GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019"

Transcriptie

1 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE BESLUITENLIJST GEMEENTERAADSZITTING VAN 14 FEBRUARI 2019 Opgemaakt in toepassing van artikel 330 van het decreet lokaal bestuur van 22/12/2017 houdende regeling van het algemeen bestuurlijk toezicht. Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens R., Schepenen; Lammertyn R., Voorzitter B.C.S.D., Schepen; Viaene J., Parmentier N., Moerkerke E., Bonte F., Debrabandere G., Vanoverbeke B., Mostaert D., Jonckheere S., Vandenbroucke M., Vansteenkiste K., Tanghe K., Raadsleden; Vandecasteele C., Algemeen Directeur. Verontschuldigd : Gheysens J., Raadslid. FINANCIEN: 1. Vaststellen van een retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein m.i.v. 1 januari 2019 en voor een termijn eindigend op 31 december Artikel 1 : Algemeen Er wordt aan de eigenaar van elke nutsvoorziening een retributie aangerekend op de gemeentelijke dienstverlening en het gebruik van het gemeentelijk openbaar domein naar aanleiding van werken aan permanente nutsvoorzieningen op het gemeentelijk openbaar domein, in uitvoering en met toepassing van de Code voor Infrastructuur- en Nutswerken langs gemeentewegen. Permanente nutsvoorzieningen zijn : - alle installaties (zoals kabels, leidingen, buizen, ), inclusief hun aanhorigheden (zoals kabel-, verdeel-, aansluit-, e.a. kasten, palen, masten, toezichts-, verbindings-, e.a. putten ) dienstig voor het transport van elektriciteit, gas, gasachtige producten, stoom, drink-, hemel- en afvalwater, warm water, brandstof, - telecommunicatie, - radiodistributie en kabeltelevisie, - de transmissie van enigerlei data, ongeacht of een privé-gebruiker al dan niet op die installaties kan aangesloten worden, - alle trein- en tramsporen die zich bevinden op de openbare weg worden eveneens aanzien als nutsvoorzieningen. De retributie is niet verschuldigd indien de werken worden uitgevoerd samen met of onmiddellijk voorafgaand aan wegen- of rioleringswerken uitgevoerd door de gemeente of indien het werken zijn die uitgevoerd worden op verzoek van de gemeente. Onderhavig retributiereglement gaat in vanaf 1 januari 2019 voor een termijn eindigend op 31 december 2019.

2 Artikel 2 : Retributie naar aanleiding van sleufwerken De retributie naar aanleiding van sleufwerken is verschuldigd per dag en per lopende meter openliggende sleuflengte voor alle sleufwerken. Zij bedraagt voor werken in rijwegen 2,17 euro, voor werken in voetpaden 1,63 euro en voor werken in aardewegen 0,98 euro. Wanneer in dezelfde sleuf gelijktijdig werken uitgevoerd worden voor twee of meer nutsvoorzieningen bedraagt voormelde retributie voor de eigenaar van elke nutsvoorziening 60 % van hogervermeld(e) bedrag(en). Een begonnen dag geldt voor een volledige dag. Elk deel van een lopende meter wordt als een volledige lopende meter in rekening gebracht. Artikel 3 : Retributie voor dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen, kleine onderhoudswerken en ter compensatie van diverse heffingen en belastingen Artikel 4 : Inning Voor de hinder veroorzaakt door de dringende werken, aansluitingswerken, herstellingen en kleine onderhoudswerken met een sleufoppervlakte van maximum 3 m², wordt per kalenderjaar een retributie geheven van 1,09 euro per op het grondgebied van de gemeente aanwezig aansluitingspunt. Ter compensatie van diverse heffingen en belastingen in hoofde van zowel de distributienetbeheerder als haar werkmaatschappij wordt een retributie voorzien van 0,54 euro per aanwezig aansluitingspunt op het grondgebied van de gemeente. Deze retributies zijn verschuldigd vóór het einde van ieder jaar. In dit kader doet iedere nutsmaatschappij vóór 15 december van ieder jaar opgave van het aantal aansluitingspunten op het grondgebied van de gemeente. De retributie dient te worden betaald binnen de 30 kalenderdagen na toezending van de facturen. Artikel 5 : Definitief karakter Dit retributiereglement wordt toegezonden aan de toezichthoudende overheid. Het retributiereglement wordt overeenkomstig artikel 286 van het Decreet Lokaal Bestuur bekendgemaakt. 2. Goedkeuren van de gewijzigde lijst van de toelagen voor 2018 en kennisname van de wijziging van de ramingen van het budget Artikel 1 : De gewijzigde prijssubsidie voor het AGL 2018 goed te keuren waarbij euro wordt voorzien. Artikel 2: Kennis te nemen van de wijziging van de ramingen voor het budget Artikel 3 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan de financieel directeur te bezorgen. MILIEU: 3. Mina-raad : Goedkeuren van de gewijzigde statuten. Artikel 1 : De voorgelegde gewijzigde statuten van de mina-raad goed te keuren.

3 Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing, samen met de statuten, toe te sturen aan de mina-raad en aan de bevoegde overheid. 4. Mina-raad : Goedkeuren van het gewijzigde huishoudelijk reglement. Artikel 1 : Het voorgelegde gewijzigde huishoudelijk reglement van de mina-raad goed te keuren. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing, samen met de statuten, toe te sturen aan de mina-raad en aan de bevoegde overheid. WONEN 5. Woonwijs : Goedkeuren jaarverslag en jaarrekening werkingsjaar 7. Artikel 1 : Het jaarverslag werkingsjaar 7 van IGS Woonwijs goed te keuren. Artikel 2 : De jaarrekening werkingsjaar 7 van IGS Woonwijs goed te keuren, onder voorbehoud van goedkeuring door de subsidiërende overheden. Artikel 3 : IGS Woonwijs positief te evalueren. Artikel 4 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan IGS Woonwijs toe te sturen. AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF LENDELEDE: 6. Autonoom Gemeentebedrijf Lendelede: Aanduiden van de leden van de raad van bestuur. BESLUIT volgende personen aan te duiden als leden van de raad van bestuur van het AGL : voor CD&V : Bernard Fonteyne (3 stemmen), Nico Parmentier (3 stemmen), Carine Dewaele (3 stemmen) en Rita Lammertyn (1 stem), voor N-VA: Els Moerkerke (2 stemmen) en Kurt Vansteenkiste (3 stemmen)en voor Trots op Lendlee : Francis Bonte (twee stemmen). INTERCOMMUNALES: 7. I.V.I.O. : Voordracht van een bestuurder. Artikel 1 : De Heer Nico Parmentier, wonende te 8860 Lendelede, Meikapelstraat 31, die de volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen heeft bekomen, voor te dragen als bestuurder bij de intergemeentelijke vereniging IVIO. Artikel 2 : Deze beslissing in tweevoud over te maken aan I.V.I.O., Lodewijk de Raetlaan 12, 8870 Izegem. 8. I.V.I.O.: a) Voordracht vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de

4 Artikel 1 : De Heer Rudy Rommens aan te duiden als vertegenwoordiger van de gemeente Lendelede om deel te nemen aan de algemene vergaderingen en buitengewone algemene vergaderingen van I.V.I.O. tijdens de legislatuur Artikel 2 : Deze beslissing in tweevoud over te maken aan I.V.I.O., Lodewijk de Raetlaan 12, 8870 Izegem. b) Voordracht plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse Artikel 1 : De Heer Bernard Fonteyne aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Lendelede om deel te nemen aan de algemene vergaderingen en de buitengewone vergaderingen van I.V.I.O. tijdens de legislatuur Artikel 2 : Deze beslissing in tweevoud over te maken aan I.V.I.O., Lodewijk de Raetlaan 12, 8870 Izegem. 9. I.V.I.O. : Buitengewone Algemene Vergadering op 18 maart 2019: Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering. Artikel 1 : Zijn goedkeuring te verlenen aan de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 18 maart 2019: 1. Benoeming leden raad van bestuur. 2. Aktename van de gemeenteraadsbeslissingen houdende aanduiding leden met raadgevende stem in de raad van bestuur. 3. Varia. Artikel 2 : De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de buitengewone algemene vergadering van 18 maart 2019 zal zijn stemgedrag afstemmen op de beslissing genomen in onderhavig gemeenteraadsbesluit en de punten van de agenda van de buitengewone algemene vergadering van 18 maart 2019 goedkeuren. Artikel 3 : Deze beslissing over te maken aan I.V.I.O., Lodewijk de Raetlaan 12, 8870 Izegem. 10. Infrax West : Voordracht kandidaat-lid voor het Regionaal Bestuurscomité West- Vlaanderen en Kempen, die tevens wordt voorgedragen als kandidaat bestuurder. Artikel 1 : De Heer Jan Viaene, gemeenteraadslid, mailadres : jan.viaene@skynet.be, Hulstemolenstraat 83, 8860 Lendelede, voor te dragen als kandidaat-lid voor het Regionaal Bestuurscomité (RBC) West-Vlaanderen en Kempen van de opdrachthoudende vereniging, voor een duur van zes jaar, vanaf de Algemene Vergadering van 26 maart 2019 tot aan de eerste Algemene Vergadering in het jaar Artikel 2 : Dezelfde persoon als vermeld in artikel 1 tevens voor te dragen als kandidaat-lid voor de Raad van Bestuur van de opdrachthoudende vereniging, voor een duur van zes jaar, vanaf de Algemene Vergadering van 26 maart 2019 tot aan de eerste Algemene Vergadering in het jaar 2025.

5 Artikel 3 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Infrax West, ter attentie van het secretariaat, p/a 11. Infrax West : Voordracht lid Raad van Bestuur met raadgevende stem. Artikel 1 : De Heer Marnic Vandenbroucke, gemeenteraadslid, mail-adres: marnic@vandenbroucke-consulting.be, Rozebeeksestraat 44, 8860 Lendelede, voor te dragen als kandidaat-lid met raadgevende stem in de Raad van Bestuur, voor een duur van zes jaar, vanaf de Algemene Vergadering van 26 maart 2019 tot aan de eerste Algemene Vergadering in het jaar Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Infrax West, ter attentie van het secretariaat, p/a 12. Infrax West : a) Voordracht vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de Artikel 1 : De Heer Bernard Fonteyne, Schepen, mailadres: bernard.fonteyne@lendelede.be, Winkelsestraat 71, 8860 Lendelede, aan te duiden als vertegenwoordiger op de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de gemeentelijke Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Infrax West, ter attentie van het secretariaat, p/a b) Voordracht plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse Artikel 1 : Mevrouw Carine Dewaele, Burgemeester, mailadres: burgemeester@lendelede.be, Winkelsestraat 230, 8860 Lendelede, aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de periode van heden tot het einde van de gemeentelijke Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Infrax West, ter attentie van het secretariaat, p/a 13. Infrax-West : Algemene Vergadering in Buitengewone zitting op 26 maart 2019: Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering.

6 Artikel 1 : Zijn goedkeuring te hechten aan de agenda van de Algemene Vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging d.d. 26 maart 2019 met als enig agendapunt Statutaire ontslagnemingen en benoemingen. Artikel 2 : De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de Algemene Vergadering in buitengewone zitting van de opdrachthoudende vereniging op 26 maart 2019, op te dragen zijn/haar stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen. Artikel 3 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Infrax West, ter attentie van het secretariaat, p/a 14. Fluvius : Bevestigen van de beheersoverdracht en de onderschrijving van een aandeel A. Artikel 1 : De beheersoverdracht met ingang van 1 april 2019 met betrekking tot het statutair personeel van Infrax West, zoals opgenomen in de statuten van Infrax West die werden goedgekeurd op 26 juni 2018, te bevestigen. Artikel 2 : Ingevolge de beslissing genomen in artikel 1, één aandeel A ter waarde van 24,79 euro te onderschrijven en te volstorten binnen Fluvius Opdrachthoudende Vereniging. Artikel 3 : Fluvius Opdrachthoudende Vereniging te verzoeken de in artikel 1 genomen beslissing voor te leggen aan de eerstvolgende algemene vergadering. Artikel 4 : Het College van Burgemeester en Schepenen te belasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de opdrachthoudende vereniging Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, ter attentie van het secretariaat, (in pdf-versie) uitsluitend op het adres vennootschapssecretariaat@fluvius.be. 15. Fluvius : Voordracht van de kandidaat-bestuurder in Infrax-West als kandidaat-bestuurder in Fluvius. Artikel 1 : De kandidaat-bestuurder die binnen Fluvius System Operator namens Infrax West benoemd wordt in de Raad van Bestuur, ook voor te dragen als kandidaat-bestuurder van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, voor een duur van zes jaar, vanaf 1 april 2019 tot aan de eerste algemene vergadering in het jaar Artikel 2 : Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, ter attentie van het secretariaat, p/a 16. Fluvius : a) Voordracht vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de

7 Artikel 1 : De Heer Bernard Fonteyne, Schepen, mailadres: bernard.fonteyne@lendelede.be, Winkelsestraat 71, 8860 Lendelede, aan te duiden als vertegenwoordiger op de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging voor de periode van heden tot het einde van de gemeentelijke Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, ter attentie van het secretariaat, p/a b) Voordracht plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse Artikel 1 : Mevrouw Carine Dewaele, Burgemeester, mailadres: burgemeester@lendelede.be, Winkelsestraat 230, 8860 Lendelede, aan te duiden als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen van Fluvius Opdrachthoudende Vereniging voor de periode van heden tot het einde van de gemeentelijke Artikel 2 : Het College van Burgemeester en Schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan Fluvius Opdrachthoudende Vereniging, ter attentie van het secretariaat, p/a 17. Intercommunale Leiedal : Voordracht kandidaat-bestuurder. Artikel 1 : De Heer Pedro Ketels voor te dragen als kandidaat-bestuurder bij de Intercommunale Leiedal. Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing toe te sturen aan de Intercommunale Leiedal, Pres. Kennedypark 10, 8500 Kortrijk. 18. Intercommunale Leiedal : a) Voordracht vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de Artikel 1 : Mevrouw Carine Dewaele aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur op de Bijzondere Algemene Vergadering van Leiedal van 28/03/2019 en tevens voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen van Leiedal voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing toe te sturen aan de Intercommunale Leiedal, Pres. Kennedypark 10, 8500 Kortrijk. b) Voordracht plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse

8 Artikel 1 : Mevrouw Rita Lammertyn aan te duiden als plaatsvervanger namens het gemeentebestuur op de Bijzondere Algemene Vergadering van Leiedal van 28/03/2019 en tevens voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen van Leiedal voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing toe te sturen aan de Intercommunale Leiedal, Pres. Kennedypark 10, 8500 Kortrijk. 19. Intercommunale Leiedal : Bijzondere Algemene Vergadering op 28 maart 2019: Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering. Artikel 1 : De vertegenwoordiger van de gemeente die zal deelnemen aan de Bijzondere Algemene Vergadering van Leiedal van 28/03/2019 zal zijn stemgedrag afstemmen op de beslissing genomen in onderhavig gemeenteraadsbesluit en alle punten van de agenda van deze vergadering goedkeuren. Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing toe te sturen aan de Intercommunale Leiedal, Pres. Kennedypark 10, 8500 Kortrijk. 20. Psilon : Voordracht kandidaat-bestuurder. Artikel 1 : Het gemeentebestuur van Lendelede draagt de Heer Daan Mostaert, gemeenteraadslid, voor als kandidaat bestuurder voor de Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen. Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan de Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen, Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk. 21. Psilon : a) Voordracht vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de 21. Artikel 1 : De Heer Rudy Rommens, aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur op de algemene vergadering in buitengewone zitting van Psilon van 28/03/2019 en tevens voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen van Psilon voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan de Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen, Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk.

9 b) Voordracht plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse De raad, in openbare zitting, Artikel 1 : De Heer Pedro Ketels aan te duiden als plaatsvervanger namens het gemeentebestuur op de algemene vergadering in buitengewone zitting van Psilon van 28/03/2019 en tevens voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen van Psilon voor de ganse Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan de Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen, Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk. 22. Psilon : Algemene Vergadering in Buitengewone zitting op 26 maart 2019: Bespreking van de agenda en bepalen van het standpunt dat door de vertegenwoordiger van de gemeente dient te worden ingenomen : Voorstel tot goedkeuren van alle punten van deze vergadering. Artikel 1 : De vertegenwoordiger van de gemeente te machtigen om alle punten vermeld op de dagorde van de algemene vergadering in buitengewone zitting van Psilon d.d goed te keuren. Artikel 2 : Afschrift van onderhavige beslissing voor verder gevolg aan Psilon, Ambassadeur Baertlaan 5, 8500 Kortrijk, toe te sturen. SAMENWERKINGSVERBANDEN : 23. Vervoerregio Kortrijk : Toetreden tot Vervoerregioraad tevens aanduiden vertegenwoordiger in de vervoerregioraad en ambtelijke vertegenwoordiger voor de werkgroepen. Artikel 1 : De Heer Bernard Fonteyne is de vertegenwoordiger van de gemeente in de Vervoerregioraad van de vervoerregio Kortrijk. Artikel 2 : De Heer Marc Vermeulen is de ambtelijke vertegenwoordiger van de gemeente in de vervoerregio Kortrijk. De ambtelijke vertegenwoordiger is gemachtigd de vergaderingen van werkgroepen bij te wonen. Artikel 3 : De gemeente engageert zich om mee te werken aan het opstellen van het mobiliteitsplan van de vervoerregio Kortrijk. Alle gegevens die de gemeente heeft verzameld voor de opmaak van het gemeentelijk mobiliteitsplan, worden op eenvoudig verzoek ter beschikking gesteld van de vervoerregioraad in functie van de opmaak van het mobiliteitsplan voor de vervoerregio en/of voor de voorbereiding van concrete projecten. Artikel 4 : Het College van Burgemeester en Schepenen wordt belast met de uitvoering van dit besluit. Artikel 5 : Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan het secretariaat van de vervoerregio Kortrijk (vervoerregio.kortrijk@vlaanderen.be).

10 24. Art Iz : Aanduiden vertegenwoordiger in de adviescommissie van de academie. Artikel 1 : De Heer Pedro Ketels aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur in de adviescommissie van de academie van Art Iz voor de ganse Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Art Iz, Kruisstraat 13, 8870 Izegem. 25. De Watergroep : a) Aanduiden vertegenwoordiger voor het aandeelhoudersbestuur drinkwater. Artikel 1 : De Heer Jan Viaene aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur in het aandeelhoudersbestuur drinkwater van De Watergroep voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan De Watergroep, Vooruitgangstraat 189, 1030 Brussel. b) Aanduiden vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de Artikel 1 : De Heer Krist Vanoverberghe aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur in de Algemene Vergaderingen van De Watergroep voor de ganse Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan De Watergroep, Vooruitgangstraat 189, 1030 Brussel. c) Aanduiden plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse Artikel 1 : Mevrouw Rita Lammertyn aan te duiden als plaatsvervanger namens het gemeentebestuur in de Algemene Vergaderingen van De Watergroep voor de ganse Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan De Watergroep, Vooruitgangstraat 189, 1030 Brussel. 26. Mijn Huis cvba : a) Aanduiden voorkeurkandidaat afgevaardigde Raad van Bestuur. Artikel 1 : Mevrouw Tine Desmet aan te duiden als voorkeurkandidaat namens het gemeentebestuur in de Raad van Bestuur van Mijn Huis voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Mijn Huis, Marktstraat 80, 8530 Harelbeke.

11 b) Aanduiden reservekandidaat afgevaardigde Raad van Bestuur. Artikel 1 : De Heer Bruno Vanoverbeke aan te duiden als reservekandidaat namens het gemeentebestuur in de Raad van Bestuur van Mijn Huis voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Mijn Huis, Marktstraat 80, 8530 Harelbeke. 27. Mijn Huis cvba : Aanduiden afgevaardigde in de algemene vergadering. Artikel 1 : Mevrouw Claudine Rogiers aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur in de Algemene Vergaderingen van Mijn Huis voor de ganse Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Mijn Huis, Marktstraat 80, 8530 Harelbeke. 28. Toerisme Leiestreek : a) Aanduiden kandidaat voor de Raad van bestuur. Artikel 1 : De Heer Pedro Ketels voor te dragen als kandidaat-bestuurder namens het gemeentebestuur in Toerisme Leiestreek voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Toerisme Leistreek vzw, Provinciehuis Zuid-West-Vlaanderen, Universiteitslaan 2, 8500 Kortrijk. b) Aanduiden vertegenwoordiger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de Artikel 1 : Mevrouw Sofie Jonckheere aan te duiden als vertegenwoordiger namens het gemeentebestuur in de Algemene Vergaderingen van Toerisme Leiestreek voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Toerisme Leistreek vzw, Provinciehuis Zuid-West-Vlaanderen, Universiteitslaan 2, 8500 Kortrijk. c) Aanduiden plaatsvervanger voor de (Buitengewone) Algemene Vergaderingen voor de ganse Artikel 1 : Mevrouw Ann Malysse aan te duiden als plaatsvervanger namens het gemeentebestuur in de Algemene Vergaderingen van Toerisme Leiestreek voor de Artikel 2 : Afschrift van deze beslissing over te maken aan Toerisme Leistreek vzw, Provinciehuis Zuid-West-Vlaanderen, Universiteitslaan 2, 8500 Kortrijk.

12 ALGEMEEN: 29. Goedkeuren van het verslag van de zitting d.d Het verslag van de zitting d.d wordt eenparig goedgekeurd. 30. Goedkeuren van het verslag van de voorgaande zitting d.d Het verslag van de voorgaande zitting d.d wordt eenparig goedgekeurd. 31. Mondelinge vragen en mededelingen. NAMENS DE GEMEENTERAAD : De Algemeen Directeur, De Voorzitter, Vandecasteele C. Ketels P.

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

zitting van 18 november 2013

zitting van 18 november 2013 Wynants Ivo - Sysmans Emiel - 01. Retributiereglement voor het afleveren van een conformiteitsattest De Raad in openbare zitting; Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015.

Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015. Overzichtslijst gemeenteraad van 26 oktober 2015. Aanwezig: Nyns Jean-Pierre, voorzitter. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik, Jamar Chris en Strouven Roland en Schepmans Ria schepenen. Munten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016

GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016 PROVINCIE WEST-VLAANDEREN UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE 8980 ZONNEBEKE GEMEENTERAAD VAN 12 DECEMBER 2016 Aanwezig: Dirk Sioen: Burgemeester; Evelien D'Hellem, Franky Bryon, Frans

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 28 OKTOBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester FONCK Jo, VAN DER HOEVEN

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD AGENDA MET TOELICHTENDE NOTA

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD AGENDA MET TOELICHTENDE NOTA U wordt overeenkomstig artikel 19/20 DLB voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 24/01/2019 om 20.00 uur in het stadskantoor AC zaal Ophem, Aen den Hoorn

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 NOVEMBER Eredienst. V.P.K.B. - Horebeke. Goedkeuring van het aangepast meerjarenplan

ZITTING VAN 28 NOVEMBER Eredienst. V.P.K.B. - Horebeke. Goedkeuring van het aangepast meerjarenplan ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016.! AANWEZIG : schepenen; Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW; Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 26 MAART 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 19 februari 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 APRIL 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 APRIL 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 25 APRIL 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 21 november 2016. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd wordt het verslag van de vorige zitting, 26 oktober 2016, goed

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad.

Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering van de gemeenteraad. Z I T T I N G V A N 2 8 j a n u a r i 2 0 1 9 AANWEZIG : Voorzitter van de zitting: Cynthia Browaeys Janna Bauters, Hendrik Blommaert, Guy Glorieux, Iris De Martelaere, Filip Hebbrecht, Katelijn Moerman,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007

GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007 GEMEENTERAADSZITTING VAN 09 MEI 2007 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen; Viaene

Nadere informatie

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 25 februari OPENBAAR

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 25 februari OPENBAAR Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 25 februari 2019. OPENBAAR NOTULEN 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag van 04 februari 2019. De notulen en het zittingsverslag werden samen

Nadere informatie

Vergadering van 27 februari 2019

Vergadering van 27 februari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 27 februari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven Snoeks, Sandra Dero, Schepenen

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 MEI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 MEI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 MEI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019

Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Gemeenteraad Verslag Zitting van 11 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Tom Adriaens, Voorzitter; de heer Erik Van Roelen, Burgemeester; mevrouw Heidi Wuestenbergs, Schepen; de heer Thomas Dubois,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur.

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur. FME/edw a 04 89 02 20190328 Verslag 28 maart 2019 Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om 18.00 uur. Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 21 februari 2019 om 20 uur. Deze zitting vindt plaats

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019

BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 blz. 1 BEKENDMAKING VAN DE BESLUITEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING OP 28 FEBRUARI 2019 De burgemeester maakt overeenkomstig art. 285 van het Decreet over het Lokaal Bestuur bekend dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013

Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 Zitting Gemeenteraad van 19 februari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Katrien

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 februari 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 februari 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 februari 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

BESLUITENLIJST SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN 30 JANUARI 2019 PUNTEN TER DISCUSSIE:

BESLUITENLIJST SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN 30 JANUARI 2019 PUNTEN TER DISCUSSIE: BESLUITENLIJST SCHEPENCOLLEGE IN ZITTING VAN 30 JANUARI 2019 Aanwezig: MM. Dewaele C., Burgemeester-Voorzitter; Ketels P., Fonteyne B., Rommens R., Schepenen; Lammertyn R., Voorzitter B.C.S.D., Schepen;

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

Ontwerp notulen gemeenteraad 4 februari 2019

Ontwerp notulen gemeenteraad 4 februari 2019 Ontwerp notulen gemeenteraad 4 februari 2019 Aanwezig: Voorzitter: BOURGOIS Chris Raadsleden: VANHESSCHE Daniël, BOGAERT Hendrik, COUDEVILLE Claudia, ACKE Joël, DEPRÉE Geert, POLLET Jan, MADOC Reinhart,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 21 FEBRUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 21 FEBRUARI 2019 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 21 FEBRUARI 2019 AANWEZIG: Jordi Boulet, voorzitter; Werner Raskin, burgemeester; Bert Vertessen, Yves Croux, Johan Schoefs en Linda Verjans, schepenen; Alfons

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM

INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN VERTEGENWOORDIGING STAD WAREGEM Inhoud 1. DIENSTVERLENENDE VERENIGINGEN 2 2. OPDRACHTHOUDENDE VERENIGINGEN 3 3. INTERLOKALE VERENIGINGEN 4 4. PROJECTVERENIGINGEN

Nadere informatie

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD maandag 25 februari 2019

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD maandag 25 februari 2019 BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD maandag 25 februari 2019 ingevolge artikel 330 van het decreet Lokaal Bestuur, houdende regelgeving voor het Vlaams Gewest, van het algemeen bestuurlijk toezicht. Om de besluiten

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Zitting van Tonny Berteloot, Voorzitter gemeenteraad Koenraad Degroote, Burgemeester Rita Delmotte, Philip Vanhaesebrouck, Ives Lambrecht,

Zitting van Tonny Berteloot, Voorzitter gemeenteraad Koenraad Degroote, Burgemeester Rita Delmotte, Philip Vanhaesebrouck, Ives Lambrecht, Zitting van 30.01.2019 aanwezig: Tonny Berteloot, Voorzitter gemeenteraad Koenraad Degroote, Burgemeester Rita Delmotte, Philip Vanhaesebrouck, Ives Lambrecht, Schepenen Bart De Keukeleire, voorzitter

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 18 mei 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

01. Goedkeuring verslag vorige vergadering De gemeenteraad van Vorselaar, Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 7 november 2016 goed.

01. Goedkeuring verslag vorige vergadering De gemeenteraad van Vorselaar, Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 7 november 2016 goed. Verslag aan provincie gemeenteraad 5 december 2016 OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 7 november 2016 goed. 02. Kennisname verslagen

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 Raadslid Mombaers is verontschuldigd. Openbare zitting 1. Met eenparigheid van stemmen wordt een beslissing, goedgekeurd in zitting

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De burgemeester opent de zitting om 20:00 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De burgemeester opent de zitting om 20:00 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG Gemeenteraad DONDERDAG 14 JUNI 2018 aanwezig Rob Mennes, voorzitter (burgemeester) Geert Rottiers, Vera Goris, Karl Van Hoofstat, schepenen Aline Ams, Staf Van Frausem, Leo Haucourt, Stan Scholiers,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015

Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 Gemeenteraadszitting van 26 november 2015 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 22 oktober 2015 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 22 oktober 2015

Nadere informatie

Gemeente OOSTERZELE. Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement GENT

Gemeente OOSTERZELE. Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement GENT Oosterzele 16 oktober 2007. Geachte heer/mevrouw, Ingevolge toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 wordt u hierbij opgeroepen tot het bijwonen van de vergadering van

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 MAART 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Gemeenteraad van 22 november 2016 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 22 november 2016 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 22 november 2016 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Ontslag van mevrouw Lucia De Hertogh als werkend lid van de raad voor maatschappelijk welzijn - Kennisname

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Besluitenlijst van de gemeenteraad van donderdag 31 januari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal bestuur dienst secretariaat 1. Goedkeuring

Nadere informatie

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Deerlijk op dinsdag 28 mei 2019 om uur

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Deerlijk op dinsdag 28 mei 2019 om uur FME/edw a 04 90 02 20190528 Proces-verbaal AV 28-05-2019 28 mei 2019 Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Deerlijk op dinsdag 28 mei 2019 om 17.00 uur Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Rommens R.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012

Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Zitting van de gemeenteraad van maandag 21 mei 2012 Aanwezigen : Hofmans L. - Burgemeester Vermeesch R. - Voorzitter Muyshondt T., Verhaegen J., Damen N., De Pooter S., De Schutter S. - schepenen Janssens

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 JUNI 2014

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 JUNI 2014 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 JUNI 2014 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 mei 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 28 januari 2019 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 25 februari OPENBAAR

Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 25 februari OPENBAAR Gemeente Geetbets: toelichting gemeenteraad van maandag 25 februari 2019. OPENBAAR NOTULEN 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag van 04 februari 2019. De notulen en het zittingsverslag werden samen

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 NOVEMBER 2014

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 NOVEMBER 2014 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 NOVEMBER 2014 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING - PV 1. Proces-verbaal van de gemeenteraadszitting van 18 december 2018 - goedkeuring. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om goedkeuring

Nadere informatie

DAGORDE: 01 Retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein - goedkeuring DE GEMEENTERAAD;

DAGORDE: 01 Retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein - goedkeuring DE GEMEENTERAAD; NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN ZITTING : 31 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: Van Baelen Stijn - burgemeester-voorzitter Plessers Jos, Vanmierlo Erik, Theuwissen Lieve vanaf punt 03, Cardinaels Leo, Vanherk

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019

Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 Gemeenteraadszitting van 3 juni 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 25 april 2019 Aan de Raad wordt gevraagd de notulen van de gemeenteraadszitting van 25 april 2019 goed te

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 28 FEBRUARI U - RAADZAAL

TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 28 FEBRUARI U - RAADZAAL blz. 1 TOELICHTING BIJ DE AGENDAPUNTEN VAN DE GEMEENTERAADSZITTING D.D. 28 FEBRUARI 2019-19.30 U - RAADZAAL OPENBARE ZITTING 1. OP VRAAG VAN RAADSLID VANBLAERE JOHAN DD. 13 FEBRUARI 2019: INVOEREN RETRIBUTIEREGLEMENT

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Wielsbeke, GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Aan de Dames en Heren Gemeenteraadsleden van en te Wielsbeke, Dit is een vriendelijke uitnodiging tot de gemeenteraadszitting van 30 januari 2013 om 20.00 uur

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019)

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) Openbare zitting 1. Notulen en zittingsverslag vorige zitting - Goedkeuring notulen en zittingsverslag vorige zitting d.d. 28 januari

Nadere informatie