TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN."

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 MEI 2017 Aanwezig M.M.: S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C BONTE- VANRAES, schepenen; R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter. K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, B. BOGAERT, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, F. ELGERS, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ. - raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van de gemeenteraad-voorzitter gedagtekend 19 mei 2017, vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. C. LECOINTRE, F. ELGERS, J. JANSSENS, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraadsvoorzitter verklaart de zitting open om uur Bij aanvang van de gemeenteraadszitting Ingevolge art. 29 van het gemeentedecreet wordt aan de gemeenteraad gevraagd om over te gaan tot de spoedbehandeling van onderstaand punt : Wijziging samenstelling van de gemeenteraadscommissie verkeer en mobiliteit. Dagordepunt nr. 24A. (punt bij hoogdringendheid) TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN. Met éénparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) wordt beslist tot spoedbehandeling en dit door tenminste twee derden van de aanwezige leden, nl. de mevrouwen en heren : S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. BONTE- VANRAES schepenen;

2 K. DEBUCK, R. NUYTTEN, B. BOGAERT, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ. - raadsleden; - schepen R. VANDENBULCKE is aanwezig (zonder stemrecht) Ingevolge art. 29 van het gemeentedecreet wordt aan de gemeenteraad gevraagd om over te gaan tot de spoedbehandeling van onderstaand punt : Wijziging samenstelling van de gemeenteraadscommissie wonen Dagordepunt nr. 24B. (punt bij hoogdringendheid) TEN MINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN. Met éénparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) wordt beslist tot spoedbehandeling en dit door tenminste twee derden van de aanwezige leden, nl. de mevrouwen en heren : S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. BONTE- VANRAES schepenen; K. DEBUCK, R. NUYTTEN, B. BOGAERT, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, C. DEMAN, H. PONNET, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ. - raadsleden; - schepen R. VANDENBULCKE is aanwezig (zonder stemrecht) OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 24 april DAGORDEPUNT 2. MIROM. BIJEENROEPING ALGEMENE VERGADERING DD Overeenkomstig de artikelen van de statuten van MIROM worden wij uitgenodigd tot de algemene vergadering dd om uur in de zetel van de vereniging, Industrielaan 30, 8930 Menen.

3 Agenda: 1. Jaarrekening per (voor goedkeuring) 2. Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering (voor goedkeuring) 3. Verslag van de commissaris (voor kennisname) 4. Kwijting van de bestuurders en commissaris (voor goedkeuring) 5. Begrotingswijziging 2017 (voor goedkeuring) 6. Aanpassing kapitaal (voor kennisname) 7. Goedkeuring statutenwijziging (voor goedkeuring) 8. Varia In GR dd werden Vandenbulcke Renaat en Lust Eddy aangeduid als vertegenwoordigers voor de ganse legislatuur. Agendapunt 7. Goedkeuring statutenwijziging. De statutenwijziging werd eerder al goedgekeurd door de gemeenteraad. Deze statutenwijzing werd vervolgens voorgelegd aan de Algemene Vergadering van 22 december 2016, en voor goedkeuring overgemaakt aan ABB. ABB keurde inmiddels de statutenwijziging goed mits een kleine tekstaanpassing. (zie schrijven ABB in bijlage). Vandaar de vraag om de statutenwijziging opnieuw door de gemeenteraad te laten goedkeuren. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van MIROM te bespreken en goed te keuren; b) onze vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : a) De voorgelegde agenda voor de algemene vergadering dd van MIROM wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). b) Onze vertegenwoordiger en plaatsvervanger worden opgedragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 3. DE WATERGROEP. STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING DD Deze vindt plaats op vrijdag 09 juni 2017 om uur in het Elewijt Center, Tervuursesteenweg 564, 1982 Elewijt. Agenda: uur: Inschrijving van de vennoten 11 uur: Statutaire algemene vergadering 1. Jaarverslag 2016 van de raad van bestuur 2. Verslag van het college van commissarissen over de jaarrekening Goedkeuring van de jaarrekening Kwijting aan de bestuurders 5. Kwijting aan de commissarissen 6. Aanstelling van twee bestuurders op voordracht van de provinciale vennoten van Vlaams-Brabant Aansluitend is er een toelichting over de toekomstvisie van De Watergroep door dhr. Hans Goossens, directeur-generaal.

4 In GR dd worden mevrouw Vanraes Caroline en mevrouw Syssauw Mieke aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de alg. vergaderingen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgelegde agenda te bespreken en goed te keuren en onze vertegenwoordiger als dusdanig te mandateren. Besluit : De voorgelegde agenda wordt besproken en goedgekeurd, onze vertegenwoordiger wordt al dusdanig gemandateerd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 4. PSILON. ALGEMENE VERGADERING DD De algemene vergadering vindt plaats op dinsdag 13 juni 2017 om uur in het onthaalgebouw Horizon, bij het crematorium UITZICHT, Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk. Gezien Stad Menen aangesloten is bij PSILON - Intergemeentelijke Vereniging voor crematoriumbeheer in Zuid- West-Vlaanderen en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de meegestuurde agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden. Agenda: 1) Verslag over de activiteiten en rekeningen in Verslag van de raad van bestuur 1.2 Verslag van de commissaris 2) Goedkeuring van de jaarrekening per ) Kwijting van bestuurders en commissaris 4) Vervanging drie waarnemend bestuurders 5) Vernieuwing mandaat commissaris In GR dd werd mevrouw Vanryckegem Griet aangeduid als vertegenwoordiger voor alle algemene vergaderingen van PSILON. In GR dd wordt mevrouw Vanraes Caroline aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger voor alle algemene vergaderingen van PSILON. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van PSILON Intergem. Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen te bespreken en goed te keuren; b) onze vertegenwoordigers op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : a) De voorgelegde agenda van de algemene vergadering dd van PSILON intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). b) Onze vertegenwoordigers worden opgedragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen).

5 DAGORDEPUNT 5. GASELWEST. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKEN EN GOEDKEUREN VAN DE AGENDA, STATUTENWIJZIGINGEN, (EVENTUELE) UITBREIDING VAN DE AANSLUITING TOT DE ACTIVITEIT WARMTE EN MANDAAT AAN ONZE VERTEGENWOORDIGER. Overeenkomstig artikel 24 van de statuten, worden wij uitgenodigd voor de Algemene Vergadering tevens Jaarvergadering van Gaselwest die zal plaatshebben op vrijdag 23 juni 2017 om uur in Salons Mantovani, Doorn 1 te 9700 Oudenaarde. De agenda werd door de Raad van Bestuur op 17 maart 2017 als volgt samengesteld: 1. Statutenwijzigingen: a. Goedkeuring van de statutenwijzigingen b. Verlenen van machtiging om de beslissing genomen in dit agendapunt bij authentieke akte te doen vaststellen en de statuten dienovereenkomstig aan te passen. 2. Aanvaarding van de uitbreiding van de aansluiting van de deelnemers voor de activiteit warmte 3. Kennisneming verslagen van de raad van bestuur en van de commissaris over het boekjaar Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2016 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels) 5. Kwijting te verlenen afzonderlijk aan de bestuurders, de leden van de regionale bestuurscomités en de commissaris met betrekking tot het boekjaar Bekrachtiging van de volmachtverlening inzake bestellingen van Gaselwest aan Eandis System Operator cvba en Fluvius cvba 7. Statutaire benoemingen 8. Statutaire mededelingen. De jaarvergadering wordt gevolgd door deze van Figga (om uur). Na de vergadering vindt een lunch plaats waarop onze vertegenwoordiger wordt uitgenodigd. In GR dd worden de heer Vlaeminck Tom en mevrouw Vanraes Caroline aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor alle algemene vergaderingen. Krachtens artikel 60 van het decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking wordt een per mandataris geïndividualiseerd overzicht van de in het voorbije boekjaar ontvangen vergoedingen overgemaakt. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : - de agenda te bespreken en goed te keuren - de statutenwijziging goed te keuren - een keuze voorop te stellen betreffende punt 2 van de agenda: ofwel 1) de volledige activiteit warmte toevertrouwen aan de opdrachthoudende vereniging Gaselwest ofwel 2) enkel de ontwikkeling, de aanleg en de exploitatie van de warmtenetten toe te vertrouwen aan de opdrachthoudende vereniging Gaselwest ofwel 3) de stad neemt geen beslissing of stelt de beslissing inzake beheersoverdracht uit. - mandaat geven aan onze vertegenwoordiger Besluit : - de agenda wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen)

6 - de statutenwijziging wordt goedgekeurd eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) mits de opmerking bij artikel 9 van de statuten wordt gemaakt dat het niet onmiddellijk duidelijk is dat er geen exclusiviteit gegeven zal worden aan Gaselwest. - met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) wordt een keuze vooropgesteld betreffende punt 2 van de agenda namelijk : 3) de stad neemt geen beslissing of stelt de beslissing inzake beheersoverdracht uit. - eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) mandaat te geven aan onze vertegenwoordiger. DAGORDEPUNT 6. FIGGA. ALGEMENE VERGADERING DD Uitnodiging tot de algemene vergadering van FIGGA die zal plaatsvinden op vrijdag 23 juni 2017 om 12u00. Plaats: Salons Mantovani, Doorn 1, 9700 Oudenaarde Agenda: 1. Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering 2. Jaarrekening Verslag van de commissaris aan de algemene vergadering 4. Kwijting van de bestuurders en de commissaris 5. Statutaire benoemingen en mededelingen In GR dd worden de heer Vlaeminck Tom en mevrouw Vanraes Caroline aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor alle algemene vergaderingen van FIGGA. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgelegde agenda voor de alg. vergadering dd van FIGGA te bespreken en goed te keuren en onze vertegenwoordigers op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : De voorgelegde agenda voor de algemene vergadering dd van FIGGA wordt besproken en goedgekeurd en onze vertegenwoordigers worden opgedragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 7. AIRPORT KORTRIJK-WEVELGEM. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DD Uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van de W.I.V. die zal plaats vinden op woensdag 28 juni 2017, om 18 uur in de vergaderzaal genaamd dakterras in het Stadhuis van Kortrijk, Grote Markt, 54. Deze zaal bevindt zich op de vierde verdieping van het gebouw, betreedbaar langs de Papenstraat. Toegang door badging met de identiteitskaart. De lasthebbers dienen deze dus bij te hebben. De agenda met bijhorende documenten luidt als volgt: 1 Omstandig schriftelijk verslag van de raad van bestuur conform artikel 770 van het Wetboek van vennootschappen iuncto artikel van het Wetboek van vennootschappen. (Verslag van de raad van bestuur in bijlage 1) 2 Beslissing tot overdracht van algemeenheid van de onderhavige dienstverlenende vereniging onder de rechtsvorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem, W.I.V., aan de verkrijgende naamloze vennootschap Internationale Luchthaven

7 Kortrijk-Wevelgem, met zetel te 8560 Wevelgem, Luchthavenstraat 1 bus 1, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, afdeling Kortrijk, met ondernemingsnummer en met btw-nummer BE , overeenkomstig het voorstel van overdracht. (Ontwerp van akte houdende het voorstel tot overdracht van algemeenheid in bijlage 2) 3 Volmacht tot overdracht. 4 Schorsing van de vergadering. 5 Lezing, bespreking en toelichting van het verslag van de raad van bestuur en van het verslag van de commissaris-revisor met betrekking tot het lopende boekjaar Goedkeuring van de jaarrekening over het lopende boekjaar, afgesloten op heden Kwijting aan de bestuurders en aan de commissaris-revisor. 6 Verslag door de raad van bestuur tot toelichting van het voorstel tot ontbinding van de dienstverlenende vereniging, opgemaakt overeenkomstig artikel van het Wetboek van vennootschappen; bij dit verslag is een staat van activa en passiva gevoegd die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. Verslag opgemaakt door de commissaris-revisor van de dienstverlenende vereniging, over de staat van activa en passiva gevoegd bij het verslag van de raad van bestuur. 7 Voorstel tot ontbinding van de dienstverlenende vereniging na vaststelling dat drie vierden van het aantal deelnemende gemeenten hiertoe verzoeken op grond van de daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen. (Verzoek tot vervroegde ontbinding van de WIV door de deelnemende gemeente in bijlage 4 - Ontwerp van akte in bijlage 5) 8 Voorstel tot afsluiting van de vereffening. (Ontwerp van akte in bijlage 5) 9 Volmacht formaliteiten. Een aantal beslissingen, die op 28 juni aanstaande zullen voorgelegd worden aan de buitengewone algemene vergadering van de W.I.V., vereisen dat alle aandeelhouders van de W.I.V. op de AV aanwezig/geldig vertegenwoordigd zouden zijn en dat de beslissingen met eenparigheid van stemmen zouden worden genomen. In GR dd werden de heer Vanholme Dirk en mevrouw Bogaert Berenice aangeduid als vertegenwoordiger en plaatsvervanger Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : - de voorgelegde agenda te bespreken en goed te keuren - de buitengewone vergadering te verzoeken om de dienstverlenende vereniging "West-Vlaamse Intercommunale Vliegveld Wevelgem-Bissegem" vervroegd te ontbinden. - onze vertegenwoordigers te mandateren voor de buitengewone algemene vergadering dd

8 Besluit : De voorgelegde agenda wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) en onze vertegenwoordiger wordt als dusdanig gemandateerd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 8. ZUID-WEST-VLAAMSE SOCIALE HUISVESTINGSMAATSCHAPPIJ. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DD Wij worden uitgenodigd tot het bijwonen van de buitengewone algemene vergadering die doorgaat op donderdag 29 juni 2017, plaats en uur nog te bepalen. Voorlopige agenda: 1) Besluit tot fusie 1.1 fusievoorstel en verslagen 1.2 kennisname van de belangrijke wijzigingen die zich in het actief en passief hebben voorgedaan. 1.3 Beslissing tot fusie 2) Omschrijving van de over te dragen bestanddelen van activa en passiva. 3) Ontbinding zonder vereffening. 4) Kwijting. 5) Bevoegdheden. In GR dd werd Dhr. Vlaeminck Tom en Mevr. Bogaert Berenice aangesteld als vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de alg. vergaderingen van de Zuid-West-Vlaamse soc. Huisvestingsmaatschappij. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd: - de voorgelegde agenda te bespreken en goed te keuren. - onze vertegenwoordiger als dusdanig te mandateren. Besluit : De voorgelegde agenda wordt besproken en goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). Onze vertegenwoordiger wordt als dusdanig gemandateerd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 9. GOEDKEURING RUILOVEREENKOMST AANDELEN VAN DE BEIDE ERKENDE SOCIALE HUISVESTINGSMAATSCHAPPIJEN CVBA ONS DORP EN CVBA GOEDKOPE WONING IN HET KADER VAN DE OPRICHTING VAN ÉÉN NIEUWE SHM (NA SPLITSING VAN ÉÉN EN FUSIE VAN HET AFGESPLITSTE DEEL MET DE ANDERE SHM). De Stad wil als regisseur van het woonbeleid samen met de huisvestingsmaatschappijen het dossier uitwerken om tot een nieuwe huisvestingsmaatschappij te komen zodat het patrimonium op grondgebied Menen, Lauwe en Rekkem vervat zit in één grote huisvestingsmaatschappij. In zitting van de gemeenteraad dd werd beslist om het principe van een nieuw op te richten SHM goed te keuren en akkoord te gaan met de oprichting van een stuurgroep die een plan van aanpak opmaakt om het geheel te finaliseren. De door de Gemeenteraad goed te keuren overeenkomst betreft: - Overdracht van aandelen van CVBA Ons Dorp door Stad Kortrijk aan Stad Menen. - Overdracht van aandelen in CVBA Ons Dorp door Stad Kortrijk aan het OCMW van Menen. - Overdracht van aandelen in de CVBA GOEDKOPE WONING door Stad Menen aan Stad Kortrijk. - Overdracht van aandelen in CVBA GOEDKOPE WONING door OCMW Menen aan Stad Kortrijk.

9 De overnemende partijen krijgen het genot van deze aandelen per Dit betekent dat vanaf deze datum Eigen Haard is Goud Waard ophoudt te bestaan en volledig opgenomen wordt in CVBA Ons Dorp en CVBA Goedkope Woning. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze ruilovereenkomst goed te keuren. Besluit : De ruilovereenkomst wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen). DAGORDEPUNT 10. KERKBESTUREN ONDER CENTRAAL KERKBESTUUR MENEN. REKENINGEN ADVIES. Op 25 april 2017 diende het centraal kerkbestuur de rekeningen van de kerkfabrieken die onder zijn werking ressorteren gezamenlijk in bij het stadsbestuur. Binnen een termijn van 50 dagen, die ingaat de dag na het inkomen van de rekeningen, moet de gemeenteraad advies uitbrengen over de rekeningen en dit advies overmaken aan de provinciegouverneur. Deze termijn loopt af op 14 juni De rekeningen werden afgesloten met volgende cijfers: Exploitatiebijdrage 2016 Exploitatieresultaat 2016 Investeringsbijdrage 2016 Doorgeeflening 2016 Investeringsresultaat 2016 Totaal resultaat 2016 Sint-Vedastus , ,48 0,00 0,00 0, ,48 Sint-Jozef , , ,00 0,00 0, ,92 Sint-Jan de Doper , ,87 0,00 0,00 0, ,87 Sint-Bavo Lauwe , , ,11 0,00 0, ,29 Sint-Niklaas Rekkem Maagd der Armen Rekkem , ,68 0,00 0,00 0, , , ,30 0,00 0,00 0, , , , ,11 0,00 0, ,54 Deze resultaten zullen ten goede komen van de budgetten 2018, gecorrigeerd met de bedragen (K-waarde) die al werden opgenomen in de budgetten 2017 ( ,85 euro). Voor de opmaak van de budgetten 2018 kan nog ,69 euro van deze overschotten gebruikt worden om tot een maximale bijdrage voor alle kerkfabrieken onder het centraal kerkbestuur te komen van ,00 euro, zoals afgesproken in de afsprakennota bij het meerjarenplan In dit meerjarenplan werd ,52 euro voorzien als totale exploitatie-bijdragen voor Verder blijkt dat de budgetartikels aan de uitgavenzijde meestal voldoende begroot werden. Hierdoor is er ook een overschot in het exploitatieresultaat. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze rekeningen gunstig te adviseren. Besluit : Deze rekeningen worden gunstig geadviseerd met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen).

10 Vermits de datum van de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning verschoven werd naar 1 januari 2018 stelt de voorzitter voor om de punten 11 en 12 te verdagen. DAGORDEPUNT 11. INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN. VASTSTELLING WIJZIGING. Besluit : Wordt verdaagd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 12. CONTANTBELASTING OP HET OPENEN VAN VERGUNNINGSPLICHTIGE INRICHTINGEN. OPHEFFING. VASTSTELLING. Besluit : De contantbelasting op het openen van vergunningsplichtige inrichtingen wordt verdaagd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 13. JAARREKENING VASTSTELLING. Binnen de nieuwe beleids- en beheerscyclus is het de derde maal dat de jaarrekening wordt voorgelegd. De jaarrekening 2016 omvat de beleidsnota, de financiële nota, de samenvatting van de algemene rekeningen, de toelichting bij de financiële nota en een aantal bijlagen. Het resultaat op kasbasis sluit af met ,15 en met een autofinancieringsmarge van ,35. De balans per 31/12/2016 is sluitend met een totaal van ,22 zowel in actief als in passief. De resultatenrekening 2016 sluit af met een totaal aan opbrengsten van ,69 en een totaal aan kosten van ,59 en vertoont een batig saldo van ,10. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de jaarrekening van de stad Menen over het dienstjaar 2016, omvattende de beleidsnota, de financiële nota, de samenvatting van de algemene rekeningen vast te stellen. Besluit : De jaarrekening van de stad Menen over het dienstjaar 2016, omvattende de beleidsnota, de financiële nota, de samenvatting van de algemene rekeningen wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 14. LEVEREN VAN ELEKTRICITEIT EN AARDGAS AAN INSTALLATIES EN GEBOUWEN TEN BEHOEVE VAN STAD MENEN, OCMW, KERKFABRIEKEN, POLITIEZONE GRONDGEBIED MENEN, AGB, CC DE STEIGER, GEMEENTELIJKE SPORTCLUBS, OPENBARE VERLICHTING. GOEDKEURING AANKOOPVOORWAARDEN EN CONTRACTVOORWAARDEN VEB (VLAAMS ENERGIEBEDRIJF). Op 31 december 2017 loopt het huidige contract voor leveren elektriciteit (Luminus) en aardgas (Eni) ten einde en dienen we opnieuw de markt op te gaan. Tot voorheen konden steden en gemeenten bij Eandis terecht die voor hen een samenaankoop organiseerde. Aangezien Eandis nu hierin zelf geen ondersteuning meer biedt, stelden ze het VEB voor. Dit is een Vlaams Energiebedrijf dat als aankoopcentrale fungeert en instaat voor de nodige achterliggende aanbestedingen. Hierdoor mogen lokale besturen een energiecontract aangaan met het VEB als vergunde energieleverancier zonder een aanbesteding te moeten doen. In het Schepencollege van 26/09/16 werd beslist om de elektriciteit en aardgas aan te kopen via de aankoopcentrale VEB. Hun aankoopstrategie: aankoop van energie op de korte termijnmarkt (de energie wordt pas 1 dag op voorhand aangekocht aan de dag- en uurprijs van dat moment) 100% groene stroom

11 Duurtijd contracten: 1 jaar, met mogelijkheid tot stilzwijgende verlenging Kostendekkende vergoeding van VEB (mag geen winst maken) per jaar bedraagt momenteel (schaalvoordeel mogelijk volgens aantal deelnemers, momenteel al 143 deelnemende steden/gemeentes): - raming vaste kost: 48/EAN nummer (= per aansluitpunt) - raming variabele kost: voor elektriciteit 4,65/MWh voor aardgas: 2,25/MWh Een kostensimulatie VEB vs vorig dossier Eandis toont aan dat er voordeliger prijzen kunnen bekomen worden. Het OCMW en Politiezone Grensleie (grondgebied Menen) gaven reeds hun goedkeuring tot deelname aankoopdossier stad Menen: - Vast Bureau van 22/09/16 (voor OCMW) - politiecollege van 16/08/16 (voor politiezone Grensleie grondgebied Menen) In het exploitatiebudget van de volgende dienstjaren zijn de nodige kredieten voorzien over de verschillende algemene rekeningen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de aankoopvoorwaarden (aankoop via aankoopcentrale VEB) en bijgevoegde contractvoorwaarden VEB goed te keuren. Besluit : De aankoopvoorwaarden (aankoop via aankoopcentrale VEB) en bijgevoegde contractvoorwaarden VEB worden goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen). DAGORDEPUNT 15. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST TUSSEN STAD MENEN EN LEIEDAL INZAKE VERWERVINGEN COMPLEMENTAIR AAN INFRASTRUCTUURWERKEN LEIEWERKEN TE MENEN. GOEDKEURING. In het kader van de concrete realisatie van het Masterplan Menen, en de opstart van het project Leiewerken te Menen door W&Z, heeft de stad een coördinerende rol om de grootschalige infrastructuurwerken die door W&Z worden voorbereid, af te stemmen op de in het masterplan beoogde stadskernvernieuwing. Leiedal zal de stad Menen hier ondersteunen in het ontwikkelen van de hoogst haalbare kwaliteit bij de Leiewerken, in het realiseren van een elkaar versterkend duo van infrastructuurwerken en stadskernvernieuwing. Huidige samenwerkingsovereenkomst is complementair aan de eerdere afsprakennota tussen Leiedal en de stad, in het kader van de wederzijdse exclusieve dienstverlening door Leiedal. Binnen deze opdracht dient de visie uit het masterplan Menen stap voor stap verder tot ontwikkeling gebracht te worden. De stad Menen geeft opdracht aan Leiedal om samen met de stad de stadskernvernieuwing te realiseren complementair aan de infrastructuurwerken van W&Z in het kader van de Leiewerken Menen. Leiedal houdt de Stad menen van alle ondernomen acties en stappen op de hoogte en pleegt waar nodig overleg. Leiedal treedt op als bouwheer en coördinator voor de realisatie van de stadskernvernieuwing. Dit houdt onder meer in de aankoop van gronden en panden, overleg organiseren met de betrokken eigenaars, het coördineren en het opvolgen van infrastructuurdossiers, het opvolgen van de private initiatieven. De samenwerking vangt aan bij ondertekening van de overeenkomst, en geldt tot (met mogelijkheid tot verlenging). Als algemeen principe geldt dat alle gemaakte kosten recupereerbaar moeten zijn door de ontwikkeling van de deelsites. Ingeval toch niet alle gemaakte kosten kunnen gerecupereerd worden via de realisatie van de projecten, wordt dit door beide partners elk voor de helft gedragen. De opdracht eindigt in principe na realisatie van alle deelprojecten. Voor de prefinanciering van de kosten door Leiedal worden leningen aangegaan. De Stad verbindt zich uitdrukkelijk tot het waarborgen van de volledige leningsbedragen, incl. interesten en kosten

12 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Menen en Leiedal goed te keuren inzake verwervingen complementair aan de infrastructuurwerken. Raadslid Garreyn dient een amendement in met de volgende tekst : Pg2, 4 2 de deel schrappen Binnen deze opdracht dient de visie uit het masterplan Menen stap voor stap tot ontwikkeling gebracht te worden, rekening houdend met noodzakelijke bijsturingen aan de hand van de concrete elementen die in het process aan bod zullen komen. Pg4, Artikel 2 1 schrappen of een private schatter aangesteld door Leiedal, er kan toegevoegd worden of een erkende landmeter-expert Pg4, Artikel 2 2 vervangen CBS Menen door Gemeenteraad Menen Pg4, Artikel 2 4 volledig schrappen Bij stopzetten van de opdracht voor het einde van de volledige realisatie, hetzij ten gevolge van het voortijdig beëindigen van de overeenkomst, hetzij ten gevolge van het verstrijken van de voorziene einddatum van onderhavige overeenkomst, worden alle gronden en/of panden die door Leiedal verworven werden in kader van onderhavig project en die inmiddels nog niet doorverkocht werden met het oog op de realisatie, overgedragen naar de Stad tegen de bewezen kostprijs (zie verder: artikel 4 kosten). Pg5, artikel 3 1 toevoegen Begin 2019 zal een volgende bestuursmeerderheid al dan niet haar akkoord verlenen om deze samenwerkingsovereenkomst te ontbinden. Dit evaluatiemoment zal op zich geen bijkomende kosten veroorzaken aan Stad Menen dan diegene die in artikel 4 gestipuleerd werden. Pg5, Artikel 3 2 vervangen College van burgemeester en schepenen door Gemeenteraad. Pg6, Artikel 4 1, 2 de deel : schrappen zin Deze kosten worden in principe verdeeld volgens een omslagsleutel op basis van de netto-verkoopbare oppervlakte en worden geplafonneerd in functie van het bekomen van een marktconforme (grond)prijs. De Voorzitter schorst de zitting van tot uur. Het amendement van raadslid Garreyn bekomt 10 JA-stemmen (K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE) en 18 NEEN-stemmen (S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester; E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. BONTE-VANRAES schepenen; B. BOGAERT, T. PORTE, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) Besluit : De samenwerkingsovereenkomst tussen stad Menen en Leiedal wordt goedgekeurd inzake verwervingen complementair aan de infrastructuurwerken met 18 JA-stemmen (S. CALLEWAERT, gemeenteraad voorzitter; M. FOURNIER, burgemeester; E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK, C. BONTE- VANRAES schepenen; B. BOGAERT, T. PORTE, C. DEMAN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, A. DECALUWE, E. VANTHOURNOUT, P. BILLE, N. DE CLERCQ) en 10 NEEN-stemmen (K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE)

13 DAGORDEPUNT 16. GOEDKEURING INFORMATIEVEILIGHEIDSPLAN EN VEILIGHEIDSBELEID. De Informatieveiligheidscel (IVC) onder leiding van de informatieveiligheidsconsulent, de heer Koert Van Espen, heeft een veiligheidsplan en veiligheidsbeleid opgesteld voor Stad en OCMW Menen. Toelichting door de informatieveiligheidsconsulent voorafgaand de Gemeenteraadszitting. Bijlagen in het dossier : veiligheidsplan versie 1.6, veiligheidsbeleid versie 1.1 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het informatieveiligheidsplan en het veiligheidsbeleid van Stad en OCMW Menen goed te keuren. Besluit : Het informatieveiligheidsplan en het veiligheidsbeleid van Stad en OCMW wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28JA-stemmen). DAGORDEPUNT 17.A. GOEDKEURING VAN DE NIEUWE CODE VAN INFRASTRUCTUUR- EN NUTSWERKEN LANGS GEMEENTEWEGEN. B. GOEDKEURING VAN REGLEMENT OP INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN EN TOT HET AANBRENGEN VAN SIGNALISATIE. De VVSG stelde een nieuwe code voor infrastructuurwerken en nutswerken langs gemeentewegen op, in samenwerking met gemeenten, nutsbedrijven en de VRN. Deze nieuwe code moet helpen zorgen voor een goed herstel van straten of trottoirs na nutswerken, voor een betere afstemming van werken en voor een betere communicatie en aandacht voor omwonenden en (zwakke) weggebruikers. Deze code werd reeds goedgekeurd door de raad van bestuur van de VVSG en de centrale raad van de VRN. Van zodra de code wordt goedgekeurd door de Gemeenteraad, gaat deze in. Om de ingebruikname van het openbaar domein af te stellen op deze code, werd een reglement op de inname van het openbaar domein en tot het aanbrengen van signalisatie opgesteld. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om : - de nieuwe code van infrastructuurwerken en nutswerken langs gemeentewegen, opgesteld door de VVSG, goed te keuren. - het reglement op de inname van het openbaar domein en tot het aanbrengen van signalisatie goed te keuren. Besluit : A. De nieuwe code van infrastructuurwerken en nutswerken langs gemeentewegen, opgesteld door de VVSG wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JAstemmen). B. Het reglement op inname van het openbaar domein en tot het aanbrengen van signalisatie wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 18. TIJDELIJKE POLITIEVERORDENING GRENSROCK SINT- JANSBRADERIE GOEDKEURING. Schepen Vandenbulcke verlaat de zittingzaal. Naar jaarlijkse gewoonte wordt er voor Grensrock ( juni 2017) en de Sint-Jansbraderie (23-24 juni 2017) een tijdelijke politieverordening opgemaakt.

14 Dit houdt in: Verbod op het gebruik van glas Verbod op de verkoop van sterke alcoholische dranken in de omliggende handelszaken na 18u Verbod op sampling op en rond de festivalweide + perimeter Verbod op het plaatsen van mobiele eet-en drankkramen in de perimeter Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de tijdelijke politieverordening Grensrock - Sint-Jansbraderie 2017 goed te keuren. Besluit : De tijdelijke politieverordening Grensrock Sint-Jansbraderie 2017 wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 19. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING DD. 24 APRIL Zijn er opmerkingen te maken over het proces-verbaal van de vorige zitting van 24 april 2017? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van 24 april 2017 wordt met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) mits rekening wordt gehouden met 2 opmerkingen van raadslid Garreyn. MONDELINGE VRAGEN Mondelinge vragen van gemeenteraadslid Philippe Mingels 1. Vraag omtrent het monument voor de gesneuvelden op Lauweplaats. Tijdens de laatste gemeenteraad kwam ik tussen om schepen Vanholme te danken voor de voorlopige maatregelen die genomen werden om het verder verval van het monument op Lauweplaats tegen te gaan. De voorzitter van de gemeenteraad merkte toen terecht op dat ik enkel mocht tussenkomen om te bedanken. Vandaag kom ik tussen met betrekking tot de verdere opvolging van dit dossier. Ik wil graag weten of er al verdere stappen zijn gezet in het dossier. Daarom is mijn vraag in dit verband tweeledig: Is er intussen al sprake van een effectief dossier voor de renovatie van het monument? Welke timing wordt in deze naar voor geschoven? Met andere woorden wanneer zal het monument opnieuw volledig hersteld zijn? 2. Vraag omtrent het filmpje dat Menen moet promoten. Ik mocht de voorbije maand net als veel andere inwoners van de stad en hopelijk ook heel veel niet-inwoners vaststellen dat het stadsbestuur op de regionale zender en via sociale media Menen opnieuw op de kaart probeert te zetten als een aangename en aantrekkelijke stad om te leven en te ondernemen. Dit stadsbestuur heeft ons tijdens de eerste jaren van deze legislatuur meestal zéér bewust maar af en toe iets minder bewust tot zelfs compleet ongewild - vooral in de kijker gewerkt als een stad die meer dan elders geconfronteerd wordt met allerlei veiligheidsrisico s of -problemen. Het nieuwe promofilmpje is op dat vlak een herademing Onze stad wordt nu in de etalage gezet als hip, trendy en een plek waar je met de fiets op de meest onwaarschijnlijke plaatsen kan geraken. Menen als fietsstad promoten dat doe ik letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan - al heel mijn leven. Ook al is de promofilm op dat vlak compleet ongeloofwaardig toch was ik ook door die insteek gecharmeerd. Voorgaande belet me evenwel niet om graag enige duidelijkheid te creëren mbt tot de promotiecampagne van en voor onze stad. Mijn vraag hierover is vierledig:

15 Waarom heeft deze meerderheid beslist om de oude draad weer op te nemen en Menen via een dergelijk filmpje te promoten? Met welk productiehuis is de stad in zee gegaan en waarom? Wat is het budget dat Menen op die manier wenst te besteden? Is het een one-shot of komen er nog? Raadslid Debuck verlaat de zittingzaal. 3. Omtrent de week van de bij. Van 28 mei tot 4 juni organiseert het departement Omgeving van de Vlaamse overheid al voor de vierde keer de week van de Bij. Dat gebeurt met de slogan wild van hart, wild van bijen. Ik ben tijdens de legislatuur al herhaaldelijk tussengekomen als het over bijen gaat. Die tussenkomsten waren al dan niet gekoppeld aan die jaarlijkse week van de bij. Het belang van bijen voor onze samenleving kan immers niet genoeg benadrukt worden. U zal zich allicht mijn tussenkomsten herinneren mbt het bijenproject in de vallei van de Geluwebeek maar evengoed mijn tussenkomst mbt het rooien van de plantenborders langs de begraafplaats in Lauwe. Het belang van divers bloeiende borders als permanente voedselbron voor bijen en andere insecten in een zeer verschraald landschap als dat van ons, kan niet genoeg worden onderstreept. Mijn vraag omtrent bijen is drieledig? 1. Welke zijn de acties die dit stadsbestuur in het kader van de week van de bij 2017 op stapel heeft staan? 2. Is het bijenproject in de Beekstraat, dat onderwerp is van een samenwerkingsverband tussen de stad en een lokale imker, al geëvalueerd en welke zijn daar de resultaten van? 3. Beschikt Menen over een actieplan dat er moet toe bijdragen dat Menen bijvriendelijker wordt of heeft dit stadbestuur plannen in dit verband? 4. Omtrent onveilig parkeren langs de Ieperstraat. Deze tussenkomst betreft een onveilige parkeersituatie in de onmiddellijke omgeving van de Colruyt, gelegen in de Ieperstraat. In die omgeving zijn er in de rijrichting naar Geluwe ter hoogte van verschillende inritten van lokale handelaars verschillende parkeerplaatsen geschrapt. Die ingreep is gebeurd om het risico op aanrijdingen met passerende fietsers en ander aanrijdend verkeer te beperken. Die ingrepen zijn er gekomen op vraag van die handelaars, die allemaal zelf voorzien hebben in private parkeergelegenheid en dus ook geen enkele commerciële hinder ondervinden door het feit dat het aantal publieke parkeerplaatsen op die plekken is herleid tot nul. In diezelfde omgeving weliswaar in de andere rijrichting ligt vlakbij de in- en uitrit van t Withof een parkeerstrook waar plaats is voor drie wagens. Die parkeerstrook bevindt zich recht tegenover de parking van de Colruyt. De parkeerplaatsen worden systematisch door werknemers van de Colruyt gebruikt en occasioneel worden er ook voertuigen met reclameboodschappen achtergelaten. Eigenlijk gaat het hier in beide gevallen om oneigenlijk gebruik van publieke parkeerplaatsen. De vraag moet echter worden gesteld waarom die parkeerplaatsen daar voorzien worden. Eigenlijk is niemand er mee gebaat, integendeel. De geparkeerde auto s verhinderen het zicht van elke bestuurder, die probeert om de parking van t Withof te verlaten. Fietsers die zich richting Menen begeven blijken door diezelfde geparkeerde auto s verschillende seconden onzichtbaar voor klanten, die het erf van t Withof proberen op te rijden. Mijn inziens wordt het risico op ongevallen als gevolg van de aanwezigheid van die parkeerplaatsen in de toekomst alleen maar groter. De kantoorruimtes die nu nog in aanbouw zijn worden binnenkort afgewerkt. Wanneer die infrastructuur operationeel wordt zullen er vooral tijdens de spitsuren meer in- en uitrijbewegingen op die plek gegenereerd worden. Als overheid is het belangrijk om op dergelijke situaties pro-actief te reageren. Niemand wil in een situatie terecht komen waarbij slachtoffers vallen, die vermeden hadden kunnen worden. Dergelijke situaties zijn nefast voor de betrokken handelaar maar evengoed voor de overheid die niet op tijd heeft ingegrepen. Daarom vraag ik het stadsbestuur om de kleine parkeerstrook op de aangegeven plaats op te heffen én zoals dit eerder aan de overkant van de straat ook is

16 gebeurd - te voorzien van signalisatie, die het stilstaan en parkeren op die plaats permanent verbiedt. Die ingreep zou zoals aangegeven geen enkele negatieve impact genereren p het parkeren in die omgeving en tegelijk een belangrijke veiligheidswinst opleveren voor de klanten van t Withof en de fietsers en de bestuurders die uit de richting Geluwe komen. Ik mag hopen op een constructieve reactie. Mondelinge vraag van gemeenteraadslid Virginie Breye 5. Vraag n.a.v. een krantenartikel in de De Weekbode van 7/4 over het parkeerbeleid in Menen. Bij welke inwoners en bezoekers hebben jullie navraag gedaan hieromtrent? Met welke handelsorganisaties hebben jullie het parkeerbeleid besproken? Worden er meer of minder retributies uitgeschreven sedert 1/10/16? In diezelfde krant stonden op 19/5 de opbrengsten voor parkeren en retributies in verschillende steden.graag de cijfers voor Menen? Wanneer wordt de Decofrance parking aangelegd? Na afhandeling van de mondelinge vragen verzoekt de gemeenteraad-voorzitter het publiek de zittingszaal te verlaten. Nadat dit is gebeurd, wordt dagordepunten 20 tot en met 24b in geheime zitting afgehandeld. GEHEIME ZITTING De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET S. CALLEWAERT

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MEI 2017

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MEI 2017 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MEI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u.

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u. BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u. AANWEZIG Eddy Lust, Burgemeester - voorzitter Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw,

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur FME/edw a 04 85 02 20170523 P.V. 23 mei 2017 Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om 17.00 uur Ten jare tweeduizend en zeventien, op dinsdag 23 mei te

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 23 APRIL 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 23 APRIL 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 23 APRIL 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 20 november 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt bestuurszaken Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 6 juni 2017 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 2 mei 2017 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring te verlenen

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 APRIL 2019 GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is.

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is. GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 15 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 NOVEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste prijssubsidiereglement. In de zitting

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 november 2014 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 29 april 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via  aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 22 mei 2019 Vleteren, 15 mei 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 27 maart 2019 ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e-mail

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/04/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 IGS Westlede - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017

LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017 Provincie OOST-VLAANDEREN Gemeente Zelzate LIJST GEMEENTERAADSBESLISSINGEN D.D. 29 MEI 2017 De hieronder vermelde lijst kan eveneens worden ingezien op het gemeentesecretariaat elke werkdag van 09.00 uur

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 MEI 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Goedkeuring van het organisatievoorstel met betrekking tot de ambtelijke integratie van gemeente-

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 28 APRIL 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 20 MEI 2014 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 20 MEI 2014 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 20 MEI 2014 OM 14.30 UUR Vandaag 20 mei 2014 om

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 21 MEI 2013 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 21 MEI 2013 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 21 MEI 2013 OM 14.30 UUR Op heden, op 21 mei 2013

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT 1 Zoutleeuw, 15 mei 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 24 APRIL 2015 De gewone algemene

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 FEBRUARI 2013 C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 29 APRIL 2016 De gewone algemene

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 17 MEI 2005 OM 14.30 UUR Heden, op 17 mei 2005

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 31 MEI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de brief van 14 mei 2012 van de vzw Wielerclub Bosduin over de borgstelling die

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1706022 Provincieraadsbesluit betreft TMVW: buitengewone algemene vergadering van 22 december 2017 uittreding

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Naamloze vennootschap De Gerlachekaai 20 te 2000 Antwerpen BTW BE 0860 409 202 RPR Antwerpen UITNODIGING VOOR GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De raad van bestuur heeft de eer de aandeelhouders

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 25 APRIL 2014 De gewone algemene vergadering

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES

LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES LOTUS BAKERIES NV VOLMACHTFORMULIER GEWONE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING LOTUS BAKERIES Lees en volg aandachtig de volgende instructies: - Duid slechts één enkele gevolmachtigde aan op p. 1 - VUL

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 15 MEI 2018 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 15 MEI 2018 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 15 MEI 2018 OM 14.30 UUR Vandaag op 15 mei 2018 is

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT VOLMACHT Ondergetekende: met woonplaats te ------------------------------------------------------------------------------------------ ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 16 MEI 2006 OM UUR

GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 16 MEI 2006 OM UUR EXMAR Naamloze vennootschap te 2000 Antwerpen, De Gerlachekaai 20 BTW BE 0860.409.202 RPR Antwerpen GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS DE DATO 16 MEI 2006 OM 14.30 UUR Heden, op 16 mei 2006

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 27 APRIL 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 26 APRIL 2019 De gewone algemene

Nadere informatie

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge

SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat ARDOOIE B.T.W. BE RPR Gent afdeling Brugge SIOEN INDUSTRIES NV Fabriekstraat 23 8850 ARDOOIE B.T.W. BE 0441.642.780 RPR Gent afdeling Brugge NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS GEHOUDEN OP 28 APRIL 2017 De gewone algemene

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u.

BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU. zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u. BESLUITENLIJST VAN HET VAST BUREAU zitting van woensdag 16 januari 2019 om 12:43 u. AANWEZIG Eddy Lust, Voorzitter van het vast bureau Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw, Herman Ponnet,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER GEMEENTERAAD zitting van 16/12/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 9 n aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VASTNED RETAIL BELGIUM

VASTNED RETAIL BELGIUM VOLMACHT Ondergetekende, 1. Rechtspersoon: of Maatschappelijke benaming en rechtsvorm: Maatschappelijke zetel: Geldig vertegenwoordigd door: Wonende te: 2. Natuurlijke persoon: Familienaam: Voornaam: Woonplaats:

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING GEHOUDEN OP 16 MEI 2014

NOTULEN VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING GEHOUDEN OP 16 MEI 2014 KINEPOLIS GROUP NV Naamloze vennootschap die publiek beroep doet of gedaan heeft op het spaarwezen Eeuwfeestlaan 20 1020 Brussel Ondernemingsnummer BTW BE 0415.928.179 RPR Brussel NOTULEN VAN DE GEWONE

Nadere informatie