2013 en is aan actualisatie, conform de hervormingen in het deeltijds kunstonderwijs, toe. De gemeenteraad is bevoegd voor de goedkeuring van de academiereglementen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het academiereglement van de Academie voor Muziek & Woord goed te keuren. Besluit : Het academiereglement van de Academie voor Muziek & Woord wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 14. OPMAAK INRICHTINGSPLAN BARAKKENPARK. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Besluit : Wordt als zonder voorwerp van de dagorde gehaald met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 15. VERKAVELING TER WINDE (OMV_ ) KLOOSTERHOEK REKKEM, KENNISNAME OPENBAAR ONDERZOEK. BESLISSING TRACÉ DER WEGEN. Een aanvraag tot bekomen van omgevingsvergunning voor verkaveling werd ingediend onder het nummer OMV bij het provinciebestuur. De aanvraag werd door het provinciebestuur aan de stad toegezonden als vergunningsverlenende overheid. Deze verkaveling betreft het verkavelen van gronden, Kloosterhoek, Rekkem, 3 de afd. sie. C nr. 601Z, 601V en deel nr. 599C. De omschrijving van het project naar diverse aspecten en details is volledig in het gemeenteraadsdossier opgenomen. Na vervollediging van het dossier op verzoek behandelde het College van Burgemeester en Schepenen dd. 11 juni 2018 bij de beslissing dat indien er een omgevingsvergunning wordt afgeleverd, de wegenis en groenaanleg zullen behoren tot het openbaar domein en daarom deze aanvraag na het openbaar onderzoek voor te leggen aan de gemeenteraad om een beslissing te nemen over de zaak der wegen. Dit verlengt de termijn voor vergunningsbeslissing van 105 naar 165 dagen. De aanvraag werd ontvankelijk en volledig verklaard op 28/06/2018. Op 28/06/2018 behandelde de GECORO dit dossier bij volgend advies : als er met alle opmerkingen rekening is gehouden : stemming 8/12 gunstig, ; stemming 2/12 ongunstig motief : mobiliteit moet eerder via de Moeskroenstraat voorzien, want nu kom je uit in een draai in een heel smalle weg) en 2/12 onthouding motief :o.a. omdat andere eigenaars van het WUG gebied niet betrokken zijn bij deze verkaveling. De aanvraag werd vervolgens openbaar gemaakt van 6/07/2018 tot en met 4/08/2018 conform geldende regels. Volgende adviezen werden opgevraagd : zie bijlagen groendienst Stad Menen : ongunstig dienst mobiliteit en openbare werken Stad Menen : mobiliteit : ongunstig met volgende behandelde punten : A. Zaak der wegen B. Voorzieningen voor zachte weggebruikers a. Ontsluiting via Steenlandwegel b. Voetpad aan ontsluitingsweg C. Voorzieningen voor gemotoriseerd verkeer a. Ontsluiting via Kloosterhoek

8 b. Parkeren c. Snelheidsmilderende maatregelen openbare werken : voorwaardelijk gunstig Provinciale dienst waterlopen : voorwaardelijk gunstig Vlaamse Milieumaatschappij grondwater : (aanvankelijk ongunstig) akkoord met de voorgestelde aanpassingen De Watergroep : voorwaardelijk gunstig Eandis : gedeeltelijk voorwaardelijk gunstig Proximus : voorwaardelijk gunstig Telenet : voorwaardelijk gunstig Fluvia : gunstig Openbaar onderzoek en behandeling van de bezwaren De aanvraag werd openbaar gemaakt van 6/07/2018 tot en met 4/08/2018 volgens de regels vermeld in het uitvoeringsbesluit betreffende openbare onderzoeken over omgevingsaanvragen tot het verkavelen van gronden. Er werden 4 bezwaarschriften (door in totaal 148 bezwaarindieners) ingediend : - Eén bezwaarschrift door advocatenbureau namens 10 betrokkenen - Eén collectief bezwaarschrift door 137 omwonenden en belanghebbenden - Twee individuele bezwaarschriften, waarvan één reeds deel uitmaakt van het bezwaarschrift ingediend door het advocatenbureau hoger vermeld. - Dit wordt ter kennis gebracht aan de Raad. Tracé der wegen en doorverwijzing naar de gemeenteraad De verkavelaar stelt in de motivatie voor om de wegenis privaat te houden. Zie nota pg. 11 Om procedurele redenen wordt een ontwikkeling voorgesteld met private wegenis. De wegenis zal echter voldoen aan alle normen gehanteerd door de stad voor publieke wegenis. Mocht het bestuur de mening toegedaan zijn dat de wegenis en groenvoorzieningen in dit project beter in het openbaar domein worden opgenomen, dan kan de vergunningverlenende overheid, mits eventuele toepassing van een administratieve of bestuurlijke lus, de vergunning verlenen onder de last van gratis grondafstand. Gezien de omvang van de verkaveling, werd in zitting van 11/06/2018 zoals hoger veremeld, door het schepencollege beslist de wegenis niet privaat te houden en het tracé der wegen te laten goedkeuren door de gemeenteraad. Het in dossier gepresenteerde Tracé der Wegen dient aan de Raad ter goedkeuring te worden voorgelegd. Daarbij stelt het College voor dit Tracé niet goed te keuren en dit om de volgende redenen : 1-op grond van de beleidsbeslissing om dit woonuitbreidingsgebied niet aan te snijden conform de sectorstudie wonen 2-de talrijke bezwaren van de omwonenden omtrent mobiliteit, bereikbaarheid enz. die door het College gegrond worden bevonden ; daarbij de vaststelling dat de toegang tot de verkaveling absoluut niet voldoet 3-de vaststelling dat niet de volledige eigendom van de ontwikkelaar opgenomen is in de verkaveling en de vragen die dit bij de vergunningsverlenende overheid en bij het belanghebbend publiek overheid oproept ; dit betreft het gebied palende aan de aanliggende beek ; 4-dat uit niets blijkt hoe de beoogde verkaveling kan worden ingepast in haar ruimere omgeving. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : 1-van de resultaten van het openbaar onderzoek kennis te willen nemen 2-het voorgestelde Tracé der Wegen voor deze verkaveling onder de voorgestelde motivering niet goed te keuren.

9 Besluit : 1. Kennis wordt genomen van het openbaar onderzoek. 2. Het voorgestelde Tracé der Wegen voor deze verkaveling onder de voorgestelde motivering wordt niet goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 16. HERSTEL RIOLERING HOGEWEG EN IJZERSTRAAT. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN Naar aanleiding van de schade die werd vastgesteld aan de rioleringen zowel op de hoek van de Hogeweg/Eikenlaan als deze aan de hoek van de Ijzerstraat/Engelandstraat werd in eerste instantie nagegaan als een interventie door de diensten kon volstaan om dit in eigen regie te herstellen. Er werd visueel en met de eigen camera een nazicht uitgevoerd wat ertoe leidde dat de werken niet van die aard waren dat zij niet door de eigen medewerkers konden hersteld worden. Een ingreep tot herstel voor beide situaties noodzaakt zich. Sedert 1 september 2015 heeft de stad deel aan het platform RioAct. Dit platform of samenwerkingskader biedt een aantal faciliteiten die het voor de stad eenvoudiger maken om op probleemsituaties inzake rioolinfrastructuur efficiënt en economisch in te grijpen. Als dusdanig kan de stad in casu een herstelingreep opdragen aan RioAct dat instaat voor de inschakeling van een aannemer (na overheidsopdrachtenprocedure bij raamovereenkomst-afroepcontract) en bij technische opvolging door RioAct. Er werd gevraagd aan de Watergroep een voorstel tot raming op te maken voor het herstel van de locaties die reeds schade vertonen. De volgende bevindingen en voorstellen worden gemaakt : 1. Hoek Eikenlaan/Hogeweg: de situatie ter plaatse bij herstel zal uitwijzen welke ingreep er dient te gebeuren. Zie bijgevoegd verslag camera-onderzoek. Bij het minimumscenario kan het herstel gebeuren door een zone met een lengte van ongeveer 15 lopende meter te vernieuwen (enkel het kruispunt) waardoor een geraamde kostprijs bekomen wordt van ,16 excl. BTW. Wanneer daarentegen bij opbraak zou blijken dat de leiding tot aan de volgende inspectieput dient vernieuwd te worden, zal de lengte tot op ongeveer 50 lopende meter dienen gebracht te worden. De kostprijs hiervoor wordt geraamd op ,76 excl. BTW. Er wordt voorzien in de aanleg van KWS-verharding bij het definitief herstel. In deze raming is het grondig ruimen van de riolering om het aanwezige puin te ruimen nog niet inbegrepen. 2. IJzerstraat/Engelandstraat: de aanwezige riolering is gelegen op een diepte van +/- 3m. Het voorstel is om de aanwezige riolering volledig te vernieuwen over een lengte van ongeveer 120 lopende meter door een gemengde riolering met eenzelfde diameter als deze die aanwezig is (diameter 500mm). De geraamde kostprijs voor dit herstel is ,29 excl. BTW. Zie bijgevoegd camera-onderzoek. Gezien hun geraamde kostprijs dient de Gemeenteraad voor beide werken de gunningswijze en voorwaarden vast te stellen. Op budgetsleutel MJP artikel / is een bedrag van ,35 beschikbaar. De gunningsprocedure tot keuze van de aannemer werd in het kader van RioAct reeds door deze partner gevoerd (raamovereenkomst keuze aannemer, prestatie op afroep). Overeenkomstig artikel 11 van de Overeenkomst RioPact zoals afgesloten per 1 september 2015 (GR besluit dd. 31 augustus 2015 ) dient de Gemeenteraad zich over zijn deelname inzake stadsaandeel (100%) voor deze

10 werken uit te spreken onder de voorziening van artikel Gemeentedecreet houdende de vaststelling van de gunningswijze en -voorwaarden. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd onder de toepassing van artikel 11 van de SOK RioPact zijn goedkeuring te verlenen voor uitvoering van de herstelingrepen riolering Hogeweg en Ijzerstraat bij tussenkomst door RioAct. Besluit : Onder de toepassing van artikel 11 van de SOK RioPact wordt goedkeuring verleend voor uitvoering van de herstelingrepen riolering Hogeweg en Ijzerstraat bij tussenkomst door RioAct met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 17. STRUCTUREEL ONDERHOUD VOETPADEN DIENSTJAAR HERHALINGSOPDRACHT. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Dit jaar verstreek de vorige aanbesteding daterend van dj 2015 met betrekking tot de opdracht van werken tot structureel onderhoud van de voetpaden. Om aan deze jaarlijks terugkerende opdracht de nodige continuïteit te kunnen bieden dient opnieuw een open aanbesteding te worden uitgeschreven zodoende hiertoe opnieuw een geschikte aannemer te kunnen contracteren. Ten einde deze opdracht verder te kunnen kaderen binnen bepaalde doelstellingen van sociaal beleid sociale tewerkstelling opteert het College van Burgemeester en Schepenen er opnieuw voor om hierbij te kunnen werken met een sociale werkplaats voorheen gekwalificeerd als sociale inschakelingsonderneming. De nieuwe regelgeving Overheidsopdrachten 2016 zoals van toepassing sedert 1 juli 2017, voorziet die mogelijkheid onder artikel 15, bij een aantal wijzigingen ten opzichte van het onder de vorige regeling geldende artikel 22. Het voorbehoud daarbij te maken voor sociale tewerkstelling stelt tegenwoordig de toegang voorop voor sociale werkplaatsen, aangevuld met programma s beschermde arbeid en ondernemingen die zich inschakelen op het vlak van de sociale economie (invoegondernemingen) en hierbij eveneens kunnen kandideren mits ze aantonen de prestaties te leveren onder gelijkwaardige voorwaarden. Dit verbreedt aldus de toegang tot aanbestedingen die voorbehouden worden aan sociale werkplaatsen. Deze belangrijke marktverbreding rechtvaardigt dat de aanbesteder zijn voorwaarden en eisen bij zijn aanbesteding nog scherper stelt ten einde zich van een goed product en dito prestaties te kunnen verzekeren bij het ontmoeten van nieuwe marktspelers van sociale tewerkstelling. Bepaalde aanpassingen omtrent worden voorgesteld in de tekst van het bestek inzonderheid de rubrieken 1.5. (referentielijst), II.6 (uitvoeringsvoorwaarden). Uit oogpunt van consistentie met de vooropgestelde erkenningsvoorwaarde (C klasse 1) wordt ook de grens voor de te gunnen opdracht zowel oorspronkelijke als bij herhaling bepaald op maximaal ,00 ex BTW. De opdracht wordt geraamd voor dienstjaar 2019 op ex BTW 21%. Voor het totaal van gunning en herhalingen samen op ex BTW hetzij ,16 budgettair. Deze totaal geraamde waarde valt te begrijpen als basis voor de keuze van gunningswijze (art OOW 2016, art.7-3 KB Plaatsing) waarbij moet kunnen vastgesteld worden als het dossier nationaal dan wel Europees moet worden aanbesteed. De Europese drempel voor de aanbesteding van werken bedraagt ,00 ex BTW. De geraamde waarde reikt daar ver onder en de procedure mag bijgevolg wordt bijgevolg nationaal gevoerd. Mogelijke budgetverhogingen binnen de beschouwde periode van gunning/herhaling van 2019 tot 2022 staan de verdere toepassing van de procedure niet in de weg voor zover de beperkende Europese drempel voor deze nationaal gevoerde procedure niet wordt bereikt.

11 Als gunningswijze wordt de openbare procedure voorgesteld met beperking tot de prijs als enig criterium voor gunning.(art. 35, OOW 2016). De keuze voor de openbare procedure bij nationale publicatie is aangewezen omwille van het bedrag van de totale raming gesitueerd tussen ex BTW en ex BTW. Alsook voor de mogelijkheid tot herhaling die wordt voorzien in art onder de voorwaarde at de oorspronkelijke gunning gebeurt bij een procedure voorzien onder artikel 35 1 e lid, i.c. hier de openbare procedure. Om deze mogelijkheid te kunnen benutten dient het betreffend artikel nadrukkelijk bij het in mededinging stellen van de eerste opdracht te worden vermeld. Het bestek is bijgevoegd in het dossier. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde wijze van gunnen en -voorwaarden te willen vaststellen. Besluit : De voorgestelde wijze van gunnen en voorwaarden worden vastgesteld met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). De dagordepunten 18 en 19 worden samen behandeld. DAGORDEPUNT 18. AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE INDUSTRIELAAN TE MENEN. VASTSTELLING. Door het Grenslandplatform werd de vraag gesteld of in de Industrielaan kan voorzien worden in het aanbrengen van markeringen zodat de wegbreedte visueel wordt vernauwd en het parkeren voor vrachtwagens wordt verboden. Het plan van aangepaste markeringen in de Industrielaan werd goedgekeurd in het CBS dd Dergelijke maatregelen dienen opgenomen te worden in een aanvullend verkeersreglement. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorliggend ontwerp van aanvullend verkeersreglement te willen vaststellen. Besluit : Het voorliggende ontwerp van aanvullend verkeersreglement wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 19. AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE ROPSWALLE TE MENEN. VASTSTELLING. Door het Grenslandplatform werd de vraag gesteld of in de Industrielaan kan voorzien worden in het aanbrengen van markeringen zodat de wegbreedte visueel wordt vernauwd en het parkeren voor vrachtwagens wordt verboden. (zie agendapunt 18) Er werd ook een voorstel gedaan tot aanpassing van de voorrangsregeling ter hoogte van het kruispunt van de Industrielaan en Ropswalle aan te passen. In de huidige situatie geldt een voorrang-van-rechts-regeling. Weliswaar blijkt dit voor de bestuurders niet duidelijk en wordt deze regeling niet aangehouden. Het plan van aangepaste markeringen in de Industrielaan en Ropswalle werd goedgekeurd in het CBS dd Dergelijke maatregelen dienen opgenomen te worden in een aanvullend verkeersreglement.

12 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorliggend ontwerp van aanvullend verkeersreglement te willen vaststellen. Besluit : Het voorliggende ontwerp van aanvullend verkeersreglement wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (31/31 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 20. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING DD. 27 AUGUSTUS Zijn er opmerkingen te maken over het proces-verbaal van de vorige zitting van 27 augustus 2018? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de waarnemend algemeen directeur ondertekend. Besluit : Het verslag van 27 augustus 2018 wordt met eenparigheid van stemmen (31/31 JAstemmen) mits rekening te houden met 3 opmerkingen van raadslid Garreyn. DAGORDEPUNT 20A. MENEN TREEDT TOE TOT DE STATIEGELDALLIANTIE. (ART. 22 VAN HET GEMEENTEDECREET). Dit punt werd op de dagorde geplaatst bij schriftelijke aanvraag van gemeenteraadslid Philippe Mingels dd. 16 oktober Ik verleen dan ook het woord aan de aanvrager. Toelichting: Het draagvlak rond de invoering van statiegeld op drankverpakkingen in de strijd tegen zwerfvuil wordt steeds groter. Een enquête van Test Aankoop toonde aan dat 88% van de respondenten het idee zeer genegen is. Uit de samenleving komt steeds meer druk op de Vlaamse regering om statiegeld in te voeren op blikjes en plastic flessen. Recycling Netwerk lanceerde sinds oktober 2017 de Statiegeldalliantie om het draagvlak voor statiegeld aan te tonen. Sindsdien heb ik herhaaldelijk gevraagd om Menen lid te laten worden van de alliantie. De Statiegeldalliantie is het aflopende jaar razendsnel gegroeid. Honderden bedrijven, verenigingen, actiecomités en gemeenten uit Nederland én Vlaanderen. De Statiegeldalliantie hoopt dat ook dat de andere Vlaamse steden en gemeenten zich aansluiten om de druk op de Vlaamse regering te kunnen blijven opvoeren. Vandaag is onze stad één van de weinige steden in West- Vlaanderen, die zich nog niet heeft aangesloten bij de Statiegeldalliantie. In Vlaanderen gaat elk jaar meer dan 100 miljoen euro naar zwerfvuil. Het zwerfvuil, waarvan blikjes en flesjes een groot deel vormen, is een grote kostenpost voor de gemeenten. Met statiegeld zouden die kosten -die nu bij de belastingbetalers terecht komen- verminderen. Statiegeld is ook de eerste stap naar een circulaire economie. Zwerfvuil zorgt ook voor veel dierenleed. De landbouwers klagen terecht dat hun koeien gevaar lopen ziek te worden of te sterven door blik en plastic, die onachtzaam in de weides en de velden worden gegooid en in de voedselketen van hun dieren terechtkomen. Besluit: Artikel 1: Dat de stad Menen aansluit bij de Statiegeldalliantie

13 Dit agendapunt bekomt 11 JA-stemmen (K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS) en 12 NEEN-stemmen (E. LUST, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, T. PORTE, J. VANLANGENDONCK, A. DECALUWE, F. ELGERS, V. BREYE, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 8 onthoudingen (S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter, M. FOURNIER, burgemeester, L. COPPENS, C. BONTE-VANRAES, B. BOGAERT, C. DEMAN, V. DUMORTIER, E. VANTHOURNOUT) en is niet goedgekeurd. MONDELINGE VRAGEN Mondelinge vragen van gemeenteraadslid Rudy Nuytten. 1. Mondelinge vraag ivm zebrapad Hogeweg. Via de Voorzitter van de schoolraad van de school op het Binnenhof, en tevens een bezorgde moeder, bereikt mij de info dat de school al meerdere maanden vragende partij is naar ingrepen omtrent de zichtbaarheid in de omgeving van het zebrapad tussen de spooroverweg en de Generaal Lemanstraat, op de Hogeweg. De eerste vraag hieromtrent kwam er al begin dit jaar. Aan deze mensen werd beloofd dat er tegen de herfst gezorgd zou worden voor een oplossing door middel van oplichtende flikkerlichtjes ter hoogte van het zebrapad. Na nieuwe contact name met de stad op 11 oktober 2018, kregen deze mensen het antwoord dat er besloten werd om dergelijke verlichting te plaatsen, maar dat er op andere plaatsen al problemen waren met loskomende lichtjes en bijkomend, dat deze lichtjes hinderlijk zouden zijn voor de omwonenden. Op de plaatsen waar er problemen waren met loskomende lichtjes werden ze nu anders geplaatst en dit zou eerst moeten geëvalueerd worden. En blijft dan nog de mogelijke hinder voor de omwonenden. Conclusie: voorlopig gebeurt er niets op de Hogeweg. Nochtans, in december 2009 testte de stad Gent voor het eerst zo n installatie uit. Ik mag aannemen dat ondertussen de LED-technologie en het plaatsen ervan niet is blijven stilstaan, en dat de stad Menen zeker toegang heeft tot de verworven know how. Mijn vragen naar het huidige stadsbestuur, maar ook al naar het volgende: - Willen jullie in het algemeen inzetten op veiliger schoolomgevingen? - Willen jullie specifiek in dit dossier de beloofde maatregelen concretiseren? - En naar communicatie toe: het verdient toch aanbeveling dat een dossier dat is aangebracht door burgers, scholen of gelijk wie verder opgevolgd wordt, en dat de mensen in kwestie ingelicht worden over de stand van zaken van het dossier, zonder dat ze daar zelf steeds opnieuw moeten naar vragen. Mondelinge vraag van gemeenteraadslid Angelique Declercq. 2. Mondelinge vraag nav het verdwijnen van de laatste bankautomaat te Rekkem. Eind dit jaar verdwijnt de laatste bankautomaat uit Rekkem. Voor de inwoners en handelaars dreigt een groot probleem. Het centrum van Rekkem telt steeds meer appartementen met senioren en ook voor de handelaars is de nabijheid van een bankautomaat een grote meerwaarde. Zijn er vanuit het CBS al stappen ondernemen om alternatieven te bekijken en/of te zorgen dat inwoners en zelfstandigen verder geld kunnen afhalen in eigen gemeente? Na afhandeling van de mondelinge vragen verzoekt de gemeenteraad-voorzitter het publiek de zittingszaal te verlaten. R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter verlaat de zittingzaal. Nadat dit is gebeurd, wordt dagordepunt 21 afgehandeld.

14 GEHEIME ZITTING Raadslid Bogaert verlaat de zittingzaal. De Voorzitter meldt dat de volgende gemeenteraden voorzien zijn op 26 november 2018 en op 17 december 2018 en verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de waarnemend algemeen directeur de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET S. CALLEWAERT

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 22 OKTOBER 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 22 OKTOBER 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 22 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 OKTOBER 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 OKTOBER 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u.

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u. BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u. AANWEZIG Eddy Lust, Burgemeester - voorzitter Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER GEMEENTERAAD zitting van 16/12/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 9 n aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN M. FOURNIER, L. COPPENS,, B. BOGAERT, P. MINGELS, G. BLANCKE, K. VANDECASTEELE, D. Verontschuldigd: C. BONTE-VANRAES De zitting wordt geopend om 20.56 uur. OPENBARE ZITTING Dossierverantwoordelijke: GC

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2009

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2009 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

E. BAEKELANDT, raadslid, is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur.

E. BAEKELANDT, raadslid, is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

van het OCMW Maldegem voor de legislatuur

van het OCMW Maldegem voor de legislatuur Huishoudelijk reglement van het vast bureau van het VERSIE WIJZIGING VASTGESTELD VB GEPUBLICEERD 0 Nieuwe vaststelling 06-08-2019 Hoofdstuk I. Bijeenroeping en agenda Artikel 1 Bijeenroeping (artikel 50

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011.

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 FEBRUARI 2017

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 FEBRUARI 2017 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 FEBRUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is.

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is. GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 15 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 AUGUSTUS 2015

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 AUGUSTUS 2015 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 AUGUSTUS 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Gemeente en OCMW Kuurne

Gemeente en OCMW Kuurne Gemeente en OCMW Kuurne Huishoudelijk reglement voor het college van burgemeester en schepenen en vast bureau College van burgemeester en schepenen Vast bureau BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 vergaderdata

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 24 OKTOBER 2016 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU

OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU OCMW LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET VAST BUREAU Vastgesteld door het vast bureau in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3 2. Informatie voor de leden van het vast bureau... 3

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u.

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u. BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u. AANWEZIG Eddy Lust, Voorzitter van het vast bureau Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw, Herman Ponnet,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

WIJZIGING NAAM EN STATUTEN. Statuten te wijzigen na:

WIJZIGING NAAM EN STATUTEN. Statuten te wijzigen na: WIJZIGING NAAM EN STATUTEN Statuten te wijzigen na: Omzendbrief BB 2013/5 Brussel, 19 april 2013 Betreft: Wijzigingen aan het decreet intergemeentelijke samenwerking, in het bijzonder met betrekking tot

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN STAD LEUVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 januari 2019 Inhoud 1. Bijeenroeping... 3

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen:

Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Voorstel statutenwijziging onderdeel van de agenda voor de Bijzonder Algemene Vergadering van 27 mei 2014. Ontwerp goedgekeurd op de RVB van 14 februari 2014 Aanleiding voor onderstaande wijzigingen: Beleidsplan

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 I 5 BESLISSING AGENDAPUNT NR. IS aanwezig M.M. STAD MENEN C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEURING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING De notulen van de vergadering

Nadere informatie

C. LECOINTRE, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. LECOINTRE, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 NOVEMBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2015

Budgetwijziging 1/2015 Budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2015000337 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049 Inhoud

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 SEPTEMBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 29 november 2016 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 8 november 2016 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om over te gaan

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 november 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01038 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/06163 Dig - Peerstraat - Boomstraat, Gent - zaak

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 13 maart 2019 om 12:49 u.

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 13 maart 2019 om 12:49 u. BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU zitting van woensdag 13 maart 2019 om 12:49 u. AANWEZIG Eddy Lust, Voorzitter van het vast bureau Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw, Herman Ponnet, Griet

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van donderdag 10 april 2014 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie