GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018"

Transcriptie

1 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens R., Viaene J., Schepenen; Lammertyn R., Voorzitter O.C.M.W., Schepen; Messely M., Lammertyn A., Messely N., Parmentier N., Gheysens J., Moerkerke E., Vanderhaeghen M., Bonte F., Dequeker C., Malysse A., Villez J.-C., Raadsleden; Vandecasteele C., Algemeen Directeur. Verontschuldigd: Kint V., Raadslid. KERKFABRIEKEN: Kerkfabriek St. Blasius: Aktename van het budget Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; Gelet op het budget over het dienstjaar 2019 van de kerkfabriek van de parochie van de Sint- Blasius, opgemaakt en voorlopig goedgekeurd in zitting van de kerkraad van 13 juni 2018; Overwegende dat dit budget in overeenstemming is met het meerjarenplan van de kerkfabriek; Overwegende dat voormeld budget sluit met volgend resultaat : Exploitatieresultaat eigen financieel boekjaar : ,62 euro. Gecorrigeerd exploitatieoverschot N-2 (vorige dienstjaren) : ,25 euro. Gemeentelijke exploitatietoelage : ,37 euro. Algemeen Exploitatieresultaat : + 0,00 euro. Investeringen eigen financieel boekjaar : 0,00 euro. Gecorrigeerd overschot investeringen N-2 (vorige dienstjaren) : 0,00 euro. Algemeen investeringsresultaat : 0,00 euro. Waarvan akte. Kerkfabriek St. Katharina: Aktename van het budget Gelet op het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten; Gelet op het budget over het dienstjaar 2019 van de kerkfabriek van de parochie van de Sint- Katharina, opgemaakt en voorlopig goedgekeurd in zitting van de kerkraad van 17 mei 2018; Overwegende dat dit budget in overeenstemming is met het meerjarenplan van de kerkfabriek; 1. 2.

2 Overwegende dat voormeld budget sluit met volgend resultaat : Exploitatieresultaat eigen financieel boekjaar : ,00 euro. Gecorrigeerd overschot N-2 (vorige dienstjaren) : ,80 euro. Gemeentelijke exploitatietoelage : ,20 euro, waarvan het aandeel van gemeente Lendelede ,47 euro bedraagt. Algemeen Exploitatieresultaat : + 0,00 euro. Investeringen eigen financieel boekjaar : 0,00 euro. Gecorrigeerd overschot N-2 (vorige dienstjaren) : ,34 euro. Tekort budgetwijziging N-1: ,34 euro. Algemeen investeringsresultaat : 0,00 euro. Waarvan akte. SPORT: Ondertekenen Engagementsverklaring BK Wielrennen Overwegende dat er diverse gesprekken geweest zijn tussen Izegem Koerst, De Patrickvrienden, het Bierkasteel en de gemeentebesturen van Lendelede, Ingelmunster en Izegem (allen vertegenwoordigd door de schepenen van sport, de burgemeesters en de sportambtenaren) om tot een engagement te komen waarbij alle betrokkenen zich engageren om het vooropgestelde traject BK Wielrennen te ondersteunen; Overwegende dat het de bedoeling is om een gezamenlijke kandidatuur in te dienen voor volgende Belgische Kampioenschappen : 2019 : BK Nieuwelingen in Lendelede max. 80 km (6 ronden van 12 km); 2021 : BK Tijdrit Elite in Ingelmunster ongev. 42 km (3 ronden van 14 km); 2023 : BK Elite met Contract Dames profs in Izegem ongev. 225 km: 13 à 15 ronden volgens het parcours tussen 12 en 15 km; Overwegende dat het tevens de bedoeling is om elkaar te ondersteunen bij de organisatie van de respectievelijke kampioenschappen, alsook dat wanneer één van de BK s niet wordt toegewezen de gemeente toch de organisatie van de andere kampioenschappen ondersteunt; Overwegende dat het aanbestedingsbedrag om deze 3 wedstrijden te kunnen organiseren bedraagt ,00 euro bedraagt en dat daar nog ,00 organisatiekosten bijgerekend worden zodat de totale raming ,00 bedraagt; Overwegende dat er een financieringsverdeling 75/25 wordt voorgesteld uit enerzijds sponsoring en anderzijds ondersteuning door de gemeente Lendelede, Ingelmunster en de stad Izegem. Overwegende dat de ondersteuning van gemeenten, stad geregeld zou worden via een verdeelsleutel op basis van het aantal inwoners wat volgende resultaat geeft : INWONERS PERCENTAGE Bedrag Lendelede ,64% ,00 euro Ingelmunster ,14% ,00 euro Izegem ,22% ,00 euro Overwegende dat de Gemeente Ingelmunster recent aangaf zich niet officieel te willen engageren; Overwegende dat de Stad Izegem zich bereid verklaard heeft om het engagement van Ingelmunster over te nemen daar het dossier tijdig moest ingediend worden bij de KBWB;

3 Overwegende dat hierdoor de nodige tijd vrijkomt om te onderzoeken indien een derde gemeente in de regio zich wil engageren waarbij dan eventueel de kostenverdeling nog zal aangepast worden volgens het aantal inwoners; Overwegende dat deze kandidatuur zal verantwoord worden door deze ook te linken aan volgende plaatselijke renners : - Alec Segaert : Lendelede heeft een wielrenner bij de eerste jaar nieuwelingen die reeds Belgisch Kampioen is tijdrijden. Voor Lendelede zou dit BK voor nieuwelingen volledig passen in het geheel traject. Dan zal Alec al 2de jaar nieuweling zijn. (2019) - Yves Lampaert : Ingelmunster heeft eveneens een Belgisch kampioen bij de profs op de weg 2018, Belgisch kampioen tijdrijden 2017 en 3de plaats Dit zou eveneens een mooi concept zijn binnen het traject en met de grote supporterslub Forza Lampaert moet dit lukken. (2021) - Tim Declercq : eveneens wielrenner bij Quick-Step en was Belgisch Kampioen in 2011 bij de beloften, en in 2012 en 2013 behaalde hij de Internationale wielertrofee Jong maar Moedig. Samen met Lampaert rijden ze de Ronde van Frankrijk in 2018 en in eigen stad en gemeente kunnen rijden zou eveneens een stimulans zijn voor dit traject. (2023) Gelet op de voorgelegde engagementsverklaring die de diverse objectieven,. vastlegt; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : Akkoord te gaan om de voorgelegde engagementsverklaring BK Wielrennen te ondertekenen. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan het gemeentebestuur Ingelmunster en het Stadsbestuur Izegem toe te sturen. INTERCOMMUNALES/ SAMENWERKINGSVERBANDEN: W13: Goedkeuren wijziging statuten. 4. Gelet op de gemeenteraadsbeslissing d.d houdende goedkeuren van de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn houdende oprichting van een vereniging overeenkomstig titel VIII, hoofdstuk 1 van het OCMW-decreet, W 13 genoemd en goedkeuren van de statuten van W 13; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing d.d houdende goedkeuring van de wijziging van de statuten van W13; Gelet op de mail d.d van W13 waarbij gevraagd wordt om de statutenwijziging van W13 zoals goedgekeurd op hun Algemene Vergadering d.d te willen voorleggen aan de gemeenteraad ter goedkeuring; Overwegende dat deze statutenwijziging de aanpassing aan de bepalingen van het decreet lokaal bestuur omhelst en dan ook ingaat op 1 januari 2019; Gelet op het voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; Artikel 1 : De voorgelegde statutenwijziging van W13 die ingaat vanaf 1 januari 2019 goed te keuren.

4 Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan W13, Pres. Kennedypark 10, 8500 Kortrijk, toe te sturen. W13: Vaststellen van de jaarrekening Gelet op de gemeenteraadsbeslissing d.d houdende goedkeuren van de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn houdende oprichting van een vereniging overeenkomstig titel VIII, hoofdstuk 1 van het OCMW-decreet, W 13 genoemd en goedkeuren van de statuten van W 13; Gelet op artikel 228 en 230 van het OCMW decreet; Gelet op artikel 38, tweede lid van de statuten van W13 waarbij de raad van beheer van W13 de jaarrekening opstelt en deze ter goedkeuring voorlegt aan de algemene vergadering; Overwegende dat de raad van beheer van W13 in de vergadering van 25 mei 2018 de jaarrekening 2017 goedkeurde; Overwegende dat de algemene vergadering van W13 in de vergadering van 29 juni 2018 de jaarrekening 2017 goedkeurde; Gelet op voorliggende jaarrekening 2017; Gelet op de beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn d.d houdende kennisname van de jaarrekening 2017 van de OCMW-vereniging W13; Artikel 1 : De jaarrekening 2017 van W13 vast te stellen met volgend resultaat : I. Resultaat van het exploitatiebudget: euro II. Resultaat van het investeringsbudget: euro III. Andere: 0 euro IV. Budgettaire resultaat van het boekjaar (I+II+III): euro V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar: euro VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V): euro VII. Bestemde gelden: 0 euro VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII): euro en de autofinancieringsmarge van euro. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan W13, Pres. Kennedypark 10, 8500 Kortrijk, toe te sturen en deze beslissing op te nemen op de lijst met beknopte omschrijving die aan de Provinciegouverneur wordt opgestuurd. ALGEMEEN: 6. Goedkeuren van het verslag van de voorgaande zitting d.d Het verslag van de voorgaande zitting d.d wordt met 15 ja-stemmen ( Ketels P., Dewaele C., Fonteyne B., Rommens R., Viaene J., Messely M., Lammertyn A., Messely N., Parmentier N., Moerkerke E., Vanderhaeghen M., Bonte F., Dequeker C., Malysse A., Villez J.-C.) en 1 onthouding (Gheysens J.) goedgekeurd.

5 7. Mondelinge vragen en mededelingen. Bij aanvang van dit punt wordt door de Algemeen Directeur een toelichting gegeven omtrent het Decreet Lokaal Bestuur. 1. Mondelinge vraag van raadslid Caroline Dequeker in welke mate de fietsstraat in de St. Jozefsstraat en de Kasteelstraat reeds in voege is. Raadslid Caroline Dequeker vraagt in welke mate de fietsstraat in de St. Jozefsstraat en de Kasteelstraat reeds in voege is. Momenteel staat er nog niets aangeduid op de grond. Schepen Bernard Fonteyne antwoordt dat de fietsstraat reeds in voege is sedert 1 september 2018 daar ondertussen alle benodigde borden werden geplaatst. Door het plaatsen van deze borden is de fietsstraat wettelijk in orde; de signalisatie op de grond is enkel een bijkomende markering om de weggebruikers hierop te wijzen. Momenteel was deze bijkomende markering nog niet voorradig bij de leverancier maar normaal zal deze volgende week geleverd worden waardoor dit op de straat gebrand kan worden. Raadslid Caroline Dequeker vraagt in welke mate hierover nog gecommuniceerd wordt. Burgemeester Carine Dewaele deelt mee dat er nog een publicatie voorzien is in de Lendeleeft. 2. Mondelinge vraag van raadslid Francis Bonte naar een stand van zaken naar de afwerking van de Nelca site. Raadslid Francis Bonte vraagt naar een stand van zaken naar de afwerking van de Nelca site. In welke mate de verkoopprijzen naar de bedrijven reeds gekend zijn en wanneer de eerste loten verkocht worden. Schepen Pedro Ketels deelt mee dat intercommunale Leiedal op tijdsschema zit met de verkoop. Normaal is er eind dit jaar, begin volgend jaar een promotiecampagne voor de verkoop van deze loten. De prijszetting voor deze is gekend bij de kandidaat kopers maar is nog niet openbaar gemaakt. Dit zal pas gebeuren na de promotiecampagne. 3. Mondelinge mededeling van schepen Bernard Fonteyne dat morgenavond de Stationsstraat opnieuw wordt geopend. Schepen Bernard Fonteyne deelt mee dat morgenavond de Stationsstraat opnieuw wordt geopend. De Duifhuizelaan op de site zelf wordt slechts open gesteld van zodra alles daar afgewerkt is. Raadslid Ann Lammertyn deelt mee dat er bij de rondleidingen begin september een zeer mooie uitleg werd gegeven door de medewerkers van Leiedal over het nieuwe bedrijventerrein. Dit verslag van de gemeenteraadszitting van 27 september 2018 werd goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25 oktober NAMENS DE GEMEENTERAAD : De Algemeen Directeur, De Voorzitter, Vandecasteele C. Ketels P.

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JUNI 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JUNI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 OKTOBER 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 OKTOBER 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 OKTOBER 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 MEI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 JUNI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 OKTOBER 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 JANUARI 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 DECEMBER 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 DECEMBER 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 DECEMBER 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2014

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2014 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2014 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019 Opgemaakt in toepassing van artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 NOVEMBER 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 NOVEMBER 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 APRIL 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 JUNI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 JUNI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 JUNI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 APRIL 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 APRIL 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 APRIL 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 26 JANUARI 2017 Aanwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche Luc, De Wilde Marnic,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 FEBRUARI 2016

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 FEBRUARI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 NOVEMBER 2014

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 NOVEMBER 2014 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 NOVEMBER 2014 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 APRIL 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 APRIL 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 APRIL 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 JUNI 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 JUNI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 11 APRIL 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 11 APRIL 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 11 APRIL 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur :

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapporteringsperiode : Laatste volgnummer budgettair dagboek : Wijziging Schema M2 : De staat van het financiële

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING Harelbeke, 14/12/18 OCMW HARELBEKE Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING 1. Verslag zitting Dit verslag wordt aan de raad voorgelegd. 2. Vaststellen budgetwijziging

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 NOVEMBER 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 NOVEMBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

STAD EEKLO. BUDGET 2019 wijziging 1

STAD EEKLO. BUDGET 2019 wijziging 1 PROVINCIE OOST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT EEKLO STAD EEKLO BUDGET 2019 wijziging 1 STAD EEKLO NIS-Code: 43005 adres: Industrielaan 2, 9900 Eeklo tel. : 09-218.28.62 algemeen directeur mevr. Meike Van Grembergen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 APRIL 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 APRIL 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 APRIL 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007

GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007 GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen; Viaene

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016.

Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016. Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016. Aanwezig: Vlayen Bart, voorzitter waarnemend. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik en Jamar Chris, schepenen. Munten Benny, Claes Ingrid,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MEI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MEI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MEI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 OKTOBER 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 JUNI 2014

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 JUNI 2014 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 JUNI 2014 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2010

VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2010 VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2010 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Messely M., Schepenen; Viaene R., Sabbe J., Dewaele R.,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur.

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur. FME/edw a 04 89 02 20190328 Verslag 28 maart 2019 Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om 18.00 uur. Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 18 juni 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 18 juni 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2009

GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2009 GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2009 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 MAART 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 MAART 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 MAART 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 DECEMBER 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 DECEMBER 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 14 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW;

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

Budget (Raad van Bestuur 07/11/2016)

Budget (Raad van Bestuur 07/11/2016) Budget 2017 (Raad van Bestuur 07/11/2016) Inschrijvingen in budgetjournaal: - Lijnnummer 1098 - Inschrijvingsnummer 13 - Exploitatie 12 - Investeringen 0 - Liquiditeiten 0 AGB Sport (NIS-code: 72039 -

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 april 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 SEPTEMBER 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 10 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur :

Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapportgegevens : Titel : Type beleidsrapport : Naam bestuur : NIS-code bestuur : Adres bestuur : Rapporteringsperiode : Laatste volgnummer budgettair dagboek : INTERN DOCUMENT Wijziging Schema M2 : De

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 MEI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 MEI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 MEI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest;

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest; Notulen Gemeenteraad Datum zitting 30/12/2013 Aanvangsuur zitting 20:00 Locatie raadzaal Aanwezigheid: Naam Functie Aanw Naam Functie Aanw dhr. M. Keulen Burgem.-Voorz. mevr. V. Schellingen Raadslid dhr.

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Budget (Raad van Bestuur 7/11/2016)

Budget (Raad van Bestuur 7/11/2016) Budget 2017 (Raad van Bestuur 7/11/2016) Inschrijvingen in budgetjournaal: - Lijnnummer 3332 - Inschrijvingsnummer 11 - Exploitatie 9 - Investeringen 0 - Liquiditeiten 1 AGB Masterplan (NIS-code: 72039

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 JUNI 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 JUNI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 12 JUNI 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Vanoverberghe

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie