Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum"

Transcriptie

1 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. De budgetwijziging wordt overgemaakt aan de bestendige deputatie van de provincie Limburg. 1.2 Kerkfabriek O.L.V. Ten Hemelopneming: budget 2012 en meerjarenplanning. Kennis te nemen van het budget 2011 van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum, als volgt: 4.211,00 euro ,00 euro Verwerking resultaat voorgaande jaren ,51 euro Gemeentelijke exploitatie toelage ,49 euro Gemeentelijke investeringstoelage 0 euro Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1.3 Kerkfabriek H. Sacrament t Geleeg: budgetwijziging 1/2011. Kennis te nemen van de wijziging van het budget 2011 van het kerkbestuur Heilig Sacrament. De gemeentelijke exploitatie toelage en investeringstoelage blijven onveranderd. 1.4 Kerkfabriek H. Sacrament t Geleeg: budget 2012 en meerjarenplanning. Kennis te nemen van het budget 2010 van het kerkbestuur Heilig Sacrament, als volgt: 2.216,00 euro ,00 euro Verwerking resultaat voorgaande jaren 7.872,55 euro Gemeentelijke exploitatie toelage ,45 euro Gemeentelijke investeringstoelage: 0,00 euro Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur Heilig Sacrament. 1.5 Kerkfabriek O.L.V. Maagd der Armen: budgetwijziging 1/2011. Kennis te nemen van budgetwijziging van het kerkbestuur OLV Maagd der Armen. De exploitatie- en investeringstoelage wijzigen niet 1.6 Kerkfabriek O.L.V. Maagd der Armen: budget 2012 en meerjarenplanning. Kennis te nemen van het budget 2012 van het kerkbestuur OLV Maagd der Armen, als volgt: 2.019,00 euro ,94 euro Verwerking resultaat voorgaande jaren ,40 euro Gemeentelijke exploitatie toelage: ,54 euro Gemeentelijke investeringstoelage : euro Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Maagd der Armen.

2 1.7 Kerkfabriek Sint-Blasius Heppen: budgetwijziging 1/2011. Kennis te nemen van de wijziging van het budget 2011 van het kerkbestuur Sint-Blasius Heppen. De gemeentelijke toelage wordt vastgelegd als volgt: ,00 euro ,00 euro Verwerking resultaat voorgaande jaren: 3.226,69 euro Gemeentelijke exploitatie toelage: ,31 euro Gemeentelijke investeringstoelage: ,75 euro 1.8 Kerkfabriek Sint-Blasius Heppen: budget 2012 en meerjarenplanning. Kennis te nemen van het budget 2012 van het kerkbestuur Sint-Blasius Heppen, als volgt: ,00 euro ,00 euro Verwerking resultaat voorgaande jaren: 1.852,02 euro Gemeentelijke exploitatie toelage ,98 euro Gemeentelijke investeringstoelage 0 euro Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur Sint-Blasius Heppen. 1.9 Gemeentelijke dotatie 2011 aan de politiezone Kempenland wijziging. De dotatie van de gemeente Leopoldsburg die aan het lokale politiekorps wordt toegekend, wordt verlaagd van naar , Investeringstoelage aan het museum MKOK Leopoldsburg. Aan het MKOK-Museum uit Leopoldsburg zal voor het dienstjaar 2011 een investeringstoelage worden toegekend van euro. Deze investeringstoelage zal uitbetaald worden op voorlegging van facturen Investeringstoelage aan museum Kamp van Beverlo Aan de VZW Kamp van Beverlo uit Leopoldsburg zal voor het dienstjaar 2011 een investeringstoelage worden toegekend van euro. Deze investeringstoelage zal uitbetaald worden op voorlegging van facturen. 2 TECHNISCHE DIENST Leveren en plaatsen van 3 semi-ondergrondse containers. Goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. Er wordt voorgesteld om drie semi-ondergrondse containers aan te kopen met een inhoud van ca 3 m. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Leveren en plaatsen van 3 semi-ondergrondse containers. De lastvoorwaarden worden vastgesteld. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. 3 INTERNE ORGANISATIE 3.1 Vervanging lid raadscommissie algemene zaken Gezien het ontslag van raadslid Robbie Scaut, draagt de SP.a een nieuw raadslid en een nieuwe plaatsvervanger voor om te zetelen in de commissie algemene zaken.

3 De gemeenteraad verklaart volgende gemeenteraadsleden voor verkozen als lid of als plaatsvervangend lid van de gemeenteraadscommissie algemene zaken : Gilbert Hulsmans als effectief lid. Carine Steen als 1ste plaatsvervanger voor Herman Swerts en 2de plaatsvervanger voor Gilbert Hulsmans. 3.2 Vervanging leden bijzondere raadscommissie evaluatie decretale graden Ten gevolge van het ontslag van raadslid Robbie Scaut, draagt de SP.a een nieuw raadslid voor; Ten gevolge van het voorstel van de CD&V om een wijziging door te voeren in de samenstelling van de bijzondere raadscommissie evaluatie decretale graden ; De gemeenteraad verklaart volgende raadsleden verkozen als lid van de bijzondere gemeenteraadscommissie evaluatie decretale graden. Fractie Kandidaat Plaatsvervanger SP.A Herman Swerts Myriame Verschraegen CD&V Jos Wouters Marleen Kauffmann 4 CULTUUR 4.1 Aankoop theatertextiel. Goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. Ter vervanging van huidig theatertextiel dat verschillende scheuren en gaten vertoont, wordt nieuw theatertextiel aangekocht. Er wordt gekozen voor een zware, brandwerende kwaliteit. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Aankoop theatertextiel. De lastvoorwaarden worden vastgesteld. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. 4.2 Aankoop van nieuwe podiumelementen. Goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. De huidige podiumelementen zijn na intensief gebruik aan vervanging toe. Omdat het nieuwe podium ook kan gebruikt worden als publiekstribune zijn er ook toebehoren zoals leuningen en trappen aan toegevoegd. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Aankoop van podiumelementen. De lastvoorwaarden worden vastgesteld. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. 4.3 Levering en plaatsing van nieuw meubilair cultureel centrum fase 2 burelen 1 ste verdieping, personeelsruimte en techniekers. Goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. In het kader van de nieuwe inkombalie, administratieve ruimte en personeelsruimte werd eveneens besloten dat het noodzakelijk was om ook over te gaan tot de nieuwe inrichting van de burelen en de personeelsruimte Door het college van burgemeester en schepenen werd goedkeuring verleend om over te gaan tot het opmaken van de nodige bestekken, die ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr :565/ van 25 oktober 2011 en de raming voor de opdracht Cultuur: levering en plaatsing meubilair cultureel centrum - fase 2 van de nieuwe inrichting.. De lastvoorwaarden worden vastgesteld. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. 4.4 Levering en plaatsing van keukenmeubilair in de personeelsruimte van het Cultureel Centrum. Goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. In het kader van de nieuwe inkombalie, administratieve ruimte en personeelsruimte werd eveneens

4 besloten dat het noodzakelijk was om ook over te gaan tot de nieuwe inrichting van de burelen en de personeelsruimte Door het college van burgemeester en schepenen werd goedkeuring verleend om over te gaan tot het opmaken van de nodige bestekken, die ter goedkeuring voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek met nr :565/ van 27 oktober 2011 en de raming voor de opdracht Cultuur: levering en plaatsing van keukenmeubilair. De lastvoorwaarden worden vastgesteld. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. 5 SPORT Aanstelling van een studiebureau voor de renovatie van de daken gemeentelijke sporthal t Geleeg. Goedkeuring lastenvoorwaarden en gunningswijze. Er wordt voorgesteld om een studiebureau aan te stellen die een onderzoek zal voeren naar enerzijds de stabiliteit en draagkracht van de bestaande daken en anderzijds een voorstel tot renovatie zal formuleren. Het bureau zal ook de werken opvolgen en coördineren. Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek en de raming voor de opdracht Aanstelling studiebureau voor de renovatie van de daken sporthal. De lastvoorwaarden worden. De raming bedraagt ,00 incl. 21% btw. 6 RUIMTELIJKE ORDENING Advies: ontwerp Actualisatie ruimtelijk structuurplan provincie Limburg De actualisatie van het ruimtelijk structuurplan provincie Limburg (RSPL) gebeurt in het kader van de afstemming op het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen (RSV). het verzekeren van de continuïteit en de verdere uitvoering van het provinciaal en gemeentelijk ruimtelijk beleid. De actualisatie van het RSPL is een eerder beperkte en technische herziening omwille van de bijgestuurde taakstelling inzake wonen en bedrijvigheid. De gemeente heeft op een suggestielijst overgemaakt aan de provincie (suggesties die in ons GRS opgenomen zijn) met de bijhorende stand van zaken. Deze herziening wordt aangegrepen om een aantal aspecten uit het RSV aan te passen, om bepaalde knelpunten op te lossen en om diverse suggesties uit het GRS na te kijken. De gemeenteraad geeft een voorwaardelijk gunstig advies bij het ontwerp Actualisatie van het RSPL. 7 AANDUIDING AFGEVAARDIGDEN NAMENS DE GEMEENTE Het komt de gemeenteraad toe de afgevaardigden voor de intercommunales aan te duiden en hun mandaat vast te stellen. 7.1 Interelectra: buitengewone algemene vergadering 28 november 2011: goedkeuring 7.2 Inter-media: buitengewone algemene vergadering 6 december 2011: goedkeuring 7.3 Cipal dv: buitengewone algemene vergadering 9 december 2011: goedkeuring 7.4 Inter-energa: buitengewone algemene vergadering 13 december 2011: goedkeuring

5 7.5 Limburg.net: algemene vergadering 14 december 2011: goedkeuring agenda, aanstelling afgevaardigde en vaststelling mandaat. 7.6 Inter-aqua: buitengewone algemene vergadering 20 december 2011: goedkeuring 7.7 I.W.M..: buitengewone algemene vergadering 21 december 2011: goedkeuring 8 PERSONEEL De personeelsproblematiek van de brandweer blijft een bevoegdheid van de gemeenteraad. 8.1 Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst: eervol ontslag. Freddy Laremans wordt eervol ontslagen als brandweerman-vrijwilliger omwille van het bereiken van de leeftijdsgrens 8.2 Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst: bevordering tot korporaal. Bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst wordt Tom Martens bevorderd tot korporaal met ingang van 1 november Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst: bevordering tot sergeant. Bij de gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst wordt Patrick Devriendt bevorderd tot sergeant met ingang van 1 november VERSLAG VORIGE VERGADERING 10 Toegevoegde punten op voorstel van de fractie Open VLD 10.1 Opvolging gezondheidssituatie zwembad De Merel Gemeentelijke holding: algemene vergadering beslist over vereffening Aankondiging vacatures gemeente Aankondiging project Leopoldville in gemeentelijk infoblad en website Kosten bus IRIS Verwarming archief Technische Dienst Fietsenstallingen aan kleinere bushaltes Mindervalide parking aan kerkhof en fietsenstalling. 11 Toegevoegde punten op voorstel van de fractie Vlaams Belang De gemeentelijke holding GECOMOVE: vraag om participatie van de oppositiepartijen Slechte toestand van de fietspaden aan de Merel en aan de Hengstbergen Ritueel slachten voor offerfeest der moslims: alleen logistieke hulp van de gemeente Containerpark

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 18 november 2009 1 FINANCIËN 1.1 Retributiereglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen - huis aan huis en op afroep.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 1. FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2012: Wijziging 3 gewone dienst (exploitatie) en 4 buitengewone dienst (investeringen). De gemeenteraad moet de budgetwijzigingen

Nadere informatie

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juli 2008 Aanwezig: D. Steyaert, voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; J. Quintens, J. Wouters, F. Van

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 mei 2011 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 mei 2011 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 mei 2011 1. FINANCIËN 1.1. Belasting op de afgifte van administratieve documenten. Half mei moet onze gemeente opstarten met het afleveren van de nieuwe elektronische

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal.

TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. TOELICHTING GEMEENTERAAD WOENSDAG 6 mei 2009 19.30 uur raadzaal. 1 FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2009: Wijziging 1 (exploitatie) en 2 (investering). Voorliggende begrotingswijziging past binnen de visie

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering.

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 november 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter. S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen. D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig.

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 mei 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen; Gilbert Hulsmans,

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter E. Van Pée, toelichting door schepen W. Beke en tussenkomst van F. Van Dromme

Na inleiding door de voorzitter E. Van Pée, toelichting door schepen W. Beke en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 november 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.

Nadere informatie

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld

Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 november 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 1 juni 2011 om 19.30 uur raadzaal. 1. FINANCIËN 1.1 Goedkeuring jaarrekening 2010 gemeente. De jaarrekening 2010, omvattende de budgettaire rekening 2010, balans, resultatenrekening,

Nadere informatie

1.1 Algemene dienstenbelasting voor de dienstjaren 2010-2013.

1.1 Algemene dienstenbelasting voor de dienstjaren 2010-2013. Toelichting GEMEENTERAAD 7 april 2010 1 FINANCIEN 1.1 Algemene dienstenbelasting voor de dienstjaren 2010-2013. Van de algemene dienstenbelasting worden vrijgesteld : de gezinnen waarvan het gezinshoofd

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, G. Hulsmans, J.

Nadere informatie

Een overzicht van de interne kredietaanpassingen per 9 november 2016 wordt gegeven. VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis

Een overzicht van de interne kredietaanpassingen per 9 november 2016 wordt gegeven. VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 9 november 2016 FINANCIËN 1. Budget 2016 Interne kredietaanpassing per 9 november 2016. Een overzicht van de interne kredietaanpassingen per 9 november 2016 wordt gegeven.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

1.3 Budget 2009 VZW Cultureel Centrum. Volgens artikel 24 van de concessieovereenkomst moet de VZW jaarlijks haar budget aan het gemeentebestuur

1.3 Budget 2009 VZW Cultureel Centrum. Volgens artikel 24 van de concessieovereenkomst moet de VZW jaarlijks haar budget aan het gemeentebestuur TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 april 2009 1 FINANCIËN 1.1 Investeringstoelage 2008 Kerkfabriek H. Sacrament. De kerkfabriek H. Sacrament heeft in 2008 bij de firma Pami een aantal kasten gekocht. Ze hadden

Nadere informatie

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven.

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 juni 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

- na wijziging investeringstoelage - oorspronkelijk

- na wijziging investeringstoelage - oorspronkelijk TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 6 november 2013 1. FINANCIËN 1.1 Budgetwijziging nr. 3 en 4 gemeente goedkeuring. De budgetwijzigingen dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 4 februari FINANCIËN

TOELICHTING GEMEENTERAAD 4 februari FINANCIËN TOELICHTING GEMEENTERAAD 4 februari 2009 1 FINANCIËN 1.1 Gemeentelijke dotatie 2009 aan de politiezone Kempenland. Volgens de wet van 7 december 1998 moet onze gemeente bijpassen in het totale tekort op

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Toelichting GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 1. FINANCIEN 1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Op basis van de toelichtingnota van de budgetcommissie

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 29 maart 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis

De gemeenteraad neemt kennis BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 09 november 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 20010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012

Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012 Agenda gemeenteraad van 24 mei 2012 1. Toelichting m.b.t. de informatie- en overlegvergadering van 2 mei 2012 voor de bewoners van de Rozenwijk. 2. Mededeling goedkeuring gemeenterekening 2010. 3. Mededeling

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 juni 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN

BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 18-03-2013 001. KENNISNAME ARREST VAN DE RAAD VAN STATE D.D. 19-02-2013 I.V.M. DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014.

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 november 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek.

18 december FINANCIËN-BUDGET. Vaststelling gemeentelijke dotatie 2019 aan de politiezone Mechelen-Willebroek. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Aan de Kerkfabriek H. Sacrament wordt een toelage toegekend van als tussenkomst in de financiering van haar investeringsuitgaven.

Aan de Kerkfabriek H. Sacrament wordt een toelage toegekend van als tussenkomst in de financiering van haar investeringsuitgaven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 1 april 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juni 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 6 februari 2013 1 BELEIDSSECRETARIAAT Het ontslag van een gemeenteraadslid is pas definitief nadat de gemeenteraad hiervan kennis nam. (Art. 15 Gemeentedecreet) De eerste

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Beknopt verslag GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

De gemeenteraad NEEMT KENNIS van de begroting van de politiezone Kempenland zoals ze door de politieraad werd goedgekeurd op 16 december 2008.

De gemeenteraad NEEMT KENNIS van de begroting van de politiezone Kempenland zoals ze door de politieraad werd goedgekeurd op 16 december 2008. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 februari 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

De rekening 2012, met een overschot van 22.092,05 euro, van de VZW Cultureel Centrum, vastgesteld door de

De rekening 2012, met een overschot van 22.092,05 euro, van de VZW Cultureel Centrum, vastgesteld door de TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 5 juni 2013 1. FINANCIËN 1.1 Advies provinciale berekening en verdeling brandweerkosten staten 2008 tot en met 2011 Bij nazicht van de door de provincie opgemaakte berekeningen

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om 19.30 uur Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H.

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter.

Na toelichting door de voorzitter. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van woensdag 6 januari 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 september 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 september 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 september 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J.

Nadere informatie

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed.

Gemeenteraad 19 december Meldingslijst. De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 goed. Gemeenteraad 19 december 2011 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 november 2011 De gemeenteraad neemt kennis van de brief d.d. 10-11-2011

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 3 september 2008-19.30 uur

TOELICHTING GEMEENTERAAD 3 september 2008-19.30 uur TOELICHTING GEMEENTERAAD 3 september 2008-19.30 uur 1 FINANCIËN 1.1 Investeringstoelage kerkfabriek O.L.V. Maagd der Armen aankoop kerkorgel en toebehoren. De kerkfabriek O.- L.- V.- Maagd der Armen wil

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 september 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT

OPENBARE ZITTING. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 september 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 4 september 2013 om 19.30 uur raadzaal. OPENBARE ZITTING 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Nieuwe filiaalovereenkomst deeltijds kunstonderwijs met de stad Beringen. Al gedurende

Nadere informatie

Gemeenteraad 04 november 2014

Gemeenteraad 04 november 2014 BADSTAD Blankenberge, 10 november 2014 8370 BLANKENBERGE Gemeenteraad 04 november 2014 1 Mededelingen van de voorzitter OPENBARE ZITTING 2 Aanvraag Vlaams Belang conform artikel 29 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 24 maart 2015 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Ontslag van de heer Marc Fruytier als gemeenteraadslid - Kennisname Met zijn schrijven van 19 februari 2015

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Autofinancieringsmarge: 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Oorspr. (1) -228.220 370.814 697.726 870.185 973.393 1.236.271 Na wijz.

Autofinancieringsmarge: 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Oorspr. (1) -228.220 370.814 697.726 870.185 973.393 1.236.271 Na wijz. TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 5 november 2014 om 19.30 uur FINANCIËN De verschillende soorten van budgetwijzigingen in BBC (beleids- en beheercyclus) toegelicht. Wat nu aan de gemeenteraad wordt voorgelegd

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT

OPENBARE VERGADERING SECRETARIAAT Zoutleeuw, 21 november 2012 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd tot het bijwonen der vergadering die ten stadhuize zal doorgaan

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 14 januari 2013 8370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 januari 2013 om 20:00 uur in

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010.

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010. BEKNOPTE TOLEICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 09 NOVEMBER 2010 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Interelectra : voorstel tot statutenwijziging. Naar aanleiding van de partiële splitsing van Interelectra

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 6 NOVEMBER 2012 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID EN SCHEPEN RIK LIPS Aan de raad wordt gevraagd akte te willen nemen van het ontslag van dhr. Rik Lips als

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 27 MEI 2010 OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEUREN BUDGETWIJZIGING NR 1/2010 - KERKFABRIEK SINT-AMANDUS DENDERLEEUW Voorgesteld

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering.

De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 mei 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017

Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Gemeenteraad Dagorde publiek Zitting van 9 oktober 2017 Raadzaal, Markt 8, 3580 Beringen, 20:00 uur OPENBARE ZITTING A-punten Interne organisatie en burgerzaken 1 2017_GEM_00032 Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie