Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano :

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano :"

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 JANUARI 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter. K. DEBUCK, R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, C. GARREYN, T. PORTE, P. MINGELS, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, H. PONNET, M. WAIGNEIN, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, E. BAEKELANDT, F. ELGERS, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS (vanaf dagordepunt 2)- raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van de gemeenteraad-voorzitter gedagtekend 16 januari 2015, vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. K. DEBUCK, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur Muzikaal intermezzo : Leerlingen van de SAMW brengen volgende muziekstukken op de piano : Charlotte Verheye brengt Ave Maria (Johann Sebastian Bach Charles Gounod) Aline Vlaeminck brengt Sonate in sol groot Allegro van Felix Mendelssohn-Bartholdy Fries Teerlynck vertolkt I got rhythm van George Gerswhin Kathy Zhang brengt Zoete droom van Peter Tchaikovsky. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Marc Paelinck, heeft bij schrijven van 15 december 2014 zijn ontslag ingediend als gemeenteraadslid van de stad Menen. Ingevolge artikel 15 van het gemeentedecreet wordt het ontslag definitief na de ontvangst van de kennisgeving van de voorzitter van de gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van dit ontslag. Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Marc Paelinck als gemeenteraadslid.

2 DAGORDEPUNT 2. AANSTELLING EN EEDAFLEGGING VAN EEN OPVOLGEND RAADSLID. Op 15 december 2014 diende de heer Marc Paelinck, gemeenteraadslid, zijn ontslag in als gemeenteraadslid. Dit ontslag werd op 5 januari 2015 door de voorzitter van de gemeenteraad aanvaard. In de gemeenteraad van heden werd akte genomen van dit ontslag. Ter invulling van dit opengevallen mandaat, dient in de vervanging te worden voorzien. Volgens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012, bij besluit voor de raad van Verkiezingsbetwistingen van 23 november 2012 juist bevonden, waarvan het proces-verbaal hier ter inzage ligt, is de eerste opvolger de heer Lommaert Kevin, die als werkend raadslid dhr. Paelinck Marc dient op te volgen. Gelet op het schrijven dd. 17 december 2014 waarbij dhr. Lommaert Kevin, verzaakt aan het mandaat van werkend raadslid, is het de volgende opvolger, namelijk mevr. Duthois Sylviane, die als werkend raadslid dhr. Paelinck Marc, dient op te volgen. Gelet op het schrijven dd. 17 december 2014 waarbij mevr. Duthois Sylviane, verzaakt aan het mandaat van werkend raadslid, is het de volgende opvolger, namelijk de heer Vanysacker Davey, die als werkend raadslid dhr. Paelinck Marc, dient op te volgen. Gelet op het schrijven dd. 17 december 2014 waarbij dhr. Vanysacker Davey, verzaakt aan het mandaat van werkend raadslid, is het de volgende opvolger, namelijk de heer Janssens Jelle, die als werkend raadslid dhr. Paelinck Marc, dient op te volgen. Daar de heer Janssens Jelle, de nodige voorwaarden blijft vervullen om in de gemeenteraad te zetelen, wordt hij uitgenodigd tot het afleggen van de eed. (tekst : Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.) Ik verklaar de heer Janssens Jelle als gemeenteraadslid aangesteld en nodig hem uit te zetelen aan de tafel van de Raad. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de aanstelling en eedaflegging van de heer Janssens Jelle. Besluit : Akte wordt genomen van de aanstelling en eedaflegging van de heer Janssens Jelle. DAGORDEPUNT 3. OPMAKEN VAN DE RANGORDELIJST VAN DE GEMEENTERAADSLEDEN. Gemeenteraadslid Paelinck Marc heeft bij schrijven van ontslag genomen als gemeenteraadslid. De heer Janssens Jelle, opvolger, heeft de eed afgelegd als gemeenteraadslid. Gezien de wijziging in de samenstelling van de gemeenteraad wordt de rangordelijst aangepast als volgt: NAAM EN VOORNAAM ANCIENNITEIT (onderbroken) Per 26 januari 2015 AANTAL NAAMSTEMMEN PER DEBUCK KARL 20 JAAR EN 1 MAAND NUYTTEN RUDY 14 JAAR LECOINTRE CLAUDE 14 JAAR FOURNIER MARTINE 8 JAAR EN 1 MAAND COPPENS LAURENT 8 JAAR EN 1 MAAND BOGAERT BERENICE 8 JAAR EN 1 MAAND BONTE-VANRAES CAROLINE 8 JAAR EN 1 MAAND 1034

3 8. GARREYN CAROLINE 8 JAAR EN 1 MAAND PORTE TOMMY 8 JAAR EN 1 MAAND MINGELS PHILIPPE 2 JAAR EN 8 MAANDEN SYSSAUW MIEKE 2 JAAR EN 4 MAANDEN LUST EDDY 2 JAAR EN 1 MAAND CALLEWAERT SVEN 2 JAAR EN 1 MAAND VLAEMINCK TOM 2 JAAR EN 1 MAAND VANRYCKEGEM GRIET 2 JAAR EN 1 MAAND DEMAN CHANTAL 2 JAAR EN 1 MAAND PONNET HERMAN 2 JAAR EN 1 MAAND WAIGNEIN MARC 2 JAAR EN 1 MAAND PRINGELS SOFIE 2 JAAR EN 1 MAAND VANHOLME DIRK 2 JAAR EN 1 MAAND VANLANGENDONCK JOLIEN 2 JAAR EN 1 MAAND DUMORTIER VINCENT 2 JAAR EN 1 MAAND VANDAMME DIMITRI 2 JAAR EN 1 MAAND DECALUWE ANOUSCHKA 2 JAAR EN 1 MAAND DECLERCQ ANGELIQUE 2 JAAR EN 1 MAAND BAEKELANDT EMILE 2 JAAR EN 1 MAAND ELGERS FILIP 2 JAAR EN 1 MAAND BREYE VIRGINIE 2 JAAR EN 1 MAAND HABBAZ FATIHA 1 JAAR VANDECASTEELE KASPER 5 MAANDEN JANSSENS JELLE GEEN 298 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde lijst vast te stellen. Besluit : de rangordelijst wordt vastgesteld met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 4. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 15 december 2014 DAGORDEPUNT 5. OPVOLGING OCMW-RAADSLID. AKTENAME.

4 Mevrouw Christine Depaepe, geboren op , werd verkozen als werkend lid van de raad voor maatschappelijk welzijn vanaf in opvolging van mevrouw Anneke Maes (behandeld in zitting gemeenteraad ). De eed werd afgelegd op in handen van de voorzitter van de gemeenteraad mevrouw C. Bonte- Vanraes. Een proces-verbaal werd opgemaakt en ondertekend door de voorzitter gemeenteraad mevrouw C. Bonte-Vanraes en de heer stadssecretaris E. Algoet en overhandigd aan de voorzitter van de OCMW-raad. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van deze opvolging. Besluit : Akte wordt genomen waarbij mevr. Christine Depaepe, mevr. Anneke Maes opvolgt als werkend lid voor maatschappelijk welzijn vanaf DAGORDEPUNT 6. BUDGET INTERNE KREDIETAANPASSING NR. 2. KENNISNAME. In de gemeenteraad van 16 december 2013 werden het BBC-meerjarenplan en budget 2014 goedgekeurd. In het College van Burgemeester en Schepenen werd op 2 juni een eerste interne kredietaanpassing goedgekeurd. De eerste budgetwijziging 2014 werd door de Gemeenteraad van 30 juni 2014 vastgesteld. In de gemeenteraad van 15 december 2014 werd de tweede budgetwijziging vastgesteld. Op het einde van het financiële boekjaar waren nog een aantal aanpassingen nodig om o.a. subsidie binnen de dienst cultuur optimaal te kunnen benutten. Daarnaast wordt van deze interne kredietaanpassing gebruik gemaakt om de budgetsleutels van voldoende krediet te voorzien. In deze interne kredietaanpassing worden alle verhogingen van uitgaven gecompenseerd met dezelfde verlagingen. Er is enkel sprake van verschuivingen binnen hetzelfde beleidsdomein en inhoudelijk zijn er geen wijzigingen aan de beleidsnota. In bijlage vindt u volgende documenten: overzicht van alle verschuivingen Verklarende nota van de stadssecretaris bij het voorontwerp van de interne kredietaanpassing Uittreksel uit het verslag van het managementteam betreffende de interne kredietaanpassing. Overeenkomstig artikel 155 van het gemeentedecreet brengt het college van burgemeester en schepenen de gemeenteraad hiervan onverwijld op de hoogte. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de interne kredietaanpassing. Besluit : Kennis wordt genomen van de interne kredietaanpassing. DAGORDEPUNT 7. ERKENNING SAMENVOEGING VAN DE PAROCHIES SINT-VEDASTUS EN SINT-FRANCISCUS MENEN TE MENEN. KENNISNAME. Wettelijk kader Het bisdom Brugge diende bij het Agentschap Binnenlands Bestuur een gemotiveerde aanvraag in tot opheffing van de parochie Sint-Franciscus te Menen met behoud van het kerkgebouw en samenvoeging van deze parochie met de parochie Sint-Vedastus te Menen. Het bisdom Brugge treedt hier op als federaal erkend representatief orgaan die bevoegd is voor het indienen van een samenvoegingsaanvraag. De Vlaamse Regering beslist over de samenvoeging. Het besluit van de Vlaamse Regering van 30 september 2005 houdende vaststelling van de criteria voor erkenning van de plaatselijke kerk- en geloofsgemeenschappen van de erkende erediensten is hier van toepassing.

5 Aanvraag De parochie Sint-Vedastus wordt met ingang van 1 juli 2014 canoniek opgeheven en samengevoegd met parochie Sint-Franciscus te Menen. Beide parochies werken namelijk reeds nauw samen. Het bisdom van Brugge vraagt om met ingang van 1 juli 2014: De parochie Sint-Franciscus te Menen af te schaffen; Het territorium van de parochie Sint-Franciscus te Menen te voegen bij het territorium van de parochie Sint-Vedastus te Menen; Het kerkgebouw Sint-Franciscus te Menen te erkennen als bijkomend gebouw van de eredienst ten laste van de kerkfabriek Sint-Vedastus te Menen. Gevolgen Door de opheffing van parochie Sint-Franciscus en samenvoeging met parochie Sint-Vedastus, blijft enkel parochie Sint-Vedastus bestaan. Dit maakt ook een einde aan het bestaan van de kerkfabriek Sint-Franciscus. Alle rechten, verplichtingen, roerende en onroerende goederen enz. worden overgedragen naar kerkfabriek Sint-Vedastus. Vanaf de samenvoeging zal er dan ook maar één meerjarenplan, budget en rekening meer zijn. Op 7 november werd het stadsbestuur Menen op de hoogte gesteld dat de samenvoeging van de parochie Sint- Franciscus met de parochie Sint-Vedastus, waarbij de parochie Sint-Vedastus wordt behouden, werd erkend bij Ministerieel Besluit dd. 5 november Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van de erkenning van de samenvoeging van de parochies Sint-Vedastus en Sint-Franciscus Menen waarbij de parochie Sint-Vedastus wordt behouden. Besluit : Kennis wordt genomen van de erkenning van de samenvoeging van de parochies Sint- Vedastus en Sint-Franciscus Menen waarbij de parochie Sint-Vedastus wordt behouden. DAGORDEPUNT 8. AGB WOONBEDRIJF. BUDGET 2015 EN MEERJARENPLANNING GOEDKEURING. Het budget 2015 en meerjarenplanning van het agb werd behandeld in de zitting van het schepencollege van 15 december 2014 en goedgekeurd in de raad van bestuur van het agb op 17 december In het dossier vindt u de inhoud van het budget 2015 en de meerjarenplanning Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het vooropgestelde budget 2015 en de meerjarenplanning van goed te keuren. Besluit : Het vooropgestelde budget 2015 en de meerjarenplannig van wordt goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter, M. FOURNIER, burgemeester,e. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, M. WAIGNEIN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, E. BAEKELANDT, F. ELGERS,) en 10 onthoudingen (R. NUYTTEN, C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, V. BREYE, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 9. LEASINGSOVEREENKOMST TUSSEN DE STAD EN AGB WOONBEDRIJF MENEN VOOR GEBOUW BRANDWEERKAZERNE MENEN-OOST. GOEDKEURING. De stad is eigenaar van de grond waarop recent de nieuwe brandweerkazerne werd opgericht.

6 Dit perceel, gelegen Krommebeekstraat te 8930 Menen, kadastraal gelegen 2 de afdeling, sectie B, deel nr 0216 en 217N (45a 75ca ),werd aangekocht door de stad Menen bij akte dd. 25 november 2013, hiertoe gemachtigd door de gemeenteraad in zitting van 21 oktober Door toepassing van de techniek van onroerende leasing (lease en rent back), bleek het mogelijk de BTW op de oprichtingsprijs van het gebouw renteloos te spreiden over een langere termijn, waardoor een BTWoptimalisatie en financieel voordeel kan worden gerealiseerd. Om deze onroerende financieringshuur (leasing) uit te werken, verleende de stad Menen hiertoe enerzijds een recht van opstal aan het AGB Woonbedrijf Menen, waarbij de stad Menen eigenaar van de grond blijft en het Woonbedrijf Menen de nieuwe brandweerkazerne bouwt. Deze opstalovereenkomst werd goedgekeurd door de gemeenteraad van en werd verleden door het Aankoopcomité Kortrijk op Bij gemeenteraadsbeslissing van , voorafgaand aan de start van de bouwwerken, werd anderzijds ook de kaderovereenkomst van onroerende financieringshuur tussen de stad Menen en het AGB Menen goedgekeurd, waarbij de stad Menen de opdracht geeft aan het AGB Woonbedrijf Menen om de brandweerkazerne op te richten volgens de specifieke aanwijzingen van de Stad Menen ( de bouwplannen, het bestek, de offertes,..) Het Autonoom Gemeentebedrijf AGB Woonbedrijf Menen trad op als bouwheer van de werken tot oprichting van de nieuwe Brandweerkazerne te Menen. De eigendom van het gebouw behoort toe aan het Autonoom Gemeentebedrijf AGB Woonbedrijf Menen. De eigendom van de grond blijft behouden bij de stad Menen. Deze kaderovereenkomst werd opgemaakt rekening houdend met de bepalingen van art (b) van het BTW-wetboek, en artikel 1,1 van het K.B. nr 30 van 29 december Eveneens werd aan de BTWadministratie het voorafgaand akkoord (ruling) gevraagd en reeds principieel verkregen. Gezien de werken aan de brandweerkazerne intussen voltooid zijn, dient ook een leasingovereenkomst tussen de stad Menen en het Autonoom Gemeentebedrijf AGB Woonbedrijf Menen te worden afgesloten, waarbij het AGB dit gebouw, zijnde de brandweerkazerne, in leasing (rent back) geeft aan de stad, voor een periode van 20 jaar, met een aankoopoptie aan de stad na verloop van deze termijn. Jaarlijks wordt hiertoe een leasingvergoeding betaald, volgens een vooraf vastgestelde aflossingstabel, berekend op de totale kostprijs van oprichting van het gebouw, welke definitief zal worden berekend zodra alle voorlopige opleveringen van alle percelen zijn gebeurd. De ingebruikname door de brandweerdiensten voor de hulpverleningszone Fluvia gaat formeel in per 6 februari 2015, zodat het aangewezen is deze leasingovereenkomst aan de gemeenteraad ter goedkeuring voor te leggen. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de overeenkomst tot onroerende financieringshuur (leasing) tussen de stad Menen en het AGB Woonbedrijf goed te keuren. Besluit : De overeenkomst tot onroerende financieringshuur (leasing) tussen de stad Menen en het AGB Woonbedrijf wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 10. PATRIMONIUM. BESLISSING TOT DESAFFECTATIE UIT OPENBAAR DOMEIN EN VERKOOP STUK GROND GELEGEN ZANDPUTSTRAAT TE MENEN. GOEDKEURING ONTWERPAKTE VERKOOP. De stad ontving verzoek tot aankoop van een restperceeltje, gelegen Menen 2 e afdeling sectie A, zonder nr, (8ca 31dm²) bij Zandputstraat (deel van openbare weg) palend aan perceel nrs. 523G18 en 510C), met het oog op de optimalisatie van een te verkavelen perceel. Het College van burgemeester en schepenen kon principieel akkoord gaan met het prijsvoorstel (1.537,10 ), onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad van de desaffectatie uit het openbaar domein (openbare wegenis) en van de ontwerpakte tot verkoop. Het schepencollege verleende op hierbij machtiging t.a.v. de verkavelaar om dit deelperceel te betrekken in de verkavelingsaanvraag.

7 De verkoop gebeurt onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een verkavelingsvergunning, waarna de authentieke akte kan worden verleden. Opmetingsplan werd opgemaakt door studie- en adviesbureel Debuck dd Het Comité tot Aankoop Kortrijk verleende haar visum bij voorgestelde verkoopprijs, die als marktconform wordt beoordeeld. De ontwerpakte tot verkoop werd opgemaakt door Notariskantoor Ghesquière uit Ieper (kosten ten laste van de koper). Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om te beslissen tot desaffectatie van dit hoekperceeltje (8ca 31dm²) uit de openbare wegenis en de ontwerpakte tot verkoop goed te keuren. Besluit : De desaffectatie van dit hoekperceeltje (8ca31dm²) uit de openbare wegenis en de ontwerpakte tot verkoop wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JAstemmen). DAGORDEPUNT 11. RAAMCONTRACT ICT BRUGGE. GOEDKEURING GUNNINGSVOORWAARDEN. De Stad Menen verklaarde de intentie te hebben om deel te nemen aan het nieuwe ICT raamcontract van Stad Brugge. Dit volstond om als deelnemer vermeld te worden in het bestek. De deelname houdt voor Stad Menen geen enkele verplichting in. De dienst ICT stelt voor om zich aan te sluiten aan het raamcontract van Stad Brugge. De gemeenteraad dient de gunningsvoorwaarden goed te keuren. In het dossier kan u de gunningsprocedure Stad Brugge, terug vinden. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de gunningvoorwaarden voor het raamcontract van Stad Brugge goed te keuren. Besluit : De gunningsvoorwaarden voor het raamcontract van Stad Brugge wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen) DAGORDEPUNT 12. RUP VIERWEGEN. DEFINITIEVE VASTSTELLING ONTWERP. Gelet op de gemeenteraad van waarbij het RUP Vierwegen voorlopig werd vastgesteld; Gelet op de gemeenteraad van waarin het advies van de GECORO over de behandeling van de adviezen, opmerkingen en bezwaren op het RUP Vierwegen gunstig werden geadviseerd. Gelet op de aanpassingen van het ontwerp volgens de behandeling van de adviezen en opmerkingen en bezwaren in de GECORO van ; Gelet op de behandeling van de opmerking van de provincie ivm kleinhandel in het CBS waaraan het ontwerp werd aangepast; Met dit RUP worden volgende plannen (gedeeltelijk) opgeheven voor het plangebied: -De bepalingen van het gewestplan Ieper-Poperinge (KB dd ) en het gewestplan Kortrijk (KB ) voor die percelen gelegen binnen het plangebied van onderhavig gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Met dit RUP wordt het volgende rooilijnplan volledig opgeheven: -Rooilijnplan voor de Moeskroenstraat : gedeelte gelegen binnen het plangebied, goedgekeurd bij KB Met dit RUP worden bestaande goedgekeurde, niet-vervallen verkavelingen, die gedeeltelijk of volledig gelegen zijn in het plangebied worden opgeheven. Het betreft: /13963/V/1055/5 dd.16/09/1996

8 -34027/13549/V/ /2 dd.4/10/1963 Gelet op het Gemeentedecreet en de Vlaamse Codex inzonderheid art en art Na de definitieve aanvaarding door de bestendige deputatie wordt subsidie aangevraagd volgens het uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 20 oktober 2000 en latere wijzigingen tot bepaling van de voorwaarden voor de toekenning van subsidies aan gemeenten voor de opmaak van gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen; In uitvoering van het GRS van Menen is voor het gehucht Vierwegen, gelegen in een open ruimtecorridor ter hoogte van de Leie, een RUP opgemaakt. De grens van het RUP valt samen met deze natuurlijke en lineaire corridor, zoals afgebakend binnen het Gewestelijk RUP Leievallei en open ruimte omgeving Kortrijk. De Leievallei is als relictzone aangeduid in de landschapsatlas. In het zuiden wordt het RUP begrensd door de Gaverbeek en de Meurissonsbeek. Het RUP Vierwegen heeft als doelstelling het bundelen en concentreren van de bestaande activiteiten en voorzieningen, conform de ruimtelijke basispijlers van het RSV. Ter bescherming van de aanwezige landschappelijke kwaliteiten en ter vrijwaring van de inname van landbouwgronden en een versnippering van de open ruimte, wordt het agrarisch gebied bestemmingsmatig vastgelegd in het RUP. Integratie van de aanwezige activiteiten en voorzieningen, door middel van kwaliteitsvol geconcipieerde bufferzones en het voorzien van bouwvrije zones afgestemd op het omliggende landschap, staat voorop. Voor de bedrijven in het gebied wordt een kwaliteitsvolle inrichting voorzien dat qua schaal aansluit bij de omgeving. Het plan omvat de nodige stedenbouwkundige voorschriften inzake kwaliteitsvolle inrichting en uitrusting met inbegrip van groen en parkeervoorzieningen; In functie van landschapsopbouw en het versterken van de natuurlijke elementen, voorziet het RUP maatregelen om kleine landschapselementen en het beek begeleidend groen te versterken en te vrijwaren langs de Meurissonsbeek. Na de definitieve vaststelling wordt het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan samen met het besluit van de gemeenteraad en het volledig advies van de GECORO onmiddellijk ter goedkeuring doorgestuurd aan de deputatie, de bevoegde planologische ambtenaar en aan het agentschap. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het RUP Vierwegen definitief vast te stellen. De vraag om het dossier aan de Bestendige Deputatie, bevoegde planologische ambtenaar en het agentschap te mogen overmaken voor de eindprocedure Besluit : Het RUP Vierwegen wordt definitief vastgesteld met goedgekeurd met 22 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter, M. FOURNIER, burgemeester,e. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, M. WAIGNEIN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, E. BAEKELANDT, F. ELGERS, V. BREYE, en 8 onthoudingen ( C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS). Het dossier mag overgemaakt worden aan de Bestendige Deputatie aan de bevoegde planologische ambtenaar en het agentschap voor de eindeprocedure. DAGORDEPUNT 13. SAMEN DE STAD ONTWERPEN MASTERPLAN MENEN. GOEDKEURING. Begin 2014 werd de intercommunale Leiedal aangeduid als ontwerper om het Masterplan op te maken voor Menen als ontwikkelingskader voor de toekomstige ontwikkelingen langs de Leieboorden in de stedelijke

9 context en in relatie tot de Meense groenvallei, met de historische binnenstad, zichtassen en groene dooradering. Dit masterplan geeft de stad een geïntegreerd en actiegericht toekomstbeeld mee waarbij we ons kunnen voorbereiden op een aantal toekomstige ontwikkelingen in het centrum en langs de Leie. In de loop van 2014 werd dit masterplan ontwikkeld en een visie opgebouwd over hoe het centrum van Menen ( van Delorsplein tot station) en de omgeving van de lauwebrug beter gelinkt kunnen worden met de Leie. In dit plan wordt ook ingespeeld op de groen en blauwe structuur in de stad als troef voor de stad Menen. Ook werd de nodige aandacht besteed aan mobiliteit, de combinatie van nieuwe bouwprojecten met de publieke ruimte. Een ruimte participatie en communicatie werd hieraan gekoppeld. Gedurende het volledig proces (maart tot september 2014) kregen diverse overheden, experten, stakeholders en de brede bevolking de kans te reageren en suggesties aan te reiken. Hiervoor werden straatinterviews gehouden in de omgeving van de Leie, een bewonerscafé op 30 april 2014, een stadswandeling in juli 2014 met folder, een infomarkt tijdens de wieltjesfeesten september 2014 en de digitale media waarbij van tem inwoners konden deelnemen aan het project via de website de facebookpagina en de ideeënmuur in het stadhuis van Menen; Als slotmoment wordt een tentoonstelling gehouden in de Bibliotheek vanaf Het masterplan is tot stand gekomen vanuit geïntegreerd ontwerpend onderzoek waarbij gebruik werd gemaakt van meerdere workshops. Ruimtelijke scenario s werden uitgewerkt voor de belangrijkste structuren in onze stad en voor een aantal strategische ontwikkelingssites. Hiervoor werd samengewerkt met Nederlandse landschapsontwerpers en hun docenten en de Spaanse stedenbouwkundige Jordi Farrando. De opgemaakte concepten, schematische plannen en sneden werden ook met bewoners, handelaars bediscussieerd tijdens de opmaak, over thema s mobiliteit, natuur, wonen, handel,. waardoor in dit masterplan reeds een zekere mate van gedragenheid is ontstaan. Een brochure werd opgemaakt als eindresultaat bij het masterplan en als startpunt voor de verdere ontwikkeling. Het masterplan is het resultaat van een intensief proces dat de toekomstige ontwikkelingen van Menen kadert en verbeeldt. De komende jaren worden de projecten vanuit de samenhangende visie concreter uitgewerkt en gerealiseerd zowel op korte, middellange als lange termijn waarin de ambitie voor kwaliteit voorop staat. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het masterplan Menen goed te keuren. Besluit : Het masterplan Menen wordt goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter, M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, M. WAIGNEIN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, E. BAEKELANDT, F. ELGERS, 9 NEEN-stemmen (C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS) en 1 onthouding (R. NUYTTEN). DAGORDEPUNT 14. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST FONDS TER REDUCTIE VAN DE GLOBALE ENERGIEKOST (FRGE) TUSSEN OCMW KORTRIJK EN STAD/OCMW MENEN. GOEDKEURING. Raadslid Mingels verlaat de zittingzaal.

10 Op de Gemeenteraad van en de OCMW-raad van werd de samenwerkingsovereenkomst omtrent het uitvoeren van het proefproject FRGE tussen het Stadsbestuur en het OCMW Menen en het Welzijnsconsortium Zuid-West-Vlaanderen vzw, door FRGE n.v. als lokale entiteit aangeduid, goedgekeurd. Deze samenwerkingsovereenkomst liep tot Het Welzijnsconsortium kan, als gevolg van de evoluties inzake een interlokale vereniging voor sociaal beleid, deze taak niet langer behartigen. De erkenning van vzw Welzijnsconsortium Zuid-West-Vlaanderen als lokale entiteit werd verlengd tot eind 2015 waardoor de werkzaamheden verder gezet kunnen worden. Het Welzijnsconsortium wil de huidige de lopende samenwerking bestendigen tot tot de opstart van het OCMW Kortrijk als nieuwe lokale entiteit. Het OCMW Kortrijk treedt als lokale entiteit op voor de regio tot eind Dit als overgangsmaatregel tot de modaliteiten naar aanleiding van de regionalisering van het FRGE in het kader van de zesde staatshervorming duidelijk zijn en in afwachting van oprichting van de interlokale vereniging voor sociaal beleid. Van zodra de interlokale vereniging voor sociaal beleid een feit is, zal dit orgaan de toekomstige inbedding van het FRGE worden en optreden als lokale entiteit. Een continuering van het project is aangewezen omdat het kansen biedt aan burgers en OCMW-cliënteel door de specifieke begeleidingsaspecten om duurzaam in energiebesparingen te investeren. Op het Schepencollege dd werd dit agendapunt doorverwezen naar de Gemeenteraad Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de samenwerkingsovereenkomst FRGE met het OCMW Kortrijk als lokale entiteit goed te keuren tot eind Besluit : De samenwerkingsovereenkomst FRGE met het OCMW Kortrijk als lokale entiteit wordt goedgekeurd tot eind 2015 met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 15. NAAMSWIJZIGING PROJECTVERENIGING ZUIDWEST. GOEDKEURING. Raadslid Mingels komt de zittingzaal binnen. Stad Menen is al sinds het ontstaan lid van de projectvereniging Overleg Cultuur Regio Kortrijk. Dit zijn de 12 steden en gemeenten van het arrondissement Kortrijk plus de stad Wervik. Binnen de uitvoering van de goedgekeurde cultuurnota werd o.a. een denkoefening georganiseerd mbt de gehanteerde naam. Men heeft voor een naam geopteerd die naar geen enkele aangesloten stad refereerde. Het is zuidwest geworden. Hieruit volgend zal ook de huisstijl aangepast worden. Voor dergelijke ingreep dienen de statuten gewijzigd te worden. Verwijzend naar het decreet intergemeentelijke samenwerking van 6/7/2001, dient die wijziging goedgekeurd te worden door de verschillende gemeenteraden. Volgende statutenwijziging wordt voorgesteld (goedkeuring Raad van Bestuur vereniging van 16/5/2014): Art 1 De projectvereniging wordt genoemd Overleg Cultuur Regio Kortrijk (afgekort Overleg Cultuur). Dit wordt gewijzigd in: Art 1 De projectvereniging wordt genoemd zuidwest. In het dossier treft u het schrijven met betrekking tot naamswijziging en de statuten van de vereniging. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om deze naamswijziging en statuten goed te keuren.

11 Besluit : de naamswijziging en de statuten worden goedgekeurd met 20 JA-stemmen (C BONTE- VANRAES, gemeenteraad voorzitter, M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; C. LECOINTRE, T. PORTE, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, M. WAIGNEIN, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, E. BAEKELANDT, F. ELGERS, 1 NEEN-stem (R.NUYTTEN) en 9 onthoudingen (C. GARREYN, P. MINGELS, H. PONNET, S. PRINGELS, A. DECLERCQ, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE, J. JANSSENS). DAGORDEPUNT 16. BESLISSING VAN HET OCMW TOT OPRICHTING VAN DE VERENIGING W13. GOEDKEURING. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn besliste in zitting van 06 januari 2015 om een vereniging genaamd W13 op te richten, overeenkomstig titel VIII, hoofdstuk I van het OCMW-decreet, samen met de OCMW s van de gemeenten Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kuurne, Kortrijk, Lendelede, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem en het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk. Het College van Burgemeester en Schepenen verleende op en op 05 januari 2015 een positief advies over de oprichting van deze vereniging. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze beslissing van het OCMW omtrent de oprichting van W13 goed te keuren overeenkomstig art. 220 van het OCMW-decreet. Besluit : De beslissing van het OCMW omtrent de oprichting van het W13 wordt goedgekeurd overeenkomstig art. 220 van het OCMW-decreet met eenparigheid van stemmen (30/30 JAstemmen). DAGORDEPUNT 17. MOTIE NAAR AANLEIDING VAN DE NIEUWE DIENSTREGELING NMBS. GOEDKEURING. Op 14 december 2014 trad een nieuwe dienstregeling in voege houdende een nieuwe uurregeling voor het vervoer per spoor door de N.M.B.S. Sedert worden aanzienlijk wat klachten vernomen van treinreizigers uit de regio met meldingen van te korte en bijgevolg overvolle treinen, oncomfortabele oude treinstellen, ongelukkige spreiding van de treinen, lange wachttijden in Kortrijk, vertraging op de lijnen en zo meer. Een informeel verzoek werd ontvangen op regionaal initiatief tot het richten van een motie bij afzonderlijke aanvaarding door de gemeenteraden van diverse gemeenten ( Poperinge, Ieper, Komen-Waasten, Menen, Wervik, Wevelgem) uit de regio die hun bevolking met genoemde problemen geconfronteerd zien. Het blijkt onmiskenbaar dat de nieuwe uurregeling flink wat gebruikers voor problemen stelt in de plaats van het gebruik van de trein verder te faciliteren. Ontwerp van motie is bijgevoegd in het dossier. In de voorliggende tekst wordt niet enkel gewezen op het probleem maar worden een aantal concreet mogelijke maatregelen ter oplossing, voor overweging, opgesomd. Begeleidend aan deze motie wordt ook voorgesteld binnen de diverse gemeenten een klachtenportaal te openen waarbinnen door gedupeerde gebruikers klachten kunnen worden doorgegeven ter bundeling en bijvoeging bij de door de gemeenteraad goedgekeurde motie. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd deze motie te willen goedkeuren 1om ze te richten aan het bestuur van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen

12 2-vergezeld van een -middels op initiatief van het College van Burgemeester en Schepenen apart te openen klachtenportaal- verzamelde klachten van gedupeerde reizigers-inwoners Raadslid Garreyn stelt volgende amendementen voor : - 4 e alinea : houten bankje schrappen. - 5 e alinea : wachttijden ipv. wachtijden. - 7 e alinea : kwartier vervangen tijdsperiode van 17 minuten - 10 e alinea : afstand vervangen door tijdsgebruik. - laatste alinea van de overwegingen : vervangen van gemeente door stad. - art. 1, 5 e alinea : verminderd vervangen door te verminderen Raadslid Nuytten stelt volgend amendement voor : - art. 1, 1 e alinea : 6 treinstellen en 3 wagons te vervangen door 2 treinstellen met 6 wagons. De amendementen van de raadsleden Garreyn (behalve houten bankje ) en Nuytten worden goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen). Besluit : De aldus gewijzigde motie wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (30/30 JA-stemmen Deze motie wordt gericht aan het bestuur van de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen, vergezeld van een -middels op initiatief van het College van Burgemeester en Schepenen apart te openen klachtenportaal verzamelde klachten van gedupeerde reizigersinwoners. DAGORDEPUNT 18. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING DD. 15 DECEMBER 2014 Zijn er opmerkingen te maken over het proces-verbaal van de vorige zitting van 15 december 2014? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van de gemeenteraadszitting van 15 december 2014 wordt goedgekeurd met 27 JA-stemmen (C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter, M. FOURNIER, burgemeester, E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D. VANHOLME, T. VLAEMINCK schepenen; R. NUYTTEN, C. LECOINTRE, T. PORTE, P. MINGELS, S. CALLEWAERT, C. DEMAN, H. PONNET, M. WAIGNEIN, S. PRINGELS, J. VANLANGENDONCK, V. DUMORTIER, D. VANDAMME, A. DECALUWE, A. DECLERCQ, F. ELGERS, V. BREYE, F. HABBAZ, K. VANDECASTEELE) en 3 onthoudingen (C. GARREYN, E. BAEKELANDT, J. JANSSENS) mits rekening wordt gehouden met de opmerking van raadslid Mingels waarbij de volgende toevoeging wordt gedaan op het einde van agendapunt 18 : en hij zal dit meenemen naar MIROM. De mondelinge vragen worden afgehandeld. Na afhandeling van de mondelinge vragen verzoekt de gemeenteraad-voorzitter het publiek de zittingszaal te verlaten. R. VANDENBULCKE, Schepen-OCMW-Voorzitter verlaat de zittingzaal. Nadat dit is geschied, wordt dagordepunten 19 tot en met 20 in geheime zitting afgehandeld.

13 GEHEIME ZITTING De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET C. BONTE-VANRAES

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 JANUARI 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 JANUARI 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Marc Paelinck, heeft bij schrijven van 15 december

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. Op 2 januari

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN

INDIRECTE BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN GEMEENTERAAD zitting van 15/12/2014 STAOMENEN (>M '(!!u.i

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting;

De Gemeenteraad van de stad Menen, vergaderd volgens het decreet en in openbare zitting; GEMEENTERAAD zitting van 2l/03/2016 STAD MENEN G"EN VEIU GGeNO BESLISSING aanwezig M.M. AGENDAPUNT NR. S C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd.

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 AUGUSTUS 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is.

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. Gelet op de. gewijzigd bijj decreet van. Gelet op de. latere wijzigingen; afval is. GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 15 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER

zitting van 16/12/2013 BESLISSING EERDIENST EN/OF Gelet op de budget; onderzoek ruchtbaarheid; en Schepenen DEPOORTERE, CALLEWAERT,, BRON AB DOSSIER GEMEENTERAAD zitting van 16/12/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 9 n aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur.

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur. FME/edw a 04 89 02 20190328 Verslag 28 maart 2019 Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om 18.00 uur. Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-HOEGAARDEN RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. ZITTING van 07.01.2013 Aanwezig: DAGORDE: Jean Pierre Taverniers (van punt 1. t.e.m. punt 3) - de voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 25 AUGUSTUS 2014 DAGORDEPUNT 2. AANSTELLING EN EEDAFLEGGING VAN EEN OPVOLGEND RAADSLID.

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 25 AUGUSTUS 2014 DAGORDEPUNT 2. AANSTELLING EN EEDAFLEGGING VAN EEN OPVOLGEND RAADSLID. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 25 AUGUSTUS 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. Mevrouw Christine Depoortere, heeft bij schrijven van

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

K. DEBUCK, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

K. DEBUCK, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 SEPTEMBER 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 maart 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota

gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

PITTEM RUP DE POSTERIJ

PITTEM RUP DE POSTERIJ 06008 PITTEM RUP DE POSTERIJ DECEMBER 2018 procesnota plan.id. RUP_37011_2.14_00010_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E info@wvi.be datum aanpassing fase algemeen

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 FEBRUARI 2013 C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN M. FOURNIER, L. COPPENS,, B. BOGAERT, P. MINGELS, G. BLANCKE, K. VANDECASTEELE, D. Verontschuldigd: C. BONTE-VANRAES De zitting wordt geopend om 20.56 uur. OPENBARE ZITTING Dossierverantwoordelijke: GC

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 AUGUSTUS 2015

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 AUGUSTUS 2015 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 AUGUSTUS 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan Stevens, burgemeester; Filiep De Vos, Daisy Haydon, Magda Deprez, schepenen; Rachida Abid, voorzitter BCSD/schepen; Mia Deloddere,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

RUISELEDE RUP ZORGDORP

RUISELEDE RUP ZORGDORP 06492 RUISELEDE RUP ZORGDORP JUNI 2018 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37012_214_00005_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JANUARI 2016 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

C. DEPOORTERE, D. VANDAMME, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig.

C. DEPOORTERE, D. VANDAMME, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd-afwezig. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 31 MAART 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56

Nadere informatie