Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018"

Transcriptie

1 Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 OPENBARE ZITTING 1. Opdrachthoudende vereniging Fluvius: Buitengewone algemene vergadering van 17 december 2018 Goedkeuring Uitnodiging voor de buitengewone algemene vergadering van Fluvius van 17 december 2018 met volgende agenda: 1. Bespreking in het kader van artikel 44 van het Vlaams decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2019 alsook van de door de raad van bestuur opgestelde begroting Uitkeringsmodaliteiten tweede dividend. 3. Statutaire benoemingen 4. Statutaire mededelingen De gemeenteraad wordt gevraagd de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Fluvius goed te keuren. Voorstel afgevaardigden: Matty Coninx (60% van de stemmen) en Martin van der Sman (40% van de stemmen). 2. I.G.L.: gewone algemene vergadering van 7 december 2018 Goedkeuring Uitnodiging voor de gewone vergadering van de Algemene Vergadering van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg (I.G.L.) op 7 december 2018 om uur die de volgende agendapunten bevat: 1. Financieel rapport over het eerste semester 2018, balans, resultaat en saldo per 30 juni 2018: kennisneming 2. Begroting 2019: goedkeuring. De gemeenteraad wordt gevraagd de agendapunten van de Algemene Vergadering van I.G.L. goed te keuren. Voorstel afgevaardigde: Matty Coninx. 3. Gemeentelijke dotatie 2019 aan de brandweerzone Oost-Limburg - Goedkeuring Het voorstel van gemeentelijke dotatie werd besproken op het zonecollege van september en goedgekeurd op de zoneraad van oktober. De dotatie voor 2019 komt neer op EUR (2,25% verdeelsleutel) EUR (verrekening van patrimonium en rollend materieel). De gemeenteraad wordt gevraagd de gemeentelijke dotatie 2019 aan brandweerzone Oost-Limburg goed te keuren. 4. Doorgeeflening aan Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Zutendaal Goedkeuring Het dossier van de totale restauratie van de O.-L.-Vrouwkerk is gestart in februari 2016 en de werken zijn voltooid in augustus Bij het opmaken van de eindafrekening is gebleken dat de financiering van de erelonen van de architecten niet volledig opgenomen is in de berekeningen van het eigen aandeel van de kerkfabriek. De totale uitgaven aannemers en erelonen bedroegen ,22 EUR incl.btw. Voor deze restauratie heeft de Vlaamse gemeenschap ,89 EUR aan toelage verleend. De gemeente Zutendaal heeft een investeringstoelage van ,85 EUR bijgedragen. En voor de financiering van het eigen aandeel heeft de kerkfabriek in 2017 reeds een doorgeeflening van ,01 EUR ontvangen van de gemeente. De O.-L.-Vrouwkerkfabriek beschikt voor afdekking van de totale financiering van de restauratiewerken over onvoldoende eigen middelen, en vraagt derhalve een bijkomende doorgeeflening aan ten bedrage van ,30 EUR.

2 De gemeenteraad wordt gevraagd deze doorgeefleningen goed te keuren. 5. Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming Zutendaal: Budgetwijziging Goedkeuring Per mail van 20 november 2018 heeft het Centraal Kerkbestuur Zutendaal de gemeente het dossier Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming - budgetwijziging 2018 bezorgd zoals vastgesteld door de kerkraad in vergadering van 14/11/2018. Reden en doel: 1/ Invoegen van een bijkomende doorgeeflening nodig om de investeringsfiches van de renovatie van de OL V ten Hemelopnemingkerk te kunnen afsluiten en die o.a. nodig is om het nog openstaand saldo van het verdisconteringskrediet terug te betalen. 2/ Invoegen van verdisconteringsboekingen uitgevoerd in 2018 en ontvangen subsidies in 2018 die nog niet voorzien waren in het budget. 3/ Invoegen van enkele correctieboekingen in de MAR-keuzes die geresulteerd hebben in een boekhoudkundig te hoog niveau van de investeringsgelden berekend op ,29 EUR. 4/ Opheffen van de positieve Z-waarde (investeringsoverschot) van van ,25 EUR. De Z-waarde mag het niveau van de periode vóór de investeringen niet overstijgen (i.e. 2015). Na budgetwijzing sluit het budget 2018 als volgt: voor de exploitatie een overschot van 0 EUR voor de investeringen een tekort van ,62 EUR. De gemeenteraad wordt gevraagd de budgetwijziging 2018 van de O.-L.-Vrouwkerkfabriek goed te keuren. 6. Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming Zutendaal: Meerjarenplanwijziging opgemaakt in 2018 (MJP ) - Goedkeuring Per mail van 20 november 2018 heeft het Centraal Kerkbestuur Zutendaal de gemeente het dossier Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming - Meerjarenplanwijziging opgemaakt in bezorgd zoals vastgesteld door de kerkraad in vergadering van 14/11/2018. De MJP-cijfers waarvan vertrokken wordt in deze aanpassing (cijfers voor wijziging) werden overgenomen uit het oorspronkelijke MJP goedgekeurd door de raad op 11/07/2013. De gewijzigde cijfers worden vet weergegeven. De gemeenteraad wordt gevraagd de wijziging aan het meerjarenplan van de O.-L.- Vrouwkerkfabriek goed te keuren. 7. Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming Zutendaal: Budget 2019 Goedkeuring Per mail 20 november 2018 heeft het Centraal Kerkbestuur Zutendaal de gemeente het dossier Kerkfabriek O.-L.-Vrouw Tenhemelopneming - budget 2019 bezorgd zoals vastgesteld door de kerkraad in vergadering van 14/11/2018. Het budget 2019 sluit als volgt: voor de exploitatie een overschot van 0 EUR voor de investeringen een overschot 4.518,63 EUR. De gemeentelijke toelage voor de exploitatie bedraagt ,43 EUR. De gemeenteraad wordt gevraagd het budget 2019 van de O.-L.-Vrouwkerkfabriek goed te keuren.

3 8. Kerkfabriek St. Jozef Wiemesmeer: Budget 2019 Goedkeuring Op 20 november 2018 heeft het Centraal Kerkbestuur Zutendaal de gemeente het dossier Sint- Jozefkerkfabriek Wiemesmeer - budget 2019 bezorgd zoals vastgesteld door de kerkraad in vergadering van 28/08/2018. Het budget 2019 sluit als volgt: voor de exploitatie een overschot van 0 EUR voor de investeringen een overschot EUR. De gemeentelijke toelage voor de exploitatie bedraagt ,66 EUR. De gemeenteraad wordt gevraagd het budget 2019 van de Sint-Jozefkerkfabriek goed te keuren. 9. Budgetwijziging 2018 nr. 2 gemeentebestuur Zutendaal. - Goedkeuring De budgetwijziging 2018 nr. 2 van het gemeentebestuur Zutendaal wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. 10. Aanpassingen aan het retributiereglement gemeentelijke kampeerterreinen (GR 27 januari 2017) - Goedkeuring Na bespreking met de beheerder en de bevoegde schepen werd besloten om een aantal aanpassingen door te voeren aan de kampvergunning. Zo worden er (betere) afspraken gemaakt rond de éénzijdige opzegging van het huurcontract, het vroegtijdig beëindigen van het kamp, het gebruik van elektronisch versterkte muziek tijdens het kamp. Ook wordt voorgesteld om de borg op 250 EUR te brengen. De gemeenteraad wordt gevraagd de aanpassingen aan het retributiereglement gemeentelijke kampeerterreinen goed te keuren. 11.Fietsring: eindafrekening - Goedkeuring De aanleg van de fietsring werd aanbesteed voor ,00 EUR excl. btw of ,24 EUR incl. 21% btw. De eindafrekening bedraagt ,90 EUR excl. btw of ,34 EUR incl. 21% btw. Hierbij dient opgemerkt te worden dat een aantal van onderstaande "extra werken" reeds goedgekeurd werden in het bestek (zoals het aanbrengen van de tijdelijke signalisatie en het leveren en plaatsen van de borden eigen ontwerp. Onderstaande verrekeningen werden goedgekeurd op het CBS van : Verrekening 1 : Leveren en plaatsen tijdelijke oranje borden met paal 1.798,40 EUR excl. btw Verrekening 2 : Aanbrengen driehoeken (haaientanden) 327,5 EUR excl btw Verrekening 3 : Aanbrengen voetgangsersoversteekplaats (beton) 806 EUR excl. btw Verrekening 4 : Aanbrengen voetgangsersoversteekplaats (asfalt) 742,5 EUR excl. Btw Verrekening 5 : Betonmortel 645 EUR excl. Btw Verrekening 6 : Aanbrengen fietssymbool 300 EUR excl. btw Verrekening 7 : Stralingswerk EUR exl. Btw Verrekening 8 : Leveren en plaatsen borden eigen ontwerp 3.400,0 EUR excl. Btw Verrekening 9 : Meerwerk door wijziging locaties EUR excl. btw Er wordt aan de raad goedkeuring gevraagd voor de eindafrekening (>10% aanbestedingsbedrag). Er is voldoende budget voorzien in het krediet 2018/ / Ruimte/ Fietsring.

4 12. Ereloonovereenkomst architect/ontwerper uitbreiding gebouw Lieteberg: bestek en lastvoorwaarden Goedkeuring In bijlage een voorstel van bestek en lastvoorwaarden voor de ereloonovereenkomst architect/ontwerper uitbreiding gebouw Lieteberg. Het voorwerp van de opdracht betreft het ontwerp van de uitbreiding van de werkplaats, de opslagruimten en lokalen de Lieteberg, Het omvat onder andere: Werkplaats (+/- 120 m²) Stalling rollend materieel (+/- 100 m²) Open opslagruimte Omkleedruimte voor personeel (ca 10 medewerkers) met douche, toilet, Refter, vergaderruimte voor personeel Bureel Ruimte voor stockage imkermaterialen Demoruimte Er wordt aan de gemeenteraad goedkeuring gevraagd. 13. Aanvaarding gratis grondafstand - goedkeuring lastenboek en plannen van aanleg van de wegenis van de Bronnenstraat in de projectzone 2 van het BPA Dorpskern Goedkeuring In opdracht van de projectontwikkelaar Vonderpark, Pater Coninxlaan 27 te 3960 Bree heeft het architectenbureau Drieskens & Dubois, Luikersteenweg 233/1 te 3500 Hasselt een dossier voor de aanleg van het openbaar domein voor de Bronnenstraat ingediend. Na de realisatie van de werken zal de oppervlakte van 8 a 66 ca zoals aangeduid op de bijgevoegde plannen gratis aan de gemeente Zutendaal overgedragen worden. De gemeenteraad wordt gevraagd het lastenboek en de plannen van aanleg van de wegenis van de Bronnenstraat in de projectzone 2 van het BPA Dorpskern goed te keuren en de gratis grondafstand te aanvaarden. 14. Aanstelling data Protection Officer gemeente Zutendaal Goedkeuring De Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Verordening 2016/679 van het Europees parlement en de raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG bepaalt dat overheidsorganisaties een functionaris gegevensbescherming moeten aanstellen. Doorgaans gebruikt men hiervoor de Engelstalige afkorting DPO (data protection officer). Op 22 mei 2017 werd een overeenkomst met C-smart gesloten waarin een informatieveiligheidsambtenaar aangesteld zou worden voor gemeente en OCMW van Zutendaal. Deze aanstelling werd op het college van burgemeester en schepenen van 6 november 2017 geformaliseerd. Sinds 28 mei 2018 is de GDPR echter actief geworden en spreken we over een Data Protection Officer. Het is toegestaan dat de informatieveiligheidsconsulent de rol van Data Protection Officer op zich neemt. Aan de gemeenteraad wordt daarom gevraagd C-smart (Roel Seurs) aan te stellen als Data Protection Officer. 15. Vaststelling wettelijke feestdagen kalenderjaar 2019 Goedkeuring

5 Overeenkomstig de rechtspositieregeling van de gemeente Zutendaal, goedgekeurd door de gemeenteraad, stelt de gemeenteraad de vervangende feestdagen in de verlofkalender voor het gemeentepersoneel vast. Voorstel van besluit: de gemeenteraad stelt de vervangende feestdagen in de verlofkalender voor het gemeentepersoneel voor het dienstjaar 2019 vast. 6/6

Verontschuldigd: Bart Fransen, gemeenteraadslid

Verontschuldigd: Bart Fransen, gemeenteraadslid Gemeenteraad van 29 november 2018 Kort verslag Aanwezig: Robben Martens, voorzitter, Ann Schrijvers, burgemeester, Raymond Thijs, Dirk Smits, Jef Bobbaers, Matty Coninx, schepenen, Ward Lambrechts, OCMW-voorzitter-schepen,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 29 maart 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 29 maart 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 29 maart 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 29 maart 2018 om 20 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 18 december 2014 Openbare zitting Dagorde deel I 01 Gemeentebudget 2014 - Budgetwijziging 2 Voorstel besluit: De raad keurt de budgetwijziging 2 2014 goed. 02 Wijziging

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

Toelichting dagorde gemeenteraad 25 oktober 2018

Toelichting dagorde gemeenteraad 25 oktober 2018 Openbare zitting Toelichting dagorde gemeenteraad 25 oktober 2018 1. Limburg.net: algemene vergadering van 28 november 2018 - Goedkeuring Op woensdag 28 november 2018 om 18 uur gaat de algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal.

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. 1 FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2009: Wijziging 1 (exploitatie) en 2 (investering). Voorliggende begrotingswijziging past binnen de visie

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 mei 2016

Dagorde van de gemeenteraad van 26 mei 2016 Dagorde van de gemeenteraad van 26 mei 2016 Openbare zitting 01 Jaarrekening 2015 02 Jaarverslag 2015 In uitvoering van artikel 173 van het Gemeentedecreet moet het College van Burgemeester en Schepenen

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 29 november 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 29 november 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 29 november 2018 I 20u00 1. Hulpverleningszone Noord-Limburg - dotatie 2019 goedkeuring De gemeenteraad keurde in haar zitting van 25 september 2014 de verdeelsleutel voor de hulpverleningszone

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 28 mei 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed.

De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. PERSNOTA GEMEEENTERAAD 25 OKTOBER 2018 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING De gemeenteraad keurt het verslag van de zitting van de gemeenteraad van 27 september 2018 goed. 2. PERSONEELSFORMATIE - WIJZIGING

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012.

Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 23 augustus 2012. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 25 juni 2012. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 26/06/2017 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 29/05/2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden.

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden. dagorde Gemeenteraad van 19 november 2018 om 20:00 OPENBARE VERGADERING 1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging.

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 6.10.2015 DAGORDE I. FINANCIEN. 001 Kerkfabriek Sint Petrus Boekhout: budgetwijziging 2015-1 Volgens de goedgekeurde jaarrekening 2014 bedraagt het investeringsoverschot

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Verslag van de gemeenteraad van 24 november 2016

Verslag van de gemeenteraad van 24 november 2016 By a zutenclaal Verslag van de gemeenteraad van 24 november 2016 Aanwezig: Robben Martens Voorzitter Jef Bobbaers - Burgemeester Raymond Thijs, Ann Schrijvers, Harry Vanherf, Dirk Smits, Matty Coninx Schepenen

Nadere informatie

zutendaal Gemeenteraad 25 oktober 2018 Openbare zitting Kort verslag

zutendaal Gemeenteraad 25 oktober 2018 Openbare zitting Kort verslag Gemeenteraad 25 oktober 2018 Kort verslag Aanwezig: Robben Martens, voorzitter, Ann Schrijvers, burgemeester, Dirk Smits, Jef Bobbaers, Matty Coninx, schepenen, Ward Lambrechts, OCMW-voorzitter-schepen,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Eredienst - Budgetwijziging 2016 (reeks 3) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Eredienst - Budgetwijziging 2016 (reeks 3) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00922 Onderwerp: Eredienst - Budgetwijziging 2016 (reeks 3) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye

Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur. Verontschuldigd: de heer C. Vanandroye Vergadering van 29 september 2016, 20:00 uur Aanwezig: mevrouw M. Smolders, voorzitter van de gemeenteraad de heer H. Dumont, burgemeester de heren K. Pirard, S. Budo, mevrouw H. Pirlotte, schepenen de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari en 26 maart 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 30 april 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 27 juni 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 27 juni 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 27 juni 2018 I 20u00 1.Gemeente - jaarrekening 2017 goedkeuring. De jaarrekening 2017 van de gemeente Bocholt sluit af met een resultaat op kasbasis van 1.855.975,00 (eindbudget: 1.327.707,00)

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 19 juni 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn, Marie-Paule

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

:97") Verslag van de gemeenteraad van 26 oktober zutendaal

:97) Verslag van de gemeenteraad van 26 oktober zutendaal :97") zutendaal Verslag van de gemeenteraad van 26 oktober 2017 Aanwezig: Robben Martens voorzitter Ann Schrijvers - burgemeester Harry Vanherf, Dirk Smits, Jef Bobbaers schepenen Ward Lambrechts OCMW

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

1.2-) zutendaal. Gemeenteraad Zittingsverslag Zitting van 23 mei 2019

1.2-) zutendaal. Gemeenteraad Zittingsverslag Zitting van 23 mei 2019 1.2-) zutendaal Gemeenteraad Zittingsverslag Zitting van 23 mei 2019 Aanwezig: Robben Martens, voorzitter Ann Schrijvers, burgemeester Matty Coninx, Dirk Smits en Marina Seurs, schepenen Veerle Remans,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 24 SEPTEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING Algemeen beleid. 1. Integrale veiligheid algemene machtiging voor het gebruik van zichtbare verplaatsbare

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen.

Verplaatsing van verkeersbord op Steenbergen. GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 23 februari 2010 om 20:00 uur. DAGORDE

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

Gemeenteraad 29 maart Kort verslag

Gemeenteraad 29 maart Kort verslag zutendaal Gemeenteraad 29 maart 2018 Kort verslag Aanwezig: Robben Martens, voorzitter, Ann Schrijvers, burgemeester, Raymond Thijs, Harry Vanherf, Dirk Smits, Jef Bobbaers, schepenen, Ward Lambrechts,

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jolien Waeyaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon Vancoillie, Burgemeester

Verontschuldigd: Jolien Waeyaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon Vancoillie, Burgemeester Zitting van 24 juli 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Lode Rossey, Carine Volckaert, OCMW raadsleden Sara De Meyer, Algemeen Directeur Verontschuldigd:

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 1. FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2012: Wijziging 3 gewone dienst (exploitatie) en 4 buitengewone dienst (investeringen). De gemeenteraad moet de budgetwijzigingen

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten

Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten Netbeheerder: Inter-aqua Bestuursorgaan: Raad van Bestuur Datum vergadering: 11-09-2018 Lijst met beknopte omschrijving van de aangelegenheden opgenomen in de besluiten 1. VERSLAG VORIGE VERGADERINGEN

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 26 oktober 2017 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014

Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Dagorde van de gemeenteraad van 27 november 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.-L.-Vrouw: budget 2015 exploitatie investeringen ontvangsten 31.860,00 786.830,00 uitgaven 117.650,00 786.830,00 gecorrigeerd

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 9 oktober Besluit nummer: 2017_GR_00950

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 9 oktober Besluit nummer: 2017_GR_00950 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00950 Onderwerp: Erediensten - Budgetwijziging 2017 (reeks 4) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Eredienst - Budget 2017 (reeks 1) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Eredienst - Budget 2017 (reeks 1) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2016 Besluit nummer: 2016_GR_01110 Onderwerp: Eredienst - Budget 2017 (reeks 1) van diverse kerkbesturen.- Stadstoelage - Kennisneming Beknopte

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 22 mei 2014 I 20u00 1. Kennisname budgetwijziging 1-2014 OCMW Tijdens het schepencollege van 17 april 2014 vond er een overleg plaats tussen het gemeentebestuur en het Sociaal Huis

Nadere informatie