Werkplan 2017 Centrale Cliëntenraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkplan 2017 Centrale Cliëntenraad"

Transcriptie

1 Werkplan 2017 Centrale Cliëntenraad Voorwoord De CCR duidt met zijn werkplan de onderwerpen die in 2017 (verdere) aandacht behoeven. Vorig jaar werd eerst een waslijst van onderwerpen opgesteld die later in vijf prioriteitscategorieën werden gerangschikt. Dit jaar is gekozen voor Beschränkung ; minder onderwerpen, meer focus, meer diepgang en, daardoor hopelijk, meer invloed. Een tweede keus is dat meer commissies zijn samengesteld, met de bedoeling om het werk dat moet worden verricht te spreiden. Gekozen is de activiteiten van de CCR te ordenen in vijf thema s: 1. Nieuwe regels 2. De CCR verbonden 3. Het werk verdeeld 4. Leren 5. Zelfevaluatie Aan het begin van 2017 verwelkomde de CCR drie nieuwe leden die allen zitting hebben in een cliëntenraad. Voor het vierde (nieuwe) lid geldt dat hij al langere tijd de ondersteuner en adviseur was van de CCR, maar inmiddels is begonnen aan een nieuwe periode vanuit een hernieuwd lidmaatschap van de cliëntenraad van Nieuw Toutenburg. Voor de functie van buitenlid/secretaris CCR is een procedure voor werving & selectie gestart. De CCR heeft als ambitie om - in het belang van alle cliënten - een waardevolle plaats in te nemen en een nuttige bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie en hoopt op een vruchtbaar samenspel met talrijke stakeholders die betrokken zijn bij de cliëntmedezeggenschap. Leeuwarden, maart 2017

2 2 1. Nieuwe regels Vooruitlopend op de herziening van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) hebben de CCR en de directie er voor gekozen om de bestaande - verouderde - regelingen voor de cliëntmedezeggenschap te herzien, overeenkomstig onderstaand schema. Cliëntmedezeggenschapsregeling Noorderbreedte Overeenkomst medezeggenschap cliëntenraden Overeenkomst medezeggenschap Centrale Cliëntenraad Reglementen (bijlagen) De herziening beoogt naast een vereenvoudiging van de regels, tevens een verbeterde toesnijding op de nu geldende (verpleegzorg)strategie van NB. De CCR en de directie hebben de volgende regelingen voorlopig vastgesteld: Cliëntmedezeggenschapsregeling Noorderbreedte Overeenkomst medezeggenschap cliëntenraden Noorderbreedte Overeenkomst medezeggenschap Centrale Cliëntenraad Noorderbreedte Bedoeling is om in maart deze regelingen in brede kring (locatiemanagers en cliëntenraden) te bespreken. Op 10 april 2017 vindt een werkconferentie plaats waarna volgens een daartoe opgestelde planning in mei de regelingen definitief worden vastgesteld. Uiteraard met medeneming van suggesties voor verbetering en aanvulling. Van de herziening van regelingen maakt deel uit de jaarlijkse vaststelling van het beschikbare budget voor de cliëntmedezeggenschap. Daarvan is weer een onderdeel het uit te brengen (verzwaard) advies over de vergoedingen die CR-leden en CCR-leden ontvangen voor het verrichten van hun werkzaamheden.

3 3 2. De CCR verbonden Cliëntmedezeggenschap, hoe vanzelfsprekend die ook is, behoeft inbedding in de context van de inbreng en bijdrage van veel en uiteenlopende stakeholders die allemaal een bijdrage leveren aan het welbevinden van cliënten: a. mantelzorgers b. vrijwilligers c. medewerkers (waaronder Overlegcommissies en Ondernemingsraad) d. leidinggevenden/managers e. ondersteunende bedrijfsonderdelen f. raad van toezicht g. directie Alleen door een adequaat en zorgvuldig begeleid samenspel komt de beste zorg en ondersteuning van cliënten tot stand. Het ligt het meest op de weg van de cliëntenraden om in het werk van alledag de interacties met en tussen mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers (waaronder de Overlegcommissies) en leidinggevenden/managers te behartigen. De CCR concentreert zich meer op de contacten en het samenspel met de Ondernemingsraad, ondersteunende bedrijfsonderdelen en directie. Ad a tot en met e De CCR rekent alle strategische keuzes en beleidsmaatregelen die liggen op de betekenis van mantelzorg, vrijwilligers, organisatie (structuur en ordening van de professioneel te verrichten werkzaamheden) tot voorwerp van vereiste aandacht waarop tevens (verzwaard) advies of instemming van toepassing is. In 2017 vragen aandacht: rol en positie van leidinggevendende lagen introductie en invoering van zelfsturing mantelzorgbeleid vrijwilligersbeleid omvang en kosten ondersteunende bedrijfsonderdelen ICT Ad f Met de raad van toezicht zal in 2017 in beperkte mate contact worden onderhouden, namelijk in de vorm van het aanwezig zijn van een delegatie bij de overlegvergadering. Met de bestuurder vindt een informeel overleg plaats over de positionering en mogelijke samenstelling van een raad van toezicht van een volledig verzelfstandigd Noorderbreedte. De CCR stelt dat per 1 januari 2019 aan de personele unie van het intern toezicht tussen MCL en NB een eind moet komen. Ad g De CCR komt met de directie ongeveer tien keer in vergadering bijeen. De agenda voor de overlegvergadering wordt in gezamenlijkheid opgesteld. Van deze overlegvormen maakt de bestuurssecretaris op vaste basis deel uit. De CCR wil het agendaoverleg niet alleen gebruiken om de agenda voor de overlegvergadering samen te stellen, maar ook om te toetsen: of van voorgelegde documenten de cliënteffectrapportage deel uitmaakt welke onderwerpen zich aandienen waarop het (verzwaard) adviesrecht of instemmingsrecht van toepassing is in welke mate en op welke manier uitgebrachte adviezen tot aanpassing en bijstelling hebben geleid.

4 4 Andere vormen van verbinding zijn: a. cliëntenraden b. landelijke organisaties, zoals LOC en NCZ c. regionale organisaties, zoals Zorgbelang Fryslân d. collega-verpleeghuisorganisaties in de provincie e. Zorgkantoor en zorgverzekeraars f. IGZ Ad a Met de voorzitters van de cliëntenraden vindt 2 à 3 keer per jaar een overleg plaats. Het doel van deze bijeenkomsten is: ervaringsuitwisseling, opperen en uitwisselen van ideeën, meningsvorming over beleids- en organisatieontwikkeling, het verlenen van opdrachten aan de CCR. Eerste bijeenkomst: 21 maart Tweede bijeenkomst: juni Derde bijeenkomst: najaar Ad b De CCR onderzoekt in 2017 het nut om deel uit te maken van een landelijke organisatie, zoals LOC en NCZ. In het verleden is daarvan sprake geweest, maar werd besloten op dat lidmaatschap te beëindigen. Bedoeling is om in 2017 de relevante ins en outs opnieuw op een rij te zetten en een besluit te nemen. Ad c De CCR onderhoudt geen contacten met (medewerkers van) Zorgbelang Fryslân. In 2017 wordt nog eens goed gekeken naar wat deze organisatie in Friesland doet en in welk opzicht zij voor de CCR van betekenis kan zijn. Ad d Met de Centrale Cliëntenraden van ZuidOostZorg, Patyna en KwadrantGroep is in 2016 twee keer gepraat. Doel: kennismaking, ervaringsuitsseling en verkennen of het nuttig kan zijn om elkaar vaker te treffen. In 2017 is de draad van dit overleg opgepakt, zij het zonder de CCR van KwadrantGroep, omdat die is afgehaakt. Bezien moet worden of dit overleg betekenis en meerwaarde kan hebben. Een al opgebracht onderwerp is het nader bestuderen van de rol van het Zorgkantoor en de zorgverzekeraars. Ad e De CCR wil optimaal invulling geven aan zijn rol om betrokken te zijn bij de zorginkoop en bij de verkrijging van programmagelden, zoals Waardigheid en trots. Deze rol vergt verdieping in kennis en onderhandelingspositie. Ad f In de ontwerp-herziening van de Wmcz is opgenomen dat de IGZ ook toezicht houdt op de wijze waarop zorgorganisaties uitvoering geven aan de cliëntmedezeggenschap. De CCR zal nagaan of, vooruitlopend op de wetsherziening een eerste rechtstreeks contact met de inspectie nuttig kan zijn.

5 5 3. Taakverdeling en commissies De CCR heeft de werkzaamheden als volgt geordend: 1. Dagelijks bestuur Per 1 mei 2017 zal in de CCR een vacature ontstaan, doordat Feije Sikkema volgens het rooster aftredend is en al heeft aangekondigd dan te zullen stoppen. Deze vacature biedt de mogelijkheid een werving & selectie te starten voor een buitenlid-kandidaat die zal passen in het specifiek profiel van zorg. De bedoeling is iemand te vinden die ervaring heeft met de langdurige zorg. We vragen deze kandidaat tevens invulling te willen geven aan de functie van secretaris in het dagelijks bestuur. De verdere samenstelling van het dagelijks bestuur is: Cees Oprins (voorzitter), Jan Sikma (vicevoorzitter) en Pim van der Geest. 2. Structureel contact met cliëntenraden De CCR-leden - niet de buitenleden - zijn op de eerste plaats voor hun eiogen cliëntenraad de verbindende schakel met de CCR. Vier leden verrichten die taak tevens voor een tweede cliëntenraad. Zie onderstaand schema. Naam Cliëntenraad Cliëntenraad Heleen van Steijn Abbingahiem Annette Switters Nieuw Mellens/Ymedam Pim van der Geest Nieuw Toutenburg Revalidatie Ate Harsta Erasmus Jos van Meurs Friesmastate Florastate Jan Sikma De Batting/Westerpoort De Stilen Feije Sikkema Bennemastate Meckamastate Douwe Zuidema De Spiker/Van Harenshuus Cees Oprins Cees Oprins behartigt als onafhankelijk voorzitter geen structureel contact met cliëntenraden, maar is - naar behoefte - wel beschikbaar om in te springen 3. Vaste commissie Financiën De Financiële commissie volgt de financiële handel en wandel van NB en behartigt de adviestrajecten over (1) de Kaderbrief, het Jaarplan en de Begroting en (2) de Jaarstukken. Verder behartigt deze commissie de periodieke informatievoorziening vanuit NB aan de CCR over de realisatie van het Jaarplan. Samenstelling: Jos van Meurs en Jan Sikma. 4. Vaste commissie Zorginkoop Deze commissie heeft de opdracht om de taak van de CCR bij zorginkoop te behartigen en tevens het daarmee gepaard gaande contact met het Zorgkantoor. Samenstelling: Jan Sikma en Pim van der Geest. 5. Vaste commissie Kwaliteit De commissie Kwaliteit buigt zich over de toepassing van het Kwaliteitskader. Tevens is zij geïnteresseerd in de toepassing van kwaliteitssystemen bij NB. Samenstelling: Ate Harsta en Jos van Meurs.

6 6 6. Tijdelijke commissie Waardigheid & trots De opdracht is te inventariseren welke bijdrage het programma Waardigheid & trots en de voor dat doel van rijkswege extra beschikbaar gestelde middelen leveren aan een betere dagbestedingspraktijk bij NB. Samenstelling: Heleen van Steijn, Annette Switters en Douwe Zuidema. 7. Klankbordgroep ECD De klankbordgroep ECD is betrokken bij de implementatie van het electronisch zorgdossier. De CCR-afvaardiging heeft extra aandacht voor de toegankelijkheid van het dossier voor naaste familieleden. Samenstelling: Feije Sikkema en Annette Switters 8. ZET ZET is de groep die de invoering en toepassing van zorgformules begeleidt. Voorstel is dat twee leden van de CCR plaatsnemen en dat er een reserve-lid is. Als vaste delegatie is het voorstel dat Cees Oprins en Ate Harsta dit doen. Reservelid is Pim van der Geest.

7 7 4. Leren De CCR heeft bij herhaling het belang van leren onder de aandacht gebracht en onderstreept. De makke is dat het er echter weinig van komt. Het risico hiervan is dat we terecht komen in de sfeer van wat niet weet, wat niet deert. De CCR wil in kaart brengen welke minimale kennis nodig is om het cliëntenraadswerk te doen. Dit wordt vervolgens vertaald in een programma dat twee keer per jaar kan worden aangeboden aan CR-leden. Voor CCR-leden geldt de mogelijkheid om deel te nemen aan het gebruikelijke aanbod, zowel regionaal als landelijk, van symposia en congressen. De thema s hiervan sluiten veelal aan op bestuurlijke actualiteiten en prioriteiten. Er zal een aanmeldingsprocedure ontwikkeld worden.

8 8 5. Zelfevaluatie De CCR wil een dag (twee dagdelen) uittrekken om, onder externe leiding, zijn eigen functioneren te evalueren. De evaluatie heeft een tweeledige inhoud: Zakelijk, inhoudelijk: wat bereiken we? Welke effectieve resultaten boeken we? Het teamfunctioneren: werken we constructief en aangenaam samen? Weten we elkaar te motiveren en inspireren?

9 9 Bijlage Samenstelling Centrale Cliëntenraad per Cees Oprins Jan Sikma vacature Heleen van Steijn Ate Harsta Feije Sikkema Annette Switters Douwe Zuidema Pim van der Geest Jos van Meurs Anita van der Molen Contact CR De Batting en CR De Stilen CR Abbingahiem CR Erasmus CR Bennemastate Contact CR Meckemastate CR Nieuw Mellens / Ymedam CR De spiker en Van Harenshuus CR Nieuw Toutenburg en Contact CR Noorderbreedte Revalidatie CR Friesmastate Contact CR Florastate Buitenlid en onafhankelijk voorzitter Buitenlid en vice voorzitter Buitenlid en secretaris Ambtelijk secretaris

Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad

Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad Voorwoord De CCR stelde aan het begin van 2017 zijn werkplan vast. Er was een waslijst van onderwerpen die in vijf prioriteitscategorieën werden gerangschikt. Afhankelijk

Nadere informatie

De client centraal in de langdurige zorg

De client centraal in de langdurige zorg De client centraal in de langdurige zorg inbreng clientenperspectief bij zorginstellingen Nienke Zwennes Anouk Segond von Banchet Inhoud 1.Wat is het doel van medezeggenschap 2. Wat willen we regelen?

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama

Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad Kalorama Inhoudsopgave 1. Voorwoord pag. 3 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad pag. 4 3. Bevoegdheden van de cliëntenraad pag. 5 4. Activiteiten 4.1 Vergaderingen

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad maart 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad (CCR)

Centrale Cliëntenraad (CCR) Jaarplan Centrale Cliëntenraad Charim 2018 1. Inleiding De Centrale Cliëntenraad van Zorggroep Charim heeft, volgens art. 17 van het Convenant tussen lokale cliëntenraden, centrale cliëntenraad en raad

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide

Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Verpleeghuis Bergweide Voskuilenweg 12 6416 AK Heerlen Tel. 045-5741515 info@verpleeghuisbergweide.nl www.verpleeghuisbergweide.nl Verpleeghuis Bergweide 1 Inhoud 1.Inleiding...

Nadere informatie

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR

Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz. Jasper Boele directeur LSR Medezeggenschap nieuwe stijl / herziening Wmcz Jasper Boele directeur LSR Opbouw lezing Blok1. Ontwikkelingen in de Medezeggenschap Blok 2. Toelichting op de herziene Wmcz Blok 3. Medezeggenschap nieuwe

Nadere informatie

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T

Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T Zorggroep Amsterdam Oost JAARPLAN 2016-2017 CLIENTENRAAD STICHTING ZORGGROEP AMSTERbAM 005T September 2016 INHOUDSOPGAVE Samenstelling Clientenraad ZGAO 2016 2 Positie 2 Thema's 2 Overleggen 3 Clientenraadsvergaderingen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare

Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revalidatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 Cliënten Raad Revaatie en Sport Heliomare Jaarverslag 2016 CRR 1 Voorwoord De Cliënten Raad Revaatie & Sport ( CRR) biedt u hierbij haar jaarverslag 2016 aan. Hiermee doen wij in het kort

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Centrale Cliëntenraad 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Algemeen 4 3 Vergaderingen 5 4 Samenstelling CCR 5 5 Secretariaat 7 6 Gespreksonderwerpen 7 6.1 Nieuwe vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Centrale Cliëntenraad 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Samenstelling Centrale Cliëntenraad.. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Scholing. pag 3 Wat doet de Centrale Cliëntenraad?. pag 3 Inspanningen van de Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

WZH beleid dialoog met belanghebbenden

WZH beleid dialoog met belanghebbenden WZH beleid dialoog met belanghebbenden Status document Versie 1.0 Ingangsdatum 01 juli 2015 Evaluatiedatum 30 juni 2017 Auteur Verantwoordelijk Bestuurssecretaris Bestuurder Locatie exemplaren Website:

Nadere informatie

Bird s eye view: over de invloed van patiënten, cliënten, verzekerden in het zorgstelsel. 30 september 2015. Ernst van Koesveld

Bird s eye view: over de invloed van patiënten, cliënten, verzekerden in het zorgstelsel. 30 september 2015. Ernst van Koesveld Bird s eye view: over de invloed van patiënten, cliënten, verzekerden in het zorgstelsel 30 september 2015 Ernst van Koesveld OUTLINE PRESENTATIE - BIRD S EYE VIEW Zorgverzekeringswet - Kwaliteit Loont

Nadere informatie

Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen Reactie van LOC Zeggenschap in zorg 12 november 2016

Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen Reactie van LOC Zeggenschap in zorg 12 november 2016 Wet tot wijziging van de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen Reactie van LOC Zeggenschap in zorg 12 november 2016 In dit document vindt u de reactie van LOC Zeggenschap in zorg op het wetsontwerp

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG Beweging 3.0 jaarverslag DCRT INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.VOORWOORD 3 2. FUNCTIONEREN VAN DE CLIËNTENRAAD 4 2.1. Cliëntenraad 2.1.1. Samenstelling cliëntenraad 4

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Hoe kunnen we de financieringsbepalingen verduidelijken, ook voor de ondersteuning, en deze beter en explicieter vastleggen?

Hoe kunnen we de financieringsbepalingen verduidelijken, ook voor de ondersteuning, en deze beter en explicieter vastleggen? Kenmerk: WMCZ 2.0 Betreft: Ondersteuning voor Cliëntenraden geregeld in de WMCZ 2.0 Utrecht, zaterdag 10 oktober 2015 Geacht Cliëntenraadslid, beste heer of mevrouw, Hoe kunnen we de financieringsbepalingen

Nadere informatie

Dialoog belanghebbenden. Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum:

Dialoog belanghebbenden. Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Document Uitgiftedatum: Juli 2015 Definitief Concept Revisienummer: Datum vaststelling directie overleg: Evaluatiedatum: Dialoog belanghebbenden Inleiding De belanghebbenden van SGL zijn op centraal niveau

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus 2017 Voorwoord Hierbij presenteer ik u het Jaarverslag 2017 van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Bartiméus. Bij Bartiméus staat de cliënt centraal. Door goed

Nadere informatie

CENTRALE CLIËNTENRAAD. Magentazorg JAARVERSLAG Pagina 1

CENTRALE CLIËNTENRAAD. Magentazorg JAARVERSLAG Pagina 1 CENTRALE CLIËNTENRAAD Magentazorg JAARVERSLAG 2018 Pagina 1 Pagina 2 Inhoud Inleiding, wat is een cliëntenraad 4 Samenstelling centrale cliëntenraad 5 Onderwerpen op de agenda van de centrale cliëntenraad

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 24 februari 2016 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2015 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Vorming Centrale

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 Jaarverslag Cliëntenraad Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 INHOUDSOPGAVE BLZ. Voorwoord 3 Algemene informatie over de Cliëntenraad 4 Samenstelling van de Cliëntenraad 5 Behandelde adviesaanvragen

Nadere informatie

Argos Zorggroep Februari Jaarverslag Centrale Cliëntenraad (CCR)

Argos Zorggroep Februari Jaarverslag Centrale Cliëntenraad (CCR) Argos Zorggroep Februari 2017 Jaarverslag 2016 Centrale Cliëntenraad (CCR) 0 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling en werkwijze Centrale Cliëntenraad (CCR) 3. Taak en visie 4. Thema s, adviezen en notities

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Proteion Welzijn, Zorg en Wonen: uw belang, onze inzet.

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Proteion Welzijn, Zorg en Wonen: uw belang, onze inzet. Jaarverslag 2017................................................................ Centrale Cliëntenraad Proteion Welzijn, Zorg en Wonen: uw belang, onze inzet. Voorwoord Voor u ligt het tweede jaarverslag

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad Organisatie Cliëntenraad. Doel. Werkwijze

Jaarverslag Cliëntenraad Organisatie Cliëntenraad. Doel. Werkwijze Jaarverslag Cliëntenraad 2015 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2015. Dit heeft de Cliëntenraad o.a. ingevuld door een aantal gevraagde

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen..

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen.. Cliëntenraad Wezep Jaarverslag 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave pag 3 Samenstelling en mutaties pag 4 Vergaderingen.pag 4 Wat doet de Cliëntenraad pag 4 Scholing Cliëntenraad pag 5 Onderwerpen..pag 5

Nadere informatie

Concern Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Concern Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Concern Cliëntenraad Jaarverslag 2017 Concern Cliëntenraad Stichting Kwadrantgroep Postbus 181 9200 AD Drachten Tel: 088-5124058 E-mailadres: concernclientenraad@kwadrantgroep.nl INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2017 Cliëntenraad In maart 1999 is in Revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2019

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2019 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2019 Horn, oktober 2018 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties. pag 3. Vergaderingen. pag 3. Jaarvergadering.. pag 3. Wat doet de Cliëntenraad pag 3. Scholing Cliëntenraad.

Samenstelling en mutaties. pag 3. Vergaderingen. pag 3. Jaarvergadering.. pag 3. Wat doet de Cliëntenraad pag 3. Scholing Cliëntenraad. 1 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad..

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde maart 2019 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2018 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Naam en adres: Centrale Cliëntenraad van Stichting Rivas Zorggroep,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0

Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 1 Samenwerkingsovereenkomst Vrijwilligersraad Stichting Surplus 1.0 Preambule Vrijwillig medewerkers in zorg en welzijn verrichten onbetaald en vrijwillig werkzaamheden in georganiseerd verband. Zij doen

Nadere informatie

Cliëntenraad RijnWaal Zorggroep. Jaarverslag 2016

Cliëntenraad RijnWaal Zorggroep. Jaarverslag 2016 Cliëntenraad RijnWaal Zorggroep Jaarverslag 2016 Woordje van de voorzitter Het eerste jaar van samenwerking na de fusie is voorbij. In het begin van het jaar hebben wij uitgebreid stil gestaan bij de verschillen

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

centrale cliëntenraad

centrale cliëntenraad centrale cliëntenraad Jaarverslag cliëntenraad 2018. De cliëntenraden van de RijnWaal Zorggroep praten en denken mee over het beleid en de uitvoering waar RijnWaal voor staat. Via de cliëntenraad kunnen

Nadere informatie

Aanpassing Wet medezeggenschap clienten zorginstellingen.

Aanpassing Wet medezeggenschap clienten zorginstellingen. Aanpassing Wet medezeggenschap clienten zorginstellingen. Waar staan we nu? Nienke Zwennes Goof Buijs Marga Steemers Bouwstenen voor de wijziging De huidige Wmcz De voorstellen op terrein van medezeggenschap

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

CENTRALE CLIËNTENRAAD

CENTRALE CLIËNTENRAAD CENTRALE CLIËNTENRAAD Magentazorg JAARVERSLAG 2017 Mei 2018 Pagina 1 Pagina 2 Inhoud Inleiding, wat is een cliëntenraad 4 Samenstelling centrale cliëntenraad 4 en 5 Onderwerpen op de agenda van de centrale

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Vaassen 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Vaassen 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Naamsverandering...pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

Werkplan 2011. Cliëntenraad Stichting Pergamijn. Redactie: De secretaris H.A.Janssens

Werkplan 2011. Cliëntenraad Stichting Pergamijn. Redactie: De secretaris H.A.Janssens Werkplan 2011 Cliëntenraad Stichting Pergamijn Geactualiseerd op: 1 februari-2011 Redactie: De secretaris H.A.Janssens 1 Werkwijze van de Cliëntenraad De cliëntenraad van de Stichting Pergamijn stelt de

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp Jaarverslag 2012 Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp JAARVERSLAG 2012 VAN DE CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG EN DE FRIESE WOUDEN HUISHOUDELIJKE HULP Cliëntenraad

Nadere informatie

A. Zorg Bespreken op afspraken

A. Zorg Bespreken op afspraken Werkplan Cliëntenraad Waalstaete (CRW) 2016 (versie 25-01-2016/ ES) A. Zorg Bespreken op afspraken 1. Plan van aanpak Waalstaete (PvA)2016. Het gaat hier om een dynamisch plan met de overgebleven punten

Nadere informatie

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017

MC Groep. Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Inleiding. Met genoegen bieden wij u het jaarverslag 2017 van de Cliëntenraad van de MC IJsselmeerziekenhuizen B.V. aan. De Cliëntenraad is actief binnen de locaties MC Zuiderzee,

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 CR Epe

Jaarverslag 2018 CR Epe Cliëntenraad Epe Jaarverslag 2018 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis

Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Reglement Cliëntenraad BovenIJ ziekenhuis Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Ziekenhuis: het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam b. De Cliëntenraad: de Cliëntenraad van

Nadere informatie

DE CCR IN VOORAF

DE CCR IN VOORAF DE CCR IN 2017 2020 VOORAF De Centrale Cliëntenraad (CCR ) vindt het noodzakelijk om te expliciteren wat zij als haar taak ziet nu en in de komende jaren. De taak die er toe leidt dat binnen de huidige

Nadere informatie

Cliëntenraad. Jaarverslag ZorgSaam Thuis- en Ouderenzorg.

Cliëntenraad. Jaarverslag ZorgSaam Thuis- en Ouderenzorg. Cliëntenraad ZorgSaam Thuis- en Ouderenzorg Jaarverslag 2017 www.zorgsaam.org Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Medezeggenschapsstructuur cliëntenraad ZorgSaam TOz 3. Samenstelling cliëntenraad ZorgSaam TOz

Nadere informatie

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van de Veldspaat en streeft naar een optimale zorg en dienstverlening voor

Nadere informatie

Cliëntenraad Jaarverslag 2018

Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Jaarverslag 2018 Hunneveldweg 12 6903 ZN Zevenaar T 088-044 1999 Postadres : Postbus 12 6900 GA ZEVENAAR Internet www.liemerije.nl Mailadres clientenraad@liemerije.nl 1 Inleiding In dit jaarverslag

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wendhorst 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag 4 Adviezen.. pag

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad

Jaarverslag 2018 CCR. JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad JAARVERSLAG 2018 Centrale Cliëntenraad Februari 2019 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Samenstelling Centrale Cliëntenraad 3. Reguliere overleggen van de Centrale Cliëntenraad 4. Overige overleggen 5. Scholing/presentaties

Nadere informatie

Reglement versie oktober 2016

Reglement versie oktober 2016 Reglement Cliëntenraad Lumens Artikel 1. Doel cliëntenraad De cliëntenraad behartigt de collectieve belangen van de klanten van Lumens en brengt - gevraagd en ongevraagd- advies uit over onderwerpen die

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Speulbrink 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties. pag 3 Vergaderingen. pag 3 Jaarvergadering.. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen

Nadere informatie

Gezamenlijk stimuleringsprogramma medezeggenschap cliënten. De veldpartijen: ActiZ, BTN, FO, GGZ Nederland, LOC, LSR, NFU, en NVZ

Gezamenlijk stimuleringsprogramma medezeggenschap cliënten. De veldpartijen: ActiZ, BTN, FO, GGZ Nederland, LOC, LSR, NFU, en NVZ Gezamenlijk stimuleringsprogramma medezeggenschap cliënten Uitkomst van overleg De veldpartijen: ActiZ, BTN, FO, GGZ Nederland, LOC, LSR, NFU, en NVZ overwegende dat zij gehoor hebben gegeven aan het verzoek

Nadere informatie

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018

CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 CLIENTENRAAD HORNERHEIDE JAARPLAN 2018 Horn, november 2017 Inleiding De cliëntenraad heeft tot taak om binnen het kader van de doelstellingen van de organisatie de gemeenschappelijke belangen van de cliënten

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING THEATER DAKOTA Cultural Governance in Theater Dakota Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Cultuuranker Escamp op: 26 november 2012 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 CENTRALE CLIËNTENRAAD ZORGGROEP NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG

JAARVERSLAG 2016 CENTRALE CLIËNTENRAAD ZORGGROEP NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG JAARVERSLAG 2016 CENTRALE CLIËNTENRAAD ZORGGROEP NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG INHOUD Voorwoord pagina 3 1. Opbouw medezeggenschap cliënten pagina 5 2. Samenstelling en werkwijze CCR pagina 6 2.1 Samenstelling

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijzging pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag

Nadere informatie

Medezeggenschap van Cliënten en Verwanten. van Esdégé-Reigersdaal

Medezeggenschap van Cliënten en Verwanten. van Esdégé-Reigersdaal Medezeggenschap van Cliënten en Verwanten van Esdégé-Reigersdaal afspraken voor cliëntenraden en verwantenraden Inhoud artikel 1. Algemeen... 3 artikel 2. Afkortingen... 3 artikel 3. Welke raden zijn er?...

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Coloriet

Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Coloriet Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Lelystad, mei 2018 Postadres T 0320 290 500 Middenweg 5 Postbus 577 info@coloriet.nl @ 8232 JT Lelystad 8200 AN Lelystad www.coloriet.nl Inleiding Voor u ligt het jaarverslag

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Visie op Toezicht Stichting Bethanië

Visie op Toezicht Stichting Bethanië Visie op Toezicht Stichting Bethanië pag. 1 van 5 Visie op Toezicht Stichting Bethanië 1. Uitgangspositie In deze Visie op Toezicht legt de Raad van Toezicht conform de Governancecode Zorg zijn opvattingen

Nadere informatie

Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van cliënten van het cluster.

Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van cliënten van het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van cliënten van het cluster. 2. De Cliëntenraad bevordert het zo goed mogelijk functioneren

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2018

Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Jaarverslag Cliëntenraad 2018 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond centraal in 2018. Dit heeft de cliëntenraad ingevuld door adviezen te geven aan de

Nadere informatie

Dat ondersteunen wij van harte

Dat ondersteunen wij van harte CliëntenRaad Regio Leeuwarden Zuid-West Jaarverslag 2018 Woonzorgcentrum Greunshiem Woonzorgcentrum St. Jozef Woonzorgcentrum Swettehiem Zorgvisie Kernwaarden van de KwadrantGroep. Dat ondersteunen wij

Nadere informatie

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015

Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis. Jaarverslag 2015 Cliëntenraad Elkerliek ziekenhuis Jaarverslag 2015 Het is een goed gebruik om jaarlijks openbaar verslag te doen van de werkzaamheden van de Cliëntenraad. Dat is ook in ons huishoudelijk reglement vastgelegd.

Nadere informatie

Best Practice-bepalingen 0.1 Met enige regelmaat wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van het gewenste besturingsmodel.

Best Practice-bepalingen 0.1 Met enige regelmaat wordt een zorgvuldige analyse gemaakt van het gewenste besturingsmodel. Bijlage Code Cultural Goverance: Principes en uitwerkingen Nummer Principe De organen van de culturele instelling zijn verantwoordelijk voor de keuze van het besturingsmodel en de naleving van deze code.

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2016 Medezeggenschap 2.0 Voor partnerschap in wonen, service, welzijn en zorg Inhoud Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE...

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie de Klaarbeek 28 januari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Workshop: Wat zegt de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)?

Workshop: Wat zegt de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)? Workshop: Wat zegt de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)? Theorie en praktijk van medezeggenschap cliënten José Broers adviseur en expert medezeggenschap 10 december 2018 LOC-visie Waarde-volle

Nadere informatie

Hoe kunnen we de financieringsbepalingen verduidelijken, ook voor de ondersteuning, en deze beter en explicieter vastleggen?

Hoe kunnen we de financieringsbepalingen verduidelijken, ook voor de ondersteuning, en deze beter en explicieter vastleggen? Kenmerk: WMCZ 2.0 Betreft: Ondersteuning voor Cliëntenraden geregeld in de WMCZ 2.0 Utrecht, dinsdag 13 oktober 2015 Geacht Cliëntenraadslid, beste heer of mevrouw, Hoe kunnen we de financieringsbepalingen

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie

Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Webinar 4 december Wmo-raden en cliëntenraden AWBZ, partners in decentralisatie Programma Cliëntenraden: Waar zitten ze? Wat doen ze? Kansen voor u en hen? Samenwerking, hoe pakt u dat aan? Waar zitten

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 2 februari 2015 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2014 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Adviezen... pag

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 WERKPLAN 2017

JAARVERSLAG 2016 WERKPLAN 2017 JAARVERSLAG 2016 EN WERKPLAN 2017 CLIЁNTENRAAD SYNTHESE Twan Christians (Oud lid / Voorzitter) Sander Brugmans (Interim-Voorzitter) Esther van der Wegen (Secretariële ondersteuning) VOORWOORD De cliëntenraad

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 2 januari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijziging...pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad.

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 OMC ZAANDAM

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 OMC ZAANDAM JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 OMC ZAANDAM INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord... 3 2. Cliëntenraad... 3 3. Activiteiten in 2018... 4 Veranderingen binnen de Cliëntenraad.... 4 4. Vervolg activiteiten, adviezen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement lokale cliëntenraad van De Tien

Huishoudelijk reglement lokale cliëntenraad van De Tien Huishoudelijk reglement lokale cliëntenraad van De Tien Gemeenten. Paragraaf 1 Artikel 1 begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Instelling een instelling in de zin van de wet Toelating

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 8 februari 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 6

Cliëntenraad Viattence locatie Epe 8 februari 2018 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 6 Jaarverslag 2017 Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave... pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen pag 3 Jaarvergadering. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad.. pag 3 Scholing Cliëntenraad. pag 4 Onderwerpen..

Nadere informatie

Liesbeth Honig, adviseur en expert medezeggenschap LOC en Thom van Woerkom, belangenbehartiger LOC

Liesbeth Honig, adviseur en expert medezeggenschap LOC en Thom van Woerkom, belangenbehartiger LOC Workshop ronde 11.30-12.45 uur 1. LOC - Cliëntenraad en kwaliteitskader Het is belangrijk dat bewoners van verpleeghuizen goede zorg ontvangen. In het nieuwe kwaliteitskader verpleeghuiszorg staat wat

Nadere informatie

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Inleiding Onze cliëntenraad is ingesteld middels de Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) 2016. De verordening

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad 2017

Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Jaarverslag Cliëntenraad 2017 Gemeenschappelijke belangenbehartiging van de patiënten van Revalidatie Friesland stond in 2017 centraal. Dit heeft de cliëntenraad ingevuld door adviezen te geven aan de

Nadere informatie

Reglement Cliëntenraad Stichting Eilandzorg Schouwen-Duiveland

Reglement Cliëntenraad Stichting Eilandzorg Schouwen-Duiveland Reglement Cliëntenraad Stichting Eilandzorg Schouwen-Duiveland Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Cliënt: een natuurlijk persoon ten behoeve van wie de instelling werkzaam is. 1.2 Cliëntenraad: De op basis

Nadere informatie

Reglement Centrale Participatieraad. Medezeggenschap binnen Sjaloom Zorg

Reglement Centrale Participatieraad. Medezeggenschap binnen Sjaloom Zorg Reglement Centrale Participatieraad Medezeggenschap binnen Sjaloom Zorg Watertoren 20 3247CL Dirksland Reglement centrale participatieraad - 2 - INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 MEDEZEGGENSCHAP BINNEN SJALOOM ZORG...

Nadere informatie

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0

Cliëntenraad RAZ Jaarverslag Medezeggenschap 2.0 Cliëntenraad RAZ Jaarverslag 2015 Medezeggenschap 2.0 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN VOOR DE CLIËNTENRAAD... 4 2.1 MISSIE/VISIE... 4 2.2 WERKGEBIED VAN DE CLIËNTENRAAD... 4 2.3 INVULLING VAN

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Dieren

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Dieren Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Dieren Intermezzo Hofstaete Beverode De Oude Plataan Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf

JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2014 Cliëntenraad Reinier de Graaf Inleiding Met dit jaarverslag beschrijft de Cliëntenraad (CR) van het Reinier de Graaf Ziekenhuis de activiteiten in 2014. De missie van de CR is een bijdrage

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Erasmus MC.

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Erasmus MC. Artikel 1: Definities Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Erasmus MC. In dit reglement wordt verstaan onder: Erasmus MC: Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam Cliëntenraad: Cliëntenraad van het Erasmus

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Stichting Philadelphia Zorg Afspraken voor locatiemanagers, regiodirecteuren en Raad van Bestuur rond medezeggenschap van cliëntenen belangenbehartigers

Nadere informatie

In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven.

In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven. In het kort de taken en werkwijze van de cliëntenraad. In de statuten staan deze uitgebreid beschreven. Doel De Wilde Haan. Aantal leden : Behartigen van de belangen van de cliënten van Stichting Buurderij

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Versie 1 Vastgesteld 14 oktober 2016 Reglement raad van toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland U.A. Vastgesteld door

Nadere informatie

Samen sterk voor kwaliteit

Samen sterk voor kwaliteit Samen sterk voor kwaliteit Wat kan de Governancecode Zorg 2017 betekenen? José Laheij KansPlus Drie delen 1. De Zorgbrede Governancecode 2017 1. Belangrijke aandachtspunten voor medezeggenschap en invloed

Nadere informatie

Instellingsbesluit Centrale Cliëntenraad. Bilthoven, december 2017

Instellingsbesluit Centrale Cliëntenraad. Bilthoven, december 2017 Instellingsbesluit Centrale Cliëntenraad Bilthoven, december 2017 Inhoud Begripsbepaling... 3 Besluit tot instellen van de CCR... 3 Taak van de CCR... 3 Samenstelling van de CCR... 3 Benoeming leden van

Nadere informatie