Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld"

Transcriptie

1 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 november 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert Hulsmans, Jos Wouters, Eric Coenen, Uzeyir Karaca, Danny Bloemen, Toni Fonteyn, Katrien Ozeel, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Franky Geypen, Maarten Vanzeir, Matthias Pira, Annika Lenaerts, Werner Noels en Annick Philips, gemeenteraadsleden. Dany Punie, wd. gemeentesecretaris Afwezig: Ronald Peeters, Diane De Volder en Sonja Surkyn. Bij de aanvang van de vergadering vraagt raadslid Danny Bloemen om enkele punten vroeger te behandelen, omdat dan de volgorde beter en logischer is. Voorzitter Wouter Beke stemt, samen met de raad, in om een aantal punten die samenhangend zijn ook samen te behandelen. FINANCIËN Punt 23 werd samen met punt 1 behandeld 23 Goedkeuring reglement betreffende de inname van stoepen. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann merkt raadslid Danny Bloemen op dat Vlaanderen slechts een vrije ruimte vraagt van 1.20 meter en dat de gemeente 1.50 meter vraagt. Hij wijst erop dat dit in praktijk voor problemen kan zorgen meter is voldoende voor rolstoelgebruikers. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 7 tegen en 0 onthoudingen. Matthias Pira, Annika Lenaerts en Annick Philips. Stemden tegen: Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 7 tegen en 0 onthoudingen. 1 Belastingreglement inname terrassen - goedkeuring. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann geeft raadslid Danny Bloemen aan dat zijn fractie zal tegenstemmen omdat de Horeca opnieuw extra zal moeten betalen, dit naast de promotaks en de stoepenbelasting. Raadslid Bert Boeckx en zijn fractie sluiten zich aan bij dit standpunt. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 7 tegen en 0 onthoudingen. Matthias Pira, Annika Lenaerts en Annick Philips. Stemden tegen: Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir.

2 2 Retributie op bepaalde administratieve prestaties m.b.t. Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw - goedkeuring. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Guy Legein geeft de N-VA fractie aan tegen te stemmen omdat zij ook in 2013 tegen deze retributie gestemd hebben. 3 Budget 2015 Interne kredietaanpassing per 4 november kennisneming. 4 Budget Wijzigingen per 4 november goedkeuring. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Guy Legein merkt raadslid Danny Bloemen op dat de werken aan het dak van de sporthal bijna maar de helft gekost hebben van het geraamd budget, hij wijst er ook op dat door tal van verschuivingen voor personeel, dit budget bijna niet meer op te volgen is. Daarenboven blijkt ook dat er minder uitgaven zijn voor politieke organen. Voorzitter Wouter Beke kondigde de nog nakende raadscommissie van 2 december 2015 aan. Schepen Erwin van Pée beaamde dat de inschrijving voor de werken aan de sporthal inderdaad beter meevielen dan verwacht. Schepen Guy Legein verklaarde de vele wijzigingen in het personeelsbudget door het feit dat de gescotoelagen globaal gestort worden in plaats van per werknemer. De gesco s werden trouwens contractuelen. Raadslid Werner Noels stelde volgende vragen: ü Op pagina 104/106 van de PDF in bijlage BW 2015, die we zaterdag ll ontvingen, schema BW4, staat er als gecumuleerd budgettair resultaat vorig boekjaar een bedrag van Euro ü In de jaarrekening 2014 opgemaakt door BDO op pagina 86, Schema J5, staat er in de kolom eindbudget een gecumuleerd budgettair resultaat van Euro. Moeten deze bedragen overeenstemmen en indien ja, waarom stemmen ze niet overeen? De voorzitter Wouter Beke kondigde een schriftelijk antwoord aan. Goedgekeurd met 16 stemmen voor, 0 tegen en 7 onthoudingen. Matthias Pira, Annika Lenaerts en Annick Philips. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli, Werner Noels, Danny Bloemen en Maarten Vanzeir. 5 Retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein - goedkeuring. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke, vraagt raadslid Danny Bloemen of deze compensatie-regeling de derving van de dividenden zal compenseren. De voorzitter Wouter Beke kan op dit ogenblik hier nog niet op antwoorden, omdat het totaal nieuw is. Goedgekeurd met 18 stemmen voor, 5 tegen en 0 onthoudingen. Stemden tegen: Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels.

3 Voor er over gegaan werd naar de budgetten en meerjarenplannen krijgt raadslid Toni Fonteyn het woord. Hij stelt vast dat er rond het kerkenplan nog steeds geen visienota is en vraagt wanneer het gemeentebestuur hier eindelijk gaat achter vragen. Deze nota is toch belangrijk als je ziet welke middelen er voor deze kerkbesturen voorzien moeten worden. Voorzitter Wouter Beke herhaalt dat er geen nieuwe visienota te verwachten valt. In de reeds gekende notastaat het sluiten van de kapel van de Karmel en van Immert. Er is op dit ogenblik ook geen sprake van een andere sluiting van een kerk. Vandaar dat de wettelijk verplichtte bijdragen opgenomen werden in de meerjarenplanning. 6 Kerkbesturen - Kerkfabriek Heilig Sacrament Budget 2016 kennisneming. 7 Kerkbesturen - Kerkfabriek OLV Tenhemelopneming Centrum Wijziging budget 2015 kennisneming. 8 Kerkbesturen - Kerkfabriek OLV Tenhemelopneming Centrum Wijziging meerjarenplan goedkeuring. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Guy Legein. 9 Kerkbesturen - Kerkfabriek OLV Tenhemelopneming Centrum Budget 2016 kennisneming. 10. Kerkbesturen - Kerkfabriek OLV Maagd der Armen Budget 2016 kennisneming. 11. Kerkbesturen - Kerkfabriek Sint Blasius Aanpassing meerjarenplan goedkeuring Na toelichting merkt Raadslid Danny Bloemen op dat de verhoging van het vergeten budget een jaarlijkse kost blijft. Schepen Guy Legein bevestigt dat deze kost een verhoging is voor de meerjarenplanning. Schepen Marc Reynders verduidelijkt dat ook deze werken in het begin van de legislatuur ten onrechte geschrapt werden samen met de onkosten voor de Kapel in Immert. 12. Kerkbesturen - Kerkfabriek Sint Blasius Wijziging budget 2015 kennisneming. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Guy Legein neemt de

4 gemeenteraad 13. Kerkbesturen - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen Budget 2016 kennisneming. 14. Bepaling van de gemeentelijke dotatie aan de hulpverleningszone Noord- Limburg voor het jaar Na de toelichting door voorzitter Wouter Beke stelt raadslid Danny Bloemen vast dat de bouw van de nieuwe brandweerkazerne vertraging oploopt. Hij vraagt of de locatie behouden blijft. Voorzitter Wouter Beke reageert door te zeggen dat er kredieten zijn voorzien voor 2016 en Enerzijds voor de grond- en afbraakwerken en anderzijds voor de bouw. Qua locatie wordt de voorkeur gegeven om het bestaande gebouw niet in co-use te nemen, maar de kazerne een stuk op te schuiven richting Hechtelsesteenweg. Op vraag van raadslid Danny Bloemen vraagt voorzitter Wouter Beke na, voor wat de kosten zijn die in 2018 ingeschreven werden. Raadslid Danny Bloemen merkte ook nog op dat er meer ambulances voorzien zijn voor Lommel en Bree dan voor Leopoldsburg. Voorzitter Wouter zegt dat dit een voorstel is van het management, goedgekeurd door de zoneraad.. Punt 24 werd samen met punt 15 behandeld 24. Gemeentelijk reglement betreffende de uitgifte van geschenkbonnen - vernieuwing. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann merkte raadslid Danny Bloemen op dat er een vernieuwde lijst van deelnemende handelaren goedgekeurd werd op het schepencollege van 19 oktober Hij vroeg meer aandacht voor de samenstelling van deze lijst, want er stond ondermeer nog een horecazaak op die reeds in faling was op het ogenblik van goedkeuring van de lijst. Schepen Marleen Kauffmann herhaalde dat alle gekende wijzigingen altijd mogen doorgegeven worden aan de medewerker middenstand. 15. Reglement betreffende de toekenning van geschenkbonnen bij belangrijke momenten in het leven en de toekenning van een toelage aan jubilerende verenigingen - vernieuwing. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann. TECHNISCHE DIENST 16. Vervangen van de bestaande verkeerslichten Atheneum goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Na toelichting door voorzitter Wouter Beke 17. Aankoop van een formaatzaagmachine goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Na toelichting door voorzitter Wouter Beke vraagt of deze zaag wel echt veel gebruikt wordt en of het niet mogelijk was deze werken te laten uitvoeren door de houtleveranciers. Schepen Erwin Van Pée geeft aan dat dit toestel wel degelijk zeer veel gebruikt wordt door de schrijnwerker en dat het omwille van de veiligheid, dringend aan vervanging toe is.

5 18. Riolerings- en wegenisdossier R/ L Bivakstraat en Eikendreef goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Na toelichting door voorzitter Wouter Beke merkt raadslid Jos Bergmans op dat er ook een nieuw wegdek komt op De Scheurhoeven en dat deze keer expliciet opgenomen werd in het bestek dat op te breken kasseien eigenaar worden van de aannemer. Deze keer liggen er echter geen kasseien. Schepen Erwin Van Pée vult aan dat ook de weg tussen Villa Julia en de overweg zal vernieuwd worden. CULTUUR 19. Vervanging meubilair buurthuis Heppen goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Na toelichting door voorzitter Wouter Beke merkt raadslid Danny Bloemen op dat, na wat shoppen op het net, er blijkbaar modernere en beter stapelbare stoelen te verkrijgen zijn voor eenzelfde budget. Verder wijst hij erop dat verschillende verlichtingsarmaturen, lampen en stopcontacten dringend moeten vervangen of hersteld worden. Tevens blijft het probleem van de geurhinder in het gebouw. Schepen Marleen Kauffmann zegt dat er voldoende vooronderzoek is gebeurd bij de opmaak van het lastenboek en zal een grondige onderhoudsbeurt vragen voor het gebouw. Goedgekeurd met 21 stemmen voor, 0 tegen en 2 onthoudingen. Matthias Pira, Annika Lenaerts, Annick Philips, Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels. Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir Punt 21 werd samen behandeld. 21. Renteloze lening vzw het Museum van het Kamp Van Beverlo. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann vraagt raadslid Toni Fonteyn naar de relatie tussen dit punt en de effectieve realisatie van het toeristisch project. Voorzitter Wouter Beke geeft aan dat de verkregen subsidies van de Nationale loterij bedoeld zijn voor de voorbereidende fase van het toeristisch project en enkel kunnen toegekend worden aan een bestaande VZW. Deze VZW kan de kosten echter niet voorschieten, vandaar dat de gemeente dit doet via een renteloze lening. 20. Opmaak van een sluitend business plan voor het VLAMM! toeristisch hefboomproject in Leopoldsburg op Kwartier IJzer goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze. Na inleiding door voorzitter Wouter Beke en toelichting door schepen Marleen Kauffmann is raadslid Danny Bloemen van oordeel dat het ongepast was dat gans Vlaanderen via de pers de naam Vlamm! leerde kennen vooraleer de raadsleden deze naam kenden. Voorzitter Wouter Beke gaf aan dat het hier nog maar om een projectnota gaat en dat de raadsleden wel degelijk betrokken zullen worden met de uitvoerende dossiers. Schepen Marleen Kauffmann vulde aan met te zeggen dat de naamkeuze voor toerisme Vlaanderen deel uitmaakt van de inhoud van de conceptnota. Goedgekeurd met 21 stemmen voor, 0 tegen en 2 onthoudingen. Matthias Pira, Annika Lenaerts, Annick Philips, Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels. Onthielden zich: Danny Bloemen en Maarten Vanzeir.

6 BIBLIOTHEEK 22. Collectievorming gemeentelijke openbare bibliotheek dienstjaren 2016 t.e.m goedkeuring lastvoorwaarden, en gunningswijze. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke stelt raadslid Marco Nicoli vast dat er voor deze aankopen wel een omvangrijk budget voorzien is, maar dat er ook veel gebruik van gemaakt wordt. Schepen Marleen Kauffmann bevestigde dat deze bedragen voorzien waren in de meerjarenplanning. INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKINGSVERBANDEN 25. Inter-media: buitengewone algemene vergadering op dinsdag 1 december 2015 goedkeuring agenda en vaststelling mandaat afgevaardigde. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Toni Fonteyn of de mooie resultaten van intermedia gaan omgezet worden in verhoogde dividenden voor de gemeente. Raadslid Eric Coenen, onze afgevaardigde, vraagt dit na en maakt het antwoord schriftelijk kenbaar. 26. Cipal dv: buitengewone algemene vergadering op vrijdag 11 december 2015 goedkeuring agenda Na toelichting door voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Toni Fonteyn waarom er in de bijlagen van CIPAL niet gesproken wordt over Raadslid Gilbert Hulsmans, onze afgevaardigde, vraagt dit na en maakt het antwoord schriftelijk kenbaar. 27. Inter-aqua: buitengewone algemene vergadering op dinsdag 15 december 2015 goedkeuring agenda en vaststelling mandaat afgevaardigde. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Toni Fonteyn waarom er sprake is van extra financieringsnoden ten belope van 15 miljoen euro, niettegenstaande de bedrijfsresultaten er nochtans goed uit zien. Schepen Erwin Van Pée vraagt raadslid Uzeyir Karaca, onze afgevaardigde, om dit na te vragen en het antwoord schriftelijk kenbaar te maken. 28. I.G.L.: buitengewone algemene vergadering op vrijdag 11 december 2015 goedkeuring agenda en vaststelling mandaat afgevaardigde. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke vraagt raadslid Toni Fonteyn naar de bestemming van de

7 euro winst van Raadslid Jos Wouters, onze afgevaardigde, vraagt dit na en maakt het antwoord schriftelijk kenbaar. Onthielden zich: Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels PERSONEEL 29. Gemeentelijke vrijwillige brandweerdienst wijziging aan het organiek grondreglement voor de gemeentelijke vrijwillige brandweer. Na toelichting door voorzitter Wouter Beke. VERSLAG VORIGE VERGADERING 30. Goedkeuring verslag van de vergadering van 7 oktober Raadslid Jos Berghmans stelde vast dat de verantwoordelijkheid bij ongeval en de uitnodiging tot samen een bezoek te brengen aan het gevaarlijk punt aan de Korenbloemstraat niet opgenomen werd in het verslag. Indien dit niet toegevoegd wordt zal zijn fractie tegen het verslag stemmen. Voorzitter Wouter Beke komt er dagelijks voorbij en heeft niet de ervaring dat dit een gevaarlijk kruispunt is. Schepen Guy Legein heeft na de realisatie een bezoek gebracht. Goedgekeurd met 18 stemmen voor, 5 tegen en 0 onthoudingen. Stemden tegen: Toni Fonteyn, Jos Berghmans, Bert Boeckx, Marco Nicoli en Werner Noels. De voorzitter, Wouter Beke, kondigde de raadscommissie algemene zaken aan die plaats zal hebben op woensdag 2 december 2015 om uur De schepen van financiën, Guy Legein, kondigde aan dat de diensten op schema zijn voor de behandeling van het budget 2016 op de raad van 9 december Namens de gemeenteraad De wd. gemeentesecretaris Dany Punie De voorzitter Wouter Beke

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig.

2. Rekening 2012 - Kerkfabriek Sint Blasius Heppen. Na toelichting door de voorzitter Door Steyaert adviseerde de gemeenteraad unaniem gunstig. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 mei 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen; Gilbert Hulsmans,

Nadere informatie

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014.

VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassing per 5 november 2014. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 november 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 april 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over.

Burgemeester Wouter Beke vervoegt de vergadering en neemt het voorzitterschap over. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 oktober 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering.

De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 mei 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering.

Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 november 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis

De gemeenteraad neemt kennis BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 09 november 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016

De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 29 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 april 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 november 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 september 2014 Aanwezig: Door Steyaert, voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Gilbert

Nadere informatie

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis.

Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke adviesraad lokale economie opgericht. De raad heeft zijn zetel op het gemeentehuis. GEMEENTERAAD LEOPOLDSBURG Gemeenteraad 08 mei 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert, Gilbert

Nadere informatie

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg.

De raad neemt kennis van de jaarrekening 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Leopoldsburg. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 10 december 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 februari 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 maart 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein en Sara Verbeeck, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 7 oktober 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 maart 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 juni 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 maart 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering.

OPENBARE ZITTING. De voorzitter opent de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 8 april 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013

OPENBARE ZITTING. Voorzitter Wouter Beke opende de vergadering. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 4 september 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 februari 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck en Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag

De voorzitter opent de vergadering en geeft een korte toelichting bij het jaarverslag BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 september 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke.

Na toelichting door voorzitter Wouter Beke. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 9 december 2015 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos.

1.4 Vervanging lid politieraad De gemeenteraad verklaart volgende kandidaat-effectief lid voor verkozen: opvolger Wouters Jos. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 maart 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016.

Wouter Beke geeft aankondiging van de nieuwe datum voor volgende gemeenteraad. Dit is woensdag 29 juni 2016. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 1 juni 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 februari 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 maart 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn en A. Op t eynde, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans,

Nadere informatie

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 februari 2016 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen.

Nadere informatie

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013

1. FINANCIËN. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 3 april 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen

Nadere informatie

ande woningen en gebouwen.

ande woningen en gebouwen. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 18 december 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann,

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017

Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 3 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen

Nadere informatie

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging

investeringstoelage - oorspronkelijk doorgeeflening na wijziging TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 18 november 2009 1 FINANCIËN 1.1 Retributiereglement op het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen en vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen - huis aan huis en op afroep.

Nadere informatie

Vervoegde de vergadering bij aanvang van punt 4: H. Verherstraeten, raadslid. Vervoegde de vergadering bij aanvang van punt 10: W. Beken, schepen.

Vervoegde de vergadering bij aanvang van punt 4: H. Verherstraeten, raadslid. Vervoegde de vergadering bij aanvang van punt 10: W. Beken, schepen. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 5 januari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

overeen met 1 rol grote tegoedzakken (10 zakken per rol) per gezinslid met een maximum van 5 grote rollen;. verkoopprijs van de restafvalzakken:

overeen met 1 rol grote tegoedzakken (10 zakken per rol) per gezinslid met een maximum van 5 grote rollen;. verkoopprijs van de restafvalzakken: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 18 november 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op 't eynde en G. Legein schepenen; D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 juni 2017

Notulen Zitting van 7 juni 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 juni 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters

Afwezig: E. Van Pée, L. Peeters BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juli 2008 Aanwezig: D. Steyaert, voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; J. Quintens, J. Wouters, F. Van

Nadere informatie

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012

1 FINANCIËN 2 MOBILITEIT. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 2 mei 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 februari 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, G. Hulsmans, J.

Nadere informatie

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven.

1. FINANCIËN 1.1 Rekening Kerkfabriek Heilig Sacrament Na toelichting door de voorzitter E. Van Pée, werd unaniem een gunstig advies gegeven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 6 juni 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.P.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 november 2017

Notulen Zitting van 8 november 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en

Swerts, G. Hulsmans, J. Wouters, E. Coenen, R. Scaut, M. Verschraegen, U. Karaca, S. Verbeeck, L. Peeters en BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 8 december 20010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 juni 2018

Notulen Zitting van 6 juni 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door Steyaert;

Nadere informatie

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

De budgetwijziging 2009 1 (exploitatie) en 2 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 2 juni 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering woensdag 5 oktober 2011 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter. S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen. D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 7 april 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 1. FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2012: Wijziging 3 gewone dienst (exploitatie) en 4 buitengewone dienst (investeringen). De gemeenteraad moet de budgetwijzigingen

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens

Na inleiding door de voorzitter, toelichting door de financieel beheerder en tussenkomst van J. Quintens BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 juni 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 10 januari 2018

Notulen Zitting van 10 januari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017

Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Gemeenteraad Openbare notulen Zitting van 5 april 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Marco Nicoli; de heer Maarten Vanzeir; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer

Nadere informatie

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012

1 BURGERZAKEN 2 ADMINISTRATIE 3 PATRIMONIUM. Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Beknopt verslag van de gemeenteraad Vergadering van woensdag 7 maart 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 6 december 2017

Notulen Zitting van 6 december 2017 Gemeenteraad Notulen Zitting van 6 december 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad.

1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 6 maart 2013 om 19.30 uur raadzaal. 1. BELEIDSSECRETARIAAT 1.1 Kennisname beslissing deputatie in verband met beslissing verkiezing politieraad. De gemeenteraad neemt

Nadere informatie

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018

Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Gemeenteraad Notulen open zitting Zitting van 7 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw

Nadere informatie

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen,

D. Steyaert, J. Quintens, M. Reynders, J. Wouters, M. Schepens, F. Van Dromme, G. Legein, E. Coenen, BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 27 februari 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om uur BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD woensdag 14 december 2011 om 19.30 uur Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H.

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter.

Na toelichting door de voorzitter. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van woensdag 6 januari 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Notulen Zitting van 7 februari 2018

Notulen Zitting van 7 februari 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 7 februari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann; de heer Door

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen

Afwezig: P. Philips. Na toelichting door de voorzitter. BESLUIT met eenparigheid van stemmen BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 maart 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op 't eynde en G. Legein schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Een overzicht van de interne kredietaanpassingen per 9 november 2016 wordt gegeven. VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis

Een overzicht van de interne kredietaanpassingen per 9 november 2016 wordt gegeven. VOORSTEL De gemeenteraad neemt kennis TOELICHTING GEMEENTERAAD Woensdag 9 november 2016 FINANCIËN 1. Budget 2016 Interne kredietaanpassing per 9 november 2016. Een overzicht van de interne kredietaanpassingen per 9 november 2016 wordt gegeven.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 september 2008

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 september 2008 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 september 2008 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J.

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 29 maart 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 29 maart 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007

BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 22 mei 2007 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 29 november 2012 Aanwezig: Werner Raskin, eerste schepen-voorzitter; Guy Thys, Michel Vanroy,

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 3 september 2008-19.30 uur

TOELICHTING GEMEENTERAAD 3 september 2008-19.30 uur TOELICHTING GEMEENTERAAD 3 september 2008-19.30 uur 1 FINANCIËN 1.1 Investeringstoelage kerkfabriek O.L.V. Maagd der Armen aankoop kerkorgel en toebehoren. De kerkfabriek O.- L.- V.- Maagd der Armen wil

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 27 mei 2019 OPENBARE ZITTING Interne Ondersteuning Secretariaat 1 2019_GR_00126 Algemene vergadering van Limburg.net op 27 juni 2019 - goedkeuring agenda

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 25 september 2014

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 25 september 2014 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 25 september 2014 AANWEZIG: Alfons Capiot, voorzitter; Guy Thys, burgemeester; Bert Vertessen,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012

OPENBARE ZITTING: BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering donderdag 27 december 2012 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, S. Surkyn, G. Legein en S. Verbeeck, schepenen D. Steyaert, H. Swerts,

Nadere informatie

Autofinancieringsmarge: 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Oorspr. (1) -228.220 370.814 697.726 870.185 973.393 1.236.271 Na wijz.

Autofinancieringsmarge: 2014 2015 2016 2017 2018 2019 Oorspr. (1) -228.220 370.814 697.726 870.185 973.393 1.236.271 Na wijz. TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 5 november 2014 om 19.30 uur FINANCIËN De verschillende soorten van budgetwijzigingen in BBC (beleids- en beheercyclus) toegelicht. Wat nu aan de gemeenteraad wordt voorgelegd

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

RUIMTELIJKE ORDENING: definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 oktober 2013 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter Erwin Van Pée, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen Door Steyaert,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 4 juli 2018

Notulen Zitting van 4 juli 2018 Gemeenteraad Notulen Zitting van 4 juli 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Wouter Beke; de heer Erwin Van Pée; de heer Marc Reynders; de heer Guy Legein; mevrouw Sara Verbeeck; mevrouw Marleen Kauffmann;

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Na inleiding door de voorzitter E. Van Pée, toelichting door schepen W. Beke en tussenkomst van F. Van Dromme

Na inleiding door de voorzitter E. Van Pée, toelichting door schepen W. Beke en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 3 november 2010 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, H. Swerts, J.

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme

Na toelichting door de voorzitter en tussenkomst van F. Van Dromme BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 4 maart 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde, en G. Legein,, schepenen; D. Steyaert,

Nadere informatie

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens.

1.1. ONTSLAG RAADSLID Michel Schepens kennisneming De gemeenteraad neemt kennis van het ontslag als gemeenteraadslid van de heer Michel Schepens. TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 6 februari 2013 1 BELEIDSSECRETARIAAT Het ontslag van een gemeenteraadslid is pas definitief nadat de gemeenteraad hiervan kennis nam. (Art. 15 Gemeentedecreet) De eerste

Nadere informatie

Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018

Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 Gemeenteraad - Zitting van 29 november 2018 OPENBARE ZITTING 1. Opdrachthoudende vereniging Fluvius: Buitengewone algemene vergadering van 17 december 2018 Goedkeuring Uitnodiging voor de buitengewone

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Aan de Kerkfabriek H. Sacrament wordt een toelage toegekend van als tussenkomst in de financiering van haar investeringsuitgaven.

Aan de Kerkfabriek H. Sacrament wordt een toelage toegekend van als tussenkomst in de financiering van haar investeringsuitgaven. BEKNOPT VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van 1 april 2009 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter W. Beke, J.P. Bogaerts, S. Surkyn, A. Op t eynde en G. Legein, schepenen D. Steyaert, J. Quintens,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente

1.1 Budgetwijziging 2007/3 (exploitatiebudget) en 2007/4 (investeringsbudget) gemeente Beknopt verslag GEMEENTERAAD 7 november 2007 om 19:30 Aanwezig: E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; H. Swerts, J.P. Bogaerts, G. Hulsmans en S. Surkyn, schepenen; D. Steyaert, J. Quintens, J. Wouters,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Vergadering van 7 december 2016

Vergadering van 7 december 2016 Vergadering van 7 december 2016 De gemeenteraad werd op 29 november 2016 bijeengeroepen door de burgemeester-voorzitter om op woensdag 7 december 2016-19.30 uur raadzaal (Michellaan 9) te beraadslagen

Nadere informatie

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden.

1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd te worden. dagorde Gemeenteraad van 19 november 2018 om 20:00 OPENBARE VERGADERING 1 2018_GR_00180 Verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 Het verslag van de gemeenteraad van 22 oktober 2018 dient goedgekeurd

Nadere informatie

- na wijziging investeringstoelage - oorspronkelijk

- na wijziging investeringstoelage - oorspronkelijk TOELICHTING GEMEENTERAAD woensdag 6 november 2013 1. FINANCIËN 1.1 Budgetwijziging nr. 3 en 4 gemeente goedkeuring. De budgetwijzigingen dienen ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis.

UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om u in de raadzaal van het gemeentehuis. Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 oktober 2017 MEDEDELINGEN UITNODIGING De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 oktober 2017 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis. OPENBARE

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010

GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 GEMEENTERAAD DD. 24 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: Jan Stevens, burgemeester, Filiep De Vos, Marc Debie, Magda Deprez, Rik Buyse, Guido Callewaert (voorzitter OCMW), schepenen Georges Lambrecht, Mia Deloddere-Eeckhout,

Nadere informatie