Time Management. voor de Professional

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Time Management. voor de Professional"

Transcriptie

1 1 Time Management voor de Professional Geschreven door Bettina Vrielink

2 2 Inhoud Introductie: Waarom time management belangrijk is... 3 Vijf handvatten om zo efficient mogelijk te werken... 6 Het maken van een planning... 9 Hoe creëer ik een verantwoordelijkheidsgevoel bij het thuiswerken? Wanneer ben je het meest productief? Het vinden van de beste tijd om te werken 18

3 3 Waarom time management belangrijk is De meeste mensen denken dat thuiswerken gemakkelijk en ongedwongen is. Het biedt zeker ook veel voordelen ten opzichte van werken op kantoor. Bedenk, dat als je van huis uit gaat ondernemen, je veel discipline nodig hebt. Hoewel je flexibel bent wat betreft de uren die je werkt, is het belangrijk om je tijd zo goed mogelijk in te delen om de beste resultaten te behalen. Dat noemen we time management. In dit e-book geef ik je tips hoe je zo effectief mogelijk thuis kunt werken met behulp van goed time management. Ben jij een professional werkzaam voor een werkgever, óók dan vindt je in dit E-book nuttige tips die je kunt toepassen in je dagelijkse werk! Waarom is time management zo belangrijk Er zijn een aantal redenen waarom time management juist voor thuiswerkers zo belangrijk is: 1. Sleutel tot succes bij werken vanuit huis: Eigenlijk moet time management een van de belangrijke aspecten zijn in je bedrijfsplan. Dit komt omdat tijd een van de belangrijkste middelen is om je bedrijf te doen groeien. Het maakt niet uit hoeveel geld je investeert, als je je tijd niet goed indeelt, zal je bedrijf aan huis nooit echt succesvol worden. 2. Afleiding als stoorzender Afleiding is een van de grootste stoorzenders als je je bedrijf vanuit huis runt. Er zullen altijd telefoontjes binnenkomen van vrienden en familieleden, omdat zij weten dat je 'toch altijd thuis bent'. En misschien heb je kinderen, die onder werktijd binnen kunnen lopen. Zij zien dat je altijd thuis bent en vragen nu eenmaal om je aandacht.

4 4 Het is aan jou om de juiste manier te vinden om deze afleidingen zo veel mogelijk te negeren wanneer je thuis aan het werk bent. Een goede planning, de juiste afspraken met jezelf en je privé-omgeving zijn de sleutels tot succes. 3. Vermindering van stress: De verleiding om te genieten van de vele afleidingen kan overweldigend zijn. Geef toe: even reageren op een Facebook-bericht of snel kijken wat er op Twitter gebeurt, doet iedereen toch wel even tussendoor? Voordat je het weet heb je veel van je kostbare tijd verspilt met het lezen van onzinnige dingen. Ditzelfde geldt voor tussendoor even bijpraten met vrienden. Dat is heus gezellig en misschien lijkt het nodig, maar het werk blijft liggen. Het resultaat is een gevoel van stress. Het kan ontzettend frustrerend zijn om verloren tijd goed te maken. En als je het belang van time management niet begrijpt, moet je jezelf uiteindelijk tot het uiterste drijven om deadlines te halen en aan de wens van de klanten te voldoen. Het is dus veel gemakkelijker als je je tijd goed indeelt. Je krijgt alles op tijd af en hebt daarna tijd om te ontspannen. 4. Winstverhogend: Een andere reden waarom time management belangrijk is voor jou als thuiswerker, is omdat het productiviteitsverhogend werkt. Zodra je tijd steekt in bedrijfsontwikkeling dan zul je daar de vruchten van plukken. Je krijgt meer werk gedaan, wat zich zeer waarschijnlijk ook zal vertalen naar meer winst. 5. Goede klantrelatie: Je kunt beter aan de vraag van je klanten voldoen wanneer je je tijd goed indeelt. Door goed time management kun je beter inspelen op de wensen van je klanten en kun je leveren waar zij om vragen. Als je te veel tijd aan andere niet-werkgerelateerde zaken verspilt, zul je al snel onder druk moeten werken. En dit kan resulteren in teleurgestelde klanten.

5 5 6. Opbouwen van je bedrijf: Je kunt je bedrijf alleen uitbreiden als je er tijd in investeert. Er zijn zoveel dingen die je kunt leren wanneer je je bedrijf en de marktvragen goed bestudeert en zo manieren bedenkt om te verbeteren. Het is dus verstandig daar tijd voor in te plannen. 7. Werklastvermindering: Je werklast vermindert enorm als je je tijd goed weet in te delen. Afleidingen zorgen ervoor dat werk blijft liggen. Als je de afleidingen weet te weerstaan, hoef je ook geen extra mensen in te huren om je werk af te krijgen. 8. Lever wat je beloofd: Leveren wat je beloofd is een van de belangrijkste zaken van ondernemerschap. Als je weet hoe je met je kostbare tijd om moet gaan, zul je je werk altijd goed in kunnen delen en zul je klanten niet teleurstellen. 9. Voldoende tijd voor ontspanning: Juist met een bedrijf aan huis zul je je persoonlijke tijd en die van je familie ook goed moeten indelen. Het maken van een planning is het enige wat je moet doen. Hierdoor kun je aan beide zaken aandacht besteden. Anders zul je blijven proberen om ze in evenwicht te brengen, wat zelfs kan leiden tot een gevoel van falen, op beide vlakken. Kortom, probeer altijd om het meeste uit je tijd te halen zodat zowel jij als je klanten meer dan tevreden zijn. De sleutel tot succes is het stellen van prioriteiten voor je bedrijf en de tijd en aandacht besteden die het bedrijf verdient.

6 6 Vijf handvatten om zo efficiënt mogelijk te werken Van huis uit werkende ondernemers hebben het voordeel dat zij niet dagelijks tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer. Daardoor kunnen zij extra uren toevoegen aan hun dag. Echter, om zo efficiënt mogelijk met je tijd en bedrijf om te gaan, is het belangrijk om enkele time management-tactieken toe te passen. Een van de uitdagingen van thuiswerken is echter om je werk gerelateerde activiteiten te combineren met een druk privéleven. In de nieuwe tijd waarin we leven moeten we leren hoe we efficiënte time managementmethodes kunnen gebruiken om zo meer tijd te kunnen doorbrengen met familie en vrienden, terwijl we tegelijkertijd ons bedrijf willen laten slagen. Het is niet altijd gemakkelijk om de overgang te maken van een kantoorbaan naar zelfstandig ondernemerschap. In de zakelijke wereld zijn we gewend om te worden betaald aan de hand van de tijd die we aanwezig zijn. Echter, als ondernemer wordt je betaald voor je productiviteit. Nu bepaalt onze dagelijkse productiviteit ons inkomensniveau en ons algehele succes. Dat vergt een enorme verandering van onze gedachtegang en betekent dat we onze perceptie moeten veranderen. Nu moeten we leren hoe we onze tijd het beste kunnen gebruiken om successen te boeken. Als ondernemer van een bedrijf aan huis moet je ervoor zorgen dat je bedrijf niet je leven gaat domineren. De garantie voor succes ligt niet in het maken van lange werkdagen. De balans tussen werken en leven ligt nu in eigen hand en wordt niet meer bepaald door een opgelegd werkschema of een baas.

7 7 Hieronder vindt je vier tactieken om zo efficiënt mogelijk te werken: 1. Maak een planning Het maken van een planning helpt je echt bij het vrijmaken van tijd voor boodschappen, klusjes, maaltijden, gezelligheid met de familie, ontspanning en werk. Maar hoe maak je een goede planning? Of je nou sporadisch, parttime of fulltime aan je bedrijf werkt, zorg ervoor dat je voor elke dag en week tijd reserveert voor je werk. Houd je werk en je persoonlijke leven gescheiden, zelfs als je vanuit huis werkt. Zorg ervoor dat je voor elke dag prioriteiten en taken klaar hebt liggen. Probeer om elke dag drie belangrijke dingen te benoemen die je die dag wilt bereiken, ter aanvulling op andere kleine taken die je wilt voltooien. Het creëren van een takenlijst is vergelijkbaar met het maken van een actieplan. Maak bij voorkeur aan het begin van de week een takenlijst voor die week. Het is verbazingwekkend hoeveel tijd je kunt verspillen als je jezelf geen tijdslimiet oplegt. Je moet de tijd bijhouden en voor elke taak een deadline stellen. Maar hoe doe je dat? Verdeel je werk in kleine taken en geef jezelf 20 tot 30 minuten om deze specifieke taken te voltooien. Gebruik een stopwatch om je werk bij te houden. Op deze manier zul je meer tijd besteden aan het voltooien van taken dan aan het perfectioneren van kleine details. Bij het plannen van je werkschema moet je ook rekening houden met je eigen ritme. Sommige mensen werken het beste of het liefst in de avonduren, terwijl anderen de voorkeur geven aan het werken in de ochtend. Iedereen heeft een specifieke tijd van de dag waarin men geconcentreerder en productiever kan werken. Bij het plannen van werk waarbij concentratie vereist is, moet je profiteren van het deel van de dag waar je het beste uit de verf komt.

8 8 2. Wijs plekken aan in huis voor werk en vertier Dit is ook een belangrijk aspect dat je niet over het hoofd mag zien. Zorg ervoor dat de plek waar gewerkt wordt ook echt alleen voor werk gebruik wordt, of het nu gaat om een simpel bureau of een aparte werkruimte. Vind een ruimte in je huis waarin een werkplek past. Op deze manier heb je minder afleiding en kun je de zaken beter georganiseerd houden. 3. Tijdslurpers de deur uit Iedereen heeft zinvolle of onzinnige bezigheden die tijd slurpen, of het nu gaat om de televisie, social media of . Bedenk voor jezelf welke zaken jou afleiden en zorg ervoor dat je deze niet actief zijn als je aan het werk bent. Studies hebben aangetoond dat thuiswerkers: Constant onderbroken of afgeleid worden Tijd verliezen door het spelen van spelletjes en social media Multitasken Het zijn grote verleiders, maar ze zorgen voor veel tijdverlies. Wanneer je thuiswerkt, moet je zorgen dat je deze of andere tijdslurpers vermijdt. Ik geef je een aantal tips: 1. Stel prioriteiten en kies ervoor om elke werkdag te beginnen met de taak die het meeste geld zal opleveren. 2. Stel een deadline voor elke taak en bedenk wanneer je gaat beginnen. 3. Geef voorrang aan je doelen en kies elke dag één of twee dingen die je die dag wilt bereiken. 4. Vermijd multitasking. Het is bewezen dat het inefficiënt is. Focus op één taak tegelijk en pak niet tegelijk andere projecten. 5. Gebruik een timer om je op koers te houden.

9 9 4. Beloon jezelf Om te voorkomen dat je te veel hooi op je vork neemt, is het belangrijk om af en toe een korte pauze te nemen en te ontspannen. Maak er een gewoonte van om een stap terug te doen en je prestaties van die dag te evalueren. Je verdient af en toe een beloning ter ontspanning. Deze beloningen kunnen bestaan uit een avondje uit eten of theater, het lezen van een goed boek, een nieuwe outfit kopen, lekker sporten of gewoon even helemaal niks doen. Werken voor jezelf betekent namelijk dat je geen secundaire arbeidsvoorwaarden, promoties, of andere extraatjes hebt. Het maken van een planning Leren plannen is een van de meest belangrijke stappen voor een succesvolle ondernemer in spe. Het runnen van je eigen bedrijf is een geweldige manier om zowel van de vrijheid als van de mogelijkheid tot financiële onafhankelijkheid te genieten. Maar hoewel het hebben van een eigen bedrijf zeer de moeite waard kan zijn, is het ook belangrijk om een portie zelfdiscipline te hebben om je doelen te bereiken. Het kost veel tijd en moeite om een succesvol bedrijf op te starten. Als ondernemer moet je tijd besteden aan de vormgeving en bijhouden van bijvoorbeeld je website en het uitzoeken van je nichemarkt. Daarnaast moet je tijd besteden aan het promoten van je online business via fora, websites en sociale media. Dit alles kost tijd - tijd die je vrij moet willen maken.. De enige manier waarop je voor voldoende tijd kunt zorgen, is door het het maken van een tijdschema en ervoor zorgen dat je je eraan houdt. Wat heeft je bedrijf nodig? De eerste stap in het maken van je planning is te kijken naar wat je bedrijf nodig heeft. Als je veel interactie hebt met klanten, dan moet je daar logischerwijs tijd voor vrijmaken.

10 10 Eén van de redenen dat jij je eigen bedrijf gesticht hebt, is dat er enorme digitale mogelijkheden zijn die ondernemen gemakkelijker maken. Dit betekent dat je in het begin tijd in moet steken in bijvoorbeeld een goede site, maar daarna achterover kan leunen en de website voor je kunt laten werken. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat het online gedeelte van je bedrijf voortdurend aandacht nodig heeft. Je kunt een goede, interactieve website niet dagen of zelfs weken negeren en maar hopen dat ie succesvol wordt. Je moet tijd besteden aan je site en deze om de paar dagen promoten. Vind de tijd die bij je past Tijd vrijmaken om te werken aan je bedrijf betekent dat je vrije tijd moet vinden die past bij je schema. Als je een fulltime baan hebt, moet je voor jezelf bepalen of je liever voor of na werk aan je bedrijf werkt. Als je echt toegewijd bent en succesvol wilt zijn, is het wellicht een idee om zowel voor als na je normale baan te werken aan je bedrijf. Als je geen fulltime baan hebt, is het makkelijker. Het is belangrijk te weten dat als je meer tijd het, dit niet betekent dat je ook meer tijd hebt om te verspillen. Het betekent alleen dat je meer vrijheid hebt om je eigen planning te maken. Wanneer je een vast inkomen wilt genereren met je bedrijf, dan zul je er veel tijd aan moeten besteden. Het is jouw bedrijf; het is gemakkelijker om gemotiveerd te blijven als je je realiseert dat je degene bent die er uiteindelijk het meeste aan zal hebben. Maak een planning en houdt je eraan Als je een planning maakt, is het belangrijk om jezelf er aan te houden. Het is veel te gemakkelijk om te verslappen en te mislukken, omdat je nu geen baas hebt die over je schouder meekijkt. Het probleem is dat wanneer je excuses gaat maken en vrije dagen gaat opnemen, dat je in een negatieve spiraal zult belanden met als gevolg dat je minder productief wordt.

11 11 Vrije dagen opnemen is geen optie wanneer je bezig bent met het opstarten van een succesvol bedrijf. Je moet elke dag hard werken om succesvol te zijn. Wees elke dag op tijd en wees bereid om te werken. Als je geen zin hebt om te werken, vraag jezelf dan eens af of je zou gaan werken als je een reguliere baan zou hebben. Als je gewoon naar je werk zou gaan, dan voel je je vast ook goed genoeg om vanuit huis te werken. Daarnaast moet je de drang kunnen weerstaan om te stoppen met werken wanneer je iets leuks ziet of tegenkomt. Het feit dat je eigen baas bent, betekent niet dat er geen consequenties verbonden zijn als je ineens stopt met werken. De consequenties kunnen zo ver oplopen dat ze je bedrijf in gevaar brengen. Leren plannen is een vaardigheid die je absoluut moet beheersen als je wilt slagen. Als je een uitsteller bent of moeite hebt om te focussen, is het verstandig om nog eens na te denken over je aspiraties. Kun je jezelf beheersen en productief blijven? Kun je een planning maken en je eraan houden? Stel je prioriteit aan je bedrijf en geef je het bedrijf de tijd en aandacht die het nodig heeft? Als je deze vragen niet met 'ja' kunt beantwoorden, dan is het waarschijnlijk beter om niet aan een eigen bedrijf te beginnen. Kun je dat wel, dan dit is waarschijnlijk een geweldige mogelijkheid om je leven voorgoed te veranderen. Want wat is er mooier om te stoppen met werken voor iemand anders en aan je eigen zakelijke toekomst te beginnen?

12 12 Hoe creëer ik een verantwoordelijkheidsgevoel bij het thuiswerken? De gedachte van het werken vanuit huis maakt veel mensen enthousiast. Logisch, want het kan enorm leuk zijn. Stel je zich eens voor dat je geen wekker hebt die je wakker maakt en geen baas hebt die je gedurende de dag in de gaten houdt. Een heerlijk gevoel van vrijheid maar zorg wel dat je gedisciplineerd bent. Veel mensen hebben moeite zich aan te passen aan deze levensstijl. Wie vanuit huis werkt, moet veel verleidingen kunnen weerstaan. Dus, hoe weersta je de drang om voor de televisie in je pyjama te blijven zitten, voordat je al je werk af hebt? Kun je de verleiding van een uurtje langer slapen of belangrijke taken uitstellen overwinnen? Thuiswerken vereist een sterk gevoel van verantwoordelijkheid. Maar met een paar eenvoudige handvatten lukt het om je doelen te bereiken. Hieronder vindt je acht tips: 1. Creëer een goede werkomgeving Focus is het toverwoord voor thuiswerken. Zorg er daarom voor dat je een sfeer creëert in je werkomgeving die bevorderlijk werkt. Dit kan van alles zijn: het dragen van nette werkkleding tot het luisteren van de juiste muziek of juist complete stilte. Voldoende licht of een comfortabele stoel en bureau kan ook helpen. Wat het ook is, zorg ervoor dat je voor jezelf een werkomgeving creëert die je 'triggert' om te werken. 2. Beheer je tijd Als je echt serieus aan de slag wilt gaan, zorg er dan voor dat je je tijd goed indeelt. Probeer om tijd vrij te maken om te werken wanneer je geen andere verplichtingen hebt met vrienden, familie, collega's of huisdieren.

13 13 Sluit jezelf op in je kamer of huur iemand in om werk gedaan te krijgen. Het belangrijkste aspect van time management is het creëren van tijd zodat je je kunt focussen op uw dagelijkse taken. 3. Probeer op verschillende tijdstippen te werken Door te experimenteren kun je onderzoeken op welk deel van de dag je het meest productief bent. Misschien werk je het beste tegen middernacht, net na het ontbijt of in de namiddag. Door het te testen kun je kijken of je werksessies passen bij je planning. Het is nog beter als je in staat bent om de perfecte tijd te vinden die je direct in de juiste stemming brengt om te gaan werken. 4. Blijf gefocust Het is belangrijk om gefocust te blijven ongeacht het tijdstip dat je uitkiest om te werken. Vermijd daarom het beantwoorden van je telefoon, het controleren van je of berichten op sociale media als je aan het werk bent. Je kunt die dingen later controleren op een vast ingepland tijdstip of wanneer je je werk voor die dag af hebt. Probeer ook om je hoofd leeg te houden zodat je de aandacht bij het werk kunt houden. Door het aannemen van deze paar gewoonten zul je versteld staan hoeveel je kunt bereiken wanneer je geconcentreerd te werk gaat. 5. Bedenk doelen en stel deadlines Iedereen die vanuit huis werkt moet doelen hebben. Bedenk meetbare doelen en geef ze een deadline. Zorg dus ook dat je je agenda op orde hebt; koppel je taken terug in je agenda. Mensen die hun doelen voor de toekomst opschrijven hebben meer kans hebben op slagen dan mensen die hun doelen niet opschrijven of geen specifieke doelen hebben. En het helpt je ook om verantwoord bezig te blijven. 6. Doe één taak tegelijk Als je thuis werkt, kan de verleiding groot zijn om andere klusjes te gaan doen, terwijl je op hetzelfde moment enkele documenten voorbereidt of enkele s beantwoordt.

14 14 Multitasking kan verleidelijk zijn, maar het is juist contraproductief en helpt je niet om meer voor elkaar te krijgen. Realization, een leverancier van projectmanagementsoftware en -diensten, heeft onderzoek gedaan naar de effecten van multitasking in organisaties. Het bleek dat multitasking de productiviteit van werknemers tot wel 40% liet dalen. Dit betekent dat zij waarschijnlijk weinig voor elkaar krijgen tijdens het werken. Dit zal uiteindelijk leiden tot het uitstellen van werk. Doe daarom slechts één taak tegelijk, dit zal je echt productiever maken. Bovendien wordt het gemakkelijker overzicht te houden wat de voortgang van je taken is. 7. Evalueer je werk Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat er een relatie bestaat tussen evaluatie en verantwoordelijkheidsgevoel. Het is gebleken dat mensen die regelmatig hun werk evalueren beter presteren en zich meer verantwoordelijk voelen voor hun werk. Dus zelfs als je thuis werkt, is het belangrijk om je werk regelmatig te controleren en een systeem op te stellen. Bekijk je voltooide en niet voltooide taken alsof je een andere werknemer beoordeelt. Zijn er tekortkomingen? Kun je je sterke punten opnoemen? Kijk regelmatig met een objectieve blik naar je werk om vervolgens een plan op te stellen om zwaktes te fixen die je ervan weerhouden je doelen te bereiken. 8. Beloon jezelf Jezelf belonen in een poging om een verantwoordelijkheidsgevoel te creëren kan vreemd klinken, maar deze tactiek kan goed werken als je weet hoe je hem moet gebruiken. Beloningen en stimulansen kunnen bestaan uit het kijken van je favoriete film, shoppen of jezelf trakteren op een dat overheerlijke ijsje op het terras. De truc is om een aantal doelen of taken op te stellen die je moet halen, voordat je kunt genieten van een beloning.

15 15 Met bovenstaande tips is het mogelijk om op een verantwoorde manier thuis te werken. Vergeet niet dat je de enige bent die verantwoordelijk is voor je carrière en succes. Je kunt geen luie collega's of slechte bazen de schuld geven als je geen verantwoordelijkheidsgevoel hebt en niet zelf je dagelijkse doelen bereikt. Hoe gebruik te maken van het 80/20-principe in je bedrijf Slimme en intelligente mensen maken gebruik van het zogenaamde 80/20-principe in hun privé- en werkomgeving om succes te benutten. Vilfredo Pareto, een bekende Italiaanse econoom, creëerde een wiskundige formule om de ongelijke verdeling van rijkdom in zijn thuisland te beschrijven. Volgens hem bezit 20% van de bevolking 80% van de rijkdom. Na Pareto vonden veel mensen dat hetzelfde patroon te vinden was in hun eigen vakgebied. Zij accepteerden dat een minderheid van oorzaken en inspanningen leiden tot een meerderheid van resultaten en beloningen. Door de jaren heen hebben meer mensen dit principe toegepast. Uiteindelijk is het 80/20-principe uitgegroeid tot een belangrijk aspect van succesverhalen in het bedrijfsleven. Hoe gebruik je het 80/20-principe in je bedrijf? Bekijk de volgende belangrijke aspecten: 1) Begrijp het principe van Pareto goed Je hoeft geen hooggeleerde te zijn om dit principe te begrijpen: het is als een simpel concept dat uitstekende resultaten levert. Iedereen weet dat tijd gelijk staat aan geld en je kostbare tijd moet dan ook goed ingedeeld worden om de verwachte resultaten te bereiken.

16 16 Het principe kent drie interpretaties: a) 20% van je klanten zorgt voor 80% van je resultaten b) 80% van je problemen is afkomstig van 20% van je klanten c) 20% van je activiteiten genereren 80% van je resultaten Hoe besteedt je je tijd? 80% van de activiteiten genereren 20% van de resultaten, terwijl de overige 20%, 80% van je resultaten bezorgt. Het is daarom altijd aan te raden om te focussen op de 20% om zo kostbare tijd te besparen. Voorbeeld: als je tien uur per dag werkt, dan is 80% 8 uur en 20% 2 uur. Je realiseert je dat je in feite slechts twee uur hoeft te werken om het meeste resultaat te behalen. Het principe leert je om een optimaal resultaat te behalen met minimale inspanningen. 2) Houd een week lang een logboek bij Je zou voor elke dag en elke week een logboek moeten bijhouden en daarin een lijst van activiteiten voor de dag moeten opschrijven. Aan het eind van de dag kun je zien hoeveel tijd het duurde om deze taken te voltooien. Na een week kun je alle activiteiten beoordelen op basis van de mate waarin het je bedrijf helpt om te groeien. Deze methode van aanpak helpt je om geen tijd te verspillen aan abonnementen op niet gewenste nieuwsbrieven, irrelevante blogs, het beantwoorden van s, surfen op het internet en nog veel meer. Je kunt je nog beter focussen op taken die geld opbrengen. 3) Zoek en focus op de beste (potentiele) klanten Als je het 80/20-principe wilt toepassen, dan is het belangrijk om te focussen op de grootste en meest trouwe klanten (20%). Zij zorgen namelijk voor 80% van de resultaten. Je belangrijkste doel is het verkopen van je dienst of product aan deze mensen. Je kunt namelijk niet iedereen tevreden stellen waar je voor werkt.

17 17 De beste methode van aanpak is om te focussen op het creëren van en vaste klantengroep. Het principe geeft aan dat je moet kijken naar de voordelen en emotionele eindresultaten van je belangrijkste klanten. Daardoor zul je je meer op hen (20%) kunnen focussen. 4) Leer prioriteiten stellen Bij het stellen van prioriteiten moet je rekening houden met twee belangrijke factoren, namelijk: (potentiële) winstgevendheid en tijdsdruk. Als het je lukt om de potentiële winstgevendheid bij een specifieke taak te identificeren, dan kunt je altijd de beste resultaten verwachten. De tijdsdruk moet altijd de aandacht ontvangen die het verdient. Als je je op deze twee taken focust terwijl je je prioriteiten stelt, dan zal dat leiden tot betere resultaten met minimale inspanning en kan de overgebleven tijd gebruikt worden voor andere activiteiten. 5) Vermijd afleiding en geef jezelf strikte richtlijnen Je moet strikte richtlijnen volgen om belangrijke taken te voltooien. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je ongewenste afleiding vermijdt. 6) Focus op één taak tegelijk Als je begint met werken, moet je niet je aandacht verdelen. Je taken hebben prioriteit en hier zul je aan moeten werken totdat ze af zijn. Dit proces staat ook wel bekend als killing projects. 7) Zoek de meest geschikte social media en focus daarop De meest relevante social media vinden is de sleutel tot succes. Het is slim om social media te automatiseren zodat zij kunnen samenwerken met andere tools zoals bijvoorbeeld CRM software (bijvoorbeeld ZOHO). Wat ook handig is om een tool als Hootsuite te gebruiken. Hiermee kun je al je berichten vooraf inplannen, bijvoorbeeld wekelijks. Zodat je die hele week in elk geval zichtbaar bent. Maar let op: monitoring op de reacties van (potentiele) klanten moet je wel in de gaten houden.

18 18 8) Gebruik Google Analytics Google Analytics kan je op een gedetailleerde manier alles vertellen over de traffic op je website en daaruit de beste bezoekers identificeren. Het 80/20-principe kun je het beste implementeren door eerst inzicht te verkrijgen in hoe je geld verdient. Deze simpele en waardevolle tips helpen je om het principe met de grootst mogelijke kans van slagen te gebruiken in je bedrijf. Wanneer ben je het meest productief? Het vinden van de beste tijd om te werken Iedereen heeft een bepaald deel van de dag waarin ze het meest productief zijn. Er zijn mensen die het beste en snelste in de ochtend werken, terwijl sommige de voorkeur geven aan het werken in de avond. Onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mensen de tijd tussen 9:00-11:00 als meest productief ervaren. Daarna noemt men de tijd voor 9:00 het meest productief, terwijl sommigen melden het meest productief te zijn tussen 7:00 en 10:00 en anderen tussen 10:00 en 12:00. Kijk dus naar je eigen piekmomenten op basis van je slaapritme. Hierdoor zul je het meest effectief en efficiënt werken. Hieronder vindt je mijn tips om te onderzoeken welke tijd voor jou het beste werkt. 1. Volg je gevoel De meeste mensen hebben een onderbuik gevoel over de tijd waarop ze het beste werken. Mensen die om 06:00 naast hun bed staan om hun werk af te ronden zijn ochtendmensen, terwijl degenen die daarmee worstelen en zich in de avond beter kunnen focussen avondmensen zijn.

19 19 Als je denkt te weten wat je meest productieve dagdeel is, dan heb je daarin waarschijnlijk gelijk en is het aan te raden om je gevoel te volgen. 2. Ga experimenteren Als je niet zeker bent over je meest productieve dagdeel, dan kun je het altijd uitproberen en gaan experimenteren. Je kunt wellicht in de ochtend aan een taak werken die je volle concentratie vereist, nog voordat je hebt ontbeten. Dit betekent dat je 's avonds je inbox kunt checken en dus 's morgens zo veel mogelijk tijd heeft om belangrijke dingen te doen. Je kunt ook proberen om een uur eerder of later naar kantoor te gaan en te kijken wanneer je het meest productief bent. 3. Vanuit huis werken Als je vanuit huis werkt, bent jij degene die de tijden beslist. Als freelancer werk je niet fulltime voor één werkgever. Waarschijnlijk accepteer je werk van meerdere opdrachtgevers. Deze klanten geven niets om het tijdstip waarop je je werk doet, of het nu in de ochtend of avond is. Het enige wat hen interesseert is dat je de opdracht op tijd inlevert. Het enige dat je moet onthouden als thuiswerker, is dat als een klant of prospect je wilt bellen, dit waarschijnlijk tijdens kantooruren is. Daarom moet een deel van je werktijd overlap hebben met algemene kantooruren. Als je in de ochtend het beste werkt, is het misschien handig om je telefoon niet op te nemen en pas in de middag alles te beantwoorden. Je kunt je klanten ook vertellen dat ze je in de avond moeten bellen zodat ze een snelle reactie kunnen verwachten.

20 20 4. Maak tijd vrij voor je eigen projecten Het is belangrijk om tijd vrij te maken voor je persoonlijke projecten (zoals het schrijven van een boek). Time management helpt je daarbij zodat je zoveel mogelijk werk gedaan kunt krijgen voor je kantoorwerk en je projecten. Je kunt wellicht overwegen om op sommige dagen een uur eerder op te staan of een uur langer op te blijven zodat je kunt werken aan dit project terwijl iedereen nog slaapt. 5. Sta werkvrije dagen toe Als je vanuit huis werkt, is het handig om een soort van werkvrije dagen te hanteren zodat je je natuurlijke ritme kunt benutten en kunt uitvinden wanneer je het meest productief bent. Je dient te weten hoe je je tijd nu besteedt zodat je kunt uitzoeken wat jouw meest productieve tijdstip is. Pak dus een vel papier en schrijf op wat je bezighoudt. Schrijf op waar je je aandacht aan besteed hebt en hoe je je daar bij voelde. Je zult merken dat je soms alles voor elkaar krijgt, terwijl je soms het gevoel heeft dat je liever een ommetje had willen maken. Met werkvrije dagen bedoel ik niet de dagen dat je echt je werk loslaat en kunt ontspannen met je gezin of voor jezelf. De werkvrije dagen zoals hierboven beschreven zijn puur bedoelt om uit te vinden hoe je lichaam en geest reageert op een dag dat je geen werk gepland hebt om uit te vinden wat je meest productieve tijd op de dag is. Zorg er in elk geval wel voor dat je voldoende vrije dagen hebt ter ontspanning. 6. Analyseer je bevindingen Nu je weet hoe je je dag doorbrengt, is het belangrijk op zoek te gaan naar patronen. Je zult zien dat je misschien wel 90 minuten kunt werken met slechts enkele kleine pauzes. Dit is een teken dat je op dat soort momenten het meest productief werkt.

21 21 Op dezelfde manier zul je zien hoeveel tijd je heeft verspild aan surfen op internet of social media tussen je werktijd door. 7. Vraag het aan vrienden Als je niet zeker weet wanneer je op je best bent, kun je soms vrienden en collega's vragen naar hun mening: ze zullen je ongetwijfeld kunnen vertellen wanneer je op je slechtst bent, maar ook wanneer je opperbest functioneert. Vraag dus eens rond. Denk tot slot nog even aan het volgende: Zet schermmeldingen van bijvoorbeeld of social media uit zodat je tijdens je werk niet gestoord kan worden. Soms kan het ook helpen je werkplek iets te veranderen; denk aan belichting, stoel, geluid Afsluiting Na het lezen van dit e-book, heb je voldoende handvatten om goed time management toe te passen in je bedrijf. Of je nu beginnend of ervaren ondernemer bent, ik weet zeker dat je altijd een grote stap voorwaarts kunt maken als het om time management gaat. En sla dit e-book nog eens open op een later moment, als je merkt dat je discipline verslapt of wanneer je het idee hebt de grip op je tijdschema te verliezen. Mocht je op een meer persoonlijke wijze tips en adviezen willen ontvangen, dan kun je contact met me opnemen. Samen kijken we naar de beste manier voor jouw om alles uit je bedrijf te halen!

22 22 Over de auteur Mijn naam is Bettina Vrielink en ik ben eigenaar van Smart Organized (2012). Mijn doel is managers, leidinggevende en professionals te motiveren de regie te nemen en te houden over hun tijd en werk. Zodat zij effectiever, succesvoller en met meer plezier kunnen werken en leven! Efficiënt (samen) werken met structuur en planning schept een gezond werkklimaat. Ik ben ervan overtuigd dat werknemers en professionals op deze manier meer tijd besparen, productiever zijn en effectiever communiceren. Ik kijk niet alleen op een praktische manier naar jou werkomgeving, werkwijze en werkplanning, maar help je ook het beste uit jezelf te halen. Persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht staan bij ons hoog in het vaandel. Professional organizing, timemanagement en inzicht in jezelf zijn de sleutels tot succes op ieder vlak! En het is mijn missie om iedereen de juiste sleutels aan te reiken zodat ze voor zichzelf een fijnere werk en leefomgeving kunnen creëren! Bettina Vrielink (eigenaar )

23 23 Disclaimer Dit E-book is geschreven voor informatieve doeleinden en is zo volledig en nauwkeurig mogelijk samengesteld door de schrijver. Dit E-book biedt slechts actuele informatie tot de datum van publicatie. Daarom dient dit boek gebruikt te worden als leidraad, niet als bron. De auteur kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele (type)fouten of nalatigheid. De auteur kan door niemand aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld wanneer direct of indirect verlies of vermeende schade wordt veroorzaakt door dit e-book.

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Optimaliseer je prestaties

Optimaliseer je prestaties Winst en Groei - Internetmarketing en Verkooptraining Optimaliseer je prestaties 10 Technieken om je prestaties te verbeteren Christo Cornelissen & Mieke Bouquet Alles waar je jezelf op weet te focussen

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

over deze vragen praten. Laat de tweetallen hun antwoorden opschrijven. Sluit dit onderdeel plenair af: wie wil hier iets over zeggen?

over deze vragen praten. Laat de tweetallen hun antwoorden opschrijven. Sluit dit onderdeel plenair af: wie wil hier iets over zeggen? Omgaan met tijd Matrix Tijdmanagement (groepsactiviteit) Omgaan met tijd is een aansprekend thema voor veel vrouwelijke ondernemers. Het runnen van een eigen onderneming, zonder dat dit ten koste gaat

Nadere informatie

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Groepstraining - maatwerk Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control.

Nadere informatie

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST 25 TIPS VOOR EEN EENVOUDIGER LEVEN MET MINDER STRESS 1 SCHRIJF JOUW PERSOONLIJKE MISSIE De nummer #1 reden dat mensen worstelen met stress is een gebrek aan richting. Zodra je jouw persoonlijke missie

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Ontdekken hoe je je tijd goed kunt beheren, bestaat voor. Jezelf voorbereiden op succes. Hoofdstuk 1. Leer jezelf kennen.

Ontdekken hoe je je tijd goed kunt beheren, bestaat voor. Jezelf voorbereiden op succes. Hoofdstuk 1. Leer jezelf kennen. Hoofdstuk 1 Jezelf voorbereiden op succes In dit hoofdstuk: Een solide timemanagementsysteem opbouwen De grootste uitdagingen van timemanagement het hoofd bieden Het verband zien tussen doelen stellen

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out

Online Psychologische Hulp Overspanning & Burn-out Online Psychologische Hulp 2 Therapieland 3 Therapieland Online Psychologische Hulp In deze brochure maak je kennis met de online behandeling Overspanning & Burn-out van Therapieland. Je krijgt uitleg

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Ebook Nooit Meer Afgeleid. Auteur: Mark Tigchelaar. Nooit Meer Afgeleid. 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1

Ebook Nooit Meer Afgeleid. Auteur: Mark Tigchelaar. Nooit Meer Afgeleid. 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1 Nooit Meer Afgeleid 2012 Mark Tigchelaar www.mtcompany.nl 1 Delen uit dit E-BOOK zijn afkomstig van de site van www.mtcompany.nl en het boek Haal meer uit je hersenen. MTcompany 2012 Auteur: Mark Tigchelaar

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema pag.: 1 van 5 Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema Tijd is een schaars goed. U heeft als inkoper slechts een beperkte hoeveelheid tijd tot uw beschikking om uw taken uit te voeren. Deze

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

Open Training. Modern Timemanagement. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Open Training. Modern Timemanagement. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Open Training Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wil jij meer

Nadere informatie

Slimmer werken: vanaf nu!

Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken: vanaf nu! Slimmer werken begint met je bewust worden van een aantal zaken. Wat ben ik aan het doen? Waarom doe ik de dingen die ik doe? Waarom doe ik dingen op de manier hoe ik ze doe?

Nadere informatie

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Workshops Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Workshops 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wat

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling

Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling PAPI PAPI Coachingsrapport Persoonlijk Actieplan voor Ontwikkeling Alle rechten voorbehouden Cubiks Intellectual Property Limited 2008. De inhoud van dit document is relevant op de afnamedatum en bevat

Nadere informatie

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT.

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. IT-specialisten, managers en consultants maken al jaren gebruik van de PDCA-cyclus methode (Plan-Do-Check-Act) om processen te optimaliseren. Zij zoeken dan steeds naar

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Slim huiswerk maken, tips om huiswerk maken te begeleiden

Slim huiswerk maken, tips om huiswerk maken te begeleiden Slim huiswerk maken, tips om huiswerk maken te begeleiden Werkplek - De spullen binnen handbereik o Houd spullen die nuttig zijn bij het maken van huiswerk dicht bij de hand. o Handige spullen bij het

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Manage your energy not your time De druk om steeds meer te doen in steeds minder tijd wordt steeds hoger, je leven thuis vergt tijd, je werk vergt tijd en dan heb je nog je hobby s en je vrienden. Dan

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Inleiding. En hoewel het er soms op lijkt dat je deze aspecten van het vak van nature hoort te beheersen, zijn er maar weinig docenten die dat kunnen.

Inleiding. En hoewel het er soms op lijkt dat je deze aspecten van het vak van nature hoort te beheersen, zijn er maar weinig docenten die dat kunnen. binnenwerk timemanagement:opmaak 1 24-07-2013 11:49 Pagina 3 Inleiding De werkdruk in het onderwijs is hoog. Er worden steeds nieuwe, vaak hogere, eisen gesteld. De administratieve druk is hoog en docenten

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Time Management. voor advocaten die willen groeien

Time Management. voor advocaten die willen groeien When you have to be right Time Management voor advocaten die willen groeien Tips om met een groeiend aantal dossiers om te gaan, productiever te werken, meer winst te maken en cliënten beter van dienst

Nadere informatie

1. STRESS EN TIME MANAGEMENT

1. STRESS EN TIME MANAGEMENT 1 VOORWOORD Voordat ik StressPro oprichtte ben ik enkele jaren actief geweest op het terrein van time management. Ik had namelijk zelf ervaren hoe hectisch en gejaagd het leven kon zijn. Ik had behoefte

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp.

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp. Whitepaper Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@opdic.nl Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

28 efficiency tips voor een productievere werkdag

28 efficiency tips voor een productievere werkdag 28 efficiency tips voor een productievere werkdag Gun jezelf de rust en de kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Doen is de "Missing Link" tussen goede voornemens en daadwerkelijke verandering

Nadere informatie

Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Hoe houd je je werk-privé balans onder controle?

Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Hoe houd je je werk-privé balans onder controle? Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Mobiel werken draagt bij aan een optimaal leefritme Een kwart van de ondernemers ligt vaker wakker over de balans tussen werk en privé dan over de toekomst

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Tips voor Timemanagement

Tips voor Timemanagement Tips voor Timemanagement Vaak kun je tijd winnen én minder druk ervaren door efficiënter te werken. Hieronder een aantal tips. Werk aan je werkplek Chaos op je werkplek brengt chaos in je hoofd. In het

Nadere informatie

Inleiding. * Bron: DUO-onderzoek, 2012. Zie Bronnenlijst. TIMEMANAGEMENT VOOR LEERKRACHTEN 3

Inleiding. * Bron: DUO-onderzoek, 2012. Zie Bronnenlijst. TIMEMANAGEMENT VOOR LEERKRACHTEN 3 Inleiding De werkdruk in het onderwijs is hoog. Er worden steeds nieuwe, vaak hogere, eisen gesteld. De administratieve druk is hoog en leerkrachten hebben een veelheid aan taken buiten het lesgeven om.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009

Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie. Mei 2009 Tips voor werknemers StepStone geeft tips op basis van demografische studie Mei 2009 1 Inleiding De crisis kan ook een opportuniteit zijn voor werknemers om hun job veilig te stellen en zelfs hun kansen

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox

Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox Heb je een inbox die nooit meer leeg lijkt te raken? Worstel je je elke dag door alle mail heen en kom je maar niet meer toe aan je echte werk?

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

99 OPLOSSINGEN TEGEN WERKSTRESS

99 OPLOSSINGEN TEGEN WERKSTRESS 99 OPLOSSINGEN TEGEN WERKSTRESS Er is niet één oplossing voor werkstress: er zijn veel knoppen waar je aan kunt draaien. Dat geldt voor de werkgever en de werknemer. Daarom gaan we op zoek naar 99 oplossingen

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

Laser Focus. De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren..

Laser Focus. De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren.. Laser Focus De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren.. 1 Delen uit dit E-BOOK zijn afkomstig van de site van StudieVitaminen.nl en het boek Haal meer uit je hersenen. MTcompany

Nadere informatie

Whitepaper ERP Vreemde ogen

Whitepaper ERP Vreemde ogen Whitepaper ERP Vreemde ogen Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN

ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN E-BLOG ZO WORDEN VERGADERINGEN INTERESSANT VOOR JE. 4 SIMPELE TACTIEKEN In carriere Zo worden vergaderingen interessant voor je. 4 simpele tactieken De vergadering is bij uitstek een plaats waar je kunt

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies Er komt zo veel op me af dat ik vaak niet weet waar ik moet beginnen" Meestal eet ik een boterhammetje snel tussendoor, geen tijd

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

Weekstart Keek op de Week

Weekstart Keek op de Week Weekstart Keek op de Week Het WAAROM van de Weekstart? Roll up van de afgelopen week zorgt voor focus op hulpvragen die uit de afgelopen week zijn gekomen en geeft de mogelijkheid de opgeloste hulpvragen

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Time-management Help! Ik houd tijd over

Time-management Help! Ik houd tijd over Time-management Help! Ik houd tijd over Heb jij ook te maken met tijdgebrek? Wil jij overzicht in je werk? Wil jij meer structuur? Wil je meer rust en een meer voldaan gevoel over je werkdag? Leer hoe

Nadere informatie

TIPS en een concreet STAPPENPLAN

TIPS en een concreet STAPPENPLAN TIPS en een concreet STAPPENPLAN Hoe je als ondernemer FOCUS houdt en direct vooruitgang boekt. Hoe zorg je ervoor dat je zonder extra inspanning toch ontzettend veel realiseert en je zeer voldaan gaat

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN BRAINSTORMEN. Angelique Wittenbernds BrainStorm-Company. Van Dromen naar Creeeren

IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN BRAINSTORMEN. Angelique Wittenbernds BrainStorm-Company. Van Dromen naar Creeeren IN 7 STAPPEN EFFECTIEF BRAINSTORMEN Ik help ondernemers van dromen naar creëren, ik geef jou als ondernemer het resultaat dat je keuzes kunt maken en deze keuzes gaat implementeren. Na het toepassen van

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Tijd voor jezelf maken

Tijd voor jezelf maken ZO doe je dat Tijd voor jezelf maken ZO blijf je energiek door Stefanie Hoogland Ondernemen is een lifestyle, daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Je kunt wel dag en nacht werken als je wilt, ideeën

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Me-time. Relax Reflect Recharge

Me-time. Relax Reflect Recharge Me-time Relax Reflect Recharge Beste lezer, Me-time, even tijd voor jezelf. Iedereen heeft dat nodig.maar het is vaak heel lastig om tijd voor jezelf te vinden. Dit E-book is voor jou ter inspiratie. Hierin

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat

Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat Masterclass Het Nieuwe Werken op het secretariaat Marianne H.M. Smits AVK Adviesgroep voor Kantooren bedrijfsinnovatie b.v. te Tilburg msmits@avk.nl 06 53 14 51 33 Inspiratie Dag 1: Ontwikkelingen in managementondersteuning

Nadere informatie

PRIORITEITEN. drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE

PRIORITEITEN. drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE PRIORITEITEN drs. Ellen Bulder 1 SITUATIE Ook zo druk, druk, druk? Hebt u het gevoel dat u geleefd wordt door de waan van de dag en dat u altijd tijd te kort hebt? Of hebt u uw zaakjes prima onder controle

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

INSPIRERENDE WORKSHOPS

INSPIRERENDE WORKSHOPS INSPIRERENDE WORKSHOPS PRETTIG EN EFFICIËNT WERKEN ZONDER STRESS BROCHURE KORTE WORKSHOPS TIJDENS EVENEMENT INSPIRATIE, INTERACTIE EN ZELF AAN DE SLAG Ben je opzoek naar een inspirerende presentatie of

Nadere informatie

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN WHITEPAPER HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN..HET EFFECT VAN VREEMDE OGEN.. Copyright 2014 OPDIC W www.implementatie-erp.nl E info@implementatie-erp.nl Hoe de kans op een succesvolle

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie